ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 2013-2014 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ"

Transcript

1 ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Καθηγητής Γκοβίνα Ο. Μάργαρη Ν. Κουτσοπούλου Β. Καπάδοχος Θ. Κυρίτση Ε. Ευαγγέλου Ε. Θέματα ανά καθηγητή Αξιολόγηση συμπτωμάτων ασθενών με καρκίνο ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ Αντιμετώπιση στοματοβλεννογονίτιδας ασθενών με καρκίνο Αντιμετώπιση συμπτωμάτων ασθενών που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία Αποκατάσταση ασθενών με καρκίνο παχέος εντέρου Ανάγκες οικογένειας ασθενών με προχωρημένο καρκίνο Ποιότητα ζωής ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια Θρέψη ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία Νοσηλευτική προσέγγιση ασθενών με διαβητική κετοξέωση Ποιότητα ζωής ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία Ο ρόλος του Νοσηλευτή στην πρόληψη και αντιμετώπιση κοιλιακών αρρυθμιών Χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.νοσηλευτική προσέγγιση. Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1. Νοσηλευτικά προβλήματα. Ακρωτηριασμός κάτω άκρων και νοσηλευτική προσέγγιση. Μεταμόσχευση καρδιάς. Νοσηλευτικά προβλήματα. Καρδιακή ανεπάρκεια. Νοσηλευτική παρέμβαση. Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα και νοσηλευτικές παρεμβάσεις στη ΜΕΘ Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και ηθικά διλήμματα κατά την εφαρμογή της (έρευνα) Η επίδραση της ομαδικής προσευχής, στην κλινική έκβαση χειρουργημένων ασθενών (έρευνα) Διαχείριση του πόνου σε καρδιοχειρουργημένους ασθενείς στη ΜΕΘ Νοσηλευτικές προκλήσεις κατά τη νοσηλεία ασθενών με τεχνητή και μεταμοσχευμένη καρδιά Θηλασμός και μεταβολικά νοσήματα παιδιού και μητέρας Συστηματική ανασκόπηση. Επιπτώσεις του χρόνιου νοσήματος στην ψυχική υγεία του παιδιού. Παράγοντες που συμβάλλουν στην παιδική παχυσαρκία Ο ρόλος της ενημέρωσης. Κυστική ίνωση- Ψυχοσωματικά προβλήματα-νοσηλευτικές παρεμβάσεις. Εξαρτησιογόνες ουσίες και εφηβεία Ρόλος των επαγγελματιών υγείας. Νοσηλευτική φροντίδα ασθενούς με ηβηφρένια Μελέτη περίπτωσης. Διδασκαλία και προετοιμασία γονέων για την φροντίδα νεογνού στο σπίτι. Το παιχνίδι ως διαγνωστικό και θεραπευτικό εργαλείο στα παιδιά.

2 Νταφογιάννη Χ. Δούσης Ε. Κουτελέκος Ι. Μισουρίδου Ε. Κελέση Μ. Μπαμπάτσικου Φ. Περιτονίτιδα στην παιδική ηλικία. Ο ρόλος του Νοσηλευτή στη διάγνωση και αντιμετώπιση. Σωματικές και ψυχοκοινωνικές ανάγκες ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας. Δικαιώματα των παιδιών με ψυχική νόσο. Βασική Νοσηλευτική φροντίδα στα πρόωρα νεογνά. Κακοποίηση στα παιδιά. Ο ρόλος του Νοσηλευτή. Αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία στα παιδιά. Βασική Νοσηλευτική Φροντίδα Ψυχικά ασθενών. Η Χημειοθεραπεία στα παιδιά με καρκίνο. Νοσηλευτικές εφαρμογές Ο Κεντρικός Φλεβικός Καθετήρας στα παιδιά με καρκίνο. Νοσηλευτικές παρεμβάσεις. Ο πόνος στα παιδιά. Νοσηλευτικές παρεμβάσεις. Εντερική και Παρεντερική χορήγηση υγρών, διαλυμάτων και διατροφής στα παιδιά. Νοσηλευτικές παρεμβάσεις. Αίτια και Επιπτώσεις της Υπερπυρεξίας στα παιδιά. Νοσηλευτική διαχείριση και αντιμετώπιση. Παιδί με κρανιοεγκεφαλική κάκωση- Νοσηλευτικές παρεμβάσεις. Νοσηλευτική εκτίμηση και αντιμετώπιση σωματικών και ψυχοσυναισθηματικών αναγκών παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη Βιωματική εμπειρία. Αναπτυξιακά προβλήματα παιδιών. Ο ρόλος του Νοσηλευτή. Νοσηλευτική παρέμβαση σε Μεσογειακή αναιμία και ο ρόλος του Νοσηλευτή. Σύνδρομα στην παιδική ηλικία- Μελέτη περίπτωσης. Ο ρόλος του Νοσηλευτή ψυχικής υγείας στην κοινότητα: Ερευνητική προσέγγιση. Νοσηλευτική εξαρτήσεων. Οικογένεια και ψυχικές διαταραχές: H συνεργασία με τις οικογένειες ψυχικά πασχόντων ατόμων. Η φροντίδα του επιθετικού ασθενή. Η φροντίδα οριακού ασθενή: μια πρόκληση για τους Νοσηλευτές ψυχικής υγείας. Επαγγελματική εξουθένωση νοσηλευτών που εργάζονται σε ψυχιατρικά Νοσοκομεία. Η σημασία της θέσης του νοσηλευτή σε κέντρα λήψης αποφάσεων για θέματα προαγωγής της υγείας. Ηγετικές ικανότητες προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων ως αποτέλεσμα παροχής ποιοτικής φροντίδας στους ασθενείς. Η τεκμηρίωση των νοσηλευτικών πράξεων σαν παράγοντας πρόληψης των νοσηλευτικών λαθών. Η σημασία της επικοινωνίας στη νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών. Ατυχήματα ηλικιωμένων στο σπίτι. Πρόληψη και αντιμετώπιση. Ο ρόλος του Νοσηλευτή στην πρόληψη ατυχημάτων στο σχολικό πληθυσμό. Συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας των Νοσηλευτών στην διάλυση των χημειοθεραπευτικών.

3 Καμπά Ε. Φασόη Γ. Φούκα Γ. Αδαμακίδου Θ. Αθανασοπούλου Μ. Μαντζώρου Μ. Ηπατίτιδα Β' και Επαγγελματική έκθεση των Νοσηλευτών. Συχνότητα εμφάνισης μυοσκελετικών προβλημάτων στο Νοσηλευτικό προσωπικό. Ο Ρόλος της Επικοινωνίας μεταξύ Νοσηλευτή και Ασθενή Στρες και Μηχανισμοί Άμυνας στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Φροντίδα Ασθενούς Τελικού Σταδίου και ο Ρόλος του Νοσηλευτή Διακοπή Καπνίσματος και ο ρόλος του Νοσηλευτή Ο ρόλος του Κοινοτικού Νοσηλευτή στην Ψυχική Υγεία Ο καρκίνος του μαστού και η οικονομική επιβάρυνση της οικογένειας. Ο ρόλος της Συμβουλευτικής στη συμμόρφωση των ηλικιωμένων με τη φαρμακοθεραπεία τους. Δευτερογενής πρόληψη καρκίνου του μαστού. Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Ψυχογενής ανορεξία. Νοσηλευτικές παρεμβάσεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση. Πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη του κακοήθους μελανώματος. Ο ρόλος του Νοσηλευτή Συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή ασθενών με χρόνια νοσήματα Βία και κακοποίηση στο χώρο της οικογένειας. Νοσηλευτική προσέγγιση Διαταραχές ύπνου σε ενήλικες και επιδημιολογικά χαρακτηριστικά Γνώσεις γονέων σχετικά με τα εμβόλια βρεφικής- παιδικής ηλικίας Νοσηλευτική φροντίδα ασθενών με άνοια στην κοινότητα Ο ρόλος του νοσηλευτή στις εφαρμογές της τηλεϊατρικής στην κατ οίκον φροντίδα υγείας Η διαχείριση του πόνου ασθενών με καρκίνο στην ανακουφιστική φροντίδα από το νοσηλευτή Νοσηλευτικές παρεμβάσεις διατήρησης της ασφάλειας του ηλικιωμένου στο σπίτι Ανάγκες των φροντιστών των ηλικιωμένων ατόμων που ζούν στο σπίτι και υποστήριξη από το νοσηλευτή Καρκίνος και Συμπληρωματικές - Εναλλακτικές θεραπείες: Ο ρόλος του νοσηλευτή Η Διαπολιτισμική προσέγγιση στην προαγωγή του μητρικού θηλασμού Η συμβολή του Σχολικού Νοσηλευτή στην Αγωγή και Προαγωγή Υγείας Η σημασία της Πολιτισμικής Επάρκειας στους Νοσηλευτές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Εκτίμηση, αξιολόγηση και παρέμβαση του οικογενειακού νοσηλευτή στην οικογένεια Η επίδραση της κουλτούρας στην προσέγγιση της υγείας και της ασθένειας Μη φαρμακευτικές νοσηλευτικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των νευροψυχιατρικών συμπτωμάτων ηλικιωμένων με άνοια Ποιότητα ζωής και νοσηλευτική φροντίδα ηλικιωμένων με άνοια στην κοινότητα Ο ρόλος του κοινοτικού νοσηλευτή στην πρόληψη και έγκαιρη ανίχνευση της άνοιας Υποστήριξη οικογενειακών φροντιστών ηλικιωμένων με άνοια στην κοινότητα Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τον σχολικό νοσηλευτή σε παιδιά και εφήβους με ειδικές

4 Πλακάς Σ. Στεφανίδου Σ. Τουλιά- Τσάβαλου Γ Παπαγεωργίου Δ. Στρουμπούκη Θ. Βασιλόπουλος Γ. Βλάχου Ε. ανάγκες Αντιμετώπιση προβλημάτων επικοινωνίας και φροντίδας σε ασθενείς με νευρολογικές ασθένειες στο σπίτι Ο ρόλος της πνευματικότητας/θρησκευτικότητας στη διάρκεια της ασθένειας Επαγγελματική εξουθένωση (ερευνητική διερεύνηση) Κάλυψη αναγκών συγγενών βαρέων πασχόντων ασθενών Εργασιακές συνθήκες και ποιότητα παρεχόμενων νοσηλευτικών υπηρεσιών Τροφική δυσανεξία & τροφικές αλλεργίες: Πρόληψη-Ρόλος νοσηλευτή Παχυσαρκία: Πρόληψη-Ρόλος νοσηλευτή. Μεταβολικό σύνδρομο: Πρόληψη-Ρόλος νοσηλευτή Πρωτογενής πρόληψη μυοσκελετικών παθήσεων. Ρόλος νοσηλευτή Περιβάλλον και καρκινογένεση: Πρόληψη-Ρόλος νοσηλευτή Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου Ι και Νοσηλευτική φροντίδα Επιπλοκές του Σακχαρώδη Διαβήτη στα κάτω άκρα και Νοσηλευτικές παρεμβάσεις Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ και Νοσηλευτικές παρεμβάσεις Καρκίνος Παχέως Εντέρου και Νοσηλευτική παρέμβαση Μαζικές καταστροφές και ο ρόλος του Νοσηλευτή Μελάνωμα δέρματος. Πρώιμη ανίχνευση, πρόληψη και αντιμετώπιση. Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αντιμετώπιση. Κατάχρηση ουσιών και εθισμός. Νοσηλευτική αντιμετώπιση. Παρεμβάσεις σε ασθενείς με γυναικολογικές παθήσεις Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Νεότερα δεδομένα Οι επιπτώσεις των μαζικών καταστροφών στη Δημόσια Υγεία. Νοσηλευτική φροντίδα ασθενών με μεσοκοιλιακή επικοινωνία στη ΜΕΘ. Σύνδρομο burn-out ή σύνδρομο ολοκληρωτικής εξάντλησης στα επαγγέλματα υγείας: Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισής τους. Η διαδικασία της προσαρμογής ατόμων με HIV/AIDS μετά τη διάγνωσή τους ως οροθετικοί. Νοσηλευτική φροντίδα ασθενών με λευχαιμία. Γνώσεις Νοσηλευτών σχετικά με τα έλκη από πίεση (ερευνητικό) Η επούλωση τραυμάτων και ελκών σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς (ανασκόπηση) Λοιμώξεις χειρουργικού τραύματος σε ασθενείς στην ΜΕΘ. (ερευνητικό) Εργαλεία εκτίμησης κινδύνου ανάπτυξης ελκών από πίεση.(ανασκόπηση) Εκτίμηση χρονίων τραυμάτων και ελκών. (ανασκόπηση) Χρήση ουσιών από έγκυες μητέρες και παιδιά (ερευνητικό) Επίπεδα άγχους σε διαβητικές μητέρες (ερευνητικό)

5 Δοκουτσίδου Ε. Μπουζίκα Μ. Στραβοπόδης Γ. Τσίου Χ. Γεωργακάκος Β. Επίπεδα άγχους και κατάθλιψης σε φοιτητικό πληθυσμό του ΤΕΙ Αθήνας (ερευνητικό) (υπάρχει συνεννόηση με φοιτητές) Μητρικός θηλασμός και τράπεζα γάλακτος στην ελληνική επικράτεια Εκπαίδευση και παρακολούθηση παιδιού με διαβήτη τύπου 1 Η Νοσηλευτική συμβολή στη διατροφή των ασθενών με ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου Ιογενείς ηπατίτιδες Ρόλος του νοσηλευτή Διαχείριση ασθενών με αιμορραγία ανωτέρου πεπτικού συστήματος Παγκρεατίτιδα Ρόλος του νοσηλευτή Νοσηλευτική προσέγγιση ασθενών με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση Εξασφάλιση τεχνητού αεραγωγού με διασωλήνωση και τραχειοστομία: Ιστορική αναδρομή και πρακτικές. Εναλλακτικές μέθοδοι εξασφάλισης τεχνητού αεραγωγού. Θεραπευτική υποθερμία και εφαρμογή της στην κλινική πράξη. Νοσηλευτικά καθοδηγούμενα προγράμματα καρδιακής αποκατάστασης μετά από ΟΕΜ. Καταστολή στον βαριά πάσχοντα ασθενή και μέθοδοι εκτίμησης του επιπέδου της. Διαχείριση πολυανθεκτικών παθογόνων στο χώρο του νοσοκομείου Φροντίδα και εκπαίδευση ασθενή με ηπατίτιδα Β Διερεύνηση στρεσσογόνων παραγόντων σε φοιτητές Νοσηλευτικής [έρευνα] Μεταβολικό Σύνδρομο: ο ρόλος των κλινικών νοσηλευτών στην πρόληψη και τη θεραπεία [ανασκόπηση] Πρόληψη και αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας [ανασκόπηση] Οξύ Έμφραγμα Μυοκαρδίου: O ρόλος του νοσηλευτή τα πρώτα τρία 24ωρα Μεταμόσχευση ήπατος: Νοσηλευτική φροντίδα μεταμοσχευθέντων ασθενών στην κοινότητα Μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων και ο ρόλος του νοσηλευτή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Π.Σ.Ε.Υ. Ν.Π.Δ.Δ. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Π.Σ.Ε.Υ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Π.Σ.Ε.Υ. Ν.Π.Δ.Δ. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Π.Σ.Ε.Υ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Π.Σ.Ε.Υ. Ν.Π.Δ.Δ. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Π.Σ.Ε.Υ. 1 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Π.Σ.Ε.Υ. Ν.Π.Δ.Δ. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Καθηκοντολόγιο Κοινοτικών Νοσηλευτών στο Πρόγραμμα Κατ οίκον Νοσηλεία. Νοσηλευτική αξιολόγηση της υγείας του ατόμου σε σχέση με το περιβάλλον του για:

Καθηκοντολόγιο Κοινοτικών Νοσηλευτών στο Πρόγραμμα Κατ οίκον Νοσηλεία. Νοσηλευτική αξιολόγηση της υγείας του ατόμου σε σχέση με το περιβάλλον του για: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (ΓΕΝΙΚΗ, ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ) ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΤΟ.ΚΟΙ.ΝΟ.) Για τη διασφάλιση της ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Γνωσιολόγιο Εκπαίδευσης στην Ειδικότητα της Γενικής Παιδιατρικής

Γνωσιολόγιο Εκπαίδευσης στην Ειδικότητα της Γενικής Παιδιατρικής 1 Γνωσιολόγιο Εκπαίδευσης στην Ειδικότητα της Γενικής Παιδιατρικής Μετάφραση και προσαρμογή από το Γνωσιολόγιο Εκπαίδευσης Παιδιάτρων του Royal College of Pediatrics and Child Health, U.K.* Επιμέλεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ"

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ" 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Hospitaliere Regional Universitaire de Lille France. 1975 Certificate of Brigham Young University, Provo Utah USA «English as a second Language».

Hospitaliere Regional Universitaire de Lille France. 1975 Certificate of Brigham Young University, Provo Utah USA «English as a second Language». ΗΡΩ ΠΑΝΑΝΟΥ ΑΚΗ - ΜΠΡΟΚΑΛΑΚΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Νοσηλευτικής ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αθήνα 2012 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. 1. Ατοµικά Στοιχεία 3 2. Εκπαίδευση-Μετεκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ Σ.Ε.Υ.Π. ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Α ΕΞΑΜΗΝΟ: Ζ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Καθηγητής: Φωτ. Μπαμπάτσικου Επικ. Καθηγήτρια ΟΔΗΓΟΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Επαγγέλµατος. Νοσηλευτή. πευτική

Oδηγός Επαγγέλµατος. Νοσηλευτή. πευτική Oδηγός Επαγγέλµατος Νοσηλευτή πευτική Λάρισα 2012 Σύνταξη Οδηγού: Ονοµ/µο: Θεοδόσιος Παραλίκας Ιδιότητα: Καθηγητής Εφαρµογών Τµήµα: Νοσηλευτική Τηλ.: 2410684345 Fax: 2410613986 Ε-mail:paralikas@teilar.gr

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό έργο Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

Εκπαιδευτικό έργο Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Εκπαιδευτικό έργο Νοσηλευτικής Υπηρεσίας 1. ΕΤΟΣ 2003 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Οι φοιτητές που φιλοξενήθηκαν στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» για την καλύτερη δυνατή εκπαίδευσή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ... 7 ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ... 11 Η ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΟΣ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ...

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ... 7 ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ... 11 Η ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΟΣ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ... ΠΕΡΙΙΛΗΨΕΙΙΣ ΕΡΓΑΣΙΙΩΝ 2 η Επιστημονική Διημερίδα Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ιπποκρατείου ΓΝΘ 19 & 20 Δεκεμβρίου 2014, Συνεδριακό Κέντρο «Νικ. Γερμανός» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ... 7 Σημείωμα από την

Διαβάστε περισσότερα

Proedriko diatagma peri iatrikon eidikotiton426587601355404600.doc

Proedriko diatagma peri iatrikon eidikotiton426587601355404600.doc 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 29.11.2002 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αριθμ. Απόφ. 12 της 176ης Ολομ./28.11.02 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Περί Ιατρικών Ειδικοτήτων (Σε αντικατάσταση του Π.Δ. 415/29-12-1994:

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητική Επιτροπή. Καθηγητής Λάζαρος Ι. Τσούσκας Καθηγητής Ελευθέριος Παπαδημητρίου Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος

Εισηγητική Επιτροπή. Καθηγητής Λάζαρος Ι. Τσούσκας Καθηγητής Ελευθέριος Παπαδημητρίου Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος Εισηγητική Επιτροπή Καθηγητής Λάζαρος Ι. Τσούσκας Καθηγητής Ελευθέριος Παπαδημητρίου Αναπληρωτής Καθηγητής Παναγιώτης Δημόπουλος 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Περιεχόμενο Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής...5 Β. Μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Θέμα πτυχιακής εργασίας: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Υποβληθείσα στην Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 1

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Αγαπητέ φοιτητή/φοιτήτρια, Συγχαρητήρια για την επιτυχία σου και καλώς ήλθες στην εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

19ο Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής. «Τεκμηριωμένη Πρακτική: Εχέγγυο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας»

19ο Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής. «Τεκμηριωμένη Πρακτική: Εχέγγυο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας» ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΙΩΝ CYPRUS NURSES AND MIDWIVES ASSOCIATION 19ο Παγκύπριο Συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής «Τεκμηριωμένη Πρακτική: Εχέγγυο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας»

Διαβάστε περισσότερα

2 O ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ÖÑÏÍÔÉÄÁÓ ÑÏÍÉÙÍ ÐÁÓ ÏÍÔÙÍ ÔÅËÉÊÏ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁ & ÔÏÌÏÓ ÐÅÑÉËÇØÅÙÍ

2 O ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÙÍ ÖÑÏÍÔÉÄÁÓ ÑÏÍÉÙÍ ÐÁÓ ÏÍÔÙÍ ÔÅËÉÊÏ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁ & ÔÏÌÏÓ ÐÅÑÉËÇØÅÙÍ Ì Å ÄÉÅÈÍÇ ÓÕÌÌÅÔ Ï Ç ÔÅËÉÊÏ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁ & ÔÏÌÏÓ ÐÅÑÉËÇØÅÙÍ 2 O ÐÅÑÉÅ ÏÌÅÍÁ 1 ÁÉÑÅÔÉÓÌÏÓ ÐÑÏÅÄÑÙÍ 2 2 O ÏÑÃÁÍÙÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÅÐÉÓÔÇÌÏÍÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÏÑÃÁÍÙÓÇ ÓÕÍÅÄÑÉÏÕ 3 ÅÕ ÁÑÉÓÔÉÅÓ 4 ÃÅÍÉÊÅÓ ÐËÇÑÏÖÏÑÉÅÓ ÓÕÍÅÄÑÉÏÕ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΟ

ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΟ ΠΑΤΗΝΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: ΑΒΡΑΜΙΚΑ ΜΑΡΙΑ (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ) ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σκοπός της παρούσης εργασίας είναι η κατανόηση της σπουδαιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ- ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ- ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ- ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η εξέλιξη της νοσηλευτικής επιστήµης, της τεχνολογίας, το Ευρωπαϊκό κεκτηµένο, τα νέα νοσήµατα, ο δηµογραφικός υγειονοµικός

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκός Οδηγός Σπουδών για την Επείγουσα Ιατρική

Ευρωπαϊκός Οδηγός Σπουδών για την Επείγουσα Ιατρική Ευρωπαϊκός Οδηγός Σπουδών για την Επείγουσα Ιατρική Έγγραφο της Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Επείγουσα Ιατρική Εγκεκριμένο από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Επείγουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ. Αnaesthesiologist Assistant

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ. Αnaesthesiologist Assistant ΒΟΗΘΩΝ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΩΝ Ξενόγλωσσος Τίτλος: Αnaesthesiologist Assistant Kλάδος: Υγείας Πρόνοιας & Κοινωνικών Υπηρεσιών 0 ΤΙΤΛΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ Για κατόχους Απολυτηρίου ΓΕΛ Διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ SUPPLEMENT ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούµε στο 4 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστηµόνων Φροντίδας Χρόνιων Πασχόντων που θα πραγµατοποιηθεί στη Λάρισα στις 9-11 Νοεµβρίου του 2010 στο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΟΠΩΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η ΚΟΠΩΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ Η ΚΟΠΩΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΑΘΗΝΑ 2007 Η κόπωση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 2 (2010) ΚΕΚ Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής 3 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ Ιωάννης ατσέρης, Πυρηνικός Ιατρός- Συντονιστής ιευθυντής ΕΣΥ,ως Πρόεδρος

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ Ιωάννης ατσέρης, Πυρηνικός Ιατρός- Συντονιστής ιευθυντής ΕΣΥ,ως Πρόεδρος ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ Την Ίδρυση Επιστηµονικών Εταιριών των Ιατρικών Ειδικοτήτων, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόµενης Εκπαίδευσης Επιστηµών Υγείας του ΚΕΣΥ Την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας και Τη

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο Πτυχιακή Εργασία Αμανατίδου Ευθυμία Καραμάνη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ Σ.Ε.Υ.Π. ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΞΑΜΗΝΟ: Ζ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Καθηγητής: Φωτούλα Μπαμπάτσικου, Αναπλ. Καθηγήτρια ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ) ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 2011-2015

ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 2011-2015 ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 2011-2015 Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ 2011-2015 Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ: 18/05/2015)

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ: 18/05/2015) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ Σ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ: 18/05/2015) Α/Α ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ Η ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΜΗ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ

ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ Η ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΜΗ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ Η ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΜΗ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ Συντάκτης: Πέτρος Κολοβός Περιεχόμενα 10. ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ Η ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ"

ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ Ι.Ε.Κ. "ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ" 1 η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ(EXECUTIVE) Διπλωματική Εργασία

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ(EXECUTIVE) Διπλωματική Εργασία ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ(EXECUTIVE) Διπλωματική Εργασία ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα