ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ"

Transcript

1 ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ Καθηγήτρια ΦΕΡΦΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ

2 ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΠΙΤΙΟΥ

3 ΚΟΥΖΙΝΑ O χώρος της κουζίνας, διαιρείται σε τρεις βασικές λειτουργικές περιοχές: Στην περιοχή για το πλύσιμο των σκευών και των τροφίμων Την περιοχή μαγειρέματος. Την περιοχή βοηθητικών εργασιών.

4 Περιοχή για το πλύσιμο των σκευών και των τροφίμων Το βασικό στοιχείο αυτής της περιοχής είναι ο νεροχύτης. Δεξιά και αριστερά του νεροχύτη θα πρέπει να υπάρχει πάγκος. Από τη μια μεριά θα πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος μεγαλύτερος των 45 εκατοστών και από την άλλη ελεύθερος χώρο μεγαλύτερος των 100 εκατοστών.

5 Περιοχή για το πλύσιμο των σκευών και των τροφίμων Αν επίσης, δημιουργείται γωνία στον πάγκο, από τη μία πλευρά του νεροχύτη, τότε θα πρέπει να υπάρχουν 30 περίπου εκατοστά μεταξύ νιπτήρα και πάγκου.

6 Η περιοχή μαγειρέματος Η συσκευή μαγειρέματος (οι εστίες της κουζίνας) απαιτεί ελεύθερο χώρο και από τις δύο πλευρές περίπου εκ. Το πρακτικότερο είναι ο πάγκος της κουζίνας, να κατασκευάζεται από άκαυστο υλικό (μάρμαρο, γρανίτης, κλπ) ώστε να μπορεί ο χρήστης της κουζίνας να αφήνει τα καυτά σκεύη πάνω στον πάγκο.

7 Η περιοχή μαγειρέματος Αν έχει επιλεχτεί φούρνος σε στήλη, θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη ώστε δίπλα να υπάρχει ένας πάγκος εργασίας τουλάχιστον 40 εκ. Αν ο φούρνος ανοίγει αριστερόστροφα, τότε ο πάγκος πρέπει να βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.

8 Η περιοχή βοηθητικών εργασιών Η μαγειρική είναι μια σύνθετη διαδικασία που περιλαμβάνει ένα πλήθος εργασιών (κόψιμο, ξεπάγωμα, ανακάτεμα, κλπ). Οι εργασίες αυτές, εξυπηρετούνται συνήθως από τους πάγκους. Ένας τυπικός πάγκος, έχει ύψος περίπου 90 εκατοστά, αλλά το ύψος του μπορεί να ποικίλει. Το βάθος του είναι περίπου 60 εκ. Γενικά όσο πιο μακρύς είναι ο πάγκος εργασίας, τόσο το καλύτερο. Η μικρότερη διάσταση που θα πρέπει να υπολογίσετε για πάγκο είναι αυτή του 1 μέτρου. Ορισμένοι σχεδιαστές προσθέτουν στην όλη διάταξη και ένα ψήλο πάγκο σερβιρίσματος.

9 Η περιοχή βοηθητικών εργασιών

10 ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Γενικά σε κάθε κουζίνα σχηματίζεται ένα τρίγωνο εργασίας, που ενώνει το ψυγείο, την συσκευή μαγειρέματος και το νεροχύτη Ο χρήστης του χώρου, κινείται συνήθως μεταξύ αυτών των τριών πυρήνων: την περιοχή καθαρισμού (νεροχύτη), την περιοχή μαγειρέματος (ηλεκτρική κουζίνα) και το ψυγείο.

11 ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τρίγωνο εργασίας ονομάζεται η νοητή κλειστή γραμμή που έχει ως κορυφές το ψυγείο, το νεροχύτη και την ηλεκτρική κουζίνα. Η περίμετρος του τριγώνου αυτού πρέπει να έχει μήκος μεταξύ 3,60 και 6,60 μ. Μικρότερο μήκος σημαίνει περιορισμένο χώρο εργασίας που δυσχεραίνει τις κινήσεις, ενώ αντίθετα μεγαλύτερο μήκος προκαλεί άσκοπες κινήσεις και περιττή απώλεια ενέργειας. Σκόπιμο είναι η πλευρά που ορίζεται από την κουζίνα και τον νεροχύτη να είναι η ελάχιστη δυνατή. Αυτονόητο είναι ότι το τρίγωνο εργασίας δεν πρέπει να διακόπτεται από άλλους πάγκους ή τραπέζι ή από κάποιο εισερχόμενο άτομο στην κουζίνα.

12 ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

13 ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

14 ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Για μέγιστη εργονομία οι πλευρές αυτού του τρίγωνου δεν πρέπει να είναι μικρότερες από 1.30 μέτρα αλλά και ούτε μεγαλύτερες από 2.50 μέτρα Φυσικά, στο ενδιάμεσο απαιτείται και μια ευρύχωρη περιοχή για την προετοιμασία φαγητού, και αυτή ιδανικά πρέπει να βρίσκεται εντός του τριγώνου. Για παράδειγμα, ο βοηθητικός πάγκος θα μπορούσε να κατασκευαστεί ανάμεσα στη κουζίνα και το ψυγείο.

15 ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

16 ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

17 ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

18 Ευθύγραμμος τύπος κουζίνας Σύνθεση κουζίνας σε μια πλευρά Η κουζίνα και ο νεροχύτης πρέπει να βρίσκονται κοντά. Πολύ απλή σαν σύνθεση, μόνο για μικρούς χώρους όπου καμιά άλλη λύση δεν είναι εφαρμόσιμη.

19 Ευθύγραμμος τύπος κουζίνας

20 Ευθύγραμμος τύπος κουζίνας

21 Ευθύγραμμος τύπος κουζίνας Δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικός από άποψη κινήσεων μέσα στην κουζίνα ενώ απαιτεί μεγάλο μήκος. Συνήθως επιλέγεται, όταν δεν διατίθεται ξεχωριστός χώρος για την κουζίνα, για παράδειγμα όταν η κουζίνα διαμορφώνεται σε έναν από τους τοίχους του καθιστικού. Η μονή σειρά στην τοποθέτηση των επίπλων στην κουζίνα είναι η πλέον ευέλικτη για μικρές περιοχές μήκους από 2 έως 3,6 μέτρα. Αυτή η διάταξη περιλαμβάνει τη γραμμική ακολουθία των επίπλων και κατά μήκος του τοίχου.

22 Ευθύγραμμος τύπος κουζίνας Πιστεύεται ότι σε περίπτωση που υπερβαίνει τα 3,6 μέτρα η απόσταση μεταξύ των σημείων εργασίας και συσκευών είναι πολλή μεγάλη με αποτέλεσμα να δυσκολεύει τις εργασίες. Συνήθως σε αυτές τις κουζίνες το ψυγείο και ο φούρνος καταλαμβάνουν τις άκρες ενώ στη μέση μπαίνει ο νεροχύτης έχοντας τον μπάγκο εργασίας ανάμεσα στον νεροχύτη και τον φούρνο. Για να αυξηθεί η ωφέλιμη επιφάνεια εργασίας του χώρου της κουζίνας σκόπιμο είναι να τοποθετηθούν και ψηλά ντουλάπια.

23 Ευθύγραμμος τύπος κουζίνας Πλεονεκτήματα Εξαιρετικά φτηνό περιορισμένος χώρος σημαίνει και μικρότερο κόστος. Εύκολο να υλοποιηθεί. Συμπαγής σχεδιασμός - η σύνθεση κουζίνας σε μια πλευρά είναι ο καλύτερος τρόπος να δημιουργηθεί χώρος στο υπόλοιπο χώρο της κουζίνας, εάν χρειάζεται ένα τραπέζι ή για άλλες χρήσεις. Καλή ροή εργασιών- διατηρείται τις βασικές διαδικασίες μαγειρέματος μέσα σε λίγα μέτρα.

24 Σύνθεση κουζίνας σε παράλληλη διάταξη με διάδρομο.

25 Σύνθεση κουζίνας σε παράλληλη διάταξη με διάδρομο. Πρακτική διάταξη αλλά ενδεχόμενα να δημιουργηθούν προβλήματα κινήσεων όταν δύο ή περισσότερα άτομα εργάζονται ταυτόχρονα. Η τοποθέτηση των επίπλων κατά μήκος των δύο παράλληλων τοίχων είναι ιδανική για μια ευρύχωρη κουζίνα. Ηλεκτρική κουζίνα και νεροχύτης, σύμφωνα με τους ειδικούς στην εργονομία του χώρου, καλό είναι να μπαίνουν στην μία ευθεία, να καταλαμβάνουν τον ένα τοίχο, και ψυγείο, ντουλάπια με μαγειρικά σκεύη και τρόφιμα, κατά μήκος του άλλου τοίχου. Ο ελεύθερος χώρος μεταξύ των δύο μπάγκων δεν θα πρέπει να κλείνει από την πόρτα του ψυγείου όταν ανοίγει. Η απόσταση μεταξύ των δύο σειρών δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη των 120 εκατοστών.

26 Σύνθεση κουζίνας σε παράλληλη διάταξη με διάδρομο Η λογική αυτή είναι αντίστοιχη με αυτή της διάταξης σε έναν τοίχο. Μόνο που η απέναντι πλευρά απέναντι δηλαδή από το νεροχύτη περιλαμβάνει τα ντουλάπια και το ψυγείο. Έτσι, ο χώρος είναι πιο λειτουργικός, με τις εστίες, το φούρνο και το νεροχύτη τοποθετημένα από την απέναντι πλευρά. Η συγκεκριμένη διάταξη, εφ' όσον φυσικά μπορεί να εφαρμοστεί στο χώρο που διαθέτουμε, έχει το πλεονέκτημα ότι προσφέρει πλούσιους χώρους αποθήκευσης τροφίμων, αλλά και μαγειρικών σκευών, σερβίτσιων κι άλλων απαραίτητων στην κουζίνα

27 Σύνθεση κουζίνας σε παράλληλη διάταξη με διάδρομο Πλεονεκτήματα Κατάλληλη για ορθογώνιο χώρο Αποτελεσματική για ένα μικρό χώρο κουζίνας Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε μήκος Μπορεί εύκολα να διαιρέσει την κουζίνα σε πολλαπλές θέσεις εργασίας Μειονεκτήματα Μέσω της κίνησης μπορεί να προκαλέσει συμφόρηση Δεν είναι αποτελεσματική για μεγάλες κουζίνες Δεν είναι καλή για πολλούς μάγειρες Δεν λειτουργεί καλά για ανοικτά σχέδια σπιτιών

28 ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΥΠΟΥ «Γ» Στη διάταξη αυτή τα έπιπλα είναι τοποθετημένα σε δύο τοίχους κάθετους μεταξύ τους. Η διάταξη αυτή επιτρέπει να εκμεταλλευτεί πλήρως ο ένας τοίχος με την τοποθέτηση ντουλαπιών, εφ' όσον κάτι τέτοιο δένει αρμονικά με το σύνολο. Συνήθως οι αρχιτέκτονες υιοθετούν αυτή τη λύση σε περιπτώσεις που οι κουζίνες είναι μικρές. Έτσι, και ελευθερία κινήσεων υπάρχει, και λειτουργικότητα και εργονομία και, πάνω απ' όλα πολλά ντουλάπια.

29 ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΥΠΟΥ «Γ» Η διάταξη των ηλεκτρικών συσκευών είναι θέμα μελέτης. Η πιο συνηθισμένη λύση είναι φούρνος, νεροχύτης και εστίες στην πλευρά με τον πάγκο ενώ το ψυγείο στην άλλη πλευρά. Βεβαίως υπάρχουν και τα δύσκολα σημεία. Ένα από αυτά είναι το σημείο στο οποίο ενώνονται τα δύο κομμάτια της κουζίνας. Στα ντουλάπια θα χρειαστούν περιστροφικοί μύλοι, ώστε να εκμεταλλεύεται όλος ο χώρος και παράλληλα να διευκολύνεται το άνοιγμα και το κλείσιμο.

30 ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΥΠΟΥ «Γ» Πλεονεκτήματα Κατάλληλη για γωνιακούς χώρους. Αποτελεσματική για τις μικρές και μεσαίους χώρους κουζίνας. Μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε μήκος. Μπορεί εύκολα να διαιρούν την κουζίνα σε πολλαπλές θέσεις εργασίας. Δεν δημιουργεί θέματα κίνησης ώστε διαταράξουν τις ζώνες εργασίας. Μια τραπεζαρία (δηλαδή τραπέζι και καρέκλες), μπορεί εύκολα να προστεθεί σε αυτή τη διάταξη. Μειονεκτήματα Δεν είναι κατάλληλος σχεδιασμός για μεγάλες κουζίνες. Δεν είναι κατάλληλος για πολλούς μάγειρες.

31 ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΥΠΟΥ «Π» Στο σχήμα Π τα έπιπλα αναπτύσσονται σε τρεις τοίχους, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία των ατόμων στην κουζίνα και να παρέχει άνετη πρόσβαση στα τρία κέντρα δραστηριότητας. Για μια τέτοια κουζίνα απαιτείται χώρος πάνω από 10,12 τετραγωνικά μέτρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόσταση μεταξύ των επίπλων πρέπει να είναι μεταξύ 1,2 έως 2,8 μέτρα. Αν η απόσταση είναι μικρότερη δεν θα μπορούν να κινηθούν μέσα αν βρεθούν πάνω από ένα άτομο, ενώ αν είναι περισσότερο η απόσταση μεταξύ των μπάγκων και συσκευών θα είναι πολύ μεγάλη.

32 ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΥΠΟΥ «Π» Πλεονεκτήματα Αποτελεσματική για ένα μικρό, μεσαίο ή μεγάλο χώρο κουζίνας Μπορεί εύκολα να διαιρεί την κουζίνα σε πολλαπλές θέσεις εργασίας Η κυκλοφορία δεν διαταράσσει τις ζώνες εργασίας Ευρύ «Π» μπορεί να υποστηρίξει μια νησίδα Μειονεκτήματα Δεν είναι αποτελεσματικό για μεγάλες κουζίνες χωρίς μια νησίδα Δεν είναι αποτελεσματικό για την κουζίνα κάτω από 10-πόδια μήκος Τα χαμηλά γωνιακά ντουλαπάκια έχουν δύσκολη πρόσβαση

33 ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ «ΝΗΣΙΔΑ» Τη νησίδα τη συναντάμε σε χώρους κουζίνας πολλές δεκαετίες πριν, οπού χρησίμευε σαν πάγκος εργασίας. Τα τελευταία χρόνια όμως με την αύξηση των συσκευών που εντάσσονται στο χώρο της κουζίνας, την αλλαγή λειτουργίας του χώρου, η νησίδα έχει μετατραπεί σε ένα προλειτουργικό στοιχείο.

34 ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ «ΝΗΣΙΔΑ» Η νησίδα στο κέντρο της κουζίνας μπορεί να αποτελέσει συμπλήρωμα για όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, καθώς εκτός από τους πολύτιμους αποθηκευτικούς χώρους δίνει προσωπικότητα στο χώρο. Είναι εξαιρετική λύση για χώρους με μεγάλη κουζίνα που δεν υπάρχει λειτουργικότητα. Στην περίπτωση, όμως που ο χώρος δεν είναι αρκετά μεγάλος για να χωρέσει ένα τέτοιο έπιπλο, αυτό μπορεί να δυσκολέψει τη λειτουργικότητα του τριγώνου εργασίας. Το έπιπλο-«νησίδα» συνήθως μπορεί να περιλαμβάνει στο επάνω μέρος συσκευή μαγειρέματος εφοδιασμένη με σύστημα αυτό εξαερισμού ή με απορροφητήρα - ερμάρια, ράφια και πρόσθετο χώρο εργασίας αλλά μπορεί να ενσωματωθεί και σ αυτό ένα μικρό ψυγείο, ένας πρόσθετος νεροχύτης, πλυντήριο πιάτων, κάβα ποτών, μπαρ και πάγκος για φαγητό.

35 ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ «ΝΗΣΙΔΑ» Αν υπάρχει συσκευή μαγειρέματος και απορροφητήρας, ο χώρος από πάνω είναι ιδεώδης για να εγκαταστήσετε ένα κρεμαστό ράφι για κατσαρόλες ή καλάθια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί απλά ως πάγκος εργασίας με ερμάρια στο κάτω μέρος και προϋποθέτει ελεύθερο χώρο περιμετρικά. Επίσης μπορεί να είναι κατάλληλη για κουζίνα τοποθετημένη στην άκρη ενιαίου χώρου καθιστικού όπου οι χώροι δουλειάς και παραμονής διαχωρίζονται μ ένα πάγκο ή ένα ανεξάρτητο έπιπλο-«νησίδα».

36 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το πλυντήριο δίπλα από το νεροχύτη διευκολύνει να καθαρίζετε τα πιάτα και να τα βάζετε στο καλάθι, αποφεύγοντας λεκέδες στη διαδρομή. Ο φούρνος σε ψηλή θέση είναι πολύ πιο άνετος και πολύ πιο ασφαλής αφού τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο φούρνο. Βάλτε τα εξαρτήματα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά σε ένα συρτάρι δίπλα από τον φούρνο και τις εστίες.

37 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Μην τοποθετείτε μια βρύση μπροστά από ένα παράθυρο που ανοίγει προς τα μέσα. Μην βάζετε συρτάρια στις γωνίες καθώς μπορούν να καταστρέψουν πόρτες και χερούλια ή να εμποδίσουν πλαϊνά ντουλάπια. Μην βάζετε την κουζίνα ή το φούρνο δίπλα στον τοίχο. Θα χάσετε χώρο και θα λερώνετε τον τοίχο.

38 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Αφήστε τουλάχιστον 60 cm επιφάνεια εργασίας, ανάμεσα στο νεροχύτη και στη κουζίνα Αφήστε τουλάχιστον 50 cm ανάμεσα στη κουζίνα και σε όλα τα ντουλάπια. Αφήστε τουλάχιστον 40 cm (50 cm εάν είναι δυνατόν) σε κάθε πλευρά της κουζίνας.

39 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΆ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Προβλέψτε επιφάνειες που θα έχουν διαφορετικά ύψη. Ο τυπικός πάγκος της κουζίνας έχει ύψος 0.90 μέτρα, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις θεωρείται πολύ χαμηλός για τα ψηλά άτομα, που αναγκάζονται να σκύβουν, και πολύ ψηλός για τα κοντά άτομα.

40 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Μετατρέψτε το τραπέζι του φαγητού σε πάγκο εργασίας. Αν στο τραπέζι της κουζίνας, που έχει ύψος 0,70-0,75 μέτρα, τοποθετήσετε μια επιφάνεια από χοντρό γυαλί, τότε μετατρέπεται σε τραπέζι εργασίας. Το γυαλί αντέχει σε κοψίματα, γρατζουνιές, λεκέδες κλπ. Ένα τέτοιο τραπέζι, είναι πρακτικό για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν αντέχουν την ορθοστασία και μπορούν να ετοιμάσουν μεγάλο μέρος του φαγητού καθισμένοι στην καρέκλα.

41 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Τοποθετήστε μηχανισμούς κύλισης ή περιστροφής στα ράφια. Οι μηχανισμοί αυτοί διευκολύνουν ιδιαίτερα, την πρόσβαση στα αποθηκευμένα αντικείμενα Υψώστε το πλυντήριο πιάτων, δημιουργώντας από κάτω ένα συρτάρι. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειάζεται να σκύβετε.

42 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Τοποθετήστε τους φούρνους (ηλεκτρικούς και μικροκυμάτων) στο ύψος περίπου του ώμου σας. Έτσι είναι πολύ πιο εύκολο και πρακτικό να τοποθετείτε και να ελέγχετε τακτικά το φαγητό.

43

ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑ 2

ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑ 2 ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑ 2 ΣΧΕΔΙΑΣΜΌς ΚΟΥΖΊΝΑς Ερωτήματα : Θα πρέπει να περπατήσω πολύ για να ανεφοδιάσω με νερό μια κατσαρόλα που έχω στη φωτιά; Θα έχω αρκετό χώρο για τεμαχίσω, πλύνω, κόψω

Διαβάστε περισσότερα

4 ΒΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑ Οδηγός σχεδιασμού 2014

4 ΒΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑ Οδηγός σχεδιασμού 2014 4 ΒΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΑΣ ΚΟΥΖΙΝΑ Οδηγός σχεδιασμού 2014 4 βήματα μέχρι την καινούργια σας κουζίνα. Αυτό το φυλλάδιο είναι ο οδηγός σας για να μετρήσετε, να σχεδιάσετε, να παραγγείλετε και να εγκαταστήσετε

Διαβάστε περισσότερα

4 βηματα μεχρι την καινουργια σας κουζινα Οδηγός σχεδιασμού

4 βηματα μεχρι την καινουργια σας κουζινα Οδηγός σχεδιασμού 4 βηματα μεχρι την καινουργια σας κουζινα Οδηγός σχεδιασμού 4 βήματα μέχρι την καινούργια σας κουζίνα. Αυτό το φυλλάδιο είναι ο οδηγός σας για να μετρήσετε, να σχεδιάσετε, να παραγγείλετε και να εγκαταστήσετε

Διαβάστε περισσότερα

4 βηματα μεχρι την καινουργια σας κουζινα Οδηγός σχεδιασμού

4 βηματα μεχρι την καινουργια σας κουζινα Οδηγός σχεδιασμού 4 βηματα μεχρι την καινουργια σας κουζινα Οδηγός σχεδιασμού 4 βήματα μέχρι την καινούργια σας κουζίνα. Αυτό το φυλλάδιο είναι ο οδηγός σας για να μετρήσετε, να σχεδιάσετε, να παραγγείλετε και να εγκαταστήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Πόμολο Gola. Πόμολο Gola

Πόμολο Gola. Πόμολο Gola Μπορείτε να σχεδιάσετε την κουζίνα σας χρησιμοποιώντας το πόμολο Gola. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξετε από την αρχή της σχεδίασης ότι θα χρησιμοποιήσετε Gola και επιπλέον, από τον κατάλογο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Προτιμήστε οικονομικό πρόγραμμα πλύσης Επιλέξτε χαμηλότερη θερμοκρασία: 30-40 C για χρωματιστά, 50-60 C για λευκά ρούχα. Με πλύση σε 40 C αντί 60 C μεώνετε το κόστος πλύσης κατά 35% Xρησιμοποιήστε το πλυντήριο

Διαβάστε περισσότερα

TR93X νέο. Victoria. Κουζίνα "Victoria" 90x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Ενεργειακή κλάση BA Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr

TR93X νέο. Victoria. Κουζίνα Victoria 90x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Ενεργειακή κλάση BA Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr TR93X νέο Κουζίνα "" 90x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Ενεργειακή κλάση BA Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709191016 ΕΣΤΙΑ: Εμπρός Δεξιά: 1.80kW Πίσω Δεξιά: 2.90kW Εμπρός Κέντρο: 1.00kW Πίσω

Διαβάστε περισσότερα

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W

KQG-6617G KOR-6L773S(KOR-7G78)(그)_AMIRIDIS rxnt]]x^nsgrxnt]zyw~oἤpu GGGY YWX]TW`TW\GGG㝘䟸GXa\^a[W KQG-6617G ΟΔHΓOΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ & 1 2 3 3 4 5 6 7 8 8 9 10 11 11 12 12 12 13 14 15 17 18 0,8 1 2 3 9 10 4 11 12 13 9 6 7 5 Πίνακας ελέγχου Door open button - To open the door push the door open button.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ SILVERÅN. Έπιπλα Μπάνιου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ SILVERÅN. Έπιπλα Μπάνιου ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Έπιπλα Μπάνιου ΦΡΟΝΤΙΔΑ Καθαρίστε τα έπιπλα με ένα νωπό πανί με νερό ή ένα ήπιο καθαριστικό, έπειτα σκουπίστε τα με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Μην αφήνετε σταγόνες επάνω στα έπιπλα για να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος

ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ. Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Υπεύθυνος Καθηγητής: Παπαμιχάλης Αναστάσιος ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ ΚΟΥΖΙΝΕΣ Είναι ο χώρος της μαζικής παραγωγής προϊόντων εδεσμάτων ή απλά το παρασκευαστήριο στο απλό κλασικό εστιατόριο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LILLÅNGEN. Έπιπλα Μπάνιου

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LILLÅNGEN. Έπιπλα Μπάνιου ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ LILLÅNGEN Έπιπλα Μπάνιου ΦΡΟΝΤΙΔΑ Καθαρίστε τα έπιπλα με ένα νωπό πανί με νερό ή ένα ήπιο καθαριστικό, έπειτα σκουπίστε τα με ένα καθαρό, στεγνό πανί. Μην αφήνετε σταγόνες επάνω στα έπιπλα

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση. Προσοχή: ιαστάσεις χώρου. v.1.17.10.08 --- 19 ---

Προειδοποίηση. Προσοχή: ιαστάσεις χώρου. v.1.17.10.08 --- 19 --- 8. Οδηγίες εγκατάστασης Σηµειώσεις ιαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν την εγκατάσταση Προσοχή: Η εγκατάσταση και σύνδεση σωληνώσεων και ηλεκτρικού θα πρέπει να γίνει από επαγγελµατίες τεχνικούς.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ BESTÅ/INREDA. Σύστημα αποθήκευσης

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ BESTÅ/INREDA. Σύστημα αποθήκευσης ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ BESTÅ/INREDA Σύστημα αποθήκευσης ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Το γυαλί ασφαλείας πρέπει να χειρίζεται με προσοχή! Μια χτυπημένη γωνία ή μια γρατζουνισμένη επιφάνεια μπορεί, σε εξαιρετικές περιπτώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Fit System, σύστημα αυτοεξυπηρέτησης

Fit System, σύστημα αυτοεξυπηρέτησης Fit System, σύστημα αυτοεξυπηρέτησης electrolux fit system 3 Νέο Fit System: Μια προσαρμόσιμη και λειτουργική λύση για τις δικές σας εγκαταστάσεις Καφετέριες και εστιατόρια: Ιδανικό για μικρούς χώρους

Διαβάστε περισσότερα

Σετ κρεβατ/ας με συρόμενη ντουλάπα. Ασύγκριτής ποιότητας & κατασκευής. Κρεβάτι, 2 κομοδίνα, 5φυλλη ντουλάπα με καθρέπτη. Κωδ. 5478

Σετ κρεβατ/ας με συρόμενη ντουλάπα. Ασύγκριτής ποιότητας & κατασκευής. Κρεβάτι, 2 κομοδίνα, 5φυλλη ντουλάπα με καθρέπτη. Κωδ. 5478 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ σε τιμές ΣΟΚ!!! Σετ κρεβατ/ας με συρόμενη ντουλάπα. Ασύγκριτής ποιότητας & κατασκευής. Κρεβάτι, 2 κομοδίνα, 5φυλλη ντουλάπα με καθρέπτη. Κωδ. 5478 από 1390 639 Μοντέρνο σαλόνι γωνία. Αδιάβροχο

Διαβάστε περισσότερα

Περιλαµβάνονται αναλυτικά

Περιλαµβάνονται αναλυτικά Τώρα µπορείτε να αποκτήσετε µία Κουζίνα Πλαίσιο µε έκπτωση 40% ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΕ : 180 ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ (από 300 /µέτρο) Στην τιµή περιλαµβάνονται η µεταφορά και η τοποθέτηση εντός Αττικής. Ερχόµαστε σπίτι

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική Εργασία που υποβλήθηκε στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σύρος, 2010

Διπλωματική Εργασία που υποβλήθηκε στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σύρος, 2010 1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Διπλωματική Εργασία που υποβλήθηκε στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Σύρος, 2010 Θέμα

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΛΙΝΑ ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕΤΟ ΣΤΟΡΙ

ΞΥΛΙΝΑ ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕΤΟ ΣΤΟΡΙ SILVER ΞΥΛΙΝΑ ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕΤΟ ΣΤΟΡΙ SILVER ΑΦΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ ΙΩΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Tηλ 0030 2310-780770 Fax 0030 2310 784730 www.mini-kitchen.gr info@mini-kitchen.gr, paraskevasilver@in.gr ΝΤΟΥΛΑΠΑΚΙ 45

Διαβάστε περισσότερα

Είδη τριγώνων ως προς τις πλευρές

Είδη τριγώνων ως προς τις πλευρές ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 41 Είδη τριγώνων ως προς τις πλευρές Ενότητα 5 β τεύχος Είδη τριγώνων ως προς τις πλευρές 41 1η Άσκηση Να αντιστοιχίσεις: Το σκαληνό τρίγωνο έχει Το ισοσκελές τρίγωνο

Διαβάστε περισσότερα

Ποια αντικείμενα υπάρχουν στην αίθουσά μας; Τα καταγράφουμε εδώ:

Ποια αντικείμενα υπάρχουν στην αίθουσά μας; Τα καταγράφουμε εδώ: Το σχέδιο της αίθουσάς μας Τι σχήμα έχει η αίθουσά μας; Επιλέγουμε το σωστό σχήμα και γράφουμε το όνομά του στο κάτω μέρος. Ποια αντικείμενα υπάρχουν στην αίθουσά μας; Τα καταγράφουμε εδώ: Πώς είναι τοποθετημένα

Διαβάστε περισσότερα

Εξοπλισμός για ερμάρια βάσης

Εξοπλισμός για ερμάρια βάσης ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ 15άρι-συρόμενο βάσης Σελίδα 2 3 Για προσόψεις 90 και 45 με πολλαπλές λειτουργίες Συρόμενο βάσης COMFORT Σελίδα 2 9 Για προσόψεις 90 και 45 COMFORT DISPENSA Junior Σελίδα 2 15 Εξοπλισμός για

Διαβάστε περισσότερα

3η ΟΜΑΔΑ. 4η ΟΜΑΔΑ. 5η ΟΜΑΔΑ

3η ΟΜΑΔΑ. 4η ΟΜΑΔΑ. 5η ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΕΡΓΟ 2 : " Προμήθεια εξοπλισμού ΙΒ Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Ηρακλείου" Κ.Α. : 15-7431.003 Προϋπολογισμός : 44.999,55 με Φ.Π.Α. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΩΣΗΣ 1η ΟΜΑΔΑ Α/Α

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Φωτισμός Κουζίνας

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Φωτισμός Κουζίνας ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Φωτισμός Κουζίνας Η προετοιμασία του φαγητού και οι εργασίες στην κουζίνα γίνονται πιο εύκολες, πιο ασφαλείς και πιο διασκεδαστικές, όταν έχετε έναν καλό και ομοιόμορφο φωτισμό κατά μήκος

Διαβάστε περισσότερα

TR93IX νέο. Victoria. Κουζίνα "Victoria" 90x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Επαγωγική εστία, Ενεργειακή κλάση AΒ Περισσότερες πληροφορίες στο

TR93IX νέο. Victoria. Κουζίνα Victoria 90x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Επαγωγική εστία, Ενεργειακή κλάση AΒ Περισσότερες πληροφορίες στο TR93IX νέο Κουζίνα "" 90x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Επαγωγική εστία, Ενεργειακή κλάση AΒ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709196660 ΕΣΤΙΑ: 5 full power επαγωγικές ζώνες Εμπρός Δεξιά: Ø

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ. 1. Κουζίνα αερίου αποτελούμενη από τέσσερις εστίες αερίου και φούρνο αερίου.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ. 1. Κουζίνα αερίου αποτελούμενη από τέσσερις εστίες αερίου και φούρνο αερίου. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΕΙΩΝ 1. Κουζίνα αερίου αποτελούμενη από τέσσερις εστίες αερίου και φούρνο αερίου. Τεμάχια δύο (2). Συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη: 5.800,00 Ενδεικτική

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 1: Πρόγευμα και ψώνια Διάλογος 2: Λιχουδιές και κεράσματα Διάλογος 3: Επίσκεψη στο εστιατόριο Διάλογος 4: Βοήθεια στο φαγητό, σερβίρισμα

Διάλογος 1: Πρόγευμα και ψώνια Διάλογος 2: Λιχουδιές και κεράσματα Διάλογος 3: Επίσκεψη στο εστιατόριο Διάλογος 4: Βοήθεια στο φαγητό, σερβίρισμα Ενότητα 3 - Σελίδα 1 Διάλογος 1: Πρόγευμα και ψώνια Διάλογος 2: Λιχουδιές και κεράσματα Διάλογος 3: Επίσκεψη στο εστιατόριο Διάλογος 4: Βοήθεια στο φαγητό, σερβίρισμα Διάλογος 5: εύματα 2 Α2 Α2 Β1 Β1 Διάλογος

Διαβάστε περισσότερα

10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ GODMORGON. Έπιπλα μπάνιου

10 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ GODMORGON. Έπιπλα μπάνιου ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ Έπιπλα μπάνιου ΦΡΟΝΤΙΔΑ Καθαρίστε το έπιπλο με ένα πανί νωπό από νερό ή ήπιο καθαριστικό. Μετά σκουπίστε το άμεσα με ένα καθαρό πανί, για να εμποδίσετε τη διείσδυση της υγρασίας στο έπιπλο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 89-1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. Η πρόσοψη του οικοπέδου βρίσκεται επί της οδού Κρουσόβου, ενώ το οικόπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ LINERO. Το κλασικό σύστημα, το οποίο συνδυάζει σε κάθε κουζίνα την κομψότητα με τη χρηστικότητα. Παιδική ασφάλεια

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ LINERO. Το κλασικό σύστημα, το οποίο συνδυάζει σε κάθε κουζίνα την κομψότητα με τη χρηστικότητα. Παιδική ασφάλεια ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Seite 7 3 Σχεδιασμός που δημιουργεί τάξη. Τα χρήσιμα εξαρτήματα πρόσθετου εξοπλισμού αποτελούν σημαντική βοήθεια για το άτομο που μαγειρεύει και ταυτόχρονα διακοσμητικά στοιχεία για κάθε κουζίνα.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ ΜΕ ΚΑΜΙΝΑΔΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ ΜΕ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ ΜΕ ΚΑΜΙΝΑΔΑ *Παρακαλώ πολύ διαβάστε τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν Αγαπητέ καταναλωτή, Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσετε τον απορροφητήρα κουζίνας σωστά,

Διαβάστε περισσότερα

A1-9. classic. Ελεύθερη κουζίνα 90cm, µε 1 φούρνο και εστία αερίου, σειρά Opera, inox Ενεργειακή Κλάση A+ Περισσότερες πληροφορίες στο

A1-9. classic. Ελεύθερη κουζίνα 90cm, µε 1 φούρνο και εστία αερίου, σειρά Opera, inox Ενεργειακή Κλάση A+ Περισσότερες πληροφορίες στο A1-9 Ελεύθερη κουζίνα 90cm, µε 1 φούρνο και εστία αερίου, σειρά Opera, inox Ενεργειακή Κλάση A+ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709229160 4ετής εγγύηση μόνο από το επίσημο δίκτυο της

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Eνα σύνολο µικρών και ανέξοδων συµβουλών, που αν γίνουν καθηµερινή συνήθεια, θα µας εξοικονοµήσουν χρήµατα

Διαβάστε περισσότερα

TR93IBL νέο. Victoria

TR93IBL νέο. Victoria TR93IBL νέο Κουζίνα "" 90x60 cm, Στιλπνό μαύρο, 3 φούρνοι Επαγωγική εστία, Ενεργειακή κλάση AΒ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709196790 ΕΣΤΙΑ: 5 full power επαγωγικές ζώνες Εμπρός

Διαβάστε περισσότερα

TR4110X νέο. Victoria. Κουζίνα "Victoria" 110x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο

TR4110X νέο. Victoria. Κουζίνα Victoria 110x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο TR4110X νέο Κουζίνα "" 110x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709191009 Για να δείτε το video πατήστε εδώ ΚΥΡΙΩΣ ΦΟΥΡΝΟΣ - ΕΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ 7 λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Επιδαπέδια συμπαγή πλάκα αερίου

Επιδαπέδια συμπαγή πλάκα αερίου Η σειρά 900ΧP έχει σχεδιαστεί με σκοπό την υψηλότερη δυνατή απόδοση, αξιοπιστία, εξοικονόμηση ενέργειας, προδιαγραφές ασφαλείας και εργονομική λειτουργία. Όλα αυτά αντανακλώνται στην τέλεια συνδυασιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

TR4110IX. Victoria. Κουζίνα "Victoria" 110x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Επαγωγική Εστία, Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο

TR4110IX. Victoria. Κουζίνα Victoria 110x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Επαγωγική Εστία, Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο Κουζίνα "" 110x60 cm, Inox, 3 φούρνοι Επαγωγική Εστία, Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709195076 4ετής εγγύηση μόνο από το επίσημο δίκτυο της PETCO AE ΚΥΡΙΩΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

TR4110IP. Victoria. Κουζίνα "Victoria" 110x60 cm, Μπεζ, 3 φούρνοι Επαγωγική Εστία, Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο

TR4110IP. Victoria. Κουζίνα Victoria 110x60 cm, Μπεζ, 3 φούρνοι Επαγωγική Εστία, Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο Κουζίνα "" 110x60 cm, Μπεζ, 3 φούρνοι Επαγωγική Εστία, Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709195069 4ετής εγγύηση μόνο από το επίσημο δίκτυο της PETCO AE ΚΥΡΙΩΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικοί βραστήρες ζυμαρικών

Ηλεκτρικοί βραστήρες ζυμαρικών Η σειρά 900ΧP έχει σχεδιαστεί με σκοπό την υψηλότερη δυνατή απόδοση, αξιοπιστία, εξοικονόμηση ενέργειας, προδιαγραφές ασφαλείας και εργονομική λειτουργία. Όλα αυτά αντανακλώνται στην τέλεια συνδυασιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

Physics by Chris Simopoulos

Physics by Chris Simopoulos ΕΠΩΗ 1. Ευθύγραμμος αγωγός μήκους L = 1 m κινείται με σταθερή ταχύτητα υ = 2 m/s μέσα σε ομογενές μαγνητικό πεδίο έντασης Β = 0,8 Τ. Η κίνηση γίνεται έτσι ώστε η ταχύτητα του αγωγού να σχηματίζει γωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή προσαρμόσιμων κατοικιών είναι η αναθεώρηση των βασικών αρχών σχεδιασμού της κατοικίας, δηλαδή:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή προσαρμόσιμων κατοικιών είναι η αναθεώρηση των βασικών αρχών σχεδιασμού της κατοικίας, δηλαδή: 10. ΚΑΤΟΙΚΙΑ 1. Γενικά Ο σχεδιασμός της κατοικίας μέχρι σήμερα ακολουθεί τις ατομικές ανάγκες και απαιτήσεις των χρηστών της. Ο εσωτερικός δε σχεδιασμός της είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Με την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΠΑΤΖΑ -70 ΕΠΙΠΛΟ. Super. ΝΕΟ τμήμα Economy. Τιμή! σε τιμ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ποιότητα... σε τιμές χονδρικής!

ΚΑΠΑΤΖΑ -70 ΕΠΙΠΛΟ. Super. ΝΕΟ τμήμα Economy. Τιμή! σε τιμ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ποιότητα... σε τιμές χονδρικής! ΕΠΙΠΛΟ Ποιότητα... σε τιμές χονδρικής! ΚΑΠΑΤΖΑ -70 Τώρα σε εκθεσικά μας είδη ΕΩΣ ΠΡΟΣΦΟ ΡΕΣ σε τιμ μές τα επ ιλ ογ ής Μ ε δυ να τότη ι δι ασ τά σε ω ν κα ς υφ άσ μα το ΣΟΚ!!! Μοντέρνο σαλόνι γωνία Με αδιάβροχο

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Γραμμές για την σωστή προσαρμογή δωματίου ξενοδοχειακής επιχείρησης για χρήση από ΑμεΑ

Κατευθυντήριες Γραμμές για την σωστή προσαρμογή δωματίου ξενοδοχειακής επιχείρησης για χρήση από ΑμεΑ Κατευθυντήριες Γραμμές για την σωστή προσαρμογή δωματίου ξενοδοχειακής επιχείρησης για χρήση από ΑμεΑ Το δωμάτιο (υπνοδωμάτιο/διαμέρισμα) που φιλοξενεί επισκέπτες ΑμεΑ που διακινούνται με αναπηρικό τροχοκάθισμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ 76 CM ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 107 CM ΔΙΠΛΕΣ ΘΥΡΕΣ 33 CM ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΥΣΤΗΡΑ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ 76 CM ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 107 CM ΔΙΠΛΕΣ ΘΥΡΕΣ 33 CM ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ Επεκ τείνετε το χώρο διαβίωσής σας και Κάθε προϊόν της Wolf φτιάχνεται με σ τους υπαίθριους χώρους του

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ GR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εγκατάσταση Η σωστή θέση του απορροφητήρα θα πρέπει να είναι 60cm πάνω από το επίπεδο των ηλεκτρικών εστιών της κουζίνας σας ή 75cm εάν πρόκειται για εστίες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΚΗΠΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 1760x2250x1530 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΚΗΠΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 1760x2250x1530 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΚΗΠΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 760x50x530 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΛΑΙΝΑ ΤΟΙΧΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΟ D 8 Χ 00 Χ 50 8 Χ 00 Χ 50 838 Χ 764

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΥΖΙΝΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΚΟΥΖΙΝΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ένας οδηγός βήμα-προς-βήμα για να εγκαταστήσετε σωστά την καινούργια σας κουζίνα. Αυτό το φυλλάδιο είναι ο οδηγός σας για να προετοιμάσετε και να εγκαταστήσετε τη νέα σας κουζίνα

Διαβάστε περισσότερα

Φιλίππου Εμμανουήλ, 10/6/2014 3:18 μμ. 10/6/2014 3:18 μμ. Είδη εξοπλισμού, ελαφρύς και βαρύς εξοπλισμός κουζίνας, διάταξη εξοπλισμού

Φιλίππου Εμμανουήλ, 10/6/2014 3:18 μμ. 10/6/2014 3:18 μμ. Είδη εξοπλισμού, ελαφρύς και βαρύς εξοπλισμός κουζίνας, διάταξη εξοπλισμού Από τη στιγμή που έχει αποφασιστεί η λειτουργία ενός εστιατορίου, σημαντικό ρόλο θα παίξει η σωστή επιλογή εξοπλισμού της κουζίνας. Για την προμήθεια του εξοπλισμού της κουζίνας πρέπει να μελετηθούν με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 99 - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ 1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : To τοπογραφικό διάγραμμα της δεύτερης αρχιτεκτονικής μελέτης ταυτίζεται με αυτό της πρώτης αρχιτεκτονικής μελέτης εφόσον και οι δυο μελέτες εχουν γίνει

Διαβάστε περισσότερα

Strada. Σύγχρονη γραμμική σχεδίαση. IDEAL STANDARD Γραφεία Λ. Μεσογείων 265 154 51 Ν. Ψυχικό Αθήνα Τηλ. 210 6790800 Fax 210 6790890

Strada. Σύγχρονη γραμμική σχεδίαση. IDEAL STANDARD Γραφεία Λ. Μεσογείων 265 154 51 Ν. Ψυχικό Αθήνα Τηλ. 210 6790800 Fax 210 6790890 IDEAL STANDARD Γραφεία Λ. Μεσογείων 265 154 51 Ν. Ψυχικό Αθήνα Τηλ. 210 6790800 Fax 210 6790890 26ης Οκτωβρίου 90 & Μινωταύρου 1 Porto Center Κατάστημα 23 546 27 Θεσ/νίκη Τηλ. 2310 488288 Fax 2310 488289

Διαβάστε περισσότερα

Κουζίνα IKEA. Σύστημα Κουζίνας νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα. Μείκτες

Κουζίνα IKEA. Σύστημα Κουζίνας νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα. Μείκτες Κουζίνα IKEA Σύστημα Κουζίνας νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα Μείκτες Οι κουζίνες μας περνούν από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και αντοχής σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα

Διαβάστε περισσότερα

Κουζίνα IKEA. Σύστημα Κουζίνας νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα. Μείκτες. Ηλεκτρικές συσκευές

Κουζίνα IKEA. Σύστημα Κουζίνας νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα. Μείκτες. Ηλεκτρικές συσκευές Κουζίνα IKEA Σύστημα Κουζίνας νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα Μείκτες Ηλεκτρικές συσκευές Οι κουζίνες μας περνούν από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας και αντοχής σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών

Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΦΩΤΑ Συνθετικά τσοχάκια καρφωτά Συνθετικά τσοχάκια για λεία δάπεδα Τσοχάκια προστασίας καρφωτά

Διαβάστε περισσότερα

A5-8. classic. 150 εκ Κουζίνα, Ενεργειακή κλάση φούρνων AB Εστία αερίου,αερόθερμοι φούρνοι Ανοξείδωτο ατσάλι Περισσότερες πληροφορίες στο

A5-8. classic. 150 εκ Κουζίνα, Ενεργειακή κλάση φούρνων AB Εστία αερίου,αερόθερμοι φούρνοι Ανοξείδωτο ατσάλι Περισσότερες πληροφορίες στο A5-8 150 εκ Κουζίνα, Ενεργειακή κλάση φούρνων AB Εστία αερίου,αερόθερμοι φούρνοι Ανοξείδωτο ατσάλι Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709154844 4ετής εγγύηση μόνο από το επίσημο δίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1 Πρώτα Βήματα στη Σχεδίαση μίας Εγκατάστασης: Απαιτούμενες Ηλεκτρικές Γραμμές και Υπολογισμοί

Μάθημα 1 Πρώτα Βήματα στη Σχεδίαση μίας Εγκατάστασης: Απαιτούμενες Ηλεκτρικές Γραμμές και Υπολογισμοί Μάθημα 1 Πρώτα Βήματα στη Σχεδίαση μίας Εγκατάστασης: Απαιτούμενες Ηλεκτρικές Γραμμές και Υπολογισμοί Φορτίων Περίληψη Πως σχεδιάζουμε μία ηλεκτρική εγκατάσταση? Ξεκινώντας από τα αρχιτεκτονικά σχέδια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ *Παρακαλώ πολύ διαβάστε τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν Αγαπητέ καταναλωτή, Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσετε τον απορροφητήρα κουζίνας σωστά, ώστε να τον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΡΟΣ Α: Να λύσετε όλες τις ασκήσεις. Ημερομηνία: 15 Mαρτίου 2017 Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά Βαθμός:.. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ονοματεπώνυμο:... Κάθε άσκηση βαθμολογείται με 5 μονάδες. 1. Να

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA. Σύστημα αποθήκευσης. ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA. Σύστημα αποθήκευσης. ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ STUVA Σύστημα αποθήκευσης ΣΧΕΔΙΟ Ebba Strandmark ΦΡΟΝΤΙΔΑ Ο σκελετός μπορεί να καθαριστεί με ένα ελαφρά βρεγμένο πανί. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό και στεγνό πανί. ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σπάνια

Διαβάστε περισσότερα

SC709X-2. classic. EAN13: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ & ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ Σειρά Classic Ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς δακτυλιές Ψηφιακό-αναλογικό ρολόι

SC709X-2. classic. EAN13: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ & ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ Σειρά Classic Ανοξείδωτο ατσάλι χωρίς δακτυλιές Ψηφιακό-αναλογικό ρολόι 70 εκ Φούρνος Ηλεκτρικός Αερόθερμος 10 λειτουργειών Σειρά Classic, inox χωρίς δακτυλιές Ενεργειακή κλάση A Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709150419 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ & ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ Σειρά Classic

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 5 ΣΕΛΙ ΕΣ http://www.ikastiko.gr/ ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΔΙΩΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ»

Διαβάστε περισσότερα

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα Ισχύει με όλες τις πιστωτικές κάρτες. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τις κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό.

Άτοκες Δόσεις Νέο Πρόγραμμα Ισχύει με όλες τις πιστωτικές κάρτες. Το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει τις κάρτες που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ SILVERÅN Έπιπλα μπάνιου ΑΣΦΑΛΕΙΑ Μερικά από τα έπιπλα θα πρέπει να στερεωθούν στον τοίχο με το εξάρτημα που εσωκλείεται. Τα διαφορετικά υλικά τοίχου απαιτούν διαφορετικούς τύπους μηχανισμών

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Absolute 58 Fly είναι ένα λαμπρό παράδειγμα

Το νέο Absolute 58 Fly είναι ένα λαμπρό παράδειγμα p παρουσίαση Αbsolute 58 Fly AΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΟΔΗΜΟ Το νέο Absolute 58 Fly είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς ένα έμπειρο ναυπηγείο μπορεί να συνδυάσει την πολυτέλεια με τους χώρους. Όπως τα περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο εργασίας. Τα κύρια στοιχεία ενός τριγώνου είναι:...

Φύλλο εργασίας. Τα κύρια στοιχεία ενός τριγώνου είναι:... 1 Κύρια στοιχεία τριγώνου Φύλλο εργασίας 1 Να γράψετε τις κορυφές, τις γωνίες και τις πλευρές του διπλανού σχήματος: Κορυφές:..,.,.. ωνίες: Πλευρές Τα κύρια στοιχεία ενός τριγώνου είναι:... 2 Στη σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια ΔΩΡΕΑΝ 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στα σκεύη μαγειρικής μας. Η σειρά των σκευών IKEA 365+ από έχει υποστεί αυστηρές δοκιμές και ελέγχους,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Σχ. Έτος : ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Σχ. Έτος : ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΙΕΚ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: Βοηθός Φαρμακείου Ημ/νια: 10/12/2013 ΕΞΑΜΗΝΟ: Α Χειμερινό Εισηγητής : Εμμανουήλ Ε. Νικόλαος Μάθημα: Ασφάλεια και Υγιεινή Ενότητα: Κεφάλαιο 3 & 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαπτομένη Οξείας Γωνίας - Φύλλο Εργασίας Απέναντι και προσκείμενη πλευρά σε γωνία ορθογωνίου τριγώνου. Εφαπτομένη Οξείας Γωνίας

Εφαπτομένη Οξείας Γωνίας - Φύλλο Εργασίας Απέναντι και προσκείμενη πλευρά σε γωνία ορθογωνίου τριγώνου. Εφαπτομένη Οξείας Γωνίας Εφαπτομένη Οξείας Γωνίας - Φύλλο Εργασίας Απέναντι και προσκείμενη πλευρά σε γωνία ορθογωνίου τριγώνου 1. Στο ορθογώνιο τρίγωνο ΑΒΓ του διπλανού σχήματος η πλευρά ΒΓ που βρίσκεται απέναντι από την ορθή

Διαβάστε περισσότερα

CONNECT SPACE ΔΩΣΤΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ

CONNECT SPACE ΔΩΣΤΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ CONNECT SPACE ΔΩΣΤΕ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΑΣ A 3 BEAUTIFUL USE OF SPACE Στην Ideal Standard πιστεύουμε ότι το μπάνιο δεν είναι ένας χώρος απλά λειτουργικός αλλά και πολύ σημαντικός για την καθημερινότητά μας.

Διαβάστε περισσότερα

Το μικρό εγχειρίδιο για. Κατασκευές

Το μικρό εγχειρίδιο για. Κατασκευές Το μικρό εγχειρίδιο για Κατασκευές Κλάδος Οδηγών Μάιος 2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Κάθε φορά που αναφερόμαστε σε μια κατασκευή είτε μικρή είτε μεγάλη, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως χρειάζεται λεπτομερής σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

SE20XMFR8. Λειτουργίες. classic

SE20XMFR8. Λειτουργίες. classic Φούρνος, Ύψος 48εκ, 90 εκ, πολυλειτουργικός, 8 λειτουργιών Σειρά Classic, Inox, Ενεργειακή κλάση A Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709146665 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ & ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ Ανοξείδωτο ατσάλι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ Ηµεροµηνία και ώρα

Διαβάστε περισσότερα

Σβήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές από το διακόπτη όταν δεν τις χρησιμοποιούμε και κλείνουμε τα φώτα όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο.

Σβήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές από το διακόπτη όταν δεν τις χρησιμοποιούμε και κλείνουμε τα φώτα όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο. Σβήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές από το διακόπτη όταν δεν τις χρησιμοποιούμε και κλείνουμε τα φώτα όταν βγαίνουμε από το δωμάτιο. Φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε πάντοτε οικονομικούς λαμπτήρες και φροντίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα προστασίας επιφανειών

Προϊόντα προστασίας επιφανειών Προϊόντα προστασίας επιφανειών ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΦΩΤΑ Συνθετικά τσοχάκια καρφωτά Τσοχάκια προστασίας καρφωτά κατάλληλα για έπιπλα με ξύλινα πόδια. Επιτρέπουν την εύκολη και αθόρυθη μετακίνηση

Διαβάστε περισσότερα

Χώροι Υγιεινής. Γενικές απαιτήσεις

Χώροι Υγιεινής. Γενικές απαιτήσεις Χώροι Υγιεινής Γενικές απαιτήσεις 3.190 Οι χώροι υγιεινής πρέπει να σχεδιάζονται με τρόπο ώστε να προστατεύουν τους χρήστες συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα

Διαβάστε περισσότερα

499,00 ΣΕΤ. Χαρείτε το Σπίτι σας µε τις προτάσεις της Fylliana ΤΙΜΗ * Tα προϊόντα είναι Ευρωπαϊκής προέλευσης και κατασκευής

499,00 ΣΕΤ. Χαρείτε το Σπίτι σας µε τις προτάσεις της Fylliana ΤΙΜΗ * Tα προϊόντα είναι Ευρωπαϊκής προέλευσης και κατασκευής ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ πρόταση επίπλωσης σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΙΜΗ ΤΙΜΗ * ΣΕΤ 499,00 Χαρείτε το Σπίτι σας µε τις προτάσεις της Fylliana LATUS LT1 ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ 173,5x40x162 cm + UNO KS 90x50 ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ 90,5x50,5x44,5

Διαβάστε περισσότερα

Inter IKEA Systems B.V. 2005/2017. IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια

Inter IKEA Systems B.V. 2005/2017. IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια Inter IKEA Systems B.V. 2005/2017 IKEA 365+ Κατσαρόλες & τηγάνια Η σειρά των σκευών IKEA 365+ από ανοξείδωτο ατσάλι περνάει από αυστηρές δοκιμές και ελέγχους, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι αντέχει την καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα

Κουζίνα IKEA. Σύστημα Κουζίνας. Μείκτες. νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα

Κουζίνα IKEA. Σύστημα Κουζίνας. Μείκτες. νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα Κουζίνα IKEA Σύστημα Κουζίνας νεροχύτες, πάγκοι, σκελετοί, προσόψεις και σταθερά εσωτερικά εξαρτήματα Μείκτες Inter IKEA Systems B.V. 2015/2018 Οι κουζίνες μας περνούν από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα προστασίας επιφανειών

Προϊόντα προστασίας επιφανειών Προϊόντα προστασίας επιφανειών ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΦΩΤΑ Συνθετικά τσοχάκια καρφωτά Τσοχάκια προστασίας καρφωτά κατάλληλα για έπιπλα με ξύλινα πόδια. Επιτρέπουν την εύκολη και αθόρυθη μετακίνηση

Διαβάστε περισσότερα

TR4110P1 νέο. Victoria. Κουζίνα "Victoria" 110x60 cm, Μπεζ, 3 φούρνοι Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο

TR4110P1 νέο. Victoria. Κουζίνα Victoria 110x60 cm, Μπεζ, 3 φούρνοι Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο TR4110P1 νέο Κουζίνα "" 110x60 cm, Μπεζ, 3 φούρνοι Ενεργειακή κλάση AΑ Περισσότερες πληροφορίες στο www.petco.gr EAN13: 8017709176655 Για να δείτε το video πατήστε εδώ ΚΥΡΙΩΣ ΦΟΥΡΝΟΣ - ΕΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ 7 λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικές Συσκευές ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

Ηλεκτρικές Συσκευές ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Ηλεκτρικές Συσκευές ΔΩΡΕΑΝ 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στις ηλεκτρικές συσκευές μας. Οι συσκευές ΙΚΕΑ υπόκεινται σε αυστηρές δοκιμές και ελέγχους ώστε να πληρούν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 6 ΣΕΛΙ ΕΣ

ΤΕΛΟΣ 1ης ΑΠΟ 6 ΣΕΛΙ ΕΣ ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙ ΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΚΟΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ ΕΞΙ (6) ΘΕΜΑ: «ΜΙΚΡΗ ΕΞΟΧΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ» ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το κτήριο

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών

Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών Προϊόντα Προστασίας Επιφανειών Fix-o-moll ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΤΣΟΧΑΚΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΦΩΤΑ Συνθετικά τσοχάκια καρφωτά Τσοχάκια προστασίας καρφωτά κατάλληλα για έπιπλα με ξύλινα πόδια. Επιτρέπουν την εύκολη και αθόρυθη

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Γραμμές για την σωστή προσαρμογή και αξιολόγηση της προσβασιμότητας μίας ξενοδοχειακής επιχείρησης για χρήση από ΑμεΑ

Κατευθυντήριες Γραμμές για την σωστή προσαρμογή και αξιολόγηση της προσβασιμότητας μίας ξενοδοχειακής επιχείρησης για χρήση από ΑμεΑ Κατευθυντήριες Γραμμές για την σωστή προσαρμογή και αξιολόγηση της προσβασιμότητας μίας ξενοδοχειακής επιχείρησης για χρήση από ΑμεΑ Μια ξενοδοχειακή επιχείρηση που θα φιλοξενεί επισκέπτες ΑμεΑ που διακινούνται

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Γραμμές για την σωστή προσαρμογή και αξιολόγηση της προσβασιμότητας μίας ξενοδοχειακής επιχείρησης για χρήση από ΑμεΑ

Κατευθυντήριες Γραμμές για την σωστή προσαρμογή και αξιολόγηση της προσβασιμότητας μίας ξενοδοχειακής επιχείρησης για χρήση από ΑμεΑ Κατευθυντήριες Γραμμές για την σωστή προσαρμογή και αξιολόγηση της προσβασιμότητας μίας ξενοδοχειακής επιχείρησης για χρήση από ΑμεΑ Μια ξενοδοχειακή επιχείρηση που θα φιλοξενεί επισκέπτες ΑμεΑ που διακινούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ. Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπληρωτής Καθηγητής

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ. Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπληρωτής Καθηγητής ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ Δρ. Μιχάλης Σκαρβέλης Αναπληρωτής Καθηγητής ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ Μήκους Πλάτους Γωνιών Κιβωτίων Ραφιών Τρέσων προστασίας Διασταυρώσεις καϊτιών Συνδέσμους τριών διευθύνσεων

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο 1. Δράσεις με το λογισμικό Cabri-geometry II

Φύλλο 1. Δράσεις με το λογισμικό Cabri-geometry II 1 Φύλλο 1 Δράσεις με το λογισμικό Cabri-geometry II Στις δύο παρακάτω γραμμές από το περιβάλλον του λογισμικού αυτού η πρώτη αφορά γενικές επεξεργασίες και δεύτερη με τα εικονίδια περιλαμβάνει τις στοιχειώδεις

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια εργαστηρίων

Ασφάλεια εργαστηρίων Ασφάλεια εργαστηρίων 1. Εργαστήρια με ασφάλεια επιπέδου 1 Το εργαστήριο αυτό είναι κατάλληλο για εργασία με οργανισμούς της ομάδας 1 και πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις: 1. Το εργαστήριο πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

www.idealstandard.gr Playa Η προσωπικότητά σας

www.idealstandard.gr Playa Η προσωπικότητά σας www.idealstandard.gr Playa Η προσωπικότητά σας 00 00 Νιπτήρας Playa cm. Λεκάνη χαμηλής πίεσης με καζανάκι και κάθισμα. Μπαταρίες Active. Playa χαλάρωση και αναζωογόνηση H απλότητα της σειράς Playa σας

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο 3. Δράσεις με το λογισμικό The geometer s Sketchpad. Το περιβάλλον του λογισμικού αυτού είναι παρόμοιο μ εκείνο του Cabri II

Φύλλο 3. Δράσεις με το λογισμικό The geometer s Sketchpad. Το περιβάλλον του λογισμικού αυτού είναι παρόμοιο μ εκείνο του Cabri II Φύλλο 3 1 ράσεις με το λογισμικό The geometer s Sketchpad Το περιβάλλον του λογισμικού αυτού είναι παρόμοιο μ εκείνο του Cabri II όμως έχει τη δικιά του φιλοσοφία και το δικό του τρόπο συνεργασίας με το

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 5 Ο ΕΛΟΤ στη σχεδίαση μίας Οικιακής Εγκατάστασης

Μάθημα 5 Ο ΕΛΟΤ στη σχεδίαση μίας Οικιακής Εγκατάστασης Μάθημα 5 Ο ΕΛΟΤ στη σχεδίαση μίας Οικιακής Εγκατάστασης Περίληψη Η σχεδίαση μίας εγκατάστασης βασίζεται στις αρχές λειτουργίας των Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων. Αλλά βασικό βοήθημα / οδηγός στη σχεδίαση μίας

Διαβάστε περισσότερα

CS150-5. Επισμαλτωμένο ταψί Σχάρα ψησίματος Χρωμιωμένο ράφι Αντικολλητική επιφάνεια Αυτοκαθαριζόμενες πλάκες Σούβλα

CS150-5. Επισμαλτωμένο ταψί Σχάρα ψησίματος Χρωμιωμένο ράφι Αντικολλητική επιφάνεια Αυτοκαθαριζόμενες πλάκες Σούβλα CS150-5 Ελεύθερη κουζίνα 150cm, µε 2 φούρνους, εστία αερίου & ηλεκτρική ψηστιέρα, σειρά Opera, inox Ενεργειακή Κλάση Α (Κυρίως φούρνος) Ενεργειακή Κλάση A (Δευτερεύων φούρνος) EAN13: 8017709100957 Κυρίως

Διαβάστε περισσότερα

Ψυγεία Total No Frost

Ψυγεία Total No Frost Στατικά Ψυγεία Υψηλή Ενεργειακή Κλάση Α+ & Α++ Η Inventor επενδύει στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος. Με τις συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης Α++, επιτυγχάνετε έως και 40

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ Κεφάλαιο 4. ΚΛΙΜΑΚΕΣ Ή ΣΚΑΛΕΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ή ΣΚΑΛΑ ονοµάζεται

Διαβάστε περισσότερα

5o Φύλλο Ασκήσεων. Γενικής Παιδείας. ΑΣΚΗΣΗ 1η. ΑΣΚΗΣΗ 2η. Να βρείτε τα διαστήματα μονοτονίας και τα ακρότατα των συναρτήσεων :

5o Φύλλο Ασκήσεων. Γενικής Παιδείας. ΑΣΚΗΣΗ 1η. ΑΣΚΗΣΗ 2η. Να βρείτε τα διαστήματα μονοτονίας και τα ακρότατα των συναρτήσεων : ΛΥΚΕΙΟ Μ Α Θ Η Μ Α Τ Ι Κ Α Γ Λ Υ Κ Ε Ι Ο Υ Κ E Φ Α Λ Α Ι Ο Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Σ 1ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ ΤΡΙΜΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ Γενικής Παιδείας 5o Φύλλο Ασκήσεων ΑΣΚΗΣΗ 1η Να βρείτε τα διαστήματα μονοτονίας

Διαβάστε περισσότερα

PH IKEA PRESS KIT /ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 / 1. Η σειρά. Inter IKEA Systems B.V ΣΕΙΡΑ IKEA 365+

PH IKEA PRESS KIT /ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 / 1. Η σειρά. Inter IKEA Systems B.V ΣΕΙΡΑ IKEA 365+ PH124589 Η σειρά IKEA PRESS KIT /ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015 IKEA PRESS KIT / 2 Για την καθημερινή ζωή PH124555 Η καθημερινή μας ζωή, αλλάζει συνεχώς. Η Viveca Olsson υπεύθυνη στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτα η ασφάλεια. Τα πλεονεκτήματα ενός ευθύγραμμου ανελκυστήρα σκάλας από την Prospelasi. Εργονομία στη χρήση. Ένα κάθισμα για κάθε περιβάλλον

Πρώτα η ασφάλεια. Τα πλεονεκτήματα ενός ευθύγραμμου ανελκυστήρα σκάλας από την Prospelasi. Εργονομία στη χρήση. Ένα κάθισμα για κάθε περιβάλλον Τα πλεονεκτήματα ενός ευθύγραμμου ανελκυστήρα σκάλας από την Prospelasi Εάν σκέπτεστε να εγκαταστήσετε έναν ανελκυστήρα σκάλας στο σπίτι σας, τότε η Prospelasi σας προσφέρει την απόλυτα ασφαλή και αξιόπιστη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθηµα: ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ (108) Ηµεροµηνία και

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΙΘΠΑ - ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑμεΑ

ΥΠΑΙΘΠΑ - ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ. ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑμεΑ ΥΠΑΙΘΠΑ - ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑμεΑ (Με δύο όμοιους ανακλινόμενους χειρολισθήρες) ΓΕΝΙΚΑ: Απαραίτητη προϋπόθεση για να

Διαβάστε περισσότερα

Πόδια από ανοξείδωτο χάλυβα, ρυθμιζόμενα καθ ύψος ±50 χιλιοστών.

Πόδια από ανοξείδωτο χάλυβα, ρυθμιζόμενα καθ ύψος ±50 χιλιοστών. Η σειρά 900ΧP έχει σχεδιαστεί με σκοπό την υψηλότερη δυνατή απόδοση, αξιοπιστία, εξοικονόμηση ενέργειας, προδιαγραφές ασφαλείας και εργονομική λειτουργία. Όλα αυτά αντανακλώνται στην τέλεια συνδυασιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ

ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ ΜΑΓΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΗΤΙΣΜΟΣ 1. α εξηγήσετε τι είναι ο μαγνήτης. 2. α αναφέρετε τρεις βασικές ιδιότητες των μαγνητών. 3. Πόσους πόλους έχει ένας μαγνήτης και πώς ονομάζονται; 4. Τι θα συμβεί αν κόψουμε

Διαβάστε περισσότερα