ο Γ.Ε.Λ Πάτρας Τμήμα: Α3. Ερευνητική Εργασία. Θέμα: Μουσική Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Σταυρούλα Μανιάτη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ο Γ.Ε.Λ Πάτρας Τμήμα: Α3. Ερευνητική Εργασία. Θέμα: Μουσική Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Σταυρούλα Μανιάτη"

Transcript

1 ο Γ.Ε.Λ Πάτρας Τμήμα: Α3 Ερευνητική Εργασία Θέμα: Μουσική Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Σταυρούλα Μανιάτη

2 Εισαγωγή Στο πρώτο τετράμηνο επιλέξαμε για θέμα της Ερευνητικής Εργασίας την μουσική. Κάθε ομάδα διάλεξε ένα είδος μουσικής για το όποιο αναζήτησε πληροφορίες και δημιούργησε μια παρουσίαση. Συμμετείχαν οι μαθητές: Βραχνή Νεφέλη Νικόλαος Λεκός Παρασκευόπουλου Κωνσταντίνα Πελλούμπι Κρίσα Σγούρα Παναγιωτα Σκούρτας Ιωάννης Σμυρίλιος Άγγελος Σμυρίλιος Κωνσταντίνος Σπαή Μαρία-Άννα Σπίνος Κωνσταντίνος Σταθάς Ιωάννης Σταματοπούλου Ανδριάνα Στρατογιάννη Χαριτωμένη Σταυρόπουλος Δημήτρης Σωτηρόπουλος Γιώργος Τζίμας Θανάσης Τρίγκα Μαρία Τσαράφλης Δημήτρης Τσαράφλης Παναγιώτης Φουσέκη Παναγιώτα Φλώρος Κωνσταντίνος Χατζάρας Βασίλης Χρόνης Παναγιώτης

3 Μουσική Metal Βασίλης Χαντζάρας Θάνος Τζίμας Παναγιώτης Τσαράφλης Γιάννης Σταθάς

4 Ιστορία Είδη Μέταλ Χαρακτηριστικά Διάσημα Συγκροτήματα

5 Ιστορία της Μέταλ Στις 13 Φεβρουαρίου του 1970 κυκλοφορεί από τους Black Sabbath ο πρώτος ομώνυμος δίσκος, που θεωρείται από την πλειοψηφία των μεταλλάδων η πρώτη metal κυκλοφορία. Γι' αυτό η ημερομηνία κυκλοφορίας του θεωρείται και η ημερομηνία γέννησης του ιδιώματος. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο Paranoid. Και οι δύο πρώτοι δίσκοι περιέχουν κομμάτια ύμνους για το ιδίωμα. Επίσης, την ίδια χρονιά κυκλοφορούν δίσκοι από τους Uriah Heep, τους UFO και τον Alice Cooper.

6 Βασικά είδη Μέταλ Djent Extreme metal Folk metal Funk metal Glam metal Gothic metal Grindcore Groove metal Industrial metal Metalcore Alternative metal Avant-garde metal Black metal Christian metal Crossover thrash Raditional heavy metal Death metal Deathcore Doom meta

7 Γενικότερα Χαρακτηριστικά Το heavy metal παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από τον δυνατό, παραμορφωμένο ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας, τους εμφατικούς ρυθμούς, τον πυκνό ήχο μπάσου και την έντονη χρήση των ντραμς.

8 Διάσημα Συγκροτήματα

9

10

11 Ευχαριστούμε Πολύ

12 ΤΣΑΡΑΦΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΙΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΡΙΓKΑ ΜΑΡΙΑ

13 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗ Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Με αυτό τον όρο χαρακτηρίζονται ελαφριές μορφές ξένης μουσικής, ή αντίστοιχες ελληνικές δημιουργίες πάνω στα ίδια πρότυπα ρυθμού και μελωδίας. Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής. O όρος ποπ' συμπεριλαμβάνει το rock and roll, την ρέγκε και την ελαφρά μουσική του 20 ού αιώνα.

14 ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΠ Τα θέματα που πραγματεύεται αυτό το είδος μουσικής έχουν να κάνουν κυρίως με τα συναισθήματα, την αγάπη και τον έρωτα. Τα κυριότερα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της είναι η κλασική κιθάρα, η ηλεκτρική κιθάρα, το αρμόνιο και τα ντραμς.. Οι πιο βασικές κατηγορίες της ποπ μουσικής είναι : η σόουλ ποπ, η R&B, η country, η pop rock, η latin pop και η χορευτική pop.

15 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Η ποπ μουσική πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική περίπου το Μέχρι και το 1960, η ποπ και η ροκ μουσική θεωρούνταν συνώνυμοι όροι αλλά ύστερα άρχισαν να διαφοροποιούνται σημαντικά μεταξύ τους και να λαμβάνονται ως δύο διαφορετικά είδη μουσικής. Έχει υποστηριχθεί από πολλούς πως η ποπ μουσική σχεδιάστηκε για να προσελκύει τον καθένα και δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο στόχο.

16 ΔΕΚΑΕΤΙΑ 5Ο Τα τραγούδια του Music Hall ήταν τα πρώτα του είδους που γράφτηκαν από επαγγελματίες μουσικούς καθαρά για την τέρψη του κοινού. Χρονολογείται από την βικτοριανή εποχή, όταν ένας performer χρειαζόταν ένα ελκυστικό και αναγνωρίσιμο τραγούδι. Τα πράγματα άλλαξαν με την έλευση της ηχογράφησης, στις αρχές του 20 ου αιώνα. Με αυτό, η μουσική είχε την τύχη να διαδωθεί και σε άλλα μέρη, να εξελιχτεί.

17 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1) Τα ποπ τραγούδια συνήθως είναι σύντομης διάρκειας και είναι γραμμένα στη βασική δομή κουπλέ ρεφρέν, ενώ πολύ συχνά χρησιμοποιούν μελωδικούς ήχους και επαναλαμβανόμενα ρεφρέν. Το Ποπ τραγούδι υπάρχει συνέχεια στη ζωή μας. Εμφανίζεται σε διάφορες μορφές και μπορεί να χαρακτηριστεί ως χαρά, λύπη, ανησυχία, έρωτας, ενθουσιασμός ή απογοήτευση. Είναι αλήθεια λοιπόν, πως το Ποπ τραγούδι μπορεί να εκφράσει την καθημερινότητα μας σε όλα τα φάσματα.

18 2)Τα περισσότερα ποπ τραγούδια είναι μικρής διάρκειας, περίπου δυόμιση με τέσσερα λεπτά τα οποία στοχεύουν στην δημιουργία ενός σταθερού και ευδιάκριτου ρυθμού. Οι συνθέτες της ποπ μουσικής εστιάζουν κυρίως στην μελωδία κι όχι στους στίχους. Οι στίχοι της σύγχρονης ποπ μουσικής βασίζονται σε απλά θέματα της καθημερινότητας-πιο συχνά σε αισθησιακά θέματα και ερωτικές σχέσεις-αν και υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις.

19 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Σε παγκόσμια κλίμακα οι δύο πιο αξιοσημείωτες μορφές της ποπ μουσικής όλης της εποχής ήταν ο Michael Jackson κι η Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα, γνωστή κυρίως με το καλλιτεχνικό όνομα Lady Gaga. O Μichael Jackson έμεινε γνωστός και ως ο Βασιλιάς της ποπ. Όσον αφορά την Ελλάδα, οι μεγαλύτεροι ποπ καλλιτέχνες που αναδείχτηκαν ήταν ο Σάκης Ρουβάς, το συγκρότημα Μέλισσες, η Ελένη Φουρέιρα και η Έλενα Παπαρίζου.

20 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΕΙΔΗ Λάτιν ποπ(π.χ. Amor a la mexicana-thalia) Σόουλ ποπ(π.χ. Ray of light-madonna) Ποπ R&B(π.χ. This is me then-jennifer Lopez) Κάντρι ποπ(π.χ. Fearless-Taylor Swift) Ποπ ροκ(π.χ. The best damn thing-avril Lavigne)

21 BEATLES Οι Beatles ήταν από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της ποπ ροκ μουσικής και επηρέασαν μια ολόκληρη γενιά με τις μελωδίες και τις αρμονίες τους. Στην δεκαετία του 1970, όταν η ποπ πέρασε από χίλια κύματα κατάφεραν να γίνουν σήμα κατατεθέν της ποπ, να αναμειχθούν με την ροκ και να γίνουν κάποιοι από τους σπουδαιότερους. Ωστόσο ένας από τους μεγαλύτερους του είδους παραμένει και ο Elton John ως πιανίστας και τραγουδιστής που αναδείχθηκε στα 70 s.

22 ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΠ Στην σημερινή εποχή οι Έλληνες μουσικοσυνθέτες ασχολούνται όλο και περισσότερο με αυτό το είδος μουσικής και γράφουν ξένους κυρίως αλλά και ελληνικούς στίχους σε ποπ ρυθμούς, καθώς παρατηρείται πως οι νέοι αλλά και οι ενήλικοι δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και αντιδρούν θετικά στην ποπ μουσική. Έτσι η Ελλάδα γνωρίζει συνεχώς καινούριους συνθέτες και μουσικούς που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της ποπ μουσικής.

23 Τα πιο φημισμένα τραγούδια τους είναι τα εξής Άσε με της Ελένης Φουρέιρα Έλεγες του συκροτήματος Μέλισσες Έτσι κι έτσι της Έλενας Παπαρίζου Εμένα θες του Σάκη Ρουβά

24 Rihanna,Beyonce Justin Bieber,Maluma

25 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!

26 Κωνσταντίνα Παρασκευοπούλου Ανδριάνα Σταματοπούλου Παναγιώτα Σγούρα Κρίσα Πελούμπη

27 H ρέγκε (reggae) είναι σύγχρονο μουσικό είδος που αναπτύχθηκε με επίκεντρο τη Τζαμάικα στα τέλη της δεκαετίας του Σε σύντομο χρονικό διάστημα εξελίχθηκε σε κυρίαρχο είδος της τζαμαϊκανής μουσικής σκηνής, ενώ παράλληλα διαδόθηκε διεθνώς με αξιοσημείωτη απήχηση στη Βρετανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Αφρική.

28 Οι ρίζες της ανιχνεύονται στο παραδοσιακό είδος που ονομάζεται μέντο (mento) και χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα.

29 Ως μουσικό είδος εξέφρασε κυρίως τις καταπιεσμένες και οικονομικά υποβαθμισμένες κοινωνικές τάξεις, με συχνές αναφορές στην ανάγκη ισότητας και δικαιοσύνης, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στους στίχους των τραγουδιών.

30 H Reggae αποτελεί ένα τεράστιο, ξεχωριστό κεφάλαιο στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Κάποιοι γνωστοί καλλιτέχνες είναι οι : Peter Tosh Bob Marley Lee "Scratch" Perry Jimmy Cliff Upsetters Bunny Wailer Burning Spear Mighty Sparrow Marcia Griffiths Augustus Pablo Black Uhuru John Holt Maytals Gregory Isaacs

31 Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος των Maytals, Φρέντερικ Χίμπερτ, όρισε τον όρο ρέγκε σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Ρέγκε σημαίνει ό,τι προέρχεται από το λαό, κάτι καθημερινό, από το γκέτο [...] σημαίνει φτώχεια, δεινά, Ρασταφάρι, οτιδήποτε από το γκέτο. Είναι μουσική επαναστατών, ανθρώπων που δεν έχουν αυτό που επιθυμούν».

32 Από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, η ρέγκε συνδέθηκε επίσης στενά με το ρασταφαριανισμό, μεταφέροντας τα κοινωνικά και θρησκευτικά μηνύματά του και συμβάλλοντας στη διάδοσή του

33 Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ξεκίνησε να αναπτύσσεται από DJs το πολύ δημοφιλές είδος του dancehall που χαρακτηρίζεται από το γρηγορότερο ρυθμό του, τη χρήση συνθεσάιζερ και rap φωνητικών.

34 H ρέγκε διατήρησε κυρίως τοπικό χαρακτήρα κατά τα πρώτα χρόνια διαμόρφωσής της, καθώς οι περισσότεροι εκπρόσωποί της παρέμεναν στη Τζαμάικα ενώ μικρό δείγμα της μουσικής τους ακουγόταν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς εκτός της χώρας, κυρίως τραγούδια των Τζίμι Κλιφ και Ντέσμοντ Ντέκερ που περιστασιακά προβάλλονταν στην Αμερική και στην Ευρώπη.

35 Στη δεκαετία του 1970 διαδόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως μέσω Τζαμαϊκανών μεταναστών αλλά και εγχώριων μουσικών, ενώ σημαντική συνεισφορά στη διάδοση της στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές ακόμα χώρες του κόσμου είχε ο Μπομπ Μάρλεϊ, ηγέτης του συγκροτήματος The Wailers και ένας από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες του είδους παγκοσμίως.

36

37 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!!

38 Ηλεκτρονική Χορευτική Μουσική Χρόνης Παναγιώτης Α3

39 Εισαγωγή Η ηλεκτρονική χορευτική μουσική (E.D.M, electronic dance music γνωστή και ως dance music ή electronic) είναι μια ονομασία που χρησιμοποιείται για να περιγράφει κάθε ηλεκτρονικό μουσικό είδος. Είναι με διάφορα η μεγαλύτερη κατηγορία μουσικής, καθώς σε αυτήν ανήκουν πάνω από 70 διαφορετικά ειδή. Στην E.D.M επίσης κατατάσσονται η Pop και η Hip Hop αλλά οι μουσικές τους σκηνές είναι τόσο ιδιαίτερες ώστε να είναι ανεξάρτητες.

40 Ιστορία και προέλευση Οι ρίζες της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής ξεκινούν από τα μέσα του εικοστού αιώνα, με το soundtrack της ταινίας Doctor Who να αποτελεί το πρώτο ηλεκτρονικό άλμπουμ που εκδόθηκε ποτέ (1963). Αργότερα, στις δεκαετίες του 80 και 90, μουσικοί παραγωγοί στο Βέλγιο και την Ολλανδία άρχισαν να πειραματίζονται με αναλογικούς σύνθετες και έτσι δημιουργήθηκε το είδος μουσικής που είναι η αιτία για την σημερινή E.D.M : η Techno. Ταυτόχρονα, στο Chicago των H.Π.Α άνθιζε το επάγγελμα του DJ, που ήταν κρίσιμο για την εξέλιξη της Dance Music.

41 Διάδοση Αρχικά, η E.D.M δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτή, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις κυβερνήσεις πολλών κρατών να την κατακρίνουν. Κύριο αίτιο ήταν η άμεση σύνδεση της Techno και της Acid House με τα ναρκωτικά. Ωστόσο, η ηλεκτρονική χορευτική μουσική συνέχισε να αναπτύσσεται σε παράνομα κλαμπ της Αγγλίας, Ολλανδίας και Αμερικής. Την δεκαετία του 90 όμως, μουσικά ειδή όπως η House και η Trance γνώρισαν φήμη και οδήγησαν στην διάδοση της αρχικά στην Ευρώπη και ύστερα στις Η.Π.Α. Επίσης, πολλοί Pop και Disco, όπως η Madonna, καλλιτέχνες άρχισαν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς ρυθμούς, ωθώντας την E.D.M στην διασημότητα ακόμα πιο γρήγορα. DJ παγκοσμίως αφιέρωσαν την καριέρα τους στην Dance Music ενώ ραδιοφωνικοί σταθμοί έπαιζαν ηλεκτρονικά κομμάτια καθημερινά. Με διάφορα όμως το πιο σημαντικό γεγονός στην ιστορία της διάδοσης της E.D.M ήταν η εφεύρεση ψηφιακών συνθετών, δηλαδή λογισμικών για την παράγωγη μουσικής σε υπολογιστή.

42 Ο ρόλος του DJ στην E.D.M Το επάγγελμα του DJ εμφανίστηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την E.D.M μουσική, αλλά στην αρχή δεν είχε καμοία σύνδεση μαζί της. Οι πρώτοι DJ ασχολιόντουσαν κυρίως με Hip Hop και Disco μουσική ή, σπανιότερα με την Rock. Ωστόσο, όταν η Techno ήρθε στην Αμερική από ολλανδούς μετανάστες, η κατάσταση άλλαξε. Πολλοί DJ αφιέρωσαν την καριέρα τους στην Techno και την προώθησαν με τα λεγόμενα Rave Parties, δηλαδή πάρτι αφιερωμένα σε αυτό το είδος μουσικής. Επίσης, με την διάδοση της Techno στην Αμερική, για πρώτη φορά η ονομασία DJ έγινε συνώνυμη του παραγωγού μουσικής. Οι jockeys άρχισαν να συνθέτουν δίκια τους μουσική η ακόμα να ιδρύουν δίκες τους δισκογραφικές εταιρίες. Όλα αυτά τα γεγονότα ήταν κρίσιμα στην εξέλιξη της E.D.M και στην δημιουργία νέων ηλεκτρονικών ειδών.

43 Όργανα Αναλογικοί Σύνθετες Πρόγραμμα μουσικής παράγωγης (FL Studio)

44 Με την εφεύρεση των ψηφιακών συνθετών, οι αναλογικοί σύνθετες αντικαταστάθηκαν σχεδόν αμέσως. Τα πλεονεκτήματα της μουσικής παράγωγης σε υπολογιστή ήταν προφανή : Ευκολότερη χρήση, περισσότεροι ήχοι και λιγότερο κόστος. Παρόλα αυτά, ακόμα και σήμερα υπάρχουν μουσικοί που χρησιμοποιούν ακόμα αναλογικούς σύνθετες, όπως ο καναδός παραγωγός Deadmau5. Αλλά όργανα που χρησιμοποιούνται είναι το πιάνο και το μπάσο. Ο Deadmau5 στο στούντιο του το 2016

45 Τα διαφορετικά ηλεκτρονικά ειδή Θα ήταν αδύνατο να περιγράφουν όλα τα ειδή που ανήκουν στην E.D.M σε μια μόνο παρουσίαση. Παρόλα αυτά θα δούμε τα βασικά ειδή και μερικές υποκατηγορίες τους.

46 1. Techno Γεννημένη στην Γερμάνια, η τεκνό είναι είδος μουσικής με μινιμαλιστικούς αλλά εντόνους ρυθμούς. Αποτέλεσε βάση για όλη την υπόλοιπη E.D.M. Από τους πρώτους καλλιτέχνες αυτού του είδους ήταν ο Αμερικανός DJ Carl Cox. Παρόλο που δημιουργήθηκε στην Ευρώπη, στην Αμερική εξελίχτηκε και δημιουργήθηκαν υποκατηγορίες της, όπως η Dark Techno. O DJ Carl Cox

47 2. Trance Με προέλευση από την Ολλανδία, η τρανς είναι ένα έντονο μουσικό είδος με γρήγορους ρυθμούς και χορεύτηκες μελωδίες. Πρωτοπόρος αυτής της μουσικής ήταν ο ολλανδός DJ Armin Van Buuren. Υποκατηγορίες της όπως η Psy-Trance γνωρίζουν φήμη ακόμα και σήμερα. O Armin Van Buuren

48 3. House Το πιο αναγνωρίσιμο είδος που κατατάσσετε στην E.D.M. Εφευρέθηκε και αναπτύχτηκε στην Αμερική ενώ επιρρεαστηκε πολύ από την φανκ, την ντίσκο και την τεκνο. Η χάους είναι θερμή, χορευτική και ξεσηκωτική. Σημαντικό ρολό έπαιξαν στην διάδοση της το μουσικό δίδυμο από την Γαλλία, Daft Punk. Η χάους είναι πολύ ευλύγιστο και πολύπλευρο είδος μουσικής, για αυτό έχει πολλά υπό-είδη, όπως την Deep House και την Future House. Οι Daft Punk

49 4. Dubstep H νταπστεπ είναι το αποτέλεσμα παντρέματος της νταμπ με την ηλεκτρονική μουσική. Πρωτοεμφανίστηκε στην Αμερική, επηρεάστηκε από την ρέγκε και κύριοι εκπρόσωποι της ήταν το συγκρότημα Thievery Corporation. Είναι αργή και πολύ ατμοσφαιρική ενώ θυμίζει πολύ στην δομή της την τεκνο. Το συγκρότημα Thievery Corporation

50 5. Brostep To 2009, αμερικανοί παραγωγοί μουσικής εμπνευσμένοι από την νταπστεπ δημιούργησαν ένα νέο είδος E.D.M: την μπροστεπ. Παρόλα αυτά ονόμασαν αυτό το είδος νταπστεπ, δημιουργώντας συνήχηση στην μουσική βιομηχανία. Ωστόσο η μπροστεπ και η νταπστεπ είναι εντελώς διαφορετικά ειδή. Η μπροστεπ είναι σκληροπυρηνική μουσική με ήχους που θυμίζουν ζώα ή μηχανές. Ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες αυτού του είδους είναι ο αμερικανός παραγωγός Skrillex. O Skrillex

51 6. Trap Μαζί με την χάους, η τραπ είναι το πιο διάσημο είδος Dance music έχοντας επηρεάσει δραστικά την Hip Hop και άλλα σύγχρονα ειδή. Χαρακτηρίζεται από τα ακανόνιστα ρυθμικά μοτίβα και την έμφαση της στις χαμηλές συχνότητες του φάσματος του ήχου. Ο Γάλλος DJ Snake προώθησε αυτό το μουσικό είδος σε όλον τον κόσμο με τα άλμπουμ του. Έχει επίσης πολλά υπό-είδη όπως την Hybrid-Trap ή την Future Bass. O DJ-Snake σε κλαμπ της Αμερικής

52 7. Drum & Bass Γρήγοροι ρυθμοί, σύνθετα μοτίβα ντραμς και καταγωγή από τα κλαμπ της Αγγλίας. Η Drum n Bass είναι ίσως το πιο ιδιαίτερο είδος E.D.M και έχει επηρεάσει πολλούς μουσικούς. Ο άγγλος παραγωγός Metrik είναι από τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες DnB της εποχής μας. O Metrik

53 8. Bounce Γνωστή και ως Big Room House, η Bounce είναι μουσική με εντόνους ρυθμούς και σκληροπυρηνικές ηλεκτρονικές μελωδίες. Άνθισε στα μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης και της Ασίας και από τους πρώτους μουσικούς της ήταν ο Γάλλος DJ David Guetta. O David Guetta στο μουσικό φεστιβάλ Ultra Music

54 9. Moombahton Η Moombahton είναι το αποτέλεσμα συνδυασμού των λατινικών Reggueton με την Dubstep. Έχει δεχτεί επιρροή από την Trap και την χάους και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως καλοκαιρινή μουσική. Οι κύριοι καλλιτέχνες που προώθησαν αυτό το είδος ήταν το μουσικό γκρουπ Major Lazer. Το γκρουπ Major Lazer

55 Άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες DJ Wiwek (Άγγλος) Jungle Terror DJ Joyride(Άγγλος) Bass House

56 Deadmau5(Καναδος) Progressive House Kygo(Νορβηγός) Tropical House

57 Avicci(Σουηδός) Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στην E.D.M Oliver Heldens (Ολλανδός) Ένας από τους μεγαλύτερους DJ και παραγωγούς του σήμερα

58 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

59 Ρεμπέτικα τραγούδια Άγγελος Σμυρίλιος Κωνσταντίνος Σμυρίλιος Κωνσταντίνος Φλώρος Παναγιώτης Χρόνης

60 Eισαγωγή Ρεμπέτικο τραγούδι (ή γενικά στον πληθυντικό Ρεμπέτικα) ονομάζεται το ελληνικό αστικό λαϊκό τραγούδι που εμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και απέκτησε τη γνώριμη μορφή του, περίπου μέχρι την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα. Εξελίχθηκε στα λιμάνια ελληνικών πόλεων όπου ζούσε η εργατική τάξη (τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο) και στη συνέχεια πέρασε και σε άλλα αστικά κέντρα. Την ίδια περίπου εποχή αναπτύχθηκε στα Ταμπάχανα Πάτρας μια διαφορετική μορφή αστικού λαϊκού τραγουδιού.

61 Ονομασία Όπως μας πληροφορεί ο ερευνητής του ρεμπέτικου Πάνος Σαββόπουλος, η λέξη ρεμπέτικο είναι δυσετυμολόγητη (15 ετυμολογικές εκδοχές καταγράφει στο άρθρο του), πάντως πρωτοεμφανίζεται ανάμεσα στα 1910 και 1913 σε ετικέτες δύο δίσκων γραμμοφώνου: ο ένας εκδόθηκε μάλλον το 1912 στην Κωνσταντινούπολη από τη δισκογραφική εταιρεία ORFEON RECORD με αριθμό Στη μια του πλευρά υπάρχει το τραγούδι «Απονιά», αρχικά επιθεωρησιακό που σημείωσε επιτυχία στη Σμύρνη και έπειτα ηχογραφήθηκε. Στην ετικέτα του δίσκου και δίπλα στον τίτλο, μέσα σε παρένθεση, υπάρχει η ένδειξη ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ.

62 Ο άλλος δίσκος ηχογραφήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μάλλον το 1913 από τη γερμανική δισκογραφική εταιρεία FAVORITE RECORD. Στη μια πλευρά του δίσκου υπάρχει το γνωστό τραγούδι Τίκι τίκι τακ άγνωστου δημιουργού με ερμηνευτή τον Γιάγκο Ψαμαθιανό. Κάτω από τον τίτλο υπάρχει η ένδειξη ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ.

63 Οι ίδιοι οι ρεμπέτες αποκαλούσαν τα τραγούδια τους απλά «λαϊκά τραγούδια». Ο όρος «ρεμπέτικο» καθιερώθηκε στη δεκαετία του '60, κυρίως λόγω της δουλειάς του Ηλία Πετρόπουλου, για να συμπεριλάβει όλην την προγενέστερη λαϊκή μουσική, αλλά και άλλα είδη όπως τα σμυρναίικα, τα πολίτικα, τα μουρμούρικα και άλλα αδέσποτα τραγούδια, που δεν έχουν στενή μουσικολογική σχέση μεταξύ τους. Κατά μία άποψη, η χρήση του όρου «ρεμπέτικο» ήταν πιο εύηχη από το «λαϊκό», διότι το λαϊκό παραπέμπει ευθέως στο λαό που γράφει ακούει και εκφράζεται με αυτή τη μουσική (δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Ελληνικό Λαό). Οπότε βόλευε κάποιους ο όρος «ρεμπέτικο» που είναι πιο γενικός. Στην πραγματικότητα ρεμπέτικα και λαϊκά ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα.

64 Ιστορία Ο Ηλίας Πετρόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους μελετητές του ρεμπέτικου, χωρίζει την ιστορία του ρεμπέτικου σε τρεις περιόδους: Η εποχή που κυριαρχούν τα στοιχεία από τη μουσική της Σμύρνης Η κλασική περίοδος Η εποχή της ευρείας διάδοσης και αποδοχής.

65 Μουσικά όργανα και ορχήστρα Τα βασικά όργανα του ρεμπέτικου τραγουδιού της κλασικής περιόδου είναι το μπουζούκι και η κιθάρα. Το μπουζούκι είναι το σολιστικό όργανο και παίζει την μελωδία, ενώ η κιθάρα αναλαμβάνει το ρυθμικό μέρος -με παίξιμο «μπασοκίθαρο» όπως λέγεται ο χαρακτηριστικός τρόπος παιξίματος της λαϊκής κιθάρας. Συχνά υπάρχουν δύο μπουζούκια που παίζουν διφωνίες (πρίμο-σεγόντο) ή και ψηλά-χαμηλά. Καμιά φορά συμμετέχει και ο μπαγλαμάς σαν σολιστικό συμπλήρωμα του μπουζουκιού, αν και τις περισσότερες φορές παίζει ρυθμό.

66 Ενίοτε χρησιμοποιούνται επίσης το ακορντεόν, το βιολί, το πιάνο, το κοντραμπάσο, και ως κρουστά τα κουτάλια, τα ζίλια. Στις παλαιότερες ηχογραφήσεις, πιο κοντά στη δημοτική ή στην ανατολική παράδοση, ακούγονται σαντουροβιόλια (σαντούρι και βιολί), κανονάκι και ούτι. Ορισμένες φορές ακούγεται κάτι σαν ήχος γυαλιού. Πρόκειται για τον ήχο που παράγεται από το χτύπημα ενός κομπολογιού σε ένα ποτήρι, γνωστό και ως ποτηροκομπολόγι. Στις παρέες και στις ταβέρνες συνήθιζαν να συνοδεύουν τους μουσικούς με αυτόν τον τρόπο, συνήθεια που πέρασε και σε κάποιες ηχογραφήσεις.

67 Θεματολογία Η θεματολογία των ρεμπέτικων τραγουδιών κινείται σε χώρους συνηθισμένους σε κάθε είδος μουσικής, π.χ. έρωτας, αλλά και στο χώρο της μαγκιάς. Αρχικά κυριαρχούσε το ερωτικό στοιχείο και η θεματολογία ναρκωτικά - φυλακή - παρανομία. Σταδιακά και με την εξάπλωση του ρεμπέτικου σε ευρύτερες μάζες η τα μάγκικα τραγούδια πέρασαν στο περιθώριο, και αναδεικνύονται πολλά κοινωνικά θέματα χωρίς βέβαια να χάσει τη πρωτοκαθεδρία του ο έρωτας. Έχουν γραφτεί ρεμπέτικα τραγούδια για θέματα όπως ο έρωτας, τα ναρκωτικά (χασίς, κοκαΐνη κ.α.) και οι τεκέδες, η φυλακή, για συγγενικά πρόσωπα (π.χ. η μητέρα), ο θάνατος, η ξενιτιά, σατιρικά, για τον στρατό και τον πόλεμο, για «μικρά» θέματα της καθημερινής ζωής, για εξωτικούς τόπους, για τη φτώχεια, για πρόσωπα, για την εργασία, την ασθένεια, την πορνεία, για τις μικρές λύπες και καημούς των ανθρώπων, και άλλα.

68 Ειδικότερα για τους ρεμπέτες χαρακτηριστικοί υπήρξαν οι «αισιόδοξοι» στίχοι δύο κλασικών ρεμπέτικων τραγουδιών: Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά εμένα μ' αγαπούνε, μόλις θα μ' αντικρύσουνε θυσία θα γενούνε. (στίχοι, σύνθεση Μ. Βαμβακάρη) Εβίβα ρεμπέτες εβίβα παιδιά, μες' τη ρεμπέτικη τούτη βραδιά. Παίξε μπουζούκι μου κι όχι πολλά, λίγα χρόνια και καλά. (στίχοι σύνθεση Απ. Καλδάρα)

69 Σημαντικά έργα Δημήτρης Κοντογιάννης : «Θεέ μου μεγαλοδύναμε (Η προσευχή του Μάγκα)» Κώστας Σκαρβέλης : «Τι σου λέει η μάνα σου για μένα;» Στέλλα Χασκίλ : «Μεσ στη χαάπικη αγορά» Μαρίκα Φρατζεσκοπούλου: «Γι αυτό φουμάρω κοκαΐνη» Ρόζας Εσκενάζυ : «Πρέζα όταν πιεις» Γιώργος Γιαννακόπουλου : «Ο Πασατέμπος»

70 ΧΙΠ ΧΟΠ Λεκός Νικόλας Σωτηρόπουλος Γιώργος Σπαή Μαρία-Άννα Στρατογιάννη Χαριτωμένη Φουσέκη Παναγιώτα

71 Η μουσική Χιπ χοπ ή μουσική ραπ είναι μουσικό είδος που σχηματίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τη δεκαετία του '70 που αποτελείται από μια στυλιζαρισμένη ρυθμική μουσική που συνοδεύει συνήθως τη Ραπ μουσική, μια ρυθμική και ομοιοκατάληκτη ομιλία που ψάλλεται. Αναπτύχθηκε σαν μέρος της κουλτούρας Χιπ χοπ, μια υποκουλτούρα που καθορίζεται από τέσσερα βασικά υφολογικά στοιχεία: Ραπ μουσική, Σκρατς, Break Dance και Γκράφιτι. Άλλα στοιχεία περιλαμβάνουν τη δειγματοληψία (ή τα Πλήκτρα), και το Beatboxing.

72 Το Ελληνικό Hip-Hop είναι είδος μουσικής, γνωστή και ως η μουσική του δρόμου προερχόμενη από την Αμερικάνικη κουλτούρα του Χιπ χοπ αλλά με τους δικούς του κανόνες. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές τα τελευταία χρόνια σε αυτή την κατηγορία, όπου πλέον εμπλέκεται ακόμη και με την απλή σύγχρονη Ελληνική μουσική, με αμέσως επόμενο την συνεργασία και άλλων καλλιτεχνών μεταξύ τους και των δυο ειδών.

73 ΕΙΔΗ ΧΙΠ ΧΟΠ Όπως και στην Αμερική, έτσι και εδώ τα στοιχεία είναι τέσσερα: Το ένα είναι το DJing (Disc Jockey), όπου έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια με τα νέας τεχνολογίας προγράμματα και τις δυνατότητες που δίνονται για την παραγωγή ενός κομματιού. Το επόμενο είναι το MCing (Μaster of Ceremony), όπου οι άνθρωποι που ασχολούνται και εκφράζονται μέσω αυτού του είδους, λέγονται Ράπερς (Rappers) και χρησιμοποιούν συνήθως τέσσερις στίχους, που ολοκληρώνονται με ομοιοκαταληξίες, δίνοντας έτσι έναν ρυθμό, κάτι που πολλοί το περιπλέκουν και το αποκαλούν, ως τραγούδι. Το τρίτο είναι το Graffiti, και τα τελευταία χρόνια έχουν ευαισθητοποιηθεί οι Αρχές, για την αισθητική και την δυνατότητα έκφρασης των σχετικών, διοργανώνοντας έτσι κάποιες συναντήσεις γνωστά και ως events, συνοδευόμενα και με άλλες δραστηριότητες. Το τέταρτο και τελευταίο είναι κάτι που απαιτεί πρακτική και αφοσίωση και ανήκει πλέον και ως επιλογή χορού: το Breakdance. Οι λεγόμενοι B-boys εμπνέονται από την ραπ μουσική και πραγματοποιούν ευλύγιστες κινήσεις που ως πρωταρχικό παράγοντα, έχει η ισορροπία.

74 Greek DJing

75 Greek Graffiti

76 Greek Breakdance

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής.

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. Όταν οι Αφρικανοί ήρθαν στην Αµερική τον 19ο

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Η ποπ και η χορευτική μουσική του 1970 στο απόγειό τους Η ροκ και οι παραλλαγές της βρίσκονται στην κορυφή των charts Η αστική μουσική των προηγούμενων δεκαετιών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την 5 ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Σχολικό Έτος: 2016 2017 Τάξη Γ τμήμα 3ο Ερευνητική Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων 12 15 ετών με την μουσική Σοφία Τσανούλα Ηρώ Σολωνάκη

Διαβάστε περισσότερα

Εργάστηκαν οι: Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κελεμπάκης Κωνσταντίνος Μαλάμης Μάνος Μίλε Αντρέας Μπαμπάτσικος Ιάσονας. Αφεντούλη Σοφία

Εργάστηκαν οι: Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κελεμπάκης Κωνσταντίνος Μαλάμης Μάνος Μίλε Αντρέας Μπαμπάτσικος Ιάσονας. Αφεντούλη Σοφία ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ Εργάστηκαν οι: Κελεμπάκης Κωνσταντίνος Μαλάμης Μάνος Μίλε Αντρέας Μπαμπάτσικος Ιάσονας Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Αφεντούλη Σοφία Ρεμπέτικο τραγούδι ονομάζεται το ελληνικό αστικό λαϊκό τραγούδι.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ Η ιστορία της Ροκ μουσικής Η Rock μουσική είναι κατά βάση είδος λαϊκής μουσικής που δημιουργήθηκε από την ανάμιξη πολλών λαών και κουλτούρων

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Δημιουργία Τραγουδιού Στίχοι Σύνθεση-Ερμηνεία Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Τι είναι Τραγούδι; Το τραγούδι είναι μια σύντομη μουσική σύνθεση για ανθρώπινη φωνή (συνήθως συνοδευόμενη από μουσικά όργανα), η

Διαβάστε περισσότερα

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος 2017-2018 Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο 1 2 Η έρευνα της ομάδας βασίστηκε περισσότερο στο διαδίκτυο και λιγότερο σε βιβλιογραφία, καθώς η τελευταία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014. ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ

ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014. ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014 ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ Η ραπ (rap) είναι κυρίως ένα αφροαμερικανικό μουσικό είδος το οποίο έφεραν με την μετακίνηση τους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Φλεγομενεσ ροδεσ Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ 20ο αι.

ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ 20ο αι. ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ 20ο αι. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΗΣ ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΤΣΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΚΟΥΤΣΕΓΚΟΥ ΒΑΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΥΙΔ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκ

Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκ Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μπορεί έπειτα να ενισχυθεί από

Διαβάστε περισσότερα

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ CREATIVE INDUSTRIES PRESENTATION AU7M5 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ. Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης

Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ. Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης Χορός είναι η ποίηση που δημιουργεί το σώμα, με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να εκφράζει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα

ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα Στις αφρικανικές κοινωνίες, χώροι μουσικών δραστηριοτήτων είναι η πλατεία του χωριού, ο δρόμος, οι αυλές,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ

ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Ρίζου Δώρα Σχισμένου Δώρα Συγκούνα Αριστέα Τάση Ραφαέλα Τόλη Όλγα Τσανάδη Δήμητρα 1 Τι ονομάζουμε ρεμπέτικο τραγούδι, οι καταβολές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι ROCK ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι περισσότεροι νέοι στις μέρες μας ακούν και

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80 1 Καπατασίδου Ι., Καραμανίδης Ν, Κόιου Α., Κουντζόγλου Α., Μακρής Β., Μαντόπουλος Α. 1 Γενικό Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης lykeio@aristotelio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ Με τον όρο Κλασική Μουσική αναφέρεται ευρύτερα η δυτικοευρωπαϊκή μουσική παραγωγή που εκτείνεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη του χορού. Αν δεν χορεύεις, χαραμίζεις τα πόδια σου

Η τέχνη του χορού. Αν δεν χορεύεις, χαραμίζεις τα πόδια σου Η τέχνη του χορού Αν δεν χορεύεις, χαραμίζεις τα πόδια σου Tι είναι ο χορός; Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική

Διαβάστε περισσότερα

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60.

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Γ' ΤΜΗΜΑ 3 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. Παπαθανασίου Βαγγέλης, Παπαϊωάννου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΙ ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ

ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΙ ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΙ ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ Το hip hop δεν είναι ένας είδος µουσικής ή ένα είδος χορού, αλλάµίακουλτούραπουαποτελείταιαπό 4 στοιχεία: Ραπ (Ο στίχος)

Διαβάστε περισσότερα

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η rock μουσική είναι ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που ξεκίνησε ως rock n roll στην Αμερική τη δεκαετία του 50 και εξελίχθηκε σε μια ποικιλία διαφορετικών ειδών και ρευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: 2015-2016 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Ευθυμάκη Ιωάννα Καράμπαλης Λευτέρης Λυκουριώτης Γενναίος Μπακούνη

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκοί και Λατινοαμερικάνικοι χοροί

Ευρωπαϊκοί και Λατινοαμερικάνικοι χοροί Ευρωπαϊκοί και Λατινοαμερικάνικοι χοροί Tάνγκο Το τάνγκο ξεκίνησε να χορεύεται πριν από το 1900. Γεννήθηκε στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, αλλά διαδόθηκε σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Υπάρχει επίσης και

Διαβάστε περισσότερα

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr.

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ Καμία μπάντα δεν επηρέασε ποτέ την ποπ κουλτούρα όπως οι Beatles. Για πολλούς, η μουσική τους ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν τον 20 ο αιώνα. Ενσάρκωναν απόλυτα το στυλ των

Διαβάστε περισσότερα

Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal

Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal ΔΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΡΟΥΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την heavy metal μουσική γιατί ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης Σχολικό έτος ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT Α1 Θεμα: Η Τεχνολογία στη ζωή του ανθρώπου. Υποθέμα: Τα αρχαία Ελληνικά μουσικά

1 ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης Σχολικό έτος ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT Α1 Θεμα: Η Τεχνολογία στη ζωή του ανθρώπου. Υποθέμα: Τα αρχαία Ελληνικά μουσικά 1 ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης Σχολικό έτος 2014-2015 ΜΑΘΗΜΑ: PROJECT Α1 Θεμα: Η Τεχνολογία στη ζωή του ανθρώπου. Υποθέμα: Τα αρχαία Ελληνικά μουσικά όργανα. ΜΑΘΗΤΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΑΡΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΒΑΛΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η εικόνα) Djing(Η μουσική)

Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η εικόνα) Djing(Η μουσική) Η μουσική που ακούω Δεν είναι ένας είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία κουλτούρα που αποτελείται από 4 στοιχεία: Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η

Διαβάστε περισσότερα

7 ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ: Θέμα Ερευνητικής Εργασίας: Μουσικά Μονοπάτια

7 ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ: Θέμα Ερευνητικής Εργασίας: Μουσικά Μονοπάτια 7 ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ:2012-2013 Θέμα Ερευνητικής Εργασίας: Μουσικά Μονοπάτια "Ο άνθρωπος που μουσική δεν έχει εντός του, που η συμφωνία των ήχων των γλυκών δεν τον αναταράζει, για προδοσία, γι'αρπαγή,

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός δίσκου: ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ 21977

Κωδικός δίσκου: ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ 21977 3 «ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΚΑΛΛΗ» Κύπρος 1990 Κωδικός δίσκου: ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ 21977 Το 1990, ο συνθέτης Αδάμος Κατσαντώνης επιστρέφει στη Κύπρο, μετά από 12 χρόνια σπουδών και σκληρής δουλειάς. Αμέσως τον πλησιάζουν

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Πριν πολλά χρόνια, στην Αρχαία Ελλάδα, ζούσαν οι Θεοί του Ολύμπου, πού αλλού; στον Όλυμπο. Και ενώ έτρωγαν αδιάκοπα νέκταρ και αμβροσία άρχισαν να πλήττουν

Διαβάστε περισσότερα

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια!

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια! Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε αυτό συμβαίνει τακτικά και στην μουσική Στο εξωτερικό πολλά από αυτά τασυγκροτήματα (μπάντες, duos, trios κοκ) είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό και έτσι κατορθώνουν να σημειώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο μαθήματος 4 Προβολή ταινίας «Ρεμπέτικο» Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2016

Σχέδιο μαθήματος 4 Προβολή ταινίας «Ρεμπέτικο» Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2016 Σχέδιο μαθήματος 4 Προβολή ταινίας «Ρεμπέτικο» Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 2016 Η «ανάγνωση» της ταινίας Στόχοι: Η συνεργασία του εκπαιδευτικού με τους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2013-2014 ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Οι Rolling Stones είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της "βρετανικής

Διαβάστε περισσότερα

Τρεις λαλούν... - Στα Χνάρια της Μουσικής. ΓΕΛ Σκάλας Λακωνίας - Α Λυκείου Σχ. 'Ετος: (Β' Τετράμηνο)

Τρεις λαλούν... - Στα Χνάρια της Μουσικής. ΓΕΛ Σκάλας Λακωνίας - Α Λυκείου Σχ. 'Ετος: (Β' Τετράμηνο) Τρεις λαλούν... - Στα Χνάρια της Μουσικής ΓΕΛ Σκάλας Λακωνίας - Α Λυκείου Σχ. 'Ετος: 2015-2016 (Β' Τετράμηνο) Rock Ο όρος ροκ στη μουσική, χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Μουσική Παράσταση Optima Ο Βαγγέλης Τρίγκας και το μουσικό του σύνολο παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση Optima. Ο σολίστ και συνθέτης ανθολογεί τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Βαγγέλης Τρίγκας ΜΠΟYΖΟYΚΙ, TΡΑΓΟYΔΙ Θόδωρος Μπρουτζάκης ΠΙAΝΟ Μαργαρίτα Καραμολέγκου

Διαβάστε περισσότερα

Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, τραγουδάει επτά τραγούδια στη δισκογραφική αυτή εργασία στην οποία ξεχωρίζου

Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, τραγουδάει επτά τραγούδια στη  δισκογραφική αυτή εργασία στην οποία ξεχωρίζου 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΥ» Στους μαθητές γίνεται αναφορά για τη ζωή και το έργο του Μ. Χατζηδάκι. www.google.gr/search Ο Δήμος Μούτσης το 1970, ενορχηστρώνει τα τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.»

«ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.» «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.» ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 38 ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ( ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΝΓΚΑΣ, ΜΑΤΕΟΥΣ ΚΑΛΒΑΣΙΝΣΚΙ)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 Τ.Θ.: 534, 715 00 ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ.: 2810 763141 FAX: 2810 762701 www.ppkae.gr / e-mail: info@ppkae.gr Αγαπητοί φίλοι, Κρατάτε στα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου...

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου... Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας Μουσική παράσταση Άκουσε το τραγούδι μου... 2018 Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας 2018 Άκουσε το τραγούδι μου... Έτσι τιτλοφορείται η μουσική παράσταση που δίνει ο Βαγγέλης

Διαβάστε περισσότερα

2o ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ. Ιανουάριος Ερευνητική εργασία (PROJECT) α τετραμήνου: «Η ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού»

2o ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ. Ιανουάριος Ερευνητική εργασία (PROJECT) α τετραμήνου: «Η ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού» 2o ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ Ιανουάριος 2014 Ερευνητική εργασία (PROJECT) α τετραμήνου: «Η ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού» (4 η περίοδος: 1953 έως σήμερα) Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μ. Λώλη Μαθητές:

Διαβάστε περισσότερα

αντιστοιχίζεται με την εντολή περίμενε 0.5 (120/60=2 χτύποι ανά δευτερόλεπτο). Στην

αντιστοιχίζεται με την εντολή περίμενε 0.5 (120/60=2 χτύποι ανά δευτερόλεπτο). Στην Προγραμματίζοντας ήχους Το Scratch μας παρέχει εντολές για να προγραμματίσουμε ήχους, δηλαδή να ζητήσουμε την αναπαραγωγή συγκεκριμένων νοτών από διαφορετικά μουσικά όργανα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ψυχολογική δύναμη των ήχων και της μουσικής είναι τεράστια. Οι ήχοι επιδρούν άμεσα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, ο οποίος στη συνέχεια επηρεάζει το νευρικό σύστημα, τους μυς

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχοµένων. Πρόλογος... 1. Περίληψη.. 2. Εισαγωγή...3-4. Θεωρητικό µέρος..5-7. Ερευνητικό µέρος...8-22. Συµπεράσµατα προτάσεις...

Πίνακας Περιεχοµένων. Πρόλογος... 1. Περίληψη.. 2. Εισαγωγή...3-4. Θεωρητικό µέρος..5-7. Ερευνητικό µέρος...8-22. Συµπεράσµατα προτάσεις... Τίτλος εργασίας : Οι µουσικές προτιµήσεις των νέων ηλικίας 14 16 ετών και η σχέση τους µε τη µουσική Του µαθητή Χαράλαµπου Παυλόπουλου Για το µάθηµα της τεχνολογίας Σχολικό έτος 28-29 Β τετραµήνου 1 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Βασικός Εξοπλισμός Studio

Βασικός Εξοπλισμός Studio Μουσική Βιομηχανία Βασικός Εξοπλισμός Studio Ο εξοπλισμός και ο χώρος που χρησιμοποιείται στη μουσική ηχογράφηση Τα βασικά μέρη του είναι: α) Το control room β) Το drum booth γ) Το live room δ) Το isolation

Διαβάστε περισσότερα

Το ρεμπέτικο μετά το 1955 Η μετεξέλιξή του και η επιρροή του στο μεταγενέστερο λαϊκό τραγούδι.

Το ρεμπέτικο μετά το 1955 Η μετεξέλιξή του και η επιρροή του στο μεταγενέστερο λαϊκό τραγούδι. Το ρεμπέτικο μετά το 1955 Η μετεξέλιξή του και η επιρροή του στο μεταγενέστερο λαϊκό τραγούδι. Γρηγόρης Στεφάνου Βάσω Σταμούλη Αμαλία Τσουμάνη Εύη Χατζή Παρασκευή Τσακτσίρα Κατακλυσμός τραγουδιών από χώρες

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Α' Λυκείου Φτιάχνω το δικό μου μουσικό κομμάτι

Ερευνητική Εργασία Α' Λυκείου Φτιάχνω το δικό μου μουσικό κομμάτι Ερευνητική Εργασία Α' Λυκείου Φτιάχνω το δικό μου μουσικό κομμάτι 2013-2014 επιβλέπων καθηγητής: Kωνσταντίνος Ιορδάνογλου Project Α Λυκείου 2013 2014 Φτιάχνω το δικό μου μουσικό κομμάτι 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

«The Queen s Gigue» του Τόμας Ρόμπινσον, (Thomas Robinson )

«The Queen s Gigue» του Τόμας Ρόμπινσον, (Thomas Robinson ) «The Queen s Gigue» του Τόμας Ρόμπινσον, (Thomas Robinson 1560-1609) Ο Τόμας Ρόμπινσον ήταν Άγγλος συνθέτης και μουσικοδιδάσκαλος της περιόδου της Αναγέννησης. Έγραψε μουσικά έργα και δίδαξε τραγούδι,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΙΠ ΧΟΠ ΟΜΑΔΑ 5 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒΑΝΟΒ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΧΙΠ ΧΟΠ ΟΜΑΔΑ 5 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒΑΝΟΒ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΧΙΠ ΧΟΠ ΟΜΑΔΑ 5 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒΑΝΟΒ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ HIP-HOP Hip-hop ονοµάζουµε ένα µουσικό είδος και µια φιλοσοφία ζωής. Μολονότι όχι τόσο διαδεδοµένο

Διαβάστε περισσότερα

ΩΔΕΙΟΝ "ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ"

ΩΔΕΙΟΝ ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ ΩΔΕΙΟΝ "ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ" Αναγνωρισμένο από το κράτος 33 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ... Διδάσκονται όλα τα είδη Ενόργανης, Θεωρητικής και Φωνητικής Μουσικής Αγίας Λαύρας 95 210-2232339 210-2287555 www.odeio-nikos-skalkotas.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από αντιεξουσιαστική μέχρι εθνικιστική. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μέλη ομάδας : Κων/νος Βούλγαρης Τάσος Πλεξίδας Τμήμα : ΕΕΑ3 Β τετράμηνο Εισηγητής : Επαμεινώνδας Τσακίρης Σχολικό έτος : 2013-2014 Have fun ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Το ροκ δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Τ Υ Π Ο Π Ε Ι Ρ Α Μ Α Τ Ι Κ Ο Λ Υ Κ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Π Α Τ Ρ Ω Ν. Μουσικά όργανα. Η καθ ημάς Μικρά Ασία

Π Ρ Ο Τ Υ Π Ο Π Ε Ι Ρ Α Μ Α Τ Ι Κ Ο Λ Υ Κ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Π Α Τ Ρ Ω Ν. Μουσικά όργανα. Η καθ ημάς Μικρά Ασία Π Ρ Ο Τ Υ Π Ο Π Ε Ι Ρ Α Μ Α Τ Ι Κ Ο Λ Υ Κ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Π Α Τ Ρ Ω Ν Μουσικά όργανα Η καθ ημάς Μικρά Ασία Κυριακουλόπουλος Ευάγγελος Μ Π Ο Υ Ζ Ο Ύ Κ Ι Το μπουζούκι είναι ένα έγχορδο όργανο,

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία)

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου Παρασκευή 20 Ιουνίου - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) Οι Light in Babylon αποτελούν ένα «πολυεθνικό»

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Η κορυφαία μουσική πρόταση του χειμώνα που καθήλωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης στην πύλη

Διαβάστε περισσότερα

Πλευρά Α' Ο Μπάμπης ο Φλου (3:30) Μού πες θα φύγω (3:43) Πού να γυρίζεις (4:54) Ξέσπασμα. Οι σοβαροί κλόουν (4:36) Πλευρά Β'

Πλευρά Α' Ο Μπάμπης ο Φλου (3:30) Μού πες θα φύγω (3:43) Πού να γυρίζεις (4:54) Ξέσπασμα. Οι σοβαροί κλόουν (4:36) Πλευρά Β' {begin_newsvisualizer id="1" parameters="closer: false, sticky: true, glue: 'before'"} {news id="1" content=" Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ/ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΙΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΝΤΑΜΗΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ZORBA

Διαβάστε περισσότερα

Στα σχήµατα 1 και 2 βλέπετε δύο στιγµιότυπα του παιχνιδιού γνώσεων για τη µουσική pop. Σχήµα1: Ένα στιγµιότυπο από την έναρξη του παιχνιδιού

Στα σχήµατα 1 και 2 βλέπετε δύο στιγµιότυπα του παιχνιδιού γνώσεων για τη µουσική pop. Σχήµα1: Ένα στιγµιότυπο από την έναρξη του παιχνιδιού Tα παιχνίδια µας Αναπτύξαµε τα παιχνίδια µας στο εκπαιδευτικό προγραµµατιστικό περιβάλλον scratch. Με το scratch µπορούµε να δηµιουργήσετε τις δικές µας διαδραστικές ιστορίες, τα δικά µας παιχνίδια, όπως

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1

Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1 Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1 Ο Τετράμηνο 2012 Περίληψη Ψυχεδελικό Ροκ Garage rock

Διαβάστε περισσότερα

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα.

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. Δεκαετία του 50 - Η Εμφάνιση της ροκ μουσικής και η ανταπόκριση από τον κόσμο. Το πασίγνωστο αυτό μουσικό είδος το οποίο προέρχεται απο το συνδυασμό

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ PROJECT 3: ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ

2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ PROJECT 3: ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ 2 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ PROJECT 3: ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ ΟΜΑΔΑ 1 Η : ΕΥΗ ΚΑΛΑΡΑ ΑΘΗΝΑ ΛΩΛΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΤΟΧΙΑΝΟΣ REGGAE 2 H ρέγκε (reggae) είναι σύγχρονο μουσικό είδος που αναπτύχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική,όπως η

Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική,όπως η Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική,όπως η ανθρώπινη γλώσσα, δεν υπάρχει μονάχα ένα είδος. Σε

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική Αρχαίας Ελλάδας

Μουσική Αρχαίας Ελλάδας Ελληνική Μουσική Ελληνική Μουσική Με την έκφραση ελληνική μουσική εννοούμε συνήθως την μουσική και τα τραγούδια που δημιούργησαν και δημιουργούν Έλληνες και Ελληνίδες, επώνυμα ή ανώνυμα,ατομικά η συλλογικά,

Διαβάστε περισσότερα

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης Ηρακλείο 10/7/2014 Πρώτα άπο όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γωνιών Μαλεβιζίου και τον κύριο Κώστα Παντερή για την προσπάθεια που κάνουν οργανώνοντας για πρώτη φορα μία τέτοια μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ ΜΟΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΣΑ Ε ΕΤΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ

ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ ΜΟΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΣΑ Ε ΕΤΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΕΤΝΗΣΙΚΗ ΕΡΓΑΙΑ Β ΛΤΚΕΙΟΤ 2013-2014 ΜΟΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΣΑ Ε ΕΤΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ Ορισμός Μεγάλοι bluesmen έχουν δηλώςει ότι η ουςία τησ μπλουζ είναι όταν ένασ καλόσ άνθρωποσ, νιώθει χάλια και ξεκινά να εξιςτορεί

Διαβάστε περισσότερα

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com Τρύπες Γιάννης Αγγελάκας: φωνή Γιώργος Καρράς: µπάσσο - φωνητικά Μπάµπης Παπαδόπουλος: κιθάρες- φωνητικά Ασκληπιός Ζαµπέτας: κιθάρες Γιώργος Τόλιος: τύµπανα ηµιουργήθηκαν το 1983 όταν ο Γιώργος Καρράς

Διαβάστε περισσότερα

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com E. meteoramusicfestival@gmail.com F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com METEORA MUSIC FESTIVAL Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μετεώρων διοργανώνει στις 16 και 17 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΈΚΘΕΣΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ»

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΈΚΘΕΣΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΈΚΘΕΣΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με την Ε Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καψόχωρας Ιανουάριος Ιούνιος 2013 Συντελεστές προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ»

ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ» ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Ε Π Ι Τ Ρ Ο Π Η Ε Ι Δ Ι Κ Ω Ν Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ω Ν ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ» Σάββατο,

Διαβάστε περισσότερα

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας).

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας). Ζωρζ Μπιζέ [George Bizet] (1836-1875) Γάλλος συνθέτης Συµφωνία αρ. 1, σε Ντο µείζονα Η µία και µοναδική συµφωνία του γάλλου συνθέτη του 19 ου αιώνα Ζωρζ Μπιζέ, ήταν ένα από τα πρώτα του έργα και γράφτηκε

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018»

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» «ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Παρασκευή 3 Αυγούστου Θοδωρής Βουτσικάκης σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου Σάββατο 4 Αυγούστου Δημήτρης Μπάσης Κυριακή 5 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips

Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Αναπαραγωγή και stop/pause έτοιμων ηχητικών clips Το scratch διαθέτει αρκετά μεγάλη ποικιλία έτοιμων ενσωματωμένων ηχητικών clips τα οποία θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα και θα σας βάλουν σε πειρασμό να πειραματιστείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΜΟΔΑ Η ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΜΟΔΑ Η ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ 9 ο ΓΕΛ Πατρών Σχολικό έτος 2012-13 Τάξη : Α Β Τετράμηνο ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΜΟΔΑ Η ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Ερευνητική ομάδα : Αλεξανδρόπουλος Α. Λιαρομάτης Ν. Μπούζας Ν. Τοσκίδης Δ. Επιβλέπουσες

Διαβάστε περισσότερα

Bolivar Beach Bar Συναυλία Αλληλεγγύης για τους αστέγους της πόλης μας Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Bolivar Beach Bar Συναυλία Αλληλεγγύης για τους αστέγους της πόλης μας Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 Bolivar Beach Bar Συναυλία Αλληλεγγύης για τους αστέγους της πόλης μας Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων είναι αρωγή προς το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της Οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ»

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Παραλίας Πατρών Τάξη Α Σχολικό έτος ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ: Dubstep

Γενικό Λύκειο Παραλίας Πατρών Τάξη Α Σχολικό έτος ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ: Dubstep Γενικό Λύκειο Παραλίας Πατρών Τάξη Α Σχολικό έτος 2012-2013 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ: Dubstep ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ 2013 Ερευνητική ομάδα: 1. Αντύπα Μαρία 2. Γκίκας Γιώργος 3. Δημακοπούλου Νίκη 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ»

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με το 4 ο Νηπιαγωγείο Σερρών Φεβρουάριος Ιούνιος 2012 Συντελεστές προγράμματος Oι μαθητές/ριες του 4 ο Νηπιαγωγείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» ΕΡΕΥΝΑ. Της μαθήτριας της Α Λυκείου Χριστίνας Ρητσοπούλου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» ΕΡΕΥΝΑ. Της μαθήτριας της Α Λυκείου Χριστίνας Ρητσοπούλου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» ΕΡΕΥΝΑ Της μαθήτριας της Α Λυκείου Χριστίνας Ρητσοπούλου Ποιο είναι το αγαπημένο είδος μουσικής των μαθητών της Α Λυκείου Στα πλαίσια του μαθήματος «Tεχνολογία» ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2009

Διαβάστε περισσότερα

Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967

Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967 Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967 Ο Kodály γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1886 στο Kecskemet της Ουγγαρίας. Ο πατέρας του ήταν σταθμάρχης σιδηροδρομικής γραμμής και έπαιζε ερασιτεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

Το Ρεμπέτικο. Η εξέλιξη του Ρεμπέτη μέσα στο χρόνο, στην κοινωνία και στην πολιτική

Το Ρεμπέτικο. Η εξέλιξη του Ρεμπέτη μέσα στο χρόνο, στην κοινωνία και στην πολιτική Το Ρεμπέτικο Η εξέλιξη του Ρεμπέτη μέσα στο χρόνο, στην κοινωνία και στην πολιτική ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠO ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: Σταλίκας Δημήτρης Σιδέρης Λάζαρος Χριστάκης Χάρης Τζουβάρας Κώστας Ανδρούτσος Ιωάννης Χριστόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος 2017-2018 Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο Βιβλιογραφική έρευνα Διαδικτυακή έρευνα 2 Περίοδος1897-1940 Βωβές ταινίες Ηχητικές ταινίες Εμφάνιση ομιλούντων ταινιών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα για αναγνωρισμένης Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. Όπως η εκκλησιαστική, έτσι και η δημοτική μουσική είναι μονοφωνική και τροπική και δεν ακολουθεί τη δυτική τονική αρμονία.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ. Όπως η εκκλησιαστική, έτσι και η δημοτική μουσική είναι μονοφωνική και τροπική και δεν ακολουθεί τη δυτική τονική αρμονία. Το δημοτικό τραγούδι αποτελεί μια σημαντική έκφραση της λαϊκής δημιουργίας. Ως λογοτεχνικό είδος αντλεί το υλικό του από την προφορική λογοτεχνική παράδοση. Στις παραδοσιακές κοινωνίες (στην εποχή της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ. Μπιζανίου & Π. Μελά, Βέροια, ,

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ. Μπιζανίου & Π. Μελά, Βέροια, , ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ Μπιζανίου & Π. Μελά, 593 Βέροια, 23307800, 7805 www.veriaculture.gr Βέροια, 25 Σεπτεμβρίου 207 Αρ. Πρωτ. 899 Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΠΑ αφού έλαβε

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ

Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕ1 Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Παυλίδης Μαρία Παντοπούλου, Νικόλας Χατζησταματίου, Χρήστος Θεοδοσίου, Γιώργος Γεωργίου 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Η ποιότητα της μουσικής παιδείας ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΕΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Από τη φετινή χρονιά το Δημοτικό μας Ωδείο διευρύνεται με νέα τμήματα διδασκαλίας πνευστών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ Μ. ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Μ. ΣΥΝΟΛΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ Μ. ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Μ. ΣΥΝΟΛΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ Μ. ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Μ. ΣΥΝΟΛΩΝ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2017-18 ΕΞΑΜΗΝΟ Β ΤΡΙΤΗ 8 10 2 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 9 ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΘΕΩΡΙΑ ΙΙ - ΜΔ ΙΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ. 24,25&26 Μαΐου 2018

ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ. 24,25&26 Μαΐου 2018 ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ 20/5/2018 10 ο Art Festival «Πολιτιστική Παρεμβολή» 24,25&26 Μαΐου 2018 Οι φοιτητές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ανακοινώνουν την συνέχεια του Art Festival Πολιτιστική

Διαβάστε περισσότερα

TONINO CAROTONE LOCOMONDO. Special guest έκπληξη. Μία ανατρεπτική βραδιά. ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΡΘΙΩΝ 10 (5 το ποτό) STANDS ΟΡΘΙΩΝ 20 (10 το ποτό)

TONINO CAROTONE LOCOMONDO. Special guest έκπληξη. Μία ανατρεπτική βραδιά. ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΡΘΙΩΝ 10 (5 το ποτό) STANDS ΟΡΘΙΩΝ 20 (10 το ποτό) TONINO CAROTONE LOCOMONDO & Special guest έκπληξη Μία ανατρεπτική βραδιά Athens Music Festival - 28 Ιανουαρίου ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΡΘΙΩΝ 10 (5 το ποτό) STANDS ΟΡΘΙΩΝ 20 (10 το ποτό) ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ A' Ζώνη:

Διαβάστε περισσότερα

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης)

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) Σάββατο 22/9/18 Αίθουσα Νέοι Φούρνοι 15.00-16.00 Χρήστος Κοσίδης (βιολί) Jazz βιολί, βασικές

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χορός στα Προγράμματα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Ο Χορός στα Προγράμματα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ο Χορός στα Προγράμματα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ο ρόλος του χορού στην εκπαίδευση Ο χορός είναι κίνηση φυσική δραστηριότητα. Συνεπώς είναι θεματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. 39 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. 39 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ Τηλ: 2795360330, 2795360313 fax: 2795031855 e-mail: culture@gortynia.gov.gr ιστοσελίδα: www.gortynia.gov.gr Δημητσάνα, 12/07/2012 Αρ. Πρωτ.: 13055 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλίας Βολιότης - Καπετανάκης

Ηλίας Βολιότης - Καπετανάκης Τα χρόνια γοργά περνούν, μα πάντα, εκεί στην γραφική ανηφοριά, στο καπηλειό της χαράς και του καημού, μαζευόμαστε για να ευφρανθούμε με δυο πενιές απτάλικες, με δυο στροφές ασίκικου χορού. Όχι, δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικές μουσικές ιστορίες

Ελληνικές μουσικές ιστορίες Ελληνικές μουσικές ιστορίες Η ελληνική μουσική του χτες και του σήμερα 1. Ενώστε με γραμμή τις λέξεις της αριστερής στήλης με τις λέξεις που αντιστοιχούν στη δεξιά: Ρεμπέτικο Πολιτικό Έντεχνο Αντιπολεμικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Το 1946 συντελείται η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Το 1946 συντελείται η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ: O Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Το έργο του θεωρείται πως συνέδεσε τη λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Εργασία στο μάθημα της Μουσικής Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Έντεχνο Τραγούδι o Πότε εμφανίστηκε το έντεχνο τραγούδι; Το έντεχνο τραγούδι εμφανίστηκε προς στα

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξάνδρα Κλάδη. Vital Comments Curriculum Vitae +

Αλεξάνδρα Κλάδη. Vital Comments Curriculum Vitae + Αλεξάνδρα Κλάδη Vital Comments Curriculum Vitae + γεια χαρά! είμαι η Αλεξάνδρα σας παραθέτω ζωτικά μου κείμενα και στοιχεία βιογραφικά, μα καθόλου γραφικά. μοιραστείτε το ελεύθερα. μπορείτε να επικοινωνήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος:2015-2016ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝOY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚOY ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική νησιώτικη μουσική

Ελληνική νησιώτικη μουσική Ελληνική νησιώτικη μουσική Περιεχόμενα : Γενικά Ρυθμός Χοροί Σποράδες Κυκλάδες Δωδεκάνησα Ρόδος, Κάσος, Κάρπαθος Επτάνησα Μουσικά Όργανα Λύρα Λαούτο Βιολί Μπουζούκι Ασκομαντούρα Γενικά : Νησιώτικα, είναι

Διαβάστε περισσότερα