Τ.Ε.Ι. Πατρας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Επανεκπαίδευση ορθοστάτησης με την βοήθεια εξωτερικών βοηθημάτων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τ.Ε.Ι. Πατρας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Επανεκπαίδευση ορθοστάτησης με την βοήθεια εξωτερικών βοηθημάτων"

Transcript

1 Τ.Ε.Ι. Πατρας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Επανεκπαίδευση ορθοστάτησης με την βοήθεια εξωτερικών βοηθημάτων Μίχου Φωτεινή Μουστάκη Ελευθερία Δρ. Φουσεκης Κων/νος Καθηγητης Εφ. Φυσικοθεραπειας

2 Εισαγωγή Τι είναι ορθοστάτηση? Με τον όρο ορθοστάτηση εννοούμε την ικανότητα του ανθρώπου να στέκεται με τα δύο κάτω του άκρα χωρίς την βοήθεια άλλου ατόμου ή εξωτερικού βοηθήματος.

3 Παθήσεις & αίτια: Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις και παθήσεις που οδηγούν τον άνθρωπο σε ανικανότητα κατά την όρθια στάση, μερικές από αυτές είναι : Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ( π.χ. ημιπληγία) Κρανιοεγκεφαλική κάκωση (π.χ. τετραπληγία) Τραυματισμοί, ατυχήματα (π.χ. παραπληγία) Διπληγική προσβολή Σκλήρυνση κατά πλάκας Aταξία Πολιομυελίτιδα Αρθροπλαστική ισχίου Αρθροπλαστική γόνατος Ακρωτηριασμοί

4 TILTING ADVANCED Κρεβάτι ορθοστάτησης Το κρεβάτι Tilting Αdvanced δίνει τη δυνατότητα ορθοστάτησης σε άτομα με νευρολογικά προβλήματα! Αυτό το κρεβάτι αποτελεί χρήσιμο εξοπλισμό σε κέντρα αποκατάστασης για ασθενείς που δεν μπορούν να ορθοστατήσουν μόνοι τους όπως οι ασθενείς με τετραπληγία, παραπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, Parkinson κλπ. Ακόμα έχει την δυνατότητα ηλεκτρικής ρύθμισης του ύψους για την εύκολη μεταφορά των ασθενών από το αναπηρικό αμαξίδιο στο κρεβάτι. Η ρύθμιση της κλίσης από την ξαπλωτή θέση γίνεται επίσης με ηλεκτρικό μηχανισμό.

5 Γενικά χαρακτηριστικά: Ιδιαίτερα σταθερός σκελετός (σύστημα GSP) Επιφάνειες θεραπείας πάχους 40mm,με επενδύσεις από υψηλής ποιότητας δερματίνη διαθέσιμη σε 8 χρώματα Ειδικά χαρακτηριστικά: Ρύθμιση της κλίσης και του ύψους μέσω δύο ηλεκτρικών μοτέρ που ελέγχονται μέσω του χειριστηρίου. Διαθέτει δύο ανεξάρτητα στηρίγματα για τα πόδια τα οποία διπλώνουν προς τα κάτω ώστε να μπορεί το κρεβάτι να χρησιμοποιηθεί και σαν κανονικό κρεβάτι θεραπείας. Διαθέτει βραχίονες για την προσαρμογή των ιμάντων πρόσδεσης του ασθενούς ώστε να γίνεται με ασφαλή τρόπο. Μεγάλοι τροχοί που μπλοκάρουν ανεξάρτητα επιτρέποντας εύκολη κίνηση.

6 Κρεβάτι Tilting Advanced Για την τοποθέτηση του ασθενή σε αυτό το ειδικό κρεβάτι πρέπει πρώτα να τον δέσουμε με τους ιμάντες ώστε να είναι ασφαλής η ορθοστάτηση του κατά την ανύψωση του κρεβατιού (χρήση χειριστηρίου). Οι μοίρες της κλίσης του κρεβατιού εξαρτάται από τον γιατρό που τον παρακολουθεί ενώ ο χρόνος παραμονής του σε αυτή τη θέση από τον ίδιο τον ασθενή.

7 Κρεβάτι Tilting Advanced Tilt Table for PTA.avi

8 SOLOLIFT Γερανός ορθοστάτησης Το αναπηρικό γερανάκι ορθοστάτησης και μεταφοράς ασθενών αποτελεί χρήσιμο και συχνά απαραίτητο εξοπλισμό ατόμων με αναπηρία όπως για παράδειγμα άτομα με εγκεφαλικά παράλυση, πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας), παραπληγία από κακώσεις νωτιαίου μυελού, εγκεφαλικά επεισόδια, κλπ. Τα περισσότερα γερανάκια ανύψωσης των ατόμων με αναπηρία που κυκλοφορούν στο εμπόριο χρησιμοποιούν το κλασσικό δίχτυ για τη μεταφορά των ασθενών. Αυτό προϋποθέτει τη βοήθεια δύο φροντιστών και το σήκωμα σημαντικού βάρους, γεγονός που οδηγεί σε μυοσκελετικά προβλήματα των ατόμων που χειρίζονται τον ασθενή. Το Sololift εγκαινιάζει μια νέα εποχή δίνοντας τη δυνατότητα για ορθοστάτηση χωρίς καθόλου σήκωμα βάρους από τη πλευρά του φροντιστή.

9

10 Πλεονεκτήματα του γερανού Sololift Χρειάζεται μόνο έναν φροντιστή Ο φροντιστής δεν σηκώνει καθόλου βάρος για την τοποθέτηση του ασθενούς στο γερανάκι Η εύκολη, γρήγορη και ασφαλής ορθοστάτηση και μεταφορά εγγυάται την συνεχή χρήση του sololift σε αντίθεση με τα κοινά γερανάκια τα οποία λόγω της δυσλειτουργικότητάς τους αφήνονται τελικώς στην άκρη αχρησιμοποιήτα. Μόνο με το γερανάκι sololift μπορεί να μεταφερθεί όρθιος ο ασθενής για να τοποθετηθεί σε ένα ορθοστάτη ή μια ορθοστατοπερπατούρα. Η μεταφορά του ασθενούς στην όρθια στάση είναι πιο άνετη και πιο αξιοπρεπής για τον ασθενή!

11 Αρχικά, τοποθετούμε το γιλέκο ανύψωσης στον ασθενή. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα στηρίγματα των μηρών. Μ αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε ένα ασφαλές & εύκολο κλείδωμα του γιλέκου. Τέλος, ενεργοποιούμε τον γερανό από το ηλεκτρικό χειριστήριο.

12 Master dynamic plus ορθοστάτης Ο ορθοστάτης Master dynamic plus είναι ένας δυναμικός ορθοστάτης για ορθοστάτηση και βάδιση που χρησιμοποιείται σε άτομα με παράλυση των δύο κάτω άκρων (παραπληγία). Είναι το πιο σύγχρονο και εξελιγμένο μηχάνημα ορθοστάτησης με την βοήθεια αμαξίδιου.

13 master dynamic plus.avi

14 TORTUGA Ορθοστάτης Ο τροχήλατος ορθοστάτης Tortuga είναι κατάλληλος για την ορθοστάτηση των μικρών παιδιών. Ενδείκνυται σε διπληγική προσβολή. Λόγω των πολλαπλών ρυθμίσεων του ακολουθεί την ανάπτυξη του παιδιού βήμα-βήμα. Κατασκευή από οικολογικά υλικά. Ρύθμιση κλίσης σκελετού 10 ο. Τα στηρίγματα στήθους κορμού- γόνατων - είναι με επένδυση από μαλακό υλικό. Τραπέζι απασχόλησης

15 Ορθοστάτης Tortuga

16 Πρόγραμμα αποκατάστασης και επανεκπαίδευση ορθοστάτησης (παραπληγία-διπληγία) 1 ον Διατάσεις στους καμπτήρες, προσαγωγούς και έσω στροφείς του ισχίου καθώς και στους καμπτήρες του γόνατος αλλά και στους πελματιαίους καμπτήρες. Επίσης σε περίπτωση σπαστικότητας των άνω άκρων εφαρμόζουμε διατάσεις στους καμπτήρες του αγκώνα του καρπού και δαχτύλων. 2 ον Ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού ραχιαίων και κοιλιακών (πάνω σε μπάλα ή σφήνα,γέφυρα ) με στόχο να πιάσει ένα παιχνίδι. 3 ον Ασκήσεις πάνω σε στρώματα για ενδυνάμωση άνω άκρων και κορμού. Αρχικά τοποθετούμε το παιδί σε τετραποδική στήριξη με σκοπό την μεταφορά βάρους και επανεκπαίδευση ορθοστάτησης. Για να ορθοστατήσει το παιδί, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα: τετραποδική γονυπετής στάση του ιππότη και τέλος με την βοήθεια μας το παιδί ορθοστατεί! 4 ον Αφού ορθοστατήσει μπορούμε να το τοποθετήσουμε στον ορθοστάτητη Tortuga ή στο master dynamic plus που μπορεί να κάνει διάφορες δραστηριότητες!

17 Walkabout Δυναμικός νάρθηκας Είναι μια ευφυής μέθοδος ορθοστάτησης που στηρίζεται στην αυτόματη και εξαναγκασμένη κίνηση του ενός σκέλους όταν το άλλο στηρίζεται στο έδαφος. Επιτυγχάνεται με το κηδεμόνα walkabout που συνδέει 2 ειδικούς κατασκευασμένους μηροκνημοποδικούς κηδεμόνες μεταξύ τους.

18 Ενδείξεις Η χρήση του Walkabout συνίσταται για οποιαδήποτε αιτιολογίας παραλύσεις των κάτω άκρων από νευρολογικό επίπεδο Θ3 και κάτω. Συγκεκριμένα συνίσταται σε : 1)Κακώσεις νωτιαίου μυελού 2)Πολιομυελίτιδες 3)Όγκο νωτιαίου μυελού 4)Σκλήρυνση κατά πλάκας 5) Μυοπάθειες 6)Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

19 Μηροκνημοποδικός κηδεμόνας με άρθρωση Glejak Είναι μια κατασκευή από θερμοπλαστικό υλικό με μεταλλικά αντιστηρίγματα στο ισχίο και ασφάλεια γόνατος και ποδοκνημικής. Ο κηδεμόνας αυτός δίνει στον ασθενή την δυνατότητα να ορθοστατήσει και να βαδίσει σε αδυναμία στην έκταση και στήριξη γόνατος. Σε περίπτωση που ανακτήσει δύναμη στον τετρακέφαλο μπορούμε να αφαιρέσουμε την μηριαία πρόθεση έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί ως κνημοποδικός νάρθηκας.

20

21 Ενδείξεις Ο μηροκνημοποδικός κηδεμόνας με άρθρωση glejak ενδείκνυται για: Ημιπληγία Πλήρης ή μερική αδυναμία τετρακέφαλου Υπερέκταση γόνατος Βλαισότητα και ραιβοτητα γόνατος Πολιομυελίτιδα Παραμορφώσεις στον άκρο πόδα Σκλήρυνση κατά πλάκας

22 Δυναμικός νάρθηκας άνω άκρου Είναι ένας δυναμικός νάρθηκας ο οποίος ασκεί μια ήπια πίεση προς την έκταση των αρθρώσεων. Αυτό επιτυγχάνεται με την ύπαρξη ενός ελατηρίου και γωνιόμετρου, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα να προσαρμοστεί ο νάρθηκας σε οποιαδήποτε γωνία της άρθρωσης. Χρησιμοποιείται σε ασθενείς με ημιπληγία

23 Πρόγραμμα αποκατάστασης και επανεκπαίδευση ορθοστάτησης (ημιπληγία) 1 ον Διατάσεις στο άνω άκρο: φέρνουμε το άνω άκρο σε κάμψη, απαγωγή, έξω στροφή ώμου και έκταση αγκώνα, καρπού και δαχτύλων. 2 ον Διατάσεις στο κάτω άκρο : φέρνουμε το κάτω άκρο σε έκταση, απαγωγή, έξω στροφή ισχίου, έκταση γόνατος και ραχιαία κάμψη ποδοκνημικής. 3 ον Παθητικές ασκήσεις για αύξηση του εύρους τροχιάς. 4 ον Ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού, άνω και κάτω άκρου: από θέσεις γέφυρας και τετραποδική στήριξη. 5 ον Ασκήσεις ενδυνάμωσης του υγιούς άνω άκρου: ενεργητικές ασκήσεις με αντίσταση στον ώμο (κάμψη, έκταση, απαγωγή, προσαγωγή), αγκώνα (κάμψη και έκταση) και καρπό (κάμψη, έκταση). 6 ον Ασκήσεις ενδυνάμωσης του υγιούς κάτω άκρου: ενεργητικές ασκήσεις με αντίσταση στο ισχίο, γόνατο και ποδοκνημική.

24 Πρόγραμμα αποκατάστασης και επανεκπαίδευση ορθοστάτησης (ημιπληγία) 7 ον Ο ασθενής βρίσκεται στο κρεβάτι και του τοποθετούμε τους κηδεμόνες. Στην συνέχεια, με την πάσχουσα πλευρά από πάνω θα έρθει σε πλάγια θέση και μετά στην καθιστή θέση με την βοήθεια μας. 8 ον Ο ασθενής βρίσκεται σε καθιστή θέση, παίρνει βάρος στα κεκαμένα ισχία και γόνατα και στην συνέχεια με την βοήθεια της φυσικοθεραπεύτριας εκτείνει τα ισχία και τα φέρνει προς τα εμπρός. Τέλος το γόνατο της τοποθετείτε μπροστά και σπρώχνει το γόνατο του ασθενούς. 9 ον Αφού είναι στην όρθια στάση ο ασθενής, κάνει μεταφορές βάρους από το ένα πόδι στο άλλο με την βοήθεια μας καθώς και βήματα εμπρός και πίσω. (προσθιοπίστιο και μετωπιαίο επίπεδο)

25 Νάρθηκας Hippo big Είναι ένας σύνθετος νάρθηκας από πλαστικό υλικό και επενδύσεις από αφρώδης ύφασμα. Αποτελείται από τμήματα οσφύος και μηρού που συνδέεται μεταξύ τους με μια μπάρα από κράμα αλουμινίου! Φέρει μηχανισμό ρύθμισης της κάμψης και της έκτασης από μοίρες και απαγωγή ισχίου μέχρι 30 μοίρες.

26

27 Ενδείξεις Ο νάρθηκας Hippo big ενδείκνυται για: Κάταγμα κοτύλης και αυχένα μηριαίου Κάταγμα μείζονος και ελάσσονος τροχαντήρα Τραυματικό εξάρθρημα ισχίου Ολική αρθροπλαστική Εξωτερική οστεοσύνθεση

28 Νάρθηκας

29 Πρόγραμμα αποκατάστασης και επανεκπαίδευση ορθοστάτησης (αρθροπλαστική ισχίου-γόνατος) 1 ον Έναρξη με αναπνευστική φ/θ και ασκήσεις μυϊκής αντλίας (για αναπνευστικές και αγγειακές επιπλοκές). 2 ον Παθητικές ασκήσεις (για να δω το εύρος τροχιάς) στο ισχίο (κάμψης, έκτασης) και στο γόνατο (κάμψης, έκτασης) με μηχάνημα CPM. 3 ον Ενεργητικές ασκήσεις ισχίου και γόνατο (για αξιολόγηση δύναμης). 4 ον Ασκήσεις για ενδυνάμωση τετρακέφαλου και ισχιοκνημιαίων. Πάντα με προσοχή στο χειρουργημένο μέλος! καλή ενδυνάμωση στο υγιές μέλος! 5 ον Ο ασθενής βρίσκεται στο κρεβάτι και του τοποθετούμε τον κηδεμόνα. Με την βοήθεια μας γυρνάει στην πλάγια θέση, στην καθιστή και έπειτα στην όρθια στάση. 6 ον Από την όρθια στάση δίνουμε φόρτιση στο χειρουργημένο μέλος και στην συνέχεια μεταφορές βάρους από το ένα πόδι στο άλλο καθώς και βήματα εμπρός και πίσω (μετωπιαίο και προσθιοπίσθιο επίπεδο).

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΔΡΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΔΡΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ: ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΔΡΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Πέτρος Σταματιάδης Φυσικοθεραπευτής ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΙΒΟΞ7Μ-ΓΓ2. Αθήνα, 21/1/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Αρ. Πρωτ.: 3112

ΑΔΑ: ΒΕΙΒΟΞ7Μ-ΓΓ2. Αθήνα, 21/1/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ. Αρ. Πρωτ.: 3112 Αθήνα, 21/1/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ. Πρωτ.: 3112 ΓΕΝΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ Γενική Δ/νση Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας Δ/νση Παροχών & Κατάρτισης Συμβάσεων Τμήμα: Πληροφορίες: Γεωργαντή Ελπίδα Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: Γαλανοπούλου Πηνελόπη, Δ/ 03035 Σχίζα Παναγιώτα, Δ/ 03237

ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: Γαλανοπούλου Πηνελόπη, Δ/ 03035 Σχίζα Παναγιώτα, Δ/ 03237 Εισηγητής: κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ» ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ Ε ): «ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΑ ΑΤΟΜΑ» ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: Γαλανοπούλου Πηνελόπη, Δ/ 03035 Σχίζα Παναγιώτα,

Διαβάστε περισσότερα

Παπαθανασίου Γ., Καλπία Π., Μαντούβαλος Μ.

Παπαθανασίου Γ., Καλπία Π., Μαντούβαλος Μ. Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση μετά από Ολική Αρθροπλαστική στο Ισχίο Παπαθανασίου Γ., Καλπία Π., Μαντούβαλος Μ. Τμήμα Φυσικοθεραπείας Τ.Ε.Ι. Αθήνας Η εκτύπωση είναι ευγενική χορηγία της ΑΘΗΝΑ 2003 Φυσικοθεραπευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ Εργασία της: ΤΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΑ : ΣΚΟΥΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίηση πίνακα των χορηγουµένων από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ορθοπεδικών, ορθωτικών ειδών και τεχνητών µελών και παροχή σχετικών οδηγιών για τη χορήγησή τους

Κοινοποίηση πίνακα των χορηγουµένων από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ορθοπεδικών, ορθωτικών ειδών και τεχνητών µελών και παροχή σχετικών οδηγιών για τη χορήγησή τους «Κοινοποίηση πίνακα των χορηγουµένων από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ορθοπεδικών, ορθωτικών ειδών και τεχνητών µελών και παροχή σχετικών οδηγιών για τη χορήγησή τους» ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 39 Π04/3/195 Σας κοινοποιούµε

Διαβάστε περισσότερα

Η εκτύπωση είναι ευγενική χορηγία της

Η εκτύπωση είναι ευγενική χορηγία της Φυσικοθεραπευτική Αποκατάσταση μετά από Ολική Αρθροπλαστική στο Γόνατο Παπαθανασίου Γ, Αλυγιζάκης Π, Μαντούβαλος Μ, Καλπία Π Τμήμα Φυσικοθεραπείας Τ.Ε.Ι. Αθήνας Η εκτύπωση είναι ευγενική χορηγία της Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Παθητική κινητοποίηση

Παθητική κινητοποίηση Παθητική κινητοποίηση Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, εµφανίστηκε µία σταθερή αύξηση στη χρήση των τεχνικών κινητοποίησης των αρθρώσεων από τους φυσιοθεραπευτές. Η κυριότερη ένδειξη για την εφαρµογή

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα άρθρου 15 Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.)

Παράρτημα άρθρου 15 Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) Παράρτημα άρθρου 5 Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΙΔΗ - ΕΙΔΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ - ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ - ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΥΧΕΝΑΣ ΑΠΟΔΟΤΕΟ ΠΟΣΟ Περιλαίμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΑ ΟΡΘΩΤΙΚΑ ZAMST: ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ!

ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΑ ΟΡΘΩΤΙΚΑ ZAMST: ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ! ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΑ ΟΡΘΩΤΙΚΑ ZAMST: ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ! F R O M J A P A N www.zamst.com ZAMST: ακριβώς εκεί που τα χρειάζεστε, όταν τα χρειάζεστε! Toshiyuki Hirama Dr Mitsutoshi

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΚΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΡΗΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ: ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ( A.M. : 3816 ) ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (A.M.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΣΕ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑ"

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΣΕ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΣΕ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΑ" 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τ. Ε. Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Α. Τ. Ε. Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α. Τ. Ε. Ι ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1995 2004 ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗ ΤΑΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοπεδικά Υλικά ΩΜΟΣ-ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ- ΠΟΔΙ-ΓΟΝΑΤΟ. www.y-logimed.gr. www.y-logimed.gr

Ορθοπεδικά Υλικά ΩΜΟΣ-ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ- ΠΟΔΙ-ΓΟΝΑΤΟ. www.y-logimed.gr. www.y-logimed.gr Ορθοπεδικά Υλικά Αποκατάστασης ΩΜΟΣ-ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ- ΠΟΔΙ-ΓΟΝΑΤΟ Νάρθηκας ώμου ERIX-ONE ΩΜΟΣ 3 Νάρθηκας ώμου Erix-One Ο νάρθηκας ώμου ErixOne είναι κατασκευασμένος από NeoTex, το οποίο απομονώνει τη θερμότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Συντάχθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας Βανταράκης Απ., Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής, Συντονιστής Κλεπετσάνης Π., Επικ. Καθηγητής,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Βραχυχρόνιες επιδράσεις της ολικής αντικατάστασης του ισχίου στην ποιότητα ζωής των ασθενών

Θέμα: Βραχυχρόνιες επιδράσεις της ολικής αντικατάστασης του ισχίου στην ποιότητα ζωής των ασθενών ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Και Πρόνοιας Τμήμα Νοσηλευτικής Θέμα: Βραχυχρόνιες επιδράσεις της ολικής αντικατάστασης του ισχίου στην ποιότητα ζωής των ασθενών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ

ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ 1 Ηλεκτροκίνητες Κλίνες Ηλεκτροκίνητες πολύσπαστες Κλίνες Γερμανικής κατασκευής, με μεταλλικό σκελετό επενδυμένο με ξύλο. Παρέχουν: ρύθμιση 3 σημείων (ερεισίνωπο κεφαλής, ανύψωση

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Σηµειώσεις Ορθοτική Προσθετική Βοηθήµατα. Ε εξάµηνο σπουδών

Γενικές Σηµειώσεις Ορθοτική Προσθετική Βοηθήµατα. Ε εξάµηνο σπουδών ΣΕΥΠ ΑΤΕΙΘ Τµήµα Φυσικοθεραπείας Γενικές Σηµειώσεις Ορθοτική Προσθετική Βοηθήµατα Ε εξάµηνο σπουδών ρ Παναγιώτης Β. Τσακλής Καθηγητής http://tsaklis.com Θεσσαλονίκη 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέρος 1 ο ΟΡΘΟΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΗΞΗΣ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΗΞΗΣ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΗΞΗΣ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΚΑΠΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΒΑΡΣΑΜΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τύποι Οστών 11/6/2015 ΟΣΤΑ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τύποι Οστών 11/6/2015 ΟΣΤΑ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Όταν αναφερόμαστε στο μυοσκελετικό σύστημα εννοούμε ΟΣΤΑ-ΜΥΕΣ-ΔΕΡΜΑ-ΠΕΡΙΤΟΝΙΕΣ- ΤΕΝΟΝΤΕΣ-ΑΓΓΕΙΑ-ΝΕΥΡΑ-κ.λ.π. 1 ΟΣΤΑ-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ-ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ Η κύρια λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΙ ΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΙ ΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΕΙ ΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑ: ΝΕΟΤΕΡΑ Ε ΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ Ονοµατεπώνυµο Εισηγητή: Κοτρώτσιου Στυλιανή Ονοµατεπώνυµο Εκπαιδευοµένου:

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικες Αποκαταστασης, Εκπαιδευση Και Συστηματα Υγειονομικης Περιθαλψης

Τεχνικες Αποκαταστασης, Εκπαιδευση Και Συστηματα Υγειονομικης Περιθαλψης Ενότητα 6 ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΚΑΤΆΡΤΙΣΗΣ Τεχνικες Αποκαταστασης, Εκπαιδευση Και Συστηματα Υγειονομικης Περιθαλψης Επιμέλεια Miguel Santos Συγγραφείς Mintaze Kerem Gunel Akmer Mutlu Ozgun Kaya Kara Ayse Livanelioglu

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΙ Η ΕΙ ΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΙ Η ΕΙ ΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ Παράρτηµα άρθρου 5 Ενιαίου Κανονισµού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΙ Η ΕΙ ΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΥΧΕΝΑΣ ΑΠΟ ΟΤΕΟ ΠΟΣΟ Περιλαίµιο µαλακό

Διαβάστε περισσότερα

GET well FEEL well STAY well ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

GET well FEEL well STAY well ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GET well FEEL well STAY well ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Η εταιρεία ΠΑΡΙΜΕΝΤ ΑΕ ιδρύθηκε το 1997 με πρωταρχικό σκοπό να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Προφυλάξεις Μετά Απο την Αρθροπλαστική του Ισχίου

Προφυλάξεις Μετά Απο την Αρθροπλαστική του Ισχίου Προφυλάξεις Μετά Απο την Αρθροπλαστική του Ισχίου Προετοιμασία του Σπιτιού Διάφορες τροποποιήσεις θα πρέπει να γίνουν στο σπίτι προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή του ασθενή μετά την επέμβαση. Είναι αναγκαία

Διαβάστε περισσότερα

POWER MAXX Η επαναστατική πλατφόρµα που πάλλεται Κωδ: ΠΜΑΧ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΝΗΣΕΩΝ ΦΥΛΛΑ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ Ποιους µύες χρησιµοποιείτε όταν στέκεστε όρθιοι και λυγίζετε τα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ"

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "" 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

2S Paramedical. Κατάλογος Προϊόντων. υγεία. & ποιότητα ζωής

2S Paramedical. Κατάλογος Προϊόντων. υγεία. & ποιότητα ζωής 2 Paramedical Κατάλογος Προϊόντων υγεία & ποιότητα ζωής ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 04 ΟΡΘΟΠΕ ΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑΥΧΕΝΑΣ ΚΟΡΜΟΣ ΩΜΟΣ ΑΓΚΩΝΑΣ ΚΑΡΠΟΣ/ ΑΚΤΥΛΑ ΓΟΝΑΤΟ/ΜΗΡΟΚΝΗΜΙΚΗ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ/ΠΟ ΟΚΝΗΜΙΚΗ ΘΕΡΜΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

2010/ 11. Η Μεγαλύτερη Αλυσίδα Ορθοπεδικών Βοηθημάτων Ευρωπαϊκώς!! Χρυσή Φροντίδα. σε ΑΡΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ

2010/ 11. Η Μεγαλύτερη Αλυσίδα Ορθοπεδικών Βοηθημάτων Ευρωπαϊκώς!! Χρυσή Φροντίδα. σε ΑΡΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ Β ο η θ ή μ α τ α Αποκατάστασης & Αυτονομίας για μια άνετη ζωή 2010/ 11 Η Μεγαλύτερη Αλυσίδα Ορθοπεδικών Βοηθημάτων Ευρωπαϊκώς!! ΒΑΔΙΣΤΙΚΑ ΜΠΑΝΙΟ & ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΡΘΟΣΤΑΤΕΣ ΡΑΜΠΕΣ

Διαβάστε περισσότερα