ΤA ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤA ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ"

Transcript

1 ΤA ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ Σέργης K. Σεργίου Ζωγράφος-Συντηρητής έργων τέχνης Το παραδοσιακό υλικό είναι δωρεά των δημοτών του Δήμου Παραλιμνίου. Η συλλογή και ταξινόμηση έγινε με βάση τα δημιουργήματα της λαϊκής κυπριακής τέχνης. Κατασκευές και υλικό που συνδέθηκαν με την καθημερινή ζωή και ασχολίες των κατοίκων. Τα εκθέματα έχουν ποικίλη ηλικία. Τα περισσότερα μπορούν να χρονολογηθούν γύρω στα μέσα του 19 ου αιώνα, αρχές του 20 ου αιώνα. Μέσα από τα εκθέματα μπορεί κάποιος να μελετήσει τις ρίζες της ζωής και την παράδοση. Στην έκθεση αναγράφεται η τοπική ονομασία των αντικειμένων στα κυπριακά καθώς και στα Ελληνικά και Αγγλικά. Το παραδοσιακό σπίτι του Δήμου Παραλιμνίου βρίσκεται στην οδό Αγίας Μαρίνας, αρ. 5 στο Παραλίμνι. Πρόσοψη της αναπαλαιωμένης παραδοσιακής οικοδομής. Για τον επισκέπτη η έκθεση έχει χωριστεί σε διάφορους χώρους.

2 ΚΑΤΟΨΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΟΙ ΧΩΡΟΙ: 1.ΥΠΟΣΤΕΓΑ ΑΥΛΗ 2.«ΝΗΛΙΑΚΟΣ» - ΗΛΙΑΚΟΣ 3.«ΔΙΧΩΡΟΝ» 4. ΜΙΚΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 5. ΝΕΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΧΩΡΟΣ 1. ΥΠΟΣΤΕΓΑ ΑΥΛΗ Δυτικό υπόστεγο Δυτικό Υπόστεγο. Εκθέματα: Γεωργικά εργαλεία. Ξυλάλετρα, μονόυνα και δίυνα σιδερένια άλετρα, ζυγοί, ζευξιές και το κάρο.

3 Ξυλάλετρον, ξύλινο αλέτρι. Ζευξιά, κατασκευή που προσαρμόζεται στον λαιμό του ζώου για να τραβά άροτρο ή κάρο. Ξύστρον, το εργαλείο για το ξύσιμο, καθάρισμα των υνιών του αρότρου. Δίυνον αλέτρι Ζυός, ο ζυγός, ξύλινη κατασκευή που προσαρμόζεται στον λαιμό των βοδιών για να τραβούν άροτρο ή άμαξα. Μονόϋνον αλέτρι

4 Πετρόβουρνες Κάρρο, το δίτροχο βαρύ αμάξι συρόμενο από ένα ζώο. Ανατολικό Υπόστεγο. Αυτός ο χώρος χρησιμοποιείται και για τη στέγαση ενός μικρού καταστήματος για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

5 Μαγγανοπήγαδο. Μεταλλική μπανιέρα. Πετρόβουρνες. Σίκλα, ο κουβάς. Μυλόπετρα για άλεσμα σιταριού. Πιθάριν Στο κέντρο της αυλής όπου υπήρχε παλαιότερα ο «λάκκος» το μαγκανοπήγαδο για τις ανάγκες του σπιτιού σε νερό, σήμερα έχει αναπαλαιωθεί το στόμιο του πηγαδιού. Έχει προστεθεί και το χειροκίνητο «αλακάτιν». Εκτίθενται οι «κάοι», κουβάδες και το τσίγγινο μπάνιο. Μια μυλόπετρα που άλεθε σιτάρι και πέτρινες σκαφτές βούρνες βρίσκονται στο χώρο. ΧΩΡΟΣ 2. «ΝΗΛΙΑΚΟΣ» - ΗΛΙΑΚΟΣ Βούφα, ή Αρκαστήριν, αργαλειός. Μασουρόταβλα, σανίδι για το τύλιγμα των μασουριών. Κοφίνες, καλαμένια κοφίνια. Σκαμνί αναθρήκας. Εκτίθεται ένας αργαλειός, «βούφα» ή «αρκαστήριν» και η «μαρουρόταβλα» ή «λιάστρα».

6 Αριστερά της κεντρικής εισόδου του «δίχωρου», δύο «αμαξούκια κορυποστάτες» για τη μεταφορά των κούζων (κορύπων) με νερό. Εκτίθενται διαφορετικοί τύποι «κούζων» στάμνων νεώτερης κατασκευής και ένα μικρό «αλειφτό» πιθάρι. ΧΩΡΟΣ 3. «ΔΙΧΩΡΟΝ» Σουβάντζα, το ράφι για τα πιάτα. Γυαλλίν, καθρέφτης. Κάδρα, έργα ζωγραφικής.

7 Στη γωνιά δεξιά της πόρτας το γραφείο και πληροφορίες. Το ξυλόγλυπτο «σεντούκι», μπαούλο από κυπριακό πεύκο με ανάγλυφο σκάλισμα. Στον τοίχο πάνω από το σεντούκι ένα κάδρο με κουκούλια μεταξοσκώληκα και μία «μαντηλιά» μεταξωτή. Σεντούκιν, μπαούλο. Μαντηλιά, υφαντή κεντητή πετσέτα. Κάδρο με κουκούλια μεταξοσκώληκα. Ένα μεταλλικό κρεβάτι η «ταύλα», με τέσσερις στύλους διακοσμημένους με λουλούδια και μπρούντζινους δακτύλιους.

8 Στο επάνω μέρος το «πορκερούιν» στενή κουρτίνα, από μεταξωτό υφαντό. Μεταξωτό είναι και το «σκλουβέριν» ή «ουρανός» και το «τορναρέττο» το κουρτινάκι στο κάτω μέρος του κρεβατιού. Το στρώμα του κρεβατιού είναι από μαλλί προβάτου, το πάπλωμα με φυσικό βαμβάκι, μάλλινα και μεταξωτά υφαντά σεντόνια. Τα μαξιλάρια, «μαουλούτζια», από βαμβάκι με κεντητές στο χέρι μαξιλαροθήκες. Στην εσοχή του τοίχου πάνω από το κρεβάτι η παραδοσιακή στεφανοθήκη για τα στέφανα του ανδρογύνου. Πάνω στην εντοιχισμένη γύψινη διακοσμημένη «σουβάντζα», το ράφι, βρίσκονται παλαιά πιάτα ποικίλης ηλικίας, υλικού και τεχνικής, πήλινα, αλειφτά, με ζωγραφιστή ή σταμπωτή διακόσμηση, τόσο κυπριακά όσο και εισαγόμενα. Στο κέντρο του βόρειου τοίχου το «γυαλλίν», ο καθρέφτης με γύψινη ανάγλυφη διακόσμηση επιχρυσωμένη. Αριστερά και δεξιά του καθρέφτη δύο κάδρα λαϊκής τέχνης ζωγραφισμένα πάνω σε χαρτί με χρωματιστά μολύβια. Από την καμάρα κρέμεται η λάμπα.

9 Το ξύλινο «αρμάριν», ερμάρι από κυπριακό πεύκο με ανάγλυφη διακόσμηση, δίπορτο με καθρέφτη στην κάθε πόρτα και δύο συρτάρια στο κάτω μέρος, βαμμένο σκούρο καρυδί χρώμα. Μέσα στο ερμάρι διάφορα υφαντά, μεταξωτά, λινά, νημάτινα και μάλλινα, «φαττά» Παραλιμνίτικα, η προίκα της οικοδέσποινας.

10 Κάτω από το δυτικό παράθυρο του χώρου η «σούσα», κούνια μεταλλική από κτυπητό σίδερο στη φωτιά, στρωμένο με το κρεβατάκι και το παπλωματάκι από φυσικό βαμβάκι με μάλλινα και μεταξωτά σεντονάκια και τη «φακούρα». Δίπλα στην κούνια, βρίσκεται η παραδοσιακή ανδρική ενδυμασία με υφαντό άσπρο πουκάμισο, διακοσμημένο «ζιμπούνιν», ζώστρα νεότερης εποχής, την «προσιαστήν» βράκα και τες «ποήνες», μπότες. Από την άλλη πλευρά της κούνιας η γυναικεία επίσημη ενδυμασία με άσπρο υφαντό πουκάμισο, κεντητό γελέκο μεταξωτό φουστάνι υφαντό, θυμίζει στολή Αμαλίας.

11 Κάτω από τον καθρέφτη το ορθογώνιο μικρό τραπέζι από κυπριακό πεύκο με τορνευτά πόδια, στολισμένο με υφαντά, κεντητά τραπεζομάντιλα. Από τον «τέρτσελλο» της μεγάλης πέτρινης καμάρας κρέμεται λάμπα, από κάτω το τετράγωνο μεγάλο τραπέζι με τορνευτά πόδια, στολισμένο με υφαντά και κεντητά τραπεζομάντηλα και πετσετάκια. Οι «τσαέρες», καρέκλες είναι το συμπλήρωμα της επίπλωσης του «δίχωρου» δωματίου. ΧΩΡΟΣ 4. ΜΙΚΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Στο μικρό δωμάτιο βρίσκονται τα διάφορα παραδοσιακά κουζινικά σκεύη και ορισμένα εργαλεία και σκεύη για την παρασκευή του ψωμιού. Αριστερά της χαμηλής εισόδου το μεγάλο «χαρτζίν». Στη γύψινη «σουβάντζα» χάλκινα «σινιά», «πύραυνα» νεότερης περιόδου και διάφορα είδη της κουζίνας. Από πάνω κρέμονται τα χάλκινα τηγάνια, ξύλινες και χάλκινες κουτάλες και το «κανταρούιν» για το ζύγισμα. Στην πέτρινη καμάρα είναι η υφαντή σακούλα για το αλεύρι και το πλεκτό «ζυν» για το ζύγισμα στο χέρι. Τα διάφορα «χαλκώματα», κασαρόλες απλές και «κουκκουμωτές» «μισογανωμένες» και «γανωμένες» ολόκληρες μαζί με τα καπάκια τους. Το «γάνωμα» ήταν η λεπτή επίστρωση από καλάϊν των «χαλκωμάτων» για να μην οξυδώνονται. Όλα από κυπριακό χαλκό, δουλεμένα από ντόπιους τεχνίτες. Οι «σγαφτές ξυλόβουρνες» για το ζύμωμα σε τρία μεγέθη από ξύλο πεύκου και μια σανιδιά για το άπλωμα του ζυμαριού. Ψηλά, είναι τα διάφορα είδη κόσκινων όπως η «ταμπουτσιά», το «κόσσινον», η «τατσιά», το «πατούριν», το «αρκόν», το «αρβάλιν».

12 Φτιαγμένα από «τομάρι», δέρμα ζώου καρφωμένο με ξυλόκαρφα πάνω στο «ιλάριν». Στις δυο γωνιές τα «βουπποσάνιδα» δηλ. πινακωτές, το ένα με το ρούχο του βουπποσάνιδου, υφαντό μονοκόμματο και δύο «φουρνόφτυαρα». Στο ίδιο ύψος βρίσκονται τα «πανέρκα» πλεγμένα από «ποκαλάμες» σιτηρών. Διάφορα γεωργικά εργαλεία, όπως «ξυλόφτυαρα», «θερνάτζια» για το αλώνισμα και ξεχώρισμα των σιτηρών από το άχυρο. Το ξύστρο για το «άλετρον» και το «τζιπόϊν» του βοσκού. Τα «φασούλια», δρεπάνια στη συνέχεια και εκείνο του πρωτοθεριστή με τα λουριά και τα κουδούνια στη σκαλιστή λαβή του. Τσίγγινα κόσκινα και η «αρμαρολούα» όπου εφυλάσσοντο τα διάφορα φαγώσιμα. Στο κάτω μέρος ένα μικρό «χαρτζίν», η «πιλάντζα» για το ζύγισμα και κάτω οι «αμπούστες», δοχεία που μετρούσαν το σιτάρι και το κριθάρι. Στις δύο γωνιές πέτρινοι χερόμυλοι για το άλεσμα διαφόρων ειδών. Η βούρκα, «καμπανέλια» και «τσακκάρκα» στην πέτρινη καμάρα. Καλάθια πλεγμένα με καλάμι και «ποκαλάμες» σιτηρών. «Κορυπούες» και «βαττούες», μικρές στάμνες, πήλινοι και γυάλλινοι «κουρελλοί» για τη φύλαξη ελιών και χαλλουμιών, «λαμιτζάνες» για το λάδι και το κρασί. Το «γαλευτήριν» με το χαρακτηριστικό σχήμα του, το δοχείο για το άρμεγμα, «γάλεμα» των προβάτων και αιγών.

13 Το χαρτζίν, το καζάνι. Σινιά, ταψιά. Τυροτρίφτης. Πύραυνο, συσκευή μαγειρέματος. Μπρούντζινο γουδί, το χτίν.

14 Μύλος για το άλεσμα του καφέ. Πύραυνα. Χάλκινα τηγάνια. Χάλκινα τηγάνια.

15 Ξύλινες και χάλκινες κουτάλες και το κανταρούιν, είδος μικρής ζυγαριάς. Το ζύν, ζύγι. Η διπέτσα, τσουβάλι για το αλεύρι.

16 Γουπποσάνιδον, πινακωτή, σανίδα με βαθουλώματα για το ζυμάρι ψωμιών. Χαλκώματα, κατσαρόλες χάλκινες με τα καπάκια τους. Σγαφτές ξυλόβουρνες, σκαφτές ξύλινες γούρνες. Καλάθκια.

17 Διάφορα μεταλλικά κόσκινα. Θερνάτζια, ξύλινα γεωργικά εργαλεία. Τζυπόιν, βέργα με αγκυλωτό σίδερο. Δικράνιν, το διχάλι. Φασούλες, δρεπάνια.

18 Τα πανέρκα, πανέρια πλεγμένα από ποκαλάμη. Η αρμαρολλούα, έπιπλο για τη φύλαξη των τροφών. Χαρτζίν, καζάνι. Πιλάντζα, είδος μεταλλικής ζυγαριάς. Αμπούστα, δοχείο μέτρησης σιτηρών. Βούρκα, δερμάτινο σακίδιο. Σιερόμυλος, ο χερόμυλος.

19 Διάφορες κούζες, στάμνες. Καλάθκια Κουρελλοί, πήλινα αγγεία για τη φύλαξη τροφών. Τσούκκα, τσουκάλι. Λαοκούζιν, σταμνί για λάδι. Λαμιτζιάνες, μεγάλες φιάλες. Γαλευτήριν, πήλινο αγγείο για το άρμεγμα.

20 ΧΩΡΟΣ 5. ΝΕΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Στο δωμάτιο αυτό που έχει προστεθεί στο παλιό κτίσμα έχουν δημιουργηθεί τέσσερις προθήκες για να τοποθετηθούν τα αντικείμενα. Τα αντικείμενα είναι παλιά παραδοσιακά και άλλα νεώτερα. Στην πρώτη προθήκη γυάλινες φυσιτές «μερρέχες» διακοσμημένες και μπρούντζινες διαφόρων τύπων πιάτα πήλινα, «αλειφτά», «τσούκκες» και βάζα από την παραδοσιακή κυπριακή κεραμική, πιάτα ζωγραφιστά τα λεγόμενα του «πετεινού» και «τυπάρια» για το τύπωμα στα πρόσφορα της εκκλησιάς ι κεντήματα. Αλειφτό πήλινο πιάτο. Ζωγραφιστό πιάτο. Υφαντά. Προθήκες με διάφορα Φαττά, διάφορα σκεύη.

21 Αλειφτή κούπα και τσούκκα, πήλινο αγγείο. Ποτηράκια του κρασιού με την καράφα τους.

22 Ποτήρια του νερού, καράφες, ποτηράκια του κρασιού δίσκος τρατταρίσματος, για το κέρασμα. Ζαχαριέρες. Στη δεύτερη προθήκη γυάλινα ποτήρια του νερού με την καράφα τους, ποτηράκια του κρασιού και του κονιάκ. Ένας δίσκος «τρατταρίσματος», γυάλινα πιατάκια του γλυκού, ζαχαριέρες και διάφορα «γυαλικά».

23 Ποτηράκια του κονιάκ. Στην τρίτη προθήκη αντικείμενα καθημερινής χρήσης και διακοσμητικά, παλαιά και νεότερης εποχής. Ένα επιτραπέζιο παλιό ρολόι, μια ξύλινη κοσμηματοθήκη με τον καθρέφτη της και σίδερα σιδερώματος, της φωτιάς και των κάρβουνων. και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα. Μεταξύ των προθηκών στις κρεμάστρες, υφαντά και κεντήματα.

24 Διάφορα αδράχτια, Μακούτζια, σαΐτες υφαντικής Στην τέταρτη προθήκη διάφορα «αδράχτια» και «μακούτζια», εργαλεία της υφαντικής, τροχαλίες του «αρκαστηρκού» και του «δουλαππιού». Αριστερά και δεξιά της βιτρίνας «απείλιχτροι» με διάφορα νήματα, χτένια του αργαλειού και «δοξάρια» για το γνέψιμο του βαμβακιού. Κάτω, το «δουλάππιν» και η ανέμη με τα «μασούρκα» και τα νήματα.

25 Ανέμη και Δουλάππιν, εργαλεία για το τύλιγμα του νήματος. Διάφορα κεντήματα. Πετσετάκια, μικρές κεντητές πετσέτες. Πάνω σε ένα ορθογώνιο τραπέζι εκτίθενται είδη οικιακής χειροτεχνίας, «πετσετάκια», «μαντηλιές» και διάφορα κεντήματα του «σμιλιού» του βελονιού και «φαττά».

26 Υφαντές κουρτίνες. Στα δύο παράθυρα του δωματίου κρέμονται υφαντές κουρτίνες και «πορκερούκια». Υφαντές κουρτίνες. Ραπτομηχανή. Μια ραπτομηχανή νεότερης περιόδου συμπληρώνει το δωμάτιο.

27 Ζωγραφιστή παράσταση πιάτου με πετεινούς.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ Οδός Αγίας Μαρίνας 5, 5288 Παραλίμνι, Αμμόχωστος, Κύπρος Tηλ. +357-23819300 Φαξ +357-23825023 www.paralimni.org.cy info@paralimni.org.cy Agiou Dimitriou

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Την Πέµπτη 24 του Οκτώβρη επισκεφτήκαµε το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης που βρίσκεται σε ένα χωριό της Πάφου τη Γεροσκήπου. Εκεί έχει πολλά αντικείµενα που χρησιµοποιούσαν οι

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Τάξη: Β Γυμνασίου Χρόνος: 40 Μάθημα: 2 ο Ημερομηνία: 13/03/08

Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Τάξη: Β Γυμνασίου Χρόνος: 40 Μάθημα: 2 ο Ημερομηνία: 13/03/08 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Χρόνος: 40 Μάθημα: 2 ο Ημερομηνία: 13/03/08 Στόχοι: Οι μαθητές: Να εντοπίζουν μέσα από την παρουσίαση των εργασιών τους, τα χαρακτηριστικά των διάφορων παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιεργώντας τη γη. νιν ή ινίν σκάλα του αμπελιου

Καλλιεργώντας τη γη. νιν ή ινίν σκάλα του αμπελιου Καλλιεργώντας τη γη άλετρο βουκάνη ή δουκάνη νιν ή ινίν σκάλα του αμπελιου πενταδόντιν δρεπάνι Οι άνθρωποι όργωναν τη γη με το ξύλινο άλετρο που το έσερναν τα βόδια και έβαζαν τους σπόρους του σιταριού.

Διαβάστε περισσότερα

Α ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΙΟΥ ΤΑΞΗ Δ 1

Α ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΙΟΥ ΤΑΞΗ Δ 1 Α ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΡΙΟΥ ΤΑΞΗ Δ 1 Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής εβδομάδας πολιτισμού» συμμετείχαμε τα τμήματα Δ 1 και Δ 2 και το τμήμα Ε 2 του σχολείου μας, σε μια περιήγηση στα πολιτιστικά μέρη του Γερίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΥΗ (ΠΑΛΑΤΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ) 5 η ομάδα

ΣΚΕΥΗ (ΠΑΛΑΤΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ) 5 η ομάδα 5 η ομάδα 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Τάξη Ε2 2014-2015 Μυρσίνη Μαλιόγκα, Ευάγγελος Σωτηριάδης, Κατερίνα Γαλλιού 1. Τι σκεύη χρησιμοποιούσαν οι αυτοκράτορες στις στρατιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ( Συγκεντρώθηκαν μέχρι 10-11-1999)

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ( Συγκεντρώθηκαν μέχρι 10-11-1999) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ( Συγκεντρώθηκαν μέχρι 10-11-1999) Α/α Είδος αντικειμένου Τεμάχια Α Ο ι κ ι α κ ή ς χ ρ ή σ η ς 1 Κατσαρόλα χάλκινη. 6 2 Κακκάβι χάλκινο 3 3 Σάνι (πιάτο ) χάλκινο

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακά Παραδοσιακά Επαγγέλματα Cyprus Olden Times Jobs. ΙΒ Δημοτικό Σχολείο Πάφου «Πεύκιος Γεωργιάδης» 2012

Κυπριακά Παραδοσιακά Επαγγέλματα Cyprus Olden Times Jobs. ΙΒ Δημοτικό Σχολείο Πάφου «Πεύκιος Γεωργιάδης» 2012 Κυπριακά Παραδοσιακά Επαγγέλματα Cyprus Olden Times Jobs ΙΒ Δημοτικό Σχολείο Πάφου «Πεύκιος Γεωργιάδης» 2012 Καρεκλάς Ο καρεκλάς ήταν αυτός που έφτιαχνε καρέκλες, Έφτιαχνε πρώτα τον ξύλινο σκελετό της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Από τα παιδιά της Ε τάξης Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Σύλβια Νεάρχου 2013-2014

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Από τα παιδιά της Ε τάξης Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Σύλβια Νεάρχου 2013-2014 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Από τα παιδιά της Ε τάξης Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Σύλβια Νεάρχου 2013-2014 ΜΕΤΑΞΑΣ Το επάγγελμα του μεταξά ήταν από τα σημαντικότερα παραδοσιακά επαγγέλματα της Kύπρου.

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιξη -Καλοκαίρι 2017

Άνοιξη -Καλοκαίρι 2017 Άνοιξη -Καλοκαίρι 2017 Από το 2016, η trimar εντάχθηκε στον Όμιλο της YALCO, της μεγαλύτερης εταιρείας οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού στην Ελλάδα και με χαρά παρουσιάζει τη συλλογή Άνοιξη -Καλοκαίρι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Ι ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Σχολική χρονιά: 2013-2014 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ Εργασία από τα παιδιά της Γ2 Υπεύθυνη δασκάλα: Χριστίνα Αγαθοκλέους Ο παπλωματάς Ο παπλωματάς είναι ένα από τα παραδοσιακά επαγγέλματα

Διαβάστε περισσότερα

Απόλαυση! κάνουν τη μαγειρική Αντικολλητικά Τηγάνια. με επίστρωση μαρμάρου, εξαιρετικής ποιότητας από αλουμίνιο πάχους 4mm

Απόλαυση! κάνουν τη μαγειρική Αντικολλητικά Τηγάνια. με επίστρωση μαρμάρου, εξαιρετικής ποιότητας από αλουμίνιο πάχους 4mm Oι προσφορές ισχύουν έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων κάνουν τη μαγειρική... Απόλαυση! Ανθρακί Γκρι ΠΑΧΟΣ 4mm ΝΕΑ Αντικολλητικά Τηγάνια με επίστρωση μαρμάρου, εξαιρετικής ποιότητας από αλουμίνιο πάχους 4mm

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Α' ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΜΕΡΟΣ Α' ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΜΕΡΟΣ Α' ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Εργασίες μεταφοράς, τοποθέτησης εγκατάστασης και συναρμολόγησης εξοπλισμού διαμερισμάτων για την υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο "REACT" (Refugee, Assistance,

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑ ΛΑΧΝΟΥ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑΣ 2013 1 1 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ HYUNDAI, LCD 181 44 2 ΒΑΖΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 16 50 3 ΚΟΡΝΙΖΑ 68 4 4 ΣΕΤ 16 ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ 176 19 5 ΒΑΖΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 162 9 6 ΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΠΙΑΤΑΚΙ 197 21 7 ΞΥΛΙΝΗ ΜΠΙΖΟΥΤΙΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΤΙΚΗ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 02 ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΤΙΚΗ ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 02 ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 100 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ Ο.Τ. 1111 ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Υποεργο 2: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 100

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Τάξη: Β Γυμνασίου Χρόνος: 40 Μάθημα: 1 ο Ημερομηνία: 06/03/08

Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Τάξη: Β Γυμνασίου Χρόνος: 40 Μάθημα: 1 ο Ημερομηνία: 06/03/08 ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Θέμα: Κυπριακή Λαϊκή Τέχνη Χρόνος: 40 Μάθημα: 1 ο Ημερομηνία: 06/03/08 Στόχοι: Οι μαθητές: Να αναγνωρίζουν τη Λαϊκή Τέχνη και Παράδοση της Κύπρου και να δικαιολογούν την ανάπτυξη. Να ονομάζουν

Διαβάστε περισσότερα

Ανανεωθείτε έξυπνα & οικονομικά!

Ανανεωθείτε έξυπνα & οικονομικά! your home Καλόγερος Μεταλλικός Μαύρος 18,60 Δ42χ180 Ανανεωθείτε έξυπνα & οικονομικά! Φωτιστικά Κεραμικά Δ9χ20 5,40 Καναπές κρεβάτι σε 3 χρώματα 185χ55(100)χ80 ΑΠΟ 18,90 Βοηθητικά τραπεζάκια 50.5x50.5x45.5

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΧΥΕΙ ΕΩΣ 31/05/16. Προσιτή. Πολυτέλεια, για όλο το. σπίτι!

ΙΣΧΥΕΙ ΕΩΣ 31/05/16. Προσιτή. Πολυτέλεια, για όλο το. σπίτι! ΙΣΧΥΕΙ ΕΩΣ 31/05/16 Προσιτή Πολυτέλεια, για όλο το σπίτι! Αντικολλητικά σκεύη κεραμικής επίστρωσης Elegant Γαλατιέρες 16cm... 9,80 18cm... 10,90 9,80 Κατσαρόλες 22cm... 15,30 24cm... 16,50 26cm... 17,50

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ- ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΙΔΟΣ Πιάτο φαγητού 4 εκ. Πιάτο βαθύ εκ. Πιάτα πρωινού 0 εκ. Μπολ δημητριακών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΡΑ ΛΑΧΝΟΥ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑΣ 2015

ΔΩΡΑ ΛΑΧΝΟΥ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑΣ 2015 ΔΩΡΑ ΛΑΧΝΟΥ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑΣ 2015 1 1 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ THOMSON 32 126 30 2 ΡΟΛΟΙ ΧΕΙΡΟΣ 84 43 3 2 ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ 75 36 4 ΡΟΛΟΙ 156 42 5 ΣΑΜΠΑΝΙΕΡΑ 40 19 6 ΚΑΝΑΤΑ 55 44 7 2 ΠΙΑΤΑ ΤΟΙΧΟΥ 120 31 8 2 ΠΙΑΤΑ ΤΟΙΧΟΥ 117 14

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Α' ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Α/ Α 1 2 3 4 5 6 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΚΕΥΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙ ΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ- ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ- ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση Υποβολής Οικονοµικής Προσφοράς για την προµήθεια εξοπλισµού κατοικιών στα Τρίκαλα

Πρόσκληση Υποβολής Οικονοµικής Προσφοράς για την προµήθεια εξοπλισµού κατοικιών στα Τρίκαλα Πρόσκληση Υποβολής Οικονοµικής Προσφοράς για την προµήθεια εξοπλισµού κατοικιών στα Τρίκαλα Η e-trikala A.E. στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράµµατος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο σε χώρες της Ε.Ε µε την Ύπατη

Διαβάστε περισσότερα

Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους.

Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους. 1ο ΓΕΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ 2011-2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ PR1 ΟΜΑΔΑ 3 Μόδα και ενδυμασία από τους προϊστορικούς μέχρι τους νεότερους χρόνους. Αρχαϊκή, Κλασσική, Ελληνιστική, Ρωμαϊκή Περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) 1 2.10.1.3 Απλώστρες φορητές 2 40,00 80,00 98,40 2 2.11.2.1 Επαγγελµατική ηλεκτρική σκούπα 1 750,00 750,00 922,50 3 2.9.1.11 Επιτοίχια Ποτηριέρα ( ιαστάσεων 190Χ34Χ70) 1 380,00 380,00 467,40 4 2.9.1.2

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα τεχνική περιγραφή αφορά στη προμήθεια εξοπλισμού του κτιρίου που θα στεγάσει Την έκθεση λαογραφικού υλικού του Δήμου Νεβρόπολης. Αγράφων.

Η παρούσα τεχνική περιγραφή αφορά στη προμήθεια εξοπλισμού του κτιρίου που θα στεγάσει Την έκθεση λαογραφικού υλικού του Δήμου Νεβρόπολης. Αγράφων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΚΘΕΣΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Τ.Δ.ΦΥΛΑΚΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα τεχνική περιγραφή αφορά στη προμήθεια εξοπλισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 4.3.8. Διοργάνωση 2 γαστρονομικών δρώμενων, εγκαινίων και ημερίδας παρουσίασης έργου. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 4.3.8. Διοργάνωση 2 γαστρονομικών δρώμενων, εγκαινίων και ημερίδας παρουσίασης έργου. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 4.3.8. Διοργάνωση γαστρονομικών δρώμενων, εγκαινίων και ημερίδας παρουσίασης έργου. ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ : «ΚΡΗΤΗ ΚΥΠΡΟΣ: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

1. Ταξινόµηση εξοπλισµού

1. Ταξινόµηση εξοπλισµού ΕΝΟΤΗΤΑ:3 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Α ΣΤΟΧΟΙ: Με τη συµπλήρωση αυτού του µαθήµατος ο µαθητής/τρια θα πρέπει να µπορεί να: 1. Ταξινοµεί τον εξοπλισµό σύµφωνα µε τα υλικά κατασκευής και σύµφωνα µε τη

Διαβάστε περισσότερα

39, ,00 Βελούδινος καναπές κρεβάτι 179χ92χ78 (179χ108χ37) 4 χρώματα

39, ,00 Βελούδινος καναπές κρεβάτι 179χ92χ78 (179χ108χ37) 4 χρώματα To #foititospito στα καλύτερά του! Φθινόπωρο 2019 12,90 οροφής Δ30 Καφέ, Εκρού 38,90 Γραφείο/ραφιέρα 120χ64χ120 Γραφείου 22χ13x42 29,90 επιδαπέδιο Ξύλινο Δ54χ147 Καφέ, Εκρού 12,90 Υδρόγειος με φωτισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑ Α ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ 1500,00 5 ΚΑΝΑΠΕΣ ΙΘΕΣΙΟΣ ΤΕΜ 4 350,00 1400,00 6 ΚΑΝΑΠΕΣ ΤΡΙΘΕΣΙΟΣ ΤΕΜ 4 500,00 2000,00 7 ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΕΜ 6 120,00 720,00

ΜΟΝΑ Α ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ 1500,00 5 ΚΑΝΑΠΕΣ ΙΘΕΣΙΟΣ ΤΕΜ 4 350,00 1400,00 6 ΚΑΝΑΠΕΣ ΤΡΙΘΕΣΙΟΣ ΤΕΜ 4 500,00 2000,00 7 ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΕΜ 6 120,00 720,00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ 2: "ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥ ΠΑΙ ΟΠΟΛΗΣ" ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΥΟ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΙ ΟΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΑ από 4,20 32480 16cm ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 4,20 32481 20cm ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 5,90 32482 24cm ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 8,90 32483 28cm ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: 10,90 32484 24cm

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017

ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΥΡΙΜΑΧΑ ΣΚΕΥΗ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΑ 32480 16cm 32481 20cm 32482 24cm 32483 28cm 32484 24cm 32485 28cm ΤΗΓΑΝΙ DIAMOND ΜΕ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ 32331 20cm 32333 24cm 32336

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ! Η Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ Μ.Σ.Θ.

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ! Η Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ Μ.Σ.Θ. ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ! ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ, 2012-2013 ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Α. ΑΡΖΟΓΛΟΥ & Ε. ΤΖΗΜΟΥΛΗ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ-ΣΥΝΟΔΟΙ: Τ. ΚΥΡΙΑΖΙΚΙΔΟΥ & Δ. ΤΖΟΒΑΝΑΚΗΣ Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

13SYMV

13SYMV 3SYMV00804877 203-2-23!"#$"%&' (P*%++,++',,,,' -. /0 00 / - 2!"#$!#!%$"&'('(& )* $+ / & (!+, -*%!.%./0$!&(2* 3456527 8 & )9'8* 9:'&' !%%/?(9@!+ =6+"AB!>!%$% "+ =8!+$!6!!A/>0B+.+ =8"+$%!"+.&B/C,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2515 /21.05.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2515 /21.05.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ& ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 2515 /21.05.2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν.4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΣ 1o Επτανήσου 5, Τηλ./Fax: 210 2516702

ΠΕΡΙΣΣΟΣ 1o Επτανήσου 5, Τηλ./Fax: 210 2516702 2011-2012.: 260x160 85. 399 Σαλόνι καναπές-γωνία σχ. LORA Αλλάξτε διάθεση Χαρείτε το σπίτι σας!! Με απίθανες τιµές και µεγάλες προσφορές... στα Home-Plus stores!! ΑΦΟΙ ΤΖΙΒΑ ΠΕΡΙΣΣΟΣ 1o Επτανήσου 5, Τηλ./Fax:

Διαβάστε περισσότερα

CHRISTMAS DECORATION. Για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων επιλέγουμε για εσάς τα χριστουγεννιάτικα σας είδη. STANDING SANTA 60cm 49,90 24,95

CHRISTMAS DECORATION. Για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων επιλέγουμε για εσάς τα χριστουγεννιάτικα σας είδη. STANDING SANTA 60cm 49,90 24,95 Bellagio brochure_christmas 19/11/13 15:13 Page 1 1 CHRISTMAS DECORATION Για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων επιλέγουμε για εσάς τα χριστουγεννιάτικα σας είδη. Χριστουγεννιάτικα δέντρα σε διάφορα

Διαβάστε περισσότερα

Τα επαγγέλματα που χάθηκαν ή χάνονται ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑ

Τα επαγγέλματα που χάθηκαν ή χάνονται ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑ Τα επαγγέλματα που χάθηκαν ή χάνονται ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑ Ο Νερουλάς Ο νερουλάς στα χωριά έπρεπε ν ανέβει στο βουνό να φτιάξει αυλάκια, για να έρχεται το νερό στα χωράφια για να ποτίσουν οι γεωργοί. Στην

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίλλα Ασκύφου βρίσκεται στο χωριό Γώνι Ασκύφου σε υψόμετρο 780 μέτρων.

Η Βίλλα Ασκύφου βρίσκεται στο χωριό Γώνι Ασκύφου σε υψόμετρο 780 μέτρων. Η βρίσκεται στο χωριό Γώνι Ασκύφου σε υψόμετρο 780 μέτρων. Βρίσκεται ακριβώς στην ίδια χιλιομετρική απόσταση και από τα Χανιά(45χλμ) και από το Ρέθυμνο(42χλμ). Το οροπέδιο είναι περιτριγυρισμένο από την

Διαβάστε περισσότερα

Είναι πιο εύκολο να γίνει μια απογραφή πριν από μια καταστροφή παρά μετά

Είναι πιο εύκολο να γίνει μια απογραφή πριν από μια καταστροφή παρά μετά ΕΠΙΠΕΔΟ B Είναι πιο εύκολο να γίνει μια απογραφή πριν από μια καταστροφή παρά μετά Το πρώτο βήμα είναι να αγοράσετε μια ασφάλεια οικίας, το δεύτερο είναι να καταγράψετε το περιεχόμενο του ακινήτου για

Διαβάστε περισσότερα

Special events PRODUCT CATALOGUE. www.inart.com

Special events PRODUCT CATALOGUE. www.inart.com Special events PRODUCT CATALOGUE www.inart.com 1 2 CANDLE HOLDERS 3-70-863-0031 ΚΗΡΟΠΗΓΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ 4 ΘΕΣΕΩΝ + ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ 20Χ43 20169 3-70-947-0032 S/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΟ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ 6,5Χ26 20175 3-70-947-0023

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Β' ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Άνοιξη - Καλοκαίρι 2016

Άνοιξη - Καλοκαίρι 2016 Άνοιξη - Καλοκαίρι 2016 Ανακαινήστε! Διακοσμήστε! Δημιουργήστε! ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ CENTER - Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ - ΤΗΛ.: 23990 22622 www.center.com.gr - e-mail: info@center.com.gr ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Για να υπάρξει φωτιά είναι απαραίτητη η συνύπαρξη τριών στοιχείων:

Για να υπάρξει φωτιά είναι απαραίτητη η συνύπαρξη τριών στοιχείων: Για να υπάρξει φωτιά είναι απαραίτητη η συνύπαρξη τριών στοιχείων: - το καύσιμο (στερεό, υγρό ή αέριο) - το οξυγόνο (21% του ατμοσφαιρικού αέρα) - η αρχική θερμότητα. Αυτά είναι και τα μέρη του τρίγωνου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ. TurnLine Σελίδα 9 3. Εξυπνες ιδέες που βάζουν τα πράγματα στην τάξη. Περιστροφικό πάνελ μπάνιου. περιστρεφόμενο πάνελ με γυάλινα ράφια.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ. TurnLine Σελίδα 9 3. Εξυπνες ιδέες που βάζουν τα πράγματα στην τάξη. Περιστροφικό πάνελ μπάνιου. περιστρεφόμενο πάνελ με γυάλινα ράφια. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Εξοπλισμοί μπάνιου TurnLine Σελίδα 9 3 Εξυπνες ιδέες που βάζουν τα πράγματα στην τάξη. Περιστροφικό πάνελ μπάνιου Σελίδα 9 5 περιστρεφόμενο πάνελ με γυάλινα ράφια. Εξοπλισμός επίπλων μπάνιου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΛΩΝΑΣ. Ανανεώστε το σπίτι και την διάθεση σας. Μόνο στα. με καταπληκτικά είδη σπιτιού, σε απίστευτα χαμηλές τιμές...

ΜΥΛΩΝΑΣ. Ανανεώστε το σπίτι και την διάθεση σας. Μόνο στα. με καταπληκτικά είδη σπιτιού, σε απίστευτα χαμηλές τιμές... ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΟΎ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ από 620 490 Γαλάτσι - Κυψέλη ΜΥΛΩΝΑΣ 1ο : Ελ. Βενιζέλου 4, Tηλ: 210 2223365, Fax: 210 2223366 2ο : Κυψέλης 96, Tηλ: 212 1002540 Τηλ/Fax:

Διαβάστε περισσότερα

2493 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΕΝΤΡΟΥ

2493 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΕΝΤΡΟΥ 2495 2493 2494 2497 2496 2498 2500 2499 2493 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΕΝΤΡΟΥ από βακελίτη, ύψος 30 εκ. 50-60 2494 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΙΧΟΥ ERICKSSON από βακελίτη, διαστάσεις 24 χ 24 χ 12 εκ. 50-60 2495 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ μεταλλικός,

Διαβάστε περισσότερα

56. Αντίκες. 2503 ΠΙΑΤΟ χάλκινο, γανωμένο και αφιερωμένο, με τέσσερις ανάγλυφες σφραγίδεςεπιγραφές,

56. Αντίκες. 2503 ΠΙΑΤΟ χάλκινο, γανωμένο και αφιερωμένο, με τέσσερις ανάγλυφες σφραγίδεςεπιγραφές, 2503 2504 2505 2506 2509 2507 2511 2508 2510 2512 2513 2514 2515 2516 2517 2503 ΠΙΑΤΟ χάλκινο, γανωμένο και αφιερωμένο, με τέσσερις ανάγλυφες σφραγίδεςεπιγραφές, διάμετρος 22 εκ. 80-100 2504 ΠΙΑΤΟ χάλκινο,

Διαβάστε περισσότερα

Αλλάξτε διάθεση Χαρείτε το σπίτι σας!! Με απίθανες τιμές και μεγάλες προσφορές ΜΟΝΟ... στα Home-Plus stores!! MYΛΩNAΣ

Αλλάξτε διάθεση Χαρείτε το σπίτι σας!! Με απίθανες τιμές και μεγάλες προσφορές ΜΟΝΟ... στα Home-Plus stores!! MYΛΩNAΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2011-2012 260x160χ85εκ. 399 Σαλόνι καναπές-γωνία σχ. LORA Αλλάξτε διάθεση Χαρείτε το σπίτι σας!! Με απίθανες τιμές και μεγάλες προσφορές... στα Home-Plus stores!! MYΛΩNAΣ ΚΥΨΕΛΗ Πλατεία Κυψέλης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προς τους καταναλωτές

Οδηγίες προς τους καταναλωτές Οδηγίες προς τους καταναλωτές σχετικά με την αγορά και χρήση προϊόντων Υλικών και Αντικειμένων που πρόκειται να έλθουν σε Επαφή με Τρόφιμα (Υ.Α.Ε.Τ.) 1. Ποιά προϊόντα ανήκουν στην κατηγορία των υλικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ

ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ Καθηγήτρια ΦΕΡΦΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΟΥΖΙΝΑ O χώρος της κουζίνας, διαιρείται σε τρεις βασικές λειτουργικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΣΤΗΡΙ, ΤΑΨΙ. Έβαζαν πάνω τα καρβέλια να φουσκώσουν.

ΠΛΑΣΤΗΡΙ, ΤΑΨΙ. Έβαζαν πάνω τα καρβέλια να φουσκώσουν. ΣΚΑΦΙΔΙ Το χρησιμοποιούσαν για να κάνουν το ζυμάρι. Έπρεπε εκεί να ετοιμάσουν το αλεύρι, να αναπιαστεί το προζύμι και να γίνει ο ζυμωτός, δηλαδή το ζυμάρι. Μετά το τέλος του ζυμωτού η σκάφη πλενόταν και

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Nα ονομάζει τους παράγοντες που καθορίζουν τη σωστή θέση της τραπεζαρίας σε σχέση με άλλους χώρους του εστιατορίου Να υπολογίζει

Διαβάστε περισσότερα

3η ΟΜΑΔΑ. 4η ΟΜΑΔΑ. 5η ΟΜΑΔΑ

3η ΟΜΑΔΑ. 4η ΟΜΑΔΑ. 5η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΕΡΓΟ 2 : " Προμήθεια εξοπλισμού ΙΒ Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Ηρακλείου" Κ.Α. : 15-7431.003 Προϋπολογισμός : 44.999,55 με Φ.Π.Α. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΩΣΗΣ 1η ΟΜΑΔΑ Α/Α

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑ ΛΑΧΝΟΥ ΕΟΡΤΑΓΟΡΑΣ 2014 1 Α/Α 1 ΠΟ ΗΛΑΤΟ 123 26 2 ΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΒΑΖΟ 38 6 3 ΦΟΝΤΑΝΙΕΡΑ 81 2 4 ΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΒΑΖΟ 102 43 5 ΓΥΑΛΙΝΟ ΓΙΑ ΚΕΡΙ 39 6 6 ΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΒΑΖΟ 69 13 7 ΠΟΡΣΕΛΑΝΙΝΟ ΜΠΟΛ 114 2 8 ΓΥΑΛΙΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

Cyprus Breakfast Pilot Action Program

Cyprus Breakfast Pilot Action Program Cyprus Breakfast Pilot Action Program Τρώγοντας με τα μάτια Τρόποι παρουσίασης του Κυπριακού Προγεύματος Φλωρεντία Κυθραιώτου Σύμβουλος Γαστρονομίας Κυπριακού Προγεύματος 2 ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Τρόποι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LILLÅNGEN. Έπιπλα Μπάνιου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LILLÅNGEN. Έπιπλα Μπάνιου ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LILLÅNGEN Έπιπλα Μπάνιου ΦΡΟΝΤΙΔΑ Καθαρίστε τα έπιπλα με ένα νωπό πανί με νερό ή ένα ήπιο καθαριστικό, έπειτα σκουπίστε τα με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Μην αφήνετε σταγόνες επάνω στα έπιπλα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ SILVERÅN. Έπιπλα Μπάνιου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ SILVERÅN. Έπιπλα Μπάνιου ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Έπιπλα Μπάνιου ΦΡΟΝΤΙΔΑ Καθαρίστε τα έπιπλα με ένα νωπό πανί με νερό ή ένα ήπιο καθαριστικό, έπειτα σκουπίστε τα με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Μην αφήνετε σταγόνες επάνω στα έπιπλα για να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

DECO Collection

DECO Collection DECO Collection -- 1 -- -- 1 -- Κάθε φορά που ένας επισκέπτης μπαίνει για πρώτη φορά στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου αποκτά μια αίσθηση για τον χώρο, η διακόσμηση, οι υφές και η ποιότητα των λευκών ειδών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΚΕΡΑΜΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Η κεραμική, μια πανάρχαια τέχνη, χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη το αργιλόχωμα. Όταν αναμείξουμε το αργιλόχωμα με νερό θα προκύψει μία πλαστική μάζα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ...!!! ΘΕΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ...!!! ΘΕΜΑΤΑ 2 ο ΠΑΚΕΤΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΑΚΟΥΛΑΣ Σάββατο 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΏΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ 10:00 ΠΡΟΣΟΧΗ...!!! Θα πρέπει στις 11:00 να είστε στο σημείο συνάντησης με τα υλικά σας. Από τις 11:00 έως τις 11:45 θα πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ PLASTICA Ν ML VIOSARP ΓΥΑΛΙΝΟΣ 300ML ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ PLASTICA N ML Κ/36 12Χ6,5 400ML

ΕΙΔΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ PLASTICA Ν ML VIOSARP ΓΥΑΛΙΝΟΣ 300ML ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ PLASTICA N ML Κ/36 12Χ6,5 400ML ΕΙΔΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 171716 171721 ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ ΓΥΑΛΙΝΟΣ 300ML 171670 ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ PLASTICA Ν219 300ML 170676 ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ 12Χ6,5 400ML 171455 ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ PLASTICA N220 600ML Κ/36 171542 ΛΕΜΟΝΟΣΤΙΦΤΗΣ MILTOPLAST

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2013-2014. Συνιστώμενος τιμοκατάλογος / Ελλάδα Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ Ισχύει από 01-09-2013

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2013-2014. Συνιστώμενος τιμοκατάλογος / Ελλάδα Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ Ισχύει από 01-09-2013 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2013-2014 Συνιστώμενος τιμοκατάλογος / Ελλάδα Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ Ισχύει από 01-09-2013 ΕΓΓΥΗΣΗ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ Ελεγμένα ως προς την ασφάλεια Τα έπιπλα FLEXA κατασκευάζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ LINERO. Το κλασικό σύστημα, το οποίο συνδυάζει σε κάθε κουζίνα την κομψότητα με τη χρηστικότητα. Παιδική ασφάλεια

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ LINERO. Το κλασικό σύστημα, το οποίο συνδυάζει σε κάθε κουζίνα την κομψότητα με τη χρηστικότητα. Παιδική ασφάλεια ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Seite 7 3 Σχεδιασμός που δημιουργεί τάξη. Τα χρήσιμα εξαρτήματα πρόσθετου εξοπλισμού αποτελούν σημαντική βοήθεια για το άτομο που μαγειρεύει και ταυτόχρονα διακοσμητικά στοιχεία για κάθε κουζίνα.

Διαβάστε περισσότερα

Ανανεώστε το σπίτι σας... αλλάξτε τη διάθεσή σας...

Ανανεώστε το σπίτι σας... αλλάξτε τη διάθεσή σας... ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2012-2013 ΑΠΟ 249 199 Τριθέσιος καναπές - κρεβάτι σχ. ΕLEGANTE με αποθηκευτικό χώρο και ευρωπαϊκό μηχανισμό click-clack 2 χρόνια εγγύηση Ανανεώστε το σπίτι σας... αλλάξτε τη διάθεσή σας... στα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ Η λαϊκή τέχνη είναι η γνήσια, πηγαία δημιουργία κάθε λαού, που εκφράζει την ιδιαίτερη νοοτροπία του, την ιδιοσυγκρασία του, τη ζωτικότητα και πνευματικότητά του, την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΑΠΕΣ-ΚΡΕΒΑΤΙ ΔΕΞΙΑ ΓΩΝΙΑ: 272x82-181x72 εκ. / ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΣΙΦ ΞΥΛΟ ΑΚΑΚΙΑΣ: 90x60x40 εκ.

ΚΑΝΑΠΕΣ-ΚΡΕΒΑΤΙ ΔΕΞΙΑ ΓΩΝΙΑ: 272x82-181x72 εκ. / ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΣΙΦ ΞΥΛΟ ΑΚΑΚΙΑΣ: 90x60x40 εκ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ 700 300 Κωδ.. 0516440 ΤΡΑΠΕΖΙ Κωδ. 0532186 12 και σε αριστερή. ΚΑΝΑΠΕΣ-ΚΡΕΒΑΤΙ ΔΕΞΙΑ ΓΩΝΙΑ: 272x82-181x72 εκ. / ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΣΙΦ ΞΥΛΟ ΑΚΑΚΙΑΣ: 0x60x40 εκ. ΣΕΤ ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ 5ΤΜΧ: ΤΡΑΠΕΖΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πασχαλινές συνθέσεις με τα πιο όμορφα κεραμικά καλάθια! 4,90 /τμχ Μαξιλάρια σε ανοιξιάτικα χρώματα

Πασχαλινές συνθέσεις με τα πιο όμορφα κεραμικά καλάθια! 4,90 /τμχ Μαξιλάρια σε ανοιξιάτικα χρώματα your home ΑΝΟΙΞΗ 2019 Τραπέζι & 2 καρέκλες Πασχαλινές συνθέσεις με τα πιο όμορφα κεραμικά καλάθια! 8,90 7,90 19χ9,5χ9 26,5χ12,5χ12 Μεταλλικό ξύλινο 60x60χ71 / 42Χ46χ79 7 3ΤΜΧ 40χ40 4,90 /τμχ Μαξιλάρια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ ΒΑΖΟ 15.00 ΜΠΑΛΑ 6.00 ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ 220.00

ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ ΒΑΖΟ 15.00 ΜΠΑΛΑ 6.00 ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ 220.00 120.00 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ 190.00 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟ 230.00 ΚΟΡΝΙΖΑ 17.00 ΡΙΧΤΑΡΙ 33.00 ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ ΜΠΑΛΑ 4.00 25.00 30.00 ΜΠΑΛΑ 6.00 ΚΟΡΝΙΖΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΗ ΚΑΡΕΚΛΑ 290.00 ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ 220.00 ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αργαλειός. Πατανίες που ήταν χοντρά και βαριά κλινοσκεπάσματα διαφόρων ειδών όπως πατητές, καρπετοπεραμάτιστες, κουρκουσελίδικες κ.α.

Ο Αργαλειός. Πατανίες που ήταν χοντρά και βαριά κλινοσκεπάσματα διαφόρων ειδών όπως πατητές, καρπετοπεραμάτιστες, κουρκουσελίδικες κ.α. Ο Αργαλειός Η τέχνη της υφαντικής ήταν γνωστή από τη νεολιθική εποχή, όπως μαρτυρούν ευρήματα της εποχής εκείνης: σφοντύλια κ.α. Αλλά και οι ηρωίδες των Ομηρικών επών είχαν κύρια ενασχόληση τους την υφαντική.

Διαβάστε περισσότερα

Βυζαντινά Χρόνια. Τι έτρωγαν, Τι έπιναν Οι συνήθειες τους, Ενδυμασία

Βυζαντινά Χρόνια. Τι έτρωγαν, Τι έπιναν Οι συνήθειες τους, Ενδυμασία Βυζαντινά Χρόνια Τι έτρωγαν, Τι έπιναν Οι συνήθειες τους, Ενδυμασία Τι έτρωγαν Στη διατροφή των Βυζαντινών βασικό ρόλο είχαν το ψωμί, τα λαχανικά, τα όσπρια και τα δημητριακά που τα μαγείρευαν με διάφορους

Διαβάστε περισσότερα

145 9,90 γωνιακή ραφιέρα

145 9,90 γωνιακή ραφιέρα πολυθρονάκι eco-leather, με σκαμπώ 64,5x59,5x78 εκ. σε πολλά χρώματα 85 79 68 52 φωτιστικό δαπέδου Ø23 Υ145 εκ. σε πορτοκαλί, λαχανί, λευκό & γαλάζιο καναπές-κρεβάτι eco-leather με ντυμένο πόδι σε 3 χρώματα

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες προσφορές με μεγαλύτερη διάρκεια! Aποκτήστε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε μοναδικές τιμές έως 13.10.2014

Περισσότερες προσφορές με μεγαλύτερη διάρκεια! Aποκτήστε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε μοναδικές τιμές έως 13.10.2014 Περισσότερες προσφορές με μεγαλύτερη διάρκεια! Aποκτήστε τα αγαπημένα σας προϊόντα σε μοναδικές τιμές έως 13.10.2014 2.89λ. Άοσμη παραφίνη 1 λίτρου 1.88λ. Φυτόχωμα ΒΙΟΦΥΤ 20 λίτρα 5.98λ. Κάρβουνα ΧΑΤΖΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

κουζίνα 01-210 Σφυρί κρέατος με μεταλλική άκρη 6 6,13 Διαστάσεις: 6χ30cm.

κουζίνα 01-210 Σφυρί κρέατος με μεταλλική άκρη 6 6,13 Διαστάσεις: 6χ30cm. κουζίνα 01-040 Κούτσουρο κρέατος 40χ40χ20cm 1 180,18 01-041 Κούτσουρο κρέατος 40χ40χ40cm 1 196,95 01-042 Κούτσουρο κρέατος 50χ50χ20cm 1 240,24 01-043 Κούτσουρο κρέατος 50χ50χ40cm 1 337,15 01-044 Κούτσουρο

Διαβάστε περισσότερα

Η εκπαίδευση της αυτόνομης διαβίωσης στο ειδικό σχολείο

Η εκπαίδευση της αυτόνομης διαβίωσης στο ειδικό σχολείο ασημακοπούλου αγαθή-αγγελική ΠΕ 23 Ψυχολόγος μπουντρούκα νικολέττα ΠΕ 18.10 Νοσηλεύτρια μποδιώτη εξακουστή ΠΕ 29 Αναπληρώτρια Εργοθεραπεύτρια Η εκπαίδευση της αυτόνομης διαβίωσης στο ειδικό σχολείο ΛΕΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το σπίτι του ποιητή Καβάφη

Το σπίτι του ποιητή Καβάφη Το σπίτι του ποιητή Καβάφη Ο συγγραφέας περιγράφει το σπίτι που κατοικούσε ο ποιητής Κ.Π. Καβάφης. Το σπίτι του Καβάφη βρίσκεται στην οδό Λέψιους, έναν δρόμο στην καρδιά της Αλεξάνδρειας. Ο ποιητής κατοικούσε

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ!!! ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ. 01-004 Σταντ δίσκων ξύλινο πτυσσόμενο 6 25,77. 05-009 Σταντ δίσκων μεταλλικό πτυσσόμενο 6 20,48

ΝΕΑ!!! ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ. 01-004 Σταντ δίσκων ξύλινο πτυσσόμενο 6 25,77. 05-009 Σταντ δίσκων μεταλλικό πτυσσόμενο 6 20,48 Παραµάνες...57 Σταντ δίσκων...57 Δίσκοι φελού-pp...58 Δίσκοι αντιολισθητικοί...59 Σουπλά ξύλινα...60 Δαντέλες - Σουβέρ...60 Πιατέλες - Πιάτα inox...61 Μελιέρες - Ζαχαριέρες...62 Μπουκάλια κέτσαπ...63 Σαλτσιέρες...63

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΙΝΩΠΗΣ 13» ΜΕΡΙΚΟ ΕΙΔΟΣ Α/Α

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΙΝΩΠΗΣ 13» ΜΕΡΙΚΟ ΕΙΔΟΣ Α/Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Δ/ΝΣΗ: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 16 -Τ.Κ.171 21 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, 28-06-2018 Αρ. Μελέτης : 43 /2018 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΥΠΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑΣ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΥΠΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΥΠΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2010-11 αμαλία πατρόκλου- μαρία χατζηγιώρκη- στέλλα χατζηχαραλάμπους ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σβήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές από το διακόπτη όταν δεν τις χρησιμοποιούμε και κλείνουμε τα φώτα όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο.

Σβήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές από το διακόπτη όταν δεν τις χρησιμοποιούμε και κλείνουμε τα φώτα όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο. Σβήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές από το διακόπτη όταν δεν τις χρησιμοποιούμε και κλείνουμε τα φώτα όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο. Φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε πάντοτε οικονομικούς λαμπτήρες και φροντίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Γανωτής. Το εργαστήριο του γανωτή Το εργαστήριο του γανωτή είχε όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία. α) Υλικά:

Γανωτής. Το εργαστήριο του γανωτή Το εργαστήριο του γανωτή είχε όλα τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία. α) Υλικά: Γανωτής Γανωτής 1 ονοµάζεται ο τεχνίτης που επικαλύπτει χάλκινα σκεύη αλλά και άλλα µεταλλικά αντικείµενα µε καθαρό καλάι 2. Για το λόγο αυτό λέγεται και καλαϊτζής. Οι γανωτήδες ήταν συνήθως πλανόδιοι

Διαβάστε περισσότερα

Έχεις πάθος με τη μαγειρική;

Έχεις πάθος με τη μαγειρική; Βρείτε τα σε καταστήματα με αυτό το σήμα Έχεις πάθος με τη μαγειρική; Ξέρεις τι να επιλέξεις... www.navaideas.gr 18 80 12 80 Κεραμικό αντικολλητικό σαγανάκι αλουμινίου 20cm κωδ.: 10-044-016 43 30 29 50

Διαβάστε περισσότερα

ΜΥΛΩΝΑΣ. Έπιπλα κήπου-βεράντας... Κάθε χρόνο καλύτερη ποιότητα... απίστευτες τιμές... και πραγματικές προσφορές!!! ΜΟΝΟ στα...

ΜΥΛΩΝΑΣ. Έπιπλα κήπου-βεράντας... Κάθε χρόνο καλύτερη ποιότητα... απίστευτες τιμές... και πραγματικές προσφορές!!! ΜΟΝΟ στα... ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΟΎ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Σετ σαλόνι 4τμχ. (ΚΩΔ: 01.02.0609) Με μεταλλικό σκελετό σε ανθρακί χρώμα και ύφασμα textilene. Καναπές 104x63x78εκ. ΜΥΛΩΝΑΣ Γαλάτσι -

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ. Απόφαση με αριθμό: ΕΞ 3841/20-07-2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ. Απόφαση με αριθμό: ΕΞ 3841/20-07-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ Απόφαση με αριθμό: ΕΞ 3841/20-07-2015 Σύμφωνα με : α) Τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135, 136 και 139 του Νόμου του Ν. 4072/2012 (ΦΕΚ 86/Α/11-04-2012), όπως τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς για την προμήθεια εξοπλισμού κατοικιών σε είδη σπιτιού και λοιπό οικιακό εξοπλισμό

Πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς για την προμήθεια εξοπλισμού κατοικιών σε είδη σπιτιού και λοιπό οικιακό εξοπλισμό Ηράκλειο, 25/05/2017 Αρ. Πρωτ:. Προς: Πρόσκληση υποβολής οικονομικής προσφοράς για την προμήθεια εξοπλισμού κατοικιών σε είδη σπιτιού και λοιπό οικιακό εξοπλισμό Η Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ στο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Αναζήτηση προσφορών για προμήθεια «1)Λευκών Ειδών 2) Ηλεκτρικών ειδών 3) Οικιακού Εξοπλισμού - Είδη κουζίνας. TO Δ.Σ. Της Ιατρικής Παρέμβασης

ΘΕΜΑ : Αναζήτηση προσφορών για προμήθεια «1)Λευκών Ειδών 2) Ηλεκτρικών ειδών 3) Οικιακού Εξοπλισμού - Είδη κουζίνας. TO Δ.Σ. Της Ιατρικής Παρέμβασης Ιατρική Παρέμβαση Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Μιχαλακοπούλου 99, 57 Αθήνα Πληροφορίες: Ματσούκα Πηνελόπη Τηλ: 0 7778770 Fax: 0 7778770 Email: mail@medin.gr Αθήνα, 8/5/08 Αρ. πρωτ: 586/8 ΘΕΜΑ : Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Κάμπος Χίου- Ένα περιβόλι στον πολιτισμό

Κάμπος Χίου- Ένα περιβόλι στον πολιτισμό Κάμπος Χίου- Ένα περιβόλι στον πολιτισμό Ε τάξη- 2ο Δ.Σ. Βροντάδου Χίου 2013-2014 ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ 1. Εισαγωγικά Ιστορικά Στοιχεία 2. Αυλόπορτες 3. Βοτσαλωτά και Μαγγανοπήγαδα.. 4. Στέρνα και Γούρνα

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουκέντρα: Είναι ένα λεπτό κυλινδρικό ξύλο μήκους 1,20 μ. και έχει σιδερένια τα 2 πρόσθετα άκρα της.με το 1 αιχμηρό άκρο, το κεντρί ο γεωργός

Η Βουκέντρα: Είναι ένα λεπτό κυλινδρικό ξύλο μήκους 1,20 μ. και έχει σιδερένια τα 2 πρόσθετα άκρα της.με το 1 αιχμηρό άκρο, το κεντρί ο γεωργός Η Βουκέντρα: Είναι ένα λεπτό κυλινδρικό ξύλο μήκους 1,20 μ. και έχει σιδερένια τα 2 πρόσθετα άκρα της.με το 1 αιχμηρό άκρο, το κεντρί ο γεωργός κεντρίζει τα βόδια να προχωρήσουν, ενώ το άλλο, αξιάλι ή

Διαβάστε περισσότερα

SPECIAL OFFERS ΜΠΑΟΥΛΟ COFFEE TABLE NATURAL ΜΠΑΟΥΛΟ COFFEE TABLE NATURAL COFFEE TABLE ME ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΡΟΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΟΔΙΑ

SPECIAL OFFERS ΜΠΑΟΥΛΟ COFFEE TABLE NATURAL ΜΠΑΟΥΛΟ COFFEE TABLE NATURAL COFFEE TABLE ME ΣΙΔΕΡΕΝΙΕΣ ΡΟΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΟΔΙΑ SPECIAL OFFERS ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ MAG0052 ΜΠΑΟΥΛΟ COFFEE TABLE NATURAL 150 x 90 x 50 820.0 410.0 MAG0048 ΜΠΑΟΥΛΟ COFFEE TABLE NATURAL 180 x 90 x 50 9 490.0

Διαβάστε περισσότερα

FUNTZIO Ανεβάζει την απόλαυση στο τετράγωνο! για καινοτομία χωρίς όρια!!!

FUNTZIO Ανεβάζει την απόλαυση στο τετράγωνο! για καινοτομία χωρίς όρια!!! www.navapoint.gr Βρείτε τα σε καταστήματα με αυτό το σήμα «Αγόρασε και μοίρασε Χαμόγελα» Με τις αγορές σας μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος προσφέρετε 5% στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Διαβάστε περισσότερα

Ψυγείο, τηλεόραση, ντουλάπα, γραφείο, τηγάνι, καναπές, τραπέζι, καρέκλα, καθρέφτης, μπανιέρα, πολυθρόνα, πετσέτα, πιάτο, τραπεζομάντιλο, βιβλιοθήκη

Ψυγείο, τηλεόραση, ντουλάπα, γραφείο, τηγάνι, καναπές, τραπέζι, καρέκλα, καθρέφτης, μπανιέρα, πολυθρόνα, πετσέτα, πιάτο, τραπεζομάντιλο, βιβλιοθήκη A. Mrales Ortiz- C. Martínez Campill, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Grieg Mdern (Nivel inicial) 1. Άσκηση Λεξιλογίου. Βάλτε τις λέξεις στη σωστή στήλη Ψυγείο, τηλεόραση, ντουλάπα,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΦΑΝΣΗ ΚΑΙ ΓΝΕΣΙΜΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

ΥΦΑΝΣΗ ΚΑΙ ΓΝΕΣΙΜΟ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ Ομάδα 5 Μαρία Στεφανία - Ευάγγελος Σχολικό έτος 2013 2014 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ. Tμήμα Δ2 Ερωτήσεις 1. Τί υλικά χρησιμοποιούσαν για την ύφανση και από ποιες

Διαβάστε περισσότερα

1,99 2,99 1,50. Προτάσεις διακόσμησης. 8εκ. Γυάλινος στρατιώτης 14εκ. Γυάλινη μπάλα 8εκ. Μεταλλικό κουδουνάκι 5εκ. 1, Πάνινο δεντράκι

1,99 2,99 1,50. Προτάσεις διακόσμησης. 8εκ. Γυάλινος στρατιώτης 14εκ. Γυάλινη μπάλα 8εκ. Μεταλλικό κουδουνάκι 5εκ. 1, Πάνινο δεντράκι Χριστούγεννα 2016 2 ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ Προτάσεις διακόσμησης - 2016 Πάνινο δεντράκι 8εκ. (Κωδ. 0341821) Γυάλινος στρατιώτης 14εκ. (Κωδ. 0341767) Γυάλινη μπάλα 8εκ. Μεταλλικό κουδουνάκι 5εκ. 1,50 (Κωδ. 0341772)

Διαβάστε περισσότερα

Η κεραμική τέχνη στην αρχαία Ελλάδα

Η κεραμική τέχνη στην αρχαία Ελλάδα Θέμα της διδακτικής πρότασης Η κεραμική τέχνη στην αρχαία Ελλάδα Τάξη: Α Γυμνασίου Στοχοθεσία Επιδιώκεται οι μαθητές/τριες να εξοικειωθούν με τους τύπους, τα ονόματα και τις χρήσεις των αγγείων της αρχαιότητας.

Διαβάστε περισσότερα

επιτραπέζια www.newvolkan.gr 82 05-600 Μπουκαλάκια αλατοπίπερου «Ραβδωτό» σετ 48 1,08 Σετ 2 τεμαχίων. Διαστάσεις: 3,5χ8Υcm.

επιτραπέζια www.newvolkan.gr 82 05-600 Μπουκαλάκια αλατοπίπερου «Ραβδωτό» σετ 48 1,08 Σετ 2 τεμαχίων. Διαστάσεις: 3,5χ8Υcm. επιτραπέζια 05-600 Μπουκαλάκια αλατοπίπερου «Ραβδωτό» σετ 48 1,08 Σετ 2 τεμαχίων. Διαστάσεις: 3,5χ8Υcm. 05-599 Μπουκαλάκι αλατοπίπερου «Μεσάτο» 48 0,39 Διαστάσεις: 4,5χ8Υcm. 05-602 Αλατοπίπερο «Άιφελ»

Διαβάστε περισσότερα

η αύρα τα ωραιότερα σπίτια Μύκονο, Πάτμο design trends: τιρκουάζ, navy blue, κίτρινο, πράσινο & φρούτα ιουνιοσ 2015

η αύρα τα ωραιότερα σπίτια Μύκονο, Πάτμο design trends: τιρκουάζ, navy blue, κίτρινο, πράσινο & φρούτα  ιουνιοσ 2015 ιουνιοσ 2015 Η ΑΥΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ELLE DECORATION No 94 ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 η αύρα του Αιγαίου τα ωραιότερα σπίτια σε Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάτμο www.elle.gr Μιλάνο 2015 design trends: τιρκουάζ, navy blue, κίτρινο,

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μας είναι σχετικά παλιό. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Γερίου, απέναντι από το Δημαρχείο Γερίου. Έχει χτιστεί το 1976 και αποτελείται

Το σχολείο μας είναι σχετικά παλιό. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Γερίου, απέναντι από το Δημαρχείο Γερίου. Έχει χτιστεί το 1976 και αποτελείται Το σχολείο μας είναι σχετικά παλιό. Βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Γερίου, απέναντι από το Δημαρχείο Γερίου. Έχει χτιστεί το 1976 και αποτελείται από δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας, τέσσερις ειδικές αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA. Σύστημα αποθήκευσης. ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA. Σύστημα αποθήκευσης. ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA Σύστημα αποθήκευσης ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark ΦΡΟΝΤΙΔΑ Ο σκελετός μπορεί να καθαριστεί με ένα ελαφρά βρεγμένο πανί. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό και στεγνό πανί. ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σπάνια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4355/18-08-2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4355/18-08-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4355/18-08-2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν. 4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

Υποεργο 2: ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Υποεργο 2: ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ : Υποεργο 2: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙ ΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 100 ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ Ο.Τ. 1111 ΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

LYCKSELE LÖVÅS Διθέσιος καναπέςκρεβάτι,

LYCKSELE LÖVÅS Διθέσιος καναπέςκρεβάτι, LYCKSELE LÖVÅS Διθέσιος καναπέςκρεβάτι, 142x100x87cm 249 199 Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 13/8/2018 ΜΕΧΡΙ 30/9/2018 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ. .2.3 FORSÅ Φωτιστικό γραφείου, Υ35cm 19,99 14, 99 Ξεκινάμε

Διαβάστε περισσότερα