Φορολόγηση των υπό μορφή τόκων εισοδημάτων από αποταμιεύσεις *

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Φορολόγηση των υπό μορφή τόκων εισοδημάτων από αποταμιεύσεις *"

Transcript

1 C 184 E/488 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φορολόγηση των υπό μορφή τόκων εισοδημάτων από αποταμιεύσεις * P6_TA(2009)0325 Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 24ης Απριλίου 2009 σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου που αφορά την τροποποίηση της οδηγίας 2003/48/ΕΚ για τη φορολόγηση των υπό μορφή τόκων εισοδημάτων από αποταμιεύσεις (COM(2008)0727 C6-0464/ /0215(CNS)) (2010/C 184 E/85) (Διαδικασία διαβούλευσης) Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Συμβούλιο (COM(2008)0727), έχοντας υπόψη το άρθρο 94 της Συνθήκης ΕΚ, σύμφωνα με το οποίο κλήθηκε από το Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει (C6-0464/2008), έχοντας υπόψη το άρθρο 51 του Κανονισμού του, έχοντας υπόψη την έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων και τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων (A6-0244/2009), 1. εγκρίνει την πρόταση της Επιτροπής όπως τροποποιήθηκε 2. καλεί την Επιτροπή να τροποποιήσει αναλόγως την πρότασή της, σύμφωνα με το άρθρο 250, παράγραφος 2, της Συνθήκης ΕΚ 3. καλεί το Συμβούλιο, σε περίπτωση που προτίθεται να απομακρυνθεί από το κείμενο που ενέκρινε το Κοινοβούλιο, να το ενημερώσει σχετικά 4. ζητεί να κληθεί εκ νέου να γνωμοδοτήσει σε περίπτωση που το Συμβούλιο προτίθεται να επιφέρει σημαντικές τροποποιήσεις στην πρόταση της Επιτροπής 5. αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει τη θέση του Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο και στην Επιτροπή. ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τροπολογία 26 Αιτιολογική σκέψη 9 α (νέα) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (9α) Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου ECOFIN του Μαΐου 1999 και του Νοεμβρίου 2000, η αρχική επιλογή του αποκλεισμού όλων των καινοτόμων χρηματοπιστωτικών προϊόντων από το πεδίο εφαρμογής της οδηγίας 2003/48/ΕΚ συνοδεύτηκε από απερίφραστη δήλωση ότι το ζήτημα θα επανεξεταζόταν με την ευκαιρία της πρώτης αναθεώρησης της οδηγίας, προκειμένου να βρεθεί ένας ορισμός που να καλύπτει όλους τους τίτλους που

2 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/489 ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ισοδυναμούν με απαιτήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της οδηγίας σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον και να αποτραπούν οι στρεβλώσεις της αγοράς. Ενδείκνυται συνεπώς να συμπεριληφθούν όλα τα καινοτόμα χρηματοπιστωτικά προϊόντα στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας. Κατ αντιστοιχία, ο ορισμός της πληρωμής τόκων πρέπει να καλύπτει κάθε εισόδημα που προκύπτει από την επένδυση κεφαλαίου όταν η απόδοση είναι καθορισμένη εκ των προτέρων και η φύση της απόδοσης που απορρέει από τη συναλλαγή είναι παρόμοια με οποιοδήποτε εισόδημα από τόκους. Προκειμένου να εξασφαλιστεί συνεπής ερμηνεία της διάταξης αυτής σε όλα τα κράτη μέλη, η εν λόγω διάταξη πρέπει να συμπληρωθεί από έναν κατάλογο που θα κατονομάζει τα σχετικά χρηματοπιστωτικά προϊόντα. Η Επιτροπή οφείλει να εγκρίνει τον κατάλογο αυτό βάσει της κανονιστικής διαδικασίας που αναφέρεται στην απόφαση 1999/468/ΕΚ του Συμβουλίου της 28ης Ιουνίου 1999 για τον καθορισμό των όρων άσκησης των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων που ανατίθενται στην Επιτροπή (*). (*) ΕΕ L 184, , σ. 23. Τροπολογία 1 Αιτιολογική σκέψη 10 α (νέα) Τροπολογία 2 Αιτιολογική σκέψη 12 α (νέα) Τροπολογία 3 Αιτιολογική σκέψη 13 α (νέα) (10α) Η Ευρωπαϊκή Κοινότητα θα πρέπει να προωθήσει μια παγκόσμια φορολογική διακυβέρνηση, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 23ης Οκτωβρίου 2006, στα οποία το Συμβούλιο καλούσε την Επιτροπή να διερευνήσει τη δυνατότητα ειδικών συμφωνιών με το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και τη Σιγκαπούρη σχετικά με τη φορολογία των αποταμιεύσεων, με την προοπτική της σύναψης διεθνούς συμφωνίας για την εφαρμογή μέτρων ισοδύναμων προς εκείνα που εφαρμόζουν τα κράτη μέλη βάσει της οδηγίας 2003/48/ΕΚ. (12α) Τα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 21ης Ιανουαρίου 2003 θεώρησαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εφαρμόζουν μέτρα ισοδύναμα προς εκείνα που προβλέπονται στην οδηγία 2003/48/ΕΚ. Εντούτοις, προκειμένου να εξασφαλιστεί αποτελεσματική φορολόγηση, είναι σκόπιμο να υπαχθούν στο πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος Ι της οδηγίας 2003/48/ΕΚ ορισμένες νομικές μορφές και σχήματα. (13α) Κατά την αναθεώρηση της λειτουργίας της οδηγίας 2003/48/ΕΚ, η Επιτροπή θα πρέπει να αποδώσει ιδιαίτερη προσοχή σε ορισμένους τύπους εισοδήματος κεφαλαίου, όπως είναι το εισόδημα που προέρχεται από προϊόντα ασφάλειας ζωής, ασφαλιστικές αποζημιώσεις, πράξεις ανταλλαγής (swaps) και ορισμένες συντάξεις, οι οποίοι δεν εμπίπτουν ακόμη στο πεδίο εφαρμογής της ανωτέρω οδηγίας.

3 C 184 E/490 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Τροπολογία 4 Άρθρο 1 σημείο -1 (νέο) Αιτιολογική σκέψη 8 (-1) Η αιτιολογική σκέψη 8 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: «(8) Η παρούσα οδηγία έχει διττό αντικείμενο, ήτοι, αφενός, να επιτρέψει όπως τα εισοδήματα από αποταμιεύσεις υπό τη μορφή τόκων που πραγματοποιούνται σε κράτος μέλος υπέρ των πραγματικών δικαιούχων που είναι φυσικά πρόσωπα κατοικούντα για φορολογικούς λόγους σε άλλο κράτος μέλος, φορολογούνται πραγματικά σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις του κράτους μέλους κατοικίας τους και, αφετέρου, να διασφαλίσει ένα ελάχιστο μέτρο πραγματικής φορολόγησης των εισοδημάτων από αποταμιεύσεις υπό τη μορφή πληρωμών τόκων που πραγματοποιούνται σε κράτος μέλος υπέρ πραγματικών δικαιούχων που είναι φυσικά πρόσωπα κατοικούντα για φορολογικούς λόγους σε άλλο κράτος μέλος.» Τροπολογία 5 Άρθρο 1 σημείο -1 α (νέο) Αιτιολογική σκέψη 19 (-1a) Η αιτιολογική σκέψη 19 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: «(19) Τα κράτη μέλη που εφαρμόζουν την παρακράτηση στην πηγή θα πρέπει να μεταφέρουν το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων που αποκομίζουν από αυτή την παρακράτηση στην πηγή στο κράτος μέλος κατοικίας του πραγματικού δικαιούχου των τόκων. Το μέρος των εσόδων τους που μπορούν να παρακρατήσουν τα εν λόγω κράτη μέλη θα πρέπει να είναι ανάλογο προς το διοικητικό κόστος με το οποίο τα επιβαρύνει ο μηχανισμός επιμερισμού των εσόδων, λαμβανομένου υπόψη του κόστους που θα αντιπροσώπευε η ανταλλαγή πληροφοριών.» Τροπολογία 6 Άρθρο 1 σημείο -1 β (νέο) Αιτιολογική σκέψη 24 α (νέα) (-1β) Προστίθεται η ακόλουθη αιτιολογική σκέψη: «(24a) Εφόσον το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και άλλες χώρες και εδάφη που αναφέρονται στο παράρτημα Ι δεν εφαρμόζουν όλες ανεξαιρέτως μέτρα όμοια ή ισοδύναμα προς τα προβλεπόμενα από την παρούσα οδηγία, η φυγή κεφαλαίων προς αυτές τις χώρες και τα εδάφη θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την επίτευξη των στόχων της παρούσας οδηγίας. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να λάβει η Κοινότητα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει τη σύναψη συμφωνίας με τις εν λόγω χώρες και εδάφη βάσει της οποίας οι εν λόγω χώρες και εδάφη θα εφαρμόζουν τέτοια μέτρα.»

4 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/491 ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τροπολογία 7 Άρθρο 1 σημείο -1 γ (νέο) Άρθρο 1 παράγραφος 1 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (1β) Στο άρθρο 1, η παράγραφος 1 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: «1. Η παρούσα οδηγία έχει ως αντικείμενο: να επιτρέψει όπως τα εισοδήματα από αποταμιεύσεις υπό τη μορφή τόκων που πραγματοποιούνται σε κράτος μέλος υπέρ πραγματικών δικαιούχων, που είναι φυσικά πρόσωπα κατοικούντα για φορολογικούς λόγους σε άλλο κράτος μέλος, φορολογούνται πραγματικά σύμφωνα με τις νομοθετικές διατάξεις αυτού του τελευταίου κράτους μέλους να διασφαλίσει ένα ελάχιστο μέτρο πραγματικής φορολόγησης των εισοδημάτων από αποταμιεύσεις υπό τη μορφή τόκων που πραγματοποιούνται σε κράτος μέλος υπέρ πραγματικών δικαιούχων, που είναι φυσικά πρόσωπα κατοικούντα για φορολογικούς λόγους σε άλλο κράτος μέλος.» Τροπολογία 8 Άρθρο 1 σημείο 1 Άρθρο 1 παράγραφος 2 2. Τα κράτη μέλη λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουν την εκτέλεση των καθηκόντων που είναι αναγκαία για την εφαρμογή της παρούσας οδηγίας από τους φορείς πληρωμής που είναι εγκατεστημένοι στο έδαφός τους, ανεξαρτήτως του τόπου εγκατάστασης του οφειλέτη της απαίτησης, ή του εκδότη του τίτλου, ο οποίος παράγει τους τόκους. 2. Τα κράτη μέλη λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουν την εκτέλεση των καθηκόντων που είναι αναγκαία για την εφαρμογή της παρούσας οδηγίας από τους οικονομικούς φορείς και τους φορείς πληρωμής που είναι εγκατεστημένοι στο έδαφός τους, ανεξαρτήτως του τόπου εγκατάστασης του οφειλέτη της απαίτησης, ή του εκδότη του τίτλου, ο οποίος παράγει τους τόκους. Τροπολογία 9 Άρθρο 1 σημείο 2 στοιχείο α σημείο i Άρθρο 2 πρώτο εδάφιο εισαγωγικό μέρος Για τους σκοπούς της παρούσας οδηγίας, και με την επιφύλαξη του άρθρου 4 παράγραφος 2, ως «πραγματικός δικαιούχος» νοείται κάθε φυσικό πρόσωπο στο οποίο καταβάλλονται τόκοι ή κάθε φυσικό πρόσωπο προς όφελος του οποίου εξασφαλίζεται η πληρωμή, εκτός εάν προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι η πληρωμή των τόκων δεν πραγματοποιήθηκε ή εξασφαλίστηκε για δικό του λογαριασμό, δηλαδή ότι: 1. Για τους σκοπούς της παρούσας οδηγίας, και με την επιφύλαξη του άρθρου 4 παράγραφος 2, ως «πραγματικός δικαιούχος» νοείται κάθε φυσικό πρόσωπο στο οποίο καταβάλλονται ή θα πρέπει να έχουν καταβληθεί τόκοι ή κάθε φυσικό πρόσωπο προς όφελος του οποίου εξασφαλίζεται ή θα πρέπει να εξασφαλίζεται η πληρωμή, εκτός εάν προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία ότι η πληρωμή των τόκων δεν πραγματοποιήθηκε ή εξασφαλίστηκε για δικό του λογαριασμό, δηλαδή ότι:

5 C 184 E/492 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τροπολογία 10 Άρθρο 1 σημείο 3 Άρθρο 3 παράγραφος 2 πρώτο εδάφιο στοιχείο β ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ β) για συμβατικές σχέσεις που συνήφθησαν, ή για συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν απουσία συμβατικών σχέσεων, μετά την 1η Ιανουαρίου 2004, ο φορέας πληρωμής εξακριβώνει την ταυτότητα του πραγματικού δικαιούχου, η οποία συνίσταται στο όνομα/την επωνυμία, τη διεύθυνση, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης και, εάν ο πραγματικός δικαιούχος έχει τη μόνιμη ή τουλάχιστον τη φορολογική κατοικία του σε κράτος μέλος που περιλαμβάνεται στο παράρτημα II, τον αριθμό φορολογικού μητρώου ή ισοδύναμο αυτού που χορηγεί το εν λόγω κράτος μέλος. β) για συμβατικές σχέσεις που συνήφθησαν, ή για συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν απουσία συμβατικών σχέσεων, μετά την 1η Ιανουαρίου 2004, ο φορέας πληρωμής εξακριβώνει την ταυτότητα του πραγματικού δικαιούχου, η οποία συνίσταται στο όνομα/την επωνυμία, τη διεύθυνση, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης και, εάν ο πραγματικός δικαιούχος έχει τη μόνιμη ή τουλάχιστον τη φορολογική κατοικία του σε κράτος μέλος που περιλαμβάνεται στο παράρτημα II, τον αριθμό φορολογικού μητρώου ή ισοδύναμο αυτού που χορηγεί το εν λόγω κράτος μέλος, όταν ο εν λόγω αριθμός ή ισοδύναμο εμφαίνονται στα έγγραφα που προσκομίζονται προς εξακρίβωση της ταυτότητας. Τροπολογία 11 Άρθρο 1 σημείο 3 Άρθρο 3 παράγραφος 2 δεύτερο εδάφιο Τα στοιχεία που αναφέρονται στο στοιχείο β) πρώτο εδάφιο καθορίζονται βάσει του διαβατηρίου ή του επίσημου δελτίου ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου που αναφέρεται στο παράρτημα ΙΙτο οποίο υποβάλλει ο πραγματικός δικαιούχος. Τα στοιχεία αυτά, εφόσον δεν εμφανίζονται στο διαβατήριο ή επίσημο δελτίο ταυτότητας ή επίσημο έγγραφο, καθορίζονται βάσει οποιουδήποτε άλλου επίσημου αποδεικτικού εγγράφου ταυτότητας το οποίο υποβάλλει ο πραγματικός δικαιούχος και το οποίο έχει εκδώσει δημόσια αρχή της χώρας της μόνιμης κατοικίας του ή έστω της φορολογικής κατοικίας του. Τα στοιχεία που αναφέρονται στο στοιχείο β) πρώτο εδάφιο καθορίζονται βάσει του διαβατηρίου ή του επίσημου δελτίου ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου που αναφέρεται στο παράρτημα ΙΙτο οποίο υποβάλλει ο πραγματικός δικαιούχος. Τα στοιχεία αυτά, εφόσον δεν εμφανίζονται στο διαβατήριο ή επίσημο δελτίο ταυτότητας ή σε οιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο, καθορίζονται βάσει οποιουδήποτε άλλου επίσημου αποδεικτικού εγγράφου ταυτότητας το οποίο υποβάλλει ο πραγματικός δικαιούχος και το οποίο έχει εκδώσει δημόσια αρχή της χώρας της μόνιμης κατοικίας του ή έστω της φορολογικής κατοικίας του. Τροπολογία 12 Άρθρο 1 σημείο 3 Άρθρο 4 παράγραφος 2 δεύτερο εδάφιο Για τους σκοπούς του πρώτου εδαφίου, το θεωρείται ότι έχει την καταστατική του έδρα στη χώρα στην οποία έχει τη μόνιμη κατοικία του το άτομο το οποίο κατέχει τον κύριο τίτλο και διαχειρίζεται κατά κύριο λόγο τα στοιχεία ενεργητικού και τα εισοδήματά του μορφώματος. Για τους σκοπούς του πρώτου εδαφίου, το θεωρείται ότι έχει την καταστατική του έδρα στη χώρα στην οποία έχει τη μόνιμη κατοικία του το άτομο το οποίο κατέχει τον κύριο τίτλο και διαχειρίζεται κατά κύριο λόγο τα στοιχεία ενεργητικού ή τα εισοδήματά του μορφώματος.

6 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/493 ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τροπολογία 13 Άρθρο 1 σημείο 3 Άρθρο 4 παράγραφος 2 έβδομο εδάφιο ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Κάθε οικονομικός φορέας ο οποίος καταβάλλει τόκους ή εξασφαλίζει την καταβολή τόκων προς οντότητα ή που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του παραρτήματος III κοινοποιεί στην αρμόδια αρχή του κράτους μέλους εγκατάστασής του την επωνυμία και την καταστατική έδρα της οντότητας, ή στην περίπτωση νομικού μορφώματος, το όνομα και τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του προσώπου το οποίο κατέχει τον κύριο νόμιμο τίτλο και διαχειρίζεται κατά κύριο λόγο τα στοιχεία ενεργητικού και τα εισοδήματα του νομικού μορφώματος, καθώς και το συνολικό ποσό των τόκων που έχουν καταβληθεί ή εξασφαλιστεί για την οντότητα ή το. Σε περίπτωση που η καταστατική έδρα της οντότητας ή του νομικού μορφώματος βρίσκεται σε άλλο κράτος μέλος, η αρμόδια αρχή διαβιβάζει τα στοιχεία αυτά στην αρμόδια αρχή του άλλου κράτους μέλους. Κάθε οικονομικός φορέας ο οποίος καταβάλλει τόκους ή εξασφαλίζει την καταβολή τόκων προς οντότητα ή που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του παραρτήματος III κοινοποιεί στην αρμόδια αρχή του κράτους μέλους εγκατάστασής του την επωνυμία και την καταστατική έδρα της οντότητας, ή στην περίπτωση νομικού μορφώματος, το όνομα και τη διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του προσώπου το οποίο κατέχει τον κύριο νόμιμο τίτλο και διαχειρίζεται κατά κύριο λόγο τα στοιχεία ενεργητικού ή τα εισοδήματα του νομικού μορφώματος, καθώς και το συνολικό ποσό των τόκων που έχουν καταβληθεί ή εξασφαλιστεί για την οντότητα ή το. Σε περίπτωση που η καταστατική έδρα της οντότητας ή του νομικού μορφώματος βρίσκεται σε άλλο κράτος μέλος, η αρμόδια αρχή διαβιβάζει τα στοιχεία αυτά στην αρμόδια αρχή του άλλου κράτους μέλους. Τροπολογία 14 Άρθρο 1 σημείο 3 Άρθρο 4 παράγραφος 3 «3. Οι οντότητες και τα νομικά μορφώματα που αναφέρονται στην παράγραφο 2 για τα στοιχεία ενεργητικού ή τα εισοδήματα των οποίων δεν υπάρχει κανένας πραγματικός δικαιούχος που να έχει άμεσο δικαίωμα κατά τον χρόνο είσπραξης της πληρωμής τόκων μπορούν, για τους σκοπούς εφαρμογής της παρούσας οδηγίας, να επιλέξουν να εκληφθούν ως οργανισμός ή άλλο ταμείο ή μηχανισμός συλλογικών επενδύσεων όπως ορίζεται στην παράγραφο 2 στοιχείο α). Διαγράφεται Εφόσον μια οντότητα ή ένα ασκεί αυτό το δικαίωμα, το κράτος μέλος στο οποίο είναι εγκατεστημένη η καταστατική τους έδρα εκδίδει πιστοποιητικό για το σκοπό αυτόν. Η οντότητα ή το υποβάλλει το πιστοποιητικό στον οικονομικό φορέα που πραγματοποιεί ή εξασφαλίζει την πληρωμή των τόκων. Τα κράτη μέλη θεσπίζουν τους λεπτομερείς κανόνες που διέπουν την άσκηση αυτού του δικαιώματος για τις οντότητες και τα νομικά μορφώματα που έχουν την καταστατική τους έδρα στο έδαφός τους και μεριμνούν ώστε η οντότητα ή το που έχει ασκήσει το δικαίωμα αυτό να ενεργεί ως φορέας πληρωμής σύμφωνα με την παράγραφο 1, έως το συνολικό ποσό των καταβληθέντων τόκων, οσάκις ένας πραγματικός δικαιούχος αποκτά άμεσο δικαίωμα στα στοιχεία ενεργητικού ή τα εισοδήματά τους.»

7 C 184 E/494 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τροπολογία 27 Άρθρο 1 - σημείο 4 Άρθρο 6 - παράγραφος -1 (νέα) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Τροπολογία 15 Άρθρο 1 σημείο 4 Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο γ σημείο ii -1. Με την επιφύλαξη των διατάξεων των επόμενων παραγράφων, η γενική αρχή της παρούσας οδηγίας είναι ότι ως «πληρωμή τόκων» νοείται κάθε εισόδημα που προκύπτει από την επένδυση κεφαλαίου όταν η απόδοση είναι καθορισμένη εκ των προτέρων και η φύση της απόδοσης που απορρέει από τη συναλλαγή είναι παρόμοια με οποιοδήποτε εισόδημα από τόκους. Προκειμένου να εξασφαλιστεί συνεπής ερμηνεία της διάταξης αυτής σε όλα τα κράτη μέλη, η εν λόγω διάταξη πρέπει να συμπληρωθεί από έναν κατάλογο που κατονομάζει τα σχετικά χρηματοπιστωτικά προϊόντα. Η Επιτροπή οφείλει να εγκρίνει τον κατάλογο αυτό πριν τις [ημερομηνία καθοριζόμενη στο άρθρο 2 παράγραφος 1 της οδηγίας 2009/ /ΕΚ για την τροποποίηση της οδηγίας 2003/48/ΕΚ σχετικά με την φορολόγηση των υπό μορφή τόκων εισοδημάτων από αποταμιεύσεις], βάσει της κανονιστικής διαδικασίας που αναφέρεται στο άρθρο 18β, παράγραφος 2 της παρούσας οδηγίας. (ii) οντότητες ή νομικά μορφώματα που έχουν ασκήσει το δικαίωμα επιλογής βάσει του άρθρου 4 παράγραφος 3 Διαγράφεται Τροπολογία 16 Άρθρο 1 σημείο 4 Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο δ σημείο ii (ii) οντότητες ή νομικά μορφώματα που έχουν ασκήσει το δικαίωμα επιλογής βάσει του άρθρου 4 παράγραφος 3 Διαγράφεται Τροπολογία 35 Άρθρο 1 σημείο 4 Άρθρο 6 παράγραφος 1 στοιχείο ε (ε) τα οφέλη που προκύπτουν από σύμβαση ασφάλισης ζωής σε περίπτωση που η σύμβαση προβλέπει κάλυψη των βιομετρικών κινδύνων η οποία, εκφραζόμενη ως μέσος όρος κατά τη διάρκεια της σύμβασης, είναι χαμηλότερη του 5 % του ασφαλισμένου κεφαλαίου και η πραγματική της απόδοση συνδέεται πλήρως με τους τόκους ή τα εισοδήματα των κατηγοριών που αναφέρονται στα στοιχεία α), αα), β), γ) και δ) προς τούτο, θεωρείται όφελος προερχόμενο από τη σύμβαση ασφάλισης ζωής η ενδεχόμενη διαφορά μεταξύ των ποσών που καταβάλλονται στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης και του συνολικού ποσού των πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί προς την εταιρεία ασφάλισης ζωής στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης. (ε) στην περίπτωση συμβάσεων ασφάλειας ζωής: (i) η διαφορά του ποσού μεταξύ της ασφαλιστικής παροχής και του ποσού των δι αυτήν καταβληθεισών εισφορών σε περίπτωση εξαγοράς της σύμβασης σε κεφαλαιοποιητικές συμβάσεις συνταξιοδοτικής ασφάλειας, στο βαθμό που δεν καταβάλλεται ισόβια πληρωμή σύνταξης

8 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/495 ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (ii) τα οφέλη που προκύπτουν από σύμβαση ασφάλισης ζωής σε περίπτωση που η σύμβαση προβλέπει κάλυψη των βιομετρικών κινδύνων η οποία, εκφραζόμενη ως μέσος όρος κατά τη διάρκεια της σύμβασης, είναι χαμηλότερη του 10 % του αρχικού ασφαλισμένου κεφαλαίου και η πραγματική της απόδοση συνδέεται με τους τόκους ή η πραγματική της απόδοση εκφράζεται ή συνδέεται άμεσα με μερίδια και άνω του 40 % των υποκείμενων στοιχείων ενεργητικού επενδύεται σε εισοδήματα των κατηγοριών που αναφέρονται στα στοιχεία α), αα), β), γ) και δ). Σε περίπτωση σύμβασης ασφάλισης και επενδύσεων όσον αφορά την οποία ο φορέας πληρωμής δεν διαθέτει πληροφορίες για το ποσοστό των υποκείμενων στοιχείων ενεργητικού που έχουν επενδυθεί σε απαιτήσεις ή για τους σχετικούς τίτλους, τον εν λόγω ποσοστό θεωρείται ότι υπερβαίνει το 40 %. Προς τούτο, θεωρείται όφελος προερχόμενο από τη σύμβαση ασφάλισης ζωής η ενδεχόμενη διαφορά μεταξύ των ποσών που καταβάλλονται στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης και του συνολικού ποσού των πληρωμών που έχουν πραγματοποιηθεί προς την εταιρεία ασφάλισης ζωής στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης. Όταν ο αντισυμβαλλόμενος, ο ασφαλισμένος και ο δικαιούχος της σύμβασης ασφάλισης δεν συμπίπτουν, η κάλυψη του βιομετρικού κινδύνου θεωρείται κατώτερη του 10 %. Τροπολογία 36 Άρθρο 1 σημείο 4 Άρθρο 6 παράγραφος 1 σημείο ε α (νέο) (εα) εισοδήματα από δομημένα προϊόντα. Δομημένα προϊόντα είναι ομόλογα για τα οποία το ύψος των υποχρεώσεων επιστροφής εξαρτάται από την εξέλιξη μιας συμφωνηθείσας αξίας βάσεως οιουδήποτε είδους. Η διαφορά μεταξύ του αντιτίμου για την κτήση και των εσόδων από την εκχώρηση, επιστροφή ή είσπραξη του δομημένου προϊόντος θεωρείται επίσης εισόδημα. Τροπολογία 37 Άρθρο 1 σημείο 4 Άρθρο 6 παράγραφος 1 σημείο ε β (νέο) (εβ) μερίσματα, τα οποία εισπράττονται από πιστωτικό ίδρυμα ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για τον πραγματικό δικαιούχο.

9 C 184 E/496 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τροπολογία 18 Άρθρο 1 σημείο 4 Άρθρο 6 παράγραφος 9 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 9. Τα εισοδήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 στοιχείο αα) δεν θεωρούνται πληρωμή τόκων παρά μόνο στο μέτρο που οι τίτλοι που παράγουν τα εισοδήματα αυτά εκδόθηκαν για πρώτη φορά την 1η Δεκεμβρίου 2008 και εντεύθεν. 9. Τα εισοδήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 στοιχείο αα) δεν θεωρούνται πληρωμή τόκων παρά μόνο στο μέτρο που οι τίτλοι που παράγουν τα εισοδήματα αυτά εκδόθηκαν για πρώτη φορά έξι μήνες μετά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας οδηγίας ή αργότερα. Τροπολογία 19 Άρθρο 1 σημείο 4 Άρθρο 6 παράγραφος Τα οφέλη που προέρχονται από συμβάσεις ασφάλισης ζωής θεωρούνται πληρωμή τόκων σύμφωνα με την παράγραφο 1 στοιχείο ε) μόνον εφόσον οι συμβάσεις ασφάλισης ζωής που παράγουν αυτά τα οφέλη συνήφθησαν για πρώτη φορά την 1η Δεκεμβρίου 2008 και εντεύθεν. 10. Τα οφέλη που προέρχονται από συμβάσεις ασφάλισης ζωής θεωρούνται πληρωμή τόκων σύμφωνα με την παράγραφο 1 στοιχείο ε) μόνον εφόσον οι συμβάσεις ασφάλισης ζωής που παράγουν αυτά τα οφέλη συνήφθησαν για πρώτη φορά έξι μήνες μετά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας οδηγίας ή αργότερα. Τροπολογία 20 Άρθρο 1 σημείο 5 α (νέο) Άρθρο 10 παράγραφος 2 (5a) Το άρθρο 10 παράγραφος 2 τροποποιείται ως εξής: «Η μεταβατική περίοδος δεν λήγει πριν από την 1η Ιουλίου 2014 ή στο τέλος του πρώτου πλήρους φορολογικού έτους μετά τη μεταγενέστερη από τις παρακάτω ημερομηνίες, εφόσον αυτή είναι προγενέστερη της 1ης Ιουλίου 2014: την ημερομηνία κατά την οποία τίθεται σε ισχύ η τελευταία συμφωνία που η Ευρωπαϊκή Κοινότητα, κατόπιν αποφάσεως του Συμβουλίου που αποφασίζει με ομοφωνία, θα έχει συνάψει αντίστοιχα με την Ελβετική Συνομοσπονδία, το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν,

10 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/497 ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ τη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου, το Πριγκιπάτο του Μονακό και το Πριγκιπάτο της Ανδόρας και η οποία προβλέπει την ανταλλαγή πληροφοριών κατόπιν αιτήσεως, όπως αυτή ορίζεται στο πρότυπο συμβάσεως του ΟΟΣΑ σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά τη φορολογία, που δημοσιεύθηκε στις 18 Απριλίου 2002 (αποκαλούμενο κατωτέρω «πρότυπο σύμβασης του ΟΟΣΑ»), όσον αφορά τις πληρωμές τόκων, όπως αυτοί ορίζονται στην παρούσα οδηγία, που πραγματοποιούνται από φορείς πληρωμής που είναι εγκατεστημένοι στο έδαφος αυτών των κρατών σε πραγματικούς δικαιούχους που κατοικούν στην επικράτεια στην οποία εφαρμόζεται η παρούσα οδηγία, καθώς και η ταυτόχρονη εφαρμογή από αυτά τα κράτη μιας παρακράτησης στην πηγή επ' αυτών των πληρωμών με συντελεστή καθοριζόμενο για τις αντίστοιχες περιόδους, ο οποίος προβλέπεται στο άρθρο 11, παράγραφος 1, την ημερομηνία κατά την οποία το Συμβούλιο συμφωνεί με ομοφωνία ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεσμεύονται να ανταλλάξουν πληροφορίες κατόπιν αιτήσεως σύμφωνα με το πρότυπο συμβάσεως του ΟΟΣΑ όσον αφορά τις πληρωμές τόκων, όπως αυτοί ορίζονται στην παρούσα οδηγία, που πραγματοποιούνται από φορείς πληρωμής εγκατεστημένους στο έδαφός τους σε πραγματικούς δικαιούχους που κατοικούν στην επικράτεια στην οποία εφαρμόζεται η παρούσα οδηγία. την ημερομηνία κατά την οποία το Συμβούλιο συμφωνεί με ομοφωνία ότι το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και οι άλλες χώρες και εδάφη που αναφέρονται στο παράρτημα Ι δεσμεύονται να ανταλλάξουν πληροφορίες κατόπιν αιτήσεως σύμφωνα με το πρότυπο συμβάσεως του ΟΟΣΑ όσον αφορά τις πληρωμές τόκων, όπως αυτοί ορίζονται στην παρούσα οδηγία, που πραγματοποιούνται από φορείς πληρωμής εγκατεστημένους στο έδαφός τους σε πραγματικούς δικαιούχους που κατοικούν στην επικράτεια στην οποία εφαρμόζεται η παρούσα οδηγία.» Τροπολογία 21 Άρθρο 1 σημείο 6 α (νέο) Άρθρο 12 παράγραφοι 1 και 2 (6α) Το άρθρο 12, παράγραφοι 1 και 2 αντικαθίσταται από το ακόλουθο: «1. Τα κράτη μέλη που επιβάλλουν παρακράτηση στην πηγή σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφος 1 διατηρούν 10 % του εσόδου αυτού και μεταβιβάζουν 90 % στο κράτος μέλος κατοικίας του πραγματικού δικαιούχου των τόκων. 2. Τα κράτη μέλη που επιβάλλουν παρακράτηση στην πηγή σύμφωνα με το άρθρο 11 παράγραφος 5 διατηρούν 10 % του εσόδου αυτού και μεταβιβάζουν 90 % στα άλλα κράτη μέλη με την αναλογία που ισχύει για τις μεταβιβάσεις που πραγματοποιούνται κατ' εφαρμογή της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.»

11 C 184 E/498 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Τροπολογία 22 Άρθρο 1 σημείο 10 Άρθρο 18 (10) Στο άρθρο 18 η πρώτη πρόταση αντικαθίσταται από το (10) Το άρθρο 18 αντικαθίσταται από το ακόλουθο κείμενο: ακόλουθο κείμενο: «Η Επιτροπή υποβάλλει ανά τριετία έκθεση προς το Συμβούλιο σχετικά με την εφαρμογή της παρούσας οδηγίας, βάσει των στατιστικών δεδομένων που αναφέρονται στο παράρτημα V, τα οποία διαβιβάζει κάθε κράτος μέλος στην Επιτροπή.» «Άρθρο 18 Αναθεώρηση 1. Έως την 31η Δεκεμβρίου 2010 το αργότερο, η Επιτροπή υποβάλλει συγκριτική μελέτη των συστημάτων της ανταλλαγής πληροφοριών και της παρακράτησης στην πηγή, όπου αναλύονται τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες όσον αφορά την αποτελεσματική φορολόγηση των αποταμιεύσεων, προκειμένου να αξιολογηθεί ο στόχος της ουσιαστικής εξάλειψης της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής. Η συγκριτική αυτή μελέτη θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη κυρίως πτυχές που αφορούν τη διαφάνεια, το σεβασμό της φορολογικής κυριαρχίας των κρατών μελών, τη φορολογική δικαιοσύνη και το διοικητικό φόρτο που συνδέεται με το κάθε ένα από τα δύο συστήματα. 2. Η Επιτροπή υποβάλλει ανά τριετία έκθεση προς το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την εφαρμογή της παρούσας οδηγίας, βάσει των στατιστικών δεδομένων που αναφέρονται στο παράρτημα V, τα οποία διαβιβάζει κάθε κράτος μέλος στην Επιτροπή.Βάσει της εν λόγω έκθεσης και της μελέτης που αναφέρεται στην παράγραφο 1, και ιδίως σε σχέση με τη λήξη της μεταβατικής περιόδου που αναφέρεται στο άρθρο 10, παράγραφος 2, η Επιτροπή προτείνει, εφόσον ενδείκνυται, στο Συμβούλιο οιεσδήποτε τροποποιήσεις της παρούσας οδηγίας κρίνονται απαραίτητες προκειμένου να εξασφαλισθεί η αποτελεσματική φορολόγηση των εισοδημάτων από αποταμιεύσεις και να εξαλειφθούν ανεπιθύμητες στρεβλώσεις του ανταγωνισμού. 3. Στο πλαίσιο των εκθέσεων που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2, η Επιτροπή εξετάζει ειδικότερα κατά πόσον ενδείκνυται η επέκταση του πεδίου εφαρμογής της παρούσας οδηγίας στο σύνολο των πηγών χρηματοοικονομικών εισοδημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μερισμάτων και των κεφαλαιακών υπεραξιών, καθώς και στις πληρωμές προς όλα τα νομικά πρόσωπα.» Τροπολογία 23 Άρθρο 1 σημείο 11 Άρθρο 18 β παράγραφος 3 α (νέα) 3α. Η Επιτροπή, υποβοηθούμενη από την επιτροπή, εκτιμά κάθε δύο έτη, αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2010, τις διαδικασίες, έγγαραφα και κοινά μορφότυπα και σχήματα στα οποία αναφέρεται το άρθρο 18α και εγκρίνει, σύμφωνα με την κανονιστική διαδικασία του άρθρου 18β, παράγραφος 2, τα μέτρα που επιβάλλονται για τη βελτίωσή τους.

