ΑΘΗΝΑ: 14/5/2010. Aριθμ. Πρωτ.: Γ55/768

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΘΗΝΑ: 14/5/2010. Aριθμ. Πρωτ.: Γ55/768"

Transcript

1 ΑΘΗΝΑ: 14/5/2010 Aριθμ. Πρωτ.: Γ55/768 Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΤΜΗΜΑ: ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ Ταχ. Δ/νση : Αγ. Κων/νου 8, ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Λ.Κουτσοχρήστου / Ι.Μέντης Aριθμ. Τηλεφ : »» fax : ΠΡΟΣ 1. Νομαρχιακές και Τοπικές Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2. Περ/κά και Τοπικά Υπ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Φαρμακευτικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Παροχών)-Υγ.Υπηρεσίες 3. Νοσοκομεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 4.ΟΠΣ-Ομάδα Παροχών ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για τον καθορισμό του αναλωσίμου υγειονομικού υλικού σε ασθενείς ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κατά είδος και ποσότητα» ΣΧΕΤΙΚΟ: «Το υπ αριθμ.γ55/614/ έγγραφό μας» Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, η Υπηρεσία μας καθορίζει εκ νέου, με το παρόν έγγραφο, τη χορήγηση των κάτωθι ειδών (και των αντιστοίχων ποσοτήτων) αναλωσίμου υγειονομικού υλικού σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 1.Καθετήρες Κύστεως 1). Καθετήρες κύστεως ποσότητα 90 τεμάχια /μηνιαίως 2). Καθετήρες κύστεως διπλής ροής (2-WAY ). α). Σιλικόνης ποσότητα 3/μήνα. β). Νεφροστομίας ποσότητα 3/μήνα. 2.Ουροσυλλέκτες 1) Ουροσυλλέκτες απλοί 2 lt αποστειρωμένοι και μη αποστειρωμένοι ποσότητα μέχρι 60/μήνα. 2) Ουροσυλλέκτες 2 lt αποστειρωμένοι και μη αποστειρωμένοι με βαλβίδα στο κάτω μέρος για εκροή ούρων ποσότητα μέχρι 30/μήνα. 3) Ουροσυλλέκτες περιπάτου αποστειρωμένοι με ζώνη που να δένει στα κάτω άκρα (χωριστή τιμή στις ζώνες ) (ποσότητα μέχρι 30/μήνα ). 4) Ζώνες στηρίξεως των ουροσυλλεκτών περιπάτου (ποσότητα 3/χρόνο). 3.Περιπεικοί καθετήρες Περιπεικοί καθετήρες (ποσότητα μέχρι 30/μήνα).

2 4. Αυτολιπαινόμενος καθετήρας ποσότητα σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ιατρού. Αποστειρωμένα γάντια, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ιατρού. 5.Βαλβίδα καθετήρα ουρήθρας 1 τεμάχιο/6μηνο 6.Τραχειοσωλήνες ποσότητα 6 τεμάχια /μήνα. Γάντια χειρουργικά για τραχειοστομία για όσους τραχειοσωλήνες αλλάζονται τόσα ζευγάρια γάντια. 7.Ρύγχη τραχειακής αναρρόφησης για καθαρισμό βρογχικές εκκρίσεις (ποσότητα 10 τεμ./μήνα). 8.Καθετήρες αναρρόφησης ποσότητα 150 τεμ/μήνα. του τραχειοσωλήνα από 9.Καθετήρες γαστροστομίας (εάν υπάρχει εμφυτευόμενο σύστημα απαιτείται έγκριση από το τμήμα κλειστής περίθαλψης). 10. Φίλτρα τραχειοστομίας (σύμφωνα με τη γνωμάτευση του ιατρού). 11.Φακαρόλα ένα ρολό ή 30 τεμάχια/μηνιαίως. 12. Επιδεσμικό υλικό όπως: 1) Χαρτοβάμβακας (ποσότητα μέχρι 10 Kg/μήνα) 2) Χάρτινη αυτοκόλλητη επιδεσμική ταινία (ποσότητα 5 τεμ./μήνα). 3) Γάζες αποστειρωμένες (ποσότητα μέχρι 60 τεμ./μήνα). 4) Ελαστικοί επίδεσμοι (ποσότητα 4-5 τεμ./μήνα) σε όλες τις διαστάσεις. 13.Πάνες ακράτειας 30 πάνες μηνιαίως για νυχτερινή χρήση. 14. Σερβιέτες ανδρικής ακράτειας, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. 15.Σωλήνες αερίων (καθετήρες ορθού) 10 τεμάχια /μηνιαίως 16.Σύριγγες μιας χρήσεως : Ποσότητα σύμφωνα με τη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. 17.Γάζες για οφθαλμική χρήση ανάλογα την γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού 18. Συσκευές έγχυσης φαρμάκων α)για την χορήγηση των συσκευών που φέρουν εμφυτευόμενα συστήματα ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί από την Διεύθυνση Υγειονομικών Υπηρεσιών Τμήμα Κλειστής Περίθαλψης. β)για τις λοιπές συσκευές απαιτείται έγκριση χορήγησης του είδους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Ιδρύματος.Στη συνέχεια θα χορηγούνται τα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά που απαιτούνται για τη χρήση τους. γ)αναλώσιμες συσκευές χημειοθεραπείας ανάλογα με το θεραπευτικό σχήμα και έως 5 μηνιαίως (βελόνες γωνιώδεις παρακέντησης με την προϋπόθεση ότι εάν υπάρχει εμφυτευόμενο σύστημα να φέρει έγκριση από την αρμόδια Δ/νση Υγειονομικών Υπηρεσιών-Κλειστή Περίθαλψη ) δ) Αναλώσιμες συσκευές αναλγησίας έως 10 μηνιαίως. 19.

3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1: Η γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού πρέπει να περιγράφει το κάθε έλκος/ τραύμα ξεχωριστά, την περιοχή που βρίσκεται, το επίπεδο εξιδρώματος και τα τεμάχια 1. για τη φροντίδα ελκών με έγκυρη διεθνή βιβλιογραφία & κλινική εμπειρία ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΛΚΟΣ ΜΕΣΑΙΟ ΥΨΗΛΟ Α. Β. τύπου Αφρώδη υδροστατικά για χαμηλή έως μεγάλη ποσότητα εξιδρώματος, κολλητικά και μη κολλητικά. Να επιτρέπουν την εξάτμιση τύπου πολυουρεθάνης με 3-D πολυμερή δομή υψηλής απορροφητικότητας μη κολλητικά και κολλητικά με περιμετρικό κολλητικό από φυσικό υλικό αφρώδη πολυουρεθά νης με 3-D πολυμερή δομή Γ. τύπου Υδροκολοειδήυδροκυτταρικά, για χαμηλή έως μεγάλη ποσότητα εξιδρώματος, κολλητικά και μη κολλητικά. Να επιταχύνουν την επούλωση και να μην κολλούν στο τραύμα. Υδροκολλοειδήυδροκυτταρικά Δ. E. Z. τύπου υδροτριχοειδικής απορρόφησης από ίνες πολυμερούς με μη κολλητικό πλέγμα επαφής με το έλκος για ρύθμιση της απορρόφησης. Κολλητικά και μη κολλητικά με περιμετρικό κολλητικό από φυσικό υλικό. τύπου Υδροπολυμερή με περισσότερα από 4 στρώματα. Να προάγουν την επούλωση σε τραύματα χαμηλού, μεσαίου και υψηλού ποσοστού εκκρίσεων, αδιάβροχα, κολλητικά και μη κολλητικά τύπου Αφρώδη με επιφάνεια επαφής από πλέγμα λιπιδοκολλοειδούς τεχνολογίας, κολλητικά και μη κολλητικά. υδροτριχοειδή Υδροπολυμερή Αφρώδη με πλέγμα λιπιδοκοκολλοειδο ύς ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2: Η γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού πρέπει να περιγράφει το κάθε έλκος/ τραύμα ξεχωριστά, την περιοχή που βρίσκεται, το επίπεδο εξιδρώματος και τα τεμάχια. Επίσης θα πρέπει να αναφέρει για το αλγηνικό κορδόνι ότι το έλκος έχει κοιλότητα, για το επίθεμα υδροαλγηνικό με άργυρο ότι έχει λοίμωξη και για το αλγηνικό κορδόνι με άργυρο ότι το έλκος έχει λοίμωξη και κοιλότητα. ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΛΚΟΣ ΜΕΣΑΙΟ ΥΨΗΛΟ Α. 2. Αλγηνικά επιθέματα για τη φροντίδα ελκών με έγκυρη διεθνή βιβλιογραφία & κλινική εμπειρία. Αλγηνικά επιθέματα για μεγάλη ποσότητα εξιδρώματος, να μην αφήνουν υπολείμματα στο έλκος Αλγηνικά επιθέματα

4 Β. Γ. Αλγηνικό κορδόνι για γέμισμα κοιλοτήτων,μεγάλης απορροφητικότητας τύπου Υδροαλγηνικό με άργυρο μεγάλης απορροφητικότητας και αντιμικροβιακής δράσης και υψηλή αντοχή τάσης. Αλγηνικό κορδόνι υδροαλγηνικό με άργυρο Υδροαλγηνικό κορδόνι με άργυρο Απαραίτητη η κάλυψη με επίθεμα σε ποσότητα ανάλογη με το εξίδρωμα. Απαραίτητα η κάλυψη με επίθεμα σε ποσότητα ανάλογη με το εξίδρωμα A. B. Γ. Δ. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3: Η γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού πρέπει να περιγράφει το κάθε έλκος/ τραύμα ξεχωριστά, την περιοχή που βρίσκεται, το επίπεδο εξιδρώματος ότι υπάρχει λοίμωξη και τα τεμάχια. 3. Αντιμικροβιακά επιθέματα με έγκυρη διεθνή βιβλιογραφία & κλινική εμπειρία. τύπου πολυουρεθάνης με 3-D πολυμερή δομή υψηλής απορροφητικότητας, με υδροενεργό άργυρο ομοιογενώς κατανεμημένου σε όλη τη δομή τους μη κολλητικά και κολλητικά με περιμετρικό κολλητικό από φυσικό υλικό Αντιμικροβιακό επίθεμα τύπου ενεργοποιημένου άνθρακα και αργύρου. τύπου κολλαγόνου και οξειδωμένης αναγεννημένης κυτταρίνης με Άργυρο, βιοαπορροφήσιμο, με αιμοστατικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες τύπου αφρώδες αντιμικροβιακό μη κολλητικό με άργυρο με επιφάνεια επαφής από πλέγμα λιπιδοκολλοειδούς τεχνολογίας που να μην προσκολλάται στο έλκος πολυουρεθάνης με 3-D πολυμερή δομή και υδροενεργό άργυρο. Αντιμικροβιακό επίθεμα ενεργοποιημένο υ άνθρακα και αργύρου κολλαγόνου και οξειδωμένης αναγεννημένης κυτταρίνης αφρώδες αντιμικροβιακό με άργυρο και πλέγμα λιπιδοκολλοειδέ ς ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΛΚΟΣ ΜΕΣΑΙΟ ΥΨΗΛΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4: Η γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού πρέπει να περιγράφει το κάθε έλκος/ τραύμα ξεχωριστά, την περιοχή που βρίσκεται, ότι έχει νεκρωτική εσχάρα και τα τεμάχια. 4. Υδροενεργητικό ζελέ με έγκυρη διεθνή βιβλιογραφία & κλινική εμπειρία. Yδρόφιλη γέλη τύπου 90% νερό ελεύθερη προπυλενογλυκόλης Υδροενεργό ζελέ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΛΚΟΣ 15 ΜΕΣΑΙΟ ΥΨΗΛΟ - - Απαραίτητη η κάλυψη από επίθεμα σε ποσότητα ανάλογη με το εξίδρωμα.

5 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 5: Η γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού πρέπει να περιγράφει τo κάθε έλκος/ τραύμα ξεχωριστά, την περιοχή που βρίσκεται, το επίπεδο εξιδρώματος και τα τεμάχια. 5. κυτταρίνης για τη φροντίδα ελκών με έγκυρη διεθνή βιβλιογραφία & κλινική εμπειρία. Α. κυτταρίνης τύπου πάστας πάστας Β. κυτταρίνης τύπου σκόνης σκόνης ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΛΚΟΣ ΜΕΣΑΙΟ ΥΨΗΛΟ - - Απαραίτητη η κάλυψη από επίθεμα σε ποσότητα ανάλογη με το εξίδρωμα. - - Απαραίτητη η κάλυψη από επίθεμα σε ποσότητα ανάλογη με το εξίδρωμα. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6: Η γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού πρέπει να περιγράφει το κάθε έλκος/ τραύμα ξεχωριστά, την περιοχή που βρίσκεται, το επίπεδο εξιδρώματος και τα τεμάχια. ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΛΚΟΣ ΜΕΣΑΙΟ ΥΨΗΛΟ 6. Διαφανή επιθέματα για τη φροντίδα ελκών με έγκυρη διεθνή βιβλιογραφία & κλινική εμπειρία. Α. Διαφανή επιθέματα τύπου Flexigrid Β. Διαφανή επιθέματα τύπου ημιδιαπερατής μεμβράνης πολυουρεθάνης, υποαλλεργικά (συνθετική επιδερμίδα) διαφανή ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 7: Η γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού πρέπει να περιγράφει τo κάθε έλκος/ τραύμα ξεχωριστά, την περιοχή που βρίσκεται, το επίπεδο εξιδρώματος και τα τεμάχια. 7. Εμποτισμένα επιθέματα για τη φροντίδα ελκών με έγκυρη διεθνή βιβλιογραφία & κλινική εμπειρία Α. Εμποτισμένα επιθέματα τύπου γλυκονικής χλωρεξιδίνης με αντιμικροβιακή δράση Β. Εμποτισμένα επιθέματα τύπου ιωδιούχου ποβιδόνης με αντιμικροβιακή δράση Γ. τύπου πολυουρεθάνης με 3-D δομή υψηλής απορροφητικότητας, με υδροενεργή ιμπουπροφαίνη μη κολλητικά και κολλητικά με περιμετρικό κολλητικό από φυσικό υλικό Δ. τύπου παραφινούχου με υδροκολλοειδές και αργυρούχο σουλφαδιαζίνη με περιεκτικότητα, περίπου 1mg/εκ2 Γλυκονικής χλωρεξιδίνης ιωδιούχου ποβιδόνης πολυουρεθάνης με υδροενεργή ιμπουπροφαίνη με αργυρούχο σουλφαδιαζίνη ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΛΚΟΣ ΜΕΣΑΙΟ ΥΨΗΛΟ Η γνωμάτευση θα πρέπει επιπλέον να αναφέρει ότι το έλκος έχει λοίμωξη. Η γνωμάτευση θα πρέπει επιπλέον να αναφέρει ότι το έλκος έχει λοίμωξη. Η γνωμάτευση θα πρέπει επιπλέον να αναφέρει ότι το έλκος έχει λοίμωξη. Η γνωμάτευση θα πρέπει επιπλέον να αναφέρει ότι το έλκος έχει λοίμωξη.

6 Ε. Αποστειρωμένο επίθεμα εμποτισμένο τύπου αλοιφής πολυϋδατωμένων ιοντογόνων (PHIκαι μέλι) πολυϋδατωμένων ιοντογόνων και μελιού ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 8: Η γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού πρέπει να περιγράφει τo κάθε έλκος/ τραύμα ξεχωριστά, την περιοχή που βρίσκεται, το επίπεδο εξιδρώματος και τα τεμάχια. ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΣ ΚΑΙ 9. Σπόγγοι για τη φροντίδα ελκών και τραυμάτων με έγκυρη διεθνή βιβλιογραφία & κλινική εμπειρία Σπόγγος για βαθιά τραύματα ΓΝΩΜΑΤΕΥΣH Σπόγγος για βαθιά τραύματα ΑΝΑ ΕΛΚΟΣ ΜΕΣΑΙΟ ΥΨΗΛΟ Υδροενεργείς,κολλοειδείς γέλες που περιέχουν αλγινικά άλατα για έλκη κάτω άκρων και σε ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος του έλκους. Προσοχή! Στην περίπτωση που χορηγούνται οι παραπάνω γέλες τα επιθέματα κατακλίσεων θα χορηγούνται μόνο μετά από αιτιολογημένη ειδική ένδειξη όπως στις περιπτώσεις διαχείρισης υγρασίας. 21.Γάντια Latex για περιποίηση ασθενών με ειδικές παθήσεις από τους οικείους τους.1 κουτί των 100 τεμ./το μήνα. 22.Υποσέντονα,σενδόνια σε ρόλλους ή φύλλα μη αποστειρωμένα (30 τεμάχια/ μήνα) μέσω υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τον αναδειχθέντα χορηγητή. 23.Ταινίες μετρήσεως αίματος και λευκώματος στα ούρα. 1 μέτρηση/την ημέρα, εκτός από ειδικές περιπτώσεις όπως οι νεφροπαθείς που μπορεί να χρειασθούν και 2 μετρήσεις /ημέρα. 24.Ειδικά στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία τα είδη και οι ποσότητες ορίστηκαν ως εξής: -Οινόπνευμα καθαρό (1 μπουκάλι 350 gr/μήνα). - Βαμβάκι (2 πακέτα των 150 gr/ μήνα). - Σύριγγες μιας χρήσης και βελόνες.(η ποσότητα ορίζεται ανάλογα με την περίπτωση). - Λευκοπλάστ αντιαλλεργικό,χάρτινο (micropor) (1 τεμάχιο ½ ανά μήνα). - Καθετήρας αποσιδήρωσης (1 τεμ./ημέρα). - Γάντια χειρουργικά αποστειρωμένα (1 πακέτο 60 τεμαχίων το μήνα ή 30 ζεύγη το μήνα ή ανάλογης ποσότητας /3 μηνο). - Σύριγγες υποδόριες και ενδομυικές για περιπτώσεις σιδηροπενίας και θεραπείας στο σπίτι (περίπου 15 το μήνα). - Αντλίες μιας χρήσης για έγχυση φαρμάκου αποσιδήρωσης. Η ποσότητα ορίζεται ανάλογα με την περίπτωση και όχι πάνω από 30 τεμάχια μηνιαίως. 25.Ειδικά στους οστομικούς ασθενείς ορίστηκαν ως εξής:

7 Α. Είδη κολοστομίας. 1. Σάκκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι χωρίς και με φίλτρο μεγέθη 1 3 ποσότητα 60 τεμ./ μήνα. 2. α). Σάκκοι κολοστομίας με καράγια και φίλτρο μεγέθη 1 3 ποσότητα 60 τεμ./ μήνα. β).ζώνη στήριξης αυξομειούμενου μήκους πολλαπλών χρήσεων ποσότητα 4 τεμ. / έτος. 3. Σάκκοι κολοστομίας αυτοκόλλητοι διαφόρων μεγεθών ανοίγματος με φίλτρο διαφυγής και προστατευτικό υλικό τεμάχια 60/ μήνα. 4.Σάκκοι κολοστομίας με πλαστικό δακτύλιο εφαρμογής μεγέθη 1 3 αποτελούμενοι από: α). Βάσεις στηρίξεως με FLANGE διαφόρων διαμέτρων ποσότητα 7-10 τεμάχια /μήνα. β) Σάκκοι μιας χρήσεως κλειστοί με φίλτρο και χωρίς φίλτρο ποσότητα 60 τεμάχια /μήνα. Οι ως άνω σάκκοι όταν χορηγούνται και για ειλεοστομικούς ασθενείς, οι ποσότητες θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις ποσότητες των σάκκων ειλεοστομίας. Β. Είδη Ειλεοστομίας. 1. α). Σάκκοι Ειλεοστομίας αυτοκόλλητοι ανοικτοί 1-3 ποσότητα 30 τεμάχια/ μήνα. β) Ζώνη στηρίξεως αυξομειωμένου μήκους πολλαπλών χρήσεων ποσότητα 4 τεμάχια/έτος. γ) Ειδικό κλείστρο σάκκου πολλαπλών χρήσεων ποσότητα 10 τεμάχια/έτος. 2. Οι ως άνω αυτοκόλλητοι σάκκοι ειλεοστομίας με καράγια και τα λοιπά αναφερόμενα πιο πάνω (β,γ ) είδη. 3. Σάκκοι ειλεοστομίας αυτοκόλλητοι με προστατευτικό υλικό 30 τεμάχια / μήνα. 4. Σάκκοι ειλεοστομίας με πλαστικό δακτύλιο εφαρμογής μεγέθη 1-3 ανοικτοί αποτελούμενοι από: α). Βάσεις στήριξης με FLANGE διαφόρου διαμέτρου ποσότητες 7-10 τεμάχια/ μήνα. β). Σάκκοι μιας χρήσεως ανοικτοί ποσότητα 30 τεμάχια/μήνα. γ). Ειδικό κλείστρο σάκκου πολλαπλών χρήσεων ποσότητα 10 τεμάχια/έτος. Γ. Είδη Ουρητηροστομίας. 1.α) Σάκκοι ουρητηροστομίας με καράγια διαφόρου διαμέτρου με βαλβίδα κενώσεως. Ποσότητα 35 τεμάχια/μήνα. β). Ζώνη στηρίξεως αυξομειωμένου μήκους πολλαπλών χρήσεων ποσότητα 4 τεμάχια /έτος. 2.α).Σάκκοι ουρητηροστομίας αυτοκόλλητοι διαφόρου διαμέτρου αντιπαλινδρομική βαλβίδα και βαλβίδα κενώσεως. Ποσότητα 35 τεμάχια/μήνα. β) Ζώνη στηρίξεως αυξομειωμένου μήκους πολλαπλών χρήσεων ποσότητα 4 τεμάχια/έτος. 3.Σάκκοι ουρητηροστομίας με πλαστικό δακτύλιο εφαρμογής διαφόρου διαμέτρου

8 αποτελούμενοι από : α). Βάσεις στήριξης με FLANGE διαμέτρου ποσότητα 10 τεμάχια/μήνα. β).σάκκοι ουρητηροστομίας αναλόγου διαμέτρου με βαλβίδα κενώσεως απλού ή με αντιπαλινδρομική βαλβίδα. Ποσότητα 35/μήνα. Συμπληρωματικά ε ί δ η : 1).Πάστα κολοστομίας ποσότητα 1 σωληνάριο/15 ημέρες. 2).Προϊόντα περιποίησης δέρματος, ποσότητα 1 συσκευασία/15 ημέρες. Α) Καθαριστικά δέρματος Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα υλικά : 1)Μαντηλάκια καθαρισμού-αφαίρεσης κόλλας 2)Λοσιόν καθαρισμού δέρματος 3)Καθαριστικό δέρματος Τα προϊόντα αυτά είναι απαραίτητα σε κάθε αλλαγή για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του δέρματος γύρω από το στόμιο, ώστε να εφαρμόζουν καλύτερα οι σάκοι ή οι βάσεις, αλλά και να μειώνεται η πιθανότητα ερεθισμού του δέρματος. Τα προϊόντα υπάρχουν σε δύο διαφορετικές συσκευασίες, φιαλίδια και χαρτομάντηλα. Ο ασφαλισμένος για κανονική χρήση χρειάζεται 2 φιαλίδια ή 60 χαρτομάντηλα ανά μήνα. Εάν χρειάζεται και τα δύο, θα παίρνει 1 φιαλίδιο και 30 χαρτομάντηλα ανά μήνα. Β) Προστατευτικά δέρματος Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα υλικά : 1)Σκόνη adapt 2)Κολλητική πάστα 3)Protective film Το προϊόν protective film ή άλλα παρόμοια προστατευτικά, είναι απαραίτητα σε κάθε αλλαγή για την προστασία του δέρματος από ερεθισμούς γύρω από το στόμιο. Το προϊόν υπάρχει σε δύο διαφορετικές συσκευασίες, φιαλίδια και χαρτομάντηλα. Ο ασφαλισμένος για κανονική χρήση χρειάζεται 2 φιαλίδια ή 60 χαρτομάντηλα ανά μήνα. Εάν χρειάζεται και τα δύο, θα παίρνει 1 φιαλίδιο και 30 χαρτομάντηλα ανά μήνα. Τα προϊόντα σκόνη ή πάστα σε διάφορες μορφές χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει δερματική ατέλεια. Θα χορηγούνται κατόπιν αιτιολογημένης γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού. Απαραίτητη ποσότητα ανά μήνα 2 τεμάχια. Γ) Προιόντα για αντιμετώπιση ερεθισμών-δερματίτιδας Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το προιόν μαλακτική κρέμα ή άλλα παρόμοια. Τα προιόντα της κατηγορίας αυτής χρησιμοποιούνται προληπτικά σε περιπτώσεις που ο ασφαλισμένος οστομικός, έχει ευαίσθητο δέρμα ή διαρροϊκές κενώσεις που ταλαιπωρούν το δέρμα και θεραπευτικά, όταν για κάποιο λόγο δημιουργηθεί ερεθισμός στο δέρμα γύρω από το στόμιο.

9 Θα χορηγούνται κατόπιν αιτιολογημένης γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού. Απαραίτητη ποσότητα ανά μήνα 2 τεμάχια. Τα υπόλοιπα 2 υλικά δεν είναι προϊόντα περιποίησης δέρματος, αλλά ειδικά υλικά που χρησιμοποιούνται ως ακολούθως : 1)Η συγκολλητική ουσία Είναι χρήσιμη σε σπάνιες περιπτώσεις που λόγω δερματικών προβλημάτων δεν κολλάει καλά ο σάκος ή η βάση. Θα χορηγούνται κατόπιν αιτιολογημένης γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού. Απαραίτητη ποσότητα ανά μήνα 1 τεμάχιο. 2) Το αποσμητικό Θα χορηγείται κατόπιν αιτιολογημένης γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού. Απαραίτητη ποσότητα ανά μήνα 1 τεμάχιο. Σημειώνεται ότι κάθε οστομικός ασφαλισμένος έχει ανάγκη τα καθαριστικά δέρματος και το protective film.τα υπόλοιπα όμως χρήζουν αυστηρής αιτιολόγησης στη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού. 3) Κάλυμμα κολοστομίας διαφόρων μεγεθών ποσότητα 20 τεμάχια ετησίως, σε περίπτωση που χρησιμοποιούν και σάκκους άλλως 60/μήνα. 4) Σύστημα υποκλυσμού 1 μηνιαίως. 5)Κηρία Hegar (σύμφωνα με τη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού) 6)Τάπες πρωκτού (σύμφωνα με τη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού) Προσοχή οι ζώνες στήριξης είναι οι ίδιες για όλες τις περιπτώσεις. 26. Για τους ασφαλισμένους που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται με το Γ55/344/ έγγραφο: -150 ζεύγη αποστειρωμένα γάντια μιας χρήσης -150 χάρτινες μάσκες μιας χρήσης -150 τεμάχια γάζες αποστειρωμένες (36 Χ 40)cm -30 αυτοκόλλητες γάζες (Cuti plast stesil 10X8 )cm -30 σύριγγες των 5 ml με τις αντίστοιχες βελόνες (150 σύριγγες ινσουλίνης σε διαβητικούς) -5 τεμάχια λευκοπλάστ υποαλλεργικό 2,5 cm -1,5 λίτρο οινόπνευμα -1 πακέτο χαρτοβάμβακα σε φύλλα του 1 Kg. -1 λίτρο οξυζενέ -3 fl BETADINE Surgical scrub 100 ml ή 1 σωληνάριο BETADINE pomm 30gr 10% με 30 σπάτουλες. 27.Για τους ασφαλισμένους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη: Κατόπιν του από πορίσματος Επιτροπής Ειδικών ιατρών του Ιδρύματος

10 που συστάθηκε, εγκρίθηκαν προς χορήγηση σε ασθενείς ασφαλισμένους του Ιδρύματος, τα κάτωθι αναλώσιμα διαβητολογικά υλικά, κατά είδος και ποσότητα : Ταινίες μέτρησης σακχάρου στο αίμα Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που άρχισαν να λαμβάνουν ινσουλίνη πριν την ηλικία των 40 ετών (διαβήτης τύπου Ι),εγκρίνεται η χορήγηση ταινιών /μήνα, σύμφωνα με τον αριθμό των δόσεων ινσουλίνης. Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που άρχισαν να λαμβάνουν ινσουλίνη μετά την ηλικία των 40 ετών (διαβήτης τύπου ΙΙ), εγκρίνεται η χορήγηση 50 ταινιών / μήνα (ή 100 ταινίες / δίμηνο). Στις περιπτώσεις που οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη βρίσκονται σε θεραπεία με εντατικοποιημένο σχήμα ινσουλίνης (άνω των 3 ενέσεων την ημέρα),εγκρίνεται η χορήγηση 100 ταινιών / μήνα. Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία, εγκρίνεται η χορήγηση 50 ταινιών / δίμηνο. Σε διαβήτη κύησης, εγκρίνεται η χορήγηση 100 ταινιών / μήνα Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που αντιμετωπίζονται με διαιτητική αγωγή, εγκρίνεται η χορήγηση 50 ταινιών / τρίμηνο. Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, εγκρίνεται η χορήγηση 200 ταινιών / μήνα. Σκαρφιστήρες Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που άρχισαν να λαμβάνουν ινσουλίνη πριν την ηλικία των 40 ετών (διαβήτης τύπου Ι),εγκρίνεται η χορήγηση 600 βελονών / έτος. Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που άρχισαν να λαμβάνουν ινσουλίνη μετά την ηλικία των 40 ετών (διαβήτης τύπου ΙΙ), εγκρίνεται η χορήγηση 300 βελονών / έτος. Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία, εγκρίνεται η χορήγηση 200 βελονών / έτος. Σε διαβήτη κύησης, εγκρίνεται η χορήγηση 100 βελονών / μήνα. Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που αντιμετωπίζονται με διαιτητική αγωγή, εγκρίνεται η χορήγηση 100 ταινιών / έτος. Για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη που κάνουν χρήση αντλίας συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, εγκρίνεται η χορήγηση 600 βελονών / έτος. Για επιπλέον ποσότητες από τις προαναφερθείσες, θα πρέπει να απευθύνεστε στο Διαβητολογικό Κέντρο Αθηνών (Πλ.Θεάτρου,τηλ.επικοινωνίας ).Επισημαίνεται ότι απαιτείται να προσκομίζεται απαραίτητα αιτιολογημένη γνωμάτευση του θεράποντος ιατρού, όπου θα αναφέρεται η ανάγκη της απαιτούμενης ποσότητας. Ορισμένα από τα ανωτέρω είδη,τα προμηθεύεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα διαθέτει σε ασφαλισμένους του απευθείας από τις μονάδες του. Στην περίπτωση αυτή δεν καταβάλλεται συμμετοχή.

11 Τα υπόλοιπα είδη αφού σημειωθεί στη γνωμάτευση η ένδειξη στερείται το Ίδρυμα από τον διαχειριστή του υλικού, θα τα αγοράζουν οι ασφαλισμένοι και θα τους αποδίδεται η σχετική δαπάνη,μετά από αφαίρεση του προβλεπόμενου ποσοστού συμμετοχής. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδοση της δαπάνης είναι το τιμολόγιο ή η απόδειξη αγοράς και γνωμάτευση του κατά περίπτωση ειδικού ιατρού του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην οποία θα αναγράφονται τα είδη που χρειάζεται ο ασφαλισμένος. Για τους χρόνια πάσχοντες ασφαλισμένους μπορεί να εκδίδεται γνωμάτευση για αναλώσιμα υγειονομικά υλικά που θα καλύπτουν ανάγκες έως και δυο μηνών. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση της κολοστομίας, για την οποία μπορεί να εκδίδεται ιατρική γνωμάτευση που θα καλύπτει ανάγκες τριμήνου. Επισημαίνουμε ότι η εν λόγω γνωμάτευση θα θεωρείται από ελεγκτή ιατρό ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και θα ενημερώνεται σχετικά το βιβλιάριο ασθενείας του ασφαλισμένου. Για τα επιθέματα, η απόδοση δαπάνης μέσω των Τμημάτων Παροχών θα γίνεται σύμφωνα με το υπ αριθμ.γ55/763/ έγγραφο της Υπηρεσίας μας. Σχετικά με το αναλώσιμο υλικό για τους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, ισχύει το υπ αριθμ.γ55/762/ έγγραφο της Υπηρεσίας μας. Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ε.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1.Γρ.Διοικητή 2.Γρ.Υποδιοικητή κ.κυρζόπουλου 3.Γρ.Γενικής Διευθύντριας Υπηρεσιών Υγείας 4.Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης) 5.Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος 6.Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής 7.Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΜ/ΚΗΣ ΥΠΟΡΙΞΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜ ΝΑΣ ΑΞΙΩΤΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ

" fax: 2105226730 2. Περ/κά και Τοπικά Υπ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Φαρµακευτικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Παροχών) 3. Νοσοκοµεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 4.

 fax: 2105226730 2. Περ/κά και Τοπικά Υπ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Φαρµακευτικές Υπηρεσίες, Υπηρεσίες Παροχών) 3. Νοσοκοµεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 4. ΑΘΗΝΑ 19-2-2008 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Aριθµ. Πρωτ.: Γ55/614 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ----------------------------- ΤΜΗΜΑ: ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ Π Ρ Ο Σ Ταχ. /νση:αγ. Κων/νου 8/10241 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟ - ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Τροποποίηση της υπ αριθ. Φ90380/25916/3294/2011 (ΦΕΚ 2456/Β'/3-11-2011) κοινής υπουργικής απόφασης «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ Α. ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Β. ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΕΛΚΩΝ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ Α. ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Β. ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΕΛΚΩΝ ΔΕΡΜΑΤΟΣ Α. ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ 1. Αλοιφή ενυδατική, αδιάβροχη για πρόληψη ερεθισμών του δέρματος γύρω από το στόμιο 60ml +/- 10% 2. Καθαριστικό δέρματος ήπια αντισηπτικό, για υγιές και εξελκωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ & ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ. Κώδικας : 101 10 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ & ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ. Κώδικας : 101 10 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 46357 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3054 18 Νοεμβρίου 2012 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΕΜΠ5 Τροποποίηση της υπ αριθ. Φ90380/25916/3294/2011 (ΦΕΚ 2456/Β /3 11 2011) κοινής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΟΠΥΥ - 26/9/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΟΠΥΥ - 26/9/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΟΠΥΥ - 26/9/2011 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΟΠΟΣ ΟΡΙΣΜΟΙ ΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΡΟΙ Άρθρο 1 Σκοπός Με τον παρόντα Κανονισμό και στο πλαίσιο της σύμπραξης αφενός των μονάδων υγείας του Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Editorial / Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι O Οδηγός του 2012 είναι ιδιαίτερα πλούσιος λόγω των αλλεπάλληλων συμπληρώσεων και αναθεωρήσεων που πρόεκυψαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 19667 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1233 11 Απριλίου 2012 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθ. Φ.90380/5383/738 Τροποποίηση της υπ αριθμ. Φ.90380/25916/3294/3.11.2011 (Β 2456)

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματη συσκευή λήψεως ιστοτεμαχίου βιοψίας (ΠΙΣΤΟΛΙ)

Αυτόματη συσκευή λήψεως ιστοτεμαχίου βιοψίας (ΠΙΣΤΟΛΙ) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΙΔΟΥΣ Αυτόματη συσκευή λήψεως ιστοτεμαχίου βιοψίας (ΠΙΣΤΟΛΙ) Σετ Εντερόκλισης Σετ άμεσης διαδερμικής παροχέτευσης TROCAR με σύστημα κλειδώματος Σετ άμεσης διαδερμικής παροχέτευσης TROCAR χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 35013 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2456 3 Νοεμβρίου 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών

Διαβάστε περισσότερα

GR-Τρίπολη: Μη χημικά ιατρικά αναλώσιμα υλικά μιας χρήσεως και αιματολογικά αναλώσιμα υλικά 2010/S 247-377245 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ)

GR-Τρίπολη: Μη χημικά ιατρικά αναλώσιμα υλικά μιας χρήσεως και αιματολογικά αναλώσιμα υλικά 2010/S 247-377245 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ) 1/41 Η παρούσα προκήρυξη στην ιστοσελίδα του TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:377245-2010:text:el:html GR-Τρίπολη: Μη χημικά ιατρικά αναλώσιμα υλικά μιας χρήσεως και αιματολογικά αναλώσιμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 3 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 3 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ: Οικονομικό ΓΡΑΦΕΙΟ: Προμηθειών ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καμπούρη Δ. Βασιλούδης Ζ. TAX. Δ/ΝΣΗ: Γρ. Λαμπράκη 13, Τ.Κ. 54638 Θεσσαλονίκη ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2313-8766 ΦΑΞ: 2310-210444 e-mail: prom@nepth.gr URL: www.nepth.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠ ΑΡIΘ. 7110/2012 Δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός για την προμήθεια Ιατρικών Αναλωσίμων, Ιατρικών Βελόνων και Απολυμαντικών

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠ ΑΡIΘ. 7110/2012 Δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός για την προμήθεια Ιατρικών Αναλωσίμων, Ιατρικών Βελόνων και Απολυμαντικών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 3 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τμήμα Προμηθειών Καστοριά, 10 Σεπτεμβρίου 2012 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Το τι, πως και γιατί κατά τη θεραπεία τραυμάτων Από επαγγελματίες για επαγγελματίες

Το τι, πως και γιατί κατά τη θεραπεία τραυμάτων Από επαγγελματίες για επαγγελματίες Το τι, πως και γιατί κατά τη θεραπεία τραυμάτων Από επαγγελματίες για επαγγελματίες Οι οδηγίες και οι τεχνικές εφαρμογής επιδέσμων που περιλαμβάνονται σε αυτό το CD αποτελούν απλές συστάσεις. Δεν μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗ Σελ. 1 ΜΕ "ΣΗΑΤ" Α. ΒΛΑΧΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ 2013-002-33 ΖΕ-001 ΚΟΝΙΧ GEL 67 0,75 13 % 6,53 50,25 56,78 1915076 ΖΕΛΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΗΧΟΑΓΩΓΙΜΟ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΩΝ 250 H 500 ML Κατάλληλο για οποιοδήποτε είδος υπερηχογραφήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ταχ. Δ/νση: Καρδίτσης 56, 42100 Τρίκαλα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ

ΚΑΘΕ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ Ο ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΛΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πληρ. Χ. Σαµαρτζή Πειραιάς 21954/23-10-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΕΣ. Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

ΠΑΡΟΧΕΣ. Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ΠΑΡΟΧΕΣ Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αθήνα Απρίλιος 2015 . Σελίδα 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α/Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΕΛ 1 ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 5 2 ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 5 3 ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 6 4

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΛΙΚΟ Α/Α ΑΡΙΘΜΟ Σ ΜΗΤΡΩ Ο ΡΗΤΗΡΙ Ο ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΒΑΜΒΑΚΙ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣ ΗΣ ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ (ΤΡΕΧΟΣΑ ΤΙΜΗ Π.Τ. ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΧΕΙ)..7 ΒΑΜΒΑΚΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΞΟΔΩΝ Πληρ. : Τσουκαλά Ουρανία Δ/νση: Κυδωνίας 29, Χανιά Κρήτης, ΤΚ 73 135 Τηλ.: 28213 41760, Fax : 28210 93300 www.chania.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΔΩΝ Ποσότητα ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΚΥΡΩ ΣΑΕ/ΕΡΓΟ ΑΞΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΞΙΑ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΔΩΝ Ποσότητα ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΚΥΡΩ ΣΑΕ/ΕΡΓΟ ΑΞΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΞΙΑ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΦΟΡΕΑΣ Μονάδα ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΔΩΝ Ποσότητα ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΚΥΡΩ ΣΑΕ/ΕΡΓΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Μέτρησης ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΣΗΣ ΚΑΕ 1 ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ ΡΙΝΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ (ΡΙΝΟΦΑΡΥΓΓΙΚΟΙ) 50 2 ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΓΑ αποδίδει στους ασφαλισμένους του τη δαπάνη παροχών Υγειονομικής Περίθαλψης, όπως:

Ο ΟΓΑ αποδίδει στους ασφαλισμένους του τη δαπάνη παροχών Υγειονομικής Περίθαλψης, όπως: Ο ΟΓΑ αποδίδει στους ασφαλισμένους του τη δαπάνη παροχών Υγειονομικής Περίθαλψης, όπως: - Βοηθητικά θεραπευτικά μέσα (ζώνες, κηλεπίδεσμοι κ.λ.π.). - Θεραπευτικά μέσα και όργανα παροδικής χρήσης (καθετήρες,

Διαβάστε περισσότερα

Α Α: ΒΙΡΤ46907Τ-ΧΓΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Χανιά, 04-02-2014 Ταχ. ιεύθυνση : Μουρνιές Κυδωνίας Ταχ. Κωδ. : 73300 Αρ. πρωτ. 2277 Πληροφορίες : ΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος προϊόντων HARTMANN. Αναλώσιμα προϊόντα για όλα τα ιατρεία

Κατάλογος προϊόντων HARTMANN. Αναλώσιμα προϊόντα για όλα τα ιατρεία Κατάλογος προϊόντων HARTMANN Αναλώσιμα προϊόντα για όλα τα ιατρεία Αξιότιμες κυρίες και κύριοι, Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, Η PAUL HARTMANN Hellas A.E. ιδρύθηκε το 2002 με έδρα τη Γλυφάδα, ως θυγατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. 25-07-2012 Τετάρτη 12 00

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. 25-07-2012 Τετάρτη 12 00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Γρεβενά : 09-07- 0 Αρ Διακήρυξης: 8 Αριθ Πρωτ: 458 Ταχ Δ/νση : Περιοχή στρατοπέδου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΕ 0541 (ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ) 1. θεράποντος Ιατρού, ενώ στην πίσω όψη τίθεται σφραγίδα & υπογραφή στην ένδειξη «ο εκτελέσας την εντολή» από το φαρμακείο.

ΚΑΕ 0541 (ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ) 1. θεράποντος Ιατρού, ενώ στην πίσω όψη τίθεται σφραγίδα & υπογραφή στην ένδειξη «ο εκτελέσας την εντολή» από το φαρμακείο. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΓΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ σελ. 2 ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ σελ. 6 ΠΑΡΑΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ σελ. 8 ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ σελ. 9 ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ σελ. 11 ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ σελ. 13 ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΕΙΣ σελ.14 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ HYPEROIL

ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ HYPEROIL ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ HYPEROIL ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: CND M040499 ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: Ri.MOS. srl ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Το Hyperoil είναι μία προηγμένη αντισηπτική και αποιδηματική θεραπεία με καταπραϋντικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΟ 1. ΣΚΟΥΦΙΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΠΕΛΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ: ΧΑΡΤΙΝΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ, ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΑΕΡΙΣΜΟ, ΜΕΓΑΛΑ.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΟ 1. ΣΚΟΥΦΙΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΠΕΛΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ: ΧΑΡΤΙΝΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ, ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΑΕΡΙΣΜΟ, ΜΕΓΑΛΑ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΟ 1. ΣΚΟΥΦΙΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΠΕΛΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ: ΧΑΡΤΙΝΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ, ΔΙΑΤΡΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΑΕΡΙΣΜΟ, ΜΕΓΑΛΑ. ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΛΑΣΤΙΧΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΙΒΟΞ7Μ-ΓΓ2. Αθήνα, 21/1/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Αρ. Πρωτ.: 3112

ΑΔΑ: ΒΕΙΒΟΞ7Μ-ΓΓ2. Αθήνα, 21/1/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Αρ. Πρωτ.: 3112 Αθήνα, 21/1/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ. Πρωτ.: 3112 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γενική Δ/νση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας Δ/νση Παροχών & Κατάρτισης Συμβάσεων Τμήμα: Πληροφορίες: Γεωργαντή Ελπίδα Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα