Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό"

Transcript

1 Τοποθέτηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Σήμερα εισάγεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας tτο Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμός του Είναι ένας προϋπολογισμός για μια χρονιά που αναμένεται ότι θα είναι πολύ δύσκολη για όλους τους Έλληνες. Μια χρονιά κατά την οποία θα δούμε να γίνονται στη χώρα μας ανατροπές σε όλα τα επίπεδα, μια χρονιά που χιλιάδες ακόμη συμπολίτες μας θα χάσουν τις δουλειές τους, εκατομμύρια άνθρωποι θα δουν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται περαιτέρω. Στη δύσκολη χρονιά που έρχεται, ο Δήμος μας πρέπει να προετοιμαστεί προκειμένου να αποτελέσει έναν μηχανισμό ουσιαστικής στήριξης αυτών των συμπολιτών μας που πραγματικά θα χρειαστούν την αρωγή και συμπαράσταση μας. Θα κληθούμε να προσφέρουμε αυτή την αρωγή έχοντας στη διάθεση μας λιγότερα χρήματα σε σχέση με φέτος. Οφείλουμε λοιπόν, αν θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτό το ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες. Η σύνταξη του προϋπολογισμού και η κατάρτιση ενός αξιόπιστου και ρεαλιστικού τεχνικού προγράμματος είναι το πρώτο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Χωρίς προϋπολογισμό ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργήσει. Και χωρίς αξιόπιστο προϋπολογισμό δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες υποχρεώσεις μας. Ο προϋπολογισμός του 2012 μπορώ να πω ότι είναι ο πιο αξιόπιστος και ρεαλιστικός προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί από τη Διοίκηση μας. Και το λέω αυτό γιατί βασικός πυλώνας του είναι το Πρόγραμμα Οικονομικής Αποκατάστασης και Εξυγίανσης του Δήμου, το οποίο έχουμε ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουμε υποβάλλει προς έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Δεν είναι ένας προϋπολογισμός ευχών και προσδοκιών, αλλά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οικονομικής διαχείρισης που στηρίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα και στοιχεία.

2 Το γεγονός ότι σε σχέση με το 2011 που το ύψος του έφθανε τα 170 εκατομμύρια, φέτος είναι μειωμένος στα 132, το αποδεικνύει. Υπάρχουν πολλές προβλέψεις μειωμένες προς τα κάτω για το 2012, σε σχέση με το Καταρχήν έχουμε προβλέψει χαμηλότερα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη, αφού αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μια μεσοσταθμική μείωση του συνόλου των ανταποδοτικών τελών που θα εισπράξουμε, απαλλάσσοντας από την καταβολή τους μεγάλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ενώ μειώσαμε τα τέλη και σε μια σειρά επαγγελματικές κατηγορίες, με στόχο αφενός να δώσουμε κίνητρο να αποκτήσουν ξανά ζωή δεκάδες κλειστοί επαγγελματικοί χώροι σε όλο το Μαρούσι και να προσελκύσουμε νέους επαγγελματίες στην πόλη μας.. Αφετέρου, να στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις του ιστορικού μας κέντρου αλλά και των γειτονιών, που δοκιμάζονται από την κρίση. Στηρίζοντας ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό και την τοπική οικονομία και απασχόληση, όσο και το εισόδημα εκατοντάδων ιδιοκτητών ακινήτων συμπολιτών μας, που δεν θέλουν να δουν τα μαγαζιά τους ξενοίκιαστα. Στον προϋπολογισμό του 2012 αποτυπώνεται επίσης η σημαντική περικοπή πόρων από την Κεντρική Εξουσία προς τους Ο.Τ.Α. και ειδικά στην δική μας περίπτωση προς το Δήμο Αμαρουσίου. έχουμε μειώσει κατά 15% τις προβλέψεις μας για τους ΚΑΠ 40% από τη ΣΑΤΑ δεν έχουμε προβλέψει έσοδα για χρηματοδότηση προγραμμάτων όπως το Βοήθεια στο Σπίτι και μερικής απασχόλησης, έχουμε προβλέψει μειωμένες επιχορηγήσεις για τα Νομικά μας Πρόσωπα όπως οι Βρεφονηπιακοί, τα ΚΑΠΗ, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός δεν έχουμε προβλέψει έσοδα για έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων γιατί απλά δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα με τις περικοπές που κάνει η Κυβέρνηση Περικοπή εξαιτίας της εφαρμογής των όρων του μνημονίου που ψήφισε η Κυβέρνηση, αλλά και όσων προβλέπει ο Καλλικράτης. Ταυτόχρονα όμως το 2012 βλέπουμε να αποτυπώνονται στα χαρτιά μας οι οικονομίες που πετυχαίνουμε, εξαιτίας των αλλαγών που προωθήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Το κλείσιμο των Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων αλλά κια μια σειρά ακόμη από πρωτοβουλίες εξορθολογισμού των δαπανών μας που υλοποιήσαμε, είχαν σαν αποτέλεσμα να μειώσουμε κατά 25% περίπου τα λειτουργικά μας έξοδα.

3 Και το αποτέλεσμα αυτό το πετύχαμε παρά το γεγονός ότι επιβαρύναμε τη μισθοδοσία του Δήμου με το προσωπικό που μεταφέραμε σε αυτόν. Το νοικοκύρεμα απέδωσε, κι αυτό έγινε χωρίς να χρειαστεί να χάσουν τη δουλειά τους εκατοντάδες εργαζόμενοι μας. Επίσης στον προϋπολογισμό του 2012 είναι μειωμένος ο πίνακας οφειλών του Δήμου. Κι αυτό έγινε με τη ρύθμιση που κάναμε με τις οφειλές του Δήμου προς τη ΔΕΑΔΑ και την ΚΕΑΔΑ, βάση του Ν. 4018/2011. Όταν στο επόμενο διάστημα ολοκληρωθεί η διαδικασία της τελικής έγκρισης του Προγράμματος Οικονομικής Αποκατάστασης και η ένταξη στη ρύθμιση των δανείων μας από το Ταμείο Παρακαταθηκών, γεγονός που θα μας επιτρέψει και τη ρύθμιση του ληξιπρόθεσμου δανείου με την ΕΘΝΙΚΗ, ο Δήμος θα πάρει σημαντική ανάσα. Και θα καταφέρουμε μειώνοντας το ετήσιο ποσό που πληρώνουμε για τοκοχρεωλυτικές δόσεις, να δώσουμε ανάσα ζωής στο Δήμο Αμαρουσίου. Και για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον 20 χρόνια, ίσως πετύχουμε να έχει ο Δήμος πλεόνασμα χρήσης. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε συστηματικά. Ο στόχος μας είναι να μπει ο Δήμος σε τροχιά μόνιμης εξυγίανσης. Αυτόν το στόχο υπηρετεί άλλωστε και το Πρόγραμμα Οικονομικής Αποκατάστασης που ψηφίσαμε, ένα πρόγραμμα που εκπονήθηκε με δική μας αποκλειστικά πρωτοβουλία. Πάνω στο πρόγραμμα αυτό πατά και ο προϋπολογισμός του Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Όπως σας είπα και παραπάνω, η επόμενη χρόνια θα είναι δύσκολη. Παρόλα αυτά όμως, προτεραιότητα για το Δήμο και τη Δημοτική Αρχή είναι η προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών. Γι αυτό και έχουμε προβλέψει στον προϋπολογισμό τη χρηματοδότηση με 3 εκατομμύρια ευρώ της λειτουργίας των Βρεφονηπιακών μας σταθμών και των ΚΑΠΗ. Θα εξακολουθήσουμε να χρηματοδοτούμε τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής, τα προγράμματα αλληλεγγύης, ενώ θα δούμε στο επόμενο διάστημα τι θα γίνει με το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, για το οποίο το κράτος διέκοψε την χρηματοδότηση. Θα δούμε ποιες είναι οι αντοχές μας ώστε αν χρειαστεί, να χρηματοδοτηθεί με δικά μας χρήματα εφόσον καταστεί δυνατόν.

