EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN"

Transcript

1 Σελίδα 1 από 23 EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN Άρθρο 1 ο ΓENIKEΣ APXEΣ Ο παρών Κανονισμός ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των Φοιτητικών Κατοικιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Π.Ι.), την κυριότητα και διαχείριση των οποίων έχει αποκλειστικά το Ίδρυμα. Επίσης καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εισαγωγής και διαμονής φοιτητών του Π.Ι. σε Εστίες των οποίων η κυριότητα και διαχείριση ανήκει σε άλλον φορέα πλην του Π.Ι. Σκοπός των Φοιτητικών Κατοικιών (Φ.Κ.) είναι η κάλυψη αναγκών στέγασης των δικαιούχων ενεργών φοιτητών, προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Π.Ι.) καθώς και επισκεπτών καθηγητών, προσκεκλημένων επιστημόνων και φοιτητών στο πλαίσιο προγραμμάτων ανταλλαγών και συνεργασίας με άλλα Πανεπιστήμια. Η Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας και ειδικότερα το Τμήμα Πρόνοιας και Εκδηλώσεων (Ιωάννινα) και το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας (Άρτα) όπως ορίστηκε στο ΦΕΚ 5721/τ.Β / για τη μεταβατική περίοδο έως τη σύσταση του Οργανισμού του Πανεπιστημίου διαχειρίζονται και φροντίζουν τη σωστή λειτουργία των Φοιτητικών Κατοικιών χωρίς καμία διάκριση με βάση τη φυλή, το φύλο, την εθνικότητα, τη θρησκεία ή το ακαδημαϊκό στάτους. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την παροχή στέγασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων βρίσκονται στον ιστότοπο Ηλεκτρονική επικοινωνία: merimna@uoi.gr. Ο όρος «Φοιτητικές Κατοικίες» (Φ.Κ.) χρησιμοποιείται στο εξής για το σύνολο των Φ.Κ. κυριότητας ή μη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε Ιωάννινα, Άρτα και Ηγουμενίτσα. α) Οι Φοιτητικές Κατοικίες Ιωαννίνων: i. Φοιτητικές Κατοικίες Δουρούτης βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Η κυριότητα και η διαχείρισή τους ανήκει στο Π.Ι. Αποτελούνται από δύο κτηριακά συγκροτήματα και τον Ξενώνα «Σταύρος Νιάρχος» και είναι ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διαθέτουν 958 δωμάτια, εκ των οποίων τα 857 παραχωρούνται στη Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας για τη στέγαση των δικαιούχων ενεργών φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όλων των ετών και τα υπόλοιπα 101 στο ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε για τη φιλοξενία των επισκεπτών καθηγητών, προσκεκλημένων επιστημόνων και φοιτητών στο πλαίσιο προγραμμάτων ανταλλαγής και συνεργασίας με άλλα Πανεπιστήμια.

2 Σελίδα 2 από 23 ii) Φοιτητικές Εστίες Περιβλέπτου βρίσκονται εκτός Πανεπιστημιούπολης, στο λόφο Περιβλέπτου της πόλης των Ιωαννίνων. Η κυριότητα και η διαχείρισή τους ανήκει στο ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει την ευθύνη μόνο για το ποιοι φοιτητές και για πόσο χρονικό διάστημα θα στεγάζονται στις Φοιτητικές Εστίες Περιβλέπτου. Αποτελείται από ένα κτηριακό συγκρότημα πέντε πτερύγων δυναμικότητας 470 δωματίων τα οποία διαθέτει σε ενεργούς φοιτητές του Π.Ι. β) Οι Φοιτητικές Κατοικίες Άρτας: Φοιτητικές Κατοικίες Άρτας βρίσκονται εκτός του χώρου του Πανεπιστημίου, στην Γέφυρα Αράχθου της πόλης της Άρτας. Η κυριότητα και η διαχείρισή τους ανήκει στο Π.Ι. Αποτελούνται από ένα κτηριακό συγκρότημα δυναμικότητας 76 δωματίων για τη στέγαση δικαιούχων ενεργών φοιτητών που φοιτούν στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στην Άρτα. γ) Οι Φοιτητικές Κατοικίες Ηγουμενίτσας: Φοιτητικές Κατοικίες Ηγουμενίτσας, βρίσκονται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις του πρώην ξενοδοχειακού συγκροτήματος Ξενία. Έχει παραχωρηθεί από τον ΕΟΤ μέχρι το 2027 και η διαχείρισή τους ανήκει στο Π.Ι. Διαθέτει 12 δίκλινα δωμάτια για τη στέγαση δικαιούχων ενεργών φοιτητών που φοιτούν στο Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα. Προϋπόθεση για τη λειτουργία του θεσμού των Φοιτητικών Κατοικιών είναι η αποδοχή, εκ μέρους των δικαιούχων φοιτητών και φιλοξενουμένων, των όρων και διατάξεων του παρόντος Εσωτερικού Κανονισμού. Άρθρο 2 ο ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN α. Συμβούλιο Φοιτητικής Μέριμνας (Ν. 4009/2011, άρθρο 50) Ζητήματα που άπτονται της θεσμικής λειτουργίας της Φοιτητικής Μέριμνας εν γένει (συμπεριλαμβανομένων και των Φοιτητικών Κατοικιών) συζητούνται στο Συμβούλιο Φοιτητικής Μέριμνας και ακολούθως προωθούνται στη Σύγκλητο για λήψη απόφασης. Το Συμβούλιο Φοιτητικής Μέριμνας αποτελείται κατά 60% από Καθηγητές και κατά 40% από φοιτητές (σύμφωνα με την πρόβλεψη του Ν. 4009/2011, άρθρο 50, παρ.1β*). Ο Οργανισμός του ιδρύματος προβλέπει τον ακριβή αριθμό των μελών του Συμβουλίου Φοιτητικής Μέριμνας, τον τρόπο ανάδειξης τους, τις συνεδριάσεις του συμβουλίου, τακτικές και έκτακτες, καθώς και τις ειδικότερες προϋποθέσεις και τα θέματα λειτουργίας του.

3 Σελίδα 3 από 23 Η ακριβής σύνθεση του Συμβουλίου Φοιτητικής Μέριμνας, μέχρι την ψήφιση του Οργανισμού, συγκροτείται με απόφαση της Συγκλήτου. Με την αριθ. 1070/ Απόφαση της Συγκλήτου στο Συμβούλιο Φοιτητικής Μέριμνας μετέχουν οι έντεκα (11) Κοσμήτορες των Σχολών του Π.Ι. και πέντε (5) φοιτητές του Φοιτητικού Συλλόγου Φοιτητικών Κατοικιών, εκ των οποίων οι τρεις (3) από την πόλη των Ιωαννίνων, ένας (1) από την Άρτα και ένας από την Ηγουμενίτσα. β. Εφορεία Φοιτητικών Κατοικιών Ο έλεγχος και η εποπτεία της διαχείρισης των Φοιτητικών Κατοικιών γίνεται με βάση τον Εσωτερικό Κανονισμό Φοιτητικών Κατοικιών από την Εφορεία Φοιτητικών Κατοικιών, η οποία είναι 5μελής και ορίζεται με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. H θητεία των μελών της Εφορείας είναι διετής. Η Εφορία Φοιτητικών Κατοικιών αποτελείται από: 1. δύο (2) μέλη Δ. E. Π., από τα οποία το ένα ορίζεται Πρόεδρος και το άλλο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Εφορίας 2. τον Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας, ως μέλος 3. τον/την Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης, ως μέλος 4. τον/την Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας, ως μέλος. Γραμματειακή υποστήριξη στο έργο της Εφορείας, παρέχει με απόφαση της Συγκλήτου, εντεταλμένος υπάλληλος της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας. H Εφορεία είναι αρμόδια κυρίως για: α) Την έγκριση των καταλόγων δικαιούχων στέγασης με βάση την εφαρμογή των κριτηρίων που προβλέπονται στο παρόντα Κανονισμό και επιλαμβάνεται να εξετάσει τυχόν ενστάσεις επ αυτών. Η συγκέντρωση των δικαιολογητικών, η αξιολόγηση των αιτήσεων των φοιτητών και η κατάρτιση των καταλόγων των δικαιούχων στέγασης φοιτητών γίνονται από τα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας. β) Την Εποπτεία της εφαρμογής του παρόντος Κανονισμού Λειτουργίας, δια των τμημάτων της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας. γ) Την απόφαση για την επιβολή κυρώσεων (περιλαμβανομένης και της αποβολής των στεγαζόμενων), όταν παραβιάζουν τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού, μετά από εισήγηση των αρμόδιων τμημάτων της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας. Σε σοβαρά θέματα παραβίασης των όρων του παρόντος Κανονισμού Λειτουργίας, ως δευτεροβάθμιο όργανο, επιλαμβάνεται η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου, με εισήγηση της οικείας Εφορείας.

4 Σελίδα 4 από 23 H Εφορεία των Φ. K. συνεδριάζει κατ ελάχιστο τρεις (3) φορές ανά ακαδημαϊκό έτος και εκτάκτως όταν ζητηθεί από τον Πρόεδρο ή εάν το ζητήσουν εγγράφως τρία (3) τουλάχιστον μέλη της. Δυνατότητα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής έχει και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου εκδίδοντας σχετική πρόσκληση και ορίζοντας έκτακτη συνεδρίαση. Οι συνεδριάσεις γίνονται κατά προτίμηση με φυσική παρουσία των μελών, μπορεί όμως να πραγματοποιηθούν με τηλεδιάσκεψη, στην περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα αυτή. Κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων τηρούνται πρακτικά από το/τη γραμματέα, τα οποία επικυρώνονται από τα μέλη της Εφορείας στο τέλος της συνεδρίασης. Η ημερήσια διάταξη αφού καταρτισθεί από τον Πρόεδρο της Εφορείας κοινοποιείται στα μέλη της και στον Πρύτανη, δύο (2) τουλάχιστον ημέρες πριν από την συνεδρίαση. Τα μέλη της Εφορείας δεν δικαιούνται αμοιβής ή αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της Εφορείας. H Εφορεία μπορεί να συστήνει Επιτροπές από μέλη της, αναθέτοντάς τους επί μέρους αρμοδιότητες ή τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων, που έχουν σχέση με τη στέγαση των φοιτητών (τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι τήρησης των όρων του Κανονισμού από τους διαμένοντες φοιτητές, διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων κλπ.) Η Εφορεία σε συνεργασία με τη Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας μπορεί να υποβάλλει στη Σύγκλητο προτάσεις για αλλαγές ή βελτιώσεις στη λειτουργία των Φ.Κ. γ) ι. Τμήμα Πρόνοιας και Εκδηλώσεων (Ιωάννινα) Την καθημερινή διαχείριση των Φοιτητικών Κατοικιών στα Ιωάννινα έχει το Τμήμα Πρόνοιας και Εκδηλώσεων, το οποίο είναι αρμόδιο για την προώθηση και διεκπεραίωση κάθε θέματος που αναφέρεται στη στέγαση των φοιτητών και στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων λειτουργίας των Φοιτητικών Κατοικιών. -ιι. Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας (Άρτα) Την γραμματειακή και διοικητική υποστήριξη όλων των θεμάτων που άπτονται της Φοιτητικής Εστίας στην Άρτα καθώς και την σχετική ενημέρωση όλων των διαμενόντων φοιτητών έχει το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας Άρτας. Την επίβλεψη της καθημερινής λειτουργίας της Φοιτητικής Εστίας Άρτας (ενδεικτικά: ενημέρωση βλαβών και ζημιών, θέματα καθαριότητας, ενημέρωση για προμήθεια υγρών καυσίμων, ανταλλακτικών, υποδοχή φοιτητών, τακτοποίηση αυτών στα δωμάτια, παράδοση και παραλαβή κλειδιών και μαγνητικών καρτών, φύλαξη) έχει το θυρωρείο της Φοιτητικής Εστίας Άρτας.

5 Σελίδα 5 από 23 -ιιι. Γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας (Ηγουμενίτσα) Την καθημερινή διαχείριση της Φοιτητικής Εστίας στην Ηγουμενίτσα έχει το γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας στην Ηγουμενίτσα, το οποίο είναι αρμόδιο για την προώθηση και διεκπεραίωση κάθε θέματος που αναφέρεται στη στέγαση των φοιτητών και στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων λειτουργίας της εκεί Φοιτητικής Εστίας. Άρθρο 3 ο Φοιτητικός Σύλλογος Φοιτητικών Κατοικιών (ΦΣΦΚ) α. Για την ομαλή λειτουργία των Φοιτητικών Κατοικιών κρίνεται απαραίτητη η συμμετοχή όλων των διαμενόντων φοιτητών όπως έχουν επιλεγεί σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό. Η εκπροσώπηση των φοιτητών θα γίνεται μέσω του Φοιτητικού Συλλόγου Πανεπιστημιακών Κατοικιών. Ο ΦΣ λειτουργεί σύμφωνα με τα καταστατικά του. β. Ο ΦΣ οφείλει να καταθέτει στη Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας καθώς και στα αντίστοιχα Τμήματα/Γραφεία που άπτονται της στέγασης το καταστατικό του και να γνωστοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας των εκπροσώπων του. γ. Ο ρόλος του Συλλόγου είναι επικουρικός στα Όργανα Διαχείρισης Φοιτητικής Μέριμνας. δ. Ο Σύλλογος μπορεί μεταξύ των άλλων να: i. Εισηγείται στην Συμβούλιο Φοιτητικής Μέριμνας προτάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις Φ.Κ. ii. Να βρίσκεται σε επικοινωνία και συνεργασία με τα αρμόδια Τμήματα ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα που ανακύπτουν iii. Να συνεργάζεται με τα αρμόδια τμήματα για την υλοποίηση δράσεων ως Σύλλογος ή ομάδες φοιτητών διαμενόντων στις ΦΚΠΙ. Άρθρο 4 ο ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ Στις Φ.K.Π.I. γίνονται δεκτοί για διαμονή ενεργοί φοιτητές, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ν. 4009, άρθρο 2, παρ. γ), οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας των οικογενειών τους. Κριτήριο για την επιλογή και διαμονή σε δωμάτιο των Φ. Κ. είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των ενδιαφερομένων. Συνεκτιμώνται λόγοι υγείας καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Μετά το πρώτο έτος φοίτησης συνεκτιμάται και η ενεργό συμμετοχή του στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η επιλογή γίνεται με βάση την ποσόστωση όπως

6 Σελίδα 6 από 23 αναφέρεται στην επόμενη παράγραφο και το σύστημα μοριοδότησης όπως αναφέρεται αναλυτικά στο άρθρο 6. Συγκεκριμένα, στις Φ.Κ.Π.Ι. γίνονται δεκτοί για διαμονή: α) Προπτυχιακοί φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στην συγκεκριμένη πόλη και οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής των οικογενειών τους και σε ποσοστό τουλάχιστον 95% των δωματίων στα Ιωάννινα, τουλάχιστον 99% των δωματίων στην Άρτα, και σε ποσοστό 100% των κλινών στην Ηγουμενίτσα. β) Μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εδρεύουν στην συγκεκριμένη πόλη και οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον τόπο διαμονής των οικογενειών τους και σε ποσοστό μέχρι 5% (4% για μεταπτυχιακούς + 1% για υποψήφιους διδάκτορες) των δωματίων στα Ιωάννινα και μέχρι 1% των δωματίων στην Άρτα. Φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων εξ αποστάσεως δε δικαιούνται στέγαση στις Φ.Κ. Η παραχώρηση των δωματίων γίνεται: α) Στους προπτυχιακούς φοιτητές για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών. Η διαμονή τους θα ανανεώνεται το δεύτερο έτος αφού καταθέτουν αναλυτική βαθμολογία ή βεβαίωση επίδοσης από τη Γραμματεία του Τμήματος με την οποία θα αποδεικνύεται ότι έχουν περάσει τουλάχιστον το 50% των μαθημάτων των προηγουμένων ακαδημαϊκών ετών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις αποφασίζει η Εφορεία. Μετά το πέρας αυτού θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση. Σε κάθε περίπτωση ο μέγιστος χρόνος διαμονής αυτών στις ΦΚΠΙ δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ελάχιστο χρόνο φοίτησης για τη λήψη πτυχίου προσαυξημένο κατά τέσσερα (4) εξάμηνα (ν+2 έτη). β) Στους μεταπτυχιακούς φοιτητές για χρονικό διάστημα ίσο προς τη διάρκεια του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών (ν έτη), και γ) Στους υποψήφιους διδάκτορες για τα δύο πρώτα έτη του αντίστοιχου προγράμματος. Η διαμονή αυτών θα ανανεώνεται το δεύτερο έτος αφού καταθέτουν αντίγραφο της ετήσιας έκθεσης προόδου της διδακτορικής τους διατριβής που έχει κατατεθεί στη Γραμματεία του Τμήματός τους. Σε αντίθετη περίπτωση θα διακόπτεται. (Μετά το πέρας αυτού θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση). Ο μέγιστος χρόνος διαμονής των Υ.Δ δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) έτη. Λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος πρώτης εγγραφή στη Σχολή/Τμήμα. Σε περίπτωση αλλαγής Σχολής/Τμήματος λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος εγγραφής στην πρώτη Σχολή, εφόσον ο φοιτητής διαμένει έκτοτε στις Φ.Κ.Π.Ι. Τα παραπάνω χρονικά όρια υπολογίζονται από την αρχή του εξαμήνου πρώτης εγγραφής (για τους προπτυχιακούς), το εξάμηνο έναρξης του ΠΜΣ που

7 Σελίδα 7 από 23 παρακολουθούν (για τους μεταπτυχιακούς) και του ορισμού Συμβουλευτικής Επιτροπής (για τους υποψήφιους διδάκτορες εκτός ΠΜΣ). Σε περίπτωση διακοπής ή αναστολής των σπουδών για εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων ή για άλλους λόγους, ο χρόνος της διακοπής δεν υπολογίζεται για τη συμπλήρωση των παραπάνω ορίων, τα οποία αυξάνονται κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της διακοπής. Σε κάθε περίπτωση η διακοπή ή αναστολή σπουδών θα βεβαιώνεται από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος. Οι φοιτητές οφείλουν να παραδώσουν το δωμάτιό τους όταν ανακηρυχθούν πτυχιούχοι. Φοιτητές που διαμένουν μόνιμα εκτός Ηπείρου κατ εξαίρεση μπορούν να παραμείνουν μέχρι και την τελετή ορκωμοσίας τους, έπειτα από γραπτό αίτημά τους και απόφαση της Εφορίας Φοιτητικών Κατοικιών. Οι φοιτητές μπορούν να απομακρύνονται πρόσκαιρα από τις Φ.Κ όταν λόγοι υγείας το επιβάλλουν και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια άλλων φοιτητών. Για να συμπεριληφθεί κάποιος στη διαδικασία επιλογής, πρέπει απαραίτητα να πληροί τις εξής προϋποθέσεις: 1. Να έχει υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτησή του μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός. Για τις ΦΚΠΙ κυριότητας ή μη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι αιτήσεις και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά υποβάλλονται στην ανάλογη ηλεκτρονική διεύθυνση. Ειδικότερα για την πόλη των Ιωαννίνων όλοι οι ενδιαφερόμενοι για στέγαση υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Πρόνοιας Εκδηλώσεων της Δ/νσης Φοιτητικής Μέριμνας στην Πανεπιστημιούπολη Δουρούτης. 2. Να είναι ενεργός φοιτητής (ν. 4009, άρθρο 2, παρ. γ) τόσο κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης όσο και κατά το διάστημα για το οποίο ζητείται δωμάτιο. 3. Να μην έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας, προκειμένου για προπτυχιακούς και το 28ο έτος, προκειμένου για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Για εξαιρετικές περιπτώσεις (πχ. καθυστερημένη έναρξη φοίτησης) αποφασίζει η Εφορεία. 4. Το Τμήμα του Πανεπιστημίου που φοιτά να εδρεύει στην πόλη όπου λειτουργούν οι Φ.Κ. 5. Να μην έχει εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο με κατατακτήριες εξετάσεις ή για απόκτηση δεύτερου πτυχίου. 6. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό

8 Σελίδα 8 από 23 τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν από κάθε πηγή. Στην έννοια του οικογενειακού εισοδήματος δεν υπολογίζονται ποσά έκτακτων αποζημιώσεων (εφάπαξ, αποζημίωση απολυομένων κ.λπ.), τίμημα πώλησης ακινήτου. Αν ο φοιτητής είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης και ταυτόχρονα είναι και προστατευόμενο μέλος του γονέα, τότε το συνολικό οικογενειακό εισόδημα θα υπολογίζεται αθροιστικά. 7. Η οικογένειά του να μην έχει τόπο μόνιμης διαμονής ή να διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία σε ακτίνα μέχρι 40 χλμ. από την πόλη όπου λειτουργεί η Φ.Κ. Με απόφαση της Εφορείας η απόσταση μπορεί να μειωθεί στα 20 χλμ. όταν υπάρχουν αποδεδειγμένα αντικειμενικές δυσκολίες μετακίνησης των φοιτητών και ιδιαίτερα όταν η μόνιμη κατοικία τους είναι στον ορεινό όγκο του συγκεκριμένου Νομού. 8. Να έχει ενεργό συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία μετά το πρώτο έτος φοίτησης για κάθε χρόνο φοίτησης και ειδικότερα να έχει εξεταστεί επιτυχώς τουλάχιστον στα μισά μαθήματα (50%) των προηγούμενων ακαδημαϊκών ετών για το οποίο αιτείται την διαμονή του στη Φ.Κ. Συνολικός αριθμός μαθημάτων θεωρείται ο προβλεπόμενος στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. Για την πλήρωση του κριτηρίου αυτού λαμβάνονται υπόψη όλες οι εξεταστικές περίοδοι που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη. 9. Να μην εκπονεί πρακτική άσκηση εκτός του Νομού όπου λειτουργούν οι Φ.Κ Να έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις ή εκκρεμότητες προς το Πανεπιστήμιο. 11. Να μην έχει απομακρυνθεί από τις Φ. K. με προηγούμενη πειθαρχική απόφαση της Εφορείας ή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. A. ΔIKAIOΛOΓHTIKA Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ενδιαφέρονται να διαμείνουν στις Φοιτητικές Κατοικίες, υποβάλλουν στο αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Φοιτητικής Μέριμνας MEΣA ΣTIΣ KAΘOPIΣMENEΣ ΠPOΘEΣMIEΣ ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 1. Βεβαίωση Αναλυτικής Βαθμολογίας με ECTS της Γραμματείας του Τμήματος στο οποίο φοιτά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποβάλλουν ανάλογη βεβαίωση αναλυτικής βαθμολογίας της Γραμματείας του Τμήματός τους, όπου βεβαιώνεται η ιδιότητά τους ως μεταπτυχιακών φοιτητών σε θεσμοθετημένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

9 Σελίδα 9 από 23 του Πανεπιστημίου, ή εφόσον είναι υποψήφιοι διδάκτορες βεβαίωση ότι υπάρχει ή πρόκειται να συσταθεί εντός διμήνου Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την αρμόδια δημοτική ή κοινοτική αρχή. Το πιστοποιητικό να έχει τουλάχιστον τρίμηνη ισχύ από την ημέρα κατάθεσης. 3. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας 4. Μία πρόσφατη έγχρωμη μικρή φωτογραφία τύπου ταυτότητας Αντίγραφο της πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) : α. Των γονέων ή του γονέα που έχει την επιμέλεια. Σε περίπτωση διάστασης, η επιμέλεια των παιδιών θα πρέπει να αποδεικνύεται με δικαστική απόφαση, συνοδευόμενη και από υπεύθυνη δήλωση για καταβολή ή όχι διατροφής τόσο στον/στην σύζυγο όσο και στα παιδιά. Σε αντίθετη περίπτωση, υποβάλλονται υποχρεωτικά φορολογικές δηλώσεις και των δύο γονέων. β. Του ίδιου του ενδιαφερόμενου εφόσον δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα προσώπων που συνοικούν και βαρύνουν τον φορολογούμενο γονέα. Σε κάθε περίπτωση που δεν υπάρχει υποχρέωση φορολογικής δήλωσης πρέπει να προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ. 5.2 Την εικόνα αποδοχών της πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. 6. Την τελευταία Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου των γονέων, του ιδίου του ενδιαφερόμενου και των λοιπών εξαρτώμενων τέκνων εφόσον υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Αν δεν υπάρχουν πράξεις διοικητικού προσδιορισμού φόρου, η διαδικασία επιλογής προχωράει με τα στοιχεία των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος με την υποχρέωση του ενδιαφερόμενου να τις προσκομίσει έγκαιρα πριν την παραλαβή δωματίου. Αν δεν προσκομίζονται ούτε τότε, ο δικαιούχος θα διαγράφεται από τον πίνακα επιλογής και το δωμάτιο θα δίνεται σε αναπληρωματικό δικαιούχο από τον ίδιο πίνακα. 7. Αντίγραφο τελευταίας βεβαίωσης δηλωθείσας περιουσιακής κατάστασης (Ε9) των γονέων, του ιδίου του ενδιαφερόμενου και των λοιπών εξαρτώμενων τέκνων. 8. Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων που επικαλείται κάποιος (πολυτεκνία, αδελφός φοιτητής σε ανώτατο Ίδρυμα της ημεδαπής, απώλεια γονέα, ανεργία γονέα, γονείς σε διάσταση, σοβαροί λόγοι υγείας του ίδιου του

10 Σελίδα 10 από 23 ενδιαφερόμενου ή μελών της οικογένειας, άλλοι έκτακτοι λόγοι που βαρύνουν οικονομικά την οικογένεια, πρόοδος στις σπουδές). Στην περίπτωση επίκλησης λόγων υγείας θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από το ΚΕ.Π.Α. (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, πρώην πρωτοβάθμια δημόσια υγειονομική επιτροπή) όπου θα τεκμηριώνονται οι λόγοι αυτοί και θα κρίνεται η σοβαρότητά τους. 9. Προκειμένου για αλλοδαπό φοιτητή, θα προσκομίσει το Διαβατήριό του, άδεια παραμονής και βεβαίωση Οικονομικής Υπηρεσίας (Εφορίας) από τον τόπο καταγωγής του (επίσημα μεταφρασμένη στην ελληνική γλώσσα 1 ). B. XPONOΣ YΠOBOΛHΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ 1. Οι νεοεισερχόμενοι Α/ετείς φοιτητές υποβάλλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στις προθεσμίες που γίνονται και οι εγγραφές στα Τμήματα εισαγωγής τους. Οι νέοι φοιτητές ειδικών κατηγοριών (ομογενείς, αλλοδαποί κλπ) υποβάλλουν αιτήσεις στην προθεσμία που γίνονται οι εγγραφές τους στις Σχολές. 2. Οι φοιτητές των άλλων ετών (προπτυχιακοί και ήδη εγγεγραμμένοι μεταπτυχιακοί) υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους κάθε χρόνο μέσα σε καθορισμένες προθεσμίες που ανακοινώνονται από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας (συνήθως Μάιο & Ιούνιο) και λήγουν με την ημερομηνία λήξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. 3. Οι ομογενείς και αλλοδαποί υπότροφοι στα Ιωάννινα υποβάλλουν αιτήσεις στη Γραμματεία του ΔΙΚΕΠΠΕΕ που διαχειρίζεται τον ξενώνα του Ιδρύματος και τα δωμάτια φιλοξενίας σπουδαστών προγραμμάτων ανταλλαγών. Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από τους νέους στην προθεσμία που γίνονται οι εγγραφές τους στις Σχολές και από τους παλαιότερους στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους. 4. Οι νέοι μεταπτυχιακοί φοιτητές, που οι διαδικασίες πρόσληψής τους είναι σε εξέλιξη στις αρχές κάθε ακαδημαϊκού έτους, υποβάλλουν αιτήσεις μετά την 1 Η επίσημη μετάφρασή τους γίνεται: από αρμόδια κατά νόμο αρχή του Υπουργείου Εξωτερικών ή την Πρεσβεία ή το Προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο ή από άμισθο ερμηνέα διορισμένο βάσει του (ν.). Ειδικώς όμως μετά τον νέο Κώδικα Δικηγόρων (ν.), μεταφράσεις ξενόγλωσσων εγγράφων που γίνονται από δικηγόρο μετά την γίνονται δεκτές εφόσον ο δικηγόρος βεβαιώνει ότι ο ίδιος έχει επαρκή γνώση της γλώσσας από και προς την οποία μετέφρασε, ή σύμφωνα με το άρθρο 36 του ν. 4194/2013. Τα ανωτέρω (τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις) γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά σε ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές και έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο. Γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, τα οποία έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο.

11 Σελίδα 11 από 23 ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψής τους και αφού εγγραφούν στο Τμήμα υποδοχής. Για την κατηγορία αυτή εκδίδεται σχετική ανακοίνωση συνήθως περί τα τέλη Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου. Οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, ορίζονται για κάθε κατηγορία με σχετικές ανακοινώσεις της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας και είναι αποκλειστικές. Εκπρόθεσμες αιτήσεις καθώς και ελλιπή δικαιολογητικά δεν γίνονται δεκτά. Επίσης, στοιχεία που κατατίθενται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν λαμβάνονται υπόψη, εκτός αν είναι διευκρινιστικά των ήδη κατατεθέντων. Άρθρο 5 ο ΠPOΫΠOΘEΣEIΣ ΓIA THN EΠIΛOΓH Για να συμπεριληφθεί κάποιος στη διαδικασία επιλογής, πρέπει απαραίτητα να ικανοποιεί τις εξής προϋποθέσεις: 1. Να έχει υποβάλει την αίτησή του μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός. 2. Να έχει τις προϋποθέσεις της επόμενης παραγράφου τόσο κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης όσο και κατά το διάστημα για το οποίο ζητείται δωμάτιο. 3. Αν πρόκειται για προπτυχιακό φοιτητή η διάρκεια φοίτησής του να μην έχει υπερβεί τη διάρκεια των εξαμήνων που απαιτούνται για τη λήψη του τίτλου σπουδών σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών προσαυξημένη κατά τέσσαρα (4) εξάμηνα (ν+2 έτη). Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές (για μεταπτυχιακό δίπλωμα) δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση μόνο εφόσον βρίσκονται εντός των ορίων της ελάχιστης διάρκειας των σπουδών που προβλέπει το Πρόγραμμα Μ.Σ. που παρακολουθούν. Οι υποψήφιοι διδάκτορες εκτός ΠΜΣ δεν πρέπει να έχουν υπερβεί τα 4 χρόνια από τον ορισμό της 3μελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής. Τα παραπάνω χρονικά όρια υπολογίζονται από την αρχή του εξαμήνου πρώτης εγγραφής (για τους προπτυχιακούς), το εξάμηνο έναρξης του ΠΜΣ που παρακολουθούν (για τους μεταπτυχιακούς) και του ορισμού Συμβουλευτικής Επιτροπής (για τους υποψήφιους διδάκτορες εκτός ΠΜΣ). Σε περίπτωση διακοπής ή αναστολής των σπουδών για εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων ή για άλλους λόγους, ο χρόνος της διακοπής δεν υπολογίζεται για τη συμπλήρωση των παραπάνω ορίων, τα οποία αυξάνονται κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της διακοπής. Σε κάθε περίπτωση η διακοπή ή αναστολή σπουδών θα βεβαιώνεται από τη Γραμματεία του οικείου Τμήματος. 4. Να μην έχει συμπληρώσει το 25 ο έτος της ηλικίας, προκειμένου για προπτυχιακούς και το 28 ο έτος, προκειμένου για μεταπτυχιακούς φοιτητές και

12 Σελίδα 12 από 23 υποψήφιους διδάκτορες. Για εξαιρετικές περιπτώσεις (πχ. καθυστερημένη έναρξη φοίτησης) αποφασίζει η Εφορεία. 5. Να μην έχει εγγραφεί στο Πανεπιστήμιο με κατατακτήριες εξετάσεις ή για απόκτηση δεύτερου πτυχίου. 6. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν από κάθε πηγή. Στην έννοια του οικογενειακού εισοδήματος δεν υπολογίζονται ποσά έκτακτων αποζημιώσεων (εφάπαξ, αποζημίωση απολυομένων κ.λπ.), τίμημα πώλησης ακινήτου. Αν ο φοιτητής είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης και ταυτόχρονα είναι και προστατευόμενο μέλος του γονέα, τότε το συνολικό οικογενειακό εισόδημα θα υπολογίζεται αθροιστικά. 7. Η οικογένειά του να μην έχει τόπο μόνιμης διαμονής ή να διαθέτει ιδιόκτητη κατοικία σε ακτίνα μέχρι 40 χλμ. από την πόλη όπου λειτουργεί η Φ.Κ. Με απόφαση της Εφορείας η απόσταση μπορεί να μειωθεί στα 20 χλμ. όταν υπάρχουν αποδεδειγμένα αντικειμενικές δυσκολίες μετακίνησης των φοιτητών και ιδιαίτερα όταν η μόνιμη κατοικία τους είναι στον ορεινό όγκο του συγκεκριμένου Νομού. 8. Να έχει ενεργό συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία μετά το πρώτο έτος φοίτησης για κάθε χρόνο φοίτησης και ειδικότερα να έχει εξεταστεί επιτυχώς τουλάχιστον στα μισά μαθήματα (50%) των προηγούμενων ακαδημαϊκών ετών για το οποίο αιτείται την διαμονή του στη Φ.Κ. Συνολικός αριθμός μαθημάτων θεωρείται ο προβλεπόμενος στο ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών. Για την πλήρωση του κριτηρίου αυτού λαμβάνονται υπόψη όλες οι εξεταστικές περίοδοι που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη. 9. Να μην εκπονεί πρακτική άσκηση εκτός του Νομού όπου λειτουργούν οι Φ.Κ Να έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις ή εκκρεμότητες προς το Πανεπιστήμιο. 11. Να μην έχει απομακρυνθεί από τις Φ. K. με προηγούμενη πειθαρχική απόφαση της Εφορείας ή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

13 Σελίδα 13 από 23 Άρθρο 6 ο Α. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ-ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Για την επιλογή των φοιτητών που θα στεγαστούν στις Φ.Κ., τα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας, υπό την εποπτεία της Εφορείας, καταρτίζουν καταλόγους κατανέμοντας τις έγκυρες αιτήσεις, ανάλογα με την κύρια πηγή εισοδημάτων στις παρακάτω τέσσερις (4) κατηγορίες: α) Τέκνα αγροτών β) Τέκνα ελεύθερων επαγγελματιών γ) Τέκνα μισθωτών ιδιωτικού τομέα δ) Τέκνα μισθωτών δημοσίου τομέα H ένταξη των προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και υποψήφιων διδακτόρων στις παραπάνω κατηγορίες γίνεται με βάση την κύρια πηγή των εισοδημάτων την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου και τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Όταν τα εισοδήματα προέρχονται κυρίως από μίσθωση ακινήτων οι υποψήφιοι κατατάσσονται στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών. Επίσης, οι περιπτώσεις εργαζομένων (όχι συνταξιούχων) που εμφανίζουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, αλλά δεν αποδεικνύεται ότι παρέχουν εξαρτημένη εργασία μισθωτού (τα εισοδήματα που δηλώνουν προκύπτουν έμμεσα από τον αριθμό των ενσήμων), θωρούνται ότι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και κατατάσσονται στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών. Για να καταταγούν στην κατηγορία των μισθωτών θα πρέπει να αποδεικνύεται η παροχή μισθωτών υπηρεσιών με βεβαίωση του εργοδότη. Αφού ολοκληρωθούν οι καταστάσεις υποψηφίων ανά κατηγορία, καθορίζεται, ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων της κάθε κατηγορίας ο αριθμός δωματίων που θα διατεθούν σε κάθε μία από αυτές. H επιλογή για διαμονή στις φοιτητικές κατοικίες γίνεται από την Εφορεία Φοιτητικών Κατοικιών σύμφωνα με την ποσόστωση και το σύστημα μοριοδότησης όπως περιγράφεται αναλυτικά παρακάτω. Συγκεκριμένα, η επιλογή για διαμονή των φοιτητών που αιτούνται στέγαση, γίνεται κατά φθίνουσα σειρά του συνόλου των μορίων που συγκεντρώνουν από τα κάτωθι κριτήρια: 1. Εισοδηµατικά Κριτήρια Δικαίωµα διεκδίκησης παροχών στέγασης έχει οικογένεια της οποίας το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ προσαυξανόμενο κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, πέραν του ενός. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό

14 Σελίδα 14 από 23 τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων που τον βαρύνουν από κάθε πηγή. Στην έννοια του οικογενειακού εισοδήματος δεν υπολογίζονται ποσά έκτακτων αποζημιώσεων (εφάπαξ, αποζημίωση απολυομένων κ.λπ.), τίμημα πώλησης ακινήτου. Αν ο φοιτητής είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης και ταυτόχρονα είναι και προστατευόμενο μέλος του γονέα, τότε το συνολικό οικογενειακό εισόδημα θα υπολογίζεται αθροιστικά. Στη συνέχεια ακολουθεί υπολογισμός του αριθμού των μελών της οικογένειας του κάθε υποψηφίου. Ως μέλη λογίζονται οι γονείς και τα τέκνα που, σύμφωνα με το νόμο, εμφανίζονται στη φορολογική δήλωση των γονέων ως εξαρτώμενα μέλη (Εξαρτώμενα μέλη άρθρο 11, παρ.1β,γ,ε του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167Α/ ). Με βάση τα στοιχεία των προηγουμένων παραγράφων (οικογενειακό εισόδημα και μέλη οικογένειας) υπολογίζεται το κατά κεφαλήν εισόδημα κάθε υποψηφίου, με διαίρεση του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος δια του αριθμού των μελών της οικογένειάς του. Η μοριοδότησή του κατά κεφαλήν εισοδήματος γίνεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα. Πίνακας Μοριοδότησης Κατά Κεφαλήν Εισοδήματος Κατά Κεφαλήν Εισόδημα Μόρια 0, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,00 και άνω έως το ανώτατο 0 εισοδηματικό όριο 2. Κοινωνικά Κριτήρια Στην αξιολόγηση των αιτήσεων λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά προβλήματα/ δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο φοιτητής ή/και η οικογένειά του, νοουμένου ότι επισυνάπτονται όλα τα σχετικά πιστοποιητικά/βεβαιώσεις. Συγκεκριμένα, θα

15 Σελίδα 15 από 23 λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω προβλήματα/συνθήκες, που συγκεντρώνουν τα ακόλουθα µόρια: Πίνακας Μοριοδότησης Κοινωνικών Κριτηρίων Κοινωνική κατάσταση- Προβλήματα υγείας Μόρια Απαραίτητα Δικαιολογητικά Ορφανός και από τους δύο γονείς 10 Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και όπου Μονογονεïκή οικογένεια 5 απαιτείται δικαστική απόφαση που ορίζει την επιμέλεια Πιστοποιητικό οικογενειακής Τριτεκνία με την προϋπόθεση ότι και τα κατάστασης, Δήλωση τρία τέκνα είναι εξαρτώμενα και έως 25 1 Φορολογίας Εισοδήματος, ετών εάν σπουδάζουν Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού φόρου, Βεβαίωση σπουδών 1 Πιστοποιητικό οικογενειακής +1 κατάστασης, Δήλωση Πολυτεκνία για Φορολογίας Εισοδήματος και κάθε Πράξη Διοικητικού εξαρτώμενο Προσδιορισμού φόρου τέκνο Αδελφός/η ενεργός προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής/τρια σε Βεβαίωση Σπουδών Ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αδελφού/ής ενεργού φοιτητή, ημεδαπής για τη λήψη πρώτου που βρίσκεται στον πρώτο ή πτυχίου ή μεταπτυχιακού αντίστοιχα δεύτερο κύκλο σπουδών, σε Εκτός τόπου κατοικίας γονέων Ιδρύματα ανώτατης ή/και του εκτός του τόπου φοίτησης του φοιτητή 2 εκπαίδευσης της ημεδαπής Εντός τόπου κατοικίας γονέων ή/και εντός του τόπου φοίτησης 1 του φοιτητή Μέλη της οικογένειας με σοβαρή ασθένεια ή σοβαρή αναπηρίας από 67% και άνω: α) ένας γονέας β) αδελφός/η γ) δύο γονείς Πρόσφατη βεβαίωση ΚΕ.Π.Α ή σύνταξης ανικανότητας με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% Φοιτητής με σοβαρό πρόβλημα υγείας (που δεν εμπίπτει στην κατηγορία του 5%) Ανεργία με ελάχιστο χρόνο το τελευταίο εξάμηνο: α) ένας γονέας β) και οι δύο γονείς Βεβαίωση ΚΕ.Π.Α. με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ όπου να φαίνεται το ακριβές χρονικό διάστημα της ανεργίας

16 Σελίδα 16 από 23 Κατ εξαίρεση, στεγάζονται στις ΦΚΠΙ χωρίς να ενταχθούν στην διαδικασία αξιολόγησης οι φοιτητές που ανήκουν στην κατηγορία ΑΜΕΑ. 3. Ακαδημαϊκά κριτήρια Πίνακας Μοριοδότησης ακαδημαϊκών κριτηρίων Ποσοστό επιτυχίας επί του συνόλου των προβλεπομένων Μόρια ects έως το προηγούμενο εξάμηνο φοίτησης 0%-49% 0 50%-74% 2 75%-100% 3 Νεοεισαχθέντες 3 Με βάση τη μοριοδότηση, όπως τελικά διαμορφώνεται κατά τα ανωτέρω, συντάσσονται ανά κατηγορία πίνακες με τη σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων. Σε περίπτωση ισοδυναμίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων της ίδιας κατηγορίας λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση, με προτεραιότητα στους ορφανούς φοιτητές και στη συνέχεια στους φοιτητές με τα περισσότερα μέλη στην οικογένειά τους καθώς και σε αυτούς με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση. Στις κατηγορίες των ομογενών, αλλοδαπών κλπ, όπου τα οικονομικά στοιχεία ενδέχεται να μην είναι συγκρίσιμα, η κατάταξη γίνεται από την Εφορεία κατά περίπτωση και με τρόπο που θα συνεκτιμά όλα τα στοιχεία της ατομικής και οικογενειακής τους κατάστασης και σε αυτούς με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση. Από τους πίνακες αυτούς γίνονται δεκτοί για διαμονή όσοι αντιστοιχούν στον αριθμό δωματίων που αναλογικά έχουν διατεθεί σε κάθε κατηγορία. Οι υπόλοιποι θεωρούνται αναπληρωματικοί με τη σειρά αναγραφής τους στον πίνακα. Οι υπότροφοι των παρακάτω κατηγοριών που φοιτούν στα Ιωάννινα υποβάλλουν αιτήσεις στη Γραμματεία του ΔΙΚΕΠΠΕΕ που διαχειρίζεται τον ξενώνα του Ιδρύματος και τα δωμάτια φιλοξενίας: Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, που δεν έχουν εισοδήματα στην Ελλάδα, Αλλοδαποί, Κύπριοι, Άτομα με ειδικές ανάγκες Β. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗ 1. H Εφορεία Φοιτητικών Κατοικιών, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, ανακοινώνει τα ονόματα των φοιτητών, που επιλέγονται με την παραπάνω διαδικασία για τη χορήγηση δωματίου. Για τους Α/ετείς φοιτητές τα αποτελέσματα της

17 Σελίδα 17 από 23 επιλογής ανακοινώνονται εντός του επόμενου μηνός από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Η κατάσταση αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του αρμοδίου Τμήματος καθώς και στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και περιλαμβάνει κατά αλφαβητική σειρά τα ονόματα των δικαιούχων. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν είναι στον πίνακα επιλεγέντων μπορούν να πληροφορούνται τη σειρά κατάταξής τους ως αναπληρωματικών από τα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας. 2. Αιτήσεις - Ενστάσεις υποψηφίων για επανεξέταση στοιχείων που είχαν κατατεθεί εμπρόθεσμα και που κατά τη γνώμη τους δεν υπολογίστηκαν ή δεν εκτιμήθηκαν σωστά, σύμφωνα με τον Κανονισμό, υποβάλλονται εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας. Οι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται αμέσως από την αρμόδια Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας και αν είναι δυνατόν παρουσία του ενδιαφερομένου. Αν από τον σχετικό έλεγχο διαπιστωθούν παραλήψεις ή λάθος εκτιμήσεις γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη της Εφορίας Φ. Κ. οι αναγκαίες διορθώσεις στους πίνακες κατάταξης και οι πίνακες αυτοί καθίστανται οριστικοί. 3. H παραλαβή των δωματίων ή ανανέωση της παραμονής γίνεται σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από τα αρμόδια τμήματα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας για τους παλαιούς φοιτητές και για τους Α/ετείς μέσα σε 10 ημέρες από την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων επιλογής. 4. Η παραλαβή των δωματίων γίνεται από τους ίδιους τους δικαιούχους με την επίδειξη ταυτότητας. Αν ο φοιτητής που έχει επιλεγεί δεν προσέλθει μέσα στην καθορισμένη προθεσμία για την παραλαβή του δωματίου και δεν έχει ενημερώσει για κάποιο κώλυμα, θεωρείται ότι έπαψε να ενδιαφέρεται, οπότε χωρίς καμία ειδοποίηση το δωμάτιο δίνεται σε αναπληρωματικό, σύμφωνα με τον αντίστοιχο πίνακα κατάταξης της κατηγορίας του. 5. Αλλαγές δωματίων μεταξύ των δικαιούχων δεν επιτρέπονται χωρίς την έγκριση της αρμόδια Υπηρεσίας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια και εφόσον αποδεδειγμένα υπάρχουν λόγοι που επιβάλλουν την αλλαγή δωματίου, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στη Γραμματεία του αρμοδίου Τμήματος και να ζητά την αλλαγή. 6. Ο συνολικός χρόνος διαμονής στις Φ. Κ. οριοθετείται κατά περίπτωση από την ύπαρξη των προϋποθέσεων του άρθρου Οι φοιτητές που εξαντλούν τα όρια για διαμονή στις Φ. Κ. και κατά τη διαδικασία επιλογής του Ιουνίου δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση, αν οφείλουν

18 Σελίδα 18 από 23 μαθήματα για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, μπορούν να ζητήσουν προσωρινά και μόνο μέχρι το μήνα Σεπτέμβριο του έτους αυτού τη συνέχιση της παραμονής τους σε δωμάτιο. Την 1 η Οκτωβρίου και σε κάθε περίπτωση πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των Α/ετών, υποχρεούνται να παραδώσουν οριστικά το δωμάτιο. 8. Σε δωμάτια που κενώνονται κατά τη διάρκεια του έτους και μένουν αδιάθετα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τυχόν αναπληρωματικούς μπορεί να φιλοξενούνται, για διάστημα μέχρι ένα μήνα, φοιτητές που διαμένουν σε περιοχές εκτός νομού Ιωαννίνων και έρχονται στο πανεπιστήμιο για συμμετοχή σε εξετάσεις ή επιστημονικές εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου. Στην περίπτωση αυτή και ανεξάρτητα από τη διάρκεια παραμονής καταβάλλουν ποσό αντίστοιχο με τη συμμετοχή ενός μηνός. Άρθρο 7 ο KATANOMH ΔΩMATIΩN Ο συνολικός αριθμός των δωματίων που διαχειρίζονται η Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας και η Εφορεία Φοιτητικών Κατοικιών κατανέμεται στις κατηγορίες ενδιαφερομένων του άρθρου 6 με απόφαση της Εφορείας Φοιτητικών Κατοικιών κατά τη διαδικασία επιλογής. Κατά τη διαδικασία διάθεσης των δωματίων που θα γίνεται κάθε δύο έτη τη χρονική περίοδο μεταξύ Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου το πρώτο έτος θα διατίθεται το 85% των δωματίων στους φοιτητές παλαιότερων ετών και το 15% στους νεοεισερχόμενους ενώ το δεύτερο έτος θα διατίθεται το 15% των κενωθέντων δωματίων στους φοιτητές παλαιότερων ετών και το 85% στους νεοεισερχόμενους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι κατηγορίες νέων φοιτητών που εγγράφονται μετά τον Οκτώβριο (ΑΜΕΑ, ομογενείς, αλλοδαποί, μετεγγραφές, νέοι μεταπτυχιακοί, Υ.Δ). Τα δωμάτια που καλύπτουν ανάγκες στέγασης φιλοξενουμένων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών των προγραμμάτων ERASMUS, σπουδαστών του Κέντρου Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας, υποτρόφων, καθώς και επισκεπτών καθηγητών και προσκεκλημένων επιστημόνων στα πλαίσια προγραμμάτων ανταλλαγών και συνεργασίας με άλλα πανεπιστήμια, διαχειρίζεται το Γραφείο Διαχείρισης Ξενώνα του ΔΙΚΕΠΠΕΕ «ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ». Για τον τρόπο διάθεσης και γενικά κάθε θέμα που αφορά στη χρήση των δωματίων αυτών αποφασίζει το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου. Άρθρο 8 ο YΠOXPEΩΣEIΣ OIKOTPOΦΩN Η εύρυθμη λειτουργία των Φ.Κ. διασφαλίζεται με το σεβασμό της εσωτερικής ακαδημαϊκής ζωής, καθώς οι Φ.Κ. αποτελούν τμήματα του ακαδημαϊκού χώρου.

19 Σελίδα 19 από 23 Συνεπώς, οι στεγαζόμενοι πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαφύλαξή της και τη αποφυγή ενεργειών που μπορεί να τη διασαλεύουν. 1. Κάθε στεγαζόμενος φοιτητής, με την εισαγωγή του στις Φ.Κ. και την παραλαβή της κλίνης/δωματίου του, λαμβάνει γνώση του παρόντος Κανονισμού, αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους και τις διατάξεις του και δεσμεύεται για την πιστή εφαρμογή τους με την υπογραφή Συμφωνητικού, στο οποίο αναφέρονται οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει έναντι του Ιδρύματος. Στο ίδιο Συμφωνητικό καταγράφονται η κατάσταση του δωματίου που παραλαμβάνει και τα έπιπλα/υλικά που του παραδίδονται προς χρήση και η κατάστασή τους. 2. Κάθε στεγαζόμενος καταβάλλει στο Πανεπιστήμιο το ποσό που καθορίζεται στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς από τη Σύγκλητο (βλ. Άρθρο 10 ο, παρακάτω). Το ποσό αυτό θεωρείται οικονομική συμμετοχή στα λειτουργικά έξοδα των κατοικιών και καταβάλλεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα. Σε περίπτωση ζημιών, που τυχόν προκαλούνται από κακή χρήση των εγκαταστάσεων ή για απώλεια κινητών αντικειμένων από το δωμάτιο, ευθύνεται ο οικότροφος φοιτητής. H εκτίμηση του κόστους των ζημιών ή απωλειών γίνεται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου. 3. Στεγαζόμενοι που δεν είναι συνεπείς με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, δεν έχουν δικαίωμα να επιλεγούν ξανά για διαμονή στις Φ.K. τουλάχιστον για ένα χρόνο. 4. Οι στεγαζόμενοι φοιτητές που παίρνουν πτυχίο παραδίδουν το δωμάτιο αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και όχι κατά την ορκωμοσία. (Κατά την υποβολή της σχετικής αίτησης προς τη Γραμματεία του Τμήματός τους για ορκωμοσία, συνυποβάλλεται βεβαίωση του αρμοδίου Τμήματος Πρόνοιας για τη μη ύπαρξη εκκρεμοτήτων με τις φοιτητικές κατοικίες) 5. Απαγορεύεται η εκμίσθωση και υπενοικίαση των δωματίων των στεγαζομένων σε τρίτους. Οι παραβάτες απομακρύνονται άμεσα από τις Φ.K. και στο μέλλον δεν θα γίνεται δεκτή αίτησή τους για διαμονή στις Φ.K. Στην περίπτωση αυτή η Εφορεία παραδίδει το δωμάτιο σε άλλο δικαιούχο φοιτητή με βάση τον πίνακα που έχει καταρτιστεί κατά το αρχικό στάδιο επιλογής. Εάν ο αποδέκτης παραχώρησης δωματίου με τρόπο που δεν προβλέπει ο Κανονισμός είναι φοιτητής, θα αποκλείεται και σ αυτόν το δικαίωμα να μείνει μελλοντικά σε δωμάτιο των Φ.Κ. 6. Στα δωμάτια όπου διαμένουν δύο ή τρεις φοιτητές επιτρέπεται η διανυκτέρευση συγγενικών ή φιλικών προσώπων μόνο με την σύμφωνη γνώμη του/ των συγκατοίκου/ συγκατοίκων. 7. Οι στεγαζόμενοι φροντίζουν για την καθαρή εμφάνιση του δωματίου τους και των κοινοχρήστων χώρων. Απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών στους κοινόχρηστους

20 Σελίδα 20 από 23 χώρους των Φ.Κ. Επισημαίνεται ιδιαίτερα η φροντίδα που πρέπει να επιδεικνύουν για τους κοινόχρηστους χώρους και εγκαταστάσεις (κουζίνες, πλυντήρια, ασανσέρ, βεράντες). Επίσης, οι στεγαζόμενοι υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες καλής συμβίωσης, αποφεύγοντας καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου και ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας να προβαίνουν σε ενέργειες που ενοχλούν τους άλλους ενοίκους. Συγκεκριμένα, οι στεγαζόμενοι υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες καλής συμβίωσης, επιδεικνύοντας διάθεση σεβασμού των δικαιωμάτων και αποφυγής ενόχλησης των συγκατοίκων τους. Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ώρες από 15:00 μέχρι 17:30 και από 23:00 μέχρι 07:30 είναι ώρες κοινής ησυχίας, τις οποίες θα πρέπει να σέβονται απόλυτα. 8. Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση εντός του δωματίου συσκευών υγραερίου, θερμαντικών μέσων και συσκευών παρασκευής φαγητού, για λόγους ασφάλειας, υγιεινής και καθαριότητας. Αν ο φοιτητής θέλει να παρασκευάσει οποιοδήποτε φαγητό, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κουζίνα), εφόσον υπάρχει. Ολοκληρώνοντας την παρασκευή του φαγητού ο φοιτητής οφείλει να μεριμνά ώστε ο κοινόχρηστος χώρος να μένει καθαρός και τακτοποιημένος. 9. Η στάθμευση ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων επιτρέπεται μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους προς τούτο χώρο και κατά τρόπο που να μην εμποδίζεται η διέλευση πεζών ή άλλων οχημάτων. Οι στεγαζόμενοι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τη φύλαξή τους. Το Πανεπιστήμιο δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια ή καταστροφή τους. 10. Δεν επιτρέπεται η φιλοξενία κατοικίδιων ζώων στους χώρους των Φ.Κ. 11. Απαγορεύεται η αφαίρεση από τα δωμάτια ή η αντικατάσταση των επίπλων και λοιπών αντικειμένων που παραδόθηκαν στους φοιτητές προς χρήση κατά την περίοδο της διαμονής τους. 12. Η απώλεια των κλειδιών και μαγνητικών καρτών (όπου υπάρχουν) πρέπει να γνωστοποιείται αμέσως στον αρμόδιο υπάλληλο και το κόστος αντικατάστασης τους βαρύνει το στεγαζόμενο φοιτητή. Η κατασκευή νέων κλειδιών/μαγνητικών καρτών καθώς και η παράδοση αυτών σε τρίτα πρόσωπα απαγορεύεται αυστηρά. Επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση στις πόρτες του δωματίου πρόσθετων κλειδαριών και ασφαλιστικών μηχανισμών. 13. Οι στεγαζόμενοι είναι προσωπικά υπεύθυνοι για τη φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων. Το Πανεπιστήμιο δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια ή καταστροφή τους. 14. Οι στεγαζόμενοι οφείλουν να συμμορφώνονται με τις οδηγίες αναφορικά με την ασφάλεια των κτηριακών εγκαταστάσεων της Φ.Κ. όπου διαμένουν (πυρκαγιά, σεισμό, πλημμύρα κλπ.).

21 Σελίδα 21 από Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος δύναται, καθ όλη τη διάρκεια του έτους, να προβαίνει στην αποκατάσταση φθορών ή στην εκτέλεση επισκευών στις κτηριακές εγκαταστάσεις των Φ.Κ., μεριμνώντας κατά το δυνατό να μη διασαλεύεται η ευταξία και ησυχία του χώρου. 16. Τα μέλη της Εφορείας διατηρούν το δικαίωμα πρόσβασης στα δωμάτια των στεγαζόμενων για έλεγχο μετά από ειδοποίηση (εγγράφως ή προφορικώς). Εάν υπάρχουν υπόνοιες για αντικανονική ή παραβατική συμπεριφορά των στεγαζόμενων, μέλη της Εφορείας μπορεί να απαιτήσουν την πρόσβαση στα δωμάτια αιφνίδια (κτύπημα πόρτας) και χωρίς προειδοποίηση. Η άρνηση των στεγαζόμενων φοιτητών να επιτρέψουν σε μέλη της Εφορείας την πρόσβαση στο δωμάτιο τους αποτελεί λόγο αποβολής τους από τις Φ.Κ Σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, κινδύνου για τη ζωή ή για λόγους ασφαλείας, τα μέλη της Εφορείας, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, των αρμόδιων Τμημάτων της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας και οι κρατικές υπηρεσίες άμεσης επέμβασης (π.χ. ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική) δύνανται να εισέλθουν στα δωμάτια χωρίς να ζητηθεί η συναίνεση των στεγαζομένων. 18. Οι στεγαζόμενοι που τελούν σε οικειοθελή διακοπή σπουδών οφείλουν άμεσα να παραδώσουν την κλίνη/δωμάτιο που τους έχει παραχωρηθεί. 19 Σε περίπτωση απουσίας από τις Φ. K. για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών πρέπει να ενημερώνεται οπωσδήποτε το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας. Οι φοιτητές που πρόκειται να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγών διάρκειας πέραν των 6 μηνών, παραδίδουν το δωμάτιο, για να εξυπηρετούνται στο διάστημα αυτό έκτακτες στεγαστικές ανάγκες φοιτητών. 20. Στεγαζόμενος φοιτητής, που για οποιονδήποτε λόγο τιμωρηθεί από το Ίδρυμα με την ποινή της προσωρινής ή μόνιμης απώλειας της φοιτητικής ιδιότητας οφείλει άμεσα να παραδώσει την κλίνη/δωμάτιο που του παραχωρήθηκε. 21. Εάν διαπιστωθεί ότι στεγαζόμενος φοιτητής υπέβαλε ψευδή ή πλαστά δικαιολογητικά για να επιτύχει τη διαμονή του στις Φ.Κ., απομακρύνεται άμεσα από αυτές. Άρθρο 9 ο ΛEITOYPΓIKEΣ ΔIAΔIKAΣIEΣ 1. Η εκδήλωση ανάρμοστης ή/και παραβατικής συμπεριφοράς και η αθέτηση οποιουδήποτε από τους παραπάνω όρους του παρόντος Κανονισμού εκ μέρους των στεγαζόμενων φοιτητών συνιστά παράπτωμα που μπορεί να επισύρει ακόμη και την ποινή της απομάκρυνσης του στεγαζόμενου από τις Φ.Κ, με απόφαση της Εφορείας. Ειδικότερα, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη φύση του παραπτώματος, προβλέπονται τα εξής:

22 Σελίδα 22 από 23 α) Προφορική παρατήρηση. β) Έγγραφη επίπληξη. γ) Ενεργοποίηση της διαδικασίας απομάκρυνσης του στεγαζόμενου φοιτητή, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον παρόντα Κανονισμό. Η διαδικασία απομάκρυνσης ενεργοποιείται και στην περίπτωση υποτροπής σε παράπτωμα για το οποίο έχει ήδη επιβληθεί προφορική παρατήρηση ή έγγραφη επίπληξη. δ) Προκειμένου για παραπτώματα ιδιαίτερης βαρύτητας ή σε περίπτωση άρνησης του στεγαζόμενου να απομακρυνθεί και να παραδώσει την κλίνη/δωμάτιο που του είχε παραχωρηθεί, η Εφορεία με έγγραφο προς τον Κοσμήτορα της οικείας Σχολής φοίτησης ζητά την ενεργοποίηση της πειθαρχικής διαδικασίας κατά του συγκεκριμένου φοιτητή και την επιβολή ποινής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Οργανισμό ή/και τον Εσωτερικό Κανονισμό του Πανεπιστημίου. 2. Οι στεγαζόμενοι απομακρύνονται άμεσα με απόφαση της Εφορείας από τις Φ. K. και δεν μπορούν να επιλεγούν ξανά για διαμονή σ' αυτές, όταν: α) Χάνουν για οποιοδήποτε λόγο την ιδιότητα του φοιτητή. β) Δεν εκπληρώνουν, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (ειδικές περιπτώσεις εξετάζονται από το Πρυτανικό Συμβούλιο μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και εισήγηση της Δ/νσης Φοιτητικής Μέριμνας). γ) Εκμισθώνουν ή παραχωρούν σε τρίτους το δωμάτιο τους. Στην περίπτωση αυτή έχει τις ίδιες συνέπειες και ο φοιτητής που δέχεται την εκμίσθωση ή παραχώρηση του δωματίου. δ) Έχουν σημειώσει κλοπές ή έχουν προξενήσει αδικαιολόγητες φθορές στο δωμάτιό τους ή στους κοινόχρηστους χώρους των Φοιτητικών Κατοικιών. ε) Ενοχλούν με ενέργειές τους κατ επανάληψη τους άλλους ενοίκους. στ) Έχουν υποβάλει ψευδή στοιχεία κατά τη διαδικασία επιλογής. 3. Οι στεγαζόμενοι απομακρύνονται πρόσκαιρα από τις Φ. K., όταν δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία και διαβίωση των άλλων στεγαζομένων. Άρθρο 10 ο METABATIKEΣ ΔIATAΞEIΣ 1. Μέχρι την έγκριση του Οργανισμού Υπηρεσιών της Φοιτητικής Λέσχης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η παροχή υπηρεσιών για τη λειτουργία των φοιτητικών κατοικιών μπορεί να ανατεθεί, ύστερα από σχετικό διαγωνισμό εν όλω ή εν μέρει σε ιδιώτη, ή άλλο δημόσιο φορέα, για την παροχή των εξυπηρετήσεων που απαιτούνται και οι οποίες εξυπηρετήσεις θα προβλέπονται στους όρους της σχετικής διακήρυξης, τους οποίους θα εγκρίνει η Σύγκλητος.

23 Σελίδα 23 από Το μηνιαίο ποσό της οικονομικής συμμετοχής των στεγαζόμενων φοιτητών του Παν/μίου Ιωαννίνων στις ιδιόκτητες Φ.Κ. καθορίζεται ως ακολούθως: Ιωάννινα: στα 45,00 για το δωμάτιο στα 75,00 για το δίκλινο Άρτα: στα 45,00 για το δωμάτιο στα 60,00 για το τρίκλινο/τετράκλινο Ηγουμενίτσα: στα 45,00 για το δωμάτιο 3. Οι φοιτητές που έχουν επιλεγεί και διαμένουν στις ΦΚΠΙ κατά το ακαδ. έτος και δεν υπερβαίνουν τον αντίστοιχο χρόνο φοίτησης (ν+2 έτη, οι προπτυχιακοί φοιτητές, ν οι μεταπτυχιακοί και 3+1 οι Υ.Δ.) και έχουν εξεταστεί επιτυχώς τουλάχιστον στα μισά μαθήματα (50%) των προηγούμενων ακαδημαϊκών ετών θα παραμείνουν και το ακαδ. έτος Κατά κατά τη διαδικασία επιλογής για το ακαδ. έτος θα διατεθεί το 15% των κενωθέντων κλινών/δωματίων των ιδιόκτητων Φ.Κ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τους παλαιούς φοιτητές και το 85% για τους νεοεισερχόμενους. Για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη, η διάθεση των δωματίων για τους παλιούς και νεοεισερχόμενους φοιτητές, θα ισχύει όπως περιγράφεται στο άρθρο Οι φοιτητές παλαιότερων εξαμήνων που έχουν ήδη επιλεγεί και διαμένουν στις Φοιτητικές Κατοικίες Περιβλέπτου (ΦΕΙ) θα συνεχίσουν να διαμένουν σε αυτές σύμφωνα με τα συμφωνητικά διαμονής τους. Για τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη, η διάθεση των δωματίων για τους παλιούς και νεοεισερχόμενους φοιτητές, θα ισχύει όπως περιγράφεται στο άρθρο Οι ενδιαφερόμενοι για στέγαση στις Φ.Κ. κυριότητας ή μη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το ακαδ. έτος υποβάλλουν οι ίδιοι ή αποστέλλουν ταχυδρομικά την αίτηση και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα αρμόδια Τμήματα της Δ/νσης Φοιτητικής Μέριμνας. Άρθρο 11 ο ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1. O Κανονισμός Λειτουργίας των Φοιτητικών Κατοικιών εγκρίθηκε στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρίαση 1070/ Ο παρών Κανονισμός εφαρμόζεται από το ακαδημαϊκό έτος

Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Στέγασης για τις Φοιτητικές Κατοικίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα)

Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Στέγασης για τις Φοιτητικές Κατοικίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα) Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Στέγασης για τις Φοιτητικές Κατοικίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα) Ημερομηνίες υποβολής: από την Δευτέρα 26 η Αυγούστου έως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ Ε.Κ.Π.Α.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ Ε.Κ.Π.Α. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ Ε.Κ.Π.Α. Άρθρο 1 Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την ΚΥΑ127177/ Н/ 4-11-11 Β2508, έχει τη διοικητική ευθύνη λειτουργίας των Φοιτητικών

Διαβάστε περισσότερα

Φοιτητικά Τροποποίηση της υπ αριθμ. 16/ απόφασης της Συγκλήτου που αφορά στη διαδικασία μοριοδότησης και επιλογής δικαιούχων δωρεάν στέγασης

Φοιτητικά Τροποποίηση της υπ αριθμ. 16/ απόφασης της Συγκλήτου που αφορά στη διαδικασία μοριοδότησης και επιλογής δικαιούχων δωρεάν στέγασης Θέμα 1o: 1.11 Φοιτητικά Τροποποίηση της υπ αριθμ. 16/26.05.2016 απόφασης της Συγκλήτου που αφορά στη διαδικασία μοριοδότησης και επιλογής δικαιούχων δωρεάν στέγασης Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΝΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΝΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΝΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ 1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΙΚΩΝ: Για να συμπεριληφθεί

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας & Περίθαλψης

Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας & Περίθαλψης Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας & Περίθαλψης ΑΡΤΑ 2013 Περιεχόμενα Άρθρο 1 ο : ΣΚΟΠΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 3 Άρθρο 2 ο : ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ... 3 Άρθρο 3 ο : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uoc.gr/ Σ Υ Γ Κ Λ Η Τ Ο Σ Γραμματεία Συγκλήτου Πληροφορίες: Ελευθερία Αλεφαντινού Τηλέφωνο: 8310 77904 Τηλεομοιοτυπία:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836 Δ/ΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836 Δ/ΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836 Δ/ΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Αθήνα, 24. 6.2019 Α.Π.: 2254 Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Τ.Κ. Πόλη: 106-82 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ, ΑΡΙΘΜ. 32/

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ, ΑΡΙΘΜ. 32/ Θέμα 4 ο : 4.3 Φοιτητικά Συμπλήρωση της απόφασης της υπ αριθμ. 16/26.05.2016 συνεδρίασης της Συγκλήτου που αφορά στη διαδικασία μοριοδότησης και επιλογής δικαιούχων δωρεάν στέγασης Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Οι Γραμματείες των Τμημάτων παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους φοιτητές. Από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Οι Γραμματείες των Τμημάτων παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους φοιτητές. Από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Τηλ. 2610997-976 Τelefax: 2610 997975 E-mail: dfm@upatras.gr Πάτρα, 11 Ιουλίου 2016 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Καλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 Στην παρούσα ανακοίνωση συμπεριλαμβάνονται τα εξής: 1. Προθεσμία υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών. 2. Προϋποθέσεις χορήγησης του στεγαστικού

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας & Περίθαλψης

Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας & Περίθαλψης Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας & Περίθαλψης ΑΡΤΑ 2015 Περιεχόμενα Άρθρο 1 ο ΣΚΟΠΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 3 Άρθρο 2 ο ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ (ΕΕΦΕ) & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας & Σταδιοδρομίας

Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας & Σταδιοδρομίας Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας & Σταδιοδρομίας ΑΡΤΑ 2018 Περιεχόμενα Άρθρο 1 ο ΣΚΟΠΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 3 Άρθρο 2 ο ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ (ΕΕΦΕ) & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ: Το επίδομα καταβάλλεται στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Γενική Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πειραιάς, 25/10/2018 Γίνεται γνωστό στους ενεργούς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Τηλ Τelefax: Πάτρα, 7 Ιουλίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Τηλ Τelefax: Πάτρα, 7 Ιουλίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Τηλ. 2610997956 Τelefax: 2610 997975 E-mail: dfm@upatras.gr Πάτρα, 7 Ιουλίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: Σίτιση φοιτητών/τριών ακαδ. έτους 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας Σπουδαστικής Εστίας ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κανονισμός Λειτουργίας Σπουδαστικής Εστίας ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας Σπουδαστική Εστία Κανονισμός Λειτουργίας Σπουδαστικής Εστίας ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα 2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΠΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο παρών εσωτερικός κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Η σχετική νομοθεσία είναι η Υ.Α Αριθ /0026/2013 (ΦΕΚ 393 Β ).

Η σχετική νομοθεσία είναι η Υ.Α Αριθ /0026/2013 (ΦΕΚ 393 Β ). ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Tο Στεγαστικό Επίδομα των 1000 ευρώ χορηγείται στους προπτυχιακούς φοιτητές (πρώτου κύκλου σπουδών) των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και υποβάλλουν τα σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1836 Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: 3345

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1836 Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: 3345 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1836 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Τ.Κ. Πόλη: 106-82 ΑΘΗΝΑ Ιστοσελίδα: www.asfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ τους Προέδρους Τμημάτων του ΑΠΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΘΕΜΑ: Ανταποδοτικές Υποτροφίες 2018

ΠΡΟΣ τους Προέδρους Τμημάτων του ΑΠΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΘΕΜΑ: Ανταποδοτικές Υποτροφίες 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γραμματεία: Δήμητρα Κούντη τηλ.: +2310 99-6771 φαξ: +2310 995112 ηλ. ταχ.: dps@auth.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ Ακαδημαϊκού έτους 2011-2012

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ Ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ------ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Σύμφωνα με την υπ αριθ. Κ.Υ.Α. Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Φ.Ε.Κ. 1965/18-06-2012 των Υπουργών Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Οικονομικών, όλοι οι ενεργοί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Κανόνες οικονομικής στήριξης φοιτητών με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Κανόνες οικονομικής στήριξης φοιτητών με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Κανόνες οικονομικής στήριξης φοιτητών με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Το Πανεπιστήμιο παρέχει οικονομική στήριξη σε φοιτητές του, στη βάση κοινωνικο-οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2013 Ποιος είναι δικαιούχος του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος; Δικαιούχος του

Διαβάστε περισσότερα

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά στέγασης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά στέγασης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Στέγασης για τις Φ. Εστίες του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα) Ημερομηνίες υποβολής: από Πέμπτη 30 Αυγούστου έως Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α. Α.Ε. Κληροδότημα Γεωργίας Νικολακοπούλου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α. Α.Ε. Κληροδότημα Γεωργίας Νικολακοπούλου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α. Α.Ε. Κληροδότημα Γεωργίας Νικολακοπούλου Ταχ. δ/νση: Πατησίων 80 Τ.Κ. Πόλη: 104 34 ΑΘΗΝΑ Ιστοσελίδα: www.aueb.gr

Διαβάστε περισσότερα

EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN. 'Αρθρο 1ο ΣKOΠOΣ - ΓENIKEΣ APXEΣ

EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN. 'Αρθρο 1ο ΣKOΠOΣ - ΓENIKEΣ APXEΣ 1 EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN 'Αρθρο 1ο ΣKOΠOΣ - ΓENIKEΣ APXEΣ 1. Oι Φοιτητικές Kατοικίες του Πανεπιστημίου Iωαννίνων (Φ. K. Π. I.) έχουν ως σκοπό:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα Μυτιλήνη 31.03.2015 Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα καταβάλλεται σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑ: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ναύπλιο, 28-1-2014 Αριθμ.πρωτ:690 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 28 & ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uop.gr ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες υποβολής αίτησης:

Οδηγίες υποβολής αίτησης: Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Στέγασης για τις Φ. Εστίες του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα) Ημερομηνίες υποβολής: από Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ τους Προέδρους Τμημάτων του ΑΠΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΘΕΜΑ: Ανταποδοτικές Υποτροφίες 2017

ΠΡΟΣ τους Προέδρους Τμημάτων του ΑΠΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΘΕΜΑ: Ανταποδοτικές Υποτροφίες 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γραμματεία: Δήμητρα Κούντη τηλ.: +2310 99-6771 φαξ: +2310 995112 ηλ. ταχ.: dps@auth.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 2. από τους φοιτητές των τμημάτων του Αγρινίου στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας (Γ. Σεφέρη 2, Β κτίριο-κα Μαρία Στεργίου τηλ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 2. από τους φοιτητές των τμημάτων του Αγρινίου στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας (Γ. Σεφέρη 2, Β κτίριο-κα Μαρία Στεργίου τηλ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Τηλ. 2610997-976 Τelefax: 2610 997975 E-mail: dfm@upatras.gr Πάτρα, 11 Ιουλίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: Σίτιση φοιτητών/τριών ακαδ. έτους 2016-2017 Γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Ταχ. Δ/νση : 2 η παρ. Ελευθερίου Βενιζέλου Ταχ. Kώδικας : 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ Πληρ. : Μαρίνος Μουζακίτης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1.000

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1.000 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ Οι προπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες µπορούν να υποβάλλουν στις Γραμματείες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα Μυτιλήνη 19/3/2013 Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα καταβάλλεται σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Τηλ.: 2610 997970, 2610 997956, 2610997976 Telefax: 2610 997975 E-mail: dfm@upatras.gr Πάτρα, 4 Φεβρουαρίου 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ : Στεγαστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Λ. Συγγρού 56, 11742 ΑΘΗΝΑ Βαθμός Ασφαλείας: Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για ΔΩΡΕΑΝ Σίτιση

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για ΔΩΡΕΑΝ Σίτιση Απαιτούμενα δικαιολογητικά για ΔΩΡΕΑΝ Σίτιση Οι ενεργοί (**) φοιτητές των Τμημάτων του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ με έδρα το Αγρίνιο (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψ. διδάκτορες), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2014-2015 Προκηρύσσεται η επιλογή φοιτητών για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Erasmus+ για το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Οι εστίες στη Λάρισα αποτελούνται από συνολικά 8 αυτόνομα κτήρια, όπως αυτά εμφανίζονται στην παρακάτω αεροφωτογραφία.

Οι εστίες στη Λάρισα αποτελούνται από συνολικά 8 αυτόνομα κτήρια, όπως αυτά εμφανίζονται στην παρακάτω αεροφωτογραφία. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ Το ΤΕΙ Θεσσαλίας διαθέτει κτηριακές υποδομές για τη στέγαση των φοιτητών του Ιδρύματος. Οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Σύμφωνα με τη Δ/νση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους ΔΕΝ τίθεται προθεσμία για την υποβολή της σχετικής αίτησης για το έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Αριθμ. Πρωτοκόλλου: EΛE_2018_13585 Μυτιλήνη, 31/12/2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr Α. Προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr Α. Προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr Α. Προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος 1. Φοίτηση - Καταβάλλεται για τους προπτυχιακούς φοιτητές των Ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2015 (Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015) ΦΕΚ Β' 393/21-02-2013 +

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2015 (Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015) ΦΕΚ Β' 393/21-02-2013 + ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2015 (Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015) ΦΕΚ Β' 393/21-02-2013 + 1. Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου (χορηγείται από την υπηρεσία). Σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Κατά κεφαλήν ετήσιο Ακαθάριστο Εισόδηµα ( ) Βαθµολογία 12.001 15.000 4 9.501 12.000 8 7.501-9.500 12 5.501-7.500 16 3.501 5.500 20 3.

Κατά κεφαλήν ετήσιο Ακαθάριστο Εισόδηµα ( ) Βαθµολογία 12.001 15.000 4 9.501 12.000 8 7.501-9.500 12 5.501-7.500 16 3.501 5.500 20 3. ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ TO ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Το Πανεπιστήµιο Frederick προκηρύσσει από τις Οκτωβρίου µέχρι 30 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡ /Ζ1/ (ΦΕΚ 1241 Β ) Υ.Α.

Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ ΑΡ /Ζ1/ (ΦΕΚ 1241 Β ) Υ.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ Δ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Tαχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ. 1. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Σύμφωνα με τη Δ/νση του Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να χορηγηθεί δωρεάν διαμονή είναι τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να χορηγηθεί δωρεάν διαμονή είναι τα εξής: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μ. Καραολή & A. Δημητρίου 80 Πειραιάς 185 34 Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Υπεύθυνη: Χρύσα Φραγκούλη Τηλ.:210 4142088-89 Πειραιάς, 2 Σεπτεμβρίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. από έως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. από έως Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: Σίτιση φοιτητών/τριών ακαδ. έτους 2019-2020 Γίνεται γνωστό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836 Αθήνα, 19.06.2018 Α.Π.: 1419 Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Μονάδα Διοικητικής Οικονομικής Υποστήριξης Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Έχοντας υπόψη: 1. Τις κατά περίπτωση διατάξεις που διέπουν το Δικαιούχο

Έχοντας υπόψη: 1. Τις κατά περίπτωση διατάξεις που διέπουν το Δικαιούχο Διεύθυνση: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: ΜΟΔΥ - ΕΛΚΕ ΑΠΘ Βασίλειος Παπαβασιλείου 2310-994026 2310-200392 prosk@rc.auth.gr 96004 Θεσσαλονίκη, 24/07/2019 Αρ. Πρωτ. Πρόσκλησης: 158515/2019

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2016-17 Ανακοινώνεται η έναρξη της διαδικασίας επιλογής φοιτητών του Τµήµατος Θεολογίας που επιθυµούν να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΤΜΗΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ : Δ/ΝΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ : πόλη.τ.κ.οδός.αριθμ...τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υποβολή αιτήσεων για δωρεάν σίτιση ακ. έτους των φοιτητών/τριών ενδιάμεσων ετών της ΑΣΚΤ α, β και γ κύκλου σπουδών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υποβολή αιτήσεων για δωρεάν σίτιση ακ. έτους των φοιτητών/τριών ενδιάμεσων ετών της ΑΣΚΤ α, β και γ κύκλου σπουδών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1836 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Τ.Κ. Πόλη: 106-82 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Ασ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος:

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος: Οικογενειακό Επίδομα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ», το οικογενειακό επίδομα χορηγείται στους μισθωτούς που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 Eκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής

Άρθρο 3 Eκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών (Π.Δ.Σ.), σύμφωνα με τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ρύθμιση θεμάτων Μετεγγραφών για αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.

ΘΕΜΑ : «Ρύθμιση θεμάτων Μετεγγραφών για αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ Δ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Μαρούσι,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ για Προπτυχιακούς/-ές και Μεταπτυχιακούς/-ές φοιτητές/-τριες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ)

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ για Προπτυχιακούς/-ές και Μεταπτυχιακούς/-ές φοιτητές/-τριες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ) Διεύθυνση: Αρ. Φακέλου: ΜΟΔΥ - ΕΛΚΕ ΑΠΘ 96004 Θεσσαλονίκη, 01/02/2019 Αρ. Πρωτ. Πρόσκλησης: 22284/2019 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ για Προπτυχιακούς/-ές και Μεταπτυχιακούς/-ές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836 Αθήνα, 05.06.2019 Α.Π.: 1282 Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Μονάδα Διοικητικής Οικονομικής Υποστήριξης Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η Φοιτητική Εστία (Φ.Ε.) βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικοποίηση των αρμοδιοτήτων των οργάνων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ

Κωδικοποίηση των αρμοδιοτήτων των οργάνων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ Κωδικοποίηση των αρμοδιοτήτων των οργάνων της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ Απόφαση της Κοσμητείας (συν. 14/9/2016) και της Γενικής Συνέλευσης (συν. 29/9/2010) μετά από εισήγηση του Κοσμήτορα Δ. Κουτσογιάννη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Δημήτρης Τουρνάς Θεσσαλονίκη, 17-Ιουλ-2019 Τηλ.: 2310-996510 Fax : 2310-995272 Αριθμ. Πρωτ: 3612 E-mail

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ : «ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ 1 Άρθρο 1 Σκοπός Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Σίτισης πρωτοετών φοιτητών

Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Σίτισης πρωτοετών φοιτητών Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Σίτισης πρωτοετών φοιτητών Ημερομηνίες υποβολής: από Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά σίτισης υποβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 (ΦΕΚ 393/Β-21.2.2013) Οι δικαιούχοι φοιτητικού

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δικαίωμα δωρεάν σίτισης θα έχουν οι:

Α. Δικαίωμα δωρεάν σίτισης θα έχουν οι: Α. Δικαίωμα δωρεάν σίτισης θα έχουν οι: 1. Ενεργοί φοιτητές εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, αντίστοιχα. 2. Οι εγγεγραμμένοι ως φιλοξενούμενοι φοιτητές, οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Α έτος

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Α έτος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Α έτος 2015-2016 Το ΠΜΣ «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» έχει αποφασίσει να χορηγεί υποτροφίες σε φοιτητές του με κριτήρια την επίδοση, τη συνέπεια και τα κοινωνικοοικονομικά

Διαβάστε περισσότερα

Υπ αριθμ Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Κ.Υ.Α με θέμα «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές των ΑΕΙ»

Υπ αριθμ Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Κ.Υ.Α με θέμα «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές των ΑΕΙ» Υπ αριθμ Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Κ.Υ.Α με θέμα «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές των ΑΕΙ» Άρθρο 1 Δικαιούχοι Δωρεάν Σίτισης 1. α. Ενεργοί Φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΥΡΙΝΑ Σεπτέμβριος 2016 Η Πτυχιακή Μελέτη (ΠΜ) αποτελεί υποχρεωτικό μάθημα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ Α. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Οι υποτροφίες αφορούν προπτυχιακούς φοιτητές του τρίτου έως και εβδόμου ή ενάτου ή εντεκάτου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. 5 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5 ΤΟΥ Ν. 4559/2018 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. 5 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 5 ΤΟΥ Ν. 4559/2018 ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρίαση 1069/18-7-2019 διευκρίνισε τη διαδικασία εφαρμογής της παρ. 5 του άρθρου 5 του Ν. 4559/2018 όπως ισχύει κατά το ακ. έτος 2019-2020 ως ακολούθως: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 1 η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΛΙΔΕΚ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 29/11/2018 Αρ. πρωτ.: Γ-2852

Αθήνα, 29/11/2018 Αρ. πρωτ.: Γ-2852 ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ) Αθήνα, 29/11/2018 Αρ. πρωτ.: Γ-2852 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνει και λειτουργεί από το Ακαδημαϊκό Έτος 1998-1999, Πρόγραμμα Διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Το Κληροδότημα «Σπυρίδωνος Φ. Αντύπα Υπέρ της Κεφαλληνίας» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4182/2013, άρθρο 56 και του Ν. 2039/39 κανονιστικό διάταγμα 18/23-8-1941 άρθρα 4,5,6 και

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Σίτισης. Ημερομηνίες υποβολής: από Πέμπτη 30 Αυγούστου έως Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Σίτισης. Ημερομηνίες υποβολής: από Πέμπτη 30 Αυγούστου έως Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Σίτισης Ημερομηνίες υποβολής: από Πέμπτη 30 Αυγούστου έως Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά στέγασης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Γ Ι Α Τ Η Ν Δ Ω Ρ Ε Α Ν Σ Ι Τ Ι Σ Η Γ Ι Α Τ Ο Α Κ Α Δ. Ε Τ Ο Σ 2 0 1 2-2 0 1 3

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Γ Ι Α Τ Η Ν Δ Ω Ρ Ε Α Ν Σ Ι Τ Ι Σ Η Γ Ι Α Τ Ο Α Κ Α Δ. Ε Τ Ο Σ 2 0 1 2-2 0 1 3 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Αθήνα, 19.07.2012 Ταχυδρ. Δ/νση: Ιερά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ Β ΕΤΟΣ ΕΩΣ ΠΤΥΧΙΟ. 1. Με τη δημοσίευση της παρούσης δικαιούχοι δωρεάν σίτισης είναι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ Β ΕΤΟΣ ΕΩΣ ΠΤΥΧΙΟ. 1. Με τη δημοσίευση της παρούσης δικαιούχοι δωρεάν σίτισης είναι: ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Κομοτηνή 24 Απριλίου 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών, για σίτιση προπτυχιακών φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας: 101 84 Αθήνα

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας: 101 84 Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 29-12-2004 ΓΕΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αριθ.Πρωτ. 1104060/7954/0016 1) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 12 η (ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ) ΤΜΗΜΑ: Α ΠΟΛ: 1155 Τηλ.: 2103375376,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η Υ Π Ε Υ Θ Υ Ν Η Δ Η Λ Ω Σ Η (άρθρο 8Ν. 1599/1986) 1

Α Ι Τ Η Σ Η Υ Π Ε Υ Θ Υ Ν Η Δ Η Λ Ω Σ Η (άρθρο 8Ν. 1599/1986) 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836 Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Μονάδα Διοικητικής Οικονομικής Υποστήριξης Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Ταχ. Κώδικας : 106 82 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ: Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ: Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ: Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Άρθρο ΣΤ1 Δικαιώματα και υποχρεώσεις των φοιτητών του Ιδρύματος 1. Οι φοιτητές του Ιδρύματος, έχουν τα ακόλουθα δικαιώματα: α) Να ενημερώνονται έγκαιρα και επαρκώς για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ Πάτρα 2012 Ο παρών εσωτερικός κανονισμός καταρτίσθηκε και εγκρίθηκε με την με αριθ. 21/31-5-2012 απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΑΤΑΣΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ: 2310 995132 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ 1. Ηλεκτρονική αίτηση 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και όπου δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού ή και ληξιαρχική πράξη συμφώνου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ακαδημαϊκό έτος

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ακαδημαϊκό έτος Τέρμα Μαγνησίας, 62124 Σέρρες Τηλέφωνο : 23210 49341 Fax : 23210 49128 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ακαδημαϊκό έτος 2016 2017 Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ -------------

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Υπουργική Απόφαση Φ5/68535/Β3/18-06-2012, Φ.Ε.Κ. 1965/Τ.Β/18-06-2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Υπουργική Απόφαση Φ5/68535/Β3/18-06-2012, Φ.Ε.Κ. 1965/Τ.Β/18-06-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Υπουργική Απόφαση Φ5/68535/Β3/18-06-2012, Φ.Ε.Κ. 1965/Τ.Β/18-06-2012 ΜΕΡΟΣ Α: Δικαιούχοι δωρεάν σίτισης Οι ενεργοί φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ναύπλιο, 5-12-2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ναύπλιο, 5-12-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ναύπλιο, 5-12-2013 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Αριθμ.πρωτ:6589 ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 28 & ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uop.gr ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Γραμματείας Βασικές πληροφορίες για τους σπουδαστές του Τμήματος

Οδηγός Γραμματείας Βασικές πληροφορίες για τους σπουδαστές του Τμήματος 1 Οδηγός Γραμματείας Βασικές πληροφορίες για τους σπουδαστές του Τμήματος 1. Εγγραφή σπουδαστών 1 ου Εξαμήνου Σπουδαστές θεωρούνται όσοι εγγράφονται στο Τμήμα μετά από εισαγωγή, μετεγγραφή ή κατάταξη,

Διαβάστε περισσότερα

Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει

Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ_ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ»,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η απόδειξη της ιδιότητας των ανωτέρω θα γίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα κάτωθι κριτήρια ανά κατηγορία:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η απόδειξη της ιδιότητας των ανωτέρω θα γίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τα κάτωθι κριτήρια ανά κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κόρινθος 24/10/2018 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ 32, ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 27413-61083 FAX.: 27413-61044 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μείωση δημοτικών τελών καθαριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000 Ακάδ. έτους

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000 Ακάδ. έτους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000 Ακάδ. έτους 2015-2016 Οι προπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες μπορούν να υποβάλλουν στη Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Το Διδακτορικό Δίπλωμα αποτελεί ακαδημαϊκό τίτλο ο οποίος πιστοποιεί την ουσιαστική συνεισφορά του κατόχου του στην εξέλιξη καίριων γνωστικών περιοχών,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ 1 «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 157 80 Αθήνα. 210-772 1348, 210-772 4181 e-mail: ereyna@central.ntua.gr Κ Α Ν Ο Ν Ι Σ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. (45000) ευρώ. Προκειμένου για έντεκνη οικογένεια το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5000) ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. (45000) ευρώ. Προκειμένου για έντεκνη οικογένεια το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5000) ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Τηλ. 2610997970 Τelefax: 2610 997975 E-mail: dfm@upatras.gr Πάτρα 23 Ιουλίου 2013 ΘΕΜΑ: Σίτιση φοιτητών/τριών ακαδ. έτους 2013-2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γίνεται

Διαβάστε περισσότερα