ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ"

Transcript

1 ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ Εργασία σπουδαστών μαθήματος Εισαγωγή στην Εργαστηριακή Πρακτική Άσκηση Εποπτεία (Ι) του Γ Εξαμήνου (χειμερινό ) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΑΤΕΙ Πατρών Υπεύθυνες Εργαστηρίου: Κα Δεδότση Σ. και κα Παγιατάκη Ζ. ΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ! Οκτώβριος

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προστασία παιδιού και οικογένειας...3 Άτομα με αναπηρία ( Α.με.Α )...11 Τρίτη ηλικία...21 Χρήστες ουσιών...26 Παραβατικότητα...30 Ψυχική υγεία...33 Μετανάστες

3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 3

4 Συμβουλευτικό Κέντρο Ατόμου και Οικογένειας Η δομή δημιουργήθηκε για να στηρίξει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσωπική - οικογενειακή αλλά και κοινωνική - επαγγελματική τους ζωή. Παρέχει ατομική και ομαδική Συμβουλευτική για γονείς σε θέματα σχέσεων, επικοινωνίας και διαπαιδαγώγησης. Απευθύνεται σε: γονείς, ενήλικες και νέους ( έφηβοι, με δυσκολίες στην προσωπική τους και κοινωνική τους ζωής) Οι υπηρεσίες του Κέντρου προσφέρονται δωρεάν. Δ/νση: Γούναρη 76, Πάτρα Τηλ.: Σχολή Γονέων Σκοπό έχει την ενδυνάμωση του ρόλου των γονέων, την ενημέρωση των γονέων σε θέματα που θα διευκολύνουν τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους και την ανάπτυξη ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων στην οικογένεια. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Λειτουργούν: ü Ομάδες Γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας ü Ομάδες Γονέων με παιδιά σχολικής ηλικίας ü Ομάδες Γονέων με παιδιά στην εφηβική ηλικία Δ/νση: Γούναρη 76, Πάτρα Τηλ. Κέντρο:

5 Ø Κέντρο Προσχολικής Ανάπτυξης Παιδιών Ο παιδαγωγικός του ρόλος είναι να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν όλους τους τρόπους έκφρασης και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους σύμφωνα με τη δική τους προσωπικότητα. Το Κέντρο βρίσκεται στα Ζαρουχλέικα. Είναι στελεχωμένο από πτυχιούχους νηπιαγωγούς. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Δ/νση: Γούναρη 76, Πάτρα Τηλ. Κέντρο: Ø Πράξις Κέντρο Ημέρας Στοχεύει στον εντοπισμό των ασυνόδευτων παιδιών μέσω κοινωνικής εργασίας στο δρόμο και παρέχει είδη βασικής ανάγκης, πληροφορίες, συμβουλευτική καθώς παραπέμπει σε δομές φιλοξενίας. Δ/νση: Κοραή 40 και Καραϊσκάκη, Πάτρα Τηλ: Ø Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) Κέντρο περίθαλψης και υποστήριξης γυναικών με συζυγικά προβλήματα, και θυμάτων κακοποίησης. Δ/νση: Κανακάρη 101Β, Πάτρα Τηλ.:

6 Ø Δωρεάν Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται από ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, Ξένων Γλωσσών και Η/Υ, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση στα παιδιά. Υποστηρίζονται οι οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν και άλλα κοινωνικά προβλήματα,άρα η επιλογή των παιδιών γίνεται βάσει συγκεκριμένων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων. Μαθήματα θα γίνονται από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα. Έμφαση θα δοθεί στους μαθητές της Γ' Τάξης Λυκείου, ενώ πλέον ενδιαφέρον διαπιστώνεται και από τους μαθητές του Γυμνασίου. Υπεύθυνη: Βάλια Αλεξανδρίδη (Κοινωνική Λειτουργός) Πληροφορίες: Γούναρη 76 (1ος όροφος), Πάτρα Τηλ.:

7 Ø Μονάδα Φύλαξης Παιδιών Η υπηρεσία αυτή, δίνει τη δυνατότητα στους γονείς για ολιγόωρη φύλαξη των παιδιών τους, σε έναν ασφαλή και σύγχρονο χώρο φτιαγμένο ειδικά για παιδιά, σε έναν παιδότοπο της πόλης μας. Θα λειτουργεί το πρωί από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και το απόγευμα από τις 5.30 έως 8 μ.μ., για ένδεκα μήνες το χρόνο, εκτός του Αυγούστου. Η Μονάδα Φύλαξης Παιδιών αναλαμβάνει την φύλαξη παιδιών ηλικίας από 3 έως 8 ετών, τα οποία θα επιβλέπει παιδαγωγός. Η υπηρεσία έχει δυναμικότητα 30 παιδιών ημερησίως και παρέχεται δωρεάν. Δ/νση: Τριών Ναυάρχων 11, Πάτρα Τηλ: / / Ø Γενικό Κρατικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας»: Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού Παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, προάγει την ιατρική έρευνα και εφαρμόζονται προγράμματα ειδίκευσης/εκπαίδευσης γιατρών και λειτουργών διαφόρων κλάδων της υγείας. Δ/νση: Γηροκομείου, Πάτρα Τηλ.: , Fax:

8 ØΣκαγιοπούλειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Πατρών Σκοπός τους είναι η φιλοξενία αγοριών που εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες: α) ορφανά παιδιά, β) εγκαταλειμμένα παιδιά, γ) παιδιά των οποίων οι γονείς πάσχουν από σοβαρή ασθένεια ή έχουν κάποια αναπηρία, δ) παιδιά που προέρχονται από οικογενειακό περιβάλλον με εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ε) παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους έπειτα από εισαγγελική εντολή ή στ) παιδιά από μέρη που δεν παρέχονται δυνατότητες μόρφωσης. Σκοπός των ιδρυμάτων είναι η περίθαλψη, μόρφωση και επαγγελματική εκπαίδευση των φιλοξενούμενων παιδιών. Τα ιδρύματα λειτουργούν ως υποκατάστατα οικογενειών. Δ/νση: Κορυτσάς & Αγ. Σαράντα, Πάτρα Τηλ.: ,330683, , Fax: Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων Σκοπός του Κέντρου είναι η φιλοξενία, μόρφωση και εκπαίδευση κοριτσιών που Ø είναι απροστάτευτα και στερούνται οικογενειακής φροντίδας. Το κέντρο λειτουργεί όλο το 24ωρο και οι επισκέψεις μπορούν να γίνουν κυρίως απογευματινές ώρες πριν τις Το κέντρο είναι κλειστής περίθαλψης δηλαδή τα παιδιά στεγάζονται στο κτήριο. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν. Δ/νση: Ακτή Δυμαίων 27, Πάτρα Τηλ:

9 Ø «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Παρ/μα Αχαΐας Προγράμματα: Σπίτια Φιλοξενίας: Σε παιδιά με κίνδυνο. Κάθε παιδί που δεν μπορεί να μείνει στο οικογενειακό του περιβάλλον και μετά από κοινωνική έρευνα διαπιστώνεται η ακαταλληλότητά του. Στήριξη παιδιών με προβλήματα διαβίωσης Προσφέρει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση λόγω κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων. Στήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας Κοινωνική και ψυχολογική στήριξη παιδιών Φροντίδα στο σπίτι για παιδιά με σοβαρά προβλήματα. Κινητές ιατρικές μονάδες. Προληπτική ιατρική Το 2009 συστάθηκε και οργανώθηκε το Τμήμα Ενημέρωσης Παιδιών, Γονέων και Εκπαιδευτικών, με στόχο την ενημέρωση του κοινού για σοβαρά θέματα που αφορούν τα παιδιά. Δ/νση: Όθωνος Αμαλίας 83, Πάτρα Τηλ: Fax: Δ/νση: Σολωμού 121, Πάτρα Τηλ.: , Fax:

10 Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑ) Κίνηση «Πρόταση» Ο σκοπός λειτουργίας του ΚΔΑ είναι η παροχή ευκαιριών στα παιδιά και εφήβους, μέσω εναλλακτικών προτάσεων, να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους προς ουσιαστικό όφελος της ψυχαγωγίας τους, της προσωπικής τους ανάπτυξης και της δημιουργικής τους έκφρασης. Οι ομάδες του ΚΔΑ είναι για παιδιά και νέους από 7 έως 16 ετών. Οι ομάδες αποτελούνται συνήθως από 7 15 παιδιά, περίπου ίδιας ηλικίας. Η κάθε ομάδα λειτουργεί για 2 ώρες την εβδομάδα, συνήθως τα Σαββατοκύριακα, στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών. Οι ομάδες ξεκινούν το Σεπτέμβρη και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο. Κάθε Σεπτέμβρη οι ομάδες ξεκινούν με παλαιά και νέα μέλη. Επίσης περιλαμβάνει εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για νήπια και παιδιά από 4 έως 8 ετών και πρόγραμμα ημέρας για μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Δ/νση: Σαρανταπόρου 20, Πάτρα Τηλ./Fax Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Κ.Δ.Α.Π.» Δήμου Πατρέων Είναι μονάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (από 6-12 ετών),για κάποιο χρονικό διάστημα της ημέρας εκτός σχολικού ωραρίου. Κάποιες από τις υπηρεσίες που παρέχονται είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου,η ψυχαγωγία των παιδιών, και η ενημέρωση των γονέων για διάφορα θέματα σχετικά με τα παιδιά. Δ/νση: Ευβοίας 211, 2, Πάτρα Τηλ.: , Δ/νση: Πανεπιστημίου 186, Πάτρα Τηλ.: ,

11 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ( Α.με.Α) 11

12 Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων: Απευθύνεται σε μαθητές με οποιουδήποτε βαθμού απώλειας ακοής (βοηθήματα ακοής και κοχλιακά εμφυτεύματα) από την Πάτρα, την ευρύτερη περιοχή και τους διπλανούς Νομούς. Στόχος του συγκεκριμένου σχολείου είναι να δώσει ερεθίσματα και γνώσεις στους μαθητές, μέσα από τη βιωματική μάθηση και τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Διεύθ: Διοδώρου 11, Μποζαϊτικα Πατρών Τηλ./Fax: Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων: Απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου με οποιουδήποτε βαθμού απώλειας ακοής (βοηθήματα ακοής και κοχλιακά εμφυτεύματα) από την Πάτρα, την ευρύτερη περιοχή και τους διπλανούς Νομούς. Διεύθ: Διοδώρου 11, Μποζαϊτικα Πατρών Τηλ./Fax: Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης Κωφών και βαρηκόων Πατρών: Βασικός σκοπός του Σταθμού είναι η Πρώιμη Εκπαιδευτική Παρέμβαση Κωφών/Βαρήκοων Παιδιών, ηλικίας 0-4 χρονών. Δ/νση: Διοδώρου 11, Μποζαΐτικα, Πάτρα Τηλ:

13 Σύλλογος γονέων-κηδεμόνων της σχολής Κωφών Βαρήκοων: Έχει ως στόχο την αλληλοϋποστήριξη και την ενημέρωση των Γονέων των κωφών και βαρήκοων παιδιών, καθώς και την πραγματοποίηση συνεργασίας μεταξύ Γονέων και Σχολείου. Δ/νση: Διοδώρου 11, Μποζαΐτικα, Πάτρα Τηλ Πολυδύναμο Κέντρο Πολιτών με Αναπηρία και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία «ΚΟΜΑΙΘΩ»: Παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπηρία μέσω ομάδων και προγραμμάτων γυμναστικής, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, κατασκευών, εικαστικών, μουσικής, κινησιοθεραπείας, θεάτρου, εκμάθησης βασικών δεξιοτήτων Η/Υ/ κλπ. Δ/νση: Κανελλοπούλου 106, Έξω Αγυιά, Πάτρα Τηλ.: FAX: Πολυδύναμο Κέντρο Στήριξης Πολιτών με Αναπηρία και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία : Παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες με αναπηρία μέσω ομάδων και προγραμμάτων Δ/νση: Θουκυδίδου 106, Κρυτέα Ιτέων, Πάτρα Τηλ:

14 Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων Πατρών: Σκοπός του είναι η Φυσική, η Κοινωνική ή και Επαγγελματική Αναπροσαρμογή και Εκπαίδευση Ατόμων με αναπηρίες από την ηλικία των 15 ετών και η περαιτέρω μέριμνα, για την τοποθέτηση τους στην Ελεύθερη Αγορά Εργασίας. Το Ε.Ι.Α.Α. φιλοξενείται σε χώρους του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών Πάτρας από τις 7:00 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι. Δ/νση: Διοδώρου 11, Μποζαΐτικα, Πάτρα Τηλ.: /438436/ Μέριμνα- Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Σκοπός του Κέντρου (Ν.Π.Ι.Δ.) είναι η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση και η ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων (παιδιών και νέων) που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση. Διεύθυνση: Άλσος Γηροκομείου, Πάτρα Τηλέφωνο: , , FAX:

15 Μονάδα Σπαστικών Παιδιών Στόχος είναι η κινητική αποκατάσταση, η αυτόνομη και η κοινωνική ένταξη στα πλαίσια του δυνατού των παιδιών με κινητικά προβλήματα. Δ/νση : ΜΙΑΟΥΛΗ 42, ΠΑΤΡΑ, 26222, ΑΧΑΙΑΣ Τηλ.: Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση «ΜΑΧΗΤΕΣ»: Στόχους είναι η Εκπαίδευση, Επαγγελματική Κατάρτιση και Απoκατάσταση Ατόμωv με Νoητική Υστέρηση, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Διεύθ: Παπαδιαμαντοπούλου 17, Πάτρα, Τηλέφωνο : Πανελλήνια Αντικωφωτική και Λογοθεραπευτική Οργάνωση Σκοπός της Οργάνωσης (Ν.Π.Ι.Δ.) είναι η επιστημονική ενημέρωση και υλοποίηση της διαγνωστικής, θεραπευτικής ή βελτιωτικής υποστήριξης, οικονομικής ελάφρυνσης των ατόμων με διαταραχές ακοής, λόγου, φωνής και η εξέλιξή τους στην κοινωνία. Δ/νση: Νοταρά 124, Πάτρα Τηλ. :

16 ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών) Σκοπός του είναι η προσφορά υπηρεσιών διά γνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης των μαθητών και κυρίως εκείνων που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και υποστήριξης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας. Δ/νση: Μακεδονίας Τηλ.: Ειδικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία Δημοτικά- Γυμνάσια) Σκοπός τους είναι η παροχή ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ανάλογα με τις αναπηρίες και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, για όσο χρονικό διάστημα είναι αναγκαίο ή και για ολόκληρη τη διάρκεια της σχολικής ζωής τους. Περιλαμβάνουν προγράμματα συστηματικής παρέμβασης όπως εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσιοθεραπεία και κάθε άλλη υπηρεσία που στηρίζει την ισότιμη μεταχείριση των μαθητών, αξιολόγηση και παιδαγωγική και ψυχολογική υποστήριξη 16

17 ΕΙΔΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πατρών: Δ/νση: Ιππολύτης 8, Πάτρα Τηλ.: ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πατρών: Δ/νση: Ποτίδαιας 31, Πάτρα Τηλ Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών Πάτρας: Δ/νση: Θουκυδίδου και Περσεφόνης, Πάτρα Τηλ: Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών και Βαρηκόων: Δ/νση: Διοδώρου 11, Μποζαϊτικα, Πάτρα Τηλ.:

18 ΕΙΔΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών: Δ/νση: Ιππολύτης 8, Πάτρα Τηλ.: ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών: Δ/νση: Ποτίδαιας 31, Πάτρα Τηλ.: ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πατρών- Μονάδα Σπαστικών Παιδιών: Δ/νση: Μιαούλη 42, Πάτρα Τηλ.: / Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Εκπαίδευσης παιδιών στο φάσμα του Αυτισμού Πάτρας: Δ/νση: Κρεστένων 10, Πάτρα Τηλ: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Πάτρας: Δ/νση : Θουκυδίδου και Περσεφόνης Τηλ.: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων: Δ/νση: Διοδώρου 11, Μποζαΐτικα,Πάτρα Τηλ.:

19 ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Αχαΐας: (Η φοίτηση διαρκεί από πέντε έως οκτώ χρόνια και λειτουργούν οι ακόλουθες εξειδικεύσεις: Κηπουρικής-Ραπτικής-Αυτόνομης Διαβίωσης) Δ/νση: Διοδώρου 11, Μποζαΐτικα, Πάτρα Τηλ.: ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής - Α Βαθμίδας (Γυμνασιακή) : (Η φοίτηση διαρκεί πέντε έτη) Δ/ νση: Θεοτοκόπουλου & Επιφανείου, Μπεγουλάκι, Πάτρα Τηλ.: ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής - Β Βαθμίδας (Λυκειακή): (Η φοίτηση διαρκεί 2-4 έτη) Δ/νση: Πρώην Πειραματικό, Ανθούπολη, Πάτρα Τηλ.:

20 Ασυλο Ανιάτων Πατρών Αγία Ευφροσύνη του Φιλ. Σωματείου «Κοιν. Αλληλεγγύη»: Σκοπός του είναι η περίθαλψη και υποστήριξη ασθενών χρονίως πασχόντων, ηλικίας άνω των 18 ετών, που δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν. Δ/νση: Πλ. Παντοκράτορος & Ηλείας, Πάτρα Τηλ.: Άσυλο Χρονίων Παθήσεων Παιδιών του Φιλ. Συλλόγου «Κιβωτός Αγάπης», «Γαλήνη Αναπήρων Παιδιών»: Σκοπός του είναι η περίθαλψη και υποστήριξη παιδιών, χρονίως πασχόντων, ηλικίας κάτω των 18 ετών, που δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν. Δ/νση: Κ. Παλαιολόγου 24, Πάτρα Τηλ.:

21 ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ 21

22 Κέντρο Ανοικτής Προστασίας «Α Κ.Α.Π.Η.» Σε ποιούς απευθύνεται: Στα ηλικιωμένα άτομα (άνω 60 ετών) της περιοχής του Δ. Πάτρας. Παροχές: v v v v v v v v v Ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη Κοινωνική φροντίδα Ιατρική & νοσηλευτική παρακολούθηση Ενημέρωση για θέματα υγείας Φυσιοθεραπεία Οργανωμένη ψυχαγωγία (εκδρομές, συνεστιάσεις) και πολιτιστικές εκδηλώσεις Επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους Κατασκηνώσεις Ιαματικά λουτρά Άθληση Ώρες Λειτουργίας: Από Δευτέρα ως Παρασκευή Πρωί Απόγευμα 16:00-20:00 Δ/νση: Βοσπόρου 7, Τ.Κ Τηλ Κέντρο Ανοικτής Προστασίας «Β Κ.Α.Π.Η.» Δ/νση: Καζαντάκη 2, Αγυία Τηλ: Κέντρο Ανοικτής Προστασίας «Γ Κ.Α.Π.Η.» Δ/νση: Αιδηψού 2, Ζαρουχλέικα Τηλ:

23 Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (Πρόγραμμα Κοινωνικής Φροντίδας) Σε ποιους απευθύνεται: Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες, με προτεραιότητα σ' αυτούς που: δεν εξυπηρετούνται πλήρως χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα διαβιούν μοναχικά ή είναι εγκαταλελειμμένοι και δεν έχουν επαρκείς οικονομικούς πόρους. Ποιοι δικαιούνται "Βοήθεια στο Σπίτι": Άνεργοι, εργαζόμενα άτομα αλλά απειλούμενα με ανεργία και ενταγμένα σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης καθώς και ασφαλισμένοι στον Ο.Γ.Α. με ετήσιο εισόδημα έως ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν την ένταξη ηλικιωμένων ατόμων του συγγενικού τους περιβάλλοντος που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Την ίδια δυνατότητα έχουν και οικογένειες με μέλος άτομο με αναπηρία. Παροχές: Συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη Νοσηλευτική μέριμνα Φροντίδα του νοικοκυριού Συντροφιά Μικρο-αγορές Εξόφληση λογαριασμών Βοήθεια στην ατομική υγιεινή και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται αναγκαίες. 23

24 Οι ενδιαφερόμενοι, ανάλογα με το δημοτικό διαμέρισμα που διαμένουν, μπορούν επίσης να απευθύνονται: oγια το Αρκτικό διαμέρισμα Τηλ.: oγια Κεντρικό και Ανατολικό Τηλ.: o Για Νότιο Τηλ.: o Για Δημοτική Ενότητα Μεσσάτιδος Τηλ.: oγια Δημοτική Ενότητα Παραλίας Τηλ.: / o Για Δημοτική Ενότητα Βραχναιΐκων Τηλ.: / Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας και Χρονίων Παθήσεων «Ο Απόστολος Ανδρέας» Σε ποιους απευθύνεται: Προϋποθέσεις εισαγωγής υπερηλίκων ατόμων προς περίθαλψη: Ηλικία από 65 ετών και άνω Αυτοεξυπηρέτηση Να μην υπάρχει διανοητική αναπηρία, τύφλωση, άνοια και νόσημα που να απαιτεί ειδική νοσηλεία. Έλλειψη οικογενείας (συζύγου, τέκνων) Δ/νση: Πηνελόπης Κωνσταντοπούλου 10, Πάτρα Τηλ.:

25 Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία Νοτιοδυτικής Ελλάδος Υπηρεσίες: Διανέμει δωρεάν έντυπο υλικό, σχετικά με τα προβλήματα των ηλικιωμένων, τις νόσους που αντιμετωπίζουν, την διατροφή τους κ.λπ. Τα έντυπα αυτά αποστέλλονται και στην επαρχία ταχυδρομικώς εάν ζητηθούν. Στηρίζει και ενημερώνει τηλεφωνικά, στο τηλέφωνο από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 με 12 το πρωί όσους έχουν ανάγκη. Γίνονται προσωπικές συναντήσεις με ραντεβού, στα γραφεία της εταιρείας για συμπαράσταση και ενημέρωση (μετά από τηλεφωνική συνεννόηση). Δ/νση: ΝΕΟ Πατρών - Αθηνών 9, Πάτρα Τηλ.: / (απογευματινές ώρες) 25

26 ΧΡΗΣΗ ΟΥΣΙΩΝ 26

27 Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Σκοπός του συγκεκριμένου κέντρου είναι η πρόληψη από διάφορες εξαρτησιογόνες ουσίες και γενικότερα η προώθηση της ψυχικής υγείας. Το κέντρο πρόληψης λειτουργεί σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο «Πρόταση κίνηση για έναν άλλο τρόπο ζωής» και το «Κέντρο πρόληψης των εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. Αχαΐας». Αυτοί οι δύο φορείς αποτελούν το ενιαίο σύστημα πρόληψης. Απευθύνεται σε όλους με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των πολιτών. Δ/νση: Παντανάσσης 95 & Αγ. Γεωργίου, Πάτρα Τηλ.- Fax: , , Fax: Κ.Ε.Θ.Ε.Α Θεραπευτική μονάδα Εφήβων Πάτρας «Οξυγόνο» Το Κ.Ε.Θ.Ε.Α αποτελεί τον πρώτο φορέα απεξάρτησης στην Ελλάδα. Απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και σε νεότερες ηλικίες. Τα προγράμματα του είναι στεγνά δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται υποκατάστατα. Δεν αντιμετωπίζει άτομα με ψυχικές διαταραχές. Η προέλευση είναι εθελοντική και δεν απαιτείται κάποιο χρηματικό ποσό σε αυτό το πρόγραμμα. Επιπλέον διατηρείται το απόρρητο. Βασικότερος στόχος του Κ.Ε.Θ.Ε.Α είναι: Η πλήρης αποχή από την χρήση Η κοινωνική επανένταξη Ο καινούργιος τρόπος ζωής Δ/νση: Φωκαίας 26, Πάτρα Τηλ.:

28 ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΝΑΡΚΟΜΑΝΕΙΣ Το πρόγραμμα εστιάζεται στον εθισμό και στη διαδικασία ανάρρωσης. Οποιοσδήποτε μπορεί να ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα, άσχετα από ηλικία, φυλή, σεξουαλική ταυτότητα, κοινωνική τάξη, θρησκεία ή έλλειψη θρησκείας αρκεί να επιθυμεί να σταματήσει τη χρήση. Δεν υπάρχουν έξοδα εγγραφής και συνδρομές. Η βασικότερη υπηρεσία που παρέχεται στους Ανώνυμους Ναρκομανείς είναι οι συγκεντρώσεις των ομάδων, οι οποίες γίνονται τακτικά, σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο. Επιπλέον διατηρείται το απόρρητο. Δ/νση: Πλουτάρχου & Θεοφράστου (Μποζατικα, ΐ πάνω από το νηπιαγωγείο) Τηλ.: Ο.Κ.Α.Ν.Α Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών ΓΕΦΥΡΑ Η θεραπευτική κοινότητα ΓΕΦΥΡΑ αφορά άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων αλλά τα εξαρτημένα άτομα που απευθύνονται σ αυτήν είναι κυρίως ενήλικοι χρήστες, άγαμοι που ζουν με την γονική οικογένεια, απόφοιτοι Γυμνασίου με κύρια ουσία χρήσης την ηρωίνη. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και συμμετέχει όλη η οικογένεια. Το θεραπευτικό μοντέλο που υιοθετεί το Δίκτυο Θεραπευτικών Υπηρεσιών δεν αρκείται στη σωματική αποτοξίνωση. Στοχεύει στην ανάπτυξη μιας προσωπικότητας που θα επιτρέψει στο άτομο να ξεπεράσει την τάση του να καταφεύγει στα ναρκωτικά. Το πρόγραμμα απέχει από την χρήση οποιασδήποτε ψυχοδραστικής ουσίας. Το πρόγραμμα είναι απόρρητο. Στο πλαίσιο του Δικτύου Θεραπευτικών Υπηρεσιών λειτουργούν οι εξής δομές: 28

29 ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ο.Κ.Α.Ν.Α.): Συμβουλευτικός σταθμός Θεραπευτική κοινότητα γέφυρα Πρόγραμμα κοινωνικής δραστηριοποίησης Τμήμα διαμονής - Ξενώνας θεραπευτικής κοινότητας ΓΕΦΥΡΑ Πρόγραμμα οικογένειας Δ/νση: Αλ. Υψηλάντου 185, Πάτρα Τηλ.: Ανώνυμοι Αλκοολικοί Είναι μια οργάνωση ανδρών και γυναικών, η οποία αποσκοπεί στο να καταφέρουν να απεξαρτηθούν άτομα από τον αλκοολισμό. Βασικός παράγοντας για την υλοποίηση του προγράμματος τους είναι η θέληση και η ελπίδα για την καταπολέμηση του φαινομένου το οποίο μπορεί να οδηγήσει το άτομο στην αυτοκαταστροφή του. Για να μπορέσει να ενταχθεί κάποιος στην συγκεκριμένη αδελφότητα οφείλει να έχει αποφασίσει ότι θέλει να σταματήσει το αλκοόλ. Τα μέλη της οργάνωσης δεν είναι υποχρεωμένα να δίνουν κάποιο χρηματικό ποσό. Δ/νση: Πλατεία Γεωργίου 30Α (2ος όροφος) Τηλ.:

30 ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 30

31 Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Είναι υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αποτελεί κύριο δημόσιο τομέα εξωϊδρυματικής μεταχείρισης ανηλίκων (8-18 ετών) που έχουν διαπράξει αδίκημα ή διατρέχουν τον κίνδυνο να διαπράξουν. Διενεργεί κοινωνική έρευνα όσον αφορά τη ποινική αντιμετώπιση της παραβατικότητας ή της πρόληψης αντίστοιχα. Επίσης, ασκεί αναμορφωτικά μέτρα στον παραβάτη (π.χ. συνεργασία με οικογένεια, παρακολούθηση κοινωνικών και ψυχολογικών προγραμμάτων, κοινωφελή εργασία). Δ/νση: Κορίνθου 184 Τηλ.: Άγιος Στέφανος Καταστήματα Κράτησης Ενηλίκων Τα προγράμματα, οι δραστηριότητες οι οποίες υλοποιούνται είναι: o o Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας ΙΕΚ μαγείρων o Πρόγραμμα ενημέρωσης Κ.Ε.Θ.Ε.Α. Δ/νση: Άγιος Στέφανος στην βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, 4 χλμ. από το κέντρο (Καμίνια) Τηλ:

32 Ελληνική Αστυνομία (Τμήμα Ηθών, Τμήμα Ανηλίκων,Τμήμα Κλεπτών) Τα προγράμματα που υλοποιούνται μεταξύ άλλων, είναι η προστατευτική φύλαξη εφήβων για μέρες και η παραπομπή τους σε μια κοινωνική υπηρεσία, αν χρειαστεί. Δ/νση: Ερμού 95, Πάτρα Τηλ: Τμήμα Ηθών : Τμήμα Ανηλίκων : Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών : ,

33 ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ 33

34 Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Και Ερευνών Παράρτημα Πάτρας Αποτελεί μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα πλαίσια της κοινοτικής ψυχιατρικής. Προσανατολίζεται στην ανάγκη για έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων κυρίως μέσα στην κοινότητα και λιγότερο σε ειδικούς χώρους (κλινικές κλπ). Ώρες λειτουργίας : 8:00-21:00. Δ/νση: Αθ. Διάκου 35, Πάτρα Τηλ.: Κέντρο Ψυχικής Υγείας: Γ. Ν. Πατρών «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» Αποτελεί βασική μονάδα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στα πλαίσια της Κοινοτικής Ψυχιατρικής. Απευθύνεται σε ενήλικες. Τα προγράμματά του είναι: Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο Συμβουλευτική Υποστηρικτική Υπηρεσία Νοσοκομείο Ημέρας Θεραπευτική Ομάδα Παρέμβασης σε σπίτι Αγωγή Κοινότητας Θεραπευτική Ομάδα εξωτερικών Ασθενών Ομάδα Υποστήριξης Οικογενειών Εκπαίδευση Κλινική Έρευνα Δ/νση: Επιδαύρου 8, Πάτρα Τηλ:

35 Σ.Ο.Ψ.Υ Πάτρας (Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία) Ο Σύλλογος, ιδρύθηκε από πρωτοβουλία ατόμων που κάποιο μέλος της οικογένειάς τους έπασχε από ψυχική ασθένεια. Σκοπός του Συλλόγου είναι: α) Εκπαίδευση στη διαχείριση θεμάτων της καθημερινότητας, β) διεκδίκηση κοινωνικών δικαιωμάτων για ισότιμη πρόσβαση στην αγορά εργασίας, γ) καλλιέργεια και σύσφιξη σχέσεων αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των μελών, δ) εκπαίδευση εθελοντών, ε) καταπολέμηση διακρίσεων σε βάρος των ψυχικά ασθενών, στ) υποστήριξη, ενίσχυση των ψυχικά ασθενών και των οικογενειών τους. Δ/νση: Σισίνη 6, Πάτρα Τηλ.: ΨΥΧΑΡΓΩΣ Ξενώνας Ατόμων με Ψυχικά Προβλήματα Ξενώνας που φιλοξενεί ενήλικες με ψυχ. ασθένεια (18-50). Είναι μια μεταβατική δομή μεταξύ ψυχιατρείου και κοινότητας. Σκοπός: Επανένταξη στην κοινότητα χρησιμοποιώντας κυρίως φαρμακευτική αγωγή και εκπαίδευση σε ομάδες για την εκμάθηση καθημερινών δραστηριοτήτων. Δ/νση: Σατωβριάνδου 11, Πάτρα. Τηλ: Δ/νση: Στρατ. Κωνσταντινόπουλου 94 και Κορώνης, Αρόη, Πάτρα 35

36 ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΙΡΙΣ» (Εταιρία Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας παιδιών και ενηλίκων) Εταιρία προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιών και ενηλίκων είναι Ν.Π.Ι.Δ σωματείο μη κερδοσκοπικό. Σκοπός τους είναι η φιλοξενία Ατόμων με ψυχικά προβλήματα, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, η εκτέλεση προγραμμάτων πρόληψηςαγωγής υγείας και η οργάνωση μονάδων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ψυχικής υγείας. Δ/νση: Π.Ε.Ο Πατρών-Αθηνών 10, Ακταίο, Πάτρα Τηλ: ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ «ΣΕΜΕΛΗ» (Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Μ.Κ.Ο. «ΚΛΙΜΑΚΑ») Σκοπός τους είναι η φροντίδα και υποστήριξη σε άτομα με νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχιατρικές διαταραχές, στα πλαίσια της αποασυλοποίησης με απώτερο σκοπό την τελευταία αλλά και την κοινωνική επανένταξη. Δ/νση: Αγίου Στεφάνου 5 και Αρμονίας, Σαραβάλι, Πάτρα Τηλ: , , Fax:

37 Παιδοψυχιατρικό Τμήμα Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Πατρών Σκοπός είναι η προώθηση της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων, παρέχοντας ψυχοκοινωνική, συμβουλευτική και θεραπευτική υποστήριξη. Υποδέχεται περιστατικά από περιοχές της Δυτικής Ελλάδος, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων. Η Μονάδα παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, την κάλυψη του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών και τη νοσηλεία εφήβων, ενώ λειτουργεί και ως Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο. Δ/νση: Περιφερειακή οδός Ρίου- Πατρών, Πάτρα Τηλ.:

38 Παιδοψυχιατρική κλινική στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών : Σκοπός είναι η προώθηση της ψυχικής υγείας των παιδιών, παρέχοντας ψυχοκοινωνική, συμβουλευτική και θεραπευτική υποστήριξη. Δ/νση: Ερ. Σταυρού 40, Πάτρα Τηλ.: / Πρόκειται να λειτουργήσει και Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Καραμανδανείου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων, για παιδιά με μαθησιακά και ψυχιατρικά προβλήματα. Δ/νση: Κορυλλών 2, Πάτρα 38

39 Ψυχιατρικό Τμήμα Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Πατρών: Μονάδα βραχείας νοσηλείας. Απευθύνεται σε ενήλικες. Παρεχόμενες υπηρεσίες: συμβουλευτική, ψυχολογική παρακολούθηση, ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, διασυνδετική ψυχιατρική. Δ/νση: Περιφερειακή οδός Ρίου-Πατρών, Πάτρα Τηλ: Ξενώνας: Πανεπιστημιακού Γ. Ν. Πατρών Απευθύνεται σε ενήλικες, ηλικιωμένους. Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχολογική παρακολούθηση, ψυχοκοινωνική φροντίδα, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, ημερήσια φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, φιλοξενία. Δ/νση: Κωνσταντινόπουλου 94 Τηλ:

40 Προστατευόμενα Διαμερίσματα Πανεπιστημιακού Γ.Ν. Πατρών: Απευθύνονται σε ενήλικες, ηλικιωμένους. Παρεχόμενες υπηρεσίες: Ψυχολογική παρακολούθηση, ψυχοκοινωνική φροντίδα, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση, ημερήσια φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, φιλοξενία, κατ οίκον φροντίδα. Δ/νση: Κορυτσάς 107. Τηλ: Δ/νση: Σωσικράτους 4 Τηλ:

41 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 41

42 Γραφεία Υποστήριξης Μεταναστών: Έχουν σκοπό να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν ουσιαστικά τους μετανάστες, κυρίως τους εργαζόμενους, στην προσπάθειά τους για ισότιµη άσκηση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Δ/νση: Κολοκοτρώνη 20, Τηλ Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Η Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης είναι αρμόδια ιδίως για την εφαρμογή της ισχύουσας κάθε φορά νομοθεσίας περί διαμονής αλλοδαπών. Οφείλει να βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το καθ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και των υποθέσεων αρμοδιότητάς της και να ακολουθεί τις οδηγίες του. Τμήμα Αδειών Διαμονής Αχαΐας Τμήμα Ελέγχου Τμήμα Γραμματείας Δ/νση: Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 55, Πάτρα Τηλ.:

43 Εμείς προτείνουμε, εσείς αποφασίζετε!!! Α.Τ.Ε.Ι. ΠΑΤΡΑΣ -ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Εξάμηνο: Γ Χειμερινό Ακ. Έτους Υπευθ. Εκπαιδευτικοί: Δεδότση Σ. και Παγιατάκη Ζ. Ε.Π.Α. Ι

Υπάρχουσες Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Δράσεις στο Ν.Χανίων:

Υπάρχουσες Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Δράσεις στο Ν.Χανίων: ΧΑΝΙΑ Μάρτιος 2018 Το Ψυχιατρείο έκλεισε αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο χώρος της ψυχιατρικής φροντίδας έχει αλλάξει. Ένα δίκτυο κοινοτικών δομών αντικατέστησε το παλαιό άσυλο Το καλοκαίρι του 2012 λίγους

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Παρασκευή, 01 Απρίλιος :17 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 10 Απρίλιος :13

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Παρασκευή, 01 Απρίλιος :17 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 10 Απρίλιος :13 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό Επιτακτική η ανάγκη σχεδιασμένης πολιτικής για τον αυτισμό enet.gr Ενα προς ένα τα βασικά συστατικά μιάς τέτοιας πολιτικής από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει την τρέχουσα περίοδο) Συνοπτική περιγραφή ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ (Πρωτοβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ (Δευτεροβάθμια Κοινωνική Φροντίδα) ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (όπως ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Υ5β/Γ.Ποικ.35724/2002 (ΦΕΚ Προοίμιο

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Υ5β/Γ.Ποικ.35724/2002 (ΦΕΚ Προοίμιο ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Υ5β/Γ.Ποικ.35724/2002 (ΦΕΚ Β 485 2002) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ - ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ορισμός του κατά το άρθρο 13 του Ν. 2716/99 ειδικού

Διαβάστε περισσότερα

σκοπός Κατανόηση Όρος κατάλληλος; Άτομο με ειδικές ανάγκες Άτομο με αναπηρία Παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

σκοπός Κατανόηση Όρος κατάλληλος; Άτομο με ειδικές ανάγκες Άτομο με αναπηρία Παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Β έτος Σοφία Μπάτσιου Φεβρουάριος 2012 σκοπός Κατανόηση της φύσης και της έννοιας της αναπηρίας της έκτασης και κατηγοριοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα

Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Συκεών Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία: «Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα» Επιμέλεια Εργασίας: Ταταρίδης Μιχάλης Τουμπουλίδης Ιωάννης

Πτυχιακή Εργασία: «Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα» Επιμέλεια Εργασίας: Ταταρίδης Μιχάλης Τουμπουλίδης Ιωάννης Πτυχιακή Εργασία: «Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα» Επιμέλεια Εργασίας: Ταταρίδης Μιχάλης Τουμπουλίδης Ιωάννης Η παρούσα εργασία αποτελεί την Πτυχιακή Εργασία και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ 4/2014 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη 24.2.2014 Προς -Δήμαρχο Αλεξανδρούπολη κ. Ευάγγελο Λαμπάκη -Προϊσταμένη Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Παιδική και Νεανική Πρόνοια

Παιδική και Νεανική Πρόνοια M3 A13 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΚΤΥΩΣΗ κι ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Παιδική και Νεανική Πρόνοια Υπηρεσίες και Μέτρα (ΕΛΛΑΔΑ) επιλεξιμότητας (1) Νομοθετικές Απαιτήσεις (1) Νόμος υπ αρθ.2716 (ΦΕΚ 96/Α/17-5-1999) για

Διαβάστε περισσότερα

αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Σύμβολο της μεθόδου "Κείμενο για Όλους" Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Τμήμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Μάρτιος 2009 Ποια είναι τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Ο Νόμος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ακαδημαϊκό έτος

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ακαδημαϊκό έτος ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ακαδημαϊκό έτος 2016-17 Η σειρά εμφάνισης των ονομάτων γίνεται με βάση τον αριθμό μητρώου (αύξουσα σειρά). Πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις και τον

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης της παλιάς πόλης Ρεθύμνου. Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης της παλιάς πόλης Ρεθύμνου. Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπτυξης της παλιάς πόλης Ρεθύμνου Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ Δράσεις Συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους: η εμπειρία από τη λειτουργία του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου».

Πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους: η εμπειρία από τη λειτουργία του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου». Πρόληψη προβλημάτων ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους: η εμπειρία από τη λειτουργία του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου». Αθανασοπούλου Ευαγγελινή Παιδοψυχίατρος, Επιμελήτρια Ε.Σ.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη Πανεπιστήμιο Αιγαίου Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης (ΚΕΤ) Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Εργασίας και Επαγγελμάτων σχετικών με τις Νέες Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γιώργος Μακρυνός Συντονιστής ΕΔΥ. Εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος Κορυδαλλού- Πολιτικός Υπεύθυνος στο

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία

Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία Ελένη Δημητρίου Ψυχολόγος Λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία Επιτροπή Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Βούτες Ηρακλείου (Γ Κτήριο Νοσοκομείου) Σπιναλόγκας 1, Ηράκλειο Χρυσοστόμου 25, Ηράκλειο. Βούτες Ηρακλείου.

Βούτες Ηρακλείου (Γ Κτήριο Νοσοκομείου) Σπιναλόγκας 1, Ηράκλειο Χρυσοστόμου 25, Ηράκλειο. Βούτες Ηρακλείου. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ KΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Πα.Γ.Ν.Η. ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΦΟΡΕΑΣ / ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συλλήψεις για Ναρκωτικά ανά 1000 κατ.

Συλλήψεις για Ναρκωτικά ανά 1000 κατ. ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ: 3 (ΣΥΝΟΛΟ 7) ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ «ΑΘΗΝΑ ΖΩΗ» ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ (ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ, ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

2. Στα άτομα αυτά περιλαμβάνονται όσοι:

2. Στα άτομα αυτά περιλαμβάνονται όσοι: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΟΜΟΣ 2817/2000 Άρθρο 1 ΕΝΝΟΙΑ, ΣΚΟΠΟΣ, ΚΑΘΕΣΤΩΣ 1. Άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά την έννοια του παρόντος, θεωρούνται τα άτομα που έχουν σημαντική δυσκολία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ A/A ΔΡΑΣΗ/ΠΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ Π/Y 1 Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΚΔΗΦ (Π/Υ 2.241.000 ) Η πράξη αφορά στη χρηματοδότηση των δικαιούχων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

ΕΝΤΑΞΕΙΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ A/A ΔΡΑΣΗ/ΠΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ Π/Y 1 Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία ΚΔΗΦ (Π/Υ 2.241.000 ) Η πράξη αφορά στη χρηματοδότηση των δικαιούχων

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτησιογόνες ουσίες

Εξαρτησιογόνες ουσίες Ναρκωτικά Ναρκωτικά-Εξάρτηση Ο όρος ναρκωτικά χρησιµοποιείται για να χαρακτηρίσει όλες τις τοξικές ψυχοτρόπες ουσίες που διακινούνται παρανόµως και προκαλούν σοβαρή διαστρέβλωση της προσωπικότητας του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Περιγραφή Συμβουλευτικής ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των Συμβουλευτικών Κέντρων. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Υπηρεσιών Θεραπείας για τις Παράνοµες Ουσίες, το Αλκοόλ και την παθολογική ενασχόληση µε τυχερά παιχνίδια

Οδηγός Υπηρεσιών Θεραπείας για τις Παράνοµες Ουσίες, το Αλκοόλ και την παθολογική ενασχόληση µε τυχερά παιχνίδια Ο ΗΓΟΣ ΥΠΕΡΕΣΙΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Οδηγός Υπηρεσιών Θεραπείας για τις Παράνοµες Ουσίες, το Αλκοόλ και την παθολογική ενασχόληση µε τυχερά παιχνίδια οµές Εφήβων & Οικογένειας οµές Αποτοξίνωσης οµές Απεξάρτησης

Διαβάστε περισσότερα

Σκοποί του Κέντρου Αποθεραπείας Αποκατάστασης & Κοινωνικής Υποστήριξης Α. με. Α είναι :

Σκοποί του Κέντρου Αποθεραπείας Αποκατάστασης & Κοινωνικής Υποστήριξης Α. με. Α είναι : Το Κέντρο Αποθεραπείας Αποκατάστασης & Κοινωνικής Υποστήριξης Α.με Α. Καστοριάς (έδρα Άργος Ορεστικό) συστάθηκε ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) το έτος 1985 και λειτούργησε ως Θεραπευτήριο

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΕΠΑΛ ΛΕΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ )

1 ο ΕΠΑΛ ΛΕΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ) 1 ο ΕΠΑΛ ΛΕΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ( ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ) ΛΕΡΟΣ Σχολικό έτος 2008-2009 ΚΡΑΤΙΚOI ΦΟΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΛΕΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 Ενεργοποίηση των Κοινωνικών Δομών του ΘΣ 9 Λαμία 31.05.2016 Οι Πόροι του ΕΠ Το ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Πρίφτη, Ψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής

Μαρία Πρίφτη, Ψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Πρίφτη, Ψυχολόγος MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Διεξάγει κοινωνικές έρευνες Σχεδιάζει και μεριμνά για την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

«Η απασχόληση Ψυχολόγων και Παιδαγωγών στις δράσεις της Ιατρικής Παρέμβασης»

«Η απασχόληση Ψυχολόγων και Παιδαγωγών στις δράσεις της Ιατρικής Παρέμβασης» «Η απασχόληση Ψυχολόγων και Παιδαγωγών στις δράσεις της Ιατρικής Παρέμβασης» ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Η Ιατρική Παρέμβαση (Medical Intervention -Med.In) είναι μια Ελληνική ιατρική οργάνωση αρωγής με δράσεις εντός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Ο /Η υπογεγραμμένος-η...

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Ο /Η υπογεγραμμένος-η... ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ο /Η υπογεγραμμένος-η..... (όνομα εκπροσώπου βάσει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. Διδασκόμενα μαθήματα

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. Διδασκόμενα μαθήματα ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Διδασκόμενα μαθήματα Εκτός από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας οι μαθητές της Β τάξης του ΕΠΑΛ διδάσκονται τα παρακάτω μαθήματα του Τομέα Υγείας Β ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΜΑ ΩΡΕΣ/ΕΒΔ Στοιχ. Ανατομίας-Φυσιολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4ΛΧΟΞ7Μ-ΣΗΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΘΗΝΑ 26 / 06 / 2012 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 30046/2012

ΑΔΑ: Β4ΛΧΟΞ7Μ-ΣΗΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΘΗΝΑ 26 / 06 / 2012 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 30046/2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΘΗΝΑ 26 / 06 / 2012 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 30046/2012 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ:.ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΠΛΗΡ.: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39 Τ. Κ: 151

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΤΩΝ 2014/2015 ΚΑΙ 2015/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΤΩΝ 2014/2015 ΚΑΙ 2015/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 31/10/2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΤΩΝ 2014/2015 ΚΑΙ 2015/2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Κλίμακα. Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου & Κοινωνικού Κεφαλαίου. Ρομά και εκπαίδευση ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ

Κλίμακα. Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου & Κοινωνικού Κεφαλαίου. Ρομά και εκπαίδευση ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ Κλίμακα Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου & Κοινωνικού Κεφαλαίου Ρομά και εκπαίδευση ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Κλίμακα Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου & Κοινωνικού Κεφαλαίου Η ΚΛΙΜΑΚΑ είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS Η PRAKSIS, είναι μία νέα ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου Κύριος στόχος η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Αναστασοπούλου Γιώτα Λεπιδά Αναστασία Γούργου Εριφύλη Μαυροπούλου Μαρία ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελείται από έναν κόσμο ολόκληρο,

Διαβάστε περισσότερα

Θεματική Εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα»

Θεματική Εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα» Θεματική Εβδομάδα 2016-17 «Σώμα και Ταυτότητα» Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων 1 Ενίσχυση της

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ

ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ. Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ Ο Ξενώνας ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ λειτουργεί στα πλαίσια του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ το οποίο αρχικά υλοποιήθηκε από το

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Σχέδιο ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Επιχειρησιακό Σχέδιο ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 7 η Υ.ΠΕ ΚΡΗΤΗΣ Επιχειρησιακό Σχέδιο ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2014-2020 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ Στόχος: η ομοιόμορφη ανά νομό κατανομή των δομών ψυχικής υγείας σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης Ανάπτυξη και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ νέοι θεσμοί κοινωνικής προστασίας διαδικασίες μέθοδοι μορφές παρέμβασης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ νέοι θεσμοί κοινωνικής προστασίας διαδικασίες μέθοδοι μορφές παρέμβασης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ (SYLLABUS) ΣΕΚ νέοι θεσμοί κοινωνικής προστασίας διαδικασίες μέθοδοι μορφές παρέμβασης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ΕΚΔΟΣΗ 1.0 ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΝΕΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Αρμοδιότητες, προσόντα και επαγγελματική σταδιοδρομία του λογοθεραπευτή. Η ημέρα ενός λογοθεραπευτή»

«Αρμοδιότητες, προσόντα και επαγγελματική σταδιοδρομία του λογοθεραπευτή. Η ημέρα ενός λογοθεραπευτή» «Αρμοδιότητες, προσόντα και επαγγελματική σταδιοδρομία του λογοθεραπευτή. Η ημέρα ενός λογοθεραπευτή» ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Λογοπεδική / Λογοθεραπεία είναι ένα επάγγελμα στη διασταύρωση ανθρωπιστικών και εφαρμοσμένων

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα Διάγνωσης και Αποκατάστασης παιδιών και εφήβων με Δ.Δ.Α. στα πλαίσια του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου Χίου.

Ομάδα Διάγνωσης και Αποκατάστασης παιδιών και εφήβων με Δ.Δ.Α. στα πλαίσια του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου Χίου. Ομάδα Διάγνωσης και Αποκατάστασης παιδιών και εφήβων με Δ.Δ.Α. στα πλαίσια του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου Χίου. Π. Σιδηροφάγη, Ε. Ασπρούλη, Μ. Τάσση, Κ. Μπόλιας Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Χίος ΕΙΣΑΓΩΓΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Thank you presentation. desmos.org

Thank you presentation. desmos.org Thank you presentation desmos.org Αγαπητή ομάδα του Ladies Run, Ο Δεσμός θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Ladies Run για την σημαντική υποστήριξη που προσέφερε μέσω της δωρεάς μέρους των εσόδων του αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ALZHEIMER

ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ALZHEIMER ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ALZHEIMER Σκοπός Κέντρου Alzheimer Έναρξη λειτουργίας: Απρίλιος 2005 Σκοπός του Κέντρου είναι: η έγκαιρη διάγνωση της άνοιας η θεραπεία (φαρμακευτικές

Διαβάστε περισσότερα

2 ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΞΙΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 3 ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 5 ΑΘΗΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 7 ΑΘΗΝΑ ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

2 ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΞΙΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 3 ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 5 ΑΘΗΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 7 ΑΘΗΝΑ ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΘΗΝΑΣ Α/Α Πόλη Πλαίσιο ΠΑ 1 ΑΘΗΝΑ ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ 2 ΑΘΗΝΑ ΠΡΑΞΙΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 3 ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 4 ΑΘΗΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 5 ΑΘΗΝΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ 6 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αντιµετωπίζω πρόβληµα χρήσης /εξάρτησης και θα ήθελα να ζητήσω βοήθεια για θεραπεία. Ποιες επιλογές έχω για θεραπεία στην Κύπρο;

Αντιµετωπίζω πρόβληµα χρήσης /εξάρτησης και θα ήθελα να ζητήσω βοήθεια για θεραπεία. Ποιες επιλογές έχω για θεραπεία στην Κύπρο; Αντιµετωπίζω πρόβληµα χρήσης /εξάρτησης και θα ήθελα να ζητήσω βοήθεια για θεραπεία. Ποιες επιλογές έχω για θεραπεία στην Κύπρο; Εξωτερικές οµές Εφήβων και Οικογένειας Τα εξωτερικά Προγράµµατα Εφήβων Νεαρών

Διαβάστε περισσότερα

Αντιµετωπίζω πρόβληµα χρήσης /εξάρτησης και θα ήθελα να ζητήσω βοήθεια για θεραπεία. Ποιες επιλογές έχω για θεραπεία στην Κύπρο;

Αντιµετωπίζω πρόβληµα χρήσης /εξάρτησης και θα ήθελα να ζητήσω βοήθεια για θεραπεία. Ποιες επιλογές έχω για θεραπεία στην Κύπρο; Αντιµετωπίζω πρόβληµα χρήσης /εξάρτησης και θα ήθελα να ζητήσω βοήθεια για θεραπεία. Ποιες επιλογές έχω για θεραπεία στην Κύπρο; Εξωτερικές οµές Εφήβων και Οικογένειας Τα εξωτερικά Προγράµµατα Εφήβων Νεαρών

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Θ. Παπαδοπούλου, PhD, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 6η Περιφέρεια ν. Λάρισας ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

Μαρία Θ. Παπαδοπούλου, PhD, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 6η Περιφέρεια ν. Λάρισας ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 Μαρία Θ. Παπαδοπούλου, PhD, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 6η Περιφέρεια ν. Λάρισας ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 ΘΕ 1.2. Ζητήματα εκπαιδευτικής πολιτικής σε θέματα ένταξης Νομοθεσία για Ειδική Αγωγή 1. Ν. 1143/1981,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Στο πλαίσιο της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας, η συζήτηση η οποία αφορά στην εκπόνηση πολιτικών προστασίας του παιδιού και της οικογένειας εστιάζει,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή

Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΨΥΧΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Χαρ. Τρικούπη 24, Αθήνα Τηλ: 210 3626445 www.kemepse.com e-mail: special.education.program.2013@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΧΡΗΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ

ΧΡΗΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΧΡΗΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΧΡΗΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΧΡΗΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ Αντιμετωπίζω πρόβλημα χρήση /εξάρτηση και θα ήθελα να ζητήσω βοήθεια για θεραπεία. Ποιες επιλογές έχω για θεραπεία στην Κύπρο; Εξωτερικές Δομές Εφήβων και Οικογένειας Τα εξωτερικά

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Οι δράσεις μας πανελλαδικά 2013: ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ Συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Θ. Παπαδοπούλου, PhD, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 6η Περιφέρεια ν. Λάρισας ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

Μαρία Θ. Παπαδοπούλου, PhD, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 6η Περιφέρεια ν. Λάρισας ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 Μαρία Θ. Παπαδοπούλου, PhD, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. 6η Περιφέρεια ν. Λάρισας ΠΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΘΕ 1.1. Εισαγωγική ενημέρωση για τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και την ανάπτυξη του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών,

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΙΛΙΟΝ,16/09/2009 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ, συνεχίζει τις δράσεις στη τοπική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014 888 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χεν θεσσαλονίκης Μητροπόλεως 18 546 24 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-276 144 Fax: 2310 276 144 E-mail: xenthesalonikis1@windowslive.com

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρο-κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικο-υποστηρικτικές δράσεις Δήμου Χερσονήσου

Ιατρο-κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικο-υποστηρικτικές δράσεις Δήμου Χερσονήσου Ιατρο-κοινωνικά προγράμματα και κοινωνικο-υποστηρικτικές δράσεις Δήμου Χερσονήσου Κωνσταντίνος Τσαντηράκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χερσονήσου, Πολιτικός Υπεύθυνος για την υλοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να ζει και να μεγαλώνει σ ένα υγιές περιβάλλον, το οποίο θα διασφαλίζει και θα προάγει την σωματική και ψυχική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ"

ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΚΥΟΝΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ο Σύλλογος ΑΛΚΥΟΝΗ, είναι φιλανθρωπικό σωματείο μη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ακαδημαϊκό έτος Προσωρινός κατάλογος

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ακαδημαϊκό έτος Προσωρινός κατάλογος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Ψυχολογίας ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ακαδημαϊκό έτος 2017-18 Προσωρινός κατάλογος Ο κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM

Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του ΔΟΜ, Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος SOAM Χρηματοδότηση Το Έργο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Γ. Σούτσου 4, 12243 Αιγάλεω Τηλ: 210 5911851, Fax:210 5319409 Ιστο σελίδα: www.kek cmh.gr, e mail: info@kek cmh.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή

Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΨΥΧΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Χαρ. Τρικούπη 24, Αθήνα Τηλ: 210 3626445 www.kemepse.com e-mail: special.education.program.2013@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις» ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ στους ΟΤΑ και ΜΕΤΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις» ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ στους ΟΤΑ και ΜΕΤΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 24 Απριλίου 2015 09:00-15:00 - Αμφιθέατρο Γ.Ν.Αττικής ΚΑΤ Γ.Ν.Αττικής ΚΑΤ/ Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις»

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2421083930, 6908664695, 6982501266

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2421083930, 6908664695, 6982501266 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Όνομα : Λέκκα Στυλιανή Ημερομηνία γέννησης : 24/6/1976 Τόπος γέννησης : Οικογενειακή κατάσταση : Βόλος έγγαμη Τέκνα: 2 Διεύθυνση κατοικίας Αναγνωστοπούλου 30β, Βόλος

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 4ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Χρισταλένα Καττάμη M.A, M E.d, Ph.D Συμβουλευτική Ψυχολόγος Αποκατάστασης Διευθύντρια ΚΕΚ ΕΛΕΠΑΠ AΘΗΝΑ - 22-24

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Αλληλεγγύη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Δήμος Solna Σουηδία

Κοινωνική Αλληλεγγύη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Δήμος Solna Σουηδία Κοινωνική Αλληλεγγύη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Δήμος Solna Σουηδία ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Γεώργιος Κοντορίνης, Δημοτικός Σύμβουλος Solna, Σουηδία Κοινωνική Αλληλεγγύη ΗπόληSolna

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοτέο Π.1.1-5β Έκθεση Καταγραφής των Αναγκών της Παραγωγής

Παραδοτέο Π.1.1-5β Έκθεση Καταγραφής των Αναγκών της Παραγωγής ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ Μέτρο 2.2 Αναµόρφωση Προπτυχιακών Προγραµµάτων Σπουδών ιεύρυνση τριτοβάθµιας Κατ. Πράξης 2.2.2.α Αναµόρφωση Προγραµµάτων Προπτυχιακών Σπουδών συγχρηµατοδοτείται µέσω του ΥΠΕΠΘ από την Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. Συντονισμός Συναντήσεις Συνεργασία Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ; ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ»

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, Γ.Ν.Π. «Π.. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΟΜEΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙ ΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα

Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα Δομή Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα διαρθρώνεται σε τρεις διαδοχικές βαθμίδες: την Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Εκπαίδευση στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

«Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» Σύντομο ενημερωτικό

«Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» Σύντομο ενημερωτικό ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Πιστοποιημένος Φορέας Παροχής 1. «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» Άνω Καλέσσα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ 2: «Ενέργειες ενημέρωσης, προβολής και δημοσιότητας»

ΔΡΑΣΗ 2: «Ενέργειες ενημέρωσης, προβολής και δημοσιότητας» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 Πράξεις: «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) στα Δημοτικά Σχολεία» Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 & 3 ως υποψήφιες

Διαβάστε περισσότερα

Σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» Δήμου Καλλιθέας

Σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» Δήμου Καλλιθέας Σωματείο «ΘΗΣΕΑΣ» Δήμου Καλλιθέας «Μέτρον άριστον» Κλεόβουλος ο Ρόδιος ΜΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» Θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια

«ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» Θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια «ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» Θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια Εγκύκλιος Φ20.1/220482/Δ2/23-12-2016 Πλαίσιο εφαρμογής Αξιοποιούνται όλες οι ώρες του ωρολογίου προγράμματος μιας εβδομάδος Ο σύλλογος διδασκόντων αποφασίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΑΔΝΗ. θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. θεραπευτικό προγραµµα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτηµένων Ατόµων

ΑΡΙΑΔΝΗ. θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. θεραπευτικό προγραµµα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτηµένων Ατόµων ΑΡΙΑΔΝΗ θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων θεραπευτικό προγραµµα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτηµένων Ατόµων Θησέας Λαβύρινθος Μινώταυρος Αριάδνη O MYΘΟΣ Η ανθρωπότητα, ο καθένας

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση. Εισηγήσεις σε Συνέδρια

Εκπαίδευση. Εισηγήσεις σε Συνέδρια Αικατερίνη Σκαπέτη Προσωπικά Στοιχεία Διεύθυνση: Μυκηνών 19, Καλλιθέα Ημερομηνία Γέννησης: 05/05/1986 Οικογενειακή Κατάσταση: Άγαμη Τόπος Γέννησης: Αθήνα Τηλέφωνο: 2130345556-6947597995 Εκπαίδευση Master

Διαβάστε περισσότερα

Η πολύωρη φοίτηση στο σχολείο και η επιβάρυνση από τα μαθήματα στο 1. σπίτι μας στερεί ελεύθερο χρόνο για μας.

Η πολύωρη φοίτηση στο σχολείο και η επιβάρυνση από τα μαθήματα στο 1. σπίτι μας στερεί ελεύθερο χρόνο για μας. Ερωτηματολόγιο βάσει εγκυκλίου (αρ. 156540/Δ2/20-09-2017) για την προνομοθετική δημόσια διαβούλευση που αφορά στην κατάρτιση Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία 17 27».

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Α. Μέσω του έργου QualityRights, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει επικεντρωθεί στο να

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Υπεύθυνη: Ουρανία Ευδοκίμου ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΗΝΑΣ & ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Νέστου Όνομα: Δρόσου Μαρία ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Θέση: Προϊσταμένη Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ηλ. Δ/νση: drosoumaria@0937.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεκριμένα οι κατασκηνώσεις θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές:

Συγκεκριμένα οι κατασκηνώσεις θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.Θ. Μ.ΚΑΛΛΑΣ 23, Τ.Κ. 54655 ΤΗΛ. 2310 300261 FAX 2310 318334 E mail : mail@deekme.gr Θεσσαλονίκη : 04/06/2015 Αρ.Πρωτ. 24848 ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

http://www.prevention.gr/υπηρεσίες/μο νάδα-πήγασος

http://www.prevention.gr/υπηρεσίες/μο νάδα-πήγασος ΚΕ.Θ.Ε.Α. Μονάδα Κοινοτικής Παρέμβασης ΠΗΓΑΣΟΣ http://www.prevention.gr/υπηρεσίες/μο νάδα-πήγασος Βραχύχρονες παρεμβάσεις ενημέρωσης και πρόληψης σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνικούς

Διαβάστε περισσότερα

(Αρµοδιότητες Σχεδιασµού / Συντονισµού / Παρακολούθησης Κοινωνικών Πολιτικών)

(Αρµοδιότητες Σχεδιασµού / Συντονισµού / Παρακολούθησης Κοινωνικών Πολιτικών) (α) Αρµοδιότητες Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Πρόνοιας. (Γενικές Αρμοδιότητες) 1. Παρέχει διοικητική και γραµµατειακή υποστήριξη προς τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ποιότητας Ζωής και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Όνομα:ΠΟΡΙΑΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Θέση:ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ηλ. Δ/νση:mp@0921.syzefxis.gov.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο. 10/03/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μαρούσι, 11/04/2016 Αρ.πρωτ.: 980

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μαρούσι, 11/04/2016 Αρ.πρωτ.: 980 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ιστοσελίδα: Πληροφορίες : Emai: Τηλέφωνο: Fax: ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΣΠΑ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑ Β3 www.eye.minedu.gov.gr Kασβίκη Θεώνη thkasviki@minedu.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη»

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Η Στήριξη» Δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Πηλείδου Κωνσταντίνα Σχολική Σύμβουλος ΕΑΕ https://pileidou.wordpress.com/

Πηλείδου Κωνσταντίνα Σχολική Σύμβουλος ΕΑΕ https://pileidou.wordpress.com/ Εκπαίδευση Νηπίων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή και Αναπηρία στο νηπιαγωγείο Πηλείδου Κωνσταντίνα Σχολική Σύμβουλος ΕΑΕ https://pileidou.wordpress.com/ Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μία αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2012 (1/1/2012 31/12/2012) ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ακαδημαϊκό έτος

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Ακαδημαϊκό έτος 8 1567200121199 Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ 184 1567201400043 Myrtillo Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείριση Ειδικού Σκοπού 117 1567201400044 Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ 16 1567201400055

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Τμήμα Πληροφορικής 2313-324 378 it2@psychothes.gr 2313-324 370 2313-324 109 Γραφείο Προσωπικού-Προϊστάμενος prosop_pr@psychothes.

ΠΥΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Τμήμα Πληροφορικής 2313-324 378 it2@psychothes.gr 2313-324 370 2313-324 109 Γραφείο Προσωπικού-Προϊστάμενος prosop_pr@psychothes. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΜΗΜΑ FAX E-MAIL 2313-324 314 2313-324 100 Τηλεφωνικό Κέντρο ΠΥΛΗ 2313-324 131 2313-324 245 Πύλη 2313-324 300 Προσωπικό Ασφάλειας (Security) ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2313-324 340 ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ dioikitis@psychothes.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Δραστηριότητες απασχόλησης και ψυχαγωγίας

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Δραστηριότητες απασχόλησης και ψυχαγωγίας ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Ενέργειες Στήριξης Ηλικιωμένων και Λοιπών Ατόμων που χρήζουν Βοηθείας για την Ενίσχυση της Απασχολησιμότητας των Εμμέσως Ωφελουμένων Ατόμων» του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Αθήνα, 2014 Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη > Η κρίση επιδεινώνει την κατάσταση των εξαρτημένων και δημιουργεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) στην τοπική αγορά εργασίας

Πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) στην τοπική αγορά εργασίας Πρόσβαση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) στην τοπική αγορά εργασίας Εκπαίδευση Κατάρτιση και Απασχόληση ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Σύμβουλος ΓΡΑΣΕΠ 1ου Γυμνασίου Συκεών 1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 2 (2010) ΚΕΚ Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής 3 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα