ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ"

Transcript

1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Ομαδα Εργασίας της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Κοινωνιολόγος,Προισταμένη Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

2 ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ Π.Ο.Υ.

3 Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., έχει σαν σκοπό την υιοθέτηση και εφαρμογή των πολιτικών του Π.Ο.Υ. για τις Υγιείς Πόλεις, την επιστημονική υποστήριξη των Δήμων μελών του και την μεταφορά τεχνογνωσίας. Μία από τις κύριες πολιτικές του Π.Ο.Υ. αφορά στην Ψυχική Υγεία.

4 Ο Διεθνής όρος Mental Health αναφέρεται σε αυτό που στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται και περιλαμβάνει την ψυχική και νοητική ή πνευματική υγεία και χάριν συντομίας θα το αποδίδουμε ως ψυχική υγεία.

5 ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. η ψυχική υγεία είναι αντιληπτή ως μια κατάσταση ευημερίας στην οποία το άτομο συνειδητοποιεί τις ικανότητές του, μπορεί να αντιμετωπίσει τα κανονικά άγχη της ζωής, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και γόνιμα και είναι σε θέση συνεισφέρει στην κοινότητα στην οποία ανήκει.

6 Η κακή ψυχική υγεία ευθύνεται για σχεδόν το 20% των νόσων στην ευρωπαϊκή περιφέρεια του Π.Ο.Υ. Τα προβλήματα ψυχικής υγείας επηρεάζουν ένα στα τέσσερα άτομα, κάποια στιγμή στη ζωή τους. Έξι από τις 20 χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών στον κόσμο βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια (Π.Ο.Υ. Mental health). Οι ψυχικές διαταραχές είναι μία από τις κορυφαίες προκλήσεις για τη δημόσια υγεία στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια του Π.Ο.Υ. και επηρεάζουν περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού κάθε χρόνο.

7 Πολλές έρευνες έχουν καταδείξει ότι πολλές σωματικές ασθένειες, όπως και συμπεριφορικές διαταραχές, είναι το αποτέλεσμα μιας σύνθετης αλληλεπίδρασης μεταξύ βιολογικών, κοινωνικών και ψυχολογικών παραγόντων. Σημαντικό είναι ότι τα θέματα ψυχικής υγείας δεν αφορούν μόνο κάποιες ειδικές ομάδες του πληθυσμού, καθώς το κάθε άτομο μπορεί κατά τη διάρκεια της ζωής του, να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας.

8 Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης του Π.Ο.Υ. για την Ψυχική Υγεία εστιάζει σε επτά αλληλένδετους στόχους: 1. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στο δικαίωμα να βιώνουν συνθήκες ψυχικής ευεξίας και ευημερίας σε όλη την διάρκεια ζωής τους, ιδίως εκείνοι που είναι πιο ευάλωτοι ή βρίσκονται σε κίνδυνο. 2. Τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πολίτες, των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι σεβαστά, να αποτιμώνται και να προωθούνται πλήρως. 3. Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας θα πρέπει να είναι προσβάσιμες, προσιτές και διαθέσιμες στην κοινότητα, ανάλογα με τις ανάγκες. 4. Οι άνθρωποι δικαιούνται σεβασμό, ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία. 5. Τα Συστήματα Υγείας πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες για καλή σωματική και ψυχική υγεία για όλους. 6. Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας πρέπει να συνεργάζονται(διατομεακή) και με άλλους τομείς 7. Οι αποφάσεις της διοίκησης για την ψυχική υγεία πρέπει να καθοδηγούνται από σωστές πληροφορίες και γνώση.

9 Ο κύκλος της ψυχικής ευημερίας Παράγοντες όπως η φτώχεια, η ανεργία, οι κακές συνθήκες εργασίας, οι ακατάλληλες συνθήκες στέγασης και η κακή σχολική εκπαίδευση, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία και αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης ψυχικών διαταραχών. Επιπλέον, η κακή ψυχική διάθεση και η χαμηλή κοινωνική θέση σχετίζονται με έκθεση σε παράγοντες κινδύνου για την ψυχική υγεία, όπως είναι η κακή διατροφή, το κάπνισμα, το αλκοόλ, η κατάχρηση ουσιών και η βία.

10 Η ψυχική ευεξία επηρεάζεται έντονα από παράγοντες όπως: Ηλικία Φύλο Προσωπικότητα Ανθεκτικότητα (resilience) Γένος Ηλικία Φυσική υγεία Εισόδημα Κοινωνικοί δεσμοί Οικογενειακή ζωή Περιβάλλον

11 Είναι σαφές ότι η ψυχική και η σωματική υγεία πρέπει να αντιμετωπίζονται συνολικά και ολιστικά. Επιπλέον, η πρόσβαση σε φροντίδα υγείας είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.

12 Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να επηρεάσει αρκετούς από τους παράγοντες που καθορίζουν την ψυχική υγεία όπως είναι οι: ψυχοκοινωνικοί περιβαλλοντικοί οικονομικοί

13 ΠΡΟΛΗΨΗ Πρόκειται για κάθε δράση-ενέργεια, η οποία στοχεύει στην αναχαίτιση της όποιας µορφής αρνητικοποίησης της ζωής. Σκοπός της πρόληψης είναι η αποτροπή των πρόωρων θανάτων, η αναβάθµιση του επιπέδου υγείας, η διαµόρφωση στάσεων και συµπεριφορών που επιδρούν θετικά στην υγεία

14 Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται οι κύριοι άξονες της πολιτικής να είναι: Πρόληψη, Αγωγή και Προαγωγή της Υγείας, υποστηρικτικές δομές Κοινωνικό περιβάλλον :Προβλήματα, ανάγκες Ισότητα Οικονομικό περιβάλλον Αστικό περιβάλλον:υποδομές της πόλης,πόλεις φιλικές για τους κατοίκους Ασφάλεια Αθλητισμός Πολιτισμός-Ψυχαγωγία Νέες τεχνολογίες

15 Ολιστική προσέγγιση σε θέματα ψυχικής υγείας Υλοποίηση προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης, αγωγής και προαγωγής υγείας του γενικού πληθυσμού Κοινοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, με στόχους την εξατομικευμένη προσέγγιση (δευτερογενής πρόληψη) και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών των ωφελούμενων. Προγραμμάτων υποστήριξης και κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων, για πρόληψη υποτροπής (τριτογενής πρόληψη). Δομών σχετικών με τους χρόνια ψυχικά πάσχοντες σε τοπικό επίπεδο. Λειτουργία Κέντρου Ημέρας για ενήλικες με προβλήματα ψυχικής υγείας(τριτογενής πρόληψη) Προγραμμάτων επιμόρφωσης των επαγγελματιών που στελεχώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων σε θέματα ψυχικής υγείας Δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης και αμοιβαίας βοήθειας μεταξύ των ατόμων με ψυχολογικά προβλήματα με τη συμμετοχή εθελοντών

16 Ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού πάνω σε θέματα ψυχικής ασθένειας για αλλαγή στάσης και νοοτροπίας απέναντι στη ψυχική νόσο(αποστιγματοποίηση). Επιμόρφωσης φροντιστών, ομάδες υποστήριξης. Ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες, σε ένα σημαντικό βαθμό, για τα άτομα αλλά και για το οικογενειακό πλαίσιο το οποίο με την σειρά του θα παίξει ένα υποστηρικτικό ρόλο στην όλη θεραπευτική προσέγγιση. Εκπαίδευση κοινωνικών επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας σε θέματα πρόληψης και προαγωγής ψυχικής υγείας.

17 Έρευνα και καταγραφή ψυχικά ασθενών στην τοπική κοινωνία. Προφίλ Υγείας Πληθυσμού Δήμου. Εκστρατείες ενημέρωσης της ευρύτερης κοινωνίας για θέματα ψυχικής υγείας και καταπολέμησης του στίγματος. Τηλεφωνική γραμμή SOS για την κατάθλιψη, η οποία θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση για συγκεκριμένες ώρες και θα στελεχώνεται από ειδικά εκπαιδευμένους κοινωνικούς επιστήμονες και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, όπου θα τηρείται το απόρρητο και η ανωνυμία.

18 Οργάνωση προγραμμάτων δια βίου μάθησης. Παρεμβάσεις στην σχολική κοινότητα για την έγκαιρη διάγνωση διαταραχών, δημιουργία ομάδων γονέων, εφήβων και εκπαιδευτικών. Προώθηση θεμάτων ισότητας, εξάλειψη των διακρίσεων. Μέριμνα για την εξάλειψη της ψυχολογικής, σωματικής και οικονομικής κακοποίησης των ηλικιωμένων. Ειδική μέριμνα και προγράμματα υποστήριξης των ανθρώπων και των οικογενειών που φροντίζουν ηλικιωμένους με χρόνιες παθήσεις.

19 Συμπερασματικά, η πολιτική αυτή προσπαθεί να καλύψει τις παρεμβάσεις μας στον χώρο της υγείας και της ενημέρωσης για την υγεία, την κοινωνική πρόνοια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το αστικό και φυσικό περιβάλλον, το οικονομικό περιβάλλον, λαμβάνοντας υπ όψιν όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν καθοριστικά την υγεία, και βέβαια, οι επί μέρους δράσεις που μπορούν να αναφερθούν αναλυτικότερα, καθώς και οι καλές πρακτικές που έχουμε από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι πάρα πολλές.

20 Η επιδίωξη μας είναι να δώσουμε στην πολιτική μας την ευρύτητα που απαιτείται, την έννοια του μηνύματος του Π.Ο.Υ. για την ενσωμάτωση των θεμάτων υγείας σε όλες τις επί μέρους πολιτικές, για διατομεακή συνεργασία, για την αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας μέσω ολιστικής προσέγγισης

21 1.Την Έρευνα «η Ψυχική Υγεία των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης» (ΙΚΠΙ 2016) 2.Π.Ο.Υ. The European Mental Health Action Plan Π.Ο.Υ. The European Mental Health Action Plan (Regional Committee for Europe) 4.Π.Ο.Υ. Policies and practices for mental health in Europe - meeting the challenges 5.Π.Ο.Υ. Country-by-country profiles on national health situation relaunched. 6.Π.Ο.Υ. Health Agenda Π.Ο.Υ Health-related Sustainable Development Goals targets (2015) 8.Ε.Ε. An EU Strategy on Mental Health and Well Being 9.Ε.Ε. ΠΡΑΣΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ. Βελτίωση της ψυχικής υγείας του πληθυσμού προς μια στρατηγική σχετικά με την ψυχική υγεία για την Ευρωπαϊκή Ένωση 10.World Happiness Record 2016, (θέση 99) 11.Την Πολιτική των Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. για την 5η και 6η φάση 12.Τη «Συμφωνία των Αθηνών» που υπεγράφη στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων Καλές πρακτικές που συγκεντρώθηκαν από τα συνέδρια και τις συναντήσεις εργασίας των Υγιών Πόλεων από όλο τον κόσμο 14.Τους παράγοντες που επηρεάζουν την Υγεία, κοινωνικούς, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς.

22 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Παπαθανασοπούλου Νταίζη, Κοινωνιολόγος Κοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο ΕΔΔΥΠΠΥ, Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. για τα Εθνικά Δίκτυα Τσαπατσάρη Ευαγγελία, Κοινωνιολόγος MSc-Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Προισταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας,Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων Καραμπέτσου Μαίρη,Εργοθεραπεύτρια MSc,Διευθύντρια Κοιν. Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου Αττικής Οικονομοπούλου Αγγελική, Ψυχολόγος MSc, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού Ρεστέμης Στάθης, Κοινωνικός Λειτουργός Msc,Διευθυντής Κοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού & Αθλητισμού, Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Ευαγγέλου Ευανθία, Κοινωνική Λειτουργός, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Γλυφάδας Ιατράκη Ελίζα, Ψυχολόγος -Κοινωνική Λειτουργός,Συντονίστρια πρ. «Υγιείς Πόλεις», Στέλεχος Δ. Χερσονήσου στους τομείς Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Δερνελή Νικολέττα, Κοινωνιολόγος, Δήμος Αιγάλεω Μπούτου Αναστασία, Δημοτική Σύμβουλος,Σχολική Σύμβουλος, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,Δήμος Ζωγράφου

23 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Ομάδα Εργασίας Επιστημονικού Συμβουλίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Κοινωνιολόγος-Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. 13 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ., από

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Διατροφή 15 η Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Καλλιθέα, 10 Μαρτίου 2017

Πολιτική για την Διατροφή 15 η Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Καλλιθέα, 10 Μαρτίου 2017 Πολιτική για την Διατροφή 15 η Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Καλλιθέα, 10 Μαρτίου 2017 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Νταίζη Παπαθανασοπούλου Τσακιρούδη Τριάδα Τσάμτσας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΔΥΠΠΥ ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΕΔΔΥΠΠΥ ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΔΔΥΠΠΥ ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ : ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΎΛΟΥ ΝΤΑΊΖΗ ΤΣΑΚΙΡΟΎΔΗ ΤΡΙΆΔΑ ΤΣΆΜΤΣΑς ΓΙΏΡΓΟς ΚΕΝΤΕΠΟΖΊΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΣΑΜΑΡΆ ΚΥΠΑΡΙΣΣΈΝΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΣ ΤΡΟΠΟΣ Το

Διαβάστε περισσότερα

12 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μήλος 8 &9 Ιουλίου 2016.

12 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μήλος 8 &9 Ιουλίου 2016. 12 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μήλος 8 &9 Ιουλίου 2016. Η Συμβολή των δήμων στην Πρόληψη και Διατήρηση της Υγείας των πολιτών. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Π.Ο.Υ. «Υγιείς Πόλεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη»

Π.Ο.Υ. «Υγιείς Πόλεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» Π.Ο.Υ. «Υγιείς Πόλεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» 13 η Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μήλος 8 Ιουνίου 2016 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα 17 ης Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μαρούσι, 15 Δεκεμβρίου 2017 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια

Πρόγραμμα 17 ης Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μαρούσι, 15 Δεκεμβρίου 2017 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Πρόγραμμα 17 ης Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μαρούσι, 15 Δεκεμβρίου 2017 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ελληνικό Διαδημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ ΗΛΙΚΙΑ Υγιής & Ενεργός Γήρανση ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ ΗΛΙΚΙΑ Υγιής & Ενεργός Γήρανση ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ ΗΛΙΚΙΑ Υγιής & Ενεργός Γήρανση ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Γ ΗΛΙΚΙΑ. ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΣ ΓΗΡΑΝΣΗ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. Εισαγωγή Το Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

Οι Υπηρεσίες Υγείας σε Περιβάλλον Κρίσης

Οι Υπηρεσίες Υγείας σε Περιβάλλον Κρίσης Οι Υπηρεσίες Υγείας σε Περιβάλλον Κρίσης Στέλιος Δημητρακόπουλος Υποδιοικητής 7 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης «Αποτελέσματα συνοδευτικών δράσεων ψυχοκοινωνικής στήριξης των ωφελούμενων ΤΕΒΑ και συζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Πρόεδρος Συμβουλευτικής

Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Πρόεδρος Συμβουλευτικής Πρόγραμμα 19 ης Συνάντησης Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μαρούσι, 29 Ιουνίου 2018 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ελληνικό Διαδημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. Πυλαία Χορτιάτης, 5 Φεβρουαρίου 2016 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς

Παρουσίαση Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. Πυλαία Χορτιάτης, 5 Φεβρουαρίου 2016 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Παρουσίαση Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. Πυλαία Χορτιάτης, 5 Φεβρουαρίου 2016 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο ΕΔΔΥΠΠΥ Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα Δημοτικά Ιατρεία Η υπηρεσία δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Αθηναίων

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα Δημοτικά Ιατρεία Η υπηρεσία δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Αθηναίων ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα Δημοτικά Ιατρεία Η υπηρεσία δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Αθηναίων ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Κατά τον

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου Καισαριανή, 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής 2. Η ιδέα για τη δημιουργία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να ζει και να μεγαλώνει σ ένα υγιές περιβάλλον, το οποίο θα διασφαλίζει και θα προάγει την σωματική και ψυχική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Δήμου ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Δήμου ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΊΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Δήμου ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ Ευστάθιος Ρεστέμης Κοινωνικός Λειτουργός, M.Sc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας Προϊστάμενος Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Παιδική και Νεανική Πρόνοια

Παιδική και Νεανική Πρόνοια M3 A13 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΚΤΥΩΣΗ κι ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Παιδική και Νεανική Πρόνοια Υπηρεσίες και Μέτρα (ΕΛΛΑΔΑ) επιλεξιμότητας (1) Νομοθετικές Απαιτήσεις (1) Νόμος υπ αρθ.2716 (ΦΕΚ 96/Α/17-5-1999) για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑ Βρυξελλες, 12-13 ιουνιου 2008 Slovensko predsedstvo EU 2008 Slovenian Presidency

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΡΑΠΠΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΦΙΝΑ ΕΙΡΗΝΗ ΔΡΙΖΗ ΣΤΑΘΗΣ ΡΕΣΤΕΜΗΣ Μέλη Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΡΑΠΠΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΦΙΝΑ ΕΙΡΗΝΗ ΔΡΙΖΗ ΣΤΑΘΗΣ ΡΕΣΤΕΜΗΣ Μέλη Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. 19η Συνάντηση Εργασίας Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων 29 Ιουνίου 2018, Δημαρχείο Αμαρουσίου ΜΑΡΙΑΝΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

6η Συνάντηση Εργασίας Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας

6η Συνάντηση Εργασίας Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας 6η Συνάντηση Εργασίας Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας Νταίζη Παπαθανασοπούλου Κοινωνιολόγος Κοινωνική Λειτουργός Συντονίστρια Μαρούσι 12-04-13 Πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές Πληροφορίες Δήμος : Θάσου ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Όνομα: Γεωργαλή - Νικήτα Αγγελική Θέση: Αιρετός, Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» Ηλ. Δ/νση : dimarogos@thassos.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Περιγραφή Συμβουλευτικής ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των Συμβουλευτικών Κέντρων. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΟΜΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΟΜΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΡΟΜΑ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΡΟΜΑ Περιφέρεια Δ. Αττικής - ΤΕΙ Αθήνας Η κατάσταση των Ρομά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

WHO European Healthy Cities Environment & Health Working Group

WHO European Healthy Cities Environment & Health Working Group WHO European Healthy Cities Environment & Health Working Group Π.Ο.Υ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ : Παρουσίαση ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 Π.Ο.Υ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΥΓΙΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ:ΟΜΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

H συμβολή των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στην προαγωγή της Υγείας στα σχολεία. Τριαντάφυλλος Δούκας Υπ. Αγωγής Υγείας Α Δ/νσης Π.

H συμβολή των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στην προαγωγή της Υγείας στα σχολεία. Τριαντάφυλλος Δούκας Υπ. Αγωγής Υγείας Α Δ/νσης Π. H συμβολή των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στην προαγωγή της Υγείας στα σχολεία Τριαντάφυλλος Δούκας Υπ. Αγωγής Υγείας Α Δ/νσης Π. Ε Αθηνών ΠΙΝΑΚΑΣ 2 ΣΧ. ΕΤΟΣ: 2014-2015 Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ. : Α' Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας

Εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Στάθης Ρεστέμης Προίστ. Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κοινωνικός Λειτουργός MSc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας Εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις Υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Α. Μέσω του έργου QualityRights, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει επικεντρωθεί στο να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσα από καινοτόμες πρακτικές ευαισθητοποίησης στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσα από καινοτόμες πρακτικές ευαισθητοποίησης στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού. Προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσα από καινοτόμες πρακτικές ευαισθητοποίησης στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού. Οικονομοπούλου Αγγελική : Ψυχολόγος MSc Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Μέλος της επστημονικής

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο: (αναγράφονται τα στοιχεία αυτού που συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο)

Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο: (αναγράφονται τα στοιχεία αυτού που συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο) ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΕΝΕΡΓΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΕΝΕΡΓΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΕΝΕΡΓΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 ΦΥΣΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, ΕΝΕΡΓΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΟΥ Π.Ο.Υ. Το Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Δρ. Νίκη Παπαγεωργίου Αν. Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Α.Π.Θ. ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Τα προβλήματα υγείας ενός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: ΜΕΣΣΗΝΗΣ Όνομα: ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θέση: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΔΔΥΠΠΥ Ηλ. Δ/νση: kiliopoulos@messini.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Νταίζη Παπαθανασοπούλου

Νταίζη Παπαθανασοπούλου Γ ηλικία. Υγιής και ενεργός γήρανση. Διαμόρφωση πρότασης. 12 η Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας Μαρούσι, 2 Οκτωβρίου 2015 Νταίζη Παπαθανασοπούλου Ομάδα Εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα

Παραδείγματα Καλής Πρακτικής στην Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας των εργαζομένων - ΑΝΙΜΑ αμκε -

Παραδείγματα Καλής Πρακτικής στην Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας των εργαζομένων - ΑΝΙΜΑ αμκε - Παραδείγματα Καλής Πρακτικής στην Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας των εργαζομένων - ΑΝΙΜΑ αμκε - Στοιχεία Επιχείρησης Οργανισμού Επιχείρηση/ Οργανισμός ΑΝΙΜΑ αμκε-μκο Εταιρεία Αρωγής Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

1.1.1 Διαχείριση και αποκατάσταση των προβλημάτων ρύπανσης των υδάτων για ύδρευση και άρδευση, καθώς και των θαλάσσιων υδάτων

1.1.1 Διαχείριση και αποκατάσταση των προβλημάτων ρύπανσης των υδάτων για ύδρευση και άρδευση, καθώς και των θαλάσσιων υδάτων Σύμφωνα με τα υπ αριθμόν 1.Π.Δ 185/2007 ''Όργανα και διαδικασία κατάρτισης, παρακολούθησης και των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α) α' βαθμού'' με το οποίο καθορίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχική υγεία και εργασία στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας

Ψυχική υγεία και εργασία στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας Ψυχική υγεία και εργασία στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Σήμερα, Τρίτη 10 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, αναδεικνύουμε τις πτυχές

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία

Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία Δικαιώματα & Υπηρεσίες για τα Άτομα με Νοητική Αναπηρία Ελένη Δημητρίου Ψυχολόγος Λειτουργός Έγκαιρης Παιδικής Παρέμβασης Επιτροπή Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Νοητική Αναπηρία Επιτροπή Προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας

Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας Κόζυβα Πασχαλίνα, Σχ. Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών Καρδίτσας & Τρικάλων Συντονίστρια Παρατηρητηρίου Θεσσαλίας είναι ένα πολυδιάστατο, δυναμικό, κοινωνικό φαινόμενο, που δεν αφορά απλοϊκά ένα κακό-δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Νέστου Όνομα: Δρόσου Μαρία ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Θέση: Προϊσταμένη Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ηλ. Δ/νση: drosoumaria@0937.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ.

Παρουσίαση Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. Παρουσίαση Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο ΕΔΔΥΠΠΥ Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Για τα Εθνικά Δίκτυα

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρική-Οι ετεροπολικοί δεσμοί της με την ασφάλεια Security Manager Forum 2014 Καμπανάρου Σταματίνα

Ιατρική-Οι ετεροπολικοί δεσμοί της με την ασφάλεια Security Manager Forum 2014 Καμπανάρου Σταματίνα Ιατρική-Οι ετεροπολικοί δεσμοί της με την ασφάλεια Security Manager Forum 2014 Καμπανάρου Σταματίνα Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης 1. Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο 2. Μονάδα Έρευνας Ακτινολογίας Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για την ένταξη στο Δίκτυο

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για την ένταξη στο Δίκτυο ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΔΔΥΠΠΥ. Πατσιούρα Ειρήνη, Οικονομολόγος ΜΒΑ, Project Manager

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΔΔΥΠΠΥ. Πατσιούρα Ειρήνη, Οικονομολόγος ΜΒΑ, Project Manager ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΔΔΥΠΠΥ Πατσιούρα Ειρήνη, Οικονομολόγος ΜΒΑ, Project Manager Your health in your hands! Τοπική Αυτοδιοίκηση & «έξυπνες υπηρεσίες»

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο ( ) Βασικά σημεία και διερευνητικές προσεγγίσεις

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο ( ) Βασικά σημεία και διερευνητικές προσεγγίσεις Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά τη Νέα Προγραμματική Περίοδο (2014-2020) Βασικά σημεία και διερευνητικές προσεγγίσεις Ελένη Κρικέλα Προϊσταμένη Μονάδας Α Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια 5 ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας "Οι Ψυχολογικές Επιπτώσεις στον Ογκολογικό Ασθενή και ο Πολυδιάστατος Ρόλος της Συμβουλευτικής στην Αντιμετώπισής τους" Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική

Διαβάστε περισσότερα

Προαγωγή Υγείας Πρόληψη Νόσου Ιατρική κοινότητας

Προαγωγή Υγείας Πρόληψη Νόσου Ιατρική κοινότητας Προαγωγή Υγείας Πρόληψη Νόσου Ιατρική κοινότητας Εισαγωγή στην προαγωγή υγείας Δήμητρα Τριανταφύλλου Σχολή Επιστημών Υγείας Τμήμα Ιατρικής Υγεία Παραδοσιακός Προσδιορισμός «Η υγεία είναι η απουσία της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

«Το κοινωνικό στίγµα της ψυχικής ασθένειας»

«Το κοινωνικό στίγµα της ψυχικής ασθένειας» «Το κοινωνικό στίγµα της ψυχικής ασθένειας» Mαρίνα Οικονόµου-Λαλιώτη Επικ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Επιστηµονικά Υπεύθυνη του Προγράµµατος «αντι-στίγµα» ΕΠΙΨΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υγιής Γήρανση, Άνοια, Πρόληψη και Διαχείριση Δυσκολιών Μνήμης Έλενα Σάββα Εργοθεραπεύτρια

Υγιής Γήρανση, Άνοια, Πρόληψη και Διαχείριση Δυσκολιών Μνήμης Έλενα Σάββα Εργοθεραπεύτρια Έλενα Σάββα Εργοθεραπεύτρια Ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης γερνάει. Το 1950, 23 ηλικιωμένοι αντιστοιχούσαν σε 100 νέους, ενώ το 2050 προβλέπεται ότι 110 ηλικιωμένοι θα αντιστοιχούν σε 100 νέους. Η Τρίτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 16.10.2008 2008/2209(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την ψυχική υγεία (2008/2209(INI)) Επιτροπή Περιβάλλοντος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Τ. Πρόεδρος Συμβουλευτικής

Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Τ. Πρόεδρος Συμβουλευτικής Π.Ο.Υ.- Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων 20 η Συνάντηση Εργασίας Μαρούσι, 19 Οκτωβρίου 2018 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ελληνικό Διαδημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Αλληλεγγύη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Δήμος Solna Σουηδία

Κοινωνική Αλληλεγγύη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Δήμος Solna Σουηδία Κοινωνική Αλληλεγγύη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Δήμος Solna Σουηδία ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Γεώργιος Κοντορίνης, Δημοτικός Σύμβουλος Solna, Σουηδία Κοινωνική Αλληλεγγύη ΗπόληSolna

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Νέας Προποντίδας Όνομα: Μαρία Λεοντάκη Θέση: Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις, Προϊστάμενη Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτικών Ισότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Ευριπιδου Πολυκαρπος Παθολογος-Διαβητολογος C.D.A. College Limassol

Δρ. Ευριπιδου Πολυκαρπος Παθολογος-Διαβητολογος C.D.A. College Limassol Δρ. Ευριπιδου Πολυκαρπος Παθολογος-Διαβητολογος C.D.A. College Limassol ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014 ΘΕΜΑ:Παραγοντες που επηρεαζουν την υγεια. Το 1948 με την ιδρυση του Π.Ο.Υ. τεθηκαν επισημως τα θεμελια για

Διαβάστε περισσότερα

Α) Η Αγωγή της Υγείας. Η αγωγή της υγείας στοχεύει στην Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την υιοθέτηση υγιεινών στάσεων και συμπεριφορών.

Α) Η Αγωγή της Υγείας. Η αγωγή της υγείας στοχεύει στην Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την υιοθέτηση υγιεινών στάσεων και συμπεριφορών. Α) Η Αγωγή της Υγείας Η αγωγή της υγείας στοχεύει στην Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την υιοθέτηση υγιεινών στάσεων και συμπεριφορών. Α) Η Αγωγή της Υγείας Η αγωγή υγείας είναι μια διαδικασία που στηρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ. Ψαχνά, 28/7/2016 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΔΗ.Κ.ΑΔΙ.ΜΕ ΜΥΤΑΛΑ ΤΖΕΡΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΜΕΛΕΤΗ. Ψαχνά, 28/7/2016 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΔΗ.Κ.ΑΔΙ.ΜΕ ΜΥΤΑΛΑ ΤΖΕΡΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ , 227 ΜΕΛΕΤΗ Παροχή υπηρεσιών Υποστήριξης Κοινωνικών Δομών (ΚΑΠΗ, Παιδικός Σταθμός) (παροχή υπηρεσιών Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού για την υποστήριξη των Κοινωνικών Δομών της Δημοτικής Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ. Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ, ΠΘ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Σακελλαρίου Κίμων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Φυσική αγωγή και προαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας

Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας Βασίλης Δάγλας Διευθυντής ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ 5 η Ημερίδα «Βήματα Ασθενών» Ινστιτούτο Παστέρ Ποια είναι η Φαιναρέτη Η Αστική μη Κερδοσκοπική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΔΔΥΠΠΥ. Πατσιούρα Ειρήνη, Οικονομολόγος ΜΒΑ, Project Manager

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΔΔΥΠΠΥ. Πατσιούρα Ειρήνη, Οικονομολόγος ΜΒΑ, Project Manager ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΔΔΥΠΠΥ Πατσιούρα Ειρήνη, Οικονομολόγος ΜΒΑ, Project Manager Your health in your hands! Ολοκληρωμένη σουίτα Φροντίδας Υγείας Έγκαιρη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Για µια Φιλική Ευρώπη προς όλες τις Ηλικίες - το ενδιαφέρον για το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας

Για µια Φιλική Ευρώπη προς όλες τις Ηλικίες - το ενδιαφέρον για το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας Για µια Φιλική Ευρώπη προς όλες τις Ηλικίες - το ενδιαφέρον για το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας 20 Mαρτίου 2015 Ελίζαµπεθ Μεσθεναίου Past-President Age Platform Europe, MD- 50plus

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ 2014-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Όνομα:ΠΟΡΙΑΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Θέση:ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ηλ. Δ/νση:mp@0921.syzefxis.gov.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο. 10/03/2015

Διαβάστε περισσότερα