ρακτήρας της φαίνεται από την πρώτη ματιά. Και αυτό που υπόσχεται η σχεδίαση του ως η άνεση και η πολυτέλεια είναι μιας χαρακτηριστικής

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ρακτήρας της φαίνεται από την πρώτη ματιά. Και αυτό που υπόσχεται η σχεδίαση του ως η άνεση και η πολυτέλεια είναι μιας χαρακτηριστικής"

Transcript

1 Η SLK-Class.

2 ρακτήρας της φαίνεται από την πρώτη ματιά. Και αυτό που υπόσχεται η σχεδίαση του ως η άνεση και η πολυτέλεια είναι μιας χαρακτηριστικής Mercedes-Benz. Στο εσωτερ ι παλμοί αυξάνονται κατακόρυφα. Το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται σε κλάσματα δευτε τας την επιτομή της απόδοσης. Η δυναμική ανάρτηση αντιδρά σαν να είναι ένα με το κι αφού ακινητοποιηθεί η SLK, οι ορμόνες ευτυχίας συνεχίζουν να κατακλύζουν το σώ ι να σας συναρπάζει. Η πρόσοψη αποκαλύπτει τη φλόγα που κρύβει μέσα της. 1,20 m 3 καθ'οδόν. Επιτέλους ένα roadster, το οποίο απελευθερώνει ενδορφίνες ακόμη και κα κρύ καπό, μικροί πρόβολοι, με τα μάτια να εστιάζουν στο βάθος: οδηγική απόλαυση σ αν την παρατηρείτε αυτό σημαίνει Mercedes-Benz. Με μία μόνο κίνηση του δεξιού π ητευτική. Στενές στροφές, μακρινές διαδρομές, τολμηροί ελιγμοί η απαραίτητη υπε περισσότερη ικανοποίηση κατά τον ανεφοδιασμό και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε κ ο μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα θέλετε να βγείτε ποτέ. Η νέα SLK έχει το γονίδιο roads

3 roadster, γίνεται πραγματικότητα κατά την οδήγηση. Η δυναμική και η ευελιξία της κό κυριαρχούν τα άριστης ποιότητας και επιμελώς επεξεργασμένα υλικά καθώς και η ρολέπτου. Δισεκατομμύρια μικροσκοπικοί κρύσταλλοι αλατιού διασκορπίζονται κάτω έδαφος. Το νευρικό σύστημα του οδηγού πλημμυρίζει με την αίσθηση ότι «ένας νέος μα. Πάρτε μια βαθιά ανάσα, αποβιβαστείτε και παρατηρήστε το roadster εν ώρα ηρεμ για το δικό σας στυλ οδήγησης. Δεν χρειάζεστε τίποτε περισσότερο. Είναι ωραίο να αι τά τον ανεφοδιασμό. Ήλιος, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Μελετημένο από κάθε άπο την ωραιότερη έκφρασή της. Η κορυφαία οδήγηση συναντά το κορυφαίο αυτοκίνητο. Έ οδιού. Το ομορφότερο αστέρι. Μετά από την οδήγησή της, η μυώδης εμφάνισή της έχε ροχή της SLK οφείλεται μεταξύ άλλων στα πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδήγ άθε διαδρομή. Η στενότερη επαφή σας με το δρόμο. Κάτω από τα αστέρια: με τη νέα S ter μέσα της. Αντιπροσωπεύει την εξέλιξη των sport αυτοκινήτων, την πρόοδο σε συνδ

4 Μαγεία. Η νέα SLK είναι η στενότερη επαφή σας με το δρόμο. Ο παρορμητικός χαρακτήρας της φαίνεται από την πρώτη ματιά. Μακρύ καπό, μικροί πρόβολοι, με τα μάτια να εστιάζουν στο βάθος. Και αυτό που υπόσχεται η σχεδίαση του roadster, γίνεται πραγματικότητα κατά την οδήγηση. Η δυναμική και η ευελιξία της είναι απαράμιλλες. Αυτό οφείλεται στην ανάρτηση με sport ρύθμιση, στην υψηλών προδιαγραφών κατασκευή του αμαξώματος, καθώς και στον επιμελή συντονισμό του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων. Αποδοτικοί κινητήρες παρέχουν υψηλή ροπή στρέψης: εκτός από την εξαιρετική απόκριση, τη βέλτιστη επιτάχυνση και τις υψηλές επιδόσεις, διακρίνονται και για την εξαιρετική τους αποδοτικότητα. Κι όμως η άνεση και η πολυτέλεια είναι μιας χαρακτηριστικής Mercedes-Benz. Λάμψη στο εσωτερικό χαρίζουν τα άριστης ποιότητας και επιμελώς επεξεργασμένα υλικά καθώς και η σύγχρονη εργονομία. Η απόλαυση της ανοικτής οδήγησης δεν επηρεάζεται ούτε από το παραμικρό αεράκι, χάρη σε προαιρετικές καινοτομίες, όπως το AIRGUIDE. Και σε περίπτωση βροχής, η νέα πανοραμική οροφή Vario με MAGIC SKY CONTROL εξασφαλίζει την αίσθηση cabrio ακόμη και με κλειστή οροφή. Η νέα SLK πρωτοπορεί και στο θέμα της οδηγικής ασφάλειας: με πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας, το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το roadster. Επισκόπηση από Σελίδα 4 Σύνοψη από τη σελίδα 28 Η SLK-Class.

5 Στοιχεία. Οδηγική απόλαυση στην ωραιότερη έκφρασή της: BlueEFFICIENCY, βενζινοκινητήρες, κιβώτιο ταχυτήτων και ανάρτηση. Κινητήρες & ανάρτηση από σελίδα 36 Μέγιστη ασφάλεια: σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη ατυχημάτων, μειώνουν τους πιθανούς κινδύνους μετά από ατύχημα και διευκολύνουν τον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων. Ασφάλεια από σελίδα 44 Ξέγνοιαστη οδήγηση με την SLK: τα πάντα για τα συστήματα πολυμέσων και υποβοήθησης, το σύστημα ανέσεων Open-Air, τις εκδόσεις οροφής, τον κλιματισμό και τα καθίσματα. Άνεση από σελίδα 48 Roadster με προσωπικότητα: επενδύσεις και διάκοσμος, sport πακέτο AMG, designo, βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός, τροχοί και γνήσια αξεσουάρ. Εξοπλισμός από σελίδα 60 Υπηρεσίες με αστέρι: τα πάντα για το μουσείο Mercedes-Benz, την κάρτα MercedesCard, την κινητικότητα Mercedes-Benz, την Mercedes-Benz Financial, τη δοκιμαστική οδήγηση τις διαδραστικές Οδηγίες Χρήσης και το Mobile Internet. Υπηρεσίες από τη σελίδα 80 Η SLK αναλυτικά: διαστάσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά και βαφές. Δεδομένα & χρώματα από τη σελίδα 82

6 Η κορυφαία οδήγηση συναντά το κορυφαίο αυτοκίνητο.

7 Επισκόπηση 5

8 Ένας ωκ εα νός α ισ θήσεων. Μια ματιά αρκεί: Οι παλμοί αυξάνονται κατακόρυφα. Η νέα SLK έχει το γονίδιο του roadster. Αντιπροσωπεύει την εξέλιξη των sport αυτοκινήτων, την πρόοδο σε συνδυασμό με την ωριμότητα, το στυλ και την ένταση. Απολαυστική τόσο όταν την οδηγείτε όσο και όταν την παρατηρείτε αυτό σημαίνει Mercedes-Benz.

9

10

11 Με κάθε κίνηση του δεξιού ποδιού το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται σε κλάσματα δευτερολέπτου. Δισεκατομμύρια μικροσκοπικοί κρύσταλλοι αλατιού διασκορπίζονται κάτω από τους στιβαρούς τροχούς, προσφέροντας την επιτομή της απόδοσης. Η δυναμική ανάρτηση αντιδρά σαν να είναι ένα με το έδαφος. Το νευρικό σύστημα του οδηγού πλημμυρίζει με την αίσθηση ότι «ένας νέος έρωτας» γεννήθηκε.

12

13 Το ομορφότερο αστέρι. Και οι πιο γεμάτες ημέρες φτάνουν κάποτε στο τέλος τους δίνοντας τη θέση του σε συναρπαστικές νύχτες. Ακόμη κι αφού ακινητοποιηθεί η SLK, οι ορμόνες ευτυχίας συνεχίζουν να σας κατακλύζουν. Τότε, πάρτε μια βαθιά ανάσα, αποβιβαστείτε και παρατηρήστε το roadster εν ώρα ηρεμίας: Μετά από την οδήγησή του, η μυώδης εμφάνισή του έχει περισσότερο νόημα. Η δυναμική του σιλουέτα φαντάζει ακόμη πιο γοητευτική. Στόχος της νέας SLK δεν είναι μόνο να βρίσκεται στο δρόμο, αλλά και να σας συναρπάζει.

14

15 Στενές στροφές, μακρινές διαδρομές, τολμηροί ελιγμοί η απαραίτητη υπεροχή της SLK οφείλεται μεταξύ άλλων στα πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Έχουν τη δυνατότητα να αξιολογούν την προσοχή του οδηγού, να διατηρούν την απόσταση και την ταχύτητα, καθώς και να ξεκινούν προνοητικά την επιβράδυνση. Και συνήθως ενεργοποιούνται, προτού συνειδητοποιήσετε ότι τα έχετε ανάγκη.

16

17 Η φλόγα μέσα της φαίνεται από τα μάτια.

18 1,20 m 3 για το δικό σας στυλ οδήγησης. Δεν χρειάζεστε τίποτε περισσότερο. Είναι ωραίο να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε ήδη στον προορισμό σας ακόμη κι όταν είστε καθ'οδόν. Το sport δερμάτινο τιμόνι εφαρμόζει σα γάντι. Ο χειρισμός των λειτουργιών γίνεται σχεδόν ενστικτωδώς. Τα καθίσματα είναι σαν να σχεδιάστηκαν ειδικά για εσάς. Είναι η τέχνη του να μπορεί η λογική να είναι τόσο όμορφη.

19

20 Επιτέλους ένα roadster που σας ενθουσιάζει και στον ανεφοδιασμό. Ήλιος, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Το μόνο που αισθάνεστε είναι δίψα. Η SLK δεν πτοείται εύκολα. Ελαφριά κατασκευή, σύγχρονη αεροδυναμική, βελτιωμένη τεχνολογία κινητήρων χαρακτηριστικά που σας ανταμείβουν. Περισσότερη ικανοποίηση κατά τον ανεφοδιασμό καυσίμου και ελαφριά συνείδηση σε κάθε διαδρομή.

21

22

23

24

25 Τέλεια από κάθε άποψη. Μπορείτε να αφήνετε τον αέρα να σάς χαϊδεύει το πρόσωπο, χωρίς να παγώνουν τα αυτιά σας. Με τα προαιρετικά τεχνικά και αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του roadster, μπορείτε να οδηγείτε με ανοικτή οροφή χωρίς να ενοχλείστε καθόλου από τον αέρα. Έτσι, το χτένισμά σας διατηρείται μέχρι τη βραδυνή σας έξοδο.

26 Κά τωα πότα ασ τέρια. Καλοκαιρινή νύχτα. Ιδανικό σκηνικό για πρεμιέρα. Με τη νέα SLK μπορείτε να απολαμβάνετε τον ουρανό, ακόμη και με κλειστή οροφή. Αυτό είναι εφικτό χάρη στην πανοραμική οροφή Vario προαιρετικά και με MAGIC SKY CONTROL.

27

28

29 Ο κινητήρας σβήνει. Η φλόγα του πάθους συνεχίζει να καίει. Μια συνάντηση ολοκληρώνεται. Προς το παρόν. Η νέα SLK συνοδεύεται από μία ολοκληρωμένη φιλοσοφία ασφάλειας, η οποία περιλαμβάνει, για παράδειγμα, ενισχυμένο αμάξωμα για roadster, μεγάλους αερόσακους κεφαλής και ενεργά προσκέφαλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα θέλετε να βγείτε ποτέ.

30 Τι φυλής είναι το roadster σας; Η οδήγηση ενός roadster βασιζόταν στην ιπποδύναμη ήδη πριν την εξέλιξη της αυτοκίνησης. Ο όρος προέρχεται συγκεκριμένα από τα καθαρόαιμα τετράποδα. Αρχικά ονομάστηκε έτσι ο μικρός συρμός που αποτελούνταν από ένα άλογο και μια ευέλικτη, ελαφριά, ανοιχτή άμαξα για ένα άτομο. Όπως τα Traber και Sulky που τρέχουν σήμερα σε ιπποδρομίες, ο ρόλος των roadster ήταν να μεταφέρουν τον οδηγό τους από ένα μέρος σε ένα άλλο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η άνεση αποτελούσε δευτερεύοντα παράγοντα. Ουσιαστικά, το roadster εκτρεφόταν για μικρές διαδρομές ταχύτητας παρά για χαλαρές βόλτες. Αργότερα ο όρος αυτός εξευγενίστηκε και αναφερόταν ειδικά σε καθαρόαιμα άλογα διαφορετικών φυλών, τα οποία ξεχωρίζουν για την αντοχή, την υψηλή αξιοπιστία, τη δύναμη, την ταχύτητα και την εξαιρετική κομψότητα. Το αμερικανικό Saddlebred αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα πιο γνωστά «roadster». Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που εμπεριέχει αυτός ο όρος δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου. Η μόνη διαφορά είναι, ότι τα σύγχρονα οχήματα κινούνται με μεγαλύτερη ιπποδύναμη, προσφέρουν χώρο για δύο άτομα αλλά και ασύγκριτη άνεση. Επομένως, μπορεί κανείς να διανύσει μεγάλες αποστάσεις εξίσου γρήγορα και άνετα. Και πάνω απ'όλα, για την οδήγηση ενός roadster αρκεί σήμερα η άδεια οδήγησης η ισορροπία στη σέλα δεν αποτελεί πλέον προϋπόθεση.

31 Σύνοψη 29

32 Όσο φως θέλετε. Όποιος θέλει να ελέγχει το φως και τη σκιά, θα βρει την ιδανική θέση στην SLK με MAGIC SKY CONTROL. Διότι χάρη σε αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα, μπορείτε να αφήσετε την ηλιακή ακτινοβολία να εισχωρήσει στο εσωτερικό μέσω της διάφανης οροφής ή αντίθετα, να την περιορίσετε, σκουραίνοντάς την. Για να συμβεί αυτό, ασκείται ηλεκτρική τάση στην οροφή και διασκορπίζονται μικροσκοπικοί κρύσταλλοι, οι οποίοι βρίσκονται σε μία πολύ λεπτή μεμβράνη μεταξύ δύο στρώσεων της πανοραμικής οροφής. Μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας ανάλογα με τις επιθυμίες σας, αφήνοντας σχεδόν όλο το φως να εισχωρήσει στο εσωτερικό ή περιορίζοντάς το έως και 75 %. Η ζέστη του καλοκαιριού παραμένει έξω σε μεγάλο βαθμό, ακόμη και όταν η οροφή είναι διάφανη. Έτσι ο οδηγός, αν το επιθυμεί, μπορεί να νιώθει την ελευθερία της υπαίθρου ακόμη και με κλειστή οροφή με το πάτημα ενός πλήκτρου. Το μόνο που δεν μπορεί η προαιρετική πανοραμική οροφή Vario με MAGIC SKY CONTROL είναι να κάνει τον ήλιο να λάμπει.

33 Σύνοψη 31

34 ΤΗΡΕΣ SLK 200 BlueEFFICIENCY Υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας Σύστημα PRE BlueEFFICIENCY 7G-TRONIC PLUS Κυβισμός (cm 3 ) 1796 PARKTRONIC συμπερ. υποβο ανάλωση καυσίμου (l/100 km) Αστικός κύκλος 8,9 9,3 (8,3 8,6) DISTRONIC PLUS Υπ (g/km) σε μικτό κύκλο ( ) Κατηγορία εκπομπών Euro 5 Χωρητικότητ Light System Διάμετρος κύκλου στροφής (m) 10,52 Κενό βάρος (kg) 1435 (1470) Επιτρ α με επίστρωση αντανάκλασης ηλιακής ακτινοβολίας Χωρητικότητα χώρου αποσκευώ ενη απόσβεση Τελική ταχύτητα περ. (km/h) (250) Κατηγορία εκπομπών Euro 5 Αερ οραμική οροφή Vario με MAGIC SKY CONTROL Τελική ταχύτητα περ. (km/h) 250 Εκπ ΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΕΣ SLK 200 BlueEFFICIENCY Υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας Σύσ ς SLK 350 BlueEFFICIENCY 7G-TRONIC PLUS Κυβισμός (cm 3 ) 1796 PARKTRONIC συμ από 0 σε 100 km/h (s) 7,3 (7,0) Κατανάλωση καυσίμου (l/100 km) Αστικός κύκλος 8,9 5) Παραμετρικό σύστημα διεύθυνσης Εκπομπές CO 2 (g/km) Κενό βάρος (kg) 1435 (147

35 -SAFE Τελική ταχύτητα περ. (km/h) 240 (237) SLK 250 BlueEFFICIENCY COMAND O ήθησης στάθμευσης AIRGUIDE Ονομαστική ισχύς (kw σε σ.α.λ.) 135/5250 Οροφή Vari εραστικός κύκλος 5,0 5,3 (4,9 5,3) Sport ανάρτηση Μικτός κύκλος 6,4 6,8 (6,1 6,5) δοχείου καυσίμων (l)/ρεζέρβα περ. 60/8,0 ATTENTION ASSIST Χωρητικότητα χώρου επόμενο συνολικό βάρος (kg) 1750 (1785) Κυβισμός (cm 3 ) 1796 SLK 250 BlueEFFICIE ν (l) με ανοικτή οροφή 225 SLK 350 BlueEFFICIENCY 6κύλινδρος κινητήρας σε διάταξ όσακοι Ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7 Sport πακέτο AMG Κατανάλ ομπές CO 2 (g/km) σε μικτό κύκλο ( ) Διάμετρος κύκλου στροφής (m) 10,52 A τημα PRE-SAFE Τελική ταχύτητα περ. (km/h) 240 (237) SLK 250 BlueEFFICIENCY C περ. υποβοήθησης στάθμευσης AIRGUIDE Ονομαστική ισχύς (kw σε σ.α.λ.) 135/5250 Ο 9,3 (8,3 8,6). Τα δεδομένα. DISTRONIC PLUS Υπεραστικός κύκλος 5,0 5,3 (4,9 5,3) 0) Προσκέφαλα NECK-PRO THERMOTRONIC Media Interface Χωρητικότητα χώρου απ

36 3 4 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση 36 BlueEFFICIENCY 37 BlueEFFICIENCY στην SLK 38 Βενζινοκινητήρες 4κύλινδροι εν σειρά κινητήρες 6κύλινδρος κινητήρας σε διάταξη V 40 Κιβώτια ταχυτήτων Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS 42 Ανάρτηση Sport ανάρτηση Πακέτο δυναμικής οδήγησης με προσαρμοζόμενη απόσβεση DIRECT STEERING 44 Ασφαλής οδήγηση ATTENTION ASSIST Σύστημα Intelligent Light Σύστημα DISTRONIC PLUS Σύστημα ADAPTIVE BRAKE Σύστημα υποβοήθησης πέδησης BAS PLUS 46 Σε περίπτωση κινδύνου και σε περίπτωση ατυχήματος Αερόσακοι Προσκέφαλα NECK-PRO Ενεργό καπό κινητήρα Σύστημα PRE-SAFE 48 Συστήματα πολυμέσων Ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7 COMAND Online Becker MAP PILOT 50 Συστήματα υποβοήθησης Υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας Σύστημα PARKTRONIC με υποβοήθηση στάθμευσης 52 Άνεση Open-Air AIRSCARF AIRGUIDE Δέρμα με ανακλαστική επίστρωση 54 Οροφή και χώρος Οροφή Vario Πανοραμική οροφή Vario Πανοραμική οροφή Vario με MAGIC SKY CONTROL 56 Κλιματισμός και φώτα Σύστημα κλιματισμού THERMOTRONIC Ατμοσφαιρικός φωτισμός Η SLK-Class αναλυτικά. 58 Καθίσματα Καθίσματα Λειτουργία μνήμης

37 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα Επενδύσεις και διάκοσμος 66 Sport πακέτο AMG 70 designo 72 Βασικός εξοπλισμός 74 Προαιρετικός εξοπλισμός 80 Υπηρεσίες Μουσείο Mercedes-Benz MercedesCard Mercedes-Benz Financial Κινητικότητα Mercedes-Benz Δοκιμαστική οδήγηση Πακέτα υπηρεσιών Διαδραστικές οδηγίες χρήσεως Mobile Internet 82 Διαστάσεις Χρώματα εξωτερικής βαφής 83 Τεχνικά χαρακτηριστικά 76 Ζάντες Ζάντες βασικού εξοπλισμού Ζάντες προαιρετικού εξοπλισμού Ζάντες AMG Ζάντες γνήσια αξεσουάρ 78 Γνήσια αξεσουάρ

38 3 6 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση BlueEFFICIENCY ταχύτερα από το σήμερα στο αύριο. Η Mercedes-Benz φέρνει τις τεχνολογίες του μέλλοντος γρηγορότερα στο σήμερα. Έτσι, μέχρι το τέλος του 2010 θα προσφέρουμε περισσότερα από 85 μοντέλα Mercedes-Benz που θα είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον. Με τον όρο BlueEFFICIENCY εννοούμε τις καινοτομίες μας στην αποδοτική κινητικότητα και τις βελτιωμένες διαδικασίες σε όλο το μήκος της αλυσίδας προστιθέμενης αξίας. Τα μέτρα BlueEFFICIENCY το πακέτο αποδοτικότητας της Mercedes-Benz. Πρόκειται για ολοκληρωμένες βελτιώσεις των αυτοκινήτων, ώστε να γίνονται φιλικότερα προς το περιβάλλον. Σε κάθε μοντέλο συνδυάζονται οι πλέον αποδοτικοί κινητήρες με έξυπνα, τελευταίας γενιάς μέτρα αεροδυναμικής και διαχείρισης της ενέργειας. Παράδειγμα αποτελεί η λειτουργία ECO Start-Stop, η οποία διατίθεται σε ολοένα περισσότερα μοντέλα. Έτσι, οι νέοι βενζινοκινητήρες BlueDIRECT V6 ή V8 στις S-Class, CL-Class και CLS-Class μειώνουν την κατανάλωση έως και 24 % με σημαντικά υψηλότερη απόδοση. BlueTEC η καθαρή τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων. Ένα αρθρωτό σύστημα καθαρισμού των καυσαερίων, το οποίο αφαιρεί 95 % των σωματιδίων αιθάλης και μειώνει τα οξείδια αζώτου έως 90 %, καθιστά την BlueTEC εξαιρετικά καθαρή τεχνολογία πετρελαιοκινητήρων. Τα υπολείμματα είναι νερό και αβλαβές άζωτο. HYBRID ο έξυπνος συνδυασμός βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας χρησιμεύει τόσο για την επιτάχυνση όσο και για την ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, η οποία αποθηκεύεται στην μπαταρία. Εάν η ταχύτητα πέσει κάτω από 15 km/h, η ηλεκτρονική διαχείριση απενεργοποιεί το βενζινοκι νητήρα. Έτσι, μία έκδοση HYBRID καταναλώνει έως 20 % λιγότερο καύσιμο. BlueTEC HYBRID η καθαρή τεχνολογία Diesel συνδυασμένη με ηλεκτροκινητήρα. Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των τεχνολογιών HYBRID και BlueTEC: Η κινητική ενέργεια κατά την επιβράδυνση μετατρέπεται σε ηλεκτρική και χρησιμοποιείται εφόσον χρειαστεί. Ταυτόχρονα η τεχνολογία BlueTEC καθαρίζει τα καυσαέρια και αφαιρεί μεγάλο μέρος των ρύπων. Έτσι ο οικονομικός πετρελαιοκινητήρας γίνεται ακόμη πιο αποδοτικός και καθαρός. Καινοτόμες τεχνολογίες ανοίγουν νέους δρόμους: E-CELL και F-CELL. Αναπτύξαμε δύο αυτοκίνητα χωρίς ρύπους, τα οποία θα κατασκευάζονται σε μικρή σειρά παραγωγής από το H B-Class F-CELL χρησιμοποιεί υδρογόνο, για να παράγει ρεύμα για τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ η A-Class E-CELL αντλεί την αναγκαία ενέργεια από δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου. Δεν τελειώσαμε όμως εδώ: με το Design for Environment εξετάζουμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός οχήματος από τη σχεδίαση έως την ανακύκλωσή του με φροντίδα για το περιβάλλον. Επιπλέον συμμετέχουμε στην εξέλιξη εναλλακτικών καυσίμων και στην έρευνα της βιονικής. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση

39 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 37 BlueEFFICIENCY στην SLK. Η SLK είναι ένα όχημα που έθετε ανέκαθεν νέα πρότυπα. Η νέα SLK ανταποκρίνεται στις υψηλές τεχνολογικές της απαιτήσεις, μειώνοντας μεταξύ άλλων την κατανάλωση και τις εκπομπές Όταν πρόκειται για την εξέλιξη ενός οχήματος, η ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Η οικολογική συνείδηση των ανθρώπων μεγαλώνει, η κατανάλωση καυσίμου και οι τιμές των καυσίμων αποτελούν κύριο θέμα όλων μας. Για αυτό το λόγο είναι αυτονόητο πως τα μέτρα BlueEFFICIENCY εφαρμόζονται και στα μοντέλα της SLK. Στόχος μας δεν είναι μόνο ένα καθαρότερο περιβάλλον, διότι τα μέτρα BlueEFFICIENCY περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο συγκεκριμένων μέτρων: 1 Αεροδυναμικά καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών. 2 Ελαστικά με βελτιστοποιημένη αντίσταση κύλισης. 3 Λειτουργία ECO Start-Stop. 4 Ενεργοποίηση συμπιεστή κλιματισμού μόνο όταν χρειάζεται. 5 Έξυπνο σύστημα διαχείρισης δυναμό (δυναμό απενεργοποιημένο στη λειτουργία πρόσφυσης). 6 Πρόσθετα συστήματα ελεγχόμενα για εξοικονόμηση ενέργειας με λειτουργία βάσει απαιτήσεων (αντλία υδραυλικού τιμονιού και αντλίες καυσίμου και λαδιού). 7 Ένδειξη τρέχουσας κατανάλωσης. 8 Συστάσεις αλλαγής ταχύτητας για κινητήρες με μηχανικό κιβώτιο. 9 Όλη η γκάμα κινητήρων πληροί τα ισχύοντα πρότυπα καυσαερίων και εκπομπών. 10 Τεχνολογίες κινητήρων, όπως άμεσος ψεκασμός και υπερτροφοδότηση. 11 Βελτιστοποιημένη αεροδυναμική χάρη στη ρυθμιζόμενη γρίλια ψυγείου (SLK 200).

40 3 8 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Βενζινοκινητήρες. Η οδηγική απόλαυση και η φιλικότητα προς το περιβάλλον αποτελούν κοινό παρονομαστή των νέων τεχνολογιών κινητήρων, οι οποίες προσφέρουν υψηλή ισχύ και, ταυτόχρονα, μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO 2. Απτή απόδειξη, οι βενζινοκινητήρες της SLK. SLK 250 BlueEFFICIENCY kw 310 Nm Poπή (Nm) Στροφές (σ.α.λ.) lσχύς (kw) H SLK 250 BlueEFFICIENCY με ισχύ 150 kw (204 hp) προσδίδει δυναμισμό στην οδήγηση. 4κύλινδροι εν σειρά κινητήρες. Το βελτιστοποιημένο 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο με κυβισμό 1,8 l, άμεσο ψεκασμό καυσίμου, δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και υπερτροφοδότηση (turbo) προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις σε θέματα ροπής στρέψης και ισχύος, καθώς και μειωμένες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών. Χάρη στη σχεδόν τέλεια καύση, το σύστημα άμεσου ψεκασμού αξιοποιεί το καύσιμο ακόμη αποτελεσματικότερα. Ο μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων εξασφαλίζει ιδανική πλήρωση των κυλίνδρων και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, γεγονός που οφείλεται στο μικρό βάρος και τις ελάχιστες εσωτερικές τριβές. Χάρη σε δύο άξονες εξισορρόπησης, οι κινητήρες λειτουργούν χωρίς κραδασμούς σε όλο το φάσμα στροφών, ενώ τα μέτρα ηχομόνωσης εξασφαλίζουν έναν εξαιρετικό ήχο, ενδεικτικό των επιδόσεων του αυτοκινήτου. Ο 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας διατίθεται σε δύο επίπεδα ισχύος: στην SLK 200 με ισχύ 135 kw (184 hp) και μέγιστη ροπή 270 Nm και στην SLK 250 με ισχύ 150 kw (204 hp) και μέγιστη ροπή 310 Nm. Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη έκδοση κιβωτίου ταχυτήτων, και οι δύο κινητήρες περιλαμβάνουν στο βασικό εξοπλισμό τη λειτουργία ECO Start-Stop, με την οποία μπορείτε να εξοικονομείτε καύσιμο στα φανάρια ή στο μποτιλιάρισμα, επιβαρύνοντας λιγότερο το περιβάλλον. Επιπλέον, όπως είναι φυσικό, η SLK πληροί όλα τα ισχύοντα πρότυπα εκπομπών καυσαερίων.

41 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 39 Κινητήρας V6. Άνω του 20 % χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές CO 2 σε συνδυασμό με περισσότερο δυναμισμό αυτή είναι η νέα SLK 350. Η νέα γενιά συστημάτων άμεσου ψεκασμού βασίζεται σε μια διαδικασία καύσης με διάχυση καυσίμου και ψεκασμό μέγιστης πίεσης μέσω πιεζοηλεκτρικών μπεκ. Η ισχύς φτάνει τα 225 kw (306 hp) και η μέγιστη ροπή στρέψης των 370 Nm είναι διαθέσιμη από τις 3500 σ.α.λ. Στη μείωση της κατανάλωσης συμβάλλουν και η λειτουργία ECO Start-Stop του βασικού εξοπλισμού, το νέο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής καυσαερίων, τα ελεγχόμενα βοηθητικά συστήματα, το έξυπνο σύστημα διαχείρισης δυναμό, καθώς και η ελαφριά κατασκευή. Ο νέος 6κύλινδρος επιδεικνύει την ισχύ του πολιτισμένα σε όλο το φάσμα στροφών, σε συνδυασμό με έναν εντυπωσιακό ήχο που μόνο ένα εξακύλινδρος μπορεί να παράγει. Οι βενζινοκινητήρες της SLK συνδυάζουν την άνεση και την οδηγική απόλαυση με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. SLK 350 BlueEFFICIENCY Nm kw Poπή (Nm) Στροφές (σ.α.λ.) lσχύς (kw) H SLK 350 BlueEFFICIENCY: υπερσύγχρονη τεχνολογία κινητήρων με άμεσο ψεκασμό μέσω πιεζοηλεκτρικών μπεκ.

42 4 0 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Κιβώτια ταχυτήτων. Μηχανικό κιβώτιο ή αυτόματο, οικονομική ή sport οδήγηση τα κιβώτια ταχυτήτων της SLK είναι ιδανικά προσαρμοσμένα στον κινητήρα. Επιπλέον χαρακτηρίζονται από τον ενστικτώδη και εργονομικό χειρισμό τους. Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Η SLK 200 και SLK διαθέτουν μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων στο βασικό εξοπλισμό. Διαθέτει κοντές και ακριβείς διαδρομές, ενώ η ισχύς κινητήρα, η κλιμάκωση του κιβωτίου καθώς και η τελική σχέση μετάδοσης εναρμονίζονται άψογα μεταξύ τους. Μία ένδειξη στην οθόνη πολυλειτουργικών ενδείξεων σάς ενημερώνει για τον ιδανικό χρόνο αλλαγής σχέσης, ώστε να οδηγείτε ακόμη πιο οικονομικά. 7G-TRONIC PLUS. Η SLK 350 εξοπλίζεται με το βελτιστοποιημένο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS, το οποίο διατίθεται προαιρετικά για την SLK 200 και την SLK 250. Στο 7G-TRONIC PLUS χρησιμοποιείται μετατροπέας ροπής στρέψης νέας γενιάς, ο οποίος διακρίνεται για την δυναμικότερη απόκριση, τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, τη μειωμένη στάθμη θορύβου και τη σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον, περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό τη λειτουργία ECO Start-Stop, η οποία φροντίζει, ώστε ο κινητήρας να απενεργοποιείται προσωρινά στα φανάρια και τα μποτιλιαρίσματα. Συγχρόνως, οι επτά σχέσεις εμπροσθοπορείας του 7G-TRONIC PLUS εξασφαλίζουν βέλτιστα προσαρμοσμένο επίπεδο στροφών, σύντομους χρόνους αλλαγής και ομαλές αλλαγές ταχυτήτων. Ταυτόχρονα, αυξάνεται και η οδηγική απόλαυση: το αυτοκίνητο επιταχύνει καλύτερα και αναπτύσσει υψηλότερη ροπή. Για αμεσότερη απόκριση, το κιβώτιο μπορεί να υπερπηδά σχέσεις στο κατέβασμα. Μέσω ενός διακόπτη στην κεντρική κονσόλα μπορείτε να επιλέγετε μεταξύ δύο προγραμμάτων οδήγησης «E» (Economy) και «S» (Sport). Σε συνδυασμό με τα προαιρετικά χειριστήρια αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι διατίθεται ένα τρίτο πρόγραμμα, το «M» (Manual), για ακόμη ταχύτερες αλλαγές. 1 Το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων στην SLK 250 θα διατίθεται από το 4 ο τρίμηνο 2011.

43 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 41 Το 7G-TRONIC PLUS: ένα από τα 18 εκατομμύρια και πλέον αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων σε πάνω από 50 χρόνια.

44 42 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Ανάρτηση. Χάρη στην ανάρτηση με sport ρύθμιση, η SLK ήδη από το βασικό μοντέλο είναι έτοιμη για δυναμικό στυλ οδήγησης παραμένοντας εντυπωσιακά άνετη. Με την sport ανάρτηση ή το πακέτο δυναμικής οδήγησης, η οδηγική απόλαυση φτάνει σε υψηλότερα επίπεδα χάρη στις επιλεγόμενες ρυθμίσεις της ανάρτησης. Sport ανάρτηση (προαιρετικά, βασικός εξοπλισμός σε συνδυασμό με Sport πακέτο AMG). Προαιρετικά, διατίθεται μια πιο σκληρή, sport ανάρτηση και αμάξωμα χαμηλωμένο κατά 10 mm. Σε σύγκριση με την ανάρτηση βασικού εξοπλισμού, στην sport ανάρτηση τα ελατήρια είναι πιο κοντά, ο αποσβεστήρας πιο άκαμπτος και τοποθετούνται αντιστρεπτικές ράβδοι μεγαλύτερης διατομής, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι ταλαντώσεις και μα ενισχύεται η ευστάθεια. συνεχώς, προσαρμόζοντας βέλτιστα τη δύναμη απόσβεσης σε κάθε επιμέρους τροχό ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και οδοστρώματος. Κατά συνέπεια, αυξάνεται η ευστάθεια σε όλο το εύρος ταχυτήτων και, προπάντων, η οδηγική απόλαυση. Με το πλήκτρο E/S, αλλάζει η κλιμάκωση των σχέσεων του 7G-TRONIC PLUS: όλες οι παράμετροι στο πρόγραμμα S είναι διαμορφωμένες έτσι, ώστε να παρέχουν την καλύτερη δυνατή επιτάχυνση καθώς και σύντομους χρόνους αντίδρασης. για το χειρισμό του τιμονιού κατά την αργή οδήγηση, τους ελιγμούς ή τη στάθμευση. Δεύτερον, η κρεμαγιέρα μεταβλητής σχέση μετάδοσης ανάλογα με την κίνηση του τιμονιού, η οποία επιτρέπει την αμεσότερη μετάδοση της κίνησης του τιμονιού στους τροχούς. Έτσι, αυξάνεται η ευελιξία και μειώνονται αισθητά οι περιστροφές του τιμονιού σε μεγάλες στροφές, ενώ η έμμεση σχέση μετάδοσης στο μεσαίο φάσμα υποστηρίζει τη σταθερή ευθεία πορεία. Πακέτο δυναμικής οδήγησης με προσαρμοζόμενη απόσβεση (προαιρετικά). Με το προαιρετικό πακέτο δυναμικής οδήγησης, η ρύθμιση του αποσβεστήρα αλλάζει εύκολα στη ρύθμιση Sport με το πάτημα του πλήκτρου Sport. Τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος απόσβεσης μπορούν να μεταβάλλονται Σύστημα διεύθυνσης DIRECT STEER (προαιρετικά, βασικός εξοπλισμός σε συνδυασμό με πακέτο δυναμικής οδήγησης). Το σύστημα διεύθυνσης DIRECT STEER περιλαμβάνει δύο εξαρτήματα: πρώτον, το γνωστό σύστημα ρύθμισης υποβοήθησης εξαρτώμενο από την ταχύτητα, στο οποίο οποίο δε απαιτείται μεγάλη δύναμη

45 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 4 3 Το πακέτο δυναμικής οδήγησης με προσαρμοζόμενη απόσβεση: συνδυάζει ιδανικά τη sport διάθεση με την άνεση.

46 4 4 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Ασφαλής οδήγηση. Η Mercedes-Benz με την ολοκληρωμένη φιλοσοφία ασφάλειας επιδιώκει το όραμα της οδήγησης δίχως ατυχήματα. Πολυάριθμα μέτρα μπορούν να υποστηρίζουν τον οδηγό σε κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις και να αποτρέπουν ατυχήματα. ATTENTION ASSIST Σύστημα εφίστασης προσοχής (βασικός εξοπλισμός). Το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε μεγάλες διαδρομές. Σε ταχύτητες μεταξύ 80 και 180 km/h, το σύστημα εφίστασης προσοχής ATTENTION ASSIST μπορεί προειδοποιεί τον οδηγό μόλις αναγνωρίσει ενδείξεις κόπωσης ή απροσεξίας. Πολλοί αισθητήρες αναλύουν την οδηγική συμπεριφορά και μπορούν αναγνωρίζουν τυχόν αποκλίσεις από το καθορισμένο προφίλ του οδηγού. Σύστημα Intelligent Light (προαιρετικά). Το σύστημα διαθέτει πέντε ρυθμίσεις: Στο φωτισμό επαρχιακών δρόμων οι άκρες των δρόμων φωτίζονται πολύ καλύτερα ενώ ο φωτισμός αυτοκινητόδρομων φωτίζει ομοιόμορφα όλο το οδόστρωμα. Τα μεγάλης εμβέλειας φώτα ομίχλης βελτιώνουν την ορατότητα και ο ενεργός φωτισμός στροφών ακολουθεί τις κινήσεις του τιμονιού. Έτσι, χάρη σε αυτές τις λειτουργίες, ο οδηγός έχει πάντα στη διάθεσή του το βέλτιστο. Σύστημα DISTRONIC PLUS (προαιρετικά). Το αυτόνομο σύστημα διατήρησης απόστασης και ταχύτητας DISTRONIC PLUS βοηθάει στη διατήρηση της προεπιλεγμένης απόστασης από το προπορευόμενο όχημα. Το σύστημα επιβραδύνει, εν ανάγκει, πλήρως το όχημα και το επανεκκινεί. Χάρη στο νέο σύστημα πέδησης PRE-SAFE το σύστημα μπορεί να ακινητοποιήσει πλήρως το όχημα σε 0,6 δευτερόλεπτα πριν ατύχημα, ώστε να μειωθεί η σφοδρότητα του ατυχήματος. Μόλις εμφανιστούν ενδείξεις κόπωσης του οδηγού, το σύστημα ATTENTION ASSIST συνιστά ένα διάλειμμα. Το Intelligent Light System προσαρμόζεται αυτόματα στις καιρικές και οδικές συνθήκες καθώς και στο φωτισμό περιβάλλοντος. Το σύστημα DISTRONIC PLUS βοηθά τον οδηγό να διατηρεί αυτόματα την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

47 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 4 5 Σύστημα ADAPTIVE BRAKE (βασικός εξοπλισμός). Σε συνδυασμό με το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών ABS και το Ηλεκτρονικό Πρόγραμμα Ευστάθειας ESP, το σύστημα ADAPTIVE BRAKE συμβάλλει στις κρίσιμες διαδικασίες πέδησης. Με τις λειτουργίες στεγνώματος φρένων και προπλήρωσης, το σύστημα πέδησης αντιδρά ακόμη πιο άμεσα. Κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες εμποδίζει την κύλιση του οχήματος και, εάν πατήσετε για δεύτερη φορά το πεντάλ φρένου, η λειτουργία HOLD ακινητοποιεί το όχημα. Σύστημα υποβοήθησης πέδησης BAS PLUS (προαιρετικά). Το σύστημα υποβοήθησης πέδησης BAS PLUS σε συνδυασμό με το σύστημα πέδησης PRE-SAFE μπορεί να αποτρέπει ατυχήματα. Το σύστημα αξιολογεί αυτόματα τις συνθήκες μέσω αισθητήρων ραντάρ και εφόσον χρειαστεί ενισχύει την πέδηση του οδηγού, ανάλογα με την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και τη σχετική ταχύτητα. Εάν οι αισθητήρες ραντάρ αναγνωρίσουν κίνδυνο σύγκρουσης και ο οδηγός πατήσει φρένο εγκαίρως, το BAS PLUS παρέχει την απαραίτητη ισχύ πέδησης αξιοποιώντας την απόσταση ακινητοποίησης. Το προσαρμοζόμενο φως φρένων συμβάλλει στην ασφαλή προειδοποίηση των οχημάτων που ακολουθούν, αναβοσβήνοντας τα φώτα φρένων σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος.

48 4 6 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Σε περίπτωση κινδύνου και σε περίπτωση ατυχήματος. Η ολοκληρωμένη φιλοσοφία ασφάλειας της Mercedes-Benz φροντίζει για τη μέγιστη ασφάλεια των επιβατών ακόμη και σε περίπτωση κινδύνου και ατυχήματος. Αερόσακοι (βασικός εξοπλισμός). Οι αερόσακοι περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό όλων των επιβατικών οχημάτων της Mercedes-Benz από τον Οκτώβριο του Η SLK διαθέτει συνολικά έξι αερόσακους στο βασικό εξοπλισμό, οι οποίοι σε συνδυασμό με τις ζώνες ασφαλείας συμβάλλουν σημαντικά στην αποτροπή τραυματισμών του οδηγού και του συνοδηγού σε περίπτωση σύγκρουσης: μετωπικούς αερόσακους, οι οποίοι ενεργοποιούνται σε δύο στάδια ανάλογα με τη σφοδρότητα του ατυχήματος, πλευρικούς αερόσακους στις πλάτες των καθισμάτων και αερόσακους κεφαλής που είναι τοποθετημένοι στο στηθαίο της πόρτας και μειώνουν την καταπόνηση των επιβατών σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης ή ανατροπής. Προσκέφαλα NECK-PRO (βασικός εξοπλισμός). Τα ενεργά προσκέφαλα NECK-PRO προσφέρουν βελτιωμένη προστασία στους επιβάτες και συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου τραυματισμών του αυχένα. Σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης, τα προσκέφαλα μετακινούνται κατά περίπου 40 mm προς τα εμπρός και 30 mm προς τα πάνω, στηρίζοντας εγκαίρως τα κεφάλια των επιβατών. Ενεργό καπό κινητήρα (βασικός εξοπλισμός). Το ενεργό καπό κινητήρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού πεζών ή ποδηλατιστών σε περίπτωση σύγκρουσης με ταχύτητα μεταξύ 25 και 55 km/h. Για να απορροφήσει ενέργεια της σύγκρουσης, το πίσω τμήμα του καπό ανασηκώνεται μέσω ελατηρίων κατά 8,5 εκατοστά. Τα προσκέφαλα NECK-PRO μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού του αυχένα σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης. Το ενεργό καπό κινητήρα αποτελεί τμήμα του συστήματος προστασίας της Mercedes-Benz για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

49 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 47 Σύστημα PRE-SAFE (προαιρετικός εξοπλισμός). Το PRE-SAFE μπορεί να αναγνωρίζει έγκαιρα κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις και σε περίπτωση ανάγκης να ενεργοποιήσει προληπτικά τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού των επιβατών. Για το σκοπό αυτό, το PRE-SAFE αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα από τους αισθητήρες των συστημάτων, όπως ESP και BAS, και μπορεί π.χ. να αναγνωρίσει έντονες υποστροφές και υπερστροφές, καθώς και φρεναρίσματα πανικού. Μόλις ανιχνευθεί κρίσιμη οδηγική κατάσταση, οι ηλεκτρονικοί προεντατήρες ζωνών ασφαλείας (αναστρέψιμοι) ενεργοποιούνται σε κλάσματα δευτερολέπτου, το κάθισμα του συνοδηγού (μόνο σε συνδυασμό με το πακέτο μνήμης) μετακινείται σε ευνοϊκότερη για τη σύγκρουση θέση και τα πλευρικά παράθυρα κλείνουν αυτόματα.

50 4 8 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Συστήματα πολυμέσων. Η μέγιστη δυνατή άνεση βρίσκεται στο επίκεντρο. Το προαιρετικό σύστημα πολυμέσων COMAND Online αναλαμβάνει την ψυχαγωγία και την πλοήγηση, και όλες οι ρυθμίσεις γίνονται άνετα από το κεντρικό χειριστήριο, το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και το σύστημα φωνητικών εντολών LINGUATRONIC. Ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7 (προαιρετικά). Με 11 ηχεία, συμπ. subwoofer, και 9κάναλο ενισχυτή DSP, το προαιρετικό σύστημα Dolby Digital 5.1 ισχύος 400 Watt προσφέρει άριστη απόδοση ήχου και στις δύο θέσεις σε συνδυασμό με το Audio 20 CD ή το COMAND Online. Ο τρισδιάστατος ήχος και η ρύθμιση έντασης ανάλογα με την ταχύτητα προσφέρουν αδιάκοπα απολαυστική ακρόαση. Το ηχοσύστημα surround Harman Kardon Logic 7 εξασφαλίζει άριστης ποιότητας ήχο. COMAND Online (προαιρετικά). Το σύστημα πολυμέσων διαθέτει μια μεγάλη έγχρωμη οθόνη 17,8 cm υψηλής ανάλυσης. Στις λειτουργίες του συστήματος περιλαμβάνονται η ρύθμιση έντασης ήχου ανάλογα με την ταχύτητα, το MUSIC REGISTER με σκληρό δίσκο 10 GB καθώς και ένας σκληρός δίσκος πλοήγησης. Επιπλέον, προσφέρονται 3 χρόνια δωρεάν ενημερώσεων για τα δεδομένα των ευρωπαϊκών χαρτών. Για βέλτιστη ψυχαγωγία φροντίζει το DVD player, το οποίο, εκτός από DVD εικόνας και ήχου, αναπαράγει και αρχεία MP3. Η λειτουργία Online επιτρέπει την πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε διάφορες υπηρεσίες Mobile Internet της Mercedes-Benz μέσω κινητού τηλεφώνου με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Θύρες σύνδεσης USB και Aux-in, μία θύρα για κάρτες μνήμης SD, καθώς και μία διεπαφή Bluetooth, εξασφαλίζουν άνετη σύνδεση με εξωτερικές πηγές δεδομένων και κινητό τηλέφωνο. Ο έλεγχος του συστήματος γίνεται σχεδόν ενστικτωδώς από το κεντρικό χειριστήριο καθώς και μέσω των πλήκτρων στο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Το LINGUATRONIC επιτρέπει το χειρισμό του COMAND Online μέσω φωνητικών εντολών. Becker MAP PILOT (προαιρετικά). Το νέο σύστημα Becker MAP PILOT σάς καθοδηγεί με ασφάλεια στον προορισμό σας, ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις ενός μοντέρνου συστήματος πλοήγησης. Ο χειρισμός του συστήματος γίνεται μέσω του κεντρικού χειριστήριου, ενώ η οθόνη του Audio 20 CD μπορεί να προσαρμοστεί περαιτέρω στις ανάγκες σας με τη λήψη ενημερωμένων δεδομένων χαρτών και πρόσθετων λειτουργιών. Ο χειρισμός Becker MAP PILOT γίνεται μέσω του Audio 20 CD.

51 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 49

52 5 0 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Συστήματα υποβοήθησης. Πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης συμβάλλουν στην ξεκούραστη οδήγηση, υποστηρίζοντας τον οδηγό στον ανοικτό δρόμο αλλά και σε κρίσιμους οδηγικούς ελιγμούς.

53 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & Χρώματα 51 Υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας* (προαιρετικά, μέρος του COMAND Online). Μία κάμερα στο μπροστινό παρμπρίζ παρακολουθεί διαρκώς την περιοχή γύρω από το αυτοκίνητο, μπορεί να αναγνωρίσει τις πινακίδες ορίων ταχύτητας και να προβάλλει μέσω της οθόνης την μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα. Έτσι, ο οδηγός γνωρίζει πάντα σε ποια ζώνη ταχύτητας βρίσκεται. Αυτή η λειτουργία άνεσης γίνεται ακόμη πιο αξιόλογη σε διαδρομές όπου υπάρχει συχνή αλλαγή ορίων ταχύτητας ή σε οδικά έργα. PARKTRONIC με υποβοήθηση στάθμευσης (προαιρετικά). Η υποβοήθηση στάθμευσης υποστηρίζει τον οδηγό κατά τη στάθμευση και κατά την αναζήτηση θέσης στάθμευσης: Οι αισθητήρες υπερήχων στις πλευρές του μπροστινού προφυλακτήρα μετρούν αυτόματα το μήκος των θέσεων στάθμευσης, με ταχύτητες έως 30 km/h. Η υποβοήθηση στάθμευσης ξεκινά μόλις εντοπιστεί η κατάλληλη θέση και επιλεγεί η όπισθεν. Παρέχει στον οδηγό οπτικές και ηχητικές υποδείξεις για τους ελιγμούς στάθμευσης μέσω του οργάνου πολλαπλών ενδείξεων. Κατά τους ελιγμούς, η ηλεκτρονική υποβοήθηση στάθμευσης PARKTRONIC επιτηρεί τις περιοχές μπροστά και πίσω από αυτοκίνητο, με τη βοήθεια δέκα αισθητήρων, και προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση κινδύνου πρόσκρουσης. Αν το σύστημα ανιχνεύσει κάποιο εμπόδιο, εμφανίζεται ένα οπτικό σήμα. Μόλις η απόσταση μειωθεί στα περίπου 35 cm, ακούγεται επιπλέον ένας σύντομος προειδοποιητικός ήχος. Αν η απόσταση μειωθεί περισσότερο ακούγεται ένας συνεχής ήχος. Επομένως, το PARKTRONIC διευκολύνει τη στάθμευση ακόμη και όταν ο χώρος είναι περιορισμένος. Αν το όχημα δεν ισιώσει μετά τον πρώτο ελιγμό με όπισθεν, το σύστημα συνεχίζει να υποστηρίζει τον οδηγό, ώστε να πραγματοποιήσει τους απαραίτητους ελιγμούς. Η ένδειξη της υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας εμφανίζεται τόσο στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων όσο και στην κεντρική οθόνη του COMAND Online. Η υποβοήθηση στάθμευσης προβάλλει κατάλληλες θέσεις στάθμευσης και δίνει οδηγίες για την στάθμευση. * Λειτουργεία μη διαθέσιμη για την Ελλάδα.

54 52 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Άνεση Open-Air. Η απόλαυση της ανοικτής οδήγησης μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο χάρη σε ορισμένα χαρακτηριστικά της SLK. Σε κάθε εποχή του χρόνου και σε σχεδόν όλες τις καιρικές συνθήκες. AIRSCARF (προαιρετικά). Το πρωτοποριακό σύστημα θέρμανσης προσκέφαλων AIRSCARF της Mercedes-Benz παρατείνει τη χρήση του ανοικτού αυτοκινήτου. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο αέρας τυλίγεται γύρω από τους ώμους και το λαιμό του οδηγού και του συνοδηγού σαν ζεστό κασκόλ. Το σύστημα αναρροφά τον κρύο αέρα, ο οποίος θερμαίνεται και, στη συνέχεια, διαχέεται ξανά μέσω διακριτικά τοποθετημένων ακροφυσίων στα προσκέφαλα. AIRGUIDE (προαιρετικά). Το καινοτόμο σύστημα αλεξήνεμου AIRGUIDE ελαχιστοποιεί το ρεύμα αέρα στο εσωτερικό όταν είναι ανοικτή η οροφή. Τα ειδικά σχεδιασμένα στοιχεία από πλεξιγκλάς, στερεωμένα στις μπάρες ανατροπής, είναι στραμμένα προς τα εμπρός ανάμεσα στα προσκέφαλα και μπορούν να ρυθμίζονται ξεχωριστά για τον οδηγό και το συνοδηγό. Το ρεύμα αέρα εκτρέπεται και οι συνηθισμένοι στροβιλισμοί αποτρέπονται σε μεγάλο βαθμό ακόμη και στην περιοχή του κεφαλιού. Αυξάνει επιπρόσθετα την άνεση, βελτιώνοντας σημαντικά την αεροακουστική. Δέρμα με ανακλαστική επίστρωση (στο βασικό εξοπλισμό με δέρμα, δέρμα Nappa και δέρμα Nappa Exclusive εκτός από δέρμα designo). Τα καθίσματα της SLK διατίθενται προαιρετικά με μια επίστρωση αντανάκλασης θερμότητας, η οποία αποτρέπει τη θέρμανση των καθισμάτων σε περίπτωση έντονης ηλιακής ακτινοβολίας. Η επίστρωση αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη όταν το όχημα είναι ανοικτό. Με το σύστημα AIRSCARF, μπορείτε να απολαμβάνετε την ανοικτή οδήγηση ακόμη και με κρύο. Το καινοτόμο αλεξήνεμο AIRGUIDE ελαχιστοποιεί το ρεύμα αέρα στο εσωτερικό όταν είναι ανοικτή η οροφή.

55 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 5 3 Η SLK προσφέρει απόλαυση open air χωρίς περιορισμούς.

56 5 4 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Οροφή και χώρος. Η SLK επαναπροσδιορίζει τα πρότυπα άνεσης. Αφενός, η πρωτοποριακή πανοραμική οροφή Vario με MAGIC SKY CONTROL δημιουργεί μια αίσθηση ευρυχωρίας και ελευθερίας, ακόμη και με κλειστή οροφή, και αφετέρου, όλες οι εκδόσεις οροφής προσφέρουν άφθονο χώρο για τις αποσκευές ακόμη και με ανοικτή οροφή. Οροφή Vario (βασικός εξοπλισμός). Η οροφή Vario με ελαφριά κατασκευή από πλαστικό και μαγνήσιο καθιστά την SLK ένα αυτοκίνητο παντός καιρού. Με το πάτημα ενός κουμπιού, το όχημα μετατρέπεται σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα από coupé σε ανοιχτό roadster και το αντίστροφο. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών παραμένει εύχρηστος ακόμη και με ανοικτή οροφή. Πανοραμική οροφή Vario (προαιρετικά). Η πανοραμική οροφή Vario διατίθεται προαιρετικά για την SLK. Χάρη στο άπλετο φως, το εσωτερικό γίνεται ακόμη πιο φωτεινό και ευρύχωρο, ώστε οι επιβάτες να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και να χαίρονται την αίσθηση ευρυχωρίας ακόμη και με κλειστή οροφή. Πανοραμική οροφή Vario με MAGIC SKY CONTROL (προαιρετικά). Το highlight στην SLK είναι η πανοραμική οροφή Vario με MAGIC SKY CONTROL. Μια πρωτοποριακή γυάλινη οροφή μεταβλητής διαφάνειας, με την οποία μπορείτε να ρυθμίζετε άμεσα το ποσοστό ηλιακής ακτινοβολίας που θέλετε να εισχωρεί στο όχημα. Όταν είναι διάφανη, μπορείτε να απολαμβάνετε τον ουρανό ακόμη και με κλειστή οροφή, ενώ όταν σκουραίνει, σάς προστατεύει από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Ο χώρος αποσκευών του roadster προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο είτε με κλειστή, είτε με ανοικτή οροφή. Χάρη στην πανοραμική οροφή Vario, οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν τη διαδρομή ακόμη και με κλειστή οροφή.

57 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 5 5

58 5 6 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Κλιματισμός και φώτα. Ένα ιδανικό κλίμα αυξάνει την οδηγική απόλαυση και συμβάλλει στην ξεκούραστη οδήγηση. Έτσι, στη νέα SLK μπορείτε να ρυθμίζετε ξεχωριστά τη θερμοκρασία ενώ το εσωτερικό να φαντάζει κομψό και στο σκοτάδι. Σύστημα κλιματισμού (βασικός εξοπλισμός). Ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία για τον οδηγό και το συνοδηγό. Οι λειτουργίες περιλαμβάνουν επίσης την ανακύκλωση αέρα με αυτόματο κλείσιμο παραθύρων και η αξιοποίηση υπολειπόμενης θερμότητας κινητήρα. Ένα σύνθετο φίλτρο (σκόνης και ενεργού άνθρακα) απομακρύνει τα μικροσωματίδια και βελτιώνει την ποιότητα του άερα. THERMOTRONIC (προαιρετικά). Το σύστημα αυτόματου κλιματισμού THERMOTRONIC ρυθμίζει τη θερμοκρασία ξεχωριστά σε κάθε πλευρά του εσωτερικού. Έτσι, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ταξιδεύουν με την επιθυμητή θερμοκρασία. Το διζωνικό σύστημα λειτουργεί πλήρως αυτοματοποιημένα με το πάτημα ενός πλήκτρου. Το THERMOTRONIC διατηρεί σταθερή την επιλεγμένη θερμοκρασία και αντλεί πληροφορίες από αισθητήρες για εξωτερικούς παράγοντες, όπως η ηλιακή ακτινοβολία, η ποιότητα και η υγρασία του αέρα. Επομένως στην SLK επικρατεί πάντα μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, γεγονός που αυξάνει αφενός την άνεση και, αφετέρου, τη συγκέντρωση του οδηγού, συμβάλλοντας στην ασφάλεια και των δύο επιβατών. Ατμοσφαιρικός φωτισμός (προαιρετικά). Ο σχεδιασμός σε κόκκινο SOLAR αναδεικνύει τα sport χαρακτηριστικά του εσωτερικού στο σκοτάδι μέσω του άμεσου φωτισμού στην κεντρική κονσόλα και τα υποβραχιόνια στις πόρτες, καθώς και του έμμεσου φωτισμού στις κεντρικές επενδύσεις των θυρών. Κατά το άνοιγμα της πόρτας, το όχημα φωτίζεται για να υποδεχθεί τον οδηγό. Μόλις κλείσει η πόρτα, το φως χαμηλώνει αυτόματα. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε πέντε βαθμίδες φωτεινότητας μέσω του COMAND Online. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός μπορεί να συμπληρωθεί προαιρετικά με το όμορφο πακέτο εσωτερικού φωτισμού. Το σύστημα κλιματισμού του βασικού εξοπλισμού φροντίζει για μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

59 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 57

60 5 8 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Καθίσματα. Τα sport καθίσματα της SLK ικανοποιούν τις υψηλότερες απαιτήσεις στα θέματα εργονομίας, άνεσης και ασφάλειας. Τα sport καθίσματα της SLK παρέχουν εξαιρετική πλευρική στήριξη και σταθεροποιούν αισθητά το σώμα του οδηγού και του συνοδηγού ακόμη και σε διαδρομές με απότομες στροφές. Την ίδια άνεση παρέχουν και σε μεγαλύτερες διαδρομές. Τα καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα αποτελούν στοιχεία ασφάλειας και μοντέρνας σχεδίασης, τα οποία με ανοικτό όχημα τονίζουν προπάντων την ποιότητα, καθώς και τη sport και στιλάτη εμφάνιση του οχήματος. Στη βασική έκδοση με ύφασμα, η επένδυση είναι αποκλειστικά μαύρη. Προαιρετικά μπορείτε να εξοπλίσετε την SLK με καθίσματα με ανάγλυφο δέρμα σε μαύρο, μπεζ «Sahara» και γκρι «Crystal» και με δέρμα Nappa σε μαύρο, κόκκινο «Bengal» και καφέ μόκας/καρυδιάς. Επιπλέον, το δέρμα στο Sport πακέτο διαθέτει κόκκινες διακοσμητικές ραφές καθώς και πρόσθετες αυλακώσεις στην επιφάνεια του καθίσματος. Λειτουργία μνήμης (προαιρετικά). Με τη λειτουργία μνήμης μπορείτε να αποθηκεύετε τις επιθυμητές ρυθμίσεις έως και για τρία διαφορετικά άτομα. Με αυτόν τον τρόπο αποθηκεύεται η θέση του καθίσματος και της πλάτης, η θέση του τιμονιού και των εξωτερικών καθρεπτών της πλευράς του οδηγού και του συνοδηγού, έχοντας τη δυνατότητα να τις ανακτήσετε απλά με το πάτημα ενός πλήκτρου. Ηλεκτρική ρύθμιση των καθισμάτων με λειτουργία μνήμης στην SLK.

61 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 59 Τα ανασχεδιασμένα καθίσματα συνδυάζουν την άνεση με την εργονομία, την ασφάλεια με τη sport αίσθηση.

62 6 0 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Επενδύσεις και διάκοσμος.

63 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 61 Η έκδοση σε μαύρο περιλαμβάνει μαύρα καθίσματα, τα οποία διατίθενται προαιρετικά σε ύφασμα ή προαιρετικά σε δέρμα, δέρμα Nappa ή δέρμα Nappa Exclusive. Οι γκρι ραφές δημιουργούν αντίθεση, αναδεικνύοντας τα καθίσματα. Στο βασικό εξοπλισμό, η κεντρική κονσόλα είναι από βουρτσισμένο αλουμίνιο και οι μεταλλικές επιφάνειες είναι χρωμιωμένες H ΜΑΥΡΟ 001 Ύφασμα 201 Δέρμα 801 Δέρμα Nappa 501 Δέρμα «Nappa Exclusive» ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ H76 Βουρτσισμένο αλουμίνιο 736 Ξύλο μελιάς μαύρο, γυαλιστερό (προαιρετικά) 731 Ξύλο καρυδιάς, σκούρο καφέ (προαιρετικά)

64 62 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Η έκδοση σε γκρι «Crystal» περιλαμβάνει καθίσματα σε γκρι «Crystal», τα οποία διατίθενται σε ανάγλυφο δέρμα. Οι μαύρες ραφές δημιουργούν αντίθεση, αναδεικνύοντας τα καθίσματα. Στο βασικό εξοπλισμό, η κεντρική κονσόλα είναι από βουρτσισμένο αλουμίνιο ενώ οι μεταλλικές επιφάνειες είναι χρωμιωμένες. H76 ΓΚΡΙ «CRYSTAL» (προαιρετικά) Δέρμα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ H76 Βουρτσισμένο αλουμίνιο 736 Ξύλο μελιάς μαύρο, γυαλιστερό (προαιρετικά) 731 Ξύλο καρυδιάς, σκούρο καφέ (προαιρετικά)

65 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 6 3 Η έκδοση σε μπεζ «Sahara» περιλαμβάνει καθίσματα σε μπεζ «Sahara», τα οποία διατίθενται σε ανάγλυφο δέρμα. Οι μαύρες ραφές δημιουργούν αντίθεση, αναδεικνύοντας τα καθίσματα. Στο βασικό εξοπλισμό, η κεντρική κονσόλα είναι από βουρτσισμένο αλουμίνιο ενώ οι μεταλλικές επιφάνειες είναι χρωμιωμένες. H76 ΜΠΕΖ «SAHARA» (προαιρετικά) Δέρμα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ H76 Βουρτσισμένο αλουμίνιο 736 Ξύλο μελιάς μαύρο, γυαλιστερό (προαιρετικά) 731 Ξύλο καρυδιάς, σκούρο καφέ (προαιρετικά)

66 6 4 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Η έκδοση σε κόκκινο «Bengal» περιλαμβάνει καθίσματα σε κόκκινο «Bengal», τα οποία διατίθενται προαιρετικά σε δέρμα Nappa ή δέρμα Nappa Exclusive. Οι μαύρες ραφές δημιουργούν αντίθεση, αναδεικνύοντας τα καθίσματα. Στο βασικό εξοπλισμό, η κεντρική κονσόλα είναι από βουρτσισμένο αλουμίνιο και οι μεταλλικές επιφάνειες είναι χρωμιωμένες. H76 ΚΟΚΚΚΙΝΟ «BENGAL» (προαιρετικά) 807 Δέρμα Nappa Δέρμα «Nappa Exclusive» ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ H76 Βουρτσισμένο αλουμίνιο 736 Ξύλο μελιάς μαύρο, γυαλιστερό (προαιρετικά) 731 Ξύλο καρυδιάς, σκούρο καφέ (προαιρετικά)

67 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 6 5 Η έκδοση σε καφέ καρυδιάς περιλαμβάνει καθίσματα σε καφέ καρυδιάς, τα οποία διατίθενται σε δέρμα Nappa ή δέρμα Nappa Exclusive. Οι επιφάνειες των καθισμάτων είναι από καφέ καρυδί και τα πλευρικά στηρίγματα από καφέ μόκας. Οι ραφές σε κίτρινο σαφράν δημιουργούν αντίθεση, αναδεικνύοντας τα καθίσματα. Στο βασικό εξοπλισμό, η κεντρική κονσόλα είναι από βουρτσισμένο αλουμίνιο και οι μεταλλικές επιφάνειες είναι χρωμιωμένες. H76 ΚΑΦΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ (προαιρετικά) 854 Δέρμα Nappa Δέρμα «Nappa Exclusive» ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ H76 Βουρτσισμένο αλουμίνιο 736 Ξύλο μελιάς μαύρο, γυαλιστερό (προαιρετικά) 731 Ξύλο καρυδιάς, σκούρο καφέ (προαιρετικά)

68 6 6 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Sport πακέτο AMG. Η sport εμφάνιση της SLK ολοκληρώνεται με το προαιρετικό Sport πακέτο AMG. Το προαιρετικό Sport πακέτο AMG προσδίδει στην SLK δυναμική εμφάνιση. Εξωτερικά διαθέτει έναν δυναμικό εμπρόσθιο προφυλακτήρα AMG με φώτα ημέρας LED και προβολείς με μαύρο περίγραμμα καθώς και ανθεκτικές πλευρικές ποδιές, σε συνδυασμό με μια χαρακτηριστική πίσω ποδιά και πίσω φώτα σε μαύρο χρώμα. Την εμφάνιση αυτή ολοκληρώνουν οι στιλβωμένες ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 225/40 R 18 εμπρός και 245/35 R 18 πίσω. Η κατά 10 mm χαμηλωμένη sport ανάρτηση καθώς και το μεγαλύτερων διαστάσεων σύστημα φρένων με διάτρητα δισκόφρενα, η επιγραφή Mercedes-Benz στις εμπρόσθιες δαγκάνες φρένων και ο sport ήχος του κινητήρα ολοκληρώνουν εντυπωσιακά το Sport πακέτο AMG. Η χαρακτηριστική πίσω ποδιά του sport πακέτου AMG. Ζάντες αλουμινίου AMG, σχεδίασης 5 ακτίνων, στιλβωμένες.

69 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 67 Το Sport πακέτο AMG προσδίδει στην SLK μοναδικό sport χαρακτήρα.

70 6 8 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Sport πακέτο AMG. Με το Sport πακέτο AMG, η SLK συνδυάζει πολυτέλεια και sport χαρακτήρα. Το sport τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με δέρμα και διακοσμητική ραφή. Το όργανο πολλαπλών ενδείξεων σε σχέδιο chequered flag. Συγχρόνως, ο σχεδιασμός του εσωτερικού στο Sport πακέτο AMG εντυπωσιάζει με τις σπορτίφ λεπτομέρειες. Δυναμική αίσθηση δημιουργεί το όργανο πολλαπλών ενδείξεων σε σχέδιο chequered flag, αλλά και το εύχρηστο δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, σε συνδυασμό με το 7G-TRONIC PLUS, το διάτρητο δέρμα και την κόκκινη διακοσμητική ραφή. Κόκκινες διακοσμητικές ραφές υπάρχουν επίσης στα ειδικής σχεδίασης καθίσματα με οριζόντιες αυλακώσεις, στα υποβραχιόνια των θυρών και της κεντρικής κονσόλας και στη φούσκα του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων. Σε συνδυασμό με τις κόκκινες ζώνες ασφαλείας, προσδίδουν ξεχωριστή εμφάνιση. Επιπλέον, τα πατάκια AMG διατίθενται αποκλειστικά σε αυτό το πακέτο.

71 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 69 Sport χαρακτήρας και δυναμισμός στο εσωτερικό της SLK χάρη στο Sport πακέτο AMG.

72 70 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση

73 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 71 designo. Οι αποκλειστικές βαφές, οι δερμάτινες επενδύσεις και ο διάκοσμος designo είναι η επιτομή της μοναδικότητας. Με το πρόγραμμα designo μπορείτε να βάλετε την προσωπική σας πινελιά στην SLK. Η επεξεργασία των προσεκτικά επιλεγμένων υλικών διεξάγεται με χειρουργική ακρίβεια, έτσι ώστε να δημοιυργείται ένα μοναδικό έργο τέχνης. Η μονόχρωμη ή δίχρωμη δερμάτινη επένδυση με τη χαρακτηριστική σχεδίαση των καθισμάτων και των κεντρικών επενδύσεων θυρών σάς δίνουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 11 αποκλειστικών αποχρώσεων. Τα εναρμονισμένα στοιχεία διάκοσμου designo, π.χ. το δέρμα σε μαύρο designo ή/και στο εκάστοτε χρώμα επένδυσης, το ιδιαίτερα λαμπερό μαύρο «Piano» ρουν πολυάριθμες δυνατότητες εξατομικευμένης διαμόρφωσης. Το πακέτο designo για το εσωτερικό ολοκληρώνεται με το αποκλειστικό πλαίσιο παραθύρων designo σε ανθρακί Alcantara καθώς τις κόκκινες ή ασημί ζώνες ασφαλείας. Στο πρόγραμμα designo προστίθενται πέντε μοναδικές βαφές, εκ των οποίων οι δύο είναι ματ (αναμένεται να διατίθεται από το 3 ο τρίμηνο 2011). ή τα ανθρακονήματα στο sport πακέτο AMG προσφέ- Διάκοσμος σε designo μαύρο «Piano» (κωδικός W69).

74 72 Κινητήρες & ανάρτηση Ασφάλεια Άνεση Βασικός εξοπλισμός Επιλογές. Σύστημα εφίστασης προσοχής ATTENTION ASSIST. Ηλεκτρικό φρένο στάθμευσης. Πολυελλειψοειδείς προβολείς, φώτα ημέρας και προβολείς ομίχλης. Σύστημα κλιματισμού. Πίσω φώτα τεχνολογίας LED. Οροφή Vario.

75 Εξοπλισμός Υπηρεσίες Δεδομένα & χρώματα 73 Ηχοσύστημα Audio 20 CD. Εργονομικά sport καθίσματα. Sport τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Θύρα USB και υποδοχή Aux-in στην κεντρική κονσόλα. Μαρσπιέ από ανοξείδωτο χάλυβα. Μονάδα χειρισμού οροφής και κεντρικό χειριστήριο.

C-Class Saloon και Estate.

C-Class Saloon και Estate. C-Class Saloon και Estate. αταφέρνει άνετα: με αλαζονικό ύφος, η νέα γενιά της C-Class χαράσσει το δρόμο της. ανή απόδειξη, ότι η χρηστικότητα δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι ανιαρή. Σας συνα φυλακτήρες.

Διαβάστε περισσότερα

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake.

Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. Η CLS-Class. Coupé και Shooting Brake. εί τους κανόνες, μένει πίσω από τις τάσεις. Όποιος υιοθετεί το κατεστημένο, δεν πρόκε Brake που σαρώνει το δρόμο στο πέρασμά της. Γίνετε κι εσείς κυνηγοί. Με ελαστικούς

Διαβάστε περισσότερα

λονίζει: το βλέμμα σας, την καρδιά σας, τις προσδοκίες σας από την Mercedes-Benz. Η α και δεν συμβιβάζεται. Σχεδίαση εμπνευσμένη από το μέλλον:

λονίζει: το βλέμμα σας, την καρδιά σας, τις προσδοκίες σας από την Mercedes-Benz. Η α και δεν συμβιβάζεται. Σχεδίαση εμπνευσμένη από το μέλλον: Η A-Class. λονίζει: το βλέμμα σας, την καρδιά σας, τις προσδοκίες σας από την Mercedes-Benz. Η α και δεν συμβιβάζεται. Σχεδίαση εμπνευσμένη από το μέλλον: Δεδομένη. Ασυγκράτητ όβει την ανάσα. Επιβιβαστείτε

Διαβάστε περισσότερα

E-Class. Saloon και Estate.

E-Class. Saloon και Estate. E-Class. Saloon και Estate. Μαγεία. Saloon. Σκοπός της νέας E-Class είναι να σας διευκολύνει. Ο βασικός εξοπλισμός της έκδοσης Saloon εντυπωσιάζει από όλες τις απόψεις. Ενώ η γραμμή εξοπλισμού ELEGANCE,

Διαβάστε περισσότερα

Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι!

Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι! CLA-Class. Νέα CLA. Μη συμβιβάζεσαι! Ξεχάστε όσα έχετε συνηθίσει να βλέπετε: η νέα CLA καταργεί όλους τους κανόνες, εκτός από τους κανόνες αισθητικής. Η επιβλητική μάσκα ψυγείου, η γεμάτη ενέργεια σιλουέτα

Διαβάστε περισσότερα

E-Class Saloon και Estate.

E-Class Saloon και Estate. E-Class Saloon και Estate. λα αυτά μιλάει την εντελώς προσωπική της γλώσσα. Το εμπρόσθιο τμήμα δύν φάλαιο. Καλώς ήλθατε στο σπίτι σας. E-Class Saloon. Προαιρετικά μπορεί να σι θα γίνει ο ιδανικός συντροφός

Διαβάστε περισσότερα

C - Class Saloon και Estate.

C - Class Saloon και Estate. C - Class Saloon και Estate. «Οδηγική απόλαυση, σχεδίαση, ασφάλεια. Η C - Class είναι μία πραγματική Mercedes. Ζήστε την εμπειρία.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H C - Class. 3 Ευελιξία 12 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εξοπλισμός 28 CL 500 28 CL 500 4MATIC 30 CL 600 32 Βασικός εξοπλισμός 34 Προαιρετικός εξοπλισμός 35 Ζάντες αλουμινίου 36.

Εξοπλισμός 28 CL 500 28 CL 500 4MATIC 30 CL 600 32 Βασικός εξοπλισμός 34 Προαιρετικός εξοπλισμός 35 Ζάντες αλουμινίου 36. CL - Class. Περιεχόμενα. H CL. 1 Ευελιξία 2 Αποδοτικότητα 4 Κινητήρας V8 6 Κινητήρας V12 8 Ανάρτηση 10 Μόνιμη τετρακίνηση 4MATIC 12 Άνεση 14 Cockpit 14 Άνεση καθισμάτων 16 Ασφάλεια 18 Ασφαλής οδήγηση 18

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche H A - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H A - Class. 1 Εξωτερική σχεδίαση 6 Ευελιξία 14 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche H B - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που ψάχνουν το τέλειο.» Dr. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H B-Class. 1 Εξωτερική σχεδίαση 4 Ευελιξία 14 Αποδοτικότητα

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το καλύτερο.» Δр. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το καλύτερο.» Δр. Dieter Zetsche Η M - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το καλύτερο.» Δр. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H νέα γενιά M - Class. 4 Εξωτερική σχεδίαση 8 Ευελιξία

Διαβάστε περισσότερα

Από την παραγωγή ονείρων της Mercedes - Benz.

Από την παραγωγή ονείρων της Mercedes - Benz. SLK - Class. Από την παραγωγή ονείρων της Mercedes - Benz. Περιεχόμενα. H SLK.4 Ευελιξία6 Σχεδίαση εξωτερικού6 Δυναμική οδήγησης14 Μεταλλική οροφή16 Αποδοτικότητα18 Βενζινοκινητήρες20 Κιβώτια ταχυτήτων24

Διαβάστε περισσότερα

Audi A3. Vorsprung durch Technik

Audi A3. Vorsprung durch Technik A3 Audi A3 Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A3 Τεχνολογία 28 Απόδοση και οικονομία Audi 38 quattro 30 Audi ultra 40 Audi drive select 32 TFSI 42 MMI Multi Media Interface 34 TDI

Διαβάστε περισσότερα

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE.

Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Via no. TREND, AMBIENTE και AVANTGARDE. Το Viano 3 Το Via no. Ελευθερία κινήσεων για μια ζωή. Περιεχόμενα. Ένα «μικρό» θαύμα. Πρωτοποριακή σχεδίαση. Το Viano άνετο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

A5 S5 Coupé Cabriolet Audi A5 Coupé Cabriolet Audi S5 Coupé Cabriolet

A5 S5 Coupé Cabriolet Audi A5 Coupé Cabriolet Audi S5 Coupé Cabriolet Εξοπλισμοί Audi A5 Coupé/A5 Cabriolet/S5 Coupé/S5 Cabriolet Θέρμανση καθισμάτων εμπρός 107 Θέρμανση καθισμάτων εμπρός και πίσω 107 Θύρα Bluetooth 112 Κάλυμμα εξωτερικού καθρέπτη 105 Κανονικά καθίσματα

Διαβάστε περισσότερα

On: Άνεση. Off: Καθημερινότητα.

On: Άνεση. Off: Καθημερινότητα. Η M-Class. On: Άνεση. Off: Καθημερινότητα. Η M-Class μπαίνει σε «λειτουργία άνεσης» πριν ακόμη εκκινήσετε τον κινητήρα. Χάρη στη μεγάλη ευρυχωρία και τα πολυτελή υλικά, νιώθετε αμέσως την αίσθηση άνεσης.

Διαβάστε περισσότερα

Το Vito. Επ ι β α τ ι κ ή έκδ ο σ η.

Το Vito. Επ ι β α τ ι κ ή έκδ ο σ η. Το Vito. Επ ι β α τ ι κ ή έκδ ο σ η. Περιε χόμε να. Vito Επιβατική έκδοση 4 Εσωτερικός χώρος 10 Ευελιξία 10 Άνεση και λειτουργικότητα 12 Ειδικά μοντέλα 14 Vito CREW 14 Vito SHUTTLE 16 Τεχνολογία 18 Κινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32

Εσωτερικό designo 24. Εξοπλισμός 26 Βασικός εξοπλισμός 26 Προαιρετικός εξοπλισμός 28 Ζάντες αλουμινίου 32 CLS - Class. Περιεχόμενα. H CLS - Class 1 Εξωτερική σχεδίαση 4 Ευελιξία 6 Αποδοτικότητα 6 Πετρελαιοκινητήρες 8 Βενζινοκινητήρες 10 AIRMATIC 12 Κιβώτια ταχυτήτων 14 Ασφάλεια 16 Σύστημα φωτισμού στροφών

Διαβάστε περισσότερα

To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές.

To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές. Σελίδα 1 Η νέα Mercedes-Benz C-Class To καλύτερο δεν έχει εναλλακτικές. Με την ολοκαίνουργια C-Class ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της Mercedes-Benz και δημιουργούνται νέα πρότυπα στην

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Η CLC - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H CLC. 3 Σχεδίαση 4 Ευελιξία 12 Βενζινοκινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche

«Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Η CLC - Class. «Η φιλοσοφία μας είναι πολύ απλή : δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για ανθρώπους που απαιτούν το τέλειο.» Δρ. Dieter Zetsche Περιεχόμενα. H CLC. 1 Σχεδίαση 4 Ευελιξία 12 Πετρελαιοκινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

Audi A1. Audi Vorsprung durch Technik

Audi A1. Audi Vorsprung durch Technik A1 Audi A1 Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα 16 Με μια ματιά Τεχνολογία Σελίδα 4 Η εμπειρία Audi A1 28 TFSI /TDI 30 Infotainment και Connectivity Σελίδα 31 32 Ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης/ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik A4 Audi A4 A4 Avant A4 allroad quattro Audi S4 S4 Avant Audi Vorsprung durch Technik Σελίδα Με μία ματιά 4 Audi A4 Sedan και A4 Avant 26 Audi A4 allroad quattro 36 Audi S4 Sedan και S4 Avant Τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Χρωματισμοί και υλικά 28 Χρώματα εξωτερικής βαφής 28 Επενδύσεις και διάκοσμοι εσωτερικού 29 Δυνατότητες συνδυασμών 30. Τεχνικά χαρακτηριστικά 31

Χρωματισμοί και υλικά 28 Χρώματα εξωτερικής βαφής 28 Επενδύσεις και διάκοσμοι εσωτερικού 29 Δυνατότητες συνδυασμών 30. Τεχνικά χαρακτηριστικά 31 GLK - Class. Περιεχόμενα. H GLK. 1 Σχεδίαση 2 Άνεση 6 Cockpit 6 Εσωτερικό 8 Ευελιξία 10 Δυνατότητες εκτός δρόμου 10 Αποδοτικότητα 12 Κινητήρες 14 Ασφάλεια 16 Εξοπλισμός 18 Οπτικό πακέτο Off - road 18 Εξωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ευτυχία κρύβεται στην οδήγηση.

Η ευτυχία κρύβεται στην οδήγηση. E-Class. Saloon. Προσωπικός απολογισμός: Η ευτυχία κρύβεται στην οδήγηση. Από την εντύπωση της πρώτης ματιάς μέχρι το ρίγος στις άκρες των δαχτύλων από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της γνωριμίας

Διαβάστε περισσότερα

Η BMW ΣΕΙΡΑ. ΤΡΙΘΥΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΘΥΡΗ. BMW EfficientDynamics Λιγότεροι ρύποι. Μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. BMW Σειρά Τρίθυρη Πεντάθυρη

Η BMW ΣΕΙΡΑ. ΤΡΙΘΥΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΘΥΡΗ. BMW EfficientDynamics Λιγότεροι ρύποι. Μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. BMW Σειρά Τρίθυρη Πεντάθυρη BMW Σειρά Τρίθυρη Πεντάθυρη www.bmw.gr Η BMW ΣΕΙΡΑ. ΤΡΙΘΥΡΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΘΥΡΗ. BMW EfficientDynamics Λιγότεροι ρύποι. Μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. Sheer Driving Pleasure BMW EfficientDynamics Λιγότεροι ρύποι.

Διαβάστε περισσότερα

The pulse of a new generation

The pulse of a new generation Η νέα A-Class The pulse of a new generation Με τη νέα A-Class, η Mercedes-Benz ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία compact: σχεδιασμός που προκαλεί έντονη συγκίνηση, με ισχυρούς κινητήρες από 80 kw

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι.

Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Το νέο Actros. Διεθνείς και εθνικές μεταφορές. 18 26 τόνοι. Η εφαρμογή ipad για το νέο Actros. Κάνετε λήψη τώρα. Ανακαλύψτε το νέο Actros εν κινήσει. Με τη νέα εφαρμογή για ipad θα δείτε ενδιαφέρουσες

Διαβάστε περισσότερα

Εξοπλισμός 22 Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός 22 Γνήσια αξεσουάρ 27 Επενδύσεις καθισμάτων 28 Βαφές αμαξώματος 29

Εξοπλισμός 22 Βασικός και προαιρετικός εξοπλισμός 22 Γνήσια αξεσουάρ 27 Επενδύσεις καθισμάτων 28 Βαφές αμαξώματος 29 Sprinter Van Περιε χόμ ε να. Sprinter με καρότσα 4 Φόρτωση και λειτουργικότητα 6 Van με παράθυρα (δεν διατίθεται στην Ελλάδα) 8 Λύσεις ειδικών υπερκατασκευών/ επαγγελματική τεχνογνωσία 10 Εσωτερικό 12

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Vito Tourer. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει.

Το νέο Vito Tourer. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Το νέο Vito Tourer. Το νέο Vito Tourer. Θέλει, μπορεί και το πετυχαίνει. Βρίσκεστε πάντα σε ετοιμότητα; Είστε αποφασιστικός στην εργασία σας; Σας αρέσουν οι προκλήσεις; Εάν ναι, τότε αξίζετε ένα όχημα

Διαβάστε περισσότερα