ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ («Κ.Ε.Π.Ε.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ («Κ.Ε.Π.Ε."

Transcript

1 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ («Κ.Ε.Π.Ε.Υ») ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Ταµείο Αποζηµίωσης Επενδυτών πελατών Κ.Ε.Π.Ε.Υ.(«το Τ.Α.Ε») και λοιπών Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (οι «Ε.Π.Ε.Υ») που δεν είναι πιστωτικά ιδρύµατα, ιδρύεται δυνάµει του Περί Επενδυτικών Υπηρεσιών Νόµου του 2002 έως 2004 (ο «Νόµος»), ως νοµικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Η διοίκηση του Τ.Α.Ε., που συµπεριλαµβάνει τη διαχείριση και εκπροσώπησή του, ασκείται από πενταµελή ιαχειριστική Επιτροπή, η θητεία της οποίας είναι τριετής. Το Τ.Α.Ε., βάσει των περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας Ταµείου Αποζηµίωσης Επενδυτών Πελατών Κ.Ε.Π.Ε.Υ. Κανονισµών του 2004, δυνάµει των άρθρων 53(3), 55(4), 56(3), 58(2) και 72 του Νόµου, που δηµοσιεύτηκαν στην Επίσηµη Εφηµερίδα της ηµοκρατίας στις 30 Μαΐου 2004 και µέλη του είναι υποχρεωτικά όλες οι Κ.Ε.Π.Ε.Υ. και λοιπές Ε.Π.Ε.Υ., πλην των τραπεζών, που παρέχουν καλυπτόµενες υπηρεσίες στη ηµοκρατία. Υποχρεωτική είναι επίσης η συµµετοχή Ε.Π.Ε.Υ. που εδρεύουν σε τρίτη χώρα και διατηρούν υποκατάστηµα στη ηµοκρατία ή παρέχουν διασυνοριακώς επενδυτικές ή παρεπόµενες υπηρεσίες σ αυτήν, εφόσον στους καλυπτόµενους πελάτες τους στη ηµοκρατία δεν παρέχεται κάλυψη τουλάχιστον ισοδύναµη προς την προβλεπόµενη από τους Κανονισµούς. ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Καλυπτόµενες υπηρεσίες είναι οι επενδυτικές υπηρεσίες: 1. της λήψης και διαβίβασης για λογαριασµό τρίτων, εντολών για κατάρτιση συναλλαγών µε αντικείµενο ένα ή περισσότερα από τα χρηµατοοικονοµικά µέσα 1, της εκτέλεσης των εντολών που αναφέρονται στην πιο πάνω παράγραφο για λογαριασµό τρίτων, 2. της διαπραγµάτευσης και αγοραπωλησίας για ίδιο λογαριασµό χρηµατοοικονοµικών µέσων, 3. της διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων πελατών στο πλαίσιο εντολής των τελευταίων, εφόσον τα χαρτοφυλάκια συµπεριλαµβάνουν ένα ή περισσότερα χρηµατοοικονοµικά µέσα, και 4. της αναδοχής της έκδοσης ή της διάθεσης, ένος ή περισσοτέρων από τα χρηµατοοικονοµικά µέσα, καθώς επίσης, και η παρεπόµενη υπηρεσία, 5. της φύλαξης ή διοικητικής διαχείρισης ενός ή περισσότερων χρηµατοοικονοµικών µέσων.

2 ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ Καλυπτόµενοι πελάτες είναι οι πελάτες των µελών του Τ.Α.Ε., οι οποίοι δεν εµπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες επενδυτών : 1. Θεσµικοί και επαγγελµατίες επενδυτές που αναφέρονται πιο κάτω: (α) Ε.Π.Ε.Υ., (β) νοµικά πρόσωπα που είναι συνδεδεµένα µε το µέλος του Τ.Α.Ε. και γενικώς ανήκουν στον ίδιο όµιλο επιχειρήσεων µε αυτό, (γ) τράπεζες, (δ) συνεργατικά πιστωτικά ιδρύµατα, (ε) ασφαλιστικές εταιρείες, (στ) οργανισµοί συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες και οι εταιρείες διαχείρισής τους, (ζ) ιδρύµατα και ταµεία κοινωνικής ασφάλισης, (η) επενδυτές που έχουν χαρακτηρισθεί από το µέλος ως επαγγελµατίες κατόπιν αιτήµατος τους, σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στα άρθρα 14 και 15 του Κώδικα Επαγγελµατικής Συµπεριφοράς των Ε.Π.Ε.Υ. 2. Κράτη και υπερεθνικοί οργανισµοί. 3. Κεντρικές, οµοσπονδιακές, οµόσπονδες, επαρχιακές και τοπικές διοικητικές αρχές. 4. Επιχειρήσεις συνδεδεµένες 2 µε το µέλος του Τ.Α.Ε. 5. ιευθυντικά και διοικητικά στελέχη του µέλους του Τ.Α.Ε.. 6. Μέτοχοι του µέλους του Τ.Α.Ε., των οποίων η συµµετοχή άµεσα ή έµµεσα ανέρχεται σε τουλάχιστον 5% του µετοχικού κεφαλαίου του µέλους, ή εταίρους του ευθύνονται προσωπικά για τις υποχρεώσεις του µέλους του Τ.Α.Ε., καθώς και πρόσωπα υπεύθυνα για τη διενέργεια του προβλεπόµενου στο Νόµο οικονοµικού ελέγχου του µέλους του Τ.Α.Ε., όπως οι εγκεκριµένοι ελεγκτές του. 7. Επενδυτές που κατέχουν σε επιχειρήσεις συνδεδεµένες µε το µέλος του Τ.Α.Ε. και γενικώς του οµίλου στον οποίο ανήκει και το µέλος του Τ.Α.Ε., θέσεις ή ιδιότητες αντίστοιχες µε τις απαριθµούµενες στις αµέσως δύο προηγούµενες παραγράφους. 8. Συγγενείς µέχρι δευτέρου βαθµού και συζύγους των προσώπων που απαριθµούνται στις αµέσως τρεις προηγούµενες παραγράφους, καθώς και τρίτους που ενεργούν για λογαριασµό των προσώπων αυτών. 9. (α) Επενδυτές, η απαίτηση των οποίων απορρέει από συναλλαγές προσώπων τα οποία έχουν καταδικαστεί για ποινικό αδίκηµα δυνάµει των περί Συγκάλυψης, Έρευνας και ήµευσης Εσόδων από Ορισµένες Εγκληµατικές Πράξεις Νόµων του 1996 έως (β) Επενδυτές πελάτες µέλους του Τ.Α.Ε. οι οποίοι έχουν προξενήσει οικονοµικές δυσκολίες στο µέλος ή έχουν συµβάλει στην επιδείνωση της οικονοµικής του κατάστασης ή έχουν επωφεληθεί από τα γεγονότα αυτά.

3 10. Επενδυτές υπό µορφή εταιρείας, η οποία λόγω του µεγέθους της, δεν επιτρέπεται να συντάσσει συνοπτικό ισολογισµό σύµφωνα µε τον περί Εταιρειών Νόµο ή αντίστοιχο νόµο κράτους µέλους. Στις περιπτώσεις 5, 6, 7, και 8 το Τ.Α.Ε. αναστέλλει την καταβολή αποζηµιώσεως, ενηµερώνοντας σχετικά τους ενδιαφερόµενους, µέχρις ότου αποφανθεί τελεσίδικα, µε σχετική του απόφαση, ως προς το αν συντρέχει περίπτωση εφαρµογής τους. Επιπρόσθετα, εφόσον εκκρεµεί ποινική διαδικασία κατά πελάτη-αιτητή για νοµιµοποίηση εσόδων από παράνοµες πράξεις ή δραστηριότητες κατά τις διατάξεις των περί Συγκάλυψης, Έρευνας και ήµευσης Εσόδων από Ορισµένες Εγκληµατικές Πράξεις Νόµων του 1996 έως 2004, το Τ.Α.Ε. αναστέλλει την καταβολή της αποζηµίωσης έως ότου ολοκληρωθεί η υπόθεση. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ Τ.Α.Ε Σκοπός του Τ.Α.Ε. είναι η εξασφάλιση των απαιτήσεων των καλυπτοµένων πελατών έναντι των µελών του, µε καταβολή αποζηµίωσης για απαιτήσεις τους που απορρέουν από τις παρεχόµενες από τα µέλη του καλυπτόµενες υπηρεσίες, σε περίπτωση αδυναµίας µέλους του Τ.Α.Ε.: είτε να αποδώσει στους καλυπτόµενους πελάτες του κεφάλαια που τους οφείλει ή κεφάλαιά τους που βρίσκονται στην κατοχή του, άµεσα ή έµµεσα, στο πλαίσιο παροχής από αυτό στους εν λόγω πελάτες καλυπτόµενων υπηρεσιών, και τα οποία αυτοί ζήτησαν από το µέλος, ασκώντας σχετικό τους δικαίωµα είτε να παραδώσει στους καλυπτόµενους πελάτες χρηµατοοικονοµικά µέσα που τους ανήκουν, και τα οποία το µέλος του Τ.Α.Ε. κατέχει, διαχειρίζεται ή φυλάττει για λογαριασµό τους, συµπεριλαµβανοµένης της περίπτωσης που το µέλος έχει τη διοικητική διαχείριση των εν λόγω χρηµατοοικονοµικών µέσων. Για την καταβολή αποζηµίωσης απαιτείται η ύπαρξη βάσιµης απαίτησης του πελάτη κατά του µέλους του Τ.Α.Ε., η οποία απορρέει από καλυπτόµενη υπηρεσία που παρέσχε το µέλος του Τ.Α.Ε. προς τον εν λόγω πελάτη.

4 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ Η διαδικασία καταβολής αποζηµιώσεων από το Τ.Α.Ε., αρχίζει εφόσον συντρέχει µία τουλάχιστον από τις ακόλουθες προϋποθέσεις αποζηµίωσης: 1. η Εποπτική Αρχή διαπιστώνει µε απόφαση της ότι Ε.Π.Ε.Υ. µέλος του Τ.Α.Ε. δεν φαίνεται προς το παρόν ικανή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από απαιτήσεις επενδυτών πελατών, σε σχέση µε καλυπτόµενες υπηρεσίες, εφόσον η αδυναµία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων έχει άµεση σχέση µε την οικονοµική κατάσταση της Ε.Π.Ε.Υ., η οποία δεν προβλέπεται ότι θα βελτιωθεί στο προσεχές µέλλον, ή δικαστήριο, βασιζόµενο σε λόγους που έχουν άµεση σχέση µε την οικονοµική κατάσταση της Ε.Π.Ε.Υ., που είναι µέλος του Τ.Α.Ε., έχει εκδώσει απόφαση για την αναστολή της δυνατότητας των επενδυτών πελατών της Ε.Π.Ε.Υ. προς ικανοποίηση των απαιτήσεων τους έναντι της εν λόγω Ε.Π.Ε.Υ. Η συνδροµή της πρώτης προϋπόθεσης αποζηµίωσης τεκµαίρεται: είτε µε την υποβολή προς το Τ.Α.Ε. ή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έγγραφης δήλωσης από το ίδιο το µέλος αναφορικά µε την αδυναµία του για εκπλήρωση των υποχρεώσεών του προς τους πελάτες. είτε µε την κατάθεση από το µέλος αίτησης εκκαθάρισης µε βάση τον περί Εταιρειών Νόµο. είτε µε την ανάκληση ή αναστολή της άδειας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών του µέλους του Τ.Α.Ε. από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τη διαπίστωση ότι το µέλος του Τ.Α.Ε. δεν προβλέπεται στο προσεχές µέλλον να είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των πελατών του για λόγους που δεν οφείλονται σε προσωρινή έλλειψη ρευστότητας που είναι άµεσα αντιµετωπίσιµη. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφασίζει για τη συνδροµή της πρώτης προϋπόθεσης αποζηµίωσης, είτε αυτεπαγγέλτως, είτε κατόπιν αιτήµατος που υποβάλλει καλυπτόµενος πελάτης του µέλους του Τ.Α.Ε., το Τ.Α.Ε., ή άλλη αρµόδια εποπτική αρχή και οποιοσδήποτε άλλος έχει έννοµο συµφέρον. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύναται να ζητήσει από το µέλος του Τ.Α.Ε. να εκθέσει τις απόψεις του εντός σύντοµης προθεσµίας που του καθορίζει, και η οποία δεν µπορεί να είναι µικρότερη των τριών εργάσιµων ηµερών από την πρόσκληση για την έκθεση των απόψεών του. Επιπρόσθετα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύναται να παρατείνει µέχρι και τρεις µήνες την έκδοση της απόφασης της για την έναρξη της ιαδικασίας καταβολής αποζηµιώσεων από το Τ.Α.Ε., εφόσον δεν υφίσταται βεβαιότητα ως προς το αναστρέψιµο ή όχι, της αδυναµίας του µέλους του Τ.Α.Ε. να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και ιδίως, όταν η αδυναµία

5 οφείλεται κυρίως σε πρόβληµα ρευστότητας του µέλους του Τ.Α.Ε., το οποίο ευλόγως προσδοκάται ότι µπορεί να αντιµετωπισθεί. Μέλος του Τ.Α.Ε. δικαιούται να ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εκδώσει απόφαση για την παράταση της προθεσµίας, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους υποβάλλει το σχετικό αίτηµα. Στην περίπτωση παράτασης της έκδοσης απόφασης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύναται να απαγορεύσει στο εν λόγω µέλος του Τ.Α.Ε. τη διάθεση συγκεκριµένων περιουσιακών στοιχείων του, µε σκοπό τη διαφύλαξη των συµφερόντων των πελατών και των εν γένει δανειστών του ή να λάβει άλλα, κατά την κρίση της, πρόσφορα µέτρα για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Τη λήψη των παραπάνω µέτρων δύναται να ζητήσει και το ίδιο µέλος του Τ.Α.Ε. Όταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαπιστώσει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις έκδοσης της απόφασης της για έναρξη της διαδικασίας καταβολής αποζηµιώσεων από το Τ.Α.Ε., εκδίδει την απόφασή της και τη δηµοσιεύει στην Επίσηµη Εφηµερίδα της ηµοκρατίας, καθώς και στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑΛΥΠΤΟΜΕΝΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Εφόσον εκδοθεί απόφαση του δικαστηρίου ή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την έναρξη της διαδικασίας καταβολής αποζηµιώσεων, το Τ.Α.Ε. δηµοσιεύει, σε τουλάχιστον τρεις εφηµερίδες ευρείας παγκύπριας κυκλοφορίας, πρόσκληση προς τους καλυπτόµενους πελάτες για να προβάλλουν τις απαιτήσεις τους έναντι του µέλους του Τ.Α.Ε. από τις καλυπτόµενες υπηρεσίες, ορίζοντας τη διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων, την προθεσµία υποβολής τους και το περιεχόµενο τους. Η δηµοσίευση πρέπει να παρέχει τουλάχιστον τα ακόλουθα: (α) το όνοµα και τη διεύθυνση των κεντρικών γραφείων του µέλους του Τ.Α.Ε., ως προς το οποίο έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία αποζηµίωσης καλυπτόµενων πελατών µέσω του Τ.Α.Ε. (β) την προσπάθεια υποβολής αιτήσεων αποζηµίωσης, η οποία δεν µπορεί να είναι µικρότερη των πέντε µηνών, αλλά ούτε και µεγαλύτερη των εννέα µηνών από την τελευταία των δηµοσιεύσεων (γ) τον τρόπο και τη διεύθυνση υποβολής των αιτήσεων και (δ) τη διεύθυνση στην οποία οι επενδυτές δύνανται να πληροφορηθούν το ακριβές περιεχόµενο των υποβλητέων αιτήσεων, παραλαµβάνοντας σχετικό έντυπο που θέτει στη διάθεση τους το Τ.Α.Ε.. Η πιο πάνω δηµοσίευση καταχωρείται και παραµένει καταχωρηµένη στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χρηµατιστηρίου Αξιών Κύπρου και οποιουδήποτε ενδιαφερόµενου µέλους καθ όλη τη διάρκεια της προθεσµίας υποβολής αιτήσεων, χωρίς όµως να σηµαίνει ότι εάν δεν το πράξουν η διαδικασία ακυρώνεται. ύναται ωστόσο να επιβληθεί στον παραβάτη διοικητικό πρόστιµο.

6 Το Τ.Α.Ε., δύναται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, µε ανακοίνωση του να παρατείνει την προθεσµία υποβολής αιτήσεων αποζηµίωσης, για διάστηµα µέχρι τριών µηνών. Για τις περιπτώσεις όπου καλυπτόµενος πελάτης χωρίς δική του υπαιτιότητα, είτε δεν έλαβε γνώση της πρόσκλησης προς υποβολή αιτήσεων αποζηµίωσης, είτε δεν ήταν σε θέση να υποβάλει εµπρόθεσµα την αίτηση αυτή, η προθεσµία υποβολής αίτησης αποζηµίωσης ως προς αυτόν διακόπτεται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, απαιτείται πέραν των στοιχείων που αποτελούν το ελάχιστο περιεχόµενο της αίτησης, και υπεύθυνη δήλωση του αιτητή µε την οποία να εκθέτει το λόγο για τον οποίο δεν ήταν σε θέση να απαιτήσει εγκαίρως την αποζηµίωση, επισυνάπτοντας και τα απαραίτητα προς απόδειξη των ισχυρισµών του δικαιολογητικά. Λόγοι για τη διακοπή της προθεσµίας θεωρούνται οι ακόλουθοι: (α) αποδεδειγµένη απουσία του καλυπτόµενου πελάτη στο εξωτερικό για χρονικό διάστηµα που να περιλαµβάνει τουλάχιστον το ήµισυ της προθεσµίας υποβολής εµπρόθεσµης αίτησης (β) ασθένεια που βεβαιώνεται από γιατρό ότι συνιστά σοβαρό κώλυµα υποβολής αίτησης, για χρονικό διάστηµα που να περιλαµβάνει τουλάχιστον το ήµισυ της προθεσµίας υποβολής εµπρόθεσµης αίτησης ή (γ) παραµονή του σε σωφρονιστικό ίδρυµα για χρονικό διάστηµα που να περιλαµβάνει τουλάχιστον το ήµισυ της προθεσµίας υποβολής εµπρόθεσµης αίτησης. Η προθεσµία για τις περιπτώσεις που αναφέρονται πιο πάνω, επαναρχίζει από την ηµέρα που τερµατίζεται ο λόγος της διακοπής της. Ωστόσο καλυπτόµενος πελάτης, ως προς τον οποίο συντρέχει λόγος διακοπής της προθεσµίας, δεν δύναται να υποβάλει αίτηση αποζηµίωσης µετά την πάροδο οκτώ µηνών από την εκπνοή της προθεσµίας υποβολής αιτήσεων αποζηµίωσης που τίθεται στη δηµοσίευση. Τέλος, το Τ.Α.Ε. δεν αποζηµιώνει καλυπτόµενους πελάτες που υποβάλλουν αίτηση αποζηµίωσης, για απαιτήσεις τους κατά Ε.Π.Ε.Υ. η οποία διετέλεσε µέλος το Τ.Α.Ε., µετά την πάροδο ενός έτους από την απώλεια από την Ε.Π.Ε.Υ. της ιδιότητας του µέλους του Τ.Α.Ε. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Τ.Α.Ε. Οι αιτήσεις αποζηµίωσης καλυπτοµένων πελατών, µε τις οποίες προβάλλονται οι απαιτήσεις τους κατά του µέλους του Τ.Α.Ε., υποβάλλονται γραπτώς στο Τ.Α.Ε. και πρέπει να περιλαµβάνουν τα ακόλουθα : 1. το όνοµα του αιτητή 2. τη διεύθυνση, τον αριθµό τηλεφώνου και τηλεοµοιότυπου, καθώς και τυχόν ηλεκτρονική διεύθυνση του αιτητή 3. τον κωδικό πελάτη που είχε ο αιτητής στο µέλος του Τ.Α.Ε. 4. τα στοιχεία σύµβασης καλυπτοµένων υπηρεσιών µεταξύ του µέλους του Τ.Α.Ε. και του αιτητή 5. το είδος και ύψος των προβαλλοµένων απαιτήσεων του αιτητή και 6. παράθεση των στοιχείων από τα οποία προκύπτουν οι προβαλλόµενες απαιτήσεις του αιτητή και το ύψος τους.

7 Το Τ.Α.Ε. δύναται να ζητήσει και άλλα στοιχεία, που να περιέχονται στην αίτηση αποζηµίωσης, τα οποία και γνωστοποιεί µε δηµοσίευση του σε τουλάχιστον τρεις εφηµερίδες ευρείας παγκύπριας κυκλοφορίας, καθώς και στην Επίσηµη Εφηµερίδα της ηµοκρατίας. Θέτει δε στη διάθεση των επενδυτών, στα γραφεία του ή και στα γραφεία του µέλους του Τ.Α.Ε., κατάλογο των στοιχείων αυτών. ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ Το Τ.Α.Ε. ορίζει τουλάχιστον ένα εγκεκριµένο ελεγκτή και τουλάχιστον ένα δικηγόρο, µε γνώση σε θέµατα κεφαλαιαγοράς, οι οποίοι αφού ελέγξουν εάν πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις, αξιολογούν τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Τ.Α.Ε. και εισηγούνται στη ιαχειριστική Επιτροπή την αποδοχή τους εν όλω ή εν µέρει, ή την απόρριψη τους : 1. ο αιτητής ανήκει στην κατηγορία των καλυπτοµένων πελατών 2. η αίτηση υπεβλήθη εµπροθέσµως 3. οι απαιτήσεις δεν απορρέουν από συναλλαγές προσώπων, τα οποία έχουν καταδικαστεί για ποινικό αδίκηµα δυνάµει του περί Συγκάλυψης, Έρευνας και ήµευσης Εσόδων από Ορισµένες Εγκληµατικές Πράξεις Νόµων του 1996 έως 2004, και 4. πληρούνται οι προϋποθέσεις του Νόµου και των Κανονισµών για την έγκυρη υποβολή της αίτησης αποζηµίωσης. ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ Μετά την υποβολή των αιτήσεων και την αξιολόγησή τους και λαµβανοµένων υπόψη των εισηγήσεων των ατόµων που αναφέρονται πιο πάνω, η ιαχειριστική επιτροπή εξετάζει τις αιτήσεις και αποφασίζει, προσδιορίζοντας το ύψος της αποζηµίωσης που αναλογεί σε κάθε καλυπτόµενο πελάτη-αιτητή. Σε περίπτωση που ο αιτητής δεν πληροί τις προϋποθέσεις που αναφέρονται πιο πάνω, ή εάν κατά την κρίση της ιαχειριστικής Επιτροπής συντρέχει τουλάχιστον ένας από τους παρακάτω λόγους, η αίτηση απορρίπτεται: (α) ο αιτητής χρησιµοποίησε απατηλά µέσα προκειµένου να εξασφαλίσει την καταβολή αποζηµίωσης από το Τ.Α.Ε., ιδιαίτερα σε εάν υπέβαλε εν γνώσει του ψευδή στοιχεία (β) η ζηµία που υπέστη ο αιτητής απορρέει ουσιωδώς από συντρέχουσα αµέλεια ή πταίσµα του σε σχέση µε τη ζηµία που υπέστη ο ίδιος και τη γενεσιουργό της αιτία (γ) αν η απαίτηση απορρέει από συναλλαγές προσώπων τα οποία έχουν καταδικαστεί για ποινικό αδίκηµα δυνάµει των περί Συγκάλυψης, Έρευνας και ήµευσης Εσόδων από Ορισµένες Εγκληµατικές Πράξεις Νόµων του 1996 έως 2004 (δ) αν ο αιτητής είναι υπαίτιος για γεγονότα που αφορούν το µέλος του Τ.Α.Ε., ή του έχει προξενήσει οικονοµικές δυσκολίες ή έχει συµβάλει στην επιδείνωση της οικονοµικής του κατάστασης ή έχει επωφεληθεί από τα γεγονότα αυτά. Η ιαχειριστική Επιτροπή, διατηρεί το δικαίωµα, σε περίπτωση που καταβάλει αποζηµίωση σε καλυπτόµενο πελάτη και εκ των υστέρων διαπιστώσει ότι συνέτρεχε λόγος απόρριψης της αίτησής του, να απαιτήσει την επιστροφή της καταβληθείσας αποζηµίωσης.

8 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΥΨΟΥΣ ΚΑΤΑΒΛΗΤΕΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ Για την εξακρίβωση των απαιτήσεων αιτητή κατά του µέλους του Τ.Α.Ε., καθώς και τυχόν ανταπαιτήσεων του µέλους του Τ.Α.Ε. κατά του αιτητή, λαµβάνονται υπόψη τα βιβλία που τηρεί και τα στοιχεία που εκδίδει το µέλος του Τ.Α.Ε., καθώς και τα προσκοµιζόµενα από τον αιτητή δικαιολογητικά. Το ύψος της καταβαλλόµενης σε κάθε καλυπτόµενο πελάτη αποζηµίωσης, υπολογίζεται σύµφωνα µε τους νοµικούς και συµβατικούς όρους που διέπουν τη σχέση του καλυπτόµενου πελάτη, µε το µέλος του Τ.Α.Ε., τηρουµένων των κανόνων για συµψηφισµό που εφαρµόζονται για τον υπολογισµό των απαιτήσεων µεταξύ του καλυπτόµενου πελάτη και του µέλους του Τ.Α.Ε.. Η αποτίµηση των χρηµατοοικονοµικών µέσων που αφορούν στην αποζηµίωση στον καλυπτόµενο πελάτη, γίνεται µε βάση την αξία τους κατά την ηµέρα- (α) της δηµοσίευσης της δικαστικής απόφασης, για την αναστολή της δυνατότητας των επενδυτών πελατών της Ε.Π.Ε.Υ. προς ικανοποίηση των απαιτήσεων τους έναντι της εν λόγω Ε.Π.Ε.Υ., βασιζόµενο σε λόγους που έχουν άµεση σχέση µε την οικονοµική κατάσταση της Ε.Π.Ε.Υ. που είναι µέλος του Τ.Α.Ε. ή (β) της δηµοσίευσης της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι Ε.Π.Ε.Υ., που είναι µέλος του Τ.Α.Ε., δεν φαίνεται προς το παρόν ικανή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από απαιτήσεις επενδυτών πελατών, σε σχέση µε παρεχόµενες από αυτήν καλυπτόµενες υπηρεσίες, εφόσον η αδυναµία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων έχει άµεση σχέση µε την οικονοµική κατάσταση της Ε.Π.Ε.Υ., η οποία δεν προβλέπεται ότι θα βελτιωθεί στο προσεχές µέλλον. Ο υπολογισµός της καταβλητέας αποζηµίωσης προέρχεται από το άθροισµα του συνόλου των εξακριβωµένων απαιτήσεων του καλυπτόµενου πελάτη κατά του µέλους του Τ.Α.Ε., από όλες τις καλυπτόµενες υπηρεσίες που του παρείχε το µέλος και ανεξαρτήτως του αριθµού λογαριασµών των οποίων αυτός είναι δικαιούχος, του νοµίσµατος και του τόπου παροχής των υπηρεσιών αυτών. Εάν το προσδιοριζόµενο ποσό της απαίτησης υπερβαίνει το αντίστοιχο σε κυπριακές λίρες ποσό των είκοσι χιλιάδων Ευρώ ( ), στον αιτητή καταβάλλεται ως αποζηµίωση κατ αποκοπήν σε κυπριακές λίρες το ποσό των είκοσι χιλιάδων Ευρώ ( ). Για τον καθορισµό της ισοτιµίας της κυπριακής λίρας έναντι του Ευρώ, λαµβάνεται υπόψη η µέση ισοτιµία συναλλάγµατος, όπως καθορίζεται από την Κεντρική Τράπεζα, την ηµέρα κατά την οποία εκδίδεται:- (α) η απόφαση του δικαστηρίου για την αναστολή της δυνατότητας των επενδυτών πελατών της Ε.Π.Ε.Υ. προς ικανοποίηση των απαιτήσεων τους έναντι της εν λόγω Ε.Π.Ε.Υ., βασιζόµενο σε λόγους που έχουν άµεση σχέση µε την οικονοµική κατάσταση της Ε.Π.Ε.Υ., που είναι µέλος του Τ.Α.Ε. (β) η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την έναρξη της διαδικασίας καταβολής αποζηµιώσεων από το Τ.Α.Ε. για τις περιπτώσεις όπου Ε.Π.Ε.Υ., που είναι µέλος του Τ.Α.Ε., δεν φαίνεται προς το παρόν ικανή να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από αυτήν καλυπτόµενες υπηρεσίες, εφόσον η αδυναµία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων έχει άµεση σχέση µε την οικονοµική κατάσταση της Ε.Π.Ε.Υ., η οποία δεν προβλέπεται ότι θα βελτιωθεί στο προσεχές µέλλον.

9 Εφόσον µέλος του Τ.Α.Ε. παρέχει σε πελάτες του υπηρεσίες µέσω υποκαταστήµατος που βρίσκεται σε Τρίτη χώρα, το ύψος της ανώτατης καταβαλλόµενης αποζηµίωσης στους πελάτες του εν λόγω υποκαταστήµατος ανέρχεται, ανά πελάτη, κατ αποκοπή στο ποσό που καταβάλλει το τυχόν σύστηµα αποζηµίωσης επενδυτών που λειτουργεί στην εν λόγω Τρίτη χώρα, χωρίς όµως το ποσό αυτό να δύναται να υπερβαίνει το ποσό των είκοσι χιλιάδων Ευρώ ( ). Εάν στην Τρίτη χώρα δεν λειτουργεί σύστηµα αποζηµίωσης επενδυτών, το ποσό της ανώτατης καταβαλλόµενης αποζηµίωσης ανέρχεται ανά πελάτη του υποκαταστήµατος σε ποσό που αντιστοιχεί σε δύο χιλιάδες Λίρες Κύπρου (Λ.Κ.2.000). Το ποσό αυτό προσδιορίζεται στο νόµισµα της εν λόγω τρίτης χώρας κατά την έναρξη λειτουργίας του υποκαταστήµατος και αναπροσαρµόζεται την 1 η Ιανουαρίου κάθε δευτέρου ηµερολογιακού έτους, µετά το έτος κατά το οποίο έλαβε χώρα ο αµέσως προηγούµενος προσδιορισµός, µε βάση την µέση ισοτιµία συναλλάγµατος, όπως αυτή ορίζεται από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για το νόµισµα που αφορά την εν λόγω χώρα, κατά την 31 η εκεµβρίου του αµέσως προηγούµενου έτους. Σε περίπτωση κατά την οποία δικαιούχοι κοινού λογαριασµού µέλους του Τ.Α.Ε. είναι περισσότεροι καλυπτόµενοι πελάτες- 1. το ανώτατο ποσό που καταβάλλεται για όλους τους συνδικαιούχους του λογαριασµού ανέρχεται στο ποσό των είκοσι χιλιάδων Ευρώ ( ), ή κατά περίπτωση όπως επεξηγείται και πιο πάνω, σε δυο χιλιάδες λίρες Κύπρου (Λ.Κ.2.000) και 2. η αποζηµίωση προσδιορίζεται συνολικά για όλους τους συνδικαιούχους του κοινού λογαριασµού και επιµερίζεται µεταξύ τους, κατά τον τρόπο που προσδιορίζεται στην µεταξύ των συνδικαιούχων και του µέλους του Τ.Α.Ε. συµφωνία. ιαφορετικά, ελλείψει τέτοιας συµφωνίας, επιµερίζεται µεταξύ τους Ισοµερώς. Με το πέρας της αποτίµησης, το Τ.Α.Ε.- (α) εκδίδει πρακτικό στο οποίο αναγράφονται οι πελάτες του µέλους του Τ.Α.Ε., που είναι δικαιούχοι αποζηµίωσης, µε προσδιορισµό του χρηµατικού ποσού που δικαιούται ο καθένας. Το πρακτικό κοινοποιείται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στο µέλος του Τ.Α.Ε., εντός πέντε εργάσιµων ηµερών από την έκδοσή του και (β) ανακοινώνει σε κάθε επηρεαζόµενο πελάτη το πόρισµα του, το αργότερο εντός δέκα πέντε ηµερών από την έκδοση του πρακτικού της υποπαραγράφου (α), µε προσδιορισµό του συνολικού ποσού αποζηµίωσης που αυτός δικαιούται. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς διακρίβωση της τήρησης των διατάξεων της ισχύουσας στη ηµοκρατία νοµοθεσίας, κατά την εξέταση των αιτήσεων και τον υπολογισµό του ύψους της ανά καλυπτόµενο πελάτη αναλογούσας αποζηµίωσης, δύναται- 1. να ζητά πληροφορίες και στοιχεία από το Τ.Α.Ε., το µέλος του Τ.Α.Ε. και τον αιτητή 2. να διενεργεί οποιαδήποτε έρευνα απαιτείται, εφαρµόζοντας των περί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Σύσταση και Αρµοδιότητες) Νόµων του 2004 και 2002, όπως ισχύει. Ο αιτητής, στον οποίο ανακοινώνεται από το Τ.Α.Ε. το συνολικό ποσό αποζηµίωσης που δικαιούται, εφόσον διαφωνεί µε την απόφαση του Τ.Α.Ε., έχει δικαίωµα, εντός προθεσµίας δέκα ηµερών από την ανακοίνωση της απόφασης, να προσφύγει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αιτιολογώντας επαρκώς την προβαλλόµενη αξίωσή του. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εφόσον διαπιστώσει λάθη ή ανακρίβειες ως προς την αξιολόγηση από το Τ.Α.Ε. των αιτήσεων για καταβολή αποζηµίωσης και τον

10 προσδιορισµό της αναλογούσας σε αιτητή αποζηµίωσης, λαµβανοµένων υπόψη και των τυχόν υποµνηµάτων που υποβάλλονται σ αυτήν από αιτητές, δύναται να απαιτήσει από το Τ.Α.Ε. τη διόρθωση των καταβλητέων αποζηµιώσεων µε απόφαση της, που γνωστοποιείται στο Τ.Α.Ε. εντός προθεσµίας σαράντα πέντε ηµερών από την κοινοποίηση σ αυτήν του πρακτικού των δικαιούχων αποζηµίωσης. Το Τ.Α.Ε. υποχρεούται να καταβάλει σε κάθε καλυπτόµενο πελάτη αιτητή την αποζηµίωση που αποφασίζεται, εντός προθεσµίας τριών µηνών από την αποστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του πρακτικού των δικαιούχων αποζηµίωσης, το οποίο θα πρέπει να κοινοποιηθεί εντός πέντε εργάσιµων ηµερών από την έκδοσή του. Η καταβολή της αποζηµίωσης από το Τ.Α.Ε. γίνεται σε τραπεζικό λογαριασµό του καλυπτόµενου πελάτη-αιτητή, τον οποίο αυτός έχει υποδείξει εγγράφως στο Τ.Α.Ε.. Κάθε καταβαλλόµενη σε καλυπτόµενο πελάτη αποζηµίωση βαρύνει αρχικώς την περιουσία του Τ.Α.Ε. που αντιστοιχεί στις ατοµικές µερίδες των µελών του και στη συνέχεια τα περιουσιακά στοιχεία του σταθερού αποθεµατικού. Η καταβολή οποιασδήποτε αποζηµίωσης από το Τ.Α.Ε. συνεπάγεται αυτοδικαίως υποκατάσταση του Τ.Α.Ε. στα δικαιώµατα του αποζηµιωθέντος καλυπτόµενου πελάτη-αιτητή έναντι του µέλους του Τ.Α.Ε. για ποσό ίσο προς την καταβληθείσα σ αυτόν αποζηµίωση. ¹ Χρηµατοοικονοµικά µέσα είναι: Κινητές αξίες και µερίδια οργανισµών συλλογικών επενδύσεων Τίτλοι της χρηµαταγοράς Τίτλοι προθεσµιακών χρηµατοπιστωτικών συµβάσεων (futures) συµπεριλαµβανοµένων των ισοδύναµων τίτλων, που παρέχουν δικαίωµα εκκαθάρισης τοις µετρητοίς Προθεσµιακά συµβόλαια επιτοκίου (FRAs) Συµβάσεις συναλλαγής (swaps) µε αντικείµενο επιτόκιο ή συνάλλαγµα, καθώς και συµβάσεις ανταλλαγής συνδεόµενες µε µετοχές ή µε δείκτη µετοχών (equity swaps) ικαίωµα προαιρέσεως (options) για την απόκτηση ή διάθεση στο µέλλον οποιουδήποτε χρηµατοοικονοµικού µέσου, περιλαµβανοµένων των ισοδύναµων µέσων, που παρέχουν δικαίωµα εκκαθάρισης τοις µετρητοίς και ιδίως, δικαιώµατα προαιρέσεως επί συναλλάγµατος και επιτοκίων. ²Προκειµένου περί φυσικών προσώπων Κατά µαχητό τεκµήριο, συγγενείς µέχρι δευτέρου βαθµού εξ αίµατος και η σύζυγος, εκτός και εάν τα πρόσωπα αυτά αποδείξουν ότι ασκούν εντελώς διακριτική επαγγελµατική δραστηριότητα και κατέχουν τις µετοχές αυτές στο πλαίσιο αυτής τους της

11 δραστηριότητας, όπως δύναται να εξειδικεύεται µε Οδηγίες της Εποπτικής Αρχής Πρόσωπα, τα οποία κατά την κρίση της Εποπτικής Αρχής τελούν σε σχέση εξάρτησης ή έχουν κοινά σε ουσιώδη βαθµό συµφέροντα µε τα παραπάνω πρόσωπα Ελεγχόµενες από το φυσικό πρόσωπο ή τα συνδεδεµένα µε αυτό πρόσωπα, επιχειρήσεις, στις οποίες αυτά κατέχουν τουλάχιστον ποσοστό είκοσι τοις εκατόν (20%) του µετοχικού κεφαλαίου ή των δικαιωµάτων ψήφου. Προκειµένου περί νοµικών προσώπων, Οι συνδεδεµένες µε αυτά επιχειρήσεις, που ανήκουν στον ίσιο όµιλο, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία ελέγχουν, άµεσα ή έµµεσα, το ίδιο το νοµικό πρόσωπο ή µητρική του εταιρεία, κατέχοντα ποσοστό τουλάχιστον 20% του µετοχικού του κεφαλαίου ή των δικαιωµάτων ψήφου, καθώς και οι συνεργάτες αυτών κατά την έννοια των παραγράφων (β) και (γ) του εδαφίου (2) του άρθρου 17, των περί Τραπεζικών Εργασιών Νόµων του 1997 µέχρι 2000.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ («Κ.Ε.Π.Ε.Υ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ («Κ.Ε.Π.Ε.Υ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ («Κ.Ε.Π.Ε.Υ.») ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Ταµείο Αποζηµίωσης Επενδυτών πελατών Κ.Ε.Π.Ε.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

FxPro Financial Services Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών ( ΤΑΕ )

FxPro Financial Services Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών ( ΤΑΕ ) FxPro Financial Services Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών ( ΤΑΕ ) Περιεχόμενα Πεδίο εφαρμογής του Ταμείου Αποζημίωσης Επενδυτών... 3 Σκοπός του Ταμείου... 3 Διοίκηση του ΤΑΕ... 4 Καλυπτόμενοι Πελάτες...

Διαβάστε περισσότερα

Plus500CY Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών

Plus500CY Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών Plus500CY Ltd. Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών Ταμείο Αποζημίωσης Επενδυτών 1. Γενικά 1.1. Η Plus500CY Ltd (εφεξής, η Εταιρεία ) είναι μέλος του Ταμείου Αποζημίωσης Επενδυτών (Investor Compensation Fund,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Spotoption Exchange Limited Ltd, εφεξής καλούμενη «η Εταιρεία» είναι μέλος του Ταμείου Αποζημίωσης Επενδυτών («το Ταμείο»), πελατών Κυπριακών Εταιρειών Παροχής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Mάρτιος 2010 Σύστηµα Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδυτικών Υπηρεσιών Για την εφαρµογή και διαχείριση του Συστήµατος Καταθέσεων και Επενδυτικών Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΚΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ T.E.K.E. Ενηµερωθείτε πώς λειτουργεί και πώς σας καλύπτει. ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΤΕΚΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ T.E.K.E. Ενηµερωθείτε πώς λειτουργεί και πώς σας καλύπτει. ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΚΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ T.E.K.E. ΜΚΤ 9002/08-2012/5.500 801-11- 500900 210-366-9000 www.atticabank.gr Σε περισσότερα από 80 σηµεία σε όλη την Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΣΚΟΠΟΣ, ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΣΚΟΠΟΣ, ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ.4) ΤΟΥ 2003 ----------------- Κανονισµοί δυνάµει των άρθρων 53(3), 55(4), 56(3) και 72 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερµηνεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ Κ.Ε.Π.Ε.Υ. Κανονισμοί του 2004

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ Κ.Ε.Π.Ε.Υ. Κανονισμοί του 2004 ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ Κ.Ε.Π.Ε.Υ. Κανονισμοί του 2004 Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 53(3), 55(4), 56(3), 58(2) και 72 των περί Ε.Π.Ε.Υ. Νόμων του 2002 έως

Διαβάστε περισσότερα

5057 Κ.Δ.Π. 531/2004 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. 4) ΤΟΥ 2003

5057 Κ.Δ.Π. 531/2004 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. 4) ΤΟΥ 2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3853, 30.4.2004 5057 Κ.Δ.Π. 531/2004 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ. 4) ΤΟΥ 2003 Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 53 (3), 55(4),

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.ΕΎ.) ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ.4) ΤΟΥ 2003

ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.ΕΎ.) ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ.4) ΤΟΥ 2003 Ε.Ε. Παρ. III(I) 4984 Κ.Δ.Π. 530/2004 Αρ. 3853, 30.4.2004 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.ΕΎ.) ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ (ΑΡ.4) ΤΟΥ 2003 Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 53(3), 55(4),

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ 2004 Συνοπτικός τίτλος. 148(Ι) του 2002 214(Ι) του 2002 6(Ι) του 2003 86(Ι)του 2003 194(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα Εγγύησης Καταθέσεων & Επενδυτικών Υπηρεσιών

Σύστηµα Εγγύησης Καταθέσεων & Επενδυτικών Υπηρεσιών Σύστηµα Εγγύησης Καταθέσεων & Επενδυτικών Υπηρεσιών Βασικές πληροφορίες σχετικά µε την προστασία των καταθέσεων Οι καταθέσεις στην Alpha Bank καλύπτονται από το: ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες σχετικά με το αρμόδιο ταμείο αποζημίωσης επενδυτών

Πληροφορίες σχετικά με το αρμόδιο ταμείο αποζημίωσης επενδυτών Πληροφορίες σχετικά με το αρμόδιο ταμείο αποζημίωσης επενδυτών I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Nuntius Χρηματιστηριακές Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (η "Εταιρεία) είναι μέλος του Συνεγγυητικού Ταμείου

Διαβάστε περισσότερα

«Θεσμός εξασφάλισης των επενδυτών και υποστήριξης της αξιοπιστίας της αγοράς των επενδυτικών υπηρεσιών»

«Θεσμός εξασφάλισης των επενδυτών και υποστήριξης της αξιοπιστίας της αγοράς των επενδυτικών υπηρεσιών» «Θεσμός εξασφάλισης των επενδυτών και υποστήριξης της αξιοπιστίας της αγοράς των επενδυτικών υπηρεσιών» Μέλος του «Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών» Η προστασία των επενδυτών και

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 81 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 31,34,35,36 ΚΑΙ 39 ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ

Αριθμός 81 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 31,34,35,36 ΚΑΙ 39 ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε. Παρ. 111(1) 580 Κ.Δ.Π. 81/2005 Αρ. 3959, 25.2.2005 Αριθμός 81 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 31,34,35,36 ΚΑΙ 39 ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ Ι ΡΥΜΑΤΩΝ Το Κυπριακό Σχέδιο Προστασίας Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών και Άλλων Ιδρυµάτων To Σχέδιο Προστασίας Καταθέσεων και Εξυγίανσης

Διαβάστε περισσότερα

105(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

105(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 105(Ι)/2013 105(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΥΣ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Κατηγοριοποίησης Πελατών

Πολιτική Κατηγοριοποίησης Πελατών Πολιτική Κατηγοριοποίησης Πελατών Στο πλαίσιο της εφαρμογή των διατάξεων της Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Αγορές Χρηματοοικονομικών Μέσων (MiFID), όπως έχει ενσωματωθεί στο Ελληνικό δίκαιο σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα Ι - Υπόδειγμα ενημερωτικού δελτίου για τους καταθέτες

Παράρτημα Ι - Υπόδειγμα ενημερωτικού δελτίου για τους καταθέτες Παράρτημα Ι - Υπόδειγμα ενημερωτικού δελτίου για τους καταθέτες Βασικές πληροφορίες σχετικά με την προστασία των καταθέσεων Οι καταθέσεις στο (συμπληρώνεται η επωνυμία ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι N. 81(I)/2019 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΜΕΡΟΣ Ι Αριθµός 4708 Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 Ο περί της Παρεµπόδισης και Καταπολέµησης της Νοµιµοποίησης Εσόδων από

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Αριθμός 52(Ι) του 2017 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: 422 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 52(Ι)/2017 Αρ. 4603, 2.6.2017 Ο περί Kοινωνικών Ασφαλίσεων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2017 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3401, 7/4/2000 Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγοριοποίηση πελατών

Κατηγοριοποίηση πελατών Σελίδα 1 Κατηγοριοποίηση πελατών Η Εταιρία προβαίνει προέβη στην απαιτούμενη από το ν. 3606/2007 κατηγοριοποίηση του συνόλου των Πελατών της σε τρεις κατηγορίες. Ο ν. 3606/2007 ορίζει τρεις κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση 262/

Συνεδρίαση 262/ Συνεδρίαση 262/23.2.2018 Θέμα 3: Καταβολή αποζημίωσης σε δικαιούχους ασφαλίσεων ζωής υπό ασφαλιστική εκκαθάριση ασφαλιστικής επιχείρησης Κατάργηση της απόφασης ΕΠΑΘ 12/3/13.7.2011 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ,

Διαβάστε περισσότερα

Plus500CY Ltd. Εταιρικές Πληροφορίες

Plus500CY Ltd. Εταιρικές Πληροφορίες Plus500CY Ltd. Εταιρικές Πληροφορίες Εταιρικές Πληροφορίες 1. Η Εταιρεία 1.1. Η εταιρεία Plus500CY Ltd ( Εταιρεία ) εξουσιοδοτείται και εποπτευεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Cyprus Securities

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ Θεσµοί δυνάµει του άρθρου 53

ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1985 ΕΩΣ Θεσµοί δυνάµει του άρθρου 53 ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ Οι περί Συνεργατικών Εταιρειών (Σύσταση και Λειτουργία Σχεδίου Προστασίας Καταθέσεων) (Τροποποιητικοί) Θεσµοί του 2009, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συµβούλιο, δυνάµει του άρθρου 53 των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 2 / 435 / 12.7.2007 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ 2 / 435 / 12.7.2007 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 2 / 435 / 12.7.2007 τoυ ιοικητικού Συµβουλίου Θέµα: «ιαπραγµατεύσιµα Αµοιβαία Κεφάλαια» Αφού έλαβε υπόψη: ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 4 του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/2003

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3679, 31/1/2003 Ο ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- «Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ Περιεχόμενα 1. ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ... 3 1.1. ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ... 3 1.2. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ... 3 1.3. ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ... 4 2. ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ν. 83(Ι)/97 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3196 της 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1997 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ Ι Ο περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος τον 1997

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ 1. Εισαγωγή Η παρούσα Πολιτική Κατηγοριοποίησης Πελατών εφαρµόζεται στις εταιρείες του Οµίλου της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες κατά την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ερωτήσεις & Απαντήσεις που αφορούν τη Λειτουργία του Σχεδίου

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ερωτήσεις & Απαντήσεις που αφορούν τη Λειτουργία του Σχεδίου ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ερωτήσεις & Απαντήσεις που αφορούν τη Λειτουργία του Σχεδίου 1. Κάτω από ποιές προϋποθέσεις ενεργοποιείται το Σχέδιο Προστασίας Καταθέσεων; Το Σχέδιο Προστασίας Καταθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3016/2002

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3016/2002 ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3016/2002 «Για την εταιρική διακυβέρνηση, θέματα μισθολογίου και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α 110/17.05.2002), όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 26 παρ. 1 του Ν 3091/2002 (ΦΕΚ Α 330/24.12.2002),

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4216, 23/10/2009

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4216, 23/10/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ TON ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΝΟΜΟ Προοίμιο. ΕΕ: L 247, 21.9.2007, σ. 1. Για σκοπούς εναρμόνισης με τις παραγράφους 1, 2 και 3 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Πολιτική κατηγοριοποίησης πελατών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Πολιτική κατηγοριοποίησης πελατών ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Πολιτική κατηγοριοποίησης πελατών Η παρούσα Πολιτική Κατηγοριοποίησης Πελατών ισχύει για το σύνολο του Οµίλου της Τράπεζας Πειραιώς,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012

ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1985 ΜΕΧΡΙ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ 2012 Συνοπτικός τίτλος. 22 του 1985 68 του 1987 190 του 1989 8 του 1992 22(Ι) του 1992 140(Ι) του 1999 140(Ι) του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 4/461/24.1.2008 τoυ ιοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας Ανώνυμης Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.

ΑΠΟΦΑΣΗ 4/461/24.1.2008 τoυ ιοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας Ανώνυμης Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. ΑΠΟΦΑΣΗ 4/461/24.1.2008 τoυ ιοικητικού Συμβουλίου Θέμα: Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας λειτουργίας Ανώνυμης Εταιρίας Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. Λαμβάνοντας υπόψη: ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.

«Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΑΠΟΦΑΣΗ 2 «Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του Άρθρου 3.11

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4404, 9.9.2013 Ν. 108(Ι)/2013 108(Ι)/2013 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου σχετικά µε τον οριστικό χαρακτήρα του διακανονισµού και τη σύσταση ασφαλειών

Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου σχετικά µε τον οριστικό χαρακτήρα του διακανονισµού και τη σύσταση ασφαλειών Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου σχετικά µε τον οριστικό χαρακτήρα του διακανονισµού και τη σύσταση ασφαλειών /* COM/96/0193 ΤΕΛΙΚΟ - COD 96/0126 */ Επίσηµη Εφηµερίδα αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ Παράρτηµα 6 ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 12 ΚΑΙ 13 ΤΟΥ Ν. 3606/2007 Α. Για τους σκοπούς

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ IV ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

ΜΕΡΟΣ IV ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Μέρος IV Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών - του περί της Σύναψης Συµβάσεων (Προµήθειες, Έργα και Υπηρεσίες) Νόµου του 2003 {Ν.101(Ι)/2003} που σύµφωνα µε το άρθρο 94 του περί του Συντονισµού των ιαδικασιών

Διαβάστε περισσότερα

2311 Κ.Δ.Π. 365/2003

2311 Κ.Δ.Π. 365/2003 Συνοπτικός Η Επιτροπή ασκώντας τις εξουσίες που της παρέχουν το εδάφιο 3 του άρθρου 41 και το άρθρο 147 του περί των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων Ανοικτού Τύπου και περί Συναφών Θεμάτων Νόμου του 2002,

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα: Επίθετο: Όνομα Πατρός: Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ( ): Διεύθυνση Κατοικίας: Διεύθυνση Εργασίας: Διεύθυνση Αλληλογραφίας (αν διαφέρει):

Όνομα: Επίθετο: Όνομα Πατρός: Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο ( ): Διεύθυνση Κατοικίας: Διεύθυνση Εργασίας: Διεύθυνση Αλληλογραφίας (αν διαφέρει): ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ MIFID Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ Όνομα: Επίθετο: Όνομα Πατρός: Ημερ. Γεννήσεως: Επάγγελμα: Αρ. Ταυτότητας: Αρ. Διαβατηρίου και χώρα έκδοσης (για αλλοδαπούς): Οικογενειακή Αρ. εξαρτωμένων ατόμων:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3852, 30/4/2004 170 171 ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΥΠΟΣ Ι (άρθρο 37(3)) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Ονομασία Αμοιβαίου Κεφαλαίου και αριθμός της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /09/ Παροχή οδηγιών για την

ΠΟΛ /09/ Παροχή οδηγιών για την Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 70Β του Ν.2238/1994 «Κύρωση Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος» και την διαδικασία ενδικοφανούς προσφυγής στην Υπηρεσία Εσωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 25/4/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 161 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

α) των άρθρων 2, 55Α και 55Γ του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος,

α) των άρθρων 2, 55Α και 55Γ του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος, Θέμα: Κοινή απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με τους ειδικότερους όρους και προϋποθέσεις για την παροχή πίστωσης από τα πιστωτικά ιδρύματα για την αγορά κινητών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ)

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ) ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ) 1. Οι μετοχές διακρίνονται σε: (α) ονομαστικές και ανώνυμες (β) προνομιούχες και κοινές (γ) σε αυτές που ενσωματώνουν δικαίωμα ψήφου και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΑΠΟΦΑΣΗ 1 / 216 / 17.5.2001 του.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Θέµα: Ειδικός ιαπραγµατευτής στην Κύρια και Παράλληλη Αγορά του Χρηµατιστηρίου Αξιών Αθηνών. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ Αφού έλαβε υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ Η AXIA Ventures Group Ltd (η Εταιρία ) παρέχει με το παρόν έντυπο πληροφόρηση στους πελάτες της σχετικά με τις ρυθμίσεις που έχει θεσπίσει και εφαρμόζει, προκειμένου να διασφαλίσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 28/01/2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 43 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013 ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ Ο ΠΕΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2013 Προοίμιο. ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει εθνική ανάγκη διασφάλισης της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και αποφυγής οποιωνδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

"Άρθρο 24 Ν. 3601/2007 Συμμετοχές σε πιστωτικά ιδρύματα

Άρθρο 24 Ν. 3601/2007 Συμμετοχές σε πιστωτικά ιδρύματα "Άρθρο 24 Ν. 3601/2007 Συμμετοχές σε πιστωτικά ιδρύματα 1. α) Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο (στο εξής: "υποψήφιος αγοραστής"), το οποίο μεμονωμένα ή μέσω κοινής δράσης με άλλα πρόσωπα, υπό την έννοια του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ. Σύναψη σύμβασης παροχής πιστώσεων για χρηματιστηριακές συναλλαγές

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ. Σύναψη σύμβασης παροχής πιστώσεων για χρηματιστηριακές συναλλαγές 2650 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 510/2014 Αρ. 4831, 14.11.2014 Αριθμός 510 Παράγραφος 1 Παράγραφος 2 Παράγραφος 3 Παράγραφος 4 Παράγραφος 5 Παράγραφος 6 Παράγραφος 7 Παράγραφος 8 Παράγραφος 9 Παράγραφος 10

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 )

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 ) ΑΠΟΦΑΣΗ 2 «Επαγγελματική επάρκεια Εκκαθαριστικών Μελών ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 ) Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις της 2.10.7 της Ενότητας 2 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 3556/2007 ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 3556/2007 ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 3556/2007 ΠΕΡΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η διαδικασία γνωστοποίησης μεταβολών σημαντικών συμμετοχών από τα υπόχρεα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3626, 26/7/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3626, 26/7/2002 Ο ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (Ε.Π.Ε.Υ.) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 ΑΡΘΡΟ ΜΕΡΟΣ 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. 3. Έκταση εφαρμογής. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ΜΕΡΟΣ I ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΕΚΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΜΕΡΟΣ Ι - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΔΟΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΣΤΟYΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑΧΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΟ TARGET2- CY ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3823, 19/3/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3823, 19/3/2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Οδηγία 2002/47/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ Αθήνα, 31 εκεµβρίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ - /ΝΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚYΠΡΟY ΕYΡΩΣYΣΤΗΜΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚYΠΡΟY ΕYΡΩΣYΣΤΗΜΑ ΕYΡΩΣYΣΤΗΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ- ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Ε.Ε.) ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΣΤΑΘΕΙΣΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ.Ι(Ι), Αρ. 4349, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΙΣ

Ε.Ε. Παρ.Ι(Ι), Αρ. 4349, (Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΙΣ Αρ. 4349, 27.7.2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΟΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Οι Περί Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 1999 έως 2015

Οι Περί Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων Νόμοι του 1999 έως 2015 Ανεπίσημη Ενοποίηση των περί της Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2014 με τον περί της Ελευθεροποίησης του Επιτοκίου και Συναφών Θεμάτων Νόμος του 1999 («βασικός

Διαβάστε περισσότερα

(Άρθρα 1-11) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α.

(Άρθρα 1-11) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3016 / 2002 «Για την εταιρική διακυβέρνηση, θέματα μισθολογίου και άλλες διατάξεις,» (ΦΕΚ 110/17.05.2002), όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 26 του νόμου 3091/2002 (ΦΕΚ, 330/24.12.2002) (Άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4214, 24/7/2009 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΝΟΜΟ Για σκοπούς - ΕΕ.: L 247, 21.9.2007, σ. 1. εναρμόνισης με τα Άρθρα 5, 7 και 8 της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο «Οδηγία 2007/44/ΕΚ του

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο. Συνταξιοδοτική Κάλυψη Νέων Υπαλλήλων στον Κρατικό και Ευρύτερο ημόσιο Τομέα. 10 Μαΐου 2012

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο. Συνταξιοδοτική Κάλυψη Νέων Υπαλλήλων στον Κρατικό και Ευρύτερο ημόσιο Τομέα. 10 Μαΐου 2012 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Συνταξιοδοτική Κάλυψη Νέων Υπαλλήλων στον Κρατικό και Ευρύτερο ημόσιο Τομέα Η επόμενη μέρα 10 Μαΐου 2012 Ρυθμιστικό Πλαίσιο και Πρόσφατες Αλλαγές Παναγιώτης Γιάλλουρος Σύμβουλος,

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις. Καταθετών Επενδυτών. Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (TEKE)

Ερωτήσεις. Καταθετών Επενδυτών. Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (TEKE) Ερωτήσεις Καταθετών Επενδυτών Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (TEKE) 1 Περιεχόμενα Γενικές Ερωτήσεις... 4 1. Που να απευθυνθώ για πληροφορίες σχετικά με το ΤΕΚΕ;... 4 2. Ποιος είναι ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή Απόφαση Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Τράπεζας της Ελλάδος Θέµα: Καθορισµός ύλης εξετάσεων πιστοποίησης στελεχών της αγοράς. Το ιοικητικό Συµβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Απόφαση 6/443/6.9.2007)

Διαβάστε περισσότερα

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: «ΜΕΡΟΣ VIB

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: «ΜΕΡΟΣ VIB 704 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι) Ν. 80(Ι)/2017 Αρ. 4608, 30.6.2017 Ο περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσεως (Τροποποιητικός) Νόμος του 2017 εκδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

Ανεπίσημη ενοποίηση της Οδηγίας ΟΔ του 2012 και της Οδηγίας ΟΔ (Α) του 2012

Ανεπίσημη ενοποίηση της Οδηγίας ΟΔ του 2012 και της Οδηγίας ΟΔ (Α) του 2012 Κ.Δ.Π. 476/2012, Αρ.4608, 26.11.2012 Κ.Δ.Π. 540/2012, Αρ. 4615, 28.12.2012 Ανεπίσημη ενοποίηση της Οδηγίας ΟΔ 144-2007-04 του 2012 και της Οδηγίας ΟΔ 144-2007-04(Α) του 2012 ΟΔΗΓΙΑ ΟΔ144-2007-04 του 2012

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ Ρύθμιση Παλαιών Ληξιπρόθεσμων Οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2012 (μέχρι 75.000 ).

ΝΕΑ Ρύθμιση Παλαιών Ληξιπρόθεσμων Οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2012 (μέχρι 75.000 ). ΝΕΑ Ρύθμιση Παλαιών Ληξιπρόθεσμων Οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2012 (μέχρι 75.000 ). NOUSTAX Ποιες οφειλές ρυθμίζονται: Οι ληξιπρόθεσμες έως την 31.12.2012 οφειλές, που είναι βεβαιωμένες

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3578, 22/2/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3578, 22/2/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου για Τρίτο Παιδί Νόμος του 2002 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 8(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4117, 15/3/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ. Για σκοπούς εναρμόνισης:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4117, 15/3/2007 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ. Για σκοπούς εναρμόνισης: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟN ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟ Για σκοπούς εναρμόνισης: με το Παράρτημα Ι της πράξης της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο- Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 145, 30.4.2004, σ. 1. «Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 21/10/2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 4247 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. (συνταγείσα σύµφωνα µε το άρθρο 26 παρ. 2β του κ.ν. 2190/1920) Των µετόχων της Ανώνυµης Εταιρείας µε την επωνυµία «FLEXOPACK

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. (συνταγείσα σύµφωνα µε το άρθρο 26 παρ. 2β του κ.ν. 2190/1920) Των µετόχων της Ανώνυµης Εταιρείας µε την επωνυµία «FLEXOPACK Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η (συνταγείσα σύµφωνα µε το άρθρο 26 παρ. 2β του κ.ν. 2190/1920) Των µετόχων της Ανώνυµης Εταιρείας µε την επωνυµία «FLEXOPACK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ» και τον

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιθέα ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3

Καλλιθέα ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 20.04.2016 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3 Αριθμός απόφασης: 1534 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ)

ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ) ΝΟΜΟΣ 4305/14 - ΦΕΚ Α 237 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ) Άρθρο 54 Διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η Meals & More (εφεξής «Πάροχος») σας ενημερώνει, σύμφωνα με τον Κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ UNIVERSAL ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ Fund of funds ΜΙΚΤΟ (ΑΠΟΦΑΣΗ 690/ της Ε.Κ., ΦΕΚ , ΤΕΥΧΟΣ Β ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ UNIVERSAL ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ Fund of funds ΜΙΚΤΟ (ΑΠΟΦΑΣΗ 690/ της Ε.Κ., ΦΕΚ , ΤΕΥΧΟΣ Β ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1 ΠΕΙΡΑΙΩΣ UNIVERSAL ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ Fund of funds ΜΙΚΤΟ (ΑΠΟΦΑΣΗ 690/18.12.2006 της Ε.Κ., ΦΕΚ 1888 29.12.2006, ΤΕΥΧΟΣ Β ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Άρθρο 1 ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. Το Αµοιβαίο Κεφάλαιο µε την ονοµασία «ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 3742,

Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 3742, Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 3742, 25.7.2003 Ν. 118(Ι)/2003 Ν. 118(Ι)/2003 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ 2000 Η Βουλή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 01/11/2013 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Αριθμός απόφασης: 33 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176

Διαβάστε περισσότερα

Αρθρο 51. Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση

Αρθρο 51. Ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4305 Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, τροποποίηση του ν. 3448/2006 (Α 57), προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α. ΑΡ. Γ.Ε.ΜΗ. 322801000 (ΠΡΩΗΝ ΑΡ.Μ.Α.Ε. 12855/05/Β/86/35) ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της Εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3882, 2/7/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3882, 2/7/2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: Συνοπτικός τίτλος. 1. Ο παρών Νόμος θα αναφέρεται ως ο περί Ρύθμισης Φορολογικών Υποχρεώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3440, 23/10/2000

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3440, 23/10/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3440 της 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2000 ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΡΟΣ I Ο περί Εταιρειών (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΣΚΟΠΟΣ... 3 2. ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 3 3. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ... 3 4. ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΓΝΙΟ ΛΑΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ

ΠΑΙΓΝΙΟ ΛΑΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟ ΛΑΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ Σύμβαση Προσχώρησης Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ ΑΕ, δυνάμει του Ν.4183/2013 (Κύρωση της από 30.07.2013 Σύμβασης Παραχώρησης), έχει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Β2 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 4611/2019. Οι νέες αλλαγές στα εργασιακά. Από πότε ισχύουν

Ν. 4611/2019. Οι νέες αλλαγές στα εργασιακά. Από πότε ισχύουν Ν. 4611/2019. Οι νέες αλλαγές στα εργασιακά. Από πότε ισχύουν Ν. 4611/2019. Οι νέες αλλαγές στα εργασιακά. Από πότε ισχύουν Επιμέλεια : Μανώλης Αμαργιωτάκης Πηγή : ANACONDA ERGASIA Με το νόμο 4611/2019

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν περισσότερες από μία βεβαιωμένες μη

Διαβάστε περισσότερα

SEC/GovC/X/09/14b. 2. Ο βασικός νόµος τροποποιείται µε την, αµέσως µετά το άρθρο 30, προσθήκη του ακόλουθου νέου άρθρου 30Α:

SEC/GovC/X/09/14b. 2. Ο βασικός νόµος τροποποιείται µε την, αµέσως µετά το άρθρο 30, προσθήκη του ακόλουθου νέου άρθρου 30Α: SEC/GovC/X/09/14b ΝΟΜΟΣΧΕ ΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004 Συνοπτικός

Διαβάστε περισσότερα

«Επιτροπή Διαχείρισης Υπερημερίας και Κρίσεων»

«Επιτροπή Διαχείρισης Υπερημερίας και Κρίσεων» ΑΠΟΦΑΣΗ 8 «Επιτροπή Διαχείρισης Υπερημερίας και Κρίσεων» Κωδικοποιημένη μετά τις από 17.11.2014, 6.2.2015, 18.5.2015, 29.6.2015 και 28.8.2017 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις. Καταθετών Επενδυτών. Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων

Ερωτήσεις. Καταθετών Επενδυτών. Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων Ερωτήσεις Καταθετών Επενδυτών Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων 1 Περιεχόμενα Γενικές Ερωτήσεις... 4 1. Που να απευθυνθώ για πληροφορίες σχετικά με το ΤΕΚΕ;... 4 2. Ποιος είναι ο σκοπός του Ταμείου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 8 «Υπηρεσία κατάρτισης Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών Η.ΒΙ.Π. στην ΕΝ.Α»

ΑΠΟΦΑΣΗ 8 «Υπηρεσία κατάρτισης Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών Η.ΒΙ.Π. στην ΕΝ.Α» ΑΠΟΦΑΣΗ 8 «Υπηρεσία κατάρτισης Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών Η.ΒΙ.Π. στην ΕΝ.Α» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Συνεδρίαση 7-11-2013) Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις της Ενότητας 4 των

Διαβάστε περισσότερα

144(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2005

144(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2005 Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4359, 26.10.2012 144(Ι)/2012 Αρ. 4359, 26.10.2012 144(Ι)/2012 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2005 Προοίμιο. Για σκοπούς - Ε.Ε.: L

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3629, 9/8/2002 Ο περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμος του 2002, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα με το Άρθρο 52 του Συντάγματος. Αριθμός 167(Ι) του 2002 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) (Συνεδρίαση 281/ )

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΛ.Κ.Α.Τ.) (Συνεδρίαση 281/ ) ΑΠΟΦΑΣΗ 7 «Τεχνικά και διαδικαστικά θέματα για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 29 παρ. 7, 8 και 9 του ν. 4569/2018» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

'Αρθρο 3 : Προσωρινή δικαστική προστασία 1. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει προσωρινή δικαστική

'Αρθρο 3 : Προσωρινή δικαστική προστασία 1. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει προσωρινή δικαστική Ν. 2522/8-9-97 (ΦΕΚ-178 Α') : Δικαστική προστασία κατά το στάδιο που προηγείται της σύναψης συμβάσεως δημόσιων έργων, κρατικών προμηθειών και υπηρεσιών σύμφωνα με την οδηγία 89/665 ΕΟΚ 'Αρθρο 1 : Πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, ΑΠΟΦΑΣΗ

ΣΧΕΔΙΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 10-04-2018 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α6 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 213-1604537 ΦΑΞ

Διαβάστε περισσότερα