ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δράσεις Ευαισθητοποίησης Δήμων-μελών του Δικτύου με αφορμή την 7 η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Αφιερωμένη στην Κατάθλιψη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δράσεις Ευαισθητοποίησης Δήμων-μελών του Δικτύου με αφορμή την 7 η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Αφιερωμένη στην Κατάθλιψη"

Transcript

1 Μαρούσι, 12 Απριλίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δράσεις Ευαισθητοποίησης Δήμων-μελών του Δικτύου με αφορμή την 7 η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Αφιερωμένη στην Κατάθλιψη Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αφιερωμένη στην Κατάθλιψη και σε συνέχεια της συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 15 ης Συνάντησης Υγιών Πόλεων στο Δήμο Καλλιθέας, Δήμοι-μέλη πραγματοποίησαν δράσεις ευαισθητοποίησης για τους δημότες τους με σκοπό να περάσουν το μήνυμα ότι η Κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και θεραπεύεται αρκεί να μιλήσει κανείς για αυτό και να ζητήσει βοήθεια. Ακολουθούν ενδεικτικά οι δράσεις. Δήμος Αμαρουσίου Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κατάθλιψης: Μια ξεχωριστή δράση του Δήμου Αμαρουσίου με μαθητές του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων Γ. Πατούλης: Στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε σήμερα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ενότητα στην κοινωνία μας και σύμπνοια μεταξύ των συνανθρώπων μας. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της Κατάθλιψης πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων δράση ενημέρωσης προς τους μαθητές για τη νόσο από το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα: Κατάθλιψη: «Ας μιλήσουμε, ας βοηθήσουμε», μια δράση από την οποία δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να γνωριστούν και να κουβεντιάσουν, μέσα από την άσκηση με περπάτημα στο όμορφο περιβάλλον του Άλσους Συγγρού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επιπλέον των 322 εκατομμυρίων ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη και 250 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαταραχές άγχους μεταξύ αυτών και παιδιά. Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την κατάθλιψη, η συζήτηση, η ενημέρωσή τους για αυτό το σύνθετο φαινόμενο και ταυτόχρονα, η σωματική τους άσκηση και η ψυχική τους ευεξία. Το πρώτο βασικό βήμα για να βγει η κατάθλιψη από τη σκιά, είναι να μπορούμε να μιλάμε για αυτήν και επιπλέον, είναι αποδεδειγμένο ότι η φυσική άσκηση βοηθά τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

2 Την Ανάπτυξη του θέματος στους μαθητές έκανε η κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου Συντονίστρια του ΕΔΔΥΠΠΥ,Υπεύθυνη Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Αμαρουσίου,Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και η κ. Ζέτα Θεοδορακοπούλου Κοινωνιολόγος. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αναφερόμενος σε αυτή την δράση επισήμανε πως, «Η κατάθλιψη είναι μία ασθένεια που μπορεί να αντιμετωπιστεί, μπορεί και πρέπει να θεραπεύεται, όμως δυστυχώς ένα πολύ μικρό ποσοστό έως και 25% των ασθενών υποβάλλονται σε θεραπευτική αγωγή. Κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει στην καθημερινότητα του καταστάσεις άγχους και stress, καταστάσεις εντάσεων και πολλών άλλων συνθηκών κι έρχεται έτσι αντιμέτωπος με τον ρεαλισμό και την πραγματικότητα. Η ανθρώπινη υπόσταση είναι σύνθετη κι έρχεται σε σχέση μ' αυτές τις καταστάσεις ως αντίδραση που στην συγκεκριμένη περίπτωση χαρακτηρίζεται ως ψυχοβιολογική. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει σε μία δύσκολη στιγμή ασθένειας, ατυχήματος, θανάτου η ψυχή ν' αντιδράσει με κάποιον τρόπο. Εκεί ακριβώς είναι λογικό να βρούμε μπροστά μας την θλίψη ενώ η κατάθλιψη παίρνει σάρκα και οστά ως η συνεχόμενη θλίψη, η παρατεταμένη θλίψη εκεί δηλαδή που η ψυχή δεν μπορεί να ανακάμψει, να το ξεπεράσει. Η αντιμετώπιση της κατάθλιψης και κατ' επέκταση η θεραπεία της έχει να κάνει λοιπόν πρώτα με την αναγνώριση της ασθένειας κι από εκεί και πέρα είναι φυσικά θέμα του ειδικού ιατρού. Ειδικά στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε σήμερα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ενότητα στην κοινωνία μας και σύμπνοια μεταξύ των συνανθρώπων μας» ανέφερε ο κ. Πατούλης. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Νώντας Γαρδέλης με την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου κ. Ελένη Βλαχου Σταματάκη οι όποιοι μίλησαν στα παιδιά για την σοβαρότητα της νόσου. Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού Την Παρασκευή 7 Απριλίου, Παγκόσμια ημέρα Υγείας αφιερωμένη στην κατάθλιψη, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Αγίων Αναργύρων Καματερού διοργάνωσε εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών. Λόγω των άστατων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν,τα δρώμενα πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Πάρκου Ανακύκλωσης που λειτουργεί στο Νέο

3 Δημαρχείο ( Λ. Δημοκρατίας 61). Ξεκινώντας, η ομάδα Γιόγκα Γέλιου ( από το club γέλιου Ακρόπολης ) έδειξε στους παραβρισκόμενους απλές ασκήσεις για την πρόκληση γέλιου. Στη συνέχεια η γυμνάστρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου μας κα Σταυρούλα Καρκατσούλη, σκόρπισε χαρά σε όλους όσοι θέλησαν να χορέψουν zumba. Αλλωστε το χαμόγελο και η κίνηση βοηθούν αποτρεπτικά στην εκδήλωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και μας βοηθούν να δούμε θετικά τη ζωή με τις όποιες δυσκολίες. Ακολούθησε μία βιωματική άσκηση έκφρασης συναισθημάτων με θέμα : Αγαπώ τον εαυτό μου από την Κοινωνική Λειτουργό, κα Παντελάκη Ελένη. Τα δρώμενα συνεχίστηκαν με το εργαστήρι Οι πλανήτες των συναισθημάτων από την εργοθεραπεύτρια του Β ΚΑΠΗ, κα Νεκταρία Μαργαρίτη και την ομάδα θεατρικού παιχνιδιού. Οι συμμετέχοντες εξευρενήσαν τα ασχημα συναισθήματα και έφτασαν στο θετικό συναισθημα της χαράς, βρήκαν τα στοιχεία εκείνα που αποτρέπουν την εμφάνιση της κατάθλιψης και μίλήσαν για το γεγονός ότι αυτή δεν κάνει διακρίσεις και μπορεί να εμφανιστεί σε όλους, ανεξαιρέτως φυλής, κοινωνικής και οικονομικής τάξης κλπ. Τέλος, μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) έδειξαν ομαδικά παιχνίδια που βοηθούν στη δημιουργία δεσμών εμπιστοσύνης ανάμεσα στα μέλη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Πρόνοιας Παντελιάς Νίκος και η Πρόεδρος την ομάδας εθελοντών ΔΡΑΣΗ, κα Πέττα Διονυσία. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπευθύνους του Πάρκου Ανακύκλωσης που φιλοξένησαν τα δρώμενα στον εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο του.

4 Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας "Αλσοπαιδιές ενάντια στην κατάθλιψη" «Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, χαρά και παιχνίδι ολοκληρώθηκε σήμερα στη λίμνη του άλσους μας η εκδήλωση "Αλσοπαιδιές ενάντια στην κατάθλιψη". Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες και τους ανθρώπους της Διεύθυνσης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου για το μεράκι τους». Άρης Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Δήμος Ηρακλείου Ατικής Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής,τα Κ.Α.Π.Η του Δήμου μας και η πρωτοστάτης ομάδα SILVER SAFETY την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 πραγματοποίησαν με επιτυχία τη συμβολική δράση ενάντια στην κατάθλιψη στην όμορφη πλατεία Αγίου Λουκά στο Π.Ηράκλειο. Οι παρακάτω βιωματικές σκέψεις και συναισθήματα μαρτυρούν το μέγιστο της επιτυχίας της παραπάνω δράσης. Με σύνθημα ΔΡΩ,ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ,ΕΛΠΙ-ΖΩ, γυμναστήκαμε, χορέψαμε, γελάσαμε, μιλήσαμε, γνωριστήκαμε, ήρθαμε σε επαφή, συμμετείχαμε,

5 ανακαλύψαμε τρόπους αντιμετώπισης της κατάθλιψης μέσα από την φυσική άσκηση, χωρίς κόστος και με ευεργετικά αποτελέσματα, θωρακίζοντας τον εαυτό μας, μέσω φυσικών μηχανισμών. "Δρω, Συμμετέχω, Ελπι-Ζώ": μια συμβολική δράση ενάντια στη κατάθλιψη,δίνοντας παλμό και ρυθμό κινήσεων και ψυχής, η γυμνάςτρια των ΚΑΠΗ και η Γυμνάστρια Γιόγκα των Planet Fitness and more, Ν. Ιωνίας, τις οποίες και ευχαριστούμε ιδιαίτερα, συντόνισαν πρόγραμμα γυμναστικής, για όλες τις ηλικίες, σε μία συναρμογή σώματος και ψυχής. Δήμος Θερμαϊκού Ο Δήμος Θερμαϊκού πραγματοποίησε δράση σχετικά για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2017 την Παρασκευή 7/4/2017. Έγινε αφισοκόλληση σε κεντρικά σημεία της ΔΕ Θερμαϊκού, η ψυχολόγος και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δήμου διένειμαν ενημερωτικά έντυπα σε περαστικούς, σε γονείς σχολείων και σε θαμώνες καταστημάτων εστίασης. Οι δημότες έδειξαν ενδιαφέρον για την εκδήλωση, για το θέμα που επέλεξε η Π.Ο.Υ. "Κατάθλιψη: Ας μιλήσουμε" και δήλωσαν πως πραγματικά είναι μια ασθένεια που απασχολεί πολλές οικογένειες. Δήμος Σάμου Άσε τη ζωή που κάνεις... ψάξε τη ζωή που χάνεις Δόθηκε η δυνατότητα στους δημότες να γνωριστούν και να συζητήσουν, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκαν με περπάτημα στην πόλη της Σάμου και ενημερώθηκαν από επαγγελματίες του Δήμου & άλλους φορείς. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιείχε ξενάγηση στο χώρο του Δημαρχείου από φιλόλογο ιστορικό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σάμου καθώς και βόλτα στο Δημοτικό Κήπο.

6 «Δράσεις όπως η σημερινή έχουν ιδιαίτερη σημασία και αξία, διότι έχουν ως στόχο αυτό ακριβώς: την απομυθοποίηση της κατάθλιψης και την ορθή ενημέρωση όλων μας για το τι ακριβώς είναι αυτή η διαταραχή, ποιους αφορά και πώς αντιμετωπίζεται. Δεν είναι ντροπή, δεν είναι στίγμα, δεν είναι ένα αξεπέραστο εμπόδιο. Είναι μια ιατρικώς καθορισμένη διαταραχή, μπορεί να αφορά οποιανδήποτε και οποιονδήποτε από εμάς σε μια ή περισσότερες φάσεις της ζωής του και αντιμετωπίζεται γρήγορα και αποτελεσματικά. Θέλω, λοιπόν, να συγχαρώ τα στελέχη του Τμήματος Προστασίας κ Προαγωγής Δημόσιας Υγείας για την πρωτοβουλία και τη διοργάνωση και να καλωσορίσω όλες και όλους σας στη δράση «Άσε τη ζωή που κάνεις... ψάξε τη ζωή που χάνεις». Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος, Δήμαρχος Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης «Άσε τη ζωή που κάνεις... ψάξε τη ζωή που χάνεις» Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στη Βάρκιζα Στη Δράση δόθηκε η δυνατότητα σε όλους, να γνωριστούν και να κουβεντιάσουν, ενώ ταυτόχρονα ασκήθηκαν με περπάτημα στην όμορφη παραθαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας. Στόχος της Δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την κατάθλιψη, η ενημέρωσή τους για αυτό το σύνθετο φαινόμενο, σε συνδυασμό με την σωματική τους άσκηση και την ψυχική τους ευεξία.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 22-3-2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 1. Εισαγωγή 2. Η Πρώτη Συνάντηση της Ομάδας Μαθητών. 3. Η Δεύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση

Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση Περιστέρι Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην ημερίδα με θέμα την Ψωρίαση, που διοργάνωσαν ο Δήμος Περιστερίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ 1 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ Στο 1 ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πρόγραμμα προαγωγής ψυχικής υγείας, το οποίο σχεδιάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Πρόεδρος Συμβουλευτικής

Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Πρόεδρος Συμβουλευτικής Πρόγραμμα 19 ης Συνάντησης Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μαρούσι, 29 Ιουνίου 2018 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ελληνικό Διαδημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας οι Δήμοι Έδεσσας Αμπελοκήπων Μενεμένης Υγείας Πρόληψης Pfizer Ελλάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας οι Δήμοι Έδεσσας Αμπελοκήπων Μενεμένης Υγείας Πρόληψης Pfizer Ελλάς ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμοι Έδεσσας και Αμπελοκήπων Μενεμένης στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών,

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΙΛΙΟΝ,16/09/2009 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ, συνεχίζει τις δράσεις στη τοπική

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια

Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια 5 ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας "Οι Ψυχολογικές Επιπτώσεις στον Ογκολογικό Ασθενή και ο Πολυδιάστατος Ρόλος της Συμβουλευτικής στην Αντιμετώπισής τους" Γεωργία Ζαβράκα, MSc. Ψυχολόγος Ψυχοδυναμική

Διαβάστε περισσότερα

Στατιστικά Στοιχεία 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Στατιστικά Στοιχεία 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Στατιστικά Στοιχεία 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Ψυχοκοινωνική Ενδυνάμωση Νέων Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου προσφέρει τα Προγράμματα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Παραθέτουμε τις δηλώσεις των διευθυντών και τα σχόλια των μαθητών για την εμπειρία τους που την περιέγραψαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο από την εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019)

12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 14/03/2019 12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία και αξιοσημείωτη συμμετοχή διεξήχθη η Ημερίδα για τη Διαγενεακή Μάθηση με τίτλο «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά» που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα 17 ης Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μαρούσι, 15 Δεκεμβρίου 2017 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια

Πρόγραμμα 17 ης Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μαρούσι, 15 Δεκεμβρίου 2017 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Πρόγραμμα 17 ης Συνάντηση Εργασίας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Μαρούσι, 15 Δεκεμβρίου 2017 Νταίζη Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ. στο Ελληνικό Διαδημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ»

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΡΑΣΕΙΙΣ ΓΙΙΑ ΓΟΝΕΙΙΣ.. Αποδέκττεςς ~300 γονείίςς = 600 παιιδιιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 7-10 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις).

