ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ"

Transcript

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Η ιστορία της αρωµατοθεραπείας χάνεται στα βάθη των αιώνων, πολύ πριν υπάρξουν γραπτά µνηµεία. Πιστεύεται ότι απλές µέθοδοι απόσταξης χρησιµοποιούνταν στην Περσία, την Ινδία και την Αίγυπτο από το π.χ. Και οι αρχαίοι Κινέζοι ήξεραν καλά τα µυστικά της αρωµατοθεραπείας, και όπως φαίνεται ήσαν οι πρώτοι που µελέτησαν τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυτών και συνόδευαν της παραδοσιακές θεραπείες του βελονισµού και του µασάζ µε τη χρήση αρωµατκών λαδιών. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωµαίοι, οι Ασσύριοι, οι Φοίνικες είχαν κι αυτοί ασχοληθεί µε τις αρωµατικές ιδιότητες των φυτών. Τον Μεσαίωνα στην Ευρώπη χρησιµοποιούσαν αιθέρια έλαια για να προστατευθούν από τους λοιµούς που µάστιζαν τότε την ανθρωπότητα. Στην νεώτερη ιστορία η αρωµατοθεραπεία επανήλθε στο προσκύνιο από τον Γάλλο χηµικό Rene Maurice Gattefosse, ο οποίος ερευνούσε τις θεραπευτικές ιδιότητες των ελαίων.

2 Στην αρωµατοθεραεία χρησιµοποιούµε και τα φυτικά έλαια-βάσεις. Αυτά χρησιµοποιούνται µόνα τους ή διαλύουµε σ αυτά τα αιθέρια έλαια. Μερικά από τα φυτικά έλαια, τα οποία περιέχουν βιταµίνες Α, Β, Ε, D, είναι το αµυγδαλέλαιο, το λάδι αβοκάντο, η καλέντουλα, το σταφυλοκουκουτσέλαιο κ.α. Το λάδι-βάση που χρησιµοποιούµε πρέπει να είναι 100% αγνό. για να έχει όλες οι θεραπευτικές του ιδιότητες. Ενα αιθέριο έλαιο αποτελείται από πολλές οργανικές ενώσεις, µέχρι και εκατό ορισµένες φορές. Οι ουσίες που περιέχονται στα αιθέρια έλαια των φυτών, είναι τόσο δυνατές ώστε έχουν την δυνατότητα να διαπερνούν (µε την βοήθεια ή όχι του µασάζ) τις στοιβάδες του δέρµατός µας, καθώς αποτελούνται από πολύ µικρά µόρια, ή να εισέρχονται στο οργανισµό (π.χ. µε τις εισπνοές) και από εκεί, µεταφέρονται µέσω της κυκλοφορίας του αίµατος, σε κάθε σηµείο του οργανισµού κινητοποιώντας τις λειτουργίες των κυττάρων, ενώ ταυτόχρονα επιδρούν και στην βαθύτερη ψυχική κατάσταση του ατόµου. Που βοηθά η Αρωµατοθεραπεία Η αρωµατοθεραπεία χρησιµοποιείται κυρίως για συναισθηµατικά και ψυχολογικά προβλήµατα και µπορεί να δράσει µε επιτυχία προληπτικά, ενισχύοντας την ψυχοσωµατική ισορροπία και υγεία. Ετσι λοιπόν, τα αιθέρια έλαια µπορούν να βοηθήσουν στην µείωση του στρες και της έντασης, προσφέρουν αναζωογόνηση, αυξάνουν τη σωµατική αντοχή, εξισορροπούν τα συναισθήµατα και αυξάνουν τη νοητική διαύγεια δρώντας µε απόλυτα φυσικό τρόπο. Κλινικές µελέτες έχουν δείξει ότι τα αιθέρια έλαια µπορούν να έχουν θετική επίδραση στα παρακάτω οργανικά προβλήµατα και ενοχλήσεις:. Δερµατικές παθήσεις. Αναπνευστικά προβλήµατα. Προβλήµατα εντέρου (ευερέθιστο έντερο). Κυτταρίτιδα λόγω καθιστικής ζωής. Κόπωση, άγχος. αϋπνία, κατάθλιψη.. Ορµονικές διαταραχές. Μυοσκελετικά προβλήµατα. Προβλήµατα δυσπεψίας. Πονοκεφάλους. Κυκλοφορικά προβλήµατα Τρόπος δράσης των αιθέριων ελαίων Τα αιθέρια έλαια απορροφούνται από το δέρµα και τους βλεννογόνους µέσα σε µισή ώρα από την επαφή τους, και µέσω των τριχοειδών αγγείων µπαίνουν στη κυκλοφορία του αίµατος. Τα αιθέρια έλαια παρουσιάζουν συνέργεια µεταξύ τους, δηλαδή το ένα ενισχύει τη δράση του άλλου. Αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως χρησιµοποιούµε µείγµα από 3-4 αιθέρια έλαια εξατοµικευµένα. Υπάρχει όµως και η αναίρεση που ιδιότητες ενός αιθέριου ελαίου αναιρούνται από τις ιδιότητες άλλου. Γι αυτό η µείξη χρειάζεται έµπειρο αρωµατοθεραπευτή. Η χρήση τους είναι κυρίως εξωτερική µε µασάζ, εισπνοές, σταγόνες στην µπανιέρα, κοµπρέσες, καλλυντικά, αρωµατικά χώρου κ.λπ., αλλά και εσωτερική µε κατάποση ελαίων αναµειγµένων µε βάµµατα, βρώσιµα λάδια ή σε µορφή κάψουλας. Εισπνοές: Συνιστώνται κυρίως για παθήσεις του αναπνευστικού. Μπορείτε να εισπνεύσετε απευθείας από το µπουκάλι, κρατώντας το κάτω από τη µύτη και παίρνουµε µια βαθιές αναπνοές ή βάζουµε σε ένα µπολ µε ζεστό νερό,

3 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίµησής µας και εισπνέουµε τους υδρατµούς από τη µύτη για περίπου 5 λεπτά. Μασάζ Διαλυµένα σε κάποια από τα φυτικά λάδια ή σε ουδέτερη κρέµα, το µασάζ πρέπει να γίνεται απαλά και πάντα µε δεξιόστροφες κυκλικές κινήσεις (Βλέπε Τετράδια Αρωµατοθεραπέιας Νο 7). Τα µόρια των ελαίων µέσω της επιδερµίδας µεταφέρονται στο αίµα και από εκεί στον εγκέφαλο µε αποτέλεσµα να διεγείρονται τα διάφορα συστήµατα του οργανισµού.

4 Κοµπρέσες Ρίχνουµε 5 µε 10 σταγόνες ελαίου σε νερό, βρέχουµε ένα καθαρό πανί και το εφαρµόζουµε στην περιοχή που έχει πρόβληµα. Χρησιµοποιούµε ζεστές κοµπρέσες µε τα αντίστοιχα αιθέρια έλαια για χρόνιες παθήσεις και κρύες για οξείες καταστάσεις. Αρωµατισµός χώρου Για να αρωµατίσουµε το χώρο μας και ταυτόχρονα να ωφεληθούµε από τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, αρκούν λίγες σταγόνες (5-10) στο νερό του υγραντήρα, ή των ειδικών συσκευών για αρωµατοθεραπεία που κυκλοφορούν στην αγορά. Στο µπάνιο Ρίχνουµε λίγες σταγόνες του ελαίου της επιλογής µας στο νερό της µπανιέρας ή στο σφουγγάρι όταν κάνουµε ντους διαλυμμένο σε κάποιο λάδι-βάση. Τα αιθέρια έλαια που χρησιµοποιούνται πιο συχνά ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ηρεµεί, διώχνει το άγχος, εξασφαλίζει καλόν ύπνο, είναι αντισηπτικό και κατά των λοιµώξεων, ανακουφίζει από τον βήχα. ΓΙΑΣΕΜΙ: Δίνει ψυχική ηρεµία. Εξασφαλίζει γαλήνιο ύπνο, ανεβάζει τη διάθεση, προκαλεί ευφορία, ανανεώνει, χαλαρώνει, τονώνει τη σεξουαλικότητα και «θεραπεύει» από τα συγκινησιακά προβλήµατα που σχετίζονται µε το έντονο καθηµερινό άγχος. ΓΕΡΑΝΙΟ Διώχνει το άγχος και την κούραση, ηρεµεί και βοηθά στον ύπνο, τονώνει τον οργανισµό, εξισορροπεί τις ορμόνες. ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ Εχει αποσυµφορητική δράση, στους βλεννογόνους της ρινοφαρυγγικής κοιλότητας και είναι ιδιαίτερα καλός για το κρυολόγηµα.

5 ΚΑΝΕΛΑ Τονωτικό, θερµαντικό, βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίµατος κατάλληλο για λάδια µασάζ για κυτταρίτιδα και λιποδιάλυση. ΚΕΔΡΟΣ Βοηθά στην αυτοσυγκέντωση. Καταπολεµά την κυτταρίτιδα, βοηθώντας στην αποτοξίνωση του σώµατος. Εχει αντισηπτική δράση και κάνει καλό στην ακµή και στην ατοπική δερµατίτιδα αλλά και την εξάντληση. Κατάλληλο για τα λάδια µασάζ, στο µπάνιο και για αρωµατισµό του χώρου. ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ Διεγείρει και τονώνει το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστηµα, χαλαρώνει, διώχνει τον εκνευρισµό. Τονώνει το δέρµα, το συκώτι και χρησιµοποιείται για την ακµή, το έκζεµα και την πιτυρίδα. ΛΕΒΑΝΤΑ Κατευναστική αλλά και νευροτονωτική, αντισηπτική, αναλγητική, θερµαντική, µε εντοµοαπωθητική δράση. Μπορεί να χρησιµοποιηθεί για όλους τους τύπους δέρµατος και κάνει καλό στα εγκαύµατα, στις αλλεργίες, στις πληγές, στους µώλωπες, στις φλεγµονές. Επίσης απελευθερώνει από τη συναισθηµατική πίεση, φέρνει εσωτερική ηρεµία και γαλήνη, θεραπεύει τους πονοκεφάλους, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστηµα, δρα κατά των λοιµώξεων, φέρνει καλό ύπνο και διώχνει τις εξάψεις. ΜΕΝΤΑ Αναζωογονεί τον οργανισµό, διώχνει την κούραση και τον εκνευρισµό, καταπολεµά τους πονοκεφάλους, προστατεύει από τις ιώσεις και τα κρυολογήµατα, ρίχνει τον πυρετό προκαλώντας εφίδρωση. Καταπολεµά τη φαγούρα και την ακµή. Ανακουφίζει από τους µυϊκούς πόνους. ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ Τονωτικό και χρήσιµο σε περίπτωση ελαφριάς κατάθλιψης, κατά της ακμής. ΠΙΠΕΡΡΟΡΙΖΑ Τονωτικό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστηµα, βοηθά τη µνήµη και εξασφαλίζει καλό ύπνο, αντισηπτικό και κατά των λοιµώξεων. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Φέρνει αρµονία, ανεβάζει τη διάθεση, ηρεµεί, διώχνει τον εκνευρισµό. Ανακουφίζει από εντερικές διαταραχές αλλά και από τα κρυολογήµατα. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ Αγχολυτικό, ανεβάζει τη διάθεση, εξασφαλίζει καλό ύπνο, διώχνει τον θυµό, κατά της φυχρότητας. ΣΑΝΤΑΛΟΞΥΛΟ Ηρεµεί, είναι άριστο αγχολυτικό, αφροδισιακό, αντισηπτικό και δρά κατά των λοιµώξεων. Καταπολεµά την αϋπνία και το στρές και έχει αντισηπτική δράση, ενώ είναι και εντοµοαπωθητικό.

6 ΥΛΑΝΓΚ-ΥΛΑΝΓΚ Φτιάχνει τη διάθεση χαλαρώνει και βοηθά το νευρικό σύστηµα να ηρεµήσει, εξασφαλίζει καλό ύπνο. Μειώνει την παραγωγή σµήγµατος στο λιπαρό δέρµα, βελτιώνει την ακµή, ενώ θεωρείται και καλό αφροδισιακό. ΧΑΜΟΜΗΛΙ Κατά των µολύνσεων, διώχνει τις εξάψεις, ηρεµεί, εξασφαλίζει καλό ύπνο, δίνει ενέργεια. Χρήσιµες συµβουλές Διατηρείται τα έλαια σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον. Η ζέστη, η υγρασία και το φως µπορούν να τα αλλοιώσουν. Όταν χρησιµοποιείται για πρώτη φορά αιθέρια έλαια, κάντε ένα δοκιµαστικό τέστ στο δέρµα σας, ρίχνονται µερικές σταγόνες. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε δυσάρεστες αλλεργίες. Χρησιµοποιείτε πάντα τις αναλογίες που σας έχει γράψει ειδικός, γιατί τα αιθέρια έλαια δε δρουν σωστά αν χρησιµοποιηθούν σε µεγάλες δόσεις ή αν χρησιµοποιηθούν για µεγάλο χρονικό διάστηµα. Οι συγκεκριµένοι θεραπευτές είναι εξειδικευµένοι στη χρήση των αιθέριων ελαίων. Όµως, όπως συµβαίνει συχνά µε τις εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές, δεν υπάρχει µια συγκεκριµένη νοµοθετική διάταξη που να καθορίζει την επαγγελµατική κατάρτιση των θεραπευτών. Γι αυτό είναι απαραίτητο, πριν απευθυνθείτε σε κάποιον θεραπευτή, να ζητήσετε πληροφορίες όσον αφορά την εµπειρία και τις σπουδές του. Ο ποιο εύκολος τρόπος για να πάρετε πληροφορίες για τους θεραπευτές, τα αντίστοιχα κέντρα αρωµατοθεραπείας και για τις συνθήκες ασφάλειας της αρωµατοθεραπείας.

RPOJECT 6 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

RPOJECT 6 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ RPOJECT 6 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΒΟΤΑΝΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ Τα φύλλα έχουν αντισηπτικές, αποχρεμπτικές και σπασμολυτικές ιδιότητες.το φυτό έχει στομαχικές, τονωτικές και καρδιοτονωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Αστάρτη - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 13:50

Συντάχθηκε απο τον/την Αστάρτη - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012 13:50 «Η χρήση των ελαίων, σηματοδοτεί τη βαθιά επαφή του ανθρώπου με τη Μητέρα-Φύση που τον γέννησε κι εξακολουθεί να τον περιβάλλει παρά τις προσπάθειές του να αποκοπεί από αυτή και να κυριαρχήσει πάνω της,

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματικά φυτά -Βότανα

Αρωματικά φυτά -Βότανα Αρωματικά φυτά -Βότανα Στις μέρες μας έχουν χαθεί οι γνώσεις για τα φυτά - βότανα που χρησιμοποιούν οι νοικοκυρές στην μαγειρική Αρκετά φυτά βότανα εκτός από τη κουζίνα δίνουν ρεσιτάλ και στην ιατρική.

Διαβάστε περισσότερα

tree Tea Τσαγιόδεντρο body shop σαν το τζίνι που βγαίνει από το μπουκαλάκι η σταγόνα που τα κάνει όλα.

tree Tea Τσαγιόδεντρο body shop σαν το τζίνι που βγαίνει από το μπουκαλάκι η σταγόνα που τα κάνει όλα. Tea tree body shop Τσαγιόδεντρο σαν το τζίνι που βγαίνει από το μπουκαλάκι η σταγόνα που τα κάνει όλα. BEST SELLER : Κάντο μόνος σου ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ1524 1525 30ml 100ml 100% καθαρό Τσαγιόδεντρο & Βιταµίνη

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική έκδοση της Κυριακάτικης Ελεθεροτυπίας ΚΕΙΜΕΝΟ: ΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΦΑΚΟΥ

Ειδική έκδοση της Κυριακάτικης Ελεθεροτυπίας ΚΕΙΜΕΝΟ: ΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΦΑΚΟΥ Ειδική έκδοση της Κυριακάτικης Ελεθεροτυπίας ΚΕΙΜΕΝΟ: ΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΦΑΚΟΥ (koultin@enet.gr) Η αρωματοθεραπεία είναι ένας κλάδος της βοτανικής ιατρικής που χρησιμοποιείται (συνήθως συμπληρωματικά) για τη θεραπεία

Διαβάστε περισσότερα

Η Νεκρά θάλασσα ή Αλμυρά θάλασσα ή Θάλασσα Αραβά κατά την Παλαιά Διαθήκη, ονομάζεται η μεγάλη λίμνη, που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ.

Η Νεκρά θάλασσα ή Αλμυρά θάλασσα ή Θάλασσα Αραβά κατά την Παλαιά Διαθήκη, ονομάζεται η μεγάλη λίμνη, που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Η Νεκρά θάλασσα ή Αλμυρά θάλασσα ή Θάλασσα Αραβά κατά την Παλαιά Διαθήκη, ονομάζεται η μεγάλη λίμνη, που βρίσκεται στα σύνορα Ιορδανίας και Ισραήλ. Η λωρίδα αυτή της θάλασσας είναι διαφορετική απ' όλες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΓΕΛΩΝ

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΓΕΛΩΝ Ένα από τα ισχυρότερα μέσα για να ζητήσουμε τη βοήθεια των αγγέλων, είναι η ευωδία, ιδιαίτερα με τη μορφή αιθέριων ελαίων.τα αιθέρια έλαια είναι εξαίσιες αρωματικές ουσίες

Διαβάστε περισσότερα

Release and Relax Motion Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Spa. Κατάλογος Προϊόντων. Ότι χρειάζομαι στη δουλειά μου είναι εδώ! website: www.rrmotion.

Release and Relax Motion Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Spa. Κατάλογος Προϊόντων. Ότι χρειάζομαι στη δουλειά μου είναι εδώ! website: www.rrmotion. Release and Relax Motion Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Spa Κατάλογος Προϊόντων Ότι χρειάζομαι στη δουλειά μου είναι εδώ! website: www.rrmotion.gr Release and Relax Motion Equipment s Supplies Αντί προλόγου...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ Αναπνευστικό Αλλεργικός πυρετός Ύσσωπος Άσθμα Βήχας Βρογχίτιδα Βασιλικός, θυμάρι, κάτζεπουτ, λεμόνι, φασκόμηλο Ευκάλυπτος, θυμάρι Βασιλικός, περγαμόντο,

Διαβάστε περισσότερα

Από: K-Life, Εφημερίδα Καθημερινή

Από: K-Life, Εφημερίδα Καθημερινή Από: K-Life, Εφημερίδα Καθημερινή Η ομαλή πεπτική λειτουργία είναι το ζητούμενο για πολλούς ανθρώπους. Η ομοιοπαθητική, η ρεφλεξολογία, η αρωματοθεραπεία και η γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν και να ανακουφίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή θεραπευτικής κεραλοιφής. Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης

Παρασκευή θεραπευτικής κεραλοιφής. Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης Παρασκευή θεραπευτικής κεραλοιφής Περιεχόμενα Βιολογική vs συμβατική θεραπευτική αλοιφή Έλαια βάσης και ιδιότητες Μελισσοκομικά προϊόντα στην κεραλοιφή Αιθέρια έλαια και ιδιότητες Οδηγίες ασφαλούς χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ «ΑΕΙΖΟΩΝ» ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. 25.1 Κρέμα ενυδατική σύσφιξης & αντιγήρανσης 20-40 ετών 50 ml

ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ «ΑΕΙΖΟΩΝ» ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. 25.1 Κρέμα ενυδατική σύσφιξης & αντιγήρανσης 20-40 ετών 50 ml ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ «ΑΕΙΖΟΩΝ» ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 25.1 Κρέμα ενυδατική σύσφιξης & αντιγήρανσης 20-40 ετών 50 ml 1 Αχιλλέα, Βελανιδιά, Πράσινο Τσάι, Πεύκο. Γήρας, χαλάρωση, πρόληψη,

Διαβάστε περισσότερα

«ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΕΡΤΣΗΣ

«ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Δρ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΚΕΡΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ-ΒΟΤΑΝΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ του σπουδαστή ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΗΛΙΑ «ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ρόλλερ Νεφρίτη Μασάζ προσώπου με ρόλλερ Νεφρίτη (Gemstones facial massage)

ρόλλερ Νεφρίτη Μασάζ προσώπου με ρόλλερ Νεφρίτη (Gemstones facial massage) // Code that uses other library's $ can follow here. jq 1 / 6 Μασάζ προσώπου με ρόλλερ Νεφρίτη (Gemstones facial massage) 2 / 6 Μασάζ προσώπου με κρυστάλλους Το μασάζ προσώπου με κρυστάλλους χρησιμοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr ------ Χυμοί & Νέκταρ Royal Berry ------- Οι χυμοί και τα νέκταρ Royal Berry αποτελούν μια νέα καινοτόμα

Διαβάστε περισσότερα

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Μπάρα Chia Μπανάνα Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Οι σπόροι Chia περιέχουν τα ωφέλιμα για την υγεία Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα. Χάρη στις φυτικές

Διαβάστε περισσότερα

BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS Φυτικά Καλλυντικά

BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS Φυτικά Καλλυντικά BIOPHELIA - GREEK FINE PRODUCTS Φυτικά Καλλυντικά Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Έδρα: Άσσηρος Θεσ/νίκης στη Βόρεια Ελλάδα. Δραστηριότητα: Εξαγωγή βιολογικών προϊόντων της ελληνικής γης. Όνομα: "BIOPHELIA" = "ΒΙΟΣ" + "ΩΦΕΛΕΙΑ",

Διαβάστε περισσότερα

Τα αιθέρια έλαια, είναι ουσίες με πολυπλοκότητα στους μηχανισμούς δράσης και

Τα αιθέρια έλαια, είναι ουσίες με πολυπλοκότητα στους μηχανισμούς δράσης και Γράφει: Ανδρέας Καλλιβωκάς, Φαρμακοποιός Όλοι μας σίγουρα, σε τυχαίες στιγμές της καθημερινότητάς μας, έχουμε ταξιδέψει νοερά σε άλλες στιγμές της ζωής μας, απλά γιατί μια γλυκιά οσμή διάβηκε το κατώφλι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΣΩΜΗ ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΟΛΟΣΩΜΗ ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Τι είναι η Ολόσωμη Κρυοθεραπεία Ολόσωμη Κρυοθεραπεία είναι η τεχνική η οποία περιλαμβάνει την έκθεση του σώματος σε χαμηλές θερμοκρασίες (-110 έως -190 ο C) για χρονική περίοδο από 1 ως 3 λεπτά. Τι προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Jingle Hands 2 Hours Pure Massage

Jingle Hands 2 Hours Pure Massage Jingle Hands 2 Hours Pure Massage Η Χριστουγεννιάτικη έκδοση του M.N. Healing Experience. 2 συνεχόμενες ώρες απολαυστικού και θεραπευτικού μασάζ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει : Rejuvance Holistic Massage

Διαβάστε περισσότερα

Διαχειρίζομαι το στρες, απολαμβάνω τη ζωή!!! Πίζγα Ασπασία, Ψυχολόγος MSc Διαχείριση του Στρες & Προαγωγή Υγείας

Διαχειρίζομαι το στρες, απολαμβάνω τη ζωή!!! Πίζγα Ασπασία, Ψυχολόγος MSc Διαχείριση του Στρες & Προαγωγή Υγείας Διαχειρίζομαι το στρες, απολαμβάνω τη ζωή!!! Πίζγα Ασπασία, Ψυχολόγος MSc Διαχείριση του Στρες & Προαγωγή Υγείας Ας ξεκινήσουμε με ένα σύντομο τεστ Για κάθε δήλωση που συμφωνείτε προσθέτετε 1 βαθμό. 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΖΑΡΑΝΙΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΜΠΕΚΟΓΙΑΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ευεργετική δράση των βοτάνων και των φυτών στον κόσμο των καλλυντικών και της αρωματοποιίας

Διαβάστε περισσότερα

Naturalite contact: 210 2510354 694 5075869 www.naturalite.gr sales@naturalite.gr

Naturalite contact: 210 2510354 694 5075869 www.naturalite.gr sales@naturalite.gr Μαστίχα Πλούσια ενυδατικό για όλη την οικογένεια. Αποκαθιστά τις δοµές κολλαγόνου την ελαστικότητα του δέρµατος. 250 7,50 Κατράµι Ιδανικό για την ξηροδερµία, τα λιπαρά µαλλιά, την πιτυρίδα, την τριχόπτωση

Διαβάστε περισσότερα

John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά

John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά ΕΙΚΟΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ JOHN NOA LTD John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά ΔΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ KAI ΤΟΝΩΣΗ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ. ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ & ΜΕΙΩΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης των συναισθημάτων και των σκέψεων μας.

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης των συναισθημάτων και των σκέψεων μας. Rejuvance Η εναλλακτική άποψη ομορφιάς! Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης των συναισθημάτων και των σκέψεων μας. Είναι ένα ολιστικό, αναζωογονητικό μασάζ προσώπου. Και η λέξη μασάζ δεν είναι ακριβής, γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Κρυσταλλοθεραπεία. Συντάχθηκε απο τον/την Αστάρτη

Κρυσταλλοθεραπεία. Συντάχθηκε απο τον/την Αστάρτη Σε όλες τις γυναίκες αρέσουν οι πολύτιμοι λίθοι και τα διαμάντια σε σημείο που πολλές δεν μπορούνε να αποχωριστούν τα κοσμήματά τους! Έχετε σκεφτεί όμως ότι ο λόγος μπορεί να μην είναι μονάχα αισθητικός;

Διαβάστε περισσότερα

Ayurvedic Back Massage

Ayurvedic Back Massage Ayurvedic Back Massage Σεµινάριο Αγιουρβεδικού Μασάζ Πλάτης Η Θεραπευτική Παράδοση 6000 ετών στα χέρια σας! 13 & 20 Mαΐου Διδάσκει ο Μιχάλης Χριστόπουλος 60 / άτοµο 20% έκπτωση για 2 άτοµα Υγεία για την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Νιώστε καλύτερα με την υπέρυθρη ακτινοβολία. Η INFRASMART ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑ Στις μέρες μας όλοι προσπαθούμε να έχουμε πιο υγιή ζωή. Έτσι δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΡΟΔΟΥ & ΛΕΒΑΝΤΑΣ ROSA DAMASCENΑ LAVANDULA ANGUSTIFOLIA. Συνεταιρισμός Αρωματικών, Φαρμακευτικών & Οπωροκηπευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΡΟΔΟΥ & ΛΕΒΑΝΤΑΣ ROSA DAMASCENΑ LAVANDULA ANGUSTIFOLIA. Συνεταιρισμός Αρωματικών, Φαρμακευτικών & Οπωροκηπευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΡΟΔΟΥ & ΛΕΒΑΝΤΑΣ ROSA DAMASCENΑ LAVANDULA ANGUSTIFOLIA Συνεταιρισμός Αρωματικών, Φαρμακευτικών & Οπωροκηπευτικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης 1 2 O ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Η προσπάθεια ξεκίνησε στην περιοχή του

Διαβάστε περισσότερα

Βότανα και Αρχαιότητα

Βότανα και Αρχαιότητα Θεραπευτικά Βότανα Γενικά για τα Βότανα «Βότανα είναι όλα τα χρήσιμα φυτά και αφορά τα φυτά των οποίων, οι ρίζες, τα άνθη χρησιμεύουν ως τροφή ή θεραπεία, χάρη στο άρωμά τους ή με κάποιον άλλο τρόπο» Τους

Διαβάστε περισσότερα

Νοσηλευτικός Λειτουργός Μαία

Νοσηλευτικός Λειτουργός Μαία ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗ Νοσηλευτικός Λειτουργός Μαία 5 Ιουνίου 2010 1η Ημερίδα Μαιευτικής Ρεφλεξολογία είναι η συμπληρωματική θεραπεία που ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, χέρια, αυτιά με

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματοπωλείον Αναστασία Κάμτση Φυσικά Καλλυντικά

Αρωματοπωλείον Αναστασία Κάμτση Φυσικά Καλλυντικά Αρωματοπωλείον Αναστασία Κάμτση Φυσικά Καλλυντικά ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Πράσινη άργιλος: Δίνει στο δέρμα άμεση σφριγηλότητα και λάμψη. Την αναμειγνύετε με νερό ή με φυσικό χυμό λεμονιού, την απλώνεται

Διαβάστε περισσότερα

Το ελαϊ-δικό μας ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ EΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ ΓΕΛ ΒΑΜΟΥ-ΓΥΜΝ ΒΡΥΣΩΝ-ΓΕΛ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ

Το ελαϊ-δικό μας ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ EΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ ΓΕΛ ΒΑΜΟΥ-ΓΥΜΝ ΒΡΥΣΩΝ-ΓΕΛ ΒΟΥΚΟΛΙΩΝ Η χρήση του ελαιόλαδου στο καλλωπισμό ως Φυσικό καλλυντικό & ως Φυσικό Ιαμα Η Ιστορία της κεραλοιφής Μια πρόταση για Φυσικά Καλλυντικά.. Το ελαϊ-δικό μας ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ EΚΦΕ ΧΑΝΙΩΝ ΓΕΛ ΒΑΜΟΥ-ΓΥΜΝ ΒΡΥΣΩΝ-ΓΕΛ

Διαβάστε περισσότερα

Προγράµµατα Spa 2012 Όλα τα πακέτα του Anazoe Spa συνδυάζουν θεραπείες και περιποιήσεις βασισµένες σε πρακτικές υγείας και οµορφιάς που εφαρµόζονταν στην αρχαία Ελλάδα, χρησιµοποιώντας αναζωογονητικά φυσικά

Διαβάστε περισσότερα

Εντατικό Σεμινάριο Πρακτικής Βελονισμού

Εντατικό Σεμινάριο Πρακτικής Βελονισμού Oriental Medicine Training Centre Εντατικό Σεμινάριο Πρακτικής Βελονισμού Ilaira Bouratinos 2016 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Για υποστήριξη της Θεραπείας Συστημικά ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γενικά όμως θα είναι πιο

Διαβάστε περισσότερα

6 7 RELEASE AND RELAX MOTION 8 9 RELEASE AND RELAX MOTION 10 11 RELEASE AND RELAX MOTION 22 23 RELEASE AND RELAX MOTION Αγγλική ονομασία Βοτανική ονομασία Οικογένεια Νότα Χαρακτηριστικά Μέρος του φυτού

Διαβάστε περισσότερα

NEW COLLECTION Φυσικά προϊόντα

NEW COLLECTION Φυσικά προϊόντα NEW COLLECTION Φυσικά προϊόντα Από τα βυζαντινά ακόμη χρόνια οι Μοναχοί ασχολούνταν με τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων. Έντονη είναι η αίσθηση ότι τα βότανα του Αγίου Όρους κρύβουν θεραπευτικές

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Προϊόντων. Κατηγορία: Περιποίηση προσώπου

Κατάλογος Προϊόντων. Κατηγορία: Περιποίηση προσώπου Κατάλογος Προϊόντων Κατηγορία: Περιποίηση προσώπου Κρέμα προσώπου για τη φροντίδα και την αναπλήρωση του πολύ ξηρού και ατοπικού δέρματος με δραστικά μόρια του φυτού καλέντουλα, γάλα βρώμης & μελισσοκέρι

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΝΕΡΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ

ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΝΕΡΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΝΕΡΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ (έλαιο) Μαλακτικό, αντιρυτιδικό, για ξηρά δέρματα, επαναφέρει τα κύτταρα στη φυσική κατάσταση (περιέχει βιταμίνες Α, Β, D, K, H, PP, C). Καθαρίζει λεκέδες γήρατος,

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες εφαρμογές του αιθέριου ελαίου του θυμαριού στην Αρωματοθεραπεία

Σύγχρονες εφαρμογές του αιθέριου ελαίου του θυμαριού στην Αρωματοθεραπεία Σύγχρονες εφαρμογές του αιθέριου ελαίου του θυμαριού στην Αρωματοθεραπεία Σεβαστή Μακροπούλου: Χημικός Senior Product Manager Apivita. Αρωματοθεραπεία Η θεραπεία μέσω του αρώματος Μια πανάρχαια μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ. Ημικρανίες. Ημικρανία Πονοκέφαλος Στατιστικά Οι Ημικρανίες είναι. Ημικρανία-Πονοκέφαλος: Συμπτώματα Ορισμένοι άνθρωποι

ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ. Ημικρανίες. Ημικρανία Πονοκέφαλος Στατιστικά Οι Ημικρανίες είναι. Ημικρανία-Πονοκέφαλος: Συμπτώματα Ορισμένοι άνθρωποι Ημικρανίες ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ Στο απώτερο μέλλον, εκτιμάται ότι οι ημικρανίες θα είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη ασθένεια στη γη. Στο συγκεκριμένο άρθρο παρατίθενται διάφοροι τρόποι γρήγορης ανακούφισης της ημικρανίας

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

2 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 2 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Εισαγωγή Την ομάδα έρευνας αποτέλεσαν οι μαθητές Νόνα Μαρία, Παπαδόπουλος Φώτης, Τζίβα Λυδία, Φραγκούλης Δημήτρης και Χαμηλάκη

Διαβάστε περισσότερα

Άµεση Ανακούφιση χωρίς παρενέργειες

Άµεση Ανακούφιση χωρίς παρενέργειες Χαλαρώστε & Ανανεωθείτε Άµεση Ανακούφιση χωρίς παρενέργειες Κατάλογος Υπηρεσιών Κούραση και ατονία Πόνοι διαφόρων αιτιών Μυοσκελετικά Σφιξίµατα και εντάσεις Άγχος, κατάθλιψη, αϋπνία Γυναικολογικά Άσθµα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2760/ 29.05.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2760/ 29.05.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2760/ 29.05.2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν.4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

Γαρίφαλο (ή γαρύφαλλο), για τον πονόδοντο, την κακοσμία, τη δυσπεψία, την υπέρταση και κατά του καρκίνου

Γαρίφαλο (ή γαρύφαλλο), για τον πονόδοντο, την κακοσμία, τη δυσπεψία, την υπέρταση και κατά του καρκίνου Γαρίφαλο (ή γαρύφαλλο), για τον πονόδοντο, την κακοσμία, τη δυσπεψία, την υπέρταση και κατά του καρκίνου της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr Το γαρύφαλλο ή γαρίφαλο είναι αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

Σημ.: Προσθέσθε άνηθο στο φαγητό σας αφού τελειώσει το μαγείρεμα γιατί ο βρασμός το καταστρέφει

Σημ.: Προσθέσθε άνηθο στο φαγητό σας αφού τελειώσει το μαγείρεμα γιατί ο βρασμός το καταστρέφει There are no translations available. ΑΝΗΘΟΣ 50ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ - Καλή πηγή ανόργανων συστατικών, όπως ασβεστίου, μαγγανίου, σιδήρου, μαγνησίου. Ο άνηθος εμποδίζει ή γενικότερα ρυθμίζει τη βακτηριακή ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα

ENERGIA C ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Γαλάκτωμα 200/500ml Λοσιόν 200/500ml Κρέμα 50/250ml Μάσκα 50/250ml Ορός 30ml

ENERGIA C ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Γαλάκτωμα 200/500ml Λοσιόν 200/500ml Κρέμα 50/250ml Μάσκα 50/250ml Ορός 30ml ENERGIA C Τελευταίες επιστημονικές έδειξαν ότι πολλά οφέλη σε κοσμητικό επίπεδο μπορεί να έχει το δέρμα από την βιταμίνη C. Εκτός της εξαιρετικής αντιοξειδωτικής δράσης ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: είδος πολυτέλειας ή ανάγκης; ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Μπάχο Άρτεμης Ντάνι Νταγιάνας Σαββίδη Όλγας Σεβαστίδη Θόδωρου

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: είδος πολυτέλειας ή ανάγκης; ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Μπάχο Άρτεμης Ντάνι Νταγιάνας Σαββίδη Όλγας Σεβαστίδη Θόδωρου ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ: είδος πολυτέλειας ή ανάγκης; ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Εργασία των: Μοσκοφίδου Χρύσας Μπάχο Άρτεμης Ντάνι Νταγιάνας Σαββίδη Όλγας Σεβαστίδη Θόδωρου Στόχοι: Θεωρώντας ότι τα καλλυντικά είναι μια αναγκαία

Διαβάστε περισσότερα

Αμυγδαλέλαιο (Prunus Dulcis)

Αμυγδαλέλαιο (Prunus Dulcis) Αμυγδαλέλαιο (Prunus Dulcis) Το Αμυγδαλέλαιο εξάγεται από τους πυρήνες των γλυκών αμυγδάλων κι έχει χρησιμοποιηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων για διάφορες θεραπευτικές χρήσεις και ενυδάτωση του δέρματος. Στην

Διαβάστε περισσότερα

Ι Ν ΟΜΥΑΛΓΙΑ. Γι α τ ί π ο ν ά ό λ ο τ ο κ ο ρ µ ί µ ο υ κ α ι ν ι ώ θ ω συ χ νά κου ρασµ ένος;

Ι Ν ΟΜΥΑΛΓΙΑ. Γι α τ ί π ο ν ά ό λ ο τ ο κ ο ρ µ ί µ ο υ κ α ι ν ι ώ θ ω συ χ νά κου ρασµ ένος; Ι Ν ΟΜΥΑΛΓΙΑ Γι α τ ί π ο ν ά ό λ ο τ ο κ ο ρ µ ί µ ο υ κ α ι ν ι ώ θ ω συ χ νά κου ρασµ ένος; ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ 3 Η ινοµυαλγία είναι συχνό, επώδυνο σύνδροµο των µυών, των συνδέσµων και των αρθρώσεων. Συχνά,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΝΩΛΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΕΥΗ ΡΕΜΕΔΙΑΚΗ

ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΝΩΛΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΕΥΗ ΡΕΜΕΔΙΑΚΗ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΑΝΩΛΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΕΥΗ ΡΕΜΕΔΙΑΚΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Το στρες Πρώτη νευροενδοκρινολογική απάντηση Δεύτερη νευροενδοεκρινολογική απάντηση Ο υποθάλαμος Κορτιζόλη

Διαβάστε περισσότερα

Σαπούνι,Τέχνη κ Άρωμα. Χαρά Λούτσου Λίλα Κυτούγια Αντώνης Ζεβελάκης Αναστασία Κοντογιάννη Ελένη Δρόσου

Σαπούνι,Τέχνη κ Άρωμα. Χαρά Λούτσου Λίλα Κυτούγια Αντώνης Ζεβελάκης Αναστασία Κοντογιάννη Ελένη Δρόσου Σαπούνι,Τέχνη κ Άρωμα Χαρά Λούτσου Λίλα Κυτούγια Αντώνης Ζεβελάκης Αναστασία Κοντογιάννη Ελένη Δρόσου Γενικά Στη χημεία σαπούνι (αρχ. ελλ. σάπων) ονομάζεται το άλας ενός λιπαρού οξέος, κορεσμένου ή ακόρεστου,

Διαβάστε περισσότερα

Τα προϊόντα της σειράς Hello Honey έχουν περάσει τις απαιτούμενες δοκιμές;

Τα προϊόντα της σειράς Hello Honey έχουν περάσει τις απαιτούμενες δοκιμές; Σειρά Hello Honey ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ Τι είναι η σειρά Hello Honey; Η σειρά Hello Honey αποτελείται από υψηλής ποιότητας καλλυντικά που έχουν δημιουργηθεί για την περιποίηση της επιδερμίδας.

Διαβάστε περισσότερα

Μέλι και κανέλα: Ο «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών...διαβάστε ποιες ασθένειες θεραπεύει το μείγμα μελιού και κανέλας

Μέλι και κανέλα: Ο «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών...διαβάστε ποιες ασθένειες θεραπεύει το μείγμα μελιού και κανέλας Μέλι και κανέλα: Ο «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών...διαβάστε ποιες ασθένειες θεραπεύει το μείγμα μελιού και κανέλας Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο

Διαβάστε περισσότερα

Πιθανόν έχετε κρυολογήσει; Καιρός για τσάι. óôçí õãåéü óáò!

Πιθανόν έχετε κρυολογήσει; Καιρός για τσάι. óôçí õãåéü óáò! Πιθανόν έχετε κρυολογήσει; Καιρός για τσάι ΤΣΑΓΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Στην ίδια σειρά υπάρχουν : Από μείγματα βοτάνων Escop ΣΤΟΜΑΧΟΥ - ΕΝΤΕΡΟΥ ΜΕΤΕΩΡΙΣΜΟΥ (ΦΟΥΣΚΩΜΑ) ΧΩΝΕΥΣΗΣ ΧΩΝΕΥΣΗΣ ΛΙΠΑΡΩΝ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΡΡΟΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Ασπασία Καρατζά Μαρία Μπεκιάρη Σαράντος Ανδριώτης Γιάννης Γιαννάκας Στρατής Βαμβουρέλλης

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Ασπασία Καρατζά Μαρία Μπεκιάρη Σαράντος Ανδριώτης Γιάννης Γιαννάκας Στρατής Βαμβουρέλλης ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Ασπασία Καρατζά Μαρία Μπεκιάρη Σαράντος Ανδριώτης Γιάννης Γιαννάκας Στρατής Βαμβουρέλλης H Μαστίχα Χίου είναι η φυσική ρητίνη που βγαίνει από τον κορμό & τα κλαδιά του σχίνου. Η έκκριση

Διαβάστε περισσότερα

Μάρθα Ελ. Κώστα κλινικός διαιτολόγος σύμβουλος διατροφής καθ/τρια φυσικής αγωγής. διαιτοθεραπεία - ασκήσεις μακροζωϊας - γελωτοθεραπεία

Μάρθα Ελ. Κώστα κλινικός διαιτολόγος σύμβουλος διατροφής καθ/τρια φυσικής αγωγής. διαιτοθεραπεία - ασκήσεις μακροζωϊας - γελωτοθεραπεία Μάρθα Ελ. Κώστα κλινικός διαιτολόγος σύμβουλος διατροφής καθ/τρια φυσικής αγωγής διαιτοθεραπεία - ασκήσεις μακροζωϊας - γελωτοθεραπεία ευζωϊα μακροζωία πολυάριθμες διατροφικές μελέτες έχουν δείξει αδιάψευστα

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική εργασία project. 2ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΣΧ.ΕΤΟΣ «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;» Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ερευνητική εργασία project. 2ο ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΣΧ.ΕΤΟΣ «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;» Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Υποθέμα: ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΑΝΤΗ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΠΑΣΟ ΜΑΡΙΑ ΧΟΚΑΡ ΤΑΪΜΟΥΡ ΑΛΙ ΠΑΠΑ ΑΝΙΣΑ «Η ποδηλασία φέρνει μεγαλύτερη ισορροπία, οι ορμόνες που προκαλούν στρες μειώνονται και

Διαβάστε περισσότερα

Το Αστέρι της Βραζιλίας. Τι είναι η πρόπολη;

Το Αστέρι της Βραζιλίας. Τι είναι η πρόπολη; Αλεξάνδρα Κουµπούρη Π Α Ζ Λ Η ΜΟΝΑ Ι ΚΗ Π Ρ Ο Π Ο ΛΗ Τ Η Σ Β Ρ ΑΖΙΛΙΑΣ Το Αστέρι της Βραζιλίας Σίγουρα έχετε ακούσει για την πρόπολη και τις θεραπευτικές δυνατότητές της. Ίσως να µην ξέρετε, ότι δεν υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

Μασάζ Λεμφικό. Εισαγωγικό Σεμινάριο: 10 Διδακτικές ώρες (17 & 18/10/15) Δίδακτρα: 220 ευρώ. Εκπαίδευση:

Μασάζ Λεμφικό. Εισαγωγικό Σεμινάριο: 10 Διδακτικές ώρες (17 & 18/10/15) Δίδακτρα: 220 ευρώ. Εκπαίδευση: Μασάζ Λεμφικό Το λεμφικό μασάζ αποτελεί μια εξειδικευμένη τεχνική ενεργοποίησης και κινητοποίησης των λεμφικών αγγείων και αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου. Το λεμφικό μασάζ, εφ όσον

Διαβάστε περισσότερα

Μέλι, ένας θησαυρός υγείας και δύναμης. Ερευνητική Εργασία Α Τάξης 1 ου Γενικού Λυκείου Πάτρας Ομάδα Δ

Μέλι, ένας θησαυρός υγείας και δύναμης. Ερευνητική Εργασία Α Τάξης 1 ου Γενικού Λυκείου Πάτρας Ομάδα Δ Μέλι, ένας θησαυρός υγείας και δύναμης Ερευνητική Εργασία Α Τάξης 1 ου Γενικού Λυκείου Πάτρας Ομάδα Δ Είναι μία κρεμώδης ουσία που εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των μελισσών. Προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ

ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥ ΒΕΡΓΑΝΕΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ APIVITA - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Η Αρωματοθεραπεία είναι μια πανάρχαια μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ BODY SIGN. Φυσικός αφρός για το σώμα. Φυσικό peeling σώματος με ζάχαρη. Φυσικό βούτυρο σώματος body sign. Φυσικό σαπούνι σώματος

ΣΕΙΡΑ BODY SIGN. Φυσικός αφρός για το σώμα. Φυσικό peeling σώματος με ζάχαρη. Φυσικό βούτυρο σώματος body sign. Φυσικό σαπούνι σώματος ΣΕΙΡΑ BODY SIGN Φυσικός αφρός για το σώμα ΣΕΙΡΑ BODY SIGN Φυσικό peeling σώματος με ζάχαρη Φυσικό βούτυρο σώματος body sign Φυσικό σαπούνι σώματος Φυσικός αφρός για το σώμα ΣΕΙΡΑ BODY SIGN Περιέχει βούτυρο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ ΟΙ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 2013 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΚΑΜΑΓΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΥΤΙΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

σαπωνοποίηση λιπαρών και ρητινικών υλών με καυστικό κάλιο. καλύτερη ποιότητα σαπουνιού και περιέχει 63% λιπαρά και ρητινικά οξέα και 28% υγρασία.

σαπωνοποίηση λιπαρών και ρητινικών υλών με καυστικό κάλιο. καλύτερη ποιότητα σαπουνιού και περιέχει 63% λιπαρά και ρητινικά οξέα και 28% υγρασία. Υπάρχουν διάφορα είδη σαπουνιών: - Το αντισηπτικό σαπούνι, περιέχει βακτηριοκτόνες ουσίες. - Το μαλακό σαπούνι, το παίρνουμε με σαπωνοποίηση λιπαρών και ρητινικών υλών με καυστικό κάλιο. - Το σαπούνι τύπου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος

ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος Στοιβάδες δέρματος Επιδερμίδα (τέσσερις στοιβάδες κυττάρων) Χόριο (άφθονα αγγεία και νεύρα) Υποδερμάτιο πέταλο (περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΙΠΟΙ ΡΟΜΟΙ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΞΙΝΩΝ

ΛΟΙΠΟΙ ΡΟΜΟΙ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΞΙΝΩΝ ΛΟΙΠΟΙ ΡΟΜΟΙ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΤΟΞΙΝΩΝ 1 ΝΕΦΡΟΙ 2ος δρόµος αποβολής τοξινών Τα νεφρά αποβάλλουν τα υδροδιαλυτά παράγωγα του µεταβολισµού όπως την ουρία - κρεατινίνη, το ουρικό οξύ. Αν οι εντεροτοξίνες δεν φιλτράρονται

Διαβάστε περισσότερα

ROSELIA.GR / 17,SARANDA EKKLISION ST. PERISTERI,ATHENS /GREECE TEL: +30 210 5725000 www.roselia.gr

ROSELIA.GR / 17,SARANDA EKKLISION ST. PERISTERI,ATHENS /GREECE TEL: +30 210 5725000 www.roselia.gr THE OLIVE OIL LINE Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το λάδι ως υγρό χρυσάφι, τις ελιές ως σύμβολο της καλοσύνης και της ευγένειας, ενώ ακόμη και σήμερα τα κλαδιά της ελιάς συμβολίζουν την ειρήνη. Το ελαιόλαδο

Διαβάστε περισσότερα

Άγχος στην εφηβεία Σχολική μονάδα 1 ο ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας

Άγχος στην εφηβεία Σχολική μονάδα 1 ο ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας Άγχος στην εφηβεία Σχολική μονάδα 1 ο ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας Ομάδα μαθητών Α1 1.Αιντίνι Ρολάντο 8.Καψιώχας Νικόλαος 2.Αντωνίου Απόστολος 9.Κιόρι Μαριγκλέν 3.Γασπαρίδης Στέφανος 10.Κιόσση Θωμαϊ 4.Γκαγκαμάνος Αχιλλεύς

Διαβάστε περισσότερα

Ποιες είναι οι διαταραχές που συνδέονται με την ψυχολογία μας;

Ποιες είναι οι διαταραχές που συνδέονται με την ψυχολογία μας; Ο οργανισμός μας έχει μια βαθιά σοφία που τον βοηθά και επιβιώνει. Έτσι, όταν αρρωσταίνουμε, παρουσιάζονται σωματικά συμπτώματα (π.χ. πυρετός) με σκοπό να μας ειδοποιήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά. Πειράματα έδειξαν ότι εκείνα τα νεογέννητα που είχαν περισσότερα χάδια, αναπτύσσονταν και μάθαιναν γρηγορότερα.

Γενικά. Πειράματα έδειξαν ότι εκείνα τα νεογέννητα που είχαν περισσότερα χάδια, αναπτύσσονταν και μάθαιναν γρηγορότερα. Stress και Δέρμα Γενικά Το δέρμα, ως όργανο αισθητήριο της αφής, θερμοκρασίας, πόνου, ερωτογόνος ζώνης, έχει μεγάλη σημασία σε όλες τις ηλικίες. Είναι όργανο συναισθηματικής έκφρασης και τόπος αποφόρτισης

Διαβάστε περισσότερα

80 Χρήσεις για το Λάδι Καρύδας

80 Χρήσεις για το Λάδι Καρύδας 80 Χρήσεις για το Λάδι Καρύδας Προσωπική υγιεινή / Σώμα 1. Ενυδάτωση απλά χρησιμοποιήστε μία κουταλιά ελαίου από το βάζο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Είναι δραστικές ουσίες οι οποίες Μουδιάζουν ή νεκρώνουν σημεία του σώματος Προκαλούν απώλεια αισθήσεων

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Είναι δραστικές ουσίες οι οποίες Μουδιάζουν ή νεκρώνουν σημεία του σώματος Προκαλούν απώλεια αισθήσεων ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Είναι δραστικές ουσίες οι οποίες Μουδιάζουν ή νεκρώνουν σημεία του σώματος Προκαλούν απώλεια αισθήσεων ΕΙΔΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Μαριχουάνα - Χασίς (ινδική κάναβη) Έκσταση Ηρωίνη Μορφίνη Καρπός παπαρούνας

Διαβάστε περισσότερα

Αντηλιακό γαλάκτωμα πολύ υψηλής προστασίας - SPF 50+ Κωδικός: 3760075070014

Αντηλιακό γαλάκτωμα πολύ υψηλής προστασίας - SPF 50+ Κωδικός: 3760075070014 Αντηλιακό γαλάκτωμα πολύ υψηλής προστασίας - SPF 50+ Κωδικός: 3760075070014 Αντηλιακό γαλάκτωμα που προστατεύει τη ισορροπία της χλωρίδας του δέρματος και ενεργοποιεί τη φυσική άμυνα της βρεφικής και παιδικής

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar!

Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar! Χριστουγεννιάτικο Μενού Ομορφιάς Λαχταριστά Σετ Περιποίησης από το Fresh Beauty Bar! Η Fresh Line μεταμόρφωσε τις πιο γλυκές και φρουτένιες συνταγές ζαχαροπλαστικής σε εντυπωσιακά γιορτινά σετ περιποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Κρέμα σύσφιξης στήθους

Κρέμα σύσφιξης στήθους Κρέμα σύσφιξης στήθους Το σχήμα και η σταθερότητα του στήθους εξαρτώνται από το λιπώδη κυτταρικό ιστό που διατηρεί το στήθος στο ύψος και στη θέση του. Η συνταγή που ακολουθεί είναι απλή - καλή κρέμα σύσφιξη

Διαβάστε περισσότερα

F.T.E. (finger tip energising)

F.T.E. (finger tip energising) // Code that uses other library's $ can follow here. jq 1 / 5 F.T.E Μασάζ Προσώπου (The FingerTip Energizing Massage) Το FTE μασάζ (FingerTip Energizing) είναι ένα εξαιρετικά πρωτότυπο κι αναζωογονητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ. ΠΡΟΛΗΨΗ κ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ. ΠΡΟΛΗΨΗ κ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ ΠΡΟΛΗΨΗ κ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Άγχος - Stress Τι είναι το Άγχος; Το Άγχος είναι ένα βίωμα που χαρακτηρίζεται από Αίσθημα επικείμενου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΤΑΝΑ 16/5/2014 ΟΡΙΣΜΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ. Βότανο ονομάζεται κάθε φυτό που έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί χρησιμοποιηθεί στην ιατρική.

ΒΟΤΑΝΑ 16/5/2014 ΟΡΙΣΜΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ. Βότανο ονομάζεται κάθε φυτό που έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί χρησιμοποιηθεί στην ιατρική. ΟΡΙΣΜΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ- ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Βότανο ονομάζεται κάθε φυτό που έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί χρησιμοποιηθεί στην ιατρική. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ Η χρήση των φυτών για

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματοθεραπεία. Συμβουλές και μυστικά. Διώξτε τις πνευματικές, σωματικές, και συναισθηματικές εντάσεις με αρώματα Αρωματοθεραπεία.

Αρωματοθεραπεία. Συμβουλές και μυστικά. Διώξτε τις πνευματικές, σωματικές, και συναισθηματικές εντάσεις με αρώματα Αρωματοθεραπεία. Το βιβλίο Αρωματοθεραπεία Συμβουλές και μυστικά: I I I Παρουσιάζει αναλυτικά τα κυριότερα αιθέρια έλαια Δείχνει πώς χρησιμοποιούνται στην πράξη για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων J. Harding

Διαβάστε περισσότερα

Cold Lazer LLLT η πράσινη θεραπεία του 21ου αιώνα

Cold Lazer LLLT η πράσινη θεραπεία του 21ου αιώνα Cold Lazer LLLT η πράσινη θεραπεία του 21ου αιώνα Τι είναι η Cold Laser LLLT Η θεραπεία με Laser, θεωρείται η πράσινη θεραπεία του 21ου αιώνα. Το Laser δεν περιέχει χημικές ουσίες, είναι καθαρή ενέργεια

Διαβάστε περισσότερα

PEELINGS Τα peelings ή απολέπιση µε χηµικά ή µηχανικά ( δερµοαπόξεση peelings µε κρυστάλλους )µέσα σηµαίνει την εφαρµογή στο δέρµα ενός ή περισσότερων αποφολιδωτικών παραγόντων µε αποτέλεσµα την καταστροφή

Διαβάστε περισσότερα

Α Ρ Ω Μ Α Τ Ο Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Α

Α Ρ Ω Μ Α Τ Ο Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Α ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ-ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α Ρ Ω Μ Α Τ Ο Θ Ε Ρ Α Π Ε Ι Α Σπουδάστρια: Μαλιτσίδου Γεωργία

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων Η δυσκοιλιότητα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα γαστρεντερικά συμπτώματα που εμφανίζεται στο σύγχρονο άνθρωπο ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικοοικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2018

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2018 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2018 Θεραπείες με το φημισμένο Ιαματικό Νερό Λουτρακίου βρειτε μας Loutraki Spa @LoutrakiThermal LoutrakiThermalSpa Loutraki Spa Loutraki Spa b loutrakithermalspa.blogspot.gr Βασικές

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ»

«ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ» 8 ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2014-2015 ΤΑΞΗ: Β3 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ» ΟΜΑ Α 3η Μαθητές: Χριστίνα Κυπριανίδη Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος Χρήστος Λιόσης Κωνσταντίνα Μητροπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΣΜΟΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ ( CRYSTAL ICE) ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΘΙΣΜΟΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ ( CRYSTAL ICE) ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΘΙΣΜΟΣ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΙΝΗ ( CRYSTAL ICE) ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Η μεθαμφεταμίνη είναι συνθετική ουσία και αποτελεί εξέλιξη μιας προγενέστερης ουσίας, της αμφεταμίνης. Για πρώτη φορά

Διαβάστε περισσότερα

Κράμπα. Παράγοντες πρόκλησης μυϊκής κράμπας

Κράμπα. Παράγοντες πρόκλησης μυϊκής κράμπας Κράμπα -Η εμφάνιση κράμπας είναι συχνότερη σε άτομα της 3ης ηλικίας, σε μη γυμνασμένους και υπέρβαρους ανθρώπους ακόμα και στους αθλητές,ιδίως ύστερα απο μακρά εξαντλητική προσπάθεια και έντονη εφίδρωση.

Διαβάστε περισσότερα

η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα

η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα "Κλινικά αποδεδειγµένα αποτελέσµατα σε 47 ηµέρες" Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας Ένα από τα

Διαβάστε περισσότερα

Αλκοολισμός. Α'2 Ομάδα -5Δημήτρης Τέκος. Άννα-Μαρία Τότσι Αναστάσης Μπαρκούτσης Αντώνης Ποταμίτης Περικλής Μωραΐτης

Αλκοολισμός. Α'2 Ομάδα -5Δημήτρης Τέκος. Άννα-Μαρία Τότσι Αναστάσης Μπαρκούτσης Αντώνης Ποταμίτης Περικλής Μωραΐτης Αλκοολισμός Α'2 Ομάδα -5Δημήτρης Τέκος Άννα-Μαρία Τότσι Αναστάσης Μπαρκούτσης Αντώνης Ποταμίτης Περικλής Μωραΐτης Ορισμός Ο όρος αλκοολισμός αναφέρεται για πρώτη φορά από έναν Ολλανδό γιατρό στα τέλη της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΙΠΤΥΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΙΑΜΑΤΙΚΗ»

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΙΠΤΥΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΙΑΜΑΤΙΚΗ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Δ ΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΡΙΠΤΥΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ MS PUBLISHER ΕΝΙΑΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΙΑΜΑΤΙΚΗ» Λεβάντα Η λεβάντα είναι αειθαλές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2015

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2015 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 2015 Βρείτε μας Loutraki Spa Loutraki Spa @LoutrakiThermal Loutraki Spa b LoutrakiThermalSpa loutrakithermalspa.blogspot.gr 02 Μην παραλείψετε να κλείσετε έγκαιρα το ραντεβού σας!

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ~ Αυξάνει την δύναμη, την αντοχή και την πνευματική διαύγεια. ~ Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ~ Αυξάνει την δύναμη, την αντοχή και την πνευματική διαύγεια. ~ Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ~ Αυξάνει την δύναμη, την αντοχή και την πνευματική διαύγεια. ~ Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. ~ Ρυθμίζει την πίεση ~ Μειώνει την κακή χοληστερίνη ~ Μειώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ. Γιατί πονά όλο το κορμί μου και νιώθω συχνά κουρασμένος;

ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ. Γιατί πονά όλο το κορμί μου και νιώθω συχνά κουρασμένος; ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ Γιατί πονά όλο το κορμί μου και νιώθω συχνά κουρασμένος; ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ 3 Η ινομυαλγία είναι συχνό, επώδυνο σύνδρομο των μυών, των συνδέσμων και των αρθρώσεων. Συχνά, υπάρχουν συμπτώματα κόπωσης

Διαβάστε περισσότερα

Αισθητική Σώματος Ι. Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της μάλαξης στους ιστούς και στα διάφορα όργανα του ανθρώπινου σώματος εξαρτώνται :

Αισθητική Σώματος Ι. Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της μάλαξης στους ιστούς και στα διάφορα όργανα του ανθρώπινου σώματος εξαρτώνται : ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΞΗΣ Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της μάλαξης στους ιστούς και στα διάφορα όργανα του ανθρώπινου σώματος εξαρτώνται : από το είδος των εφαρμοζόμενων χειρισμών. από την εφαρμοζόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Ανακτήστε τη χαμένη ισορροπία των μαλλιών σας.

Ανακτήστε τη χαμένη ισορροπία των μαλλιών σας. - χωρίς επιβλαβείς ενώσεις - Ανακτήστε τη χαμένη ισορροπία των μαλλιών σας. Ανακτήστε τη χαμένη ισορροπία των μαλλιών σας Χωρίς επιβλαβείς ενώσεις Το τριχωτό της κεφαλής μπορεί να υποστεί προσωρινές ή

Διαβάστε περισσότερα

Spa relax. Υδροµασάζ. Σάουνα Θερµαινόµενα ανάκλιντρα. 90 λεπτά 20 (χωρίς χαµάµ 15 ) MΑΣΑΖ. Πλάτη ή Πόδια

Spa relax. Υδροµασάζ. Σάουνα Θερµαινόµενα ανάκλιντρα. 90 λεπτά 20 (χωρίς χαµάµ 15 ) MΑΣΑΖ. Πλάτη ή Πόδια Ο νέος χώρος του Marinis Boutique Spa δηµιουργήθηκε για να σας προσφέρει ολιστικές υπηρεσίες περιποίησης για όλο το σώµα και το πρόσωπο, χαρίζοντας σας χαλάρωση, αναζωογόνηση, υγεία και ευεξία. Οι φιλόξενοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ Τι Είναι το Κρυολόγημα Το κοινό κρυολόγημα αποτελεί την πιο συχνή μορφή λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Τα κρυολογήματα συνιστούν μείζονος σημασίας λοιμώξεις της μύτης

Διαβάστε περισσότερα

Η ιδανική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος αλλάζει, καθώς περνάει από διαφορετικές. φάσεις. Σκεφτείτε πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα μια μέρα.

Η ιδανική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος αλλάζει, καθώς περνάει από διαφορετικές. φάσεις. Σκεφτείτε πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα μια μέρα. Οι Φάσεις Θεραπείας Η ιδανική κατάσταση του ανθρώπινου σώματος αλλάζει, καθώς περνάει από διαφορετικές φάσεις. Σκεφτείτε πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα μια μέρα. Παρατηρούμε ότι το πρωί, έχοντας μόλις

Διαβάστε περισσότερα