Aspire Σειρά 3000/5000. Οδηγός Χρήστη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Aspire Σειρά 3000/5000. Οδηγός Χρήστη"

Transcript

1 Aspire Σειρά 3000/5000 Οδηγός Χρήστη

2 Copyright Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Aspire Σειρά 3000/5000 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: Μάρτιος 2005 Μπορεί περιοδικά να γίνονται αλλαγές στις πληροφορίες σε αυτήν την έκδοση δίχως την υποχρέωση να ειδοποιηθεί οποιοδήποτε πρόσωπο για αυτές τις αναθεωρήσεις ή αλλαγές. Τέτοιου είδους αλλαγές θα ενσωµατώνονται σε νέες εκδόσεις αυτού του εγχειριδίου ή συµπληρωµατικών εγγράφων και εκδόσεων. Η εταιρία δεν δίνει εγγυήσεις, είτε εκφραζόµενες είτε υπαινισσόµενες, σχετικά µε τα περιεχόµενα του παρόντος και αποκηρύσσεται ρητώς τις υπαινισσόµενες εγγυήσεις εµπορευσιµότητας ή καταλληλότητας για ένα συγκεκριµένο σκοπό. Καταγράψτε τον αριθµό µοντέλου, το σειριακό αριθµό, την ηµεροµηνία αγοράς, και το µέρος αγοράς στο χώρο που παρέχεται παρακάτω. Ο σειριακός αριθµός και ο αριθµός µοντέλου αναγράφονται στην ετικέτα που είναι κολληµένη στον υπολογιστή σας. Όλη η αλληλογραφία που αφορά τη µονάδα σας θα πρέπει να περιλαµβάνει το σειριακό αριθµό, τον αριθµό µοντέλου, και τις πληροφορίες αγοράς. εν επιτρέπεται η αναπαραγωγή κάποιου µέρους της παρούσας έκδοσης, η αποθήκευσή του σε σύστηµα ανάκτησης, ή η µετάδοση, µε οποιαδήποτε µορφή ή µέσο, ηλεκτρονικά, µηχανικά, µέσω φωτοαντιγράφου, καταγραφής, ή άλλο τρόπο, χωρίς την προηγούµενη έγγραφη άδεια της Acer Incorporated. Aspire Σειρά 3000/5000 Φορητός Υπολογιστής Αριθµός Μοντέλου: Σειριακός Αριθµός: Ηµεροµηνία Αγοράς: Τόπος Αγοράς: Το Acer και το λογότυπο Acer είναι κατοχυρωµένα εµπορικά σήµατα της Acer Incorporated. Ονόµατα προϊόντων ή εµπορικά σήµατα άλλων εταιριών χρησιµοποιούνται στο παρόν µόνο για λόγους προσδιορισµού και ανήκουν στις αντίστοιχες εταιρίες τους.

3 iii Όλα µε τη σειρά τους Σας ευχαριστούµε που επιλέξατε τη σειρά φορητών υπολογιστών Aspire για τις ανάγκες σας για φορητό υπολογιστή. Οι οδηγοί σας Για να σας βοηθήσουµε να χρησιµοποιήσετε το Aspire σας, έχουµε σχεδιάσει ένα σετ οδηγών: Πρώτα απ όλα, η αφίσα Μόνο για αρχάριους... σας βοηθάει να ξεκινήσετε τη ρύθµιση του υπολογιστή σας. Ο τυπωµένος Οδηγός Xρήστη παρουσιάζει τις βασικές δυνατότητες και λειτουργίες του νέου σας υπολογιστή. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τον τρόπο µε τον οποίο ο υπολογιστής µπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας, ανατρέξτε στον AcerSystem User's Guide. Ο οδηγός αυτός περιλαµβάνει λεπτοµερείς πληροφορίες σχετικά µε θέµατα όπως τα βοηθητικά προγράµµατα του συστήµατος, την επαναφορά δεδοµένων, τις επιλογές επέκτασης και την αντιµετώπιση προβληµάτων. Επιπλέον, περιλαµβάνει πληροφορίες σχετικά µε την εγγύηση καλής λειτουργίας και τους γενικούς κανονισµούς όπως και τις προειδοποιήσεις ασφάλειας για το φορητό υπολογιστή. ιατίθεται σε µορφή Portable Document Format (PDF) και έχει προ-εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα επόµενα βήµατα για την πρόσβαση σε αυτόν. 1 Κάντε κλικ στο κουµπί Έναρξη, στην επιλογή Όλα τα προγράµµατα, και στην εντολή AcerSystem. 2 Κάντε κλικ στην επιλογή AcerSystem User's Guide. Σηµείωση: Για να δείτε το αρχείο πρέπει να είναι εγκαταστηµένο το πρόγραµµα Adobe Acrobat Reader. Αν δεν είναι εγκατεστηµένο το Adobe Acrobat Reader στον υπολογιστή σας, η επιλογή του AcerSystem User's Guide θα εκτελέσει πρώτα το πρόγραµµα εγκατάστασης του Acrobat Reader. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Για οδηγίες σχετικά µε το πώς να χρησιµοποιήσετε το πρόγραµµα Adobe Acrobat Reader, προσπελάστε το µενού Βοήθεια και Υποστήριξη (Help and Support). Βασική φροντίδα και συµβουλές για τη χρήση του υπολογιστή σας Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του υπολογιστή σας Για να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή, απλά πατήστε το κουµπί τροφοδοσίας κάτω από την οθόνη LCD δίπλα στα πλήκτρα εκτέλεσης. Ανατρέξτε στην ενότητα Μπροστινή όψη στη σελίδα 1 για τη θέση του κουµπιού ρεύµατος.

4 iv Για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή, κάντε ένα από τα ακόλουθα: Χρησιµοποιήστε την εντολή Τερµατισµός (shutdown) των Windows Κάντε κλικ στο κουµπί Έναρξη, στην επιλογή Απενεργοποίηση υπολογιστή και έπειτα κάντε κλικ στην εντολή Κλείσιµο. Χρησιµοποιήστε το κουµπί τροφοδοσίας Σηµείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιµοποιήσετε το κουµπί τροφοδοσίας για να εκτελέσετε λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας. Ανατρέξτε στην ενότητα Μετακίνηση στη σελίδα 44 του Οδηγού χρήστη του AcerSystem. Χρησιµοποιήστε τις προσαρµοσµένες λειτουργίες για διαχείριση ενέργειας Μπορείτε επίσης να κλείσετε τον υπολογιστή σας κλείνοντας το καπάκι της οθόνης, ή πατώντας το συνδυασµό πλήκτρων ύπνου <Fn>+<F4>. Ανατρέξτε στην ενότητα Μετακίνηση στη σελίδα 44 του Οδηγού χρήστη του AcerSystem. Σηµείωση: Αν δε µπορείτε να απενεργοποιήσετε κανονικά τον υπολογιστή σας, πατήστε και κρατήστε πατηµένο το κουµπί τροφοδοσίας για περισσότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα ώστε να απενεργοποιηθεί ο υπολογιστής. Αν απενεργοποίησετε τον υπολογιστή σας και θέλετε να τον ενεργοποιήσετε ξανά, περιµένετε τουλάχιστον δύο δευτερόλεπτα πριν να τον ανοίξετε. Φροντίδα του υπολογιστή σας Ο υπολογιστή σας θα σας εξυπηρετεί καλά αν τον φροντίζετε. Μην εκθέτετε τον υπολογιστή άµεσα σε ηλιακό φως. Μην τον τοποθετείτε κοντά σε πηγές θερµότητας, όπως το καλοριφέρ. Μην εκθέτετε τον υπολογιστή σε θερµοκρασίες κάτω των 0 C (32 F) ή πάνω των 50 C (122 F). Μην εκθέτετε τον υπολογιστή σε µαγνητικά πεδία. Μην εκθέτετε τον υπολογιστή σε βροχή ή υγρασία. Μην ρίχνετε νερό ή οποιοδήποτε υγρό στον υπολογιστή. Μην εκθέτετε τον υπολογιστή σε ισχυρές συγκρούσεις και δονήσεις. Μην εκθέτετε τον υπολογιστή σε σκόνη και βρωµιά. Ποτέ µην τοποθετείτε αντικείµενα πάνω στον υπολογιστή για να αποφύγετε την πρόκληση ζηµιών. Μην χτυπάτε δυνατά την οθόνη του υπολογιστή όταν την κλείνετε. Ποτέ µην τοποθετείτε τον υπολογιστή σε ανισόπεδες επιφάνειες. Φροντίδα του προσαρµογέα (adapter) ρεύµατος Ακολουθούν µερικοί τρόποι φροντίδας του προσαρµογέα (adapter) ρεύµατός: Μη συνδέετε τον προσαρµογέα σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Μην πατάτε επάνω στο καλώδιο ρεύµατος ή τοποθετείτε βαριά αντικείµενα επάνω του. Κατευθύνετε προσεκτικά το καλώδιο ρεύµατος και άλλα καλώδια µακριά από µέρη που περνάει κόσµος. Όταν βγάζετε το καλώδιο από την πρίζα, µην τραβάτε το ίδιο το καλώδιο, αλλά τραβάτε το φις.

5 v Οι συνολικές µετρήσεις ρεύµατος του εξοπλισµού που είναι στο ρεύµα δε θα πρέπει να ξεπερνάνε την αντοχή του καλωδίου αν χρησιµοποιείτε επέκταση. Επίσης, η συνολική µέτρηση όλου του εξοπλισµού που είναι συνδεδεµένος σε µια πρίζα τοίχου δε θα πρέπει να ξεπερνάει την αντοχή της ασφάλειας. Φροντίδα του πακέτου µπαταρίας Ακολουθούν µερικοί τρόποι για τη φροντίδα του πακέτου µπαταρίας: Χρησιµοποιείτε µόνο µπαταρίες ίδιου τύπου για την αντικατάστασή τους. Κλείστε το ρεύµα πριν να αφαιρέσετε ή να αντικαταστήσετε τις µπαταρίες. Μην παίζετε µε τις µπαταρίες. Κρατήστε τις µακριά από τα παιδιά. Πετάξτε τις χρησιµοποιηµένες µπαταρίες σύµφωνα µε τους τοπικούς κανονισµούς. Ανακυκλώστε τις, όλες, αν είναι δυνατόν. Καθαρισµός και επισκευή Όταν καθαρίζετε τον υπολογιστή, ακολουθήστε τα εξής βήµατα: 1 Κλείστε τον υπολογιστή και αφαιρέστε το πακέτο µπαταρίας. 2 Αποσυνδέστε τον προσαρµογέα ρεύµατος. 3 Χρησιµοποιήστε ένα µαλακό, υγρό πανί. Μη χρησιµοποιείτε υγρά καθαριστικά ή καθαριστικά σε σπρέι. Αν συµβεί κάποιο από τα παρακάτω: ο υπολογιστής έπεσε στο έδαφος ή υπέστη ζηµιά το κεντρικό µέρος. ο υπολογιστής δε λειτουργεί κανονικά. Παρακαλούµε ανατρέξτε στην ενότητα Συχνές ερωτήσεις στη σελίδα 22. Προσοχή Αλλαγές ή τροποποιήσεις που δεν έχουν εγκριθεί ρητώς από τον κατασκευαστή µπορεί να ακυρώσουν την αρµοδιότητα του χρήστη, η οποία παραχωρείται από την Federal Communications Commission, να λειτουργεί αυτόν τον υπολογιστή. Συνθήκες λειτουργίας Αυτή η συσκευή συµµορφώνεται µε το Μέρος 15 των Κανονισµών FCC. Η λειτουργία υπόκειται στις ακόλουθες δύο συνθήκες: (1) αυτή η συσκευή δε µπορεί να προκαλέσει επιβλαβή παρεµβολή, και (2) αυτή η συσκευή πρέπει να αποδέχεται οποιαδήποτε παρεµβολή ληφθεί, περιλαµβανοµένης παρεµβολής που µπορεί να προκαλέσει ανεπιθύµητη λειτουργία. Ζητείται από τους χρήστες να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας RF για ασύρµατες συσκευές που περιλαµβάνονται στον οδηγό χρήστη της κάθε συσκευής RF. Μια ακατάλληλη εγκατάσταση ή µη εξουσιοδοτηµένη χρήση µπορεί να προκαλέσει επιβλαβή παρεµβολή στις ραδιοεπικοινωνίες. Επίσης, οποιαδήποτε επέµβαση στην εσωτερική κεραία θα ακυρώσει την πιστοποίηση κατά FCC και την εγγύησή σας. Για να αποτραπεί η ραδιοπαρεµβολή στην εξουσιοδοτηµένη υπηρεσία, αυτή η συσκευή προορίζεται για να λειτουργεί σε εσωτερικούς χώρους και να η εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο απαιτεί άδεια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες µας, και για πληροφορίες υποστήριξης, παρακαλούµε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα µας:

6 Περιεχόµενα Όλα µε τη σειρά τους iii Οι οδηγοί σας iii Βασική φροντίδα και συµβουλές για τη χρήση του υπολογιστή σας iii Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του υπολογιστή σας iii Φροντίδα του υπολογιστή σας iv Φροντίδα του προσαρµογέα (adapter) ρεύµατος iv Φροντίδα του πακέτου µπαταρίας v Καθαρισµός και επισκευή v Περιήγηση στο Aspire 1 Μπροστινή όψη 1 Κλειστή µπροστινή όψη 2 Αριστερή όψη 3 εξιά όψη 4 Πίσω όψη 4 Κάτω όψη 5 Προδιαγραφές 6 Ενδείξεις 8 Κουµπιά Εκκίνησης 9 Επιφάνεια Αφής 10 Βασικά πράγµατα για το µαξιλαράκι αφής 10 Χρήση του πληκτρολογίου 12 Πλήκτρα προστασίας και ενσωµατωµένο αριθµητικό υποπληκτρολόγιο 12 Πλήκτρα Windows 13 Πλήκτρα συντόµευσης (Hot keys) 14 Ειδικό Πλήκτρο 15 Εκτίναξη του δίσκου οπτικού (CD ή DVD) οδηγού 16 Χρήση µιας κλειδαριάς ασφαλείας 16 Ήχος 17 Ρύθµιση της έντασης ήχου 17 Χρήση εφαρµογών συστήµατος 18 Acer emanager 18 Acer GridVista (συµβατό µε απεικόνιση διπλής οθόνης) 19 Launch Manager 21 Συχνές ερωτήσεις 22 Αίτηση επισκευής 26 Εγγύηση ιεθνή Ταξιδιώτη [International Travelers Warranty (ITW)] 26 Πριν να τηλεφωνήσετε 26

7 Arcade (για επιλεγµένα µοντέλα) 27 Χρήσιµα πλήκτρα του Arcade 28 Το τηλεχειριστήριο του Arcade (για επιλεγµένα µοντέλα) 29 Μουσική Τηλεόραση 29 Εύρεση και αναπαραγωγή περιεχοµένου 30 Ρυθµίσεις για Προχωρηµένους 30 Στοιχεία ελέγχου του Arcade 31 Στοιχεία Ελέγχου Πλοήγησης 31 Στοιχεία Ελέγχου Αναπαραγωγής 31 Σινεµά 32 Ρυθµίσεις DVD 32 Άλµπουµ 34 Βίντεο 35 Αναπαραγωγή ενός αρχείου βίντεο. 36 Video Authoring 36 Μουσική 37 Εγγραφή 37 Αντιγραφή κάντε αντίγραφα ασφαλείας της συλλογής CD/DVD σας 37 Ήχος - δηµιουργία των δικών σας CD µε επιτυχίες 38 εδοµένα αποθηκεύστε αρχεία απλά και εύκολα 38 Βίντεο - ο κόσµος σας σε εικόνες 38 Τηλεόραση (TV) (για επιλεγµένα µοντέλα) 39 Στιγµιαία αναπαραγωγή 40 Μαγνητοσκοπηµένη τηλεόραση 40 Προγραµµατισµός µαγνητοσκοπήσεων 41 Προεπισκόπηση τηλεόρασης 41 Χρήση των λειτουργιών τελετέξτ 41 Ρυθµίσεις τηλεόρασης 42 Για να πάρετε το φορητό PC µαζί σας 44 Αποσύνδεση από το γραφείο 44 Μετακίνηση 44 Προετοιµασία του υπολογιστή 44 Τι να φέρετε σε σύντοµες συναντήσεις 45 Τι να φέρετε σε µακροσκελείς συναντήσεις 45 Μεταφορά του υπολογιστή σπίτι 45 Προετοιµασία του υπολογιστή 45 Τι να φέρετε µαζί σας 46 Τι να λάβετε ειδικά υπόψη 46 Εγκατάσταση ενός γραφείου στο σπίτι 46 Ταξίδι µε τον υπολογιστή 47 Προετοιµασία του υπολογιστή 47 Τι να φέρετε µαζί σας 47 Τι να λάβετε ειδικά υπόψη 47

8 ιεθνή ταξίδια µε τον υπολογιστή 48 Προετοιµασία του υπολογιστή 48 Τι να φέρετε µαζί σας 48 Τι να λάβετε ειδικά υπόψη 48 Ασφάλεια του υπολογιστή σας 49 Χρήση µιας κλειδαριάς ασφαλείας 49 Χρήση κωδικών πρόσβασης 49 Καταχώριση κωδικών πρόσβασης 50 Καθορισµός κωδικών πρόσβασης 50 Επέκταση µέσω των επιλογών 51 Επιλογές συνδεσιµότητας 51 Μόντεµ Φαξ/ εδοµένων 51 Ενσωµατωµένη δυνατότητα δικτύου 52 Γρήγορες υπέρυθρες 52 Universal Serial Bus 53 Θύρα IEEE 1394 (για επιλεγµένα µοντέλα) 53 Υποδοχή κάρτας υπολογιστή (PC Card slot) 54 Βοηθητικό πρόγραµµα BIOS 56 Σειρά εκκίνησης 56 Ενεργοποίηση της λειτουργίας disk to disk recovery (επανόρθωση δίσκου σε δίσκο) 56 Κωδικός πρόσβασης 56 Χρήση λογισµικού 57 Αναπαραγωγή ταινιών DVD 57 ιαχείριση ενέργειας 58 Acer erecovery 59 ηµιουργία εφεδρικού αντιγράφου 59 Επαναφορά από εφεδρικό αντίγραφο 60 ηµιουργία CD εικόνας των προεπιλεγµένων εργοστασιακών ρυθµίσεων 61 Επανεγκατάσταση λογισµικού σε πακέτο χωρίς CD 61 Αλλαγή κωδικού πρόσβασης 62 Αντιµετώπιση προβληµάτων στον υπολογιστή µου 63 Συµβουλές αντιµετώπισης προβληµάτων 63 Μηνύµατα σφαλµάτων 63 Προειδοποιήσεις κανονισµών & ασφαλείας 65 Κατευθυντήριες Οδηγίες Συµµόρφωσης µε ENERGY STAR 65 Ανακοίνωση FCC 65 Ανακοινώσεις για µόντεµ 66 Σηµαντικές οδηγίες ασφάλειας 67

9 1 Περιήγηση στο Aspire Εφόσον εγκαταστήσετε τον υπολογιστή σας, όπως φαίνεται στην αφίσα Μόνο για αρχάριους..., θα σας ξεναγήσουµε στο νέο σας υπολογιστή Aspire. Μπροστινή όψη # Στοιχείο Περιγραφή 1 Οθόνη προβολής Ονοµάζεται επίσης Οθόνη Υγρών Κρυστάλλων (Liquid-Crystal Display; LCD), προβάλει τα στοιχεία που εξάγει ο υπολογιστής. 2 Μικρόφωνο Εσωτερικό µικρόφωνο για ηχογράφηση ήχου. 3 Πληκτρολόγιο Εισάγει δεδοµένα στον υπολογιστή σας. 4 Αναπαυτήριο Παλάµης Άνετη περιοχή υποστήριξης για τα χέρια σας όταν χρησιµοποιείτε τον υπολογιστή.

10 2 # Στοιχείο Περιγραφή 5 Κουµπιά επιλογής (Αριστερό, κεντρικό και δεξί) Κλειστή µπροστινή όψη Το αριστερό και το δεξί κουµπί λειτουργούν σαν το αριστερό και το δεξί κουµπί του ποντικιού; το κεντρικό κουµπί λειτουργεί σαν ένα κουµπί κύλισης 4-κατευθύνσεων. 6 Πινακίδα Αφής Συσκευή κατεύθυνσης ευαίσθητη στην αφή, η οποία λειτουργεί σαν ένα ποντίκι υπολογιστή. 7 Ενδείξεις κατάστασης Φωτοδίοδοι (Light-Emitting Diodes; LED) που ανάβουν και σβήνουν για να δείξουν την κατάσταση του υπολογιστή, τις λειτουργίες και τα συστατικά του. 8 Κουµπιά εκκίνησης Κουµπιά για την εκκίνηση συχνά χρησιµοποιούµενων προγραµµάτων. είτε Κουµπιά Εκκίνησης στη σελίδα 9 για περισσότερες πληροφορίες. 9 Κουµπί ισχύος Ανοίγει και σβήνει τον υπολογιστή. # Εικονίδιο Στοιχείο Περιγραφή 1 Ηχεία Αριστερά και δεξιά ηχεία παρέχουν στερεοφωνική έξοδο ήχου. 2 Ένδειξη ρεύµατος Ανάβει όταν είναι αναµµένος ο υπολογιστής. 3 Ένδειξη µπαταρίας 4 Επικοινωνία Bluetooth Κουµπί/Ένδειξη (για επιλεγµένα µοντέλα) 5 Ασύρµατες επικοινωνίες Κουµπί/Ένδειξη Ανάβει όταν φορτίζει η µπαταρία. Πατήστε το κουµπί για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Bluetooth. Ανάβει για να δηλώσει την κατάσταση των Bluetooth επικοινωνιών (επιλογή κατασκευαστή). Πατήστε το κουµπί για να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ασύρµατου LAN. Ανάβει για να δηλώσει την κατάσταση των ασύρµατων δικτύων LAN επικοινωνιών (επιλογή κατασκευαστή).

11 3 # Εικονίδιο Στοιχείο Περιγραφή 6 Βύσµα (τζακ) γραµµής εισόδου 7 Βύσµα (τζακ) µικροφώνου 8 Έξοδος ηχείου/ εξόδου ηχητικού σήµατος/ ακουστικών έχεται συσκευές εισόδου ήχου (π.χ., αναπαραγωγής CD, στερεοφωνικό walkman). έχεται εισόδους από εξωτερικά µικρόφωνα. Συνδέεται µε συσκευές εξόδου ήχου (π.χ. ηχεία, ακουστικά). 9 Θύρα USB 2.0 Συνδέεται µε συσκευές Universal Serial Bus (USB) 2.0 (π.χ., USB ποντίκι, USB κάµερα). Αριστερή όψη # Στοιχείο Περιγραφή 1 Οπτική µονάδα Εσωτερική οπτική µονάδα; δέχεται CD ή DVD ανάλογα µε τον τύπο της οπτικής µονάδας. 2 Ενδείκτης LED Ανάβει κατά την ενεργοποίηση της µονάδας οπτικού δίσκου. 3 Οπή έκτακτης εκτίναξης 4 Κουµπί εξαγωγής της οπτικής µονάδας Εκτίναξη του συρταριού της µονάδας οπτικού δίσκου όταν ο υπολογιστής είναι απενεργοποιηµένος. Εξάγει το δίσκο της οπτικής µονάδας από τη µονάδα.

12 4 εξιά όψη # Εικονίδιο Στοιχείο Περιγραφή 1 Κουµπί εξαγωγής θύρας PC Card Εξάγει την Κάρτα Υπολογιστή (PC Card) από τη θύρα. 2 Θύρα PC Card Συνδέεται σε µια κάρτα Type II CardBus PC Card. 3 Θύρα USB 2.0 (2) Συνδέεται µε συσκευές Universal Serial Bus (USB) 2.0 (π.χ., USB ποντίκι, USB κάµερα). 4 Πρίζα δικτύου Συνδέεται σε ένα δίκτυο Ethernet βασισµένο 10/ Πρίζα µόντεµ Συνδέεται σε µια τηλεφωνική γραµµή. 6 Θύρες αερισµού ιατηρεί τον υπολογιστή σε χαµηλή θερµοκρασία, ακόµη και ύστερα από παρατεταµένη χρήση. Πίσω όψη # Εικονίδιο Στοιχείο Περιγραφή 1 Πρίζα ρεύµατος Συνδέεται σε ένα µετασχηµατιστή ρεύµατος. 2 Θύρα εξωτερικής οθόνης Συνδέεται σε µια συσκευή προβολής (π.χ. εξωτερική οθόνη, προβολέα LCD). 3 Κλείδωµα ασφαλείας Συνδέεται σε µια κλειδαριά ασφαλείας συµβατή µε Kensington.

13 5 Κάτω όψη # Στοιχείο Περιγραφή 1 Κόλπος σκληρού δίσκου Φιλοξενεί το σκληρό δίσκο του υπολογιστή (ασφαλίζει από µια βίδα). 2 Μάνταλο απελευθέρωσης µπαταρίας Ξεµανταλώνει τη µπαταρία για να αφαιρεθεί το πακέτο της µπαταρίας. 3 Κόλπος µπαταρίας Φιλοξενεί το πακέτο της µπαταρίας του υπολογιστή. 4 Κλείδωµα µπαταρίας Κλειδώνει τη µπαταρία στη θέση της. 5 Ανεµιστήρας ψύξης Βοηθάει να διατηρείται ο υπολογιστής κρύος. Σηµείωση: Μην καλύπτετε ή µπλοκάρετε το άνοιγµα του ανεµιστήρα. 6 Θάλαµος µνήµης Περιέχει την κύρια µνήµη του υπολογιστή.

14 6 Προδιαγραφές Λειτουργικό σύστηµα Πλατφόρµα Μνήµη Οθόνη απεικόνισης και γραφικά Υποσύστηµα αποθήκευσης ιαστάσεις και βάρος Υποσύστηµα τροφοδοσίας Συσκευές εισόδου Microsoft Windows XP έκδοση για οικιακή χρήση (Service Pack 2) Microsoft Windows XP έκδοση για Επαγγελµατική χρήση (Service Pack 2) Επεξεργαστής Mobile AMD Turion 64 έκδοσης ML-28/-30 ή µεταγενέστερος Επεξεργαστής Mobile AMD Sempron έκδοσης to ή µεταγενέστερος 256 ή 512 MB µνήµης DDR333, αναβαθµίσιµη στα 1 GB µε δύο µονάδες sodimm Έγχρωµη οθόνη TFT LCD 15" XGA µε ανάλυση εικονοστοιχείων 1024 x 768 Έγχρωµη οθόνη TFT LCD 15,4" WXGA µε ανάλυση εικονοστοιχείων 1280 x 800 Έγχρωµη οθόνη TFT LCD 15,4" WXGA Acer CrystalBrite µε ανάλυση εικονοστοιχείων 1280 x ,7 εκατοµµύρια χρώµατα Ενσωµατωµένη κάρτα γραφικών 3D SiS M760GX, µε µνήµη βίντεο έως και 128 MB, που υποστηρίζει το Microsoft DirectX 8.0 Υποστήριξη δύο ανεξάρτητων οθονών απεικόνισης υνατότητα MPEG-2/DVD µέσω βοηθητικού εξοπλισµού Μονάδα σκληρού δίσκου 40/60/80 GB ATA/100 Επιλογές µονάδας οπικού δίσκου: DVD-Dual DVD/CD-RW combo 364 (Π) x 279 (Β) x 33.9/38.9 (Υ) mm (14.3 x 11 x 1.3/1.5 ίντσες) 2,76 kg (6,08 lbs.) για το µοντέλο LCD 15" XGA 2,8 kg (6,17 lbs.) για το µοντέλο LCD 15,4" WXGA Πρότυπο διαχείρισης ενέργειας ACPI 1.0b: υποστηρίζει τις λειτουργίες εξοικονόµησης ενέργειας σε κατάσταση αναµονής και αδρανοποίησης Συστοιχία µπαταριών Li-ion 29 W Ταχεία φόρτιση σε 2,5 ώρες, φόρτιση κατά τη χρήση σε 3,5 ώρες Προσαρµογέας ρεύµατος 3 ακίδων 65 W AC Πληκτρολόγιο 88-/89 πλήκτρων; µε διάταξη δροµέα ανεστραµµένου "T"; διαδροµή πλήκτρων 2,5 mm (ελάχιστο) Ταµπλέτα επαφής µε ενσωµατωµένο πλήκτρο κύλισης 4 κατευθύνσεων 12 πλήκτρα λειτουργιών; 4 πλήκτρα δροµέων; 2 πλήκτρα Windows ; χειριστήρια θερµών πλήκτρων; ενσωµατωµένο αριθµητικό υποπληκτρολόγιο; υποστήριξη διεθνών γλωσσών Τέσσερα κουµπιά απλής εκτέλεσης: Πρόγραµµα περιήγησης ιντερνέτ, ηλεκτρονικό ταχυδροµείο µε LED, πλήκτρο Empowering, και 1 κουµπί προγραµµατιζόµενο από το χρήστη ύο κουµπιά πρόσοψης: ασύρµατο κουµπί-led και κουµπί-led για το Bluetooth

15 7 Ήχος Επικοινωνία Ακουστικό σύστηµα µε δύο ενσωµατωµένα ηχεία Συµβατό µε Sound Blaster Pro και MS-Sound Ενσωµατωµένο µικρόφωνο Μόντεµ: 56K ITU V.92 µε έγκριση PTT, ετοιµότητα Wake-on-Ring (αφύπνιση κατά την κλήση) LAN: Ταχύ Ethernet 10/100 Mbps, ετοιµότητα Wake-on-LAN Ασύρµατο LAN (προαιρετικό): ολοκληρωµένη λύση minipci b/g Wi- Fi CERTIFIED Υποστήριξη ασύρµατης τεχνολογίας Acer SignalUp Ασύρµατο PAN (προαιρετικό): ενσωµατωµένο Bluetooth ιεπαφή Εισόδου/ Εξόδου Προστασία Λογισµικό Επιλογές και αξεσουάρ Συµµόρφωση συστήµατος Εγγύηση Τρεις θύρες USB 2.0 Θύρα Ethernet (RJ-45) Θύρα µόντεµ (RJ-11) Θύρα εξωτερικής οθόνης απεικόνισης (VGA) Βύσµα (τζακ) µικροφώνου/γραµµής εισόδου Θύρα ακουστικών/ηχείων/γραµµής εξόδου Υποδοχή κάρτας PC τύπου II Βύσµα (τζακ) εισόδου για πρασαρµογέα ρεύµατος AC Υποδοχή λουκέτου τύπου Kensington Κωδικοί πρόσβασης χρήστη και επόπτη BIOS Acer Launch Manager Acer emanager (esetting/epresentation/erecovery) Acer Arcade Acer GridVista (για επιλεγµένα µοντέλα) Acer System Recovery CD Norton AntiVirus Adobe Reader NTI CD-Maker Μνήµη 256 ή 512 MB και 1 GB sodimm Συστοιχία µπαταριών Li-ion Προσαρµογέας ρεύµατος 65 W AC Mobile PC 2001 ACPI 1.0b DMI 2.0 Wi-Fi Ένα έτος της διεθνούς εγγύησης ταξιδιωτών (ITW) Σηµείωση: Οι ανωτέρω προδιαγραφές προορίζονται µόνο για παραποµπή. Η ακριβής σύνθεση του Η/Υ εξαρτάται από το µοντέλο που έχετε αγοράσει.

16 8 Ενδείξεις Ο υπολογιστής διαθέτει 3 ευανάγνωστους ενδείκτες κατάστασης στην αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου, και άλλους τέσσερις στην πρόσοψη του υπολογιστή. Οι ενδείκτες κατάστασης τροφοδοσία, µπαταρία, και ασύρµατη επικοινωνία είναι ορατοί ακόµη και όταν η οθόνη LCD είναι κλειστή. Εικονίδιο Λειτουργία Περιγραφή Κεφαλαία (Caps Lock) Αριθµητικό πληκτρολόγιο (Num Lock) ραστηριότητα µέσων Bluetooth επικοινωνία Ασύρµατη επικοινωνία Ισχύς Ανάβει όταν ενεργοποιηθεί το Caps Lock. Ανάβει όταν ενεργοποιηθεί το Num Lock. Φωτίζεται όταν ενεργοποιείται ο σκληρός δίσκος ή η µονάδα οπτικού δίσκου. Ανάβει για να δηλώσει την κατάσταση των επικοινωνιών Ασύρµατου Bluetooth. Ανάβει για να δηλώσει την κατάσταση των επικοινωνιών Ασύρµατου ικτύου LAN. Ανάβει όταν είναι αναµµένος ο υπολογιστής. Μπαταρία Ανάβει όταν φορτίζει η µπαταρία. 1. Φόρτιση: η ενδεικτική λυχνία κατά τη φόρτιση της µπαταρίας µετατρέπεται σε πορτοκαλί. 2. Πλήρως φορτισµένο: η ενδεικτική λυχνία µετατρέπεται σε πράσινο όταν βρίσκεται σε λειτουργία εναλλασσόµενου ρεύµατος (AC).

17 9 Κουµπιά Εκκίνησης Υπάρχουν τέσσερα κουµπιά που βρίσκονται στην άνω δεξιά πλευρά. Τα κουµπιά αυτά ονοµάζονται πλήκτρα εκτέλεσης. Ονοµάζονται πλήκτρα ταχυδροµείου, προγράµµατος περιήγησης, Acer Empowering Key " " και προγραµµατιζόµενο πλήκτρο. Πιέστε το " " για εκτέλεση του Acer emanager. Ανατρέξτε στην ενότητα Acer emanager στη σελίδα 18. Το ταχυδροµείο και το πρόγραµµα περιήγησης έχουν προεπιλεχθεί για τα προγράµµατα και ιντερνέτ, αλλά η επαναφορά τους µπορεί να πραγµατοποιηθεί από τους χρήστες. Για καθορισµό των πλήκτρων του προγράµµατος περιήγησης, ταχυδροµείου και του προγραµµατιζόµενου πλήκτρου, πραγµατοποιήστε εκτέλεση του Acer Launch Manager. Ανατρέξτε στην ενότητα Launch Manager στη σελίδα 21. Κουµπί εκκίνησης P Προεπιλεγµένη εφαρµογή Προγραµµατιζόµενη από το χρήστη Acer emanager (προγραµµατιζόµενη από το χρήστη) Πρόγραµµα περιήγησης Ταχυδροµείο Εφαρµογή προγράµµατος περιήγησης ιντερνέτ (προγραµµατιζόµενη από το χρήστη) Εφαρµογή (προγραµµατιζόµενη από το χρήστη)

18 10 Επιφάνεια Αφής Η ενσωµατωµένη επιφάνεια αφής είναι µια συσκευή κατεύθυνσης που αισθάνεται την κίνηση στην επιφάνειά της. Αυτό σηµαίνει πως ο δροµέας ανταποκρίνεται, καθώς µετακινείτε το δάχτυλό σας στην επιφάνεια αφής. Η κεντρική θέση στο αναπαυτήριο παλάµης παρέχει βέλτιστη άνεση και υποστήριξη. Βασικά πράγµατα για το µαξιλαράκι αφής Τα ακόλουθα θα σας διδάξουν πώς να χρησιµοποιείτε το µαξιλαράκι αφής: Μετακινήστε το δάχτυλό σας κατά µήκος της επιφάνειας αφής (2) για να µετακινήσετε το δροµέα. Πατήστε το αριστερό (1) και το δεξιό (4) κουµπί που βρίσκονται στην άκρη της επιφάνειας αφής για να πραγµατοποιήσετε λειτουργίες επιλογής και εκτέλεσης. Αυτά τα δύο κουµπιά είναι παρόµοια µε το αριστερό και το δεξιό κουµπί σε ένα ποντίκι. Το άγγιγµα της ταµπλέτας επαφής ισοδυναµεί µε πάτηµα του αριστερού πλήκτρου.

19 11 Χρησιµοποιήστε το κουµπί κύλισης (3) 4 δρόµων για την κύλιση προς τα άνω ή κάτω και την µετακίνηση προς τα δεξιά ή αριστερά µιας σελίδας. Το συγκεκριµένο κουµπί µιµείται την πίεση του δροµέα στη δεξιά γραµµή κύλισης των εφαρµογών σε περιβάλλον windows. Λειτουργία Εκτέλεση Επιλογή Μεταφορά (Drag) Πρόσβαση στο µενού περιβάλλοντος Κύλιση Αριστερό κουµπί (1)( Κάντε κλικ δύο φορές, γρήγορα. Κάντε ένα κλικ. Κάντε κλικ και κρατήστε πατηµένο, έπειτα χρησιµοποιήσ τε το δάκτυλο για να σύρετε το δροµέα στην επιφάνεια αφής. εξί κουµπί (4) Κάντε ένα κλικ. Κύρια ταµπλέτα επαφής (2) Χτυπήστε ελαφρά δύο φορές (στην ίδια ταχύτητα όπως το διπλό κλικ σε ένα κουµπί ποντικιού). Χτυπήστε ελαφρά µια φορά. Χτυπήστε ελαφρά δύο φορές (στην ίδια ταχύτητα όπως το διπλό κλικ στο κουµπί ενός ποντικιού) και έπειτα κρατήστε το δάκτυλο στην επιφάνεια αφής στο δεύτερο χτύπηµα και σύρετε το δροµέα. Κεντρικό κουµπί (3) Κάντε κλικ και κρατήστε πατηµένο το κουµπί πάνω/ κάτω/αριστερά/ δεξιά. Σηµείωση: ιατηρήστε τα δάκτυλά σας στεγνά και καθαρά όταν χρησιµοποιείτε την επιφάνεια αφής. Επίσης διατηρείτε την επιφάνεια αφής στεγνή και καθαρή. Το µαξιλαράκι αφής είναι ευαίσθητο σε κινήσεις των δακτύλων. Συνεπώς, όσο πιο ελαφρύ το άγγιγµα, τόσο καλύτερη η ανταπόκριση. Το πιο βαρύ χτύπηµα δε θα αυξήσει την ανταπόκριση του µαξιλαριού αφής.

20 12 Χρήση του πληκτρολογίου Το πληκτρολόγιο πλήρους µεγέθους περιλαµβάνει ένα ενσωµατωµένο αριθµητικό πληκτρολόγιο, ξεχωριστά πλήκτρα δείκτες (cursor keys), δύο κουµπιά Windows και δώδεκα κουµπιά λειτουργιών (function keys). Πλήκτρα προστασίας και ενσωµατωµένο αριθµητικό υποπληκτρολόγιο Το πληκτρολόγιο έχει 3 πλήκτρα κλειδώµατος τα οποία µπορείτε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε. Πλήκτρο κλειδώµατος (Lock key) Κεφαλαία [Caps Lock] Αριθµητικό πληκτρολόγιο [Num Lock] <Fn>+<F11> Κλείδωµα Κύλισης [Scroll Lock] <Fn>+<F12> Περιγραφή Όταν είναι ενεργοποιηµένο το Caps Lock, όλοι οι αλφαβητικοί χαρακτήρες πληκτρολογούνται σε κεφαλαία. Όταν είναι ενεργοποιηµένο το Num Lock, το ενσωµατωµένο πληκτρολόγιο είναι σε αριθµητική κατάσταση. Τα πλήκτρα λειτουργούν σαν αριθµοµηχανή (πλήρης µε αριθµητικά σύµβολα +,-,*, και /). Χρησιµοποιείτε αυτήν την κατάσταση όταν χρειάζεται να εισάγετε πολλά αριθµητικά δεδοµένα. Μια καλύτερη λύση θα ήταν να συνδέσετε ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο. Όταν είναι ενεργοποιηµένο το Scroll Lock, η οθόνη µετακινείται µια γραµµή πάνω ή κάτω όταν πατάτε τα βελάκια πάνω ή κάτω αντίστοιχα. Το Scroll Lock δε λειτουργεί µε µερικές εφαρµογές.

21 13 Το ενσωµατωµένο αριθµητικό πληκτρολόγιο λειτουργεί σαν ένα επιτραπέζιο αριθµητικό πληκτρολόγιο. Υποδηλώνεται από µικρούς χαρακτήρες που βρίσκονται στην άνω δεξιά γωνία των πλήκτρων. Για να απλοποιηθεί το υπόµνηµα του πληκτρολογίου, τα σύµβολα των πλήκτρων στα βελάκια δεν είναι τυπωµένα πάνω στα πλήκτρα. Επιθυµητή Πρόσβαση Αριθµητικά πλήκτρα στο ενσωµατωµένο πληκτρολόγιο Πλήκτρα ελέγχου δροµέα στο ενσωµατωµένο πληκτρολόγιο Βασικά πλήκτρα πληκτρολογίου Αριθµητικό Πληκτρολόγιο Ενεργοποιηµένο Πληκτρολογήστε αριθµούς µε κανονικό τρόπο. Πατάτε το <Shift> όσο χρησιµοποιείτε τα πλήκτρα ελέγχου του δροµέα. Πατάτε το <Fn> όσο πληκτρολογείτε γράµµατα στο ενσωµατωµένο πληκτρολόγιο. Αριθµητικό Πληκτρολόγιο Απενεργοποιηµένο Πατάτε το <Fn> όσο χρησιµοποιείτε τα πλήκτρα ελέγχου του δροµέα. Πληκτρολογήστε τα γράµµατα µε κανονικό τρόπο. Πλήκτρα Windows Το πληκτρολόγιο έχει δύο πλήκτρα που εκτελούν συγκεκριµένες λειτουργίες των Windows. Πλήκτρο Πλήκτρο µε λογότυπο των Windows Περιγραφή Κουµπί Έναρξης. Συνδυασµοί µε αυτό το κουµπί εκτελούν διάφορες συντοµεύσεις λειτουργιών. Παρακάτω ακολουθούν µερικά παραδείγµατα: +<Tab> : Ενεργοποιεί το επόµενο κουµπί στην Γραµµή Εργασιών [Taskbar] +<E>: Εξερευνάει το Υπολογιστής Μου [My Computer] +<F1>: Ανοίγει το παράθυρο [Βοήθεια και Υποστήριξη] (Help and Support) +<F>: Βρίσκει Έγγραφα +<R>: Προβάλει το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση [Run] +<M>: Ελαχιστοποιεί όλα τα παράθυρα <Shift>+ +<M>: Αναιρεί την Ελαχιστοποίηση Όλων Πλήκτρο εφαρµογών Αυτό το πλήκτρο έχει το ίδιο αποτέλεσµα µε την επιλογή του δεξιού πλήκτρου του ποντικιού. Ανοίγει το µενού περιβάλλοντος της εφαρµογής.

22 14 Πλήκτρα συντόµευσης (Hot keys) Ο υπολογιστής χρησιµοποιεί τα πλήκτρα συντόµευσης ή συνδυασµούς πλήκτρων για πρόσβαση στα περισσότερα από τα στοιχεία ελέγχου του υπολογιστή όπως η φωτεινότητα οθόνης, η ένταση ήχου, και το βοηθητικό πρόγραµµα BIOS. Για να ενεργοποιήσετε τα πλήκτρα συντόµευσης, πατήστε και κρατήστε πατηµένο το πλήκτρο <Fn> πριν να πατήσετε το άλλο πλήκτρο στο συνδυασµό των πλήκτρων συντόµευσης. Πλήκτροσυν τόµευσης (Hot Key) Fn+F1 Εικονίδιο Λειτουργία Περιγραφή Βοήθεια πλήκτρων συντόµευσης Προβολή βοήθειας για πλήκτρα συντόµευσης. Fn+F2 Acer esettings Εκτέλεση του Acer esetting εντός του Acer emanager. είτε Acer emanager στη σελίδα 18. Fn+F3 Acer epowermanagement Εκτέλεση των επιλογών διαχείρισης ενέργειας. Fn+F4 Ύπνος Βάζει τον υπολογιστή σε κατάσταση Ύπνου (Sleep). Fn+F5 Εναλλαγή Οθόνης Αλλάζει την οθόνη ανάµεσα στην οθόνη προβολής, το εξωτερικό µόνιτορ (αν είναι συνδεδεµένο) και αµφότερα την οθόνη προβολής και το εξωτερικό µόνιτορ. Fn+F6 Κενή οθόνη Απενεργοποιεί τον φωτισµό της οθόνης για εξοικονόµηση ενέργειας. Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να επιστρέψετε. Fn+F7 Fn+F8 Εναλλαγή Επιφάνειας Αφής Ενεργοποιεί και απενεργοποιεί την εσωτερική επιφάνεια αφής. Εναλλαγή ηχείων Ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τα ηχεία.

23 15 Πλήκτροσυν τόµευσης (Hot Key) Εικονίδιο Λειτουργία Περιγραφή Fn+ Αύξηση έντασης Αυξάνει την ένταση του ήχου. Fn+ Μείωση έντασης Μειώνει την ένταση του ήχου. Fn+ Fn+ Αύξηση Φωτεινότητας Μείωση Φωτεινότητας Αυξάνει τη φωτεινότητα της οθόνης. Μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης. Ειδικό Πλήκτρο Μπορείτε να εντοπίσετε το σύµβολο του Ευρώ στο άνω κέντρο ή και στο κάτω δεξιό µέρος του πληκτρολογίου σας. Για να εισάγετε: Το σύµβολο του Ευρώ 1 Ανοίξτε έναν συντάκτη ή επεξεργαστή κειµένου. 2 Πατήστε απευθείας το πλήκτρο <Euro> στο κάτω δεξιό µέρος του πληκτρολογίου, ή κρατήστε πατηµένο το <Alt Gr> και ακολούθως πιέστε το πλήκτρο <5> στο άνω κέντρο του πληκτρολογίου. Σηµείωση: Ορισµένες γραµµατοσειρές και λογισµικό δεν υποστηρίζουν το σύµβολο του Ευρώ. Ανατρέξτε στην ιστοσελίδα typography/faq/faq12.htm για περισσότερες πληροφορίες. Το σύµβολο του δολαρίου των ΗΠΑ 1 Ανοίξτε έναν επεξεργαστή κειµένου. 2 Πατήστε απευθείας το πλήκτρο <Dollar> στο κάτω δεξιό µέρος του πληκτρολογίου, ή κρατήστε πατηµένο το <Shift> και ακολούθως πιέστε το πλήκτρο <4> στο άνω κέντρο του πληκτρολογίου. Σηµείωση: Η λειτουργία αυτή ποικίλει αναλόγως των ρυθµίσεων γλώσσας.

24 16 Εκτίναξη του δίσκου οπτικού (CD ή DVD) οδηγού Για να εκτινάξετε το δίσκο του οπτικού οδηγού όταν είναι ενεργοποιηµένος ο υπολογιστής, πατήστε το κουµπί εκτίναξης του οδηγού. Όταν η παροχή ρεύµατος είναι απενεργοποιηµένη, µπορείτε να πραγµατοποιήσετε εκτίναξη του συρταριού της µονάδας οπτικού δίσκου χρησιµοποιώντας την οπή έκτακτης εκτίναξης. Χρήση µιας κλειδαριάς ασφαλείας Μια εγκοπή κλειδαριάς ασφαλείας που βρίσκεται στο αριστερό µέρος του υπολογιστή, σας επιτρέπει να συνδέσετε µια κλειδαριά ασφαλείας συµβατή µε Kensington. Τυλίξτε το καλώδιο µιας κλειδαριά ασφαλείας γύρω από ένα ακίνητο αντικείµενο όπως ένα τραπέζι ή το χερούλι ενός κλειδωµένου συρταριού. Εισάγετε την κλειδαριά στην εγκοπή και γυρίστε το κλειδί για να ασφαλίσετε την κλειδαριά. ιατίθενται επίσης µερικά µοντέλα δίχως κλειδί.

Aspire Σειρά 9400/7100. Οδηγός Χρήστη

Aspire Σειρά 9400/7100. Οδηγός Χρήστη Aspire Σειρά 9400/7100 Οδηγός Χρήστη Copyright 2006. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Aspire Σειρά 9400/7100 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: 01/2006 Μπορεί περιοδικά να γίνονται

Διαβάστε περισσότερα

Aspire Σειρά 9500. Οδηγός Χρήστη

Aspire Σειρά 9500. Οδηγός Χρήστη Aspire Σειρά 9500 Οδηγός Χρήστη Copyright 2005. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Aspire Σειρά 9500 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: Ιούλιος 2005 Μπορεί περιοδικά να γίνονται αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ferrari 5000. Οδηγός Χρήστη

Ferrari 5000. Οδηγός Χρήστη Ferrari 5000 Οδηγός Χρήστη Copyright 2006. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Ferrari 5000 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: 05/2006 Μπορεί περιοδικά να γίνονται αλλαγές στις πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά Acer Aspire 1670. Οδηγός Χρήστη

Σειρά Acer Aspire 1670. Οδηγός Χρήστη Σειρά Acer Aspire 1670 Οδηγός Χρήστη Copyright 2004 ικαιώµατα Κατοχυρωµένα. Σειρά Acer Aspire 1670 Series Φορητός Υπολογιστής Οδηγίες Χρήστη Αρχική Έκδοση: Αύγουστος 2004 Μπορεί περιοδικά να γίνονται αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Ferrari 1000. Οδηγός Χρήστη

Ferrari 1000. Οδηγός Χρήστη Ferrari 1000 Οδηγός Χρήστη Copyright 2006. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Ferrari 1000 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: 06/2006 Μπορεί περιοδικά να γίνονται αλλαγές στις πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Aspire Σειρά 9120. Οδηγός Χρήστη

Aspire Σειρά 9120. Οδηγός Χρήστη Aspire Σειρά 9120 Οδηγός Χρήστη Copyright 2006. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Aspire Σειρά 9120 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: 08/2006 Μπορεί περιοδικά να γίνονται αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά Acer Aspire 1360 / 1520. Οδηγός Χρήστη

Σειρά Acer Aspire 1360 / 1520. Οδηγός Χρήστη Σειρά Acer Aspire 1360 / 1520 Οδηγός Χρήστη Copyright 2004 ικαιώµατα Κατοχυρωµένα. Σειρά Acer Aspire 1360 / 1520 Series Φορητός Υπολογιστής Οδηγίες Χρήστη Αρχική Έκδοση: Αύγουστος 2004 Μπορεί περιοδικά

Διαβάστε περισσότερα

Aspire Σειρά 5680/5650/5630/ 5610/5610Z/3690. Οδηγός Χρήστη

Aspire Σειρά 5680/5650/5630/ 5610/5610Z/3690. Οδηγός Χρήστη Aspire Σειρά 5680/5650/5630/ 5610/5610Z/3690 Οδηγός Χρήστη Copyright 2007. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Aspire Σειρά 5680/5650/5630/5610/5610Z/3690 Οδηγός Χρήστη Αρχική

Διαβάστε περισσότερα

Aspire Σειρά 5520/5220. Οδηγός Χρήστη

Aspire Σειρά 5520/5220. Οδηγός Χρήστη Aspire Σειρά 5520/5220 Οδηγός Χρήστη Copyright 2007. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Aspire Σειρά 5520/5220 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: 05/2007 Μπορεί περιοδικά να γίνονται

Διαβάστε περισσότερα

Aspire Σειρά 4720Z/4720/4320. Οδηγός Χρήστη

Aspire Σειρά 4720Z/4720/4320. Οδηγός Χρήστη Aspire Σειρά 4720Z/4720/4320 Οδηγός Χρήστη Copyright 2007. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Aspire Σειρά 4720Z/4720/4320 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: 05/2007 Μπορεί περιοδικά

Διαβάστε περισσότερα

Aspire Σειρά 4520/4520G/4220. Οδηγός Χρήστη

Aspire Σειρά 4520/4520G/4220. Οδηγός Χρήστη Aspire Σειρά 4520/4520G/4220 Οδηγός Χρήστη Copyright 2007. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Aspire Σειρά 4520/4520G/4220 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: 05/2007 Μπορεί περιοδικά

Διαβάστε περισσότερα

Extensa Σειρά 4620/4620Z/4220. Οδηγός Χρήστη

Extensa Σειρά 4620/4620Z/4220. Οδηγός Χρήστη Extensa Σειρά 4620/4620Z/4220 Οδηγός Χρήστη Copyright 2007. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Extensa Σειρά 4620/4620Z/4220 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: 08/2007 Μπορεί περιοδικά

Διαβάστε περισσότερα

TravelMate Σειρά 5720/5320. Οδηγός Χρήστη

TravelMate Σειρά 5720/5320. Οδηγός Χρήστη TravelMate Σειρά 5720/5320 Οδηγός Χρήστη Copyright 2007. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. TravelMate Σειρά 5720/5320 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: 11/2007 Μπορεί περιοδικά να

Διαβάστε περισσότερα

Aspire Σειρά 5920G/5920. Οδηγός Χρήστη

Aspire Σειρά 5920G/5920. Οδηγός Χρήστη Aspire Σειρά 5920G/5920 Οδηγός Χρήστη Copyright 2007. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Aspire Σειρά 5920G/5920 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: 05/2007 Μπορεί περιοδικά να γίνονται

Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε εξαιρετικά πλεονεκτήματα

Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε εξαιρετικά πλεονεκτήματα Εγχειρίδιο χρήσης 2-2014. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Aspire V 17 Nitro Καλύπτει: Aspire VN7-791 Αυτή η αναθεώρηση: 07/2014 Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε

Διαβάστε περισσότερα

emachines Σειρά E625 Γρήγορος οδηγός

emachines Σειρά E625 Γρήγορος οδηγός emachines Σειρά E625 Γρήγορος οδηγός Copyright 2009. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. emachines Σειρά Γρήγορος οδηγός E625 Αρχική Έκδοση: 02/2009 Η εταιρεία δεν προβαίνει σε

Διαβάστε περισσότερα

emachines Σειρά E720/E520 Γρήγορος οδηγός

emachines Σειρά E720/E520 Γρήγορος οδηγός emachines Σειρά E720/E520 Γρήγορος οδηγός Copyright 2008. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. emachines Σειρά Γρήγορος οδηγός E720/E520 Αρχική Έκδοση: 08/2008 Η εταιρεία δεν προβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Aspire Σειρά 5730Z/5730/5330. Γρήγορος οδηγός

Aspire Σειρά 5730Z/5730/5330. Γρήγορος οδηγός Aspire Σειρά 5730Z/5730/5330 Γρήγορος οδηγός Copyright 2008. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Aspire Σειρά Γρήγορος οδηγός 5730Z/5730/5330 Αρχική Έκδοση: 07/2008 Μπορεί περιοδικά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Packard Bell EasyNote TE - 1

Εγχειρίδιο Χρήστη. Packard Bell EasyNote TE - 1 Εγχειρίδιο Χρήστη Packard Bell EasyNote TE - 1 Περιεχόµενα Έναρξη λειτουργίας του υπολογιστή 4 Ασύρματη σύνδεση... 4 Εγγραφή... 5 Εγκατάσταση λογισμικού... 6 Αποκατάσταση... 6 Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;...

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά φορητών υπολογιστών Compaq. Εγχειρίδιο Χρήσης

Σειρά φορητών υπολογιστών Compaq. Εγχειρίδιο Χρήσης Σειρά φορητών υπολογιστών Compaq Εγχειρίδιο Χρήσης Σηµείωση 2002 Hewlett-Packard Company. Οι ονοµασίες Microsoft, MS-DOS και Windows αποτελούν εµπορικά σήµατα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. ή/και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός υλικού. Σειρά VGN-X505

Οδηγός υλικού. Σειρά VGN-X505 Σειρά VG-X505 1 ιαβάστε πρώτα τα παρακάτω ήλωση 2004 Sony Corporation. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώµατος. ιαβάστε πρώτα τα παρακάτω Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η µετάφραση ή η µετατροπή σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

GK6941. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

GK6941. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK6941 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Δεκέμβριος 2011 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK7051 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Μάρτιος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

HP Notebook PC. Εγχειρίδιο Αναφοράς

HP Notebook PC. Εγχειρίδιο Αναφοράς HP Notebook PC Εγχειρίδιο Αναφοράς Σηµείωση Αυτό το εγχειρίδιο και κάθε παράδειγµα που περιέχεται σε αυτό παρέχεται "όπως είναι" και υπόκειται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Η Hewlett-Packard δεν παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

GK6792. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

GK6792. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK6792 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Σεπτέμβριος 2011 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VGN-A/Σειρά VGN-FS

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VGN-A/Σειρά VGN-FS Εγχειρίδιο χρήσης Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VG-A/Σειρά VG-FS 2 Περιεχόµενα Πριν από τη χρήση...6 ήλωση...6 EERGY STAR...7 Τεκµηρίωση...8 Θέµατα εργονοµίας...11 Πρώτα βήµατα...13 Πληροφορίες σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Προβολέας της Acer. Σειρά X1161/X1161A/X1161N/X1261 Οδηγός Χρήστη

Προβολέας της Acer. Σειρά X1161/X1161A/X1161N/X1261 Οδηγός Χρήστη Προβολέας της Acer Σειρά X1161/X1161A/X1161N/X1261 Οδηγός Χρήστη Copyright 2009. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Προβολείς της Acer X1161/X1161A/X1161N/X1261 Οδηγός Χρήστη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia N97 mini. Τεύχος 2

Οδηγός χρήσης Nokia N97 mini. Τεύχος 2 Οδηγός χρήσης Nokia N97 mini Τεύχος 2 Περιεχόµενα Ασφάλεια 7 Πληροφορίες για τη συσκευή 7 Εφαρµογές γραφείου 8 Υπηρεσίες δικτύου 8 Κοινόχρηστη µνήµη 9 ActiveSync 9 Μαγνήτες και µαγνητικά πεδία 9 Εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και. αντιµετώπισης προβληµάτων... 43

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και. αντιµετώπισης προβληµάτων... 43 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και αντιµετώπισης προβληµάτων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ 5 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ... 5 Προφυλάξεις ασφαλείας... 5 Προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

AE1920 Wind Top. PC Όλα σε ένα (AIO) Σύστημα MS-A923 (V1.X)

AE1920 Wind Top. PC Όλα σε ένα (AIO) Σύστημα MS-A923 (V1.X) AE1920 Wind Top PC Όλα σε ένα (AIO) Σύστημα MS-A923 (V1.X) Πρόλογος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σημείωση περί δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας...iii Εμπορικά σήματα...iii Αριθμοί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίες στις Η.Π.Α...iii

Διαβάστε περισσότερα