Γνωρίστε την. ευρυζωνικότητα. Μπείτε. τροχιά... åôïò åõñõæùíéêüôçôáò

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Γνωρίστε την. ευρυζωνικότητα. Μπείτε. τροχιά... åôïò åõñõæùíéêüôçôáò"

Transcript

1 Γνωρίστε την ευρυζωνικότητα Μπείτε σε τροχιά åôïò åõñõæùíéêüôçôáò

2 Ευρυζωνικότητα: Ο νέος τρόπος σύνδεσης στο ιαδίκτυο Η ευρυζωνική πρόσβαση αποτελεί το νέο τρόπο σύνδεσης στο Διαδίκτυο (internet) που προσφέρει: πολύ υψηλές ταχύτητες πρόσβασησ μόνιμη σύνδεση και Στο παρελθόν, κάθε φορά που ήθελα να συνδεθώ στο Διαδίκτυο έπρεπε να κάνω μια τηλεφωνική κλήση, «μπλοκάροντας» την τηλεφωνική μου γραμμή και χρεώνοντας το λογαριασμό μου με το αντίστοιχο κόστος χρονοχρέωσης. Με την ευρυζωνική πρόσβαση, ο υπολογιστής μου βρίσκεται συνεχώς συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο, χωρίς την ανάγκη τηλεφωνικής κλήσης. Δηλαδή, χωρίς επιπλέον χρέωση και χωρίς να απασχολώ την τηλεφωνική μου γραμμή, όσο χρησιμοποιώ το Διαδίκτυο. Με την ευρυζωνική πρόσβαση οι ταχύτητες υπερδεκαπλασιάζονται!!! Μπορώ να «κατεβάσω» σε λίγα λεπτά ιστοσελίδες και αρχεία που παλαιότερα χρειαζόμουν μερικές ώρες. Παράλληλα, μπορώ να αναπτύξω νέες δραστηριότητες, όπως είναι η παρακολούθηση ταινιών (video on demand), η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων και κλήσεων βιντεοτηλεφωνίας μέσω Διαδικτύου, καθώς και η εργασία από το σπίτι (τηλε-εργασία). Με την ευρυζωνικότητα η χρήση του ιαδικτύου γίνεται ταχύτερη, ευκολότερη και πιο οικονομική Μία συνήθης DSL ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο, ταχύτητας 1 Mbps, κοστίζει σήμερα λιγότερο από 70 λεπτά του ευρώ την ημέρα.

3 παράθυρο στον κόσμο Τα ευρυζωνικά δίκτυα είναι τόσο σημαντικά για την εποχή μας, όσο ήταν οι δρόμοι, τα κανάλια και ο σιδηρόδρομος τον 19 ο αιώνα και οι εθνικές οδοί και το τηλέφωνο τον 20 ο αιώνα.... γιατί γίνομαι ενεργός συμμέτοχος στην Παγκόσμια Γνώση και το Γίγνεσθαι Μέχρι χθες ήμουν ένας παθητικός καταναλωτής πληροφοριών. Σήμερα, η ευρυζωνικότητα μου δίνει τη δυνατότητα να γίνω ενεργός συμμέτοχος και εκδότης των δικών μου πληροφοριών, όταν και όπως εγώ επιλέγω: «Ανεβάζω» στο Διαδίκτυο φωτογραφίες, την αγαπημένη μου συνταγή, ένα βίντεο, ένα τραγούδι που ηχογράφησα, τις απόψεις μου για θέματα που με ενδιαφέρουν. Και τα μοιράζομαι με όποιον επιλέξω, όπου και αν βρίσκεται.... γιατί ο υπολογιστής μου γίνεται μία παγκόσμια βιτρίνα για το γραφείο, το μαγαζί, την επιχείρησή μου Με μία ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο, προβάλλω τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρω. Μέσα από φωτογραφίες, περιγραφές και βίντεο, υποψήφιοι πελάτες από όλο τον κόσμο μπορούν να με βρουν, να με γνωρίσουν, να αγοράσουν από εμένα.... γιατί ο κόσμος γίνεται μιά γειτονιά Χάρη στις νέες δυνατότητες που μου παρέχει το ευρυζωνικό Διαδίκτυο (π.χ. τηλεδιάσκεψη, ηλεκτρονική αλληλογραφία, τηλεεκπαίδευση, τηλε-ιατρική, τηλε-εργασία), oι φίλοι και συγγενείς, οι εκπαιδευτές, οι γιατροί, οι συνεργάτες και οι πελάτες είναι κάθε στιγμή δίπλα μου. 2007: Έτος ευρυζωνικότητας Η Ελληνική Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχουν οι ευρυζωνικές υπηρεσίες στην ανάπτυξη της χώρας μας, ανακήρυξε το 2007 σε έτος ευρυζωνικότητας.

4 υνατότητες παροχής ευρυζωνικής πρόσβασης Πρόσβαση DSL Η πρόσβαση DSL φέρνει το Διαδίκτυο στο σπίτι ή το γραφείο, μέσα από την κοινή τηλεφωνική γραμμή. Στην πράξη η τηλεφωνική γραμμή χωρίζεται σε δύο τμήματα, όπως ακριβώς ένας αυτοκινητόδρομος μπορεί να χωρισθεί σε λωρίδες κυκλοφορίας. Το ένα τμήμα συνεχίζει να εξυπηρετεί τις τηλεφωνικές κλήσεις, όπως πάντα, ενώ το άλλο τμήμα παρέχει γρήγορη και συνεχή πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Πρόσβαση μέσα από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3 ης Γενιάς Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3 ης Γενιάς, μου προσφέρουν ευρυζωνική πρόσβαση όπου και αν βρίσκομαι, στο σπίτι, το γραφείο ή το δρόμο. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται μία μικρή συσκευή που συνδέεται στον υπολογιστή μου και λειτουργεί όπως το κινητό τηλέφωνο. Αλλά αντί για τηλεφωνικές κλήσεις, μου παρέχει σύνδεση στο Διαδίκτυο σε υψηλές ταχύτητες. Αν η εργασία μου απαιτεί συχνές μετακινήσεις και χρειάζομαι ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε υπηρεσίες Διαδικτύου, όπως ηλεκτρονική αλληλογραφία, η σύνδεση αυτή, μου λύνει τα χέρια. Πρόσβαση Wi-Fi Τα δίκτυα Wi-Fi μου παρέχουν ασύρματη σύνδεση στο Διαδίκτυο όταν βρίσκομαι σε δημόσιους χώρους (ξενοδοχεία, εστιατόρια, αεροδρόμια, ακόμη και πλατείες). Το μόνο που χρειάζομαι είναι ένας φορητός υπολογιστής εφοδιασμένος με ασύρματο modem. Όταν βρίσκομαι κοντά σε ένα hot-spot (δηλαδή σε μία περιοχή όπου λειτουργεί δίκτυο Wi-Fi), ο υπολογιστής μου εντοπίζει το δίκτυο και, εφόσον επιθυμώ, συνδέομαι σε αυτό. Η σύνδεση αυτή μπορεί να είναι δωρεάν ή έναντι πληρωμής. Άλλες δυνατότητες ευρυζωνικής πρόσβασης Άλλες δυνατότητες, λιγότερο διαδεδομένες, είναι η δορυφορική πρόσβαση, τα δίκτυα οπτικών ινών, τα δίκτυα σταθερής ασύρματης πρόσβασης, κλπ.

5 Η ευρυζωνική στο σπιτι Η ευρυζωνική πρόσβαση στο σπίτι, μου ανοίγει τελείως νέους ορίζοντες: Στην επικοινωνία με άλλους: Πραγματοποιώ μέσα από το Διαδίκτυο πολύ φτηνές τηλεφωνικές κλήσεις σε κάθε προορισμό, ακόμη και κλήσεις βίντεο-τηλεφωνίας. Ανεβάζω στο Διαδίκτυο φωτογραφίες, κείμενα, προγράμματα ή ότι άλλο υλικό επιθυμώ εγώ, όποτε και όπως εγώ κρίνω, για φίλους μου ή και αγνώστους, όπως εγώ επιλέγω, σε όλο τον κόσμο. Συμμετέχω σε κλειστές ή ανοικτές ομάδες συζητήσεων και μπορώ να δημιουργήσω το δικό μου ιστολόγιο (blog), για να δημοσιοποιώ τις απόψεις μου ή και όποια άλλη πληροφορία επιλέγω, ενώ παράλληλα μπορώ να δέχομαι σχόλια. Στην ψυχαγωγία: Ακούω μουσική και κατεβάζω αγαπημένα μου μουσικά κομμάτια. Βλέπω ταινίες της αρεσκείας μου. Επισκέπτομαι εικονικά μουσεία σε όλο τον κόσμο. Παίζω παιχνίδια με φίλους μου από όλο τον πλανήτη. Στη γνώση και την εργασία: Παρακολουθώ μαθήματα και εκπαιδευτικά σεμινάρια, όπου και αν γίνονται (τηλε-εκπαίδευση). Βρίσκω και μελετώ υλικό για κάθε θέμα σχετικά με την εργασία ή τις σπουδές μου (μεγάλες βιβλιοθήκες, επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο). Εργάζομαι από το σπίτι (τηλε-εργασία). Στην εξυπηρέτηση καθημερινών αναγκών: Υποβάλλω ηλεκτρονικά τη φορολογική μου δήλωση. Εξυπηρετούμαι από Δημόσιους και Ιδιωτικούς Οργανισμούς. Κάνω αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

6 πρόσβαση... για τον επαγγελματία και την επιχείρηση Η ευρυζωνική πρόσβαση προβάλλει την επιχείρησή μου σε όλο τον κόσμο, διευκολύνει την εργασία και μου εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Εντοπίζω νέα προϊόντα και νέους προμηθευτές. Επικοινωνώ εύκολα, άμεσα και οικονομικά με συνεργάτες, προμηθευτές, πελάτες, ακόμη και μέσω τηλεδιάσκεψης. Προβάλλω και ενημερώνω για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μου. Υποβάλλω ηλεκτρονικά το Φ.Π.Α. (περιοδική ή ετήσια δήλωση) και τις ασφαλιστικές εισφορές (π.χ. ΙΚΑ). Πραγματοποιώ τραπεζικές συναλλαγές (εξόφληση προμηθευτών, πληρωμή πάγιων λογαριασμών, δανείων, κλπ.). Βρίσκω εύκολα και γρήγορα πληροφορίες χρήσιμες για ζητήματα που αφορούν στην εργασία μου (νομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά, τεχνικά, κλπ.). Βρίσκω πληροφορίες για προγράμματα χρηματοδότησης. Και όλα αυτά, χωρίς να απασχολώ ούτε για ένα λεπτό την τηλεφωνική μου γραμμή ή τη γραμμή του fax. Το ιαδίκτυο γίνεται η βιτρίνα μου, μία βιτρίνα ανοικτή όλες τις ώρες σε όλο τον πλανήτη. Μπορώ να προμηθευτώ ό,τι χρειάζομαι, από κάθε γωνιά του κόσμου. Περισσότερες επιλογές, δηλαδή καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερες τιμές. Τέλος στις άσκοπες μετακινήσεις και στις ουρές. Τώρα, ημόσιοι και Ιδιωτικοί Οργανισμοί έρχονται στο γραφείο μου, μέσα από τον Υπολογιστή μου.

7 Τρία απλά βήματα για να αποκτήσω ευρυζωνική σύνδεση 1Βρίσκω τις δυνατότητες ευρυζωνικής σύνδεσης που υπάρχουν στην περιοχή μου. Σήμερα υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και πολλές εταιρείες προσφέρουν ποικιλία πακέτων υπηρεσιών, που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Ανάλογα ωστόσο με το που βρίσκομαι μπορεί να ποικίλουν οι δυνατότητες που έχω, οι εταιρείες που μπορούν να με εξυπηρετήσουν και οι υπηρεσίες που μου είναι διαθέσιμες. Αν χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες Στο Διαδίκτυο υπάρχει κάθε είδους πληροφορία για την ευρυζωνικότητα, σε δικτυακούς τόπους όπως: Ένας δικτυακός τόπος που δημιούργησε η ΕΕΤΤ για την ενημέρωσή μου σε θέματα σχετικά με την ευρυζωνικότητα. 2Αποφασίζω για τις υπηρεσίες που θέλω. Θέλω πρόσβαση μέσω ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3 ης Γενιάς για να έχω πρόσβαση στο Διαδίκτυο από όπου και αν βρίσκομαι ή μου αρκεί η (φτηνότερη) σταθερή πρόσβαση (π.χ. DSL) από το σπίτι ή το γραφείο; Θα με ενδιέφερε ένα πακέτο που συνδυάζει σύνδεση στο Διαδίκτυο με υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας (υπηρεσίες double play); Ένα τέτοιο πακέτο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα οικονομικό, αν κάνω αρκετές τηλεφωνικές κλήσεις. Μήπως θα με ενδιέφερε να συνδυάσω τα παραπάνω με υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης ή βίντεο κατά παραγγελία για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία (υπηρεσίες triple play); 3 Επιλέγω εταιρεία και πακέτο. Μέσα από έρευνα αγοράς εντοπίζω τον πάροχο που θα εμπιστευτώ και το πακέτο υπηρεσιών που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου και στις οικονομικές μου δυνατότητες. Ένας δικτυακός τόπος αφιερωμένος στην πρόσβαση DSL με πλήθος πληροφοριών, τόσο για τους «μυημένους» στην ευρυζωνικότητα, όσο και για τους «πρωτάρηδες». Αν είμαι φοιτητής Το πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ ( μου παρέχει φτηνή, προνομιακή σύνδεση ADSL στην περιοχή που σπουδάζω.

8 ΕΕΤΤ: Στόχος η αναβάθμιση των επικοινωνιών Η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) είναι η Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία αποτελεί τον Εθνικό Ρυθμιστή, που ελέγχει, ρυθμίζει και εποπτεύει: ατην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών, στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ασύρματων επικοινωνιών β και διαδικτύου και την ταχυδρομική αγορά, στην οποία δραστηριοποιούνται οι εταιρείες παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ταχυμεταφοράς. Επιπλέον, η ΕΕΤΤ ασκεί τις αρμοδιότητες Επιτροπής Ανταγωνισμού στις εν λόγω αγορές. Καίριος στόχος της είναι η διαρκής αναβάθμιση των επικοινωνιών στην Ελλάδα, ώστε η χώρα μας και οι κάτοικοί της να συμμετέχουν στην Κοινωνία της Γνώσης και να απολαμβάνουν τα αγαθά που αυτή προσφέρει. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΤΤ έχει ξεκινήσει και πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τη σημασία και τα οφέλη της ευρυζωνικότητας. Η ΕΕΤΤ στο ιαδίκτυο: Στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ, στη διεύθυνση μπορείτε να βρείτε πληθώρα πληροφοριών που αφορούν στην ελληνική αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και στις δραστηριότητες της ΕΕΤΤ. Ειδικά, ο δικτυακός τόπος είναι αφιερωμένος στην ευρυζωνικότητα. Επισκεφτείτε τον για να μάθετε: Τι είναι ευρυζωνικότητα Πως λειτουργεί τεχνικά Τι προσφέρει Τι δράσεις υλοποιούνται και προγραμματίζονται για την προώθησή της στη χώρα μας. Ελληνική Δημοκρατία Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Λ. Κηφισίας 60, Μαρούσι T F

O Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή

O Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών O Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή (2 η Έκδοση) Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών o Οδηγός του Ενημερωμένου Καταναλωτή Ιούλιος 2009 Περιεχόμενα \ Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Mentoring AE ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2005 Το παρόν αποτελεί µέρος του υποέργου «Μελέτες ζήτησης και ανάπτυξης Ευρυζωνικών Υπηρεσιών στο Νοµό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Ελευθέριος Αθ. Παπαθανασίου Καθηγητής Επιχειρηµατικής Πληροφορικής. Τµήµα Οργάνωσης και ιοίκησης Επιχειρήσεων Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών 1.

Διαβάστε περισσότερα

«Η ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ»

«Η ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ» ΠΟΥΛΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΕΤΟΣ 2015

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΕΤΟΣ 2015 ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΗ, ΕΤΟΣ 2015 Η καθημερινότητα μίας μέσης αστικής οικογένειας που ζει σε μια ψηφιακή πόλη διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με άλλες οικογένειες,

Διαβάστε περισσότερα

1. Τι είναι τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) & σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται

1. Τι είναι τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) & σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται 1 Τι είναι τα Ιδεατά Ιδιωτικά Δίκτυα (VPN) & σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνονται Επιχειρήσεις με περισσότερα από ένα σημεία παρουσίας (καταστήματα, γραφεία) πολύ συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ &ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Internet Banking. Ίσως ο πιο εξελιγμένος τρόπος επικοινωνίας και συναλλαγών για την παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών από τις

Διαβάστε περισσότερα

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets Android Guide Όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το νο1 λειτουργικό για smartphones και tablets Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για smartphones και tablets Ρυθμίστε σωστά την Android συσκευή σας Έξυπνες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ www.e-gramateas.gr Υπηρεσία γραμματειακής υποστήριξης με 150 το μήνα τελική τιμή με ΦΠΑ Με την υπηρεσία της ηλεκτρονικής Γραμματείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ Έμμεση φορολογία και φορολογική διαχείριση Φόρος προστιθέμενης αξίας

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ Έμμεση φορολογία και φορολογική διαχείριση Φόρος προστιθέμενης αξίας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ Έμμεση φορολογία και φορολογική διαχείριση Φόρος προστιθέμενης αξίας Ημερομηνία δημοσίευσης 3 Απριλίου 2014 Επεξηγηματικές σημειώσεις σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook Πώς μπορούμε να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα μας μέσα από τις οθόνες του Facebook Με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ :

ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ MASTER IN INFORMATION SYSTEMS (MIS) ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : «INTERNET BANKING - ΙΑ ΙΚΤΥΑΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά. Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή

Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά. Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή EL Η Άμεση Ευρώπη είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ E-LEARNING ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 8. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην εκπαίδευση ενηλίκων - Παραδείγματα και περιπτώσεις εφαρμογής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 8. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην εκπαίδευση ενηλίκων - Παραδείγματα και περιπτώσεις εφαρμογής ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 8. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην εκπαίδευση ενηλίκων - Παραδείγματα

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

Ακόμα πιο εξελιγμένη. Ακόμα πιο εύκολη. Ακόμα πιο έξυπνη.

Ακόμα πιο εξελιγμένη. Ακόμα πιο εύκολη. Ακόμα πιο έξυπνη. Ακόμα πιο εξελιγμένη. Ακόμα πιο εύκολη. Ακόμα πιο έξυπνη. ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ VIERA & ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΙΚΟΝΑΣ & ΗΧΟΥ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ VIERA ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ Γιατί να σπαταλάτε το χρόνο σας αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ WORD, INTERNET EXPLORER & OUTLOOK EXPRESS ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ E-LEARNING.

ΤΙΤΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ WORD, INTERNET EXPLORER & OUTLOOK EXPRESS ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ E-LEARNING. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ Σχολή Σ Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα: Εφαρμοσμένης Πληροφορικής &Πολυμέσων ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ WORD,

Διαβάστε περισσότερα

20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ market research 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ 2.0 - ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη

Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Ειρήνη Σωπασή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

A ΦIEPΩMA. H παγκοσμιοποίηση περνάει από το Internet Tο Διαδίκτυο εισβάλλει στη ζωή μας, φέρνοντας πολλές αλλαγές

A ΦIEPΩMA. H παγκοσμιοποίηση περνάει από το Internet Tο Διαδίκτυο εισβάλλει στη ζωή μας, φέρνοντας πολλές αλλαγές A ΦIEPΩMA KYPIAKH 1 ΦEBPOYAPIOY 1998 2-31 AΦIEPΩMA H παγκοσμιοποίηση περνάει από το Internet. Tο Διαδίκτυο εισβάλλει στη ζωή μας, φέρνοντας πολλές αλλαγές. Tου Γιάννη Pιζόπουλου H Eλλάδα και το Διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura +

Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura + V Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura+ Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura + 1 Η διαδικασία των Βημάτων Εισαγωγή 41 2 Τα Βήματα της Εκστρατείας Procura+ 43 3 Διάρκεια της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 1. Βασικές έννοιες. Βασικές έννοιες Α Λυκείου. Συγγραφική ομάδα: Νίκος Μωυσέως Μιχάλης ιονυσίου

ΕΝΟΤΗΤΑ 1. Βασικές έννοιες. Βασικές έννοιες Α Λυκείου. Συγγραφική ομάδα: Νίκος Μωυσέως Μιχάλης ιονυσίου ΕΝΟΤΗΤΑ 1 Βασικές έννοιες Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού 2006-2007 Βασικές έννοιες Α Λυκείου Συγγραφική ομάδα: Νίκος Μωυσέως Μιχάλης ιονυσίου Εποπτεία: Μάριος Μιλτιάδου ΕΜΕ Πληροφορικής Μιχάλης Τορτούρης

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας

Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας IΙΙ Σύστημα αξιολόγησης της σχολικής μονάδας Ορισμός και Φιλοσοφία της Αυτοαξιολόγησης Η αυτοαξιολόγηση μπορεί να θεωρηθεί ως μια διαδικασία που επιτελεί η σχολική μονάδα για τη συστηματική συλλογή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο Τύπου Αθήνα, 2 Ιουνίου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ελτίο Τύπου Αθήνα, 2 Ιουνίου 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ελτίο Τύπου Αθήνα, 2 Ιουνίου 2005 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Να καλωσορίσω στο Υπουργείο Ανάπτυξης τον Υφυπουργό Εσωτερικών ηµόσιας ιοίκησης και Αποκέντρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογές Πληροφορικής Υπολογιστών. Πέρδος Αθανάσιος Καθηγητής Πληροφορικής

Εφαρµογές Πληροφορικής Υπολογιστών. Πέρδος Αθανάσιος Καθηγητής Πληροφορικής Εφαρµογές Πληροφορικής Υπολογιστών Πέρδος Αθανάσιος Καθηγητής Πληροφορικής Περιεχόµενα Εφαρµογές Πληροφορικής Υπολογιστών...1 Κεφάλαιο 1 ο...3 Γενική Επισκόπηση Των Εφαρµογών Πληροφορικής...3 Εφαρµογές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ TCP/IP ME ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ WIRESHARK

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ TCP/IP ME ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ WIRESHARK ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Πτυχιακή εργασία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ TCP/IP ME ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ WIRESHARK ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΑΜ 2769 Επιβλέπων Καθηγητής Κώστας

Διαβάστε περισσότερα