ΠΡΟΣ : ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΚΟΙΝ :

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΣ : ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΚΟΙΝ :"

Transcript

1 ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : ΟΠΩΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ Τηλ: , Φαξ: Φ. 942 / ΑΔ Σ. 878 Ελληνικό, 18 Ιουν 13 Συνημμένα: Φ(12) ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤ: Επικαιροποίηση του Δελτίων Καιρού και Θαλασσών για τη Ναυτιλία α) WMO-No.558 Manual on Marine Meteorological Services β) ΙΜΟ-MSC.1/Circ.1310 Revised Joint IMO/IHO/WMO Manual on Maritime Safety Information (MSI) γ) Εγχειρίδιο Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (ΕΑΝ-9) του ΥΝΑ δ) Αρ.Πρ / ΓΝΤ / 26 α / 19 / 94 ΥΕΝ / ΔΕΕΠ ε) Αρ.Πρ /05/2005/ /ΥΕΝ / ΚΕΕΠ / ΔΕΠ / ΝΕ ζ) Αρ.Πρ /01/2008/ /ΥΕΝΑΝΠ / ΚΕΕΠ / ΔΕΠ / ΝΕ 1. Στα πλαίσια των διεθνών και εθνικών υποχρεώσεών της, παραπάνω σχετικά, η ΕΜΥ, ως γνωστόν, εκδίδει Δελτία Καιρού και Θαλασσών (Τακτικά Έκτακτα) καθώς και Ειδικά Δελτία Θαλασσίων Διαδρομών. 2. Οι ως άνω υποχρεώσεις απορρέουν από το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Σύστημα Κινδύνου και Ασφάλειας - Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS) του IMO (1973) και την Διεθνή Συνθήκη για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής Στη Θάλασσα Safety Of Life At Sea (SOLAS-1974). 3. Στα πλαίσια βελτίωσης της υποστήριξης της ναυτιλίας έγινε επικαιροποίηση του περιεχομένου των δελτίων. Τα επικαιροποιημένα πλέον δελτία θα εκδίδονται από 1 ης Ιουλίου Η ως άνω επικαιροποίηση έγινε με γνώμονα: α. Τις αλλαγές που έγιναν στους διεθνείς κανονισμούς, β. Τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων πληροφοριών και γ. Την μείωση του όγκου των δελτίων (βεβαίως όχι σε βάρος της ποιότητας αυτών). 5. Στοχεύοντας στην σωστή εκμετάλλευση και εφαρμογή των δελτίων από τους εμπλεκόμενους φορείς, προς όφελος της ομαλής διεξαγωγής πρωτίστως της ελληνικής ακτοπλοΐας, σας ενημερώνουμε παρακάτω για τις επερχόμενες αλλαγές και συνάμα υπενθυμίζουμε τις ισχύουσες διατάξεις: α. Τα έκτακτα και τακτικά δελτία πλέον θα αναφέρονται σαν ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ (WARNINGS) και ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ (FORECASTS) αντίστοιχα.

2 2 β. ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ (WARNINGS) (1) Εκδίδονται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, οποτεδήποτε μέσα στο 24ωρο κρίνεται αναγκαίο και αναφέρονται στις θαλάσσιες υποπεριοχές, των οποίων η λίστα με την ονοματολογία επισυνάπτεται. (2) Λαμβάνουν αύξοντα αριθμό, αρχής γενομένης από την 1 η - Ιανουαρίου / 0000UTC εκάστου έτους, με εξαίρεση το τρέχον, οπότε η αρίθμηση θα ξεκινήσει με την έναρξη εφαρμογής της παρούσας ( 3). Ο αύξων αυτός αριθμός είναι μοναδικός μέσα στο έτος και αποτελεί το στοιχείο αναφοράς της ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ. (3) Ανάλογα με την ένταση των προβλεπομένων ανέμων, διακρίνονται σε ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ( GALE WARNINGS) για ανέμους 8 ή/και 9 Μποφόρ και σε ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ( STORM WARNINGS) για ανέμους 10 Μποφόρ και άνω. (4) Επανεκδίδονται όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο (και όχι ανά τρίωρο). Σε κάθε περίπτωση τα μεσοδιαστήματα επανέκδοσης δεν θα υπερβαίνουν το 6ωρο. (5) Ο χρόνος έναρξης ισχύος της ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ, εκτός αν διαφορετικά δηλώνεται μέσα στο περιεχόμενο, ταυτίζεται με τον αναγραφόμενο χρόνο στην επικεφαλίδα (μετά τον αύξοντα αριθμό και την ημερομηνία). Διευκρινίζεται ότι, τόσο οι ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ, όσο και οι ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ (βλ. παρακάτω), θα αποστέλλονται από την ΕΜΥ στους αποδέκτες σε εύλογο για την εφαρμογή τους, πρότερο της έναρξης ισχύος, χρόνο. (6) Το χρονικό διάστημα ισχύος συγκεκριμενοποιείται για κάθε υποπεριοχή (ή ομάδα υποπεριοχών) χωριστά, και έτσι ο τελικός χρήστης έχει καλύτερη εικόνα για το χρονικό διάστημα ισχύος της ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ στην εκάστοτε υποπεριοχή. Στον καθορισμό του διαστήματος αυτού, γίνεται χρήση των όρων «ΑΠΟ (FROM)», «ΜΕΧΡΙ (TO)» ή «ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ( AT LEAST TO)». Για λόγους οικονομίας, ο πρώτος εκ των ως άνω όρων ενίοτε θα παραλείπεται. Στην περίπτωση αυτή εννοείται ότι η ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ για την υποπεριοχή θα ισχύει άμεσα. Επισημαίνεται ότι τα εκάστοτε διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ενδεχομένως να διαφοροποιούνται από προηγούμενο σε επόμενο τρέξιμο των αριθμητικών μοντέλων και για το λόγο αυτό, τα διαστήματα που καθορίζονται με τους παραπάνω όρους δεν είναι δεσμευτικά, όπως βεβαίως κάτι τέτοιο ίσχυε και μέχρι σήμερα. (7) ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ παύσης εκδίδεται μόνον όταν από τα αναγραφόμενα στην προηγούμενη ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ διαστήματα ισχύος, ή από την επόμενη ΠΡΟΓΝΩΣΗ, ο χρόνος παύσης δεν προκύπτει σαφώς, πρακτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα.

3 3 γ. ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ (FORECASTS) (1) Εκδίδονται στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα 4 φορές το 24ωρο, με χρόνους έναρξης ισχύος: 04:00, 10:00, 16:00 και 22:00 UTC, περιέχουν 24ωρη πρόγνωση και 12ωρη προοπτική (πέραν του 24ώρου). Α ναφέρονται στις θαλάσσιες υποπεριοχές τα όρια των οποίων φαίνονται στους επισυναπτόμενους χάρτες (Αν. Μεσόγειος & Μαύρη Θάλασσα Ελληνικές Θάλασσες). (2) Στο ΜΕΡΟΣ 1 της ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ αναγράφεται είτε «ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΜΙΑ» ( WARNING NONE), όταν δεν υπάρχει αναγγελία σε ισχύ, είτε «ΑΝΑΓΓΕΝΙΑ ΑΡ. ααα» ( WARNING nnn), όπου (ααα) ο αύξων αριθμός της αναγγελίας που βρίσκεται σε ισχύ. Διευκρινίζεται ότι πλέον δεν θα ακολουθεί το περιεχόμενο της ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ για το οποίο ο χρήστης θα ανατρέχει είτε στην ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ (που θα έχει λάβει νωρίτερα), είτε, σε περίπτωση που για κάποιο λόγο, ανεξάρτητο της ΕΜΥ, δεν έλαβε, στο ίδιο το κείμενο της ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ που ακολουθεί. (3) Η περιγραφή του ανέμου αναγράφεται στο πρώτο πεδίο της πρόγνωσης. Για την περιγραφή της έντασης του ανέμου χρησιμοποιούνται 1 ή το πολύ 2 διαδοχικές βαθμίδες της κλίμακας Μποφόρ και διαχωρίζονται αποκλειστικά με τον όρο «Η» (διαζευκτικό). Όταν ωστόσο, εμφανίζεται 3 η βαθμίδα σε ένα σχετικά μεγάλο τμήμα μιας υποπεριοχής, γίνεται περαιτέρω κατάτμησή της. Για τη διευκόλυνση των Λιμενικών Αρχών στην εφαρμογή των δελτίων και εφόσον πρόκειται για ανέμους που η έντασή τους υπερβαίνει τα 5 μποφόρ, η ως άνω κατάτμηση γίνεται με τη χρήση Μεσημβρινών ή Παραλλήλων όταν πρόκειται για ελληνικές θάλασσες, διαφορετικά, όπως εφαρμόζεται στη διεθνή πρακτική, γίνεται χρήση των όρων «ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ», «ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ» κλπ. Επίσης είναι δυνατή η χρήση 3 διαδοχικών βαθμίδων μόνον ως εξής: «2 ΕΩΣ 4» ή «3 ΕΩΣ 5». Τονίζεται ότι η περιγραφή της έντασης του ανέμου αναφέρεται στον συνοπτικό άνεμο και όχι σε αυτόν που μπορεί να προκαλούν τοπικά και βραχυπρόθεσμης διάρκειας φαινόμενα όπως π.χ. καταιγίδες. Για την πρόγνωση του ανέμου καταιγίδας υπάρχει ως προειδοποίηση τόσο προς το ναυτιλλόμενο όσο και προς τις Λιμενικές Αρχές, η αναφορά του φαινομένου αυτού στο αντίστοιχο πεδίο της πρόγνωσης που ακολουθεί. (4) Αν προβλέπεται σημαντική μεταβολή του ανέμου ή της κατάστασης θάλασσας, κατά το: πρώτο 6ωρο, χρησιμοποιείται ο όρος «ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ» δεύτερο 6ωρο, χρησιμοποιείται ο όρος «ΓΡΗΓΟΡΑ» δεύτερο 12ωρο, χρησιμοποιείται ο όρος «ΑΡΓΟΤΕΡΑ» (5) Η περιγραφή της κατάστασης θάλασσας αναγράφεται στο δεύτερο πεδίο της πρόγνωσης, το οποίο διαχωρίζεται από το πρώτο με τελεία (.). Οι χρησιμοποιούμενοι όροι είναι αυτοί που φαίνονται στην κλίμακα Ντάγκλας (επισυνάπτεται ενιαία με την κλίμακα Μποφόρ). Επισημαίνεται ότι για τις βαθμίδες 0, 1, 2 θα χρησιμοποιείται ο χαρακτηρισμός «ΗΡΕΜΗ» ( SMOOTH). Τονίζεται και στο σημείο αυτό ότι η περιγραφή της κατάστασης θάλασσας αφορά σε αυτήν που

4 4 δημιουργεί ο συνοπτικός άνεμος και όχι σε αυτήν που προκαλείται κατά την εκδήλωση πρόσκαιρων και βραχυπρόθεσμων φαινομένων π.χ. καταιγίδων. (6) Η ορατότητα αναγράφεται στο τρίτο πεδίο της πρόγνωσης και διαχωρίζεται από το δεύτερο με τελεία (.). Το πεδίο της ορατότητας είναι προαιρετικό και θα υπάρχει μόνον όταν η ορατότητα προβλέπεται μικρότερη ή ίση με 2 ν.μ., ενώ θα ακολουθεί την παρακάτω σύμβαση: ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ (VERY POOR): ορατότητα μικρότερη από 0,5 ν.μ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ (POOR) : ορατότητα από 0,5 έως 2,0 ν.μ. (7) Ο σημαντικός καιρός αναγράφεται στο τέταρτο πεδίο και διαχωρίζεται από το τρίτο με τελεία (.). Το πεδίο του σημαντικού καιρού είναι προαιρετικό και θα υπάρχει μόνον όταν προβλέπονται σημαντικά καιρικά φαινόμενα, όπως είναι π.χ. είναι η καταιγίδα, η ισχυρή βροχή ή χιονόπτωση, η ομίχλη κλπ. Επισημαίνεται ότι, όταν προβλέπεται καταιγίδα, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι στην περιοχή εκδήλωσής της, τόσο ο άνεμος, όσο η κατάσταση θάλασσας ενδεχομένως και η ορατότητα θα διαφέρουν (προς το δυσμενέστερο πάντα), από εκείνα που προβλέπονται στο δελτίο για τις παραμέτρους αυτές. δ. ΕΙΔΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ (ΕΔΘΔ) (1) Ως γνωστόν, τα ΕΔΘΔ εκδίδονται ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων σύμφωνα με (δ) σχετική, όπως αυτή τροποποιήθηκε με (β) και (γ) σχετικές. Οι Λιμενικές Αρχές, πρέπει να εφαρμόζουν τα εν λόγω δελτία για την αναστολή απόπλου των σκαφών, εκείνων των εταιρειών, για τις οποίες εκδίδονται, άποψη την οποία η ΕΜΥ έχει επίσημα διατυπώσει και στο παρελθόν. (2) Υπερισχύουν ΑΝΑΓΓΕΛΙΩΝ και ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ που έχουν ήδη εκδοθεί για την ευρύτερη περιοχή. (3) Τα ΕΔΘΔ περιλαμβάνουν πρόγνωση για τις παρακάτω παραμέτρους: α. ΚΑΙΡΟΣ β. ΑΝΕΜΟΣ γ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ δ. ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ 6. Η ΕΜΥ πλέον δεν θα εκδίδει ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ δελτία, καθώς τούτο δεν προβλέπεται στους διεθνούς κανονισμούς, αποδείχθηκε ότι προκαλεί προβλήματα στη μετάδοσή (πχ NAVTEX) και άσκοπη φόρτιση των τηλεπικοινωνιακών κυκλωμάτων. Η ΕΜΥ με τεχνικές που εφαρμόζει, προσβλέπει στην εξάλειψη των λαθών που οδηγούσαν στην έκδοση των διορθωτικών δελτίων, ωστόσο αν στο μέλλον κάποια διαφεύγουν, θα διευκρινίζονται μόνο τηλεφωνικά και τούτο μόνο στην περίπτωση των ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ, καθώς όταν πρόκειται για ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ή ΕΔΘΔ θα υπάρχει νέα (διορθωμένη) έκδοση.

5

6 Υποπεριοχές προγνώσεων καιρού για την ναυτιλία (Αν. Μεσόγειος & Μαύρη Θάλασσα) 1. ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ NORTH ADRIATIC 2. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ CENTRAL ADRIATIC 3. ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ SOUTH ADRIATIC 4. ΜΠΟΥΤ BOOT 5. ΜΕΛΙΤΑ MELITA 6. ΓΚΑΜΠΕΣ GABES 7. ΣΙΔΡΑ SIDRA 8. ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ NORTH IONIO 9. ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ SOUTH IONIO 10. ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ PATRAIKOS 11. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ KORINTHIAKOS 12. ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ KΥTHIRA SEA 13. ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ SOUTHWEST KRITIKO 14. ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ SOUTHEAST KRITIKO IERAPETRA 15. ΤΑΥΡΟΣ TAURUS 16. ΔΕΛΤΑ DELTA 17. ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ CRUSADE 18. ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ KASTELLORIZO SEA 19. ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ RODOS SEA 20. ΚΑΡΠΑΘΙΟ KARPATHIO 21. ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ WEST KRITIKO 22. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ EAST KRITIKO 23. ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ SOUTHWEST AEGEAN 24. ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ SOUTHEAST AEGEAN IKARIO 25. ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ SAMOS SEA 26. ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ SARONIKOS 27. ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΪΚΟΣ SOUTH EVVOIKOS 28. ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ KAFIREAS STRAIT 29. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ CENTRAL AEGEAN 30. ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ NORTHWEST AEGEAN 31. ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ NORTHEAST AEGEAN 32. ΘΡΑΚΙΚΟ THRAKIΚO 33. ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ THERMAIΚOS 34. ΜΑΡΜΑΡΑ MARMARA 35. ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ WEST BLACK SEA 36. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ EAST BLACK SEA

7 A 3077 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΑΙΟΣ 2013 Κλίμακα Μποφόρ (Beaufort) για τον άνεμο Κλίμακα Ντάγκλας (Douglas) για το κύμα Βαθμίδα Χαρακτηρισμός ανέμου Ταχύτητα ανέμου m/sec Knots Km/h στην ξηρά Περιγραφή αποτελεσμάτων του ανέμου στην ανοικτή θάλασσα Βαθμίδα Χαρακτηρισμός κατάστασης θάλασσας Μέγιστο ύψος κύματος (m) (Πιθανό ύψος κύματος) 0 Άπνοια ή νηνεμία (Calm) < 1 < 1 < 2 Άπνοια. Ο καπνός υψώνεται κατακόρυφα. Επιφάνεια κατοπτρική, «θάλασσα λάδι». 0 Γαλήνια (Glassy) 0 1 Σχεδόν άπνοια ή Υποπνέων άνεμος (Light air) Ο άνεμος μετακινεί τον καπνό, όχι όμως τον ανεμοδείκτη. Το νερό κάνει μικρές «ρυτίδες». 1 Ρυτιδωμένη (Rippled) (0.1) 2 Πολύ ασθενής (Light breeze) Ο άνεμος γίνεται αισθητός στο δέρμα, τα φύλλα των δένδρων θροΐζουν και ο ανεμοδείκτης κινείται. Μικρά κυματίδια καλά σχηματισμένα με κορυφές χωρίς αφρό. 2 Ήρεμη (Smooth) (0.2) 3 Ασθενής (Gentle breeze) Φύλλα και μικρά κλωνάρια κινούνται διαρκώς. Ο άνεμος τεντώνει μικρή σημαία. Μεγαλύτερα κυματίδια με κορυφές που αρχίζουν να σπάνε και εμφανίζεται λείας μορφής αφρός. Ίσως μεμονωμένα «προβατάκια». 3 Λίγο ταραγμένη (Slight) (0.6) 4 5 Σχεδόν μέτριος (Moderate breeze) Μέτριος (Fresh breeze) Μικρά κλαδιά αρχίζουν να κινούνται. Ο άνεμος σηκώνει σκόνη και πεσμένα χαρτιά. Μεγάλα κλαδιά και μικρά δένδρα αρχίζουν να κινούνται. Σε λίμνες σχηματίζονται κυματάκια. Μικρά κύματα, που γίνονται πιο μακριά. Μάλλον συχνός ο σχηματισμός «προβάτων» και πιτύλου. Μέτρια κύματα, με ανεπτυγμένο μήκος. Σχηματίζονται πολλά «πρόβατα». Σπανίως εμφάνιση πιτύλου. 4 Ταραγμένη (Moderate) ( ) 6 Ισχυρός (Strong) Μεγάλα κλαδιά και μικρά δένδρα κινούνται και ο αέρας σφυρίζει στα σύρματα. Η χρήση της ομπρέλας γίνεται δύσκολη. Μεγάλα κύματα αρχίζουν να σχηματίζονται. Ο σχηματισμός προβάτων είναι εκτεταμένος σε κάθε κατεύθυνση. Η εμφάνιση πιτύλου είναι πιθανή. 5 Κυματώδης (Rough) (3.0) 7 Σχεδόν Θυελλώδης ή Πολύ ισχυρός (Very strong) Τα δέντρα κινούνται ολόκληρα και το βάδισμα ενάντια στον άνεμο γίνεται δύσκολο. Η θάλασσα ογκώνεται (φουσκώνει) και λευκός αφρός από κύματα που σπάζουν και αρχίζει να παρασύρεται και να σχηματίζονται ραβδώσεις κατά την διεύθυνση του ανέμου και δημιουργία πιτύλου 6 Πολύ κυματώδης (Very Rough) 4 6 (4.0) 8 9 Θυελλώδης (Gale) Πολύ Θυελλώδης (Strong Gale) Μεγάλα δέντρα κινούνται ολόκληρα και μικρά κλαδιά σπάνε. Η οδήγηση γίνεται δύσκολη και το βάδισμα ενάντια στον άνεμο εξαιρετικά δύσκολο. Μεγάλα κλαδιά σπάνε, μικρές ζημιές σε καμινάδες και κεραμοσκεπές. Προσωρινή σήμανση και οδοφράγματα παρασύρονται. Δύσκολη η όρθια στάση. Μετρίως υψηλά κύματα μεγάλου μήκους με κορυφές που αρχίζουν να σπάνε και αφρός δημιουργεί καλά σχηματισμένες ραβδώσεις κατά την διεύθυνση του ανέμου. Δημιουργία αρκετού πιτύλου. Υψηλά κύματα. Πυκνές ραβδώσεις αφρού κατά την διεύθυνση του ανέμου. Οι κορυφές των κυμάτων αρχίζουν να γέρνουν και να κυλίονται. Ο πίτυλος είναι δυνατόν να επηρεάζει την ορατότητα. 7 Τρικυμιώδης (High) 6 9 ( ) Θύελλα (Storm) Ισχυρή θύελλα (Violent storm) Σπάνια παρατηρείται στο εσωτερικό της ξηράς. Δέντρα σπάζουν ή ξεριζώνονται. Πολλά κεραμίδια αποσπώνται από τις σκεπές, αρκετές ζημιές στο εξωτερικό των κτηρίων. Πολύ σπάνια παρατηρείται στο εσωτερικό της ξηράς. Γίνονται πολύ μεγάλες ζημιές. Πολύ υψηλά κύματα με μακριές προεξάρχουσες ράχες. Οι πυκνές ραβδώσεις αφρού δημιουργούνται σε εκτεταμένες λωρίδες κατά τη διεύθυνση του ανέμου. Γενικά η επιφάνεια της θάλασσας παίρνει άσπρη μορφή. Το σπάσιμο και κύλισμα των κορυφών των κυμάτων γίνεται έντονο και βίαιο. Η ορατότητα μειώνεται. Εξαιρετικά υψηλά ογκώδη κύματα. Μικρού και μεσαίου μεγέθους πλοία παύουν να είναι ορατά πίσω από τα κύματα για κάποιο διάστημα. Η θάλασσα είναι πλήρως καλυμμένη με εκτεταμένες λευκές λωρίδες αφρού. Παντού υπάρχουν ράχες κυμάτων με αφρούς που κινούνται κατά μέτωπα. Ορατότητα περιορισμένη. 8 Πολύ τρικυμιώδης (Very high) 9 14 (9 11.5) 12 Κυκλώνας (Cyclone) Ο αέρας γεμίζει με αφρό και πίτυλο, η θάλασσα κατάλευκη. Ορατότητα πολύ περιορισμένη. 9 Πολύ άγρια (Phenomenal) 14 + (14 +) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κλίμακα Douglas για το κύμα έχει γίνει επίσημα αποδεκτή από το Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (WMO). Η κατάσταση θάλασσας με τις τιμές του ύψους κύματος, αναφέρονται σε ανεμογενή κύματα, σε ανοικτό πέλαγος και για πλήρως ανεπτυγμένη θάλασσα. Σε περιορισμένης έκτασης θαλάσσιες περιοχές, κόλπους κλπ, ή κοντά στις ακτές με άνεμο που πνέει από την ξηρά προς τη θάλασσα, τα ύψη κύματος είναι μικρότερα και οξύτερα. Η ολική κατάσταση θάλασσας (total sea) είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως ο άνεμος, η αποθαλασσία, τα ρεύματα το βάθος της θάλασσας κλπ. Όταν από την παρατήρηση του ύψους κύματος εκτιμάται η ένταση του ανέμου, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη: το πεδίο (FETCH) και η διάρκεια πνοής (DURATION) του ανέμου, η αποθαλασσία (SWELL), το βάθος της θάλασσας, η παλίρροια, τα θαλάσσια ρεύματα, ισχυρή βροχή, η εποχή του χρόνου (Χειμώνας Καλοκαίρι) και η καθυστέρηση μεταξύ ανέμου του ενισχύεται και θάλασσας που ακμάζει και το αντίστροφο. Οι τιμές που αναφέρονται σαν «πιθανό ύψος κύματος» και ο άνεμος που αντιστοιχεί, θεωρούνται ικανοποιητικά αντιπροσωπευτικές για τα ελληνικά πελάγη, λαμβάνοντας όμως υπόψη τις παραπάνω προϋποθέσεις, Ωστόσο από 5 μποφόρ και πάνω τα αναγραφόμενα ως πιθανά μέγιστα ύψη δεν θεωρούνται αντιπροσωπευτικά για τα ελληνικά πελάγη, καθόσον για την εμφάνισή τους απαιτείται πολύ μεγάλο fetch.

8

9

10 Παραδείγματα Σύνταξης ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ (WARNING) Παράδειγμα 1 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 56 - ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013/0930 UTC ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ /03 UTC ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1002 ΣΤΟ ΜΠΟΥΤ, ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΜΕΝΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1008 ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΙΣ 14/09 UTC ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 13/12 UTC ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 (στην ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 ) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 13/18 UTC BOΡEIOI 7 Η 8 (Στην ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ) ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 13/20 UTC ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 (Στην ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ) ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 14/04 UTC ΝΟΤΙΟΙ 8 (Στην ΠΡΟΓΝΩΣΗ 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ) ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΠΟ 13/15 UTC ΜΕΧΡΙ 14/04 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 (Στην ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 6 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 7 ) ΜΕΛΙΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 13/22 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 (Στην ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 6 ) GALE WARNING ON METAREA 3 HELLENIC NATIONAL METEOROLOGICAL SERVICE WARNING NR 56 - WEDNESDAY 13 FEBRUARY 2013/0930 UTC GENERAL SYNOPSIS /03 UTC EXTENDED LOW OVER CENTRAL MEDITERRANEAN CENTERED 1002 OVER BOOT, MOVE SLOWLY EAST- SOUTHEAST FILLING-UP, EXPECTED 1008 OVER KYTHIRA SEA BY 14/09 UTC NORTH ADRIATIC CONTINUING TO 13/12 UTC EAST NORTHESAST 7 OR 8 CENTRAL ADRIATIC CONTINUING TO 13/18 UTC NORTH 7 OR 8 SOUTH ADRIATIC CONTINUING TO 13/20 UTC SOUTHEAST 8 NORTH IONIO, SOUTH IONIO CONTINUING AT LEAST TO 14/04 UTC

11 SOUTH 8 SOUTHWEST AEGEAN, KYTHIRA SEA CONTINUING TO 14/04 UTC SOUTH SOUTHWEST 7 OR 8 MELITA CONTINUING TO 13/22 UTC WEST NORTHWEST 7 OR 8 Παράδειγμα 2 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013/0930 UTC ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ /03 UTC ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 986 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΙΣ 14/03 UTC ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 982 ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΙΣ 14/09 UTC KAI 984 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 14/18 UTC. ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1013 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 14/22 UTC ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟI 9, ΑΠΟ 14/16 UTC 8 ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ, ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 14/22 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9, ΑΠΟ 14/16 UTC ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΜΠΟΥΤ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 14/22 UTC ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΜΕΛΙΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 15/10 UTC ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 9 ΓΚΑΜΠΕΣ, ΣΙΔΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 15/10 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 15/10 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 15/10 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 9 ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ, ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ, ΚΑΡΠΑΘΙΟ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 14/22 UTC ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 14/22 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9, ΑΠΟ 14/16 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 14/22 UTC ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ 8 Η 9, ΑΠΟ 14/18 UTC 8 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 14/22 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 14/22 UTC ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9, ΑΠΟ 14/18 UTC 7 Η 8 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 14/19 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΘΡΑΚΙΚΟ, ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ

12 ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 14/22 UTC ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 Παράδειγμα 3 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 150 ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013/0330 UTC ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ /21 UTC ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡO 995 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΑΜΕΝΕΤΑΙ 1000 ΣΤΙΣ 08/12 UTC ΣΤΟ ΙΚΑΡΙΟ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1020 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΠΟΥΤ, ΣΙΔΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 08/08 UTC ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟI 7 H 8 ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 08/10 UTC ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟI 7 H 8 ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 08/16 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9, ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Η 8 ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.30, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 36.30, ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 08/16 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 08/16 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8, ΑΠΟ 08/09 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 08/16 UTC ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ 08/07 UTC ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 08/16 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΘΡΑΚΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 08/10 UTC ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 08/12 UTC ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 08/16 UTC ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 08/16 UTC ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

13 Παράδειγμα 4 (τροποποίηση ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ Παραδείγματος 3 για μερική παύση) ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 151 ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013/0530 UTC ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΡ 150 ΜΠΟΥΤ, ΣΙΔΡΑ, ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ 08/10 UTC ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟI GALE WARNING ON METAREA 3 HELLENIC NATIONAL METEOROLOGICAL SERVICE WARNING NR MONDAY 8 APRIL 2013/0430 UTC MODIFICATION OF WARNING NR 150 BOOT, SIDRA, NOTRH IONIO UP TO 08/10 UTC NORTHWEST 7 Παράδειγμα 5 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 180 ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013/0930 UTC ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ /03 UTC Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1012 ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1024 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΑΙΟ, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ, ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 10/16 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 Παράδειγμα 6 (τροποποίηση ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ Παραδείγματος 5 για παύση) ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 181 ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013/1230 UTC ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΡ 180 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΓΑΙΟ, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ, ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΜΕΧΡΙ 10/16 UTC ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7

14 Παράδειγμα 7 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 220 ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013/0330 UTC ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ /21 UTC ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1000 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 1008 ΣΤΙΣ 19/21 UTC. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1020 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ,ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 19/12 UTC ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 19/16 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 Παράδειγμα 8 (τροποποίηση ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ Παραδείγματος 7 για ενίσχυση) ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 221 ΠΕΜΠΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013/0630 UTC ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΡ 220 ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 19/16 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ 9 Η 10 ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ 19/10 UTC ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 19/16 UTC ΔΥΤΙΚΟΙ STORM WARNING ON METAREA 3 HELLENIC NATIONAL METEOROLOGICAL SERVICE WARNING NR THURSDAY 19 SEPTEMBER 2013/0630 UTC MODIFICATION OF WARNING NR 220 SOUTHWEST KRITIKO SOUTHEAST KRITIKO IERAPETRA CONTINUING AT LEAST TO 19/16 UTC WEST 9 OR 10 SOUTH IONIO UP TO 19/10 UTC NORTHWEST 7 WEST KRITIKO, EAST KRITIKO CONTINUING AT LEAST TO 19/16 UTC WEST 8

15 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1 (ΠΡΟΓΝΩΣΗ χωρίς την ύπαρξη ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ) Παραδείγματα Σύνταξης ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ (FORECAST) ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΘΗΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 / 0400 UTC ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΥΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΣ 1 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΡΟΣ 2 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ /21 UTC ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 997 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΛΗΡΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 1002 ΣΤΙΣ 08/21 UTC ΜΕΡΟΣ 3 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 ΕΩΣ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΜΠΟΥΤ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΜΕΛΙΤΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΚΑΜΠΕΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΣΙΔΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 Η 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ Η ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΤΑΥΡΟΣ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΔΕΛΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

16 ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟY ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚOI 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΑΡΑΠΑΘΙΟ ΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΟΙ 4 ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΤΟΠΙΚΑ 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΒΡΟΧΗ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3. ΗΡΕΜΗ ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 Η 3 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΜΕΧΡΙ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΘΡΑΚΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2 Η 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΗΡΕΜΗ ΜΑΡΜΑΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 2 Η 3 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ. ΗΡΕΜΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ WEATHER BULLETIN ON METAREA 3 HELLENIC NATIONAL MET. SERVICE ATHENS, FRIDAY 8 FEBRUARY 2013 / 0400 UTC WIND SPEED: BEAFORT SCALE SEA STATE: TOTAL SIGNIFICANT BE AWARE: WIND GUSTS CAN BE 40 PERSENT STRONGER ΤΗΑΝ THOSE GIVEN HERE AND MAX WAVE HIGHT UP TO TWICE THAN SIGNIFICANT PART 1 WARNING NONE PART 2 GENERAL SYNOPSIS /21 UTC EXTENDED LOW OVER ITALY AND GREECE CENTERED 997 OVER NORTH GREECE IS MOVING SLOWLY NORTHEAST FILLING UP EXPECTED OVER WEST BLACK SEA 1002 BY 08/21 UTC

17 PART 3 FORECAST UP TO 9 FEBROUARY / 04 UTC NORTH ADRIATIC NORTHEAST 2 ΤΟ 4. SLIGHT OR MODERATE. IN THE MORNING POOR CENTRAL ADRIATIC NORTHEAST 3 OR 4 LATER NORTH NORTHWEST. SLIGHT OR MODERATE. THUNDERSTORM SOUTH ADRIATIC WEST NORTHWEST 3 OR 4. SLIGHT OR MODERATE. THUNDERSTORM BOOT WEST NORTHWEST 4 OR 5 SOON WEST SOUTHWEST. MODERATE. THUNDERSTORM MELITA WEST NORTHWEST 6 OR 7 SOON 5 OR 6 LATER WEST SOUTHWEST 4 OR 5. ROUGH OR VERY ROUGH SOON MODERATE OR ROUGH GABES NORTHWEST 6 OR 7 SOON 5 OR 6. ROUGH OR VERY ROUGH SOON MODERATE OR ROUGH SIDRA WEST 6 OR 7 SOON SOUTHWEST 6 LATER 5. ROUGH OR VERY ROUGH SOON ROUGH LATER MODERATE OR ROUGH. THUNDERSTORM... OUTLOOK FOR ΤΗΕ NEXT 12 HOURS NO GALE IS EXPECTED ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 (ΠΡΟΓΝΩΣΗ με ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ σε ισχύ) ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΘΗΝΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013/1000 UTC ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΥΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΣ 1 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 56 ΜΕΡΟΣ 2 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ, /03 UTC ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 1002 ΣΤΟ ΜΠΟΥΤ, ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΜΕΝΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 1008 ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΣΤΙΣ 14/09 UTC ΜΕΡΟΣ 3 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 10 UTC ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ... ΜΕΛΙΤΑ

18 ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 7. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ... ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΟΙ 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΟΙ 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ... ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 6 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 7. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ... ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 6 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 7. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ... ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3 (ΠΡΟΓΝΩΣΗ με ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ σε ισχύ) ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΘΗΝΑ, ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013/1000 UTC ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΥΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΣ 1 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 105 ΜΕΡΟΣ 2 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ /03 UTC ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΑΜΗΛΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ 986 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΙΣ 14/03 UTC ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 982 ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΙΣ 14/09 UTC KAI 984 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΣΤΙΣ 14/18 UTC. ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1013 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΡΟΣ 3 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 10 UTC ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 9 ΓΡΗΓΟΡΑ 8. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΜΠΟΥΤ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ

19 ΜΕΛΙΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 9. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΓΚΑΜΠΕΣ ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9. ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΣΙΔΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9. ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ. ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7.ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΤΑΥΡΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΔΕΛΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΓΡΗΓΟΡΑ 8 KAI ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ Η 9. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΓΡΗΓΟΡΑ 7 Η 8.ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΓΡΗΓΟΡΑ 7 Η 8.ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ

20 ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 8 Η 9 ΓΡΗΓΟΡΑ 7 Η 8. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΘΡΑΚΙΚΟ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 7 ΕΝΙΣΧΥΟΜΕΝΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΕ ΜΕΛΙΤΑ, ΓΚΑΜΠΕΣ ΣΙΔΡΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΣΕ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4 (ΠΡΟΓΝΩΣΗ με ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ σε ισχύ) ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3 ΑΘΗΝΑ, ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013/0400 UTC ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΥΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΕΡΟΣ 1 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 150 ΜΕΡΟΣ 2 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ / 21 UTC ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ 996 ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΟΥΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ 995 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΑΜΑΜΕΝΕΤΑΙ 1000 ΣΤΙΣ 08/12 UTC ΣΤΟ ΙΚΑΡΙΟ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1020 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕΡΟΣ 3 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 04 UTC ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΜΠΟΥΤ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΜΕΛΙΤΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΚΑΜΠΕΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ

21 ΣΙΔΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9, ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Η 8 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΜΕΧΡΙ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΑΥΡΟΣ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΔΕΛΤΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΙΣΧΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΙ 8 Η 9 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΡΙΚΥΜΙΩΔΗΣ. ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.

22 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΙΣΧΥΡΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΒΡΟΧΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΙΣΧΥΡΗ ΘΡΑΚΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΜΑΡΜΑΡΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8 ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝΤΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΟΤΙΟΙ 5 Η 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ Η ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

23 Παράδειγμα 1 Παραδείγματα Σύνταξης ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛ: ΦΑΞ: ΠΡΟΣ : 1. Λ/Χ ΣΑΜΟΥ ΦΑΞ: ΥΛ/Χ ΑΓ.ΚΥΡΗΚΟΥ ΦΑΞ: Λ/Σ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΦΑΞ: karlovasi@hcg.gr 4. Λ/Σ ΦΟΥΡΝΩΝ ΦΑΞ: Ελληνικό, / 08:00 ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ-ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ-ΦΟΥΡΝΟΙ-ΘΥΜΑΙΝΑ-ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΣ-ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΜΕ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 09:00 ΕΩΣ 12:00 ΚΑΙΡΟΣ:ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΑΝΕΜΟΣ:ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ:ΗΡΕΜΗ ΜΕΧΡΙ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΡΙΑ

24 Παράδειγμα 2 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΛ: ΦΑΞ: ΠΡΟΣ: 1. Λ/Χ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΦΑΞ: Λ/Σ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΟΛΙΜΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΦΑΞ: ΚΟΙΝ: 1. ΚΟΙΝ/ΞΙΑ Ε/Γ-Τ/Ρ ΣΚ. ΛΑΓΑΝΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΦΑΞ: ΓΡΑΜΜΗ ΗΛΙΟΝ ΜΟΝ.ΕΠΕ ΦΑΞ: Μ.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΦΑΞ: Ελληνικό, / 07:00 ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΣΧΕΤ: Φ.940/ΑΔ.2132/Σ.476/ /ΕΜΥ/Α/3 ΚΑΙΡΟΣ:ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΙΣΧΥΣ ΑΠΟ 08:00 ΕΩΣ 11:00 Α. ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΑΠΟ ΑΚΡ.ΓΕΡΑΚΙ ΕΩΣ ΑΚΡ.ΣΚΙΝΑΡΙ ΑΝΕΜΟΣ:ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 2 Η 3 ΜΠΟΦΟΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ:ΗΡΕΜΗ ΜΕΧΡΙ ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ: ΚΑΛΗ ΚΑΙΡΟΣ:ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΑΝΕΜΟΣ:ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 ΜΠΟΦΟΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ:ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. Β. ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΑΠΟ ΑΚΡ.ΣΚΙΝΑΡΙ ΩΣ ΑΚΡ.ΚΕΡΙ) ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ: ΚΑΛΗ Γ. ΚΟΛΠΟΣ ΛΑΓΑΝΑ (ΑΠΟ ΑΚΡ. ΚΕΡΙ ΩΣ ΑΚΡ. ΓΕΡΑΚΙ) ΚΑΙΡΟΣ:ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ. ΑΝΕΜΟΣ:ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΠΟΦΟΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ:ΗΡΕΜΗ. ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ: ΚΑΛΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ-----ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ-----ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ-----ΛΕΣΒΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ-----ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΕΜΟΣ Άνεμο λέμε τις κινήσεις της μάζας του αέρα που περιβάλλει τη Γη. Αυτό που προκαλεί τις κινήσεις αυτές είναι οι διαφορά της ατμοσφαιρικής πίεσης ανάμεσα σε γειτονικές περιοχές. Ο άνεμος θα κινηθεί

Διαβάστε περισσότερα

2. Περιγράφουμε τα στοιχεία του καιρού, σαν να είμαστε μετεωρολόγοι.

2. Περιγράφουμε τα στοιχεία του καιρού, σαν να είμαστε μετεωρολόγοι. 1. Παρατηρούμε τον καιρό σήμερα και περιγράφουμε τις συνθήκες που αφορούν τη βροχή, τον άνεμο, τον ήλιο και τη θερμοκρασία. βροχή άνεμος ήλιος-σύννεφα θερμοκρασίαάνεση 2. Περιγράφουμε τα στοιχεία του καιρού,

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: ΔΕΛΤΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ή ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ που εμπίπτει στις διατάξεις του ν. 4033/2011 (Α 264). Ημερομηνία:

Αρ. Πρωτ.: ΔΕΛΤΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ή ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ που εμπίπτει στις διατάξεις του ν. 4033/2011 (Α 264). Ημερομηνία: ΔΕΛΤΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ή ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ που εμπίπτει στις διατάξεις του ν. 4033/2011 (Α 264). Αρ. Πρωτ.: Ημερομηνία: (ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ) Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4033/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ. Χαλάνδρι, Αριθ. Πρωτ.: 372. ΠΡΟΣ: Όπως Πίνακας Αποδεκτών

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ. Χαλάνδρι, Αριθ. Πρωτ.: 372. ΠΡΟΣ: Όπως Πίνακας Αποδεκτών ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Χαλάνδρι, 04-02-2019 Αριθ. Πρωτ.: 372 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου: «Χαμός» σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, αεροδρόμια

Κορυφώνεται η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου: «Χαμός» σε λιμάνια, ΚΤΕΛ, αεροδρόμια Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους πέριξ του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, απ όπου αναμένεται να φύγουν 100.000 ταξιδιώτες μέχρι την Κυριακή. Μαζικά και με κάθε μέσο εγκαταλείπουν, από νωρίς σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Προσδιορισµός της διεύθυνσης και της ταχύτητας του ανέµου. Εργαστήριο 9

Προσδιορισµός της διεύθυνσης και της ταχύτητας του ανέµου. Εργαστήριο 9 Προσδιορισµός της διεύθυνσης και της ταχύτητας του ανέµου Εργαστήριο 9 Γενικά Ο ατµοσφαιρικός αέρας που περιβάλει την γη βρίσκεται σε συνεχή κίνηση. Οι παράγοντες που διαµορφώνουν και δηµιουργούν όλες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ. Χαλάνδρι, Αριθ. Πρωτ.: 11. ΠΡΟΣ: Όπως Πίνακας Αποδεκτών

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ. Χαλάνδρι, Αριθ. Πρωτ.: 11. ΠΡΟΣ: Όπως Πίνακας Αποδεκτών ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Χαλάνδρι, 02-01-2019 Αριθ. Πρωτ.: 11 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. σελ.2: Είδη μετεωρολογικών σταθμών. σελ.6: Μετεωρολογικός κλωβός. σελ.9: Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός

Περιεχόμενα. σελ.2: Είδη μετεωρολογικών σταθμών. σελ.6: Μετεωρολογικός κλωβός. σελ.9: Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός Περιεχόμενα σελ.2: Είδη μετεωρολογικών σταθμών σελ.6: Μετεωρολογικός κλωβός σελ.9: Αυτόματος μετεωρολογικός σταθμός σελ.10: Μετεωρολογικοί σταθμοί στην Ελλάδα σελ.11: Συμπλήρωση δελτίου καιρού σελ.12 Ανεμομετρική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ 1.1 Ορισμοί ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΟΙ 1.1.1 ΨΗΦΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟ 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟ 2018 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟ 2018 Στην παρούσα έκθεση δελτίο περιγράφονται τα σημαντικά καιρικά και κλιματικά φαινόμενα στην Ελλάδα κατά το 2018. Παρουσιάζονται με γραφικά

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωρίσουμε τη γεωγραφία της Ελλάδας

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωρίσουμε τη γεωγραφία της Ελλάδας Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Ας γνωρίσουμε τη γεωγραφία της Ελλάδας Ενότητα: Γεωγραφία (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα:

Διαβάστε περισσότερα

(World Meteorological Organization - WMO ) WMO

(World Meteorological Organization - WMO ) WMO ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ 1873 : ιεθνής Μετεωρολογικός Οργανισµός 1950 : Παγκόσµιος Μετεωρολογικός Οργανισµός (World Meteorological Organization - WMO ) 189 κράτη µέλη (2009) WMO Μηχανισµός

Διαβάστε περισσότερα

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (Γραφεία Πώλησης Εκδόσεων) Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας ΤΓΝ 1040, ΑΘΗΝΑ Τηλ: (+30) 210 655 1772 (+30)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ. ΣΧΕΤ. : Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ΕΜΥ/ΕΜΚ α.α: 18/

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ. ΣΧΕΤ. : Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού ΕΜΥ/ΕΜΚ α.α: 18/ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ Χαλάνδρι, 22-06-2018 Αριθ. Πρωτ.: 4435 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Ε.Σ.Κ.Ε) ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΕΜΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΕΜΥ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΕΜΥ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017, ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ - ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο φετινός Νοέμβριος, ο τελευταίος φθινοπωρινός

Διαβάστε περισσότερα

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (Γραφεία Πώλησης Εκδόσεων) Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας ΤΓΝ 1040, ΑΘΗΝΑ Τηλ: (+30) 210 655 1772 (+30)

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Μαζαράκης Αθήνα 2010

Νίκος Μαζαράκης Αθήνα 2010 Νίκος Μαζαράκης Αθήνα 2010 Οι χάρτες των 850 Hpa είναι ένα από τα βασικά προγνωστικά επίπεδα για τη παράµετρο της θερµοκρασίας. Την πίεση των 850 Hpa τη συναντάµε στην ατµόσφαιρα σε ένα µέσο ύψος περί

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτορική Διατριβή Β : Τρισδιάστατη Αριθμητική Προσομοίωση της Υδροδυναμικής Κυκλοφορίας του Πατραϊκού Κόλπου

Διδακτορική Διατριβή Β : Τρισδιάστατη Αριθμητική Προσομοίωση της Υδροδυναμικής Κυκλοφορίας του Πατραϊκού Κόλπου Διδακτορική Διατριβή Β : Τρισδιάστατη Αριθμητική Προσομοίωση της Υδροδυναμικής Κυκλοφορίας του Πατραϊκού Κόλπου Στη διδακτορική διατριβή μελετάται αριθμητικά η υδροδυναμική κυκλοφορία του Πατραϊκού κόλπου,

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών δίνει ο Μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος

Στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών δίνει ο Μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος Στοιχεία για τον καιρό των επόμενων ημερών δίνει ο Μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος 1 / 5 από την σελίδα του στο facebook και αναφέρει χαρακτηριστικά: Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό είναι καθ'οδόν προς

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Απόστολος Ντάνης. Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Δρ. Απόστολος Ντάνης. Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής *Βασικές μορφές προσανατολισμού *Προσανατολισμός με τα ορατά σημεία προορισμού στη φύση *Προσανατολισμός με τον ήλιο *Προσανατολισμός από τη σελήνη

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια : Οι μαθητές & οι μαθήτριες της Β τάξης : Αναγνωστοπούλου Δανάη Βενουζίου Λυδία Γκατένιο Ολίνα. Ρομπίσα Ελίνα.

Επιμέλεια : Οι μαθητές & οι μαθήτριες της Β τάξης : Αναγνωστοπούλου Δανάη Βενουζίου Λυδία Γκατένιο Ολίνα. Ρομπίσα Ελίνα. Επιμέλεια : Οι μαθητές & οι μαθήτριες της Β τάξης : Αναγνωστοπούλου Δανάη Βενουζίου Λυδία Γκατένιο Ολίνα Λάμπογλου Άρης Σαλτιέλ Μάρκος Μπίσκας Χρήστος Σαπόρτα Ντάνη Ρομπίσα Ελίνα Σέφα Αλέξανδρος & η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

4. γεωγραφικό/γεωλογικό πλαίσιο

4. γεωγραφικό/γεωλογικό πλαίσιο 4. ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ γεωγραφικό/γεωλογικό πλαίσιο 4. ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ γεωγραφικό/γεωλογικό πλαίσιο 4. ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ γεωγραφικό/γεωλογικό πλαίσιο /Ελληνικός χώρος Τα ελληνικά βουνά (και γενικότερα οι ορεινοί όγκοι της

Διαβάστε περισσότερα

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (Γραφεία Πώλησης Εκδόσεων) Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας ΤΓΝ 1040, ΑΘΗΝΑ Τηλ: (+30) 210 6551772 (+30) 210

Διαβάστε περισσότερα

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (Γραφεία Πώλησης Εκδόσεων) Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας ΤΓΝ 1040, ΑΘΗΝΑ Τηλ: (+30) 210 6551772 (+30) 210

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (GMDSS) ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΡΟΙ 1.1. Ορισμοί ΧΑΡΑΚΤHΡΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (Γραφεία Πώλησης Εκδόσεων) Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας ΤΓΝ 1040, ΑΘΗΝΑ Τηλ: (+30) 210 6551772 (+30) 210

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ. 2.64 6ωρο ή λιγότερο 1.17

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ. 2.64 6ωρο ή λιγότερο 1.17 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 00 ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ Ε ΟΜΕΝΑ SYNOP.7 µήνας/μσ ωρο Mεµονωµένες παράµετροι.7 µήνας/παράµετρο/μσ διαθέσιµες παρατηρήσεις ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ Α/Α ΠΡΟΪΟΝ ΤΙΜΗ( ) ΜΟΝΑ Α ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.6

Διαβάστε περισσότερα

«Πόντιση και επιχειρησιακή λειτουργία των πλωτήρων - Παρακολούθηση καλής λειτουργίας του δικτύου και στρατηγική των ποντίσεων σε Αιγαίο, Ιόνιο και

«Πόντιση και επιχειρησιακή λειτουργία των πλωτήρων - Παρακολούθηση καλής λειτουργίας του δικτύου και στρατηγική των ποντίσεων σε Αιγαίο, Ιόνιο και 3 η Συνάντηση μελών δικτύου «Ελληνική ΑΡΓΩ» «Πόντιση και επιχειρησιακή λειτουργία των πλωτήρων - Παρακολούθηση καλής λειτουργίας του δικτύου και στρατηγική των ποντίσεων σε Αιγαίο, Ιόνιο και Ανατολική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2001

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2001 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2001 Από τη Γενική Γραμματεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Μέγιστη θερµοκρασία. Ελάχιστη. Μέση. Υετός. Ηλιοφάνεια

Μέγιστη θερµοκρασία. Ελάχιστη. Μέση. Υετός. Ηλιοφάνεια Μέγιστη Ελάχιστη Μέση Υετός Ηλιοφάνεια Το Νοέµβρη επικράτησαν κυρίως Νοτίων διευθύνσεων άνεµοι, οι οποίοι µάλιστα το διήµερο -/ έφτασαν τοπικά τα δέκα () Μποφόρ, προκαλώντας προβλήµατα σε στεριά και θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας (Διάλεξη 9)

Αρχές Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας (Διάλεξη 9) ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, 76 7 ΑΘΗΝΑ Αρχές Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας Διάλεξη 9 Πέτρος Κατσαφάδος katsaf@hua.r Τμήμα Γεωγραφίας Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών 07 ΑΝΕΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορική πατρότητα του όρου «Μεσόγειος θάλασσα» ανήκει στους Λατίνους και μάλιστα περί τα μέσα του 3ου αιώνα που πρώτος ο Σολίνος τη ονομάζει

Η ιστορική πατρότητα του όρου «Μεσόγειος θάλασσα» ανήκει στους Λατίνους και μάλιστα περί τα μέσα του 3ου αιώνα που πρώτος ο Σολίνος τη ονομάζει Η ιστορική πατρότητα του όρου «Μεσόγειος θάλασσα» ανήκει στους Λατίνους και μάλιστα περί τα μέσα του 3ου αιώνα που πρώτος ο Σολίνος τη ονομάζει χαρακτηριστικά «Mare Mediterraneum» ως μεταξύ δύο ηπείρων

Διαβάστε περισσότερα

Για να περιγράψουμε την ατμοσφαιρική κατάσταση, χρησιμοποιούμε τις έννοιες: ΚΑΙΡΟΣ. και ΚΛΙΜΑ

Για να περιγράψουμε την ατμοσφαιρική κατάσταση, χρησιμοποιούμε τις έννοιες: ΚΑΙΡΟΣ. και ΚΛΙΜΑ Το κλίμα της Ευρώπης Το κλίμα της Ευρώπης Για να περιγράψουμε την ατμοσφαιρική κατάσταση, χρησιμοποιούμε τις έννοιες: ΚΑΙΡΟΣ και ΚΛΙΜΑ Καιρός: Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μια περιοχή, σε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2001

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2001 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά

Διαβάστε περισσότερα

Περί ανέμων & υδάτων Μια σύντομη προσέγγιση στη ναυτική μετεωρολογία και την πρόγνωση καιρού

Περί ανέμων & υδάτων Μια σύντομη προσέγγιση στη ναυτική μετεωρολογία και την πρόγνωση καιρού Περί ανέμων & υδάτων Μια σύντομη προσέγγιση στη ναυτική μετεωρολογία και την πρόγνωση καιρού 20.11.2007 Μια σύντομη προσέγγιση στη ναυτική μετεωρολογία και την πρόγνωση καιρού Του Μάκη Ματιάτου Η γεωγραφική

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 2.2: Συσχέτιση μετεωρολογικών παραμέτρων με τη μετεωρολογική παλίρροια - Τελικά Αποτελέσματα

Δράση 2.2: Συσχέτιση μετεωρολογικών παραμέτρων με τη μετεωρολογική παλίρροια - Τελικά Αποτελέσματα Δράση 2.2: Συσχέτιση μετεωρολογικών παραμέτρων με τη μετεωρολογική παλίρροια - Τελικά Αποτελέσματα OCE Group: Γ. Κρεστενίτης Γ. Ανδρουλιδάκης Κ. Κομπιάδου Χ. Μακρής Β. Μπαλτίκας Ν. Διαμαντή Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή θέσης ήλιου

Περιγραφή θέσης ήλιου Δομή παρουσίασης Περιγραφή θέσης ήλιου ύψος αζιμούθιο Ηλιακό Διάγραμμα Αποτύπωση τροχιάς ήλιου σε οριζόντιο επίπεδο ύψος αζιμούθιο Ηλιακό Διάγραμμα Μήνες Ώρες εαρινό ηλιοστάσιο ισημερίες χειμερινό ηλιοστάσιο

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα μας το κλίμα. Και οι παράγοντες που το επηρεάζουν.

Θέμα μας το κλίμα. Και οι παράγοντες που το επηρεάζουν. Θέμα μας το κλίμα. Και οι παράγοντες που το επηρεάζουν. 1 Που συμβαίνουν οι περισσότερες βροχοπτώσεις; Κυρίως στη θάλασσα. Και μάλιστα στο Ισημερινό. Είδαμε γιατί στο προηγούμενο μάθημα. Ρίξε μία ματιά.

Διαβάστε περισσότερα

Δορυφορικός Σταθμός της ΕΜΥ

Δορυφορικός Σταθμός της ΕΜΥ Δορυφορικός Σταθμός της ΕΜΥ Οι μετεωρολογικοί δορυφόροι πολικής τροχιάς πετούν σε σταθερό ύψος μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης, καταγράφοντας με πολύ μεγάλη ακρίβεια την δομή

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιο Σύστημα Ναυτιλιακού Κινδύνου και Ασφάλειας. Global Maritime Distress and Safety System

Παγκόσμιο Σύστημα Ναυτιλιακού Κινδύνου και Ασφάλειας. Global Maritime Distress and Safety System Παγκόσμιο Σύστημα Ναυτιλιακού Κινδύνου και Ασφάλειας Global Maritime Distress and Safety System Βασικά Χαρακτηριστικά Διεθνώς (IMO International Maritime Organization) συμφωνημένο σύνολο από διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη για την Ένταση και τη Διεύθυνση των Ανέμων στη Θαλάσσια Περιοχή της Μεσογείου.

Μελέτη για την Ένταση και τη Διεύθυνση των Ανέμων στη Θαλάσσια Περιοχή της Μεσογείου. Μελέτη για την Ένταση και τη Διεύθυνση των Ανέμων στη Θαλάσσια Περιοχή της Μεσογείου. Στο πλαίσιο του προγράμματος INTERRREG IIIb/WERMED (Weatherrouting dans la Méditerranée Occidentale) το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΙΟΥΛΙΟΣ 2001

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΙΟΥΛΙΟΣ 2001 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΖΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ Κωνσταντίνος Μέμος Καθηγητής Θαλάσσιας Υδραυλικής και Λιμενικών Έργων ΕΜΠ Ευχαριστίες Ι. Ψαράς, Πολ. Μηχ. ΕΜΠ, ΜΔΕ ΕΜΠ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κλιματική αλλαγή και συνέπειες στον αγροτικό τομέα

Κλιματική αλλαγή και συνέπειες στον αγροτικό τομέα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Περιφέρεια Κρήτης Ημερίδα: «Κλιματική Αλλαγή και Γεωργία» Ηράκλειο, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 Κλιματική αλλαγή και συνέπειες στον αγροτικό τομέα Μιχαήλ Σιούτας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΡΑΙΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

ΑΚΡΑΙΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ Άρτεμις Παπαπέτρου ΠΕ Μετεωρολόγος Τμηματάρχης Εφαρμογών Υδρομετεωρολογίας ΑΚΡΑΙΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Το κλίμα της Ελλάδος. Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Σ ε λ ί δ α 1

Το κλίμα της Ελλάδος. Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία Σ ε λ ί δ α 1 Το κλίμα της Ελλάδος Λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής της θέσης στη Μεσόγειο και του πλούσιου ανάγλυφου της, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από διάφορες κλιματικές ζώνες. Η Ελλάδα, συνολικής επιφάνειας 131.957

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Π ρόγνωση καιρού λέγεται η διαδικασία πρόβλεψης των ατµοσφαιρικών συνθηκών που πρόκειται να επικρατήσουν σε µια συγκεκριµένη περιοχή, για κάποια ορισµένη µελλοντική χρονική στιγµή ή περίοδο. Στην ουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET05: ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET05: ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης καταγράφει το ποσοστό των ανέργων στο σύνολο του ενεργού πληθυσμού ανά Περιφέρεια. Το επίπεδο ανεργίας αποτελεί βασική συνιστώσα της οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή προφορικού λόγου

Παραγωγή προφορικού λόγου Παραγωγή προφορικού λόγου Επίπεδο Β Τέταρτη διδακτική πρόταση Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: 30 λεπτά ενήλικοι μαθητές παραγωγή λόγου σε τυπικό ύφος Στρατηγικές: ομαδοποίηση λεξιλογίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΝΟΜΙΜΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (προσωρινά στοιχεία) ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2002 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤ. ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑΤ. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΛΤΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

39 40'13.8"N 20 51'27.4"E ή , καταχωρουνται στο gps ως

39 40'13.8N 20 51'27.4E ή , καταχωρουνται στο gps ως ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ,ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΝΟΙΩΝ &ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΕ GPS Το γεωγραφικό πλάτος (latitude) είναι ένα από τα δύο μεγέθη των γεωγραφικών συντεταγμένων με τα οποία προσδιορίζεται η θέση των διαφόρων τόπων και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ ''7'' ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ ''7'' ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ''7'' ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ''7'' ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΛΑΚΑ ΛΗΜΝΟΥ ΑΕΦ 7010 ΣΙΓΓΡΙ ΛΕΣΒΟΥ ΑΕΦ 7130 ΠΑΣΣΑΣ ΟΙΝΟΥΣΩΝ ΑΕΦ 7400 ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟ ΨΑΡΩΝ ΑΕΦ 7510 ΠΑΠΠΑΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας (Διάλεξη 10)

Αρχές Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας (Διάλεξη 10) ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 70, 176 71 ΑΘΗΝΑ Αρχές Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας (Διάλεξη 10) Πέτρος Κατσαφάδος pkatsaf@hua.gr Τμήμα Γεωγραφίας Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑ ΤΥΠΟ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑ ΤΥΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ - ΙΑΤΜΗΜΑΤIΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ «ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υ ΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ» ΑΝΑΛΥΣΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑ ΤΥΠΟ ΚΑΙΡΟΥ Κωνσταντίνα

Διαβάστε περισσότερα

Οι μόνιμοι κάτοικοι των ελληνικών θαλασσών

Οι μόνιμοι κάτοικοι των ελληνικών θαλασσών Οι μόνιμοι κάτοικοι των ελληνικών θαλασσών Στις ελληνικές θάλασσες ζουν μόνιμα 9 είδη θηλαστικών, ενώ άλλα 5 έχουν μόνο περιστασιακή παρουσία: Μόνιμοι κάτοικοι είναι η πτεροφάλαινα, ο φυσητήρας, ο ζιφιός,

Διαβάστε περισσότερα

Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και

Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και να καταγράψει τη διαμετακόμιση της Αφροδίτης κατά μήκος

Διαβάστε περισσότερα

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών

Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Λιμάνι Πατρών: Ολοκληρωμένος πολυτροπικός διάδρομος στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών Το λιμάνι της Πάτρας από τον 11 ο π.χ. αιώνα έχει συνδεθεί με την ιστορική ανάπτυξη της Πάτρας και της ευρύτερης περιφέρειας.

Διαβάστε περισσότερα

Ε λ Νίνιο (El Niño) ονοµάζεται το θερµό βόρειο θαλάσσιο ρεύµα που εµφανίζεται στις ακτές του Περού και του Ισηµερινού, αντικαθιστώντας το ψυχρό νότιο ρεύµα Humboldt. Με κλιµατικούς όρους αποτελει µέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 09-07-2015

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 09-07-2015 ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 09-07-2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ 2022/2005 NHΣΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΛΙΜΕΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΕΞΑΡΣΕΙΣ ΒΥΘΟΥ. 1016/2008 ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ. ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ. 1118/2009

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 1 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ Να γνωρίζεις τις έννοιες γεωγραφικό πλάτος, γεωγραφικό μήκος και πως αυτές εκφράζονται

ΜΑΘΗΜΑ 1 ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ Να γνωρίζεις τις έννοιες γεωγραφικό πλάτος, γεωγραφικό μήκος και πως αυτές εκφράζονται ΜΑΘΗΜΑ 1 Π. Γ Κ Ι Ν Η Σ 1. Να γνωρίζεις τις έννοιες γεωγραφικό πλάτος, γεωγραφικό μήκος και πως αυτές εκφράζονται 2. Να μπορείς να δώσεις την σχετική γεωγραφική θέση ενός τόπου χρησιμοποιώντας τους όρους

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ:"Διαδικασία Πιστοποίησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (A.K.AA-I.S.M.)" Εγκύκλιος I.S.M./003/09/95".

ΘΕΜΑ:Διαδικασία Πιστοποίησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Διεθνούς Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (A.K.AA-I.S.M.) Εγκύκλιος I.S.M./003/09/95. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΜΗΜΑ : I. S. Μ. Ταχ. Δ/νση : Κ. Παλαιολόγου 1 Ταχ. Κώδικας: 185 35 ΠΕΙΡΑΙΑΣ TELEX:212581 FAX : 41.37.997 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Ακραία Κλιματικά Φαινόμενα και Κλιματική Αλλαγή: Η περίπτωση της Ελλάδας

Ακραία Κλιματικά Φαινόμενα και Κλιματική Αλλαγή: Η περίπτωση της Ελλάδας Ακραία Κλιματικά Φαινόμενα και Κλιματική Αλλαγή: Η περίπτωση της Ελλάδας Χρήστος Σ. Ζερεφός Ακαδημαϊκός Μουσείο Κως, 20 Μαΐου Ακρόπολης, 2016 31 Οκτωβρίου 2018 Το πανόραμα των Αθηνών από των Λόφο των Νυμφών

Διαβάστε περισσότερα

Ναυτική Μετεωρολογία Για τους σπουδαστές του Εισαγωγικού κύκλου του ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων. Βιβλίο Ασκήσεων. Δρ. Νίκος Μαζαράκης Φυσικός - Μετεωρολόγος

Ναυτική Μετεωρολογία Για τους σπουδαστές του Εισαγωγικού κύκλου του ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων. Βιβλίο Ασκήσεων. Δρ. Νίκος Μαζαράκης Φυσικός - Μετεωρολόγος Ναυτική Μετεωρολογία Για τους σπουδαστές του Εισαγωγικού κύκλου του ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων Βιβλίο Ασκήσεων Δρ. Νίκος Μαζαράκης Φυσικός - Μετεωρολόγος Εισαγωγή Αγαπητοί σπουδαστές το παρών βιβλίο ασκήσεων περιέχει

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδου Μαριλένα Καμασιά Άννα Καμπουράκης Γιώργος Χαραλάμπους Σωκράτης

Γεωργιάδου Μαριλένα Καμασιά Άννα Καμπουράκης Γιώργος Χαραλάμπους Σωκράτης Συγγραφείς : Γεωργιάδου Μαριλένα Καμασιά Άννα Καμπουράκης Γιώργος Χαραλάμπους Σωκράτης Τι είναι το Τσουνάμί; tsu και nami κύμα του λιμανιού σειρά από ωκεάνια κυμάτα κατά τα οποία μετατοπίζονται μεγάλες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙΡΙΚΑ και ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ στην ΕΛΛΑΔΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙΡΙΚΑ και ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ στην ΕΛΛΑΔΑ Ε θ ν ι κ ή Μ ε τ ε ω ρ ο λ ο γ ι κ ή Υ π η ρ ε σ ί α Δ ι ε ύ θ υ ν σ η Κ λ ι μ α τ ο λ ο γ ί α ς - Ε φ α ρ μ ο γ ώ ν 2016 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙΡΙΚΑ και ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ στην ΕΛΛΑΔΑ Π α ρ α σ κ ε υ ή Β

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: Φεβρουάριος 2014

ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: Φεβρουάριος 2014 ΕΡΕΥΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: Φεβρουάριος 2014 Δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικά με το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (ιδιωτικής δημόσιας) για το

Διαβάστε περισσότερα

Ο άνεµος. Ατµοσφαιρική πίεση

Ο άνεµος. Ατµοσφαιρική πίεση Ο άνεµος είναι η κινητήρια δύναµη των ιστιοφόρων σκαφών. Τα χαρακτηριστικά του ανέµου όµως, µεταβάλλονται συνεχώς λίγο ή πολύ, αναγκάζοντάς µας να ταξιδεύουµε σε ένα στίβο που ποτέ δεν είναι ο ίδιος. Κάποιες

Διαβάστε περισσότερα

AΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ. www.anek.gr

AΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ. www.anek.gr AΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ 0 Ρ α ν τ ε β ο ύ S e e y o u σ τ ο o n π λ ο ί ο! b o a r d! Χάρτης δρομολογίων - Route map ΧΑΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Οι γραμμές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη SUPERFAST

Διαβάστε περισσότερα

«Οι επιπτώσεις της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία της Ελλάδος»

«Οι επιπτώσεις της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία της Ελλάδος» «Οι επιπτώσεις της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία της Ελλάδος» Χρήστος Σ. Ζερεφός Ακαδημαïκός Ακαδημία Αθηνών 28 Νοεμβρίου 2017 Χωρίς την παρουσία των αερίων

Διαβάστε περισσότερα

ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑ E ΕΞΑΜΗΝΟ

ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑ E ΕΞΑΜΗΝΟ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑ E ΕΞΑΜΗΝΟ Θαλάσσια ρεύματα και Ωκεάνια κυκλοφορία Οι θαλάσσιες μάζες δεν είναι σταθερές ΑΙΤΙΑ: Υπάρχει (αλληλ)επίδραση με την ατμόσφαιρα (π.χ., ο άνεμος ασκεί τριβή στην επιφάνεια της θάλασσας,

Διαβάστε περισσότερα

β. Το τρίγωνο που σχηματίζεται στην επιφάνεια της σφαίρας, του οποίου οι πλευρές αποτελούν τόξα μεγίστων κύκλων, ονομάζεται σφαιρικό τρίγωνο.

β. Το τρίγωνο που σχηματίζεται στην επιφάνεια της σφαίρας, του οποίου οι πλευρές αποτελούν τόξα μεγίστων κύκλων, ονομάζεται σφαιρικό τρίγωνο. ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α ) & ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β ) ΘΕΜΑ 1 ο ΤΕΤΑΡΤΗ 16/04/2014 - ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ II ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5) ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 1) Να χαρακτηρίσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕ4 : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΤΡΩΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΣΗ

ΠΕ4 : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΤΡΩΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΠΕ4 : ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΤΡΩΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΣΗ : Επίδραση της κλιματικής αλλαγής στη στάθμη και το κυματικό κλίμα των ελληνικών θαλασσών, στην τρωτότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ν έφη ονοµάζονται οι αιωρούµενοι ατµοσφαιρικοί σχηµατισµοί οι οποίοι αποτελούνται από υδροσταγόνες, παγοκρυστάλλους ή και από συνδυασµό υδροσταγόνων και παγοκρυστάλλων. Ουσιαστικά πρόκειται για το αποτέλεσµα

Διαβάστε περισσότερα

Μετεωρολογία. Ενότητες 8 και 9. Δρ. Πρόδρομος Ζάνης Αναπληρωτής Καθηγητής, Τομέας Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας, Α.Π.Θ.

Μετεωρολογία. Ενότητες 8 και 9. Δρ. Πρόδρομος Ζάνης Αναπληρωτής Καθηγητής, Τομέας Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας, Α.Π.Θ. Μετεωρολογία Ενότητες 8 και 9 Δρ. Πρόδρομος Ζάνης Αναπληρωτής Καθηγητής, Τομέας Μετεωρολογίας-Κλιματολογίας, Α.Π.Θ. Ενότητες 8 και 9: Αέριες μάζες, μέτωπα και βαρομετρικά συστήματα Χαρακτηριστικά και ταξινόμηση

Διαβάστε περισσότερα

Η Αφρική είναι η τρίτη σε μέγεθος ήπειρος του πλανήτη μας, μετά την Ασία και την Αμερική. Η έκτασή της είναι, χωρίς τα νησιά, 29,2 εκατομμύρια τετρ. χ

Η Αφρική είναι η τρίτη σε μέγεθος ήπειρος του πλανήτη μας, μετά την Ασία και την Αμερική. Η έκτασή της είναι, χωρίς τα νησιά, 29,2 εκατομμύρια τετρ. χ Β. Π. Γ. Π. Η Αφρική είναι η τρίτη σε μέγεθος ήπειρος του πλανήτη μας, μετά την Ασία και την Αμερική. Η έκτασή της είναι, χωρίς τα νησιά, 29,2 εκατομμύρια τετρ. χιλιόμετρα, ενώ με τα νησιά φτάνει τα 30,2

Διαβάστε περισσότερα

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (Γραφεία Πώλησης Εκδόσεων) Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας ΤΓΝ 1040, ΑΘΗΝΑ Τηλ: (+30) 210 6551772 (+30) 210

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Α.Ε.Ν ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Α.Ε.Ν ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Α.Ε.Ν ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ηµεροµηνία ανάληψης της εργασίας: Ηµεροµηνία παράδοσης της εργασίας: ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:... ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΠΟΥ ΑΣΤΗ:... Α.Γ.Μ: Α/Α Ονοµατεπώνυµο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΉ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ Ελένη Τζώρτζη Επιβλέποντες καθηγητές: Αναπ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙ ΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008

ΕΠΙ ΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ Σταδίου 24 105 64 Αθήνα Τηλ. 210-3312253, 210-3310022 Φαξ. 210-3312033 Email: itep@otenet.gr URL: http://www.itep.gr Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2008 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙ

Διαβάστε περισσότερα

Χαρτογράφηση της θαλάσσιας ρύπανσης λόγω των προσφυγικών ροών με τη χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων (UAV) το παράδειγμα της Λέσβου

Χαρτογράφηση της θαλάσσιας ρύπανσης λόγω των προσφυγικών ροών με τη χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων (UAV) το παράδειγμα της Λέσβου Χαρτογράφηση της θαλάσσιας ρύπανσης λόγω των προσφυγικών ροών με τη χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων (UAV) το παράδειγμα της Λέσβου Δρ Παπακωνσταντίνου Απόστολος apapak@geo.aegean.gr Μεταναστευτικές Ροές

Διαβάστε περισσότερα

Βόρειος Τομέας ος 4 ος ο-2ο τρίμηνο Κεντρικός Τομέας ος ο τρίμηνο 2014

Βόρειος Τομέας ος 4 ος ο-2ο τρίμηνο Κεντρικός Τομέας ος ο τρίμηνο 2014 Πίνακας 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΑΝΑ ΔΑΚ ΔΑΚ Ημέρες 1 Πληροφορίες από ΔΑΚ (Οκτώβριος 2018) 2 Μέγιστη συγκέντρωση 3 Αθήνα 1.451 2 ος 3 ος 2015 1ο τρίμηνο 2015 Βόρειος Τομέας 969 3 ος 4 ος 2016 1ο-2ο

Διαβάστε περισσότερα

7.1.3 Θαλάσσιοι Κυματισμοί (β)

7.1.3 Θαλάσσιοι Κυματισμοί (β) Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση Πρόγραμμα ια Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ: Σύγχρονες Εξελίξεις στις Θαλάσσιες Κατασκευές Α.Π.Θ. Πολυτεχνείο Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα

''Σεπτέμβριος 2015: οι ακραίες μέγιστες θερμοκρασίες στο 1ο δεκαήμερο και κλιματολογικά στοιχεία του μήνα''

''Σεπτέμβριος 2015: οι ακραίες μέγιστες θερμοκρασίες στο 1ο δεκαήμερο και κλιματολογικά στοιχεία του μήνα'' ''Σεπτέμβριος 2015: οι ακραίες μέγιστες θερμοκρασίες στο 1ο δεκαήμερο και κλιματολογικά στοιχεία του μήνα'' Ο Σεπτέμβριος ως μεταβατικός μήνας από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, ιδιαίτερα το πρώτο δεκαήμερο,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ "4 ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΟΛΠΟΙ ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ 4 ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΟΛΠΟΙ ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ "4 ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΟΛΠΟΙ ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ "4 ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΚΟΛΠΟΙ ΑΡΓΟΛΙΚΟΣ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΜΑΛΕΑΣ ΑΕΦ 4010 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΑΕΦ 4020 ΠΑΡΑΠΟΛΑ Ή ΜΠΕΛΛΟΠΟΥΛΑ ΑΕΦ 4050 ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΕΦ 4110

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟΜΕΑΣ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΜΑΚΡΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Εμμανουέλα Ιακωβίδου Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

H ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

H ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ H ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Αριθμητικές προσομοιώσεις των ατμοσφαιρικών συνθηκών σε πλέγμα υψηλής ανάλυσης, στην περιοχή της Ηπείρου. Σύστημα προειδοποίησης εμφάνισης ακραίων καιρικών

Διαβάστε περισσότερα

Το τσουνάμι είναι θαλάσσιο φαινόμενο, που δημιουργείται κατά την απότομη μετατόπιση μεγάλων ποσοτήτων νερού, σε ένα υδάτινο σχηματισμό, όπως ένας

Το τσουνάμι είναι θαλάσσιο φαινόμενο, που δημιουργείται κατά την απότομη μετατόπιση μεγάλων ποσοτήτων νερού, σε ένα υδάτινο σχηματισμό, όπως ένας Το τσουνάμι είναι θαλάσσιο φαινόμενο, που δημιουργείται κατά την απότομη μετατόπιση μεγάλων ποσοτήτων νερού, σε ένα υδάτινο σχηματισμό, όπως ένας ωκεανός, μια θάλασσα, μια λίμνη ή ένα φιόρδ. Τα τσουνάμι

Διαβάστε περισσότερα

Μέγιστη θερµοκρασία. Ελάχιστη. Μέση. Υετός

Μέγιστη θερµοκρασία. Ελάχιστη. Μέση. Υετός Μέγιστη Ελάχιστη Μέση Υετός Ηλιοφάνεια Ο Σεπτέµβρης µας έδωσε την πραγµατική εικόνα του Φθινοπώρου που είναι αρκετά σπάνια τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον για την Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Είχε σηµαντικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET15: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET15: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης εκτιμά στην αξία των εισαγωγών και εξαγωγών ανά Περιφέρεια από και προς τις χώρες της ΕΕ ή τρίτες χώρες, καθώς και τη σχέση των εξαγωγών ως προς

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιος και Ελληνικός Τουρισμός

Παγκόσμιος και Ελληνικός Τουρισμός ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ RESEARCH INSTITUTE FOR TOURISΜ Παγκόσμιος και Ελληνικός Τουρισμός I. Παγκόσμιος Τουρισμός Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Διαβάστε περισσότερα

iv. Παράκτια Γεωμορφολογία

iv. Παράκτια Γεωμορφολογία iv. Παράκτια Γεωμορφολογία Η παράκτια ζώνη περιλαμβάνει, τόσο το υποθαλάσσιο τμήμα της ακτής, μέχρι το βάθος όπου τα ιζήματα υπόκεινται σε περιορισμένη μεταφορά εξαιτίας της δράσης των κυμάτων, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

Μετεωρολογία Κλιματολογία (ΘΕΩΡΙΑ):

Μετεωρολογία Κλιματολογία (ΘΕΩΡΙΑ): Μετεωρολογία Κλιματολογία (ΘΕΩΡΙΑ): Μιχάλης Βραχνάκης Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας Σημειώσεις Μετεωρολογίας Κλιματολογίας Βύρων Τάντος Καθηγητής ΤΕΙ Σημειώσεις Μετεωρολογίας Κλιματολογίας ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΩΝ

ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΩΝ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΑΛΙΡΡΟΙΩΝ Σύντομος Οδηγός ΑΘΗΝΑ 2008 Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η Η Υδρογραφική Υπηρεσία διατηρεί δίκτυο μόνιμα εγκατεστημένων παλιρροιογράφων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑ Δομή Μαθήματος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑ Δομή Μαθήματος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑ Δομή Μαθήματος 1. Εισαγωγή στην Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία (Ε.Ω.) Έννοιες Ε.Ω., Εξέλιξη Ε.Ω, Οικονομικά μεγέθη, Εφαρμογές Ε.Ω Παραδείγματα 2. Η τεχνολογική συνιστώσα της Ε.Ω.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ / ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ / ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΧΥΟΥΣΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΛΟΙΩΝ / ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Διάταξη Έναρξη ισχύος Αφορά Ορίζει Όρια Ασφάλισης Απόφαση ΥΕΝ 3131.1/03/1999

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΟΣ ΨΥΧΡΟΥ ΚΙ ΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΥ ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αθήνα, 15 Απριλίου Αριθμ. Πρωτ.: 29324

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αθήνα, 15 Απριλίου Αριθμ. Πρωτ.: 29324 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Να σταλεί μόνο με e-mail ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Τ.Α. ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

«Η μεθοδολογία υπολογισμού του Ανέμου για τη δημιουργία βιώσιμων αιολικών πάρκων»

«Η μεθοδολογία υπολογισμού του Ανέμου για τη δημιουργία βιώσιμων αιολικών πάρκων» «Η μεθοδολογία υπολογισμού του Ανέμου για τη δημιουργία βιώσιμων αιολικών πάρκων» Συνέδριο TEE με θέμα: «Ενέργεια: Σημερινή εικόνα Σχεδιασμός Προοπτικές», Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL 8, 9 και 10 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα