MLA style Modern Language Association

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "MLA style Modern Language Association"

Transcript

1 MLA style Modern Language Association Το MLA style συνιστά ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συστήματα που απαρτίζεται από κανόνες για τη δομή επιστημονικού και ακαδημαϊκού έργου στις ανθρωπιστικές επιστήμες όπως για παράδειγμα στη φιλολογία ξένων γλωσσών και στη λογοτεχνία. Το σύστημα περιλαμβάνει και κανόνες που αφορούν στις βιβλιογραφικές παραπομπές, ένα κομμάτι της εργασίας πολύ σημαντικό, μιας και εκεί απεικονίζεται η ποσοτική και ποιοτική έρευνα που έχει διεξάγει ο ερευνητής για τη συγγραφή του έργου του. Ακόμα, από τις παραπομπές, ο ερευνητής κατευθύνει τον αναγνώστη, για περαιτέρω έρευνα. Κάθε επιστημονικό έργο έχει βασιστεί σε προγενέστερο ερευνητικό υλικό. Η αναγνώριση και η αναφορά σε αυτό, καθιστά τον ερευνητή αξιόπιστο και προσθέτει κύρος στο έργο του. Αποφεύγει την λογοκλοπή, πράξη αξιόποινη για την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα. Με την εφαρμογή των καθιερωμένων κανόνων του MLA style οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται. Ο συγκεκριμένος οδηγός βασίστηκε στην MLA Style Manual and Guide to Scholarly Publishing (3rd ed.). Με το MLA style ο ερευνητής έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εντός του κειμένου παραπομπές (in-text references), οι οποίες έχουν δύο χαρακτηριστικά: α) τις παρενθετικές παραπομπές και β) τις βιβλιογραφικές παραπομπές. Χρησιμοποιώντας τις παρενθετικές παραπομπές, χωρίς να αλλοιωθεί η ροή του κειμένου, γίνεται μνεία στις πηγές που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο του ερευνητή. Καταγράφονται δύο στοιχεία, ο συγγραφέας και η σελίδα. Στο τέλος της εργασίας, σε ξεχωριστή σελίδα συντάσσονται οι βιβλιογραφικές παραπομπές (Works Cited), όπου παρατίθενται αναλυτικά τα πλήρη στοιχεία των παρενθετικών παραπομπών. Το MLA style παρέχει και άλλον τρόπο στον ερευνητή να κάνει παραπομπές στις πηγές του. Με τις υποσημειώσεις (endnotes/footnotes), που ουσιαστικά αντικαθιστούν τις παρενθετικές παραπομπές. Στη ροή του κειμένου τοποθετούνται αραβικοί αριθμοί σε εκθετική μορφή, με αύξουσα σειρά και ξεκινώντας από τον αριθμό ένα. 1 Ακολουθούν τα σημεία στίξης (κόμμα, τελεία κλπ.), εκτός από την παύλα όπου σε 1 Η εισαγωγή της υποσημείωσης γίνεται αυτόματα από το Word, επιλέγοντας: Insert/Εισαγωγή Reference/αναφορά footnote/ υποσημείωση.

2 αυτήν την περίπτωση μπαίνουν πριν. Οι αριθμητικοί δείκτες παραπέμπουν είτε στις υποσημειώσεις (footnotes), στο κάτω μέρος της σελίδας, είτε στις σημειώσεις τέλους (endnotes) που βρίσκονται στο τέλος της εργασίας. Το σύστημα προτρέπει τον ερευνητή να χρησιμοποιήσει τις εντός του κειμένου παραπομπές (in-text references), αφού παράλληλα μπορεί να εισάγει σχόλια και επεξηγήσεις που δεν είναι κατάλληλες να μπουν στο κείμενο, αλλά στο τέλος της σελίδας (footnotes). Ο οδηγός ξεκινάει με γενικές οδηγίες, κανόνες και παραδείγματα που αφορούν στις Παρενθετικές Παραπομπές, συνεχίζει με τις Βιβλιογραφικές Παραπομπές (Works Cited) και τελειώνει με τις Σημειώσεις τέλους (endnotes).

3 Παρενθετικές παραπομπές (In-text references) Η παραπομπή τοποθετείται σε παρένθεση και ακολουθεί τη φράση ή τη πρόταση που την αναφέρει, χωρίς να διακόψει τη ροή του κειμένου, αλλά συνεχίζοντάς την με τα κατάλληλα σημεία στίξης. Αν το κείμενο είναι μεγάλο, η παραπομπή τοποθετείται στο τέλος μετά από τελεία. Όταν γίνεται παραπομπή σε όλο την πηγή (και όχι σε μέρος της) τότε δεν χρειάζεται η παρένθεση και χρησιμοποιείται το επίθετο του συγγραφέα μέσα στο κείμενο. Για τις παρενθετικές παραπομπές που αφορούν μέρος της πηγής παρουσιάζονται οι παρακάτω περιπτώσεις Ένας (1) συγγραφέας (Επίθετο αρ. σελίδας) Ο διοικητής προϊόντος αναλαμβάνει την ευθύνη για το σχεδιασμό του ετήσιου προγράμματος Μάρκετινγκ για κάθε προϊόν που έχει αναλάβει (Πανηγυράκης 220) ή ο Πανηγυράκης αναφέρει ότι ο διοικητής προϊόντος πρέπει να είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό του ετήσιου προγράμματος Μάρκετινγκ του κάθε προϊόντος για το οποίο είναι υπεύθυνος (220) Πολλαπλά έργα ενός (1) συγγραφέα (Επίθετο; σύντομη εκδοχή του τίτλου αρ. σελίδας) Ο διοικητής προϊόντος αναλαμβάνει την ευθύνη για το σχεδιασμό του ετήσιου προγράμματος Μάρκετινγκ για κάθε προϊόν που έχει αναλάβει (Πανηγυράκης Στρατηγική 220) Πολλαπλοί συγγραφείς Μέχρι 3 συγγραφείς (Επίθετο, Επίθετο και Επίθετο αρ. σελίδας) αυτή η άποψη υποστηρίζεται από αρκετούς (Καρολίδης, Λαζακίδου και Ξαρχάκος 38) Πάνω από 3 συγγραφείς (Επίθετο κα. αρ. σελίδας) as it is suggested (Smith et al. 88)

4 Συλλογικό όργανο ως συγγραφέα Βλέπε περίπτωση ένας (1) συγγραφέας Τίτλος έργου Αναφέρονται οι πρώτες λέξεις του τίτλου, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα άρθρα. Ο Τίτλος Βιβλίου υπογραμμίζεται ή γράφεται σε πλάγια γραφή και ο «τίτλος άρθρου» μέσα σε εισαγωγικά (Προγραμματισμός) [Ολόκληρος Τίτλος: Προγραμματισμός ανθρώπινου δυναμικού] ή ( teachers role 315) [Ολόκληρος Τίτλος: The teachers role in fostering independent learning in high schools in Zanzibar] Πολύτομο έργο (τόμος) (Runciman, vol. 2). Πολύτομο έργο (σελίδα/ες) (Runciman 2: 58-64). Λογοτεχνικό έργο (Μυθιστορήματα Θεατρικά Έργα) Επειδή τα λογοτεχνικά έργα μπορεί να έχουν διαφορετικές εκδόσεις, χρειάζονται περισσότερα στοιχεία από τις σελίδες. Έτσι μετά άνω τελεία, αναφέρονται τα τμήματα του έργου όπως το κεφάλαιο, τμήμα ή σκηνή του έργου.... (Καζαντζάκης 137 κεφ. 11) Λογοτεχνικό έργο (Ποιήματα Κλασικά έμμετρα έργα) Παραλείπονται οι σελίδες και αναφέρονται τα τμήματα του έργου όπως ραψωδίες, γραμμές, πράξεις κλπ. ξεχωρίζοντάς τα με τελείες. (Οδύσσεια γ ) Έμμεση πηγή Αν γίνεται μια έμμεση, δευτερογενής αναφορά τότε θα αναφερθεί και η πρώτη πηγή. was mentioned by Jameson that the numbers were fake (qtd. in Smith 88)

5 Πολλαπλές πηγές για μία αναφορά Αναφέρονται όλες οι πηγές με τους κανόνες που ταιριάζουν σε κάθε πηγή και χωρίζοντια μεταξύ τους με άνω τελεία. (Runciman 2: 58-64; Smith et al. 88; teachers role 315)

6 Βιβλιογραφικές Παραπομπές (Works Cited) Στο τέλος της εργασίας σε ξεχωριστή σελίδα, αλλά σε συνέχεια της σελιδαρίθμησης του υπόλοιπου κειμένου, δημιουργείται μια αλφαβητική λίστα με τα πλήρη στοιχεία των παρενθετικών παραπομπών που έχουν αναφερθεί εντός του κειμένου. Φέρει τον τίτλο Βιβλιογραφικές Παραπομπές (Works Cited), ο οποίος τοποθετείται στο κέντρο και στο πάνω μέρος της σελίδας χωρίς να μπαίνει σε εισαγωγικά ή να είναι σε έντονη και πλάγια μορφή. Η μορφή της λίστας είναι σε διπλό διάστιχο με όποια γραμματοσειρά επιλέξει ο ερευνητής, μεγέθους 12. Σε κάθε εγγραφή όλες οι γραμμές μετά την πρώτη, ξεκινούν με εσοχή πέντε διαστημάτων (μιάμισης ίντσας) από το αριστερό περιθώριο. Τηρείται το διπλό διάστιχο. Στο τέλος κάθε εγγραφής καθορίζεται ο τύπος της έκδοσης. Τύποι: έντυπο (print), διαδίκτυο (web), CD, MP3, Μαγνητοσκοπημένο (Audiocassette), DVD, , Ταινία (Film) κα. Γράφονται με κεφαλαία όλες οι λέξεις του τίτλου, εξαιρουμένων των άρθρων (το, η, ο κλπ.), εκτός εάν το άρθρο είναι η πρώτη λέξη του τίτλου ή του υπότιτλου. Σύμφωνα με το MLA style, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις πλέον δεν σημειώνονται στις εγγραφές δεδομένου ότι αυτές αλλάζουν συχνά. Παρόλα αυτά, αν ο ερευνητής θέλει, μπορεί να τις αναφέρει μετά την ημερομηνία πρόσβασης μέσα σε αγκύλες <url> Το δείγμα που ακολουθεί παρακάτω αφορά σε μερικά από τα παραδείγματα παραπομπών που χρησιμοποιήθηκαν στον οδηγό, με την μορφή που πρέπει να εμφανίζονται στη λίστα των Βιβλιογραφικών Παραπομπών. Βιβλιογραφικές Παραπομπές Couapel, John P. Optical Spectroscopy Techniques Can Accurately Distinguish Benign and Malignant Renal Tumours. Applied Clinical Informatics (2012): Web. 18 March 2014 Νέα Δομή. Αθήνα: Δομή, Έντυπο. Press, William H., et al. Numerical Recipes: the Art of Scientific Computing. Cambridge, UK: Cambridge University Press, Print. Χρήστου, Ελένη. Πιστοποιητικά Ποιότητας Τροφίμων: Έρευνα της Ελληνικής Πραγματικότητας. Διδακτορική Διατριβή. Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Έντυπο.

7 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Βιβλίο με έναν (1) συγγραφέα Επίθετο, Όνομα. Τίτλος βιβλίου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Sloggett, John E. Shipping Finance: Financing Ships and Mobile Offshore Installations. London: Fairplay Publication, Έντυπο. Βιβλίο με έως τρεις (3) συγγραφείς Επίθετο, Όνομα, Όνομα Επίθετο και Όνομα Επίθετο. Τίτλος βιβλίου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Ευθύμογλου, Πρόδρομος Γ. και Αναστάσιος Π. Ξεπαπαδέας. Δημόσιες Επιχειρήσεις: Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Προσέγγιση. Πειραιάς: Σταμούλης, Έντυπο. Σημείωση: μετά τον πρώτο συγγραφέα, αντιστρέφεται η σειρά του ονόματος για τους επόμενους. Βιβλίο με πάνω από τρεις (3) συγγραφείς Επίθετο, Όνομα, κα. Τίτλος βιβλίου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Press, William H., et al. Numerical Recipes: the Art of Scientific Computing. Cambridge, UK: Cambridge University Press, Print. ή Επίθετο, Όνομα, Όνομα Επίθετο, Όνομα Επίθετο και Όνομα Επίθετο, Τίτλος βιβλίου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Press, William H., Saul A. Teukolsky, William T. Vetterling, and Brian P. Flannery. Numerical Recipes: the Art of Scientific Computing. Cambridge, UK: Cambridge University Press, Print. Σημείωση: στην περίπτωση πολλών συγγραφέων είτε αναγράφεται ο πρώτος και ακολουθεί η συντομογραφία κα. (et al.), είτε αναφέρονται όλοι σύμφωνα με τον κανόνα της προηγούμενης περίπτωσης. Βιβλία του ίδιου συγγραφέα Επίθετο, Όνομα. Τίτλος βιβλίου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος Τίτλος βιβλίου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Παντελίδης, Γεώργιος Ν. Ανάλυση. Θεσσαλονίκη: Ζήτη, Έντυπο Μαθηματική Ανάλυση. Αθήνα: Ζήτη, Έντυπο Σημείωση: ο συγγραφέας σημειώνεται μόνο στην πρώτη εγγραφή. Οι υπόλοιπες που ακολουθούν, αντί για τον συγγραφέα εμφανίζονται τρεις (3) παύλες, τελεία και μετά ο τίτλος. Οι εγγραφές καταχωρούνται αλφαβητικά σύμφωνα με τον τίτλο.

8 Βιβλίο με συγγραφέα συλλογικό όργανο Συλλογικό όργανο. Τίτλος βιβλίου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μεταφορές και Νέες Τεχνολογίες = Transport and New Technologies. Πειραιάς: Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Έντυπο. Βιβλίο χωρίς συγγραφέα Τίτλος βιβλίου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Νέα Δομή. Αθήνα: Δομή, Έντυπο. Σημείωση: η εγγραφή θα ενταχθεί αλφαβητικά ανάμεσα στις υπόλοιπες εγγραφές Βιβλίο μεταφρασμένο Επίθετο, Όνομα. Τίτλος βιβλίου. Μετ. Όνομα Επίθετο μεταφραστή. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Kissinger, Henry. ΗΠΑ: Αυτοκρατορία ή Ηγετική Δύναμη. Μετ. Άγγελος Φιλιππάτος. Αθήνα: Λιβάνη, Έντυπο. Βιβλίο με νέα έκδοση Επίθετο, Όνομα. Τίτλος βιβλίου. αριθμός έκδ. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Τζεκίνης, Χρήστος, Νικόλαος Λ. Παπαδόπουλος, και Γεώργιος Α. Μαντές. Προγραμματισμός Ανθρώπινου Δυναμικού. 2 η έκδ. Αθήνα: Γαλαίος, Έντυπο. Βιβλίο σε σειρά Επίθετο, Όνομα. Τίτλος βιβλίου. Τίτλος σειράς αρ. σειράς. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος Asmussenm, Soren. Ruin Probabilities. Advanced Series on Statistical Science & Applied Probability 2. Singapore: World Scientific, Print. Βιβλίο με επιμελητή (χωρίς συγγραφέα) Επίθετο επιμελητή, Όνομα, επιμ. Τίτλος βιβλίου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Blakeley, Thomas J., ed. Themes in Soviet Marxist Philosophy. Dordrecht: D. Reidel Publications, Print.

9 Βιβλίο με επιμελητή, με συγγραφέα Επίθετο συγγραφέα, Όνομα. Τίτλος βιβλίου. Επιμ. Όνομα Επίθετο επιμελητή. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Γκούβας, Χαράλαμπος. Η Ιστορία της Πληροφορικής. Επιμ. Μαρία Γουρνιεζάκη. Αθήνα: Νέα Σύνορα, Έντυπο. Κεφάλαιο βιβλίου Επίθετο, Όνομα. Τίτλος κεφαλαίου. Τίτλος βιβλίου. Επ. Όνομα Επίθετο επιμελητή. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Σελίδες. Τύπος Worthington, Maulfry and Elizabeth Carruthers. Mathematical Development. Early Childhood: a Guide for Students. Ed. Tina Bruce. London: Paul Chapman, Print. Ηλεκτρονικό Βιβλίο Επίθετο συγγραφέα, Όνομα. Τίτλος βιβλίου. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Όνομα Βάσης ή ιστότοπου. Ημερομηνία πρόσβασης Milroy, Steve et al. Net Mobile Web Developers Guide. Amsterdam: Elsevier, Elsevier. 22 March 2014 Λήμμα σε Πληροφοριακά έργα (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά) (έντυπο) Λήμμα. Τίτλος Πληροφοριακού έργου. Έτος έκδοσης. Τύπος. Η Κατάλυση του Περσικού Κράτους ( π.χ.). Ιστορία του Ελληνικού Έθνους Έντυπο. Σημείωση: παραλείπονται τα στοιχεία της έκδοσης και της σελιδαρίθμησης. Λήμμα σε Πληροφοριακά έργα (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά) (ηλεκτρονικό) Β.Π. Επίθετο, Όνομα (εάν είναι διαθέσιμο). Λήμμα. Τίτλος Πληροφοριακού έργου. Όνομα Ινστιτούτου που σχετίζεται με τον ιστότοπο. Έτος έκδοσης. Τύπος. Ημερομηνία πρόσβασης. Γεωργακάς, Δ. Aπεδάφιση. Ελληνο-Αγγλικό Λεξικό. Νέα Ελληνική Γλώσσα. Διαδίκτυο. 01 Απρ Πολύτομο Έργο Επίθετο, Όνομα. Τίτλος βιβλίου. αρ. τόμου Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος.

10 Runciman, Steven. A History of the Crusades. Τομ. 2 Harmondsworth: Penguin Books, Έντυπο. Σημείωση: όταν γίνεται παραπομπή σε έναν από τους τόμους του έργου. και Επίθετο, Όνομα. Τίτλος βιβλίου. Συνολικός αριθμός τόμων Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Runciman, Steven. A History of the Crusades. 3 τ. Harmondsworth: Penguin Books, Έντυπο. Σημείωση 1: όταν γίνεται παραπομπή σε περισσότερους από έναν τόμο του έργου, αναφέρεται το σύνολο των τόμων. Σημείωση 2: όταν το έργο συνεχίζεται για παραπάνω από ένα έτος, η ημερομηνία δίνεται ως εξής: ή 1985 αν δεν έχει ολοκληρωθεί. Κυβερνητικές εκδόσεις Χώρα. Όνομα φορέα. Τίτλος. Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης. Τύπος. Ελλάδα. Υπουργείο Εσωτερικών. Δελτίο διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων και αναπτυξιακού σχεδιασμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αθήνα: Υπουργείο Εσωτερικών, Έντυπο. Διατριβή Επίθετο, Όνομα. Τίτλος διατριβής. Τύπος διατριβής. Ονομασία Ιδρύματος, ημερομηνία υποβολής. Τύπος. Χρήστου, Ελένη. Πιστοποιητικά Ποιότητας Τροφίμων: Έρευνα της Ελληνικής Πραγματικότητας. Διδακτορική Διατριβή. Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Έντυπο. Σημείωση: τύπος διατριβής: διδακτορική διατριβή / μεταπτυχιακή διατριβή Άρθρο έντυπου περιοδικού Επίθετο, Όνομα. Τίτλος άρθρου. Τίτλος περιοδικού αρ.τόμου. αρ. τεύχους (έτος): σελίδες. Τύπος. Omar, Abbas M. The Teachers Role in Fostering Independent Learning in High Schools in Zanzibar. IFLA (2013): Print. Άρθρο ηλεκτρονικού περιοδικού Επίθετο, Όνομα. Τίτλος άρθρου. Τίτλος περιοδικού αρ. τόμου. αρ. τεύχους (έτος): σελίδες. Τύπος. Ημερομηνία πρόσβασης Couapel, John P. Optical Spectroscopy Techniques Can Accurately Distinguish Benign and Malignant Renal Tumours. Applied Clinical Informatics (2012): Web. 18 March 2014

11 Άρθρο σε έντυπη εφημερίδα Επίθετο, Όνομα. Τίτλος άρθρου. Τίτλος εφημερίδας Ημερομηνία (δημοσίευσης). έτος: σελίδες. Τύπος. Προβόπουλος, Γιώργος. Η Χώρα Χρειάζεται Σχέδιο για Βιώσιμη Ανάπτυξη τα Επόμενα Έτη. Η Ναυτεμπορική. 28 Φεβρ. 2014: 6-7. Έντυπο. Δικτυακός τόπος/website Επίθετο, Όνομα (εάν είναι διαθέσιμο). Όνομα δικτυακού τόπου. Όνομα Ινστιτούτου, ημερομηνία δημιουργίας. Τύπος. Ημερομηνία πρόσβασης Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Διαδίκτυο. 19 Μαρτ Ιστοσελίδα/webpage Επίθετο, Όνομα (εάν είναι διαθέσιμο). Όνομα σελίδας. Όνομα δικτυακού τόπου. Όνομα Ινστιτούτου, ημερομηνία δημιουργίας. Τύπος. Ημερομηνία πρόσβασης Δανεισμός-Γενικές Πληροφορίες Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Πειραιώς. Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Διαδίκτυο. 19 Μαρτ Οπτικοακουστικό Υλικό Τίτλος. Σκην. Ονοματεπώνυμο (σκηνοθέτη). Εταιρεία παραγωγής, έτος. Τύπος. The Wave. Dir. Dennis Gansel. Rat Pack Filmproduktion, Film. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( ) Επίθετο Όνομα (αποστολέα). "Τίτλος μηνύματος." Μήνυμα στο Όνομα Επίθετο (παραλήπτη). Ημερομηνία επικοινωνίας. . Smith, Kelly. "Instructions." Message to Nick Adams. 15 Mar

12 Σημειώσεις τέλους (Endnotes) Στο τέλος της εργασίας σε ξεχωριστή σελίδα με τίτλο Σημειώσεις (Notes) συντάσσεται μια λίστα όπου καταχωρούνται οι εγγραφές σε αριθμητική σειρά με τα πλήρη βιβλιογραφικά στοιχεία, δηλαδή ο συγγραφέας, ο τίτλος, μέσα σε παρένθεση τα στοιχεία έκδοσης και τέλος οι συγκεκριμένη σελίδα απ όπου αντλήθηκε η πληροφορία, σε αντίθεση με τις Βιβλιογραφικές Παραπομπές (Works Cited) όπου αναφέρονται όλες οι σελίδες του έργου. Σε κάθε εγγραφή η πρώτη γραμμή ξεκινά με εσοχή πέντε διαστημάτων (μιάμισης ίντσας) από το αριστερό περιθώριο, ξεκινώντας με τον αριθμητικό δείκτη, ένα κενό και στη συνέχεια τα βιβλιογραφικά στοιχεία. Όσον αφορά τη σελιδοποίηση και τη γραμματοσειρά, ισχύουν οι κανόνες των Βιβλιογραφικών Παραπομπών (Works Cited). Το δείγμα που ακολουθεί παρακάτω αφορά σε μερικά από τα παραδείγματα παραπομπών που χρησιμοποιήθηκαν στον οδηγό, με την μορφή που πρέπει να εμφανίζονται στη λίστα των Σημειώσεων. Σημειώσεις 1 Χαράλαμπος Γκούβας, ΗΠΑ: Η Ιστορία της Πληροφορικής, επιμ. Άγγελος Φιλιππάτος (Αθήνα: Νέα Σύνορα, 1998) William H. Press et al., Numerical Recipes: the Art of Scientific Computing (Cambridge, UK: Cambridge University Press, 2007) Γιώργος Προβόπουλος, Η Χώρα Χρειάζεται Σχέδιο για Βιώσιμη Ανάπτυξη τα Επόμενα Έτη, Η Ναυτεμπορική 28 Φεβρ. 2014: 6. 4 John P.. Couapel, Optical Spectroscopy Techniques Can Accurately Distinguish Benign and Malignant Renal Tumours. Applied Clinical Informatics (2012): March Soren Asmussen, Ruin Probabilities, Advanced Series on Statistical Science & Applied Probability 2 (Singapore: World Scientific, 2000) 101. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

13 Βιβλίο με έναν (1) συγγραφέα ¹ ¼íïìá Åðßèåôï, Τίτλος βιβλίου (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ John E. Sloggett, Shipping Finance: Financing Ships and Mobile Offshore Installations (London: Fairplay Publication, 1984) 58. Βιβλίο με έως τρεις (3) συγγραφείς ¹ Όνομα Επίθετο, Όνομα Επίθετο και Όνομα Επίθετο, Τίτλος βιβλίου (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Πρόδρομος Γ. Ευθύμογλου και Αναστάσιος Π. Ξεπαπαδέας, Επιχειρήσεις: Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Προσέγγιση (Πειραιάς: Σταμούλης, 1990) 58. Βιβλίο με πάνω από τρεις (3) συγγραφείς ¹ Όνομα Επίθετο, Τίτλος βιβλίου (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ William H. Press et al., Numerical Recipes: the Art of Scientific Computing (Cambridge, UK: Cambridge University Press, 2007) 58. Βιβλία του ίδιου συγγραφέα ¹ Όνομα Επίθετο, Τίτλος βιβλίου (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ² Επίθετο σελίδα (της πληροφορίας). ³ Επίθετο, συντομευμένος τίτλος σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Γεώργιος Ν. Παντελίδης, Ανάλυση (Θεσσαλονίκη: Ζήτη, 2000) 58. ² Παντελίδης ³ Παντελίδης, Μαθηματική 44. Σημείωση: όταν ο συγγραφέας είναι ο ίδιος και για τις τρεις εγγραφές, στην πρώτη εγγραφή σημειώνονται όλα τα στοιχεία, στην δεύτερη εγγραφή όταν η πηγή είναι ίδια με την πρώτη σημειώνονται οι σελίδες, ενώ στην τρίτη όταν η πηγή είναι διαφορετική σημειώνεται ο τίτλος σε συντομία και οι σελίδες. Βιβλίο με συγγραφέα συλλογικό όργανο ¹ Συλλογικό όργανο, Τίτλος βιβλίου (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μεταφορές και Νέες Τεχνολογίες = Transport and New Technologies (Πειραιάς: Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 2000) 17.

14 Βιβλίο χωρίς συγγραφέα ¹ Τίτλος βιβλίου (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Νέα Δομή και Εφαρμοσμένη Προσέγγιση (Αθήνα: Δομή, ) 88. Βιβλίο μεταφρασμένο ¹ Όνομα Επίθετο, Τίτλος βιβλίου, μετ. Όνομα Επίθετο μεταφραστή (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Henry Kissinger, ΗΠΑ: Αυτοκρατορία ή Ηγετική Δύναμη, μετ. Άγγελος Φιλιππάτος (Αθήνα: Λιβάνη, 2002) 38. Βιβλίο με νέα έκδοση ¹ Όνομα Επίθετο, Τίτλος βιβλίου, αρ. έκδοσης. (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Χρήστος Τζεκίνης, Νικόλαος Λ. Παπαδόπουλος και Γεώργιος Α. Μαντές, Προγραμματισμός Ανθρώπινου Δυναμικού, 2 η εκδ. (Αθήνα: Λιβάνη, 2002) 101. Βιβλίο σε σειρά ¹ Όνομα Επίθετο, Τίτλος βιβλίου, Τίτλος σειράς αρ. σειράς (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Soren Asmussen, Ruin Probabilities, Advanced Series on Statistical Science & Applied Probability 2 (Singapore: World Scientific, 2000) 101. Βιβλίο με επιμελητή (χωρίς συγγραφέα) ¹ Όνομα Επίθετο επιμελητή, επιμ., Τίτλος βιβλίου (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Thomas J. Blakeley, ed., Themes in Soviet Marxist Philosophy (Dordrecht: D. Reidel Publications, 1975) 29. Βιβλίο με επιμελητή, με συγγραφέα ¹ Όνομα Επίθετο, Τίτλος βιβλίου, επιμ. Όνομα Επίθετο επιμελητή (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Χαράλαμπος Γκούβας, ΗΠΑ: Η Ιστορία της Πληροφορικής, επιμ. Άγγελος Φιλιππάτος (Αθήνα: Νέα Σύνορα, 1998) 111. Λήμμα σε Πληροφοριακά έργα (εγκυκλοπαίδειες, λεξικά) (έντυπο) Σημ.

15 ¹ Όνομα Επίθετο, Λήμμα, Τίτλος βιβλίου, (εκδ., έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Νικόλαος Πριμέντας, Σχέδιο Υφάσματος, Λεξικό Κλωστοϋφαντουργικής Τεχνολογίας, (1986) 87. Πολύτομο Έργο ¹ Όνομα Επίθετο, Τίτλος βιβλίου, αρ. τόμου (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Steven Runciman, A History of the Crusades, τομ. 2 (Harmondsworth: Penguin Books, 1984) 55. Σημείωση: όταν γίνεται παραπομπή σε έναν από τους τόμους του έργου. και ¹ Όνομα Επίθετο, Τίτλος βιβλίου, συνολικός αρ. τόμων (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Steven Runciman, A History of the Crusades, 3 τ. (Harmondsworth: Penguin Books, 1984) 55. Σημείωση 1: όταν γίνεται παραπομπή σε περισσότερους από έναν τόμο του έργου, αναφέρεται το σύνολο των τόμων. Σημείωση 2: όταν το έργο συνεχίζεται για παραπάνω από ένα έτος, η ημερομηνία δίνεται ως εξής: ή 1985 αν δεν έχει ολοκληρωθεί. Άρθρο έντυπου περιοδικού ¹ Όνομα Επίθετο, Τίτλος άρθρου, Τίτλος περιοδικού αρ. τόμου. αρ. τεύχους (έτος): σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Abbas M Omar, The Teachers Role in Fostering Independent Learning in High Schools in Zanzibar, IFLA (2013): 314. Άρθρο ηλεκτρονικού περιοδικού ¹ Όνομα Επίθετο, Τίτλος άρθρου, Τίτλος περιοδικού αρ. τόμου. αρ. τεύχους (έτος): σελίδα (της πληροφορίας). Ημερομηνία πρόσβασης ¹ John P.. Couapel, Optical Spectroscopy Techniques Can Accurately Distinguish Benign and Malignant Renal Tumours. Applied Clinical Informatics (2012): March 2014

16 Άρθρο σε έντυπη εφημερίδα ¹ Όνομα Επίθετο, Τίτλος άρθρου, Τίτλος εφημερίδας Ημερομηνία δημοσίευσης έτος: σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Γιώργος Προβόπουλος, Η Χώρα Χρειάζεται Σχέδιο για Βιώσιμη Ανάπτυξη τα Επόμενα Έτη, Η Ναυτεμπορική 28 Φεβρ. 2014: 6. Κυβερνητικές εκδόσεις 1 Χώρα, Όνομα φορέα, Τίτλος (Τόπος έκδοσης: Εκδότης, έτος έκδοσης) σελίδα (της πληροφορίας). ¹ Ελλάδα, Υπουργείο Εσωτερικών, Δελτίο διεθνών και ευρωπαϊκών θεμάτων και αναπτυξιακού σχεδιασμού της τοπικής αυτοδιοίκησης (Αθήνα: Υπουργείο Εσωτερικών, 2014)

17 Βιβλιογραφικές Παραπομπές Memorial University Libraries (2011). MLA style (7 th ed.) works cited list guide. Available at: [Access 30 April 2014]. University College Dublin Library (2011). MLA referencing style. Available at: [Access 30 April 2014]. The University of Toledo Libraries (2000). MLA style: footnotes and bibliography. Available at: [Access 30 April 2014].

Παρενθετικές Παραπομπές (Π.Π.)

Παρενθετικές Παραπομπές (Π.Π.) Harvard style Το Harvard style αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά συστήματα βιβλιογραφικών παραπομπών. Το σύστημα διέπεται από κανόνες τους οποίους πρέπει να τηρήσει ο ερευνητής για τη σύνταξη των βιβλιογραφικών

Διαβάστε περισσότερα

APA style. American Psychological Association

APA style. American Psychological Association APA style American Psychological Association Ο American Psychological Association συνιστά τον μεγαλύτερο επιστημονικό και επαγγελματικό οργανισμό των Ηνωμένων Πολιτειών στον τομέα της ψυχολογίας. Το APA

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ο Δ Η Γ Ο Σ Γ Ι Α Τ Η Ν Ε Κ Π Ο Ν Η Σ Η Μ Ε Τ Α Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Ω Ν Δ Ι Π Λ Ω Μ Α Τ Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΠΕΡΙΛΗΨΗ... 2

Διαβάστε περισσότερα

Η καταχώρηση βιβλιογραφικών αναφορών μέσα στο κείμενο

Η καταχώρηση βιβλιογραφικών αναφορών μέσα στο κείμενο Το σύστημα Harvard Το σύστημα Harvard, γνωστό και ως η μέθοδος του «Πανεπιστημίου Harvard» ή η μέθοδος του Αλφαβητικού βιβλιογραφικού καταλόγου, είναι ένας τρόπος βιβλιογραφικής αναφοράς και τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή Επιστημονικής Εργασίας (ΨΧ126) Η μορφοποίηση της επιστημονικής εργασίας: το σύστημα (στυλ) ΑΡΑ

Συγγραφή Επιστημονικής Εργασίας (ΨΧ126) Η μορφοποίηση της επιστημονικής εργασίας: το σύστημα (στυλ) ΑΡΑ Συγγραφή Επιστημονικής Εργασίας (ΨΧ126) Η μορφοποίηση της επιστημονικής εργασίας: το σύστημα (στυλ) ΑΡΑ Συστήματα Βιβλιογραφικών Αναφορών/ Παραπομπών Στο πλαίσιο διαφόρων επιστημονικών κλάδων, αναπτύχθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Σπύρος Παπαδάκης. Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δρ. Σ. Παπαδάκης

Δρ. Σπύρος Παπαδάκης. Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Δρ. Σ. Παπαδάκης Τεκμηρίωση η Επιστημονικών Εργασιών,, Διπλωματικών και Διδακτορικών Διατρίβων: Το σύστημα APA Δρ. Σπύρος Παπαδάκης Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σκοπός σκοπός και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 7 ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα των Μεταφορών

Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 7 ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα των Μεταφορών Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 7 ο Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα των Μεταφορών Όνομα Επίθετο 1, 1 Οργανισμός E-mail: Περίληψη Κάθε εισήγηση θα πρέπει να περιλαμβάνει περίληψη, μέχρι 150 λέξεις το

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Εργασίας Καινοτόμου Προγράμματος και Δράσης

Τίτλος Εργασίας Καινοτόμου Προγράμματος και Δράσης Τίτλος Εργασίας Καινοτόμου Προγράμματος και Δράσης Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση email Επώνυμο και Όνομα Δεύτερου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 6 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 6 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 6 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Όνομα Επίθετο 1, 1 Οργανισμός Email: Περίληψη Κάθε εισήγηση θα πρέπει να περιλαμβάνει περίληψη, μέχρι 150 λέξεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας

Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας 6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας www.nrso.ntua.gr/roadsafety2015 roadsafety2015@gmail.com Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών για το 6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας Όνοµα Επίθετο 1, 1 Οργανισµός

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Εργασίας. Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση

Τίτλος Εργασίας. Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση Τίτλος Εργασίας Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση email Επώνυμο και Όνομα Δεύτερου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Μορφοποίησης Εργασιών

Οδηγίες Μορφοποίησης Εργασιών Οδηγίες Μορφοποίησης Εργασιών Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος 1, Κωνσταντίνα Κουτσοδήμου 2 1 PhD. ΤΕΠΑΕΣ Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Email:micpol@hotmail.com 2 Msc. Τμήματος Κοινωνικής και Εκπ/κής Πολιτικής Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΣΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΗ. Μάθημα: Κοινωνιολογία. Διδάσκουσα: Βεργέτη Μαρία

ΔΗΜΟΚΡΙΣΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΗ. Μάθημα: Κοινωνιολογία. Διδάσκουσα: Βεργέτη Μαρία ΔΗΜΟΚΡΙΣΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΗ Μάθημα: Κοινωνιολογία Διδάσκουσα: Βεργέτη Μαρία ΟΔΗΓΙΕ ΓΙΑ ΣΗ ΤΓΓΡΑΥΗ ΣΗ ΕΡΓΑΙΑ Ομάδα εργασίας (Ονόματα φοιτητών) Φειμερινό εξάμηνο Ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Εργασίας Εργαστηριακής Παρουσίασης

Τίτλος Εργασίας Εργαστηριακής Παρουσίασης Τίτλος Εργασίας Εργαστηριακής Παρουσίασης Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση email Επώνυμο και Όνομα Δεύτερου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα

Διαβάστε περισσότερα

Νοσηλευτική Σεμινάρια

Νοσηλευτική Σεμινάρια Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου Νοσηλευτική Σεμινάρια Ενότητα 2: Τρόπος συγγραφής της βιβλιογραφίας Μαίρη Γκούβα 1 Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου Τμήμα Νοσηλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Νάνσυ Πυρίνη Ελένη Αρχαύλη, Μυρσίνη Βερβέρη, Χριστίνα Καφετζή, Κωνσταντίνος Μίχος, Γιάννης Σπυρόπουλος ΣΤ 2, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας Εισαγωγή Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Εργασίας Εκπαιδευτικού Σεναρίου

Τίτλος Εργασίας Εκπαιδευτικού Σεναρίου Τίτλος Εργασίας Εκπαιδευτικού Σεναρίου Επώνυμο και Όνομα Πρώτου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το Επώνυμο) Ιδιότητα, Εργασιακός Φορέας, Διεύθυνση email Επώνυμο και Όνομα Δεύτερου Εισηγητή (ΠΡΟΣΟΧΗ: πρώτα το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συγγραφής και Μορφοποίησης Κειμένου

Οδηγίες Συγγραφής και Μορφοποίησης Κειμένου Οδηγίες Συγγραφής και Μορφοποίησης Κειμένου Περιεχόμενα 1. Στοιχεία κειμένου 5 2. Διαμόρφωση και διάταξη σελίδας 5 2.1. Έκταση κειμένου 5 2.2. Μορφοποίηση σελίδας 5 2.3. Μορφοποίηση κειμένου 5 2.4. Τίτλοι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συγγραφής και Μορφοποίησης Κειμένου

Οδηγίες Συγγραφής και Μορφοποίησης Κειμένου Οδηγίες Συγγραφής και Μορφοποίησης Κειμένου Περιεχόμενα 1. Στοιχεία κειμένου 5 2. Διαμόρφωση και διάταξη σελίδας 5 2.1. Έκταση κειμένου 5 2.2. Μορφοποίηση σελίδας 5 2.3. Μορφοποίηση κειμένου 5 2.4. Τίτλοι

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ Κάθε αναφορά απόψεις που προέρχεται από εξωτερικές πηγές -βιβλία, περιοδικά, ηλεκτρονικά αρχεία, πρέπει να επισημαίνεται, τόσο μέσα στο κείμενο όσο και στη βιβλιογραφία,

Διαβάστε περισσότερα

Παραπομπές, Παραθέματα, και Βιβλιογραφία

Παραπομπές, Παραθέματα, και Βιβλιογραφία Δια-Ιδρυματικό Διατμηματικό ΠΜΣ: Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ. & Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιογραφία και βιβλιογραφικές αναφορές

Βιβλιογραφία και βιβλιογραφικές αναφορές ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Τ.Ε.Α.Π.Η Μάθηµα: Εισαγωγή στην κοινωνιολογία της εκπαίδευσης ιδάσκουσα: Νέλλη Ασκούνη Ακαδ. έτος 2011-12 Βιβλιογραφία και βιβλιογραφικές αναφορές 1. Η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Στο τέλος κάθε εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Επιμέλεια: Γιώργος Μαρνελάκης

ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Επιμέλεια: Γιώργος Μαρνελάκης ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Α : ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη μορφή δομή χαρακτηριστικά της γραφής αυτοαναφορικό παράδειγμα

Περίληψη μορφή δομή χαρακτηριστικά της γραφής αυτοαναφορικό παράδειγμα Περίληψη Το παρόν πόνημα είναι ένας οδηγός συγγραφής ερευνητικών εργασιών (project) και απευθύνεται στους μαθητές της Α και Β Λυκείου. Είναι προϊόν βιβλιογραφικής έρευνας και εξηγεί την μορφή και την δομή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Οδηγός Εκπόνησης Διπλωματικής Εργασίας ΣΠΑΡΤΗ 2010-11 Περιεχόμενα 1.ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ Της ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Δομή εργασιών

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Δομή εργασιών ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Δομή εργασιών Τίτλος Περίληψη περίληψη της εργασίας : Ο κύριος λόγος για τη μελέτη, τα αρχικά αποτελέσματα, τα κύρια συμπεράσματα Εισαγωγή--γιατί η μελέτη αναλήφθηκε Θεωρητική

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΗ 1. ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Πανεπιστήµιο Τµήµα Ονοµατεπώνυµο φοιτητή/φοιτήτριας Αριθµός µητρώου Ηµεροµηνία Τίτλος εργασίας Τίτλος µαθήµατος Όνοµα διδάσκοντος 3. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΤΑ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 Επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη: Υπηρεσίες εξυπηρέτησης χρηστών Κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

Τα κείμενα αυτά χρειάζεται να εναρμονίζονται με τις πιο κάτω οδηγίες μορφοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν θα επιστραφούν κείμενα προς διόρθωση.

Τα κείμενα αυτά χρειάζεται να εναρμονίζονται με τις πιο κάτω οδηγίες μορφοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν θα επιστραφούν κείμενα προς διόρθωση. Οδηγίες Mορφοποίησης Kειμένων για Πρακτικά 2 ου Διεθνούς Συνεδρίου: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Χώροι, Λόγοι, Πρακτικές» 28-29 Νοεμβρίου 2017 Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», Λευκωσία, Κύπρος Σας

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) ΑΜΘ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) ΑΜΘ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) ΑΜΘ Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ Γεώργιος Θερίου ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ (ακολουθώντας το σύστημα του Πανεπιστημίου Harvard) Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σέρρες 2018 Εισαγωγή Σύμφωνα με τον Κανονισμό του ΠΠΣ κάθε Φοιτητής είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΤΕ. Γ. & ΤΕ. ΤΡ. Δ. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Φ.Π. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΤΕ. Γ. & ΤΕ. ΤΡ. Δ. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Φ.Π. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕ. Γ. & ΤΕ. ΤΡ. Δ. ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Φ.Π. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ Καθηγήτρια Δήμητρα Ζωάκη Μαλισιόβα ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Κατεύθυνση: Φυτική Παραγωγή Ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελεί βασική πηγή γνώσης Μας βοηθά να αξιολογήσουμε τη γνώση και να προχωρήσουμε

Αποτελεί βασική πηγή γνώσης Μας βοηθά να αξιολογήσουμε τη γνώση και να προχωρήσουμε Αποτελεί βασική πηγή γνώσης Μας βοηθά να αξιολογήσουμε τη γνώση και να προχωρήσουμε Να αποκτήσουμε εικόνα για σημαντικά επιστημονικά θέματα Να εντοπίσουμε ερευνητικά κενά Να συνοψίσουμε το έργο άλλων ερευνητών

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από: «Οδηγός Συγγραφής Πτυχιακής Εργασίας. Αλεξάνδρα Οικονόμου, Βασίλης Παυλόπουλος & Πέτρος Ρούσσος

Απόσπασμα από: «Οδηγός Συγγραφής Πτυχιακής Εργασίας. Αλεξάνδρα Οικονόμου, Βασίλης Παυλόπουλος & Πέτρος Ρούσσος Απόσπασμα από: «Οδηγός Συγγραφής Πτυχιακής Εργασίας Αλεξάνδρα Οικονόμου, Βασίλης Παυλόπουλος & Πέτρος Ρούσσος Πρόγραμμα Ψυχολογίας, Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ στην εκπαιδευση Το έγγραφο αυτό παρέχει πληροφορίες και οδηγίες μορφοποίησης που θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε καλύτερα την εργασία σας.... Αποστολή Εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την Συγγραφή Εργασιών

Οδηγός για την Συγγραφή Εργασιών Οδηγός για την Συγγραφή Εργασιών Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας Κέρκυρα 2/10/2009 Ο παρών Οδηγός περιέχει βασικούς κανόνες για την εκπόνηση κάθε εργασίας (προπτυχιακής, ατομικής, πτυχιακής, μεταπτυχιακής,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Γενικές Παρατηρήσεις: Η παραπομπή θα γίνεται με τη μορφή υποσημείωσης στο κάτω μέρος της σελίδας (footnote) και με την αντίστοιχη αρίθμηση. Εκεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΠΙΒΛΕΨΗ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΠΙΒΛΕΨΗ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΠΙΒΛΕΨΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ... 3 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ... 3 ΔΟΜΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ... 5 ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σεπτέμβριος 2018) Δοξανάκη, Α. Σιάλαρος, Μ. 1. Βασικά Χαρακτηριστικά Γραμματοσειρά: Times New Roman.

Διαβάστε περισσότερα

13-15/12/2018 ΑΘΗΝΑ «ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟΝ 21 Ο ΑΙΩΝΑ»

13-15/12/2018 ΑΘΗΝΑ «ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟΝ 21 Ο ΑΙΩΝΑ» H Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Τμήματα Βιοεπιστημών διοργανώνουν 11 o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 13-15/12/2018 ΑΘΗΝΑ «ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΟΝ 21 Ο ΑΙΩΝΑ» ΕΚΠΑ Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

2 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η Ειδική Αγωγή ΑΦΕΤΗΡΙΑ εξελίξεων στην Επιστήμη και στην Πράξη ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Πειραία

Ερευνητικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Πειραία Ερευνητικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Πειραία Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο ΠΕΡΙΛΗΨΗ σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 2016 Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεολογικής Σχολής

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεολογικής Σχολής ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Κεντρικής Βιβλιοθήκης Θεολογικής Σχολής 2007 Εισαγωγή Θέμα: Οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Πληροφόρησης που παρέχει η Κεντρική Βιβλ/κη της Θεολογικής. Μεθοδολογία αναζήτησης Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στη «ΝΑΥΤΙΛΙΑ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στη «ΝΑΥΤΙΛΙΑ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ στη «ΝΑΥΤΙΛΙΑ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

[Type text] ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

[Type text] ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ 1. Σημασία και Βασικές Προϋποθέσεις Διατριβής Μία διδακτορική διατριβή πρέπει να ικανοποιεί τις ακόλουθες βασικές

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Σχολή Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Όνομα Προγράμματος με Πλάγια Γράμματα Μεταπτυχιακή Διατριβή Εδώ Μπαίνει ο Τίτλος της Μεταπτυχιακής Διατριβής με Χρήση Μικτών Κεφαλαίων Όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ HARVARD*

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ HARVARD* ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ HARVARD* *Πηγή: http://www.cyna.org/html/oyoocia_harvard.html Το σύστημα Harvard, γνωστό και ως η μέθοδος του «Πανεπιστημίου Harvard» ή η μέθοδος του Αλφαβητικού βιβλιογραφικού καταλόγου,

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιογραφικές αναφορές. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό

Βιβλιογραφικές αναφορές. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό Βιβλιογραφικές αναφορές Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό Τι είναι Η αναγνώριση της υποχρέωσης προς μια πηγή που χρησιμοποιήθηκε για μια εργασία και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της επιστημονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ"

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΠΥΞΙΔΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑ "ΠΥΞΙΔΑ" Γενικές πληροφορίες Οι παρούσες οδηγίες περιγράφουν τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής - αυτοαρχειοθέτησης των ερευνητικών

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός Μορφοποίησης Πτυχιακών Εργασιών

Κανονισµός Μορφοποίησης Πτυχιακών Εργασιών Κανονισµός Λειτουργίας του Συστήµατος Ποιότητας Κωδικός ΚΛ-2 Έκδοση 1 Η Σελίδα 1 από 7 ΣΚΟΠΟΣ Η προδιαγραφή από εκδοτική άποψη των τεχνικών χαρακτηριστικών των πτυχιακών εργασιών που εκπονούνται στο Τµήµα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Μερικές χρήσιμες(;) υποδείξεις. Βασίλης Παυλόπουλος

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Μερικές χρήσιμες(;) υποδείξεις. Βασίλης Παυλόπουλος ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Μερικές χρήσιμες(;) υποδείξεις Βασίλης Παυλόπουλος Διάγραμμα της παρουσίασης Πότε (δεν) χρειάζονται πίνακες και σχήματα σε μια ερευνητική

Διαβάστε περισσότερα

MathSciNet ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ

MathSciNet ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ MathSciNet ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ MathSciNet Περιεχόμενο Το MathSciNet παρέχει πρόσβαση σε βιβλιογραφικά δεδομένα, πρακτικά συνεδρίων, περιλήψεις (abstracts) και κρίσεις άρθρων που περιλαμβάνονται στη Mathematical

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII. Οδηγός Πτυχιακής Εργασίας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII. Οδηγός Πτυχιακής Εργασίας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIII Οδηγός Πτυχιακής Εργασίας ΣΚΟΠΟΣ Η προδιαγραφή από εκδοτική άποψη των τεχνικών χαρακτηριστικών των πτυχιακών εργασιών που εκπονούνται στο Τµήµα µε στόχο την επίτευξη οµοιοµορφίας και την

Διαβάστε περισσότερα

eclass4u Tutoring Series #1 ΧΡΗΣΙΜΕΣ

eclass4u Tutoring Series #1 ΧΡΗΣΙΜΕΣ eclass4u Tutoring Series #1 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για να γράψετε μία Τέλεια Εργασία ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ E-BOOK 1 ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ 2 ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ 3 ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ/ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ 4 BULLET POINTS 5 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΩΝ. Περιεχόµενα

Ο ΗΓΟΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΩΝ. Περιεχόµενα Ο ΗΓΟΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΩΝ Περιεχόµενα 1. Πτυχιακή/Μεταπτυχιακή Εργασία, ιδακτορική ιατριβή 2. Βιβλίο, Σύγγραµµα 3. Working Paper 4. Πανεπιστηµιακές Παραδόσεις 5. Γενικές οδηγίες χρήσης της γλώσσας 6. ιαµόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Τίτλος Ονοματεπώνυμο συγγραφέα Πανεπιστήμιο Ονοματεπώνυμο δεύτερου (τρίτου κ.ο.κ.) συγγραφέα Πανεπιστήμιο Η κεφαλίδα (μπαίνει πάνω δεξιά σε κάθε σελίδα): περιγράφει το θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου. Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS

Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου. Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS Ερευνητικό Αποθετήριο ΤΕΙ Ηπείρου Οδηγίες κατάθεσης δημοσίευσης στο σύστημα Ερευνητικού Αποθετηρίου CRIS 2014 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό φυλλομετρητή (browser) όπως Mozilla Firefox,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΘΡΟΥ. Οδηγίες σύνταξης και µορφοποίησης του τελικού άρθρου για την καταχώρηση στα πρακτικά του συνεδρίου

ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΘΡΟΥ. Οδηγίες σύνταξης και µορφοποίησης του τελικού άρθρου για την καταχώρηση στα πρακτικά του συνεδρίου ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 31 η ΜΑΙΟΥ 2014 Οδηγίες σύνταξης και µορφοποίησης του τελικού άρθρου για την καταχώρηση στα πρακτικά του συνεδρίου Παρακαλείστε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

ΣΧΕΔΙΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΧΕΔΙΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ, ΣΥΝΤΑΞΗ, ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ. ΚΑΘΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α και Ω μιας επιτυχημένης εργασίας

Α και Ω μιας επιτυχημένης εργασίας Α και Ω μιας επιτυχημένης εργασίας Κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τον υπότιτλο του υποδείγματος Γεώργιος Αρσένος Εκδήλωση IVSA 23 Νοεμβρίου 2010 Ποιο δρόμο να διαλέξω; Ποιο δρόμο να διαλέξω; Βιβλιογραφ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΧΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στην συγγραφή μιας εργασίας χρησιμοποιούμε μια αρχική σελίδα με τον τίτλο του μεταπτυχιακού, του μαθήματος, το θέμα της εργασίας και τα ονόματα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΠΣ) «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» (ΔΕΟ)

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΠΣ) «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» (ΔΕΟ) Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΠΠΣ) «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» (ΔΕΟ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΜΕ ΤΟ HARVARD REFERENCING

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεται μια προπτυχιακή εργασία στην Ιστορία της Τέχνης. Σχεδιάγραμμα. Γενικές οδηγίες

Πώς γράφεται μια προπτυχιακή εργασία στην Ιστορία της Τέχνης. Σχεδιάγραμμα. Γενικές οδηγίες Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Φιλοσοφική Σχολή Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης Δώρα Μαρκάτου, επίκ. Καθηγήτρια Πώς γράφεται μια προπτυχιακή εργασία στην Ιστορία της Τέχνης

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Έκδοσης και Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών

Κανονισμός Έκδοσης και Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών Κανονισμός Έκδοσης και Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών ΚΟΜΟΤΗΝΗ 2009 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΟΡΟΥ 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Επιστολές προς τον Εκδότη 3 Πρωτότυπες Ερευνητικές εργασίες 3 Ανασκοπήσεις Βιβλιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας

Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας Οδηγίες Προς Τους Συγγραφείς Η «Σύγχρονη Οδοντική Τεχνολογία» δέχεται για δημοσίευση εργασίες, που αναφέρονται σε θέματα οδοντικής τεχνολογίας και ειδικότερα στο εργαστηριακό μέρος της κατασκευής των οδοντοπροσθετικών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες & υπόδειγμα μορφοποίησης των άρθρων που υποβάλλονται για εξέταση δημοσίευσης (μετά από κρίση) στο περιοδικό i-teacher

Οδηγίες & υπόδειγμα μορφοποίησης των άρθρων που υποβάλλονται για εξέταση δημοσίευσης (μετά από κρίση) στο περιοδικό i-teacher Οδηγίες & υπόδειγμα μορφοποίησης των άρθρων που υποβάλλονται για εξέταση δημοσίευσης (μετά από κρίση) στο περιοδικό i-teacher Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα e-mail Περίληψη Το κείμενο αυτό περιγράφει και χρησιμοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π. Υλικό Σεμιναρίων (για προπτυχιακούς φοιτητές)

Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π. Υλικό Σεμιναρίων (για προπτυχιακούς φοιτητές) Κεντρική Βιβλιοθήκη Ε.Μ.Π. Υλικό Σεμιναρίων (για προπτυχιακούς φοιτητές) Γραφείο Δανεισμού & Διαδανεισμού Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΕΜΠ Νοέμβριος 2012 Περιεχόμενα Περιγραφή Χώρου ανά όροφο... 3 Δεκαδική Ταξινόμηση

Διαβάστε περισσότερα

Αρχαία Ελληνικά Κείμενα για τους Θεσμούς της Δημοκρατικής Αθήνας

Αρχαία Ελληνικά Κείμενα για τους Θεσμούς της Δημοκρατικής Αθήνας ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤ : Αρχαία Ελληνικά Κείμενα για τους Θεσμούς της Δημοκρατικής Αθήνας (ΚΦΑ 11) ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016-2017 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στη γραπτή

Διαβάστε περισσότερα

Πως γράφουμε την Εργασία. Δρ Δημήτρης Παπακωνσταντίνου Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ΣΑΤΜ

Πως γράφουμε την Εργασία. Δρ Δημήτρης Παπακωνσταντίνου Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ΣΑΤΜ Πως γράφουμε την Εργασία Δρ Δημήτρης Παπακωνσταντίνου Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό ΣΑΤΜ 1 Πώς γράφουμε μια Εργασία; 1 2 3 ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ το ΤΕΛΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ? ΠΩΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ το ΚΕΙΜΕΝΟ? ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ η ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ?

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1. Εισαγωγή Ως «επιστημονικό κείμενο ή εργασία» θεωρούμε το κείμενο το οποίο έχει δυνητικά δημοσιεύσιμη μορφή σε επιστημονικά περιοδικά και ανταποκρίνεται στους αντίστοιχους

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Διαμόρφωσης Κειμένου για το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία

Οδηγίες Διαμόρφωσης Κειμένου για το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία Οδηγίες Διαμόρφωσης Κειμένου για το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία Α. Διαμαντής 1, Δ. Λιόβας 2 1 Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας adiamantis@sch.gr

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus University of Technology Open Access Author Fund

Cyprus University of Technology Open Access Author Fund Cyprus University of Technology Open Access Author Fund Ανοικτή Πρόσβαση Η πορεία της ΒΤΠ προς την Ανοικτή Πρόσβαση Cyprus University of Technology Open Access Author Fund Συμφωνία με τη Remedica Όροι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

Ο ΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Ο ΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Σε παγκόσµιο επίπεδο, έχουν κατά καιρούς αναπτυχθεί διάφορα συστήµατα βιβλιογραφικών αναφορών, τα οποία διαφέρουν ως προς τον τρόπο µε τον οποίο δοµείται και παρουσιάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη Μεθοδολογία της Επιστημονικής Έρευνας

Εισαγωγή στη Μεθοδολογία της Επιστημονικής Έρευνας Εισαγωγή στη Μεθοδολογία της Επιστημονικής Έρευνας Ενότητα 4: Αναζήτηση βιβλιογραφίας Βιβλιογραφική επισκόπηση και ανασκόπηση Λελούδα Στάμου Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Έρευνας Λελούδα Στάμου Άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή Τεχνικών Κειμένων

Συγγραφή Τεχνικών Κειμένων Συγγραφή Τεχνικών Κειμένων Εισαγωγή Από τις διαλέξεις του μαθήματος του Α εξαμήνου σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής Κ. Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες & υπόδειγμα μορφοποίησης των εργασιών που θα υποβληθούν για κρίση & συμμετοχή στο Συνέδριο: Η εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ.

Οδηγίες & υπόδειγμα μορφοποίησης των εργασιών που θα υποβληθούν για κρίση & συμμετοχή στο Συνέδριο: Η εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ. Οδηγίες & υπόδειγμα μορφοποίησης των εργασιών που θα υποβληθούν για κρίση & συμμετοχή στο Συνέδριο: Η εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ Περίληψη Το κείμενο αυτό περιγράφει και χρησιμοποιεί τη φόρμα, που θα

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία για το μάθημα Ιστορία της Νεοελληνικής τέχνης (ΕΤΥ602)

Εργασία για το μάθημα Ιστορία της Νεοελληνικής τέχνης (ΕΤΥ602) Νεοελληνικής τέχνης (ΕΤΥ602) Το μάθημα απαιτεί 1 γραπτή εργασία. Έκταση: Τουλάχιστον 3000 λέξεις. Η εργασία θα πρέπει να στηρίζεται ΜΟΝΟ σε βιβλιογραφία. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι διαδικτυακές πηγές. Αποκλειστική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ- ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. 1. Γενικά για τις Διπλωματικές Εργασίες Σκοπός διπλωματικών εργασιών

ΟΔΗΓΙΕΣ- ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. 1. Γενικά για τις Διπλωματικές Εργασίες Σκοπός διπλωματικών εργασιών ΟΔΗΓΙΕΣ- ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1. Γενικά για τις Διπλωματικές Εργασίες 1.1. Σκοπός διπλωματικών εργασιών Σκοπός των διπλωματικών εργασιών (ΔΕ) του ΠΜΣ Λογιστική και Ελεγκτική είναι η εφαρμοσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ

Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ 2013 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τυπικό εξάμηνο σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ" ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κοζάνη, 2015 Πίνακας περιεχομένων 1) ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ....

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν κατά καιρούς αναπτυχθεί διάφορα συστήματα βιβλιογραφικών αναφορών, τα οποία διαφέρουν ως προς τον τρόπο με τον οποίο δομείται και παρουσιάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία 2014 (για το Σεμινάριο Όπερες του Μότσαρτ)

Μεθοδολογία 2014 (για το Σεμινάριο Όπερες του Μότσαρτ) Μεθοδολογία 2014 (για το Σεμινάριο Όπερες του Μότσαρτ) Όταν κάνουμε μια επιστημονική εργασία πρέπει α/ να βασιζόμαστε σε αυτά που έχουν γραφτεί από άλλους πριν από εμάς, για να αντλήσουμε πληροφορίες β/

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 4/11/2014 Αριθ. Πρωτ. 10

Αθήνα, 4/11/2014 Αριθ. Πρωτ. 10 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1992) Αργοναυτών 34, Αργυρούπολη 16452 Τηλέφωνο 210 9911165- fax: 210 9911165 Email: d.s.peekpe@gmail.com www.peekpe.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ

ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟ IKEE Ιδρυματικό Καταθετήριο Επιστημονικών Εργασιών (υπ. αρ 56645/25.9.2008 απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου) Δημοσιεύσεις μελών Α.Π.Θ. 2008> Παρουσίαση-επιμέλεια: Νέλλη Γρηγοριάδου-Βαγγέλης Καρκάνης 1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΜΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙ

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙ ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2008-2013 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010 Το θέμα που θα αναπτυχθεί πρέπει να ευρίσκεται εντός του κύκλου ενδιαφέροντος του φοιτητή. Ο-Η φοιτητής/τρια

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός και Στόχοι των. Επιστηµονικών Εργασιών υπό Εξέλιξη. (Working paper series)

Σκοπός και Στόχοι των. Επιστηµονικών Εργασιών υπό Εξέλιξη. (Working paper series) Σκοπός και Στόχοι Σκοπός και Στόχοι των Επιστηµονικών Εργασιών υπό Εξέλιξη (Working paper series) Η µηνιαία Σειρά Επιστηµονικών Εργασιών υπό Εξέλιξη (ΣΕΕΕ), αποτελεί την επίσηµη έκδοση επιστηµονικών και

Διαβάστε περισσότερα

Χώρος: ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 1. Πληροφορίες: Ε-mail: Σηµαντικές Ηµεροµηνίες

Χώρος: ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 1. Πληροφορίες: Ε-mail: Σηµαντικές Ηµεροµηνίες Οργανώνεται από: την Ελληνική Επιστηµονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Φ.) Υπό την αιγίδα: του Τµήµατος Φυσικοθεραπείας Πανεπιστηµίου Δυτικής Αττικής Χώρος: ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ 1 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Οι Διπλωματικές Εργασίες, θα πρέπει να παραδίδονται ακολουθώντας τις παρακάτω προδιαγραφές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Οι Διπλωματικές Εργασίες, θα πρέπει να παραδίδονται ακολουθώντας τις παρακάτω προδιαγραφές. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού & Εξ @ποστάσεως Βιβλιοθήκη Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) και Κέντρο Πληροφόρησης Πατρών Κλάους 278 Πατρών - Κλάους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Ε.Π.Ε.Φ. Σημ.: Τα σημεία στίξης έπονται του εκθέτη αρίθμησης των υποσημειώσεων.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Ε.Π.Ε.Φ. Σημ.: Τα σημεία στίξης έπονται του εκθέτη αρίθμησης των υποσημειώσεων. ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Ε.Π.Ε.Φ. ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ Γενικές Παρατηρήσεις: Η παραπομπή καταχωρείται με τη μορφή υποσημείωσης στο κάτω μέρος της σελίδας (footnote) και με την αντίστοιχη αρίθμηση. Στην παραπομπή

Διαβάστε περισσότερα

Η ροή εργασιών της διαδικασίας αυτοαρχειοθέτησης με το Σύστημα Διαχείρισης & Ηλεκτρονικής κατάθεσης έχει τα εξής βασικά βήματα:

Η ροή εργασιών της διαδικασίας αυτοαρχειοθέτησης με το Σύστημα Διαχείρισης & Ηλεκτρονικής κατάθεσης έχει τα εξής βασικά βήματα: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα Χημείας Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Τηλ.: 26510 07225 Fax: 26510 07006 Email: gramchem@cc.uoi.gr Website: www.chem.uoi.gr University of Ioannina Department of Chemistry

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΤΜΗΜΑ ΠΜΣ.. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΤΜΗΜΑ ΠΜΣ.. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Εξώφυλλο ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΤΜΗΜΑ ΠΜΣ.. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΙΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Όνομα Επίθετο φοιτητή/τριας [Με πεζά στοιχεία και στοίχιση

Διαβάστε περισσότερα

Προσεγγίσεις στην Τοπική Εκπαιδευτική Ιστορία: Σχολεία και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης. Ενότητα 2 η : Επιστημονική τεχνογραφία

Προσεγγίσεις στην Τοπική Εκπαιδευτική Ιστορία: Σχολεία και εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης. Ενότητα 2 η : Επιστημονική τεχνογραφία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ενότητα 2 η : Επιστημονική τεχνογραφία Βασίλης Α. Φούκας Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Βιβλιογραφίας στους προπτυχιακούς φοιτητές

Σεμινάριο Βιβλιογραφίας στους προπτυχιακούς φοιτητές Σεμινάριο Βιβλιογραφίας στους προπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Χημείας και Επιστήμης &Τεχνολογίας Υλικών Ηράκλειο Ακαδημαϊκό Έτος 2016-7 Πρόσβαση στην επιστημονική πληροφορία Σημείο εκκίνησης http://www.lib.uoc.gr

Διαβάστε περισσότερα

Βοήθεια ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (ΑΠΛΗ) ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Βοήθεια ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (ΑΠΛΗ) ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ Βοήθεια ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (ΑΠΛΗ) ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ Το Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (EAΔΔ) συγκεντρώνει τις διδακτορικές διατριβές που έχουν εκπονηθεί σε ελληνικά πανεπιστήμια ή σε πανεπιστήμια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. Οδηγίες για τη συγγραφή της μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (ΔΕ)

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. Οδηγίες για τη συγγραφή της μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (ΔΕ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. Οδηγίες για τη συγγραφή της μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας (ΔΕ) Ως γλώσσα συγγραφής της ΔΕ ορίζεται η ελληνική. Είναι όμως δυνατόν για ξενόγλωσους ΜΦ, αλλά και ελληνόγλωσσους ΜΦ που το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4.1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ... 9

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4.1. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ... 9 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΑ... 3 2 ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ... 3 2.1 ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ... 3 2.2 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ... 3 3 ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ... 4 3.1 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ... 4 3.2 ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 1. Ο κανονισμός ερμηνεύει τον κανονισμό λειτουργίας άρθρο 8 Διαδικασία Εκπόνησης της Διπλωματικής Εργασίας. 2. Σκοπός και προσδοκώμενα αποτελέσματα. Η εκπόνηση

Διαβάστε περισσότερα