Συμβουλές σχετικά με τη χρήση των ελαστικών MICHELIN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συμβουλές σχετικά με τη χρήση των ελαστικών MICHELIN"

Transcript

1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συμβουλές σχετικά με τη χρήση των ελαστικών MICHELIN Το ελαστικό είναι το μοναδικό σημείο επαφής μεταξύ του οχήματος και του δρόμου. Οι χρήστες πρέπει να μεριμνούν ώστε να διατηρούν την ποιότητα και τις επιδόσεις των ελαστικών του. Για να το επιτύχουν αυτό, προτείνεται να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες ασφαλείας και τις συμβουλές χρήσεις. Αυτές οι συμβουλές ισχύουν πάντα υπό την αίρεση των τοπικών περιορισμών: νομικών και ρυθμιστικών απαιτήσεων κτλ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ? 225: φάρδος του ελαστικού σε χιλιοστόμετρα (mm) 45: σειρά ελαστικού (σχέση μεταξύ του ύψους και του φάρδους διατομής H/s: 0,45) R: δομή radial 17: εσωτερική διάμετρος σε ίντσες Ένδειξη πιστοποίησης σύμφωνα με τον Καν.ΕΕ 30 με αριθμό έγκρισης Θόρυβος Ένδειξη πιστοποίησης (Θορύβου) : Οδηγία 2001/43/CE 91: δείκτης φορτίου W: δείκτης ταχύτητας Ονομασία της γκάμας DOT: Departement of transportation Εβδομάδα και έτος κατασκευής Κωδικός του εργοστασίου κατασκευής Κωδικός διάστασης Κωδικός Επιλογής

2 2 Ορισμοί άλλων σημάνσεων Reinf: Reinforced : ελαστικά με τον υψηλότερο Δείκτη Φορτίου της διάστασής τους. Extra Load (Επιπλέον Φορτίο): καινούρια σήμανση με την ίδια σημασία όπως το Reinf. (ενισχυμένο) XSE : X Τεχνολογία radial S Ασφάλεια E Οικονομία N0 - N1 N2 - N3 K1 - K2 C1 H MO AO MO1 RO1 A Ειδικά σημάδια των κατασκευαστών 3PMSF = 3 κορυφές βουνού με νιφάδες χιονιού = 3 κορυφές βουνού νε νιφάδες χιονιού ως σύμβολο Σήμανση η οποία δείχνει την πρόσθετη επίδοση για τα ελαστικά M+S ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ Green X : Η σήμανση Green X η οποία τοποθετείται στο πλευρό ενός ελαστικού MICHELIN για Επιβατικά οχήματα, για Ελαφριά Φορτηγά, για 4X4, είναι η εγγύηση ότι το ελαστικό αυτό προσφέρει ένα επίπεδο ενεργειακής αποτελεσματικότητας μεταξύ των καλυτέρων της αγοράς. Με τη σήμανση αυτή, η MICHELIN δεσμεύεται να μειώνει την κατανάλωση καυσίμου από τα οχήματα και έτσι να μειώνει τις εκπομπές CO2. l Η επιλογή ενός ελαστικού πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς και με τον εξοπλισμό που προτείνεται από τον κατασκευαστή του οχήματος ή του ελαστικού ή από κάποιον επίσημο οργανισμό (μέγεθος, δείκτης φορτίου και ταχύτητας, σκάλισμα κτλ...) l Ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία και για τεχνικούς λόγους είναι είτε υποχρεωτικό είτε συστήνεται έντονα να χρησιμοποιείτε ελαστικά του ίδιου τύπου στον ίδιο άξονα. l Με τον όρο τύπος ελαστικού, ο κανονισμός της ECE (Regulation No. 30) αφορά στα ελαστικά που δεν έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους και συγκεκριμένα: - τον κατασκευαστή, - την περιγραφή της διάστασης του ελαστικού, - την κατηγορία χρήσης (χρήση σε κανονικές συνθήκες, χιόνι, προσωρινή χρήση), - τη δομή (διαγώνια δομή, radial, runflat), - το σύμβολο ταχύτητας, - το δείκτη φορτίου, - το φάρδος του ελαστικού. l Συστήνεται τα ελαστικά με συγκρίσιμη φθορά να τοποθετούνται στον ίδιο άξονα. Ορισμένες νομοθεσίες θέτουν ένα μέγιστο όριο διαφοροποίησης. Για παράδειγμα ο Κώδικας οδήγησης για γαλλικούς αυτοκινητοδρόμους αναφέρει: Άρθρο 9.3. Οι διαφορές στο βάθος του πέλματος στα δύο κύρια αυλάκια δύο ελαστικών τοποθετημένα στον ίδιο άξονα δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 mm.

3 3 l Επιπλέον, είναι απαραίτητο να λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χρησιμοποιείται το ελαστικό έτσι ώστε οι επιδόσεις του να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του χρήστη. l Κατά την αγορά ενός ελαστικού, να δίνετε προσοχή στα χρησιμοποιημένα ελαστικά άγνωστης προελεύσεως. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ελέγχονται από κάποιον επαγγελματία πριν την τοποθέτηση. l Μια προσωρινή ρεζέρβα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί μακροχρόνια ή πάνω από τον συνιστώμενο δείκτη ταχύτητας. Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ελαστικού και κατασκευαστή αυτοκινήτου. Πρέπει να δίνεται προσοχή όταν οδηγείται ένα όχημα με τοποθετημένη την ρεζέρβα καθώς μπορεί να επηρεαστεί από αυτό η οδήγηση του οχήματος. ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ l Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το ελαστικό πέρα από τα όρια των τεχνικών του χαρακτηριστικών για τα οποία έχει εγκριθεί. l Ορισμένες υπερβολικές ή μη κανονικές ρυθμίσεις του οχήματος μπορεί να επηρεάσουν την απόδοση του ελαστικού. l Κακή χρήση ή λάθος επιλογή ελαστικού μπορεί επίσης να συμβάλλουν στο να φθαρούν πρόωρα κάποια μηχανικά μέρη. Καινούργια ΠΙΣΩ ελαστικά Όταν αντικαθιστάτε μόνο δύο ελαστικά, η Michelin προτείνει τα καινούργια ή τα λιγότερο φθαρμένα ελαστικά να τοποθετούνται στον πίσω άξονα για βελτιωμένο έλεγχο και ασφάλεια του οχήματος. Αυτή η συμβουλή βρίσκει εφαρμογή σε οχήματα με μπροστινή και πίσω κίνηση τα οποία έχουν όμοια ελαστικά τοποθετημένα στον εμπρός και στον πίσω άξονα. Βεβαιωθείτε ότι η πίεση των ελαστικών έχει αναπροσαρμοστεί για να συμμορφώνεται με τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος. Ειδικές περιπτώσεις: Οχήματα με κίνηση στους τέσσερεις τροχούς: Η Michelin, όπως και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, συστήνει έντονα ότι όποιο και αν είναι το σύστημα 4x4, τα ελαστικά τοποθετούνται σε πανομοιότυπα σετ των τεσσάρων ελαστικών (ίδιο μέγεθος, ίδια γκάμα, ίδιος κωδικός και το ίδιο επίπεδο φθοράς). Εξαίρεση αποτελεί αν το όχημα είχε από την πρώτη τοποθέτηση διαφορετικές διαστάσεις ελαστικών μπροστά και πίσω. Η σύσταση αυτή είναι γιατί αν υπάρχουν διαφορές στην περίμετρο κύλισης στα μπροστινά και πίσω ελαστικά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόωρη φθορά σε διάφορα μέρη μετάδοσης όπως είναι το ο κεντρικός άξονας μετάδοσης σε ένα σύστημα μερικώς 4x4, ή το κεντρικό διαφορικό σε ένα πλήρες ή αυτόματο σύστημα 4x4. Για να διατηρηθούν παρόμοια επίπεδα φθοράς ελαστικών μεταξύ των μπροστινών και πίσω ελαστικών συνιστάται να: - Αντικαταστήσετε και τα 4 ελαστικά ταυτόχρονα. - Περιοδικά να αλλάζετε θέσεις στα ελαστικά από τις μπροστινές στις πίσω θέσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

4 4 Ακόμα, πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες πίεσης που δίνονται από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου για να αποφευχθούν διαφορές πίεσης στην περίμετρο κύλισης οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πρόωρη φθορά των μηχανικών μερών. Τροχόσπιτα: Τα τροχόσπιτα απαιτούν ελαστικά που να προσαρμόζονται στις συνθήκες χρήσης. Το 2003, ο ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation) τροποποίησε τα πρότυπα καθώς και τις συστάσεις του σχετικά με τα τροχόσπιτα και τώρα αναφέρει «Τα ελαστικά τύπου CP έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τα τροχόσπιτα να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα φορτία που υποστηρίζουν, και ότι «συστήνεται εντόνως στα τροχόσπιτα να τοποθετούν ελαστικά που προορίζονται μόνο για αυτά. Στην αντικατάσταση, η Michelin συστήνει να γίνεται η τοποθέτηση ελαστικών CP σε οχήματα τα οποία να είναι πιστοποιημένα για να χρησιμοποιούν ελαστικά CP. Το φορτίο που υφίσταται το ελαστικό δεν πρέπει για κανένα λόγο να υπερβαίνει το όριο που προβλέπει το ελαστικό δηλαδή ο δείκτης φορτίου πρέπει να τηρείται. Ο ETRTO δηλώνει ακόμα ότι τα ελαστικά CP να χρησιμοποιούνται στον πίσω άξονα (en monte simple), να έχουν πίεση 5.5 bar αντί για την κανονική πίεση των 4.75 bar για παράδειγμα. l Τα ελαστικά MICHELIN με την σήμανση CP είναι για αυτό ειδικά σχεδιασμένα για οδήγηση με πίεση 5.5 bar (550 kpa) Αυτή η υψηλότερη πίεση βελτιώνει το κράτημα στον δρόμο και αυξάνει την αντίσταση στις προκλήσεις της οδήγησης και στις συνθήκες χρήσης που αντιμετωπίζουν τα τροχόσπιτα ειδικά σε ό,τι αφορά στο φορτίο (περιστασιακή υπερφόρτωση στατική και/ή δυναμική που συνδέεται με τον τύπο του οχήματος: υπέρβαρο στον πίσω άξονα, αστάθεια φορτίου, υψηλό κέντρο βάρους εξαιτίας φορτίου τοποθετημένου σε ύψος) και μεγάλες περίοδοι ακινησίας. Ελαστικά που τοποθετούνται και δεν προορίζονται για αυτή τη χρήση θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε: - δυσκολία χειρισμού (ψάρεμα, ταλάντωση, δονήσεις, κατευθυντικότητα...) - πρόωρη φθορά διαφόρων μερών του ελαστικού όπως της κορυφής του πέλματος σε δύσκολες συνθήκες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ξεφούσκωμα. Στην χρήση: ελέγξτε και προσαρμόστε αν χρειάζεται την πίεση των ελαστικών μηνιαία και πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι. Η υποπίεση μπορεί να είναι επικίνδυνη: για παράδειγμα, για την διάσταση 225/70R15 Camping CP, μια υποπίεση 0.5 bar (11%) ισοδυναμεί με υπερφόρτωση περίπου 100 kg (dan) ανά ελαστικό. Η υπερφόρτωση (ακόμα και η προσωρινή) ή άνιση κατανομή φορτίου στο όχημα μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά των μηχανικών μερών του οχήματος και/ή των ελαστικών και έτσι να προκληθεί ζημία σε άτομα ή περιουσιακά στοιχεία.

5 5 l Αν προβλέπεται αλλαγή διάστασης ελαστικού, ένα ελαστικό ισοδύναμης συνολικής περιμέτρου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και να τηρηθούν οι αρχικοί δείκτες φορτίου και ταχύτητας (οι δείκτες ταχύτητας και φορτίου θα πρέπει να είναι ισοδύναμοι ή μεγαλύτεροι από τα αρχικά ελαστικά). Προτείνεται ότι ένας επαγγελματίας θα πρέπει να γνωμοδοτήσει για αυτή την ενέργεια. l Αν το όχημα είναι ακινητοποιημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μην αφήνετε τα ελαστικά με υποπίεση, και πάντα να βεβαιώνεστε ότι οι πιέσεις είναι σωστές πριν χρησιμοποιήσετε ξανά το όχημα. Προστατεύστε τα ελαστικά από την υπεριώδη ακτινοβολία, δηλαδή από το φως του ήλιου και χρησιμοποιήστε ειδική σχάρα για να αποφύγετε τη επαφή με κρύες επιφάνειες το χειμώνα (τσιμέντο, πέτρες...). l Ελέγξτε τακτικά με την βοήθεια ενός ειδικού το πέλμα και τα πλευρά συχνά (για χτυπήματα, κοψίματα, σπασίματα κτλ...) καθώς επίσης και την κατάσταση των τροχών και τις βαλβίδες. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για πιέσεις ελαστικών περισσότερο από 4.5 bar (450 kpa), πρέπει να χρησιμοποιούνται κατάλληλες βαλβίδες για τις πιέσεις αυτές.

6 6 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Εισαγωγή l Η σωστή τοποθέτηση, όταν πραγματοποιείται σε συμφωνία με τις προτεινόμενες διαδικασίες λειτουργίας και με τους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας, εξασφαλίζει εξαιρετική προστασία για πρόσωπα και υλικά και επιτρέπει την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ελαστικού. l Κακή τοποθέτηση ή κακή χρήση μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα ελαστικά, στο όχημα ή στους επιβάτες (σοβαροί ή και θανατηφόροι τραυματισμοί). l Είναι λοιπόν αναγκαίο οι εργασίες αυτές να διεξάγονται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό με τον κατάλληλο εξοπλισμό. l Αν η διαδικασία τοποθέτησης ελαστικού διεξαχθεί από κάποιον εκπαιδευόμενο πρέπει να βρίσκεται πάντα υπό την επίβλεψη κάποιου πεπειραμένου επαγγελματία. l Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να ανατρέχετε στις τεχνικές οδηγίες του κατασκευαστή ελαστικού, του αυτοκινήτου και των τροχών καθώς επίσης και στο εγχειρίδιο χρήστη για τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό τοποθέτησης τροχών. Γενικές προφυλάξεις Οι χρήστες πρέπει πάντα: - Να φοράνε τον προστατευτικό ρουχισμό. - Να έχουν πρόσβαση στην συγκεκριμένη εργασία. - Να διασφαλίζουν ότι το όχημα είναι ακινητοποιημένο, η μηχανή του σβηστή, και ότι το όχημα είναι σωστά στερεωμένο (χειρόφρενο, στηρίγματα κτλ). Προφυλάξεις κατά την απομάκρυνση του τροχού από το όχημα l Στην περίπτωση που το ελαστικό είναι σε ζεύγος ή η ζάντα έχει σημάδια ζημιάς, τα ελαστικά πρέπει να ξεφουσκώσουν κατά την απομάκρυνση με την αφαίρεση του μηχανισμού της βαλβίδας να είναι προαπαιτούμενο για την τοποθέτηση του τροχού. l Βεβαιωθείτε ότι το ελαστικό και ο τροχός είναι σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μπορούν να αποσυναρμολογηθούν με ασφάλεια. l Να συμμορφώνεστε με τις υποδείξεις και τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προφυλάξεις κατά την τοποθέτηση l Ελέγξτε ότι τα ελαστικά και ο τροχός είναι στις σωστές διαστάσεις, είναι συμβατά μεταξύ τους και είναι συμβατά με το όχημα και τις συνθήκες χρήσης του. l Ελέγξτε ότι τα ελαστικά, ο τροχός και τα διάφορα μέρη του είναι σε καλή κατάσταση και ενδείκνυνται για service πριν την τοποθέτηση. l Ακολουθείστε τις οδηγίες τοποθέτησης στα πλαϊνά του ελαστικού (προσανατολισμός τοποθέτησης ή κατεύθυνση αλλαγής θέσεων κτλ) και βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά είναι τοποθετημένα στις σωστές θέσεις στο όχημα. Οι βαλβίδες από καουτσούκ πρέπει να αντικαθίστανται συστηματικά σε κάθε αλλαγή ελαστικού.

7 7 l Οι μεταλλικές βαλβίδες πρέπει να ελέγχονται ως προς την κατάστασή τους και την στεγανότητά τους. Αντικαταστήστε τις βαλβίδες ή τις ενώσεις όταν χρειάζεται. l Μετά την τοποθέτηση του ελαστικού στο όχημα είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθεί ένα κατάλληλο δυναμομετρικό κλειδί για βίδωμα ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο ζεύγος δυνάμεων όπως καθορίζεται από τον κατασκευαστή του οχήματος. Προφυλάξεις κατά την εισαγωγή αέρα l Η σωστή πίεση των ελαστικών είναι βασικός παράγοντας όχι μόνο για την βέλτιστη απόδοση του ελαστικού αλλά κυρίως για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ. l Είναι αναγκαίο για τον σωστό χειρισμό του οχήματος (κράτημα στο δρόμο και φρενάρισμα) καθώς επίσης και για την καλή διατήρηση της κατάστασης του ελαστικού. l Να χρησιμοποιείτε μόνο εξοπλισμό εισαγωγής αέρα που προορίζεται για τον σκοπό αυτό και να υπάρχει αυτόματο αερόμετρο ακριβείας με κόφτη. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει κάποιο πρόσωπο ή χειριστής σε άμεση εγγύτητα με τον εξοπλισμό έτσι ώστε να βρίσκεται εκτός πεδίου σε πιθανή εκκένωση σε περίπτωση ατυχήματος. Πίεση χρήσης ελαστικού Να τηρείτε τις πιέσεις ελαστικών που προτείνονται από τον κατασκευαστή του οχήματος. Αυτές μπορείτε να τις βρείτε: l Επάνω στο όχημα στην πόρτα, στο πλαινό της πόρτας, στο καπάκι του ντεποζίτου της βενζίνης κτλ... ή l Στο εγχειρίδιο χρήσης του οχήματος. Αν όχι αναζητήστε την πληροφορία στις συστάσεις του κατασκευαστή ελαστικών ή στον επαγγελματικό οδηγό. l Η υπο πίεση ή η υπερ πίεση μπορεί να αλλοιώσουν τον χειρισμό του οχήματος (βλ. Ελεγχος και συντηρηση οχηματος - Πίεση ελαστικών). Ευθυγράμμιση l Οι συνέπειες της απουσίας ευθυγράμμισης ή της ελλιπούς εκδηλώνονται με δονήσεις που γίνονται αισθητές σε διάφορα επίπεδα ταχύτητας. l Η ευθυγράμμιση των τροχών είναι κατά συνέπεια αναγκαία και για τους τέσσερεις τροχούς για άνετη οδήγηση και διαρκείς επιδόσεις του οχήματος και των ελαστικών. l Για αποτελεσματική ευθυγράμμιση, το μηχάνημα ευθυγράμμισης πρέπει: - Να έχει σύστημα ευθυγράμμισης που να ταιριάζει στο κέντρο του τροχού, - Να είναι βαθμονομημένο με βάση τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αυτά τα δύο σημεία είναι βασικά για την ποιότητα της εργασίας και αποτελούν συχνά την αιτία της εσφαλμένης ευθυγράμμισης που εκδηλώνεται με επίμονη δόνηση που γίνεται αντιληπτή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

8 8 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Γενικοί όροι Οι αποθήκευση θα πρέπει να γίνεται: l Σε εγκαταστάσεις που έχουν καλό αερισμό, ξηρό και ήπιο περιβάλλον και είναι προστατευμένες από ήλιο και κακοκαιρία. l Mακριά από χημικές ουσίες, διαλύτες και υδρογονάνθρακες που είναι πιθανό να έχουν αλληλεπίδραση με την φύση των ελαστικών. l Μακριά από οποιοδήποτε αντικείμενο που θα μπορούσε να διαπεράσει το ελαστικό (μέταλλο, ξύλο κτλ) l Μακριά από κάθε πηγή ζέστης, φλόγας, πυρακτωμένα αντικείμενα, υλικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σπινθήρα καθώς και πηγές όζοντος (μετασχηματιστές, συσκευές συγκόλλησης κτλ) Να αποφεύγετε να στοιβάζετε ελαστικά κάτω από άλλα αντικείμενα. Επιπλέον, τα αξεσουάρ πρέπει να αποθηκεύονται στην αρχική τους συσκευασία, σε επιφάνειες που δεν παρουσιάζουν κίνδυνο για κοψίματα, σκισίματα ή διατρήσεις. Σε κάθε περίπτωση, τα ελαστικά και τα αξεσουάρ χρειάζονται χειρισμό με προσοχή και οποιοσδήποτε εξοπλισμός ή εργαλεία δεν πρέπει να προκαλούν ζημιές. Οι χρήστες πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με τον κατάλληλο προστατευτικό ρουχισμό. Βραχυχρόνια αποθήκευση (μέχρι και 4 εβδομάδες) Τα ελαστικά μπορούν τοποθετηθούν σε στοίβα κατά προτίμηση σε παλέτες. Παρόλα αυτά οι στοίβες δεν πρέπει να ξεπερνούν το 1.2 μέτρο. Όταν τα ελαστικά είναι στοιβαγμένα δεν πρέπει να παραμορφώνονται. Όταν τοποθετούνται σε ζάντα, τα ελαστικά πρέπει να αποθηκεύονται ξεφούσκωτα σε κάθετη θέση σε ράφια ή σε μονή στρώση σε ράφια.

9 9 Μακροχρόνια αποθήκευση Τα ελαστικά πρέπει να αποθηκεύονται κάθετα με τουλάχιστον 10 cm απόσταση από το έδαφος. Για να αποφευχθούν οι παραμορφώσεις πρέπει να εναλλάσσεται η θέση τους ελάχιστα μια φορά το μήνα. ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Γενικές συστάσεις l Βεβαιωθείτε ότι το όχημα είναι στάσιμο πριν από κάθε είδους επιθεώρηση. l Τα ελαστικά πρέπει να ελέγχονται τακτικά ώστε να διαπιστωθεί κάποια ανομοιόμορφη φθορά ή πιθανή ζημιά. l Η δύναμη σφιξίματος πρέπει να ελέγχεται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματος. l Οι διατρήσεις, τα κοψίματα ή οι ορατές παραμορφώσεις του πέλματος, των πλαϊνών ή του τακουνιού πρέπει να αποτελούν αντικείμενο διεξοδικού ελέγχου (εσωτερικού/εξωτερικού) του ελαστικού από έναν ειδικό. Οποιαδήποτε ζημιά στην ζάντα πρέπει να ελέγχεται επίσης από έναν ειδικό. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ελαστικά: Που παρουσιάζουν ζημιές όπως παραμορφωμένο τακούνι ή με εμφανή τα σύρματα, αποκόλληση γόμας ή λινών, σύρματα των λινών εμφανή, αλλοίωση από ορυκτέλαια ή χημικά, πτυχώσεις ή αλλοίωση της εσωτερικής γόμας οφειλόμενες σε παρατεταμένη κύληση με υποπίεση. - Για τα οποία υπάρχει αμφιβολία για την καταλληλότητά τους ως προς την χρήση - Τα οποία δεν συμμορφώνονται με τις νομικές προδιαγραφές. Κάθε φορά που το όχημα επιθεωρείται, να ελέγχεται ότι το καπάκι ασφαλείας της βαλβίδας είναι σε καλή κατάσταση. Αν υπάρχουν αμφιβολίες αντικαταστήστε το καπάκι με ένα καινούργιο.

10 10 Έλεγχος φθοράς l Ο έλεγχος για φθορά πρέπει να γίνεται σε διάφορα σημεία επάνω και γύρω από το ελαστικό. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να γίνει με ένα βαθύμετρο ή βλέποντας τους δείκτες φθοράς στο πέλμα του ελαστικού που είναι εμφανείς με ένα σύμβολο στους ώμους του ελαστικού. l Αν το νόμιμο όριο φθοράς έχει επιτευχθεί, το ελαστικό πρέπει να απομακρυνθεί και να αντικατασταθεί. l Ένας ειδικός θα πρέπει να κληθεί αν υπάρχει ανομοιόμορφη φθορά ή διαφορά στον τρόπο φθοράς μεταξύ δύο ελαστικών στον ίδιο άξονα. Πίεση ελαστικών Υποπίεση l Δεδομένου ότι ένα ελαστικό σταδιακά χάνει πίεση, είναι αναγκαίο να την προσαρμόζετε περιοδικά. Αυτός ο έλεγχος εντοπίζει κάθε ανομοιόμορφη απώλεια πίεσης. l Αυτός ο έλεγχος μπορεί να διεξαχθεί σε όλα τα ελαστικά του οχήματος (συμπεριλαμβανομένης και της ρεζέρβας όταν υπάρχει). l Η χρήση ενός αυτοκινήτου που έχει ελαστικά με ανεπαρκή πίεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μη ομαλή αύξηση της θερμοκρασίας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει ζημιά σε εσωτερικά μέρη. Η ζημιά αυτή είναι μη αναστρέψιμη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη απώλεια πίεσης. Οι συνέπειες της κύλισης με ανεπαρκή πίεση δεν είναι απαραίτητα άμεσες ή ορατές και μπορεί να παρουσιαστούν και αφότου έχει διορθωθεί η πίεση. l Ανεπαρκής πίεση ελαστικών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υδρολίσθησης. Υπερπίεση l Η υπερπίεση μπορεί να προκαλέσει αυξημένη τάση σε χτυπήματα πως ζημιά στο πέλμα κτλ. l Η υπερπίεση ή η υποπίεση μπορεί να προκαλέσει γρήγορη και ανομοιόμορφη φθορά. l Συνίσταται η πίεση των ελαστικών να ελέγχεται όταν τα ελαστικά είναι κρύα. l Αν ο έλεγχος διεξαχθεί μετά την οδήγηση και τα ελαστικά είναι ζεστά, δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί αέρας καθώς η πίεση των ελαστικών αυξάνεται με την θερμοκρασία. Στην περίπτωση αυτή, είναι πιθανό να ρυθμιστούν οι πιέσεις με 0.3 bar υψηλότερα από ότι προτείνει ο κατασκευαστής του οχήματος. Επανεξετάστε και προσαρμόστε τις πιέσεις όταν χρειάζεται όταν τα ελαστικά σας είναι κρύα. l Η προσθήκη πίεσης με άζωτο δεν υποκαθιστά την ανάγκη για συχνό έλεγχο της πίεσης των ελαστικών. l Σε κάθε περίπτωση, να ακολουθείτε τις πιέσεις που προτείνονται από τον κατασκευαστή του οχήματος (παράγραφος 4.3) ή εναλλακτικά από τον κατασκευαστή του ελαστικού.

11 11 Επισκευή l Η ζημιά στα ελαστικά συχνά δεν μπορεί να επισκευαστεί. l Όλες οι επισκευές μπορούν να διεξαχθούν από εκπαιδευμένους και εξειδικευμένους επαγγελματίες. l Οι επισκευές προκύπτουν από λεπτομερή έλεγχο του ελαστικού από κάποιον ειδικό. l Ένα ελαστικό που έχει χρησιμοποιηθεί με υποπίεση μπορεί να έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά και μόνο ένας εξονυχιστικός έλεγχος του εσωτερικού του ελαστικού μπορεί να διαγνώσει αν αυτό μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Η απομάκρυνση του ελαστικού είναι αναγκαία για να διαπιστωθεί η τρέχουσα κατάστασή του και το είδος της επισκευής που απαιτείται. l Στην περίπτωση διάτρησης του ελαστικού, η ενίσχυση μέσω της βαλβίδας με προϊόντα που «σφραγίζουν» την διάτρηση είναι μερική και προσωρινή λύση. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα συμβατότητας με το ελαστικό, τον τροχό, την βαλβίδα, τον αισθητήρα πίεσης κτλ. Είναι βασικό να ακολουθηθούν οι οδηγίες του κατασκευαστή. l Στην περίπτωση αυτή πρέπει να ζητηθεί η συμβουλή ενός ειδικού ώστε να ελέγξει το ελαστικό και αν είναι εφικτό να κάνει κάποια επισκευή. l Η Michelin δεν προτείνει επισκευή με κορδόνι καθώς αυτό γίνεται εξωτερικά του ελαστικού χωρίς αυτό να βγαίνει από τον τροχό και για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί η οποιαδήποτε εσωτερική ζημιά ή η καταλληλότητα του ελαστικού για περαιτέρω χρήση.

12 12 ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τα ελαστικά φτιάχνονται από διαφορετικούς τύπους υλικών και μέρη από καουτσούκ των οποίων οι ιδιότητες εξελίσσονται με το πέρασμα του χρόνου. Για κάθε ελαστικό, η εξέλιξη αυτή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το κλίμα, οι συνθήκες αποθήκευσης (θερμοκρασία, υγρασία, θέση κτλ), συνθήκες χρήσης (φορτίο, ταχύτητα, πίεση, συνθήκες του οδοστρώματος κτλ) στις οποίες το ελαστικό υπόκειται κατά την διάρκεια της ζωής του.αυτοί οι παράγοντες γήρανσης ποικίλλουν τόσο πολύ που είναι αδύνατον να προσδιοριστεί με ακρίβεια η διάρκεια ζωής ενός ελαστικού. Για το λόγο αυτό επιπρόσθετα με τους συνηθισμένους ελέγχους από τον χρήστη επιβάλλεται και ο συχνός έλεγχος από κάποιον ειδικό για να αποφανθεί αν το ελαστικό είναι κατάλληλο προς χρήση. Όσο πιο παλιό είναι το ελαστικό, τόσο πιο πιθανό είναι να θέλει αντικατάσταση λόγω γήρανσης που μπορεί να έχει προέλθει από συνθήκες αποθήκευσης και/ή χρήσης ή εξαιτίας άλλων παραγόντων που πρόεκυψαν μετά από ελέγχους. Σαν προφύλαξη ακόμα και αν η κατάστασή τους μοιάζει ικανοποιητική και δεν έχουν φθάσει ακόμα στο νόμιμο επίπεδο φθοράς, η Michelin προτείνει την αντικατάσταση των ελαστικών με ηλικία 10 χρόνια ή παραπάνω ανάλογα με την ημερομηνία παραγωγής. Η ημερομηνία παραγωγής ενός ελαστικού μπορεί να προσδιοριστεί από τα τελευταία ψηφία ενός κωδικού στα πλαϊνά του ελαστικού που συνήθως ξεκινάει με τα αρχικά DOT. Για παράδειγμα ένας κωδικός που λήγει σε 2306 σημαίνει ότι ένα ελαστικό έχει κατασκευαστεί την 23η εβδομάδα του DOT: Departement of transportation Εβδομάδα και έτος κατασκευής Κωδικός του εργοστασίου κατασκευής Κωδικός διάστασης Κωδικός Επιλογής Η μη συμμόρφωση με τις οδηγίες αυτές μπορεί να βλάψει τις επιδόσεις του οχήματος και να προκαλέσει προβλήματα χειρισμού και/ή κακή απόδοση του ελαστικού που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια του χρήστη και τρίτων μερών. Η Michelin δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να θεωρηθεί υπεύθυνη για ζημιές οι οποίες μπορεί να προκύψουν σαν αποτέλεσμα της αντίθετης χρήσης στις οδηγίες.

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Μάρτιος 2006

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Μάρτιος 2006 ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Μάρτιος 2006 Εισαγωγή Τα ελαστικά αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής του οχήματος με το οδόστρωμα, έτσι η αξιοπιστία είναι πρώτο μέλημα του οδηγού. Η συγκράτηση του οχήματος

Διαβάστε περισσότερα

Άκρως ασφαλή και ευπροσάρμοστα. Ελαστικά Vanco για van, μικρά επαγγελματικά οχήματα και τροχόσπιτα.

Άκρως ασφαλή και ευπροσάρμοστα. Ελαστικά Vanco για van, μικρά επαγγελματικά οχήματα και τροχόσπιτα. Άκρως ασφαλή και ευπροσάρμοστα. Ελαστικά Vanco για van, μικρά επαγγελματικά οχήματα και τροχόσπιτα. 5 κρίσιμα σημεία για την ασφάλειά σας. 1. Πίεση του αέρα Ελέγχετε την πίεση του αέρα κάθε 14 μέρες, με

Διαβάστε περισσότερα

Μάθετε πως να επιλέγετε και να αξιοποιείτε τα ελαστικά σας στο μέγιστο βαθμό. Πόσο πρέπει να

Μάθετε πως να επιλέγετε και να αξιοποιείτε τα ελαστικά σας στο μέγιστο βαθμό. Πόσο πρέπει να Πληροφορίες ελαστικών Μάθετε πως να επιλέγετε και να αξιοποιείτε τα ελαστικά σας στο μέγιστο βαθμό. Πόσο πρέπει να φουσκώνω τα ελαστικά μου; Πώς καταλαβαίνουμε ότι το πέλμα έχει φθαρεί υπερβολικά; Γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Ελαστικά - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Συμβουλές και ιδέες για την ασφάλειά σας.

Ελαστικά - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Συμβουλές και ιδέες για την ασφάλειά σας. Ελαστικά - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Συμβουλές και ιδέες για την ασφάλειά σας. Leaflet_Reifen_AZ_GR 1 03.03.2008 17:06:47 Uhr Περιεχόμενα Το πιο σημαντικό τμήμα του αυτοκινήτου σας δεν είναι η μηχανή.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου

Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου 05 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Ελαστικά - Ζυγοστάθμιση Ελαστικού 5.1 - Πίεση Φουσκώματος Ελαστικών 5.2 - Σταύρωμα Ελαστικών 5.3 - Βάθος Πέλματος / Πρόσφυση Ελαστικού 5.4 - Σύστημα Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο

Αξιόπιστα ελαστικά = Ασφάλεια στο δρόμο Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες Αξιόπιστα ελαστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ-2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ RADIAL

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ-2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ RADIAL ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ-2 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Sleep ISOfix Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου. Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO

Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου. Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Γενικές υποδείξεις επισκευής και ελέγχου Ασφαλής επισκευή και έλεγχος των συσκευών WABCO Έκδοση 2 Το παρόν έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΦΡΕΝΟΜΕΤΡΟ ΚΩ ΙΚΟΣ/ΕΚ ΟΣΗ: O 1005 /1 ΣΕΛΙ Α 1 ΑΠΟ 6 ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ : ΜΟΣΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ : 03/02/2006

ΤΙΤΛΟΣ: ΦΡΕΝΟΜΕΤΡΟ ΚΩ ΙΚΟΣ/ΕΚ ΟΣΗ: O 1005 /1 ΣΕΛΙ Α 1 ΑΠΟ 6 ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ : ΜΟΣΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΜ/ΝΙΑ : 03/02/2006 ΣΕΛΙ Α 1 ΑΠΟ 6 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Καθορισµός της µεθόδου που ακολουθείται για τη µέτρηση των δυνάµεων και του συντελεστή πεδήσεως ενός ελεγχόµενου οχήµατος. Οι µετρήσεις αυτές πραγµατοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Γνήσια Ανταλλακτικά Toyota

Γνήσια Ανταλλακτικά Toyota Γνήσια Ανταλλακτικά Toyota ALWAYS A BETTER WAY Υαλοκαθαριστήρες Πώς οι υαλοκαθαριστήρες, σάς κρατάνε ασφαλείς; Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν τους υαλοκαθαριστήρες για δεδομένο, αλλά για μια στιγμή

Διαβάστε περισσότερα

click! a b c d g h Eγχειρίδιο χρήστη j k > 25 cm l m Ύψος 40-75 εκ. Μεγ. Βάρος 13 κιλά UN regulation no. R129 i-size Ηλικία 0-12 μήνες

click! a b c d g h Eγχειρίδιο χρήστη j k > 25 cm l m Ύψος 40-75 εκ. Μεγ. Βάρος 13 κιλά UN regulation no. R129 i-size Ηλικία 0-12 μήνες 1 3 a b c d e f g h click! Eγχειρίδιο χρήστη 4 i j k l m > 25 cm 2 5 Ύψος 40-75 εκ. Μεγ. Βάρος 13 κιλά Ηλικία 0-12 μήνες UN regulation no. R129 i-size 8 9 6 8 9 7 10 11 16 12 14 15 click! 13 19 < 60 cm

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Pirelli είναι μία μάρκα με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα για τις βασικές αξίες της, κυρίως τις επιδόσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία. 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία. 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Go Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση

10 σημεία για μια πιο οικολογική οδήγηση Η εκστρατεία ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΑ (Make Cars Green) στοχεύει στη μείωση των περιβαλλοντικών συνεπειών από την κίνηση των αυτοκινήτων και στο να βοηθήσει τους οδηγούς να σκεφτούν οικολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Για ελαστικά που κατασκευάστηκαν πριν το έτος 2000, τρία ψηφία αντί για τέσσερα υποδεικνύουν την ηµεροµηνία κατασκευής. Επίσης, κατά την αρχή της

Για ελαστικά που κατασκευάστηκαν πριν το έτος 2000, τρία ψηφία αντί για τέσσερα υποδεικνύουν την ηµεροµηνία κατασκευής. Επίσης, κατά την αρχή της Λεξικό Ελαστικών Άζωτο Χρήση Αζώτου για το φούσκωµα των ελαστικών επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών φορτηγών σε εφαρµογές κανονικής χρήσης Εισαγωγή & Σκοπός Το άζωτο προσφέρεται ως εναλλακτική λύση για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 17/06/2015 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 17/06/2015 ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β.- ΚΑΒΑΛΑΣ Ημερομηνία 17/06/2015 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ/ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (όνομα είδους ή υπηρεσίας) ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών

Εγχειρίδιο ECE R44 04. Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών Όψη προς τα εμπρός Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 2-3 15-36 kg 4-12 ετών 1 ! Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Up Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλλικές βίδες συστήματος σημειακής στήριξης και συστημάτων Sarnabar

Μεταλλικές βίδες συστήματος σημειακής στήριξης και συστημάτων Sarnabar Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 16/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.05.160 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051000 Sarnafast SF-4.8 x I ETAG 006 08 0769 Sarnafast SF-4.8 x l Μεταλλικές βίδες συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Αναλώσιμα είδη βουλκανιζατέρ και συνεργείων

ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Αναλώσιμα είδη βουλκανιζατέρ και συνεργείων ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Αναλώσιμα είδη βουλκανιζατέρ και συνεργείων Γιαννούλη 23 Ελευθέριο Θεσσαλονίκη Κιν. 6973234144 Τηλ.& Fax. 2310707793 Email : vulkalefteris@yahoo.gr ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙ Δέκα λόγοι μη επισκευής των ελαστικών και RunFlat 1 Υπερβολικά μεγάλη οπή στο πέλμα Μη επισκευάσιμη για τα επιβατικά ελαστικά είναι οπή μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ESHADIEN ΕΛΑΣΤΟΜΕΡΗΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (SBS 20 C) ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η µεµβράνη ESHADIEN είναι ελαστοµερής στεγανωτική µεµβράνη, η οποία παράγεται από ειδική

Διαβάστε περισσότερα

1.2.1. Οι προδιαγραφές E.T.R.T.O. (The European Tyre and Rim Technical Organi-zation Data Book).

1.2.1. Οι προδιαγραφές E.T.R.T.O. (The European Tyre and Rim Technical Organi-zation Data Book). ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΩΤΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. Σκοπός Οι παρούσες τεχνικές προδιαγραφές καλύπτουν τις απαιτήσεις και τους ελέγχους που γίνονται κατά την παραλαβή ελαστικών επισώτρων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΜΑΡΟΥΦΙΔΗΣ Π.ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 5 ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΛΣΑΜΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΤΗΛ./FAX. 2310 628.008 ΚΙΝ.6944 677104 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΩΡΙΑΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών

Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 20/11/2013 (v1) Κωδικό: 04.05.050 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051000000008 Sarnavap 1000E EN 13984 06 1119/1598 Sarnavap 1000E Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ CE ΣΕ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (Μέρος Β )

ΤΟ CE ΣΕ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (Μέρος Β ) ΠΥΞΙΔΑ Ν Ο 38 ΤΟ CE ΣΕ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ (Μέρος Β ) Οι ηλεκτρικές ιδιότητες των υποδημάτων για επαγγελματική χρήση Τα υποδήματα για επαγγελματική χρήση διακρίνονται ως προς τις ηλεκτρικές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: EUROGAS Snc Apparecchiature a gas industriali e domestiche 0051-06 IT 25015 Desenzano del Garda (Brescia) - Via Ticino 10/A Tel. (030) 9990471 / Fax (030) 9990481 PIN 51AR1013 www.eurogasitaly.it - info@eurogasitaly.it

Διαβάστε περισσότερα

Φρένα, Συστήματα. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Φρένα, Συστήματα Διεύθυνσης & Ανάρτησης

Φρένα, Συστήματα. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Φρένα, Συστήματα Διεύθυνσης & Ανάρτησης 04 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Φρένα, Συστήματα Διεύθυνσης & Ανάρτησης - Σφαιρικός(-οί) Σύνδεσμος(-οι) 4.1 - Δαγκάνες Φρένων 4.2 - Σωληνώσεις Φρένων, Ελαστικοί Σωλήνες & Συνδέσεις 4.3 - Τακάκια

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εγχειρίδιο Χρήσης ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΟΥΣ

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΙΔΟΥΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΑ - Κωδικός φορέα :0085 - Ονομασία φορέα :ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - Αρμόδιος :Μόρδος Μωυσής - Τηλέφωνο :2132157762 2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β ΛΑΜΙΑΣ Ημερομηνία : ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕ- ΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β. Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β ΛΑΜΙΑΣ Ημερομηνία : ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕ- ΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε.Κ.Α.Β Παράρτημα : Ε.Κ.Α.Β ΛΑΜΙΑΣ Ημερομηνία : 17-6-15 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΤΟΛΗΣ/ ΔΙΑΚΗΡΥ- ΞΗΣ 1. Α230/ 12-6-15 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕ- ΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ-FAX

Διαβάστε περισσότερα

GLAUNACH. Γενικές Οδηγίες Λειτουργίας Σιγαστήρων Εξαγωγής GLAUNACH GMBH Ausgabe Seite 1 von 8

GLAUNACH. Γενικές Οδηγίες Λειτουργίας Σιγαστήρων Εξαγωγής GLAUNACH GMBH Ausgabe Seite 1 von 8 GLAUNACH Γενικές Οδηγίες Λειτουργίας Σιγαστήρων Εξαγωγής Seite 1 von 8 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. ΓΕΝΙΚΑ 3 1.1 ιευκρινιστική παρατήρηση 3 1.2 Πεδίο ισχύος 3 2. ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΟ ΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 3 2.1 Υποδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ!

ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, ΘΥΜΗΣΟΥ! For the Automobile and Society ΠΡΙΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ, Η φράση «Πριν Οδηγήσεις, Θυμήσου!» αντιπροσωπεύει μια παγκόσμια πρωτοβουλία σχετικά με την οδική ασφάλεια της FIA Foundation σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση CE & TUV Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από τη συναρμολόγηση,εγκατάσταση ή τη λειτουργία του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Χ Ρ Η Σ Ε Ω Σ 8415 114 AQUAUNO LOGICA BALCONY PLUS ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200. Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC

Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200. Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200 Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC TO ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ. Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα ελέγχου 105 C FM459 6 720 647 846-01.1T FM459 Πλακέτα στρατηγικής Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 6 720 648 484 (2011/04) GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια............................

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης Τύπος HA 5421. Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης

Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης Τύπος HA 5421. Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής διαφορικής πίεσης HAINKE Staubfilter GmbH Τηλέφωνο +49 4408 8077-0 Τέλεφαξ +49 4408 8077-10 Ταχυδρομική θυρίδα 12 48 An der Imbäke 7 email info@hainke.de 27795 Hude 27798 Hude Internet www.hainke.de Οδηγίες χρήσης Ρυθμιστής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας. FM458 Πλακέτα στρατηγικής. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR

Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας. FM458 Πλακέτα στρατηγικής. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα λειτουργίας FM458 Πλακέτα στρατηγικής Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια............................ 3 1.1 Σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά

Υγρά. Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου. Υγρά 02 Συμβουλευτικός Οδηγός Τεχνικού Συμβούλου Υγρά - Υγρό Αυτομάτου Κιβωτίου Ταχυτήτων 2.1 - Υγρό Φρένων 2.2 - Ψυκτικό Υγρό 2.3 - Λάδι & Φίλτρο Λαδιού του Κινητήρα 2.4 - Υγρό Μηχανικού Κιβωτίου Ταχυτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Eco-Driving. Οικονομική-Οικολογική. Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Eco-Driving Οικονομική-Οικολογική Οικολογική & Ασφαλής Οδήγηση ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΩΙΔΗΣ Τμήμα Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΚΑΠΕ Ημερίδα Μεταφορές & Αειφορία: Δυνατότητες, Κατευθύνσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΤΖΙΝΙ ΟΥ ΜΑΡΙΑ Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. ΜSc Προστασία Περιβάλλοντος και Βιώσιµη Ανάπτυξη Α.Π.Θ. Επιθεωρήτρια Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

KRIOS AC. Μηχανήματα πλήρωσης. Παρουσίαση και πληροφορίες για τα διαθέσιμα μηχανήματα

KRIOS AC. Μηχανήματα πλήρωσης. Παρουσίαση και πληροφορίες για τα διαθέσιμα μηχανήματα KRIOS AC Μηχανήματα πλήρωσης Παρουσίαση και πληροφορίες για τα διαθέσιμα μηχανήματα Μηχανήματα πλήρωσης Η KRIOS διαθέτει στην γκάμα της μηχανήματα πλήρωσης (STAZIONI DI CARICA) ψυκτικών υγρών και ψυκτέλαιων,

Διαβάστε περισσότερα

Βίδες για στήριξη προφίλ ή τερματισμό μεμβρανών σε συνδυασμό με τα συστήματα Sarnafast ή Sarnabar (προφίλ, πλακέτες τερματισμού)

Βίδες για στήριξη προφίλ ή τερματισμό μεμβρανών σε συνδυασμό με τα συστήματα Sarnafast ή Sarnabar (προφίλ, πλακέτες τερματισμού) Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 16/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.05.170 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051100001018 Sarnafast SBF-6.0 x L ETAG 006 08 0769 Sarnafast SBF-6.0 x L Βίδες για στήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 293/15

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 293/15 11.11.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 293/15 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1014/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Νοεμβρίου 2010 σχετικά με την παρακολούθηση και την αναφορά δεδομένων ταξινόμησης των

Διαβάστε περισσότερα

Οδός Radnička 1, 17500 Βράνιε, Σερβία Τηλ. 017/421-121 ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

Οδός Radnička 1, 17500 Βράνιε, Σερβία Τηλ. 017/421-121 ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Οδός Radnička 1, 17500 Βράνιε, Σερβία Τηλ. 017/421-121 ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 1 1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ -ΠΛΑΤΟΣ -ΒΑΘΟΣ -ΥΨΟΣ -ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

EasyPower EP48460P-R1-E ( ) EP48310AP-R1-E ( ) Μπαταρία ιόντων λιθίου Εγχειρίδιο χρήσης Ελληνικά ,

EasyPower EP48460P-R1-E ( ) EP48310AP-R1-E ( ) Μπαταρία ιόντων λιθίου Εγχειρίδιο χρήσης Ελληνικά , Στοιχεία επικοινωνίας: Alelion Batteries AB Flöjelbergsgatan 14C 43137 Mölndal +46 31866200 support@alelion.com EasyPower EP48460P-R1-E (1002374) EP48310AP-R1-E (1002833) Μπαταρία ιόντων λιθίου Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών. Περιγραφή Προϊόντος. Δοκιμές. Χαρακτηριστικά Προϊόντος EN /1598

Construction. Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών. Περιγραφή Προϊόντος. Δοκιμές. Χαρακτηριστικά Προϊόντος EN /1598 Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 21/11/2013 (v1) Κωδικός: 04.05.060 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010945051000000010 EN 13984 06 1119/1598 Στρώση ελέγχου υδρατμών Φράγμα υδρατμών Περιγραφή Προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

τα πίσω ECE R44 04 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες Ομάδα Βάρος Ηλικία

τα πίσω ECE R44 04 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες Ομάδα Βάρος Ηλικία Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0+ 0-13 kg 0-12 μήνες 1 !! Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Sleep Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

,52 113/ Fax

,52 113/ Fax ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΚΑΒ Παράρτηµα: Τρίπολης Ηµεροµηνία 31/05/2016 ΣΤΟΙΧΕΙ Α ΕΝΤΟΛ ΗΣ/ ΙΑΚΗΡ ΥΞΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ (ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ) ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜ ΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ Σ ΠΡΟΣΦΟΡ ΩΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΜΟ ΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 1 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Dr ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ε.Σ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Σε κάθε εργαστήριο, πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις ώστε οι άνθρωποι που ερευνούν για να εντοπίσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Apostol [Πληκτρολογήστε την επωνυμία της εταιρείας] [Ημερομηνία] Αξιότιμε Πελάτη, Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΒΕΤΕ ως προμηθευτή σας για την αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Γρασαδόροι πεπιεσμένου αέρα

Γρασαδόροι πεπιεσμένου αέρα Γρασαδόροι πεπιεσμένου αέρα Οδηγίες Χρήσης Περιεχόμενα: 1. Γενικά στοιχεία 1.1 Χρήση σύμφωνα με τον προορισμό 1.2 Δομή και περιγραφή λειτουργίας 1.3 Τεχνικά στοιχεία 1.4 Πεδίο χρήσης 2. Γενικές υποδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X

Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X XX Οδηγίες συναρμολόγησης Μποϊλερ θερμικής στρωμάτωσης BSP / BSP-SL BSP-W / BSP-W-SL Σελίδα X - X Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de

Διαβάστε περισσότερα

7 747 002 162 08/2002 GR

7 747 002 162 08/2002 GR 7 747 002 162 08/2002 GR Για το χρήστη Οδηγίες χρήσης Ειδικός λέβητας αερίου Logano G234 Διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Πρόλογος. Το σωστό καύσιμο Η συσκευή συμμορφώνεται με τις ισχύουσες διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΡΙΘ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΡΙΘ. Μ Ε Λ Ε Τ Η Π Ρ Ο Μ Η Θ Ε Ι Α Σ Κ Α Δ Ω Ν Α Π Ο Ρ Ρ Ι Μ Μ Α Τ Ω Ν ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: α) Τεχνική Έκθεση - Μελέτη β) Ενδεικτικός Προϋπολογισμός γ) Τεχνικές Προδιαγραφές ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΜΕΛΕΤΗ Η μελέτη αυτή αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C)

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η ελαστοµερής ασφαλτική µεµβράνη κεραµοσκεπής EshaRoof Reflect ανήκει στις µεµβράνες κεραµοσκεπής νέας γενιάς

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Οδηγίες χρήσης Μοντέλο : UHP-772 Διαβάστε και αποθηκεύστε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση ΜΗΝ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΜΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm.

Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm. Το χειμώνα ζήστε ζεστά με την Ηalcotherm. Η Halcotherm ιδρύθηκε το 1986 και η έδρα της βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης. Η εταιρία δραστηριοποιείται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ασφαλούς ρυμούλκησης

Οδηγίες ασφαλούς ρυμούλκησης Τι απαιτείται για τη ρυμούλκηση καινούρια ή μεταχειρισμένα ελαφρά τρέιλερ Η ρυμούλκηση τρέιλερ, μπαγκαζιέρας ή τροχόσπιτου απαιτεί την έκδοση άδειας έλξης από τη Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφορών που

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM-786 230V 50Hz 2200W Σημάνσεις Ασφαλείας Προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού ή ζημιάς σε ιδιοκτησία, βασικές οδηγίες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 5/ 2016 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 5/ 2016 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 5/ 2016 ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ 4x4 EΛΑΦΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΧΕΙΜΕΡIΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ 4x4 EΛΑΦΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΧΕΙΜΕΡIΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ Πάνω απ όλα: ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ 06 ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ 4x4 EΛΑΦΡΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΧΕΙΜΕΡIΝΑ ΦΟΡΤΗΓΑ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΡ. /06 ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ iανουαριου 06 H ιστορία της RIKEN H Ιαπωνική Καταγωγή Η βιομηχανία Riken

Διαβάστε περισσότερα

6.3 Αποτελέσματα Δοκιμαστικής Λειτουργίας, Αξιολόγηση και Προτάσεις Βελτίωσης και Έρευνας

6.3 Αποτελέσματα Δοκιμαστικής Λειτουργίας, Αξιολόγηση και Προτάσεις Βελτίωσης και Έρευνας 25SMEs2009 ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 6: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 6.3 Αποτελέσματα Δοκιμαστικής Λειτουργίας, Αξιολόγηση και Προτάσεις Βελτίωσης και Έρευνας Σελίδα 1 REVISION HISTORY

Διαβάστε περισσότερα

SecuMotion. Оδηγίες χρήσης Оδηγίες τοποθέτησης Να τις έχετε πάντα μαζί σας στο όχημα!

SecuMotion. Оδηγίες χρήσης Оδηγίες τοποθέτησης Να τις έχετε πάντα μαζί σας στο όχημα! SecuMotion Оδηγίες χρήσης Оδηγίες τοποθέτησης Να τις έχετε πάντα μαζί σας στο όχημα! SecuMotion Σκοπός χρήσης Το SecuMotion είναι ένα σύστημα ασφαλείας ρύθμισης πίεσης αερίου σε τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα.

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Νομοθετικό πλαίσιο: Υ.Α. Δ3/Α/5286/26-05-1997 «Κανονισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας άνω των 50 mbar και μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Το προϊόν αυτό είναι εγκεκριμένο από

Το προϊόν αυτό είναι εγκεκριμένο από Το προϊόν αυτό είναι εγκεκριμένο από ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Γενική περιγραφή Νέα σταθερή Ηλεκτρονική Ζυγοστάθμιση τροχών επιβατικών, ημιφορτηγών αυτοκινήτων και µοτό. Η υψηλής τεχνολογίας κατασκευή και η σηµαντική

Διαβάστε περισσότερα

CC-14. Page 1 ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Κοντέρ Ποδηλάτου EXTEND CC-14

CC-14. Page 1 ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Κοντέρ Ποδηλάτου EXTEND CC-14 ΕΛΛΗΝΙΚΑ Κοντέρ Ποδηλάτου EXTEND CC-14 Παρακαλούμε, διαβάστε προσεκτικά το φυλλάδιο οδηγιών πριν από τη χρήση. Διατηρήστε το σε ένα ασφαλές μέρος και χρησιμοποιήστε το όποτε κρίνεται σκόπιμο. Ο χιλιομετρητής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων Οδηγίες χρήσης Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων 0397.. Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης ρυθμιστή θερμοκρασίας χώρου 24/5 (2) A~ με επαφή δύο κατευθύνσεων 2 Εγκατάσταση του ρυθμιστή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Κατασκευαστή

Οδηγίες Κατασκευαστή Οδηγίες Κατασκευαστή Stepper SPR-5009A Οδηγίες Ασφαλείας Προτού να αρχίσετε την άσκησή σας, παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά. Κρατήστε τις οδηγίες για πληροφορίες, σε περίπτωση επισκευής και

Διαβάστε περισσότερα

Τιμοκατάλογος Ελαστικών 2015 Επιβατικά, 4x4, Ελαφρά Φορτηγά

Τιμοκατάλογος Ελαστικών 2015 Επιβατικά, 4x4, Ελαφρά Φορτηγά Τιμοκατάλογος Ελαστικών 2015 Επιβατικά, 4x4, Ελαφρά Φορτηγά Αρ. 2/2015 Ισχύει από 1 Ιουλίου 2015 ΓΚΑΜΑ 2015 ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ Με το MICHELIN Total Performance συγκεντρωμένες περισσότερες επιδόσεις για κάθε ελαστικό

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Μεμβράνη κεραμοσκεπών. Περιγραφή Προϊόντος

Construction. Μεμβράνη κεραμοσκεπών. Περιγραφή Προϊόντος Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 13/01/2014 (v1) Κωδικός: 04.04.030 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010910132200080000 Μεμβράνη κεραμοσκεπών Περιγραφή Προϊόντος Η είναι μια ατμοπερατή, στεγανή, με δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

CL-06.gr 2007. Σχηµατική αναπαράσταση συστήµατος συµπλέκτη 1/7

CL-06.gr 2007. Σχηµατική αναπαράσταση συστήµατος συµπλέκτη 1/7 CL-06.gr 2007 ιάγνωση προβληµάτων στη λειτουργία του συµπλέκτη Συµπλέκτης Σετ συµβατικού συµπλέκτη 11 σηµεία συστηµατικού ελέγχου. Όταν πραγµατοποιείται µια επισκευή αλλαγής σετ συµπλέκτη, είναι ζωτικής

Διαβάστε περισσότερα

επιπλέον έκπτωση 10%!!!

επιπλέον έκπτωση 10%!!! Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α Ε ι δ ι κ ή Π ρ ο σ φ ο ρ ά!!! Εάν πάρετε όλον τον εξοπλισμό (1+2+3+4), επιπλέον έκπτωση 10%!!! 2 1) ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Περιγραφή: Κτηνιατρικό τραπέζι πολλαπλών χρήσεων με

Διαβάστε περισσότερα

Α.Ι. ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ Ε.Π.Ε.

Α.Ι. ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ Ε.Π.Ε. Πλεονεκτήματα Περιβάλλον Έχουμε βελτιώσει όλα τα μέρη των μηχανημάτων μας προκειμένου να μειώσουμε στο μέγιστο βαθμό ενδεχόμενη ρύπανση. Δημιουργήσαμε συστήματα φιλικά προς το περιβάλλον χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης 6720 647 950 09/2000 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρμολόγησης Δοχείο αδρανείας PL750 / 1000 / 1500 Να διαβάζονται προσεκτικά πριν από τη συναρμολόγηση Πρόλογος Σημαντικές γενικές υποδείξεις χρήσης Χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΛΕΒΗΤΕΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Ο οίκος Sime, αναλογιζόμενος τα ενεργειακά προβλήματα και τη ζήτηση χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προσφέρει στην αγορά και λέβητες βιομάζας:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Aqua purest S Y S T E M S ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ/ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Αυτές οι οδηγίες είναι απλές και εύκολες για τη σωστή εγκατάσταση του συστήματός σας σε ελάχιστο χρόνο. Η Aqua Pure σας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Ευρεία γκάμα από μία πηγή. Μοναδικός ανθεκτικός σχεδιασμός. Γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση. Τύπος μοντέλων Σελίδα Πρέσες δοκιμής κυκλωμάτων 2 9.2 Ψύκτες σωλήνων 2 9.3 Αντλίες

Διαβάστε περισσότερα

Όψη προς τα εμπρός. Eγχειρίδιο χειρισμού ECE R kg 9μ-4ε

Όψη προς τα εμπρός. Eγχειρίδιο χειρισμού ECE R kg 9μ-4ε Όψη προς τα εμπρός Eγχειρίδιο χειρισμού ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 1 9-18 kg 9μ-4ε 1 Ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Comfort. Η BeSafe έχει δημιουργήσει αυτό το κάθισμα με μεγάλη φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί απαιτείται σύστημα λίπανσης

Γιατί απαιτείται σύστημα λίπανσης 1 Γιατί απαιτείται σύστημα λίπανσης Οι βαλβίδες και οι έδρες των βαλβίδων μερικών κινητήρων είναι περισσότερο επιρρεπείς στη φθορά όταν ένα όχημα οδηγείτε με υγραέριο LPG ή φυσικό αέριο CNG. Αυτό δεν ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

215/65/16C 20 195/70/15R 20 205/65/16R 4 205/70R/15 24 225/70R/15 8 225/75/16 4 17/04/2015 9000,00

215/65/16C 20 195/70/15R 20 205/65/16R 4 205/70R/15 24 225/70R/15 8 225/75/16 4 17/04/2015 9000,00 ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Ε. Κ. Α. Β. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Ε.Κ.Α.Β. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ 30/03/2015 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜ ΑΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΑΕ 7/12-3-

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex

Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 24/11/2009 Κωδικός: 02.04.040 Construction Sikadur -Combiflex Tape and Sikadur -Hypalon Strip Προδιαμορφωμένες Ταινίες Στεγανοποίησης Μέρος του Συστήματος Sikadur -Combiflex

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ ΟΓΚΟΥ Servo-I & Servo -300

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ ΟΓΚΟΥ Servo-I & Servo -300 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Γ.Ν. ΑΘΗΝΩΝ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1884. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

τώρα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι...

τώρα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι... τώρα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι... ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε έναν καυστήρα του οίκου RIELLO. Σας εγγυόμαστε ότι έχετε εξασφαλίσει τη μέγιστη ικανοποίηση σας στον τομέα της ασφάλειας και

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία Επιθεώρησης σε Υποστατικά και Εξοπλισμούς Συλλογής και Αποκομιδής Σκυβάλων

Εκστρατεία Επιθεώρησης σε Υποστατικά και Εξοπλισμούς Συλλογής και Αποκομιδής Σκυβάλων Λευκωσία, 5 Σεπτεμβρίου 2016 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ: ΘΕΜΑ: Όλους τους ενδιαφερόμενους Παναγιώτη Παναγή, Λειτουργό Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων Εκστρατεία Επιθεώρησης σε Υποστατικά και Εξοπλισμούς Συλλογής και Αποκομιδής

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική παρουσίαση αναγομωμένων πελμάτων Bandag

Συνοπτική παρουσίαση αναγομωμένων πελμάτων Bandag Συνοπτική παρουσίαση αναγομωμένων πελμάτων Bandag Κύπρος 09/2013 Συνιστώμενα προϊόντα για βέλτιστη απόδοση ΚΑΙ Φορτηγό κ Λεωφορείο Ελαφρύ Φορτηγό Φορτηγό κ Λεωφορείο Ζευγάρι κ Φαρδύ Μονό ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN 1 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 0405GN Περιμετρικός οπτικός έλεγχος. Είναι απαραίτητο πριν οδηγήσουμε το αστικό λεωφορείο να κάνουμε ένα οπτικό έλεγχο γύρω από το όχημα.αυτός ο

Διαβάστε περισσότερα

ST331L. Πλήρως εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων 60 εκ Ενεργειακή κλάση A++Α Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr

ST331L. Πλήρως εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων 60 εκ Ενεργειακή κλάση A++Α Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr ST331L Πλήρως εντοιχιζόμενο πλυντήριο πιάτων 60 εκ Ενεργειακή κλάση A++Α Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709173418 14 σερβίτσια 10 Προγράμματα πλύσης: Μούλιασμα, Κρυστάλλινα, ECO,

Διαβάστε περισσότερα

Χειμερινοί μήνες-συμβουλές οδήγησης στη βροχή.

Χειμερινοί μήνες-συμβουλές οδήγησης στη βροχή. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η GOODYEAR Dunlop Ελαστικά Ελλάς, Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» συμβουλεύουν τους οδηγούς για την ασφαλέστερη οδήγηση κατά τους χειμερινούς μήνες. Χειμερινοί μήνες-συμβουλές

Διαβάστε περισσότερα

Ονομαστική τιμή. Τάση Χωρητικότητα (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1, ,9 5,4 0,83

Ονομαστική τιμή. Τάση Χωρητικότητα (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1, ,9 5,4 0,83 Προϊόν Μπαταρία ψευδαργύρου-αέρος Όνομα μοντέλου IEC Ονομαστική τιμή Ονομαστική τιμή Διάμετρος Ύψος: Βάρος Τάση Χωρητικότητα (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων

Πίνακας περιεχομένων οδηγίες κεραμικού μπολ Πίνακας περιεχομένων Ασφάλεια του κεραμικού μπολ Σημαντικά μέτρα ασφάλειας... 5 χρήση του Κεραμικού μπολ Τοποθέτηση του κεραμικού μπολ... 6 Αφαίρεση του κεραμικού μπολ... 7 Συμβουλές

Διαβάστε περισσότερα

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ

σχολή οδηγών ΣΑΒΡΑΜΗΣ Α) ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Περιμετρικός έλεγχος εξετάζουμε για: 1) την καλή κατάσταση των επιφανειών του αυτοκινήτου από τυχαία χτυπήματα (πχ. ένα χτύπημα σε μια επιφάνεια του οχήματος μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς Παρουσίαση για τεχνικούς 1 Ευρετήριο Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα: Διαδικασία ελέγχου Πρώτο άναμμα Συντήρηση και καθάρισμα Service Τα πιο συχνά λάθη 2 Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα 3 Διαδικασία ελέγχου Έλεγχος εγκατάστασης:

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 194/19

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 194/19 26.7.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 194/19 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 725/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Ιουλίου 2011 σχετικά με την καθιέρωση διαδικασίας για την έγκριση και πιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Σωλήνες Πολυαιθυλενίου για δίκτυα φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως 4barg

Σωλήνες Πολυαιθυλενίου για δίκτυα φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως 4barg ΣΥΝΤΑΞΗ: TMHMA ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Σωλήνες Πολυαιθυλενίου για δίκτυα φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας έως 4barg ΕΛΕΓΧΟΣ: ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗ: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα