Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014. Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015"

Transcript

1 Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014 Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015

2 Ενότητες Παρουσίασης 1) Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών για την διεθνοποίηση του ζητήματος της Αποκατάστασης και Θεραπείας προς τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης. 2) Ενέργειες προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας. 3) Επαφές με το Υπ. Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας. 4) Ενέργειες υπέρ της Παιδείας-Υποτροφίες. 5) Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης-ΜΗΝΑΣ ΤΣΙΤΣΑΚΟΣ 6) Ενέργειες για την κατάσταση του Εθνικού Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Βαλουκλή. 7) Συνεργασία με Ομογενειακούς Φορείς. 8) Αποστολές Εθελοντικών Ομάδων στην Πόλη. 9) Προσπάθειες Σύσφιξης Νέο-Κωνσταντινουπολιτών με την Ομογένεια. 10) Συνεργασία με τα μέλη Σωματεία- 3 o Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών. 11) Οργάνωση Θεματικών Ενοτήτων ως εισηγητικού μηχανισμού προς το Δ.Σ. 12) Επετειακές Εκδηλώσεις: α) 50 Χρόνια των Απελάσεων, β) 60 Χρόνια Σεπτεμβριανών. 13) Προγράμματα και υποβολές προτάσεων. 14) Ενέργειες ενώπιον φορέων της Δημόσιας Διοίκησης για τα προβλήματα που απασχολούν τους Κων/λιτες στην Ελλάδα. 15) Διεκδίκηση της νομιμότητας σε Κληροδοτήματα που αφορούν Κωνσταντινουπολίτες και την αξιοποίηση τους υπέρ των εχόντων ανάγκη Πολίτες. 16) Συμπεράσματα.

3 Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών για την διεθνοποίηση του ζητήματος της Αποκατάστασης και Θεραπείας προς τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης Στην διάρκεια του 2014 συνεχίστηκε η συστηματική και συνεχής παρουσία της Οι.Ομ.Κω στις συνεδριάσεις του ΟΗΕ στην Γενεύη ως ΜΚΟ μέλος της Economic and Social Commission του ΟΗΕ και με την συνεχή συνεργασία με τον Συλλ. Κων/λιτών Ελβετίας. Οι προσπάθειες στην Γενεύη συντονίζονται από την Επιτροπή αποτελούμενη από την κα. Ντ. Μοραμπιτώ και τον κ. Ν. Αναγνωστόπουλο. Το όλο εγχείρημα έχει μηδενικό οικονομικό κόστος για την Οι.Ομ.Κω. Ειδικότερα έγιναν οι εξής παρεμβάσεις: (1) Μάρτιος 2 παρεμβάσεις στο 25 ο ετήσιο συνέδριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου «Η 50 κοστη Επέτειος της Μαζικής Απέλασης και Εκρίζωσης των Μελών της Ελληνορθόδοξης Μειονότητας της Κων/λης: Μια πράξη Εθνοκάθαρσης και «Οι συνέπειες της μη-αναγνώρισης της νομικής προσωπικότητας των μη- Μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία. (2) Νοέμβριος συμμετοχή στο 7 ο Φόρουμ Ζητημάτων Μειονοτήτων με παρουσίαση «Η ανάγκη της πρόληψης μαζικών αδικοπραγιών κατά των μειονοτήτων» και υποβολή σύστασης για την ανάγκη τα κράτη να προβούν σε μέτρα αποκατάστασης σε θύματα Πογκρόμ του παρελθόντος.

4 Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών (συν.) Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ): (1) Ετήσιο Συνέδριο (29/9) στη Βαρσοβία παρέμβαση εκ μέρους του κ. Ν. Ζαχαριάδη με τίτλο: «Η Αναμενόμενη Αποκατάσταση και Επανορθώσεις προς την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Τουρκίας στα 50 χρόνια των Μαζικών Απελάσεων των Μελών της», (2) Συνάντηση στην Κων/λη της Επιτροπής κατά της Μισαλλοδοξίας και Ρατσισμού με παρεμβάσεις του Ν. Ουζούνογλου. Υπήρξε προκαταρτική συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλ. Κωνσταντινουπολιτών. Διμηνιαία ενημέρωση προς την Ε. Επιτροπή Γ.Δ. Διεύρυνσης και Μελών του Ε. Κοινοβουλίου για τις εξελίξεις. Συνεργασία με την Ευρωβουλευτή κ. Ρ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για κατάθεση επερώτησης στην Ευρ. Κοινοβούλιο για τα «Μέτρα αποκατάστασης των αδικιών ενάντια στην Ελληνική Μειονότητα της Τουρκίας» (Μάρτιος 2014). Επικοινωνία με το μέλος της Βουλής των Λόρδων Stone για αποστολή πολιτικού επιστήμονα ώστε να γίνει έρευνα σε αρχεία της Βρετανίας. Η αποστολή είναι εν εξελίξει. Ο Ν. Ουζούνογλου συμμετείχε στην ετήσια Γ.Σ. της FUEN που έγινε στην Β. Γερμανία (10/5/2014). Ψηφίστηκε ομόφωνα το Ψήφισμα της Οι.Ομ.Κω. που καλεί την Κυβέρνηση της Τουρκίας να προβεί σε συγκεκριμένα μέτρα αποκατάστασης. Το ψήφισμα προκάλεσε επιστολή του Προέδρου της Ε.Ε. κ. Μπαρόζο που στάλθηκε και προς της Τουρκική Κυβέρνηση. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στην Κομοτηνή. Οι προσπάθειες της Οι.Ομ.Κω. να γίνουν μέλη και άλλες ιστορικές Ελληνικές Μειονότητες συνεχίστηκαν.

5 Ψήφισμα της FUEN ΚΑΛΕΙ Την Κυβέρνηση της Τουρκίας να προχωρήσει σε επείγοντα μέτρα της αποκατάστασης και θεραπείας προς την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Τουρκίας στην κατεύθυνση των προτάσεων που έχει υποβάλει η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, όσον αφορά: Την αποκατάσταση των υπηκοοτήτων. Την παροχή νομικής υποστήριξης για την αποκατάσταση των περιουσιών. Την ηθική και πραγματική υποστήριξη του επαναπατρισμού. Την επιστροφή όλων των περιουσιών που ανήκουν ιστορικά στα Ελληνορθόδοξα Ευαγή Ιδρύματα. Την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της Κοινότητας που παραμένει στην Κωνσταντινούπολη, όπως και την άρση της απαγόρευσης διενέργειας εκλογών στα μειονοτικά ιδρύματα. Το ψήφισμα στάλθηκε σε 30 παραλήπτες της Ε.Ε., Κυβερνήσεων της Τουρκίας- Ελλάδος. Η αντίδραση των εκπροσώπων της Τουρκίας δείχνει την σημασία της παρουσίας στην FUEN.

6 Ενέργειες προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας Συνεχίστηκε με εντατικοποίηση η απαιτητική πολιτική προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας για την θεραπεία των μείζονος κλίμακας παραβιάσεων που έχουν διαπραχθεί κατά της Ρωμαίικης Κοινότητας σε όλη την διάρκεια μετά από την Σ. της Λωζάννης. Συγκεκριμένα: - Καταγγέλθηκε προς τον Υπ. Εσ. Εφκάν Αλά για τις καταστροφές στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής στο Επταπύργιο. - Συνάντηση με τον Γ.Γ. της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας (7/5). - Ανοικτή Επιστολή για τις εκλογές Προέδρου της Τουρκίας (Μάιος). - Διαμαρτυρία με ανακοίνωση της συνέχισης της απαγόρευσης εκλογών στα Βακούφια με αφορμή την παραίτηση του κ. Λ. Βίγκα (Απρίλιος). - Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες προς το Υπ. Εσωτερικών της Τουρκίας για την ίδρυση επίσημης αντιπροσωπείας της Οι.Ομ.Κω. στην Τουρκία.

7 - Συναντήσεις με τον Γ. Πρόξενο της Τουρκίας για αναδιατύπωση των προτάσεων της Οι.Ομ.Κω. Προτάσεις για συναντήσεις με τους αρμόδιους της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας. - Συναντήσεις στις 15/9 με τον Υφυπουργό Ε.Ε., Βουλευτή ΛΡΚ Ριζά Τουρμέν και αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Άγκυρα. - Συνάντηση με τον Πρέσβη της Τουρκίας (Νοέμβριος) - Συνάντηση με το Πρωθυπουργό Α. Νταβούντογλου και 10 υπουργούς της συνοδείας του την 5/12/2014 στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του ίδιου. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των μελών Σωματείων για την προετοιμασία της συνάντησης την 4/12/ Στάλθηκε επιστολή (Σεπτέμβριος) προς τον νέο Πρόεδρο της Τουρκία Ρ.Τ. Ερντογάν κατόπιν δηλώσεων του στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου (2/9) με περιεχόμενο διαμαρτυρίας της χρήσης της «αμοιβαιότητας».

8 Θέματα που συζητήθηκαν και ετέθησαν από το Προεδρείο της Οι.Ομ.Κω. προς τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την συνάντηση στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου Ο βασικός σκοπός των επαφών που έγιναν κατά την διάρκεια των τελευταίων 4.5 ετών μεταξύ των Αρχών της Τουρκίας και της Οι.Ομ.Κω., ήταν η λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την αποκατάσταση και θεραπεία των συνεπειών που προκλήθηκαν στο παρελθόν από τις εφαρμοσθείσες εκ μέρους του Τουρκικού Κράτους πολιτικές κατά των μειονοτήτων και εξανάγκασαν σε εκπατρισμό το 98% του πληθυσμού, καθώς και την μείωσή του, σχεδόν σε βαθμό εξαφάνισης της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας μας στην Κωνσταντινούπολη. Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2012, δια του Υπουργείου των Εξωτερικών της Τουρκίας, υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις μας με την επικεφαλίδα ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ. Το γεγονός ότι η ανταπόκριση στις προτάσεις μας αυτές είναι πολύ αργή στην κατεύθυνση επίλυσης των επιμέρους θεμάτων, μας απογοητεύει και δημιουργεί σοβαρή θλίψη στα μέλη της Κοινότητας μας. Το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται, στα πρόσφατα πακέτα εκδημοκρατισμού, μέτρα για την άρση των αδικιών που διαπράχθηκαν κατά της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας και το εμπόδιο που θέτει η εκ νέου χρησιμοποίηση του όρου «αμοιβαιότητα» πιστεύουμε ότι αποτελεί μία πραγματικότητα.

9 Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση του θεμελιώδους στόχου που σας παρουσιάσαμε στο παρελθόν, σας υπενθυμίζουμε εκ νέου τις προτάσεις μας 1) Ο καθορισμός προγραμμάτων υποστήριξης του επαναπατρισμού και προσαρμογής για τις νέες γενιές με άμεση εφαρμογή. Σκοπός είναι ο καθορισμός ενός προγράμματος υποστήριξης, προοριζόμενο για τις νέες γενιές Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης που διαμένουν στο εξωτερικό ή εντός της Κωνσταντινούπολης. Για το θέμα αυτό, υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις στις προσκλήσεις των Προγραμμάτων της Ε.Ε. και οι οποίες έλαβαν απαντήσεις που δεν μας ικανοποίησαν. Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ σημαντική η πραγματοποίηση ενός σχεδίου που θα προγραμματισθεί και θα υποστηριχθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. 2) Η αποκατάσταση των προσωπικών εμπράγματων δικαιωμάτων και η λήψη μέτρων εξασφάλισης κληρονομικών δικαιωμάτων. Οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης μεταξύ των ετών αναγκάσθηκαν να εκπατρισθούν, μέσα σε ένα κλίμα πανικού, αφήνοντας πίσω τους, πολλές φορές, την κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Για την θεραπεία αυτής της κατάστασης πιστεύουμε ότι θα απαιτηθεί η ίδρυση μίας υπηρεσίας που θα υποστηρίζεται από το Κράτος και θα παρέχει οδηγίες και συμβουλές. Η ανακοίνωση που εκδώσαμε για το θέμα αυτό επεξηγεί το πρόβλημα

10 3) Η συνεχιζόμενη απαγόρευση της διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη διοικήσεων στα Μειονοτικά Ευαγή Ιδρύματα. Το θέμα έχει λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις και παραπέμπει εκ νέου σε εφαρμοσθείσες ρυθμίσεις που είχαν προκαλέσει σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η κατάργηση του κανονισμού εκλογών στα Μειονοτικά Ευαγή Ιδρύματα εδώ και 24 μήνες υπήρξε σαφώς πράξη αντισυνταγματική και θεωρούμε απαραίτητο να αναφέρουμε ότι κατά της Ευρωπαϊκής πορείας της Χώρας. Πίσω από την ως άνω ματαίωση βρίσκονται μη αιρετοί διοικητές, των οποίων οι παράνομες συμπεριφορές αντιμετωπίζονται με ανοχή από τις αρμόδιες Αρχές, γεγονός που μας δημιουργεί αρνητικές σκέψεις. Ο ακυρωθείς Κανονισμός ή η εφαρμογή ενός νέου Κανονισμού που θα συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις των Κοινοτικών Ιδρυμάτων επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει επειγόντως να τεθεί σε ισχύ και να εφαρμοσθεί. 4) Η επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη των βιβλίων και του αρχείου της βιβλιοθήκης του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως ( ) που είχε μεταφερθεί το 1925 στην Άγκυρα και η στέγασή της σε Ελληνορθόδοξο Μειονοτικό Σχολείο που στην παρούσα φάση δεν λειτουργεί και η λειτουργία του σχολείου αυτού σαν ερευνητικό κέντρο. Σχετικά με αυτό το θέμα στείλαμε προς τον Υπουργό των Εξωτερικών λεπτομερή πρόταση μας με όλα τα δεδομένα.

11 Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να έρθουμε σε άμεση επαφή με την Αρχή που θα μας συστήσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να εξετασθούν επειγόντως οι προτάσεις μας και για την επίλυση των θεμάτων. Αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια δύο (2) ετών : Αποτέλεσμα της πρώτης συνομιλίας μας (στις 15 Μαΐου 2010) ήταν η έγκριση, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, από το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, των διδακτικών βιβλίων που διδάσκονται στα Ρωμαίικα Σχολεία τα οποία προετοιμάσθηκαν με προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας. Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών μας με τον καθ. Ομέρ Ντιντσέρ, π. Υπουργό Παιδείας, κατέστη δυνατή η εγγραφή στα Ρωμαίικα Σχολεία της Κωνσταντινούπολης των μαθητών που δεν είναι τούρκοι πολίτες ως «επισκέπτες μαθητές». Μόνο που αυτή η προσωρινή λύση θα χρειασθεί να γίνει μόνιμη ώστε τα παιδιά αυτά να αποκτούν επίσημο δίπλωμα. Όλες οι διοικητικές πράξεις που αφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών και ειδικά στο θέμα επανάκτησης της ιθαγένειας υπήρξαν θετικές εξελίξεις. Η στάση των Τουρκικών Προξενικών Αρχών στην Αθήνα απέναντι στους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης κινήθηκε προς θετική κατεύθυνση.

12 Απαιτούμενες δράσεις Πέραν των ως άνω τεθέντων τεσσάρων αξιώσεων είναι εξαιρετικά σημαντική η επίλυση των παρακάτω ζητημάτων. (α) Να συνεχιστούν και να επιταχυνθούν οι εκδόσεις των διοικητικών πράξεων επιστροφής των ιδιοκτησιών των Ευαγών μας Ιδρυμάτων. (β) Να αρθεί η απαγόρευση της διδασκαλίας στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης (γ) Η υποστήριξη της ίδρυσης του Ρωμαίικου Κεντρικού Παρθεναγωγείου του Πέρα ως Πανεπιστήμιο Κληροδοτημάτων (Βακουφίων). (δ) Η επιστροφή στους νόμιμους ιδιοκτήτες των τριών Εκκλησιών και των ιδιοκτησιών τους, που βρίσκονται στην συνοικία Γαλατά και είναι υπό παράνομη κατάληψη από την οικογένεια του Eftim Erenerol. (ε) Οι ερωτήσεις των εξετάσεων του SBS (εξετάσεις αξιολόγησης επιπέδου) στα Ρωμαίικα Γυμνάσια θα πρέπει να δίδονται και στην Ελληνική γλώσσα. Όπως είναι γνωστό στα Ρωμαίικα Σχολεία αρκετά μαθήματα διδάσκονται στην Ελληνική Γλώσσα. Προτείνουμε οι ερωτήσεις που δίδονται στις εξετάσεις του SBS στην Τουρκική Γλώσσα να δίδονται μεταφρασμένες και στην Ελληνική Γλώσσα. (στ) Εντός των προτάσεων μας περιλαμβάνεται και η ίδρυση τριών ερευνητικών κέντρων με την υποστήριξη διαπρεπών Κωνσταντινουπολιτών επιστημόνων που βρίσκονται στο Εξωτερικό. Η δράση αυτή πρέπει να υποστηριχθεί από την Κυβέρνηση της Τουρκίας. Εκδόθηκε κοινό Δ. τύπου μαζί με τον Σ. Ιμβρίων. Στις 20/1/2015 κατατέθηκε υπόμνημα προς τον Γ. Πρόξενο επί των διαδικασιών συνέχισης των απαιτήσεων από την Κυβέρνηση της Τουρκίας.

13 Επαφές με το Υπ. Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας. Πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις με την Διεύθυνση Α4 ανά μήνα. Υπ. Παιδείας: Συνάντηση με τον Υφυπ. κ.κουκοδήμο (Αύγουστος), Υπουργό Α. Λοβέρδο (Οκτώβριος), Ινστ. Παιδαγωγικής Πολιτικής Τακτική ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων. Γενικό Προξενείο της Κων/λης και Πρεσβεία στην Άγκυρα. Υπ. Οικονομικών. Διεύθυνση Εσόδων, Γ.Γ. Εσόδων, Κληροδοτημάτων. Υπ. Δημόσιας Τάξης: Έκδοση ΕΔΤΟ και νέου τύπου ταυτοτήτων Παραμονής. Επίλυση ζητημάτων προσαρμογής. Αδειών Υπ. Εργασίας για συνταξιοδοτικά θέματα Κων/λιτών στην Ελλάδα. ΙΚΑ- ΟΓΑ-Εφορία κατοίκων του Εξωτερικού και ΚΕΠ. Εξασφάλιση της συνέχειας αποστολής των βοηθημάτων σε όλους τους υπερήλικους στην Πόλη. Μετά από 9 μηνό αγώνα αποκαταστάθηκαν αυτά. Συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

14 Ενέργειες υπέρ της Παιδείας-Υποτροφίες Υλοποιήθηκε πρόγραμμα υποτροφιών για τις/τους μαθήτριες/ες Πολίτικης καταγωγής απ όλη την Ελλάδα. Προσήλθαν 45 υποψήφιες/οι. Μετά από ενδελεχή διαδικασία συνεντεύξεων, γραπτής εξέτασης και σύγκρισης όλων των στοιχείων που υποβλήθηκαν επιλέχτηκαν 20 μαθητές ενώ σε όλους δόθηκε δωρεάν πρόσβαση στα διαδικτυακά μαθήματα του Κέντρου Αρνός. Τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ είναι πολύ ικανοποιητικά. Υπάρχει σταθερή επικοινωνία με τους πρώην μαθητές που υποστηρίχθηκαν από την Οι.Ομ.Κω. Στην φετινή προκήρυξη έχουν προσέλθει 46 υποψηφιότητες και η διαδικασία αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Ο εκπρόσωπος στο Ομογενειακό Συμβούλιο Παιδείας της Οι.Ομ.Κω. συμμετείχε σε 4 συνεδριάσεις της Ολομέλειας και 6 της Συντονιστικής Επιτροπής υπό την Προεδρεία του π. Δοσίθεου. Συμμετοχή στην Ημέρα Σταδιοδρομίας (6/6) στο Μ. Ρεύμα Βοσπόρου. Εξασφάλιση ποσού Ε για τις ανάγκες της Ομογενειακής Παιδείας Αποστολή ειδικών για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών (4).

15 Ενέργειες υπέρ της Παιδείας-Υποτροφίες Αγορά ειδικού υπερσύγχρονου εξοπλισμού πληροφορικής για προσχολική εκπαίδευση από το ΙΤΕ (Κρήτη) με κονδύλια που διατέθηκαν από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Τα δύο συστήματα ειδικά έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη της Ελληνομάθειας από ξενόγλωσσα παιδιά. Το σύστημα με την παραλαβή του θα εγκατασταθεί στο Ζάππειο, θα γίνει εκπαίδευση προς τους εκπαιδευτικούς καθώς επίσης θα υπάρξει από Ομογενή φοιτητή για την υποστήριξη της λειτουργίας του. Αποστολή διδακτικών 1200 Βιβλίων (Μάρτιος) που έχουν ετοιμαστεί από την Οι.Ομ.Κω. Υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού: προσωπικό + εξοπλισμός. Ανανέωση και απόκτηση εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση των αναγκών αύξησης μαθητών στην Ζάππειο Σχολή. Συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης ΑΡΝΟΣ για την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού για τα σχολεία Δημοτικού στο διαδίκτυο «Οικουμενικό Σχολείο η ΑΘΗΝΑ». Υποβλήθηκε τεκμηριωμένη πρόταση προς το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

16 Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης- ΜΗΝΑΣ ΤΣΙΤΣΑΚΟΣ - Το προηγούμενο Δ.Σ. είχε διαπιστώσει την επιδείνωση της κατάστασης πολλών οικογενειών Κωνσταντινουπολιτών αρχίζοντας από τα μέσα του Η κύρια αιτία υπήρξε η απότομη και αιφνίδια διακοπή βοηθημάτων ΟΓΑ που ελάμβαναν περίπου 500 Κων/λιτες σε συνδυασμό με την παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Η χειροτέρευση της κατάστασης που διαπιστώθηκε από τις πολλές εκκλήσεις προς τα Σωματεία μας και την Οι.Ομ.Κω. Οι επαφές με την διοίκηση που άρχισαν από τον Μάιο του 2013 δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα και όλες οι υποσχέσεις για την βαθμιαία αποκατάσταση των επιδομάτων. - Η Γ.Σ. της 18/1/2014 έχει εγκρίνει την έναρξη ενός προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ώστε στο βαθμό του δυνατού να υπάρξει ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. - Αμέσως μετά την Γ.Σ. πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τα μέλη σωματεία για συντονισμό των ενεργειών και αλληλοενημέρωση. - Το Δ.Σ. ονόμασε το Πρόγραμμα «Μηνάς Τσιτσάκος» στην μνήμη του αείμνηστου Γεν. Γραμματέα και για πολλά χρόνια Αντιπροέδρου της Οι.Ομ.Κω.

17 Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μηνάς Τσιτσάκος Πλαίσιο Προγράμματος Κατά την έναρξη του προγράμματος τέθηκε σαν στρατηγικός στόχος η ανακούφιση των αναξιοπαθούντων με κάθε δυνατό μέσο. Σύμφωνα με την αρχή αυτή οι δράσεις που διαμορφώθηκαν είναι: - Παροχή οικονομικής υποστήριξης ανάλογα με τις ανάγκες για κάθε αναξιοπαθούσα οικογένεια. - Παροχή βοήθειας σε είδος (τροφή) περιοδικά. - Εξασφάλιση φαρμάκων με την ουσιαστική συμβολή Κωνσταντινουπολιτών φαρμακοποιών. - Πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες νοσοκομεία διαγνωστικά κέντρα- Ιατρείο Ολυμπιακού χωριού. Συνοδεία των ασθενών. - Συνοδεία συμπολιτών στην αντιμετώπιση θεμάτων με την Δημόσια Διοίκηση (ΙΚΑ, ΔΟΥ, Κέντρα Αλλοδαπών, Γεν. Προξενείο της Τουρκίας, κτλ.). - Αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. - Συμπαράσταση για κηδείες. - Εύρεση εργασίας σε ανέργους που μπορούν να εργαστούν. Οι οικονομικές ανάγκες του προγράμματος αρχικά καλύφθηκαν από δωρεές που είχαν έλθει από την Γερμανία και συνεχίστηκαν από υποστήριξη που ήλθε από Κοινότητες της Πόλης, συμπολίτες μας από την Ελβετία, Εταιρείες από την Ελλάδα (μετά από κινητοποίηση). Οι προσπάθειες να υπάρξει ενδιαφέρον από συμπολίτες μας από τις ΗΠΑ απέδωσαν ελάχιστα.

18 Για την εξασφάλιση πόρων εξαρχής ξεκίνησε η προσπάθεια υποβολής προτάσεων προς ιδρύματα που υποστηρίζουν προσπάθειες κοινωνικής αλληλεγγύης. Τον Μάρτιο υποβλήθηκε πρόταση προς το Ίδρυμα Μποδοσάκη που είχε προκηρύξει πρόγραμμα με σχετικό σκοπό. Δυστυχώς η πρόταση αυτή δεν εγκρίθηκε χωρίς να δοθεί σύμφωνα με τον κανονισμό του προγράμματος βαθμολογία. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν με υποβολές προτάσεων προς τα Ιδρύματα Στ. Νιάρχου, Ι. Λάτση, Γ. Λεβέντη, ΤΙΜΑ και το Ίδρυμα Limmat Ελβετίας. Ήδη έχουν ληφθεί θετικές απαντήσεις και υποστήριξη από τα δύο πρώτα ιδρύματα και αναμένονται απαντήσεις από τα τρία τελευταία. Πέρα από την έμπρακτη υποστήριξη η συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση άνοιξε την δυνατότητα συνεργασίας με τα Ιδρύματα «Μπορούμε» και «Τράπεζα Τροφίμων» που έχει ήδη ξεκινήσει. Το Πρόγραμμα το έχει υποστηρίξει έμπρακτα η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Στις 23/3/2014 οργανώθηκε μουσική εκδήλωση για συλλογή ειδών τροφής. Για την εξασφάλιση τροφών έχουν γίνει πολλές ενέργειες προς Σούπερ Μάρκετ και άλλους φορείς. Η όλη δράση συνεργάζεται με το Κοσμέτειο Ίδρυμα όπου σήμερα διαμένουν 50 συμπολίτες μας. Επίσης υπάρχει συνεργασία με σωματεία μας όπως ο Ν.Κ.Κ., Συνδ. Ιωακειμειάδων, Συλ. Πριγκηπιανών, Μορφ. Συνδ. Γαλατά, Εστία Κων/λεως και υπάρχει συντονισμός με τις χορηγίες του Κατζολεδάκιου Ιδρύματος (Ν.Κ.Κ. και Σύλλ. Κωνσταντινουπολιτών).

19 Υλοποίηση και Διαχείριση του Προγράμματος Η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποτελείται από : Εύα και Μάκη Ματζαρίδη, Λ. Αναπνιώτη, Ν. Ζαχαριάδη, Ν.Ουζούνογλου και Α. Θήριο. Την περισσότερη προσφορά εργασίας σε κάθε κατεύθυνση την έχουν δώσει το ζεύγος Ματζαρίδη. Επίσης και τα άλλα μέλη έχουν συμβάλει στο πρόγραμμα πολύ σημαντικά. Πέρα από την Σ.Επ. υπάρχει ένας αριθμός εθελοντών Φαρμακοποιών Ρ. Τζενέτογλου, Κ. Μπάχλα μαζί με τους εθελοντές του Κοσμετείου Ιδρύματος και ένας αριθμός εθελοντών συμπολιτών μας που θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερος. Επίσης έχει υπάρξει ανταπόκριση από ορισμένους ιατρούς συμπολίτες μας που θα ήταν σημαντικό να αυξηθεί ο αριθμός τους κυρίως στις ειδικότητες παθολογίας και καρδιολογίας.

20 Τρέχουσα κατάσταση του Προγράμματος - Έχει δημιουργηθεί μια λεπτομερής βάση δεδομένων για τις υποστηριζόμενες οικογένειες/άτομα. Οι πληροφορίες αυτές είναι εξαιρετικά χρήσιμες. - Αποτελεί πολύ ουσιαστική ενέργεια η μηναία επίσκεψη στις κατοικίες των υποστηριζόμενων για την διαπίστωση της αληθούς κατάστασης. - Κάθε 15 μέρες συνεδρίαση της Συντ. Επιτροπής για επανεκτίμηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων για τις αναγκαίες ενέργειες. Τακτική ενημέρωση του Δ.Σ. - Μηναία υποστηρίζονται οικονομικά περίπου άτομα με συνολικό προϋπολογισμό Ευρώ. - Σε περίπου 120 οικογένειες μοιράζονται περιοδικά (συχνότητα 1-2 μήνες) είδη τροφής. - Εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε περίπου 20 συμπολίτες μας σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν έχουν ασφάλεια.

21 Τρέχουσα κατάσταση του Προγράμματος - Εύρεση εργασίας: έχουν προσληφθεί 10 συμπολίτες σε εργασίες με τις ενέργειες του μέλους της συντονιστικής επιτροπής Ν. Ζαχαριάδη και άλλων μελών. - Έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Εστία Κωνσταντινουπόλεως για στέγαση αστέγων συμπολιτών μας σε διαμερίσματα που είναι ανοίκιαστα. - Η συνεργασία με το Ίδρυμα «Μπορούμε» είναι σημαντική για την παροχή τροφής που δεν καταναλώνονται σε εκδηλώσεις αλλά απαιτείται η δημιουργία της υποδομής (Ψυγεία στο Καστρίτσειο Μουσείο-όχημα) αλλά και δικτύου διανομής με εθελοντές. Το ίδιο ισχύει για την Τράπεζα Τροφής.

22 Επιστολή για το θέμα της διακοπής των επιδομάτων ΟΓΑ Προς: Αξιότιμο Καθ. Ξενοφώντα Βεργίνη, Διοικητή του Οργανισμού Αγροτικών Ασφαλίσεων Κοινοποίηση: Εξοχότατο κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας Αξιότιμο κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Υπουργό Οικονομίας Ημερομηνία : 28 Αυγούστου 2014 Αξιότιμε κε. Διοικητά, Έχουν διέλθει δέκα και πλέον μήνες από την αρχική μας συνάντηση που μας είχατε ενημερώσει για την προοπτική ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου του 2013 θα άρχιζε η αποκατάσταση των επιδομάτων-βοηθημάτων που είχαν διακοπεί για τους ανασφάλιστους νέο-πρόσφυγες Έλληνες (Κωνσταντινουπολίτες, Πόντιοι της π. ΕΣΣΔ και Βόρειο Ηπειρώτες). Η ημερομηνία αυτή αργότερα μετατέθηκε όπως μας ενημερώσατε για τον Φεβρουάριο του Επειδή ως Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών κάνουμε ότι είναι δυνατό για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, που ανήκουν στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου και είναι η γενιά που εκπατρίστηκε την περίοδο , θέλουμε να σας μεταφέρουμε την τραγική κατάσταση που διέρχεται αυτή η κοινωνική ομάδα που τα μέλη της πραγματικά δεινοπαθούν. Η καθυστέρηση αυτή της βαθμιαίας αποκατάστασης μας έχει απογοητεύσει σε μεγάλο βαθμό. Ελπίζουμε η έκκληση μας αυτή να εισακουστεί. Με εκτίμηση Νικόλαος Ουζούνογλου Νικόλαος Αναγνωστόπουλος Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας

23

24 Δημιουργία Τράπεζας Αίματος Κωνσταντινουπολιτών Πολύ σημαντική ανάγκη όπως φαίνεται καθημερινά. Με την πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. κ. Ι. Κωνσταντινίδη έχουν συμπληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες προς το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Η αιμοδοσία κατά την διάρκεια του 3 ου Φεστιβάλ υπήρξε ικανοποιητική αλλά χρειάζονται περισσότεροι εθελοντές. Θα πρέπει να δηλώνεται κατά την αιμοδοσία ότι αφορά την Τράπεζα Αίματος Κων/λτών. Πληροφορίες : κ.ι. Κωνσταντινίδη-κα. Ε. Φερεκύδου.

25 Ενέργειες εντός του 2014 για το Ίδρυμα Βαλουκλί 14 Συμπολίτες μας τον Οκτώβριο του 2012 στην Πόλη προέβησαν σε δήλωση ενώπιον της Γεν. Δνσης Βακουφίων ότι δεν αναγνωρίζουν την υπάρχουσα διοίκηση και καλούν την Γ. Δ. Βακουφιών να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Ίδρυμα. Όλα τα χρόνια αυτά δεν υπήρξε κανένας απολογισμός της τεράστιας περιουσίας του Ιδρύματος στην Πόλη και την Ελλάδα. Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης πολλές φορές έχει καυτηριάσει την κατάσταση που επικρατεί στο Ίδρυμα που μαζί με άλλες δύο περιπτώσεις εφορο-επιτροπών οι οποίες βρίσκονται σε αταξία. Τον Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. έχοντας μελετήσει το θέμα προέβη την 3/4/2013 σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τους ενοίκους των ακινήτων του Ιδρύματος στην Ελλάδα με την οποία ζήτησε τα νοίκια να κατατεθούν στο όνομα του Ιδρύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπως προβλέπει ο νόμος. Το Δ.Σ. προέβη σε αυστηρή ανακοίνωση μετά από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν και αμέσως μετά του Δ. Καραγιάννη ότι εφόσον το Κράτος αναλάβει τα έξοδα του Ιδρύματος μπορεί να παραχωρήσει τα ακίνητα (μαγαζιά) στην πλατεία Ταξίμ (12/6/2013).

26 Βαλουκλή Παράλληλα το Δ.Σ. έστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Πρόεδρο της ΒτΕ, Υπ. Και Υφ. Εξωτερικών, κτλ. επισημαίνοντας την σοβαρότητα της κατάστασης και της μελλοντικής τύχης του μείζονος ιδρύματος αφού αυτό υπάγεται στις ρυθμίσεις της διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης της οποίας συνυπογράφουσα είναι και η Ελλάδα (Μάιος 2013). Η προσφυγή που έγινε μετά από απόφαση του Δ.Σ. στις 22/8/2013 μαζί με 33 Κωνσταντινουπολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα εκδικάστηκε στις 24/7/2014 από το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με το αίτημα τα ενοίκια που προέρχονται από την ακίνητη περιουσία του Βαλουκλή στην Ελλάδα να κατατίθενται σε επίσημο λογαριασμό του Ιδρύματος και να αλλάξει ο διαχειριστής της εν Ελλάδι περιουσίας του Ιδρύματος. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση. Παράλληλα έχει υποβληθεί προσφυγή σε Τουρκικά Δικαστήρια αρχές του 2014 από φυσικά πρόσωπα και η δικαστής αποφάσισε την εκδίκαση της υπόθεσης. Υπήρξε μία αναβολή τον Σεπτέμβριο του 2014 και δικάσιμος έχει καθοριστεί για την 26/1/2015.

27 Συνεργασία με Ομογενειακούς Φορείς Τακτική επικοινωνία με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Τρείς συναντήσεις στην διάρκεια του έτους. Η συνεργασία με το ΣΥΡΚΙ συνεχίζεται σε μόνιμη βάση με κοινές συνεδριάσεις (3) και συνεχή επικοινωνία όπως π.χ. για τα θέματα παιδείας, παιδικού σταθμού της Κοιν. Σταυροδρομίου, υποβολή από κοινού προτάσεων και κυρίως την επίλυση γραφειοκρατικών ζητημάτων που αφορούν βοηθήματα. Συνεχή επικοινωνία με τον κ. Π. Λ. Βίγκα εκπρόσωπο των μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων στην Γ. Δνση Βακουφίων. Συνεργασία με ιδρύματα της Ομογένειας για παροχή εθελοντικής εργασίας: Βιβλιοθήκη της ΜΓΣ που περατώθηκε η καταλογογράφηση της και τη Σχολή Γαλατά. Αποστολή του Καθηγητή σεισμολογίας Κ. Σπυράκο και Διπλ.Πολ.Μηχ. Χρ. Βρεττόπουλου για την εκτίμηση των επιπτώσεων του σεισμού στην Ίμβρο τον Ιούνιο του 2014.

28 Συνεργασία με Ομογενειακούς Φορείς (συν.) Σε συνεννόηση με τους Ομογενειακούς Φορείς έγινε προσπάθεια (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) να αλλάξει στάση η Εφορία των Κοινοτήτων Κοντοσκαλίου-Βλάγκας προς τα κοινά της Ομογένειας και να δεσμευτεί ότι θα κάνει εκλογές, χωρίς όμως αποτέλεσμα πράγμα που δείχνει την συνέχιση του προβλήματος. Συνεργασία με το Κεντρικό Παρθεναγωγείο για την προσπάθεια ίδρυσης Ρωμαίικου Πανεπιστημίου στην Πόλη. Συνεργασία με τα σχολεία της Ομογένειας διαμέσου του Συμβουλίου Ομογενειακής Παιδείας. Το 60 % των αεροπορικών ταξιδιών καλύπτονται από τους συμμετέχοντες στις αποστολές και με την δωρεάν διαμονή στον ξενώνα Αγ. Κωνσταντίου - με την ευγενική φιλοξενία της Κοιν. Σταυροδρομίου-μηδενίστηκαν τα έξοδα ξενοδοχείων.

29 Αποστολές Εθελοντικών Ομάδων Θερινή αποστολή εθελοντών νέων στην Κων/λη σε συνεργασία με την νεολαία της Ομογένειας. Αποστολή 6 αρχιτεκτονισσών υπό την καθοδήγηση του επ.καθ. ΕΜΠ κ.κ. Καραδήμα για την αποτύπωση όλης της Ζαππείου Σχολής (Οκτώβριος). Η εργασία αναμένεται να τελειώσει τον Φεβρουάριο. Πολύ σημαντική για την συντήρηση του κτιρίου με επιστημονική προσέγγιση. Αποστολή 2 πολιτικών μηχανικών υπό την επίβλεψη του Διπλ. Μηχ. Πρ. Μπαχτιάρ και Αρχ. Κορχάν Γκιουμούς για την καταγραφή των αναγκαίων εργασιών συντήρησης στην Ιωακειμειο Σχολή. Αποστολή δύο εθελοντριών για μια εβδομάδα στον Παιδικό σταθμό της Κοινότητας Σταυροδρομίου (Νοέμβριος). Αποστολή δύο εθελοντριών για λαογραφική καταγραφή (εντός των επόμενων ημερών).

30 Προσπάθειες Σύσφιξης Νέο- Κωνσταντινουπολιτών με την Ομογένεια Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από τα τέλη του Είχε οργανωθεί τελετή κοπής της Βασιλόπιττας στον Μορφωτικό Σύνδεσμο Μοδιού. Με την ανάληψη πρωτοβουλιών να συνεργαστούμε με παλινοστήσαντες συμπολίτες μας υπό τον συντονισμό του κ. Στ. Πεταλά οργανώθηκε στις 29/10 συνάντηση των εξ Ελλάδος διαμενόντων στην Πόλη που είχε πολύ καλή προσέλευση. Έχουν πραγματοποιηθεί δύο ακόμα συναντήσεις. Συνεργασία σε θέματα: οργάνωσης δικτύου υποστήριξης εργαζομένων από την Ελλάδα, εύρεσης εργασίας, εξέταση πως μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες 6 νηπίων που θέλουν Ελληνικό παιδικό σταθμό.

31 3 ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών Συνεργασία με τα μέλη Σωματεία- Αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μετά από συστηματική και μακρά συνεργασία προετοιμασίας το 3 ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών στο Βυζαντινό Κέντρο Αθλητισμού στον Άλιμο. Τον συντονισμό των ενεργειών με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τους εκπροσώπους, όπως και στα δύο προηγούμενα Φεστιβάλ, τα ανέλαβε το μέλος του Δ.Σ. κα. Ελ. Φερεκύδου. Το Φεστιβάλ έδειξε την δυνατότητα προσέλκυσης σημαντικού αριθμού Κωνσταντινουπολιτών και μη. Γενικότερα η απήχηση ήταν πολύ καλή και όσα συμπεράσματα έχουν προκύψει θα ληφθούν υπόψη για τα μελλοντικά Φεστιβάλ. Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι ενώ υπήρξαν πολλές χορηγίες σε είδος λόγω των οικονομικών συγκυριών κρατήθηκε το κόστος σε ελάχιστο (1.500 Ε) και το οποίο καλύφθηκε από χορηγό.

32 Συνεργασία με τα μέλη Σωματεία Οργανώθηκαν δύο συνεδριάσεις (κάθε τρίμηνο) αλληλοενημέρωσης με τα μέλη του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. και εκπροσώπους των μελών Σωματείων. Συνεχής τακτική επικοινωνία ενημέρωσης με τα μέλη Σωματεία με ηλεκτρονικά μηνύματα. Οργάνωση της επετείου της Άλωσης με δύο τελετές (Π. Φάληρο και Κέντρο των Αθηνών). Επανάληψη της συνάντησης πριν από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Συνεργασία στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Λειτουργία αρμόδιας Θεματικής Ενότητας. Έχει καθιερωθεί μηναία συνάντηση με τον Σ. Ιμβρίων για την από κοινού προώθηση θεμάτων με προτεραιότητα τις ενέργειες ενώπιον της Τουρκίας και Διεθνών Οργανισμών.

33 Οργάνωση θεματικών Ενοτήτων ως εισηγητικού μηχανισμού προς το Δ.Σ. ΕΚΠΑΤΡΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ- Συντονιστής κ. Γ. Κεσίσογλου. Μέλη κ. Ν. Ζαχαριάδης, κ. Ε. Φερεκύδου και κ. Σ. Κίσσας. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ- Συντονιστής κ. Ν. Αναγνωστόπουλος. Μέλη κ. Ν. Ουζούνογλου, κ. Μ Μαυρόπουλος και η κ. Κορδομενίδου. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ- Συντονιστής κ. Ν. Ουζούνογλου. Μέλη κ. Ε. Μιχαηλίδης, κ. Δ. Φραντζής και η κ. Μ. Τσιροπούλου. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ- Συντονιστής κ. Α. Θήριος. Μέλη κ. Γ. Κεσίσογλου ο κ. Γ.Κιοσέογλου και ο κ. Ν.Αναγνωστόπουλος. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑ ΑΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- Συντονιστής κ. Ν. Ζαχαριάδης. Μέλη κ. Ι. Κωνσταντινίδης, κ. Ν. Ουζούνογλου και κ. Χ. Βρεττόπουλος.

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης Μ Η Ν Α Σ Τ Σ Ι Τ Σ Α Κ Ο Σ Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ Περιεχόμενα Τι είναι η Οι.Ομ.Κω Τι προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015 Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015 Θέματα 1) Τι είναι η Οι.Ομ.Κω 2) Άξονες Δράσεις της Οι.Ομ.Κω : ενέργειες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ)

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ) ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ) ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Λεωφόρος Καποδιστρίου 17, Φιλοθέη 152 37, ΕΛΛΑΣ Τηλ: 210 77.23.556, Fax: 210 77.23.557, e-mail: nnap@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες

Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών (ίδρυση 1963) Η μακρά παράδοση της φιλανθρωπίας και

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς 26-03-2016 Οι πολύπλευρες δραστηριότητες της Οι.Ομ.Κω., συνεχίζει να επιβραβεύεται

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012

Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012 Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012 1) Τι είναι η Οι.Ομ.Κω 2) Άξονες Δράσεις της Οι.Ομ.Κω : ενέργειες προς κράτη-διεθνείς οργανισμούς-μκο

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών το έτος Γενική Συνέλευση 23 Ιανουαρίου 2016

Δραστηριότητες του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών το έτος Γενική Συνέλευση 23 Ιανουαρίου 2016 Δραστηριότητες του Δ.Σ. της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών το έτος 2015 Γενική Συνέλευση 23 Ιανουαρίου 2016 Ενότητες Παρουσίασης 1) Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών. 2) 60 Χρόνια Σεπτεμβριανών.

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization www.conpolis.eu Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά των κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (όπως τροποποιήθηκε στη 4 η Γενική Συνέλευση Νοέμβριος 2008) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι, Θέλω κατ αρχάς να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευγενική

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Όπως τροποποιήθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία τον Ιανουάριο του 2015) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί της Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ Ο ενωτικός φορέας της εκπατρισμένης Ελληνορθόδοξης Κοινότητος της Κων/πόλεως

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ Ο ενωτικός φορέας της εκπατρισμένης Ελληνορθόδοξης Κοινότητος της Κων/πόλεως 60 Χρόνια από το Πογκρόμ της 6-7 Σεπτεμβρίου 1955 κατά της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Πόλης Ώρα για Θεραπεία και Αποκατάσταση για την Επιβίωση της Κοινότητας Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 12 Οκτωβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α.

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. - ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. Εισαγωγή Η αλματώδης αύξηση το τελευταίο διάστημα των αιτήσεων για επιστημονικές εκδηλώσεις που επιχορηγούνται από τις φαρμακευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. Ένα μοναδικό ταξίδι, οδοιπορικό στην ιστορία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης των Ελλήνων, σχεδίασε

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστημιακών Δικτύων Έρευνας

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστημιακών Δικτύων Έρευνας Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστήμιο Πατρών Δεκέμβριος 2008 Συγκρότηση Ενδοπανεπιστημιακών Δικτύων Έρευνας 1. Ορισμός...1 2. Πολιτική Έρευνας...1 3. Πρόσκληση - Θεματικές περιοχές...2 4. Τρόπος Συγκρότησης Δικτύου...2

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Ελένη Μαραγκάκη σε συνεργασία με Νίκο Βασιλάκη, Ελίζα Ιατράκη, Ιωάννη Κομονταχάκη, Ειρήνη Μαστοράκη Α/Α ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Απολογισμός δράσης της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Παιδαγωγικής Σχολής. Περίοδος αναφοράς: Ακαδημαϊκό έτος

Θέμα: Απολογισμός δράσης της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Παιδαγωγικής Σχολής. Περίοδος αναφοράς: Ακαδημαϊκό έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Πληροφορίες: Δ. Κογκίδου Τηλ.: 2310 99 1232, 2310 991290 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εισαγωγή Τα Εργαστήρια και οι Ομάδες Ερασιτεχνικής Δημιουργίας του Δήμου Καλλιθέας λειτουργούν αδιάλειπτα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας,

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω στη σημερινή πρώτη εκλογική συνέλευση του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΕΑΠΑΠ) ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Σεπτέμβριος 2016 Συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου -Προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Προγράμματος Επιμόρφωσης Νοσηλευτών. Οκτώβριος 2016 -Συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.)

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) 10 Ιουλίου 2015 Πρόγραμμα Υποστήριξης Γνωριμίας της Νέας Γενιάς Εκπατρισμένων μελών της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Κωνσταντινουπολιτών Ιμβρίων Τενεδίων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΜΠ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΜΠ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΜΠ Εικόνα 1 - Ημερίδα σταδιοδρομίας Το Γραφείο Διασύνδεσης Εξυπηρέτησης Φοιτητών και Νέων Αποφοίτων του ΕΜΠ (Γ.Δ) συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ & ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ Δ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Ταχ. Δ/νση :

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2018

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2018 ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2018 ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ Doc No: 2.1 ******* 18-11-2017 ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΑΑΑ ΣΣΕ/1975 ΓΙΑ ΕΤΟΣ 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΑΑΑ ΣΣΕ/1975 ΓΙΑ ΕΤΟΣ 2016 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΑΑΑ ΣΣΕ/1975 ΓΙΑ ΕΤΟΣ 2016 1. Την 4 η Ιουνίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνέλευση των Μελών του Συνδέσμου, για το έτος 2016,

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό Τροποποιημένο στις

Καταστατικό Τροποποιημένο στις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ GREKISKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM Καταστατικό Τροποποιημένο στις 26-11-2017 Άρθρο 1 Ονομασία: Έδρα: Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης Στοκχόλμη Άρθρο 2 Η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ /01/2016

ΔΡΑΣΕΙΣ /01/2016 30/01/2016 1. Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας ΝΟ.Δ.Ε ΔΗΜ.Τ.Ο. Χίου παρουσία της κας Άννας Καραμανλή Βουλευτή Β' Αθηνών, Υπεύθυνη Τομέα Αθλητισμού ΝΔ και της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάννας Καλογήρου.

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 Ο ΟΑΕΔ, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στην Ελλάδα, ως κύριος φορέας υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, 151 22 Μαρούσι ΤΗΛ. 210 8067888 FAX 210 8067155

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, 151 22 Μαρούσι ΤΗΛ. 210 8067888 FAX 210 8067155 1 ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, 151 22 Μαρούσι ΤΗΛ. 210 8067888 FAX 210 8067155 email: info@ddy.gr, website: www.ddy.gr ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΜΑΡΟΥΣΙ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ Νικόλαος Σουλακέλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής

Διαβάστε περισσότερα

Η Πρώτη Δεκαετία της. Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. «10 Χρόνια Δράσης για την Ρωμιοσύνη» Αθήνα

Η Πρώτη Δεκαετία της. Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. «10 Χρόνια Δράσης για την Ρωμιοσύνη» Αθήνα Η Πρώτη Δεκαετία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών «10 Χρόνια Δράσης για την Ρωμιοσύνη» Αθήνα Δεκέμβριος 2016 Η πρώτη δεκαετία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών «10 Χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY 2017-2018 ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2018)0427 Καθορισμός της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2081(DEC)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2081(DEC) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 29.1.2015 2014/2081(DEC) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του γενικού προϋπολογισµού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Έκθεσης. Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου

Σχέδιο Έκθεσης. Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου 1. Σχέδιο Έκθεσης Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου Εισαγωγή Ο ετήσιος προγραμματισμός αποτελεί βασική λειτουργία της οργάνωσης και της διοίκησης της σχολικής μονάδας και πραγματοποιείται στην αρχή

Διαβάστε περισσότερα

«ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ» -

«ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ» - «ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ» - http://blogs.sch.gr/nikitpapa ΜΙΑ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΞΑΝΘΗ «Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ» 1. κ. Κωσταντινίδου υπηρετείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 157. þ Ν.Βασιλάκος. ý Χ. Πετράκος

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 157. þ Ν.Βασιλάκος. ý Χ. Πετράκος ΠΡΑΚΤΙΚΟ 157 8 11-01- 2016 19:30-21:15 þ Γ.Παλλίδης þ Ν.Βασιλάκος ý Χ. Πετράκος 2. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Υπογράφηκαν τα Πρακτικά προηγούμενων Συνεδριάσεων ΔΣ και παραδόθηκαν στο Γραμματέα. 3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου

του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Πρακτικό 2 ο /2009 Τακτικής Συνεδρίασης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Στο Ψαθόπυργο και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δ. Δ. Ψαθοπύργου σήμερα την 31 η Ιανουαρίου 2009 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες P7_TA(204)030 Απαλλαγή 202: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες. Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 3ης Απριλίου 204 σχετικά με την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθ. 20/2003 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθ. 20/2003 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας Αρ. απόφ. 624/2003 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αριθ. 20/2003 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας Π ε ρ ί λ η ψ η Έγκριση προγράμματος ανταλλαγών Δήμων Στροβόλου - Βέροιας για

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: 40χρονα

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: 40χρονα Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: 40χρονα Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου - Ευριπίδου Διευθύντρια Π.Ι. Δημοσιογραφική Διάσκεψη 9 Μαΐου 2013 Δομή της παρουσίασης Ρόλος και Δράση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (ΠΙΚ) Εμφάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Σεπτέμβριος 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β Βουλή των Εφήβων H «Bουλή των Eφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη Bουλή των Ελλήνων το σχολικό έτος 1995-1996 και από τότε λειτουργεί σε ετήσια βάση, με τη

Διαβάστε περισσότερα

4 η Συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, 14 ης Μαρτίου, Τοποθεσία: Γραφεία Νεολαίας Αρ. Εγγράφου: 2016/04β/14.03.

4 η Συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, 14 ης Μαρτίου, Τοποθεσία: Γραφεία Νεολαίας Αρ. Εγγράφου: 2016/04β/14.03. Τοποθεσία: Γραφεία Νεολαίας Αρ. Εγγράφου: 2016/04β/14.03. ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Πρόεδρος Οικονόμου Λορέντζος Π Αντιπρόεδρος Τάκης Τσιήτσιος Π Γραμματέας Μαρίνα Ανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» Dr. Ηλίας Γαλανός Δημοτικός Σύμβουλος Φραγκφούρτης Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης Αξιότιμοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ I. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.12.2016 COM(2016) 816 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Tρέχουσα κατάσταση και πιθανή μελλοντική πορεία όσον αφορά την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2124(DEC)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2014/2124(DEC) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 29.1.2015 2014/2124(DEC) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού της Υπηρεσίας του Φορέα Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΚΑΠ-Συνάντηση με ΓΓ ΥπΠΕΘ

ΠΕΚΑΠ-Συνάντηση με ΓΓ ΥπΠΕΘ ΠΕΚΑΠ-Συνάντηση με ΓΓ ΥπΠΕΘ Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Π.Ε.ΚΑ.Π. με τον Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΕ.Θ., κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο. Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. παρέδωσαν Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Ηράκλειο,02.04.2014 αρ. πρωτ. : 48315 Προς: τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αντώνη Σαμαρά Κοινοποίηση: Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Κων/νο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ; (Απλοποιημένες οδηγίες απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας)* ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ Με καταγωγή από χώρα εκτός ΕΕ Όσοι δεν έχουν καθόλου ή έχουν μόνο προσωρινή άδεια διαμονής

Διαβάστε περισσότερα

Πριν μερικές ημέρες, μουσουλμάνοι μαθητές έβαλαν «λουκέτο σε σχολείο στην Κομοτηνή, αναρτώντας στην κεντρική είσοδο ανακοινώσεις με τα αιτήματά τους.

Πριν μερικές ημέρες, μουσουλμάνοι μαθητές έβαλαν «λουκέτο σε σχολείο στην Κομοτηνή, αναρτώντας στην κεντρική είσοδο ανακοινώσεις με τα αιτήματά τους. Την ίδια στιγμή που οι Τούρκοι αναζητούν αφορμές για να μας κατηγορούν σε σχέση με την μουσουλμανική και όχι «τουρκική» μειονότητα στην Δ.Θράκη και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδεχθεί αμαχητί την ύπαρξη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Β Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37 15180 - ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΗΛ : 210 3442661 FAX : 210 3442075 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση Σχέδιο Δράσης 2016-2018 Δέσμευση : Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προσιτότητας του Κοινοβουλίου στον πολίτη Στόχος: Ενίσχυση της διαφάνειας των κοινοβουλευτικών

Διαβάστε περισσότερα

120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Θέρμη, 29/11/2013 120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως γιόρτασε τα 120 χρόνια λειτουργίας του και προσφοράς

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα-βήμα η δράση! Από πλευράς διοργανωτών παρέχεται υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μέσω:

Βήμα-βήμα η δράση! Από πλευράς διοργανωτών παρέχεται υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μέσω: Βήμα-βήμα η δράση! Η δράση ξεκινά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος που υποβάλλουν για το σχολείο τους οι εκπαιδευτικοί. Ένας τουλάχιστον εκπαιδευτικός ανά σχολείο είναι υπεύθυνος για το συντονισμό των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστηµιακών ικτύων Έρευνας

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστηµιακών ικτύων Έρευνας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟ ΑΥΤΗΣ ΡΑΣΗ «ΕΝ ΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΚΤΥΑ ΕΡΕΥΝΑΣ» Στην αριθμ.: 98/11.7.2011 Συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνών (Ολομέλεια) επανακαθορίστηκε η

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Νόμος 1296/1982 Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων Ν.1422/1984 Ν.1745/1987 Ν. 2556/1997 Άρθρο 1. -

Νόμος 1296/1982 Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων Ν.1422/1984 Ν.1745/1987 Ν. 2556/1997 Άρθρο 1. - Νόμος 1296/1982 «Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων» (ΦΕΚ 128, τ. Α ), όπως τροποποιήθηκε με το Ν.1422/1984 «Ενοποίηση των Παραρτημάτων του Κλάδου Ασφάλισης κατά της Ασθένειας Δημοτικών και Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών Ν 2817/00 Άρθρο 8 παρ. 2 (ΦΕΚ 78Α' /14.3.00) Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών

Διαβάστε περισσότερα

Υποέργο: 2 Τίτλος: «Δημιουργία και Αξιολόγηση Εικονικού Χώρου Εργαστηριών Ηλεκτρονικής» Επιστημονικός Υπεύθυνος: ΠΑΝΕΤΣΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Υποέργο: 2 Τίτλος: «Δημιουργία και Αξιολόγηση Εικονικού Χώρου Εργαστηριών Ηλεκτρονικής» Επιστημονικός Υπεύθυνος: ΠΑΝΕΤΣΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) «Αρχιμήδης ΙΙΙ Ενίσχυση Ερευνητικών ομάδων στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.» Υποέργο: 2 Τίτλος: «Δημιουργία και Αξιολόγηση Εικονικού Χώρου Εργαστηριών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας που θα διενεργηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, για άνεργους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 84 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Αθήνα, Σάββατο 13 Μαϊου 2017 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. υπ αριθμόν 1

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. υπ αριθμόν 1 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ υπ αριθμόν 1 Πρακτικά συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, που εδρεύει στην Κόρινθο, με την επωνυμία «Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής»

Διαβάστε περισσότερα

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ορκίζεται ξανά νέος Πρόεδρος και νέα. Μέλη στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. Με τη σημερινή

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, ορκίζεται ξανά νέος Πρόεδρος και νέα. Μέλη στην Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας. Με τη σημερινή Σεβασμιώτατε, Κυρία Βουλευτής, ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΗΣ» ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός επιτροπής ΦΥΛΟΥ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ Α.Π.Θ.

Απολογισμός επιτροπής ΦΥΛΟΥ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ Α.Π.Θ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΟΥ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ Α.Π.Θ. Ε-mail: isotita-comm@auth.gr Ιστοσελίδα: https://www.auth.gr/committee/1073 Facebook: Επιτροπή Φύλου και Ισότητας

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο 1. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ : «ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ 1 Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω

Διαβάστε περισσότερα

Οµοσπονδία Αλβανικών Συλλογών στην Ελλάδα

Οµοσπονδία Αλβανικών Συλλογών στην Ελλάδα Οµοσπονδία Αλβανικών Συλλογών στην Ελλάδα Ιδρύθηκε το 2004 ως ο µοναδικός φορέας που θα ένωνε την κοινότητα και θα ισχυροποιούσε τη φωνή και τη θέση της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα για την ισότιµη

Διαβάστε περισσότερα

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες

Απαλλαγή 2012: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 04-09 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA(04)0043 Απαλλαγή 0: Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες. Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ 27.05.2017 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 ΜΑΙΟΣ 2017 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 ΜΑΙΟΣ 2017 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΣΑΔΑΣ ΠΕΑ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΩΤΗΡΑΣ ΕΝΤΥΠΟ ΤΠ1 ΔΗΜΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ Λεωφ. Μακαρίου Γ 22, 5390 Σωτήρα Αμμοχώστου Τηλ: 23824444, Φαξ: 23825450 Εmail: municipality@sotira.org.cy www.sotira.org.cy SOTIRA MUNICIPALITY 22 Makariou III Avenue 5390 Sotira

Διαβάστε περισσότερα

10 ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

10 ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ 10 ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ «Ο ρόλος του Λυκείου και η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση» Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε να διοργανώσει το 10 ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα: «Ο ρόλος του Λυκείου και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. Συντονισμός Συναντήσεις Συνεργασία Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. σχολικού έτους »

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: ΘΕΜΑ: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. σχολικού έτους » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 4. Τίτλος: Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας Έκδοση: Σεπτέμβριος 2014 Ενημέρωση: Εταιρεία:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 4. Τίτλος: Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας Έκδοση: Σεπτέμβριος 2014 Ενημέρωση: Εταιρεία: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 4 Τίτλος: Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας Έκδοση: Σεπτέμβριος 2014 Ενημέρωση: ------------------------- Εταιρεία: Costas Tsielepis & Co Ltd Αναφορικά: Περί Φορολογίας Ακινήτου Ιδιοκτησίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, Κ.Δ.Π. 214/2000

Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, Κ.Δ.Π. 214/2000 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3420, 21.7.2000 879 Κ.Δ.Π. 214/2000 Αριθμός 214 Οι περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης των Υποψηφίων Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης) Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. B6. Στοχοθεσία Ποιότητας για το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ίδρυμα: Τίτλος ΠΠΣ: Φυσικής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. B6. Στοχοθεσία Ποιότητας για το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ίδρυμα: Τίτλος ΠΠΣ: Φυσικής Β6. Στοχοθεσία Ποιότητας για το ΠΠΣ Τμήμα Φυσικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ B6. Στοχοθεσία Ποιότητας για το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) Ίδρυμα: Τίτλος ΠΠΣ: Ημερομηνία υποβολής: Πανεπιστήμιο Κρήτης Φυσικής

Διαβάστε περισσότερα

Μια εταιρία μπορεί να συμμετέχει το πολύ σε 2 προτάσεις. 3. Πτυχίο μεταπτυχιακών σπουδών

Μια εταιρία μπορεί να συμμετέχει το πολύ σε 2 προτάσεις. 3. Πτυχίο μεταπτυχιακών σπουδών Σε συνέχεια ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με την με αρ.πρωτ.: 015/2016-2672 εκδήλωση ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υποστήριξη Βιομηχανικών Υποτροφιών» του

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης

Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Συνεργασία Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Υποστήριξη Επαγγελματικής Μάθησης 29 Αυγούστου 2016 Δρ Αθ. Μιχαηλίδου Ευριπίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Περιεχόμενο της

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Ένας από τους βασικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ. Στην Αθήνα σήμερα././,ημέρα, οι κατωτέρω συμβαλλόμενοι:

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ. Στην Αθήνα σήμερα././,ημέρα, οι κατωτέρω συμβαλλόμενοι: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ Στην Αθήνα σήμερα././,ημέρα, οι κατωτέρω συμβαλλόμενοι: Α. Αφενός μεν η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ» με τον διακριτικό τίτλο «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ», η οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Fall 08 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ (ΚΕ.Ο.Δ.Υ.) ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Θεσσαλονίκη, Μάιος 2011 ΙΔΡΥΣΗ «ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ» ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 204-209 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(205)03 Απαλλαγή 203: Οργανισμός Συνεργασίας Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας (ACER). Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 29ης Απριλίου 205 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 1-Οι αλλοδαποί ιατροί μπορούν

Διαβάστε περισσότερα