12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/499 Τροπολογία 24 Παράρτημα σημείο 2 Παράρτημα Ι ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I Κατάλογος νομικών μορφών οντοτήτων και νομικών μορφωμάτων στα οποία εφαρμόζεται το άρθρο 2 παράγραφος 3 λόγω της παρουσίας της καταστατικής τους έδρας στο έδαφος συγκεκριμένων χωρών ή περιοχών δικαιοδοσίας 1. Οντότητες και νομικά μορφώματα η καταστατική έδρα των οποίων βρίσκεται σε χώρα ή περιοχή δικαιοδοσίας εκτός του εδαφικού πεδίου εφαρμογής της οδηγίας όπως ορίζεται στο άρθρο 7 και τα οποία διαφέρουν από εκείνα που αναφέρονται στο άρθρο 17 παράγραφος 2: Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Μπαχάμες Μπαχρέιν Μπαρμπάντος Μπελίζ Βερμούδες Μπρουνέι Νήσοι Κουκ Κόστα Ρίκα Τζιμπουτί Ντομίνικα Φίτζι Γαλλική Πολυνησία Γκουάμ Γουατεμάλα International business company Foundation (Ίδρυμα) International business company Financial trust International business company International business company International trust International Limited Partnership International trust International company International partnership Απαλλασσόμενη εταιρεία (Ξένο) καταπίστευμα (trust) International business company Société (Εταιρεία) Société de personnes (Προσωπική Société en participation (Κοινή επιχείρηση ) (Ξένο) καταπίστευμα (trust) Company Ατομική επιχείρηση Partnership (Ξένο) καταπίστευμα (trust) Fundación (Ίδρυμα)

13 C 184 E/500 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χονγκ Κονγκ Κιριμπάτι Λαμπουάν (Μαλαισία) Υπεράκτια εταιρία (Offshore company) Malaysian offshore bank Offshore limited partnership Offshore trust Λίβανος Εταιρείες που τυγχάνουν καθεστώτος υπεράκτιας εταιρείας Μακάο Μαλδίβες Βόρειες Μαριάννες (Νήσοι) Νήσοι Μάρσαλ Μαυρίκιος Μικρονησία Ναούρου Νέα Καληδονία Νιούε Παναμάς Παλάου Φιλιππίνες Πουέρτο Ρίκο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Fundação (Ίδρυμα) Το σύνολο των εταιρειών κεφαλαίου, των προσωπικών εταιρειών και των ξένων καταπιστευμάτων (trust) Foreign sales corporation Offshore banking corporation (Ξένο) καταπίστευμα (trust) Global business company cat. 1 and 2 Company Partnership (Ξένο) καταπίστευμα (trust) Trusts/nominee company (καταπίστευμα (trust)/εικονική Company Partnership Ατομική επιχείρηση Ξένη διαθήκη Ξένη περιουσία Άλλα είδη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που συνάπτονται με την κυβέρνηση Société (Εταιρεία) Société civile (Αστική Société de personnes (Προσωπική Κοινή επιχείρηση Κληρονομία θανόντος (Ξένο) καταπίστευμα (trust) International business company Fideicomiso () Fundación de interés privado (Ίδρυμα) Company Partnership Ατομική επιχείρηση Γραφείο αντιπροσωπείας Credit union (Χρηματοοικονομικός συνεταιρισμός) Cooperative (Συνεταιρισμός) (Ξένο) καταπίστευμα (trust) Estate International banking entity Foundation Απαλλασσόμενη εταιρεία

14 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/501 Αγία Λουκία Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Σαμόα Σεϋχέλλες Σιγκαπούρη Νήσοι Σολομώντος Νότια Αφρική Τόνγκα Τουβαλού Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Παρθένοι νήσοι των ΗΠΑ. Ουρουγουάη Βανουάτου International trust International company Offshore bank Offshore insurance company International partnership Limited partnership International business company Company Partnership Provident fund (Ταμείο Πρόνοιας) Απαλλασσόμενη εταιρεία Απαλλασσόμενη εταιρεία International company 2. Οντότητες και νομικά μορφώματα η καταστατική έδρα των οποίων βρίσκεται σε χώρα ή σε περιοχή δικαιοδοσίας που αναφέρεται στο άρθρο 17 παράγραφος 2, για τα οποία ισχύει το άρθρο 2 παράγραφος 3 εν αναμονή της έκδοσης από την ενδιαφερόμενη χώρα ή περιοχή δικαιοδοσίας διατάξεων ισοδύναμων με εκείνες του άρθρου 4 παράγραφος 2: Ανδόρα Ανγκουίλα Αρούμπα Stichting (Ίδρυμα) Εταιρείες που τυγχάνουν καθεστώτος υπεράκτιας εταιρείας Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι International business company Νήσοι Κέιμαν Απαλλασσόμενη εταιρεία Γκέρνσεϋ Zero tax company (εταιρεία μηδενικού φόρου) Νήσος Μαν Τζέρσεϋ

15 C 184 E/502 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λιχτενστάιν Anstalt () Stiftung (Ίδρυμα) Μονακό Fondation (Ίδρυμα) Μοντσερράτ Ολλανδικές Αντίλλες Stichting (Ίδρυμα) Άγιος Μαρίνος Fondazione (Ίδρυμα) Ελβετία Ίδρυμα Νήσοι Τέρκς και Κάικος Απαλλασσόμενη εταιρεία Limited partnership ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι 1. Οι νομικές μορφές των οντοτήτων και νομικών μορφωμάτων στα οποία εφαρμόζεται το άρθρο 2 παράγραφος 3 περιλαμβάνουν τις ακόλουθες: Εταιρείες που λειτουργούν υπό καθεστώς περιορισμένης ευθύνης, ασχέτως εάν η ευθύνη περιορίζεται βάσει μετοχών, εγγύησης ή άλλου μηχανισμού Άλλες μορφές νομικών προσώπων που λειτουργούν υπό καθεστώς περιορισμένης ευθύνης, ασχέτως εάν η ευθύνη περιορίζεται βάσει μετοχών, εγγύησης ή άλλου μηχανισμού Διεθνείς εταιρείες Διεθνείς εμπορικές εταιρείες Εξαιρούμενες εταιρείες Protected cell companies or corporations (εταιρείες με διαχωρισμό του ενεργητικού/ παθητικού σε μη αυτόνομα τμήματα) Incorporated cell companies or corporations (εταιρείες με διαχωρισμό του ενεργητικού/ παθητικού σε αυτόνομα τμήματα) Διεθνείς τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών παρεμφερούς ονομασίας Υπεράκτιες (Offshore) τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών παρεμφερούς ονομασίας Ασφαλιστικές εταιρείες Αντασφαλιστικές εταιρείες Συνεταιρισμοί Πιστωτικοί συνεταιρισμοί Πάσης φύσεως εταιρείες προσώπων, όπως (μεταξύ άλλων) ομόρρυθμες εταιρείες, ετερόρρυθμες εταιρείες, εταιρείες υπό καθεστώς περιορισμένης ευθύνης, διεθνείς εταιρείες προσώπων και διεθνείς εμπορικές εταιρείες προσώπων Κοινές επιχειρήσεις (joint ventures) Καταπιστεύματα Δομές διακανονισμού (settlements) Ιδρύματα Κληροδοτήματα Ταμεία (funds) όλων των μορφών Υποκαταστήματα οιασδήποτε από τις ανωτέρω οντότητες και μορφώματα Γραφεία αντιπροσωπείας οιασδήποτε από τις ανωτέρω οντότητες και μορφώματα Μόνιμες εγκαταστάσεις οιασδήποτε από τις ανωτέρω οντότητες και μορφώματα Multiform Foundation, ασχέτως περιγραφής

16 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/ Οι χώρες ή περιοχές δικαιοδοσίας που δεν εμπίπτουν στο εδαφικό πεδίο εφαρμογής της οδηγίας, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 7, και οι οποίες διαφέρουν από τις απαριθμούμενες στο άρθρο 17 παράγραφος 2 για τις οποίες εφαρμόζεται το άρθρο 2 παράγραφος 3 όσον αφορά τις νομικές μορφές των οντοτήτων και νομικών μορφωμάτων που αναφέρονται στο μέρος 1 του παρόντος παραρτήματος εάν η καταστατική έδρα τους βρίσκεται εκεί, είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθες: Άνζουαν Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Μπαχάμες Μπαχρέιν Μπαρμπάντος Μπελίζ Βερμούδες Μπρουνέι Νήσοι Κουκ Κόστα Ρίκα Τζιμπουτί Ντομίνικα Ντουμπάι Φίτζι Γαλλική Πολυνησία Γκάνα Γρενάδα Γκουάμ Γουατεμάλα Χονγκ Κονγκ Κιριμπάτι Λαμπουάν (Μαλαισία) Λίβανος Λιβερία Μακάο Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας Μαλδίβες Μαυροβούνιο Βόρειες Μαριάννες (Νήσοι) Νήσοι Μάρσαλ Μαυρίκιος Μικρονησία Ναούρου Νέα Καληδονία Νιούε Παναμάς Παλάου Φιλιππίνες Πουέρτο Ρίκο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις Αγία Λουκία Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες Σαμόα Σάο Τομέ και Πρίντσιπε

17 C 184 E/504 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεϋχέλλες Σιγκαπούρη Νήσοι Σολομώντος Σομαλία Νότια Αφρική Τόνγκα Τουβαλού Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Πολιτεία Ντελαγουέαρ των ΗΠΑ Πολιτεία Νεβάδα των ΗΠΑ Παρθένοι νήσοι των ΗΠΑ Ουρουγουάη Βανουάτου 3. Οι χώρες ή περιοχές δικαιοδοσίας που απαριθμούνται στο άρθρο 17 παράγραφος 2, για τις οποίες εφαρμόζεται το άρθρο 2 παράγραφος 3 εν αναμονή της έγκρισης από τη σχετική χώρα ή περιοχή δικαιοδοσίας διατάξεων ισοδύναμων προς τις διατάξεις του άρθρου 4 παράγραφος 2 όσον αφορά τις νομικές μορφές των οντοτήτων και νομικών μορφωμάτων που αναφέρονται στο μέρος 1 του παρόντος παραρτήματος εάν η καταστατική έδρα τους βρίσκεται εκεί, είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθες: Ανδόρα Ανγκουίλα Αρούμπα Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι Νήσοι Κέιμαν Γκέρνσεϋ, Αλντερνέι ή Σαρκ Νήσος Μαν Τζέρσεϋ Λιχτενστάιν Μονακό Μοντσερράτ Ολλανδικές Αντίλλες Άγιος Μαρίνος Σαρκ Ελβετία Νήσοι Τέρκς και Κάικος

18 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/ Όλες οι νομικές μορφές οντοτήτων και νομικών μορφωμάτων που αναφέρονται στο μέρος 1 του παρόντος παραρτήματος καλύπτονται από το άρθρο 2 παράγραφος 3 εάν η καταστατική έδρα τους βρίσκεται σε οιαδήποτε από τις χώρες ή περιοχές δικαιοδοσίας που αναφέρονται στα μέρη 2 και 3 του παρόντος παραρτήματος εφόσον: α. Η χώρα ή περιοχή δικαιοδοσίας που αναφέρεται στα μέρη 2 και 3 μπορεί να ζητήσει από την επιτροπή του άρθρου 18β να εξαιρεθεί οιαδήποτε από τις νομικές μορφές των οντοτήτων ή νομικών μορφωμάτων που αναφέρονται στο μέρος 1 για τη δεδομένη χώρα ή περιοχή δικαιοδοσίας, με το σκεπτικό ότι οι νομικές μορφές των εν λόγω οντοτήτων ή νομικών μορφωμάτων δεν θα μπορούσαν να έχουν την καταστατική έδρα τους εκεί ή ότι στην πραγματικότητα εξασφαλίζεται κατάλληλη φορολόγηση των υπό μορφή τόκων εισοδημάτων που καταβάλλονται στα εν λόγω νομικά πρόσωπα ή μορφώματα β. Η επιτροπή δημοσιεύει την αιτιολογημένη απόφασή της εντός 3 μηνών από τη στιγμή που υποβάλλεται η ανωτέρω αίτηση και διαπιστώνεται ότι οι νομικές μορφές των οντοτήτων και νομικών μορφωμάτων αφαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος 1 όσον αφορά την αιτούσα χώρα ή περιοχή δικαιοδοσίας για καθορισμένη περίοδο, που δεν υπερβαίνει τα δύο έτη, η οποία μπορεί να παραταθεί ύστερα από αίτηση της χώρας ή περιοχής δικαιοδοσίας που υποβάλλεται τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την ημερομηνία εκπνοής της περιόδου αυτής.' Τροπολογία 25 Παράρτημα σημείο 2 Παράρτημα III ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Κατάλογος «φορέων πληρωμής κατά την είσπραξη» βάσει του άρθρου 4 παράγραφος 2 Τα καταπιστεύματα (trusts) και ανάλογα νομικά μορφώματα αναφέρονται για τα κράτη μέλη που δεν διαθέτουν εθνικό φορολογικό καθεστώς για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που λαμβάνονται για λογαριασμό παρόμοιων νομικών μορφωμάτων από το πρόσωπο που κατέχει τον κύριο τίτλο κυριότητας και εξασφαλίζει κατά κύριο λόγο τη διαχείριση των στοιχείων ενεργητικού και των εισοδημάτων του νομικού μορφώματος και το οποίο κατοικεί στο έδαφός τους. Ο κατάλογος αυτός αναφέρεται σε καταπιστεύματα (trusts) και ανάλογα νομικά μορφώματα η καταστατική έδρα των κινητών στοιχείων ενεργητικού των οποίων βρίσκεται στις χώρες αυτές (κατοικία του βασικού διαχειριστή (trustee) ή άλλου διοικητικού υπαλλήλου αρμόδιου για τη διαχείριση των κινητών στοιχείων ενεργητικού), ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος βάσει του οποίου έχουν συσταθεί τα καταπιστεύματα αυτά και τα ανάλογα νομικά μορφώματα. Χώρες Κατάλογος οντοτήτων και μορφωμάτων Παρατηρήσεις Βέλγιο Société de droit commun / maatschap (Αστική ή εμπορική εταιρεία άνευ νομικής προσωπικότητας) Société momentanée / tijdelijke handelsvennootschap (Εταιρεία άνευ νομικής προσωπικότητας που έχει ως στόχο τη διαχείριση μιας η περισσότερων συγκεκριμένων εμπορικών πράξεων) Société interne / stille handelsvennootschap (Εταιρεία άνευ νομικής προσωπικότητας στο πλαίσιο της οποίας ένα ή περισσότερα πρόσωπα έχουν συμφέροντα σε πράξεις που ένα ή περισσότερα άλλα πρόσωπα διαχειρίζονται για λογαριασμό τους) Βλ. άρθρα 46, 47 και 48 του Βελγικού εταιρικού κώδικα. Οι «εταιρείες» αυτές (η επωνυμία των οποίων παρέχεται στα γαλλικά και τα ολλανδικά) στερούνται νομικής προσωπικότητας, και από την άποψη της φορολόγησης εφαρμόζεται η μέθοδος διαφάνειας.

19 C 184 E/506 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χώρες Κατάλογος οντοτήτων και μορφωμάτων Παρατηρήσεις Βουλγαρία Drujestvo sys specialna investicionna cel (Εταιρεία επενδύσεων ειδικού σκοπού) Investicionno drujestvo (Εταιρεία επενδύσεων, που δεν εμπίπτει στο πεδίο του άρθρου 6) Οντότητα απαλλασσόμενη από τον φόρο εισοδήματος εταιρειών Στη Βουλγαρία, τα καταπιστεύματα (trusts) μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προσφοράς για δημόσια εγγραφή, ενώ απαλλάσσονται και από τον φόρο εισοδήματος εταιρειών Τσεχική Δημοκρατία Veřejná obchodní společnost (ver. obch. spol. or V.O.S.) (Προσωπική Sdruženi (ένωση) Družstvo (συνεταιρισμός ) Evropské hospodářské zájmové sdružení (EHZS) (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ)) Δανία Interessentskaber (Ομόρρυθμη Kommanditselskaber (Ετερόρρυθμη Εταιρεία) Partnerselskaber (προσωπική Evropské hospodářské zájmové sdružení (EØFG) (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ)) Γερμανία Gesellschaft bürgerlichen Rechts (Αστική Kommanditgesellschaft KG, offene Handelsgesellschaft OHG (Εμπορική Europäische Wirtschaftliche Interessenvereinigung (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ)) Εσθονία Täisühing- TÜ (Ομόρρυθμη Usaldusühing-UÜ (Ετερόρρυθμη Εταιρεία) Ιρλανδία Προσωπική εταιρεία και λέσχη επενδύσεων Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Συμφέροντος (ΕΟΟΣ) Ελλάδα Omorrythmos Eteria (OE) (Ομόρρυθμος εταιρεία ΟΕ) Eterorythmos Eteria (EE) (Ετερόρρυθμος εταιρεία- ΕΕ) Οι ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες φορολογούνται ως χωριστές φορολογητέες οντότητες, και όλα τα εισοδήματα που διανέμονται θεωρούνται μερίσματα (και υπόκεινται στον φόρο διανομής εισοδημάτων) Οι Ιρλανδοί καταπιστευτικοί διαχειριστές (trustee) που είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας φορολογούνται επί των εισοδημάτων του καταπιστεύματος (trust). Οι εταιρείες υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος εταιρειών. Ωστόσο, έως το 50 % των κερδών των εταιρειών αυτών αποδίδεται στους εταίρους και φορολογείται με τον ατομικό φορολογικό συντελεστή εκάστου εξ αυτών

20 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/507 Χώρες Κατάλογος οντοτήτων και μορφωμάτων Παρατηρήσεις Ισπανία Οντότητες που υπόκεινται στο σύστημα φορολόγησης όσον αφορά τη διανομή των κερδών: Sociedad civil con o sin personalidad jurídica (Αστική εταιρεία με ή χωρίς νομική προσωπικότητα), Agrupación europea de interés económico (AEIE) (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ)), Herencias yacentes (Κληρονομία θανόντος), Comunidad de bienes (Συγκυριότητα). Άλλες οντότητες στερούμενες νομικής προσωπικότητας οι οποίες συνιστούν χωριστή οικονομική μονάδα ή χωριστή ομάδα στοιχείων ενεργητικού (άρθρο 35 παράγραφος 4 του Ley General Tributaria). Γαλλία Société en participation (Κοινή επιχείρηση ) Société ou association de fait (Εταιρεία «εν τοις πράγμασι») Indivision(Συγκυριότητα) Ιταλία Società semplice(αστική εταιρεία και εξομοιούμενη οντότητα) Μη εμπορική οντότητα στερούμενη νομικής προσωπικότητας Η κατηγορία των οντοτήτων που αντιμετωπίζονται ως «societàsemplici» περιλαμβάνει: «società di fatto» (εταιρείες «εν τοις πράγμασι»), που δεν έχουν ως σκοπό τους εμπορικές δραστηριότητες, και «associazioni» (ενώσεις) τις οποίες οργανώνουν καλλιτέχνες ή άλλοι επαγγελματίες για την πρακτική άσκηση της τέχνης ή του επαγγέλματός τους στο πλαίσιο ενώσεων που στερούνται νομικής προσωπικότητας Η κατηγορία των μη εμπορικών οντοτήτων που στερούνται νομικής προσωπικότητας είναι ευρεία και μπορεί να συμπεριλάβει διάφορα είδη οργανισμών: ενώσεις, συνδικάτα, επιτροπές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις κτλ. Κύπρος Syneterismos(Συνεταιρισμός) syndesmos ή somatio(σύνδεσμος ή σωματείο) Synergatikes(Συνεργατικές) Ekswxwria Eteria (Εξωχώρια Τα καταπιστεύματα (trusts) που δημιουργούνται στο πλαίσιο της κυπριακής δικαιοδοσίας θεωρούνται διαφανείς οντότητες βάσει της εθνικής νομοθεσίας.

21 C 184 E/508 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χώρες Κατάλογος οντοτήτων και μορφωμάτων Παρατηρήσεις Λετονία Pilnsabiedrība (Ομόρρυθμη Komandītsabiedrība (Ετερόρρυθμη Εταιρεία) Eiropas Ekonomisko interešu grupām (EEIG) (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ)) Biedrības un nodibinājumi (Ένωση και ίδρυμα) Lauksaimniecības kooperatīvi (Αγροτικός συνεταιρισμός) Λιθουανία Europos ekonominių interesų grupės (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ)) Asociacija(Ένωση) Οι τόκοι και η υπεραξία επί των μετοχών ή ομολόγων που λαμβάνονται από τις ενώσεις απαλλάσονται από τον φόρο εισοδήματος εταιρειών. Λουξεμβούργο Société en nom collectif (Ομόρρυθμη Société en commandite simple (Ετερόρρυθμη Ουγγαρία Η εθνική ουγγρική νομοθεσία αναγνωρίζει τα καταπιστεύματα (trusts) ως «οντότητες» Μάλτα Soċjetà in akomonditia (Ετερόρρυθμη εταιρεία, το κεφάλαιο της οποίας δεν επιμερίζεται σε μετοχές Arrangement in participation (Ένωση «en participation») Λέσχη επενδύσεων Soċjetà Kooperattiva(Συνεταιρισμός ) Οι ετερόρρυθμες εταιρείες το κεφάλαιο των οποίων επιμερίζεται σε μετοχές υπόκεινται στον γενικό φόρο εισοδήματος εταιρειών. Κάτω Χώρες Vennootschap onder firma (Ομόρρυθμη Commanditaire vennootschap (Ετερόρρυθμη Europese economische samenwerkingsverbanden (EESV) (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ)) Vereniging(Ένωση) Stichting(Ίδρυμα) Οι ομόρρυθμες εταιρείες, οι ετερόρρυθμες εταιρείες και οι ΕΟΟΣ θεωρούνται διαφανείς οντότητες από φορολογική άποψη. Οι Verenigingen(Ενώσεις) και stichtingen(ιδρύματα) απαλλάσσονται από τη φορολογία εκτός εάν ασκούν εμπορικές δραστηριότητες.

22 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/509 Χώρες Κατάλογος οντοτήτων και μορφωμάτων Παρατηρήσεις Αυστρία Personengesellschaft (Προσωπική Offene Personengesellschaft (Ομόρρυθμη Kommanditgesellschaft, KG (Ετερόρρυθμη Gesellschaft nach bürgerlichem Recht, GesBR (Αστική Offene Erwerbsgeselllschaft (OEG) (Ομόρρυθμη επαγγελματική Kommandit-Erwerbsgesellschaft (Ετερόρρυθμη επαγγελματική Stille Gesellschaft (Αφανής συμμετοχή) Einzelfirma (Ατομική επιχείρηση ) Wirtschaftliche Interessenvereinigung (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ)) Privatstiftung(Ιδιωτικό ίδρυμα) Οι προσωπικές εταιρείες θεωρούνται διαφανείς, ακόμη και αν εκλαμβάνονται ως χωριστές οντότητες για τον υπολογισμό των κερδών. Αντιμετωπίζεται ως φυσιολογική «προσωπική εταιρεία» Φορολογείται ως εταιρεία τα εισοδήματα υπό μορφή τόκων φορολογούνται με μειωμένο συντελεστή 12,5 % Πολωνία Spólka jawna (Sp. j.) (Ομόρρυθμη Spólka komandytowa (Sp. k.) (Ετερόρρυθμη Spólka komandytowo-akcyjna (S.K.A.) (Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης) Spólka partnerska (Sp. p.) (Επαγγελματική προσωπική Europejskie ugrupowanie interesów gospodarczych (EUIG) (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ)) Πορτογαλία Sociedade civil (Αστική άνευ νομικής προσωπικότητας Νομικά πρόσωπα που επιδίδονται σε καθορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες όλοι οι εταίροι των οποίων είναι φυσικά πρόσωπα που έχουν τις ίδιες επαγγελματικές δεξιότητες Agrupamento de Interesse Económico (AIE) (Εθνική Ομάδα Οικονομικού Σκοπού ) Agrupamento Europeu de Interesse Económico (AEIE) (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ)) Είναι διαφανείς από φορολογική άποψη οι αστικές εταιρείες άνευ νομικής προσωπικότητας, τα νομικά πρόσωπα που επιδίδονται σε καθορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες, οι ACE(είδος κοινής επιχείρησης που διαθέτει νομική προσωπικότητα), οι ΕΟΟΣ και οι εταιρείες που κατέχουν στοιχεία ενεργητικού τα οποία είτε ελέγχονται από οικογενειακό όμιλο είτε ανήκουν εξ ολοκλήρου σε πέντε ή λιγότερους εταίρους. Άλλες εταιρικές σχέσεις που στερούνται νομικής προσωπικότητας αντιμετωπίζονται ως εταιρείες και φορολογούνται βάσει των γενικών κανόνων που διέπουν τη φορολογία των επιχειρήσεων.

23 C 184 E/510 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χώρες Κατάλογος οντοτήτων και μορφωμάτων Παρατηρήσεις Sociedada gestora de participacoes sociais (SGPS) (Εταιρείες χαρτοφυλακίου που είτε ελέγχονται από οικογενειακό όμιλο είτε ανήκουν εξ ολοκλήρου σε πέντε ή λιγότερους εταίρους) Herança jacente (κληρονομία θανόντος) Ένωση άνευ νομικής προσωπικότητας Υπεράκτια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ζώνες ελεύθερου εμπορίου στη Μαδέρα ή στη νήσο Santa Maria των Αζορών Οι υπεράκτιες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ζώνες ελεύθερου εμπορίου στη Μαδέρα ή στη νήσο Santa Maria των Αζορών απαλλάσονται από τον φόρο εισοδήματος εταιρειών και την παρακράτηση φόρου στην πηγή για τα μερίσματα, τους τόκους, τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας και ανάλογες πληρωμές που καταβάλλονται στην ξένη μητρική εταιρεία. Τα μόνα καταπιστεύματα (trusts) που επιτρέπονται στο πλαίσιο της πορτογαλικής νομοθεσίας είναι εκείνα που έχουν συσταθεί βάσει νομοθεσίας ξένης χώρας από νομικά πρόσωπα στο International Business Centre της Μαδέρα και τα στοιχεία ενεργητικού του trust συνιστούν αυτόνομο τμήμα της περιουσίας του νομικού προσώπου που ενεργεί ως διαχειριστής (trustee). Ρουμανία Ένωση (προσωπική Cooperative (Συνεταιρισμός) Σλοβενία Samostojni podjetnik (Ατομική επιχείρηση) Σλοβακική Δημοκρατία Verejná obchodná spoločnosť (Ομόρρυθμη Európske združenie hospodárskych záujmov (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ)) Komanditná spoločnosť (Ετερόρρυθμη όσον αφορά τα εισοδήματα που αποδίδονται σε ομόρρυθμο εταίρο Združenie(Ένωση) Οντότητες που δεν έχουν σκοπό την άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων: επαγγελματικά επιμελητήρια, εθελοντικές ενώσεις πολιτών, Nadácia(ιδρύματα) Η φορολογητέα βάση υπολογίζεται αρχικά για την ετερόρρυθμη εταιρεία στο σύνολό της και κατόπιν κατανέμεται στους ομόρρυθμους και τους ετερόρρυθμους εταίρους. Τα εισοδήματα κερδοφόρων μεριδίων που λαμβάνουν οι ομόρρυθμοι εταίροι ετερόρρυθμης εταιρείας φορολογούνται στο επίπεδο των ομόρρυθμων εταίρων. Το υπόλοιπο εισόδημα των ετερόρρυθμων εταίρων φορολογείται αρχικά σε επίπεδο προσωπικής εταιρείας σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν για τις εταιρείες κεφαλαίου. Στα απαλλασσόμενα εισοδήματα περιλαμβάνονται τα εισοδήματα που προέρχονται από δραστηριότητες που συνιστούν τον σκοπό σύστασης του οργανισμού, εκτός από τα εισοδήματα που υπόκεινται στο καθεστώς παρακράτησης του φόρου στην πηγή. Φινλανδία yksityisliike (Μη εγγεγραμμένη επιχείρηση) avoin yhtiö / öppet bolag(προσωπική kommandiittiyhtiö / kommanditbolag(ετερόρρυθμη kuolinpesä / dödsbo (Κληρονομία θανόντος) eurooppalaisesta taloudellisesta etuyhtymästä (ETEY) / europeiska ekonomiska intressegrupperingar (Ευρωπαϊκός Όμιλος Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ))

24 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 184 E/511 Χώρες Κατάλογος οντοτήτων και μορφωμάτων Παρατηρήσεις Σουηδία handelsbolag (Ομόρρυθμη kommanditbolag (Ετερόρρυθμη enkelt bolag (Απλή προσωπική Ηνωμένο Βασίλειο General partnership (Ομόρρυθμη Εταιρεία) Limited partnership (Ετερόρρυθμη Limited liability partnership (Εταιρεία περιορισμένης ευθύνης) EEIG(ΕΟΟΣ) Investment club (Λέσχη επενδύσεων τα μέλη της οποίας δικαιούνται συγκεκριμένο μερίδιο των στοιχείων ενεργητικού) Οι ομόρρυθμες εταιρείες, οι ετερόρρυθμες εταιρείες, οι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και οι ΕΟΟΣ είναι διαφανείς για φορολογικούς σκοπούς. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III Κατάλογος «φορέων πληρωμής κατά την είσπραξη» βάσει του άρθρου 4 παράγραφος 2 Τα καταπιστεύματα (trusts) και ανάλογα νομικά μορφώματα αναφέρονται για τα κράτη μέλη που δεν διαθέτουν εθνικό φορολογικό καθεστώς για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που λαμβάνονται για λογαριασμό παρόμοιων νομικών μορφωμάτων από το πρόσωπο που κατέχει τον κύριο τίτλο κυριότητας και εξασφαλίζει κατά κύριο λόγο τη διαχείριση των στοιχείων ενεργητικού και των εισοδημάτων του νομικού μορφώματος και το οποίο κατοικεί στο έδαφός τους. Ο κατάλογος αυτός αναφέρεται σε καταπιστεύματα (trusts) και ανάλογα νομικά μορφώματα η καταστατική έδρα των κινητών στοιχείων ενεργητικού των οποίων βρίσκεται στις χώρες αυτές (κατοικία του βασικού διαχειριστή (trustee) ή άλλου διοικητικού υπαλλήλου αρμόδιου για τη διαχείριση των κινητών στοιχείων ενεργητικού), ανεξαρτήτως του νομικού καθεστώτος βάσει του οποίου έχουν συσταθεί τα καταπιστεύματα αυτά και τα ανάλογα νομικά μορφώματα. Χώρες Κατάλογος οντοτήτων και μορφωμάτων Παρατηρήσεις Βέλγιο Société de droit commun / maatschap (Αστική ή εμπορική εταιρεία άνευ νομικής προσωπικότητας) Société momentanée / tijdelijke handelsvennootschap (Εταιρεία άνευ νομικής προσωπικότητας που έχει ως στόχο τη διαχείριση μιας η περισσότερων συγκεκριμένων εμπορικών πράξεων) Société interne / stille handelsvennootschap (Εταιρεία άνευ νομικής προσωπικότητας στο πλαίσιο της οποίας ένα ή περισσότερα πρόσωπα έχουν συμφέροντα σε πράξεις που ένα ή περισσότερα άλλα πρόσωπα διαχειρίζονται για λογαριασμό τους) ανάλογο Βουλγαρία Drujestvo sys specialna investicionna cel (Εταιρεία επενδύσεων ειδικού σκοπού) Investicionno drujestvo (Εταιρεία επενδύσεων, που δεν εμπίπτει στο πεδίο του άρθρου 6) ανάλογο Βλ. άρθρα 46, 47 και 48 του Βελγικού εταιρικού κώδικα. Οι «εταιρείες» αυτές (η επωνυμία των οποίων παρέχεται στα γαλλικά και τα ολλανδικά) στερούνται νομικής προσωπικότητας, και από την άποψη της φορολόγησης εφαρμόζεται η μέθοδος διαφάνειας. Οντότητα απαλλασσόμενη από τον φόρο εισοδήματος εταιρειών Στη Βουλγαρία, τα καταπιστεύματα (trusts) μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προσφοράς για δημόσια εγγραφή, ενώ απαλλάσσονται και από τον φόρο εισοδήματος εταιρειών

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων 2008/0215(CNS) 16.12.2008 * ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου που αφορά την τροποποίηση της οδηγίας

Διαβάστε περισσότερα

11763/2/18 REV 2 ΘΚ/γπ 1 ECOMP.2.B

11763/2/18 REV 2 ΘΚ/γπ 1 ECOMP.2.B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 27 Σεπτεμβρίου 2018 (OR. en) 11763/2/18 REV 2 FISC 335 ECOFIN 789 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Μαΐου 2018 (OR. en) 8304/1/18 REV 1 LIMITE PUBLIC FISC 178 ECOFIN 356 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

13352/1/18 REV 1 ΔΙ/γπ 1 ECOMP.2.B

13352/1/18 REV 1 ΔΙ/γπ 1 ECOMP.2.B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 31 Οκτωβρίου 2018 (OR. en) 13352/1/18 REV 1 FISC 423 ECOFIN 949 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 51 I Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 62o έτος 22 Φεβρουαρίου 2019 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κανονισμός (ΕΕ) 2019/316 της Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ. Κανονισμοί με βάση το άρθρο 6Α. Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής

ΟΙ ΠΕΡΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΣ ΦΟΡΩΝ. Κανονισμοί με βάση το άρθρο 6Α. Για σκοπούς εναρμόνισης με τις πράξεις της Ευρωπαϊκής Ε.Ε. Παρ. 111(1) 3253 Κ.Δ.Η. 360/2005 Αρ. 4019, 29.7.2005 Αριθμός 360 Οι περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (ΠαΡΟΧ11 Πληροφοριών αναφορικά με Τόκους) Κανονισμοί του 2005, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό

Διαβάστε περισσότερα

9674/1/19 REV 1 ΧΓ/μγ 1 ECOMP.2.B

9674/1/19 REV 1 ΧΓ/μγ 1 ECOMP.2.B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Ιουνίου 2019 (OR. en) 9674/1/19 REV 1 FISC 277 ECOFIN 517 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή των

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 73/20 15.3.2019 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2019/410 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 29ης Νοεμβρίου 2018 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τις λεπτομέρειες και τη δομή των πληροφοριών που

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου cor01 ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ

Έγγραφο συνόδου cor01 ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 4.4.2014 cor01 ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ στη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που καθορίστηκε σε πρώτη ανάγνωση στις 27 Φεβρουαρίου 2014 ενόψει της έγκρισης του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4302,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4302, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4302, 4.11.2011 4.11.2011 146(Ι)/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΟΜΟΡΡΥΘΜΩΝ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΙΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. Για σκοπούς μεταφοράς των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Κοινό φορολογικό καθεστώς το οποίο ισχύει για τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρείες διαφορετικών κρατών μελών *

Κοινό φορολογικό καθεστώς το οποίο ισχύει για τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρείες διαφορετικών κρατών μελών * P7_TA(2014)0275 Κοινό φορολογικό καθεστώς το οποίο ισχύει για τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρείες διαφορετικών κρατών μελών * Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 2ας Απριλίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

προορισμοί και χρόνοι παραδοσης

προορισμοί και χρόνοι παραδοσης προορισμοί και χρόνοι προορισμοί, χρόνοι παράδοσης και υπηρεσίες Αγία Λουκία 5 5 3 8 3 Άγιος Βικέντιος 4 4 3 8 3 Άγιος Κίτς & Νέβις 4 4 3 7-8 3 Άγιος Πέτρος & Μικελόν 4 5 3 10 3 Αζερμπαϊτζάν 2 3 3 6 3

Διαβάστε περισσότερα

προορισμοί και χρόνοι παραδοσης

προορισμοί και χρόνοι παραδοσης προορισμοί και χρόνοι προορισμοί, χρόνοι παράδοσης και υπηρεσίες μη Αυστρία 1 1 1 3 3 3 3 4 3 3 3 Βέλγιο 1 1 1 3 3 3 3 3-4 3 3 3 Βουλγαρία 1 1 1 3 3 2 3 3 3 Γαλλία 1 1 1 3 3 3 3 3-4 3 3 3 Γερμανία 1 1

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Ιουνίου 2015 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Ιουνίου 2015 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Ιουνίου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0065 (CNS) 8214/2/15 REV 2 FISC 34 ECOFIN 259 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός των κρατών που έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς &

Καθορισμός των κρατών που έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς & Καθορισμός των κρατών που έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς & Καθορισμός των μη συνεργάσιμων κρατών Καθορισμός των κρατών που έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς με βάση τις διατάξεις των παραγράφων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1ο. ΕΤΟΣ ΕΚΤΑΣΗ σε τετρ. χλμ. Α. Ε. Π. ΠΛΗΘΥ- ΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΥΚΝ ΙΔΡΥΣΗΣ. ΚΕΦΑΛΗ σε $ κατά.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1ο. ΕΤΟΣ ΕΚΤΑΣΗ σε τετρ. χλμ. Α. Ε. Π. ΠΛΗΘΥ- ΣΜΟΣ ΚΡΑΤΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΥΚΝ ΙΔΡΥΣΗΣ. ΚΕΦΑΛΗ σε $ κατά. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1ο Άγιος Βικέντιος & Γρεναδίνες Καραϊβική Κοινοβ. Δημοκρατία 1979 1979 389 104217 268 0,645 6.016 2010 Άγιος Μαρίνος Ευρώπη Κοινοβ. Δημοκρατία 301 301 61,2 30.324 495 1,662 41.900 2007 Άγιος

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Καθορισμός των μη συνεργάσιμων κρατών με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 65 του Ν. 4172/2013 για το έτος 2015.

Θέμα: Καθορισμός των μη συνεργάσιμων κρατών με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 65 του Ν. 4172/2013 για το έτος 2015. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Γ : ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 δείχνει πλεόνασμα ύψους ,74 ευρώ που προκύπτει από:

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2015 δείχνει πλεόνασμα ύψους ,74 ευρώ που προκύπτει από: Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Ιουνίου 2016 (OR. en) 9586/16 BUDGET 15 ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Θέμα: Σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισμού αριθ. 2 του γενικού προϋπολογισμού για το 2016: Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

50. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 20 Απριλίου 1972 51. Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (5) 01 Οκτωβρίου 2003 52. Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και

50. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 20 Απριλίου 1972 51. Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (5) 01 Οκτωβρίου 2003 52. Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Κατάλογος των 193 κρατών-μελών (και των 6 συνδεδεμένων κρατών μελών) της UNESCO και η ημερομηνία κατά την οποία έγιναν μέλη (ή συνδεδεμένα μέλη) του Οργανισμού, έως τον Οκτώβριο του 2007 (σε αλφαβητική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.9.2015 COM(2015) 433 final 2015/0196 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βασιλείου της Τόνγκα σχετικά με την

Διαβάστε περισσότερα

Τέλος ανά λεπτό (ευρώ)

Τέλος ανά λεπτό (ευρώ) Αγία Λουκία 0.2477 Αγία Λουκία κινητό 0.2477 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 0.2477 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες κινητό 0.2477 Άγιος Μαρίνος 0.0993 Άγιος Μαρίνος κινητό 0.2477 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις

Διαβάστε περισσότερα

AΪTΗ & ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ Ζώνη 4 ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ Ζώνη 5 ΑΓΙΑ ΛΟΥΚΙΑ Ζώνη 5 ΑΓΙΟΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ Ζώνη 5 ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (ΙΤΑΛΙΑ) Ζώνη 1 ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΜΙΚΕΛΟΝ Ζώνη

AΪTΗ & ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ Ζώνη 4 ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ Ζώνη 5 ΑΓΙΑ ΛΟΥΚΙΑ Ζώνη 5 ΑΓΙΟΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ Ζώνη 5 ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (ΙΤΑΛΙΑ) Ζώνη 1 ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΜΙΚΕΛΟΝ Ζώνη AΪTΗ & ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ 4 ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ 5 ΑΓΙΑ ΛΟΥΚΙΑ 5 ΑΓΙΟΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ 5 ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (ΙΤΑΛΙΑ) 1 ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ & ΜΙΚΕΛΟΝ 5 ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ & ΝΕΒΙΣ 5 ΑΓΚΟΛΑ 5 ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ 3 ΑΙΓΥΠΤΟΣ 5 ΑΙΘΙΟΠΙΑ 5 ΑΪΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ 2018 / ΤΕΥΧΟΣ 4. Δήμητρα Πάσσιου. Η φορολογική μεταχείριση των εμπιστευμάτων (trusts) και των αλλοδαπών ιδρυμάτων (foundations)

ΕΤΟΣ 2018 / ΤΕΥΧΟΣ 4. Δήμητρα Πάσσιου. Η φορολογική μεταχείριση των εμπιστευμάτων (trusts) και των αλλοδαπών ιδρυμάτων (foundations) ΕΤΟΣ 2018 / ΤΕΥΧΟΣ 4 Δήμητρα Πάσσιου Δικηγόρος, ΜΔΕ Δημοσίου Δικαίου ΕΚΠΑ, ΜΔΕ Φορολογικού Δικαίου ΟΠΑ, Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Α.Σ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες» Η φορολογική μεταχείριση των

Διαβάστε περισσότερα

L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012

L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012 L 307/62 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.11.2012 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) αριθ. 1020/2012 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Νοεμβρίου 2012 σχετικά με την έγκριση σχεδίου κατανομής, στα κράτη μέλη, των

Διαβάστε περισσότερα

PayAsYouGo & Holiday Prepaid Pack

PayAsYouGo & Holiday Prepaid Pack ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ PayAsYouGo & Holiday Prepaid Pack Pay Monthly PayMonthly & PayAsYouGo International Call Saver 19% VAT 19% VAT 19% VAT Αγία Λουκία κινητό 0.2635 0.2856 0.2101 Αγία Λουκία σταθερό 0.2635 0.2635

Διαβάστε περισσότερα

A8-0061/19. Santiago Fisas Ayxelà Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για τα έτη 2020 έως 2033 COM(2016)0400 C8-0223/ /0186(COD)

A8-0061/19. Santiago Fisas Ayxelà Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για τα έτη 2020 έως 2033 COM(2016)0400 C8-0223/ /0186(COD) 8.6.2017 A8-0061/19 Τροπολογία 19 Petra Kammerevert εξ ονόματος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας Έκθεση Santiago Fisas Ayxelà Πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για τα έτη 2020 έως 2033 COM(2016)0400

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 27 Ιουνίου 2014 (OR. en) 10996/14 Διοργανικός φάκελος: 2013/0400 (CNS) FISC 99 ECOFIN 679

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 27 Ιουνίου 2014 (OR. en) 10996/14 Διοργανικός φάκελος: 2013/0400 (CNS) FISC 99 ECOFIN 679 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 27 Ιουνίου 2014 (OR. en) 10996/14 Διοργανικός φάκελος: 2013/0400 (CNS) FISC 99 ECOFIN 679 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 11.5.2016 L 121/11 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/699 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 10ης Μαΐου 2016 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2016, των δημοσιονομικών ανώτατων ορίων για ορισμένα καθεστώτα άμεσης στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

Eξαγωγές -εισαγωγές αγαθών Αυστραλίας με τις 100 κυριότερες χώρες το

Eξαγωγές -εισαγωγές αγαθών Αυστραλίας με τις 100 κυριότερες χώρες το Eξαγωγές -εισαγωγές αγαθών Αυστραλίας με τις 100 κυριότερες χώρες το 2010-2001 Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας, οι εξαγωγές αγαθών της Αυστραλίας κατά το οικονομικό έτος 2010-11

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.3.2016 COM(2016) 142 final 2016/0075 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 539/2001 περί

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Απριλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Απριλίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 21 Απριλίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0097 (NLE) 7765/16 VISA 98 COASI 48 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2008/0249(COD) Σχέδιο γνωμοδότησης Reinhard Bütikofer (PE441.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2008/0249(COD) Σχέδιο γνωμοδότησης Reinhard Bütikofer (PE441. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων 2008/0249(COD) 18.6.2010 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 25-38 Σχέδιο γνωμοδότησης (PE441.312v01-00) Πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου για την τροποποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ύψος Φορολογικών συντελεστών στα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. (27) -Πηγή Eurostat -

ΘΕΜΑ: Ύψος Φορολογικών συντελεστών στα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. (27) -Πηγή Eurostat - ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Ύψος Φορολογικών συντελεστών στα Κράτη Μέλη της Ε.Ε. (27)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 19 Νοεμβρίου 2010 (OR. en) 2010/0192 (COD) PE-CONS 55/10 VISA 238 ASIE 63 COMIX 662 CODEC 1045

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 19 Νοεμβρίου 2010 (OR. en) 2010/0192 (COD) PE-CONS 55/10 VISA 238 ASIE 63 COMIX 662 CODEC 1045 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 9 Νοεμβρίου 200 (OR. en) 200/092 (COD) PE-CONS 55/0 VISA 238 ASIE 63 COMIX 662 CODEC 045 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ερωτήσεις & Απαντήσεις που αφορούν τη Λειτουργία του Σχεδίου

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ερωτήσεις & Απαντήσεις που αφορούν τη Λειτουργία του Σχεδίου ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ερωτήσεις & Απαντήσεις που αφορούν τη Λειτουργία του Σχεδίου 1. Κάτω από ποιές προϋποθέσεις ενεργοποιείται το Σχέδιο Προστασίας Καταθέσεων; Το Σχέδιο Προστασίας Καταθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.8.2017 COM(2017) 410 final 2017/0183 (NLE) Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της εκτελεστικής απόφασης 2011/335/ΕΕ που επιτρέπει στη Δημοκρατία

Διαβάστε περισσότερα

PayAsYouGo & Holiday Prepaid Pack

PayAsYouGo & Holiday Prepaid Pack ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ PayAsYouGo & Holiday Prepaid Pack Pay Monthly PayMonthly & PayAsYouGo International Call Saver Με 18% ΦΠΑ Με 18% ΦΠΑ Με 18% ΦΠΑ Αγία Λουκία κινητό 0,2613 0,2832 0,2083 Αγία Λουκία σταθερό 0,2613

Διαβάστε περισσότερα

Τέλος ανά λεπτό (ευρώ)

Τέλος ανά λεπτό (ευρώ) ΑΓΙΑ ΛΟΥΚΙΑ 0.1767 ΑΓΙΑ ΛΟΥΚΙΑ ΚΙΝΗΤΟ 0.2091 ΆΓΙΟΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΕΣ 0.1718 ΆΓΙΟΣ ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΚΑΙ ΓΡΕΝΑΔΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟ 0.2091 ΆΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ 0.0615 ΆΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΤΟ 0.2512 ΆΓΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ 0.1278 ΆΓΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 33% 02/01/14 εως 30/06/14 ΟΛΕΣ N/A. 10% 11/04/14 εως 09/06/14 ΟΛΕΣ (Eξαιρουμένων COLLECTIONS)

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 33% 02/01/14 εως 30/06/14 ΟΛΕΣ N/A. 10% 11/04/14 εως 09/06/14 ΟΛΕΣ (Eξαιρουμένων COLLECTIONS) ΒΕΛΓΙΟ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ 10% 02/01/14 εως ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 33% 02/01/14 εως ΟΛΕΣ N/A Διαθέσιμο μόνο σε BRUSSELS ZAVENTEM APT & MAX ΚΡΑΤΗΣΗ 14 ΗΜΕΡΕΣ 20% 02/01/14 εως ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑ 20% 02/01/14 εως 13/02/14

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0186 (COD) 13660/16 LIMITE ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: CULT 101 AELE 77 EEE 41 CODEC 1506

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - Διαβούλευση που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση "MARKT"

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - Διαβούλευση που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση MARKT ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - Διαβούλευση που οργανώνει η Γενική Διεύθυνση "MARKT" Εισαγωγή Αρχική παρατήρηση: Το παρακάτω έγγραφο συντάχθηκε από τις

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρέωση ή απαλλαγή κατοχής θεώρησης για Έλληνες υπηκόους που μεταβαίνουν σε τρίτες χώρες.

Υποχρέωση ή απαλλαγή κατοχής θεώρησης για Έλληνες υπηκόους που μεταβαίνουν σε τρίτες χώρες. Υποχρέωση ή απαλλαγή κατοχής θεώρησης για Έλληνες υπηκόους που μεταβαίνουν σε τρίτες χώρες. Θεωρήσεις Εισόδου (Visas) - Θεωρήσεις για Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Σημαντική Ενημέρωση: Τα παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΔΗΓΙΕΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΔΗΓΙΕΣ L 111/50 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2014/48/ΕΕ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 24ης Μαρτίου 2014 για την τροποποίηση της οδηγίας 2003/48/ΕΚ για τη φορολόγηση των υπό μορφή τόκων εισοδημάτων από αποταμιεύσεις ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

8741/16 GA/ag,alf DGG 2B

8741/16 GA/ag,alf DGG 2B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουνίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2012/0102 (CNS) 8741/16 FISC 70 ECOFIN 378 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΛΚ4691ΩΓ-Η4Γ. Βαθμός Ασφαλείας. Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2013 Ε99/25 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΑΔΑ: ΒΛΛΚ4691ΩΓ-Η4Γ. Βαθμός Ασφαλείας. Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2013 Ε99/25 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2013 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚHTIΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ & ΠΑΡ/ΤΑΣ Αριθμ. Πρωτ. Ε99/25 Βαθμός Προτ/τας ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική μελέτη για τους Κατοίκους Εξωτερικού (updated)

Φορολογική μελέτη για τους Κατοίκους Εξωτερικού (updated) Πίνακας περιεχομένων Τεκμηρίωση της φορολογικής κατοικίας Παράδειγμα Χώρες της παρ. 4 του άρθρου 51Α (μη συνεργάσιμα κράτη) Χώρες της παρ. 7 του άρθρου 51Α (προνομιακό φορολογικό καθεστώς) Διαδικασία και

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.6.2014 COM(2014) 226 final 2014/0128 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της σύνθεσης της Επιτροπής των Περιφερειών EL EL ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 1. ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2014/0013 (NLE) 15436/15 AGRI 684 AGRIORG 101 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en) Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Ιουλίου 2016 (OR. en) 11432/16 LIMITE PUBLIC POLGEN 92 JUR 361 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2012 (OR. en) 18855/2/11 REV 2. Διοργανικός φάκελος: 2011/0094 (CNS) PI 194 OC 106

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2012 (OR. en) 18855/2/11 REV 2. Διοργανικός φάκελος: 2011/0094 (CNS) PI 194 OC 106 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2012 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2011/0094 (CNS) 18855/2/11 REV 2 PI 194 OC 106 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 410 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 410 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 4 Αυγούστου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0183 (NLE) 11618/17 FISC 172 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην Πρόταση για ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην Πρόταση για ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.12.2015 COM(2015) 616 final ANNEXES 1 to 4 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην Πρόταση για ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με ορισμένες πτυχές του εταιρικού δίκαιου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 5.3.2015 COM(2015) 94 final 2015/0047 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την υπογραφή, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2011 (OR. en) 5538/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 3 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την έγκριση ενισχυμένης

Διαβάστε περισσότερα

Visa για αλλοδαπούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα. {googleads left} 1 / 9

Visa για αλλοδαπούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα. {googleads left} 1 / 9 {googleads left} ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΘΕΩΡΗΣΗ ΗΗ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΟΧΗ Θ 1 / 9 ΧΩΡΑ ΚΟΙΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡ ΑΓΙΑ ΛΟΥΚΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συνολική διάδοση του υπερβολικού βάρους ενηλίκων & της παχυσαρκίας ανά γεωγραφική περιφέρεια

Συνολική διάδοση του υπερβολικού βάρους ενηλίκων & της παχυσαρκίας ανά γεωγραφική περιφέρεια Συνολική διάδοση του υπερβολικού βάρους ενηλίκων & της παχυσαρκίας ανά γεωγραφική περιφέρεια Ευρωπαϊκή ήπειρος Αλβανία 2008-9 Πανεθνικά 10302 15-49 44.8 8.5 29.6 9.7 DHS Αρμενία 2005 Πανεθνικά 6016 15-49

Διαβάστε περισσότερα

Ya 3 κλήση μέσω 2111202005. Προορισμός

Ya 3 κλήση μέσω 2111202005. Προορισμός Προορισμός Χώρα Ya 3 κλήση μέσω 2111202005 Ya 3 κλήση μέσω 8075807 Αφγανιστάν ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ 12 10 Αφγανιστάν Κινητά ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ 12 10 Αλβανία ΑΛΒΑΝΙΑ 55 40 Αλβανία Κινητά ΑΛΒΑΝΙΑ 12 10 Αλβανία Τίρανα ΑΛΒΑΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.7.2014 COM(2014) 448 final 2014/0207 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1340/2008 του Συμβουλίου, της 8ης Δεκεμβρίου 2008,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.9.2015 COM(2015) 434 final 2015/0195 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την υπογραφή, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6206/13 Διοργανικός φάκελος: 2012/0262 (NLE) JUSTCIV 22 ATO 17 OC 78

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 26 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6206/13 Διοργανικός φάκελος: 2012/0262 (NLE) JUSTCIV 22 ATO 17 OC 78 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 26 Φεβρουαρίου 2013 (OR. en) 6206/13 Διοργανικός φάκελος: 2012/0262 (NLE) JUSTCIV 22 ATO 17 OC 78 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ που

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΗΜΕΔΑΠΕΣ Α.Ε. ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ Σ.Α.Δ.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΗΜΕΔΑΠΕΣ Α.Ε. ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ Σ.Α.Δ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΗΜΕΔΑΠΕΣ Α.Ε. ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ Σ.Α.Δ.Φ. ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Δ.Ο.Σ. (Α ) Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2014 (OR. en) 2013/0268 (COD) PE-CONS 30/14 JUSTCIV 32 PI 17 CODEC 339

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2014 (OR. en) 2013/0268 (COD) PE-CONS 30/14 JUSTCIV 32 PI 17 CODEC 339 EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Βρυξέλλες, 24 Απριλίου 2014 (OR. en) 2013/0268 (COD) PE-CONS 30/14 JUSTCIV 32 PI 17 CODEC 339 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Ε Ρ Ε Υ Ν Η Τ Ι Κ Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Α Κ Ο Ι Ν Σ Τ Ι Τ Ο Υ Τ Ο Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Ω Ν Κ Α Ι Υ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Τ Ω Ν ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0209(CNS)

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0209(CNS) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 2016/0209(CNS) 12.9.2016 * ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.7.2015 L 176/29 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1089 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Ιουλίου 2015 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2015, των δημοσιονομικών ανώτατων ορίων για ορισμένα καθεστώτα άμεσης στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI

10329/17 ΘΚ/μκρ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2016/0186 (COD) 10329/17 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου CODEC

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.3.2019 COM(2019) 157 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την πορεία της προσχώρησης των κρατών μελών στη Διεθνή σύμβαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

A8-0326/ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής

A8-0326/ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ κατάθεση: Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 18.11.2016 A8-0326/ 001-022 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-022 κατάθεση: Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Έκθεση Emmanuel Maurel A8-0326/2016 Πρόσβαση των φορολογικών αρχών σε πληροφορίες για την καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, C 114 της , σελίδες Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, C σελίδες 5-24.

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, C 114 της , σελίδες Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, C σελίδες 5-24. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 15 Μαΐου 2019 (OR. en) 8828/1/19 REV 1 FISC 244 ECOFIN 440 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΗΜΕΙΟΥ «Ι/A» Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Επιτροπή των Μονίμων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.2.2017 COM(2017) 67 final ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ των ετήσιων εκθέσεων δραστηριοτήτων των κρατών μελών όσον αφορά τις εξαγωγικές πιστώσεις κατά την έννοια του

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Διεθνών Ερευνών

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Διεθνών Ερευνών Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Διεθνών Ερευνών Δημοσιογραφική Διάσκεψη 07 Δεκεμβρίου 2016 Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας και Αξιολόγησης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Διεθνές Πρόγραμμα για την Αξιολόγηση των

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογία νομικών προσώπων και μερισμάτων στην ΕΕ

Φορολογία νομικών προσώπων και μερισμάτων στην ΕΕ Φορολογία νομικών προσώπων και μερισμάτων στην ΕΕ Επιμέλεια Επιστημονική ομάδα Taxheaven Στο δεύτερο κατά σειρά άρθρο για την φορολογία στην ευρωπαϊκή ένωση, παρουσιάζουμε αναλυτικά τι ισχύει ως προς την

Διαβάστε περισσότερα

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0339(CNS)

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0339(CNS) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων 2016/0339(CNS) 2.2.2017 * ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.1.2017 COM(2016) 833 final 2016/0417 (NLE) Πρόταση EKTEΛΕΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης 2013/677/ΕΕ που επιτρέπει στο Λουξεμβούργο να εφαρμόσει

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την κατάργηση της οδηγίας 2003/48/ΕΚ του Συμβουλίου

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την κατάργηση της οδηγίας 2003/48/ΕΚ του Συμβουλίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.3.2015 COM(2015) 129 final 2015/0065 (CNS) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κατάργηση της οδηγίας 2003/48/ΕΚ του Συμβουλίου EL EL 1. ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. έκθεσης της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της. έκθεσης της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.5.2017 COM(2017) 242 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της έκθεσης της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με την επανεξέταση της πρακτικής εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 5.7.2010 COM(2010)358 τελικό 2010/0192 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 539/2001 περί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΣΟΔΑ. Προϋπολογισμός Προϋπολογισμός Μεταβολή (%)

ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΣΟΔΑ. Προϋπολογισμός Προϋπολογισμός Μεταβολή (%) ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. ΤΟΜΟΣ 1 - ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΟΔΩΝ A. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Χρηματοδότηση του γενικού προϋπολογισμού Πιστώσεις που πρέπει να καλυφτούν

Διαβάστε περισσότερα

Ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών (CRS) Οι νέες μορφές ελέγχου

Ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών (CRS) Οι νέες μορφές ελέγχου Ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών (CRS) Οι νέες μορφές ελέγχου Επίκαιρα Ζητήματα Φορολογικού & Ασφαλιστικού Δικαίου 4 η Διημερίδα Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-themis 23-24 Φεβρουαρίου 2018 24/02/2018 www.markoulakoslaw.gr

Διαβάστε περισσότερα

Κατεύθυνση Φορολογικού Δικαίου ΠΜΣ

Κατεύθυνση Φορολογικού Δικαίου ΠΜΣ Κατεύθυνση Φορολογικού Δικαίου ΠΜΣ 2016-2017 13.1.2017 Φορολογικό υποκείμενο Νομικά πρόσωπα Κεφαλαιουχικές εταιρείες Προσωπικές εταιρείες Μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα Συνεταιρισμοί και ενώσεις συνεταιρισμών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για τον καθορισμό της σύνθεσης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.6.2014 COM(2014) 227 final 2014/0129 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τον καθορισμό της σύνθεσης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής EL EL ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 5 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 5 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 7.10.2016 COM(2016) 660 final ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘ. 5 ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016 Εκτέλεση της απόφασης 2014/335/ΕΕ για τους ίδιους πόρους μετά την

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους. Κωνσταντίνα Μαυροειδή

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους. Κωνσταντίνα Μαυροειδή Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η κομισιόν και οι λειτουργίες τους Κωνσταντίνα Μαυροειδή Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ονομάζεται το εκλεγμένο κοινοβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκλέγεται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.7.2013 COM(2013) 555 final 2013/0269 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γαλλικής Δημοκρατίας για

Διαβάστε περισσότερα

{googleads left} Θεωρήσεις (Visas) για Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΗΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ Μ

{googleads left} Θεωρήσεις (Visas) για Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΗΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ Μ {googleads left} Θεωρήσεις (Visas) για Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΗΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΧΗΣ Σ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.12.2015 COM(2015) 631 final 2015/0285 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του τροποποιητικού πρωτοκόλλου της συμφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.11.2010 COM(2010) 645 τελικό 2010/0313 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελβετικής Συνομοσπονδίας και

Διαβάστε περισσότερα

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0206/

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0206/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0206/2016 16.6.2016 * ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Συμβουλίου που αφορά τη σύναψη, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του τροποποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1

34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Ι. Άρθρο 1 C 310/382 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 16.12.2004 34. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ, ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΠΟΛ.1102/31.05.2018 ΠΟΛ.1102/31.05.2018 Τροποποίηση της αριθ. ΠΟΛ 1130/04.08.2017 (Β 3087) απόφασης Διοικητή ΑΑΔΕ «Καθορισμός της αρμόδιας κατ' ανάθεση αρχής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

Χωρίς Θεώρηση έως 3 μήνες. Χωρίς Θεώρηση έως 3 μήνες. Χωρίς θεώρηση έως 3 μήνες. ΑΓΚΟΛΑ Θεώρηση Θεώρηση Θεώρηση

Χωρίς Θεώρηση έως 3 μήνες. Χωρίς Θεώρηση έως 3 μήνες. Χωρίς θεώρηση έως 3 μήνες. ΑΓΚΟΛΑ Θεώρηση Θεώρηση Θεώρηση Υποχρέωση ή απαλλαγή κατοχής ς για Έλληνες υπηκόους που μεταβαίνουν σε τρίτες χώρες Θεωρήσεις Εισόδου (Visas) - Θεωρήσεις για Έλληνες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό Χώρα Κοινό Διαβατήριο Διπλωματικό Διαβατήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩ- ΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩ- ΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩ- (ΦΟΡΟΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ-ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ) WWW.HELLASF I N.G R 594 18 309.000.000 ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΗΜΕΔΑΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Αμοιβαία Κεφάλαια

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Αμοιβαία Κεφάλαια ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Αμοιβαία Κεφάλαια Γενικά Tα Αμοιβαία Κεφάλαια εδώ και δεκαετίες θεωρούνται διεθνώς ώς μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές επένδυσης. Αποτελούν συλλογικά επενδυτικά σχέδια

Διαβάστε περισσότερα

Επισυνάπτεται για τις αντιπροσωπίες έγγραφο σχετικά με το ανωτέρω θέμα όπως εγκρίθηκε από το Συμβούλιο ΔΕΥ στις 20 Ιουλίου 2015.

Επισυνάπτεται για τις αντιπροσωπίες έγγραφο σχετικά με το ανωτέρω θέμα όπως εγκρίθηκε από το Συμβούλιο ΔΕΥ στις 20 Ιουλίου 2015. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 22 Ιουλίου 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες αριθ. προηγ. εγγρ.: 10830/2/15

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ Για τη φορολογική μεταχείριση των συντάξεων που προέρχονται από πηγές Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 24.9.2014 L 280/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 994/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 13ης Μαΐου 2014 για την τροποποίηση των παραρτημάτων VIII και VIIIγ του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0007/1. Τροπολογία. Jörg Meuthen εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0007/1. Τροπολογία. Jörg Meuthen εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 31.1.2018 A8-0007/1 1 Παράγραφος 7 7. υπογραμμίζει ότι με τις έδρες που θα εκκενωθούν μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διευκολυνθεί η υιοθέτηση μιας νέας κατανομής των

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΟΙ Σ.Α.Δ.Φ. ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η αναγκαιότητα για την εναρμόνιση της άμεσης φορολογίας των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 4.10.2014 L 290/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1044/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 3ης Οκτωβρίου 2014 σχετικά με τον καθορισμό, για το 2014, δημοσιονομικών ανώτατων

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2017)0471 Υποχρεώσεις που απορρέουν από τον φόρο προστιθέμενης αξίας για παροχές υπηρεσιών και πωλήσεις αγαθών εξ αποστάσεως * Νομοθετικό ψήφισμα

Διαβάστε περισσότερα