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Παρεμβάσεις στην ΣΤ τάξη» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΘΕΜΑ: «Παρεμβάσεις στην ΣΤ τάξη» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΘΕΜΑ: «Παρεμβάσεις στην ΣΤ τάξη» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με το διευθυντή του 1 ου δημοτικού κο Κασσέρη, υλοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Με μια ενημερωτική ημερίδα για τους στόχους, τη χρησιμότητα και τον ρόλο του θεσμού των ΚΕΠ Υγείας, παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Γιατί ακόμα και όταν η αγάπη είναι δεδομένη, η επικοινωνία είναι κάτι που μαθαίνεται* *Προγράμματα βασισμένα στην «Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ»,μετά από αίτημα των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων & Κηδεμόνων του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία

«Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία «Μαζί για την γυναίκα» Κακοποίηση: Ισότητα και Ενεργή Κοινωνία 1 Ο NEWSLETTER ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Νομού Ηρακλείου ξεκινά μια σειρά ενημερώσεων της κοινής γνώμης

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος

Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος 2015-16 Πίνακας περιεχομένων Δράσεις του ΚΕΣΥΠ Ιλίου για τις σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΥΝΕ ΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΥΝΕ ΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 24/9/2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΥΝΕ ΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γ. Πατούλης: «Υγεία 2020». Σπουδαίος ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Προαγωγή της Υγείας µε θεσµοθετηµένη συνεργασία µεταξύ Κράτους, Περιφερειών

Διαβάστε περισσότερα

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια»

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμος Νεάπολης-Συκεών, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα Δημοτικά Ιατρεία Η υπηρεσία δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Αθηναίων

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα Δημοτικά Ιατρεία Η υπηρεσία δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Αθηναίων ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Υπηρεσίες ψυχικής υγείας στα Δημοτικά Ιατρεία Η υπηρεσία δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης του Δήμου Αθηναίων ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Κατά τον

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος

Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος Δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ιλίου για τις σχολικές μονάδες Ιλίου και Καματερού το σχολικό έτος 2014-15 Πίνακας περιεχομένων Δράσεις του ΚΕΣΥΠ Ιλίου για τις σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σοβαρός ο κίνδυνος Πνευμονικής Εμβολής από τη Φλεβική Θρόμβωση τόνισαν έγκριτοι επιστήμονες στην ενημερωτική ημερίδα στο Δήμο Αμαρουσίου Το 93% των σχετικών με τη Φλεβική Θρόμβωση θανάτων

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, 20/3/2015. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ης Τριµηνιαίας Συνάντησης ήµων-μελών Ε...Υ.Π.Π.Υ

Μαρούσι, 20/3/2015. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ης Τριµηνιαίας Συνάντησης ήµων-μελών Ε...Υ.Π.Π.Υ Μαρούσι, 20/3/2015 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 ης Τριµηνιαίας Συνάντησης ήµων-μελών Ε...Υ.Π.Π.Υ Γ. Πατούλης: «Σχεδιάζουµε παγκόσµια, εκτελούµε τοπικά. 165 ήµοι στην κατεύθυνση µιας κοινής Πολιτικής και κοινών ράσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΖΕΥΞΗ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕΣΩ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ»

ΣΥΖΕΥΞΗ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕΣΩ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ» ΣΥΖΕΥΞΗ ΓΕΝΕΩΝ ΜΕΣΩ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ (ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΙΚΛΕΙΑ» Αθανασία Σκουρτανιώτη, Φιλόλογος- Νηπιαγωγός, Δήμος Καλλιθέας Στρατής Χατζηχαραλάμπους, Κοινωνιολόγος-

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ ε.

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ ε. Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να εμφανιστεί στον καθένα ανεξάρτητα από την ηλικία, το χρώμα ή το φύλο. Είναι μια χρόνια νόσος που όταν δεν είναι σωστά ρυθμισμένη μπορεί να δημιουργήσει απειλητικές για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Δρ. Νίκη Παπαγεωργίου Αν. Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Α.Π.Θ. ΟΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Τα προβλήματα υγείας ενός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Ομαδα Εργασίας της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Κοινωνιολόγος,Προισταμένη Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Διαβάστε περισσότερα

5-10 Απριλίου 2014. 10 Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ αφιερωμένη στους εφήβους. Ο εαυτός σου και η επιλογή σου... ... τα κλειδιά για τη ζωή σου.

5-10 Απριλίου 2014. 10 Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ αφιερωμένη στους εφήβους. Ο εαυτός σου και η επιλογή σου... ... τα κλειδιά για τη ζωή σου. 10 Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ η αφιερωμένη στους εφήβους 5-10 Απριλίου 2014 Ο εαυτός σου και η επιλογή σου...... τα κλειδιά για τη ζωή σου Διοργανωτές: 7η ΥΠΕ Γαστρεντερολογική Κλινική - Κοινωνική Υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

προγράμματα εμψύχωσης στο ηλιοτρόπιο

προγράμματα εμψύχωσης στο ηλιοτρόπιο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Π Ρ Ο Λ Η Ψ Η Σ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Υ - Α Ρ Γ Υ Ρ Ο Υ Π Ο Λ Η Σ προγράμματα εμψύχωσης στο ηλιοτρόπιο 2017-2018 Όλες οι δράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου μας παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Οµάδα Γονέων µε παιδιά στην εφηβεία στο ήµο Ελευθερίου-Κορδελιού.

Οµάδα Γονέων µε παιδιά στην εφηβεία στο ήµο Ελευθερίου-Κορδελιού. ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ.. Αποδέκτες ~ 400 γονείίς = 800 παιιδιιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ µε θέµατα «Επικοινωνία στην οικογένεια» ή «Γονέας και Έφηβος»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-2012 ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1. Ομαλή μετάβαση μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ώστε

Διαβάστε περισσότερα

Διαβαθμιακό Πρόγραμμα Στάση Ζωής Αποδοχή Διαφορετικότητας

Διαβαθμιακό Πρόγραμμα Στάση Ζωής Αποδοχή Διαφορετικότητας Διαβαθμιακό Πρόγραμμα 2017-18 Στάση Ζωής Διαβαθμιακό Πρόγραμμα Στάση Ζωής Απευθύνεται: Στο σύνολο των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, IB Το πρόγραμμα υποστηρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ίκτυο Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα

ίκτυο Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα Σχέδιο Λειτουργίας και ράσεων ίκτυο Πρόληψης στη Σχολική Κοινότητα Με πρωτοβουλία του ήµου Καρδίτσας Υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής /νσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Συντονιστές ικτύου: Παρατηρητήριο Πρόληψης

Διαβάστε περισσότερα

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, η Ημερίδα, που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής, στις 24 Απριλίου 2013,

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τρίτη, 15 Μάρτιος :26 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος :51

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τρίτη, 15 Μάρτιος :26 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος :51 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ», θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα τη σχολική βία σχολικός εκφοβισμός,

Διαβάστε περισσότερα

Σεξουαλική θυματοποίηση των παιδιών: Δράσεις ευαισθητοποίησης στην κοινότητα Τσουβέλας Γ., Αγαπητού Κ., Παπανικολάου, Π., Νικολαΐδης Γ.

Σεξουαλική θυματοποίηση των παιδιών: Δράσεις ευαισθητοποίησης στην κοινότητα Τσουβέλας Γ., Αγαπητού Κ., Παπανικολάου, Π., Νικολαΐδης Γ. Σεξουαλική θυματοποίηση των παιδιών: Δράσεις ευαισθητοποίησης στην κοινότητα Τσουβέλας Γ., Αγαπητού Κ., Παπανικολάου, Π., Νικολαΐδης Γ. europa.eu www.ygeia-pronoia.gr www.ich-mhsw.gr www.epanad.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ

Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΕΔΔΥΠΠΥ 1. ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 2. ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3. ΑΙΓΑΛΕΩ 4. ΑΓΡΙΝΙΟ 5. ΑΛΙΜΟΣ 6. ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ- ΚΑΜΑΤΕΡΟ 7. ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 8. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 9. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. "Είμαι ο ίδιος μέσα και έξω από την τάξη; Γιατί;" Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζωρτζάτου Μάρια

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Είμαι ο ίδιος μέσα και έξω από την τάξη; Γιατί; Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζωρτζάτου Μάρια ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ "Είμαι ο ίδιος μέσα και έξω από την τάξη; Γιατί;" Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζωρτζάτου Μάρια Εισαγωγική Παρουσίαση από την υπεύθυνη καθηγήτρια. Με το παραπάνω θέμα ασχολήθηκαν κατά

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενος οδηγός χρήσης του Ντοκιμαντέρ «Είμαστε όλοι Πολίτες»

Προτεινόμενος οδηγός χρήσης του Ντοκιμαντέρ «Είμαστε όλοι Πολίτες» Προτεινόμενος οδηγός χρήσης του Ντοκιμαντέρ «Είμαστε όλοι Πολίτες» Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ως Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος του ΕΟΧ «Είμαστε όλοι Πολίτες, θέτει στη διάθεση των εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων: Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμοι Ηρακλείου Αττικής, Περιστερίου, Ηρακλείου Κρήτης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελληνικού Αργυρούπολης, Παύλου Μελά, Κορινθιών, Αγρινίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης πρόσκληση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Προτύπου Σχολείου Αναβρύτων Γυμνασίου-Λυκείου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΣΧΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Βασίλειος Εφόπουλος Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Η συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΣΘΕΝ-Ν ΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤ-ΠΙΣΗ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΣΘΕΝ-Ν ΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤ-ΠΙΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΣΘΕΝ-Ν ΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤ-ΠΙΣΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ ΦΑΝΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ Τ.Ε. Β Γ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η στεφανιαία µονάδα είναι ένας χώρος

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχικές διαταραχές στην περιγεννητική περίοδο. Δέσποινα Δριβάκου Ψυχολόγος Msc Οικογενειακή θεραπεύτρια

Ψυχικές διαταραχές στην περιγεννητική περίοδο. Δέσποινα Δριβάκου Ψυχολόγος Msc Οικογενειακή θεραπεύτρια Ψυχικές διαταραχές στην περιγεννητική περίοδο Δέσποινα Δριβάκου Ψυχολόγος Msc Οικογενειακή θεραπεύτρια με τον όρο περιγεννητική περίοδος αναφερόμαστε στο χρονικό διάστημα της κύησης, της λοχείας και των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε ΥΠΠΥ) και οι ήµοι

Διαβάστε περισσότερα

Η γειτονιά μας, η πόλη μας. Περιβαλλοντικά μονοπάτια

Η γειτονιά μας, η πόλη μας. Περιβαλλοντικά μονοπάτια Tη σχολική χρονιά 2013-2014 το σχολείο μας συμμετείχε στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία». Η επιδίωξη του Δικτύου για τη δημιουργία ενημερωμένων ενεργών

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΗ»

«ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΗ» ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ «ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΗ» ΕΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΖΙΑΚΑΚΗ : ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ Απευθύνεται σε μαθητές του Ειδικού σχολείου (με νοητική καθυστέρηση, ΔΕΠΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» Μια όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή στον Πειραια

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» Μια όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή στον Πειραια Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ» Μια όμορφη εκπαιδευτική εκδρομή στον Πειραια Το Χρυσοπράσινο Φύλλο, στο οποίο συμμετέχει το Σχολείο μας από την περσινή σχολική χρονιά 2017-18,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ενημερωτικό Δελτίο / Τεύχος 6 / Ιανουάριος - Μάρτιος 2013 Κείμενα - Επιμέλεια: Άγγελος Σανδραβέλης ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ Ευχαριστούμε από καρδιάς

Διαβάστε περισσότερα

mail: syllogosepistrofi@yahoo.gr site: www.alkoologia.gr Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

mail: syllogosepistrofi@yahoo.gr site: www.alkoologia.gr Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ mail: syllogosepistrofi@yahoo.gr site: www.alkoologia.gr Σύλλογος ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Μή κερδοσκοπικός Σύλλογος Στο Ηράκλειο, από το 1999 Μέλη: εθελοντές, κυρίως επαγγελµατίες υγείας, αλλά και από κάθε τάξη της

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του ημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη στον ημόσιο Απολογισμό για το 2010

Ομιλία του ημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη στον ημόσιο Απολογισμό για το 2010 Ομιλία του ημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη στον ημόσιο Απολογισμό για το 2010 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αφιερωμένη στο Δημόσιο Απολογισμό των

Διαβάστε περισσότερα

Δέκα χρόνια τώρα, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου τη ζούμε με χαρά. Βήμα βήμα, όλοι μαζί, χαρά-ζουμε δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Δέκα χρόνια τώρα, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου τη ζούμε με χαρά. Βήμα βήμα, όλοι μαζί, χαρά-ζουμε δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. O 10 oς Αγώνας δρόμου και συμβολικός Περίπατος Greece Race for the Cure τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου 10 χρόνια Greece Race for the Cure Δέκα χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης

Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης Απολογισμός 2012 Πρόγραμμα υμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου Υιλοζωικός ύλλογος Φανίων

Διαβάστε περισσότερα

«Το κοινωνικό στίγµα της ψυχικής ασθένειας»

«Το κοινωνικό στίγµα της ψυχικής ασθένειας» «Το κοινωνικό στίγµα της ψυχικής ασθένειας» Mαρίνα Οικονόµου-Λαλιώτη Επικ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Επιστηµονικά Υπεύθυνη του Προγράµµατος «αντι-στίγµα» ΕΠΙΨΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014-15 ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές των τριών τμημάτων της Γ τάξης συνοδευόμενοι από

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα.

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. ΠAIΔIKOΣ ΣTAΘMOΣ συννεφούλα Σ' ένα όμορφο καταπράσινο κήπο 2 στρεμμάτων με δένδρα, λουλούδια, παιχνίδια και πολλή αγάπη, δημιουργήσαμε τον χώρο που θέλαμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Αθήνα, 11 Νοεµβρίου 2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη,

Διαβάστε περισσότερα

Η «Φλόγα της Αγάπης» στους δρόμους του Ιλίου

Η «Φλόγα της Αγάπης» στους δρόμους του Ιλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ίλιον, 21.09.2017 Δελτίο Τύπου Η «Φλόγα της Αγάπης» στους δρόμους του Ιλίου Η «Φλόγα της Αγάπης» ταξίδεψε στους δρόμους του Ιλίου, όπου εκατοντάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ Ε.Φ.Ο.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ BEACTIVE

ΔΡΑΣΕΙΣ Ε.Φ.Ο.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ BEACTIVE ΔΡΑΣΕΙΣ Ε.Φ.Ο.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ BEACTIVE ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 6.500 ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΑΤΩΝ: 4.500 ΣΥΝΟΛΟ: 11.000 άτομα ΚΑΒΑΛΑ Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού,

Διαβάστε περισσότερα

«Νοτιοανατολικό Δίχτυ Προστασίας: Πρόληψη της εμπορίας παιδιών και προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων στα ελληνοτουρκικά σύνορα»

«Νοτιοανατολικό Δίχτυ Προστασίας: Πρόληψη της εμπορίας παιδιών και προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων στα ελληνοτουρκικά σύνορα» ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ 4ΗΜΕΡΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΥΤΟ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Γενικές Οδηγίες - Σκοπός του εργαστηρίου και της εκπαίδευσης είναι να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι ανήλικοι

Διαβάστε περισσότερα

Άνοια στην Τρίτη ηλικία:

Άνοια στην Τρίτη ηλικία: Άνοια στην Τρίτη ηλικία: οι επιπτώσεις της νόσουστηνκαθημερινότητα της οικογένειας και οι τρόποι παρέμβασης για μια λειτουργική επικοινωνία Γκαρίπη Χριστιάνα / Κλινική ψυχολόγος Τι είναι άνοια; Μία ετερογενής

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ κ. ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΑΣΔΑΓΛΗ ΣΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ κ. ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΑΣΔΑΓΛΗ ΣΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ κ. ΣΤΕΛΛΑΣ ΚΑΣΔΑΓΛΗ ΣΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την κ. Στέλλα Κάσδαγλη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: 1. Δ/νση Π.Ε. Δ Αθήνας 2. Δ/νση Δ.Ε. Δ Αθήνας. ΚΟΙΝ.: Όπως ο πίνακας αποδεκτών

ΠΡΟΣ: 1. Δ/νση Π.Ε. Δ Αθήνας 2. Δ/νση Δ.Ε. Δ Αθήνας. ΚΟΙΝ.: Όπως ο πίνακας αποδεκτών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 4 H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Νέα Σμύρνη, 18 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 8 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις). Οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΥΤΡΡΤΘΜΑ ΕΜΙΝΑΡΙΑ/ΕΡΓΑΣΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΓΓΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΝΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ

ΣΑΥΤΡΡΤΘΜΑ ΕΜΙΝΑΡΙΑ/ΕΡΓΑΣΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΓΓΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΝΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ ΣΑΥΤΡΡΤΘΜΑ ΕΜΙΝΑΡΙΑ/ΕΡΓΑΣΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΓΓΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΝΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ Το Πανελλήνιο Ινστιστούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων (P.I.N.Dis) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ. «Προγραμματισμός Υπολογιστών σε Pascal»

ΟΜΙΛΟΣ. «Προγραμματισμός Υπολογιστών σε Pascal» ΟΜΙΛΟΣ «Προγραμματισμός Υπολογιστών σε Pascal» Για δεύτερη χρονιά συνεχίστηκε στο σχολείο μας η λειτουργία του ομίλου που αφορά σε Προγραμματισμό Υπολογιστών με γλώσσα υψηλού επιπέδου (Pascal). Στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Pink the City 2016: Πάτρα, 23 Οκτωβρίου. Ένας συμβολικός περίπατος στην πόλη της Πάτρας ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Pink the City 2016: Πάτρα, 23 Οκτωβρίου. Ένας συμβολικός περίπατος στην πόλη της Πάτρας ενάντια στον καρκίνο του μαστού Pink the City 2016: Πάτρα, 23 Οκτωβρίου Ένας συμβολικός περίπατος στην πόλη της Πάτρας ενάντια στον καρκίνο του μαστού Τερματισμός: Παλιό Λιμάνι Πάτρας Μια πεζοπορία 1.5 χλμ αφιερωμένη στη ζωή Έναρξη:

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 27 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Μέγαρο.

Πρακτικά 27 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Μέγαρο. Πρακτικά 27 ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου η οποία έγινε την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Μέγαρο. Παρόντες 1. Σσολάκη Ευανθία - Πρόεδρος 2. Καλογερόπουλος Μιχαήλ -

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό & την Αειφόρο Ανάπτυξη

Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό & την Αειφόρο Ανάπτυξη Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό & την Αειφόρο Ανάπτυξη Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία

Διαβάστε περισσότερα

Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Εκπαιδευτικές Δράσεις του Ο.Α.Σ.Π. Η εφαρμογή του έργου «RACCE» Δρ Α. Κούρου Δρ Α. Κούρου Προϊσταμένη Τμήμ. Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. e-mail: akourou@oasp.gr Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη σεισμικότητα...

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας-Αγωγής Υγείας Επισημάνσεις για Α, Β και Γ Γυμνασίου

Προγραμματισμός του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας-Αγωγής Υγείας Επισημάνσεις για Α, Β και Γ Γυμνασίου Προγραμματισμός του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας-Αγωγής Υγείας Επισημάνσεις για Α, Β και Γ Γυμνασίου Ο ετήσιος προγραμματισμός πρέπει να ανταποκρίνεται στους Δείκτες Επιτυχίας της κάθε τάξης ξεχωριστά.

Διαβάστε περισσότερα

(4 συναντήσεις για την ολοκλήρωση της Οµάδας που ξεκίνησε το προηγούµενο

(4 συναντήσεις για την ολοκλήρωση της Οµάδας που ξεκίνησε το προηγούµενο ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΡΑΣΕΙΙΣ ΓΙΙΑ ΓΟΝΕΙΙΣ.. Αποδέκττεςς ~500 γονείίςς = 1000 παιδιιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ µε παιδιά προσχολικής, παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η ομαδική ψυχοθεραπεία;

Τι είναι η ομαδική ψυχοθεραπεία; Τι είναι η ομαδική ψυχοθεραπεία; Η ομαδική ψυχοθεραπεία όπως και η ατομική ψυχοθεραπεία στοχεύει στη βοήθεια ατόμων τα οποία θέλουν να βελτιώσουν την ικανότητα διαχείρισης των προβλημάτων ή των δυσκολιών

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων: Ο ρόλος του αλφαβητισμού υγείας στην ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας

Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων: Ο ρόλος του αλφαβητισμού υγείας στην ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων: Ο ρόλος του αλφαβητισμού υγείας στην ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, όπως καθιερώθηκε η 1 η Οκτωβρίου από τη Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Λάζαρος Κυρίζογλου Δημήτρης Δεμουρτζίδης,

Λάζαρος Κυρίζογλου Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Αγώνας Δρόμου Δήμων Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά 2018: Ηχηρό μήνυμα από χιλιάδες δρομείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης για τα πρώην στρατόπεδα και τον παιδικό καρκίνο Τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου,

Διαβάστε περισσότερα

Καρράς Άγγελος Μυλωνάς Δημήτρης Τζούτι Μιγκλέν

Καρράς Άγγελος Μυλωνάς Δημήτρης Τζούτι Μιγκλέν 5 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ Α ΤΑΞΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΘΕΜΑ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» - «Χρώματα και συναισθήματα» ΟΝΟΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: Famous ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ : Κατσιφή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.

ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. 13 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ

ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2015 Αριθ. Πρωτ. Φ. 1500.2/46831/2015 Πληροφορίες: Νίκη Μπαφέ, Ματούλα Παπαδημητρίου τηλ. 2131306817, 213 1306816 Προς: Πίνακα αποδεκτών Αξιότιμες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Δρ. Οικονόμου Ανδρέας Μαθηματικός-Ψυχολόγος Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Δρ. Οικονόμου Ανδρέας Μαθηματικός-Ψυχολόγος Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Δρ. Οικονόμου Ανδρέας Μαθηματικός-Ψυχολόγος Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ Ενότητα: Ηγεσία, Επικοινωνία, Διαχείριση Κρίσεων ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διπολική διαταραχή μανιοκατάθλιψη,

Διπολική διαταραχή μανιοκατάθλιψη, ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Ο όρος ψυχική διαταραχή περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων που έχουν σχέση με την ψυχική κατάσταση και την συμπεριφορά ενός ατόμου. Οι διάφορες ψυχικές διαταραχές εκδηλώνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ 2 ο ΕΠΑΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2009-2010 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΕΦΗΒΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ροντογιάννη Ελένη, Φιλόλογος Ντάρδας Αθανάσιος, Μαθηματικός ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Αντεκελίδου

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι τα είδη της κατάθλιψης;

Ποια είναι τα είδη της κατάθλιψης; Ολοι κάποιες φορές νιώθουμε μελαγχολία ή θλίψη, αλλά αυτά τα συναισθήματα συνήθως περνούν μετά από λίγες μέρες. Όταν ένα άτομο έχει κατάθλιψη, η διαταραχή αυτή επηρεάζει την καθημερινή του ζωή, τη φυσιολογική

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Υφαίνω το νήμα της ζωής κι έχω αργαλειό τη σκέψη» Μαθητικές ομάδες των τμημάτων Α1, Α2, Α3, Α4, Α5 Παιδαγωγική ομάδα: Σπυριδάκη Μαρία Φλουράκη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μάθε παιδί μου γράμματα Άγχος εξετάσεων και επαγγελματικός προσανατολισμός

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μάθε παιδί μου γράμματα Άγχος εξετάσεων και επαγγελματικός προσανατολισμός Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, στις 17:30, το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου διοργανώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοσχολική βία (bullying)

Ενδοσχολική βία (bullying) Ενδοσχολική βία (bullying) Τι είναι σχολικός εκφοβισμός Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα σύνθετο φαινόμενο που αυτό που τον ξεχωρίζει από το πείραγμα και τον τσακωμό, είναι η ένταση του, η διάρκεια του,

Διαβάστε περισσότερα

Χάσαμε. την μπάλα!!!

Χάσαμε. την μπάλα!!! Χάσαμε. την μπάλα!!! Και όχι μόνο! 2017-2018. Μια χρονιά γεμάτη αθλητικές συμμετοχές, αθλητικές νίκες, αθλητικά δρώμενα!! Τι να πρωτοπεριγράψουμε. Ομάδες, μεμονωμένες συμμετοχές, τουρνουά.! Ας αρχίσουμε!!

Διαβάστε περισσότερα

Δώσε αίμα. Κάνε δώρο ζωής ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Oκτωβρίου

Δώσε αίμα. Κάνε δώρο ζωής ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ. Oκτωβρίου ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ 17 23 Oκτωβρίου Δώσε αίμα Κάνε δώρο ζωής Γίνε δωρητής οργάνων σώματος Βλαστοκυττάρων Δότης αιμοπεταλίων ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ Ο Δήμος της Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης

Στο Δήμο Παλλήνης Φλεβική Θρόμβωση Δήμος Παλλήνης Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας κος Αθανάσιος Ζούτσος κα Πόπη Ζινέλη κος Δημήτριος Χριστοδουλάκης Στο Δήμο Παλλήνης Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η Ενημερωτική Εκδήλωση που διοργάνωσαν για τη Φλεβική Θρόμβωση ο Δήμος Παλλήνης και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο

Διαβάστε περισσότερα

Γυµνάσιο Νέου Σκοπού ΠΡΟΤΑΣΗ για τον ιαγωνισµό Ανάδειξης Καινοτοµικών Ιδεών και Σχεδίων σχετικά µε χαρακτηριστικά της πόλης και του Νοµού Σερρών

Γυµνάσιο Νέου Σκοπού ΠΡΟΤΑΣΗ για τον ιαγωνισµό Ανάδειξης Καινοτοµικών Ιδεών και Σχεδίων σχετικά µε χαρακτηριστικά της πόλης και του Νοµού Σερρών Γυµνάσιο Νέου Σκοπού ΠΡΟΤΑΣΗ για τον ιαγωνισµό Ανάδειξης Καινοτοµικών Ιδεών και Σχεδίων σχετικά µε χαρακτηριστικά της πόλης και του Νοµού Σερρών «Η Ανάπτυξη του τόπου µας µέσω της θεραπευτικής ιππασίας»

Διαβάστε περισσότερα