Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1 Η επιτακτική ανάγκη, για ένα Λαϊκό Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης * Μετά την ήττα του λαϊκού κινήµατος (Χαλκιδα,25/7) ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1. ΝΙΚΗ Η ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ; 2. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ; 3. ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ 4. ΠΟΙΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ; 5. ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ; 6. ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ; 7. ΜΟΡΦΕΣ ΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ 1. ΝΙΚΗ Η ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ Τα λαϊκά στρώµατα που προχώρησαν µε τις εκλογές του Μάη σε µια πρωτοφανή καταδίκη των κοµµάτων εξουσίας, η οποία συνέτριψε τη λογική του Μνηµονιακού µονόδροµου, στις εκλογές του Ιούνη έπεσαν στη παγίδα που έστησαν οι ντόπιες και ξένες ελίτ, δηλαδή το δίληµµα Ευρώ ή καταστροφή, που όχι µόνο ανέτρεψε την προηγούµενη κατάκτηση αλλά και τα οδήγησε στη πιο βαριά ήττα µετά τον εµφύλιο. Σε αυτή την εξέλιξη ήταν αποφασιστική η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέβηκε µε ένα άκρως αντιφατικό αλλά και επικίνδυνο πρόγραµµα, που ενίσχυε αντί να καταρρίπτει τη παγίδα αυτή, µε αποτέλεσµα πολλοί από τους «βολεµένους» αλλά απογοητευµένους δεξιούς και πασόκους, όπως είχαµε προβλέψει, να επιστρέψουν στα κόµµατα εξουσίας από όπου βασικά προήλθαν και να νοµιµοποιήσουν τα εγκληµατικά Μνηµόνια, τη * το παρόν κείµενο αποτελεί περίληψη της οµιλίας του Τ.Φωτόπουλου στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, 25/7/2012, το βίντεο ολόκληρης της οµιλίας και της συζήτησης που ακολούθησε εδώ)

2 δανειακή συνθήκη και τους εφαρµοστικούς Νόµους. Έτσι, οι προβλέψεις µας επιβεβαιώθηκαν απόλυτα από τα γεγονότα, και στην πραγµατικότητα οδήγησαν στο χειρότερο δυνατό αποτέλεσµα, τόσο για τα λαϊκά στρώµατα, όσο και για την αντισυστηµική Αριστερά: το λαϊκίστικο «πρόγραµµα» του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν όχι µόνο αντιφατικό αλλά και άκρως αποπροσανατολιστικό, διότι καλλιέργησε ψευδαισθήσεις στα λαϊκά στρώµατα ότι δήθεν µπορούσαν να αποφύγουν τα Μνηµόνια ακόµη και µέσα στην ΕΕ, προσελκύοντας έτσι όλους τους «νοικοκυραίους» που τρέµουν µην χάσουν το Ευρώ «τους», αλλά δυστυχώς και µεγάλα λαϊκά στρώµατα που δεν είχαν καν Ευρώ στην τσέπη, που τροµοκρατήθηκαν από την αδίστακτη Γκεµπελική προπαγάνδα των ξένων και ντόπιων ελίτ ότι έξοδος από το Ευρώ σηµαίνει την ολοκληρωτική κατάρρευση της οικονοµίας, αν όχι τον...κατακλυσµό του Νώε, όπως το παρουσίαζαν τα πανάθλια κανάλια της ντόπιας ελίτ. Το ρεύµα όµως προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει στην κυβέρνηση, οπότε θα αποδείχνονταν και η αθλιότητα των θέσεων του και θα επιταχυνόταν η ριζοσπαστικοποίηση της λαϊκής συνειδητοποίησης, ιδιαίτερα εάν ταυτόχρονα παρέµεναν σε αρκετά υψηλά επίπεδα τα ποσοστά της αντισυστηµικής, αντι-εε Αριστεράς και κυρίως του ΚΚΕ. Αντίθετα, η τροµοκρατία των ελίτ από τη µία και ο λαϊκισµός του ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, τον οδήγησαν στη θέση της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, όπως ακριβώς ήθελαν οι ντόπιες και ξένες ελίτ (και πιθανότατα και τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται καθαρά τώρα), ώστε να συνεχίσει να αποπροσανατολίζει και να λαϊκίζει ανώδυνα πλέον από τη θέση τώρα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, και έµµεσα να ευνουχίζει κάθε διαδικασία ριζοσπαστικοποίησης και κάθε συναφή αγώνα, αφού πρώτα κατάφερε να αποδοµήσει σηµαντικά την αντισυστηµική Αριστερά. Συγχρόνως, ακόµη και όταν αντισυστηµικά κόµµατα όπως το ΚΚΕ έπαιρναν σωστές θέσεις για τη διαγραφή του Χρέους και τη συνακόλουθη έξοδο από την ΕΕ/Ευρωζώνη και την ανάγκη αυτοδύναµης ανάπτυξης, ουσιαστικά τις αχρήστευαν µε το να συνδέουν την έξοδο από την ΕΕ µε τη κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας, δηλαδή µε την αλλαγή του συστήµατος, η οποία βέβαια αυτή τη στιγµή ήταν αδύνατη, όπως άλλωστε και το ίδιο τόνιζε. Από την άλλη µεριά, αντισυστηµικές δυνάµεις όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόνιζαν τις αποπροσανατολιστικές και ρεφορµιστικές προτάσεις της ΕΛΕ, ενώ το θέµα της εξόδου από την ίδια την ΕΕ (σε αντίθεση µε την Ευρωζώνη) συχνά παραπεµπόταν στο απώτερο µέλλον ή µπερδευόταν µε την αντικαπιταλιστική ρήξη µε την ΕΕ και τη διάλυση της ίδιας της ΕΕ κάτω από τον αντικαπιταλιστικό αγώνα των Ευρωπαϊκών λαών, που παρέπεµπε στις ελληνικές καλένδες. Όχι τυχαία, τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπέστησαν εκλογική συντριβή, που, συνακόλουθα, δεν οφείλεται µόνο στην τροµοκρατία των ελίτ και τον λαϊκισµό του ΣΥΡΙΖΑ.

3 2. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ; Ιδιαίτερα, όταν έτσι κι αλλιώς θα µας βγάλουν από την ευρωζώνη, προσωρινά η µόνιµα, και µάλιστα σύντοµα ; --Γιατί η επιστροφή στη δραχµή µε τους δικούς τους όρους θα είναι καταστροφική: αύξηση του Χρέους µετρούµενο σε υποτιµηµένες δραχµές ξεπούληµα κοινωνικού πλούτου παγίωση/συνεχιση της κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωµάτων µόνιµη απώλεια οικονοµικής κυριαρχίας Είναι λοιπόν φανερό, εν όψει της ολοκλήρωσης της σύνθλιψης των λαϊκών στρωµάτων και της καθιέρωσης εργασιακών σχέσεων Ινδικού ή Κινέζικου τύπου, παράλληλα µε το ξεπούληµα κάθε κοινωνικού πλούτου από τη νέα κυβέρνηση, και ενώ η αξιωµατική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα περιµένει την επανάσταση του Ολλάντ και «των άλλων προοδευτικών δυνάµεων» στην ΕΕ, είναι µονόδροµος η συνένωση όλων των αντισυστηµικών δυνάµεων αλλά και των ευρύτερων λαϊκών στρωµάτων που συνθλίβονται από την κρίση κάτω από ένα ελάχιστο πρόγραµµα κοινών στόχων που θα έβγαζαν τη χώρα από την καταστροφική κρίση, όχι µόνο βραχυπρόθεσµα αλλά και µακροπρόθεσµα, βάζοντας τις βάσεις για την οικονοµική αυτοδυναµία, ώστε όταν αυτό θα είχε επιτευχθεί, ο λαός να αποφάσιζε δηµοκρατικά τι είδους συστηµική αλλαγή θα προτιµούσε για το µέλλον, µε βάση τις προτάσεις των αντισυστηµικών δυνάµεων που θα διατηρούσαν την ιδεολογική αυτονοµία τους σαν συνιστώσες του Μετώπου αυτού, όπως είχαµε προτείνει παλιότερα στην ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ. 3. ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ εδοµένου ότι το ίδιο το Μέτωπο ορίζεται αποκλειστικά από τους Στόχους του και όχι από το ποιοι µετέχουν σε αυτό είναι κρίσιµο το θέµα πως ορίζονται οι στόχοι αυτοί. Α. ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Πιστεύουµε ότι µόνο ένα ολοκληρωµένο πρόγραµµα κοινωνικής αλλαγής µε βραχυπρόθεσµους και µεσοπρόθεσµους στόχους σαν τους παρακάτω θα µπορούσε να ενώσει όλες τις αντισυστηµικές δυνάµεις αλλά και τα ευρύτερα λαϊκά στρώµατα που πληρώνουν πραγµατικά την κρίση γύρω από

4 ένα Μέτωπο κοινωνικής (και συνακόλουθα εθνικής) απελευθέρωσης, που θα ενέπνεε τα λαϊκά στρώµατα να ξεσηκωθούν ενάντια στον πραγµατικό εχθρό, δηλαδή τη διεθνοποιηµένη καπιταλιστική οικονοµία της αγοράς και την υπερεθνική ελίτ (που στη χώρα µας εκπροσωπεί η Τρόικα) καθώς και τη ντόπια ελίτ και τα προνοµιούχα κοινωνικά στρώµατα. Είναι ο ίδιος εχθρός που οδηγεί καθηµερινά όχι µόνο στην εξαθλίωση του λαού µας, αλλά και στον κοινωνικό κανιβαλισµό που φανερώνουν οι αρρωστηµένες επιθέσεις κατά άλλων θυµάτων της νεοφιλελεύθερης παγκοσµιοποίησης, που τα βάζει το σύστηµα αυτό κάτω από εµάς στην κοινωνική ιεραρχία της εξαθλίωσης: τους µετανάστες. Έτσι, φασιστοειδείς οργανώσεις, µε τη φανερή βοήθεια των κρατικών αρχών που θα µπορούσαν σε µια µέρα να πατάξουν, αν ήθελαν, παρόµοια φαινόµενα, δηµιουργούν ένα τεχνητό διχασµό µεταξύ των θυµάτων της νεοφιλελεύθερης παγκοσµιοποίησης για να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώµατα από τον πραγµατικό εχθρό τους. Μόνο ένα Μέτωπο σαν αυτό που προτείνουµε θα µπορούσε, κατά συνέπεια, να βάλει τις βάσεις για µια πραγµατική κοινωνική αλλαγή, η οποία θα έφερνε ταυτόχρονα τη µόνιµη έξοδο από τη σηµερινή καταστροφική πολυδιάστατη κρίση. [1]. Άµεση µονοµερής έξοδός µας από την ΕΕ (και όχι µόνο από την Ευρωζώνη), η οποία αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την ανάκτηση της απαραίτητης οικονοµικής κυριαρχίας. [2]. Ακύρωση όλων των δανειακών συµβάσεων, Μνηµονίων και σχετικών Νόµων µε παράλληλη ολοκληρωτική στάση πληρωµών των τοκοχρεολυσίων (που σηµαίνει µονοµερή διαγραφή του χρέους). [3]. Αναγκαστική απαλλοτρίωση χωρίς αποζηµίωση κάθε κοινού αγαθού που έχει περιέλθει, µέσα από τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, στην ιδιοκτησία των ξένων και ντόπιων ελίτ. [4]. Επανεισαγωγή της δραχµής και µερική υποτίµησή της µε παράλληλη µετατροπή των καταθέσεων σε δραχµές, και µέτρα ώστε να µην πληγούν τα λαϊκά εισοδήµατα και οι µικροκαταθέτες (π.χ. επιδοτήσεις των λαϊκών στρωµάτων χρηµατοδοτούµενες από τα έσοδα ενός σηµαντικού φόρου στη µεγάλη περιουσία κινητή και ακίνητη καθώς και τα έσοδα από ένα βαρύ φόρο στα είδη πολυτελείας). [5]. Αυστηροί κοινωνικοί έλεγχοι στην κίνηση αγαθών, κεφαλαίων και υπηρεσιών (τελωνειακοί έλεγχοι, συναλλαγµατικοί έλεγχοι, ποσοστώσεις κ.λπ.) ώστε να θωρακιστεί η οικονοµική αυτοδυναµία της χώρας. [6]. Επαναφορά µισθών και συντάξεων στα προ Μνηµονίων επίπεδα µε παράλληλη επαναπρόσληψη των απολυµένων στον δηµόσιο τοµέα, που θα αναδιοργανωθεί ορθολογικά, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης της οικονοµίας µε βάση την αρχή της αυτοδυναµίας.

5 [7]. Κοινωνικοποίηση των Τραπεζών και των στρατηγικών κλάδων παραγωγής, συµπεριλαµβανοµένων όλων των κλάδων που καλύπτουν βασικές ανάγκες, στο πλαίσιο του προτεινόµενου παρακάτω µίγµατος µορφών ιδιοκτησίας και µεθόδων κατανοµής των οικονοµικών πόρων. [8]. Γενική καταγραφή κινητής και ακίνητης περιουσίας, συµπεριλαµβανοµένων των καταθέσεων στο εξωτερικό και επιβολή δραστικού «προοδευτικού» φόρου µεγάλης περιουσίας (φόρος δηλαδή ανάλογος µε το µέγεθος της περιουσίας που µπορεί να φθάνει και στο 100% της περιουσίας για τις πολύ µεγάλες περιουσίες κ.λπ.), µε στόχο τη δραστική ανακατανοµή του εισοδήµατος και του πλούτου. [9]. ηµιουργία ενός πραγµατικά λαϊκού συστήµατος Υγείας, Εκπαίδευσης και Κοινωνικών Υπηρεσιών που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα ελέγχεται από τα λαϊκά στρώµατα. Β. ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΣΤΟΧΟΙ: ΑΥΤΟ ΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μεσοπρόθεσµος στόχος του Μετώπου θα έπρεπε να είναι η οικοδόµηση των βάσεων µιας αυτοδύναµης οικονοµίας. Χρειάζεται δηλαδή στο στάδιο αυτό να δηµιουργηθεί µια ΑΥΤΟ ΥΝΑΜΗ (όχι αυτάρκης) οικονοµία που θα στηρίζεται κατ αρχήν στους εγχώριους παραγωγικούς πόρους για την κάλυψη των αναγκών µας, και µόνο κατ εξαίρεση σε ξένους παραγωγικούς πόρους, τους οποίους µπορούµε ν αποκτούµε µέσω των εξαγωγών των πλεονασµάτων µας, και ενός τουρισµού που θα σέβεται τον ελληνικό λαό και το περιβάλλον, προσφέροντας υπηρεσίες, όχι απλά στα προνοµιούχα κοινωνικά στρώµατα του εξωτερικού, όπως σήµερα, αλλά σε κάθε κοινωνικό στρώµα, σε ένα κλίµα διεθνούς αλληλεγγύης. δηλαδή: 1. να ληφθούν µέτρα για να ξανακτιστεί η παραγωγική δοµή της χώρας, που έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά µετά την πλήρη ενσωµάτωσή της στη διεθνοποιηµένη οικονοµία της αγοράς, και ιδιαίτερα µετά την ένταξή µας στην ΕΟΚ/ΕΕ, και 2. να διαµορφωθεί ένα συναφές καταναλωτικό πρότυπο, πέρα από αυτό που µας επέβαλαν η εξάρτησή µας από την ΕΕ και το υπάρχον σύστηµα, και οδήγησαν στη σηµερινή πολυδιάστατη κρίση και στη συνακόλουθη οικονοµική, κοινωνική και οικολογική καταστροφή. ΑΥΤΟ ΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΕΘΝΙΣΜΟΣ Η αυτοδύναµη οικονοµία αποτελεί άλλωστε τη µόνη δυνατή διέξοδο από την διεθνοποιηµένη οικονοµία της αγοράς, που προσφέρει εναλλακτική λύση στη νεοφιλελεύθερη

6 παγκοσµιοποίηση. Και φυσικά αυτό δεν σηµαίνει «αποµονωτισµό» όπως διαστρεβλώνουν την αυτονοµία οι «Ευρωπαϊστές» στη ρεφορµιστική Αριστερά, τα Πανεπιστήµια κ.λπ. που έχουν άµεσα ή έµµεσα οικονοµικά και άλλα συµφέροντα από την παραµονή µας στην ΕΕ. Αυτή είναι η µόνη φιλολαϊκή λύση, ιδιαίτερα αν αποτελέσει τµήµα οικονοµικών ενώσεων µε γειτονικές χώρες σε παρόµοιο επίπεδο οικονοµικής ανάπτυξης (π.χ. χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, Βαλκανικές χώρες, χώρες της Βόρειας Αφρικής κ.λπ.). Οι νέες αυτές οικονοµικές ενώσεις που θα θεµελιώνονται στην αλληλεγγύη των λαών, αντί για τις σηµερινές ληστρικές ενώσεις του κεφαλαίου, όπως η ΕΕ, αποτελούν τον µόνο αληθινό διεθνισµό σήµερα, σε αντιδιαστολή µε τον ψευτοδιεθνισµό της ρεφορµιστικής «Αριστεράς» που δήθεν θα κτιστεί µέσα στην ΕΕ! Πιο σηµαντικό, η ίδρυση αυτοδύναµων οικονοµιών αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για να γίνει δυνατή η ανάπτυξη του αγώνα για µια νέα µορφή κοινωνίας. Ούτε µια Π, ούτε µια σοσιαλιστική (κρατικοσοσιαλιστική ή ελευθεριακή) οικονοµία, είναι δυνατές σήµερα σε µια χώρα που δεν έχει ανακτήσει την οικονοµική αυτοδυναµία της και την απεξάρτησή της από την διεθνοποιηµένη καπιταλιστική οικονοµία της αγοράς. Μεσοπρόθεσµα προτείνεται ένα µίγµα µορφών ιδιοκτησίας των µέσων παραγωγής (κρατική, δηµοτική, συνεταιριστική, ατοµική µικροϊδιοκτησία) και, εποµένως, ένα αντίστοιχο µίγµα των µεθόδων κατανοµής των οικονοµικών πόρων (Ενδεικτικός Σχεδιασµός, Οικονοµική ηµοκρατία, Αγορά). Η παραγωγή, δηλαδή, στο στάδιο αυτό θα µπορούσε να στηριχθεί σε µια ποικιλία µορφών ιδιοκτησίας, ώστε να δοθεί η πρακτική δυνατότητα στον Λαό να αποκτήσει άµεση εµπειρία από τις διάφορες µορφές κοινωνικής οργάνωσης και να επιλέξει κατόπιν τις πιο κατάλληλες για την απελευθερωτική κοινωνία: Γ. ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο απώτερος στόχος ενός παρόµοιου Μετώπου δεν µπορεί παρά να είναι η απεξάρτηση της Ελλάδας από τη διεθνοποιηµένη καπιταλιστική οικονοµία της αγοράς και τη νεοφιλελεύθερη παγκοσµιοποίηση (όπως αυτή εκφράζεται στον χώρο µας µε την ΕΕ), η οποία δεν αποτελεί απλά επιλογή κάποιων «κακών» πολιτικών, ή δόγµα, ή, ακόµη χειρότερα, συνωµοσία, όπως υποστηρίζουν βαθύτατα αντιδραστικές συνωµοσιολογικές θεωρίες (π.χ. η δήθεν «θεωρία» της Ναόµι Κλάιν για «σοκ και δέος» που υποστηρίζουν στελέχη της ρεφορµιστικής, της «πατριωτικής», αλλά και της δήθεν «ελευθεριακής» Αριστεράς), µε στόχο την παραπλάνηση των λαών ότι αρκεί να αλλάξουµε τους «κακούς» πολιτικούς και τις πολιτικές τους για να ανατρέψουµε τη νεοφιλελεύθερη παγκοσµιοποίηση! Η νεοφιλελεύθερη παγκοσµιοποίηση είναι ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ φαινόµενο και ανατρέπεται µόνο µέσα από την ανατροπή των θεσµών της, και ιδιαίτερα των ανοικτών και «απελευθερωµένων» αγορών κεφαλαίου, εργασίας, εµπορευµάτων και υπηρεσιών.

7 Οι αγορές αυτές είναι αποτέλεσµα της δυναµικής της καπιταλιστικής οικονοµίας της αγοράς και επιβάλλονται σήµερα από τις ελίτ, είτε «ειρηνικά», µέσα από τους διεθνείς οργανισµούς που ελέγχουν ( ΝΤ, ΕΕ κ.λπ.), ή ακόµη και µε σφαγές (Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη), µε στόχο την ένταξη κάθε χώρας σε αυτή. Στον γεωγραφικό χώρο µας, αυτό γίνεται µέσω της ΕΕ, και ήταν ακριβώς η ένταξή µας στην ΕΕ και στη συνέχεια στην ΟΝΕ και την Ευρωζώνη που οδήγησαν στην έκρηξη της χρόνιας καπιταλιστικής κρίσης της οικονοµίας µας (η παγκόσµια οικονοµική κρίση, αντίθετα µε τις αποπροσανατολιστικές προσεγγίσεις «Μαρξιστών» και ρεφορµιστών, λειτούργησε µόνο ως καταλύτης της δικής µας κρίσης και όχι ως η αιτία της), τη σηµερινή οικονοµική καταστροφή και τη µετατροπή της χώρας, στη συνέχεια, σε προτεκτοράτο. Όµως ο στόχος αυτός είναι και άρρηκτα δεµένος µε την συστηµική αλλαγή και εποµένως συναρτάται απόλυτα µε τον συσχετισµό δυνάµεων που θα επικρατεί αφού θα έχουν επιτευχθεί οι άµεσοι και µεσοπρόθεσµοι στόχοι οι ΟΠΟΙΟΙ ΕΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, πέρα βέβαια από τα ριζοσπαστικά µέτρα που επιβάλλουν οι στόχοι, που αποκλείουν για παράδειγµα παραγωγικές δραστηριότητες από πολυεθνικές αλλά και µεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις, πέρα από τις µικροµεσαίες, ενώ θα ενισχυθούν και σαν πρότυπο για το µέλλον οι εναλλακτικές µορφές οικονοµικής δραστηριότητας που ανέφερα. Τότε ο λαός θα αποφασίσει δηµοκρατικά τι είδους συστηµική αλλαγή θέλει (κεντρικό σχεδιασµό µε κρατικιστικό σοσιαλισµό, Π, ή κάποια µορφή ελευθεριακού σοσιαλισµού) και η µορφή απεξάρτησης από την νεοφιλελεύθερη παγκοσµιοποίηση θα πάρει ανάλογη µορφή µε τη συστηµική αλλαγή στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που θα ήθελαν να κτίσουν µια νέα διεθνοποιηµένη οικονοµία βασιζόµενη στην αλληλεγγύη και την αµοιβαία βοήθεια. Όµως γιατί οι στόχοι του ΛΜ δεν πρέπει να προϋποθέτουν τη Λαϊκή Εξουσία και τη συστηµική αλλαγή γενικότερα, όπως υποστηρίζει σχεδόν σύσσωµη η πραγµατική αντισυστηµική Αριστερά (στην οποία βέβαια δεν περιλαµβάνω τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και όλες εκείνες τις δυνάµεις αυτό-αποκαλουνται αντισυστηµικές ενώ δεν βάζουν καν θέµα άµεσης εξόδους από την ΕΕ!); --Γιατί σήµερα όλοι παραδέχονται ότι δεν υπάρχουν επαναστατικές συνθήκες (έστω και αν υπάρχουν εξεγερσιακές συνθήκες), ούτε προβλέπονται για το προσεχές µέλλον πράγµα που κάνει επιτακτική της ανάγκη ενός Λαϊκού Μετώπου µε στόχους σαν τους παραπάνω για να σταµατήσουµε την οικονοµική και κοινωνική καταστροφή, να βάλουµε τις βάσεις για µόνιµη έξοδο από την κρίση αλλά και τα θεµέλια για συστηµική ή επαναστατική αλλαγή.

8 4. ΠΟΙΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ; Όσον αφορά πρώτα το κοινωνικό υποκείµενο, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε κάθε άλλη χώρα ενταγµένη στην διεθνοποιηµένη οικονοµία της αγοράς, αυτό αποτελείται από όλα τα θύµατα της νεοφιλελεύθερης παγκοσµιοποίησης, όχι µόνο δηλαδή το προλεταριάτο, αλλά και τους ανέργους, τους υποαπασχολούµενους και περιθωριακά απασχολούµενους, τους φοιτητές που καταλήγουν να κάνουν οποιαδήποτε δουλειά διαθέσιµη, ακόµη και εντελώς άσχετη µε τις σπουδές τους (εάν δεν αναγκαστούν να µεταναστεύσουν στο εξωτερικό), τους συνταξιούχους που καταδικάζονται σε συντάξεις πείνας, αλλά και όλους αυτούς που έχουν συνειδητοποιήσει την απάτη της αντιπροσωπευτικής «δηµοκρατίας», καθώς και την ανάγκη αυτοδιαχείρισης σε κάθε τοµέα, και φυσικά αυτούς που βλέπουν την επερχόµενη οικολογική καταστροφή όσο συνεχίζεται η σηµερινή «ανάπτυξη». Τέλος, το πολιτικό υποκείµενο αυτού του αγώνα θα είναι βέβαια το νέο Λαϊκό Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης που θα γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων, κάτω από την αιγίδα του οποίου θα διεξαχθεί ένας µαζικός αγώνας για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, βραχυπρόθεσµα, για να επιτευχθεί η συνολική ανατροπή της σηµερινής καταστροφικής αντεπανάστασης των ελίτ και, µεσοπρόθεσµα, για τη δηµιουργία των βάσεων της οικονοµικής αυτοδυναµίας. 5. ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ; Α. ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ; ιότι είναι τέτοια η αλληλεξάρτηση συµφερόντων της ντόπιας µε αυτά της υπερεθνικής ελίτ, και των προνοµιούχων στρωµάτων της αστικής τάξης στη χώρα µας µε τα αντίστοιχα στρώµατα στην ΕΕ, ώστε µόνο αν ο απελευθερωτικός αγώνας στρεφόταν ενάντια στις ελίτ αυτές και τα αντίστοιχα προνοµιούχα στρώµατα θα µπορούσαµε να δηµιουργήσουµε τις προϋποθέσεις όχι µόνο για την µόνιµη έξοδο από την κρίση αλλά και για την κοινωνική απελευθέρωσή µας, δηλαδή για την πολιτική και οικονοµική αυτοδιεύθυνση µας σαν Λαού. Προφανώς δεν µιλάµε για Μέτωπο που θα περιλαµβάνει το 90-95% του Λαού όπως πχ το ΕΑΜ, γιατί το ποσοστό που αντιπροσωπεύουν τα προνοµιούχα κοινωνικά στρώµατα, οι βολεµένοι που είναι αποφασισµένοι να παλέψουν να µην χάσουν τα προνόµιά τους, (τα οπαία εκφράζονται µέσα από την ενσωµάτωση της χώρας στη νεοφιλελεύθερη παγκοσµιοποίηση και την ΕΕ) είναι πολύ µεγαλύτερο από 5-10%. Κατά τη γνώµη µου είναι τουλάχιστον το 1/3 του Λαού.

9 Β. ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ; Γιατί η Ελλάδα δεν έχει πια την παραµικρή οικονοµική και πολιτική κυριαρχία, δηλαδή ούτε αυτή που είχε από της ίδρυσης του Ελληνικού κράτους. Πάντα είχαµε δικό µας νόµισµα και εποµένως νοµισµατική πολιτική, και δική µας δηµοσιονοµική πολιτική, δηλαδή ένα ελάχιστο επίπεδο οικονοµικής κυριαρχίας, που ελεγχόταν βέβαια από µια σχετικά υποτελή (µε διαβαθµίσεις ανάλογα µε την περίοδο) ντόπια αστική ελίτ. Τώρα όµως έχουµε µια κυβέρνηση από καθαρά ανδρείκελα της Τρόικας που θα υπακούουν άµεσα την κάθε εντολή της για να εκταµιεύεται η εκάστοτε δόση ενός Χρέους που δεν πρόκειται (ούτε µπορεί πρακτικά, ακόµα και µε εκτιµήσεις/αναλύσεις κατεστηµένων οικονοµολόγων στο εξωτερικό) να ξεπληρωθεί ποτέ, ιδιαίτερα µέσα στην ΕΕ. Άλλωστε µε την Οικονοµική και Πολιτική Ένωση που ετοιµάζουν η Ελλάδα θα χάσει για πάντα την οικονοµική κυριαρχία της Εποµένως, η δηµιουργία των προϋποθέσεων οικονοµικής αυτοδυναµίας από µια κυβέρνηση Λαϊκής Ενότητας είναι αναγκαία για την πραγµατική εθνική απελευθέρωση. Αυτό σηµαίνει ότι η Εθνική Απελευθέρωση είναι συνέπεια της Κοινωνικής και όχι το αντίστροφο, όπως υποστηρίζουν διάφορες εθνικιστικές και «πατριωτικές» δυνάµεις. Τα λαϊκά στρώµατα δεν έχουν τα ίδια συµφέροντα µε τις ελίτ και τα προνοµιούχα στρώµατα, που άλλωστε στηρίζουν τη σηµερινή κοινοβουλευτική Χούντα. Το Μέτωπο, εποµένως, δεν µπορεί να είναι απλά µέτωπο εθνικής απελευθέρωσης όπως το παλιό. Σήµερα η εθνική απελευθέρωση ή είναι και κοινωνική απελευθέρωση, ή είναι απάτη. Γι αυτό και οι καλοπροαίρετοι µέσα στην «Πατριωτική Αριστερά» αν δεν συνειδητοποιήσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα των απαιτούµενων επαναστατικών αλλαγών και παραµείνουν σε δήθεν εθνικιστικές (αν όχι και ύποπτες) ανοητολογίες του τύπου ότι πρέπει να µείνουµε στην ΕΕ για να µας...προστατεύσει από την Τουρκία κ.λπ. (τη στιγµή που ήδη έχουµε χάσει την εθνική κυριαρχία µας όχι από την...τουρκία αλλά από την ΕΕ!) δεν έχουν θέση στο νέο Μέτωπο. Απαιτείται δηλαδή το κτίσιµο µιας πλατιάς αντισυστηµικής συµµαχίας, που θα στοχεύει όχι µόνο στην εθνική απελευθέρωση, αλλά θα θέτει και τις βάσεις για την κοινωνική απελευθέρωση στο µέλλον. Όµως, το νέο Λαϊκό Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης δεν σηµαίνει απλώς την «ενότητα της αντι-μνηµονιακής Αριστεράς», την καραµέλα που πιπιλίζει µεγάλο µέρος της ρεφορµιστικής Αριστεράς, µε την υποστήριξη των ΜΜΕ. Το θέµα δεν είναι να αντικαταστήσουµε ένα «κακό» Μνηµόνιο µε ένα «καλό», αλλά να µην έχουµε κανένα Μνηµόνιο να καθορίζει τις τύχες µας, τώρα αλλά και στο µέλλον, και αυτό είναι αδύνατο να γίνει όσο η χώρα είναι ενσωµατωµένη στη διεθνοποιηµένη οικονοµία της αγοράς, µέσω της ΕΕ. Η ενότητα της Αριστεράς, εποµένως, έχει

10 νόηµα µόνο αν στηρίζεται σε κοινούς στόχους και µέσα για την επίτευξή τους, που στοχεύουν στα ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ αίτια της πρωτοφανούς σηµερινής Κοινωνικής αλλά και Εθνικής εξάρτησης, πραγµατικά θα µας βγάλουν οριστικά από την κρίση και αυτή ακριβώς την ενότητα προτείνουµε. 6. ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ; Η σύµπηξη του Λαϊκού Μετώπου Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης από πολιτικές δυνάµεις και ανένταχτους που θα αποδέχονταν τους παραπάνω στόχους για την µόνιµη έξοδο από την καταστροφική κρίση και την οικοδόµηση µιας αυτοδύναµης οικονοµίας, σαν το πρώτο βήµα στην µακροπρόθεσµη οικοδόµηση µιας απελευθερωτικής κοινωνίας, θα αποτελούσε αποφασιστικό βήµα στη δηµιουργία τόσο των υποκειµενικών συνθηκών, όσο και του πολιτικού υποκειµένου. Σε αυτό το Μέτωπο θα πρέπει να µετέχουν εποµένως όλες οι αντισυστηµικές δυνάµεις (είτε είναι οργανωµένες πολιτικές δυνάµεις, είτε συνδικάτα και σύλλογοι, είτε ανένταχτοι), αλλά και όλα τα λαϊκά στρώµατα που είναι θύµατα της κρίσης και της νεοφιλελεύθερης παγκοσµιοποίησης γενικότερα προϋποτιθεµένου βέβαια ότι θα δεσµεύονταν από τους παραπάνω στόχους για την πραγµατοποίηση των επαναστατικών αλλαγών που προτείνουµε. Εννοείται ότι οι συνιστώσες πολιτικές δυνάµεις θα διατηρούσαν την ιδεολογική και οργανωτική αυτονοµία τους ως προς την µελλοντική µορφή κοινωνίας που επιδιώκει η καθεµία και, εποµένως, η δέσµευση όλων των συνιστωσών θα ήταν µόνο στους συγκεκριµένους στόχους που αφορούν τα στάδια οικοδόµησης µιας αυτοδύναµης οικονοµίας, ενώ για την τελική µορφή της απελευθερωτικής κοινωνίας θα αποφασίσει ο επαναστατηµένος λαός στο µέλλον. Εποµένως το Μέτωπο αυτό προϋποθέτει ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές µεταξύ των συνιστωσών του εφόσον όµως όλες θα δεσµεύονταν από τους στόχους αυτούς. 7. ΜΟΡΦΕΣ ΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Α. ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟ Μέτωπο θα έπρεπε να ξεκινήσει µια εκστρατεία µε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα που θα εξηγούσαν γιατί χωρίς την άµεση έξοδο από την ΕΕ (και όχι απλά την Ευρωζώνη) και τα άλλα µέτρα που προτείνουµε δεν είναι δυνατή ούτε η µόνιµη έξοδος από την κρίση ούτε η αποδέσµευση από τη νεοφιλελεύθερη παγκοσµιοποίηση. Η µαζική αυτή εκστρατεία θα έπρεπε να συνοδεύεται

11 από τη δηµιουργία εναλλακτικών ΜΜΕ που θα αποµυθοποιούσαν και θα κατέρριπταν την συστηµική προπαγάνδα (εναλλακτικά έντυπα, ραδιόφωνα, κανάλια, διαδικτυακά µέσα κλπ) Β.ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ Οργάνωση όλων των ενδιαφερόµενων κατά τόπους και σε εθνικό επίπεδο σε λαϊκοµετωπικούς πυρήνες που θα οργανώνονταν αµεσοδηµοκρατικά και ακόµη και τα µέλη ήδη υπαρχουσών πολιτικών οργανώσεων θα µετείχαν σε αυτούς τους πυρήνες σαν µέλη του ΛΜ και όχι σαν οργανώσεις. Οι πυρήνες αυτοί θα µπορούσαν ν αναπτύσσονται γεωγραφικά (Πόλεις/γειτονιές/χωριά κλπ) η στον τόπο δουλειάς, εκπαίδευσης κ.λπ. Όλοι αυτοί οι πυρήνες και ανάλογα µε την αριθµητική δύναµη των µελών τους θα έπρεπε να συνοµοσπονδιοποιούνται στο περιφερειακό επίπεδο και από εκεί στο εθνικό, στέλνοντας εντολοδόχους στα συνοµοσπονδιακά όργανα που θα ήταν ανακλητοί Γ. ΑΜΕΣΗ ΡΑΣΗ Οι µορφές του αγώνα για την επίτευξη αυτών των στόχων θα κυµαίνονταν από ένα κίνηµα άγριων απεργιών από κάτω, που θα ξεπερνούσαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ, Α Ε Υ κλπ) οι οποίες δεν διανοούνται να θέσουν στόχους σαν τους παραπάνω µέχρι τις καταλήψεις και, το κυριότερο, την οργανωµένη µαζική άρνηση πληρωµών των χαρατσιών, την άρνηση εφαρµογής περικοπών στην Υγεία, εκπαίδευση κλπ. Το Μέτωπο θα µπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία, συντονίζοντας και πολιτικοποιώντας τις απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων, που θα κλιµακώνονταν σε επαναλαµβανόµενες ανά εβδοµάδα 48ωρες απεργίες, οι οποίες θα παρέλυαν την οικονοµική και κοινωνική ζωή της Χώρας, και θα οδηγούσαν στον εξαναγκασµό της νέας διακοµµατικής Χούντας για άµεσες εκλογές. Στόχος: η εκλογή κυβέρνησης ΛΜ που θα ήταν δεσµευµένη να βάλει σε άµεση εφαρµογή το παραπάνω πρόγραµµα και να αρχίσει τη διαδικασία για Συντακτική Συνέλευση που θα αποφάσιζε και τη µορφή συστηµικής αλλαγής.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ Η Έκκληση για ένα Μέτωπο Κοινωνικής & Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ) αποτελεί μια πρωτοποριακή πρόταση για Μέτωπο που, αντίθετα με τα ιστορικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2011 ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ 10 Θέσεις για ένα παλλαϊκό Μέτωπο με στόχο την αποτροπή της οικονομικής καταστροφής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2012 ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ Ενώ η ντόπια και υπερεθνική

Διαβάστε περισσότερα

Το πραγματικό (και κρίσιμο) διακύβευμα των εκλογών*

Το πραγματικό (και κρίσιμο) διακύβευμα των εκλογών* Περιεκτική Δημοκρατία, Ειδικό Τεύχος (Άνοιξη 2012) [υπό έκδοση] Τρίτη, 17 Απρίλη 2012 Το πραγματικό (και κρίσιμο) διακύβευμα των εκλογών* ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos Οι

Διαβάστε περισσότερα

Ο στόχος της αυτοδύναμης οικονομίας 1

Ο στόχος της αυτοδύναμης οικονομίας 1 Ο στόχος της αυτοδύναμης οικονομίας 1 1. Η έννοια της οικονομικής αυτοδυναμίας Η έννοια της αυτοδυναμίας στο αναλυτικό πλαίσιο της ΠΔ νοείται πρωτίστως ως αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία δομών ισοκατανομής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΚΕΑ: Γιατί και πώς Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση;

ΜΕΚΕΑ: Γιατί και πώς Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση; ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΜΕ.Κ.Ε.Α.) ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: Η ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΜΠΗΞΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε. κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να κοινό εργατικό μέτωπο ρήξηςαντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.-δντ

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 8 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ 1. ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει σε ένα οριακό σημείο της πολιτικής, εκλογικής και κινηματικής

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟΕΣ ΔΟΕΣ ΤΟΕΣ ΝΟΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ. Γραφείο Προέδρου Γραφείο Γενικού Δ/ντή. Συντρόφισσες, σύντροφοι

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟΕΣ ΔΟΕΣ ΤΟΕΣ ΝΟΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ. Γραφείο Προέδρου Γραφείο Γενικού Δ/ντή. Συντρόφισσες, σύντροφοι Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, 106 80 Αθήνα Τηλ.: 210 3665301-03 - Fax: 210 3665089 www.pasok.gr - e-mail: syntonistis@pasok.gr Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία 1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία Οι πολίτες θεωρούν ότι η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας χειροτέρευσε το διάστημα διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα (πολύ και λίγο 55.7%), και

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 1. Κατά τα φαινόμενα, οι δανειστές θα τραβήξουν στα άκρα τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της χώρας, με μη καταβολή της δανειακής δόσης. Δημιουργείται ένα

Διαβάστε περισσότερα

1) Να διερευνηθεί από το.σ της Οµοσπονδίας η δυνατότητα η µεγάλη Γενική Απεργία της Τετάρτης 26/9/2012 µε απόφασή της να επεκταθεί είτε σε 48ωρη κλαδι

1) Να διερευνηθεί από το.σ της Οµοσπονδίας η δυνατότητα η µεγάλη Γενική Απεργία της Τετάρτης 26/9/2012 µε απόφασή της να επεκταθεί είτε σε 48ωρη κλαδι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Αθήνα, 24-09-2012 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Αρ.Πρωτ. 14 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ- Ε.Τ.Α.Α Μάρνη 22-Αθήνα ΠΡΟΣ Τηλ. 2105217301 (Πρόεδρος).Σ ΠΟΠΟΚΠ - 2103740409 (Γραµµατέας) ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 1. Δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10,11 και 12,13 Σεπτεμβρίου. 2. Μία πενθήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 1. Δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10,11 και 12,13 Σεπτεμβρίου. 2. Μία πενθήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 3 Σεπτεμβρίου 2013 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 317 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη (Κοµµουνιστική) ιεθνής εύτερο Συνέδριο 1920. ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ Κοµµουνιστική Αποχική Φράξια του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόµµατος

Τρίτη (Κοµµουνιστική) ιεθνής εύτερο Συνέδριο 1920. ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ Κοµµουνιστική Αποχική Φράξια του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόµµατος Τρίτη (Κοµµουνιστική) ιεθνής εύτερο Συνέδριο 1920 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ Κοµµουνιστική Αποχική Φράξια του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόµµατος 1. Ο κοινοβουλευτισµός είναι η µορφή πολιτικής εκπροσώπησης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Λ. ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ινστιτούτο Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων 3/12/12

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ. Λ. ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ινστιτούτο Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων 3/12/12 ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ Λ. ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Ινστιτούτο Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων 3/12/12 Η Εικόνα της Κρίσης όπως την αντιλαμβανόμαστε (λανθασμένα) Όταν σκεπτόμαστε ή μιλούμε

Διαβάστε περισσότερα

«Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από

«Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους και όχι στης Βουλής τους διαδρόμους «Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από τα διλήμματα που κυριαρχούν τις τελευταίες μέρες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο και κράτος: Από τα Grundrisse στο Κεφάλαιο και πίσω πάλι

Κεφάλαιο και κράτος: Από τα Grundrisse στο Κεφάλαιο και πίσω πάλι Κεφάλαιο και κράτος: Από τα Grundrisse στο Κεφάλαιο και πίσω πάλι Γιώργος Οικονομάκης geconom@central.ntua.gr Μάνια Μαρκάκη maniam@central.ntua.gr Συνεργασία: Φίλιππος Μπούρας Κομβικό-συστατικό στοιχείο

Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Τον Δεκέμβρη του 2015 ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες σε ένα μεγάλο αριθμό Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (60 στους 135, οι 28 στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ιδρυτική διακήρυξη Η Ελλάδα βιώνει για άλλη μια φορά μια εθνική τραγωδία που απειλεί την κοινωνία με διάλυση και υπονομεύει την ίδια την υπόσταση του έθνους. Η χώρα παγιδευμένη στη μέγγενη παράνομων διεθνών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ Επιτροπή Πολιτικού Συντονισμού ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ 1. ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο μέτρο διακυβέρνησης της χώρας θα προχωρήσει στην άμεση ακύρωση των μνημονίων και ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

SPUR Νέες μορφές κοινωνικής και διαπολιτισμικής ενασχόλησης και εθελοντισμού για την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη

SPUR Νέες μορφές κοινωνικής και διαπολιτισμικής ενασχόλησης και εθελοντισμού για την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη SPUR Νέες μορφές κοινωνικής και διαπολιτισμικής ενασχόλησης και εθελοντισμού για την ενίσχυση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ 1 η εκδήλωση: Πολίτες σε κίνηση 21-23 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φίλες και φίλοι, Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την έννοια την Άμεσης Δημοκρατίας. Της δυνατότητας δηλαδή οι πολίτες να βρίσκονται στο κέντρο της λήψης

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας!

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Από το Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έστειλε επείγουσα (την τρίτη μέσα σε ένα μήνα) εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

«Ευρωζώνη, Λαϊκή Κυριαρχία και Εθνικό Νόμισμα» 15-17/1/2016 Οικονομικό Πανεπιστήμιο-Ημερίδα ΜΑΧΩΜΕ

«Ευρωζώνη, Λαϊκή Κυριαρχία και Εθνικό Νόμισμα» 15-17/1/2016 Οικονομικό Πανεπιστήμιο-Ημερίδα ΜΑΧΩΜΕ «Ευρωζώνη, Λαϊκή Κυριαρχία και Εθνικό Νόμισμα» 15-17/1/2016 Οικονομικό Πανεπιστήμιο-Ημερίδα ΜΑΧΩΜΕ Κοινωνικά κινήματα και διαδικασία αποδέσμευσης από την Ευρωζώνη Γιώργος Χαρίσης, μέλος της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ MIA Ε Ν Α Λ Λ Α Κ Τ Ι Κ Η Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Ο Π Ο Ι Η Σ Η. Μια νέα Δημοκρατική Παγκόσμια Τάξη

Π Ρ Ο Σ MIA Ε Ν Α Λ Λ Α Κ Τ Ι Κ Η Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Ο Π Ο Ι Η Σ Η. Μια νέα Δημοκρατική Παγκόσμια Τάξη Π Ρ Ο Σ MIA Ε Ν Α Λ Λ Α Κ Τ Ι Κ Η Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Ο Π Ο Ι Η Σ Η Μια νέα Δημοκρατική Παγκόσμια Τάξη Το τελευταίο ερώτημα που εγείρεται από την παγκοσμιοποίηση, αν πάρουμε ω δεδομένο ότι είναι ένα συστημικό

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ.: Πάτρα 21/4/2018 ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ.: Πάτρα 21/4/2018 ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 Πάτρα 21/4/2018 E mail: dimospatras@gmail.com ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ «Αγαπητές φίλες και φίλοι, 51 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, ο καλύτερος τρόπος για

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποια ειναι η κατάσταση

1. Ποια ειναι η κατάσταση 1. Ποια ειναι η κατάσταση Οι 2300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ που παραμένουν παρά τη χθεσινή εξέλιξη απλήρωτοι για 2 μήνες με το ύψος των απλήρωτων δεδουλευμένων να ξεπερνάει τα 6εκ. δικαίως βρίσκονται σε κινητοποιήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από τη φορολογία για 150. Νέο ΕΚΑΣ, µε κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

Παράκληση η συµπληρωµένη κατάσταση να αποσταλεί στην διεύθυνση:

Παράκληση η συµπληρωµένη κατάσταση να αποσταλεί στην διεύθυνση: Ιδρυτική διακήρυξη Οι Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαµε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιµετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγµάτων µέσω µνηµονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονοµικής επίθεσης

Διαβάστε περισσότερα

Άξονες συζήτησης για μια πλατιά σύσκεψη της Π-1000 και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς

Άξονες συζήτησης για μια πλατιά σύσκεψη της Π-1000 και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς Άξονες συζήτησης για μια πλατιά σύσκεψη της Π-1000 και άλλων δυνάμεων της Αριστεράς Η Πρωτοβουλία των 1000 καταθέτει αυτό το κείμενο με στόχο να συμβάλει στη συζήτηση για το ποια είναι η απάντηση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΕΜΑ Α1 ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΗ α. Κόμμα του Γ. Θεοτόκη: «Το κόμμα του Γ. Θεοτόκη πυρήνα των Αντιβενιζελικών.», σελ. 92-93 β. Προσωρινή Κυβέρνησις της Κρήτης (1905)

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2011 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 181 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

Συνεντεύξεις «πρόσωπο με πρόσωπο (face to face). Κοινές ερωτήσεις για όλους τους συμμετέχοντες.

Συνεντεύξεις «πρόσωπο με πρόσωπο (face to face). Κοινές ερωτήσεις για όλους τους συμμετέχοντες. Κεντρικά ερωτήματα: Ποιες είναι οι διαστάσεις της συζήτησης για την κρίση στο Δημόσιο Διάλογο; Ήταν η υιοθέτηση του πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα και η ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης μονόδρομος

Διαβάστε περισσότερα

Η β αξιολόγηση «εθνικός στόχος» ή μνημονιακός Γολγοθάς

Η β αξιολόγηση «εθνικός στόχος» ή μνημονιακός Γολγοθάς Η β αξιολόγηση «εθνικός στόχος» ή μνημονιακός Γολγοθάς Συνεχώς προβάλλεται από κυβερνητικά χείλη, μνημονιακά κόμματα και κυρίαρχα «media», η ανάγκη να κλείσει οπωσδήποτε η β αξιολόγηση, ώστε να εξασφαλίσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 11 έως και 13 Μαρτίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

Η ελληνική οικονοµία ως µια αποτυχία της καπιταλιστικής πατριαρχίας & η επιλογή της δυστοπίας

Η ελληνική οικονοµία ως µια αποτυχία της καπιταλιστικής πατριαρχίας & η επιλογή της δυστοπίας 3ο Συνέδριο Επιστηµονικής Εταιρείας Πολιτικής Οικονοµίας «Η Ελληνική οικονοµία &ι ι η πολιτική των Μνηµονίων: κατάσταση & προοπτικές» Πάτρα, 14-15 15 Ιανουαρίου 2014 Η ελληνική οικονοµία ως µια αποτυχία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Α..Ε..Υ. ΕΡΜΗ ΚΑΣΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Γ.Σ.Ε.Ε. Α..Ε..Υ. ΠΕ ΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 6/11/2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Α..Ε..Υ. ΕΡΜΗ ΚΑΣΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Γ.Σ.Ε.Ε. Α..Ε..Υ. ΠΕ ΙΟΝ ΑΡΕΩΣ 6/11/2012 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Α..Ε..Υ. ΕΡΜΗ ΚΑΣΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Γ.Σ.Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

χρεωκοπημένες πολιτικές τους...

χρεωκοπημένες πολιτικές τους... μπροστά στις χρεωκοπημένες πολιτικές τους... Οι φοιτητικές εκλογές φέτος διεξάγονται σε ένα ανατρεπτικό κλίμα. Τόσο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και η συντριβή του δικομματισμού, όσο και οι

Διαβάστε περισσότερα

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Φίλες και Φίλοι, Από το 2007, όταν έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης, χάσαμε πολλά. Μία ολόκληρη δεκαετία. Γύρω μας, ο κόσμος αλλάζει. Δυστυχώς,τώρα που ξαναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Α. Η κρίση, η νέα πολιτική κατάσταση και η ταξική πάλη στην Ελλάδα

Α. Η κρίση, η νέα πολιτική κατάσταση και η ταξική πάλη στην Ελλάδα 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της 2 ης ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Α. Η κρίση, η νέα πολιτική κατάσταση και η ταξική πάλη στην Ελλάδα 1. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά καταπιεσμένα στρώματα, σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Οι βασικές θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας

Οι βασικές θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας Οι βασικές θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας 1.Οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για την πορεία της χώρας. Όλο το κόμμα είναι ανάγκη να τεθεί άμεσα σε θέση μάχης και να δώσει όλες του τις δυνάμεις στην

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ΗΣ ΜΑΙΟΥ

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ΗΣ ΜΑΙΟΥ Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΘ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗΣ, CHADJI@POLSCI.AUTH.GR

Διαβάστε περισσότερα

ENA, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών Ζαλοκώστα 8, 2ος όροφος T enainstitute.org

ENA, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών Ζαλοκώστα 8, 2ος όροφος T enainstitute.org Ιδρυτική Διακήρυξη 1. 2. 3. Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών - ΕΝΑ ενεργοποιείται σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι κοινωνικοί και πολιτικοί θεσμοί λειτουργούν

Διαβάστε περισσότερα

þÿ ¹Ç±Ã¼ ½»» ± º±¹ Á±Ç

þÿ ¹Ç±Ã¼ ½»» ± º±¹ Á±Ç Neapolis University HEPHAESTUS Repository School of Economic Sciences and Business http://hephaestus.nup.ac.cy Informative material 2011-12-21 þÿ ¹Ç±Ã¼ ½»» ± º±¹ Á±Ç þÿœ±á Â, ¹ÎÁ³  þÿ º±Ê http://hdl.handle.net/11728/8997

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 13 - Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης

Ενότητα 13 - Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης Ενότητα 13 - Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις της βιομηχανικής επανάστασης Ιστορία Γ Γυμνασίου Απεικόνιση των γεγονότων στην Haymarket Square Σικάγο - Μάιος 1886 Κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 13 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα της έρευνας... σελ. 3 1. Βαθμός αισιοδοξίας για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 Αθήνα 27.08.2013 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ Α..Ε..Υ. ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ -1- ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΙΝ (18/01/2009) ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΤΙΤΛΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Όταν δεν πρόκειται για απάτη, η «ελεύθερη πρόσβαση» είναι μια ρεφορμιστική στην ουσία

Διαβάστε περισσότερα

"Διαγραφή του δημόσιου χρέους τώρα!" - Του συνάδελφου Λάμπρου Μεραντζή

Διαγραφή του δημόσιου χρέους τώρα! - Του συνάδελφου Λάμπρου Μεραντζή "Διαγραφή του δημόσιου χρέους τώρα!" - Του συνάδελφου Λάμπρου Μεραντζή ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Η προτεραιότητα που αποκτά η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους στη σημερινή συγκυρία κι η λειτουργία του χρέους

Διαβάστε περισσότερα

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Ήδη έχουν ειπωθεί αρκετά. Τη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο λαός την γνωρίζουμε όλοι. Ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις για τις οποίες έχει χυθεί πολύ αίμα. Για μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 & 7 ΜΑΪΟΥ 2016 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με ασήκωτους φόρους και χαράτσια, που επιβάλλονται στους εργαζομένους και στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, κλιμακώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Παναγιώτης Θεοδωρικάκος Διδάσκων Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πρόεδρος της GPO ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ Το πολιτικό

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ 1. Είμαστε υπερήφανοι για τους προηγούμενους έξι μήνες. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση την εντολή του ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

-ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

-ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΕΕ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ «ΛΑΓΟΥ» ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: -ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ-ΑΓΡΟΤΕΣ-ΑΝΕΡΓΟΥΣ -ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο πολίτης απέναντι στην κρίση. MRB, Συλλογή στοιχείων: 27 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο πολίτης απέναντι στην κρίση. MRB, Συλλογή στοιχείων: 27 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2012 A. AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 26ης NOEMΒΡΙΟΥ & ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΔΟΣΗΣ B. ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Γ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ- ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ 1 A. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 26ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό Σημείωμα. αλλαγής καθεστώτος» ασχολείται με τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο

Εισαγωγικό Σημείωμα. αλλαγής καθεστώτος» ασχολείται με τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Εισαγωγικό Σημείωμα Αρχικά, ζητάμε συγγνώμη από τους συνδρομητές και αναγνώστες μας για την καθυστέρηση στην έκδοση του τεύχους αυτού, η οποία όμως οφείλεται στην προσπάθεια μας να καλύψουμε μεγάλο μέρος

Διαβάστε περισσότερα

þÿœ±á Â, ¹ÎÁ³  Neapolis University þÿ º±Ê

þÿœ±á Â, ¹ÎÁ³  Neapolis University þÿ º±Ê Neapolis University HEPHAESTUS Repository School of Economic Sciences and Business http://hephaestus.nup.ac.cy Informative material 2013-09-24 þÿ À±³ ± Ä Â ¼ ºÁ±Ä¹º  ½ þÿœ±á Â, ¹ÎÁ³  þÿ º±Ê http://hdl.handle.net/11728/8984

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική,

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, Πάτρα 15-3-2017 Τη θέση της Δημοτικής Αρχής για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

Η λαϊκή άνοιξη του και οι αιτίες της ήττας.

Η λαϊκή άνοιξη του και οι αιτίες της ήττας. Η λαϊκή άνοιξη του 2010-2012 και οι αιτίες της ήττας. Παρέμβαση της Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικός Αγώνας στο επιστημονικό 3ήμερο του ΜΑΧOΜΕ που πραγματοποιήθηκε 12-13- 14 Γενάρη στην Αθήνα Το θέμα της

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρόλος της Παγκοσµιοποιητικής Αριστεράς στο Σηµερινό Καθεστώς Οικονοµικής Κατοχής και η Στάση του ΚΚΕ

Ο Ρόλος της Παγκοσµιοποιητικής Αριστεράς στο Σηµερινό Καθεστώς Οικονοµικής Κατοχής και η Στάση του ΚΚΕ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΜΕ.Κ.Ε.Α.) & ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015: Η ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΜΠΗΞΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή η πλατφόρμα πολιτικών θέσεων μας βοηθάει όχι μόνο να αποσαφηνίσουμε τις προτάσεις μας για μια αταξική-ακρατική κοινωνία, αλλά μας βοηθάει στο να

Αυτή η πλατφόρμα πολιτικών θέσεων μας βοηθάει όχι μόνο να αποσαφηνίσουμε τις προτάσεις μας για μια αταξική-ακρατική κοινωνία, αλλά μας βοηθάει στο να Επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή σύγχυσης όπου οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους θα πρέπει να επανακαθορίσουμε και να επανανοηματοδοτήσουμε το τι είναι Επανάσταση. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ δια χειρός Dr. Ε. Φραγκεδάκη ISBN: 978-960-93-3811-0 SAPPHO SOFT Dr. Ε. Φραγκεδάκη ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 109 5. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡHΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Α Αθηνών Αξίζω

ΧΡHΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Α Αθηνών Αξίζω ΧΡHΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ Α Αθηνών Αξίζω ένα καλύτερο µέλλον Δικαιούµαι µία παιδεία, εφόδιο ζωής Ψάχνω για δουλειά µε βάση το βιογραφικό µου και όχι τις γνωριµίες Επιθυµώ ευκαιρίες, στήριξη και υγιή ανταγωνισµό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Εισήγηση ηµάρχου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Εισήγηση ηµάρχου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ Εισήγηση ηµάρχου Έχει περάσει ήδη σχεδόν 1,5 χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων µας στο νέο καλλικρατικό ήµο Σαρωνικού, του οποίου τη διοίκηση µας εµπιστεύθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που επιχειρείται όλο και πιο έντονα η διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της ιστορίας του Δευτέρου

Η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που επιχειρείται όλο και πιο έντονα η διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της ιστορίας του Δευτέρου Η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που επιχειρείται όλο και πιο έντονα η διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της ιστορίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και γενικότερα, από την αστική τάξη, τις

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Έρευνα. Μέγεθος Δείγματος: 800 άτομα (52% γυναίκες 48% άνδρες) Ημερομηνίες διεξαγωγής έρευνας 21 Μαρτίου 27 Μαρτίου

Πανελλαδική Έρευνα. Μέγεθος Δείγματος: 800 άτομα (52% γυναίκες 48% άνδρες) Ημερομηνίες διεξαγωγής έρευνας 21 Μαρτίου 27 Μαρτίου Πανελλαδική Έρευνα Μέγεθος Δείγματος: 800 άτομα (52% γυναίκες 48% άνδρες) Ημερομηνίες διεξαγωγής έρευνας 21 Μαρτίου 27 Μαρτίου Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Ταυτότητα της έρευνας Έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Προωθεί τις αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις" στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ,

Προωθεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (24/11/17), στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και τους εργαζόμενους Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Εκατό χρόνια μετά το ξέσπασμά της, η Οχτωβριανή Επανάσταση, που ενέπνευσε την εργατική τάξη και τους λαούς σ όλο τον κόσμο εγκαινιάζοντας μια ολόκληρη εποχή

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Φροντιστήριο Στην Ελληνική Γλώσσα Απαντήσεις

Ειδικό Φροντιστήριο Στην Ελληνική Γλώσσα Απαντήσεις Απαντήσεις Α1. α. Κόμμα του Γ. Θεοτόκη: το κόμμα του Γ. θεοτόκη Αντιβενιζελικών. Σελ. 92-93 και Από τα Αντιβενιζελικά κόμματα..το πιο διαλλακτικό.σελ92 β. Προσωρινή Κυβέρνηση της Κρήτης(1905): Στο μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Χαιρετίζω εκ μέρους του Προέδρου και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ το Συνέδριο της ΠΕΟ. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που εκπροσωπώ

Διαβάστε περισσότερα

Θέσεις - τριμηνιαία επιθεώρηση Το εργατικό κίνημα απέναντι στην κρίση Φραντζέσκος Φατούρος

Θέσεις - τριμηνιαία επιθεώρηση Το εργατικό κίνημα απέναντι στην κρίση Φραντζέσκος Φατούρος του Φραντζέσκου Φατούρου Η σημερινή συγκυρία και τα καθήκοντα του εργατικού κινήματος Με το κείμενο μας αυτό, θα προσπαθήσουμε να τονίσουμε τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής κρίσης. Να αποδείξουμε επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμάζοντας τον επόμενο γύρο αντιλαϊκών μέτρων του Παύλου Δερμενάκη Η κυβέρνηση Τσίπρα χρειάστηκε 7 μήνες για να εγκαταλείψει πλήρως τις εντολές

Προετοιμάζοντας τον επόμενο γύρο αντιλαϊκών μέτρων του Παύλου Δερμενάκη Η κυβέρνηση Τσίπρα χρειάστηκε 7 μήνες για να εγκαταλείψει πλήρως τις εντολές Προετοιμάζοντας τον επόμενο γύρο αντιλαϊκών μέτρων του Παύλου Δερμενάκη Η κυβέρνηση Τσίπρα χρειάστηκε 7 μήνες για να εγκαταλείψει πλήρως τις εντολές του Λαού της 25/1/2015, για κατάργηση των Μνημονίων,

Διαβάστε περισσότερα

εθνικιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση της παρουσίας τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενόψει δε και των εκλογών την

εθνικιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων οι οποίες αποβλέπουν στην ενίσχυση της παρουσίας τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενόψει δε και των εκλογών την Ομιλία Πάνου Καρβούνη Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο Συνέδριο του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών (ΕΚΕΜΕ) και της Trans European Policy Studies

Διαβάστε περισσότερα

NON PAPER ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

NON PAPER ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ NON PAPER ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Για τα περί ΣΥΡΙΖΑ και Σοσιαλδημοκρατίας 1.ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν ένα δικομματικό σκηνικό πόλωσης επιδιώκοντας να συσπειρώσουν δυνάμεις και να αποδυναμώσουν

Διαβάστε περισσότερα

B8-0656/2015 } B8-0659/2015 } B8-0662/2015 } B8-0663/2015 } RC1/Τροπ. 39

B8-0656/2015 } B8-0659/2015 } B8-0662/2015 } B8-0663/2015 } RC1/Τροπ. 39 B8-0663/2015 } RC1/Τροπ. 39 39 Αιτιολογική σκέψη. λαµβάνοντας υπόψη ότι η απώλεια της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας στην παγκόσµια οικονοµία, η υψηλή ανεργία η δηµογραφική µεταβολή και η όλο και µεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, 9 Μαρτίου 2000 Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για την χώρα. Η αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ σηματοδοτεί

Διαβάστε περισσότερα

KKE Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την προστασία των ανέργων & την κατάργηση των χαρατσιών Αλέκα Παπαρήγα

KKE Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την προστασία των ανέργων & την κατάργηση των χαρατσιών Αλέκα Παπαρήγα «Η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ όπως ξέρετε καταθέτει δύο προτάσεις νόμου στη Βουλή, επιμένουμε, δεν κάνουμε πίσω, ξαναφέρνουμε το θέμα της προστασίας της ανεργίας και βεβαίως την κατάργηση των χαρατσιών.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣY.ΡΙΖ.Α.

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣY.ΡΙΖ.Α. ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ MΠΑΝΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣY.ΡΙΖ.Α. ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ Ενότητα κι αγώνας! Υπάλληλοι, εργάτες, λαϊκά στρώματα όλοι μαζί! Μπορούμε να σταματήσουμε τα νέα μέτρα της σφαγής! Έχουμε τη

Διαβάστε περισσότερα

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή.

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή. Ομιλία Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου στην ανοικτή σύσκεψη-παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου 25-5-2015 Σας καλωσορίζουμε σε μια ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

Η στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στη διεθνή οικονομική κρίση, το Ευρώ & τις σχέσεις Κράτους - Οικονομίας

Η στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στη διεθνή οικονομική κρίση, το Ευρώ & τις σχέσεις Κράτους - Οικονομίας Η στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στη διεθνή οικονομική κρίση, το Ευρώ & τις σχέσεις Κράτους - Οικονομίας Δεκέμβριος 2008 0840 / Διάγραμμα 1 Public Issue: Πηγές στοιχείων Κλίμακα στάσεων απέναντι στον

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος :19 - Τελευταία Ενημέρωση Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος :24

Συντάχθηκε απο τον/την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος :19 - Τελευταία Ενημέρωση Τετάρτη, 21 Σεπτέμβριος :24 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ» Αγία Παρασκευή, 20/09/2016 Για άλλη μια φορά στο στόχαστρο η δημόσια ραδιοτηλεόραση από τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα από τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη. Με

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα για την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας

Μήνυμα για την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας Μήνυμα για την παγκόσμια μέρα της Γυναίκας «Μπροστά στην 8η Μάρτη, η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες του λαού στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, έχοντας τη σκέψη της στο δρόμο που άνοιξε για την ισοτιμία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Να τους ανατρέψουµε πριν µας γυρίσουν στον εργασιακό µεσαίωνα

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Να τους ανατρέψουµε πριν µας γυρίσουν στον εργασιακό µεσαίωνα ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Εκλογική Διακήρυξη 35o Συνέδριο ΑΔΕΔΥ Αυτόνοµα Ταξικά Ριζοσπαστικά Συνδικάτα για την Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης-εε-δντ Να τους ανατρέψουµε πριν µας γυρίσουν

Διαβάστε περισσότερα

KKE Χρεοκοπία του λαού ή των μονοπωλίων; Παπαδόπουλος Μάκης

KKE Χρεοκοπία του λαού ή των μονοπωλίων; Παπαδόπουλος Μάκης Καθώς αυξάνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια που προκαλούν οι συνέπειες της κρίσης και η αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, μεγαλώνουν και οι πιθανότητες να δημιουργηθεί ρωγμή στο πολιτικό σύστημα κυριαρχίας της

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα γνώμης. Μάιος 2013

Πανελλαδική έρευνα γνώμης. Μάιος 2013 Πανελλαδική έρευνα γνώμης Μάιος 2013 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: Εφημερίδα Τύπος της Κυριακής. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 22 έως και 24 Μαΐου 2013. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική έρευνα προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

Σηµεία εκτιµήσεων και απόφασης Γενικού Συµβουλίου Α..Ε..Υ. ΑΠΕΡΓΙΑ 22ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σηµεία εκτιµήσεων και απόφασης Γενικού Συµβουλίου Α..Ε..Υ. ΑΠΕΡΓΙΑ 22ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Αθήνα 12.4.2010 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:126 Προς 1.- Οµοσπονδίες Μέλη Α..Ε..Υ. 2.- Νοµαρχιακά Τµήµατα Α..Ε..Υ. Σηµεία εκτιµήσεων και απόφασης Γενικού Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής συνάντηση Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ, RProject, 4/11/2016: Για μια στρατηγική υπέρ της εργασίας μέσα στην κρίση

Διεθνής συνάντηση Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ, RProject, 4/11/2016: Για μια στρατηγική υπέρ της εργασίας μέσα στην κρίση Διεθνής συνάντηση Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ, RProject, 4/11/2016: Για μια στρατηγική υπέρ της εργασίας μέσα στην κρίση Γιάννης Μηλιός 1. Λιτότητα Η λιτότητα δεν είναι ούτε «εσφαλμένη», ούτε «ορθή» πολιτική. Στην

Διαβάστε περισσότερα

A8-0309/12

A8-0309/12 21.10.2016 A8-0309/12 12 João Ferreira, João Pimenta Lopes, Miguel Viegas, Νεοκλής Συλικιώτης, Τάκης Χατζηγεωργίου, Matt Carthy Παράγραφος 2 α (νέα) 2α. επαναλαμβάνει ότι η θέσπιση κοινωνικών δεικτών,

Διαβάστε περισσότερα

Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!!

Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!! Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!! Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο

Διαβάστε περισσότερα