ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΣΤΑΣ ΑΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ : Μ. ΚΑΒΒΑΔΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΣΤΑΣ ΑΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ : Μ. ΚΑΒΒΑΔΑΣ"

Transcript

1 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΣΤΑΣ ΑΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ : Μ. ΚΑΒΒΑΔΑΣ Φεβρουάριος 2016

2 Περιεχόμενα 1. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΦΙΚΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ Γενικά Συμπεράσματα Έκθεσης Αυτοψίας του Γεωτεχνικού Συμβούλου Χρησιμοποιηθέντα στοιχεία ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ Οδός πρόσβασης προς την παραλία Εγκρεμνοί Οδός πρόσβασης προς την παραλία Γιαλού ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΓΚΡΕΜΝΩΝ Γενικά Γεωμετρία Χάραξης Τυπικές διατομές εφαρμογής Περιγραφή των επεμβάσεων και έργων Χωματουργικά έργα Τεχνικά έργα Οδοστρωσία και Ασφαλτικά Σήμανση Ασφάλιση ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑΛΟΥ Γενικά Γεωμετρία Χάραξης Τυπικές διατομές εφαρμογής Περιγραφή των επεμβάσεων και έργων Χωματουργικά έργα Τεχνικά έργα Οδοστρωσία και Ασφαλτικά Σήμανση Ασφάλιση ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Οδός πρόσβασης προς την παραλία Εγκρεμνοί Οδός πρόσβασης προς την παραλία Γιαλός ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙI: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟ & ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 17/11/

3 1. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η νήσος Λευκάδα αποτελεί πεδίο εκδήλωσης σεισμών, συχνά καταστροφικών, όπως αυτού που την έπληξε στις 17 Νοεμβρίου 2015, 09:10 τοπική ώρα, μεγέθους 6.4, εστιακού βάθους 11χλμ. με επίκεντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα της νήσου. Ο σεισμός αυτός προκάλεσε και την ολοκληρω- 1 τική σχεδόν καταστροφή της οδού από το Αθάνι προς την παραλία των Εγκρεμνών και αρκετές βλάβες στην οδό προς την παραλία Γιαλού. Η παραλία των Εγκρεμνών είναι παγκόσμιας φήμης και μοναδικής φυσικής ομορφιάς παραλία, την οποία επισκέπτεται πλήθος τουριστών κάθε έτος 2. Λίγο βορειότερα, η γειτονική παραλία του Γιαλού είναι εφάμιλλης ομορφιάς και αρκετά πιο επιμήκης. Η αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης στις εν λόγω παραλίες και μάλιστα στο χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη θερινή τουριστική περίοδο είναι ιδιαίτερης σημασίας για την στήριξη της εθνικής τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και της τοπικής οικονομίας. Η παρούσα μελέτη εκπονήθηκε για την διερεύνηση και προσδιορισμό των τεχνικών επεμβάσεων, που είναι οι πλέον ενδεδειγμένες για την ταχεία αποκατάσταση της πρόσβασης στις παραλίες Εγκρεμνών και Γιαλού, μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια της ολοκλήρωσης των έργων προ της επόμενης θερινής τουριστικής περιόδου. Ο προσδιορισμός των εφικτών στόχων της μελέτης έγινε μετά την αναγνώριση και αξιολόγηση δεδομένων και περιορισμών, που περιγράφονται στο επόμενο κεφ. 2 και αφού λήφθηκαν υπόψη οι εκτιμήσεις και σχετικές προτάσεις του Γεωλόγου Δημήτρη Κονταξή σε συνέχεια των αυτοψιών και επιτόπιων μακροσκοπικών ερευνών (κατά την 19/12/2015, 21/12/2015 και 11/01/2016). Στην διαδικασία αυτή συνεκτιμήθηκαν επίσης τα συμπεράσματα της πρόσφατης αυτοψίας της 9/2/1016, καθώς και οι οδηγίες της σχετικής Έκθεσης Αυτοψίας του Γεωτεχνικού Συμβούλου Μιχάλη Ι. Καββαδά. 2. Ε ΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΦΙΚΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ 2.1. Γενικά Οι παράμετροι και τα δεδομένα που καθοδήγησαν την παραγωγή και συγκριτική αξιολόγηση «εναλλακτικών» λύσεων και προτάσεων, αλλά και την οριοθέτηση των στόχων της μελέτης είναι τα ακόλουθα: 1 «ότι η υψηλότερη ένταση παρατηρήθηκε εντός της περιοχής που οριοθετείται από τα χωριά Δράγανο - Αθάνι - Πόρτο Κατσίκι και Εγκρεμνοί παραλία. Η τιμή της μακροσεισμικής έντασης ESI-07 εντός της ζώνης αυτής εκτιμήθηκε ως VIII-IX.» Πηγή: A preliminary report on the Nov 17, 2015 M=6.4 South Lefkada earthquake, Ionian Sea, Greece, 4 Dec. 2015, Ath. Ganas et al. 2 Κατέχει μάλιστα για το 2016 την 15 η θέση της κορυφαίας παραλίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor:

4 Επιθυμητή ολοκλήρωση διαδικασίας ερευνών και μελετών, αδειοδότησης και χρηματοδοτικής ένταξης, δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου αποκατάστασης λειτουργίας / βατότητας των οδών πρόσβασης στις παραλίες Εγκρεμνών και Γιαλού προ της επόμενης θερινής τουριστικής περιόδου Αποκατάσταση βατότητας της οδού με βελτιστοποίηση (κατά το δυνατόν) των συνθηκών ασφάλειας κυκλοφορίας και εξυπηρέτησης των χρηστών της οδού Επίτευξη επιπέδου ασφάλειας (ευστάθειας) της οδού τουλάχιστον ίδιο με αυτό προ του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού και τεχνικο-οικονομική αξιολόγηση της κατά το δυνατόν αναβάθμισης της προστασίας της οδού από καταπτώσεις (λιθοπτώσεις, βραχοπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών, κλπ) τόσο υπό στατικές συνθήκες όσο και υπό συνήθεις σεισμούς για την περιοχή. Διαθεσιμότητα τοπογραφικών δεδομένων της υφιστάμενης κατάστασης μετά την φυσική καταστροφή και σχετικά δεδομένα προ της καταστροφής Δυνατότητα σταδιασμού και εφικτότητα υλοποίησης επεμβάσεων με τεχνικά μέσα που μπορούν να έχουν πρόσβαση και αποδοτική λειτουργία στην συγκεκριμένη περιοχή (λόγω των δυσμενών χαρακτηριστικών της οδού και των πολύ απότομων κλίσεων των πρανών Κόστη και τεχνικο-οικονομική αποτελεσματικότητα των εναλλακτικών προτάσεων Ανάγκη περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων (η υφιστάμενη οδός είχε διανοιχτεί στις αρχές της δεκαετίας του 90) και Ιδιοκτησιακό καθεστώς της ζώνης διέλευσης 2.2. Συµπεράσµατα Έκθεσης Αυτοψίας του Γεωτεχνικού Συµβούλου Οι παραπάνω στόχοι εξειδικεύθηκαν με βάση τα συμπεράσματα της Τεχνικής Έκθεσης Αυτοψίας του Γεωτεχνικού Συμβούλου κ. Μιχ. Καββαδά, η οποία συντάχθηκε μετά την αυτοψία όλης της Μελετητικής Ομάδας στο έργο την 9/2/2016. Τα συμπεράσματα αυτά αναλύονται στο επόμενο κεφάλαιο 3 και συνοψίζονται κατωτέρω : Λόγω της αναγκαστικής διέλευσης των οδών πρόσβασης προς τις παραλίες Εγκρεμών και Γιαλού διαμέσου της ζώνης των σημαντικών νεοτεκτονικών ρηγμάτων που διαμορφώνουν το πολύ απότομο πρανές της δυτικής ακτής του νοτίου τμήματος της Νήσου Λευκάδας, δεν υπήρχε δυνατότητα σχεδιασμού των υφιστάμενων οδών με τους διεθνώς αποδεκτούς συντελεστές ασφαλείας και, βεβαίως, δεν υπάρχει ούτε σήμερα δυνατότητα αποκατάστασής τους με τους διεθνώς αποδεκτούς συντελεστές ασφαλείας χωρίς πολύ σημαντικά έργα αντιστήριξης και υποστήριξης, που υπερβαίνουν κατά πολύ την χρηστική σημασία της συγκεκριμένης οδού.

5 Κατά τα ανωτέρω, οι προτεινόμενες επεμβάσεις έργα θα είναι «σωστικού» χαρακτήρα, με σκοπό την διασφάλιση της ευστάθειας της οδού υπό στατική φόρτιση και υπό συνήθεις μικρούς σεισμούς και την προστασία της οδού από συνήθεις λιθοπτώσεις. Τα έργα αποκατάστασης της οδού θα έχουν σκοπό την ταχεία αποκατάσταση της οδού (προ της επόμενης θερινής περιόδου) στις συνθήκες ασφάλειας προ του σεισμού της 17/11/2015, με κάποιες βελτιώσεις κυρίως όσον αφορά στην προστασία έναντι λιθοπτώσεων από τα ανάντη, ώστε να διασφαλίζεται απρόσκοπτη πρόσβαση στην παραλία υπό συνήθεις συνθήκες λειτουργίας του έργου και κάποιες βελτιώσεις της βατότητας όπου τούτο είναι δυνατόν με μικρές τεχνικές επεμβάσεις. Τα προτεινόμενα έργα θα είναι εύκαμπτα, καθώς η περιοχή διέλευσης της οδού είναι εγγενώς ασταθής και συνεπώς αναμένονται μετακινήσεις και παραμορφώσεις του εδάφους θεμελίωσης των έργων, ακόμη και υπό στατικές συνθήκες και σε πολύ μικρούς σεισμούς (που είναι πολύ συνήθεις στην περιοχή). Κατά συνέπεια, έργα αντιστηρίξεως και υποστηρίξεως από οπλισμένο σκυρόδεμα περιορίσθηκαν σε πολύ μικρού ύψους τοίχους (με πυκνούς κατά μήκος αρμούς) ενώ αποκλείσθηκε η χρήση πασσάλων και πασσαλοτοίχων. Τα έργα (άμεσες επεμβάσεις) δεν θα προστατεύουν (και δεν δύνανται να προστατεύσουν χωρίς εκτεταμένες παρεμβάσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ την χρηστική σπουδαιότητα της οδού) από αστοχίες πρανών σε περίπτωση μεγάλων σεισμών (αντίστοιχων με τον σεισμό της 17/11/2015), ούτε από σημαντικές λιθοπτώσεις και βραχοπτώσεις που προέρχονται από το κατακερματισμένο πρανές που εκτείνεται σε μεγάλα ύψη ανάντη της οδού. Σημειωτέον ότι, ακόμη και εάν ήταν τεχνικώς και οικονομικώς εφικτά, εκτεταμένα τεχνικά έργα στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πιθανώς μή αποδεκτά από περιβαλλοντική άποψη. Πέραν των ανωτέρω, που αφορούν στις βραχυπρόθεσμες επεμβάσεις για την άμεση επαναλειτουργία της οδού πρόσβασης στην παραλία και περιλαμβάνονται στο αντικείμενο της παρούσας, είναι σκόπιμο να εκπονηθεί ειδική μελέτη, που να αξιολογεί το επίπεδο επικινδυνότητας (από βραχοπτώσεις και κατολισθήσεις) των πρανών, για τους χρήστες της οδού αλλά και της παραλίας, και να προτείνει μέτρα και έργα για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων ή τον περιορισμό τους σε αποδεκτό βαθμό. Συγχρόνως, η ειδική αυτή μελέτη θα πρέπει να συμπεριλάβει και ένα Σχέδιο (εφόσον θεωρηθεί αναγκαίο) για τον τρόπο εκκένωσης της παραλίας στο ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού και πιθανώς επακόλουθου τσουνάμι Χρησιµοποιηθέντα στοιχεία Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ή λήφθηκαν υπόψη στην εκπόνηση της μελέτης είναι τα ακόλουθα:

6 1. Τοπογραφικές Αποτυπώσεις, που εκπόνησε το Γραφείο τοπογραφικών μελετών του Βλαδίμηρου Κικιώνη, Αγρ. Τοπογράφου Μηχ/κου. Είναι φωτογραμμετρική αποτύπωση με παραγωγή ορθοφωτοχάρτη και 3D μοντέλου. Τα παραπάνω στοιχεία ενημερώθηκαν με επίγεια αποτύπωση (GPS) τοπικά και επιλεκτικά σε κρίσιμες θέσεις. Λόγω των μεγάλων κλίσεων και της έντονης φυτοκάλυψης, θεωρείται σκόπιμο η μελέτη εφαρμογής να συνταχθεί επί πλήρως επίγειου νέου τοπογραφικού, ώστε να προσαρμοσθεί κατά το δυνατόν ακριβέστερα στο έδαφος. Οι επίγειες αποτυπώσεις θα πρέπει να επαναληφθούν και να ολοκληρωθούν μετά την απομάκρυνση των καταπτώσεων και την αποκάλυψη των υφιστάμενων πρανών και τυχόν τεχνικών έργων ή υφιστάμενων τοίχων υποστήριξης. 2. Στοιχεία χαρτών ΓΥΣ κλ. 1:5.000, τα οποία γεωαναφέρθηκαν σε ΕΓΣΑ, ώστε να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό των λεκανών απορροής. 3. Υψομετρικά στοιχεία και οι ορθοφωτοχάρτες (2007) του Εθνικού Κτηματολογίου. Από τα στοιχεία αυτά έγινε προσπάθεια να εκτιμηθεί η σχετική διαφοροποίηση του αναγλύφου της περιοχής των έργων λόγω του μεγάλου σεισμού της 17/11/2015, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. 4. Γεωλογικά στοιχεία της περιοχής και Γεωλογικός Χάρτης του ΙΓΜΕ κλ.1: Δορυφορικές εικόνες του Google Earth για την ευρύτερη περιοχή των οδών πρόσβασης των παραλιών Εγκρεμνών και Γιαλού 6. Διαθέσιμες όμβριες καμπύλες πλησίον έργων (καμπύλες έντασης -διάρκειας βροχοπτώσεων) 7. Απεικονίσεις με φωτογραφικό υλικό της υφιστάμενης κατάστασης προ του σεισμού της 17/11/2015 και σύγκρισή τους με την σημερινή κατάσταση, από όπου προκύπτει το μέγεθος των ζημιών και το εύλογο του κόστους αποκατάστασής τους. 3. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ 3.1. Οδός πρόσβασης προς την παραλία Εγκρεµνοί Οι βλάβες της οδού λόγω του σεισμού εντοπίζονται στο τελευταίο (κατάντη) τμήμα της, επί μήκους περίπου 1100μ, από υψόμετρο +220 περίπου έως την κατάληξη της οδού στον κατώτερο χώρο στάθμευσης (σε υψόμετρο +70 περίπου). Στο τμήμα αυτό, το πλάτος του οδοστρώματος είναι περίπου 4-5μ. (συμπεριλαμβανομένων των ερεισμάτων), η οδός έχει έντονη μηκοτομική κλίση (κατωφέρεια) που κυμαίνεται μεταξύ 6-15% και τοπικά φθάνει και το 20%, και πολύ δυσμενή γεωμετρικά χαρακτηριστικά, καθώς χρησιμοποιείται μόνον για εποχική

7 κυκλοφορία (εξυπηρέτηση των επισκεπτών κατά την θερινή περίοδο) με πολύ μικρές ταχύτητες των οχημάτων και δυσχέρειες κατά την διασταύρωση δύο οχημάτων. Στην περιοχή ενδιαφέροντος, η οδός διασχίζει ανθρακικούς σχηματισμούς της ανώτερης ασβεστολιθικής σειράς της Ζώνης Παξών και συγκεκριμένα την ζώνη των σημαντικών και επάλληλων νεοτεκτονικών ρηγμάτων που διαμορφώνουν το πολύ απότομο πρανές της δυτικής ακτής του νοτίου τμήματος της Νήσου Λευκάδας. Οι σχηματισμοί αυτοί αποτελούνται από λεπτοπλακώδεις μαργαϊκούς ασβεστολίθους του Αν. Ιουρασικού και από τεκτονικά λατυποπαγή και μυλονίτες που προέρχονται από επανασυγκόλληση των τεκτονισμένων υλικών που προέκυψαν από παλαιότερες (νεοτεκτονικές) ενεργοποιήσεις των σημαντικών ρηγμάτων αυτής της ζώνης. Λόγω των ανωτέρω χαρακτηριστικών, τα επιτόπου γεω-υλικά χαρακτηρίζονται από υψηλή γωνία τριβής (της τάξεως των 38 μοιρών, λόγω των γωνιωδών κόκκων που τα αποτελούν) αλλά σχετικώς χαμηλή συνοχή (της τάξεως των kpa, λόγω του χαμηλού βαθμού επανασυγκόλλησης στα τεκτονικά λατυποπαγή ή των πτωχών μηχανικών χαρακτηριστικών του λεπτοπλακώδους μαργαϊκού ασβεστολίθου) και υψηλή διαπερατότητα (λόγω του κατακερματισμού της βραχομάζας και των επακόλουθων ρηγματώσεων). Η υψηλή διαπερατότητα του σχηματισμού επιβεβαιώνεται και από την έλλειψη χαρακτηριστικών μορφών επιφανειακής διάβρωσης από όμβρια ύδατα είτε στο κατάστρωμα της οδού είτε στα εκατέρωθεν αυτής πρανή και χαράδρες. Με τα ανωτέρω μηχανικά χαρακτηριστικά, τα φυσικά πρανή κατά μήκος της χάραξης της οδού διατηρούν πολύ απότομες κλίσεις (της τάξης του 3:1 και τοπικά έως και 5:1 ή και σχεδόν κατακόρυφα) και έχουν μεγάλα ύψη (από αρκετά μέτρα έως μερικές δεκάδες μέτρα). Λόγω των πολύ απότομων κλίσεων των πρανών, η χάραξη της οδού είχε γίνει με δυσμενή γεωμετρικά χαρακτηριστικά και χαμηλό βαθμό ασφάλειας (χωρίς βραχοπαγίδες στην ανάντη οριογραμμή, χωρίς κατάντη στηθαίο προστασίας και με κατάντη οριογραμμή πολύ κοντά στο όριο πολύ απότομων πρανών που βρίσκονται σε πλημμελή ευστάθεια (ακόμη και υπό στατικές συνθήκες). Κατά την ισχυρή σεισμική δόνηση της 17/11/2015, πολλά από τα ανωτέρω απότομα πρανή αστόχησαν μέσω θρυμματισμού των γεω-υλικών στην επιφανειακή τους ζώνη (πάχους 2-8 μέτρων) που προκάλεσε πλήρη απώλεια της συνοχής και την μετατροπή τους σε λιθοσύντριμμα, το οποίο κατολίσθησε και πλέον ισορροπεί οριακά με κλίσεις της τάξεως των 45 μοιρών (1:1) περίπου. Καθώς η οδός πρόσβασης προς την παραλία Εγκρεμνοί διασχίζει αυτήν την περιοχή, οι ανωτέρω αστοχίες πρανών προκάλεσαν πολύ σημαντικές βλάβες σε πολλά σημεία της οδού και συγκεκριμένα: Κατάρρευση των πρανών ορυγμάτων (αλλά και φυσικών πρανών) ανάντη της οδού, με αποτέλεσμα σημαντικές καταπτώσεις υλικών και επιχώσεις του οδοστρώματος κυρίως από κατολισθημένα υλικά με την μορφή λιθοσυντρίμματος, και κατά θέσεις από ευμεγέθεις ογκολίθους (όπου το φυσικό υλικό είχε μεγαλύτερη συνοχή και κατέρρευσε χωρίς να θρυμματισθεί).

8 Κατάρρευση των πρανών (κυρίως φυσικών) κατάντη της οδού, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και τμήμα του οδοστρώματος στο κατάντη πρανές ή να ρηγματωθεί έντονα το οδόστρωμα λόγω απώλειας στήριξης. Σε ορισμένες θέσεις, η αστοχία του πρανούς κατάντη της οδού ήταν τόσο σημαντική ώστε το σύνολο του οδοστρώματος να υποστεί καθίζηση κατά μερικά μέτρα. Σε άλλες θέσεις (π.χ. στον κατώτερο χώρο στάθμευσης) η αστοχία του κατάντη πρανούς παρέσυρε το οδόστρωμα σε εύρος 2-4 μέτρων και το έχει υποσκάψει σε εύρος 3-5 μέτρων ακόμη. Από τις ανωτέρω διαπιστώσεις προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα σε σχέση με τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης της οδού : Το τελευταίο τμήμα (μήκους 1100 μέτρων περίπου) της οδού πρόσβασης προς την παραλία Εγκρεμνοί, πριν τον σεισμό της 17/11/2015 διέθετε πολύ χαμηλό συντελεστή ασφαλείας έναντι αστοχίας τόσο του ανάντη όσο και του κατάντη πρανούς, ακόμη και για στατική φόρτιση (εκτιμάται ότι ήταν της τάξης του ). Προφανώς, ο συντελεστής ασφαλείας για σεισμική φόρτιση ήταν αρκετά μικρότερος της μονάδας, γεγονός που προκάλεσε τις εκτεταμένες αστοχίες κατά τον τελευταίο σεισμό. Το αίτιο του πολύ χαμηλού αρχικού συντελεστή ασφαλείας δεν ήταν πλημμελής σχεδιασμός ή κατασκευή της οδού, αλλά η αναγκαστική διέλευση της οδού διαμέσου της ζώνης των σημαντικών νεοτεκτονικών ρηγμάτων που διαμορφώνουν το πολύ απότομο πρανές της δυτικής ακτής του νοτίου τμήματος της Νήσου Λευκάδας. Συνεπώς, δεν υπήρχε δυνατότητα σχεδιασμού της οδού με τους διεθνώς αποδεκτούς συντελεστές ασφαλείας και, βεβαίως, δεν υπάρχει ούτε σήμερα δυνατότητα αποκατάστασης της οδού με τους διεθνώς αποδεκτούς συντελεστές ασφαλείας χωρίς πολύ σημαντικά έργα αντιστήριξης και υποστήριξης που υπερβαίνουν κατά πολύ την χρηστική σημασία της συγκεκριμένης οδού. Τούτο σημαίνει ότι τα προτεινόμενα έργα αποκατάστασης της οδού έχουν σκοπό την ταχεία (δηλαδή προ της θερινής περιόδου) αποκατάσταση της οδού στις συνθήκες ασφάλειας προ του σεισμού της 17/11/2015, με κάποιες βελτιώσεις κυρίως όσον αφορά στην προστασία έναντι λιθοπτώσεων από τα ανάντη, ώστε να διασφαλίζεται απρόσκοπτη πρόσβαση στην παραλία υπό συνήθεις συνθήκες λειτουργίας του έργου. Συνεπώς, τα έργα αποκατάστασης που προτείνονται στα επόμενα εδάφια είναι «σωστικού» χαρακτήρα με σκοπό την διασφάλιση ευστάθειας της οδού υπό στατική φόρτιση και υπό συνήθεις μικρούς σεισμούς και την προστασία της οδού από συνήθεις λιθοπτώσεις. Αντιθέτως, τα έργα δεν προστατεύουν (και δεν δύνανται να προστατεύσουν χωρίς εκτεταμένα τεχνικά έργα που υπερβαίνουν κατά πολύ την χρηστική σπουδαιότητα της οδού) από αστοχίες πρανών σε περίπτωση μεγάλων σεισμών (αντίστοιχων με τον σεισμό της 17/11/2015) ούτε από σημαντικές λιθοπτώσεις και βραχοπτώσεις που προέρχονται από το κατακερματισμένο πρανές ανάντη της οδού. Τα προτεινόμενα έργα είναι εύκαμπτα, καθώς η περιοχή διέλευσης της οδού είναι ασταθής και συνεπώς αναμένονται μετακινήσεις και παραμορφώσεις του εδάφους θεμελίωσης των έργων ακόμη και σε πολύ μικρούς σεισμούς. Συνεπώς, δεν προτείνονται έργα αντιστηρίξεως που περιλαμβάνουν πασσάλους ή άλλα άκαμπτα στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα. Αντιθέτως, τα προτεινόμενα έργα περιλαμβάνουν (στις θέσεις αστοχιών) :

9 a. Εφαρμογή διατομής συνολικού πλάτους 5.00μ. (4.00μ. οδόστρωμα και 0.50 ερείσματα εκατέρωθεν), ώστε αφενός να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η διεύρυνση του ανάντη ορύγματος και αφετέρου να περιορισθεί ο κίνδυνος κατολίσθησης ή υποσκαφής του κατάντη πρανούς της οδού. Τούτο μπορεί σε δυσχερείς θέσεις να συνδυασθεί και με κάποια ταπείνωση της ερυθράς της οδού με την κατασκευή χαμηλού τοίχου αντιστηρίξεως (τύπου L) στην κατάντη οριογραμμή, ώστε ο άξονας της οδού να απομακρυνθεί κατά το δυνατόν από το κατάντη απότομο πρανές. Επίσης, κατά την κατασκευή του οδοστρώματος προτείνεται η ενσωμάτωση στη βάση του ασφαλτικού τάπητα ενός ελαφρού γεωπλέγματος με σκοπό την αποφυγή μελλοντικών ρηγματώσεων του οδοστρώματος κατά τις αναμενόμενες παραμορφώσεις της βάσης του λόγω μικρών σεισμών που είναι συνήθεις στην περιοχή, αλλά ακόμη και στατικών (ερπυστικού τύπου) παραμορφώσεων του εδάφους. b. Για το ανάντη πρανές : Καθαρισμός και απομάκρυνση των καταπτώσεων (κατά το δυνατόν χωρίς εκτεταμένη αφαίρεση υλικών και σημαντική μετακίνηση της επιφάνειας του ορύγματος προς τα ανάντη). Γενικώς, θα πρέπει να αποφευχθεί η διεύρυνση των ορυγμάτων ανάντη της οδού σε δυσμενείς θέσεις, προκειμένου να αποφευχθούν κατολισθήσεις του ανάντη πρανούς. Για την προστασία της οδού από περιορισμένες λιθοπτώσεις (π.χ. λίθων βάρους έως 20 χλγ από ύψος πτώσεως έως 8-10 μέτρων), προτείνεται η κατασκευή (στις επικίνδυνες θέσεις) εύκαμπτου τοίχου από συρματοκιβώτια στην ανάντη οριογραμμή της οδού (ύψους έως μ περίπου) και φράκτη προστασίας από τις λιθοπτώσεις σε επαφή με τον τοίχο ο οποίος θα αποτελείται από συστοιχία χαλύβδινων διατομών (ύψους περίπου 2μ πάνω από τη στέψη του τοίχου) σε αξονικές αποστάσεις 2.50μ περίπου, με ενδιάμεσο χαλύβδινο συρματόπλεγμα ύψους 2μ περίπου, το οποίο θα στηρίζεται στους χαλύβδινους στύλους και θα ενισχυθεί με συρματόσχοινο στην άνω και κάτω ακμή του. c. Για το κατάντη πρανές : Στις θέσεις που έχει συμβεί αστοχία του πρανούς στην περιοχή της κατάντη οριογραμμής της οδού, προτείνονται : για περιπτώσεις μικρών αστοχιών (βάθους έως 1.5 μέτρου στην κατάντη οριογραμμή), κατασκευή χαμηλού τοίχου αντιστηρίξεως από οπλισμένο σκυρόδεμα (σχήματος L) στην κατάντη οριογραμμή της οδού, για περιπτώσεις μεγαλύτερων αστοχιών (βάθους άνω των 1.5 μέτρων στην κατάντη οριογραμμή), εκσκαφή του εδάφους θεμελίωσης του οδοστρώματος σε βάθος 2-6 μέτρων (αναλόγως του βάθους της αστοχίας) και ανακατασκευή του επιχώματος με επίλεκτα υλικά λατομείου, αλλά με απότομη κατάντη κλίση (2:1) που θα επιτευχθεί με την όπλιση του επιχώματος (με συνθετικά γεωπλέγματα ανά 0.50μ ύψους) και διαμόρφωση της κατάντη επιφάνειας (facing) του επιχώματος από συρματοκιβώτια που θα συνδεθούν με τα γεωπλέγματα. Με τον τρόπο αυτό, το νέο επίχωμα θα εδράζεται σε μεγαλύτερη απόσταση από την επιφάνεια του πρανούς και συνεπώς θα εδράζεται σε ασφαλέστερη περιοχή, μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο καταστροφικής κατολίσθησης του επιχώματος σε μελλοντικό σεισμό. d. Ο ανάντη χώρος στάθμευσης μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να αυξηθεί κάπως χωρητικότητά του, καθώς οι αστοχίες των περιμετρικών του πρανών είναι ελέγξιμες με

10 έργα ως άνω. Αντιθέτως, ο κατάντη χώρος στάθμευσης, και ιδίως το κατάντη τμήμα του που έχει καταρρεύσει, δεν μπορεί να αποκατασταθεί, έστω και με μειωμένη ασφάλεια. Συνεπώς, θα πρέπει να περιορισθεί το πλάτος του κατάντη χώρου στάθμευσης κατά μερικά μέτρα (π.χ. να διαμορφωθεί μία σειρά θέσεων στάθμευσης αντί δύο που προυπήρχαν), καθώς το κατάντη τμήμα του είναι πολύ επικίνδυνο για εκτεταμένη κατολίσθηση ακόμη και υπό στατικές συνθήκες και δεν μπορεί να υποστηριχθεί με συνήθη έργα Οδός πρόσβασης προς την παραλία Γιαλού Οι βλάβες λόγω του σεισμού είναι σχετικά περιορισμένες (σε σύγκριση με την οδό προς τους Εγκρεμνούς) και εντοπίζονται στο τελευταίο (κατάντη) τμήμα της οδού, επί μήκους 2250μ περίπου, από υψόμετρο +290 περίπου έως την κατάληξη της οδού στην παραλία. Στο τμήμα αυτό, το πλάτος του οδοστρώματος είναι περί τα 4μ και η οδός έχει έντονη μηκοτομική κλίση (κατωφέρεια) που κυμαίνεται περί το 10-15%. Τα φυσικά πρανή κατά μήκος της χάραξης της οδού διατηρούν σχετικώς απότομες κλίσεις (της τάξης του 2:1 και τοπικά έως και 3:1). Η οδός διασχίζει ανθρακικούς σχηματισμούς της ανώτερης ασβεστολιθικής σειράς της Ζώνης Παξών και ειδικότερα την ζώνη των σημαντικών νεοτεκτονικών ρηγμάτων που διαμορφώνουν το πολύ απότομο πρανές της δυτικής ακτής του νοτίου τμήματος της Νήσου Λευκάδας. Οι σχηματισμοί αυτοί αποτελούνται από λεπτοπλακώδεις μαργαϊκούς ασβεστολίθους του Αν. Ιουρασικού και από τεκτονικά λατυποπαγή και μυλονίτες που προέρχονται από επανασυγκόλληση των γεω-υλικών που προέκυψαν από παλαιότερες (νεοτεκτονικές) ενεργοποιήσεις των σημαντικών ρηγμάτων αυτής της ζώνης. Στην αρχή της περιοχής ενδιαφέροντος (σε απόσταση περί τα 1700μ από τον οικισμό Αθάνι), το πρανές κατάντη της οδού έχει ύψος πολλών δεκάδων μέτρων, είναι πολύ απότομο (περί το 5:1) και έχει αστοχήσει κατά τον σεισμό, προκαλώντας μερική κατάρρευση της οδού και πλήρη υποσκαφή του οδοστρώματος επί μήκους 30 μέτρων περίπου. Στην θέση αυτή εντοπίζεται η μεγαλύτερη βλάβη της οδού, ενώ στις υπόλοιπες θέσεις οι βλάβες είναι εντοπισμένες και περιορίζονται σε καταπτώσεις επί του καταστρώματος της οδού εδαφικών υλικών και λιθοσυντριμμάτων από το ανάντη πρανές, χωρίς βλάβη του ανάντη τοίχου ποδός (ο οποίος έχει απλώς καλυφθεί από τα υλικά των καταπτώσεων). Σε κάποιες θέσεις εμφανίζονται ρηγματώσεις του οδοστρώματος λόγω της σεισμικής παραμόρφωσης του εδάφους (χωρίς ενδείξεις κατολισθητικών φαινομένων) και σε κάποιες θέσεις έχουν συμβεί και περιορισμένης έκτασης ολισθήσεις του πρανούς κατάντη της οδού που έχουν προκαλέσει περιορισμένες και μικρής έκτασης υποσκαφές του κατάντη άκρου του οδοστρώματος. Από τις ανωτέρω διαπιστώσεις προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα σε σχέση με τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης της οδού :

11 Στην αρχή της περιοχής ενδιαφέροντος (σε απόσταση περί τα 1700μ από τον οικισμό Αθάνι) όπου το πρανές κατάντη της οδού έχει υποστεί σημαντική κατολίσθηση, προτείνεται η μετατόπιση του άξονα της οδού κατά μερικά μέτρα προς τα ανάντη ώστε να παρακαμφθεί η συγκεκριμένη θέση της αστοχίας. Στις υπόλοιπες θέσεις όπου έχουν συμβεί καταπτώσεις υλικών από το ανάντη πρανές προτείνεται απλή άρση των καταπτώσεων, δεδομένου ότι οι κατολισθήσεις είναι επιφανειακές και δεν επηρεάζουν την γενικότερη ευστάθεια του πρανούς ανάντη της οδού. Στις θέσεις όπου το οδόστρωμα έχει ρηγματωθεί χωρίς ενδείξεις κατολισθητικών φαινομένων, προτείνεται επανακατασκευή του οδοστρώματος με ενσωμάτωση (στη βάση του ασφαλτικού τάπητα) ενός ελαφρού γεωπλέγματος με σκοπό την αποφυγή ανάλογων μελλοντικών ρηγματώσεων του οδοστρώματος. Σε θέσεις, όπου έχει συμβεί περιορισμένης έκτασης ολίσθηση του πρανούς κατάντη της οδού, προτείνονται έργα αντίστοιχα των προαναφερθέντων για την οδό προς Εγκρεμνούς, δηλαδή η κατασκευή μικρού έργου αντιστήριξης της κατάντη οριογραμμής της οδού με χαμηλό τοίχο από οπλισμένο σκυρόδεμα σχήματος L ή αν αυτό δεν επαρκεί να γίνει εκσκαφή του εδάφους θεμελίωσης του οδοστρώματος σε βάθος αναλόγως του βάθους της αστοχίας και ανακατασκευή του επιχώματος, αλλά με απότομη κατάντη κλίση (2:1) που θα επιτευχθεί με την όπλιση του επιχώματος (με συνθετικά γεωπλέγματα ανά 0.50μ ύψους) και διαμόρφωση της κατάντη επιφάνειας (facing) του επιχώματος από συρματοκιβώτια που θα συνδεθούν με τα γεωπλέγματα, κατά τρόπο ανάλογο με αυτόν που περιγράφηκε για την οδό πρόσβασης προς την παραλία Εγκρεμνοί. Σε θέσεις ανάντη της οδού, που έχει συμβεί περιορισμένης έκτασης ολίσθηση, προτείνεται η κατασκευή τοίχου βαρύτητας, αντίστοιχου του υπάρχοντος (ο οποίος σημειωτέον επέδειξε ικανοποιητική συμπεριφορά στον πρόσφατο σεισμό) και προστασία από συνήθεις λιθοπτώσεις με φράκτη όπισθεν του τοίχου, αντίστοιχου αυτού των Εγκρεμνών.

12 4. ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ο ΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΓΚΡΕΜΝΩΝ 4.1. Γενικά Γεωµετρία Χάραξης Η μελέτη αποκατάστασης της οδού πρόσβασης στην παραλία Εγκρεμνών αρχίζει περίπου 2.9 χλμ. νοτιώτερα του οικισμού Αθάνι, όπου παρουσιάζονται οι ανάγκες επεμβάσεων. Το μήκος της οδού πρόσβασης, που αποκαθίσταται είναι 1120 μ. (Χ.Θ ~ Χ.Θ , στον κατάντη χώρο στάθμευσης), ως παρουσιάζεται στο Σχέδιο αρ. 903 Γεν. Οριζοντιογραφίας (κλ. 1:2.000). Στην μελέτη της οδού δεν περιλαμβάνεται η αποκατάσταση του κλιμακοστασίου από το χώρο στάθμευσης μέχρι την παραλία. Σύμφωνα με τον προσδιορισμό των εφικτών στόχων (κεφ. 2) και τα συμπεράσματα της Έκθεσης Αυτοψίας του Γεωτεχνικού Συμβούλου (κεφ. 3) η οδός αποκαθίσταται με εν γένει τήρηση της οριζοντιογραφικής χάραξης της υφιστάμενης οδού (Σχ. Αρ. 001 Οριζοντιογραφίας κλ. 1:500). Βέβαια, με βάση τις εφαρμοστέες διατομές κατά προβληματική θέση (και τα αντίστοιχα τυπικά έργα προστασίας ανάντη και αντιστήριξης κατάντη) λαμβάνεται μέριμνα, ώστε αφενός μεν να αποφεύγεται, κατά το δυνατόν, η διεύρυνση του ανάντη ορύγματος, αφετέρου να περιορίζεται ο κίνδυνος κατολίσθησης ή υποσκαφής της κατάντη οριογραμμής. Τούτο συνδυάζεται κατά θέσεις (όπου είναι εφικτό) με ταπείνωση της ερυθράς της οδού, ώστε ο άξονας της οδού να απομακρυνθεί κατά το δυνατόν από το κατάντη απότομο πρανές. Εν γένει όμως η μηκοτομική χάραξη της μελέτης αποκατάστασης ακολουθεί τα χαρακτηριστικά της υφιστάμενης οδού. Εξαίρεση αποτελεί το τελευταίο τμήμα (από την Χ.Θ μέχρι την είσοδο του κατάντη χώρου στάθμευσης), όπου εξετάστηκε και υιοθετήθηκε μηκοτομική παραλλαγή της υφισταμένης οδού που επιτρέπει την απάλυνση της κατά μήκος κλίσης του τμήματος αυτού σε τιμή μικρότερη ή ίση του 15%, βελτιώνοντας συγχρόνως και τις κλίσεις στην εσωτερική οριογραμμή των ελιγμών. Τα στοιχεία αυτά φαίνονται στο Σχέδιο αρ. 201 Μηκοτομής της μελέτης σε κλ. 1:1000 / Τυπικές διατοµές εφαρµογής Στο Σχέδιο αρ. 401 των Τυπικών Διατομών της μελέτης (σε κλ. 1:50) φαίνονται οι εφαρμοζόμενες πλευρικές διαμορφώσεις και τα προβλεπόμενα έργα προστασίας ανάντη και αντιστήριξης κατάντη στις προβληματικές περιοχές του έργου. Οι διαμορφώσεις αυτές ακολουθούν τις οδηγίες του Γεωτεχνικού Συμβούλου όπως αναλυτικά παρουσιάζονται στο Παράρτημα Ι του τεύχους. Στα Σχέδια Διατομών της μελέτης κλ. (αρ ) παρουσιάζονται τα προτεινόμενα έργα ανάντη και κατάντη. Το πλάτος του καταστρώματος της οδού είναι συνολικά 5μ. (4,00μ. οδόστρωμα και ερείσματα 2x0,50μ.). Θα λειτουργεί όπως η υφιστάμενη οδός προ του σεισμού της 17/11/2015. επιτρέποντας δηλαδή την με χαμηλή ταχύτητα διασταύρωση των αντιθέτως κινουμένων

13 οχημάτων. Η κατακόρυφη σήμανση (όπως προβλέπεται από την παρούσα μελέτη) θα επισημαίνει το χαμηλό όριο ταχύτητας. Για την εξυπηρέτηση της έκτακτης στάσης των οχημάτων ή και αναστροφής σε έκτακτο γεγονός, προβλέπεται η αξιοποίηση των δημιουργούμενων πλατυσμάτων με την κατάλληλη μετάθεση των στηθαίων προς τα κατάντη μακρύτερα από το όριο της ασφάλτου. Στην ανάντη πλευρά της οδού, ανεξαρτήτως των τεχνικών έργων προστασίας, προβλέπεται αβαθής τάφρος στο έρεισμα (βατή από όχημα, ώστε να διευκολύνει την διασταύρωση των οχημάτων) Περιγραφή των επεµβάσεων και έργων Χωµατουργικά έργα Εκσκαφές εδαφών και Άρση καταπτώσεων - κατολισθήσεων Προβλέπονται εκσκαφές (που θα εκτελεσθούν σύμφωνα με την μελέτη εφαρμογής), καθαρισμός και απομάκρυνση των καταπτώσεων (κατά το δυνατόν χωρίς εκτεταμένη αφαίρεση υλικών και σημαντική μετακίνηση της επιφάνειας του ορύγματος προς τα ανάντη), που έχουν καλύψει την υφιστάμενη οδό (κυρίως χαλαρά υλικά του επιφανειακού εδαφικού μανδύα και τα οποία έχουν συμπαρασύρει βλάστηση και δέντρα). Τα υλικά θα μεταφερθούν σε κατάλληλους χώρους απόθεσης, για τους οποίους εκτιμήθηκε μέση απόσταση μεταφοράς 20χλμ. Σημειώνεται ότι λόγω του σεισμού της 17/11/2015 τα απότομα πρανή αστόχησαν με θρυμματισμό των γεω-υλικών στην επιφανειακή τους ζώνη, που προκάλεσε πλήρη απώλεια της συνοχής και μετατροπή τους σε λιθοσύντριμμα, που κατολίσθησε και πλέον ισορροπεί με κλίσεις της τάξης των 45 μοιρών περίπου. Το πάχος του λιθοσυντρίμματος δεν είναι γνωστό, και άρα οι εκτιμήσεις για τις ποσότητες που θα απαιτηθεί να απομακρυνθούν ενέχουν αβεβαιότητα και μπορεί να διαφοροποιηθούν αρκετά κατά την υλοποίηση των έργων και με βάση τα ευρήματα. Βέβαια ακριβέστερη εκτίμηση θα γίνει στα πλαίσια της μελέτης εφαρμογής των έργων που θα πρέπει να βασισθεί σε νέα πλήρη επίγεια αποτύπωση. Επισημαίνεται ότι μετά την απομάκρυνση των καταπτώσεων θα εκτιμηθούν κατά την υλοποίηση του έργου τα τυχόν πρόσθετα αναγκαία έργα αποκατάστασης, τόσο των υφιστάμενων πρανών (π.χ. καθαρισμός πρανών, απομάκρυνση βραχωδών όγκων, κ.λπ.), όσο και των υφιστάμενων τοίχων υποστήριξης. Κατασκευή επιχωμάτων Αφορούν συνήθη επιχώματα σε λίγες σχετικά θέσεις και εκτιμώνται σε μικρές ποσότητες.

14 Τεχνικά έργα Κατασκευή οπλισμένων επιχωμάτων Κατασκευή οπλισμένων επιχωμάτων προβλέπεται για τις περιπτώσεις περιοχών της υφιστάμενης οδού με μεγαλύτερες αστοχίες. Αυτές οι περιοχές που εκτιμήθηκαν, όπως φαίνονται στο Σχ. αρ. 801 Οριζοντιογραφίας (κλ. 1:500) και τα Σχ (Διατομές της μελέτης) είναι συνολικού μήκους 300 μ. περίπου. Στην θέση των προβλεπόμενων οπλισμένων επιχωμάτων θα γίνει εκσκαφή του εδάφους θεμελίωσης του οδοστρώματος σε βάθος 2-6 μέτρων (αναλόγως του βάθους της αστοχίας) και ανακατασκευή του επιχώματος με επίλεκτα υλικά λατομείου και με απότομη κατάντη κλίση (2:1) που θα επιτευχθεί με την όπλιση του επιχώματος με συνθετικά γεωπλέγματα ανά 0.50μ ύψους και διαμόρφωση της κατάντη επιφάνειας (facing) του επιχώματος από συρματοκιβώτια (τυπικά 1μ. πλάτος, 0.5μ. ύψος και 2μ. μήκος) που θα συνδεθούν με τα γεωπλέγματα. Το μήκος των γεωπλεγμάτων (εν διατομή) θα είναι κατ ελάχιστο 3 μ., και μέχρι το πλάτος του δημιουργούμενου ορύγματος από την αφαίρεση των υλικών κάτω από το κατάστρωμα της οδού. Συνεπώς, δεν θα διευρυνθεί η εκσκαφή προς τα ανάντη, ώστε να τοποθετηθούν τα γεωπλέγματα, προκειμένου να μην προκληθεί κίνδυνος κατολισθήσεων του ανάντη πρανούς. Το κατάντη άκρο του κατώτερου συρματοκιβωτίου της κατάντη επιφάνειας (facing) του επιχώματος θα απέχει από την οριογραμμή του κατάντη πρανούς απόσταση τουλάχιστον ίση με το ήμισυ του ύψους Η του επιχώματος. Με τον τρόπο αυτό, το νέο επίχωμα θα εδράζεται σε μεγαλύτερη απόσταση από την επιφάνεια του πρανούς και συνεπώς θα εδράζεται σε ασφαλέστερη περιοχή έναντι κινδύνου ολίσθησης. Η παραπάνω διαμόρφωση οπλισμένου επιχώματος παρουσιάζεται και στο Σχέδιο αρ. 401 Τυπικών Διατομών της μελέτης. Κατασκευή κατάντη Τοίχου από οπλ. σκυρόδεμα Στις περιοχές με μικρές αστοχίες (βάθους έως 1.5 μέτρου) στο κατάντη πρανές, προβλέπεται η κατασκευή χαμηλού τοίχου αντιστηρίξεως από οπλισμένο σκυρόδεμα (σχήματος L) στην κατάντη οριογραμμή της οδού. Οι περιοχές αυτές επισημαίνονται στο Σχέδιο Οριζοντιογραφίας αρ. 801 (κλ. 1:500) της μελέτης και εμφανίζονται επιπλέον στα Σχέδια των Διατομών της μελέτης. Η διαμόρφωση αυτή του τοιχίσκου σχήματος L παρουσιάζεται και στο Σχέδιο αρ. 401 Τυπικών Διατομών της μελέτης. Κατασκευή ανάντη Τοίχου από συρματοκιβώτια και Φράκτη ανάσχεσης λιθοπτώσεων Για την προστασία στην ανάντη οριογραμμή της οδού μετά την άρση των καταπτώσεων, προβλέπεται η κατασκευή χαμηλού τοίχου (ύψους 1.50μ) από τρία συρματοκιβώτια ύψους εκάστου 0.50μ. (με πεσσοειδή διάταξη), όπως φαίνεται στο Σχέδιο Τυπικών Διατομών της μελέτης. Η στήλη των συρματοκιβωτίων κατασκευάζεται επί δοκού ελαφρώς οπλισμένου

15 σκυροδέματος, πάχους 0.30μ. και πλάτους 1.30μ. με αρμούς ανά 4.00μ μήκους. Πίσω από τον τοίχο των συρματοκιβωτίων προβλέπεται η κατασκευή φράκτη προστασίας από λιθοπτώσεις αποτελούμενο από συστοιχία χαλύβδινων στύλων (σε αποστάσεις 2.5μ), από διατομές θερμής έλασης, τύπου HEΑ 140 (κατηγορίας χάλυβα S-235) μήκους 4μ. εκ των οποίων τα 2,00 μ. θα προέχουν πάνω από τη στέψη των συρματοκιβωτίων, ενώ το υπόλοιπο μήκος (στην οπίσθια όψη των συρματοκιβωτίων) θα πακτωθεί σε άοπλο σκυρόδεμα). Μεταξύ των δοκών (και κατά μήκος της ανάντη παρειάς των δοκών) θα τοποθετηθεί χαλύβδινο συρματόπλεγμα ύψους 2,00μ., το οποίο θα είναι διπλής πλέξης (double twisted steel woven wire) με διάσταση ανοίγματος 6 x 8 cm και θα αποτελείται από σύρματα διαμέτρου 2.2mm με επικάλυψη (γαλβάνισμα) βαρέως τύπου είτε από ψευδάργυρο είτε από Galfan (κράμα Zn-5%Al-MM mischmetal ) και αντοχής τουλάχιστον ίσης με τα προβλεπόμενα στην προδιαγραφή ΕΝ Για την ενίσχυση του συρματοπλέγματος, θα περιλαμβάνονται και συρματόσχοινα με αντίστοιχη επικάλυψη στην άνω και κάτω ακμή του συρματοπλέγματος. Οι περιοχές κατασκευής ανάντη τοίχου από συρματοκιβώτια και φράκτη προστασίας από λιθοπτώσεις παρουσιάζονται στο Σχέδιο Οριζοντιογραφίας αρ. 801 (κλ. 1:500) και στα Σχέδια Διατομών της Μελέτης (αρ ). Έργα εγκάρσιας αποχέτευσης ομβρίων Προβλέπονται Σωληνωτοί Οχετοί, όπως φαίνονται στο Σχέδιο Οριζοντιογραφίας αρ. 001 (κλ. 1:500) της μελέτης για την αποκατάσταση της απορροής των μισγαγγειών, που διακόπτονται από το έργο. Οι θέσεις και διαστασιολόγησή τους ακολουθούν την Υδραυλική Θεώρηση που έγινε στα πλαίσια της παρούσας μελέτης (Σχ. Λεκανών Απορροής αρ. 901), όπου έχουν συνεκτιμηθεί πέραν των μορφολογικών και τα γεωλογικά δεδομένα, δηλαδή η υψηλή διαπερατότητα των εδαφών, λόγω του κατακερματισμού της βραχομάζας και των επακόλουθων ρηγματώσεων. Στο Σχ. Τυπικών Διατομών αρ. 401 παρουσιάζονται τυπικά έργα εισόδου εξόδου των Σωληνωτών Οχετών. Έργα αποχέτευσης ομβρίων Προβλέπονται διαμήκεις πλευρικές- αβαθείς τάφροι στην ανάντη οριογραμμή της οδού για την αποχέτευση των ανάντη πρανών ορυγμάτων, αλλά και των ομβρίων της οδού με αποδέκτες γενικά τους παραπάνω Σωληνωτούς Οχετούς Οδοστρωσία και Ασφαλτικά Το οδόστρωμα της οδού προβλέπεται ευκάμπτου τύπου, ως της υφιστάμενης οδού και αποτελείται από: Δύο στρώσεις υπόβασης συμπ. πάχους 0,10μ. η κάθε μία κατά την ΠΤΠ Ο-150. Μια στρώση βάσης συμπ. πάχους 0,10μ. η κάθε μία κατά την ΠΤΠ Ο-155. Μία ασφαλτική προεπάλειψη κατά την ΠΤΠ ΑΣ-11 και Α-201.

16 Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05μ. κατά την ΠΤΠ Α-265. Για την προστασία του ασφαλτικού τάπητα από μελλοντικές ρηγματώσεις (λόγω παραμορφώσεων του υπεδάφους κατά τους σεισμούς), στις θέσεις όπου ο υφιστάμενος τάπητας ρηγματώθηκε, θα τοποθετηθεί συνθετικό γεώπλεγμα στη βάση του ασφαλτικού τάπητα, όπως περιγράφεται στα Σχέδια της Μελέτης και με βάση την μελέτη Εφαρμογής Σήµανση Ασφάλιση Τα προβλεπόμενα έργα παρουσιάζονται στο Σχ. Οριζοντιογραφίας Σήμανσης Ασφάλισης αρ. 801 (κλ. 1:500) και γενικά αφορούν: Οριζόντια Σήμανση Προβλέπεται οριζόντια σήμανση σε όλο το μήκος του έργου με διαχωριστική γραμμή (συνεχή) στον άξονα της οδού. Επίσης προβλέπονται διαγραμμίσεις και οριοθέτηση των θέσεων στάθμευσης, όπως φαίνονται στην Σχ. αρ. 401 Οριζοντιογραφίας της μελέτης Σήμανσης και θα οριστικοποιηθούν στη μελέτη εφαρμογής. Κατακόρυφη Σήμανση Προβλέπονται πινακίδες αναγγελίας κινδύνου για την κυκλοφορία και ρυθμιστικές (ορίου ταχύτητας), ώστε να εφιστάται η των χρηστών της οδού για τους κινδύνους που υπάρχουν. Προ των ελιγμών προβλέπονται Πινακίδες προειδοποίησης επικίνδυνων καμπυλών και επισήμανσή τους (πινακίδες Π-75). Στην διασταύρωση της αποκαθιστούμενης οδού πρόσβασης με την Επαρχιακή Οδό, πρέπει να εγκατασταθεί δίγλωσση πληροφοριακή πινακίδα, που θα ενημερώνει τους χρήστες για τo είδος της οδού, την απόσταση μέχρι την παραλία, καθώς και για την επικινδυνότητα κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού. Επίσης θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος βαρέων οχημάτων (φορτηγών, λεωφορείων, τροχόσπιτων κ.λπ.).το τυπικό κείμενο θα έχει ως ακολούθως: ΠΡΟΣΟΧΗ : ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΕΝΗ ΟΔΟΣ ΕΠΙ ΜΗΚΟΥΣ 1200m ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 2 ΤΟΝΩΝ CAUTION : HIGH ROCKFALL DANGER IN CASE OF AN EARTHQUAKE NARROW ROAD ALONG 1200m NO ENTRY OF VEHICLES OVER 2 TONS Η πληροφόρηση για την επικινδυνότητα της οδού θα πρέπει να συνδυαστεί και με το ευρύτερο πρόγραμμα, που να αξιολογεί το επίπεδο επικινδυνότητας των πρανών για τους χρήστες της οδού, αλλά και της παραλίας και να προτείνει μέτρα και έργα για την αντιμετώπιση του κινδύνου ή τον περιορισμό του σε αποδεκτό βαθμό. Συγχρόνως, συναρτάται και με το Σχέδιο

17 (εφόσον προκύψει η ανάγκη του) για τον τρόπο εκκένωσης της παραλίας στο ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού. Μεταλλικά Στηθαία Ασφαλείας Στις επικίνδυνες περιοχές της οδού προβλέπεται η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στην κατάντη οριογραμμή όπου δεν υπάρχει τοιχίσκος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρούσας μελέτης, όπως παρουσιάζονται στο Σχ. αρ. 401 Οριζοντιογραφία της μελέτης Σήμανσης- Ασφάλισης και εγκαθιστάμενα με βάση την μελέτη εφαρμογής, που θα εκπονηθεί από τον ανάδοχο κατασκευής. Τα στηθαία που θα είναι τύπων πιστοποιημένων κατά ΕΝ1317 και κατηγ. συγκράτησης Ν2 και λειτουργικού πλάτους W2 ή W3, θα φέρουν ανακλαστικά στοιχεία, ώστε να διευκολύνουν τους οδηγούς.

18 5. ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ο ΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑΛΟΥ 5.1. Γενικά Γεωµετρία Χάραξης Η μελέτη αποκατάσταση της οδού πρόσβασης στην παραλία Γιαλού αρχίζει περίπου 1.7 χλμ. δυτικά του οικισμού Αθάνι, όπου παρουσιάζονται οι ανάγκες επεμβάσεων. Το μήκος της οδού πρόσβασης, που αποκαθίσταται είναι 2660 μ. (Χ.Θ ~ Χ.Θ ), μέχρι την παραλία), ως παρουσιάζεται στο Σχέδιο αρ. 903 Γεν. Οριζοντιογραφίας της μελέτης (κλ. 1:2.000). Σύμφωνα με τον προσδιορισμό των εφικτών στόχων (κεφ. 2) και τα συμπεράσματα της Έκθεσης Αυτοψίας του Γεωτεχνικού Συμβούλου (κεφ. 3) η οδός αποκαθίσταται με εν γένει τήρηση της οριζοντιογραφικής χάραξης της υφιστάμενης οδού, ως φαίνεται στο Σχ. Αρ. 002 Οριζοντιογραφίας της μελέτης της οδού σε κλ. 1:500). Βέβαια με βάση τις εφαρμοστέες διατομές κατά προβληματική θέση (και τα αντίστοιχα τυπικά έργα προστασίας ανάντη και αντιστήριξης κατάντη) λαμβάνεται μέριμνα, ώστε αφενός μεν να αποφεύγεται η διεύρυνση του ανάντη ορύγματος (και η καταστροφή του υφιστάμενου τοιχίσκου), αφετέρουδε να περιορίζεται ο κίνδυνος κατολίσθησης ή υποσκαφής της κατάντη οριογραμμής. Τούτο συνδυάστηκε κατά θέσεις (όπου ήταν εφικτό) με ελαφρά ταπείνωση της ερυθράς της οδού, ώστε ο άξονας της οδού να απομακρυνθεί κατά το δυνατόν από το κατάντη απότομο πρανές. Εν γένει όμως η μηκοτομική χάραξη της μελέτης ακολουθεί τα χαρακτηριστικά της υφιστάμενης οδού με μικροβελτιώσεις, όπου είναι εφικτό. Τα στοιχεία αυτά φαίνονται στο Σχέδιο Μηκοτομής αρ. 202 της μελέτης της οδού πρόσβασης Γιαλού (σε κλ. 1:1000 / ) Τυπικές διατοµές εφαρµογής Στο Σχέδιο αρ. 402 των Τυπικών Διατομών της μελέτης (σε κλ. 1: 50) φαίνονται οι εφαρμοζόμενες πλευρικές διαμορφώσεις και τα προβλεπόμενα έργα προστασίας ανάντη και αντιστήριξης κατάντη στις προβληματικές περιοχές του έργου. Οι διαμορφώσεις αυτές ακολουθούν τις οδηγίες του Γεωτεχνικού Συμβούλου, όπως αναλυτικά παρουσιάζονται στο Παράρτημα Ι του τεύχους. Στο Σχέδιο αρ 002 Οριζοντιογραφίας της μελέτης (κλ. 1:500) παρουσιάζονται τα προτεινόμενα έργα ανάντη και κατάντη, τα οποία αναπαριστώνται και στα Σχέδια Διατομών της μελέτης (αρ ) σε κλ.. Το πλάτος του καταστρώματος της οδού είναι συνολικά 5μ. (4,00μ. οδόστρωμα και ερείσματα 2x0,50μ.). Θα λειτουργεί όπως η υφιστάμενη οδός προ του σεισμού της 17/11/2015, επιτρέποντας δηλαδή την με χαμηλή ταχύτητα διασταύρωση των αντιθέτως κινουμένων οχημάτων. Η κατακόρυφη σήμανση θα επισημαίνει το χαμηλό όριο ταχύτητας, όπως φαίνεται στο Σχ. αρ. 802 της Μελέτης Σήμανσης. Για την εξυπηρέτηση της έκτακτης στάσης των οχημάτων ή και αναστροφής σε έκτακτο γεγονός, προβλέπεται η αξιοποίηση των οιονδήποτε διαθέσιμων ή δημιουργούμενων πλατυ-

19 σμάτων με την κατάλληλη μετάθεση των στηθαίων προς τα κατάντη μακρύτερα από το όριο της ασφάλτου (Σχ. αρ. 802 Μελέτης Σήμανσης Ασφάλισης, κλ. 1:500). Στην ανάντη πλευρά της οδού, ανεξαρτήτως των τεχνικών έργων προστασίας, προβλέπεται αβαθής τάφρος στο έρεισμα (βατή από όχημα) Περιγραφή των επεµβάσεων και έργων Χωµατουργικά έργα Εκσκαφές εδαφών και Άρση καταπτώσεων - κατολισθήσεων Προβλέπονται εκσκαφές (που θα εκτελεσθούν σύμφωνα με την μελέτη εφαρμογής), καθαρισμός και απομάκρυνση των καταπτώσεων που έχουν καλύψει την υφιστάμενη οδό (κυρίως χαλαρά υλικά του επιφανειακού εδαφικού μανδύα που έχουν παρασύρει και βλάστηση - δέντρα (κατά το δυνατόν χωρίς εκτεταμένη αφαίρεση υλικών και σημαντική μετακίνηση της επιφάνειας του ορύγματος προς τα ανάντη). Τα αφαιρούμενα υλικά θα μεταφερθούν σε κατάλληλους χώρους απόθεσης, για τους οποίους εκτιμήθηκε μέση απόσταση μεταφοράς (ΜΑΜ) 20χλμ. Σημειώνεται ότι λόγω του σεισμού της 17/11/2015 τα απότομα πρανή αστόχησαν με θρυμματισμό των γεω-υλικών στην επιφανειακή τους ζώνη, που προκάλεσε πλήρη απώλεια της συνοχής και μετατροπή τους σε λιθοσύντριμμα, που κατολίσθησε και πλέον ισορροπεί οριακά με κλίσεις της τάξης των 45 μοιρών περίπου. Το πάχος του λιθοσυντρίμματος δεν είναι γνωστό, και άρα οι εκτιμήσεις για τις ποσότητες που θα απαιτηθεί να απομακρυνθούν ενέχουν μεγάλη αβεβαιότητα και μπορεί να διαφοροποιηθούν αρκετά κατά την υλοποίηση των έργων και με βάση τα ευρήματα. Επίσης θα γίνει ακριβέστερη εκτίμηση στα πλαίσια της μελέτης εφαρμογής των έργων που θα πρέπει να βασισθεί σε νέα πλήρη επίγεια αποτύπωση. Επισημαίνεται ότι μετά την απομάκρυνση των καταπτώσεων θα εκτιμηθούν κατά την υλοποίηση του έργου τα τυχόν πρόσθετα αναγκαία έργα αποκατάστασης, τόσο των υφιστάμενων πρανών (π.χ. καθαρισμός πρανών, απομάκρυνση βραχωδών όγκων, κ.λπ.), όσο και των υφιστάμενων τοίχων υποστήριξης. Κατασκευή επιχωμάτων Αφορούν συνήθη επιχώματα σε λίγες σχετικά θέσεις και εκτιμώνται σε μικρές ποσότητες Τεχνικά έργα Κατασκευή οπλισμένων επιχωμάτων Κατασκευή οπλισμένων επιχωμάτων προβλέπεται για τις περιπτώσεις περιοχών της υφιστάμενης οδού με μεγαλύτερες αστοχίες. Αυτές οι περιοχές που εκτιμήθηκαν όπως φαίνονται στην Οριζοντιογραφία (αρ. Σχ. 002, κλ. 1:500) και τις Διατομές της μελέτης (αρ. Σχεδίων ) είναι συνολικού μήκους 140μ. περίπου.

20 Στην θέση του προβλεπόμενου οπλισμένου επιχώματος θα γίνουν εκσκαφή του εδάφους θεμελίωσης του οδοστρώματος σε βάθος ανάλογο του βάθους της αστοχίας και ανακατασκευή του επιχώματος με τα επίλεκτα υλικά λατομείου και με απότομη κατάντη κλίση (2:1) που θα επιτευχθεί με την όπλιση του επιχώματος με συνθετικά γεωπλέγματα ανά 0.50μ ύψους και διαμόρφωση της κατάντη επιφάνειας (facing) του επιχώματος από συρματοκιβώτια (τυπικά 1μ. πλάτος, 0.5μ. ύψος και 2μ. μήκος) που θα συνδεθούν με τα γεωπλέγματα. Το μήκος των γεωπλεγμάτων (εν διατομή) θα είναι κατ ελάχιστο 3 μ. και μέχρι το πλάτος του δημιουργούμενου ορύγματος από την αφαίρεση των υλικών κάτω από το κατάστρωμα της οδού. Συνεπώς, δεν θα διευρυνθεί η εκσκαφή προς τα ανάντη, ώστε να τοποθετηθούν τα γεωπλέγματα προκειμένου να αποφευχθεί κίνδυνος κατολισθήσεων του ανάντη πρανούς. Το κατάντη άκρο του κατώτερου συρματοκιβωτίου της εξωτερικής επένδυσης του οπλισμένου επιχώματος (facing) θα απέχει από την οριογραμμή του πρανούς (σε απότομα πρανή) απόσταση τουλάχιστον ίση με το ήμισυ του ύψους Η του επιχώματος. Με τον τρόπο αυτό, το νέο επίχωμα θα εδράζεται σε μεγαλύτερη απόσταση από την επιφάνεια του πρανούς και συνεπώς θα εδράζεται σε ασφαλέστερη περιοχή έναντι κινδύνου ολίσθησης. Η παραπάνω διαμόρφωση οπλισμένου επιχώματος παρουσιάζεται και στο Σχέδιο Τυπικών Διατομών της μελέτης. Κατασκευή κατάντη Τοίχου από οπλ. σκυρόδεμα Σε περιοχές μικρών αστοχιών στο κατάντη πρανές (βάθους έως 1.5 μέτρων), προβλέπεται η κατασκευή χαμηλού τοίχου αντιστηρίξεως από οπλισμένο σκυρόδεμα (σχήματος L) στην κατάντη οριογραμμή της οδού. Οι περιοχές αυτές επισημαίνονται στο Σχέδιο Οριζοντιογραφίας (κλ. 1:500) της μελέτης και εμφανίζονται στο Σχέδιο Διατομών. Η διαμόρφωση του τοιχίσκου σχήματος L παρουσιάζεται και στο Σχέδιο αρ. 402 Τυπικών Διατομών της μελέτης (κλ. 1:50). Κατασκευή ανάντη τοιχίσκου βαρύτητας και φράκτη προστασίας από λιθοπτώσεις Στις περιοχές όπου ο υφιστάμενος τοιχίσκος βαρύτητας έχει αστοχήσει, προβλέπεται η κατασκευή χαμηλού τοίχου αντιστηρίξεως βαρύτητας στην ανάντη οριογραμμή της οδού. Στις θέσεις όπου υπάρχει κίνδυνος λιθοπτώσεων, προβλέπεται η κατασκευή φράκτη προστασίας από λιθοπτώσεις (ακριβώς πίσω από τον τοίχο) με συστοιχία χαλύβδινων στύλων (σε αποστάσεις 2.50μ.) από διατομές θερμής έλασης τύπου HEΑ 140 (κατηγορίας χάλυβα S-235), μήκους 4μ. (εκ των οποίων τα 2,0 μ. θα προέχουν, ενώ το υπόλοιπο μήκος θα πακτωθεί σε σκυρόδεμα). Μεταξύ των δοκών (και κατά μήκος της ανάντη παρειάς των δοκών) θα τοποθετηθεί χαλύβδινο συρματόπλεγμα ύψους 2,0μ., το οποίο θα είναι διπλής πλέξης, με διάσταση ανοίγματος 6 x 8 cm και θα αποτελείται από σύρματα διαμέτρου 2.2mm με επικάλυψη (γαλβάνισμα) βαρέως τύπου, είτε από ψευδάργυρο, είτε από Galfan (κράμα Zn-5%Al-MM mischmetal ) και αντοχής τουλάχιστον ίσης με τα προβλεπόμενα στην προδιαγραφή ΕΝ Για την ενίσχυση του συρματοπλέγματος, θα περιλαμβάνονται και συρματόσχοινα με αντίστοιχη επικάλυψη στην άνω και κάτω ακμή του συρματοπλέγματος.

21 Οι περιοχές κατασκευής ανάντη Τοίχου και Φράκτη προστασίας από λιθοπτώσεις παρουσιάζονται στο Σχέδιο Οριζοντιογραφίας (αρ. 002, κλ. 1:500) και στα Σχέδια Διατομών της μελέτης. Έργα εγκάρσιας αποχέτευσης ομβρίων Προβλέπονται Σωληνωτοί Οχετοί, όπως φαίνονται στο Σχέδιο Οριζοντιογραφίας (αρ. 002, κλ. 1:500) της μελέτης για την αποκατάσταση της απορροής των μισγαγγειών που διακόπτονται από το έργο. Οι θέσεις και διαστασιολόγησή τους ακολουθούν την Υδραυλική Θεώρηση που έγινε στα πλαίσια της παρούσας μελέτης (Σχ. Λεκανών Απορροής αρ. 902),, όπου έχουν συνεκτιμηθεί πέραν των μορφολογικών και τα γεωλογικά δεδομένα, δηλαδή η υψηλή διαπερατότητα των εδαφών, λόγω του κατακερματισμού της βραχομάζας και των επακόλουθων ρηγματώσεων. Έργα αποχέτευσης ομβρίων Προβλέπονται διαμήκεις πλευρικές- αβαθείς τάφροι στην ανάντη οριογραμμή της οδού για την αποχέτευση των ανάντη πρανών ορυγμάτων αλλά και των ομβρίων της οδού με αποδέκτες γενικά τους παραπάνω Σωληνωτούς Οχετούς Οδοστρωσία και Ασφαλτικά Το οδόστρωμα της οδού προβλέπεται ευκάμπτου τύπου, ως της υφιστάμενης οδού, και αποτελείται από: Δύο στρώσεις υπόβασης συμπ. πάχους 0,10μ. η κάθε μία, κατά την ΠΤΠ Ο-150. Μια στρώση βάσης συμπ. πάχους 0,10μ. η κάθε μία, κατά την ΠΤΠ Ο-155. Μία ασφαλτική προεπάλειψη κατά την ΠΤΠ ΑΣ-11 και Α-201. Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας πάχους 0,05μ. κατά την ΠΤΠ Α-265. Για την προστασία του ασφαλτικού τάπητα από μελλοντικές ρηγματώσεις (λόγω παραμορφώσεων του υπεδάφους κατά τους σεισμούς), στις θέσεις όπου ο υφιστάμενος τάπητας ρηγματώθηκε, θα τοποθετηθεί συνθετικό γεώπλεγμα στη βάση του ασφαλτικού τάπητα, όπως περιγράφεται στα Σχέδια της Μελέτης και με βάση την μελέτη Εφαρμογής Σήµανση Ασφάλιση Τα προβλεπόμενα έργα παρουσιάζονται στο Σχ. Οριζοντιογραφίας Σήμανσης Ασφάλισης αρ. 802 (κλ. 1:500) και γενικά αφορούν: Οριζόντια Σήμανση Προβλέπεται οριζόντια σήμανση σε όλο το μήκος του έργου με διαχωριστική γραμμή (συνεχή) στον άξονα της οδού.

22 Κατακόρυφη Σήμανση Προβλέπονται πινακίδες αναγγελίας κινδύνου για την κυκλοφορία και ρυθμιστικές (ορίου ταχύτητας), ώστε να εφιστάται η των χρηστών της οδού για τους κινδύνους που υπάρχουν. Προ των ελιγμών προβλέπονται Πινακίδες προειδοποίησης επικίνδυνων καμπυλών και επισήμανσή τους (πινακίδες Π-75), φαίνονται στην Οριζοντιογραφία αρ. 402 της μελέτης Σήμανσης. Στην διασταύρωση της αποκαθιστούμενης οδού πρόσβασης με την Επαρχιακή Οδό, πρέπει να εγκατασταθεί δίγλωσση πληροφοριακή πινακίδα, που θα ενημερώνει τους χρήστες για τo είδος της οδού, την απόσταση μέχρι την παραλία καθώς και για την επικινδυνότητα κατολισθήσεων και βραχοπτώσεων σε ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού. Επίσης θα πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος βαρέων οχημάτων (φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.). Το τυπικό κείμενο θα έχει ως ακολούθως: ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΕΝΗ ΟΔΟΣ ΕΠΙ ΜΗΚΟΥΣ 2700m ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 2 ΤΟΝΩΝ CAUTION: HIGH ROCKFALL DANGER IN CASE OF AN EARTHQUAKE NARROW ROAD ALONG 2700m NO ENTRY OF VEHICLES OVER 2 TONS Η πληροφόρηση για την επικινδυνότητα της οδού θα πρέπει να συνδυαστεί και με το ευρύτερο πρόγραμμα, που να αξιολογεί το επίπεδο επικινδυνότητας των πρανών για τους χρήστες της οδού, αλλά και της παραλίας και να προτείνει μέτρα και έργα για την αντιμετώπιση του κινδύνου ή τον περιορισμό του σε αποδεκτό βαθμό. Συγχρόνως, συναρτάται και με το Σχέδιο (εφόσον προκύψει η ανάγκη του) για τον τρόπο εκκένωσης της παραλίας στο ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού. Μεταλλικά Στηθαία Ασφαλείας Στις επικίνδυνες περιοχές της οδού προβλέπεται η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στην κατάντη οριογραμμή όπου δεν υπάρχει τοιχίσκος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρούσας μελέτης, όπως παρουσιάζονται στο Σχ. αρ. 402 Οριζοντιογραφία της μελέτης Σήμανσης- Ασφάλισης και εγκαθιστάμενα με βάση την μελέτη εφαρμογής, που θα εκπονηθεί από τον ανάδοχο κατασκευής. Τα στηθαία, που θα είναι τύπων πιστοποιημένων κατά ΕΝ1317 και κατηγ. συγκράτησης Ν2 και λειτουργικού πλάτους W2 ή W3, θα φέρουν ανακλαστικά στοιχεία, ώστε να διευκολύνουν τους οδηγούς.

23 Το παρόν τεύχος συνοδεύεται από: ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑ (σύμφωνα με τον πίνακα περιεχομένων που ακολουθεί) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ 17/11/2015 Φεβρουάριος 2016 Οι Συντάξαντες Για την ΣΥΣΤΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Κ. Μιχαλόπουλος Μ. Καββαδάς

24 1. ΟΔΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΓΚΡΕΜΝΩΝ (Χ.Θ ΕΩΣ Χ.Θ ) Α/Α ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΚΟΤΟΜΗ 1 (Χ.Θ.0+000)- 29 (Χ.Θ.0+092,01) 32 (Χ.Θ.0+101,02)- 47 (Χ.Θ.0+150,03) 49 (Χ.Θ.0+160,03)- 68 (Χ.Θ.0+221,03) 71 (Χ.Θ.0+230,04)- 91 (Χ.Θ.0+302,09) 93 (Χ.Θ.0+312,09)- 114 (Χ.Θ.0+389,10) 117 (Χ.Θ.0+400,10)- 135 (Χ.Θ.0+460,10) 138 (Χ.Θ.0+469,10)- 179 (Χ.Θ.0+600,10) 181 (Χ.Θ.0+610,10)- 213 (Χ.Θ ) 216 (Χ.Θ.0+737,81)- 248 (Χ.Θ.0+858,79) 251 (Χ.Θ.0+870,33)- 274 (Χ.Θ.0+948,09) 277 (Χ.Θ.0+957,10)- 291 (Χ.Θ.1+018,22) 293 (Χ.Θ.1+028,54)- 312 (Χ.Θ.1+119,09) ΤΥΠΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ 1: :500 1:1000 / 1:50 1:500

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : 4/2013 ΕΡΓΟ: ΤΟΠΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΣΤΡΙ ΑΜΠΕΛΟΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : 4/2013 ΕΡΓΟ: ΤΟΠΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΣΤΡΙ ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : 4/2013 ΕΡΓΟ: ΤΟΠΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΣΤΡΙ ΑΜΠΕΛΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 762.600,00 ευρώ με αναθεώρηση και ΦΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : ΟΣΑΠΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά στα έργα αποκατάστασης για την εξασφάλιση της λειτουργικότητάς τόσο της οδού Αγίου Δημητρίου της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ. Dr. Βανδαράκης Δημήτριος (dbandarakis@hua.gr) Dr. Παυλόπουλος Κοσμάς Καθηγητής (kpavlop@hua.

ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ. Dr. Βανδαράκης Δημήτριος (dbandarakis@hua.gr) Dr. Παυλόπουλος Κοσμάς Καθηγητής (kpavlop@hua. ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Dr. Βανδαράκης Δημήτριος (dbandarakis@hua.gr) Dr. Παυλόπουλος Κοσμάς Καθηγητής (kpavlop@hua.gr) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού & Μελετών Έργων ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΚΑΠ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Ο ΟΥ. Μελέτη Οδοποιίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Ο ΟΥ. Μελέτη Οδοποιίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΗΜΟΣ ΘΕΡΙΣΣΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Ο ΟΥ Μελέτη Οδοποιίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ανάδοχος Βεγλιρής Μιχάλης, Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. ΜΑΙΟΣ 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή 2. Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Κ. ΒΡΟΥΒΙΑΝΩΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ Τμήμα Τεχνικών Έργων και Συντήρησης Υποδομών

ΕΡΓΟ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Κ. ΒΡΟΥΒΙΑΝΩΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ Τμήμα Τεχνικών Έργων και Συντήρησης Υποδομών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ Τμήμα Τεχνικών Έργων και Συντήρησης Υποδομών ΕΡΓΟ: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Κ. ΒΡΟΥΒΙΑΝΩΝ αρ. μελέτης: 16/2017 προϋπολογισμός: 122.000,00 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΕΡΓΟ: ΚΟΜΒΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Γενικά Ο προς αναδιαμόρφωση κόμβος των οδών Χρ. Παλαιολόγου (τέως Αισχύλου), Χαιρωνείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: " Βελτίωση οδικής σύνδεσης Αλεξ/πολης Αύρας" Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ρ Ο Μ Ε Τ Ρ Η Σ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΟΜΑΔΑ Α: ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ Α.Τ.

ΕΡΓΟ:  Βελτίωση οδικής σύνδεσης Αλεξ/πολης Αύρας Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ρ Ο Μ Ε Τ Ρ Η Σ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΟΜΑΔΑ Α: ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ Α.Τ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΟ: " Βελτίωση οδικής σύνδεσης Αλεξ/πολης Αύρας" Α Ν Α Λ Υ Τ Ι Κ Η Π Ρ Ο Μ Ε Τ Ρ Η Σ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΟΜΑΔΑ Α: ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. ΕΡΓΟ: "Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών δρόμου Σπαθοβούνι- Βεληνιάτικα Άσσος και γέφυρας Καρατζά στον Άσσο"

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. ΕΡΓΟ: Συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών δρόμου Σπαθοβούνι- Βεληνιάτικα Άσσος και γέφυρας Καρατζά στον Άσσο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ TMHMA ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: "Συντήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ψηφιακά υπογεγραμμένο από ATHANASIOS MASTRANTONAKIS Ημερομηνία: 2018.06.29 10:29:25 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγρ/σμού Περιβάλ. & Υποδομών ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟ : «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ Ο ΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ Π.Ε ΛΕΥΚΑ ΑΣ»

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟ : «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ Ο ΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ Π.Ε ΛΕΥΚΑ ΑΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΥΠΟ ΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ /ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΕΡΓΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑ ΟΣ TMHMA ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ : «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ Ο ΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ Π.Ε

Διαβάστε περισσότερα

Αστοχίες τεχνητών πρανών-επιχωμάτων και τοίχων αντιστήριξης από σεισμούς στα Ιόνια νησιά. Επιπτώσεις στο οδικό δίκτυο

Αστοχίες τεχνητών πρανών-επιχωμάτων και τοίχων αντιστήριξης από σεισμούς στα Ιόνια νησιά. Επιπτώσεις στο οδικό δίκτυο Αστοχίες τεχνητών πρανών-επιχωμάτων και τοίχων αντιστήριξης από σεισμούς στα Ιόνια νησιά. Επιπτώσεις στο οδικό δίκτυο Κωνσταντία Μάκρα & Εμμανουήλ Ροβίθης Ερευνητές ΟΑΣΠ-ΙΤΣΑΚ Στόχος Παρουσίαση αντιπροσωπευτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΡΙΝΙΟ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΡΙΝΙΟ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΪΚΑ ΚΟΣΚΙΝΑ, ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ» 600.000,00 Ευρώ (με Φ.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 10 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 10 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 10 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Νάουσα Μάιος 2015 Εισαγωγή Η περιοχή παρέμβασης

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε ΣΗ

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε ΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ : Κατασκευή οδού Ίμβρου στη Δ.Ε. Πυλαίας ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 194.555,00 ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

12-13 Μαρτίου 2015 Αθήνα. Εντοπισμός δυνητικών θέσεων τροχαίων ατυχημάτων σε υφιστάμενο οδικό δίκτυο αναφορικά με τη γεωμετρία της οδού

12-13 Μαρτίου 2015 Αθήνα. Εντοπισμός δυνητικών θέσεων τροχαίων ατυχημάτων σε υφιστάμενο οδικό δίκτυο αναφορικά με τη γεωμετρία της οδού 12-13 Μαρτίου 2015 Αθήνα Εντοπισμός δυνητικών θέσεων τροχαίων ατυχημάτων σε υφιστάμενο οδικό δίκτυο αναφορικά με τη γεωμετρία της οδού Κωνσταντίνος Αποστολέρης Πολιτικός Μηχανικός, MSc Φώτης Μερτζάνης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Δ/ΝΣΗ Τ. Υ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΟ : ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η 1. ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η γέφυρα προβλέπεται να κατασκευαστεί από οπλισμένο και προεντεταμένο σκυρόδεμα σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.

Η γέφυρα προβλέπεται να κατασκευαστεί από οπλισμένο και προεντεταμένο σκυρόδεμα σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ :

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ : Αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων Αριθ. μελέτης : 45 / 2016 Αναβάθμιση αστικού οδικού δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΣΕΛΛΑΝΩΝ» ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΣΕΛΛΑΝΩΝ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣΑΑ :

ΕΡΓΟ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΣΕΛΛΑΝΩΝ» ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΣΕΛΛΑΝΩΝ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣΑΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΣΕΛΛΑΝΩΝ» ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΣΕΛΛΑΝΩΝ» ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΤΟΠΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΣΤΡΙ - ΑΜΠΕΛΟΣ

ΕΡΓΟ: ΤΟΠΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΣΤΡΙ - ΑΜΠΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Τ.Υ.Δ. ΧΑΝΙΩΝ ΦΟΡΕΑΣ : ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ ΕΡΓΟ: ΤΟΠΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΣΤΡΙ - ΑΜΠΕΛΟΣ Α.2 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Α. ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ Οι παρακάτω ποσότητες προκύπτουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΝΗΛΙΟΥ ΑΣΤΟΧΙΑ ΠΡΑΝΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΝΗΛΙΟΥ ΑΣΤΟΧΙΑ ΠΡΑΝΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΗΡΑΓΓΑ ΑΝΗΛΙΟΥ ΑΣΤΟΧΙΑ ΠΡΑΝΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Η.Σωτηρόπουλος Δρ.Ν.Μουρτζάς 1. Εισαγωγή Ο όρος «αστοχία» χρησιμοποιείται εδώ με την έννοια μιάς μή «αποδεκτής απόκλισης» ανάμεσα στην πρόβλεψη και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΦΥΛΛΟΥ» ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΦΥΛΛΟΥ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣΑΑ : ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 302.

ΕΡΓΟ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΦΥΛΛΟΥ» ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΦΥΛΛΟΥ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣΑΑ : ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 302. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΦΥΛΛΟΥ» ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΦΥΛΛΟΥ» ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η οδός βρίσκεται στον νομό Κιλκίς στο γεωγραφικό διαμέρισμα της κεντρικής Μακεδονίας.

Η οδός βρίσκεται στον νομό Κιλκίς στο γεωγραφικό διαμέρισμα της κεντρικής Μακεδονίας. Η οδός βρίσκεται στον νομό Κιλκίς στο γεωγραφικό διαμέρισμα της κεντρικής Μακεδονίας. Συνδέει την κωμόπολη Αξιούπολη με το χωριό Φανός. Ο Φανός έπειτα συνδέεται με τα χωρία Σκρά και Πλαγία. Ο υφιστάμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 6 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΕΥΧΟΣ 6 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙ ΙΚΗΣ ΗΜΟΣ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙ ΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΈΡΓΟ: «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΡΕΜΑΤΟΣ Τ.Κ. ΙΟΝΥΣΙΟΥ» Αρ. Μελ. : 197/2006 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 347.200 (µε το ΦΠΑ 24%)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΣΤΡΑΤΗΣ ΒΛΑΣΤΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙ ΣΜ ΟΣ ΔΗΜ ΟΠΡΑΤΗΣΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙ ΣΜ ΟΣ ΔΗΜ ΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙ ΚΗ ΔΗΜ ΟΚΡΑΤΙ Α ΕΡΓΟ : "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΥΟΥ ΠΕΡΙ ΦΕΡΕΙ Α ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Π.Ε ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ" ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΠΟΕΡΓΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε ΔΙ ΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. «Βελτίωση δρόµου Κάµπος Επάνω Κάµπος και ασφαλτόστρωση δρόµων προς Αλµυρό και Λορέντζαινα Ν.Ίου (Ν13.00b)» 3.700.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. «Βελτίωση δρόµου Κάµπος Επάνω Κάµπος και ασφαλτόστρωση δρόµων προς Αλµυρό και Λορέντζαινα Ν.Ίου (Ν13.00b)» 3.700. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «Βελτίωση δρόµου Κάµπος Επάνω Κάµπος και ασφαλτόστρωση δρόµων προς Αλµυρό και Λορέντζαινα Ν.Ίου (Ν13.00b)» 3.700.000 ευρώ Μάρτιος 2012 K:\N1300b\cons\tefxi\MAPS.doc Ν1300b/4958 EΓΝΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΠΑΛΑΜΑ» ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΠΑΛΑΜΑ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣΑΑ : ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 310.

ΕΡΓΟ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΠΑΛΑΜΑ» ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΠΑΛΑΜΑ» ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΣΑΑ : ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 310. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΠΑΛΑΜΑ» ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ : «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΪΑ Δ.Ε. ΠΑΛΑΜΑ» ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ αρ. 36/2017 «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ, Τ.Κ. ΓΕΡΑΚΙΟΥ» Προϋπολογισμός: 1.155.000,00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΣΑΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΣΑΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΠΡ/ΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ (ΧΘ 3+850, 5+900, 6+370) 700.000,00 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΣΑΜΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «Αντιστήριξη πρανών καλντέρας Θήρας- Περιοχή λιµένα Αθηνιού (Ν18.00d)» 2.668.000 ευρώ εκέµβριος 2012

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «Αντιστήριξη πρανών καλντέρας Θήρας- Περιοχή λιµένα Αθηνιού (Ν18.00d)» 2.668.000 ευρώ εκέµβριος 2012 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «Αντιστήριξη πρανών καλντέρας Θήρας- Περιοχή λιµένα Αθηνιού (Ν18.00d)» 2.668.000 ευρώ εκέµβριος 2012 K:\N1800d\cons\tefhi\MAPS.doc Ν1800d/5188 EΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: "Αντιστήριξη πρανών

Διαβάστε περισσότερα

Prost S: Οδοποιΐα Σιδηροδρομική Υδραυλικά έργα

Prost S: Οδοποιΐα Σιδηροδρομική Υδραυλικά έργα Prost S: Οδοποιΐα Σιδηροδρομική Υδραυλικά έργα Χαρακτηριστικά Οριζοντιογραφία Στο γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής είναι δυνατή η σχεδίαση οριζοντιογραφιών δρόμων, σιδηροδρομικών γραμμών, ανοικτών και

Διαβάστε περισσότερα

Αστοχία και μέτρα αποκατάστασης πρανών περιφερειακής οδού Λουτρακίου Περαχώρας, στο Δήμο Λουτρακίου, Ν. Κορινθίας

Αστοχία και μέτρα αποκατάστασης πρανών περιφερειακής οδού Λουτρακίου Περαχώρας, στο Δήμο Λουτρακίου, Ν. Κορινθίας Αστοχία και μέτρα αποκατάστασης πρανών περιφερειακής οδού Λουτρακίου Περαχώρας, στο Δήμο Λουτρακίου, Ν. Κορινθίας Α.A. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Δρ Πολιτικός Μηχανικός, Τομέας Γεωτεχνικής, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤ A1 Γενικές εκσκαφές σε έδαφος γαιώδες -ημιβραχώδες γενικές εκσκαφές οδού Δρ.3, Δρ.4 εκτίμηση 150,00 m3

ΑΤ A1 Γενικές εκσκαφές σε έδαφος γαιώδες -ημιβραχώδες γενικές εκσκαφές οδού Δρ.3, Δρ.4 εκτίμηση 150,00 m3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Αρ. μελέτης.: 33/2015 ΕΡΓΟ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ 1Οης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: Επισκευή και συντήρηση επιστρώσεων σε περιοχές της Ελευθέρας Ζώνης και στη βάση του 6ου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. Άρθρο. Αναθεώρησ ης. ΟΔΟ-1220 m3 200,00 7, ,00. ΟΔΟ-1310 m ,00 0, ,00

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ. Άρθρο. Αναθεώρησ ης. ΟΔΟ-1220 m3 200,00 7, ,00. ΟΔΟ-1310 m ,00 0, ,00 ΕΡΓΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟEΡΓΟ:ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥ- ΤΗΣ ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΜΣ : Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων. Μάθημα: ΦΡΑΓΜΑΤΑ

Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΜΣ : Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων. Μάθημα: ΦΡΑΓΜΑΤΑ Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΜΣ : Επιστήμη & Τεχνολογία Υδατικών Πόρων Μάθημα: ΦΡΑΓΜΑΤΑ Κελύφη Γεωφραγμάτων Ν. Ι. Μουτάφης Ροή λάβας - Galapagos Κελύφη ή Σώματα Φράγματος ή Αντιπυρήνες Ζώνη 1 - Πυρήνας

Διαβάστε περισσότερα

Νομαρχιακό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου. το παράδειγμα του Νομού Λακωνίας

Νομαρχιακό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου. το παράδειγμα του Νομού Λακωνίας Νομαρχιακό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Πελοποννήσου το παράδειγμα του Νομού Λακωνίας Παναγιώτης Γ. Παναγάκης Πολιτικός Μηχανικός M.sc. Προϊστάμενος ΤΕΕ Δ.Τ.Υ.Ν.Α. Λακωνίας ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ Παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος της µελέτης κατά τη σύµβαση ανάθεσης σε µελετητικό γραφείο "ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟ-

Τίτλος της µελέτης κατά τη σύµβαση ανάθεσης σε µελετητικό γραφείο ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟ- 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. - φορέας υλοποίησης µελετητής Η παρούσα µελέτη αφορά τη βελτίωση τµηµάτων της επαρχιακής οδού Βέλου Στιµάγκα Νεµέα και πιο συγκεκριµένα των οδικών τµηµάτων : Νεµέα - Κούτσι και Κούτσι

Διαβάστε περισσότερα

MEΛΕΤΗ: «Αγροτική Οδοποιία οικισμού Παλιαμπέλων Δήμου Πύδνας Κολινδρού» ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

MEΛΕΤΗ: «Αγροτική Οδοποιία οικισμού Παλιαμπέλων Δήμου Πύδνας Κολινδρού» ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Δ/ΝΣΗ Τ.Υ. & ΠΟΛ/ΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ MEΛΕΤΗ: «Αγροτική Οδοποιία οικισμού Παλιαμπέλων Δήμου Πύδνας Κολινδρού» ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 1. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΑΓΜΑ 1 Υψόμετρο πόδα Ύψος φράγματος Συντεταγμένες πόδα X = Y =

ΦΡΑΓΜΑ 1 Υψόμετρο πόδα Ύψος φράγματος Συντεταγμένες πόδα X = Y = Χωρητικότητες μήκη αναχωμάτων επιφάνειες ταμιευτήρων Το έργο αποτελείται από τρείς ταμιευτήρες συνολικής χωρητικότητας 7.250.000 μ3. Η επιμέρους χωρητικότητα κάθε ταμιευτήρα αναλύεται στους παρακάτω πίνακες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ ΦΟΡΕ ΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΡΓΟ ΦΟΡΕ ΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΟ Τοπικές επεμβάσεις για την απορροή ομβρίων στο Δ. Διονύσου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΦΟΡΕ ΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Προϋπ 550.000,00 Ευρώ ( με Φ.Π.Α. 24 %)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: Εργασίες επισκευής και αποκατάστασης επιστρώσεων σε περιοχές της βάσης του 6ου Προβλήτα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΗ 2 Ανάλυση της ευστάθειας γεωφραγμάτων

ΔΙΑΛΕΞΗ 2 Ανάλυση της ευστάθειας γεωφραγμάτων ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΕΙΔΙΚΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ - Γεωτεχνική Φραγμάτων» 9ο Εξ. ΠΟΛ. ΜΗΧ. - Ακαδ. Ετος 2006-07 ΔΙΑΛΕΞΗ 2 Ανάλυση της ευστάθειας γεωφραγμάτων 20.10.2006 Μέθοδος λωρίδων για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ : «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΠΟ ΟΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ». ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 1.200.000,00 Ευρώ (µε Φ.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 1.1. Ανάθεση και Αντικείμενο της Μελέτης... 3 2. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΤΟΛΙΣΘΙΣΗΣ... 4 2.1. Γεωλογικά στοιχεία... 4 3. ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΠΡΟΫΠ: ΧΡΗΜΑΤ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΕΡΓΟ: ΠΡΟΫΠ: ΧΡΗΜΑΤ: ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦEΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΝΗΣΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΕΓΓΕΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΕΡΓΟ: ΠΡΟΫΠ: ΧΡΗΜΑΤ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΕΡΓΟ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 2.160.000,00 (με Φ.Π.A.) ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

) θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη ή ίση από την αντίστοιχη τάση μετά από την κατασκευή της ανωδομής ( σ. ). Δηλαδή, θα πρέπει να ισχύει : σ ΚΤΙΡΙΟ A

) θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη ή ίση από την αντίστοιχη τάση μετά από την κατασκευή της ανωδομής ( σ. ). Δηλαδή, θα πρέπει να ισχύει : σ ΚΤΙΡΙΟ A ΜΑΘΗΜΑ : ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Ι - 5 ο Εξ. Πολιτικών Μηχανικών - Ακαδημαϊκό Έτος : 001 00 1η ΣΕΙΡΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ Επιμέλεια : Γιάννης Κουκούλης, Υποψήφιος Διδάκτορας ΕΜΠ Για την επίλυση των ασκήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΣΗΜΕΙΑ ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΔΟΥ Χ Υ Π.Ε. ΔΗΜΟΣ ΑΡ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ 1 0015 261792 4493099 Καστοριάς Καστοριάς 885, 887 2 015 261796 4494169 Καστοριάς Καστοριάς 667, 668 3 015 261874 4494665 Καστοριάς

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Ελέγχου Οδικής Ασφάλειας Επιθεώρηση συντήρησης σε υφιστάμενες οδούς

Κατάλογος Ελέγχου Οδικής Ασφάλειας Επιθεώρηση συντήρησης σε υφιστάμενες οδούς Κατάλογος Ελέγχου Οδικής Ασφάλειας Επιθεώρηση συντήρησης σε υφιστάμενες οδούς Αντικείμενο Ελέγχου Ναι Όχι Παρατηρήσεις 1 Χάραξη της οδού και διατομή 1.1 Ορατότητα και μήκη ορατότητας To διαθέσιμο μήκος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΑΡ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ:

ΔΕΥΑΡ Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΟΥ: ΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΣΤΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΡΟΥΠ/ΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ ΠΥΛΟΥ ΤΜΗΜΑ ΗΘΙΚ "

ΕΡΓΟ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ ΠΥΛΟΥ ΤΜΗΜΑ ΗΘΙΚ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΥΛΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒ/ΝΤΟΣ - ΔΟΜΗΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΕΡΓΟ: "ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ ΠΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ: , Fax: , Έργα αναχαίτισης κατολισθητικών φαινομένων στον Δήμο Ερμούπολης Ν.

Τηλ: , Fax: ,   Έργα αναχαίτισης κατολισθητικών φαινομένων στον Δήμο Ερμούπολης Ν. Ε Θ Ν Ι Κ Ο Μ Ε Τ Σ Ο Β Ι Ο Π Ο Λ Υ Τ Ε Χ Ν Ε Ι Ο ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗΣ Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου 157 80 Τηλ: 210 772 3780, Fax: 210 772 3428, e-mail: gbouck@central.ntua.gr

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΑΡ. 66/2013 ΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ Ο ΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙ-ΘΡΑΨΑΝΟ ΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ.

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΑΡ. 66/2013 ΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ Ο ΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙ-ΘΡΑΨΑΝΟ ΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Μ Ε Λ Ε Τ Η ΑΡ. 66/2013 ΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ Ο ΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙ-ΘΡΑΨΑΝΟ ΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 1.160.000 ευρώ. Μάιος 2011. K:\N5300\cons\tefxi\MAPS.doc Ν5300/4980/B02

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. 1.160.000 ευρώ. Μάιος 2011. K:\N5300\cons\tefxi\MAPS.doc Ν5300/4980/B02 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «Αποκατάσταση των προκληθεισών ζηµιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νήσου Ικαρίας από τη θεοµηνία του Οκτωβρίου 2010: Τµήµα ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ - ΕΥ ΗΛΟΣ µέσω Μονοκαµπίου (Ν53.00)» 1.160.000

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΙΙ: 13 η Διάλεξη Έργα Αποστράγγισης Οδών & Οχετοί

ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΙΙ: 13 η Διάλεξη Έργα Αποστράγγισης Οδών & Οχετοί ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΙΙ: 13 η Διάλεξη Έργα Αποστράγγισης Οδών & Οχετοί Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Υπεύθυνος Μαθήματος Γαλάνης Αθανάσιος Πολιτικός Μηχανικός MSc, PhD Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΧΙΟΥ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΧΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΙΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΧΙΟΥ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΙΟΣ 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.A.Y.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,7,8,9,10,11)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.A.Y.) (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3, παράγραφοι 3,7,8,9,10,11) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΡΕΜΑΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΡΑΧΟΥΛΑ»

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΡΑΧΟΥΛΑ» ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΙΣΟΠΕΔΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΡΑΧΟΥΛΑ» 1. Προδιαγραφές Μελέτης Η παρούσα τεχνική έκθεση αφορά την παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων για την οριστική μελέτη τετρασκελούς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. «Κατασκευή Βορειοανατολικής Περιφερειακής οδού Ελασσόνας από Εθνική οδό Ελασσόνας - Λάρισας έως 2ο Γυµνάσιο Ελασσόνας (LKM 26.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. «Κατασκευή Βορειοανατολικής Περιφερειακής οδού Ελασσόνας από Εθνική οδό Ελασσόνας - Λάρισας έως 2ο Γυµνάσιο Ελασσόνας (LKM 26. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ «Κατασκευή Βορειοανατολικής Περιφερειακής οδού Ελασσόνας από Εθνική οδό Ελασσόνας - Λάρισας έως 2ο Γυµνάσιο Ελασσόνας (LKM 26.00)» 1.210.000 Ευρώ Απρίλιος 2010 K:\ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ\C02\LKM

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ,00 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: ,00 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ - ΣΥΧΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΣΑΕΠ 566 (2014ΕΠ56600008)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε - ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε - ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε - ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΣ K:\Ο ΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ\design\tenders\MEBOA-ΓΕΦΥΡΩΝ\2014_οδ_ασφ_γεφ_5365\Tefhi\03_SoW_5365.doc RS/CM/WM/48/22/5365/B02 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΓΕΦΥΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Σχολή Μηχανικών ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ 1. ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΑΛΟΓΟΜΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ 1. Οδοποιΐα: Είναι η επιστήμη η οποία μελετά τη διαμόρφωση των μερών των αυτοκινητοδρόμων, καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Κατολισθήσεων κατά μήκος οδικών αξόνων. Εφαρμογή στον οδικό άξονα Σέρρες- Λαϊλιάς

Αξιολόγηση Κατολισθήσεων κατά μήκος οδικών αξόνων. Εφαρμογή στον οδικό άξονα Σέρρες- Λαϊλιάς Ημερίδα «Κατολισθητικά Φαινόμενα: Εκδήλωση- Παρακολούθηση- Αντιμετώπιση» - 7 Δεκεμβρίου 2015 Αξιολόγηση Κατολισθήσεων κατά μήκος οδικών αξόνων. Εφαρμογή στον οδικό άξονα Σέρρες- Λαϊλιάς ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Θ. ΠΑΠΑΛΙΑΓΚΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Συγκεκριμένα θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις ανά χιλιομετρική θέση των οδών:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Συγκεκριμένα θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις ανά χιλιομετρική θέση των οδών: ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ : Αποκατάσταση και βελτίωση κύριου οδικού δικτύου Τ.Κ. Ταϋγέτου του Δήμου Καλαμάτας (που επλήγησαν από τη θεομηνία της 07-09-2016) ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δομή παρουσίασης. Βασικές ενέργειες για μείωση διακινδύνευσης π εριοχών κατολισθήσεων 4 παραδείγματα σταθεροποίησης κατολισθήσεω ν

Δομή παρουσίασης. Βασικές ενέργειες για μείωση διακινδύνευσης π εριοχών κατολισθήσεων 4 παραδείγματα σταθεροποίησης κατολισθήσεω ν Κατολισθητικά φαινόμενα στην Εγνατία οδό: διάγνωση, αντιμετώπιση, παρακολούθηση Ελένη Σακουμπέντα Πολιτικός Μηχανικός, MSc ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. Τμηματάρχης Γεωτεχνικών Διεύθυνση Μελετών esakum@egnatia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Τύποι χωμάτινων φραγμάτων (α) Με διάφραγμα (β) Ομογενή (γ) Ετερογενή ή κατά ζώνες

Τύποι χωμάτινων φραγμάτων (α) Με διάφραγμα (β) Ομογενή (γ) Ετερογενή ή κατά ζώνες Χωμάτινα Φράγματα Κατασκευάζονται με γαιώδη υλικά που διατηρούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους Αντλούν την αντοχή τους από την τοποθέτηση, το συντελεστή εσωτερικής τριβής και τη συνάφειά τους. Παρά τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Ταχ. Δ/νση : Τέρμα Ερυθρού Σταυρού Τρίπολη Ταχ.Κώδικας : 22100 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ. Γ. Παναγόπουλος Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Σερρών

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ. Γ. Παναγόπουλος Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Σερρών ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Γ. Παναγόπουλος Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Σερρών Επισκευές-ενισχύσεις δοµικών στοιχείων Επισκευές δοκών και πλακών Ελαφρές βλάβες -> Ενέσεις κόλλας και επισκευαστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟ:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟ: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: Ασφαλτικές εργασίες, διαγραμμίσεις και ανακατασκευή περίφραξης περιοχής στάθμευσης πύλης

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Φ.Α.Υ.: ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ.) ΤΜΗΜΑ Α ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ Φ.Α.Υ.: ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Σ.Κ.Υ. & Ε.Ε. Έργο: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΝ ΕΣΕΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ Προϋπολογισµός: 413.069,00 (συµπεριλαµβανοµένου

Διαβάστε περισσότερα

Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι

Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι Περιορισμοί και Υδραυλική Επίλυση Αγωγών Λυμάτων Ι Π. Σιδηρόπουλος Εργαστήριο Υδρολογίας και Ανάλυσης Υδατικών Συστημάτων Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Π.Θ. E-mail: psidirop@uth.gr 1. Βάθος Τοποθέτησης Tο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΕΡΓΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:100.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΕΡΓΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:100. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ Δ/ΝΣΗ: ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ & ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ 2015 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:100.000,00Ευρώ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Τμήμα Προγραμματισμού και Μελετών

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Τμήμα Προγραμματισμού και Μελετών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ Τμήμα Προγραμματισμού και Μελετών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχοι Οδικής Ασφάλειας σε Υπεραστικό Οδικό Δίκτυο Και Αυτοκινητοδρόμους

Έλεγχοι Οδικής Ασφάλειας σε Υπεραστικό Οδικό Δίκτυο Και Αυτοκινητοδρόμους Έλεγχοι Οδικής Ασφάλειας σε Υπεραστικό Οδικό Δίκτυο Και Αυτοκινητοδρόμους ΗΛΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Συγκοινωνιολόγος neliou@uth.gr Γ Ε Ν Ι Κ Α Για την ουσιαστική αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: 1η Τροποποίηση της Πράξης "ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΒΑΘΕΟΣ ΣΑΜΟΥ" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου" ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: 1η Τροποποίηση της Πράξης ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΒΑΘΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ταχ. Δ/νση : 1ο χλμ Μυτιλήνης - Λουτρών Μυτιλήνη Ταχ.Κώδικας : 81100 Πληροφορίες : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΕΛΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΪΑ (Δ.Μπισκίνης)

ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΪΑ (Δ.Μπισκίνης) ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΦΥΡΟΠΟΙΪΑ (Δ.Μπισκίνης) ΑΣΚΗΣΗ Κατά την κατασκευή νέας οδικής αρτηρίας σε ορεινή περιοχή, πρόκειται να κατασκευαστεί οδική γέφυρα συνολικού

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡ ΑΡ ΠΡΩΤ 3060 ΠΡΟΣ

ΗΜΕΡ ΑΡ ΠΡΩΤ 3060 ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΦΑΚΙΩΝ 73011 ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ Τηλ.: 28253-40021 Fax: 28253-40017 E-mail: sfakia-d@otenet.gr Ιστοσελίδα: www.dimos-sfakion.gr ΗΜΕΡ 20 08 2019 ΑΡ ΠΡΩΤ 3060 ΠΡΟΣ Υπουργείο Υποδομών

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικοοικονοµική Ανάλυση Έργων

Τεχνικοοικονοµική Ανάλυση Έργων Τεχνικοοικονοµική Ανάλυση Έργων Κ Ε Φ Α Λ Α Ι Ο 1 : Τ Α Ε Ρ Γ Α Ο Ο Π Ο Ι Ϊ Α Σ Ρ Λ Ε Ω Ν Ι Α Σ Α Ν Θ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ Κ Α Θ Η Γ Η Τ Η Σ Τ Μ Η Μ Α Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Κ Α Ι Ι Α Χ Ε Ι Ρ Ι Σ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΡΙΝΙΟ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΡΙΝΙΟ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΫΠ : 400.000,00 (ΕΥΡΩ) με τον Φ.Π.Α I ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΡΙΝΙΟ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αστικά δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων

Αστικά δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων Υδραυλική & Υδραυλικά Έργα 5 ο εξάμηνο Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Αστικά δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων Ανδρέας Ευστρατιάδης & Δημήτρης Κουτσογιάννης Τομέας Υδατικών Πόρων & Περιβάλλοντος, Εθνικό Μετσόβιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ»

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ» Ο σχεδιασμός μιας οδού είναι μια σύνθετη και επαναληπτική διαδικασία. Με τα σημερινά μέσα (υπολογιστές και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΡΙΝΙΟ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ- ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ- Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΡΙΝΙΟ 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ- ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ- Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ- ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ- Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΧΑΛΙΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ Δ.Ε. ΣΤΡΑΤΟΥ-ΝΕΑΠΟΛΗΣ- ΠΑΡΑΚΑΜΠΥΛΙΩΝ ΠΡΟΫΠ : 400.000,00 (ΕΥΡΩ) με τον

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Κ/ΞΙΑ ΝΑΜΑ - ΜΑRNET - ΣΑΛΦΩ Κωδ. Αρ. Τεύχους : ΠΕ-Β-1.0 Σελίδα Κατάστ. Εγγρ. : Σχέδιο YPETHO/EP9/PE-B-1.0.doc Ηµεροµηνία : 02/12/2002

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Κ/ΞΙΑ ΝΑΜΑ - ΜΑRNET - ΣΑΛΦΩ Κωδ. Αρ. Τεύχους : ΠΕ-Β-1.0 Σελίδα Κατάστ. Εγγρ. : Σχέδιο YPETHO/EP9/PE-B-1.0.doc Ηµεροµηνία : 02/12/2002 Κωδικός: ΠΠΕΜ-ΣΥΓΚ-1 Αναθ. : Ηµερ/νία: Σελίδα : από ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Πίνακας Ελέγχου Ποιότητας Μελέτης Υπηρεσία: ΜΕΛΕΤΗ: Υπηρεσία: ΑΝΑ ΟΧΟΣ: Υπηρεσία: ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Υπηρεσία: ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΣ: 1. ΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σήραγγα Αυτοκινητοδρόμου Σήραγγα KRABBE Αυτοκινητόδρομος Τμήμα Τίρανα Ελμπασάν Σύμβαση κατά FIDIC Αλβανία

Σήραγγα Αυτοκινητοδρόμου Σήραγγα KRABBE Αυτοκινητόδρομος Τμήμα Τίρανα Ελμπασάν Σύμβαση κατά FIDIC Αλβανία Σήραγγα Αυτοκινητοδρόμου Σήραγγα KRABBE Αυτοκινητόδρομος Τμήμα Τίρανα Ελμπασάν Σύμβαση κατά FIDIC Αλβανία Σήραγγα Αυτοκινητοδρόμου Συνολικό υ: περίπου 70 εκ. Όψη στομίου εισόδου (προς Τίρανα) βόρειου κλάδου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟ: "ΒΕΛΤΙΩΣΗ- ΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΜΟΥ ΣΟΥΛΙ- ΚΡΥΟΝΕΡΙ (ΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΝΤΡΑ)" ΠΡΟΫΠ.: ,00 Ευρώ (µε Φ.Π.Α.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ- ΙΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΜΟΥ ΣΟΥΛΙ- ΚΡΥΟΝΕΡΙ (ΘΕΣΗ ΦΙΛΙΑΝΤΡΑ) ΠΡΟΫΠ.: ,00 Ευρώ (µε Φ.Π.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΟΜΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ TMHMA ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΡΓΟ: "ΒΕΛΤΙΩΣΗ-

Διαβάστε περισσότερα

Απελευθέρωση Κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές 5

Απελευθέρωση Κατευθύνσεις της Ε.Ε. για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ.. 1 1.1. Σχεδιασμός των μεταφορών... 1 1.2. Κατηγοριοποίηση Δομικά στοιχεία των μεταφορών.. 2 1.3. Βασικοί άξονες της Ευρωπαϊκής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Η διάβρωση του εδάφους στα έργα οδοποιίας Προβλήματα και αντιμετώπιση.

Η διάβρωση του εδάφους στα έργα οδοποιίας Προβλήματα και αντιμετώπιση. Η διάβρωση του εδάφους στα έργα οδοποιίας Προβλήματα και αντιμετώπιση. Βασίλης Χουσιάδας, Πολιτικός / Γεωτεχνικός Μηχανικός, M.S.E. - ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. Γιώργος Αγγίσταλης, Τεχνικός Γεωλόγος, CΕng, EurIng,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΠΟΙΪΑ Ι - ΧΑΡΑΞΕΙΣ & ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΜΑΤΙΣΜΩΝ : ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΟΔΟΠΟΙΪΑ Ι - ΧΑΡΑΞΕΙΣ & ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΜΑΤΙΣΜΩΝ : ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. Περιεχόμενο της Οδοποιΐας 1 1.2. Κανονισμοί 2 1.2.1. Ιστορικό 2 1.2.2. Ισχύοντες Κανονισμοί στην Ελλάδα 5 1.2.3. Διαδικασία Εκπόνησης Μελετών Οδοποιΐας 6 1.3. Ανάπτυξη του

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ. Ανάλυση & Σχεδιασμός Οπλισμένων Επιχωμάτων: μεθοδολογία, εφαρμογή και κρίσιμες παράμετροι

ΗΜΕΡΙΔΑ. Ανάλυση & Σχεδιασμός Οπλισμένων Επιχωμάτων: μεθοδολογία, εφαρμογή και κρίσιμες παράμετροι ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΩΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Ανάλυση & Σχεδιασμός Οπλισμένων Επιχωμάτων: μεθοδολογία, εφαρμογή και κρίσιμες παράμετροι Νικόλαος Κλήμης, Αναπληρωτής Καθηγητής ΔΠΘ Μάνος Ψαρουδάκης,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΦΑΥ)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΦΑΥ) ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (ΦΑΥ) ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1.1 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ 1.1.1 Συντονιστής Ασφάλειας και Υγείας, Στάδιο Μελέτης Εταιρεία Ασκληπιού 35 Τρίκαλα Τ.Κ 42100 Τηλ 2431076711, email: info@deyat.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ ΕΡΓΟ / ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ : ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : Ασφαλτοστρώσεις οδών προς κτηνοτροφικές και γεωργικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Πύλης

Διαβάστε περισσότερα

ΦΆΚΕΛΟΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΊΑΣ

ΦΆΚΕΛΟΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΊΑΣ ΦΆΚΕΛΟΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΊΑΣ (Φ.Α.Υ.) Σελ.1/8 ΤΜΗΜΑ Α Γενικά Για τη σύνταξη και τήρηση του Φακέλου Ασφάλειας και Υγείας (ΦΑΥ) ισχύουν τα οριζόμενα στις διατάξεις των Άρθρων 37, 73, 75 και 182 του Ν. 3669/08.

Διαβάστε περισσότερα

Υδραυλικές κατασκευές - φράγματα

Υδραυλικές κατασκευές - φράγματα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος Υδραυλικές κατασκευές - φράγματα Φράγματα χωμάτινα & λιθόρριπτα (2) Ν.Ι.Μουτάφης, Λέκτορας Καθηγητής ΕΜΠ Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Άδεια

Διαβάστε περισσότερα

Οδοποιία II. Ενότητα 1 : Εισαγωγή στην Οδοποιία. Γεώργιος Μίντσης Τμήμα Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οδοποιία II. Ενότητα 1 : Εισαγωγή στην Οδοποιία. Γεώργιος Μίντσης Τμήμα Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Οδοποιία II Ενότητα 1 : Εισαγωγή στην Οδοποιία Γεώργιος Μίντσης Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ Ο ΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΙ-ΘΡΑΨΑΝΟ ΗΜΟΥ ΜΙΝΩΑ ΠΕ ΙΑ ΑΣ. 1o ΥΠΟΕΡΓΟ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ

Διαβάστε περισσότερα