Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014. Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015"

Transcript

1 Παρουσίαση των Δραστηριοτήτων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών για το έτος 2014 Γενική Συνέλευση 24 Ιανουαρίου 2015

2 Ενότητες Παρουσίασης 1) Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών για την διεθνοποίηση του ζητήματος της Αποκατάστασης και Θεραπείας προς τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης. 2) Ενέργειες προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας. 3) Επαφές με το Υπ. Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας. 4) Ενέργειες υπέρ της Παιδείας-Υποτροφίες. 5) Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης-ΜΗΝΑΣ ΤΣΙΤΣΑΚΟΣ 6) Ενέργειες για την κατάσταση του Εθνικού Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Βαλουκλή. 7) Συνεργασία με Ομογενειακούς Φορείς. 8) Αποστολές Εθελοντικών Ομάδων στην Πόλη. 9) Προσπάθειες Σύσφιξης Νέο-Κωνσταντινουπολιτών με την Ομογένεια. 10) Συνεργασία με τα μέλη Σωματεία- 3 o Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών. 11) Οργάνωση Θεματικών Ενοτήτων ως εισηγητικού μηχανισμού προς το Δ.Σ. 12) Επετειακές Εκδηλώσεις: α) 50 Χρόνια των Απελάσεων, β) 60 Χρόνια Σεπτεμβριανών. 13) Προγράμματα και υποβολές προτάσεων. 14) Ενέργειες ενώπιον φορέων της Δημόσιας Διοίκησης για τα προβλήματα που απασχολούν τους Κων/λιτες στην Ελλάδα. 15) Διεκδίκηση της νομιμότητας σε Κληροδοτήματα που αφορούν Κωνσταντινουπολίτες και την αξιοποίηση τους υπέρ των εχόντων ανάγκη Πολίτες. 16) Συμπεράσματα.

3 Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών για την διεθνοποίηση του ζητήματος της Αποκατάστασης και Θεραπείας προς τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης Στην διάρκεια του 2014 συνεχίστηκε η συστηματική και συνεχής παρουσία της Οι.Ομ.Κω στις συνεδριάσεις του ΟΗΕ στην Γενεύη ως ΜΚΟ μέλος της Economic and Social Commission του ΟΗΕ και με την συνεχή συνεργασία με τον Συλλ. Κων/λιτών Ελβετίας. Οι προσπάθειες στην Γενεύη συντονίζονται από την Επιτροπή αποτελούμενη από την κα. Ντ. Μοραμπιτώ και τον κ. Ν. Αναγνωστόπουλο. Το όλο εγχείρημα έχει μηδενικό οικονομικό κόστος για την Οι.Ομ.Κω. Ειδικότερα έγιναν οι εξής παρεμβάσεις: (1) Μάρτιος 2 παρεμβάσεις στο 25 ο ετήσιο συνέδριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου «Η 50 κοστη Επέτειος της Μαζικής Απέλασης και Εκρίζωσης των Μελών της Ελληνορθόδοξης Μειονότητας της Κων/λης: Μια πράξη Εθνοκάθαρσης και «Οι συνέπειες της μη-αναγνώρισης της νομικής προσωπικότητας των μη- Μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία. (2) Νοέμβριος συμμετοχή στο 7 ο Φόρουμ Ζητημάτων Μειονοτήτων με παρουσίαση «Η ανάγκη της πρόληψης μαζικών αδικοπραγιών κατά των μειονοτήτων» και υποβολή σύστασης για την ανάγκη τα κράτη να προβούν σε μέτρα αποκατάστασης σε θύματα Πογκρόμ του παρελθόντος.

4 Ενέργειες ενώπιον Διεθνών Οργανισμών (συν.) Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ): (1) Ετήσιο Συνέδριο (29/9) στη Βαρσοβία παρέμβαση εκ μέρους του κ. Ν. Ζαχαριάδη με τίτλο: «Η Αναμενόμενη Αποκατάσταση και Επανορθώσεις προς την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Τουρκίας στα 50 χρόνια των Μαζικών Απελάσεων των Μελών της», (2) Συνάντηση στην Κων/λη της Επιτροπής κατά της Μισαλλοδοξίας και Ρατσισμού με παρεμβάσεις του Ν. Ουζούνογλου. Υπήρξε προκαταρτική συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλ. Κωνσταντινουπολιτών. Διμηνιαία ενημέρωση προς την Ε. Επιτροπή Γ.Δ. Διεύρυνσης και Μελών του Ε. Κοινοβουλίου για τις εξελίξεις. Συνεργασία με την Ευρωβουλευτή κ. Ρ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για κατάθεση επερώτησης στην Ευρ. Κοινοβούλιο για τα «Μέτρα αποκατάστασης των αδικιών ενάντια στην Ελληνική Μειονότητα της Τουρκίας» (Μάρτιος 2014). Επικοινωνία με το μέλος της Βουλής των Λόρδων Stone για αποστολή πολιτικού επιστήμονα ώστε να γίνει έρευνα σε αρχεία της Βρετανίας. Η αποστολή είναι εν εξελίξει. Ο Ν. Ουζούνογλου συμμετείχε στην ετήσια Γ.Σ. της FUEN που έγινε στην Β. Γερμανία (10/5/2014). Ψηφίστηκε ομόφωνα το Ψήφισμα της Οι.Ομ.Κω. που καλεί την Κυβέρνηση της Τουρκίας να προβεί σε συγκεκριμένα μέτρα αποκατάστασης. Το ψήφισμα προκάλεσε επιστολή του Προέδρου της Ε.Ε. κ. Μπαρόζο που στάλθηκε και προς της Τουρκική Κυβέρνηση. Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στην Κομοτηνή. Οι προσπάθειες της Οι.Ομ.Κω. να γίνουν μέλη και άλλες ιστορικές Ελληνικές Μειονότητες συνεχίστηκαν.

5 Ψήφισμα της FUEN ΚΑΛΕΙ Την Κυβέρνηση της Τουρκίας να προχωρήσει σε επείγοντα μέτρα της αποκατάστασης και θεραπείας προς την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Τουρκίας στην κατεύθυνση των προτάσεων που έχει υποβάλει η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, όσον αφορά: Την αποκατάσταση των υπηκοοτήτων. Την παροχή νομικής υποστήριξης για την αποκατάσταση των περιουσιών. Την ηθική και πραγματική υποστήριξη του επαναπατρισμού. Την επιστροφή όλων των περιουσιών που ανήκουν ιστορικά στα Ελληνορθόδοξα Ευαγή Ιδρύματα. Την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της Κοινότητας που παραμένει στην Κωνσταντινούπολη, όπως και την άρση της απαγόρευσης διενέργειας εκλογών στα μειονοτικά ιδρύματα. Το ψήφισμα στάλθηκε σε 30 παραλήπτες της Ε.Ε., Κυβερνήσεων της Τουρκίας- Ελλάδος. Η αντίδραση των εκπροσώπων της Τουρκίας δείχνει την σημασία της παρουσίας στην FUEN.

6 Ενέργειες προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας Συνεχίστηκε με εντατικοποίηση η απαιτητική πολιτική προς την Κυβέρνηση της Τουρκίας για την θεραπεία των μείζονος κλίμακας παραβιάσεων που έχουν διαπραχθεί κατά της Ρωμαίικης Κοινότητας σε όλη την διάρκεια μετά από την Σ. της Λωζάννης. Συγκεκριμένα: - Καταγγέλθηκε προς τον Υπ. Εσ. Εφκάν Αλά για τις καταστροφές στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής στο Επταπύργιο. - Συνάντηση με τον Γ.Γ. της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας (7/5). - Ανοικτή Επιστολή για τις εκλογές Προέδρου της Τουρκίας (Μάιος). - Διαμαρτυρία με ανακοίνωση της συνέχισης της απαγόρευσης εκλογών στα Βακούφια με αφορμή την παραίτηση του κ. Λ. Βίγκα (Απρίλιος). - Έχουν γίνει όλες οι ενέργειες προς το Υπ. Εσωτερικών της Τουρκίας για την ίδρυση επίσημης αντιπροσωπείας της Οι.Ομ.Κω. στην Τουρκία.

7 - Συναντήσεις με τον Γ. Πρόξενο της Τουρκίας για αναδιατύπωση των προτάσεων της Οι.Ομ.Κω. Προτάσεις για συναντήσεις με τους αρμόδιους της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας. - Συναντήσεις στις 15/9 με τον Υφυπουργό Ε.Ε., Βουλευτή ΛΡΚ Ριζά Τουρμέν και αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Άγκυρα. - Συνάντηση με τον Πρέσβη της Τουρκίας (Νοέμβριος) - Συνάντηση με το Πρωθυπουργό Α. Νταβούντογλου και 10 υπουργούς της συνοδείας του την 5/12/2014 στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του ίδιου. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των μελών Σωματείων για την προετοιμασία της συνάντησης την 4/12/ Στάλθηκε επιστολή (Σεπτέμβριος) προς τον νέο Πρόεδρο της Τουρκία Ρ.Τ. Ερντογάν κατόπιν δηλώσεων του στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου (2/9) με περιεχόμενο διαμαρτυρίας της χρήσης της «αμοιβαιότητας».

8 Θέματα που συζητήθηκαν και ετέθησαν από το Προεδρείο της Οι.Ομ.Κω. προς τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την συνάντηση στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου Ο βασικός σκοπός των επαφών που έγιναν κατά την διάρκεια των τελευταίων 4.5 ετών μεταξύ των Αρχών της Τουρκίας και της Οι.Ομ.Κω., ήταν η λήψη των απαιτούμενων μέτρων για την αποκατάσταση και θεραπεία των συνεπειών που προκλήθηκαν στο παρελθόν από τις εφαρμοσθείσες εκ μέρους του Τουρκικού Κράτους πολιτικές κατά των μειονοτήτων και εξανάγκασαν σε εκπατρισμό το 98% του πληθυσμού, καθώς και την μείωσή του, σχεδόν σε βαθμό εξαφάνισης της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας μας στην Κωνσταντινούπολη. Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2012, δια του Υπουργείου των Εξωτερικών της Τουρκίας, υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις μας με την επικεφαλίδα ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ. Το γεγονός ότι η ανταπόκριση στις προτάσεις μας αυτές είναι πολύ αργή στην κατεύθυνση επίλυσης των επιμέρους θεμάτων, μας απογοητεύει και δημιουργεί σοβαρή θλίψη στα μέλη της Κοινότητας μας. Το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται, στα πρόσφατα πακέτα εκδημοκρατισμού, μέτρα για την άρση των αδικιών που διαπράχθηκαν κατά της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας και το εμπόδιο που θέτει η εκ νέου χρησιμοποίηση του όρου «αμοιβαιότητα» πιστεύουμε ότι αποτελεί μία πραγματικότητα.

9 Για να είναι δυνατή η πραγματοποίηση του θεμελιώδους στόχου που σας παρουσιάσαμε στο παρελθόν, σας υπενθυμίζουμε εκ νέου τις προτάσεις μας 1) Ο καθορισμός προγραμμάτων υποστήριξης του επαναπατρισμού και προσαρμογής για τις νέες γενιές με άμεση εφαρμογή. Σκοπός είναι ο καθορισμός ενός προγράμματος υποστήριξης, προοριζόμενο για τις νέες γενιές Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης που διαμένουν στο εξωτερικό ή εντός της Κωνσταντινούπολης. Για το θέμα αυτό, υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις στις προσκλήσεις των Προγραμμάτων της Ε.Ε. και οι οποίες έλαβαν απαντήσεις που δεν μας ικανοποίησαν. Πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ σημαντική η πραγματοποίηση ενός σχεδίου που θα προγραμματισθεί και θα υποστηριχθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. 2) Η αποκατάσταση των προσωπικών εμπράγματων δικαιωμάτων και η λήψη μέτρων εξασφάλισης κληρονομικών δικαιωμάτων. Οι Ρωμιοί της Κωνσταντινούπολης μεταξύ των ετών αναγκάσθηκαν να εκπατρισθούν, μέσα σε ένα κλίμα πανικού, αφήνοντας πίσω τους, πολλές φορές, την κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Για την θεραπεία αυτής της κατάστασης πιστεύουμε ότι θα απαιτηθεί η ίδρυση μίας υπηρεσίας που θα υποστηρίζεται από το Κράτος και θα παρέχει οδηγίες και συμβουλές. Η ανακοίνωση που εκδώσαμε για το θέμα αυτό επεξηγεί το πρόβλημα

10 3) Η συνεχιζόμενη απαγόρευση της διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη διοικήσεων στα Μειονοτικά Ευαγή Ιδρύματα. Το θέμα έχει λάβει πολύ σοβαρές διαστάσεις και παραπέμπει εκ νέου σε εφαρμοσθείσες ρυθμίσεις που είχαν προκαλέσει σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Η κατάργηση του κανονισμού εκλογών στα Μειονοτικά Ευαγή Ιδρύματα εδώ και 24 μήνες υπήρξε σαφώς πράξη αντισυνταγματική και θεωρούμε απαραίτητο να αναφέρουμε ότι κατά της Ευρωπαϊκής πορείας της Χώρας. Πίσω από την ως άνω ματαίωση βρίσκονται μη αιρετοί διοικητές, των οποίων οι παράνομες συμπεριφορές αντιμετωπίζονται με ανοχή από τις αρμόδιες Αρχές, γεγονός που μας δημιουργεί αρνητικές σκέψεις. Ο ακυρωθείς Κανονισμός ή η εφαρμογή ενός νέου Κανονισμού που θα συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις των Κοινοτικών Ιδρυμάτων επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει επειγόντως να τεθεί σε ισχύ και να εφαρμοσθεί. 4) Η επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη των βιβλίων και του αρχείου της βιβλιοθήκης του Ελληνικού Φιλολογικού Συλλόγου Κωνσταντινουπόλεως ( ) που είχε μεταφερθεί το 1925 στην Άγκυρα και η στέγασή της σε Ελληνορθόδοξο Μειονοτικό Σχολείο που στην παρούσα φάση δεν λειτουργεί και η λειτουργία του σχολείου αυτού σαν ερευνητικό κέντρο. Σχετικά με αυτό το θέμα στείλαμε προς τον Υπουργό των Εξωτερικών λεπτομερή πρόταση μας με όλα τα δεδομένα.

11 Πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να έρθουμε σε άμεση επαφή με την Αρχή που θα μας συστήσει το Γραφείο του Πρωθυπουργού προκειμένου να εξετασθούν επειγόντως οι προτάσεις μας και για την επίλυση των θεμάτων. Αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια δύο (2) ετών : Αποτέλεσμα της πρώτης συνομιλίας μας (στις 15 Μαΐου 2010) ήταν η έγκριση, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, από το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, των διδακτικών βιβλίων που διδάσκονται στα Ρωμαίικα Σχολεία τα οποία προετοιμάσθηκαν με προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας. Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών μας με τον καθ. Ομέρ Ντιντσέρ, π. Υπουργό Παιδείας, κατέστη δυνατή η εγγραφή στα Ρωμαίικα Σχολεία της Κωνσταντινούπολης των μαθητών που δεν είναι τούρκοι πολίτες ως «επισκέπτες μαθητές». Μόνο που αυτή η προσωρινή λύση θα χρειασθεί να γίνει μόνιμη ώστε τα παιδιά αυτά να αποκτούν επίσημο δίπλωμα. Όλες οι διοικητικές πράξεις που αφορούν το Υπουργείο Εξωτερικών και ειδικά στο θέμα επανάκτησης της ιθαγένειας υπήρξαν θετικές εξελίξεις. Η στάση των Τουρκικών Προξενικών Αρχών στην Αθήνα απέναντι στους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης κινήθηκε προς θετική κατεύθυνση.

12 Απαιτούμενες δράσεις Πέραν των ως άνω τεθέντων τεσσάρων αξιώσεων είναι εξαιρετικά σημαντική η επίλυση των παρακάτω ζητημάτων. (α) Να συνεχιστούν και να επιταχυνθούν οι εκδόσεις των διοικητικών πράξεων επιστροφής των ιδιοκτησιών των Ευαγών μας Ιδρυμάτων. (β) Να αρθεί η απαγόρευση της διδασκαλίας στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης (γ) Η υποστήριξη της ίδρυσης του Ρωμαίικου Κεντρικού Παρθεναγωγείου του Πέρα ως Πανεπιστήμιο Κληροδοτημάτων (Βακουφίων). (δ) Η επιστροφή στους νόμιμους ιδιοκτήτες των τριών Εκκλησιών και των ιδιοκτησιών τους, που βρίσκονται στην συνοικία Γαλατά και είναι υπό παράνομη κατάληψη από την οικογένεια του Eftim Erenerol. (ε) Οι ερωτήσεις των εξετάσεων του SBS (εξετάσεις αξιολόγησης επιπέδου) στα Ρωμαίικα Γυμνάσια θα πρέπει να δίδονται και στην Ελληνική γλώσσα. Όπως είναι γνωστό στα Ρωμαίικα Σχολεία αρκετά μαθήματα διδάσκονται στην Ελληνική Γλώσσα. Προτείνουμε οι ερωτήσεις που δίδονται στις εξετάσεις του SBS στην Τουρκική Γλώσσα να δίδονται μεταφρασμένες και στην Ελληνική Γλώσσα. (στ) Εντός των προτάσεων μας περιλαμβάνεται και η ίδρυση τριών ερευνητικών κέντρων με την υποστήριξη διαπρεπών Κωνσταντινουπολιτών επιστημόνων που βρίσκονται στο Εξωτερικό. Η δράση αυτή πρέπει να υποστηριχθεί από την Κυβέρνηση της Τουρκίας. Εκδόθηκε κοινό Δ. τύπου μαζί με τον Σ. Ιμβρίων. Στις 20/1/2015 κατατέθηκε υπόμνημα προς τον Γ. Πρόξενο επί των διαδικασιών συνέχισης των απαιτήσεων από την Κυβέρνηση της Τουρκίας.

13 Επαφές με το Υπ. Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλους φορείς της Ελληνικής Πολιτείας. Πραγματοποιούνται τακτικές συναντήσεις με την Διεύθυνση Α4 ανά μήνα. Υπ. Παιδείας: Συνάντηση με τον Υφυπ. κ.κουκοδήμο (Αύγουστος), Υπουργό Α. Λοβέρδο (Οκτώβριος), Ινστ. Παιδαγωγικής Πολιτικής Τακτική ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων. Γενικό Προξενείο της Κων/λης και Πρεσβεία στην Άγκυρα. Υπ. Οικονομικών. Διεύθυνση Εσόδων, Γ.Γ. Εσόδων, Κληροδοτημάτων. Υπ. Δημόσιας Τάξης: Έκδοση ΕΔΤΟ και νέου τύπου ταυτοτήτων Παραμονής. Επίλυση ζητημάτων προσαρμογής. Αδειών Υπ. Εργασίας για συνταξιοδοτικά θέματα Κων/λιτών στην Ελλάδα. ΙΚΑ- ΟΓΑ-Εφορία κατοίκων του Εξωτερικού και ΚΕΠ. Εξασφάλιση της συνέχειας αποστολής των βοηθημάτων σε όλους τους υπερήλικους στην Πόλη. Μετά από 9 μηνό αγώνα αποκαταστάθηκαν αυτά. Συναντήσεις με εκπροσώπους κομμάτων Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

14 Ενέργειες υπέρ της Παιδείας-Υποτροφίες Υλοποιήθηκε πρόγραμμα υποτροφιών για τις/τους μαθήτριες/ες Πολίτικης καταγωγής απ όλη την Ελλάδα. Προσήλθαν 45 υποψήφιες/οι. Μετά από ενδελεχή διαδικασία συνεντεύξεων, γραπτής εξέτασης και σύγκρισης όλων των στοιχείων που υποβλήθηκαν επιλέχτηκαν 20 μαθητές ενώ σε όλους δόθηκε δωρεάν πρόσβαση στα διαδικτυακά μαθήματα του Κέντρου Αρνός. Τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ είναι πολύ ικανοποιητικά. Υπάρχει σταθερή επικοινωνία με τους πρώην μαθητές που υποστηρίχθηκαν από την Οι.Ομ.Κω. Στην φετινή προκήρυξη έχουν προσέλθει 46 υποψηφιότητες και η διαδικασία αξιολόγησης είναι σε εξέλιξη. Ο εκπρόσωπος στο Ομογενειακό Συμβούλιο Παιδείας της Οι.Ομ.Κω. συμμετείχε σε 4 συνεδριάσεις της Ολομέλειας και 6 της Συντονιστικής Επιτροπής υπό την Προεδρεία του π. Δοσίθεου. Συμμετοχή στην Ημέρα Σταδιοδρομίας (6/6) στο Μ. Ρεύμα Βοσπόρου. Εξασφάλιση ποσού Ε για τις ανάγκες της Ομογενειακής Παιδείας Αποστολή ειδικών για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών (4).

15 Ενέργειες υπέρ της Παιδείας-Υποτροφίες Αγορά ειδικού υπερσύγχρονου εξοπλισμού πληροφορικής για προσχολική εκπαίδευση από το ΙΤΕ (Κρήτη) με κονδύλια που διατέθηκαν από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Τα δύο συστήματα ειδικά έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη της Ελληνομάθειας από ξενόγλωσσα παιδιά. Το σύστημα με την παραλαβή του θα εγκατασταθεί στο Ζάππειο, θα γίνει εκπαίδευση προς τους εκπαιδευτικούς καθώς επίσης θα υπάρξει από Ομογενή φοιτητή για την υποστήριξη της λειτουργίας του. Αποστολή διδακτικών 1200 Βιβλίων (Μάρτιος) που έχουν ετοιμαστεί από την Οι.Ομ.Κω. Υποστήριξη του Παιδικού Σταθμού: προσωπικό + εξοπλισμός. Ανανέωση και απόκτηση εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση των αναγκών αύξησης μαθητών στην Ζάππειο Σχολή. Συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης ΑΡΝΟΣ για την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού για τα σχολεία Δημοτικού στο διαδίκτυο «Οικουμενικό Σχολείο η ΑΘΗΝΑ». Υποβλήθηκε τεκμηριωμένη πρόταση προς το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

16 Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης- ΜΗΝΑΣ ΤΣΙΤΣΑΚΟΣ - Το προηγούμενο Δ.Σ. είχε διαπιστώσει την επιδείνωση της κατάστασης πολλών οικογενειών Κωνσταντινουπολιτών αρχίζοντας από τα μέσα του Η κύρια αιτία υπήρξε η απότομη και αιφνίδια διακοπή βοηθημάτων ΟΓΑ που ελάμβαναν περίπου 500 Κων/λιτες σε συνδυασμό με την παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Η χειροτέρευση της κατάστασης που διαπιστώθηκε από τις πολλές εκκλήσεις προς τα Σωματεία μας και την Οι.Ομ.Κω. Οι επαφές με την διοίκηση που άρχισαν από τον Μάιο του 2013 δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα και όλες οι υποσχέσεις για την βαθμιαία αποκατάσταση των επιδομάτων. - Η Γ.Σ. της 18/1/2014 έχει εγκρίνει την έναρξη ενός προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης ώστε στο βαθμό του δυνατού να υπάρξει ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. - Αμέσως μετά την Γ.Σ. πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τα μέλη σωματεία για συντονισμό των ενεργειών και αλληλοενημέρωση. - Το Δ.Σ. ονόμασε το Πρόγραμμα «Μηνάς Τσιτσάκος» στην μνήμη του αείμνηστου Γεν. Γραμματέα και για πολλά χρόνια Αντιπροέδρου της Οι.Ομ.Κω.

17 Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μηνάς Τσιτσάκος Πλαίσιο Προγράμματος Κατά την έναρξη του προγράμματος τέθηκε σαν στρατηγικός στόχος η ανακούφιση των αναξιοπαθούντων με κάθε δυνατό μέσο. Σύμφωνα με την αρχή αυτή οι δράσεις που διαμορφώθηκαν είναι: - Παροχή οικονομικής υποστήριξης ανάλογα με τις ανάγκες για κάθε αναξιοπαθούσα οικογένεια. - Παροχή βοήθειας σε είδος (τροφή) περιοδικά. - Εξασφάλιση φαρμάκων με την ουσιαστική συμβολή Κωνσταντινουπολιτών φαρμακοποιών. - Πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες νοσοκομεία διαγνωστικά κέντρα- Ιατρείο Ολυμπιακού χωριού. Συνοδεία των ασθενών. - Συνοδεία συμπολιτών στην αντιμετώπιση θεμάτων με την Δημόσια Διοίκηση (ΙΚΑ, ΔΟΥ, Κέντρα Αλλοδαπών, Γεν. Προξενείο της Τουρκίας, κτλ.). - Αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. - Συμπαράσταση για κηδείες. - Εύρεση εργασίας σε ανέργους που μπορούν να εργαστούν. Οι οικονομικές ανάγκες του προγράμματος αρχικά καλύφθηκαν από δωρεές που είχαν έλθει από την Γερμανία και συνεχίστηκαν από υποστήριξη που ήλθε από Κοινότητες της Πόλης, συμπολίτες μας από την Ελβετία, Εταιρείες από την Ελλάδα (μετά από κινητοποίηση). Οι προσπάθειες να υπάρξει ενδιαφέρον από συμπολίτες μας από τις ΗΠΑ απέδωσαν ελάχιστα.

18 Για την εξασφάλιση πόρων εξαρχής ξεκίνησε η προσπάθεια υποβολής προτάσεων προς ιδρύματα που υποστηρίζουν προσπάθειες κοινωνικής αλληλεγγύης. Τον Μάρτιο υποβλήθηκε πρόταση προς το Ίδρυμα Μποδοσάκη που είχε προκηρύξει πρόγραμμα με σχετικό σκοπό. Δυστυχώς η πρόταση αυτή δεν εγκρίθηκε χωρίς να δοθεί σύμφωνα με τον κανονισμό του προγράμματος βαθμολογία. Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν με υποβολές προτάσεων προς τα Ιδρύματα Στ. Νιάρχου, Ι. Λάτση, Γ. Λεβέντη, ΤΙΜΑ και το Ίδρυμα Limmat Ελβετίας. Ήδη έχουν ληφθεί θετικές απαντήσεις και υποστήριξη από τα δύο πρώτα ιδρύματα και αναμένονται απαντήσεις από τα τρία τελευταία. Πέρα από την έμπρακτη υποστήριξη η συνεργασία με το Ίδρυμα Λάτση άνοιξε την δυνατότητα συνεργασίας με τα Ιδρύματα «Μπορούμε» και «Τράπεζα Τροφίμων» που έχει ήδη ξεκινήσει. Το Πρόγραμμα το έχει υποστηρίξει έμπρακτα η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Στις 23/3/2014 οργανώθηκε μουσική εκδήλωση για συλλογή ειδών τροφής. Για την εξασφάλιση τροφών έχουν γίνει πολλές ενέργειες προς Σούπερ Μάρκετ και άλλους φορείς. Η όλη δράση συνεργάζεται με το Κοσμέτειο Ίδρυμα όπου σήμερα διαμένουν 50 συμπολίτες μας. Επίσης υπάρχει συνεργασία με σωματεία μας όπως ο Ν.Κ.Κ., Συνδ. Ιωακειμειάδων, Συλ. Πριγκηπιανών, Μορφ. Συνδ. Γαλατά, Εστία Κων/λεως και υπάρχει συντονισμός με τις χορηγίες του Κατζολεδάκιου Ιδρύματος (Ν.Κ.Κ. και Σύλλ. Κωνσταντινουπολιτών).

19 Υλοποίηση και Διαχείριση του Προγράμματος Η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποτελείται από : Εύα και Μάκη Ματζαρίδη, Λ. Αναπνιώτη, Ν. Ζαχαριάδη, Ν.Ουζούνογλου και Α. Θήριο. Την περισσότερη προσφορά εργασίας σε κάθε κατεύθυνση την έχουν δώσει το ζεύγος Ματζαρίδη. Επίσης και τα άλλα μέλη έχουν συμβάλει στο πρόγραμμα πολύ σημαντικά. Πέρα από την Σ.Επ. υπάρχει ένας αριθμός εθελοντών Φαρμακοποιών Ρ. Τζενέτογλου, Κ. Μπάχλα μαζί με τους εθελοντές του Κοσμετείου Ιδρύματος και ένας αριθμός εθελοντών συμπολιτών μας που θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερος. Επίσης έχει υπάρξει ανταπόκριση από ορισμένους ιατρούς συμπολίτες μας που θα ήταν σημαντικό να αυξηθεί ο αριθμός τους κυρίως στις ειδικότητες παθολογίας και καρδιολογίας.

20 Τρέχουσα κατάσταση του Προγράμματος - Έχει δημιουργηθεί μια λεπτομερής βάση δεδομένων για τις υποστηριζόμενες οικογένειες/άτομα. Οι πληροφορίες αυτές είναι εξαιρετικά χρήσιμες. - Αποτελεί πολύ ουσιαστική ενέργεια η μηναία επίσκεψη στις κατοικίες των υποστηριζόμενων για την διαπίστωση της αληθούς κατάστασης. - Κάθε 15 μέρες συνεδρίαση της Συντ. Επιτροπής για επανεκτίμηση της κατάστασης και λήψη αποφάσεων για τις αναγκαίες ενέργειες. Τακτική ενημέρωση του Δ.Σ. - Μηναία υποστηρίζονται οικονομικά περίπου άτομα με συνολικό προϋπολογισμό Ευρώ. - Σε περίπου 120 οικογένειες μοιράζονται περιοδικά (συχνότητα 1-2 μήνες) είδη τροφής. - Εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε περίπου 20 συμπολίτες μας σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν έχουν ασφάλεια.

21 Τρέχουσα κατάσταση του Προγράμματος - Εύρεση εργασίας: έχουν προσληφθεί 10 συμπολίτες σε εργασίες με τις ενέργειες του μέλους της συντονιστικής επιτροπής Ν. Ζαχαριάδη και άλλων μελών. - Έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Εστία Κωνσταντινουπόλεως για στέγαση αστέγων συμπολιτών μας σε διαμερίσματα που είναι ανοίκιαστα. - Η συνεργασία με το Ίδρυμα «Μπορούμε» είναι σημαντική για την παροχή τροφής που δεν καταναλώνονται σε εκδηλώσεις αλλά απαιτείται η δημιουργία της υποδομής (Ψυγεία στο Καστρίτσειο Μουσείο-όχημα) αλλά και δικτύου διανομής με εθελοντές. Το ίδιο ισχύει για την Τράπεζα Τροφής.

22 Επιστολή για το θέμα της διακοπής των επιδομάτων ΟΓΑ Προς: Αξιότιμο Καθ. Ξενοφώντα Βεργίνη, Διοικητή του Οργανισμού Αγροτικών Ασφαλίσεων Κοινοποίηση: Εξοχότατο κ. Αντώνη Σαμαρά, Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας Αξιότιμο κ. Γκίκα Χαρδούβελη, Υπουργό Οικονομίας Ημερομηνία : 28 Αυγούστου 2014 Αξιότιμε κε. Διοικητά, Έχουν διέλθει δέκα και πλέον μήνες από την αρχική μας συνάντηση που μας είχατε ενημερώσει για την προοπτική ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου του 2013 θα άρχιζε η αποκατάσταση των επιδομάτων-βοηθημάτων που είχαν διακοπεί για τους ανασφάλιστους νέο-πρόσφυγες Έλληνες (Κωνσταντινουπολίτες, Πόντιοι της π. ΕΣΣΔ και Βόρειο Ηπειρώτες). Η ημερομηνία αυτή αργότερα μετατέθηκε όπως μας ενημερώσατε για τον Φεβρουάριο του Επειδή ως Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών κάνουμε ότι είναι δυνατό για την ανακούφιση των συμπολιτών μας, που ανήκουν στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου και είναι η γενιά που εκπατρίστηκε την περίοδο , θέλουμε να σας μεταφέρουμε την τραγική κατάσταση που διέρχεται αυτή η κοινωνική ομάδα που τα μέλη της πραγματικά δεινοπαθούν. Η καθυστέρηση αυτή της βαθμιαίας αποκατάστασης μας έχει απογοητεύσει σε μεγάλο βαθμό. Ελπίζουμε η έκκληση μας αυτή να εισακουστεί. Με εκτίμηση Νικόλαος Ουζούνογλου Νικόλαος Αναγνωστόπουλος Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας

23

24 Δημιουργία Τράπεζας Αίματος Κωνσταντινουπολιτών Πολύ σημαντική ανάγκη όπως φαίνεται καθημερινά. Με την πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. κ. Ι. Κωνσταντινίδη έχουν συμπληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες προς το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Η αιμοδοσία κατά την διάρκεια του 3 ου Φεστιβάλ υπήρξε ικανοποιητική αλλά χρειάζονται περισσότεροι εθελοντές. Θα πρέπει να δηλώνεται κατά την αιμοδοσία ότι αφορά την Τράπεζα Αίματος Κων/λτών. Πληροφορίες : κ.ι. Κωνσταντινίδη-κα. Ε. Φερεκύδου.

25 Ενέργειες εντός του 2014 για το Ίδρυμα Βαλουκλί 14 Συμπολίτες μας τον Οκτώβριο του 2012 στην Πόλη προέβησαν σε δήλωση ενώπιον της Γεν. Δνσης Βακουφίων ότι δεν αναγνωρίζουν την υπάρχουσα διοίκηση και καλούν την Γ. Δ. Βακουφιών να λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο Ίδρυμα. Όλα τα χρόνια αυτά δεν υπήρξε κανένας απολογισμός της τεράστιας περιουσίας του Ιδρύματος στην Πόλη και την Ελλάδα. Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης πολλές φορές έχει καυτηριάσει την κατάσταση που επικρατεί στο Ίδρυμα που μαζί με άλλες δύο περιπτώσεις εφορο-επιτροπών οι οποίες βρίσκονται σε αταξία. Τον Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. έχοντας μελετήσει το θέμα προέβη την 3/4/2013 σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τους ενοίκους των ακινήτων του Ιδρύματος στην Ελλάδα με την οποία ζήτησε τα νοίκια να κατατεθούν στο όνομα του Ιδρύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όπως προβλέπει ο νόμος. Το Δ.Σ. προέβη σε αυστηρή ανακοίνωση μετά από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Ρ.Τ.Ερντογάν και αμέσως μετά του Δ. Καραγιάννη ότι εφόσον το Κράτος αναλάβει τα έξοδα του Ιδρύματος μπορεί να παραχωρήσει τα ακίνητα (μαγαζιά) στην πλατεία Ταξίμ (12/6/2013).

26 Βαλουκλή Παράλληλα το Δ.Σ. έστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, Πρόεδρο της ΒτΕ, Υπ. Και Υφ. Εξωτερικών, κτλ. επισημαίνοντας την σοβαρότητα της κατάστασης και της μελλοντικής τύχης του μείζονος ιδρύματος αφού αυτό υπάγεται στις ρυθμίσεις της διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης της οποίας συνυπογράφουσα είναι και η Ελλάδα (Μάιος 2013). Η προσφυγή που έγινε μετά από απόφαση του Δ.Σ. στις 22/8/2013 μαζί με 33 Κωνσταντινουπολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα εκδικάστηκε στις 24/7/2014 από το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με το αίτημα τα ενοίκια που προέρχονται από την ακίνητη περιουσία του Βαλουκλή στην Ελλάδα να κατατίθενται σε επίσημο λογαριασμό του Ιδρύματος και να αλλάξει ο διαχειριστής της εν Ελλάδι περιουσίας του Ιδρύματος. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση. Παράλληλα έχει υποβληθεί προσφυγή σε Τουρκικά Δικαστήρια αρχές του 2014 από φυσικά πρόσωπα και η δικαστής αποφάσισε την εκδίκαση της υπόθεσης. Υπήρξε μία αναβολή τον Σεπτέμβριο του 2014 και δικάσιμος έχει καθοριστεί για την 26/1/2015.

27 Συνεργασία με Ομογενειακούς Φορείς Τακτική επικοινωνία με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Τρείς συναντήσεις στην διάρκεια του έτους. Η συνεργασία με το ΣΥΡΚΙ συνεχίζεται σε μόνιμη βάση με κοινές συνεδριάσεις (3) και συνεχή επικοινωνία όπως π.χ. για τα θέματα παιδείας, παιδικού σταθμού της Κοιν. Σταυροδρομίου, υποβολή από κοινού προτάσεων και κυρίως την επίλυση γραφειοκρατικών ζητημάτων που αφορούν βοηθήματα. Συνεχή επικοινωνία με τον κ. Π. Λ. Βίγκα εκπρόσωπο των μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων στην Γ. Δνση Βακουφίων. Συνεργασία με ιδρύματα της Ομογένειας για παροχή εθελοντικής εργασίας: Βιβλιοθήκη της ΜΓΣ που περατώθηκε η καταλογογράφηση της και τη Σχολή Γαλατά. Αποστολή του Καθηγητή σεισμολογίας Κ. Σπυράκο και Διπλ.Πολ.Μηχ. Χρ. Βρεττόπουλου για την εκτίμηση των επιπτώσεων του σεισμού στην Ίμβρο τον Ιούνιο του 2014.

28 Συνεργασία με Ομογενειακούς Φορείς (συν.) Σε συνεννόηση με τους Ομογενειακούς Φορείς έγινε προσπάθεια (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) να αλλάξει στάση η Εφορία των Κοινοτήτων Κοντοσκαλίου-Βλάγκας προς τα κοινά της Ομογένειας και να δεσμευτεί ότι θα κάνει εκλογές, χωρίς όμως αποτέλεσμα πράγμα που δείχνει την συνέχιση του προβλήματος. Συνεργασία με το Κεντρικό Παρθεναγωγείο για την προσπάθεια ίδρυσης Ρωμαίικου Πανεπιστημίου στην Πόλη. Συνεργασία με τα σχολεία της Ομογένειας διαμέσου του Συμβουλίου Ομογενειακής Παιδείας. Το 60 % των αεροπορικών ταξιδιών καλύπτονται από τους συμμετέχοντες στις αποστολές και με την δωρεάν διαμονή στον ξενώνα Αγ. Κωνσταντίου - με την ευγενική φιλοξενία της Κοιν. Σταυροδρομίου-μηδενίστηκαν τα έξοδα ξενοδοχείων.

29 Αποστολές Εθελοντικών Ομάδων Θερινή αποστολή εθελοντών νέων στην Κων/λη σε συνεργασία με την νεολαία της Ομογένειας. Αποστολή 6 αρχιτεκτονισσών υπό την καθοδήγηση του επ.καθ. ΕΜΠ κ.κ. Καραδήμα για την αποτύπωση όλης της Ζαππείου Σχολής (Οκτώβριος). Η εργασία αναμένεται να τελειώσει τον Φεβρουάριο. Πολύ σημαντική για την συντήρηση του κτιρίου με επιστημονική προσέγγιση. Αποστολή 2 πολιτικών μηχανικών υπό την επίβλεψη του Διπλ. Μηχ. Πρ. Μπαχτιάρ και Αρχ. Κορχάν Γκιουμούς για την καταγραφή των αναγκαίων εργασιών συντήρησης στην Ιωακειμειο Σχολή. Αποστολή δύο εθελοντριών για μια εβδομάδα στον Παιδικό σταθμό της Κοινότητας Σταυροδρομίου (Νοέμβριος). Αποστολή δύο εθελοντριών για λαογραφική καταγραφή (εντός των επόμενων ημερών).

30 Προσπάθειες Σύσφιξης Νέο- Κωνσταντινουπολιτών με την Ομογένεια Η προσπάθεια είχε ξεκινήσει από τα τέλη του Είχε οργανωθεί τελετή κοπής της Βασιλόπιττας στον Μορφωτικό Σύνδεσμο Μοδιού. Με την ανάληψη πρωτοβουλιών να συνεργαστούμε με παλινοστήσαντες συμπολίτες μας υπό τον συντονισμό του κ. Στ. Πεταλά οργανώθηκε στις 29/10 συνάντηση των εξ Ελλάδος διαμενόντων στην Πόλη που είχε πολύ καλή προσέλευση. Έχουν πραγματοποιηθεί δύο ακόμα συναντήσεις. Συνεργασία σε θέματα: οργάνωσης δικτύου υποστήριξης εργαζομένων από την Ελλάδα, εύρεσης εργασίας, εξέταση πως μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες 6 νηπίων που θέλουν Ελληνικό παιδικό σταθμό.

31 3 ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών Συνεργασία με τα μέλη Σωματεία- Αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μετά από συστηματική και μακρά συνεργασία προετοιμασίας το 3 ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτών στο Βυζαντινό Κέντρο Αθλητισμού στον Άλιμο. Τον συντονισμό των ενεργειών με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και τους εκπροσώπους, όπως και στα δύο προηγούμενα Φεστιβάλ, τα ανέλαβε το μέλος του Δ.Σ. κα. Ελ. Φερεκύδου. Το Φεστιβάλ έδειξε την δυνατότητα προσέλκυσης σημαντικού αριθμού Κωνσταντινουπολιτών και μη. Γενικότερα η απήχηση ήταν πολύ καλή και όσα συμπεράσματα έχουν προκύψει θα ληφθούν υπόψη για τα μελλοντικά Φεστιβάλ. Σημαντικό είναι να τονιστεί ότι ενώ υπήρξαν πολλές χορηγίες σε είδος λόγω των οικονομικών συγκυριών κρατήθηκε το κόστος σε ελάχιστο (1.500 Ε) και το οποίο καλύφθηκε από χορηγό.

32 Συνεργασία με τα μέλη Σωματεία Οργανώθηκαν δύο συνεδριάσεις (κάθε τρίμηνο) αλληλοενημέρωσης με τα μέλη του Δ.Σ. της Οι.Ομ.Κω. και εκπροσώπους των μελών Σωματείων. Συνεχής τακτική επικοινωνία ενημέρωσης με τα μέλη Σωματεία με ηλεκτρονικά μηνύματα. Οργάνωση της επετείου της Άλωσης με δύο τελετές (Π. Φάληρο και Κέντρο των Αθηνών). Επανάληψη της συνάντησης πριν από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. Συνεργασία στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Λειτουργία αρμόδιας Θεματικής Ενότητας. Έχει καθιερωθεί μηναία συνάντηση με τον Σ. Ιμβρίων για την από κοινού προώθηση θεμάτων με προτεραιότητα τις ενέργειες ενώπιον της Τουρκίας και Διεθνών Οργανισμών.

33 Οργάνωση θεματικών Ενοτήτων ως εισηγητικού μηχανισμού προς το Δ.Σ. ΕΚΠΑΤΡΙΣΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ- Συντονιστής κ. Γ. Κεσίσογλου. Μέλη κ. Ν. Ζαχαριάδης, κ. Ε. Φερεκύδου και κ. Σ. Κίσσας. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ- Συντονιστής κ. Ν. Αναγνωστόπουλος. Μέλη κ. Ν. Ουζούνογλου, κ. Μ Μαυρόπουλος και η κ. Κορδομενίδου. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ- Συντονιστής κ. Ν. Ουζούνογλου. Μέλη κ. Ε. Μιχαηλίδης, κ. Δ. Φραντζής και η κ. Μ. Τσιροπούλου. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ- Συντονιστής κ. Α. Θήριος. Μέλη κ. Γ. Κεσίσογλου ο κ. Γ.Κιοσέογλου και ο κ. Ν.Αναγνωστόπουλος. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑ ΑΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- Συντονιστής κ. Ν. Ζαχαριάδης. Μέλη κ. Ι. Κωνσταντινίδης, κ. Ν. Ουζούνογλου και κ. Χ. Βρεττόπουλος.

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) Απογραφή Κωνσταντινουπολιτών εντός και εκτός της Πόλης Μ Η Ν Α Σ Τ Σ Ι Τ Σ Α Κ Ο Σ Α Ν Τ Ι Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ Περιεχόμενα Τι είναι η Οι.Ομ.Κω Τι προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015 Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 28-05-2015 Θέματα 1) Τι είναι η Οι.Ομ.Κω 2) Άξονες Δράσεις της Οι.Ομ.Κω : ενέργειες

Διαβάστε περισσότερα

Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες

Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες Το Κοσμέτειο Ίδρυμα- «ο Οίκος του Κωνσταντινουπολίτη» 40 χρόνια προσφορά προς τους εκπατρισμένους Κωνσταντινουπολίτες Νέος Κύκλος Κωνσταντινουπολιτών (ίδρυση 1963) Η μακρά παράδοση της φιλανθρωπίας και

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012

Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012 Παρουσίαση στην Ειδική Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων 13-12-2012 Δραστηριότητες 2012 1) Τι είναι η Οι.Ομ.Κω 2) Άξονες Δράσεις της Οι.Ομ.Κω : ενέργειες προς κράτη-διεθνείς οργανισμούς-μκο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς

Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς Παρουσίαση για την Αναγνώριση της Προσφοράς της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω) από Συλλογικούς Φορείς 26-03-2016 Οι πολύπλευρες δραστηριότητες της Οι.Ομ.Κω., συνεχίζει να επιβραβεύεται

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization www.conpolis.eu Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά των κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι, Θέλω κατ αρχάς να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευγενική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Όπως τροποποιήθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία τον Ιανουάριο του 2015) 1. ΙΔΡΥΣΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΔΡΑ 1. Το Δίκτυο Αιρετών Ελληνικής καταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ Ο ενωτικός φορέας της εκπατρισμένης Ελληνορθόδοξης Κοινότητος της Κων/πόλεως

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ Ο ενωτικός φορέας της εκπατρισμένης Ελληνορθόδοξης Κοινότητος της Κων/πόλεως 60 Χρόνια από το Πογκρόμ της 6-7 Σεπτεμβρίου 1955 κατά της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας της Πόλης Ώρα για Θεραπεία και Αποκατάσταση για την Επιβίωση της Κοινότητας Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 12 Οκτωβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α.

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. - ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. Εισαγωγή Η αλματώδης αύξηση το τελευταίο διάστημα των αιτήσεων για επιστημονικές εκδηλώσεις που επιχορηγούνται από τις φαρμακευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Ελένη Μαραγκάκη σε συνεργασία με Νίκο Βασιλάκη, Ελίζα Ιατράκη, Ιωάννη Κομονταχάκη, Ειρήνη Μαστοράκη Α/Α ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ. Ένα μοναδικό ταξίδι, οδοιπορικό στην ιστορία του πολιτισμού και της εκπαίδευσης των Ελλήνων, σχεδίασε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Η Πρώτη Δεκαετία της. Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. «10 Χρόνια Δράσης για την Ρωμιοσύνη» Αθήνα

Η Πρώτη Δεκαετία της. Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. «10 Χρόνια Δράσης για την Ρωμιοσύνη» Αθήνα Η Πρώτη Δεκαετία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών «10 Χρόνια Δράσης για την Ρωμιοσύνη» Αθήνα Δεκέμβριος 2016 Η πρώτη δεκαετία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών «10 Χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.)

Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (Οι.Ομ.Κω.) 10 Ιουλίου 2015 Πρόγραμμα Υποστήριξης Γνωριμίας της Νέας Γενιάς Εκπατρισμένων μελών της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Κωνσταντινουπολιτών Ιμβρίων Τενεδίων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΕΑΠΑΠ) ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας,

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω στη σημερινή πρώτη εκλογική συνέλευση του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, 151 22 Μαρούσι ΤΗΛ. 210 8067888 FAX 210 8067155

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, 151 22 Μαρούσι ΤΗΛ. 210 8067888 FAX 210 8067155 1 ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, 151 22 Μαρούσι ΤΗΛ. 210 8067888 FAX 210 8067155 email: info@ddy.gr, website: www.ddy.gr ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΜΑΡΟΥΣΙ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. υπ αριθμόν 1

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. υπ αριθμόν 1 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ υπ αριθμόν 1 Πρακτικά συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, που εδρεύει στην Κόρινθο, με την επωνυμία «Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής»

Διαβάστε περισσότερα

του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου

του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Πρακτικό 2 ο /2009 Τακτικής Συνεδρίασης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Στο Ψαθόπυργο και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δ. Δ. Ψαθοπύργου σήμερα την 31 η Ιανουαρίου 2009 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00

Διαβάστε περισσότερα

Οµοσπονδία Αλβανικών Συλλογών στην Ελλάδα

Οµοσπονδία Αλβανικών Συλλογών στην Ελλάδα Οµοσπονδία Αλβανικών Συλλογών στην Ελλάδα Ιδρύθηκε το 2004 ως ο µοναδικός φορέας που θα ένωνε την κοινότητα και θα ισχυροποιούσε τη φωνή και τη θέση της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα για την ισότιµη

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα-βήμα η δράση! Από πλευράς διοργανωτών παρέχεται υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μέσω:

Βήμα-βήμα η δράση! Από πλευράς διοργανωτών παρέχεται υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μέσω: Βήμα-βήμα η δράση! Η δράση ξεκινά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος που υποβάλλουν για το σχολείο τους οι εκπαιδευτικοί. Ένας τουλάχιστον εκπαιδευτικός ανά σχολείο είναι υπεύθυνος για το συντονισμό των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Μια εταιρία μπορεί να συμμετέχει το πολύ σε 2 προτάσεις. 3. Πτυχίο μεταπτυχιακών σπουδών

Μια εταιρία μπορεί να συμμετέχει το πολύ σε 2 προτάσεις. 3. Πτυχίο μεταπτυχιακών σπουδών Σε συνέχεια ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με την με αρ.πρωτ.: 015/2016-2672 εκδήλωση ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Υποστήριξη Βιομηχανικών Υποτροφιών» του

Διαβάστε περισσότερα

Νόμος 1296/1982 Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων Ν.1422/1984 Ν.1745/1987 Ν. 2556/1997 Άρθρο 1. -

Νόμος 1296/1982 Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων Ν.1422/1984 Ν.1745/1987 Ν. 2556/1997 Άρθρο 1. - Νόμος 1296/1982 «Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων» (ΦΕΚ 128, τ. Α ), όπως τροποποιήθηκε με το Ν.1422/1984 «Ενοποίηση των Παραρτημάτων του Κλάδου Ασφάλισης κατά της Ασθένειας Δημοτικών και Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

άρθρων 61, 62 ή 63 του ν.3386/2005)

άρθρων 61, 62 ή 63 του ν.3386/2005) Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΑΕΚ Αριθμός Διαγωνισμού: 08/2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΟΡΟΙ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία:

Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Oι Βασικοί Σκοποί Ομοσπονδίας εν συντομία: Organization Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά των κόσμο Κωνσταντινουπολιτών. Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙ ΑΣ (Γ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ): «ΊΜΒΡΟΣ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» (Με τη συνεργασία του Συλλόγου Ιµβρίων και του Παν/µίου Αθηνών) Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 2013 ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ») ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» (ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Έκθεσης. Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου

Σχέδιο Έκθεσης. Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου 1. Σχέδιο Έκθεσης Ετήσιου Προγραμματισμού του Σχολείου Εισαγωγή Ο ετήσιος προγραμματισμός αποτελεί βασική λειτουργία της οργάνωσης και της διοίκησης της σχολικής μονάδας και πραγματοποιείται στην αρχή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γεννήθηκε το 1957 στην Καβάλα. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΔΠΘ (1980) και Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου της ίδιας

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Ξ Η 29 / 1-11 - 2 0 10

Π Ρ Α Ξ Η 29 / 1-11 - 2 0 10 ΕΛ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. Ε. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ : «ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ 1 Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Π.Π.Σ. κ. Γεώργιο Καλκάνη στις 1/6/2013. Στη συνάντηση το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Π.Π.Σ. κ. Γεώργιο Καλκάνη στις 1/6/2013. Στη συνάντηση το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. έθεσε τα παρακάτω ζητήματα: Συνάδελφοι, Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. μετά τη συγκρότησή του σε σώμα στις 5/6/2013 και με γνώμονα το πλαίσιο αιτημάτων το οποίο ψηφίστηκε στη Γ.Σ. του σωματείου πραγματοποίησε στο προηγούμενο μήνα τις

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 1-Οι αλλοδαποί ιατροί μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β

ν ήβω φ ν Ε ω ουλή τ Β Βουλή των Εφήβων H «Bουλή των Eφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη Bουλή των Ελλήνων το σχολικό έτος 1995-1996 και από τότε λειτουργεί σε ετήσια βάση, με τη

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο μεταπτυχιακών φοιτητών

Ερωτηματολόγιο μεταπτυχιακών φοιτητών Ερωτηματολόγιο μεταπτυχιακών φοιτητών 1. Ονομασία μεταπτυχιακού προγράμματος 12 2. Δίπλωμα προς απόκτηση Δίπλωμα εξειδίκευσης 100.0% 12 Διδακτορικό δίπλωμα 0.0% 0 3. Από ποιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα πήρατε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Σεπτέμβριος 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σχήµα 1: Βιβλιοθηκονόµοι που παρακολούθησαν το συνέδριο ανά είδος βιβλιοθήκης

Σχήµα 1: Βιβλιοθηκονόµοι που παρακολούθησαν το συνέδριο ανά είδος βιβλιοθήκης 2 ο Πανελλήνιο Συνέδριο ηµοτικών Βιβλιοθηκών: Τα πρώτα συµπεράσµατα Για την Επιστηµονική Επιτροπή Σταµατίνα Τσάφου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τµήµα Βιβλιοθηκονοµίας & Συστηµάτων Πληροφόρησης ΤΕΙ Αθήνας stsafou@teiath.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15

Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15 Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15 Σήμερα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, πραγματοποιήθηκε η 3 η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας στα γραφεία του συλλόγου. Παρόντες ήταν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» IΣΤΟΡΙΚΟ Tο Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», αναγνωρίζοντας τις δραστηριότητές

Διαβάστε περισσότερα

Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ένωση

Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ένωση Ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ένωση Για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη νομική βάση για τα θεμελιώδη δικαιώματα σε επίπεδο ΕΕ αποτελούσε ουσιαστικά η αναφορά που γίνεται από τις Συνθήκες στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ Νικόλαος Σουλακέλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ

ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ ΙΔΡΥΜΑ A. Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ «Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας» ************** Προκήρυξη Το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη (A. G. Leventis Foundation), με στόχους την ενίσχυση της προσπάθειας αθλητών/αθλητριών και την

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στην Eλλάδα.

Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 στην Eλλάδα. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Κανόνες Διαδικασίας Διαγωνισμός για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2008-2009 Με βάση την εξαετή πλέον εμπειρία του δικτύου και λαμβάνοντας υπόψη τους σκοπούς του Δικτύου, όπως καταγράφονται στον

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου

Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου Στρατηγική για τη Διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κύπρου 1. Σύνοψη Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της Πρυτανείας για τα έτη 2010-2020, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει θέσει αριθμό προτεραιοτήτων ως τη βάση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΚΠ/ΚΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΚΠ/ΚΟΥ 1 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2016-2017 ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ (ΠΕ02) ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΟΥ Όμιλος δημοσιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

3.4 Νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών.

3.4 Νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών. 3.4 Νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών. Θεσμικό πλαίσιο: Ν.Δ. 57/1973 (ΦΕΚ 149/Α ), Υ.Α. αριθμ. Γ6/8645/1974, άρθρο 44 του Ν. 2082/1992 (ΦΕΚ 158/Α

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Ονομασία, έδρα, νομική υπόσταση, στόχος της Εταιρίας 1) Ιδρύεται επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙKΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 01.09.10-31.08.11 1 A. Σύντομη περιγραφή λειτουργίας του Γραφείου Διασύνδεσης Το (ΓΔ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) αποτελώντας μέρος της κεντρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ E Ι Σ Α Γ Ω Γ Η. Άρθρο 1. Σκοπός. Άρθρο 2

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ E Ι Σ Α Γ Ω Γ Η. Άρθρο 1. Σκοπός. Άρθρο 2 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Για τη σύναψη Συμφωνιών Επιστημονικής Συνεργασίας του Α.Π.Θ. με ομοταγή Πανεπιστήμια ή ισότιμα Ανώτατα Ιδρύματα της αλλοδαπής. (αποφάσεις Συγκλήτου 2734/17.10.2001, 2770/29.6.2005 και 2797/23.1.2008)

Διαβάστε περισσότερα

WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 WEB GIS ΤΕΕ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 213 Παρουσίαση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΑΣΤΙΕΤ Παρουσίαση του Προγράµµατος Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράµµατος Δράσεις - Τι πρόκειται να κάνουµε ακριβώς Χρονοδιάγραµµα έργου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΤΙΤΛΟΣ-ΕΔΡΑ-ΣΚΟΠΟΣ-ΜΕΣΑ. ΑΡΘΡΟ 1 ο Ιδρύεται Σύλλογος με τον τίτλο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Τοπικό Συμβούλιο Μεταναστών

Τοπικό Συμβούλιο Μεταναστών Τοπικό Συμβούλιο Μεταναστών Η εφαρμογή στο Δήμο Συκεών Δημήτρης Απατσίδης Δημοτικός Σύμβουλος Συκεών Εντεταλμένος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής Τοπική αυτοδιοίκηση και μετανάστες Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ. Στην Αθήνα σήμερα././,ημέρα, οι κατωτέρω συμβαλλόμενοι:

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ. Στην Αθήνα σήμερα././,ημέρα, οι κατωτέρω συμβαλλόμενοι: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ Στην Αθήνα σήμερα././,ημέρα, οι κατωτέρω συμβαλλόμενοι: Α. Αφενός μεν η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΡΝΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΕ» με τον διακριτικό τίτλο «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ», η οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που συγκλήθηκε σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, στην Αθήνα ως συνέχεια του προηγούμενου, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες ραγδαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ

ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2015-2016 Η Υπηρεσία Σπουδών και

Διαβάστε περισσότερα

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A

18475/11 ΔΠ/νκ 1 DG H 2A ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 12 Δεκεμβρίου 2011 (13.12) (OR. en) 18475/11 Διοργανικός φάκελος : 2009/0157 (COD) JUSTCIV 356 CODEC 2397 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Προεδρίας προς : το Συμβούλιο αριθ. προηγ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο 1. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Η Εναλλακτική Δράση μετά από 5 χρόνια συνεχών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών στους τομείς του περιβάλλοντος του πολιτισμού και της κοινωνίας έχει αποκτήσει μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας που θα διενεργηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, για άνεργους

Διαβάστε περισσότερα

24/2/2014 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 23.02.2014. Απολογισμός δράσης διετίας Διάφορα θέματα Προκήρυξη εκλογών

24/2/2014 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 23.02.2014. Απολογισμός δράσης διετίας Διάφορα θέματα Προκήρυξη εκλογών ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 23.02.2014 Απολογισμός δράσης διετίας Διάφορα θέματα Προκήρυξη εκλογών 1 1. Οργάνωση Διαχείριση Οικονομικά 2. Προώθηση του Επαγγέλματος 3. Επαγγελματική Πρακτική 1 ος Τ

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: «Φορολογία Οµογενών»

Θέµα: «Φορολογία Οµογενών» Προς :Αξιότιµο Υπουργό Οικονοµικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα Βιέννη, 14.12.2012 Αρ. πρωτ.: 29/2012 Κοιν.: Αξ.κ Αντώνη Σαµαρά, Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αξ.κ. Γιώργο Μαυραγάνη, Υφυπουργό Οικονοµικών Αξ.κ. Κωνσταντίνο

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

10) Μία (1) θέση Μαθηματικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον κύκλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του αγγλόφωνου τμήματος(γλώσσα διδασκαλίας Αγγλικά)

10) Μία (1) θέση Μαθηματικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον κύκλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του αγγλόφωνου τμήματος(γλώσσα διδασκαλίας Αγγλικά) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ αρ. πρωτ. 979 Α /97529/Ζ1/24-06-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. στις 31/05/2015. Από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. τέθηκαν τα ακόλουθα θέματα προς

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. στις 31/05/2015. Από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. τέθηκαν τα ακόλουθα θέματα προς ΠΡΑΚΤΙΚΑ Δ.Σ. στις 31/05/2015 Σήμερα, Κυριακή 31/05/2015 και ώρα 13.00, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου Δ.Σ. με παρόντες τους: Κα Παπαδοπούλου, Κο Κανελλάκη, Κο Σωτηρίου και Κο Μανωλαράκη. συζήτηση:

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.) Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Χρηματοοικονομική Διοίκηση, Λογιστική και Πληροφοριακά Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Ημερίδα για το Παρατηρητήριο «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης» Κύριες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ: ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ: ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ» ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

«Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» Dr. Ηλίας Γαλανός Δημοτικός Σύμβουλος Φραγκφούρτης Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου Ελλήνων Αποδήμων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης Αξιότιμοι

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο Δήμο Συκεών

Δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο Δήμο Συκεών Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στο Δήμο Συκεών Α-ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2006-2010 Ο Δήμος Συκεών επιδιώκοντας να συμβάλει στην ισότιμη κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Αθήνα, 1/9/2013 Πληροφορίες : Δ.Σ. Διεύθυνση : Ξενοφώντος 15Α T.K. : 105 57 Αθήνα Τηλέφωνο/Φάξ : 210.3229120 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : pess@pess.gr Δικτυακός τόπος : http://www.pess.gr Π Ε. Τ Π Ε Λ Ο Π

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Άρθρο 1 ο : Σύσταση και σκοπός 1.) Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος «ΣΕΠΒΕ» συστήνει

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ. Μια ευκαιρία για να υπάρξει πολιτική δέσμευση για το διαβήτη. Αξιότιμοι κυρίες/κύριοι εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων,

ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ. Μια ευκαιρία για να υπάρξει πολιτική δέσμευση για το διαβήτη. Αξιότιμοι κυρίες/κύριοι εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, Αθήνα, 5/4/2016 Αρ. Πρωτ. 126 ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση Κοιν: Πίνακας Αποδεκτών ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΠΡΟΤΑΣΗ Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 Ημερίδα για τη Μαθητεία Ομιλία Θεόδωρου Αμπατζόγλου Διοικητή ΟΑΕΔ Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 Ο ΟΑΕΔ, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης στην Ελλάδα, ως κύριος φορέας υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: 40χρονα

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: 40χρονα Παιδαγωγικό Ινστιτούτο: 40χρονα Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου - Ευριπίδου Διευθύντρια Π.Ι. Δημοσιογραφική Διάσκεψη 9 Μαΐου 2013 Δομή της παρουσίασης Ρόλος και Δράση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (ΠΙΚ) Εμφάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δέκατης (10ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2010 Θεσσαλονίκη,

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δέκατης (10ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2010 Θεσσαλονίκη, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δέκατης (10ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2010 Θεσσαλονίκη, 21-7-2010 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Θεόδωρος Μαρκόπουλος (Πρόεδρος), Χρήστος Ρούντος (Γενικός Γραμματέας), Σπυρίδων Γιωτάκης (Οργανωτικός Γραμματέας),

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β43ΞΛ-33Θ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: Β43ΞΛ-33Θ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΙΙ Ταχ. Δ/νση: Πειραιώς 40 Ταχ. Κώδικας: 10182 Τηλ :2131516037

Διαβάστε περισσότερα

21 Σεπτεμβρίου 2012. Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών

21 Σεπτεμβρίου 2012. Διευθυντές/ντριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης (Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Μεντόρων) Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

6 ο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής και Επικοινωνιών Προοπτικές ανάπτυξης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

6 ο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής και Επικοινωνιών Προοπτικές ανάπτυξης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 6 ο Ετήσιο Συνέδριο Πληροφορικής και Επικοινωνιών Προοπτικές ανάπτυξης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Χαιρετισμός του Καθηγητή B. Ασημακόπουλου Ειδικού Γραμματέα για την Κοινωνία της Πληροφορίας Το Ετήσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ. «ΑΜΕΣΗ Δημοκρατία Στην Πράξη» Άρθρο 1. {Ίδρυση και Σκοποί}

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ. «ΑΜΕΣΗ Δημοκρατία Στην Πράξη» Άρθρο 1. {Ίδρυση και Σκοποί} ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΑΜΕΣΗ Δημοκρατία Στην Πράξη» Άρθρο 1 {Ίδρυση και Σκοποί} Ιδρύεται Συνασπισμός Μη Αντιπροσωπευόμενων στα Κοινοβούλια Πολιτικών Κομμάτων και Κοινωνικών Οργανώσεων,

Διαβάστε περισσότερα

Τα μέλη της Τράπεζας διαχωρίζονται σε «τακτικά» και «αρωγά» α) Τακτικά μέλη ονομάζονται όσοι προσφέρουν αίμα τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο

Τα μέλη της Τράπεζας διαχωρίζονται σε «τακτικά» και «αρωγά» α) Τακτικά μέλη ονομάζονται όσοι προσφέρουν αίμα τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο Άρθρο 1 ο ΙΔΡΥΣΗ Ιδρύεται Τράπεζα Αίματος του συλλόγου φοιτητών Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με την επωνυμία «ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων Εσωτερικός κανονισμός της Β Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής και Ειδικής Νοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άρθρο 1 Γνωστικό Αντικείμενο 1. Η Β Προπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Άρθρο 1 ο : Σύσταση και σκοπός 1. Συστήνεται Τράπεζα Αίματος με την ονομασία «ΤΡΑΠΕΖΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012. Απολογιστική Έκθεση

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012. Απολογιστική Έκθεση ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012 Απολογιστική Έκθεση Α. Γενικά στοιχεία Στο πλαίσιο της Πράξης «Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, που συνήλθε στις 14 Ιανουαρίου 2011, στην Μηλιού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. - Εφόρους Γενικής Εφορείας. : Φάκελος Ομαδικής Αποστολής στο Εξωτερικό

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. - Εφόρους Γενικής Εφορείας. : Φάκελος Ομαδικής Αποστολής στο Εξωτερικό ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 8 Ιουλίου 2008 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11 ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑ : - Αρχηγούς Συστήματος - Περιφερειακούς Εφόρους : - Εφόρους Περιοχών - Εφόρους Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Αύγουστος-Σεπτέμβριος Οκτώβριος Αύγουστος-Σεπτέμβριος ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/2016 ΠΕΜΠΤΗ 01/09/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΗΜΕΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 29-08-2012: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΟΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2005-2007 Βρισκόμαστε στην αρχή της τρίτης περιόδου, μετά την ιδρυτική μας συνέλευση τον Νοέμβριο του 2001 και επιβάλλεται να

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αλεξάνδρεια, 28 Νοεμβρίου 2008 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΕ Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των Συνελεύσεων των επτά περιφερειών του ΣΑΕ. Χαρακτηριστικό τους ήταν το «άνοιγμα»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ. Ε. Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ. Ε. Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ. Ε. Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι περιοχές που διερευνήθηκαν συστηματικά από τα σχολεία ήσαν οι ακόλουθες: Σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών-μαθητών και μεταξύ μαθητών

Οι περιοχές που διερευνήθηκαν συστηματικά από τα σχολεία ήσαν οι ακόλουθες: Σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών-μαθητών και μεταξύ μαθητών Ανάπτυξη µεθόδων και εργαλείων έρευνας Από τα σχολεία που συµµετείχαν στην ΑΕΕ: Οργάνωσε οµάδες εργασίας το 66% Αξιοποίησε σχετική βιβλιογραφία το 66% Συγκέντρωσε δεδοµένα από: τα αρχεία του σχολείου το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. Mετάφραση από τη γερμανική γλώσσα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥΚΡΑΙΣ. ΑΡΘΡΟ 1 ΑΡΘΡΟ 2 ΑΡΘΡΟ 3 ΟΝΟΜΑ, ΕΔΡΑ, ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ α) Η Κοινότητα ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΕΤΤΕΡΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα