Στίβος Τένις Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας. Πιάνο / Κιθάρα. Τζούντο. Σκάκι

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Στίβος Τένις Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας. Πιάνο / Κιθάρα. Τζούντο. Σκάκι"

Transcript

1 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

2 Α Σ Τ Κ Ε τη Β Γ Β Μ Κ Ε τη Σύ Ε Β Μ Σ Π Ισ

3 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Οι απογευματινές δραστηριότητες δεν προσφέρονται για όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Κάθε δραστηριότητα απευθύνεται σε συγκεκριμένες τάξεις και καμιά φορά και σε συγκεκριμένο φύλο. Αναλυτικά: Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ /Β'ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Στίβος Τένις Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας Βόλεϊ Κοριτσιών & Αγοριών Σύγχρονος χορός Πιάνο / Κιθάρα Τζούντο Mίνι Ποδόσφαιρο Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ /Δ'ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Βόλεϊ Κοριτσιών Μπάσκετ Κοριτσιών & Αγοριών Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας Σύγχρονος χορός Πιάνο / Κιθάρα Τζούντο Μπάντμιντον Καράτε Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ / ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Βόλεϊ Κοριτσιών & Αγοριών Μπάσκετ Κοριτσιών & Αγοριών Σύγχρονος χορός Πιάνο / Κιθάρα Ισπανικά Τζούντο Μπάντμιντον Καράτε Τα παιδιά που συμμετέχουν στηχορωδία έχουν πρόβες κάθε Δευτέρα και Πέμπτη15:00-16:30

4 Μ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ Στη Σχολή Μωραΐτη λειτουργεί εδώκαι έντεκα χρόνια το Εργαστήρι Χορευτικής Έκφρασης με αντικείμενο τον δημιουργικό χορό. Ο δημιουργικός χορός είναι απαραίτητος για το παιδί που αναπτύσσεται διότι μέσω της κινητικής έκφρασης: Τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Αυξάνουν το σεβασμό προς τον εαυτό τους και την αυτοεκτίμησή τους καθώς στη διαδικασία της κίνησης δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Μαθαίνουν να πειθαρχούν στον εαυτό τους μέσα από την κίνηση και να αναπτύσσουν τις κινητικές τους δυνατότητες. Μαθαίνουν να συνεργάζονται με το ζευγάρι τους και με την ομάδα τους. Απελευθερώνεται το στρες τους μέσω της θετικής κίνησης και ενέργειας. Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα θετικά αποτελέσματα της τεχνικής του κλασικού και σύγχρονου χορού γι' αυτό και τον εντάσσουμε στο διδακτικό μας πρόγραμμα. ΚΟ Α Β Στο χορευτικό εργαστήρι, θα διδάξει και φέτος η κ. Παυλίνα Ανδρουλή, παιδαγωγός με μεγάλη διδακτική πείρα και πολυετείς χορευτικές σπουδές στην Ευρώπη και Αμερική, με εξειδίκευση στη διδασκαλία μικρών παιδιών. ΤΕ Το πρόγραμμα της σχολικής χρονιάς διαμορφώνεται ως εξής: I ομάδα: παιδιά α' Δημοτικού Τρίτη & Πέμπτη14:00-14:50 ΣΚ II ομάδα: παιδιά β' Δημοτικού Δευτέρα & Τετάρτη14:00-14:50 III ομάδα: παιδιά γ' Δημοτικού Τρίτη & Πέμπτη 15:00-16:30 Μ IV ομάδα: παιδιά δ' ως στ' Δημοτικού Δευτέρα & Τετάρτη 15:00-16:30 Μετά το τέλος των μαθημάτων τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν τα σχολικά λεωφορεία στις14:50 και στις16:45.

5 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Για τα παιδιά της α', β', γ', και δ' Δημοτικού. Οι προπονήσεις θα γίνονται στην κλειστή πισίνα του Ο.Α.Κ.Α. κάθε Δευτέρα και Τετάρτη14:00-15:30 (α & β Δημ.) και κάθε Τρίτη και Πέμπτη 15:00-16:30 (γ', δ' Δημ). Οι γονείς μπορούν να παραλάβουν τα παιδιά από το Ο.Α.Κ.Α. ή από το Σχολείο. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ Για τα παιδιά της α' και β' Δημοτικού. Οι προπονήσεις θα γίνονται στο Αθλητικό κέντρο "Ζηρίνειο" της Κηφισιάς κάθε Τρίτη και Παρασκευή14:00-15:30. Οι γονείς μπορούν να παραλάβουν τα παιδιά από το "Ζηρίνειο", ή από το Σχολείο. ΒΟΛΕΪ Κορίτσια και Αγόρια α' και β' Δημοτικού κάθε Σάββατο10:00-11:00. Κορίτσια γ' και δ' Δημοτικού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη15:00-16:30. Κορίτσια και Αγόρια ε' και στ' Δημοτικού κάθε Τρίτη και Παρασκευή15:00-16:30. ΜΠΑΣΚΕΤ Κορίτσια και Αγόρια γ' και δ' Δημοτικού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη15:00-16:30. Κορίτσια και Αγόρια ε' και στ' Δημοτικού κάθε Τρίτη και Παρασκευή15:00-16:30. ΤΕΝΙΣ α' και β' Δημοτικού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη14:00-14:45, γ' και δ' Δημοτικού κάθε Τρίτη και Πέμπτη15:00-16:30. Τα μαθήματα γίνονται στα γήπεδα του Ψυχικού, δίπλα στο Σχολείο, σε μικρές ομάδες. ΣΚΑΚΙ Μετά την μεγάλη περυσινή επιτυχία, τα μαθήματα Σκακιού επιστρέφουν κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 14:00-14:45 για τα παιδιά της α' και β' Δημοτικού και15:00-16:30 για τις υπόλοιπες τάξεις. ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ (ΝΕΟ!!!) Η νέα μόδα με το «φτερωτό» μπαλάκι. Κάθε Τρίτη και Πέμπτη15:00-16:30 στα ειδικά γήπεδα του Ο.Α.Κ.Α. για τα παιδιά της γ' έως και στ' Δημοτικού. Υπάρχουν δρομολόγια επιστροφής τις καθημερινές στις14:50 & στις16:40, χωρίς επιπλέον χρέωση.

6 ΕΡ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟΥ - ΚΙΘΑΡΑΣ ΠΙΑΝΟ Θα διδάξουν και φέτος: Ο κ. Σταύρος Κόλλιας κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Η κ. Ελένη Κόλλια κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Η κ. Μάγκυ Παπαστάμου κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή. ΚΙΘΑΡΑ Τα μαθήματα κιθάρας για αρχαρίους και προχωρημένους θα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη. Διδάσκει ο κος Σπύρος Μιχαήλ. Μ Τα μαθήματα πιάνου και κιθάρας γίνονται ατομικά μετά τη λήξη του πρωινού προγράμματος και σε ώρες που καθορίζονται ύστερα από συνεννόηση με τη Γραμματεία του Σχολείου (κ. Μαριλένα Λοσίδου, τηλ ).

7 ΓΑΛΛΙΚΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ - ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΣΣΕΓΙΣΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ & ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Όπως γνωρίζετε, στη δ' τάξη του Δημοτικού αρχίζει η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γαλλικά ή Γερμανικά). Το Σχολείο, όμως, προσφέρει και στα παιδιά της α', β' και γ' Δημοτικού τη δυνατότητα μιας πρώτης προσέγγισης της ξένης γλώσσας με τη μέθοδο της δημιουργικής απασχόλησης (ζωγραφική, διάλογοι, τραγούδια, κατασκευές, θεατρικές παραστάσεις, κλπ.) σε αντίστοιχα "Εργαστήρια". Τα "Εργαστήρια" λειτουργούν κάθε Τρίτηκαι Πέμπτη 13:50-14:45 για τα παιδιά της α', β' Δημοτικού, και κάθε Τρίτη15:00-16:30 για τα παιδιά της γ' Δημοτικού. Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν αντίστοιχα τα δρομολόγια των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού στις14:50 και τα απογευματινά δρομολόγια επιστροφής στις16:40. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ (ΝΕΟ!) Από φέτος τα παιδιά της ε και στ Δημοτικού έχουν την ευκαιρία να αρχίσουν Ισπανικά, την πιο διαδεδομένη γλώσσα μετά τα Αγγλικά και μια από τις πιο ανερχόμενες γλώσσες παγκοσμίως. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη15:00-16:30. Τα μαθήματα θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια και στις μεγαλύτερες τάξεις με στόχο την απόκτηση διπλωμάτων. ΠληροφορΊες στο Τμήμα Γαλλικών/Γερμανικών/Ισπανικών.

8 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΖΟΥΝΤΟ - ΚΑΡΑΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ; Το τζούντο είναι ένα δυναμικό άθλημα που προέρχεται από την Ιαπωνία, μία όρθια μορφή πάλης, που διαμορφώνει καλή φυσική κατάσταση και εσωτερική πειθαρχία. Η κεντρική του φιλοσοφία βασίζεται στην ανατροπή του αντιπάλου με τεχνική και όχι με δύναμη. Σε αντίθεση με το καράτε, το τάε κβον ντο και το κουνκγ φου, το τζούντο δεν περιλαμβάνει χτυπήματα (είτε με τα χέρια είτε με τα πόδια). Όλα τα παραπάνω κάνουν το τζούντο ένα απολύτως ασφαλές άθλημα για μικρούς και μεγάλους, που εξασκείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ? Το καράτε κατάγεται από την Οκινάουα της Ιαπωνίας. Καρα τε σημαίνει «άδειο χέρι». Πέρα από τη σημασία ότι στο καράτε δε χρησιμοποιούνται όπλα, ουσιαστικά σημαίνει ότι ο καρατέκα πρέπει να αδειάσει τη ψυχή και το μυαλό του από τα πάθη και να αναζητήσει την αρετή στη τελειοποίηση της τέχνης του. Με αυτό τον τρόπο διδάσκεται αυτοάμυνα, εξασκεί το σώμα του, αποκτά αυτοπεποίθηση και σταθεροποιεί τα συναισθήματά του. Ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο μεγάλος δάσκαλος Hidetaka Nishiyama, στη προπόνηση εφαρμόζουμε τη φιλοσοφία και τις αρχές του παραδοσιακού καράτε σε αρμονική συνύπαρξη με την ένταση και το πάθος του αγωνιστικού καράτε. Μέσα από σωστή και έντονη εξάσκηση καλλιεργείται εγρήγορση στο πνεύμα, αναπτύσσεται πνευματικός και ψυχικός έλεγχος και σμιλεύεται ένα υγιές σώμα. ΜΑΘΗΜΑΤΑ Τα μαθήματα Τζούντο θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα17:00-18:00 και Σάββατο10:00-11:00, και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 6 έως12 ετών. Δεν υπάρχουν σχολικά δρομολόγια εκείνες τις ώρες. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Σπύρο Ρήγο στο ή τον κ. Παναγιώτη Κωνσταντίνου στα και Τα μαθήματα Καράτε για φέτος, θα γίνονται κάθε Πέπμτη15:00-16:30 στο ΟΑΚΑ με δυνατότητα επιστροφής με τα απογευματινά δρομολόγια των16:40 για παιδιά από γ' εως στ' Δημοτικού. Περισσότερες πληροφορίες στον Κωνσταντίνο Νικηφόρο Γ Σ

9 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τα παιδιά που συμμετέχουν στις απογευματινές δραστηριότητες εκτελούν τα ακόλουθα δρομολόγια: Α. Κάθε Δευτέρα - Τρίτη- Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή τα λεωφορεία κινούνται σε κεντρικούς άξονες ως εξής: 1. Από το Σχολείο προς Κέντρο από τις οδούς: Κηφισίας - Βασ. Σοφίας - Δορυλαίου (αμερικάνικη πρεσβεία) - Δεινοκράτους - Π. Ιωακείμ - Πλ. Κολωνακίου - Βασ. Σοφίας - Σύνταγμα - Βασ. Αμαλίας - Βασ. Όλγας - Β. Κωνσταντίνου. 2. Από το Σχολείο προς Κηφισιά από τις οδούς: Κηφισίας - Μουσών - Χαρ. Τρικούπη - Ξενίας - Ελευθερώτριας - Πλάτωνος - Παλαιολόγου - Ρόδων - Διονύσου - Θησέως. 3. Από το Σχολείο προς Φιλοθέηαπό τις οδούς: Διαμαντίδου - Νικ. Λύτρα - Θεοτόκη - 25ης Μαρτίου - Κύπρου - Αγ. Φιλοθέης - Βενιζέλου - Καποδιστρίου - Σολωμού - Β. Γεωργίου - Λ. Πεντέλης. 4. Από το Σχολείο προς Χολαργό από τις οδούς: Τζαβέλλα - Ξάνθου - Μεσογείων - Περικλέους - 25ης Μαρτίου - Εθν. Αμύνης - Ελλησπόντου - Μακεδονίας - Νεαπόλεως -Πελοποννήσου - Ελβετίας - Αγ. Ιωάννου. 5. ΝΕΟ!!! Από το Σχολείο προς Νότια προάστια: Νέα Σμύρνη - Π. Φάληρο - Γλυφάδα - Βουλιαγμένη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Κίνησης του Σχολείου.

10 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 14:00-14:50 14:00-16:00 Χορός β' Δημ. Χορός α' Δημ. Χορός β' Δημ. Χορός α' Δημ. Atelier Γαλ.-Γερ. α'-β' Δημ. Τέννις α'& β'δημ. Τένις α'& β'δημ. Κολύμβηση Νηπ/α' & β' Δημ. α' & β' Δημ Στίβος α'&β' Δημ. (Ζηρίνειο) Κολύμβηση Νηπ/α' & β' Δημ. α' & β' Δημ Atelier Γαλ.-Γερ. α'-β' Δημ. Στίβος α'&β' Δημ (Ζηρίνειο) Μίνι Τένις Νηπ 10:00-11:00 Μίνι Τένις Νηπ 11:00-12:00 Μίνι Τένις Νηπ 10:00-11:00 Μίνι Τένις Νηπ Βόλεϊ α' & β' Δημ. Μίνι Ποδόσφαιρο 15:00-16:00Μίνι Ποδόσφαιρο Χορός δ' ε' στ' Δημ. ΧΟΡΩΔΙΑ Χορός γ' Δημ. Atelier Γαλ.-Γερ. γ' Δημ. Χορός δ'ε'στ' Δημ. Χορός γ' Δημ. ΧΟΡΩΔΙΑ 15:00-16:30 Βόλεϊ γ'& δ' κορ. Βόλεϊ ε'& στ' Βόλεϊ γ'& δ' κορ. Ισπανικά ε' & στ' Βόλεϊ ε'& στ' Μπάσκετ ε'&στ'δημ. Μπάσκετ γ'&δ'δημ.μπάσκετ γ'&δ'δημ. ε'&στ'δημ. Ισπανικά ε' & στ' Κολύμβηση γ'- δ' Δημ. Τένις γ'- δ' Δημ. Μπάντμιντον γ'- στ' Δημ. Μπάσκετ γ'&δ'δημ. Κολύμβηση γ'- δ' Δημ. Τένις γ'- δ' Δημ. Μπάντμιντον γ'- στ' Δημ. Καράτε γ'- στ' Δημ. Μπάσκετ ε'&στ'δημ.

11

12

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 301 ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 1. Εισαγωγή Η ανάπτυξη θετικών στάσεων παράλληλα με την προσφορά γνώσεων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική στη σύγχρονη εποχή. H ενασχόληση των παιδιών με τη Φυσική Αγωγή, από μικρή ηλικία,

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός

Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός Ιεράς Μονής «ΔΕΛΑΣΑΛ» Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Παιδικού Σταθμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο Παιδικός Σταθμός του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Νηπιαγωγείου - Δημοτικού

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Νηπιαγωγείου - Δημοτικού ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Νηπιαγωγείου - Δημοτικού Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Το Σχολείο «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ανήκει στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Μοναχικού Τάγματος των Αδελφών των Χριστιανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ Αγαπητοί Δημότες, Το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα «Ανοικτό Σχολείο» Δήμου που λειτουργεί στο τώρα και τρία χρόνια θα συνεχίσει να λειτουργεί και με την νέα σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα Πτυχιακής Εργασίας: «Σχολικές σχέσεις και δραστηριότητες μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών Ε και Στ Δημοτικού»

Θέμα Πτυχιακής Εργασίας: «Σχολικές σχέσεις και δραστηριότητες μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών Ε και Στ Δημοτικού» Πανεπιστήμιο Πατρών Σχολή Ανθρωπιστικών Και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Θέμα Πτυχιακής Εργασίας: «Σχολικές σχέσεις και δραστηριότητες μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική Αγωγή Δημοτική Εκπαίδευση. Διαδίκτυο

Φυσική Αγωγή Δημοτική Εκπαίδευση. Διαδίκτυο Επιμορφωτικό Υποστηρικτικό Υλικό για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία Θέμα Φυσική Αγωγή Δημοτική Εκπαίδευση Εργαλείo Διαδίκτυο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου Τα Νέα του Μήνα Μάιος 2014 3ος ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας Ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει τον 3ο ΗμιΜαραθώνιο Αθήνας την Κυριακή 4

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ενέργειες Προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2014-2015»

ΘΕΜΑ: «Ενέργειες Προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2014-2015» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρ. Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 151

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2006 2007. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΘΕΜΑ : Λειτουργία σχολείων με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2006 2007. 1. Παρεμβάσεις για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς Να διατηρηθεί μέχρι Βαθμός ασφαλείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Α Μητροπόλεως 15 10185

Διαβάστε περισσότερα

Με τις θερμότερες ευχές μας!!!

Με τις θερμότερες ευχές μας!!! EDUCATIONAL TOUR OPERATORS 28 ης Οκτωβρίου 7, 151 24 Μαρούσι Αθήνα Τηλ : 210 6120616 Fax : 210 6141781 Email : study@studytours.gr Site : www.studytours.gr Χρόνο με το χρόνο, τα εκπαιδευτικά ταξίδια ενισχύονται

Διαβάστε περισσότερα

2008 (Project) ., , . . . 2-10/9/2008. .

2008 (Project)   ., ,       .          .     .     2-10/9/2008.          . Οκτώβριος 2008 Το Σχέδιο Εργασίας (Project) αποτελεί τον πυρήνα της ιαθεµατικότητας. Οι µαθητές, µεταξύ άλλων, εξοικειώνονται µε τις διαδικασίες της επιστηµονικής µεθοδολογίας της έρευνας και µε τη διερεύνηση

Διαβάστε περισσότερα

Χαλκιδικής 63100 Πολύγυρος Πληροφορίες : Μπότσας Γεώργιος Τηλέφωνο : 23710 22530 Fax : 23710 21967 Email. «Κατ οίκον εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο»

Χαλκιδικής 63100 Πολύγυρος Πληροφορίες : Μπότσας Γεώργιος Τηλέφωνο : 23710 22530 Fax : 23710 21967 Email. «Κατ οίκον εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε.& Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1 η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Π.Ε. Ν.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Καλώς ήρθες πάλι ολοήμερο στο μικρό σχολειό μας»

«Καλώς ήρθες πάλι ολοήμερο στο μικρό σχολειό μας» Μαρτίου 2014 Κεντρική Επιμορφωτική Διημερίδα του ΥΠΑΙΘ στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Υποστήριξη Ολοήμερων Σχολείων «Καλώς ήρθες πάλι ολοήμερο στο μικρό σχολειό μας» Κλουβάτος Κων/νος - Σχολικός Σύμβουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Έκδοση 1η Έρευνα: Αλέξανδρος Κοφτερός, Μιχάλης Α. Μάγος, Γιώργος Μιχαήλ, Αδάμος Νικολάου, Αναστασία Οικονόμου,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 3205 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 197 23 Ιανουαρίου 2015 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 8561/Δ2 Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος «Φυσική Αγωγή» της Α, Β, Γ τάξης Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης Θέμα: Επιχειρηματικό Σχέδιο «Δημιουργία Παιδικού Σταθμού Δροσοσταλίδες» Contents

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ( κατά τον Νόμο 682 / 77, άρθρο 11, παράγρ. 1 ) EΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β' ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΤΕΥΧΟΣ 6 // ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 www.moraitis.edu.gr Αποτελέσματα 2010 Γενικό Λύκειο: Επέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ: 70 στους 73, δηλαδή 96%, από αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 1/19 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η Διεύθυνση στην προσπάθεια της, για την καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική Αγωγή Ε-ΣΤ ηµοτικού: Τα νέα βιβλία εκπαιδευτικού και µαθητή

Φυσική Αγωγή Ε-ΣΤ ηµοτικού: Τα νέα βιβλία εκπαιδευτικού και µαθητή Φυσική Αγωγή Ε-ΣΤ ηµοτικού: Τα νέα βιβλία εκπαιδευτικού και µαθητή ρ. Νικόλαος ιγγελίδης Λέκτορας στη ιδακτική της Φυσικής Αγωγής Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας, ΤΕΦΑΑ Συγγραφείς του έργου Θεοδωράκης Ιωάννης,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη.

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη. μοιράζομαι στηρίζω προσφέρω ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δομές Αλληλεγγύης & Κοινωνικής Στήριξης Δομές Πολιτισμού & Αθλητισμού φροντίζω νοιάζομαι συμμετέχω εθελοντισμός www.aigaleo.gr αξιοπρέπεια αλληλεγγύη

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 6 Σεπτέμβριος 2009

Τεύχος 6 Σεπτέμβριος 2009 Τεύχος 6 Σεπτέμβριος 2009 Περιεχόμενα 2.Αποσπάσματα 4.Ταξίδι στην Κίνα 6. Η μυστική μέθοδος του Ντόνγκ Γιν Τζιέ 8. Ανανέωση όρων συνδρομής 10. Νέα & ανακοινώσεις 12. Σεμινάρια 1 Αποσπάσματα Τριάντα ακτίνες

Διαβάστε περισσότερα

Μία «ενιαία» δημιουργική κίνηση για όλα τα παιδιά

Μία «ενιαία» δημιουργική κίνηση για όλα τα παιδιά Μία «ενιαία» δημιουργική κίνηση για όλα τα παιδιά Χαραλάμπους Έλια Πανεπιστήμιο Κύπρου & Φτιάκα Ελένη Πανεπιστήμιο Κύπρου Περίληψη Μία «ενιαία» δημιουργική κίνηση για όλα τα παιδιά. Και ακριβώς ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων

Πίνακας Περιεχομένων Για το 2013-2014, η ΧΕΝ Αθηνών ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της γυναίκας σήμερα και υπηρετώντας τους σκοπούς της οργάνωσης, έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα από εθελοντικές δράσεις, επιμορφωτικά προγράμματα,

Διαβάστε περισσότερα

Μία ζωντανή θρησκεία πέρα απο θρησκευτικές και κοινωνικές διακρίσεις

Μία ζωντανή θρησκεία πέρα απο θρησκευτικές και κοινωνικές διακρίσεις «Η ανθρωπότητα πρέπει να αφυπνιστεί μπροστά στην αποτυχία του υφιστάμενου πολιτισμού και να αρχίσει να δημιουργεί ένα νέο πολιτισμό, κατάλληλο για τη νέα εποχή. Θα είναι μια νέα αρχή για το ανθρώπινο είδος.

Διαβάστε περισσότερα

Πώς η Αγωγή Υγείας συμβάλλει σε ένα σχολείο ίσων ευκαιριών;

Πώς η Αγωγή Υγείας συμβάλλει σε ένα σχολείο ίσων ευκαιριών; Η ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΩΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΜΒΛΥΝΣΗΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ Σοφία Βασιλειάδου 137, Βασιλική Ιωαννίδη 138 Εισαγωγή Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, «για τη δημιουργία ενός σύγχρονου,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

ΤΟ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΣΑΠΗΣ Επιμέλεια Πρακτικά πανελληνίου συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή Αθήνα 20 & 21 Δεκεμβρίου2013 ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ οδηγός για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας Θεσσαλονίκη Επιστημονική επιτροπή πιστοποίησης ελληνομάθειας: Σ. Ευσταθιάδης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΑΛΛΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΑΛΛΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ» ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ «ΑΛΛΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ» Γαϊτανάς Κωνσταντίνος, Καραγιάννης Αθανάσιος, Μακέλη Γραμματή 1.Δάσκαλος,Διευθυντής 2 ου Δημοτικού Σχολείου Πορταριάς Άλλης Μεριάς Αντιπρόεδρος Παραρτήματος

Διαβάστε περισσότερα