Μελετώντας τις εισηγήσεις, τα συμπεράσματα της έκθεσης της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μελετώντας τις εισηγήσεις, τα συμπεράσματα της έκθεσης της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα."

Transcript

1 Προς, Κυρία Μαίρη Κουτσελίνη Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου 1434 Λευκωσία 20 Ιουνίου 2017 Αξιότιμη κυρία Κουτσελίνη, Θέμα: Απαντητική Επιστολή για τον υπό εγγραφή κλάδο Diploma in Digital Marketing (2 Years Diploma) της Σχολής Larnaca College για Αξιολόγηση Πιστοποίηση. Θα θέλαμε πρωτίστως να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς το Συμβούλιο του Φορέα καθώς επίσης και στην Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης τόσο για την άμεση ανταπόκριση όσο και για τα σχόλια για τον υπό εγγραφή κλάδο. Μελετώντας τις εισηγήσεις, τα συμπεράσματα της έκθεσης της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης θα θέλαμε να σας αναφέρουμε τα ακόλουθα. Η Επιτροπή κάνει αναφορά στα κριτήρια εισδοχής των φοιτητών/τριών τα οποία έχουν ήδη συζητηθεί με την προηγούμενη Επιτροπή και υλοποιηθεί. Τα κριτήρια εισδοχής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του κολλεγίου μας και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με βάση το άρθρο 27 του περί Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης νόμου.

2 Είναι προφανώς παράδοξο το γεγονός ότι η Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης δεν γνωρίζει βασικά στοιχεία όπως τις συνήθεις διαδικασίες εισδοχής φοιτητών/τριών στις Ιδιωτικές Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχουμε εξηγήσει ότι όσον αφορά τις ΙΣΤΕ, δεν υπάρχουν κατατακτήριες εξετάσεις όπου οι φοιτητές/τριες γίνονται αποδεκτοί σε ένα πρόγραμμα σπουδών με σειρά προτεραιότητας βάσει της βαθμολογίας τους. ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Οι στόχοι του προγράμματος είναι ξεκάθαροι και εμφανείς και έχουν ως ακολούθως: Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για επαγγελματίες στο χώρο του εμπορίου και της βιομηχανίας. Χρειάζεται να κατανοηθεί η σημασία και η χρήση του ψηφιακού μάρκετινγκ έτσι ώστε να μπορούν οι μελλοντικοί απόφοιτοι να αξιοποιήσουν στο έπακρον τα ψηφιακά κανάλια της επικοινωνίας. Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο και απευθύνεται επίσης σε απόφοιτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Αναφορικά με το θέμα της διδασκαλίας, ο συντονιστής του προγράμματος ο οποίος διδάσκει πέραν των 14 χρόνων σε μαθήματα προγραμματισμού, Digital, E- Commerce έχει επεξηγήσει και επισημάνει στα μέλη της Επιτροπής ότι το πρόγραμμα είναι Business-oriented και ανάλυση των επιστημονικών εφαρμογών της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Συγκεκριμένα έχει δοθεί μια σαφής απάντηση ότι οι ακόλουθες πρακτικές εφαρμογές θα χρησιμοποιηθούν και θα εφαρμοστούν: For courses related to social media we will use the socialbakers software.

3 For courses related to web design, CRM, Marketing Ε-commerce etc. we will use Wordpress. 1. Introduction to Social Media and Digital Marketing 2. Introduction to the Internet and E-Business 3. Marketing Principles 4. Digital Campaign User Requirements Analysis and Development 5. Fundamentals of Web Design and Applications for Special Media 6. Content Development for Social Media and Search Engines Optimization (SEO) 7. Interactive Media and New Media Distribution ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Σ αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφερθούμε στο διδακτικό προσωπικό του κολλεγίου μας και να διευκρινίσουμε ότι είναι όλοι τους εξαίρετοι ακαδημαϊκοί επιτυχημένοι επαγγελματίες στον τομέα τους. Ο συντονιστής του προγράμματος μπορεί να μην είναι ειδικός στο μάρκετινγκ αλλά οι μεταπτυχιακές του σπουδές έχουν καλύψει θέματα Marketing και Marketing Management και Consumer Behavior. Ως εκ τούτου δεν διδάσκει κανένα μάθημα Marketing αλλά μόνο μαθήματα που σχετίζονται με το διαδίκτυο και την πληροφορική, που είναι πλήρως καταρτισμένος. Είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι ο συντονιστής του προγράμματος έχει εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του την προηγούμενη επιτροπή η οποία τον έχει υποδείξει και εισηγηθεί στη διεύθυνση της σχολή όπως τον

4 τοποθετήσει ως συντονιστή του προγράμματος. Δεν γίνεται τώρα, μια νέα επιτροπή να αναιρεί τα πάντα, την στιγμή που ούτε τα μέλη της δεν έχουν ειδίκευση στο Digital Marketing. Μάρω Βλαχοπούλου, καθηγήτρια (Διδακτορικό Marketing 1980). Νικόλαος Ματσαντίνης, καθηγητής (Διδακτορικό από το Πολυτεχνείο Κρήτης το 1980 στα ευφυή Συστήματα ). Καραγιάννη Δέσποινα, αναπληρώτρια καθηγήτρια (Διδακτορικό από Marketing). Ο συντονιστής, είναι επίσης ο δημιουργός και ο ιδιοκτήτης του πρωτότυπου E- DIGISIS 3D το οποίο έχει επιχορηγηθεί από το Horizon της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας για επιχειρηματική επικοινωνία. Επίσης, εδώ και μια δεκαετία έχει δημιουργήσει μια σειρά από λογισμικά προγράμματα E-Commerce και συστήματα τηλεπικοινωνιών για BULK- SMS, όπως για παράδειγμα το microsms.com.cy και πολλά άλλα. Ο επόμενος καθηγητής είναι ο κύριος Χριστόδουλος Χριστοδούλου που διδάσκει τα μαθήματα Introduction to Internet, E-Business και άλλα ψηφιακά προγράμματα. Είναι κάτοχος πτυχίου BSC in Computing, Information Systems, και MSC in Advanced Information Technology. Από το 2006 μέχρι και σήμερα, έχει αποκτήσει πλούσια εκπαιδευτική πείρα σε ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως στο Intercollege και στο UCLAN εφαρμόζοντας τις γνώσεις του σε πράξη αφού διετέλεσε για σειρά ετών ως διευθυντής συστημάτων πληροφορικής των Κυπριακών Αερογραμμών. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ήταν ένας εκ των διευθυντικών στελεχών της Cobalt Airlines και υπεύθυνος για τα συστήματα πληροφορικής που περιλαμβάνει και το Digital Marketing. Ο Δρ. Χριστόδουλος Κακούρης, είναι κάτοχος BSC in Electronic Engineering, Master in Business Administration και PHD in Business Administration. Διαθέτει διδακτική πείρα πέραν των δεκαπέντε ετών στον τομέα του Marketing καθώς επίσης και πείρα μιας εικοσαετίας σαν διευθυντικό στέλεχος της Cyta.

5 Ο Δρ. Μιχάλης Αναστασίου, κατέχει πτυχίο στις Ξενοδοχειακές Σπουδές, Master in Business Administration, είναι κάτοχος PHD in Management και διδάσκει Project Management. O Δρ. Χριστάκης Σουρουκλής, είναι κάτοχος BA Hospitality Management, Postgraduate Diploma in Human Resource Management, είναι μέλος του Chartered Institute of Personnel & Development, έχει Master in Human Resource Management, Post-graduate in Research και PHD in Management και Global Business. Διδάσκει Research Project και Global Marketing. Ο Δρ. James Grieves, είναι κάτοχος πτυχίου BA in Sociology και PHD in Business Development. Είναι συγγραφέας έξι βιβλίων με θεματικό περιεχόμενο Business Development. Η έρευνα του επικεντρώνεται στους τομείς ποιότητας, αξιοποίησης και στρατηγικού σχεδιασμού. Έχει γράψει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων. Διετέλεσε διευθυντής του Business School του πανεπιστημίου Hull. Αυτή τη χρονική περίοδο, είναι συντονιστής του Business School του Larnaca College. Διδάσκει Business Environment και Consumer Behavior στον κλάδο του Digital. Η Κορνηλία Νικολάου, είναι κάτοχος BA in Business Administration και MSc Global Marketing. Έχει διδακτική πείρα πέραν των 15 ετών στη διδασκαλία Marketing. Ο Αντώνης Ιωάννου, είναι κάτοχος του επαγγελματικού διπλώματος του Chartered Institute of Marketing και Post graduate Diploma in Business, MA in Marketing. Διδάσκει Marketing σε διάφορα franchise προγράμματα αγγλικών πανεπιστημίων. Η Δρ. Μαρία Ιωάννου είναι κάτοχος LLB in Law, MA in International Law και PHD in Social Sciences. Είναι καθηγήτρια σε μαθήματα νομικής, πέραν της δεκαετίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

6 Η προηγούμενη επιτροπή εξωτερικής αξιολόγησης έχει κάνει θετικά σχόλια για το προσωπικό της σχολής και αυτό καταγράφεται στη σελίδα 7 της σχετικής έκθεσης τους. Όπως έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα, το πρόγραμμα είναι Business-oriented και όχι Computer-oriented. Αυτή ήταν η συμφωνία και καθοδήγηση της προηγούμενης επιτροπής εξωτερικής αξιολόγησης την οποία έχουμε επανασχεδιάσει βάσει των εισηγήσεων της στη σελίδα 8 της έκθεσης της. ECTS Τα ECTS και ο φόρτος εργασίας αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις απαιτήσεις όλων των μαθημάτων του κλάδου υπό αξιολόγηση και σε αυτό τον τομέα οι διορθώσεις που έχουν γίνει είναι βάσει των εισηγήσεων της προηγούμενης Επιτροπής. Η Επιτροπή άδικα ανησυχεί γιατί το κολλέγιο δεσμεύεται να πραγματοποιεί ξεχωριστά τις διδασκαλίες του κάθε προγράμματος / κλάδου σπουδών. ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ Υπάρχει πρότυπο απονομής διπλώματος στη σελίδα 6 της αίτησης. ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Διαφωνούμε ριζικά με τις απόψεις της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης αναφορικά με την τοποθέτηση ότι το πρόγραμμα δεν συνδέεται με την αγορά εργασίας για τους ακόλουθους λόγους: 1. Πριν να σχεδιαστεί το πρόγραμμα έχουμε επικοινωνήσει με την Microsalt, Infinity Social Media, Website Bakers καθώς επίσης και με την AMDOCS η οποία

7 είναι ηγετική εταιρεία στον τομέα του Digital Marketing. Οι εταιρείες αυτές έχουν αναλύσει τις ανάγκες της αγοράς από άτομα του γνωστικού αντικειμένου. Η AMDOCS ενδιαφέρεται να εργοδοτήσει 150 άτομα με γνώση Digital Marketing για το 2017 και προγραμματίζει μέχρι τέλος του 2018 να έχει 400 νέους υπαλλήλους καταρτισμένους στον τομέα του Digital Marketing. Ένας εκ των διευθυντών που διετέλεσε καθηγητής της Σχολής μας αναμένει τους απόφοιτους μας για εργοδότησει. 2. Έχουμε επικοινωνήσει με καθηγητές μας που έχουν εμπειρία σε οργανισμούς όπως Cyta, Cobalt Airlines και Cyprus Airways και μας εισηγήθηκαν το σχεδιασμό του προγράμματος Digital Marketing. ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Οι υποδομές της σχολής μας είναι εξαιρετικές. Αυτό συμπεριλαμβάνεται και στην έκθεση της προηγούμενης επιτροπής που έχει επισκεφθεί τη σχολή μας όπως επίσης και στην έκθεση αυτής της επιτροπής που «σημειώνει» ότι οι υποδομές είναι ικανοποιητικές αλλά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης (λες και το Harvard και το Cambridge δεν έχουν περιθώρια βελτίωσης). Απλά να αναφέρουμε ότι έχουμε εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη μας με χιλιάδες έντυπα τους τελευταίους τέσσερις μήνες, έχουμε επίσης γίνει συνδρομητές σε ηλεκτρονική βιβλιοθήκη όπου οι φοιτητές μας έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες E-Books, Journals και Periodicals. ΕΡΕΥΝΑ Ακόμη ένα θέμα το οποίο διερωτάται η ακαδημαϊκή επιτροπή της σχολής μας είναι το εξής, η υπεύθυνη του γραφείου έρευνας της σχολής μας (η οποία είναι κάτοχος διδακτορικού και καθηγήτρια Νομικών στο ΤΕΠΑΚ) έχει ενημερώσει την Επιτροπή ότι η Σχολή μας έχει υλοποιήσει μιας μικρής κλίμακας έρευνα στον τομέα του Digital Marketing, της οποίας τα ευρήματα είχαν παρουσιαστεί στη συνάντηση σε

8 μορφή Power Point και αντίγραφα δόθηκαν σε όλα τα μέλη της επιτροπής. To παράδοξο είναι ότι σε κανένα σημείο της έκθεσης της Επιτροπής δεν αναφέρεται η προσπάθεια έρευνας της σχολής μας όπου έχουν δαπανηθεί ορισμένες χιλιάδες ευρώ από τη Σχολή. Σας επισυνάπτουμε τα ευρήματα της έρευνας. Επιπρόσθετα, η υπεύθυνη έρευνας ενημέρωσε ότι η σχολή μας διαθέτει 5,000 ευρώ για συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες και σεμινάρια. Επίσης η σχολή μας παρέχει οικονομική βοήθεια σε καθηγητές με Master που θέλουν να αποκτήσουν και Διδακτορικό. Δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση δεν αναφέρεται κανένα σχόλιο γι αυτήν την πολιτική που υιοθέτησε η Σχολή μας. Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον Φορέα ότι όλοι οι καθηγητές του προγράμματος Diploma in Digital Marketing αναλύσαμε ενδελεχώς τα σχόλια της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης. Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι κανένα από τα μέλη της επιτροπής δεν κατέχει πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό στο Digital Marketing τη στιγμή που απαιτούσαν με προσβλητικό τρόπο από τον συντονιστή του προγράμματος ότι έπρεπε να έχει μεταπτυχιακό στο Digital Marketing. Είναι πράγματι απογοητευτικό μια Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης που θα επισκεφθεί ένα κολλέγιο να μην γνωρίζει ότι πρέπει να γίνονται παγκύπριες γραπτές / εισαγωγικές εξετάσεις για εισδοχή στις Ιδιωτικές Τριτοβάθμιες Σχολές στην Κύπρο και ότι τα κριτήρια εισδοχής των ΙΣΤΕ εγκρίνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και διασφαλίζονται από το Νόμο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αυτό δεν δείχνει επαγγελματικότητα. Είναι αξιοσημείωτο ότι από την πρώτη στιγμή της παρουσίασης από τον συντονιστή της Σχολής μας και του υπολοίπους παρουσιαστές έκριναν και κατέκριναν τα πάντα λες και απευθύνονταν σε παιδεία κατώτερου θεού και όχι σε καταξιωμένους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς. Είναι η πρώτη φορά που άτομα της Επιτροπής απαντούσαν το κινητό τους κατά τη διάρκεια της Αξιολόγησης. Είναι πρωτοφανές τέτοιου είδους συμπεριφορές και τις κακίζουμε.

9 Κυρία Πρόεδρος και μέλη του Φορέα κατανοούμε ότι δεν μπορεί να είναι όλες οι επιτροπές αξιολόγησης στο αναμενόμενο επίπεδο. Κατανοούμε ότι αν μια επιτροπή δεν είναι σωστή δεν σημαίνει ότι πρέπει να μηδενίσουμε τα πάντα. Ο Φορέας Πιστοποίησης Ποιότητας διετέλεσε και συνεχίζει να διατελεί ένα πολύ σημαντικό έργο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του τόπου μας. Είμαστε υποστηρικτές του Φορέα μας, θα θέλαμε όμως την ίδια στιγμή να λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις, οι απόψεις και οι εκτιμήσεις των ακαδημαϊκών επιτροπών των ΙΣΤΕ επειδή απαρτίζονται από αξιόλογους ακαδημαϊκούς και πεπειραμένους επαγγελματίες. Γι αυτό και αναμένουμε από τον Φορέα όπως λάβει μέτρα για πάταξη τέτοιου είδους συμπεριφορές από Επιτροπές Εξωτερικής Αξιολόγησης ή καλύτερες επιλογές στα άτομα που θα συμμετέχουν στις Επιτροπές Αξιολόγησης. Έχοντας υπόψη τα πιο πάνω και το γεγονός ότι αξιολογήθηκε το πρόγραμμα για δεύτερη φορά από διαφορετική Επιτροπή με αποτέλεσμα όλες οι διορθώσεις του προγράμματος που έγιναν με βάση τις εισηγήσεις της πρώτης Επιτροπής και οι εισηγήσεις τους λήφθηκαν υπόψη, η επαναξιολόγηση έπρεπε να γινόταν από την ίδια την Επιτροπή με τα ίδια άτομα. Ολοκληρώνοντας, μία σημαντική εισήγηση που μπορούμε να κάνουμε θα ήταν αν μπορούσε το πρόγραμμα να ονομαστεί Diploma in Marketing with Digital Applications για να ξεκαθαρίσει ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι Business oriented και όχι ΙΤ. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις ελπίζοντας σε μια θετική έκβαση των προαναφερθέντων ζητημάτων. Μ εκτίμηση, Χαράλαμπος Νεοφύτου Διευθυντής LARNACA COLLEGE

Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών

Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών Κριτήρια και δείκτες ποιότητας 6 (1) Τα εφαρμοζόμενα κριτήρια εκφράζονται σε αντίστοιχους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες και σχετίζονται με την Αξιολόγηση της

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Larnaca College Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ / Ε5 ΦΕΚ 764/ ) και λειτουργεί

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ / Ε5 ΦΕΚ 764/ ) και λειτουργεί Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Αρ. 39480/ Ε5 ΦΕΚ 764/ 3-4-2013) και λειτουργεί βάσει του Ν. 3685/16.07.2008/ΦΕΚ 148 τ.α. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ FRANCHISE (Τελευταία Ενημέρωση 16 Μαρτίου 2015) Πρόγραμμα Σπουδών. BSc Business Information Systems

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ FRANCHISE (Τελευταία Ενημέρωση 16 Μαρτίου 2015) Πρόγραμμα Σπουδών. BSc Business Information Systems Ιδιωτική Σχολή Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ΕΕ Χώρα ΕΕ Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημαϊκό έτος έναρξης προσφοράς του προγράμματος Global Wolverhampton MA Management BSc Business Information Systems BA (Hons) Business

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα με έγκριση ποιότητας από την ΕΑΙΠ. Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής

Προγράμματα με έγκριση ποιότητας από την ΕΑΙΠ. Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής Ενημέρωση: 11 Μαρτίου, 2015 Διευκρινίζεται ότι τα ΙΠ με «Άδεια Λειτουργίας» δικαιούνται να προσφέρουν προγράμματα, τα οποία αυτόματα αναγνωρίζονται από το κράτος, χωρίς να τα υποβάλουν στην αυστηρή διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: INTERCOLLEGE LARNACA Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Σπουδών Αξιολογημένα Πιστοποιημένα ΚΑΤΑ ΚΟΛΕΓΙΟ Ημερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης, 15/05/2015

Προγράμματα Σπουδών Αξιολογημένα Πιστοποιημένα ΚΑΤΑ ΚΟΛΕΓΙΟ Ημερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης, 15/05/2015 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Προγράμματα Σπουδών Αξιολογημένα Πιστοποιημένα ΚΑΤΑ ΚΟΛΕΓΙΟ Ημερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης, 15/05/2015 Evaluated - Accredited Programmes of Study by College Last update, 15/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

INTERCOLLEGE. Τίτλος Προγράμματος. Αισθητική (4 Έτη, Πτυχίο) Παρατηρήσεις στην Έκθεση των Ειδικών της Επιτροπής Αξιολόγησης - Πιστοποίησης του ΔΙΠΑΕ

INTERCOLLEGE. Τίτλος Προγράμματος. Αισθητική (4 Έτη, Πτυχίο) Παρατηρήσεις στην Έκθεση των Ειδικών της Επιτροπής Αξιολόγησης - Πιστοποίησης του ΔΙΠΑΕ INTERCOLLEGE Τίτλος Προγράμματος Αισθητική (4 Έτη, Πτυχίο) Παρατηρήσεις στην Έκθεση των Ειδικών της Επιτροπής Αξιολόγησης - Πιστοποίησης του ΔΙΠΑΕ Ημερομηνία Επίσκεψης Επιτροπής Αξιολόγησης: 06/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών KPS / Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα (Social Information Systems)

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών KPS / Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα (Social Information Systems) Διάταξη Προγράμματος Σπουδών KPS / Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα (Social Information Systems) Σχολή ΣΑΚΕ ΣΘΕΕ Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Σταδιοδρομία & Επιχειρηματικότητα 2014 Information Communication Technology. Γιάννος Μυλωνάς ΕΕΠ, Πληροφορική Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σταδιοδρομία & Επιχειρηματικότητα 2014 Information Communication Technology. Γιάννος Μυλωνάς ΕΕΠ, Πληροφορική Πανεπιστήμιο Κύπρου Σταδιοδρομία & Επιχειρηματικότητα 2014 Information Communication Technology Γιάννος Μυλωνάς ΕΕΠ, Πληροφορική Πανεπιστήμιο Κύπρου Στόχοι!! Να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε καλύτερα για την μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Συνοπτική Παροσουσίαση η κατάρτιση πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε ειδικά θέματα και εφαρμογές της Πληροφορικής και της Τηλεματικής κυρίως στα πεδία των δικτυοκεντρικών πληροφοριακών

Διαβάστε περισσότερα

FREDERICK UNIVERSITY (Με έδρα τη Λευκωσία)

FREDERICK UNIVERSITY (Με έδρα τη Λευκωσία) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Επιτροπή Αξιολόγησης Ιδιωτικών Πανεπιστηµίων, µετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των τριών από τις πέντε αιτήσεις που εξετάζει µε βάση το Νόµο 109(1)/2005, παρέδωσε στον Υπουργό Παιδείας και

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 32

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 32 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΣΤΕΡ 2012-2013 5 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΠΑΚ 6 ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΤΟ ΤΕΠΑΚ 8 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜHΜΑΤΑ 11 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 28 ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΖΩΗ 30

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Σπουδών Αξιολογημένα Πιστοποιημένα ΚΑΤΑ ΠΟΛΗ Ημερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης, 08/07/2015

Προγράμματα Σπουδών Αξιολογημένα Πιστοποιημένα ΚΑΤΑ ΠΟΛΗ Ημερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης, 08/07/2015 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Προγράμματα Σπουδών Αξιολογημένα Πιστοποιημένα ΚΑΤΑ ΠΟΛΗ Ημερομηνία Τελευταίας Ενημέρωσης, 08/07/2015 Evaluated - Accredited Programmes of Study by Town Last update, 08/07/2015 ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ 156, 54006 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΗΛ. 23320-52460 - FAX: 23320-52462 - website: http://www.uom.gr - e-mail: itsecr@uom.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αποφάσεις για Πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών Ιουλίου 2016 Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΠΚ)

Αποφάσεις για Πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών Ιουλίου 2016 Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΠΚ) Ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της νώτερης Εκπαίδευσης ανακοινώνει τα προγράμματα τα οποία έχουν πιστοποιηθεί μέχρι και την 16 η Σύνοδο του Συμβουλίου 11 η Σύνοδος του Συμβουλίου του

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών KPS / Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών KPS / Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα Διάταξη Προγράμματος Σπουδών KPS / Κοινωνικά Πληροφοριακά Συστήματα Σχολή ΣΑΚΕ ΣΘΕΕ Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών Πρόγραμμα Σπουδών KPS Κοινωνικά

Διαβάστε περισσότερα

Αποφάσεις για Πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών Ιουλίου 2016 Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΠΚ)

Αποφάσεις για Πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών Ιουλίου 2016 Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΠΚ) Ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της νώτερης Εκπαίδευσης ανακοινώνει τα προγράμματα τα οποία έχουν πιστοποιηθεί μέχρι και την 16 η Σύνοδο του Συμβουλίου 11 η Σύνοδος του Συμβουλίου του

Διαβάστε περισσότερα

Αποφάσεις για Πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών. Υποβολής Αίτησης * Ιουλίου 2016 Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο «Πανεπιστήμιο Frederick»

Αποφάσεις για Πιστοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών. Υποβολής Αίτησης * Ιουλίου 2016 Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο «Πανεπιστήμιο Frederick» Ο Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης ανακοινώνει τα προγράμματα τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από την 17 η μέχρι και την 19 η Σύνοδο του Συμβουλίου 17 η Σύνοδος του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΠΟΡΟΙ

1. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΠΟΡΟΙ α) Απάντηση στην Έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης της νέας κατεύθυνσης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΜΒΑ (Διοίκησης Επιχειρήσεων) με Εξειδίκευση τη Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική Εξ

Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση Ιδρύματος Ανώτερης Εκπαίδευσης

Απάντηση Ιδρύματος Ανώτερης Εκπαίδευσης Έντυπο: 300.1.2 Ημερομ.: 09.07.2019 Ανώτερης Εκπαίδευσης Ίδρυμα Ανώτερης Εκπαίδευσης: Global College Πόλη: Λευκωσία Πρόγραμμα σπουδών (Επωνυμία, ECTS, διάρκεια, κύκλος σπουδών) Στα Ελληνικά: Κομμωτική

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: CDA Πάφος Πρόγραμμα Σπουδών: ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών ΕΠΑ / Επιστήμες της Αγωγής

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών ΕΠΑ / Επιστήμες της Αγωγής Διάταξη Προγράμματος Σπουδών ΕΠΑ / Επιστήμες της Αγωγής Σχολή ΣΟΕΔ Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Πρόγραμμα Σπουδών ΕΠΑ Επιστήμες της Αγωγής Επίπεδο Προπτυχιακό Μεταπτυχιακό Γλώσσα Διδασκαλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ MOBILE MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 15/6/2013 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ DP STUDIES Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Mobile Marketing και αυξήστε την ανταγωνιστική σας θέση & τις πωλήσεις σας! ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: / /

Αρ. Φακ.: / / Αρ. Φακ.: 07.14.061.001 / 07.14.061.002 / 07.14.061.003 Τηλεμοιότυπο: 00 357 22504392 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: edeligianni@dipae.ac.cy 7 Ιουνίου 2018 Προς Διευθυντή Global College ΘΕΜΑ: Προκαταρκτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχ. Χρονιά ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχ. Χρονιά ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχ. Χρονιά 2015-16 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-16 Τα ακόλουθα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια προσφέρουν στους τελειόφοιτους

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Ledra College Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Energy. study live excel. MSc in Energy Systems. MSc in Energy Management. MSc in Energy Building Design

Energy. study live excel. MSc in Energy Systems. MSc in Energy Management. MSc in Energy Building Design www.ihu.edu.gr Thessaloniki study live excel Masters of Science Programmes in: Energy MSc in Energy Systems MSc in Energy Management MSc in Energy Building Design Information & Online Applications at www.tech.ihu.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών "DIGITAL & SOCIAL MEDIA"

Πρόγραμμα Σπουδών DIGITAL & SOCIAL MEDIA Πρόγραμμα Σπουδών "DIGITAL & SOCIAL MEDIA" ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 Ξεχώρισε σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά εργασίας! Η ραγδαία ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και η ταχύτατη εξάπλωση των Νέων Μέσων

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος A Τίτλοι Σπουδών του Πανεπιστημίου ΔΕΚ για Φοιτητές Προγραμμάτων με Διδασκαλία Σεπτέμβριος 2015

Μέρος A Τίτλοι Σπουδών του Πανεπιστημίου ΔΕΚ για Φοιτητές Προγραμμάτων με Διδασκαλία Σεπτέμβριος 2015 A A1 Τίτλοι Σπουδών του Πανεπιστημίου Βασικές Αρχές A1.1 Το Πανεπιστήμιο προσφέρει τους κύριους τίτλους σπουδών που αναφέρονται στην παράγραφο Α2. Ενδέχεται να προστεθούν και άλλοι τίτλοι κατόπιν έγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

* * EΚΠAIΔEVΣH ΚΑι ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑθΗΣΗ *

* * EΚΠAIΔEVΣH ΚΑι ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑθΗΣΗ * ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟ ΓΡΑΜΜΑ * * EΚΠAIΔEVΣH ΚΑι ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑθΗΣΗ * * * * * ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑιΔΕIΑΣ, ΔΙΑ ΒίΟΥ ΜΑθΗΙΗΣ ΚΑι θρηικευμα mn Euρωπaϊιo\ΈVWΣΗ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ EupιιmιW ΚοΜΜι!όΤομάο Μι τη σvyxρημcπoδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Master's in Counselling Psychology

Master's in Counselling Psychology Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το International Faculty CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα από τα 6 ακαδημαϊκά τμήματα του University of Sheffield και

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχ. Χρονιά 2016-17 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ/ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-18 Τα ακόλουθα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια προσφέρουν στους τελειόφοιτους

Διαβάστε περισσότερα

Σ.ΕΚ.Α.Π. Αξιολογημένα Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης Πιστοποίησης (ΣΕΚΑΠ)

Σ.ΕΚ.Α.Π. Αξιολογημένα Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης Πιστοποίησης (ΣΕΚΑΠ) Σ.ΕΚ.Α.Π Αξιολογημένα Πιστοποιημένα Προγράμματα Σπουδών από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης Πιστοποίησης (ΣΕΚΑΠ) Evaluated - Accredited Programmes of Study by the Council of Educational Evaluation

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΟΙ 2017-18 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ Διοικητική Λογιστική (Θεωρία) 1. ΔΗΜΗΤΟΓΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ Με σύμβαση αορίστου

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: FREDERICK INSTITUTE OF TECHNOLOGY

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Θεσσαλίας - Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Λάρισα 11/09/2018 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3648/20-06-2018 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική (BSc & MSc)

Πληροφορική (BSc & MSc) ς Πληροφορική (BSc & MSc) www.nup.ac.cy ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πτυχίο στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική BSc in Applied Informatics Περιγραφή Προγράμματος Στόχος του Προπτυχιακού Προγράμματος στην Εφαρμοσμένη

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: C.D.A. COLLEGE Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών

Προκήρυξη θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 14 Ο χλμ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 570 01 ΕΛΛΑΣ Τηλ.: 2310 807 525 Fax: 2310 474 520 E-mail: infosoh@ihu.edu.gr www.hum.ihu.edu.gr Θεσσαλονίκη, 18/03/2014 Αρ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑ 156, 54006 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΤΗΛ. +302310891218 - FAX: +302310891290 - website: http://www.uom.gr - e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών TECHNOLOGICAL EDUCATION INSTITUTE OF CENTRAL MACEDONIA SCHOOL OF TECHNOLOGICAL APPLICATIONS DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING Graduate Studies Program: Academic Year 2015-16 Renewable Energy Systems:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Στις «Νέες Τεχνολογίες και Marketing. Έξυπνη Συσκευασία» «New Technologies and Marketing.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Στις «Νέες Τεχνολογίες και Marketing. Έξυπνη Συσκευασία» «New Technologies and Marketing. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Στις «Νέες Τεχνολογίες και Marketing. Έξυπνη Συσκευασία»

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.09.5 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22560118 e-mail: tehnologia@cyearn.pi.ac.cy Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 Ο περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1997, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Οκτώµβριος 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Γραφείο Μεταπτυχιακών Σπουδών Τηλ. + 357 25 002710/11, 25002412, Fax + 357 25 002760 www.cut.ac.cy/studies ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ 1 Α.1010 Μικροοικονομική (Microeconomics) ΜΓΥ Υ 2 2 4 8 5 2 Α.1020 Χρηματοοικονομική Λογιστική (Financial Accounting) ΜΓΥ Υ 2 2 2 6 10 6 3 Α.1030 Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Principles

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Εργασίας Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 40235 Αυγούστου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3203 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Έγκριση της επανίδρυσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής

Διαβάστε περισσότερα

QAE. ειδικεύσεις στη Διαχείριση και στις Δημόσιες Συμβάσεις. Το μοναδικό πρόγραμμα MBA στην Κύπρο που προσφέρει και ειδίκευση στις Δημόσιες Συμβάσεις!

QAE. ειδικεύσεις στη Διαχείριση και στις Δημόσιες Συμβάσεις. Το μοναδικό πρόγραμμα MBA στην Κύπρο που προσφέρει και ειδίκευση στις Δημόσιες Συμβάσεις! με Μεταπτυχιακό Διοίκησης Επιχειρήσεων ειδικεύσεις στη Διαχείριση και στις 7 QAE Evaluation Διοίκηση Επιχειρήσεων Διαχείρηση Το μοναδικό πρόγραμμα στην Κύπρο που προσφέρει και ειδίκευση στις! 7 QAE Evaluation

Διαβάστε περισσότερα

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων πληροφοριακής παιδείας στην Ελλάδα: μια ερευνητική και θεωρητική προσέγγιση

Η ανάπτυξη δεξιοτήτων πληροφοριακής παιδείας στην Ελλάδα: μια ερευνητική και θεωρητική προσέγγιση Η ανάπτυξη δεξιοτήτων πληροφοριακής παιδείας στην Ελλάδα: μια ερευνητική και θεωρητική προσέγγιση Στέλλα Κορομπίλη, Αναπλ. Καθηγήτρια, Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, ΑΤΕΙΘ, Αφροδίτη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ Α. Για σπουδές στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες προσφέρονται υποτροφίες από διάφορους φορείς. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: ΤΕΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

MPhil / PhD in Psychology (University of Bolton, UK)

MPhil / PhD in Psychology (University of Bolton, UK) MPhil / PhD in Psychology (University of Bolton, UK) Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το NEW YORK COLLEGE προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία για ολοκληρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα, οι οποίες οδηγούν

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: ΚΕS COLLEGE Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων και Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων Πτυχίο Ψηφιακά Συστήμα- τα

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων και Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων Πτυχίο Ψηφιακά Συστήμα- τα 2 Πρόλογος Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς καλύπτει δύο σημαντικούς κλάδους της Ψηφιακής Οικονομίας και της Κοινωνίας της Γνώσης: τον κλάδο των Δικτυοκεντρικών Ψηφιακών Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 14 ο χλμ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ 570 01 ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τηλ.: +30 2310 807 520 Fax: +30 2310 474 520 E-mail: admissions@ihu.edu.gr ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2013-1014. Παρουσίαση του Τµήµατος

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2013-1014. Παρουσίαση του Τµήµατος Πανεπιστήμιο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2013-1014 Παρουσίαση του Τµήµατος http://dit.uop.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχί ο στην Εφαρμοσμέ νη Πληροφορίκη

Πτυχί ο στην Εφαρμοσμέ νη Πληροφορίκη Πτυχί ο στην Εφαρμοσμέ νη Πληροφορίκη ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Στόχος του Προπτυχιακού Προγράμματος στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική είναι να προσφέρει τις βάσεις σε όσους φιλοδοξούν να γίνουν οι αυριανοί εμπειρογνώμονες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ. Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ. Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις) Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2018, 9:30πμ - 12:00μμ Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ,

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό Βασίλειος Φ. Φίλιος Συνοπτικό Βιογραφικό Πτυχιούχος της Α.Σ.Ο. & Ε.Ε. / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (ειδίκευση στη Λογιστική και Επιχειρηματική Χρηματοδότηση)

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: ΤΕΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι)

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι) Εισαγωγή Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους κλάδους του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα

Mediterranean College Προπτυχιακά προγράμματα (Bachelor)

Mediterranean College Προπτυχιακά προγράμματα (Bachelor) Mediterranean College Προπτυχιακά προγράμματα (Bachelor BSc Mechanical Engineering (http://www.medcollege.edu.gr/ypopshfioi- foithtes/bachelor- s/sxolh- mhxanikwn/bsc- hons- mechanical- engineering Η Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: UCLAN Cyprus Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών στην Εκπαίδευση Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 18ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 26/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3388 της 18ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2000 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 26 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΧΟΛΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα:Global College, Λευκωσία Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία

Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο με ιστορία 35 ετών, πρωτοπορεί από το 1982 στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Προσφορά Υποτροφιών σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες από Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

Master of Science in Information Technology (Software and Systems), 01/12/2000, ΙΚΑΤΣΑ, Μάστερ Επιστήµων (Μ.C.s.) στην πληροφορική 23/04/2001

Master of Science in Information Technology (Software and Systems), 01/12/2000, ΙΚΑΤΣΑ, Μάστερ Επιστήµων (Μ.C.s.) στην πληροφορική 23/04/2001 Τ.Ε.Ι. ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΠΙΝΑΚΑΣ (α) άρθρου 2, παρ. 2, Π.. 163, ΦΕΚ 149/26-06-2002, τεύχος

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Global College Πρόγραμμα Σπουδών:«Τεχνολόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Καλή επιτυχία! Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Σχολή Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής. Γραφικές Τέχνες (BA) Δημοτική Εκπαίδευση (BA)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Καλή επιτυχία! Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Σχολή Τεχνών και Επιστημών της Αγωγής. Γραφικές Τέχνες (BA) Δημοτική Εκπαίδευση (BA) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ Τάξης μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία στις πιο κάτω πανεπιστημιακές σχολές. Επισυνάπτεται ο κατάλογος των ειδικοτήτων όπως και η αίτηση η οποία θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Μεταπτυχιακές Σπουδές ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Μεταπτυχιακές Σπουδές Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος 1 4 3 2 Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Προσφορά Υποτροφιών σε τελειόφοιτους μαθητές/τριες από Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Cyprus College Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια

Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια Παρουσίαση: Στέλλα Κωστοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Ο.Π.Ε.) ιδρύθηκε το 1927, ένα από τα 5 ιδρυτικά τμήματα του Α.Π.Θ. Το 1973 εξειδικεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Χρέη γραμματέα στην παρούσα συνεδρίαση εκτελεί ο κ. Ιωάννης Γιοβανάκης. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Χρέη γραμματέα στην παρούσα συνεδρίαση εκτελεί ο κ. Ιωάννης Γιοβανάκης. ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Θεσσαλονίκη 28-7-2016 Αρ. Πρωτ.:ADMIN 1526 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ. 23/28-7-2016 ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Την 28η Ιουλίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (PL 0114)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (PL 0114) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (PL 0114) Δομή και Περιεχόμενο Μαθήματος Καθηγήτρια Μάρω Βλαχοπούλου Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα με έγκριση ποιότητας από την ΕΑΙΠ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Προγράμματα με έγκριση ποιότητας από την ΕΑΙΠ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2014 Διευκρινίζεται ότι τα ΙΠ με «Άδεια Λειτουργίας» δικαιούνται να προσφέρουν προγράμματα, τα οποία αυτόματα αναγνωρίζονται από το κράτος, χωρίς να τα υποβάλουν στην αυστηρή

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης

Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ... ΤΜΗΜΑ ΔΔΕ Λειτούργησε από την ίδρυση του ΠΚ (1992) Σταδιακά εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο Τμήμα του ΠΚ σε αριθμό φοιτητών σε αριθμό διακριτών προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ»

ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ «ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ» Σχολική Χρονιά 2018-2019 Τα ακόλουθα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Κολέγια προσφέρουν στους τελειόφοιτους μαθητές του Λυκείου μας Υποτροφίες (Ολικές ή και Μερικές) για

Διαβάστε περισσότερα

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων με μία ματιά

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων με μία ματιά Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων με μία ματιά Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) βρίσκεται στη Λευκωσία και σήμερα απασχολεί 28 άτομα μόνιμο προσωπικό. Κάτω από την ΟΕΒ λειτουργούν τα πιο κάτω

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακή Δηµοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράµµατος Σπουδών

Κυπριακή Δηµοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράµµατος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δηµοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράµµατος Σπουδών Ίδρυµα: «Πανεπιστήµιο Λευκωσίας» Πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) 26/01/2014 Συνεισφορά του κλάδους ΗΜΜΥ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ευρύ φάσμα γνώσεων και επιστημονικών

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστημών της Αγωγής

Τμήμα Επιστημών της Αγωγής Τμήμα Επιστημών της Αγωγής Πτυχίο Δημοτικής Εκπαίδευσης Πτυχίο Προδημοτικής Εκπαίδευσης Πτυχίο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Διαχείρισης Υπηρεσιών (υπό διαμόρφωση) Ημερίδα για Σύμβουλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή. 1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής. 2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας. 3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση.

1. Εισαγωγή. 1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής. 2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας. 3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση. ΔΙATMHMATΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (ΠΠΔΕ) ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Απόσπασμα από τα Πρακτικά της 325 ης /08-05-2014 Τακτικής Συνεδρίασης της Συγκλήτου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2093 23 Ιουνίου 201 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1840 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Τροποποίηση της υπ αριθμ. 731/27.03.2015 απόφασης του Προέδρου της Διοικούσας

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί να κάνω. µεταπτυχιακές σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήµατα?

Γιατί να κάνω. µεταπτυχιακές σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήµατα? Γιατί να κάνω µεταπτυχιακές σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήµατα? Αναστάσιος Α. Οικονοµίδης, Καθηγητής Πρόεδρος.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήµατα ΓιατίΤΠΕ? (Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών) -ΤΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ Πόρισμα Στατιστικής Έρευνας Αποφοίτων Τμήματος Ηλεκτρονικής Τ.Ε.Ι. Κρήτης Χανιά, Οκτώβριος 2009 1 Περιεχόμενα 1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 3 2. ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων»

Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο των Αναλυτικών Προγραμμάτων» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ UCLAN CYPRUS ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ Ημερίδα με θέμα «Επιχειρηματολογία ως μέσο ανάπτυξης κριτικής σκέψης: εφαρμογές στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές ως εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηµατικότητας στον κλάδο της Πληροφορικής

Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές ως εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηµατικότητας στον κλάδο της Πληροφορικής Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές ως εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηµατικότητας στον κλάδο της Πληροφορικής Αναστάσιος Α. Οικονοµίδης, Καθηγητής Πρόεδρος.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήµατα ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΠΕ (Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1.1. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα σε επίπεδο Μάστερ και επίπεδο Διδακτορικού.

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: ATLANTIS COLLEGE (Λιοπέτρι, Αμμόχωστος)

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Παρουσίασης

Περιεχόμενα Παρουσίασης 1 Περιεχόμενα Παρουσίασης Σπουδές και εκπαίδευση Ποιοί είμαστε Τι προσφέρουμε: Προγράμματα σπουδών Προπτυχιακές σπουδές Επαγγελματικά δικαιώματα Μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα Διδακτορικές σπουδές Μεταδιδακτορική

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα