Κλάδος Μεγάλων Οδηγών 2014

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κλάδος Μεγάλων Οδηγών 2014"

Transcript

1 Κλάδος Μεγάλων Οδηγών 2014

2 Το τραγούδι του Κλάδου Μ.Ο. Ξεκινώ για την ζωή κι ο ήλιος μου φωτίζει μια καινούργια χαραυγή για μένα τώρα αρχίζει. Πίστη έχω στη ζωή με ιδανικά πλασμένη και βαθειά μεσ στην ψυχή μια δύναμη με οδηγεί μπροστά. Το Υπηρετείν σα σύμβολο μου δίνει νόημα, σκοπό, χαρά, το κρατώ ψηλά και στην προσφορά βρίσκω της ζωής την ομορφιά. Μαζί μας έλα Αν είν η μέρα σου πολύ μικρή πολλά εκείνα που δεν έχεις δει σ ονειρεμένους πύργους αν δεν έχεις ανεβεί. Χρωμάτων ήχους αν δεν άκουσες κι ανάσα ανέμου αν δεν άγγιξες τότε τον δρόμο μας ακόμα δεν περπάτησες. Μαζί μας έλα, στης γης τα σύνορα νύχτα και μέρα, πάνω απ τα σύννεφα ζήσε το σήμερα μαζί μας έλα! Οδηγισμός σημαίνει συντροφιά και βράδια κάτω από ξαστεριά κράτα το χέρι μου σφιχτά να νιώθω σιγουριά. Χαμένους μύθους ζωντανεύουμε και νέους δρόμους ανιχνεύουμε ζωή οδηγική εμείς προσφέρουμε. Μαζί μας έλα Μαζί στoυς Μ.Ο. Με ρωτάς τι μπορείς στη ζωή σου να βρεις που να γίνει για σένα όνειρο και σκοπός. Πριν ο ήλιος να δύσει θα σου πω ποια είν η λύση με το χάραμα γίνεσαι Μεγάλος Οδηγός. Μαζί με δεσμούς γερούς μαζί στους Μεγάλους Οδηγούς. Με ρωτάς τι είναι αυτό που να πάντα σωστό και μπορεί να σου δίνει ηρεμία, χαρά. Πριν ο ήλιος να δύσει θα σου πω ποια είναι η λύση το μυστικό αν ψάχνεις λέγεται προσφορά. Μαζί με δεσμούς γερούς μαζί στους Μεγάλους Οδηγούς. Με το τριφύλλι Με το τριφύλλι γίναμε φίλοι σε κάθε λύπη και χαρά έχουμε κέφι έστω και αν βρέχει συχνά στη βαρυχειμωνιά. Γιατί σαν θέλεις να γενείς και συ οδηγός να προχωρείς παντού και πάντοτε εμπρός με ψυχραιμία, αισιοδοξία και ευθυμία στην καρδιά εάν τα έχεις αυτά τα τρία προχώρησε πιο θαρρετά. Έχε το πρόσωπο σου πάντα γελαστό Και προχωρώντας έλα να βρεις το σωστό. Με το τριφύλλι γίναμε φίλοι σε κάθε λύπη και χαρά

3 Στην κατασκήνωση Στην κατασκήνωση στις εκδρομές παιδιά στου στρατοπέδου γύρω γύρω τη φωτιά μακριά απ την πόλη και απάνω στα βουνά τραγουδάμε με χαρά. Να η ζωή που δεν την νιώθει όποιος δεν έζησε μαζί μας όποιος δεν είδε τη ζωή μας πάνω στα ψηλά βουνά. Πάλι θα φύγουμε να βρούμε τη χαρά κει που δεν βρίσκεται ανθρώπου πατησιά στ Αγριολύμπου και στην Οίτη στις πλαγιές στα λαγκάδια, στις κορφές. Να η ζωή που δεν την νιώθει όποιος δεν έζησε μαζί μας όποιος δεν είδε τη ζωή μας πάνω στα ψηλά βουνά. Φτιάξτε μια γέφυρα και να ναι η ευτυχία παντοτινή. Φτιάξτε μια γέφυρα φτιάξτε μια γέφυρα μεγάλη να γεφυρώσουμε το χάσμα της ζωής Φτιάξτε μια γέφυρα φτιάξτε μια γέφυρα και πάλι την αδικία κανείς δεν πρέπει να δεχτεί. Σε σας θα παραδώσουμε σκυτάλη σε σας θα εμπιστευτούμε τη ζωή προσπάθεια να κάνετε μεγάλη για να ρθει η χαρά σ όλη τη γη. Φτιάξτε μια γέφυρα... Αγαπώ τη ζωή Η μέρα αρχίζει λαμπρός ουρανός χαρά φτερουγίζει σε όλους εμπρός (τραγούδι ας ηχήσει αγαπώ τη ζωή κορφές ψηλές μας καρτερούν Οδηγοί Οδηγοί). x2 Ποτέ μην διστάσεις να φτάσεις ψηλά εκεί σε προσμένει τρανή μια χαρά (τον Νόμο σαν έχεις παντού οδηγό θα βρίσκεις πάντα στη ζωή το σκοπό το σκοπό) x2 Και όταν θα κλείσεις τη μέρα απλά σκεπή σου τ αστέρια θα έχεις λαμπρά (στα χείλη ας ηχήσει αγαπώ τη ζωή κορφές ψηλές μας καρτερούν Οδηγοί Οδηγοί) x2 Εσείς που τώρα φτιάχνετε το αύριο παιδιά όλης της γης με ξεγνοιασιά κρατήστε της ζωής σας το πηδάλιο χαράξτε την πορεία σας σωστά. Φτιάξτε μια γέφυρα φτιάξτε μια γέφυρα μεγάλη να γεφυρώσουμε το χάσμα της ζωής Φτιάξτε μια γέφυρα φτιάξτε μια γέφυρα και πάλι την αδικία κανείς δεν πρέπει να δεχτεί. Να πλάσετε ένα κόσμο δίχως πόνο να δώσετε ζωή αληθινή χαρά να βασιλεύει αυτή μόνο

4 Διπλός σκοπός Διπλός σκοπός ας αντηχήσει τώρα στης λευτεριάς το σύμβολο μπροστά. Κι ας ευχηθούμε μέσα απ την καρδιά μας τη δόξα να χει πάντα συντροφιά. Λευκή σαν όνειρο γαλάζια ωραία κάθε σου αντίκρισμα καρδιάς παλμοί πάντα τρισένδοξη ελληνική σημαία το καμάρι του Έλληνα της πατρίδας μας η τιμή. Για την καινούργια τη μέρα Ήλιος βγαίνει ψηλά νέα μέρα αρχινά ξύπνα γοργά Στης αυγής τη δροσιά τραγουδούν τα πουλιά ξύπνα γοργά Για την καινούρια μέρα τον καθαρό τον αγέρα ουράνιε μας Πατέρα, σ ευχαριστώ Θεέ που μας κοιτάζεις Θεέ που μας κοιτάζεις από ψηλά και τούτη την ημέρα δώσε χαρά. Οδήγησε μας πάντα προς το καλό και στη ζωή μας δώσε ένα σκοπό. Δόξα σοι Κύριε Δόξα σοι Κύριε, Δόξα σοι Κύριε Δόξα σοι. Για την καινούργια τη μέρα, τον καθαρό τον αέρα Ουράνιε μας Πατέρα Σ ευχαριστώ. Προσευχές φαγητού Α. Για του ήλιου το φως Θεέ σε υμνώ για το γεύμα αυτό Σ ευχαριστώ Β. Για το φαΐ για τη χαρά Σ ευχαριστώ Θεέ. Πρωινό τραγούδι Για το βουνό πηγαίνω κι ανεβαίνω κι ανεβαίνω για το βουνό πηγαίνω κι όλο πάω και τραγουδώ. Δεν φοβάμαι το δρόμο πάω τον ήλιο να δω (2) Μαγιάτικη είν η μέρα καλημέρα, καλημέρα μαγιάτικη είν η μέρα κι όλο πάω και τραγουδώ. Δεν φοβάμαι το δρόμο πάω τον ήλιο να δω (2) Τ αηδόνια μου είναι φίλοι και το πράσινο τριφύλλι Τ αηδόνια μου είναι φίλοι και μαζί τους τραγουδώ Δεν φοβάμαι το δρόμο πάω τον ήλιο να δω δεν φοβάμαι το δρόμο πάω τον ήλιο να δω.

5 Στην κορφή Στην κορφή πάνω εκεί ψηλά δες ο ήλιος πως γελάει στην κορφή πάνω εκεί ψηλά δες το αγέρι πως φυσά. Και σαν φτάσω εκεί ψηλά όλη η πλάση μ αγκαλιάζει με γεμίζει πολλή χαρά όταν φτάσω εκεί ψηλά. Το αστεράκι Πάντα ψηλά σαν κοιτάζεις, μες στο σκοτάδι θα δεις ένα μικρό αστεράκι για να οδηγηθείς. Θέ να σου δείχνει το δρόμο, στο νότο και στο βορρά και όταν το δεις μην φοβάσαι όλα θα πάνε καλά. Θάρρος Οδηγέ μου, σφίξε την καρδιά πάρε ευθύς το δρόμο, δίχως ακεφιά. Κι όταν το σκοτάδι, γύρω σου χαθεί η ζωή μπροστά σου, θα λάμψει χαρωπή. Γιολαριό, γιολαριό.. Σιωπητήριο Σιωπηλή, απαλή στα βουνά πέφτει νύχτα βαθιά στοργικά ο Θεός μας φυλά. Μεσ τη νυχτιά Μες τη νυχτιά όνειρα έρχονται σε με γλυκά, Μες τη νυχτιά ο Θεός μου με φυλά. Έχω ανάλαφρη ψυχή, Όνειρα έρχονται σε με γλυκά, Λέω θερμά μια προσευχή Κι ο Θεός μου με φυλά. Κι αν κουράστηκα πολύ, όνειρα έρχονται σε με γλυκά, θα ναι η νύχτα μου απαλή κι ο θεός μου με φυλά. Εκεί που πας Εκεί που πας είναι φως και γαλήνη πράσινα δέντρα σκιά. Εκεί που πας θε να νοιώσεις ειρήνη ψάλλουν για σε τα πουλιά. Είν η ζωή χαρά, ομορφιά, σαν δεν είσαι μοναχός έλα να βρεις χαρά, ξενοιασιά για τα νιάτα είν η ζωή. Εκεί που πας θα βρεις κύμα και αλμύρα έρημη θα ναι η ακτή. Εκεί που πας στ ακρογιάλια τριγύρα γλάροι θα παίζουν λευκοί. Είν η ζωή χαρά, ομορφιά, σαν δεν είσαι μοναχός έλα να βρεις χαρά, ξενοιασιά για τα νιάτα είν η ζωή. Εκεί που πας θα ναι κρύος αγέρας μεσ τα κλαδιά θα φυσά. Εκεί που πας ο αχός της φλογέρας θ αντιλαλεί στα βουνά. Είν η ζωή χαρά, ομορφιά, σαν δεν είσαι μοναχός έλα να βρεις χαρά, ξενοιασιά για τα νιάτα είν η ζωή.

6 Πάνω από τα κύματα Πάνω απ τα κύματα γλάροι πετούνε και τα γοργά κουπιά όλο κτυπούν. Μέσα στη θάλασσα βαθειά βουτούνε το γλαροπέταγμα ακολουθούν. Στα ξάρτια Στα ξάρτια ψηλά, στους φάρους και μεσ τα λιμάνια, παντού τριγυρνά ο ναύτης παντοτινά. Σαν το γλάρο μας καμαρωμένος Και πατώντας σχοινί το σχοινί, τα πανιά του λύνει αντρειωμένος γρήγορος σαν την αστραπή. Στα ξάρτια ψηλά, στους φάρους και μεσ τα λιμάνια, παντού τριγυρνά ο ναύτης παντοτινά. Και παντού και πάντα ταξιδεύει με βοριά, τρικυμία στ ανοικτά, μέρα νύχτα όλο κινδυνεύει στο τιμόνι του ξαγρυπνά. Στα ξάρτια ψηλά, στους φάρους και μεσ τα λιμάνια, παντού τριγυρνά ο ναύτης παντοτινά. Σ αφρισμένα ακρογιάλια Σ αμμουδιές οι ψαράδες που την τράτα τραβούν κάθε κόπο ξεχνάνε σιγανά τραγουδούν. Γιαλό, γιαλό η βάρκα κυλάει γιαλό γιαλό με πρίμο καιρό. Και τα ψάρια ασημένια σπαρταρούν στη ακτή είν ο βιός των ψαράδων θησαυρός και ζωή. Γιαλό, γιαλό η βάρκα κυλάει γιαλό γιαλό με πρίμο καιρό. Και σαν βγει το φεγγάρι και τ αστέρια κρυφτούν τη γαλήνη της νύκτας τα κουπιά μας ξυπνούν Γιαλό, γιαλό η βάρκα κυλάει γιαλό γιαλό με πρίμο καιρό. Μας λένε τρελούς Μας λένε τρελούς μες την πόλη γιατί γυρνάμε στα βουνά στα βουνά. Μας λένε πως είμαστε όλοι πλασμένοι για την ερημιά, ερημιά. Δεν ξέρουν πως μακριά απ την πόλη, μες τα βουνά είν η ζωή. (2) Βουνίσιος αέρας μας παίρνει, μας ανεβάζει πιο ψηλά, πιο ψηλά. Μας κάνει πνευμόνια ατσαλένια, χέρια και πόδια πιο γερά, πιο γερά. Για ν ανεβούμε όλοι επάνω στα καταπράσινα βουνά. (2) Σ αφρισμένα ακρογιάλια με γαλάζια νερά βγαίνουν τα πυροφάνια κάθε βράδυ αργά. Γιαλό, γιαλό η βάρκα κυλάει γιαλό γιαλό με πρίμο καιρό.

7 Οδηγικό έχω πνεύμα Οδηγικό έχω πνεύμα μες το μυαλό(3) Οδηγικό έχω πνεύμα μες το μυαλό μες το μυαλό όσο ζω. Οδηγικό έχω πνεύμα μες την καρδιά(3) Οδηγικό έχω πνεύμα μες την καρδιά μες την καρδιά όσο ζω. Οδηγικό έχω πνεύμα τριγύρω μου (3) Οδηγικό έχω πνεύμα τριγύρω μου τριγύρω μου όσο ζω. Οδηγικό έχω πνεύμα μες το μυαλό, μες την καρδιά, τριγύρω μου Οδηγικό έχω πνεύμα στο είναι μου στο είναι μου όσο ζω. Όλο για πιο ψηλά ανεβάσματα Προχωρούμε ενωμένοι όλο για πιο ψηλά ανεβάσματα προχωρούμε μ ένα μας στόχο την αγάπη στην καρδιά. (x2) Ο στόχος είναι αδελφοσύνη όλο για πιο ψηλά ανεβάσματα μ ένα μέσο μονάχα ένα την αγάπη στην καρδιά. (x2) Χέρι-χέρι, πλάι-πλάι όλο για πιο ψηλά ανεβάσματα ο ένας πάντα δίπλα στον άλλο και όλοι πάντοτε μαζί. (x2) Η φιλία ένας σπόρος όλο για πιο ψηλά ανεβάσματα θα βλαστήσει εκεί μονάχα όπου η αγάπη κυβερνά. (x2) Χαμογέλα μη φοβάσαι όλο για πιο ψηλά ανεβάσματα γιατί το γέλιο όταν ανθίσει ο ήλιος λάμπει στην καρδιά. (x2) Εσύ μπορείς Αν δεν μπορείς, αν δεν μπορείς, τον κόσμο να αλλάξεις σε μια μέρα, αν δεν μπορείς, αν δεν μπορείς, στην γη αυτή γαλήνη για να βρεις. Μάθε λοιπόν εσύ μπορείς να δώσεις το παράδειγμα στους γύρω, μάθε λοιπόν εσύ μπορείς μια πράξη καλοσύνης να σκεφτείς. Αν δεν μπορείς, αν δεν μπορείς, τη νύχτα να αλλάξεις να ναι μέρα, δειξ ανθρωπιά εσύ μπορείς και κοίτα το καλό να ακολουθείς. Μάθε λοιπόν εσύ μπορείς, να κάνεις ένα τίμιο αγώνα, μάθε λοιπόν εσύ μπορείς τον κόσμο τον κακό να απαρνηθείς. Αν δεν μπορείς, αν δεν μπορείς, τον κόσμο να αλλάξεις σε μια μέρα, φέρσου σωστά εσύ μπορείς, κι έτσι την αγάπη θε να βρεις. Μάθε λοιπόν εσύ μπορείς, σωστά σ αυτό τον κόσμο να βαδίσεις, μάθε λοιπόν εσύ μπορείς, και τ άλλα τα παιδιά να οδηγήσεις. Μάθε λοιπόν εσύ μπορείς, σωστά σ αυτό τον κόσμο να βαδίσεις, μάθε λοιπόν εσύ μπορείς, της γης την ομορφιά να αντικρίσεις.

8 Στη φωτιά μας Στη φωτιά μας, στη φωτιά μας, Πλησιάστε, πλησιάστε, Στο σκοτάδι, στο σκοτάδι, Κι ευτυχείς τραγουδάτε. Όλη τη μέρα παίξαμε μονάχοι το φαΐ μας μαγειρέψαμε και τώρα γελώντας και τραγουδώντας γυρνάμε από τις εκδρομές. Ιπι ό, ιπι ό, ιπι ό, ιπι ό, Το φεγγάρι κοιτάζει χλωμό Μια μονή γραμμή που στο δρόμο προχωρεί και λέει αυτοί θα ν Οδηγοί. Ο κούκος Ο αέρας μουρμουρίζει μεσ από τα κλαδιά και πέρα απαντάει του κούκου η λαλιά Κου κου κου κου του ίτ του ίτ του ου Το τριζόνι Άκου το τριζόνι μεσ τη σιγαλιά Κρι κρι κρι κε τι κρί κρρρ ρά Παγκόσμιος Οδηγικός Ύμνος Από το νότο πέρα στο Βορρά σε καθάριο ουρανό Θ ανέβει το τραγούδι μας ψηλά χελιδόνι Πρωινό Γιατί μας τραγουδούν φωνές από όλη τη γη μας κρατεί μια πνοή σ αγαπούμε ζωή σαν Οδηγοί. Φωτίζει το χρυσό τριφύλλι μας φλόγα ολόρθη και πιστή τα δυο τ αστέρια δείχνουν το διπλό το δρόμο που η καρδιά ζητεί. Μελίσσια εμείς ακούραστα περιβόλι ολόδροσο η γη μ αρχηγό τη χαρά χέρια δώστε γερά σαν Οδηγοί. Γέλα-γέλα Γέλα, γέλα, γέλα, γέλα, μεσ τα δάση, στα βουνά, ο καλός καιρός θα ξανάρθει χα χα χα, γέλα εσύ ξανά. Σαν γυρνάμε από τις εκδρομές Σαν γυρνάμε από τις εκδρομές μας με το σάκο στην πλάτη αδειανό με το βήμα γοργό και έναν εύθυμο σκοπό προχωράμε μέσ το δειλινό.

9 Το τραγούδι του αποχωρισμού Γιατί πρέπει να φύγουμε χωρίς ελπίδα πια πως θα ξανανταμώσουμε και πάλι με χαρά. Ποτέ δεν χωριζόμαστε για πάντοτε παιδιά μα θα ξαναβλεπόμαστε, αδέρφια μου συχνά. Παλιό και ωραίο παρελθόν που ζήσαμε μαζί ας μείνει για παράδειγμα στη νέα μας ζωή. Ποτέ δεν χωριζόμαστε για πάντοτε παιδιά μα θα ξαναβλεπόμαστε, αδέρφια μου συχνά. Και τώρα ας ενώσουμε τα χέρια όλοι μαζί και αλυσίδα ας πλέξουμε αγάπης δυνατή. Ποτέ δεν χωριζόμαστε για πάντοτε παιδιά μα θα ξαναβλεπόμαστε, αδέρφια μου συχνά. Ο κρίκος Είν ένας κρίκος γερός δυνατός όπως ο κύκλος απόψε αυτός που μας ενώνει σε νέα ζωή και έχει το Νόμο πνοή. Ένας Νόμος φωτίζει κάθε του βίου πτυχή ένα γέλιο κάνει καθένα ευτυχή. Τι για για τι για για τι για για ο για για ο Θυμήσου Θυμήσου όπου πας στιγμές χαράς, στιγμές χαράς μαζί με μας στον κύκλο της πυράς. Περιπέτειες ωραίες, αναμνήσεις ζωηρές ονείρου σκιές φιλίες νέες αγνές, χρυσές, γερές. Θυμήσου όπου πας στιγμές χαράς, στιγμές χαράς μαζί με μας στον κύκλο της πυράς. Τα πουλιά κελαηδούν μαζί μας παίζουν τ άστρα με το φως στην πρωινή την προσευχή μας χαιρόταν κι ο Θεός. Θυμήσου όπου πας στιγμές χαράς.. Χρυσαφένιες ηλιαχτίδες σε γαλάζιους ουρανούς για μας της φύσης οι σελίδες σε τόνους γιορτινούς. Θυμήσου όπου πας στιγμές χαράς

10

e-mail: seo@seo.gr http://www.seo.gr

e-mail: seo@seo.gr http://www.seo.gr ΤΟ ΤΡΑΓΟΥ Ι ΜΑΣ Τραγούδι, αγάπη, δουλειά, προσφορά, Στους γύρω σκορπάµε µας λένε Πουλιά Έλα κι εσύ µαζί µ εµάς στη συντροφιά της Ξενοιασιάς Προχώρα µπρος, κοίτα µπροστά και η ζωή Χαµογελά Τριγύρω η Φύση

Διαβάστε περισσότερα

Tο καλύτερο καλοκαίρι μου! - Θοδωρή Φριλίγκου (Α Βραβείο)

Tο καλύτερο καλοκαίρι μου! - Θοδωρή Φριλίγκου (Α Βραβείο) Tο καλύτερο καλοκαίρι μου! - Θοδωρή Φριλίγκου (Α Βραβείο) Φέτος το καλοκαίρι πέρασα πολύ ωραία και θα σας το εξηγήσω πολύ καλά! Για πρώτη φορά, μόλις τέλειωσαν τα σχολεία, μετά από λίγες μέρες με πήρε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ O ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ ΟΡΦΕΑΣ. Είπα, κανείς μη, μ ακλουθήσει, μόνος. Θα πάω, κι αν θα γυρίσω, πάλι μόνος.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ O ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ ΟΡΦΕΑΣ. Είπα, κανείς μη, μ ακλουθήσει, μόνος. Θα πάω, κι αν θα γυρίσω, πάλι μόνος. 1 ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ O ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ ΟΡΦΕΑΣ Είπα, κανείς μη, μ ακλουθήσει, μόνος Θα πάω, κι αν θα γυρίσω, πάλι μόνος. Μ αν δεν ξανάρθω πίσω, τ όνομά μου Σας δίνω κι Ορφανούς Σας λέω, για ναστε Στη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ Οδυσσέας Ελύτης "ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ" Είναι νωρίς ακόμη μές στόν κόσμο αυτόν, μ ακούς Δέν έχουν εξημερωθεί τά τέρατα μ ακούς Τό χαμένο μου τό αίμα καί τό μυτερό, μ ακούς Μαχαίρι Σάν κριάρι

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο)

Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο) Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο) Γιε μου, έχω φθάσει τα 50 και εσύ είσαι ακόμη 17. Κι όμως, σε αυτό το μισό αιώνα περιπλάνησής μου σε ένα κόσμο άγνωστο και βάναυσο, όμορφο και

Διαβάστε περισσότερα

βιβλίο παιδικων ονείρων

βιβλίο παιδικων ονείρων Ë Ï Ã Ï Í Å Ù Í & Ê Ó Η ΠΡΟΟ ΟΣ 1971 - ΓΕΡΑΚΑ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ ΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤ. Β ΗΜΟΤ. ΣΧΟΛ. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 2 ου & 5 ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα Ï Ë Õ Ã Ó Ï 5 o õ Ä Ç Ì Ï Ô É Ê

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΚΑΚΗΣ. «O tempora! O mores!» Ποιήµατα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΚΑΚΗΣ. «O tempora! O mores!» Ποιήµατα ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΚΑΚΗΣ «O tempora! O mores!» Ποιήµατα Συγκέντρωση-Καταγραφή Ύλης: Ρούλα Γεωργιακάκη Τεχνική Επιµέλεια-Μορφολογία: Μαρία-Αλίκη Γεωργιακάκη Ηλεκτρονική Μορφολογία-Σελιδοποίηση: Σοφία-Μελποµένη

Διαβάστε περισσότερα

Μια παρέα με... καρδιά!

Μια παρέα με... καρδιά! Μια παρέα με.. καρδιά! Copyright: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα Βασ. Σοφίας 2 ΑΘΗΝΑ 10674 Tηλ. 210-7272100 Fax: 210-7244620 URL: http://ec.europa.eu/ellada e-mail: comm-rep-athens@ec.europa.eu

Διαβάστε περισσότερα

"τα ντριγκιντένια" 6+1 παραμύθια

τα ντριγκιντένια 6+1 παραμύθια Ειρήνης Χηράτου τα ντριγκιντένια 6+1 παραμύθια µε την ευγενική χορηγία "τα ντριγκιντένια" 6+1 παραμύθια εικονογράφηση Άρης Καρμπόνε Ειρήνης Χηράτου τα ντριγκιντένια 6+1 παραμύθια Ειρήνης Χηράτου τα ντριγκιντένια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΜΕΡΟΣ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΩΝ 1. ΤΑ ΜΑΤΙΑ 7 2. ΚΑΘ Ο ΟΝ ΟΡΑ 8 3. ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ..9 4. ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ...10 5. ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ..11

Α. ΜΕΡΟΣ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΩΝ 1. ΤΑ ΜΑΤΙΑ 7 2. ΚΑΘ Ο ΟΝ ΟΡΑ 8 3. ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ..9 4. ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ...10 5. ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ..11 - 1 - - 2 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΜΕΡΟΣ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΩΝ 1. ΤΑ ΜΑΤΙΑ 7 2. ΚΑΘ Ο ΟΝ ΟΡΑ 8 3. ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ..9 4. ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ...10 5. ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ..11 6. Η ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙ ΩΛΩΝ.12 7. ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...13

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ. Τρίγωνα, κάλαντα σκόρπισαν παντού. κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού. ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ. Τρίγωνα, κάλαντα σκόρπισαν παντού. κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού. ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ Τρίγωνα, κάλαντα, σκόρπισαν παντού κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού, τρίγωνα κάλαντα μες στη γειτονιά ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά Άστρο φωτεινό, θα βγει γιορτινό μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. Οδυσσέας Ελύτης

ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. Οδυσσέας Ελύτης ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Οδυσσέας Ελύτης Αντί προλόγου Το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ του Οδυσσέα Ελύτη το αντέγραψα γράμμα-γράμμα το 1996 με ένα δάκτυλο αφού δεν ήξερα γραφομηχανή. Το διοχέτευσα (ανώνυμα) στο Ιντερνετ λίγο μετά τον

Διαβάστε περισσότερα

109 Θα μας τιμήσει η παρουσία σας στο γάμο μας που θα γίνει το... & ώρα... στον Ιερό Ναό...

109 Θα μας τιμήσει η παρουσία σας στο γάμο μας που θα γίνει το... & ώρα... στον Ιερό Ναό... KEIMENA (ΓΑΜΟΥ) 101 Σας προσκαλούμε στην πρεμιέρα της κοινής μας ζωής... Η αυλαία θα ανοίξει το...& ώρα... στον Ιερό Ναό... 102 Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας η παρουσία σας στο γάμο μας που

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ- ΕΛΕΓΕΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ- ΕΛΕΓΕΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ- ΕΛΕΓΕΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΛΕΓΕΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ του Νικηφόρου Βρεττάκου Πάνω στο χώμα το δικό σου λέμε τ' όνομά μας. Πάνω στο χώμα το δικό σου σχεδιάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡ ΑΤΟΥΣΤΡ ΛΣ (Ο ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ)

ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡ ΑΤΟΥΣΤΡ ΛΣ (Ο ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ) ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΖΑΡ ΑΤΟΥΣΤΡ ΛΣ (Ο ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ) Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ 1 Σαν έγινε ο Ζαρατούστρας τριάντα χρονών πια, παράτησε την πατρίδα του και τη λίμνη της πατρίδας του κι ανέβηκε στο βουνό. Εκεί ευφράνθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΝΕΣ ΣΠΕΡΜΠΕΡ, ΔΑΚΡΥ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ Τ. 3 Χωρίς τέλος

ΜΑΝΕΣ ΣΠΕΡΜΠΕΡ, ΔΑΚΡΥ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ Τ. 3 Χωρίς τέλος ΜΑΝΕΣ ΣΠΕΡΜΠΕΡ, ΔΑΚΡΥ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ Τ. 3 Χωρίς τέλος (Στα αποσπάσματα που ακολουθούν σκιαγραφούνται τα πορτρέτα δύο ηρωίδων του μυθιστορήματος. Οι τίτλοι των «κεφαλαίων» είναι της μεταφράστριας) ΛΙΟΥΜΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Λάκης Φουρουκλάς. Δυο φωνές και μια σιωπή

Λάκης Φουρουκλάς. Δυο φωνές και μια σιωπή 1 Λάκης Φουρουκλάς Δυο φωνές και μια σιωπή Μυθιστόρημα 2 ebooks4greeks.gr Φωτογραφία εξωφύλλου: Graceful Dancers. Duncan Noakes. Dreamstime Σχεδιασμός εξωφύλλου: Λ.Φ. Ηλεκτρονική Έκδοση (e-book): Μάρτιος

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Καζαντζάκης: Αναφορά στον Γκρέκο Κεφάλαιο ΚΘ Ο Ζορμπάς

Νίκος Καζαντζάκης: Αναφορά στον Γκρέκο Κεφάλαιο ΚΘ Ο Ζορμπάς Νίκος Καζαντζάκης: Αναφορά στον Γκρέκο Κεφάλαιο ΚΘ Ο Ζορμπάς Ο αληθινός Ζορμπάς: Γιώργος Ζορμπάς ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ στάθηκαν τα ταξίδια και τα ονείρατα. Από τους ανθρώπους, ζωντανούς

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ»

«Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ» ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» Επιστημονικός Υπεύθυνος: Γεώργιος Π. Μάρκου Καθηγητής Παιδαγωγικής «Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ» Μια ιστορία για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΝΗ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ «Η ΜΑΜΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ!!»

ΕΛΕΝΗ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ «Η ΜΑΜΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ!!» ΕΛΕΝΗ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ «Η ΜΑΜΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ!!» (Κωμωδία σε τρεις πράξεις) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 2010 1 ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ: - ΚΥΡΙΑ (ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ: ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΜΟΥΡ) - ΚΥΡΙΟΣ (ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ: ΜΑΡΤΣΕΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

«Γιατί μου προσφέρεσαι χωρίς να με γνωρίζεις;»

«Γιατί μου προσφέρεσαι χωρίς να με γνωρίζεις;» Σχολική Χρονιά 2011-2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εθελοντισμός σ. 1 Εθελοντισμός είναι η ανιδιοτελής προσφορά του κάθε ανθρώπου. Η έννοια του εθελοντισμού είναι η ιδέα της ανθρώπινης αλληλοβοήθειας που ο καθένας μας

Διαβάστε περισσότερα

Οδυσσέας Ελύτης - Το Μονόγραμμα (1971) Θα πενθώ πάντα -μ' ακούς;- για σένα, μόνος, στον Παράδεισο

Οδυσσέας Ελύτης - Το Μονόγραμμα (1971) Θα πενθώ πάντα -μ' ακούς;- για σένα, μόνος, στον Παράδεισο Οδυσσέας Ελύτης - Το Μονόγραμμα (1971) Θα πενθώ πάντα -μ' ακούς;- για σένα, μόνος, στον Παράδεισο Ι Θα γυρίσει αλλού τις χαρακιές Της παλάμης, η Μοίρα, σαν κλειδούχος Μια στιγμή θα συγκατατεθεί ο Καιρός

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ο Μ Ο Ν Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο Δ Υ Σ Σ Ε Α Ε Λ Υ Τ Η

Τ Ο Μ Ο Ν Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο Δ Υ Σ Σ Ε Α Ε Λ Υ Τ Η Τ Ο Μ Ο Ν Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο Δ Υ Σ Σ Ε Α Ε Λ Υ Τ Η ΕΝΔΥΜΙΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 2007 Θα πενθώ πάντα -μ' ακούς;- για σένα, μόνος, στον Παράδεισο Ι Θα γυρίσει αλλού τις χαρακιές της παλάμης, η Μοίρα, σαν κλειδούχος μια

Διαβάστε περισσότερα

http://www.angelfire.com/folk/rempetiko 1/2

http://www.angelfire.com/folk/rempetiko 1/2 1. Ζηλιάρα 2. Ο Νίκος ο Τρελάκιας 3. Ένα βράδυ που βρέχε 4. Ντροπιασµένος στη ζωή 5. Βλάµισσα 6. Το κόλπο του Αµερικάνου 7. Να βγούµε και να µπερµπαντέψουµε 8. εν ταιριάζω εγώ µε σένα 9. Παραπονιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Καζαντζάκης: Ασκητική Salvatores Dei Πρόλογος

Νίκος Καζαντζάκης: Ασκητική Salvatores Dei Πρόλογος Νίκος Καζαντζάκης: Ασκητική Salvatores Dei Πρόλογος Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή.

Διαβάστε περισσότερα

Δηµήτρης Σπ. Τσερές ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ

Δηµήτρης Σπ. Τσερές ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ Δηµήτρης Σπ. Τσερές ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 1 1. ΓΥΡΙΣΜΟΣ Ὕπνος ἱερός, λιονταρίσιος, τοῦ γυρισµοῦ, στὴ µεγάλη τῆς ἀµµουδιᾶς ἁπλωσιά. Στὴν καρδιά µου τὰ βλέφαρά µου κλεισµένα καὶ λάµπει, ὡσὰν ἥλιος, βαθιά

Διαβάστε περισσότερα