ΑΝΩ ΑΚΡΑ 1. Ορθοπεδικά Υλικά ΑΝΩ ΑΚΡΑ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΩ ΑΚΡΑ 1. Ορθοπεδικά Υλικά ΑΝΩ ΑΚΡΑ. www.y-logimed.gr. www.y-logimed.gr"

Transcript

1 ΑΝΩ ΑΚΡΑ 1 Ορθοπεδικά Υλικά Αποκατάστασης ΑΝΩ ΑΚΡΑ

2 2 ΑΝΩ ΑΚΡΑ X- Hard Medium 502 Σπειρωτό ελατήριο έκτασης για την ΕΜΦ Αυτό το ελατήριο παρέχει εξαιρετικά υψηλό βαθμό έκτασης στην εγγύς μεσοφαλαγγική (ΕΜΦ) άρθρωση. Τα σπειρωτά ελατήρια τοποθετούνται και στις δύο πλευρές της άρθρωσης. Τα επιθέματα τοποθετούνται σε εγγύς και άπω θέση ως προς την άρθρωση, ώστε να κατανέμουν ισοδύναμα την πίεση. Ο εμπρόσθιος ιμάντας είναι προσαρμόσιμος με άγκιστρο και βρόγχο. Η δύναμη επάνω από την άρθρωση είναι περίπου 12,4 N σε πλήρη έκταση. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Καμπτικές συσπάσεις στην ΕΜΦ άρθρωση. 502 Σπειρωτό ελατήριο έκτασης για την ΕΜΦ Μέγεθος A B C D Μήκος Μήκος σε mm. Η μέτρηση λαμβάνεται από την άπω παλαμιαία πτυχή έως την πτυχή της άπω μεσοφαλαγγικής (ΑΜΦ) άρθρωσης. Το δάκτυλο πρέπει να είναι εκτεταμένο κατά τη διάρκεια της μέτρησης. 501 Μακρύ ελατήριο έκτασης για την ΕΜΦ Αυτός ο σχεδιασμός παρέχει έκταση στην ΕΜΦ, ενώ έχει και ήπια εκτατική δράση στη μετακαρπιοφαλαγγική (ΜΚΦ) άρθρωση. Αφήνει την ΑΜΦ τελείως ελεύθερη. Η πίεση κατανέμεται από το ραχιαίο επίθεμα. Το ελατήριο μπορεί να προσαρμοστεί κατά περίπτωση. Η δύναμη είναι περίπου 2,3 N σε 15 μοίρες κάμψης. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Έλλειμμα έκτασης της τάξης των 45 μοιρών ή λιγότερο στην ΕΜΦ άρθρωση, διόρθωση της παραμόρφωσης Boutonniere. 501 Μακρύ ελατήριο έκτασης για την ΕΜΦ Μέγεθος AA A B C D Μήκος Πλάτος Μήκος σε mm. Η μέτρηση λαμβάνεται από την άπω παλαμιαία πτυχή έως την πτυχή της ΑΜΦ άρθρωσης. Το δάκτυλο πρέπει να είναι εκτεταμένο κατά τη διάρκεια της μέτρησης. 504 Medium 504 Βραχύ ελατήριο έκτασης για την ΕΜΦ Βραχύτερη εκδοχή του μοντέλου 501, η οποία επιτρέπει την κάμψη στην ΜΚΦ άρθρωση. Τα μικρότερα μεγέθη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ΑΜΦ άρθρωση. Το ελατήριο προσαρμόζεται εύκολα. Η δύναμη είναι περίπου 2,3 N σε 15 μοίρες κάμψης. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Έλλειμμα έκτασης της τάξης των 45 μοιρών ή λιγότερο στην ΕΜΦ άρθρωση, διόρθωση της παραμόρφωσης Boutonniere. 504 Βραχύ ελατήριο έκτασης για την ΕΜΦ Μέγεθος AA A B C D Μήκος Πλάτος Μήκος σε mm. Η μέτρηση πραγματοποιείται στην παλαμιαία πλευρά του δακτύλου, από τη βάση της άρθρωσης.

3 ΑΝΩ ΑΚΡΑ Μαλακό ελατήριο έκτασης για την ΕΜΦ Παρέχει ήπια αλλά αποτελεσματική έκταση της άρθρωσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καμπτικές συσπάσεις στις ΕΜΦ, ΑΜΦ και ΜΦ αρθρώσεις. Ενδείκνυται ιδιαίτερα για χρήση κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας θεραπείας εξαιτίας της ασθενούς δύναμης. Η δύναμη είναι περίπου 1,1 N σε 15 μοίρες κάμψης. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Συντριπτικά τραύματα ή εγκαύματα, παραμόρφωση Boutonniere ή συσπάσεις της ΕΜΦ άρθρωσης. 602 Μαλακό ελατήριο έκτασης για την ΕΜΦ Μέγεθος AA A B C D Μήκος Πλάτος Μήκος σε mm. Η μέτρηση πραγματοποιείται στην παλαμιαία πλευρά του δακτύλου, από τη βάση της άρθρωσης. Soft Μαλακό ελατήριο κάμψης Παρέχει αποτελεσματική κάμψη στην ΕΜΦ ή ΑΜΦ άρθρωση. Η δύναμη είναι ασθενής, γεγονός που καθιστά το ελατήριο ιδιαιτέρως κατάλληλο για μακροχρόνια θεραπεία. Η δύναμη είναι περίπου 1,1 N. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Ανάκτηση της κάμψης στην ΕΜΦ άρθρωση μετά από σύσπαση, μείωση της παραμόρφωσης τύπου λαιμού κύκνου (swanneck) και σε περιπτώσεις συντριπτικών τραυμάτων ή εγκαυμάτων. 601 Μαλακό ελατήριο κάμψης Μέγεθος AA A B C Μήκος D 70 Μήκος σε mm. Η μέτρηση πραγματοποιείται στην παλαμιαία πλευρά του δακτύλου, από τη βάση της άρθρωσης. Soft Hugger δακτύλων Δυναμική και συνάμα στατική στήριξη, αλλά και συμπίεση - όλα σε μία όρθωση. Ένα μοναδικό σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στατική σταθεροποίηση του δακτύλου σε συνδυασμό με συμπίεση και κινητικότητα, εάν χρειάζεται. Με το σύστημα κλεισίματος με κορδόνι εφαρμόζεται συμπίεση και στήριξη που μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί, εάν χρειάζεται. Στη θήκη που τοποθετείται στην παλαμιαία πλευρά μπορεί να τοποθετηθεί ένας άκαμπτος νάρθηκας από αλουμίνιο ή ένα εύκαμπτο ελατήριο από χάλυβα. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Μετά από κατάγματα δακτύλων, μετά από τραυματισμούς συνδέσμων, διαστρέμματα, τραυματισμούς τενόντων, σφυροδακτυλία και παραμόρφωση Boutonniere. 670 Hugger δακτύλων 670 Μέγεθος AA A B C Μήκος D 89 Μήκος σε mm. Μετρήστε την απόσταση όπως υποδεικνύεται στην εικόνα δεξιά.

4 4 ΑΝΩ ΑΚΡΑ Νάρθηκας Economy Stax Κατασκευάζεται από καλουπωμένο με έγχυση ημιδιαφανές νάιλον. Ο νάρθηκας εκτείνει αποτελεσματικά την ΑΜΦ και σταθεροποιείται χρησιμοποιώντας χειρουργική ταινία. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Σφυροδακτυλία Νάρθηκας Economy Stax Διατίθεται στα εξής μεγέθη: 1, 2, 3, 4, 5, 5,5, 6 και Σετ Νάρθηκα Economy Stax Κατασκευάζεται από καλουπωμένο με έγχυση ημιδιαφανές νάιλον. Ο νάρθηκας εκτείνει αποτελεσματικά την ΑΜΦ και σταθεροποιείται χρησιμοποιώντας χειρουργική ταινία. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Σφυροδακτυλία Σετ Νάρθηκα Economy Stax Το σετ περιέχει 30 τεμάχια σε διάφορα μεγέθη. Μέγεθος: Τεμάχια: Oval-8 Δακτύλιοι δακτύλων Παρέχει στήριξη και αφαιρεί το φορτίο από τις μεσοφαλαγγικές (ΜΦ) αρθρώσεις για την αύξηση της λειτουργικότητας του χεριού. Ο σχεδιασμός είναι χαμηλού προφίλ, αλλά πολύ σταθερός και λειτουργικός. Διατίθενται σε 13 διαφορετικά μεγέθη, τα οποία ταιριάζουν σε κάθε ασθενή. Πωλούνται ξεχωριστά. Για να επιτύχετε το σωστό μέγεθος, χρησιμοποιήστε τα μεγέθη δακτυλίων με πρότυπες διαστάσεις. Η ταινία μέτρησης δεν είναι αρκετά ακριβής. Οι δακτύλιοι κατασκευάζονται από 1,6 mm πλαστικό πολυπροπυλενίου που μπορεί να προσαρμοστεί και να τροποποιηθεί χρησιμοποιώντας πιστόλι θερμού αέρα. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Παραμόρφωση τύπου λαιμού κύκνου (swan-neck), παραμόρφωση Boutonniere, μετά από τραυματισμούς συνδέσμων, μετά από συντριπτικά τραύματα ή εγκαύματα Oval-8 Δακτύλιοι δακτύλων Μέγεθος K Oval-8 Σετ δακτυλίων δακτύλων Περιέχει 42 δακτυλίους Oval-8 σε μεγέθη 3-15 σε συνδυασμό με διαστάσεις και οδηγίες.

5 202 Νάρθηκας ωλένιας απόκλισης Σχεδιασμένος για παροχή στήριξης και διόρθωσης στις ΜΚΦ αρθρώσεις και για ευθυγράμμιση των δακτύλων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στήριξη του παλαμιαίου τόξου σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Επίσης πολύ αποτελεσματικός μετά από χειρουργική επέμβαση σε ΜΚΦ άρθρωση, για τον προσωρινό περιορισμό του εύρους της κίνησης. Το κεντρικό τμήμα του νάρθηκα είναι από αλουμίνιο, το οποίο καλύπτεται με plastazote. Αυτό τον καθιστά προσαρμόσιμο και συνάμα πολύ μαλακό και άνετο για τον ασθενή. Μικρό βάρος. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Ρευματοειδής αρθρίτιδα, ωλένια απόκλιση, μετά από χειρουργική επέμβαση στις ΜΚΦ αρθρώσεις. ΑΝΩ ΑΚΡΑ Νάρθηκας ωλένιας απόκλισης Μέγεθος B-Small C-Medium Πλάτος D-Large Μετρήστε το πλάτος του χεριού επάνω από τις ΜΚΦ αρθρώσεις. Κατασκευάζεται σε εκδοχές για το αριστερό και το δεξί χέρι Όρθωση αγκώνα Static-Pro Όρθωση αγκώνα για αποτελεσματική έκταση και εκτόνωση της πίεσης με σκοπό την επιμήκυνση του συσπασμένου ιστού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έκταση και κάμψη στην ίδια όρθωση. Η γωνία ρυθμίζεται χρησιμοποιώντας τη λαβή στην περιοχή της άρθρωσης. Οι μανσέτες άνω και κάτω βραχίονα είναι κατασκευασμένες από Wirefoam και μπορούν να προσαρμοστούν ατομικά στον κάθε ασθενή. Η επένδυση πλένεται, ενώ μπορείτε να την αγοράσετε και ξεχωριστά ως ανταλλακτικό. Ένα μέγεθος, μοντέλο για το αριστερό και το δεξί. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Παρέχει αποτελεσματική έκταση και εκτόνωση της πίεσης με σκοπό την επιμήκυνση του συσπασμένου ιστού. Ενδείκνυται μετά από μάλαξη για τη διατήρηση της επίδρασης ή μετά από θεραπεία με έγχυση botulinum τοξίνης Όρθωση αγκώνα Static-Pro 4425R 4425L Δεξί Αριστερό Ένα μέγεθος Ένα μέγεθος 4425PKR 4425PKL Ανταλλακτική επένδυση και ιμάντες για το 4425 για το Δεξί. Ανταλλακτική επένδυση και ιμάντες για το 4425 για το Αριστερό Όρθωση Καρπού Static-Pro Όρθωση καρπού που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει αποτελεσματική έκταση στον καρπό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έκταση και κάμψη στην ίδια όρθωση. Η γωνία ρυθμίζεται περιστρέφοντας τη λαβή στην περιοχή της άρθρωσης. Οι μανσέτες από ελατό Wirefoam είναι προσαρμόσιμες για σωστή εφαρμογή σε κάθε ασθενή. Η επένδυση πλένεται, ενώ μπορείτε να την αγοράσετε και ξεχωριστά ως ανταλλακτικό. Ένα μέγεθος, μοντέλο για το αριστερό και το δεξί. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Παρέχει αποτελεσματική έκταση και εκτόνωση της πίεσης με σκοπό την επιμήκυνση του συσπασμένου ιστού. Ενδείκνυται μετά από μάλαξη για τη διατήρηση της επίδρασης ή μετά από θεραπεία με έγχυση botulinum τοξίνης Όρθωση Καρπού Static-Pro 4415R Δεξί Ένα μέγεθος 4415L Αριστερό Ένα μέγεθος 4415PK Ανταλλακτική επένδυση και ιμάντες

6 6 ΑΝΩ ΑΚΡΑ 405 Pucci Air T Μια όρθωση χειρός που συνδυάζει ένα προσαρμόσιμο πλαίσιο καρπού και έναν φουσκωτό ασκό για την παλάμη. Παρέχει αποτελεσματική έκταση των δακτύλων και του καρπού, για την πρόληψη και αντιμετώπιση συσπάσεων. Ο ασκός φουσκώνεται μετά την εφαρμογή. Η ελαφριά πίεση που ασκείται επάνω από τους καμπτήρες προκαλεί τη χαλάρωσή τους. Ο ασκός είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να παρέχει ελαφριά παλαμιαία απαγωγή στον αντίχειρα και πρέπει να ξεφουσκώνεται πριν την αφαίρεση της όρθωσης. Παρέχεται με αντλία και σάκο πλυσίματος. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε ξεχωριστά καλύμματα. Μοντέλο για το αριστερό και το δεξί. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Ελάττωση σπαστικότητας και πρόληψη συσπάσεων. 405 Pucci Air T 405L-Ενήλικες Αριστερό Πλάτος χεριού έως και 130 mm Ένα μέγεθος 405R-Ενήλικες Δεξί Πλάτος χεριού έως και 130 mm Ένα μέγεθος 405CL-Ανταλλακτικό κάλυμμα, Ενήλικες, Αριστερό 405CR-Ανταλλακτικό κάλυμμα, Ενήλικες, Δεξί Η μέτρηση του πλάτους του χεριού πραγματοποιείται επάνω από τις ΜΚΦ αρθρώσεις. Το κάλυμμα μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, αφού έχει αφαιρεθεί πρώτα το πλαίσιο.

7 403 Βραχύ Pucci Hand Air Αυτή η όρθωση παρέχει ήπια και παθητική έκταση σε ένα συσπασμένο χέρι. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με προβλήματα υγιεινής της παλάμης. Ο φουσκωτός ασκός που τοποθετείται εντός του καλύμματος μπορεί να προσαρμοστεί ατομικά στον κάθε ασθενή. Τοποθετήστε την όρθωση στο συσπασμένο χέρι, με τη βαλβίδα στην πλαϊνή πλευρά. Μόλις ασφαλίσει, φουσκώστε την. Πριν αφαιρέσετε την όρθωση, πρέπει να ξεφουσκώσετε τον ασκό. Παρέχεται με αντλία και σάκο πλυσίματος. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε ξεχωριστά καλύμματα. Μοντέλο για το αριστερό και το δεξί. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Πρόληψη ή έκταση συσπάσεων στο χέρι, αποφυγή πίεσης στην παλάμη και προβλημάτων υγιεινής της παλάμης. ΑΝΩ ΑΚΡΑ Βραχύ Pucci Hand Air 403L-Ενήλικες Αριστερό 403R-Ενήλικες Δεξί Πλάτος χεριού έως και 120 mm Πλάτος χεριού έως και 120 mm Ένα μέγεθος Ένα μέγεθος 403CL-Ανταλλακτικό κάλυμμα, Ενήλικες, Αριστερό 403CR-Ανταλλακτικό κάλυμμα, Ενήλικες, Δεξί Το κάλυμμα μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο αφού έχει αφαιρεθεί πρώτα ο ασκός. 325 Νάρθηκας χεριού Air-Soft Resting Αυτή η όρθωση παρέχει τη βέλτιστη στήριξη στα δάκτυλα, τον αντίχειρα και τον καρπό τόσο σε λειτουργική θέση όσο και σε θέση "χαλάρωσης". Το κεντρικό του τμήμα κατασκευάζεται από ελατό αλουμίνιο, το οποίο καλύπτεται από μαλακό Velfoam. Ο νάρθηκας μπορεί να προσαρμοστεί κατά περίπτωση, ανάλογα με την πρόοδο του ασθενή. Πλένεται στο πλυντήριο με κρύο νερό, χρησιμοποιώντας τον παρεχόμενο σάκο πλυσίματος. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Μετεγχειρητικά, πάρεση, ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγγειακό εγκεφαλικό ατύχημα με ήπια σπαστικότητα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από ασθενείς με μέτρια έως έντονη σπαστικότητα Νάρθηκας χεριού Air-Soft Resting Μέγεθος B-Small C-Medium D-Large Πλάτος Μετρήστε το πλάτος του χεριού επάνω από τις ΜΚΦ αρθρώσεις.

8 8 ΑΝΩ ΑΚΡΑ EU2022 EU2022 Manex Rheuma Pollus Μαύρο Κατασκευάζεται από το υλικό SoftTex. Όρθωση καρπού με τμήμα αντίχειρα για παροχή πρόσθετης σταθερότητας στην KMK άρθρωση του αντίχειρα. Το εύκαμπτο χαλύβδινο ελατήριο επάνω από τον αντίχειρα προσαρμόζεται ατομικά στον κάθε ασθενή. Παρέχεται με προσαρμόσιμη λαβή αντίχειρα και δυναμικό πλαστικό νάρθηκα. Δεν περιέχει λάτεξ. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Ρευματοειδής αρθρίτιδα, αστάθεια ή πόνος στον καρπό και τον αντίχειρα, οστεοάρθρωση, οστεοπόρωση ή μετατραυματικά. EU2022 Manex Rheuma Pollus Μαύρο, Δεξί/Αριστερό Μέγεθος Περιφέρεια XX-Small X-Small Small Medium Large X-Large Η μέτρηση λαμβάνεται γύρω από τον καρπό σε εκατοστά. XX-Large EU2051 EU2051 Thenax FormAT Mid Κατασκευάζεται από το υλικό NeoTex. Ένα μοναδικό σύστημα που συνδυάζει τη θερμοπλαστική και την υφασμάτινη όρθωση. Το θερμοπλαστικό τμήμα διαμορφώνεται επάνω στον ασθενή ή σχηματίζεται απευθείας στη θήκη χρησιμοποιώντας ζεστό νερό. Το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει εξαιρετική άνεση και ενισχυμένη στήριξη για κάθε ασθενή. Ο σφιγκτήρας του αντίχειρα διαθέτει μια προσαρμόσιμη λαβή. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Ήπιες έως μέτριες αστάθειες ή/ και πόνος στις καρπομετακάρπιες (ΚΜΚ) ή μετακαρπιοφαλαγγικές (ΜΚΦ) αρθρώσεις, τραυματισμοί συνδέσμων, Morbus de Quervain, τενοντίτιδα, εκφυλιστικές νόσοι ή μετατραυματικά. EU2051 Thenax FormAT Mid Δεξί/Αριστερό Μέγεθος X-Small Small Medium Large X-Large XX-Large Περιφέρεια Η μέτρηση λαμβάνεται γύρω από τον καρπό σε εκατοστά. Σημειώστε ότι το θερμοπλαστικό τμήμα πρέπει να αφαιρείται πριν το πλύσιμο, εάν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 45 βαθμούς. EU2020 EU2020 Manex Rheuma Μαύρο Κατασκευάζεται από το υλικό SoftTex. Αυτή η όρθωση είναι ειδικά σχεδιασμένη για ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα, με ένα πιο ευθύγραμμο μοντέλο. Ο ιμάντας που έχει τοποθετηθεί στο υλικό επάνω από τον καρπό, παρέχει ενισχυμένη στήριξη στην παλαμιαία κάμψη. Το κλείσιμο με άγκιστρο και βρόγχο στη ραχιαία πλευρά έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος άσκησης πίεσης επάνω από την κεφαλή της ωλένης (Caput Ulnae). Παρέχεται με δυναμικό πλαστικό νάρθηκα. Δεν περιέχει λάτεξ. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Ρευματοειδής αρθρίτιδα, αστάθεια ή πόνος στον καρπό, οστεοάρθρωση, οστεοπόρωση ή μετατραυματικά. EU2020 Manex Rheuma Μαύρο Μέγεθος Περιφέρεια XX-Small X-Small Small Medium Large X-Large XX-Large Η μέτρηση λαμβάνεται γύρω από τον καρπό σε εκατοστά.

9 ΑΝΩ ΑΚΡΑ 9 MR2085 MANEXRADIAL Κατασκευάζεται από το υλικό NeoTex. Ειδικά σχεδιασμένο για ασθενείς με κερκιδική πάρεση, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και σε άλλες διαγνώσεις. Σχεδιασμένο με δυνατότητα προσαρμογής κατά τη διάρκεια της πορείας αποκατάστασης του ασθενή. Αποτελείται από τρία τμήματα: τμήμα δακτύλου, τμήμα αντίχειρα και όρθωση με θερμοπλαστικό υλικό για τη ραχιαία πλευρά. Για χρήση κατά τη διάρκεια της νύχτας, το τμήμα δακτύλου μπορεί να αντικατασταθεί με έναν μαλακό ιμάντα για στήριξη. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Στήριξη και παροχή δυνατότητας για λειτουργική λαβή του χεριού. Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, μετατραυματικά ακολούθως κατάγματος κερκίδας, μετά από κερκιδική πάρεση και για στήριξη της ωλένιας μετατόπισης του καρπού. MR2085 Manex Radial Μέγεθος Περιφέρεια Small Medium Large Η μέτρηση λαμβάνεται γύρω από τον καρπό σε εκατοστά. Σημειώστε ότι το θερμοπλαστικό τμήμα πρέπει να αφαιρείται πριν το πλύσιμο, εάν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 45 βαθμούς.

10 10 ΑΝΩ ΑΚΡΑ MR2920 Παιδιατρικό MANEX RHEUMA Καρπού Κατασκευάζεται από το υλικό Softex που αναπνέει και δεν περιέχει λάτεξ. Το στήριγμα του καρπού έχει το κατάλληλο μέγεθος και είναι ανατομικά σχεδιασμένο για χρήση σε καρπό και χέρι παιδιού. Επιτρέπει πλήρη κίνηση στην KMK άρθρωση του αντίχειρα, καθώς και στα δάκτυλα. Φέρει μια προσαρμόσιμη λαβή αντίχειρα και έναν αποσπώμενο παλαμιαίο νάρθηκα από αλουμίνιο. Οι χρωματικά σημασμένοι ιμάντες με άγκιστρο και βρόγχο κάνουν την εφαρμογή του εύκολη και διασκεδαστική. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Αποφυγή και προσαρμογή παραμορφώσεων, αντιστάθμιση της απώλειας λειτουργικότητας, αφαίρεση φορτίου από τους τένοντες, ελάττωση πόνου και αφαίρεση φορτίου από τις αρθρώσεις για τα παιδιά με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα. MR2920 Παιδιατρικό Manex Rheuma Καρπού Μέγεθος Περιφέρεια X-Small Small Medium Large X-Large Η μέτρηση λαμβάνεται γύρω από τον καρπό σε εκατοστά.

11 ΑΝΩ ΑΚΡΑ Γάντι οιδήματος, Ανοιχτά δάκτυλα Γάντι οιδήματος που παρέχει επαρκή συμπίεση για την αντιμετώπιση οιδήματος στο χέρι. Κατασκευάζεται από ελαστική λύκρα με καλό αερισμό. Μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο την ημέρα όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το γάντι προσαρμόζεται εύκολα. Στο γάντι περιλαμβάνεται ένα παλαμιαίο επίθεμα για την παροχή μεγαλύτερης παλαμιαίας συμπίεσης ή κάτω από τις ΜΚΦ αρθρώσεις. Πωλείται ανά τεμάχιο, για το αριστερό ή το δεξί. ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Μετεγχειρητικά μετά από αποκατάσταση κατάγματος, όταν υπάρχει ο κίνδυνος οιδήματος, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ή μετά από έγκαυμα. 902 Γάντι οιδήματος, Ανοιχτά δάκτυλα Μέγεθος Περιφέρεια X-Small 178 Small 203 Medium 228 Large 255 Περιφέρεια σε mm. Μετρήστε γύρω από την παλάμη, στη θέση των ΜΚΦ αρθρώσεων. Τα μικρότερα μεγέθη παρέχουν μεγαλύτερη συμπίεση. Εάν δεν είστε βέβαιοι, επιλέξτε μεγαλύτερο μέγεθος. Πωλείται ανά τεμάχιο, για το αριστερό ή το δεξί.

12 Y-Logimed 13ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας Μεταμόρφωση Tel. (+30) Fax: (+30) info@y-logimed.gr

ιακήρυξη 74/2014 2. Οι ενδιαφερόµενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους στο Γραφείο Προµηθειών του 401 ΓΣΝΑ.

ιακήρυξη 74/2014 2. Οι ενδιαφερόµενοι να υποβάλουν τις προσφορές τους στο Γραφείο Προµηθειών του 401 ΓΣΝΑ. ιακήρυξη 74/2014 1. Το 401 ΓΣΝΑ/Γραφείο Προµηθειών ανακοινώνει, σε εκτέλεση της Φ.814/191/179407/Σ.661/30 Μαϊ 2014/ΑΣ ΥΣ/ ΥΓ/2 ο, τη διενέργεια προµήθειας υλικών (Ορθοπεδικά Υλικά, CPV:33141700-7) όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΠΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΠΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΠΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΟΣ Ανάταξη (κλειστή) Ακινητοποίηση Άσκηση ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ Συνεχής έλξη Ακινητοποίηση σε νάρθηκα Λειτουργικός νάρθηκας Εφαρμογή επίδεσης 1)Ακινητοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κινησιολογία Ενότητα 8: Άνω άκρο - καρπός Αθανάσιος Τσιόκανος Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΑΕΚ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ

ΕΠΕΑΕΚ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΕΠΕΑΕΚ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΚ 0903 «Κινησιολογία» 8η Διάλεξη: «Άνω

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοπεδικά Υλικά ΩΜΟΣ-ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ- ΠΟΔΙ-ΓΟΝΑΤΟ. www.y-logimed.gr. www.y-logimed.gr

Ορθοπεδικά Υλικά ΩΜΟΣ-ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ- ΠΟΔΙ-ΓΟΝΑΤΟ. www.y-logimed.gr. www.y-logimed.gr Ορθοπεδικά Υλικά Αποκατάστασης ΩΜΟΣ-ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ- ΠΟΔΙ-ΓΟΝΑΤΟ Νάρθηκας ώμου ERIX-ONE ΩΜΟΣ 3 Νάρθηκας ώμου Erix-One Ο νάρθηκας ώμου ErixOne είναι κατασκευασμένος από NeoTex, το οποίο απομονώνει τη θερμότητα

Διαβάστε περισσότερα

Aξιολόγηση κινητικότητας αρθρώσεων

Aξιολόγηση κινητικότητας αρθρώσεων ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ Aξιολόγηση κινητικότητας αρθρώσεων Μανώλης Παπαδόπουλος Διδάκτωρ ΕΚΠΑ, MSc Φυσικοθεραπευτής ΜΑΦ ΓΝΑ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

(2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 05/03/ :05 CTEAM (2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 19/04/ :30 (4) ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 18/09/ :41

(2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 05/03/ :05 CTEAM (2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 19/04/ :30 (4) ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 18/09/ :41 1569 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ Επέμβαση προς διόρθωση βλαισοποδίας (380237006) (1)

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Τοποθέτησης και Χρήσης του Νάρθηκα Απαγωγής του Ώμου μετά από Αρθροσκοπική Θεραπεία Ρήξεων του Τενοντίου Πετάλου

Οδηγίες Τοποθέτησης και Χρήσης του Νάρθηκα Απαγωγής του Ώμου μετά από Αρθροσκοπική Θεραπεία Ρήξεων του Τενοντίου Πετάλου Οδηγίες Τοποθέτησης και Χρήσης του Νάρθηκα Απαγωγής του Ώμου μετά από Αρθροσκοπική Θεραπεία Ρήξεων του Τενοντίου Πετάλου Ο λειτουργικός νάρθηκας απαγωγής του Ώμου αποτελείται από 5 τμήματα (#1-5): το μαξιλάρι

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» Η από 23/12/2015 ηλεκτρονική ανακοίνωση πρόσκληση του Νοσοκομείου σας

«ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» Η από 23/12/2015 ηλεκτρονική ανακοίνωση πρόσκληση του Νοσοκομείου σας ΠΡΟΣ: ΥΠΟΨΙΝ: Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΥΜΗΣ ΓΡΑΦ. ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2016 ΘΕΜΑ : ΣΧΕΤ. : «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» Η από 23/12/2015 ηλεκτρονική ανακοίνωση πρόσκληση του Νοσοκομείου

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδροµο Καρπιαίου Σωλήνα

Σύνδροµο Καρπιαίου Σωλήνα Σύνδροµο Καρπιαίου Σωλήνα Το σύνδροµο του καρπιαίου σωλήνα είναι µία συνήθης αιτία πόνου και διαταραχής της αισθητικότητας στα χέρια. Οφείλεται σε πίεση του µέσου νεύρου στην περιοχή του καρπού. Στην περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

(2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 05/03/ :05 (2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 19/04/ :30 CTEAM (4) ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 18/09/ :41

(2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 05/03/ :05 (2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 19/04/ :30 CTEAM (4) ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 18/09/ :41 1569 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ Επέμβαση προς διόρθωση βλαισοποδίας (380237006) (1)

Διαβάστε περισσότερα

Ζώνη Ισχίου - Μηρού COXA HIT - Νάρθηκας Ισχίου POHO

Ζώνη Ισχίου - Μηρού COXA HIT - Νάρθηκας Ισχίου POHO Ζώνη Ισχίου - Μηρού COXA HIT - Νάρθηκας Ισχίου POHO ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΙΣΧΙΟΥ - ΜΗΡΟΥ "COXA HIT" COXA HIT Μέγεθος S M L XL Περιφ. Ισχίων σε εκ. 80/90 90/100 100/110 110/120 Χρώμα Μαύρο Δεξιά - Αριστερή - Κατασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Εργοθεραπεία και Ρευματοειδή Αρθρίτιδα. Μιχαηλίδου Ελένη MSc Εργοθεραπευτρια, Νοσοκομείο ΚΑΤ

Εργοθεραπεία και Ρευματοειδή Αρθρίτιδα. Μιχαηλίδου Ελένη MSc Εργοθεραπευτρια, Νοσοκομείο ΚΑΤ Εργοθεραπεία και Ρευματοειδή Αρθρίτιδα Μιχαηλίδου Ελένη MSc Εργοθεραπευτρια, Νοσοκομείο ΚΑΤ Η Εργοθεραπεία είναι η επιστήμη που μελετάει το ανθρώπινο έργο και έχει ως στόχο κάθε άνθρωπος που εμφανίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠ ΑΙΤ ΗΣ Η ΠΑΡΑΠΟ ΜΠΗ ΑΠ ΑΝ ΤΗ ΣΗ. α/α ΠΙΝ ΑΚΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟ ΒΛΕ ΨΗΣ NAI 1 ΝΑΙ 2 NAI 2 ΝΑΙ 3

ΑΠ ΑΙΤ ΗΣ Η ΠΑΡΑΠΟ ΜΠΗ ΑΠ ΑΝ ΤΗ ΣΗ. α/α ΠΙΝ ΑΚΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟ ΒΛΕ ΨΗΣ NAI 1 ΝΑΙ 2 NAI 2 ΝΑΙ 3 α/α ΠΙΝ ΑΚΑ ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟ ΒΛΕ ΨΗΣ 1 1) Γάντια πλυσίµατος ασθενών Εµποτισµένα µε ειδικό σαπούνι χαµηλού Ph(χωρίς οινόπνευµα), που παρέχει την δυνατότητα πλούσιου αφρού, ικανής

Διαβάστε περισσότερα

CTEAM. Λίστα Χειρουργείων ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ

CTEAM. Λίστα Χειρουργείων ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ 11664 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ Malunion κεφαλής κερκίδας για αρθροπλαστική. 6947736743 (1)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΛΕΒΟΚΑΘΕΤΗΡΑ

ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΛΕΒΟΚΑΘΕΤΗΡΑ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΦΛΕΒΟΚΑΘΕΤΗΡΑ 1. ΣΚΟΠΟΣ Η ορθή και ασφαλής τοποθέτηση, χρήση και παρακολούθηση του περιφερικού φλεβικού καθετήρα (ΠΦΚ). 2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο καθετηριασμός των περιφερικών φλεβών έχει ως ένδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Έχουν τις αναλογίες και τις διαστάσεις του χρήστη,

Έχουν τις αναλογίες και τις διαστάσεις του χρήστη, Τα εργονομικά εργαλεία της BAHCO ERGO σχεδιάζονται για να εκπληρώνουν τις ανάγκες του επαγγελματία χρήστη. Μειώνουν τη μυαλγία και τη κούραση και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των άκρων. Έχουν τις αναλογίες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΒΑΔΙΣΗΣ, ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΒΑΔΙΣΗΣ, ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΙΕΚ ΑΡΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΟΗΘΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΒΑΔΙΣΗΣ, ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ Δ ΕΞΑΜΗΝΟ - ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΦΩΤΗ, ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ MSc ΑΡΤΑ, 2017-2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΒΑΔΙΣΗ 2. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 2

Διαβάστε περισσότερα

Η Αρθροσκόπηση της Ποδοκνημικής Άρθρωσης

Η Αρθροσκόπηση της Ποδοκνημικής Άρθρωσης Η Αρθροσκόπηση της Ποδοκνημικής Άρθρωσης Ανατομική της Ποδοκνημικής Άρθρωσης Η ποδοκνημική άρθρωση είναι η άρθρωση που σχηματίζεται στη θέση σύνδεσης τριών οστών: του κάτω άκρου της περόνης προς τα έξω

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΟΜΕΝΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ ΔΕ-ΕΝΔΑΡΘΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑΣ-ΑΦΑΙΡΕΣΗ

ΑΡΧΟΜΕΝΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΙΣΧΙΟΥ ΔΕ-ΕΝΔΑΡΘΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΥΛΙΚΩΝ ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΑΣ-ΑΦΑΙΡΕΣΗ Γ.Ν.Θ. "Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ - Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ" ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΔΡΑΣ "Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ" ΕΙΔΙΚΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΙΣΤΑΣ ΕΙΔΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μυολογία ΙΙ. Ioannis Lazarettos. MD PhD Orthopaedic Surgeon

Μυολογία ΙΙ. Ioannis Lazarettos. MD PhD Orthopaedic Surgeon Μυολογία ΙΙ Ioannis Lazarettos MD PhD Μυολογία 2 Μύες Άνω Άκρου Μύες Ωμικής Ζώνης Μύες Βραχίονα Πρόσθιοι Μύες Οπίσθιοι Μύες Μύες Αντιβραχίου Μύες Πρόσθιας Επιφάνειας Μύες Κερκιδικού Χείλους Μύες Οπίσθιας

Διαβάστε περισσότερα

Χειρουργική Θεραπεία της Οστεοαρθρίτιδας

Χειρουργική Θεραπεία της Οστεοαρθρίτιδας Χειρουργική Θεραπεία της Οστεοαρθρίτιδας Η οστεοαρθρίτιδα αντιμετωπίζεται χειρουργικά όταν: α) η καταστροφή του αρθρικού χόνδρου είναι ολοκληρωτική, β) όταν υπάρχουν σημαντικά συμπτώματα, όπως πόνος ή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΊΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΊΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΊΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΘΡΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ Του Δρ. Κωνσταντίνου Δ. Στρατηγού Δ/ντού Ορθοπαιδικής Επανορθωτικής Χειρουργικής

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Ιωάννης Κοντολάτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός Τραυματιολόγος

Γράφει: Ιωάννης Κοντολάτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός Τραυματιολόγος Γράφει: Ιωάννης Κοντολάτης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός Τραυματιολόγος Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι μια κοινή αιτία μουδιάσματος και πόνου των χεριών. Οι τένοντες στον καρπό πρήζονται και ασκούν πίεση

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Προϊόντων. Γαζοεπιδεσμικό Υλικό Υλικό ΜΤΝ Επιδεσμικό Υλικό Ιατρικές Συσκευές. Ξενοφών Γερμανός ΑΕΕ

Κατάλογος Προϊόντων. Γαζοεπιδεσμικό Υλικό Υλικό ΜΤΝ Επιδεσμικό Υλικό Ιατρικές Συσκευές. Ξενοφών Γερμανός ΑΕΕ Κατάλογος Προϊόντων Γαζοεπιδεσμικό Υλικό Υλικό ΜΤΝ Επιδεσμικό Υλικό Ιατρικές Συσκευές Κριμαίας 11-15, 11526 Αθήνα 210 6917178 210 6916258 info@xgermanos.com ΕΚΔΟΣΗ 2015 Περιεχόμενα Περιεχόμενα: Αποστειρωμένα

Διαβάστε περισσότερα

Ανατομία ενός μύθου. Διαβαθμίσεις στην κινητή σιαγώνα που βοηθούν στην κατά προσέγγιση ρύθμιση του μεγέθους ανοίγματος για διάφορα μεγέθη σωλήνων.

Ανατομία ενός μύθου. Διαβαθμίσεις στην κινητή σιαγώνα που βοηθούν στην κατά προσέγγιση ρύθμιση του μεγέθους ανοίγματος για διάφορα μεγέθη σωλήνων. Οι σωληνοκάβουρες RIDGID είναι παγκοσμίως γνωστοί για την απαράμιλλη αντοχή τους και το λειτουργικό σχεδιασμό τους. Ο αυθεντικός σωληνοκάβουρας βαρέος τύπου, που απεικονίζεται παρακάτω, έχει κερδίσει την

Διαβάστε περισσότερα

15 ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15 ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 15 ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 26-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέμπτη 26-10-2017 16.00-16.15 ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΗΧΕΟΚΑΡΠΙΚΗΣ-ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ - ΔΑΡΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για Ασθενείς που Φέρουν Νάρθηκες

Οδηγίες για Ασθενείς που Φέρουν Νάρθηκες Οδηγίες για Ασθενείς που Φέρουν Νάρθηκες Ποιος είναι ο σκοπός της χρήσης ναρθήκων; Οι νάρθηκες που τοποθετούνται στα άνω και στα κάτω άκρα έχουν ως σκοπό την ακινητοποίηση ενός μέρους του σώματος προκειμένου

Διαβάστε περισσότερα

1.1. ΙΑΦΟΡΙΚΗ ΙΑΓΝΩΣΗ Ψωριασική αρθρίτιδα, διαβρωτική οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα.

1.1. ΙΑΦΟΡΙΚΗ ΙΑΓΝΩΣΗ Ψωριασική αρθρίτιδα, διαβρωτική οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα. 1.1 ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΛΙΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Άνδρας 37 ετών με οιδηματώδη δάκτυλα χεριών. ΕΙΚΟΝΑ 1.1 ΕΥΡΗΜΑΤΑ Οπισθιοπρόσθια (ΟΠ) ακτινογραφία άκρων χεριών. Στο αριστερό άκρο χέρι, η διόγκωση των μαλακών μορίων σαν

Διαβάστε περισσότερα

2. Γυψοταινείες ταχείας:

2. Γυψοταινείες ταχείας: ΥΛΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ 1. Γυψοταινίες βραδείας: Να είναι κατασκευασμένες από βαμβακερό αραιό υφασμένο ύφασμα ομοιόμορφα με γύψο διαποτισμένο Να είναι σε μορφή ρολών, να διαθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ - ΟΡΘΩΤΙΚΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΕΙΔΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ - ΟΡΘΩΤΙΚΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΕΙΔΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Σε περίπτωση αγοράς δύο (2) ή τεσσάρων (4) ίδιων κωδικών δίδεται συνολική έκπτωση 15% από τις αναγραφόμενες τιμές. Οι τιμές μας συμπεριλαμβάνουν τον Φ.Π.Α. 23% ORFIT CLASSIC ΒΑΣΙΚΟ ΚΩΔ. ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ TEXNIKEΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Α) ΤΑΙΝΙΕΣ 1. ΚΟΛΠΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ οπισθοηβική τεχνική Κολπική ταινία ελεύθερης τάσης

Διαβάστε περισσότερα

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ειδική κατασκευή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. ΑΦΟΙ Α. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΙ ΟΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΥΠΝΟΥ

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ειδική κατασκευή μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. ΑΦΟΙ Α. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΙ ΟΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΥΠΝΟΥ Η Νέα Ζωή Strom είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες ελληνικές βιοτεχνίες στρωμάτων, κατασκευάζει στρώματα από το 1976 και ειδικεύεται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων ύπνου υψηλών προδιαγραφών. Αξιοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Ρήξη του Τενοντίου Πετάλου του Ώμου: Γενικές Πληροφορίες

Ρήξη του Τενοντίου Πετάλου του Ώμου: Γενικές Πληροφορίες Ρήξη του Τενοντίου Πετάλου του Ώμου: Γενικές Πληροφορίες Ποιά είναι η ανατομική κατασκευή του ώμου; Η άρθρωση του ώμου σχηματίζεται από την σύνδεση τριών οστών: του βραχιονίου, της ωμοπλάτης και της κλείδας.

Διαβάστε περισσότερα

B Μέρος (από 2) Οστά των Ακρων

B Μέρος (από 2) Οστά των Ακρων B Μέρος (από 2) Οστά των Ακρων 01/25 ΑΝΩ ΑΚΡΑ 02/25 ΑΝΩ ΑΚΡΑ Οστά της Ζώνης του Ώμου 1. Ωμοπλάτη (scapula) _Τριγωνικό οστό _Συνδέεται με την κλείδα με το ακρώμιο. 2. Κλείδα (clavicle) _Με το ένα άκρο της

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ. 80 + κόστος γύψου. Περιγραφή ιατρικής πράξης ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΒΟΗΘΟΣ Επίσκεψη 30 Εφαρμογή Γύψου. ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ Κάταγμα κλείδας

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ. 80 + κόστος γύψου. Περιγραφή ιατρικής πράξης ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΒΟΗΘΟΣ Επίσκεψη 30 Εφαρμογή Γύψου. ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ Κάταγμα κλείδας ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ Περιγραφή ιατρικής πράξης ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΒΟΗΘΟΣ Επίσκεψη 30 Εφαρμογή Γύψου ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ Κάταγμα κλείδας 80 + κόστος γύψου Χειρουργική Θεραπεία 800 150 Κάταγμα κεφαλής και αυχένος βραχιονίου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ B Μύες: 1. Της Κεφαλής, 2. του Τραχήλου, 3. του Θώρακα, 4. της Κοιλίας, 5. Των Άνω Άκρων, 6. Των Κάτω Άκρων

ΜΕΡΟΣ B Μύες: 1. Της Κεφαλής, 2. του Τραχήλου, 3. του Θώρακα, 4. της Κοιλίας, 5. Των Άνω Άκρων, 6. Των Κάτω Άκρων ΜΕΡΟΣ B Μύες: 1. Της Κεφαλής, 2. του Τραχήλου, 3. του Θώρακα, 4. της Κοιλίας, 5. Των Άνω Άκρων, 6. Των Κάτω Άκρων 01/40 5. Μύες των Άνω Άκρων, διακρίνονται: 5.1. Μύες της ωµικής ζώνης 5.2. Μύες του βραχίονα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ

ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ200 27 4 26 05 17 29 05 17 14:45 ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Χ200 33

Διαβάστε περισσότερα

Ρήξη του Επιχείλιου Χόνδρου του Ώμου και Βλάβες SLAP

Ρήξη του Επιχείλιου Χόνδρου του Ώμου και Βλάβες SLAP Ρήξη του Επιχείλιου Χόνδρου του Ώμου και Βλάβες SLAP Τι είναι οι σύνδεσμοι και ο επιχείλιος χόνδρος στον ώμο; Η γληνοβραχιόνια άρθρωση του ώμου είναι μία σφαιροειδής ενάρθρωση που σχηματίζεται από την

Διαβάστε περισσότερα

1. Προστατευτικά κεφαλής και προσώπου

1. Προστατευτικά κεφαλής και προσώπου 1. Προστατευτικά κεφαλής και προσώπου Είδος Παράδειγμα Απόφαση Περιορισμοί Σχόλια Μάσκες Δεν επιτρέπονται οι μάσκες Κάσκες Δεν επιτρέπονται οι κάσκες Προστατευτικά μύτης μόνον κατασκευασμένα από μαλακά,

Διαβάστε περισσότερα

Εγκεφαλική παράλυση. Μιχάλης Η. Χαντές Αναπληρωτής Καθηγητής. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ορθοπαιδική Κλινική

Εγκεφαλική παράλυση. Μιχάλης Η. Χαντές Αναπληρωτής Καθηγητής. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ορθοπαιδική Κλινική Εγκεφαλική παράλυση Μιχάλης Η. Χαντές Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ορθοπαιδική Κλινική ΟΡΙΣΜΟΣ Ως εγκεφαλική παράλυση ορίζεται η κατάσταση κατά την οποία προκύπτουν διαταραχές της μυικής

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. Πατρας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Επανεκπαίδευση ορθοστάτησης με την βοήθεια εξωτερικών βοηθημάτων

Τ.Ε.Ι. Πατρας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Επανεκπαίδευση ορθοστάτησης με την βοήθεια εξωτερικών βοηθημάτων Τ.Ε.Ι. Πατρας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Επανεκπαίδευση ορθοστάτησης με την βοήθεια εξωτερικών βοηθημάτων Μίχου Φωτεινή Μουστάκη Ελευθερία Δρ. Φουσεκης Κων/νος Καθηγητης Εφ. Φυσικοθεραπειας Εισαγωγή Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρηση της κινητικότητας των αρθρώσεων

Μέτρηση της κινητικότητας των αρθρώσεων Μέτρηση της κινητικότητας των αρθρώσεων Εύρος κίνησης Το ποσό της κίνησης που παρουσιάζεται σε μια άρθρωση κατά την παθητική (παθητικό εύρος) ή ενεργητική (ενεργητικό εύρος) κίνηση. Εκτίμηση: με χρήση

Διαβάστε περισσότερα

YΠΟΤΡΟΧΑΝΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ. Από τον ελάσσονα τροχαντήρα έως το όριο άνω προς μέσο τριτημόριο του μηριαίου

YΠΟΤΡΟΧΑΝΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ. Από τον ελάσσονα τροχαντήρα έως το όριο άνω προς μέσο τριτημόριο του μηριαίου YΠΟΤΡΟΧΑΝΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ Από τον ελάσσονα τροχαντήρα έως το όριο άνω προς μέσο τριτημόριο του μηριαίου ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΩΝ Το κεντρικό τμήμα ευρίσκεται σε κάμψη απαγωγή έξω στροφή (λαγονοψοϊτης- απαγωγείς,

Διαβάστε περισσότερα

Μυς κεφαλής - τραχήλου άνω άκρου

Μυς κεφαλής - τραχήλου άνω άκρου Μυς κεφαλής - τραχήλου άνω άκρου Μύες του προσώπου. Λέγονται και «μιμικοί». Κινητική νεύρωση Προσωπικό νεύρο -VII Αισθητική νεύρωση τρίδυμο νεύρο -V Α) Κογχική ομάδα 1. Σφιγκτήρας των βλεφάρων 2. Επισκύνιος

Διαβάστε περισσότερα

Παθητική κινητοποίηση

Παθητική κινητοποίηση Παθητική κινητοποίηση Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, εµφανίστηκε µία σταθερή αύξηση στη χρήση των τεχνικών κινητοποίησης των αρθρώσεων από τους φυσιοθεραπευτές. Η κυριότερη ένδειξη για την εφαρµογή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ

ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ200 33 2 08 03 17 31 05 17 14:05 ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ Ή ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝ ΟΡΡΑΧΙΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΕΠΕΜΒΑΣΗ Άμεση ανάγκη (μεταφορά και αντιμετώπιση το ταχύτερο δυνατόν) ΜΑΖΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΒΑΡΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ζώνη Ισχίου - Μηρού COXA HIT - Νάρθηκας Ισχίου POHO

Ζώνη Ισχίου - Μηρού COXA HIT - Νάρθηκας Ισχίου POHO Ζώνη Ισχίου - Μηρού COXA HIT - Νάρθηκας Ισχίου POHO ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΙΣΧΙΟΥ - ΜΗΡΟΥ "COXA HIT" COXA HIT Μέγεθος S M L XL Περιφ. Ισχίων σε εκ. 80/90 90/100 100/110 110/120 Χρώμα Μαύρο Δεξιά - Αριστερή - Κατασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ

ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ200 27 4 26 05 17 29 05 17 14:45 ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Χ200 33

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία υδραυλικών. Σωληνοκάβουρες Σωληνοκόφτες Επιτραπέζια σωληνομέγγενη. υδραυλικού. Εργονομικό σχήμα

Εργαλεία υδραυλικών. Σωληνοκάβουρες Σωληνοκόφτες Επιτραπέζια σωληνομέγγενη. υδραυλικού. Εργονομικό σχήμα Εργονομία UNIOR προστατέψτε τα χέρια σας Εργαλεία υδραυλικών Σωληνοκάβουρες Σωληνοκόφτες Επιτραπέζια σωληνομέγγενη Τρίποδα Άλλά εργαλεία υδραυλικού Συλλογή από σωληνοκάβουρες Πολυάριθμα επιπρόσθετα εξαρτήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΛΜΑΤΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΔΙΩΝ

ΠΕΛΜΑΤΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΔΙΩΝ ΠΕΛΜΑΤΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΔΙΩΝ Όλα τα προϊόντα της εταιρείας FRESCO εμπεριέχουν πολυμερισμένο μίγμα σιλικόνης εμπλουτισμένο με έλαια ιατρικής χρήσης. Το gel μαλακώνει, ενυδατώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ

ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ200 33 2 08 03 17 31 05 17 14:05 ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ Ή ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΚΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝ ΟΡΡΑΧΙΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΛΕΜΦΑΔΕΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ Ή ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΛΕΜΦΑΔΕΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ Ή ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΛΕΜΦΑΔΕΝΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ Ή ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ Η θεραπευτική άσκηση μετά από λεμφαδενικό καθαρισμό ή μαστεκτομή παίζει καθοριστικό ρόλο στην κινητικότητα και λειτουργικότητα του προσβεβλημένου

Διαβάστε περισσότερα

Πλατυποδία σε Παιδιά και Ενήλικες

Πλατυποδία σε Παιδιά και Ενήλικες Πλατυποδία σε Παιδιά και Ενήλικες Τι είναι Πλατυποδία; Πλατυποδία είναι η απουσία καμάρας στο πέλμα του ποδιού που μπορεί να εμφανιστεί σε μικρά παιδιά και σε ενήλικες. Όταν το παιδί ή ο ενήλικας στέκονται

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος του Γόνατος και η Συνδεσμοπλαστική

Ο Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος του Γόνατος και η Συνδεσμοπλαστική Ο Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος του Γόνατος και η Συνδεσμοπλαστική Ποιά είναι η ανατομική κατασκευή του γόνατος; Η άρθρωση του γόνατος σχηματίζεται από το μηριαίο οστό και από την κνήμη. Τα άκρα των οστών

Διαβάστε περισσότερα

Χειρουργική Θεραπεία των Οστεοπορωτικών Καταγμάτων

Χειρουργική Θεραπεία των Οστεοπορωτικών Καταγμάτων Χειρουργική Θεραπεία των Οστεοπορωτικών Καταγμάτων Η εμφάνιση καταγμάτων αποτελεί την κυριότερη επιπλοκή της οστεοπόρωσης. Τα περισσότερα κατάγματα επουλώνονται χωρίς να υπάρχει ανάγκη χειρουργικής επέμβασης,

Διαβάστε περισσότερα

Χρώμα: Μπεζ. Ενδείξεις: διαστάσεις τιράντας ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΧΕΙΡΟΣ 03-1-008-008 REF: 606

Χρώμα: Μπεζ. Ενδείξεις: διαστάσεις τιράντας ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΧΕΙΡΟΣ 03-1-008-008 REF: 606 & Άνω άκρα ' φάκελοι στήριξης ώμου & νάρθηκες ώμου ΤΙΡΑΝΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΑΠΛΗ 03-2-003 REF: UPS ΤΙΡΑΝΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΩΝ 03-2-002 REF: BOS Ρυθμιζόμενος ιμάντας από αφρώδες υλικό με αυτοκόλλητο κλείσιμο.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΙΣΘΙΟ ΠΟΔΙ?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΙΣΘΙΟ ΠΟΔΙ? ΕΙΔΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΟΠΙΣΘΙΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Υπάρχει λύση; Δρ. Νικόλαος Γκουγκουλιάς ΡΑΙΒΟΤΗΤΑ ΒΛΑΙΣΟΤΗΤΑ ΡΑΙΒΟΤΗΤΑ ΒΡΑΧΥΝΣΗ ΙΠΠΟΠΟΔΙΑ ΚΟΙΛΟΠΟΔΙΑ Ορθοπαιδικός Χειρουργός Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, προγραμμα ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, Η Α Ορθοπαιδική Κλινική Α.Π.Θ. του Γ.Π.Ν. «Γ. Παπανικολάου» σε συνεργασία με την Ορθοπαιδική & Τραυματολογική Εταιρεία Μακεδονίας Θράκης και την Βαλκανική

Διαβάστε περισσότερα

Βλάβες του Αρθρικού Χόνδρου του Γόνατος: Διάγνωση και Αντιμετώπιση

Βλάβες του Αρθρικού Χόνδρου του Γόνατος: Διάγνωση και Αντιμετώπιση Βλάβες του Αρθρικού Χόνδρου του Γόνατος: Διάγνωση και Αντιμετώπιση Τι είναι ο αρθρικός χόνδρος; Ο αρθρικός χόνδρος είναι ένας στιλπνός, ομαλός, λείος και ανάγγειος ιστός που καλύπτει τις αρθρικές επιφάνειες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΑΡΙΣΤΗ ΣΥΣΦΙΞΗ. Αρ. μοντέλων. Δυνατότητα mm. Τύπος. Σελίδα

ΠΡΕΣΑΡΙΣΤΗ ΣΥΣΦΙΞΗ. Αρ. μοντέλων. Δυνατότητα mm. Τύπος. Σελίδα Πρέσες σύσφιξης Διαθέτουν αυτόματη ολοκλήρωση κύκλου για να διασφαλίζεται η ίδια αξιόπιστη, στεγανή σύνδεση κάθε φορά. Κατασκευασμένες με υψηλά στάνταρ για υψηλή ποιότητα και μεγάλη ανθεκτικότητα συνοδευόμενες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΛΗ. Τι είναι τα πρόσθετα μέλη;

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΛΗ. Τι είναι τα πρόσθετα μέλη; ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΛΗ Τι είναι τα πρόσθετα μέλη; Στην ιατρική, μία πρόσθεση ενός μέλους είναι μια τεχνητή συσκευή η οποία αντικαθιστά ένα μέρος του σώματος που χάνεται από τραυματισμό, ασθένεια, ή λόγω κληρονομικότητας.

Διαβάστε περισσότερα

Εργονομικοί παράγοντες στα εργαστήρια

Εργονομικοί παράγοντες στα εργαστήρια Εργονομικοί παράγοντες στα εργαστήρια Θεώνη Κουκουλάκη, Τ. Μηχανικός, Εργονόμος, PhD, Eur.Erg Υγεία και ασφάλεια στα ερευνητικά εργαστήρια Δομή της εισήγησης Εισαγωγή Μελέτες για εργονομικές συνθήκες και

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνεργάτες, Για την ORTHOLAND A.E. O Διευθύνων Σύμβουλος

Αγαπητοί συνεργάτες, Για την ORTHOLAND A.E. O Διευθύνων Σύμβουλος Αγαπητοί συνεργάτες, Η εταιρεία ORTHOLAND A.E με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας παρουσιάζει το νέο κατάλογο προϊόντων φαρμακείων 2010. Σε αυτόν τον κατάλογο βρίσκονται επιλεγμένα προϊόντα, απολύτως εξειδικευμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗ ΡΗΞΗ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ ΑΓΚΩΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Δρ Λ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Χειρούργος ορθοπαιδικός Αρεταίειο νοσοκομείο, Κύπρος

ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗ ΡΗΞΗ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ ΑΓΚΩΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Δρ Λ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Χειρούργος ορθοπαιδικός Αρεταίειο νοσοκομείο, Κύπρος ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΗ ΡΗΞΗ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ ΤΕΝΟΝΤΑ ΑΓΚΩΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Δρ Λ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Χειρούργος ορθοπαιδικός Αρεταίειο νοσοκομείο, Κύπρος Ρήξη του δικεφάλου τένοντα στον αγκώνα συμβαίνει τις περισσότερες φορές,

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η ρήξη του έσω μηνίσκου ;

Τι είναι η ρήξη του έσω μηνίσκου ; Τι είναι η ρήξη του έσω μηνίσκου ; Η άρθρωση του γόνατος σχηματίζεται από την ένωση δύο οστών, της κνήμης και μηριαίου ( βλέπε ανατομία γόνατος). Μεταξύ των δύο οστών υπάρχουν δύο στρογγυλοί δίσκοι οι

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Προδιαγραφές καθισμάτων σειράς SYNTHIA

Τεχνικές Προδιαγραφές καθισμάτων σειράς SYNTHIA H σειρά SYNTHIA καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στις οποίες πρωτεύουσα σημασία έχει η αντοχή και η άνεση χρήσης σε συνδυασμό με την λειτουργικότητα. Δίνει λύσεις σε συνεδριακούς χώρους σχολείων, ιδρυμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ORTHOCARE

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ORTHOCARE ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ORTHOCARE περιεχόμενα 03 ΣΤΡΩΜΑΤΑ, ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ Στρώματα, Επιστρώματα, Μαξιλάρια ύπνου, Μαξιλάρια κατάκλισης, Στρώματα κατάκλισης, Μαξιλάρια ξεκούρασης ΑΥΧΕΝΑΣ Κολάρα, Αυχενικοί νάρθηκες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΟΛΟΓΙΑ. 1. Σκελετικοί µύες

ΜΥΟΛΟΓΙΑ. 1. Σκελετικοί µύες ΜΥΟΛΟΓΙΑ Μυϊκός ιστός και Μυϊκό σύστηµα Ι. Γενικά Α. Μύες = όργανα µαλακά συσταλτά 1. οι συσπάσεις των µυϊκών ινών κινούν τα µέρη του σώµατος 2. προσδίδει το σχήµα του σώµατος 3. τρία είδη µυών α. Σκελετικοί

Διαβάστε περισσότερα

EUROMATTRESS. Τι σημαίνει ποιοτικός ύπνος?

EUROMATTRESS. Τι σημαίνει ποιοτικός ύπνος? Τι σημαίνει ποιοτικός ύπνος? EUROMATTRESS Ένας ποιοτικός ύπνος χαρακτηρίζετε ως ένας ήρεμος και αδιάκοπος ύπνος! Προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό, θα πρέπει να διασφαλίσουμε την παροχή του πιο άνετου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ (ΑΜΣΣ)

ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ (ΑΜΣΣ) ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΧΕΝΙΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ (ΑΜΣΣ) Εκφυλιστική νόσος της ΑΜΣΣ Η διαδικασία εκφύλισης με την πάροδο της ηλικίας είναι συνάρτηση γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ

ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ ΤΜΗΜΑ ΑΑ ΛΙΣΤΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΗΜ/ΝΙΑ ΗΜ.ΕΙΣΟ ΟΥ ΠΙΘΑΝΗ ΕΙ ΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓ.ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ (ΜΟΝ.ΑΡΙΘΜ.) ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΗΜ.ΧΕΙΡ/ΓΕΙΟΥ Χ200 27 4 26 05 17 29 05 17 14:45 ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ Χ200 33

Διαβάστε περισσότερα

K 2 Full Control BT. K 2 Full Control BT, ,

K 2 Full Control BT. K 2 Full Control BT, , Το K2 Full Control είναι εξοπλισμένο με δυο τροχούς, ένα λάστιχο υψηλής πίεσης 4m, τούρμπο μπεκ με περιστρεφόμενη δέσμη ψεκασμού για την αφαίρεση των επίμονων ρύπων και ένα φίλτρο νερού το οποίο προστατεύει

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές ασκήσεις. Άσκηση 1

Βασικές ασκήσεις. Άσκηση 1 Το πρόγραμμα ασκήσεων που ακλουθεί έχει δημιουργηθεί για να ανακτηθεί η κινητικότητα στην άρθρωση του ώμου και να βελτιωθεί η ελαστικότητα των μυών οι οποίοι την κινούν. Σε περίπτωση τραυματισμού στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ Διακοσμητικό πάνελ BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB PEL0-A.book Page Thursday, January 0, 09 : PM c b a e b g a +6 d f h g g 6 6 mm 6 6 7 9 8 8 0 BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB Διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ Του Ι.Ιγνατιάδη, χειρ/ργού Ορθοπαιδικού & Μικροχειρουργού χεριού.

ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ Του Ι.Ιγνατιάδη, χειρ/ργού Ορθοπαιδικού & Μικροχειρουργού χεριού. Εικόνα 1: Ανατομία Καρπιαίου Σωλήνα ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ Του Ι.Ιγνατιάδη, χειρ/ργού Ορθοπαιδικού & Μικροχειρουργού χεριού. Εικόνα 2: ενδοσκόπιο Ενδοσκοπικά και μέσα από οπή μόλις 1-2 εκατοστών

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Προδιαγραφές καθισμάτων σειράς SYNTHIA

Τεχνικές Προδιαγραφές καθισμάτων σειράς SYNTHIA H σειρά SYNTHIA καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στις οποίες πρωτεύουσα σημασία έχει η αντοχή και η άνεση χρήσης σε συνδυασμό με την λειτουργικότητα. Δίνει λύσεις σε συνεδριακούς χώρους σχολείων, ιδρυμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Η ολοκληρωμένη λύση για κάθε επαγγελματία

ΣΕΙΡΑ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Η ολοκληρωμένη λύση για κάθε επαγγελματία ΣΕΙΡΑ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ Η ολοκληρωμένη λύση για κάθε επαγγελματία StanleyBlack&Decker (Ελλάς) ΕΠΕ Κεντρικά γραφεία εξυπηρέτησης Ελλάδος, Αλβανίας, Κύπρου Στράβωνος 7 & Λ. Βουλιαγμένης 159, 16674, Γλυφάδα Εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

ιακήρυξη 95/2013 4. Χρόνος παράδοσης των υπό προµήθεια υλικών εντός δέκα (10) ηµερών από την υπογραφή των αντίστοιχων συµβάσεων.

ιακήρυξη 95/2013 4. Χρόνος παράδοσης των υπό προµήθεια υλικών εντός δέκα (10) ηµερών από την υπογραφή των αντίστοιχων συµβάσεων. ιακήρυξη 9/013 1. Το 401 ΓΣΝΑ/Γραφείο Προµηθειών ανακοινώνει, σε εκτέλεση της Φ.814/3/1870/Σ.111/18 Ιουλ 013/ΑΣ ΥΣ/ ΥΓ/ ο Γρ. τη διενέργεια προµήθειας αναλωσίµων υλικών, εργαλεία χειρουργείου, σάκοι συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Μετεγχειρητικές Οδηγίες

Γενικές Μετεγχειρητικές Οδηγίες Γενικές Μετεγχειρητικές Οδηγίες 1. Σκοπός της άμεσης μετεγχειρητικής περιόδου είναι η επούλωση των τραυμάτων από τον χειρουργικό τραυματισμό, η αναλγησία και η προετοιμασία για την έναρξη του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Εργονομικοί παράγοντες στα εργαστήρια. Θεώνη Κουκουλάκη, Τ. Μηχανικός, Εργονόμος, PhD, Eur.Erg

Εργονομικοί παράγοντες στα εργαστήρια. Θεώνη Κουκουλάκη, Τ. Μηχανικός, Εργονόμος, PhD, Eur.Erg Εργονομικοί παράγοντες στα εργαστήρια Θεώνη Κουκουλάκη, Τ. Μηχανικός, Εργονόμος, PhD, Eur.Erg Δομή της εισήγησης Εισαγωγή Μελέτες για εργονομικές συνθήκες και μυοσκελετικές παθήσεις σε εργαζόμενους στα

Διαβάστε περισσότερα

Μηχανικές ιδιότητες των οστών

Μηχανικές ιδιότητες των οστών Τα οστά δρουν σαν κατασκευές υποστήριξης και μεταφέρουν φορτία: h Απλή συμπίεση h Λυγισμός (φόρτιση του ενός φλοιού ελκυσμός του άλλου) h Στρέψη Μηχανικές ιδιότητες των οστών h Ισχυρότερα στη συμπίεση

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η αρθροσκόπηση του ώμου;

Τι είναι η αρθροσκόπηση του ώμου; Γράφει: Νικόλαος Τζανακάκης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός Β ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Νοσοκομείου ΙΑΣΩ General Κέντρο Αρθροσκόπησης & Χειρουργικής Ώμου www.shoulder.gr Τι είναι η αρθροσκόπηση του ώμου; Είναι η εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΑΡΙΣΤΗ ΣΥΣΦΙΞΗ. Δυνατότητα mm. Σελίδες

ΠΡΕΣΑΡΙΣΤΗ ΣΥΣΦΙΞΗ. Δυνατότητα mm. Σελίδες Πρέσες σύσφιξης Διαθέτουν αυτόματη ολοκλήρωση κύκλου για να διασφαλίζεται η ίδια αξιόπιστη, στεγανή σύνδεση κάθε φορά. Κατασκευασμένες με υψηλά στάνταρ για υψηλή ποιότητα και μεγάλη ανθεκτικότητα συνοδευόμενες

Διαβάστε περισσότερα

FELCO 17 - Κλαδευτικό ψαλίδι - Υψηλής απόδοσης - Εργονομικό - Μικρό - Για αριστερόχειρες

FELCO 17 - Κλαδευτικό ψαλίδι - Υψηλής απόδοσης - Εργονομικό - Μικρό - Για αριστερόχειρες FELCO 17 - Κλαδευτικό ψαλίδι - Υψηλής απόδοσης - Εργονομικό - Μικρό - Για αριστερόχειρες Made in Switzerland by FELCO 7 8 3 9 2 9 1 0 0 6 5 4 > Αξιοπιστία: πρακτικές λαβές, ελαφριές και ισχυρές, από σφυρηλατημένο

Διαβάστε περισσότερα

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων

Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Επισκευή & συντήρηση σωλήνων Ευρεία γκάμα από μία πηγή. Μοναδικός ανθεκτικός σχεδιασμός. Γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση. Τύπος μοντέλων Σελίδα Πρέσες δοκιμής κυκλωμάτων 2 9.2 Ψύκτες σωλήνων 2 9.3 Αντλίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩ ΑΚΡΟ. αντιβράχιο αγκώνας - βραχιόνιο Α. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΩ ΑΚΡΟ. αντιβράχιο αγκώνας - βραχιόνιο Α. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΩ ΑΚΡΟ αντιβράχιο αγκώνας - βραχιόνιο Α. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ Δ.: Άτλας Ακτινολογικών Προβολών βασικές προβολές ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΣ Δ.: Οδηγός μελέτης για τις βασικές ακτινολογικές προβολές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑ ΕΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΣΒΕΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΙΠΛΟ ΑΓΚΙΣΤΡΟ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑ ΕΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΣΒΕΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΙΠΛΟ ΑΓΚΙΣΤΡΟ ΑΝΑ ΕΤΗΣ ΜΕ ΑΠΟΣΒΕΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΙΠΛΟ ΑΓΚΙΣΤΡΟ 831009780 Το σύστηµα θα καλύπτει τις βασικές απαιτήσεις του ΕΝ 355 και θα αποτελείται: Από δύο αναδέτες µήκους 1 m ο καθένας οι οποίοι θα καταλήγουν σε άγκιστρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ & ΣΚΕΛΕΤΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ & ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ & ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΥΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΤΕΝΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΕΞΑΡΘΡΗΜΑ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΟΣΤΩΝ 2. ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ Α. ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΔΚ ΠΔΚ ΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΥΠΑΣΤΡΑΓΑΛΙΚΗ ΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΧΝΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΕΣΩ ΣΥΝΔΕΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΔΚ ΠΔΚ ΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΥΠΑΣΤΡΑΓΑΛΙΚΗ ΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΧΝΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΕΣΩ ΣΥΝΔΕΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΔΚ ΠΔΚ ΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΧΝΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΗΛΙΚΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ BASKET BALL VOLLEY BALL ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ ΧΟΡΟΣ ΥΠΑΣΤΡΑΓΑΛΙΚΗ ΑΡΘΡΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΔΚ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ ΒΛΑΙΣΟΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ. 06/Φεβ/2013 ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣ ΒΛΑΙΣΟΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ ΔΡ. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ I.

ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ ΒΛΑΙΣΟΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ. 06/Φεβ/2013 ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΟΣ ΒΛΑΙΣΟΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ ΔΡ. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ I. ΒΛΑΙΣΟ ΔΡ. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 1 2 ΒΛΑΙΣΟ I. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΒΛΑΙΣΟ II. ΜΕΡΟΣ ΑΛΛΟΥ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ Γενικευμένης Χαλάρωσης Συνδέσμων Νευρολογικής ή Μυϊκής Πάθησης Γενετικής

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 21 Ιούνιος :14

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 21 Ιούνιος :14 Γράφει: Ιωάννης Τσαπακίδης, Χειρουργός Ορθοπαιδικός Αποτελεί την πιο συχνή περιφερική συμπιεστική νευροπάθεια που καλούμαστε να θεραπεύσουμε είτε συντηρητικά είτε χειρουργικά (5% του πληθυσμού). Περιγράφηκε

Διαβάστε περισσότερα