«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»"

Transcript

1 Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Περιστερίου, Ηρακλείου Κρήτης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελληνικού Αργυρούπολης, Παύλου Μελά, Κορινθιών, Αγρινίου, Πυλαίας Χορτιάτη και Ιωαννιτών στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation, Ενημερωτική Εκδήλωση για το Κοινό των ΚΑΠΗ, αλλά και όλων των Δημοτών, με θέμα: «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» στο Β ΚΑΠΗ Ηρακλείου Αττικής, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου Μεγάλος αριθμός μελών των ΚΑΠΗ αλλά και Δημοτών του Ηρακλείου Αττικής προσήλθαν και παρακολούθησαν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη σοβαρών πνευμονικών παθήσεων μέσω των εμβολιασμών. Το συντονισμό της Εκδήλωσης έκανε ο κος Ηλίας Μπάρμπας, Φαρμακοποιός, Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο κος Μπάρμπας τόνισε τη σημασία της παροχής από πλευράς Δήμου όσο το δυνατόν καλύτερης ενημέρωσης προς τους πολίτες σε θέματα Πρόληψης για την Υγεία, ενώ συνέστησε στους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την τρέχουσα περίοδο καθώς διανύουμε την εποχή του Φθινοπώρου όπου ο καιρός είναι άστατος. Η ομιλήτρια κα Αγγελική Κουφουδάκη, Γενική Ιατρός, παρουσίασε με τρόπο απλό, κατανοητό και διεξοδικό το τι είναι η γρίπη και η πνευμονιοκοκκική νόσος, τα συμπτώματα αλλά και τους τρόπους μετάδοσής τους. Επεσήμανε τη σοβαρότητα των προβλημάτων που μπορούν να δημιουργήσουν στον οργανισμό και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού ως μέσου πρόληψης στις ευπαθείς ομάδες. Τόνισε δε, τη σημασία της συνέπειας στην επανάληψη του εμβολίου τόσο για τη γρίπη όσο και για τον πνευμονιόκοκκο, στο σωστό χρονικό διάστημα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γιατρού. Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία το ακροατήριο είχε την ευκαιρία να θέσει σειρά ερωτήσεων στην κα Κουφουδάκη. Την Εκδήλωση έκλεισε ο κος Μπάρμπας ο οποίος ευχαρίστησε την ομιλήτρια ιατρό, αλλά και τους παραβρισκόμενους για τη συμμετοχή τους.

2 στο 3ο ΚΑΠΗ Περιστερίου, την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου Αθρόα ήταν η συμμετοχή των μελών των ΚΑΠΗ του Περιστερίου, που παρακολούθησαν την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη σοβαρών πνευμονικών παθήσεων μέσω των εμβολιασμών. Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι του Δήμου και του τοπικού τύπου. Το κοινό υποδέχθηκαν η κα Χριστίνα Γαλανοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός και ο κος Ισαάκ Ζορπίδης, Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Περιστερίου. Κατά το χαιρετισμό του ο κος Ζορπίδης τόνισε τη σημασία της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης για την Πρόληψη και Προστασία από σημαντικά νοσήματα, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ενώ ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές. Η ομιλήτρια κα Αγάθη Φαρρή, Γενική Οικογενειακή Ιατρός, ανέπτυξε το θέμα της πρόληψης μέσω του τακτικού εμβολιασμού, τόσο για τη γρίπη, όσο και για την πνευμονιοκοκκική νόσο. Πρόκειται για ασθένειες με ιδιαίτερα σοβαρές επιπλοκές για τον οργανισμό, που προσβάλουν τους ενηλίκους άνω των 60 και άνω των 50 ετών αντίστοιχα, καθώς και τα μικρά παιδιά. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι επίσης οι χρόνιοι καπνιστές, οι διαβητικοί, ασθενείς με ΧρόνιαΑποφρακτική Πνευμονοπάθεια(ΧΑΠ),καρδιοπαθείς, ανοσοκατεσταλμένοι, ανεξαρτήτου ηλικίας. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στην ομιλήτρια, ενώ η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με το συμπέρασμα ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, θωρακίζουν την υγεία, ενώ πρέπει να πραγματοποιούνται πάντα με τη βοήθεια και τη συμβουλή του γιατρού.

3 στο Δημοτικό Κτίριο ΑΝΔΡΟΓΕΩ, τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το πολύ σοβαρό και επίκαιρο θέμα της πρόληψης της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου μέσω του εμβολιασμού, στις ευπαθείς ομάδες, όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. Ο ομιλητής κος Δημήτριος Φραγκάκης, Ειδικός Παθολόγος, ανέλυσε τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις των σοβαρών αυτών ασθενειών στον οργανισμό, συστήνοντας τον τακτικό εμβολιασμό ως απαραίτητο μέσο πρόληψης, με τη συμβουλή πάντα του γιατρού. Τονίστηκε επίσης, ότι αυξημένη προσοχή χρειάζεται στις ευπαθείς ομάδες των καπνιστών, των διαβητικών, όσων πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), στους καρδιοπαθείς και τους ανοσοκατεσταλμένους, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ακολούθησε συζήτηση όπου υποβλήθηκαν σημαντικές ερωτήσεις. Το συντονισμό της Εκδήλωσης είχε η κα Άννα Σχοινά, Κοινωνιολόγος MSc, Υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Καινοτόμων Δράσεων, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου. Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Τομέα Υγείας Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου. Την παρουσίαση έκαναν η κα Δέσποινα Συγγελάκη, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, καθώς και ο ιατρός της Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ηρακλείου, κος Αντώνης Κούτης, Διδάκτωρ Κοινωνικής Ιατρικής και Διευθυντής ΕΣΥ του Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Παραβρέθηκαν και κάλυψαν το γεγονός εκπρόσωποι από τον Τοπικό Τύπο, Ραδιόφωνο και Τηλεόραση.

4 στο ΚΑΠΗ της Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου Κατάμεστη ήταν η αίθουσα, καθώς περισσότερα από 120 Μέλη του ΚΑΠΗ, αλλά και Δημότες της πόλης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή την ενημέρωση. Ο ομιλητής κος Ευστάθιος Λευθεριώτης, Ειδικός Παθολόγος, ανέλυσε διεξοδικά και με τρόπο απλό και κατανοητό το θέμα της γρίπης και της πνευμονιοκοκκικής νόσου, ποια είναι τα συμπτώματα, τι προκαλούν στον οργανισμό και πώς μπορούμε να προστατευθούμε μέσω του έγκαιρου, τακτικού εμβολιασμού, σε συνεννόηση πάντα με τον ειδικό γιατρό. Η γρίπη και ο πνευμονιόκοκκος είναι σοβαρές παθήσεις, που απειλούν κυρίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, ενώ θα πρέπει να προφυλάσσονται απαραίτητα-ανεξαρτήτου ηλικίας- οι καπνιστές, οι διαβητικοί, όσοι πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), οι καρδιοπαθείς και οι ανοσοκατεσταλμένοι. Την Εκδήλωση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κος Ευάγγελος Λαμπάκης, ο οποίος κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας για τη διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων, αλλά και στο σύνολο των προσπαθειών του Δήμου στην παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων και καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες στην κατεύθυνση της Πρόληψης για την Υγεία. Το συντονισμό της Εκδήλωσης είχε ο κος Παναγιώτης Ζητάκης, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας & Περιβάλλοντος Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο κος Ζητάκης αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, αλλά και τους συντελεστές της εκδήλωσης, επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης για την προστασία της Υγείας αλλά και τη σημασία της συμμετοχής του κοινού σε αυτές τις δράσεις. Η ημερίδα αυτή ήταν η τέταρτη κατά σειρά με θέμα τους Εμβολιασμούς Ενηλίκων. Προηγήθηκαν το Ηράκλειο Αττικής (22/9), το Περιστέρι (26/9) και το Ηράκλειο Κρήτης (8/10), ενώ η ενημέρωση συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς το Βόλο (17/10), την Αργυρούπολη (19/10), το Δήμο Παύλου Μελά (19/10), την Κόρινθο (23/10), το Αγρίνιο (31/10), το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη (31/10) και τα Ιωάννινα (7/11).

5 στο Δημαρχείο του Βόλου, την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου Σκοπός της Εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του κοινού και ιδίως των ηλικιωμένων για την προστασία από τη γρίπη και την πνευμονιοκοκκική νόσο, ασθένειες με σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό, οι οποίες όμως μπορούν να προληφθούν μέσω του έγκαιρου εμβολιασμού. Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο κος Κωνσταντίνος Χρήστου, Ειδικός Πνευμονολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίες ανέλυσε τις δύο ασθένειες και τόνισε τη σημασία του έγκαιρου και τακτικού εμβολιασμού με τη συμβουλή του ειδικού γιατρού. Απειλούνται κυρίως παιδιά και ηλικιωμένοι, όμως πρέπει να προφυλάσσονται ανεξαρτήτου ηλικίας οι καπνιστές, οι διαβητικοί, οι καρδιοπαθείς, τα άτομα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και οι ανοσοκατεσταλμένοι. Το κοινό υποδέχθηκε ο κος Απόστολος Παντσάς, Ειδικός Παθολόγος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, ο οποίος ήταν και ο Συντονιστής της Εκδήλωσης. Παρακολούθησαν, επίσης, εκπρόσωποι των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, ενώ δόθηκε συνέντευξη από τον κο Παντσά και τον κο Χρήστου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που προσήλθαν και κάλυψαν δημοσιογραφικά το γεγονός. Η ενημέρωση για τους Εμβολιασμούς Ενηλίκων συνεχίζεται στους Δήμους Αργυρούπολης (19/10), Παύλου Μελά (19/10), Κορινθίων (23/10), Αγρινίου (31/10), Πυλαίας - Χορτιάτη (31/10) και Ιωαννιτών (7/11).

6 στο Α ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου Τα μέλη των ΚΑΠΗ αλλά και πολλοί Δημότες της περιοχής, ανταποκρίθηκαν θετικά στην Πρόσκληση, προσήλθαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ενημέρωση που πραγματοποίησε ο Ειδικός Παθολόγος κος Μαρίνης Κυριάκου. Ο κος Κυριάκου παρουσίασε τα συμπτώματα της γρίπης και της πνευμονιοκοκκικής νόσου, τις επιπτώσεις τους στον οργανισμό, αλλά και τους τρόπους μετάδοσης. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι οι περισσότερο απειλούμενοι από τις παθήσεις αυτές, αλλά ιδιαίτερα θα πρέπει να προσέχουν και ευπαθείς ομάδες ανεξαρτήτου ηλικίας όπως καπνιστές, διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτομα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια κ.α. Απαραίτητο μέσο προστασίας είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος πρέπει να γίνεται τακτικά και σε συνεννόηση με τον ειδικό γιατρό. Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία οι παραβρισκόμενοι έθεσαν πλήθος ερωτημάτων στον ομιλητή. Στην Εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κος Ιωάννης Μαραγκός, μέλη της Δημοτικής Αρχής, καθώς και η Δημοτική Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δήμου στο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κα Ζωή Ράικου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό. Η κα Ράικου αναφέρθηκε στη συνεργασία του Δήμου με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας για τη διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων και επεσήμανε τη σημασία της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του Κοινού για την προαγωγή και προστασία της Υγείας. Οι ομιλίες για τους Εμβολιασμούς Ενηλίκων ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα με αντίστοιχες εκδηλώσεις στους Δήμους Κορίνθου (23/10), Αγρινίου (31/10), Πυλαίας - Χορτιάτη (31/10) και Ιωαννιτών (7/11).

7 στο ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου Η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Δημοτική Αρχή και στελέχη του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου. Η κα Ροδοθέα Κασιμτζίκη, Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Παύλου Μελά κατά το χαιρετισμό της ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για τη θετική ανταπόκριση και παρουσία τους, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των δημοτών σε σημαντικά θέματα υγείας. Ο ομιλητής Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος, Ειδικός Πνευμονολόγος, παρουσίασε τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις των αναπνευστικών λοιμώξεων στον οργανισμό και αναφέρθηκε στην πρόληψη αυτών και στη σημασία του έγκαιρου εμβολιασμού για την προστασία των ευπαθών ομάδων. Η γρίπη και η πνευμονιοκοκκική νόσος απειλούν κυρίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, ενώ ανεξάρτητα από την ηλικία, στις ευπαθείς ομάδες ανήκουν και οι καπνιστές, οι διαβητικοί, οι ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), οι καρδιοπαθείς και οι ανοσοκατεσταλμένοι. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους παραβρισκόμενους που είχαν την ευκαιρία να θέσουν σειρά ερωτημάτων. Συντονιστής της Εκδήλωσης ήταν ο κος Γιώργος Λίλτσης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Ανάπτυξης & Υγείας Δήμου Παύλου Μελά, ο οποίος τόνισε την αμεσότητα και το θετικό ρόλο των ενημερωτικών αυτών συναντήσεων, στην προαγωγή της πρόληψης και προστασία της υγείας, που είναι άλλωστε και ο κύριος στόχος τους.

8 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, την Τρίτη 23 Οκτωβρίου Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Ειδικό Πνευμονολόγο κο Γρηγόρη Δάγλα και περιελάμβανε σημαντικές πληροφορίες για τον αντιγριπικό και αντιπνευμονιοκοκκικό εμβολιασμό. Αναλυτικότερα, ο κος Δάγλας παρουσίασε τα συμπτώματα και τις σοβαρές επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσουν στον οργανισμό όπως πνευμονία, ενώ τόνισε τη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού, ο οποίος εξασφαλίζει το απαραίτητο τείχος προστασίας από τις επικίνδυνες νόσους της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου στον πληθυσμό. Επέστησε ιδιαίτερα την προσοχή στις ευπαθείς ομάδες των καρδιοπαθών, διαβητικών, ατόμων που πάσχουν από Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, των καπνιστών, καθώς και των εξασθενημένων γενικότερα οργανισμών. Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο κος Χρήστος Χασικίδης, Καρδιολόγος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων, ο οποίος καλωσόρισε το κοινό, τους εκπροσώπους του Δήμου καθώς και των τοπικών μέσων ενημέρωσης που παραβρέθηκαν, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της πολύ ενδιαφέρουσας ενημέρωσης για τους εμβολιασμούς των ενηλίκων, αλλά και για το σύνολο των ενεργειών προληπτικής ιατρικής που εφαρμόζονται στους Δήμους μέλη του Δικτύου. Κατά την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε απαντήθηκαν ερωτήσεις του κοινού και τονίστηκε ότι τα εμβόλια καλύπτονται από τη συνταγογράφηση, είναι δωρεάν και δεν πρέπει κανείς να παραλείπει να εμβολιάζεται, πάντα σε συνεννόηση και με τη συμβουλή του ειδικού γιατρού. Επισημάνθηκε ωστόσο, ότι παράλληλα με την ενημέρωση, θα πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια σε επίπεδο Δήμων, ώστε να ληφθεί ειδική μέριμνα για τον εμβολιασμό των ανασφάλιστων ατόμων και των περιθωριοποιημένων ομάδων του πληθυσμού, που δεν έχουν πρόσβαση στη δωρεάν λήψη του εμβολίου.

9 στο 1 ο ΚΑΠΗ Αγρινίου, την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου Χαρακτηριστική του ενδιαφέροντος του θέματος ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού που ξεπέρασε τους 150, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου και του Τοπικού Τύπου. Εκ μέρους του Δήμου χαιρετισμό απηύθυνε η κα Μαργαρίτα Σερπάνου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο Λοιμωξιολόγος Παθολόγος κος Βελισσάριος Καραγκούνης, ο οποίος εστίασε στην προστασία από τη γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο μέσω του εμβολιασμού. Οι δύο αυτές νόσοι απειλούν σοβά την υγεία παιδιών, ηλικιωμένων, αλλά και ευπαθών ομάδων ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως οι διαβητικοί, καρδιοπαθείς, άτομα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), καπνιστές, καθώς και ανοσοκατεσταλμένοι. Η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού επιβάλλεται για τις παραπάνω ομάδες καθώς προστατεύει τον οργανισμό από επικίνδυνες επιπλοκές όπως η πνευμονία. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με πλήθος ερωτημάτων του κοινού προς τον ομιλητή. Το κοινό υποδέχθηκε ο κος Χαράλαμπος Τσιάμης, Υπεύθυνος Παρουσίασης Εκδηλώσεων του Δήμου Αγρινίου, ο οποίος έκανε και το συντονισμό της εκδήλωσης και της συζήτησης που ακολούθησε.

10 στο Β ΚΑΠΗ Πυλαίας, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου Η εκδήλωση σημείωσε επιτυχία καθώς μεγάλος αριθμός μελών των ΚΑΠΗ του Δήμου, αλλά και κάτοικοι της περιοχής προσήλθαν και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση. Ομιλητής της Εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος, Ειδικός Πνευμονολόγος και Πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Ο κος Τιτόπουλος ανέλυσε διεξοδικά τις δύο νόσους, γρίπη και πνευμονιόκοκκο, οι οποίες απειλούν την υγεία τόσο των παιδιών, όσο και των ηλικιωμένων και προκαλούν σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό. Ωστόσο και οι δύο νόσοι μπορούν να προληφθούν με τον εμβολιασμό, σε συνεννόηση και με τη συμβουλή του ειδικού γιατρού. Ιδιαίτερα πρέπει να προσέχουν και να φροντίζουν να εμβολιάζονται ευπαθείς ομάδες όπως οι καπνιστές, οι πάσχοντες από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί και οι ανοσοκατεσταλμένοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Επισημάνθηκε δε, η σημασία της σωστής ατομικής υγιεινής και του πολύ συχνού πλυσίματος των χεριών, για την αποφυγή μετάδοσης των επικίνδυνων ιών. Το συντονισμό της Εκδήλωσης έκανε η κα Μαρία Μονοκρούσου, Κοινωνική Λειτουργός. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, που είχε την ευκαιρία να θέσει σειρά ερωτημάτων στον ομιλητή και να καταγράψει σημαντικές πληροφορίες. Στα πλαίσια της συζήτησης τονίστηκε ότι τα εμβόλια συνταγογραφούνται και είναι δωρεάν για όλους, δεν πρέπει κανείς να παραλείπει τον εμβολιασμό, καθώς έτσι προστατεύει την υγεία του, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη δημιουργία τείχους προστασίας έναντι της μετάδοσης των ιών.

11 Με το Δήμο Ιωαννιτών, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Πολυχώρο ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με θέμα «Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» που διοργάνωσε το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας στα πλαίσια της συνεργασίας του με τα μέλη του Δικτύου για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης. Η εκστρατεία ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρείας Pfizer Ελλάς και τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρείας New Event Generation. Εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο κος Φίλιππος Τσουμάνης, Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα Στεφανία Τσούκη, Κοινωνιολόγος. Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο κος Ιωάννης Γιαννακάκης, Παθολόγος, ο οποίος παρουσίασε τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου στον οργανισμό. Από τις νόσους αυτές απειλούνται κυρίως παιδιά και ηλικιωμένοι, καθώς και καπνιστές, διαβητικοί, καρδιοπαθείς άτομα που πάσχουν από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και ανοσοκατεσταλμένοι, ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο εμβολιασμός, πάντα με τη συμβουλή και καθοδήγηση από τον ειδικό, είναι απαραίτητος καθώς θωρακίζει και προστατεύει την υγεία από επικίνδυνες επιπλοκές που μπορεί να προκληθούν (σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, πνευμονία κ.α.). Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και ερωτήσεις του κοινού προς τον ομιλητή.

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης Στο Δήμο Παλλήνης Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσαν για τη Φλεβική Θρόμβωση ο Δήμος Παλλήνης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο

Διαβάστε περισσότερα

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια»

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμος Νεάπολης-Συκεών, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας οι Δήμοι Έδεσσας Αμπελοκήπων Μενεμένης Υγείας Πρόληψης Pfizer Ελλάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας οι Δήμοι Έδεσσας Αμπελοκήπων Μενεμένης Υγείας Πρόληψης Pfizer Ελλάς ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμοι Έδεσσας και Αμπελοκήπων Μενεμένης στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

«Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

«Εµβολιασµοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας στα πλαίσια της συνεργασίας του για την έγκυρη ενηµέρωση των πολιτών σε θέµατα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν µε την υποστήριξη της εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε ΥΠΠΥ) και οι ήµοι

Διαβάστε περισσότερα

Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση

Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση Περιστέρι Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην ημερίδα με θέμα την Ψωρίαση, που διοργάνωσαν ο Δήμος Περιστερίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου Το 93% των σχετικών με τη Φλεβική Θρόμβωση θανάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Ημέρα Παρασκευή Ώρες 09.00-15.00 Τηλέφωνο επικοινωνίας 2732 360570 & 27320 360536 Διεύθυνση Δημαρχείο Μονεμβασίας - 23052 Μολάοι Μάρτιος 2015 - Συνάντηση Εργασίας Απρίλιος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30 ΜΜ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30 ΜΜ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30 ΜΜ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος 2. κ. Ιωάννης Λαδόπουλος - Δημ Σύμβουλος Χαλανδρίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΩΡΑ 4.

ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΩΡΑ 4. ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΩΡΑ 4.30ΜΜ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης ήµαρχος Αµαρουσίου, Πρόεδρος 2. κ.

Διαβάστε περισσότερα

Μια σηµαντική Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών και των Εµβολίων πρόκειται να πραγµατοποιήσει το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, η Ελληνική Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Με μια ενημερωτική ημερίδα για τους στόχους, τη χρησιμότητα και τον ρόλο του θεσμού των ΚΕΠ Υγείας, παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Αθήνα, 11 Νοεµβρίου 2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη,

Διαβάστε περισσότερα

Publication date: 30/11/ :32 Alexa ranking (Greece): 5531

Publication date: 30/11/ :32 Alexa ranking (Greece): 5531 http://argolida-net.blogspot.gr/ Publication date: 30/11/2016 10:32 Alexa ranking (Greece): 5531 http://argolida-net.blogspot.gr/2016/11/28112016.html Με επιτυχία πραγµατοποιήθηκε στο Δήµο Ναυπλιέων, Ενηµερωτική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΕΠ Υγείας Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 2013 : ένταξη στο ΕΔΔΥΠΠΥ 2014 : 14 πιλοτικά ΚΕΠ Υγείας 2015 : νέοι δήμοι - ΚΕΠ Υγείας εκτός Προγράμματος Απόφαση Ορισμός Δημοτικών Υπαλλήλων (2 άτομα) για την στελέχωση των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΟΚΤ - NOE - ΔΕΚ 2014 ΦΕΒ - ΜΑΡ 2015 ΙΑΝ ΦΕΒ ΜΑΡ 2016 ΘΕΜΑ «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο

Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο Αθήνα, 7/4/20123 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12 ο ακριτικό οδοιπορικό Υγείας: Κορυτσά - Καστοριά - Φλώρινα Ορεινό Μέτσοβο Φάρμακα και υγειονομικό υλικό από τη συλλογή φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του

Διαβάστε περισσότερα

Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ

Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ 1. ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 2. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3. ΑΙΓΑΛΕΩ 4. ΑΓΡΙΝΙΟ 5. ΑΛΙΜΟΣ 6. ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ- ΚΑΜΑΤΕΡΟ 7. ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 8. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 9. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΙΑΤΡΕΙΟ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ιατροκοινωνικό Κέντρο) ΘΩΜΑΣ Β. ΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΣ ΙαΚ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Ο σκοπός λειτουργίας του ιατρείου στο ΙαΚ Καρδίτσας είναι να παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στα άτομα του οικισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ξυλόκαστρο, 6/5/2016

Ξυλόκαστρο, 6/5/2016 Ξυλόκαστρο, 6/5/2016 Σε συνέχεια της ιδιαίτερα επιτυχημένης 1 ης Περιφερειακής Συνάντησης Υγιών Πόλεων στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, πραγματοποιήθηκε η 2 η Περιφειακή Συνάντηση Υγιών Πόλεων που εστίασε στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές 2018 Ηµερίδα Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018 Mediterranean Beach Hotel, ΛΕΜΕΣΟΣ Διοργανωτές Ίδρυµα Θώρακας Κύπρου - CYPRUS RESPIRATORY

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες περιορισμού της διασποράς του ιού του Η1Ν1

Οδηγίες περιορισμού της διασποράς του ιού του Η1Ν1 E Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου 157-80, τηλ.: 7721568, 7721566 Fax: 7721567 Οδηγίες περιορισμού της διασποράς

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ E. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. & ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΝΟΣΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Μακρυνός Δημ Σύμβουλος Κορυδαλλού, Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

9 Νοεμβρίου 2016, Πτολεμαΐδα

9 Νοεμβρίου 2016, Πτολεμαΐδα Η ανάγκη πρόσβασης των νοσούντων από σπάνιες παθήσεις στα φάρμακα, αλλά και η όσο το δυνατόν πιο πρώιμη διάγνωση των παθήσεων αυτών, καθώς η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην πρόγνωση, τονίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

3/10/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3/10/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/10/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διευρύνεται η πολύ επιτυχημένη Εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων, με την 3 η φάση ενημέρωσης υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος Ιωαννιτών Όνομα : Στεφανία Τσούκη Θέση: Κοινωνιολόγος στο ΝΠΔΔ Δήμου Ιωαννιτών «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής,(Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας «Η Πρόληψη και η Κοινωνική Μέριμνα στην Τοπική Κοινωνία και ο Ρόλος του Ενιαίου Φορέα Υγείας» Η Πρόληψη και η Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

Publication date: 08/11/ :00 Alexa ranking (Greece): 1067

Publication date: 08/11/ :00 Alexa ranking (Greece): 1067 http://www.sofokleousin.gr/ Publication date: 08/11/2016 11:00 Alexa ranking (Greece): 1067 http://www.sofokleousin.gr/archives/324497.html Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εµβόλια Ολοκληρώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη για το μηνιγγιτιδόκοκκο και τον πνευμονιόκοκκο σε παιδιά και εφήβους

Δελτίο Τύπου. Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη για το μηνιγγιτιδόκοκκο και τον πνευμονιόκοκκο σε παιδιά και εφήβους Δελτίο Τύπου Πρώτη παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο Δήμο Αμαρουσίου του προγράμματος παιδιατρικού ελέγχου του Υπουργείου Παιδείας και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη για το μηνιγγιτιδόκοκκο

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος εν δράσει. Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος Αντιδήμαρχος

Δήμος εν δράσει. Δρ. Ηρακλής Τιτόπουλος Αντιδήμαρχος Δήμος εν δράσει Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη Έκταση: 155.800 τ. χλμ. Απογραφή 2001: 50.162 Απογραφή 2011: 70.210 Βασική προτεραιότητα του δήμου: Η Προστασία του Περιβάλλοντος Η Πρόληψη H Προαγωγή της Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος : Όνομα: Θέση: ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ιωάννα Τασολάμπρου Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Ηλ. Δ/νση : itasolamprou@agrinio.gr, pronoia2@agrinio.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΠΑΡΑΣΚΕYH 20 IOYΛIOY 2018, ΩΡΑ 15.30, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΠΑΡΑΣΚΕYH 20 IOYΛIOY 2018, ΩΡΑ 15.30, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΠΑΡΑΣΚΕYH 20 IOYΛIOY 2018, ΩΡΑ 15.30, ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Δ.Σ 2. κ. Δημήτριος Κάρναβος Δήμαρχος Καλλιθέας,

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στους Δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος

Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στους Δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στους Δήμους μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος Γενικός Διευθυντής ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ Δημιουργία και δικτύωση Δημοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα

Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα Δήμος Ηρακλείου Αττικής Μήλος _Ιούλιος 2016 Αντί Εισαγωγής Πολλοί είναι εκείνοι που θα αναρωτηθούν πως συνδέονται - πέρα από προφανείς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011 Παρόντες: 1) κ. Γιώργος Πατούλης - Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος 2) κ. Ιωάννης Λαδόπουλος Δημ. Σύμβουλος Χαλανδρίου, Αντιπρόεδρος 3) κ. Χρίστος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών (24 30 Απριλίου 2016)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών (24 30 Απριλίου 2016) Αθήνα, 25 Απριλίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών (24 30 Απριλίου 2016) Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάθε χρόνο αφιερώνει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου στα νοσήματα που προλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνη υλοποίησης του σχεδίου δράσης είναι η κυρία Βασιλεία Αθανασιάδου.

Υπεύθυνη υλοποίησης του σχεδίου δράσης είναι η κυρία Βασιλεία Αθανασιάδου. Μαρούσι, 07/04/2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τον Όμιλο Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στον κινηματογράφο Διάνα, στο Μαρούσι, θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer στον Δήμο Ιλίου

Επιστημονική ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer στον Δήμο Ιλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ίλιον, 27.09.2016 Δελτίο Τύπου Επιστημονική ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer στον Δήμο Ιλίου Επιστημονική μερίδα για τη Νόσο Alzheimer πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη 2012 Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline

Διαβάστε περισσότερα

Συντονίστρια προγράμματος: Δρ Ελίζα Φερεκύδου

Συντονίστρια προγράμματος: Δρ Ελίζα Φερεκύδου Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής : Γιάννης Τούντας Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Συντονίστρια προγράμματος: Δρ Ελίζα Φερεκύδου ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΝΝ ΜΟΛΑΩΝ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΝΝ ΜΟΛΑΩΝ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξεκινά το ταξίδι της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ και την ευγενική χορηγία της ELPEN Η καλύτερη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, ΩΡΑ 09:00 πμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, ΩΡΑ 09:00 πμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017, ΩΡΑ 09:00 πμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος ΔΣ 2. κ. Δημήτριος Κάρναβος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ

ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ ΟΞΕIΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟU ΣΥΣΤHΜΑΤΟΣ (Σύντομη ενημέρωση από ERS - ELF) Οι οξείες λοιμώξεις κατώτερου αναπνευστικού συστήματος περιλαμβάνουν την πνευμονία (λοίμωξη της κυψελίδας του πνεύμονα),

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, ΩΡΑ 15:00 μμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Παρόντες:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, ΩΡΑ 15:00 μμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Παρόντες: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018, ΩΡΑ 15:00 μμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Δ.Σ 2. κ. Δημήτριος Κάρναβος Δήμαρχος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Κεντρική δομή Κεντρική Δομή Υπάλληλοι των ΚΕΠ υγείας Πάροχοι & Διαγνωστικά Δήμοι Υποχρεώσεις Δήμων Διάθεση χώρου και εξοπλισμού Διαμόρφωση χώρου & τοποθέτηση λογοτύπων Διάθεση υφισταμένου προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ. Κολλάρας Παναγιώτης Διευθυντής ΕΣΥ Νοσ.ΑΧΕΠΑ Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Δημοτικός Σύμβουλος

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ. Κολλάρας Παναγιώτης Διευθυντής ΕΣΥ Νοσ.ΑΧΕΠΑ Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ Κολλάρας Παναγιώτης Διευθυντής ΕΣΥ Νοσ.ΑΧΕΠΑ Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος Δημοτικός Σύμβουλος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η Καρδιά xτυπά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας:

Η Καρδιά xτυπά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου Περιφερικό Τμήμα ΕΛΕΓΕΙΑ Δυτικής Ελλάδας 11η Ημερίδα Γενικής Ιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

Λοιμώξεις Αναπνευστικού

Λοιμώξεις Αναπνευστικού Λοιμώξεις Αναπνευστικού Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. 2) λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα

20ό. Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο. Παρασκευή 7 Κυριακή 9 Ιουνίου 2013. Επιτροπή Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

20ό. Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο. Παρασκευή 7 Κυριακή 9 Ιουνίου 2013. Επιτροπή Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Επιτροπή Νοτιοδυτικής της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας 20ό Μετεκπαιδευτικό Συμπόσιο Παρασκευή 7 Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 GRECOTEL OLYMPIA, ΚΥΛΛΗΝΗ www.synedra.gr Επιτροπή Νοτιοδυτικής της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγριπικός Εμβολιασμός Εργαζομένων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας την Περίοδο Γρίπης

Αντιγριπικός Εμβολιασμός Εργαζομένων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας την Περίοδο Γρίπης Αντιγριπικός Εμβολιασμός Εργαζομένων σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας την Περίοδο Γρίπης 2017-2018 Τελικά αποτελέσματα Εισαγωγή Οι εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ΧΠΥΥ) είναι σε αυξημένο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ΩΡΑ 15:00 Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 24 Ιουλίου 2013 ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ Πραγµατοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου στο Βόλο εκδήλωση της Γενικής Γραµµατείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την Ηλεκτρονική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, Μαρούσι ΤΗΛ FAX

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, Μαρούσι ΤΗΛ FAX 1 ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, 151 22 Μαρούσι ΤΗΛ. 210 8067888 FAX 210 8067155 email: info@ddy.gr ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 29/01/2008

Διαβάστε περισσότερα

Στην ΑΝΕΚ LINES ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 22 η Παιδιατρική Διημερίδα

Στην ΑΝΕΚ LINES ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 22 η Παιδιατρική Διημερίδα Στην ΑΝΕΚ LINES ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 22 η Παιδιατρική Διημερίδα Η ΑΝΕΚ LINES, με αίσθημα ευθύνης για τις μελλοντικές γενιές, φιλοξένησε το Σάββατο και την Κυριακή 13 &14 Απριλίου, στο σύγχρονο Συνεδριακό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της με αρ. 1/2019 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της με αρ. 1/2019 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της με αρ. 1/2019 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας Αρ. Απόφασης Περίληψη 2/2019 Προγραμματισμός για τη σύναψη Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου για το έτος 2019 από Κεντρικούς

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ:

Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: Ημερίδα με Θέμα Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ: ΓΝΩΡΙΖΩ-ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ 2 Ιουνίου 2014 / 14 O Δημοτικό Σχολείο Ιλίου ΒΡΟΧΙΚΟ ΑΣΜΑ & ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Π. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: 2/11/2010 ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: 2/11/2010 ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ: 2/11/2010 ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αρ. Πρωτ.: Γ32/1244 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αντιπνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός

Αντιπνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός Αντιπνευμονιοκοκκικός εμβολιασμός Μια υποτιμημένη ασπίδα προστασίας Παναγιώτης Ζώης Όλγα Καράμπαλη Ιδιώτες Πνευμονολόγοι Πνευμονιοκοκκική νόσος Προκαλείται: από τον πνευμονιόκοκκο (Streptococcus pneumoniae)

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 28/9/2012 8.45-9.00 Προσέλευση - Εγγραφή συνέδρων 9.00-9.30 Εισαγωγή - Χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Γ κύκλος μαθημάτων. Ημερομηνίες μαθημάτων

Γ κύκλος μαθημάτων. Ημερομηνίες μαθημάτων Γ κύκλος μαθημάτων Ημερομηνίες μαθημάτων 1 ο Μάθημα: 30 31 Μαρτίου 2012 2 ο Μάθημα: 11 12 Μαΐου 2012 3 ο Μάθημα: 28, 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2012 4 ο Μάθημα: 23, 24 & 25 Νοεμβρίου 2012 Γραμματεία Σεμιναρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Ermis Direct. Θα χρησιμοποιηθεί, σε περίπτωση βράβευσης, για την παρουσίαση της συμμετοχής στην τελετή απονομής και στα έντυπα της διοργάνωσης.

Ermis Direct. Θα χρησιμοποιηθεί, σε περίπτωση βράβευσης, για την παρουσίαση της συμμετοχής στην τελετή απονομής και στα έντυπα της διοργάνωσης. Ermis Direct Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

Θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας και να τον ρωτήσετε εάν θα πρέπει να εξεταστείτε για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας και να τον ρωτήσετε εάν θα πρέπει να εξεταστείτε για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια Έχετε δυσκολία στην αναπνοή πιο συχνά από άτομα της ηλικίας σας; Βήχετε τις πιο πολλές ημέρες; Όταν βήχετε έχετε βλέννα ή φλέμα; Είστε τουλάχιστον 40 ετών; Είστε νυν ή πρώην καπνιστής; Εάν απαντήσετε ΝΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος Ε ΥΠΠΥ, ήµαρχος Αµαρουσίου και Πρόεδρος ΙΣΑ Γ. Πατούλης µε τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θ. Εξαδάκτυλο.

Ο Πρόεδρος Ε ΥΠΠΥ, ήµαρχος Αµαρουσίου και Πρόεδρος ΙΣΑ Γ. Πατούλης µε τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θ. Εξαδάκτυλο. Ο Πρόεδρος Ε...Υ.Π.Π.Υ. και ήµαρχος Αµαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο ήµαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης εγκαινίασαν το πρώτο ΚΕΠ Υγείας Βόρειας Ελλάδας στο Πανόραµα. Tο µοναδικό ΚΕΠ Υγείας εκτός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμ. 13/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμ. 13/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της με αριθμ. 13/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας Αριθμ. Αποφ. 149/2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: «Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά Πανελλήνιο Πρόγραµµα Eνηµέρωσης για ιατρούς, επαγγελµατίες υγείας και κοινό στο πλαίσιο του Προγράµµατος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης & Θεραπείας του Σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Μπορούν οι Δήμοι να προσφέρουν πραγματικές πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας? Η εμπειρία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Μπορούν οι Δήμοι να προσφέρουν πραγματικές πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας? Η εμπειρία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Μπορούν οι Δήμοι να προσφέρουν πραγματικές πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας? Η εμπειρία του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Dr.Νικόλαος Ι. Βαλάνος Ορθοπαιδικός Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πρόκληση πώς να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΑΡΞΗ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΑΡΞΗ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΣΤΟ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΤΜΗΜΑ : ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΡΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΑΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 77 ΠΛΗΡ. : ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΑΛΙΚΗ ΤΗΛ.: 210 98.39.373 ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ( )

ΗΜΕΡΙΔΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ( ) ΗΜΕΡΙΔΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ (2015 + 2016) Α/Α ΗΜΕΡΙΔΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ (2015 + 2016) ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΙ 1 12/5/2014 ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΡ.ΔΗΜOΤΩΝ 2 8/12/2014 ΧΟΡΤΙΑΤΗ 3 22/12/2014 ΛΑΥΡΙΟ 4 13/3/2015

Διαβάστε περισσότερα

Π.Ο.Υ. «Υγιείς Πόλεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»

Π.Ο.Υ. «Υγιείς Πόλεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» Π.Ο.Υ. «Υγιείς Πόλεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» 13 η Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μήλος 8 Ιουνίου 2016 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Δράμας Όνομα: Αποστολίδου Ελένη Θέση: Υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας. Ηλ. Δ/νση:eapost@dimosdramas.gr

Διαβάστε περισσότερα

Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων

Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων ΗΜΕΡΙΔΑ Οστεοπόρωση Η νόσος των πολλών ειδικοτήτων Σάββατο 23 Μαΐου 2015 Αίθουσα Εκδηλώσεων 6 ου ορόφου, YΓΕΙΑ Οργάνωση: Αλέξανδρος Γεράκης & Παντελής Τριανταφυλλίδης Υπό την αιγίδα των: Επιστημονικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δράσεις Ευαισθητοποίησης Δήμων-μελών του Δικτύου με αφορμή την 7 η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Αφιερωμένη στην Κατάθλιψη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δράσεις Ευαισθητοποίησης Δήμων-μελών του Δικτύου με αφορμή την 7 η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Αφιερωμένη στην Κατάθλιψη Μαρούσι, 12 Απριλίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δράσεις Ευαισθητοποίησης Δήμων-μελών του Δικτύου με αφορμή την 7 η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Αφιερωμένη στην Κατάθλιψη Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί Αγαπητοί συνάδελφοι Δήμαρχοι Κυρίες και Κύριοι Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί Αγαπητοί συνάδελφοι Δήμαρχοι Κυρίες και Κύριοι Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι Ομιλία Προέδρου ΕΔΔΥΠΠΥ, Προέδρου ΙΣΑ, Προέδρου ΚΕΔΕ & Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη Στην Κεντρική Εκδήλωση των ΚΕΠ Υγείας Helexpo Μαρούσι Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015, 11.00 Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, με οδηγίες για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, με οδηγίες για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης. Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, με οδηγίες για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης. Ειδικότερα στην εγκύκλιο σημειώνεται: Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Η διαχρονική παρακολούθηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους

Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους Ο Διαβήτης στα παιδιά και στους εφήβους Δρ Γεώργιος Ι Κούρτογλου Παθολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον ο σακχαρώδης διαβήτης και οι προβλέψεις για το μέλλον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Δήμος Ιωαννιτών Όνομα: Στεφανία Τσούκη Θέση: Κοινωνιολόγος στο Ν.Π.Δ.Δ. «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής,(Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Προληπτική Ιατρική και Δημόσια Υγεία. 2 η Ημερίδα Εμβολιαστικής Κάλυψης 4ετών Φοιτητών Ιατρικής. Υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Προληπτική Ιατρική και Δημόσια Υγεία. 2 η Ημερίδα Εμβολιαστικής Κάλυψης 4ετών Φοιτητών Ιατρικής. Υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ Προληπτική Ιατρική και Δημόσια Υγεία 2 η Ημερίδα Εμβολιαστικής Κάλυψης 4ετών Φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά Πανελλήνιο Πρόγραµµα Eνηµέρωσης για ιατρούς, επαγγελµατίες υγείας και κοινό στο πλαίσιο του Προγράµµατος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης & Θεραπείας του Σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... 06 08 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 09 01 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Νέστου Όνομα: Δρόσου Μαρία ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Θέση: Προϊσταμένη Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ηλ. Δ/νση: drosoumaria@0937.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

15-16. maϊου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 1 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αναπνευστικών Νοσημάτων (Άσθμα, ΧΑΠ) που προκαλούν Διαταραχές της Οξεοβασικής Ισορροπίας

15-16. maϊου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 1 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αναπνευστικών Νοσημάτων (Άσθμα, ΧΑΠ) που προκαλούν Διαταραχές της Οξεοβασικής Ισορροπίας ο 1 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αναπνευστικών Νοσημάτων (Άσθμα, ΧΑΠ) 15-16 maϊου 2015 που προκαλούν Διαταραχές της Οξεοβασικής Ισορροπίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ - ΑΓΓΕΙΩΝ Σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ:

ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ: το κοστος για τους ασθενεις και το δημοσιο συστημα υγειας 18 Δεκεμβρίου 2014 Αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης Η PALLADIAN COMMUNICATIONS SPECIALISTS διοργανώνει ημερίδα

Διαβάστε περισσότερα