4 Φυσικά και το 2012 θα χρηματοδοτήσουμε τη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Ενώ για τα προγράμματα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού έχουμε αποφασίσει να διατηρήσουμε όσα είναι αυτο-χρηματοδοτούμενα, δηλαδή βγάζουν τα έξοδά τους με έσοδα, ή τουλάχιστον να βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων τους. ʽΟσον αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα, έχουμε αναγράψει δύο κατηγορίες έργων Τα συνεχιζόμενα από το 2011 και τα νέα έργα. Τα νέα προγράμματα είναι αυτά που χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ και εθνικούς πόρους, κι αυτά που στηρίζονται στους δικούς μας ιδίους πόρους. Ουσιαστικά με δικά μας χρήματα θα προχωρήσουμε στη συντήρηση βασικών υποδομών όπως πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων, έργων αποχέτευσης, κλπ, καθώς και στη συντήρηση κτιριακών μας υποδομών. Καθώς και στην εκπόνηση ορισμένων μελετών ώστε να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε έργα όταν θα ανοίξουν κάποια στιγμή, αν ανοίξουν, τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Κράτους. Το τεχνικό μας πρόγραμμα θέλω να τονίσω ότι ανταποκρίνεται στις πραγματικές οικονομικές μας δυνατότητες. Θα μπορούσαμε να εγγράψουμε έργα που δεν θα γίνουν ποτέ και να ισχυριζόμασταν ότι έχουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα 20 ή και 30 εκατομμυρίων. Επιλέξαμε το δρόμο του ρεαλισμού και της ειλικρίνειας, γιατί αυτό το πνεύμα διακρίνει τον τρόπο διαχείρισης της δικής μας διοίκησης. Ένα άλλο στοιχείο που αποδεικνύει την ειλικρίνεια του προυπολογισμού μας, είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε εγγράψει σε αυτόν έσοδα τα οποία σίγουρα θα εισπράξουμε Έσοδα π.χ. από την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης Τα έσοδα από τους ημιυπαίθριους, την επιβολή προστίμων για αυθαίρετα, κλπ.. Αυτοί είναι δικοί μας πόροι που επιχειρεί το Κράτος αυθαίρετα να μας τους υφαρπάξει, μέσα από το Πράσινο Ταμείο, για να κλείσει τις τρύπες του προϋπολογισμού. Εμείς αυτά τα χρήματα τα θεωρούμε δικά μας, θα τα διεκδικήσουμε και θα τα βάλουμε στο ταμείο μας. Έχουμε εγγράψει στα μη εισπρακτέα υπόλοιπα παρελθόντων ετών μόλις 3,5 εκατομμύρια, από 23 το Αυτό το κάναμε για να εκλογικέψουμε τον προυπολογισμό στο σκέλος των εσόδων, αφού γνωρίζουμε ότι η εγγραφή τους δεν εγγυάται και την είσπραξη τους.

5 Σε καμία βέβαια περίπτωση η μη εγγραφή στον προϋπολογισμό δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε το δικαίωμα μας να τα διεκδικήσουμε. Το λέω για να προλάβω τους κακόπιστους από την άσκηση άδικης αντιπολίτευσης. Γι αυτό τα χρέη αυτά άλλωστε παραμένουν τόσο στη λογιστική, όσο και στον ισολογισμό. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι το 2012 υπολογίζουμε ότι στο ταμείο μας θα μπουν περίπου 56 με 57 εκατομμύρια ευρώ. Από τα χρήματα αυτά τα 26 εκατομμύρια που προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη θα δοθούν για το πράσινο, την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό 4 θα δοθούν για τις κοινωνικές μας υπηρεσίες περίπου 3,5 θα μας κοστίσει η Δημοτική Συγκοινωνία για πληρωμή προσωπικού πλην καθαριότητας και λειτουργικά έξοδα θα δώσουμε 10 εκατομμύρια 4 εκατομμύρια είναι το τεχνικό μας πρόγραμμα και σχεδόν 10 εκατομμύρια, σχεδόν το 20% του προυπολογισμού μας και 250% του τεχνικού μας προγράμματος, θα δοθούν για να πληρωθούν τόκοι και χρεωλύσια δανείων του παρελθόντος. Αν δεν υπήρχε το βαρίδι των δανείων του χθες, θα είχαμε τη δυνατότητα να εκτελέσουμε σχεδόν τριπλάσιο τεχνικό πρόγραμμα, τριπλάσια έργα σε όλο το Μαρούσι, σε κάθε γειτονιά. Σε μια περίοδο δύσκολη, που η χρηματοδοτική στρόφιγγα του κράτους έχει κλείσει για τα καλά και δύσκολα θα ανοίξει, οι κάτοικοι των γειτονιών πληρώνουν τις συνέπειες της αλόγιστης πολιτικής δανεισμού του χθες. Δυστυχώς κυρίες και κύριοι συνάδελφοι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την πόλη μας, στερούμαστε πολύτιμους δικούς μας πόρους, για έργα απαραίτητα. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο προϋπολογισμός του 2012 και το πρόγραμμα οικονομικής αποκατάστασης, θα μας επιτρέψει να βάλουμε το Δήμο μας σε τροχιά μόνιμης εξυγίανσης, σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης και έντονης κοινωνικής αναταραχής.

6 Ως Δημοτική Αρχή είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα κατάσταση. Φέρνοντας σήμερα για ψήφιση έναν προϋπολογισμό, που θέτει ως στόχο το περαιτέρω νοικοκύρεμα των οικονομικών μας. Έναν προϋπολογισμό με έντονο κοινωνικό προσανατολισμό. Έναν προϋπολογισμό που εγγυάται τη διατήρηση μιας σειράς κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών προς τους δημότες μας, Αλλά και μιας σειράς άλλων υπηρεσιών που μπορεί να κοστίζουν ακριβά, αλλά τις θεωρούμε απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και της πόλης. Ο Προϋπολογισμός του 2012 αποτελεί ένα εργαλείο για τη Δημοτική μας Αρχή που υπηρετεί στο ακέραιο όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά στους συμπολίτες μας, με βάση τα νέα δεδομένα που μας επιβάλλει η σημερινή συγκυρία. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, βάζουμε πλάτη στις οικογένειες και τις επιχειρήσεις της πόλης και στο βαθμό που μας αναλογεί τους βοηθάμε να ξεπεράσουν τις συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Προετοιμαζόμαστε ώστε στο μέλλον να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε χρήματα για περισσότερα έργα, εφόσον ενεργοποιηθεί επιτέλους το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ και το ΕΣΠΑ. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Μέ τον προϋπολογισμό του 2012 αποδεικνύουμε ότι έχουμε σχέδιο προκειμένου να οδηγήσουμε το Δήμο σε τροχιά εξυγίανσης και ανάπτυξης. Δεν εξωραΐζουμε καταστάσεις, στηριζόμαστε σε ρεαλιστικά στοιχεία, μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Σας ευχαριστώ.

Oμιλία Νίκου Χιωτάκη για Εκδήλωση Απολογισμού

Oμιλία Νίκου Χιωτάκη για Εκδήλωση Απολογισμού 404 Oμιλία Νίκου Χιωτάκη για Εκδήλωση Απολογισμού Φίλες και φίλοι, 01-04 -14 Θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση του Δήμου μας. Η παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΟIKONOMIKA ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ Ε.Ε. Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΣΠΑ

ΟIKONOMIKA ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ Ε.Ε. Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΣΠΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΟIKONOMIKA ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ Ε.Ε. Η ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΣΠΑ Τα έσοδα των δήμων προέρχονται από : Α. την επιχορήγησή τους από το κεντρικό κράτος. Το ποσό καθορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα Από το πρακτικό της αριθμ.14 /2014 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας. Αριθ. Απόφασης 467 /2014. Περίληψη

Απόσπασμα Από το πρακτικό της αριθμ.14 /2014 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας. Αριθ. Απόφασης 467 /2014. Περίληψη Απόσπασμα Από το πρακτικό της αριθμ.14 /2014 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας. Αριθ. Απόφασης 467 /2014 Περίληψη «Ψήφιση προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Πέλλας για

Διαβάστε περισσότερα

Θα μας φάνε τα κουνούπια

Θα μας φάνε τα κουνούπια Μάιος 2011 - Αρ. φύλλου 1 Διανέμεται δωρεάν Δημοτικά τέλη φωτιά έφερε ο Καλλικράτης Αυξήθηκαν δραματικά τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Θερμαϊκού. Αιτία, την οποία επικαλέστηκε η διοίκηση, είναι το μεγάλο χρέος

Διαβάστε περισσότερα

Ενωµένοι Σχεδιάζουµε. Γιώργος Πατούλης Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

Ενωµένοι Σχεδιάζουµε. Γιώργος Πατούλης Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Ενωµένοι Σχεδιάζουµε Το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» είναι αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά και ενός ευρύτατου δημόσιου διαλόγου με

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 Δήμος Αγ. Δημητρίου ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 27-2-2013 Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Εν μέσω μιας πρωτοφανούς για τη χώρα μας οικονομικής,

Διαβάστε περισσότερα

2 Χρόνια Δουλειά, Πρόοδος, Αλλαγές σε συνθήκες κρίσης

2 Χρόνια Δουλειά, Πρόοδος, Αλλαγές σε συνθήκες κρίσης 2 Χρόνια Δουλειά, Πρόοδος, Αλλαγές σε συνθήκες κρίσης ο απολογισμός της κυβέρνησης μας Αλλάζουμε μαζί την Ελλάδα ελληνικη δημοκρατια Κυβέρνηση www.government.gov.gr okτωβριοσ 2011 Πριν από 2 χρόνια, ο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν... ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Φίλες και φίλοι, Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε εν μέσω μιας μεγάλης κοινωνικής, οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα!

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! Αυτό το μήνα κλείνουμε τρία χρόνια που η δημοτική μας κίνηση ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ διαχειρίζεται τα προβλήματα της πόλης μας. Το Σεπτέμβριο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Τεύχος 6 Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Ομάδες & Εργαστήρια Συμβουλευτικής Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας Τεύχος #6 editorial

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Κυρίες και Κύριοι,

Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Κυρίες και Κύριοι, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 18/05/2015 Ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ Θέλω ξεκινώντας να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση σας να χαιρετήσω στην ετήσια συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν... ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Φίλες και φίλοι, Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε εν μέσω μιας μεγάλης κοινωνικής, οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Όσα έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και των κατοίκων της πόλης μας.

Όσα έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και των κατοίκων της πόλης μας. www.spirospanas.gr Spiros Panas Αγαπητοί Συνδημότες Το 2010 λάβαμε από τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας την εντολή να οδηγήσουμε τον ενιαίο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε μια νέα εποχή δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Η εισαγωγή του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία λιγότερων και μεγαλύτερων Δήμων, άλλαξαν το διοικητικό χάρτη της χώρας.

Η εισαγωγή του θεσμού της αιρετής Περιφέρειας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία λιγότερων και μεγαλύτερων Δήμων, άλλαξαν το διοικητικό χάρτη της χώρας. Αγαπητοί Θεσσαλοί, Πριν από δύο χρόνια οι πολίτες της Θεσσαλίας μάς εμπιστεύθηκαν για να διαχειριστούμε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, μέσα από τη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη»,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Ιανουάριος 2011 Δεκέμβριος 2012 Λάρισα, Ιανουάριος 2013 1 Αγαπητοί Θεσσαλοί, Πριν από δύο χρόνια οι πολίτες της Θεσσαλίας μάς εμπιστεύθηκαν για

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ IΘΑΚΗΣ 29, 112 57 ΑΘΗΝΑ url: http://www. aueb. gr/ statistical- institute ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Στο κείμενο που ακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κηφισιά 03/ 03/ 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΣ Γ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ «Η δική μας διοίκηση απέδειξε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ IΘΑΚΗΣ 29, 112 57 ΑΘΗΝΑ url: http://www. aueb. gr/ statistical- institute ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Θέματα διαβούλευσης Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ κ. Α. Καστρινού Μέλους Δ.Σ. ΚΕΔΕ Δημάρχου Πηνειού

Εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ κ. Α. Καστρινού Μέλους Δ.Σ. ΚΕΔΕ Δημάρχου Πηνειού Εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών των ΟΤΑ κ. Α. Καστρινού Μέλους Δ.Σ. ΚΕΔΕ Δημάρχου Πηνειού Ξάνθη, 4.03.2015 Η σημερινή οικονομική κατάσταση των δήμων είναι πολύ διαφορετική από αυτήν του

Διαβάστε περισσότερα

«Νέο σύστημα κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στις Περιφέρειες» Εκπόνηση από την Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε

«Νέο σύστημα κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στις Περιφέρειες» Εκπόνηση από την Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε «Νέο σύστημα κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στις Περιφέρειες» Εκπόνηση από την Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε ΑΘΗΝΑ 2013 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή Γενικά Στοιχεία... 4 2. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ... 6 2.1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ 1 «Ο Λογ/σμός Επικούρησης» και οι προθέσεις της Διοίκησης της ΕΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΣ Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφιση προϋπολογισμού, του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και του Πίνακα Στοχοθεσίας του Δήμου Νεστορίου οικον. έτους 2014

Ψήφιση προϋπολογισμού, του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και του Πίνακα Στοχοθεσίας του Δήμου Νεστορίου οικον. έτους 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ``ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ AΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το ΠΡΑΚΤΙΚΟ της 18 ης Ειδικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νεστορίου Αριθ. Απόφασης : 207/2013 ΘΕΜΑ Ψήφιση προϋπολογισμού, του

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο μας. Το Πρόγραμμά μας. Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα

Το Έργο μας. Το Πρόγραμμά μας. Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα Το Έργο μας Το Πρόγραμμά μας Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα Αγαπητοί συμπολίτες, Φίλες και φίλοι, Πριν από 3,5 περίπου χρόνια έλαβα από σας, τους πολίτες του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, την εντολή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ 1 ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, 14 και 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 1 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 - Έναρξη Τακτικού Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Κυρία Πρόεδρε Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές, Η ανάκτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας, η αποκατάσταση του ισότιμου ρόλου της χώρας μας στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δελτίο Τύπου. Αθήνα, 24-6-2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δελτίο Τύπου. Αθήνα, 24-6-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 24-6-2015 Κοινή συνέντευξη Τύπου της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη: Τοπική Αυτοδιοίκηση: Οικονομι κή κατάσταση, εκ χώρηση αρμοδιοτήτων, επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό των Δήμων και στα δημόσια αγαθά

Σύνοψη: Τοπική Αυτοδιοίκηση: Οικονομι κή κατάσταση, εκ χώρηση αρμοδιοτήτων, επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό των Δήμων και στα δημόσια αγαθά Τοπιική Αυτοδιιοίίκηση: Οιικονομιική κατάσταση,, εκχώρηση αρμοδιιοτήτων,, επιιπτώσειις στο ανθρώπιινο δυναμιικό των Δήμων καιι στα δημόσιια αγαθά Κύριια σημείία - συνοπτιικά συμπεράσματα Αθήνα,, Μάιος

Διαβάστε περισσότερα

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Τεύχος 37, Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2011 ΣΕΠΕnews Τριμηνιαία έκδοση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληφοροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας ΕΚΔΟΤΗΣ Έφη Κουτσουρέλη, Ειδική Γραμματέας ΔΣ του ΣΕΠΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείου Παιδείας. Αυτή δεν είναι, κύριε Υφυπουργέ, τροπολογία, αλλά είναι μίνι

Υπουργείου Παιδείας. Αυτή δεν είναι, κύριε Υφυπουργέ, τροπολογία, αλλά είναι μίνι ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Ξεκινώ, λοιπόν, με την τροπολογία 1029 του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή δεν είναι, κύριε Υφυπουργέ, τροπολογία, αλλά είναι μίνι νομοσχέδιο. Και το λέω αυτό, γιατί σε ένα άρθρο με τρεις παραγράφους

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις των 10 πρώτων ημερών Τον τελευταίο καιρό η πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων στην Ελλάδα περιστρέφεται γύρω από τα ερωτήματα: Μνημονιακός ή αντιμνημονιακός; Ευρώ ή

Διαβάστε περισσότερα