ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ"

Transcript

1 Έκδοση 01/2012 ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Mounting the sun's power

2 Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ Αναπτύσσοντας καινοτομίες Η ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ δημιουργήθηκε και λειτουργεί από στελέχη που έχουν τουλάχιστον εικοσαετή εμπειρία στη ψυχρή διαμόρφωση μετάλλου. Διαθέτει στις ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις εμβαδού τ.μ. σε έκταση τ.μ. δίπλα στην Α' ΒΙ.ΠΕ. Βόλου έναν πλήρη και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, που μπορεί και παράγει συνεχώς νέα καινοτόμα προϊόντα στο τομέα των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Η φιλοσοφία της εταιρείας στηρίζεται στις αρχές της αξιοπιστίας, της συνέπειας, της οικονομίας και της σωστής συνεργασίας. Η ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ είναι πάντα δίπλα στον πελάτη πριν και μετά την πώληση, παρέχοντας τεχνική υποστήριξη στο σχεδιασμό, για την εύκολη και γρήγορη συναρμολόγηση και τοποθέτηση. Παράγει με συνέπεια προϊόντα για τις βάσεις φωτοβολταϊκών τις οποίες θεωρεί το πιο σημαντικό στοιχείο για μια σωστή και ασφαλή εγκατάσταση, έτσι ώστε να στηρίζονται τα φωτοβολταϊκά πάνελ αξιόπιστα για τουλάχιστον 25 χρόνια. Οι βάσεις στήριξης φωτοβολταϊκών Η ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ σχεδιάζει και παρέχει λύσεις, με βάσεις στιβαρές, αξιόπιστες, εύκολα προσαρμοσμένες και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, για κάθε περίπτωση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, σε δομικές επιφάνειες κτιρίων, σε στέγες, καθώς και σε αγρούς για φωτοβολταϊκά πάρκα. Το βασικό πλεονέκτημα των βάσεων είναι το ευέλικτο σύστημα συναρμολόγησης με ράγες και ειδικά εξαρτήματα στήριξης, που προσαρμόζονται εύκολα και δημιουργούν πολλαπλούς συνδυασμούς ακόμα και πέραν των τυποποιημένων βάσεων. Οι ράγες και τα εξαρτήματα κατασκευάζονται από χάλυβα υψηλής αντοχής, με επιλογή είτε προγαλβανισμένου χάλυβα Ζ275 κατά ΕΝ ISO 10147, είτε εν θερμώ γαλβανισμένου χάλυβα κατά ΕΝ ISO 1461 είτε ανοξείδωτου χάλυβα. Οι βάσεις έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, διαθέτουν στατική μελέτη και πιστοποίηση από την TÜV Rheinland. Η ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας ΕΛΟΤ EN ISO 9002:2008 πιστοποιημένο από την EQA Hellas.

3 Σειρά τυποποιημένων βάσεων στήριξης φωτοβολταϊκών ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ PD.3R.1P Κλίση 20 ~30 1 Φ/Β πάνελ (portrait), η κλίση ρυθμίζεται κατά την εγκατάσταση. PD.4I.2P Κλίση Φ/Β πάνελ (portrait) για εγκατάσταση με πασσαλόμπηξη. Η κλίση ρυθμίζεται κατά την εγκατάσταση. PD.4R.1P Κλίση Φ/Β πάνελ PD.8R.3P Κλίση 27 3 Φ/Β πάνελ PD.4R.1L Κλίση Φ/Β πάνελ σε οριζόντια διάταξη (landscape). PD.11R.4P Κλίση 20 4 Φ/Β πάνελ PD.4R.2L Κλίση Φ/Β πάνελ σε οριζόντια διάταξη (landscape). PD.11R.5P Κλίση 16 5 Φ/Β πάνελ PD.5R.2P Κλίση Φ/Β πάνελ PD.14R.6P Κλίση 13 6 Φ/Β πάνελ PD.5R.3L Κλίση Φ/Β πάνελ σε οριζόντια διάταξη (landscape). PD.2S.PL Στήριξη Φ/Β πάνελ σε βιομηχανική στέγη, σε κάθετη ή και οριζόντια διάταξη PD.2K.PL Στήριξη Φ/Β πάνελ σε κεραμοσκεπή,σε κάθετη ή και οριζόντια διάταξη Οι παραπάνω βάσεις φωτοβολταϊκών ανήκουν στις βασικές σειρές προϊόντων μας και έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετούνται σε αυτές σχεδόν όλοι οι γνωστοί τύποι φωτοβολταϊκών πάνελ διαφόρων διαστάσεων. Με μικρές τροποποιήσεις μπορούν να καλύψουν μεγαλύτερη γκάμα φωτοβολταϊκών πάνελ, καθώς και περιπτώσεις με γωνίες κλίσης περάν αυτών που αναφέρονται στους βασικούς τύπους. Στις περιπτώσεις αυτές, οι ράγες που αποτελούν τα στοιχεία των πλαισίων, μπορούν να είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες στο μήκος τους ανάλογα των διαστάσεων των φωτοβολταϊκών πάνελ και του χώρου όπου θα γίνει η εγκατάσταση. Στα παραπάνω σχέδια εμφανίζονται ενδεικτικά πάνελ τάξης μεγέθους 1650mm X 1000mm περίπου. Το τεχνικό και σχεδιαστικό τμήμα της ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗΣ είναι στη διάθεση του πελάτη, συζητώντας μαζί του και αναζητώντας την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

4 Βάσεις στήριξης για δομικές επιφάνειες ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ PD.3R.1P Απλή βάσης στήριξης για 1 φωτοβολταϊκό πάνελ, τοποθετημένο χαμηλά PD.4R.1P στο έδαφος. Η βάση αυτή, αποτελεί μια ιδιαίτερα οικονομική Απλή βάσης στήριξης για 1 σειρά φωτοβολταϊκών πάνελ τοποθετημένα κάθετα και χαμηλά στο έδαφος. Η βάση αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα οικονομική λύση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε δομικές επιφάνειες με ευρύτητα χώρου. Η κλίση της βάσης ρυθμίζεται κατά την εγκατάσταση. Βάση στήριξης για 1 σειρά φωτοβολταϊκών πάνελ τοποθετημένα. Η βάση αυτή αποτελεί λύση για τοποθέτηση μονών σειρών πάνελ σε δομικές επιφάνειες κτιρίων, όπου απαιτείται η ανύψωση της σειράς σε σχέση με την PD.3R.1P για αποφυγή σκιάσεων ή και εμποδίων. Βάσης στήριξης για 3 φωτοβολταϊκά πάνελ σε οριζόντια διάταξη PD.4R.1L Βάσης στήριξης για 3 φωτοβολταϊκά πάνελ σε οριζόντια διάταξη (landscape), PD.4R.2L κατάλληλη για δομικές επιφάνειες με περιορισμένο χώρο τοποθέτησης, όπου δεν ενδείκνυται η τοποθέτηση 2 πάνελ σε κάθετη διάταξη (portrait). (landscape), κατάλληλη για δομικές επιφάνειες με περιορισμένο χώρο Βάση για 1 σειρά φωτοβολταϊκών πάνελ τοποθετημένα σε οριζόντια διάταξη. Η βάση αυτή προτείνεται για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε δομικές επιφάνειες κτιρίων, όπου η χωροθέτηση της εγκατάστασης είναι περιορισμένη και δεν επιτρέπει την τοποθέτηση των πάνελ σε 1 σειρά κάθετα. Βάση για 2 σειρές φωτοβολταϊκών πάνελ τοποθετημένα σε οριζόντια διάταξη. Η βάση αυτή προτείνεται για τοποθέτηση πάνελ σε δομικές επιφάνειες κτιρίων, όπου η χωροθέτηση δεν επιτρέπει την τοποθέτηση 2 σειρών πάνελ κάθετα ή υπάρχει ανεκμετάλλευτος χώρος με 1 σειρά πάνελ κάθετα.. PD.5R.3L PD.5R.2P Βάση για 3 σειρές φωτοβολταϊκών πάνελ τοποθετημένα σε οριζόντια διάταξη. Η βάση αυτή προτείνεται για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε δομικές επιφάνειες κτιρίων, όπου η χωροθέτηση της εγκατάστασης δεν επιτρέπει οριακά την τοποθέτηση των 2 πάνελ κάθετα. Βάση για 2 σειρές φωτοβολταϊκών πάνελ τοποθετημένα σε κάθετη διάταξη. Η βάση αυτή αποτελεί ιδανική λύση για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε δομικές επιφάνειες κτιρίων, όπου με μικρές αλλαγές τροποποιώντας το ύψος και τις μοίρες κλίσης μπορούν να αποφεύγονται εμπόδια και σκιάσεις.

5 Βάσεις στήριξης για φωτοβολταϊκά πάρκα ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ PD.4I.2P PD.4I.2P Βάση με πασσαλόμπηξη Σύγχρονη, οικονομική και αξιόπιστη στήριξη των φ/β πάνελ στην ύπαιθρο, όπου το έδαφος είναι κατάλληλο. Πάσσαλοι από σιδηροδοκό, γαλβανισμένοι εν θερμώ κατα EN ISO Στήριξη της ράγας κλίσης επάνω σε 3 σημεία. Χιαστά (αντιανέμια) στις άκρες της βάσης και ανά δεύτερο άνοιγμα (πλαίσιο) προσδίδουν μεγάλη ακαμψία και αντοχή στη βάση. Με επιπλέον ειδικό τεμάχιο (στροφείο) η βάση μπορεί να τοποθετείται και σε εδάφη με ομαλές κλίσεις, ακολουθώντας την πλαγιά. Δεν απαιτείται εκσκαφή ή θεμελίωση σε ιδανικά εδάφη, επιτρέποντας ταχύτερη και οικονομικότερη ολοκλήρωση του έργου. Στατική μελέτη βάση Ευροκώδικα 1, 3, 9 και Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού 2000 (Ε.Α.Κ. 2000). Στιβαρή κατασκευή με μεγάλη αντοχή στο χρόνο και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα στο φωτοβολταϊκό πάρκο. PD.5R.2P οριζόντια θεμελίωση PD.5R.2P κάθετη θεμελίωση Η βάση PD.5R.2P με 2 σειρές πάνελ μπορεί να τοποθετηθεί και στο έδαφος, πάνω σε σκυρόδεμα. Η βάση μπορεί να τοποθετηθεί και χωρίς θεμελίωση σε σκυρόδεμα, με διπλή γαιώβιδα ή διπλό πάσσαλο ανά ζευκτό. Προτείνεται σε περιπτώσεις φωτοβολταϊκών πάρκων με πετρώδη εδάφη και σε εδάφη με υψομετρικές διαφορές. Η θεμελίωση μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια ή κάθετα ανάλογα την χωροθέτηση του φωτοβολταϊκού πάρκου. Χιαστά (αντιανέμια) στις άκρες της βάσης και ανά δεύτερο άνοιγμα (πλαίσιο) προσδίδουν μεγάλη ακαμψία και αντοχή στη βάση. Με επιπλέον ειδικό τεμάχιο (στροφείο) η βάση μπορεί να τοποθετείται και σε εδάφη με ομαλές κλίσεις, ακολουθώντας την πλαγιά. Στατική μελέτη βάση Ευροκώδικα 1, 3, 9 και Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού 2000 (Ε.Α.Κ. 2000). Στιβαρή κατασκευή με μεγάλη αντοχή στο χρόνο και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα στο φωτοβολταϊκό πάρκο.

6 Βάσεις ειδικά σχεδιασμένες για περιορισμένες επιφάνειες κτιρίων ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ Οι βάσεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την εύκολη τοποθέτησή τους για κάθε περίπτωση επιφάνειας κτιρίου με περιορισμένο χώρο εγκατάστασης. Συνδυάζοντας τις διάτρητες ράγες με τα ειδικά εξαρτήματα, δημιουργούνται πολλαπλές παραλλαγές των βάσεων πέραν των τυποποιημένων. Έτσι μπορούν χωρίς να υπερβαίνουν το επιτρεπτό ύψος, ακόμα και σε διαφορετικές μοίρες κλίσης: να παρακάμπτονται εμπόδια, να επεκτείνονται σε κάθε πλευρά με απλές συνδέσεις και να υπερυψώνονται ώστε να αποφεύγονται σκιάσεις. Ο εγκαταστάτης μπορεί χρησιμοποιώντας μεμονωμένα ράγες εξαρτήματα και συνδετικά υλικά, να κατασκευάζει βάσεις ακόμα και στους πιο ιδιόμορφους χώρους, προσαρμόζοντας τα μήκη των ραγών επιτόπου στο έργο. PD.8R.3P 3 φωτοβολταϊκά πάνελ PD.11R.4P 4 φωτοβολταϊκά πάνελ PD.11R.5P 5 φωτοβολταϊκά πάνελ PD.11R.6P 6 φωτοβολταϊκά πάνελ

7 Βάσεις φωτοβολταϊκών για στέγες ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ Στα βιομηχανικά κτίρια με στέγες από φύλλα λαμαρίνας ή μονωτικά πάνελ τοποθετούνται βάσεις φωτοβολταϊκών της ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗΣ, στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελ οριζόντια ή κάθετα. Επιπλέον με την βάση PD 3R 1P ειδικά διαμορφωμένη, μπορούν να τοποθετούνται πάνελ και στην πλευρά της στέγη με την μη ευνοϊκή κλίση καθώς και για να προστεθεί κλίση στην ευνοϊκή πλευρά. PD.2S.PL Στις στέγες με κεραμίδια η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών πάνελ γίνεται με τις διάτρητες ράγες της ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗΣ, οι οποίες συγκρατούνται με ειδικά άγκιστρα διπλής ρύθμισης καθ ύψος, που τοποθετούνται κάτω από τα κεραμίδια στους δοκούς της σκεπής. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ μπορούν να τοποθετηθούν οριζόντια ή κάθετα με τουλάχιστον 4 διαφορετικούς τρόπους στήριξης των ραγών. PD.2K.PL Ποιοτικός Έλεγχος - Πιστοποιητικά - Τεχνική Υποστήριξη ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ Η ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ποιότητας ΕΛΟΤ EN ISO 9001:2008, πιστοποιημένο από την EQA HELLAS, καθώς επίσης στατικές μελέτες για τις βάσεις φωτοβολταϊκών και πιστοποιήσεις από την TÜV Rheinland Η εταιρεία εγγυάται την στατικότητα των βάσεων για 25 χρόνια εφόσον ισχύουν οι προϋποθέσεις της εγγύησης. Για τη συναρμολόγηση των βάσεων υπάρχουν πλήρη τεχνικά εγχειρίδια, για κάθε βάση, με αναλυτικές λεπτομέρειες, λύνοντας όλες τις απορίες, έτσι ώστε να είναι εύκολη και γρήγορη η συναρμολόγηση στο χώρο της εγκατάστασης. Το τεχνικό τμήμα της ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗΣ είναι πάντα στην διάθεση του πελάτη για κάθε πληροφορία σχετικά με τα προϊόντα της στο τηλέφωνο επικοινωνίας : και στο

8 ΠΡΟΦΙΛΟΔΟΜΗ ΒΑΣΕΙΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΧΑΡΕΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ & ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Κάτω Σπαρτιά Σέσκλο Μαγνησίας ΒΟΛΟΣ (πλησίον A' ΒI.ΠE) Tηλ: Fax: web:

Schletter Βάσεις Στήριξης Φ/Β πλαισίων Στέγη και πρόσοψη

Schletter Βάσεις Στήριξης Φ/Β πλαισίων Στέγη και πρόσοψη Schletter Βάσεις Στήριξης Φ/Β πλαισίων Στέγη και πρόσοψη Περιεχόμενο Σελίδα 1 Γενικά 1.1 Γενικές πληροφορίες 3 1.2 Συναρμολόγηση του συστήματος 4 1.3 Στοιχεία στερέωσης 4 2 Τοποθέτηση παράλληλη 2.1 Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

Νέες λύσεις στα Φωτοβολταϊκά Συστήματα. Η Hilti και η ηλιακή ενέργεια. Hilti. Υπεροχή σε διάρκεια και απόδοση.

Νέες λύσεις στα Φωτοβολταϊκά Συστήματα. Η Hilti και η ηλιακή ενέργεια. Hilti. Υπεροχή σε διάρκεια και απόδοση. Νέες λύσεις στα Φωτοβολταϊκά Συστήματα Η Hilti και η ηλιακή ενέργεια. Hilti. Υπεροχή σε διάρκεια και απόδοση. Hilti: ο αξιόπιστος συνεργάτης σε μεγάλα έργα Hλιακής Eνέργειας Η Hilti είναι εξειδικευμένη

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Στήριξης Υαλοπίνακα

Σύστημα Στήριξης Υαλοπίνακα Σύστημα Στήριξης Υαλοπίνακα www.aluminco.com 1 2 www.aluminco.com Η ALUMINCO, με έδρα τα Οινόφυτα Βοιωτίας, είναι η πρώτη εταιρία στον κλάδο που από την ίδρυσή της ξεκίνησε με την παραγωγή προϊόντων από

Διαβάστε περισσότερα

Schletter Βάσεις Στήριξης Φ/Β πλαισίων Park@Sol χώροι στάθμευσης

Schletter Βάσεις Στήριξης Φ/Β πλαισίων Park@Sol χώροι στάθμευσης Schletter Βάσεις Στήριξης Φ/Β πλαισίων Park@Sol χώροι στάθμευσης Πηγή: juwi AG 2 Το δομοστοιχειωτό σύστημα στάθμευσης Park@Sol Νέα πεδία για την φ/β ενέργεια Η πολυετής πείρα, ως οδηγοί της αγοράς στον

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο

Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο... Επενδύσεις στα Φωτοβολταϊκά Συστήματα WIND WATER SOLAR BIOMASS Μία νέα αγορά στην χώρα μας σε ανοδική πορεία και οι προοπτικές της. Τα Φ/Β συστήματα αποτελούν την πιο

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών σταθμών με διαξονική ιχνηλάτιση

Σύστημα εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών σταθμών με διαξονική ιχνηλάτιση Σύστημα εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών σταθμών με διαξονική ιχνηλάτιση πρωτοποριακή σχεδίαση αυξημένη απόδοση επένδυσης Στιβαρό χωροδικτύωμα για μηδενικές ταλαντώσεις των Φ/Β στοιχείων από τον άνεμο. Σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2013 Πρόγραμμα παραδόσεων 2013 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 3 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 4 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΩΝ 5 1 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ INOX MARE ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΗ ΣΤΕΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Φ/Β εγκαταστάσεις επί στέγης από τη Schüco. Παραγωγή φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας - Ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος

Φ/Β εγκαταστάσεις επί στέγης από τη Schüco. Παραγωγή φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας - Ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος Φ/Β εγκαταστάσεις επί στέγης από τη Schüco Παραγωγή φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας - Ενίσχυση του οικογενειακού εισοδήματος 2 Schüco Φωτοβολταϊκά στη στέγη Το ελληνικό κράτος υποστηρίζει τις Φ/Β

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ : Μελέτη Φωτοβολταϊκού Συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

ΤΙΤΛΟΣ : Μελέτη Φωτοβολταϊκού Συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Τ.Ε.Ι ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ : Μελέτη Φωτοβολταϊκού Συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΕΡΡΕΣ Οκτώβριος 2009

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟΤΟΙΧΕΣ ΔΙΑΤΟΜΕΣ ΧΑΛΥΒΑ ΨΥΧΡΗΣ ΕΛΑΣΗΣ. IQia ATTE

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟΤΟΙΧΕΣ ΔΙΑΤΟΜΕΣ ΧΑΛΥΒΑ ΨΥΧΡΗΣ ΕΛΑΣΗΣ. IQia ATTE ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟΤΟΙΧΕΣ ΔΙΑΤΟΜΕΣ ΧΑΛΥΒΑ ΨΥΧΡΗΣ ΕΛΑΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ IQia ATTE Τηλ.: 26710 25935, 6944 627387 E-mail: info@iqia.gr www:iqia.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΑ 3 2 ΔΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΡΙΟΥ Τ.Θ.: 12665, 2251 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ. Τ: +357 22 482 000 Φ: +357 22 485 380 Ε: nkm@cytanet.com.cy www.nkmetal.com.

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΡΙΟΥ Τ.Θ.: 12665, 2251 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ. Τ: +357 22 482 000 Φ: +357 22 485 380 Ε: nkm@cytanet.com.cy www.nkmetal.com. NICOLAIDES & KOUNTOURIS Metal Company Ltd ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΡΙΟΥ Τ.Θ.: 12665, 2251 ΛΕΥΚΩΣΙΑ - ΚΥΠΡΟΣ Τ: +357 22 482 000 Φ: +357 22 485 380 Ε: nkm@cytanet.com.cy www.nkmetal.com.cy Ουσιαστική Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 10ΚW

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 10ΚW ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Τ.Ε.Ι ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 10ΚW ΕΚΠΟΝΗΤΕΣ : ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ. Σε έναν από τους πλέον νευραλγικούς. Παγκόσμια δύναμη και στην «πράσινη» ενέργεια η Ελλάδα. Το 2011 στη

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ. Σε έναν από τους πλέον νευραλγικούς. Παγκόσμια δύναμη και στην «πράσινη» ενέργεια η Ελλάδα. Το 2011 στη ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 KYΡIAKH 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Παγκόσμια δύναμη και στην «πράσινη» ενέργεια η Ελλάδα Σε έναν από τους πλέον νευραλγικούς τοµείς της ελληνικής οικονοµίας εξελίσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μελέτης και Υλοποίησης Φωτοβολταϊκών Έργων

Οδηγός Μελέτης και Υλοποίησης Φωτοβολταϊκών Έργων Μόνιμη Επιτροπή Ενέργειας Οδηγός Μελέτης και Υλοποίησης Φωτοβολταϊκών Έργων (Πόρισμα Ομάδας Εργασίας του ΤΕΕ/ΤΚΜ όπως εγκρίθηκε με την απόφαση Α159/Σ9/11.04.2011 της Διοικούσας Επιτροπής) Μέλη Ομάδας Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Αντικατάσταση κουφωμάτων με θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου

Αντικατάσταση κουφωμάτων με θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου Αντικατάσταση κουφωμάτων με θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου Εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων Αναβάθμιση ενεργειακής κλάσης Υψηλή ποιότητα και ασφάλεια Προστασία του περιβάλλοντος Στηρίζουμε ό,τι αγαπάτε

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων Υδραυλικές ράμπες, φυσούνες, συστήματα βιομηχανικών πορτών όλα από μία πηγή

Τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων Υδραυλικές ράμπες, φυσούνες, συστήματα βιομηχανικών πορτών όλα από μία πηγή // ΝΕO: Σύστημα DOBO και βοηθητικό σύστημα Docking από τη Hörmann Τεχνολογία φορτοεκφορτώσεων Υδραυλικές ράμπες, φυσούνες, συστήματα βιομηχανικών πορτών όλα από μία πηγή 2 Η τεχνογνωσία του ειδικού 4-5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες τοποθέτησης. Επίπεδοι συλλέκτες Logasol SKN 3.0 / SKE 2.0 Τοποθέτηση σε ταράτσα και τοίχο. 6304 4524 04/2006 GR Για τον τεχνικό

Οδηγίες τοποθέτησης. Επίπεδοι συλλέκτες Logasol SKN 3.0 / SKE 2.0 Τοποθέτηση σε ταράτσα και τοίχο. 6304 4524 04/2006 GR Για τον τεχνικό 6304 454 04/006 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες τοποθέτησης Επίπεδοι συλλέκτες Logasol SKN 3.0 / SKE.0 Τοποθέτηση σε ταράτσα και τοίχο 63043970.0-.SD Διαβάστε προσεκτικά πριν από την τοποθέτηση Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

περιεχόμενα ΣΤΗΡΙΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΒΥΣΜΑΤΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΑΝΤΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΙΦΩΝΙΑ ΑΠΟΡΡΟΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ

περιεχόμενα ΣΤΗΡΙΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΒΥΣΜΑΤΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΑΝΤΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΙΦΩΝΙΑ ΑΠΟΡΡΟΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ περιεχόμενα ΣΤΗΡΙΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΒΥΣΜΑΤΑ ΑΓΚΥΡΩΣΗΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΑΝΤΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΙΦΩΝΙΑ ΑΠΟΡΡΟΕΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΛΙΠΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ - ΒΕΝΖΙΝΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΦΡΕΑΤΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ANTΛΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Επενδύοντας στο περιβάλλον

Επενδύοντας στο περιβάλλον Επενδύοντας στο περιβάλλον Φωτοβολταϊκά για το σπίτι Η Calpak τώρα και στα Φωτοβολταϊκά Η Calpak σε συνεργασία µε µία από τις σοβαρότερες βιοµηχανίες παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων στην Ευρώπη σας προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Θερμοσίφωνες ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Θερμοσίφωνες Εγκατάσταση, συντήρηση & οδηγίες χρήσης ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ... 4 ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ... 4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μετατρέπουμε τον ήλιο σε κινητήρια δύναμη. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Phoenix Solar

Μετατρέπουμε τον ήλιο σε κινητήρια δύναμη. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Phoenix Solar Μετατρέπουμε τον ήλιο σε κινητήρια δύναμη. ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Phoenix Solar ΣΤΟΧΟΣ μας είναι ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΕ κάθε ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΕΡΓΟ. phoenix solar ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ Η παρούσα Τεχνική Περιγραφή αφορά στην προµήθεια και τοποθέτηση ενός (1) ισόγειου προκατασκευασµένου οικίσκου τύπου (ISOBOX), ο οποίος θα χρησιµοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΙΘ. ΜΕΛ. 91/12 ΤΙΤΛΟΣ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΕΦΥΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

3DR News. Ανάλυση Θεµάτων Μηχανικού. Τεύχος 2: Οκτώβριος 2011

3DR News. Ανάλυση Θεµάτων Μηχανικού. Τεύχος 2: Οκτώβριος 2011 Τεύχος 2: Οκτώβριος 2011 3DR News Ανάλυση Θεµάτων Μηχανικού Υπεύθυνοι Έκδοσης: Βαδαλούκας Γεώργιος, Πολιτικός Μηχανικός, Αντιπρόεδρος ΕΤΑΜ Παπαχρηστίδης Αριστείδης, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Επικοινωνία:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Συλλέκτες

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Συλλέκτες ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Ηλιακοί Συλλέκτες Εγκατάσταση, συντήρηση & οδηγίες χρήσης ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΑ... 4 ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ... 4 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ - ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου. Κορυφαίας Τεχνολογίας

Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου. Κορυφαίας Τεχνολογίας Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου Κορυφαίας Τεχνολογίας 2 Schüco Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου Πόρτες - Παράθυρα Αλουμινίου Schüco 3 Θερμοπλαστική Περιεχόμενα Η ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1972. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιοστάτες Υψηλής Τεχνολογίας

Ηλιοστάτες Υψηλής Τεχνολογίας Ηλιοστάτες Υψηλής Τεχνολογίας MS-2E TRACKER 2-ΑΞΟΝΙΚΟΣ meca solar Προϊόντα και Υπηρεσίες H mecasolar είναι μία εταιρεία αφιερωμένη στον σχεδιασμό, κατασκευή και διανομή ηλιοστατών 2 αξόνων, εποχιακών ηλιοστατών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΠΑΝΗΣ: 60.000 ΦΠΑ 23%: 13.800 ΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 73.800

ΔΑΠΑΝΗΣ: 60.000 ΦΠΑ 23%: 13.800 ΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 73.800 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Αρ. μελέτης: 28 /2013 ΦΟΡΕΑΣ: ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΜΕΛΕΤΗ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΑΠΑΝΗΣ: 60.000 ΦΠΑ 23%: 13.800

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑ Α ΕΤΕΜ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΑ Α ΕΤΕΜ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Product portfolio ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΛΛΑ Α ΚΥΠΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Έργα ΕΤΕΜ:... ΕΛΛΑ Α: 1. Athens Metro Mall 2. Βιοιατρική ιαγνωστικό Κέντρο 3. Εµπορική Τράπεζα 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ ΕΠΙΜΗΚΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ...41 ΔΙΑΤΟΜΈΣ ΨΥΧΡΉΣ ΕΛΆΣΗΣ...3 ΧΑΛΥΒΔΙΝΑ ΦΥΛΛΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ...11 ΚΟΙΛΕΣ ΔΙΑΤΟΜΕΣ & ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ...

ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ ΕΠΙΜΗΚΗ ΠΡΟΪΟΝΤΑ...41 ΔΙΑΤΟΜΈΣ ΨΥΧΡΉΣ ΕΛΆΣΗΣ...3 ΧΑΛΥΒΔΙΝΑ ΦΥΛΛΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ...11 ΚΟΙΛΕΣ ΔΙΑΤΟΜΕΣ & ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ... 57 ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ ΔΙΑΤΟΜΈΣ ΨΥΧΡΉΣ ΕΛΆΣΗΣ...3 ΔΙΑΤΟΜΕΣ ΤΥΠΟΥ Ζ, C, Σ, Ζplus... 3 ΔΙΑΤΟΜΕΣ Σ 175, 205, 225, 255...3 ΔΙΑΤΟΜΕΣ C 140, 155, 175, 205...4 ΔΙΑΤΟΜΕΣ Ζ 140, 155, 175, 205...5 ΔΙΑΤΟΜΕΣ Ζplus 205, 225,

Διαβάστε περισσότερα