ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ"

Transcript

1 ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ Στη προσπάθειά µας να καταγράψουµε τα δικαιώµατα-παροχές των ατόµων που νοσούν από καρκίνο διαπιστώσαµε πως οι παροχές εντάσσονται συνήθως στην κατηγορία «άτοµα µε αναπηρία» χωρίς να υπάρχουν ειδικά σχεδιασµένα προγράµµατα παροχών για τις ανάγκες των ασθενών µε καρκίνο. Προσπαθήσαµε να συγκεντρώσουµε αυτές τις παροχές από Υπουργεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, ιαδικτυακούς τόπους ηµόσιων φορέων και να διασταυρώσουµε αυτές που είναι σήµερα σε ισχύ Επειδή συχνά οι παροχές διαφοροποιούνται ζητείστε ενηµέρωση από το γιατρό σας ή τις αρµόδιες υπηρεσίες για τις παροχές της δικής σας περίπτωσης. Εµείς θα συνεχίσουµε να καταγράφουµε τα δικαιώµατα και τις παροχές των ασθενών. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε λάθη ή παραλείψεις, µη διστάσετε να επικοινωνήσετε µαζί µας. Μετά τη δηµιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από την ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταµείων η πλειοψηφία των ασφαλισµένων ασθενών εξυπηρετείται από τον παραπάνω φορέα. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς µπορούν να απευθύνονται στη ιεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του ήµου (πρώην Πρόνοια), για έκδοση βιβλιαρίου.(αναφερόµαστε εκτενέστερα παρακάτω) Α. ικαιώµατα όλων των καρκινοπαθών Σύµφωνα µε το Νόµο 2071/92 ΦΕΚ 123/92 τ.α., 'Αρθρο Ο ασθενής έχει το δικαίωµα προσέγγισης στις υπηρεσίες του νοσοκοµείου, τις πλέον κατάλληλες για τη φύση της ασθένειάς του. 2. Ο ασθενής έχει το δικαίωµα της παροχής φροντίδας σε αυτόν µε τον οφειλόµενο σεβασµό στην ανθρώπινη αξιοπρέπειά του. Αυτή η φροντίδα περιλαµβάνει όχι µόνο την εν γένει άσκηση της ιατρικής και της νοσηλευτικής, αλλά και τις παραϊατρικές υπηρεσίες, την κατάλληλη διαµονή, την κατάλληλη µεταχείριση και την αποτελεσµατική διοικητική και τεχνική εξυπηρέτηση. 3. Ο ασθενής έχει το δικαίωµα να συγκατατεθεί ή να αρνηθεί κάθε γνωστική ή θεραπευτική πράξη που πρόκειται να διενεργηθεί σε αυτόν. Σε περίπτωση ασθενούς µε µερική ή πλήρη διανοητική ανικανότητα, η άσκηση αυτού του δικαιώµατος γίνεται από το πρόσωπο που κατά νόµο ενεργεί για λογαριασµό του. 4. Ο ασθενής δικαιούται να ζητήσει να πληροφορηθεί ό,τι αφορά στην κατάστασή του.

2 5. Το συµφέρον του ασθενούς είναι καθοριστικό και εξαρτάται από την πληρότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που του δίνονται. Η πληροφόρηση του ασθενούς πρέπει να του επιτρέπει να σχηµατίσει πλήρη εικόνα των ιατρικών, κοινωνικών και οικονοµικών παραµέτρων της κατάστασής του και να λαµβάνει αποφάσεις ο ίδιος ή να µετέχει στη λήψη αποφάσεων, που είναι δυνατόν να προδικάσουν τη µετέπειτα ζωή του. 6. Ο ασθενής ή ο εκπρόσωπός του σε περίπτωση εφαρµογής της παρ. 3, έχει το ικαίωµα να πληροφορηθεί, πλήρως και εκ των προτέρων, για τους κινδύνους που ενδέχεται να παρουσιασθούν ή να προκύψουν εξ αφορµής εφαρµογής σε αυτόν ασυνήθιστων ή πειραµατικών διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων. Η εφαρµογή των πράξεων αυτών στον ασθενή λαµβάνει χώρα µόνο ύστερα από συγκεκριµένη συγκατάθεση του ίδιου. Η συγκατάθεση αυτή µπορεί να ανακληθεί από τον ασθενή ανά πάσα στιγµή. 7. Ο ασθενής πρέπει να αισθάνεται τελείως ελεύθερος στην απόφαση του, να δεχθεί ή να απορρίψει, κάθε συνεργασία του µε σκοπό την έρευνα ή την εκπαίδευση. Η συγκατάθεσή του για τυχόν συµµετοχή του, είναι δικαίωµά του και µπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγµή. 8. Ο ασθενής έχει το δικαίωµα στο µέτρο και στις πραγµατικές συνθήκες που είναι δυνατόν, προστασίας της ιδιωτικής τους ζωής. Ο απόρρητος χαρακτήρας των πληροφοριών και του περιεχοµένου των εγγράφων που τον αφορούν, του φακέλου των ιατρικών σηµειώσεων και ευρηµάτων, πρέπει να είναι εγγυηµένος. 9. Ο ασθενής έχει το δικαίωµα του σεβασµού και της αναγνώρισης σε αυτόν των θρησκευτικών και ιδεολογικών του πεποιθήσεων. 10. Ο ασθενής έχει το δικαίωµα να παρουσιάσει ή να καταθέσει αρµοδίως διαµαρτυρίες και ενστάσεις και να λάβει πλήρη γνώση των επ' αυτών ενεργειών και αποτελεσµάτων. Β. ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ Β.1 Φάρµακα Αναλώσιµα -παραφαρµακευτικά Καλύπτεται το 100% της αξίας των φαρµάκων ΜΟΝΟ για την αντιµετώπιση της νόσου καθώς και των επιπλοκών από τη θεραπεία του καρκινώµατος. Για τις αναλώσιµες συσκευές χηµειοθεραπείας ανάλογα µε το θεραπευτικό σχήµα και µέχρι 5 το µήνα, µε κάλυψη της δαπάνης 100%. (Άρθρο 9 ΦΕΚ1233/ ) Παροχή ορθοπεδικών βοηθηµάτων (πατερίτσες) κάθε τρία χρόνια. Φυσιοθεραπείες Περούκα, λαρυγγόφωνο, τεχνητά µέλη, προθέσεις, διάφορα ορθοπεδικά είδη Σύµφωνα µε τα άρθρα 9 και 15 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 1233/ τ.β.) έχουν ενταχθεί στα χορηγούµενα είδη o «τεχνητός µαστός και ο «στηθόδεσµος», για τα οποία τα αποδοτέα ποσά διαµορφώνονται ως εξής: «ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΜΑΣΤΟΣ ή ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ» αποδοτέο ποσό #92,78# «ΣΤΗΘΟ ΕΣΜΟΣ» αποδίδεται µέχρι του ποσού των #53,61# Επί µαστεκτοµής χορηγούνται 1 τεµάχιο τεχνητού µαστού κάθε έτος και 2 στηθόδεσµοι.

3 Επί διπλής µαστεκτοµής χορηγούνται έως 2 τεµάχια τεχνητών µαστών ανά έτος και 2 στηθόδεσµοι, µε τα παραπάνω ποσά. Για τον «τεχνητό µαστό» δεν παρακρατείται ποσοστό συµµετοχής. Για το «στηθόδεσµο» παρακρατείται συµµετοχή του ασφ/νου σε ποσοστό 25%. Τα παραπάνω είδη χορηγούνται κατόπιν γνωµάτευσης µε αναγραφή της πάθησης από Θεραπευτή γιατρό ειδικότητας του ΕΟΠΥΥ ή Νοσηλευτικού Ιδρύµατος του ΕΣΥ ή Πανεπιστηµιακού Νοσ/µείου ή Στρατιωτικού Νοσ/µείου ή συµβεβληµένου ή ιδιώτη πιστοποιηµένου (µε χειρόγραφη συµπλήρωση στην σφραγίδα του ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ) και έγκριση Ελεγκτή του ΕΟΠΥΥ (σχετ. το µε αριθµ. Ι.ΠΑΡ/Φ.2/23699/ Γ.Ε.). Β.2 Αποκλειστική Νοσηλεύτρια Σε εξαιρετικά περιστατικά νοσηλείας ασφαλισµένων ασφαλιστικών οργανισµών σε κρατικά νοσοκοµεία για τα οποία απαιτούνται ιδιαίτερες φροντίδες, είναι δυνατή η αναγνώριση της δαπάνης για τη χρησιµοποίηση αποκλειστικής νοσηλεύτριας κατά τη διάρκεια της νύχτας και µέχρι οκτώ νύχτες. Η καταβαλλόµενη αµοιβή ορίζεται σε 32 για κάθε νύχτα τις καθηµερινές και σε 40 τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες και αποδίδεται µε την προσκόµιση γνωµάτευσης του ιευθυντή της Κλινικής νοσηλείας θεωρηµένη από τον ελεγκτή ιατρό του φορέα και το εξιτήριο. Το ποσό αυτό δύναται να αναπροσαρµόζεται µε απόφαση του.σ. του φορέα. (άρθρο 10 παράγρ.θ ΦΕΚ 1233/ ) Β.3 Μεταφορά ασθενούς α) Ασθενείς ασφαλισµένοι ασφαλιστικών οργανισµών, που εισήχθησαν ή αντιµετωπίστηκαν µε βραχεία νοσηλεία σε νοσηλευτική µονάδα εκτός του τόπου κατοικίας τους, δικαιούνται την αξία των εισιτηρίων µετάβασης και επιστροφής µε τα συγκοινωνιακά µέσα µαζικής µεταφοράς στις οικονοµικότερες θέσεις (λεωφορείο, τρένο, πλοίο), στις περιπτώσεις που η πάθησή τους δεν αντιµετωπίζεται στο κρατικό ή πανεπιστηµιακό νοσοκοµείο του τόπου κατοικίας τους. Ο ασφαλιστικός φορέας καλύπτει και τη δαπάνη συνοδού, εφόσον τούτο κρίνεται απαραίτητο, ύστερα από έγκριση του αρµόδιου υγειονοµικού οργάνου αυτού. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται το αντίτιµο των εισιτηρίων ως ανωτέρω. Για την καταβολή της δαπάνης απαιτείται: α) αιτιολογηµένη βεβαίωση του Κρατικού, πανεπιστηµιακού ή στρατιωτικού νοσοκοµείου του τόπου κατοικίας για την αδυναµία αντιµετώπισης της πάθησης στον τόπο αυτό, β) απόδειξη καταβολής του αντιτίµου των εισιτηρίων και γ) βεβαίωση της νοσηλευτικής µονάδας για τη νοσηλεία του ασθενούς.

4 Όταν υπάρχουν όλως εξαιρετικοί λόγοι πλήρως δικαιολογηµένοι, εγκρίνεται από το αρµόδιο υγειονοµικό όργανο του Οργανισµού η µετακίνηση µε ειδικά µεταφορικά µέσα (ταξί, αεροπλάνο). Στις περιπτώσεις αυτές αποδίδεται το αντίτιµο του εισιτηρίου επί µετακίνησης µε αεροπλάνο και η δαπάνη του ταξί βάσει χιλιοµετρικής απόστασης. (άρθρο 10 παράγρ.ι ΦΕΚ 1233 / ) Β.4 Νοσηλεία στο Εξωτερικό Η νοσηλεία στο εξωτερικό των ασφαλισµένων του Οργανισµού, εγκρίνεται µε δαπάνες του οικείου ταµείου ύστερα από έγκριση των Ειδικών Υγειονοµικών Επιτροπών Εξωτερικού και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται από τις εκάστοτε υπουργικές αποφάσεις περί νοσηλείας στο εξωτερικό, στις ακόλουθες περιπτώσεις: Α. Αν ο ασφαλισµένος πάσχει από σοβαρό νόσηµα, το οποίο δεν µπορεί να αντιµετωπισθεί στην Ελλάδα, είτε γιατί δεν υπάρχουν τα κατάλληλα επιστηµονικά µέσα,είτε γιατί δεν εφαρµόζεται η ειδική ιατρική µέθοδος διάγνωσης της θεραπείας που απαιτείται, είτε γιατί στη χώρα µας υπάρχει ελλιπής εµπειρία, και είναι γνωστό ότι η αντίστοιχη διάγνωση και θεραπεία γίνεται στο εξωτερικό και δεν αποτελεί πειραµατική µέθοδο. Β. Αν ο ασφαλισµένος πάσχει από σοβαρό νόσηµα το οποίο δεν µπορεί να αντιµετωπιστεί έγκαιρα στην Ελλάδα και η τυχόν καθυστέρηση της αντιµετώπισής του θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του. Στις ανωτέρω Α και Β περιπτώσεις και προκειµένου να γνωµατεύσουν οι αρµόδιες Ε.Υ.Ε.Ε, οι ασφαλισµένοι θα πρέπει να προσκοµίσουν γνωµάτευση ιευθυντή Κλινι κής, Κρατικού Νοσοκοµείου ή Πανεπιστηµιακής Κλινικής ή Στρατιωτικού Νοσοκοµείου, αντίστοιχης µε την πάθηση ειδικότητας όπου να περιγράφεται µε λεπτοµέρεια η πάθηση και γιατί αυτή δεν µπορεί να αντιµετωπιστεί στην Ελλάδα. Στις ανωτέρω περιπτώσεις, και για χώρες της Ε.Ε, η νοσηλεία του ασθενούς και προκειµένου για µεταµόσχευση και του δότη, εγκρίνεται για ηµόσια ή Πανεπιστηµιακά νοσοκοµεία ή φορείς ενταγµένους στο σύστηµα υγείας, µε βάση τα Κοινοτικά Έντυπα. Για νοσηλεία ασθενούς, άµεσα ή έµµεσα ασφαλισµένου σε ηµόσιο νοσοκοµείο ή σε ιδιωτική πτέρυγα ηµόσιου νοσοκοµείου ή σε αµιγώς Ιδιωτικό Νοσοκοµείο, όπου τα Κοινοτικά Έντυπα δεν γίνονται αποδεκτά, αποδίδεται η δαπάνη σύµφωνα µε τα προσκοµιζόµενα τιµολόγια, µε συµµετοχή του ασφαλισµένου κατά ποσοστό 10% επί της νοσηλείας, ανεξαρτήτως πάθησης. Για παιδιά έως 16 ετών, συµπληρωµένα, η συµµετοχή ανέρχεται σε ποσοστό 5% επί της νοσηλείας, ανεξαρτήτως πάθησης. Στην περίπτωση αυτή, το περιστατικό θα πρέπει να χρήζει άµεσης αντιµετώπισης, η οποία να προκύπτει από αιτιολογηµένη ιατρική γνωµάτευση του θεράποντος ιατρού, καθώς και από αιτιολογηµένη γνωµάτευση της ΕΥΕΕ.

5 Στην περίπτωση νοσηλείας σε Κρατικό Νοσοκοµείο ή σε ιδιωτική πτέρυγα Κρατικού Νοσοκοµείου ή σε αµιγές ιδιωτικό νοσοκοµείο, όπου τα Κοινοτικά Έντυπα δενγίνονται αποδεκτά, θα προσκοµίζεται βεβαίωση του Νοσοκοµείου που να το πιστοποιεί. Σε χώρες εκτός Ε.Ε (π.χ ΗΠΑ), η νοσηλεία εγκρίνεται µόνον στην περίπτωση που το περιστατικό δεν αντιµετωπίζεται σε Ευρωπαϊκή χώρα. Στην περίπτωση αυτή, η αναγκαιότητα της νοσηλείας σε χώρα εκτός Ε.Ε θα πρέπει να αιτιολογείται σαφώς, τόσο από την ιατρική γνωµάτευση όπου να αναφέρει ότι το περιστατικό δεν αντιµετωπίζεται στην Ευρώπη, τόσο και από την αρµόδια ειδική υγειονοµική επιτροπή (ΕΥΕΕ). Αν το περιστατικό, αντιµετωπίζεται στην Ευρώπη, αλλά ο ασφαλισµένος επιλέγει να µεταβεί για νοσηλεία σε άλλη µη Ευρωπαϊκή χώρα, τότε καλύπτεται µόνον το 30% στο σύνολο της δαπάνης (νοσηλεία, διαµονή, εισιτήρια). (άρθρο 11 ΦΕΚ 1233/ ) Β.5 Ποσοστό αναπηρίας ικαίωµα αναγνώρισης από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας. Ανάλογα µε το ποσοστό αναπηρίας αναγνωρίζεται δικαίωµα αναπηρικής σύνταξης. Β.6 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ Β.6.1 Χορήγηση κάρτας µετακινήσεων για τις χερσαίες συγκοινωνίες Ανεξάρτητα από το ταµείο που ανήκουν, άτοµα που τους έχει αναγνωρισθεί ποσοστό αναπηρίας 67% από το ΚΕΠΑ, δικαιούνται κάρτα µετακινήσεων για τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες. Προϋποθέσεις: Ως προϋπόθεση πέραν της γνωµάτευσης της Υγειονοµικής Επιτροπής υπάρχει και οικονοµικό κριτήριο το οποίο ισχύει για τις αστικές συγκοινωνίες και το οποίο αναµορφώνεται ανά έτος (π.χ. για το έτος 2012 το οικονοµικό κριτήριο είναι το οικογενειακό εισόδηµα έως ,το ατοµικό και αν υπάρχει και άλλο άτοµο στην οικογένεια µε αναπηρία 67% και άνω συν ). Εάν το οικογενειακό εισόδηµα ξεπερνά τις οι δικαιούχοι έχουν έκπτωση 50% στις αστικές µετακινήσεις.. Με την κάρτα αυτή οι δικαιούχοι µπορούν να µετακινηθούν δωρεάν µε αστικές συγκοινωνίες (µετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ, αστικά λεωφορεία) και στις υπεραστικές να έχουν έκπτωση 50% (ΟΣΕ, ΚΤΕΛ). Η κάρτα εκδίδεται κάθε χρόνο σε συγκεκριµένες ηµεροµηνίες. Απευθυνθείτε στα ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) της περιοχής σας, ζητήστε τον κατάλογο των δικαιολογητικών και τις ηµεροµηνίες κατάθεσης τους.

6 ικαιολογητικά για κάρτα Μετακινήσεων Βεβαίωση ποσοστού αναπηρίας (67% και άνω). Βεβαίωση απογραφής ΚΕΠ και από 1/9/2012 βεβαίωση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο (ισχύει µόνο για τους επιδοτούµενους από Πρόνοια) Εκκαθαριστικό του προηγούµενου χρόνου. Φωτοτυπία αστυνοµικής ταυτότητας. Υπεύθυνη δήλωση όπου αναφέρεται η διεύθυνση κατοικίας 2 φωτογραφίες. Βιβλιάριο ασθενείας. Β.6.2 Ακτοπλοϊκές µετακινήσεις Καθορίζεται ως υποχρέωση παροχής δηµόσιας υπηρεσίας που επιβάλλεται για την εξυπηρέτηση λόγων δηµοσίου συµφέροντος, η χορήγηση έκπτωσης 50% επί του ναύλου σε όλες τις θέσεις των πλοίων στα οποία εφαρµόζεται ο παρών νόµος στα άτοµα µειωµένης κινητικότητας µε ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, µε την επίδειξη σχετικής απόφασης της αρµόδιας υγειονοµικής επιτροπής της Νοµαρχιακής Αυτοδιοίκησης του τόπου κατοικίας τους (ΦΕΚ /10/2008). Επικοινωνήσαµε µε το Υπουργείο Εµπορικής Ναυτιλίας µε το Τµήµα Ναύλων όπου µας ενηµέρωσαν πως τα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων έχουν αντιταχθεί στο νόµο για εκπτώσεις στα εισιτήρια και συνήθως αρνούνται τις εκπτώσεις αυτές. Σ αυτές τις περιπτώσεις ο ασθενής µπορεί να ζητήσει βεβαίωση από το Κεντρικό Λιµεναρχείο και να απαιτήσει εκ νέου την έκπτωση,αυτό όµως δε σηµαίνει πως οι εταιρίες θα το δεχτούν. Β.6.3 Μείωση Φόρου Τα άτοµα που τους έχει αναγνωρισθεί το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, από το ΚΕΠΑ, µπορούν να έχουν µείωση στη απόδοση φόρου, προσκοµίζοντας την γνωµάτευση της Επιτροπής όταν υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση Β.6.4 Κάρτα πολιτισµού Με την κάρτα πολιτισµού διευκολύνεται η πρόσβαση σε ποικίλα πολιτιστικά δρώµενα. Η Κάρτα Πολιτισµού δίνει στον κάτοχό της το δικαίωµα για δωρεάν ή εκπτωτική είσοδο σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισµού (ΥΠ.ΠΟ). Συγκεκριµένα: Ελεύθερη είσοδο σε όλα τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Xώρους του Υπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού ωρεάν είσοδο ή είσοδο µε µειωµένο εισιτήριο σε άλλα µουσεία ωρεάν είσοδο ή είσοδο µε µειωµένο εισιτήριο σε σπήλαια της Ελλάδας ωρεάν είσοδο ή είσοδο µε µειωµένο εισιτήριο σε συναυλίες παραστάσεις της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και Θεσσαλονίκης, του Μεγάρου

7 Μουσικής Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, της Ορχήστρας των Χρωµάτων ωρεάν είσοδο ή είσοδο µε µειωµένο εισιτήριο σε πολλά θέατρα Είσοδο µε µειωµένο εισιτήριο στο δίκτυο δηµοτικών κινηµατογράφων του Υπουργείου Πολιτισµού και Τουρισµού και σε ιδιωτικούς κινηµατογράφους Έκπτωση σε βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα Eίσοδο µε µειωµένο εισιτήριο ή έκπτωση στην κατανάλωση σε µουσικές σκηνές Η αναλυτική λίστα των συνεργαζόµενων φορέων βρίσκεται στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Πολιτισµού. ικαιολογητικά Βεβαίωση ποσοστού αναπηρίας από ΚΕΠΑ (ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω). Φωτοτυπία της αστυνοµικής ταυτότητας. Μία φωτογραφία. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της περιοχής σας. Όλοι οι πολίτες για πληροφορίες σχετικές µε την κάρτα µπορούν να απευθύνονται στα Κ.Ε.Π. Β.6.5 Στρατιωτική θητεία Το παιδί ασθενής µε καρκίνο µπορεί να απαλλαγεί της στρατιωτικής του θητείας µετά από εξέτασή του από στρατιωτικούς γιατρούς. Το πρώτο παιδί γονιού-ασθενή µε καρκίνο και ανικανότητα προς εργασία (εξέταση από στρατιωτικούς γιατρούς), εφόσον υπάρχει και δεύτερο ανήλικο παιδί, δικαιούται µειωµένη θητεία.με ποσοστό αναπηρίας γονέα άνω του 67% δικαιούται µετάθεση πλησίον της κατοικίας του. Β.6.6 ηµόσιοι Υπάλληλοι Οι ασθενείς µε καρκίνο που εργάζονται στο ηµόσιο ή τον ευρύτερο ηµόσιο Τοµέα δικαιούνται για κάθε ηµερολογιακό έτος έξι (6) ηµέρες επιπλέον άδεια µετ αποδοχών (Ν. 2683/99, αρθρ. 50 2, Φ.Ε.Κ. 19Α) ΠΗΓΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ /ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ ΙΑ ΥΚΤΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ

8 Γ. ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ Σε κάθε Περιφέρεια υπάρχει η ιεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας (πρώην Πρόνοια) στην οποία µπορούν να απευθύνονται οι ανασφάλιστοι ασθενείς για την έκδοση βιβλιαρίου ανασφαλίστων αλλά και άλλες παροχές. Γ.1 Βιβλιάριο Ανασφαλίστων Τα δικαιολογητικά για την έκδοση του βιβλιαρίου ανασφαλίστων, σε όσους είναι ανασφάλιστοι, κατατίθενται στις κατά τόπους ιευθύνσεις Κοινωνικής Προστασίας που ανήκει ο/η κάθε ενδιαφερόµενος/ η. Προϋποθέσεις Να µην είναι ο/ η ενδιαφερόµενος/ η ασφαλισµένος σε άλλο ταµείο. Να είναι κάποιος άνεργος ή να αντιµετωπίζει, αποδεδειγµένα, πρόβληµα υγείας. ικαιολογητικά για την έκδοση βιβλιαρίου Φορολογική δήλωση (τελευταία) - (Το οικονοµικό κριτήριο αναµορφώνεται ανά έτος) Κάρτα ανεργίας Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης. Ιατρικές γνωµατεύσεις. Η ιεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας µπορεί να ζητήσει οποιοδήποτε άλλο έγγραφο κρίνει απαραίτητο.(ανά περίπτωση) Με το βιβλιάριο ανασφαλίστου δικαιούστε: ωρεάν ιατροφαρµακευτική κάλυψη και περίθαλψη που παρέχεται στα ηµόσια Νοσοκοµεία. Οι κάτοχοι του συγκεκριµένου βιβλιαρίου εάν χρειασθούν επιπλέον ιατρικά βοηθήµατα µετά την νοσηλεία τους ή µετά από οποιαδήποτε επέµβαση που θα υποβληθούν, το νοσοκοµείο είναι υποχρεωµένο να τα παρέχει δωρεάν σύµφωνα µε την εγκύκλιο «Περί φαρµακευτικής περίθαλψης κατόχων βιβλιαρίου οικονοµικής αδυναµίας», Αρ. Πρωτ.Υ4α/42905 Αθήνα 6/5/2003 του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πιο συγκεκριµένα, τα παραφαρµακευτικά προϊόντα, ιατρικά βοηθήµατα, οξυγόνο σε οποιαδήποτε µορφή κ.τ.λ. που απαιτούνται για την αποθεραπεία ή την συνέχιση της θεραπείας του ασθενούς, χορηγούνται από το Νοσοκοµείο όπου έχει νοσηλευτεί ο ασθενής µε βεβαίωση του ιευθυντή του Τµήµατος νοσηλείας του και έγκριση του διοικητή ή του Προέδρου του Νοσοκοµείου. Γ.2 Ναύλοι ακτοπλοϊκών πλοίων Έκπτωση 100% στην οικονοµική θέση. Μέχρι 10 άτοµα ανώτατο όριο κατά πλοίο και για κάθε δροµολογιακή γραµµή. Απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας

9 ανασφαλίστου, η Αστυνοµική ταυτότητα και Υπηρεσιακό σηµείωµα της Λιµενικής αρχής κατά περίπτωση.(άρθρο 5 Ν.6059/34 Α /71) Επικοινωνήσαµε µε το Υπουργείο Εµπορικής Ναυτιλίας µε το Τµήµα Ναύλων όπου µας ενηµέρωσαν πως τα πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων έχουν αντιταχθεί στο νόµο για εκπτώσεις στα εισιτήρια και συνήθως αρνούνται τις εκπτώσεις αυτές. Σ αυτές τις περιπτώσεις ο ασθενής µπορεί να ζητήσει βεβαίωση από το Κεντρικό Λιµεναρχείο και να απαιτήσει εκ νέου την έκπτωση,αυτό όµως δε σηµαίνει πως οι εταιρίες θα το δεχτούν. Από την ιεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας µπορείτε να λάβετε επίσης: Επίδοµα Βαριάς Αναπηρίας. Επίδοµα Έκτακτης Οικονοµικής Ενίσχυσης. Επίδοµα Παιδικής Προστασίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβετε τα παραπάνω είναι να έχετε γνωµάτευση από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, σύµφωνα µε το οποίο το ποσοστό αναπηρίας είναι 67% και άνω. Γ.3 Επίδοµα Βαριάς Αναπηρίας Σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία το επίδοµα αυτό δίδεται από την /νση Κοινωνικής Προστασίας σε όσα άτοµα, ανασφάλιστα ή έµµεσα ασφαλισµένα, έχουν διαγνωστεί µε αναπηρία τουλάχιστον 67% από το ΚΕΠΑ. Χρειάζεται µία σειρά δικαιολογητικών πέραν της γνωµάτευσης. Το επίδοµα αυτό καταβάλλεται ανά δίµηνο.(π.χ. Ιούνιος 2012 δίµηνο επίδοµα 616 ) Προϋποθέσεις Οι υποψήφιοι δικαιούχοι να πρέπει να ανήκουν σε µία από τις παρακάτω κατηγορίες: Έµµεσα ασφαλισµένοι σύζυγοι (από το σύζυγο που βρίσκεται εν ζωή) και δεν παίρνουν οικονοµική βοήθεια για την αναπηρία τους από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Εξαιρούνται οι έµµεσα ασφαλισµένοι σύζυγοι που λόγω θανάτου του συζύγου τους εισπράττουν τη σύνταξή του / της οπότε θεωρούνται άµεσα ασφαλισµένοι. Έµµεσα ασφαλισµένα παιδιά (προστατευόµενα µέλη) που δεν παίρνουν οικονοµική ενίσχυση για την αναπηρία τους µεγαλύτερη του ποσού του επιδόµατος βαριάς αναπηρίας. Παιδιά που παίρνουν σύνταξη λόγω του θανάτου του προστάτη γονέα, ποσό µικρότερο ή ίσο του επιδόµατος βαριάς αναπηρίας. Άµεσα ασφαλισµένοι που δεν έχουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση από το ταµείο τους. Εξαιρούνται αυτοί που λόγω οφειλών στα ταµεία τους δεν µπορούν να πάρουν σύνταξη. Ανασφάλιστοι, αυτοί που έχουν βιβλιάριο απορίας, (ιατροφαρµακευτική περίθαλψη από την Πρόνοια).

10 Το συγκεκριµένο επίδοµα δικαιούνται κατηγορίες ατόµων, οι οποίοι είναι Έλληνες πολίτες ή οµογενείς µε Ελληνική ταυτότητα. Γ.4 Επίδοµα έκτατης οικονοµικής ενίσχυσης Επίδοµα έκτακτης οικονοµικής ενίσχυσης που ανέρχεται στο ποσό των 300 (!) εφάπαξ για µια φορά τον χρόνο (για το εκάστοτε ισχύον ποσό να απευθύνεστε στα Γραφεία της Κοινωνικής Προστασίας.) Προϋποθέσεις Το επίδοµα αυτό δίδεται σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται οικονοµική δυσχέρεια ή υπάρχει ένα έκτακτο γεγονός σε συνάρτηση µε την οικονοµική δυσχέρεια. Εκτός της κοινωνικής έκθεσης και των άλλων δικαιολογητικών αναγκαία είναι η προσκόµιση από τον αιτούντα εγγράφων παραστατικών στοιχείων µε τα οποία να αποδεικνύεται σαφώς ο προβαλλόµενος λόγος για έκτακτη οικονοµική ενίσχυση. Επίσης κοινωνική έκθεση από άλλη υπηρεσία ή ΜΚΟ που µπορεί να έχει εξυπηρετηθεί ή εξυπηρετείται ο αιτών είναι τις περισσότερες φορές πολύ βοηθητική για µια θετική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση απευθυνθείτε στους Κοινωνικούς Λειτουργούς της ιεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας στην οποία ανήκετε. Γ.5 Επίδοµα παιδικής προστασίας Επίδοµα Παιδικής Προστασίας ανά ανήλικο (έως 16 ετών) τέκνο. Προϋποθέσεις Βασική προϋπόθεση είναι η οικονοµική κατάσταση. Υπάρχει δηλαδή οικονοµικό κριτήριο ώστε να δοθεί το επίδοµα. Το επίδοµα παιδικής προστασίας χορηγείται σε παιδιά µονογονεϊκών οικογενειών (απουσία πατέρα): ηλαδή σε παιδιά: Που γεννήθηκαν χωρίς γάµο των γονέων τους και δεν αναγνωρίστηκαν από τον πατέρα. Που γεννήθηκαν εκτός γάµου και αναγνωρίστηκαν από τον πατέρα. Που ο πατέρας δεν είναι εν ζωή. Που ο πατέρας έχει εγκαταλείψει την οικογένεια. Που ο πατέρας έχει αναγνωρισµένο ποσοστό αναπηρίας 67%. Που ο πατέρας υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Που ο πατέρας εκτίει ποινή φυλάκισης. Όταν το ζευγάρι των γονέων είναι σε διάσταση. Για να δικαιούνται το επίδοµα θα πρέπει τα παιδιά να είναι µικρότερα από 16 ετών. Το συγκεκριµένο επίδοµα µπορούν να το λάβουν και οι µετανάστες µε άδεια παραµονής και τηρώντας τις παραπάνω προϋποθέσεις. Επίσης µπορούν να το λαµβάνουν και οι πολιτικοί πρόσφυγες που έχουν πάρει άσυλο.

11 Γ.6 Επιδότηση ενοικίου (Επίδοµα Στεγαστικής Συνδροµής) Το συγκεκριµένο επίδοµα δίδεται ως επιδότηση ενοικίου µόνο σε όσους έχουν συµπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους και επιπλέον τηρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: Προϋποθέσεις: Άτοµα ή ζευγάρια οικονοµικά αδύνατα που ζουν µόνα τους και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες του Ο.Γ.Α. Για να λάβουν το επίδοµα θα πρέπει να: α) έχουν συµπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του, β) να µένουν µόνοι χωρίς τα παιδιά τους, γ) να µην έχουν άλλο εισόδηµα που να προέρχεται από κάποια σύνταξη ή από εργασία ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή (εκτός από την σύνταξη του ΟΓΑ και το Επίδοµα Βαριάς Αναπηρίας) δ) και να υπάρχει µισθωτήριο συµφωνητικό µεταξύ ηλικιωµένου και ιδιοκτήτη, θεωρηµένο από την εφορία. Για να λάβετε το επίδοµα χρειάζεται να κάνετε αίτηση και να καταθέσετε τα σχετικά δικαιολογητικά στο αρµόδιο γραφείο της Κοινωνικής Προστασίας. Για την έγκρισή του χρειάζεται και η σύνταξη κοινωνικής έκθεσης από Κοινωνικό Λειτουργό της Πρόνοιας. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για ενηµέρωση για το ποια είναι τα δικαιολογητικά που χρειάζονται κατά περίπτωση χρειάζεται να απευθυνθείτε στο αρµόδιο γραφείο της ιεύθυνσης που ανήκετε. Γ.7 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ Είναι οι ίδιες που αναφέρονται παραπάνω και για τους ασφαλισµένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΘΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (ΚΕ.Π.Α) ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ (ένα αντίγραφο να δώσετε στον γιατρό που θα σας παραπέµψει στην επιτροπή) Από 1η Σεπτεµβρίου 2011 στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δηµιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), υπαγόµενο στη ιεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της ιοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονοµικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισµό του βαθµού αναπηρίας των ασφαλισµένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συµπεριλαµβανοµένου του ηµοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.οι Υγειονοµικές Επιτροπές προσδιορίζουν τα ποσοστά µε τα οριζόµενα στον Κανονισµό

12 Εκτίµησης Βαθµού Αναπηρίας (Κ.Ε.Β.Α.), όπως ισχύει κάθε φορά..(ν.3863/2010 αρθ.6). Προκειµένου να κατατεθεί η αίτηση για αξιολόγηση και καθορισµό του βαθµού αναπηρίας, πρέπει να προσκοµισθούν υποχρεωτικά τα ακόλουθα δικαιολογητικά: Φωτοαντίγραφο αστυνοµικής ταυτότητας ή διαβατηρίου(επικυρωµένα). Για τους υπηκόους τρίτων χωρών οι οποίοι κατοικούν στην Ελλάδα, διαβατήριο και άδεια παραµονής σε ισχύ την ηµεροµηνία κατάθεσης της αίτησης ή βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας παραµονής. Βιβλιάριο ασθενείας του φορέα ασφάλισης (ισχύει µόνο για ασφαλισµένους) ή βιβλιάριο απορίας σε ισχύ. Αριθµό ΑΜΚΑ ή κάρτα ευρωπαίου ασφαλισµένου. Παραπεµπτικό του φορέα ασφάλισης όταν πρόκειται για αίτηµα συνταξιοδότησης ή παράτασης σύνταξης ή οποιοδήποτε επίδοµα το οποίο χορηγείται από το φορέα. Παράβολο είσπραξης αξίας 46,14 ευρώ από τις Οικονοµικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (στην περίπτωση που δεν υπάρχει παραπεµπτικό από φορέα) ή σε περιπτώσεις προσφυγής ασφαλισµένων σε ΒΥΕ. Άποροι οι οποίοι αιτούνται παροχές από την Πρόνοια δεν προσκοµίζουν παράβολο είσπραξης. Εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο (σε περίπτωση κατάθεσης της αίτησης από εκπρόσωπο) ή σε περίπτωση αδυναµίας παροχής εξουσιοδότησης ή πληρεξουσίου, απόφαση ορισµού δικαστικού συµπαραστάτη ή οποιοδήποτε νόµιµο έγγραφο. ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. Γνωµάτευση του θεράποντος-παραπέµποντος ιατρού η οποία θα είναι θεωρηµένη µε το γνήσιο της υπογραφής του. Αντίγραφο γνωµάτευσης σε καµµία περίπτωση δε θα γίνεται δεκτό. Τα ακριβή στοιχεία του παραπέµποντος ιατρού δηλαδή ονοµατεπώνυµο ΑΜ ΤΣΑΥ, Α.Μ.Κ.Α., Ιατρικός Σύλλογος,Ειδικότητα, Φορέας εργασίας ιατρού (ιδιώτης, Ε.Σ.Υ, ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ), τηλέφωνο, FAX, , θα αναφέρονται αναλυτικά στο τέλος της ιατρικής έκθεσης. Στην ανωτέρω γνωµάτευση θα εµπεριέχονται όλες οι παθήσεις για τις οποίες πρέπει να εξεταστεί ο αιτών από την Υγειονοµική Επιτροπή. Επίσης θα πρέπει να αναφέρεται η φαρµακευτική ή άλλη αγωγή στην οποία τυχόν υποβάλλεται ο ασθενής. 2. Οι παθήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται και να τεκµηριώνονται από ιατρικές εξετάσεις, ακτινογραφίες µε τα πορίσµατά τους, αξονικές τοµογραφίες, MRI, βιοψίες, ΗΜΓ, triplex, ΗΚΓ,κλπ. Αντίγραφα ιατρικών εξετάσεων ή παλαιότερης χρονολογίας εργαστηριακές εξετάσεις των οποίων τα στοιχεία κρίνεται πως θα συµβάλλουν στην ορθή κρίση της επιτροπής,(π.χ. βιοψίες) γίνονται επίσης δεκτά. Αν πρόκειται για ασθενή που έχει νοσηλευθεί,αναγράφεται ο αριθµός του εξιτηρίου Νοσηλείας κλινικής ή νοσοκοµείου.

13 Υπεύθυνη ήλωση του Ν.1599/86 µε επικυρωµένο το γνήσιο της υπογραφής του βεβαιώσαντος ιατρού για τους λόγους που καθιστούν αδύνατη την µετακίνηση του προς εξέταση ασθενούς. εν απαιτείται η Υ εάν αναγράφεται η αδυναµία προσέλευσης στη βασική ιατρική γνωµάτευση ή στο πιστοποιητικό νοσηλείας. Οι ασθενείς που δεν µπορούν να µετακινηθούν εξ αιτίας σοβαρών κινητικών ή άλλων προβληµάτων καταθέτουν µε µέριµνα άλλου ατόµου του περιβάλλοντός τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται και αξιολογούνται από τις Υγειονοµικές Επιτροπές του ΚΕ.Π.Α µε διαδικασία που θα ορίζεται από τη ιεύθυνση Αναπηρίας και που θα είναι εξατοµικευµένη για την κάθε περίπτωση που θα εγγυάται τον σεβασµό στον πολίτη αφ ενός και αφ ετέρου την αξιοπιστία του αποτελέσµατος. Εφόσον συγκεντρωθούν όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά(διοικητικά και ιατρικά) γίνεται ο ιατρικός προέλεγχος και αν τα στοιχεία είναι πλήρη καταχωρείται η αίτηση και χορηγείται βεβαίωση κατάθεσης των δικαιολογητικών. Αν κριθεί όµως ότι απαιτούνται περισσότερα ιατρικά στοιχεία θα ζητηθεί να προσκοµιστούν. Επίσης νέα ιατρικά στοιχεία που µπορεί να προκύψουν από την ηµεροµηνία της αίτησης µέχρι την ηµέρα εξέτασης µπορούν να προσκοµιστούν κατά την ηµέρα της εξέτασης. Μετά την καταχώρηση της αίτησης ηλεκτρονικά, θα αποσταλεί ειδοποιητήριο µέσω ταχυδροµείου σχετικά µε την ηµεροµηνία και την ώρα αλλά και τον τόπο διεξαγωγής της συνεδρίασης της Υγειονοµικής Επιτροπής στην οποία θα γίνει η αξιολόγηση της περίπτωσης. Το ΚΕ.Π.Α στο οποίο εξετάστηκε η περίπτωση, θα χορηγεί την Γνωµάτευση Πιστοποίησης Αναπηρίας για κάθε νόµιµη χρήση, όπου θα πιστοποιείται η πάθηση, το ποσοστό αναπηρίας καθώς και η χρονική διάρκεια της αναπηρίας. Για όσο χρόνο διαρκεί η Γνωµάτευση η Γραµµατεία του ΚΕ.Π.Α θα χορηγεί αντίγραφά της εφόσον ζητηθούν. Κατά της γνωµάτευσης της Πρωτοβάθµιας Υγειονοµικής Επιτροπής (ΑΥΕ) δίνεται στον ενδιαφερόµενο το δικαίωµα προσφυγής στη ευτεροβάθµια Υγειονοµική Επιτροπή(ΒΥΕ) καταθέτοντας παράβολο ευρώ εντός (10) έκα ηµερολογιακών ηµερών από την ηµεροµηνία της κοινοποίησης της Γνωµάτευσης Πιστοποίησης της Αναπηρίας. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι προκειµένου να εξεταστεί η υποβληθείσα προσφυγή θα πρέπει να συντρέχουν σοβαροί και στοιχειοθετηµένοι λόγοι που θα αναφέρονται στο κείµενο της προσφυγής. Συνεπώς η υποβολή προσφυγής κατά της απόφασης της Υγειονοµικής Επιτροπής από τον ενδιαφερόµενο θα πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση στην οποία θα αναφέρονται µε σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους η εκδοθείσα από την Υγειονοµική Επιτροπή Γνωµάτευση δεν είναι τεκµηριωµένη ή σύννοµη ή άλλο και πρέπει να εξεταστεί εκ νέου στη ευτεροβάθµια Υγειονοµική Επιτροπή. Το έντυπο υποβολής προσφυγής θα χορηγείται στις γραµµατείες ΚΕ.Π.Α. Οι αιτούντες σύνταξης από τον ΟΓΑ δεν έχουν το δικαίωµα προσφυγής στη ΒΥΕ εφόσον κριθούν ανίκανοι µε ποσοστό µικρότερο του 41% σύµφωνα µε τη νοµοθεσία του φορέα.

14 ΠΗΓΕΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ /ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ ΙΑ ΥΚΤΙΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ

Για πρακτικά ζητήματα ενημέρωσης για τα δικαιώματα, τις παροχές και τις απαλλαγές, καταγράφονται βασικές πληροφορίες παρακάτω:

Για πρακτικά ζητήματα ενημέρωσης για τα δικαιώματα, τις παροχές και τις απαλλαγές, καταγράφονται βασικές πληροφορίες παρακάτω: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ KΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Πα.Γ.Ν.Η. ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΙΑ Η Κοινωνική Υπηρεσία ΠΑΓΝΗ συνεργαζόμενη με τους ασθενείς οι οποίοι διαγνώσθηκαν με νεοπλασματική

Διαβάστε περισσότερα

Καθοδήγηση των ασθενών για επιτροπές αναπηρίας, επιδόματα και αναρρωτικές άδειες

Καθοδήγηση των ασθενών για επιτροπές αναπηρίας, επιδόματα και αναρρωτικές άδειες Καθοδήγηση των ασθενών για επιτροπές αναπηρίας, επιδόματα και αναρρωτικές άδειες Θεοδώρα Δράκου Νοσηλεύτρια ΤΕ Γραμματέας Δευτεροβάθμιας Υγιειονομικής Επιτροπής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης

Διαβάστε περισσότερα

Νοσηλεία στο Εξωτερικό 1. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρέχει στους δικαιούχους του δαπάνες νοσηλείας στο εξωτερικό με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ύστερα

Νοσηλεία στο Εξωτερικό 1. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρέχει στους δικαιούχους του δαπάνες νοσηλείας στο εξωτερικό με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ύστερα Νοσηλεία στο Εξωτερικό 1. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρέχει στους δικαιούχους του δαπάνες νοσηλείας στο εξωτερικό με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ύστερα από αιτιολογημένη γνωμάτευση των Ειδικών Υγειονομικών

Διαβάστε περισσότερα

H νομοθεσία σε ασθενείς με αναπηρία, έγκριση θεραπείας και αδειοδότησης

H νομοθεσία σε ασθενείς με αναπηρία, έγκριση θεραπείας και αδειοδότησης H νομοθεσία σε ασθενείς με αναπηρία, έγκριση θεραπείας και αδειοδότησης Θεοδώρα Δράκου Νοσηλεύτρια ΤΕ Γραμματέας Δευτεροβάθμιας Υγιειονομικής Επιτροπής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Γιατρέ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος:

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος: Οικογενειακό Επίδομα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ», το οικογενειακό επίδομα χορηγείται στους μισθωτούς που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 12 ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 12.1. Το Ταµείο εγκρίνει στα άµεσα µέλη του και στα έµµεσα µέλη της ιδίας οικογενείας που πάσχουν από ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια, τη µετάβαση σε ενδεδειγµένα θεραπευτήρια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ. Προς ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ. Υποβάλλω συνημμένα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και παρακαλώ να εντάξετε στο πρόγραμμα Τυφλότητας εμένα τ ίδι. ή τ...

ΑΙΤΗΣΗ. Προς ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ. Υποβάλλω συνημμένα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και παρακαλώ να εντάξετε στο πρόγραμμα Τυφλότητας εμένα τ ίδι. ή τ... ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ: ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ: Δ/ΝΣΗ: ΠΟΛΗ: Προς ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ. Προς ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΡ. ΠΡΩΤ.

ΑΙΤΗΣΗ. Προς ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ: ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ: Δ/ΝΣΗ: ΠΟΛΗ: ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ: Προς ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) Για την Υποβολή Αίτησης ο Δικαιούχος πρέπει να προσκομίσει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) Για την Υποβολή Αίτησης ο Δικαιούχος πρέπει να προσκομίσει: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με τον N.4368/16 (ΦΕΚ 21 Α /21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016 που ορίζει τις ελάχιστες

Διαβάστε περισσότερα

Yγειονοµική περίθαλψη των φοιτητών (Π.. 327/83)

Yγειονοµική περίθαλψη των φοιτητών (Π.. 327/83) Yγειονοµική περίθαλψη των φοιτητών (Π.. 327/83) Άρθρο 1 - Ποιοι δικαιούνται υγειονοµική περίθαλψη α. Υγειονοµική περίθαλψη, ιατροφαρµακευτική και νοσοκοµειακή, δικαιούνται οι προπτυχιακοί και µεταπτυχιακοί

Διαβάστε περισσότερα

3.4 Νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών.

3.4 Νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών. 3.4 Νοσηλευτική και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και οικονομικά αδύνατων πολιτών. Θεσμικό πλαίσιο: Ν.Δ. 57/1973 (ΦΕΚ 149/Α ), Υ.Α. αριθμ. Γ6/8645/1974, άρθρο 44 του Ν. 2082/1992 (ΦΕΚ 158/Α

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑ (ΠΑΣΟ ) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΔΕΛΤΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΕΑ (ΠΑΣΟ ) ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΘΕΜΑ: Χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2017 από τα ΚΕΠ Για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων και κουπονιών, Ημερομηνία έναρξης : 26

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ελπιζώ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ * Εσωτερικό έντυπο Σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.για ιατρική εξέταση, συνταγογράφηση και αναγραφή εξετάσεων μπορούν να εξυπηρετούνται:

Ι. Οι ασφαλισμένοι του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.για ιατρική εξέταση, συνταγογράφηση και αναγραφή εξετάσεων μπορούν να εξυπηρετούνται: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικός Οργανισμός Ε.Ο.Π.Υ.Υ Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39 Τ. Κ: 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΗΛ. 210 6871719

Διαβάστε περισσότερα

Βαθµός Ασφαλείας. Αριθ. Πρωτ. Π50 / 3 / 528

Βαθµός Ασφαλείας. Αριθ. Πρωτ. Π50 / 3 / 528 Βαθµός Ασφαλείας ΑΘΗΝΑ 01 / 04 /2008 ΕΠΕΙΓΟΝ Αριθ. Πρωτ. Π50 / 3 / 528 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Π Ρ Ο Σ : Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α ΤΜΗΜΑ: Αναπηρίας

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Η νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται σε θεραπευτήρια της χώρας και του εξωτερικού.

Η νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται σε θεραπευτήρια της χώρας και του εξωτερικού. Νοσοκομειακή Περίθαλψη Η νοσοκομειακή περίθαλψη παρέχεται σε θεραπευτήρια της χώρας και του εξωτερικού. Νοσηλεία στην Ελλάδα {googleads left} α) Η Νοσοκομειακή περίθαλψη περιλαμβάνει τη νοσηλεία του πάσχοντα

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986)

Διαβάστε περισσότερα

Οι λογαριασμοί που θα υποβληθούν στον ΕΟΠΥΥ αφορούν δαπάνες υγείας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 1-1-12.

Οι λογαριασμοί που θα υποβληθούν στον ΕΟΠΥΥ αφορούν δαπάνες υγείας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 1-1-12. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας www.eopyy.gov.gr Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού και ανάπτυξης Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Αποζημίωσης

Διαδικασία Αποζημίωσης Διαδικασία Αποζημίωσης Η αποζημίωση γίνεται είτε απευθείας από την Εταιρεία στον πάροχο περίθαλψης, είτε απολογιστικά με τραπεζική κατάθεση στο λογαριασμό του Συμβαλλόμενου Για την καταβολή της αποζημίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

/ΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ & Κ.Ε. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ :23/2005

/ΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ & Κ.Ε. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ :23/2005 /ΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ & Κ.Ε. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ :23/2005 «Αύξηση ηµερήσιου Nοσηλείου - Tροφείου που καταβάλλει το ΙΚΑ για την περίθαλψη των παιδιών µε ειδικές ανάγκες ασφ/νων µας σε συµβεβληµένα και µη ιδρύµατα του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Βαθµός Ασφαλείας. Αριθ. Πρωτ. Π50/08/447

Βαθµός Ασφαλείας. Αριθ. Πρωτ. Π50/08/447 Βαθµός Ασφαλείας ΑΘΗΝΑ 03 / 04 /2009 ΕΠΕΙΓΟΝ Αριθ. Πρωτ. Π50/08/447 ΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Π Ρ Ο Σ : Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α ΤΜΗΜΑ: Αναπηρίας

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για ΔΩΡΕΑΝ Σίτιση

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για ΔΩΡΕΑΝ Σίτιση Απαιτούμενα δικαιολογητικά για ΔΩΡΕΑΝ Σίτιση Οι ενεργοί (**) φοιτητές των Τμημάτων του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ με έδρα το Αγρίνιο (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψ. διδάκτορες), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ο.Γ.Α., ως εντολοδόχος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χορηγεί τα παρακάτω επιδόματα:

Ο Ο.Γ.Α., ως εντολοδόχος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χορηγεί τα παρακάτω επιδόματα: Κλάδος οικογενειακών επιδομάτων {googleads left} Γενικά Ο Ο.Γ.Α., ως εντολοδόχος του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, χορηγεί τα παρακάτω επιδόματα: A. Επίδομα τρίτου παιδιού (παρ. 1 του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΔΙΚΑΙΟYΧΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΔΙΚΑΙΟYΧΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ AΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΔΙΚΑΙΟYΧΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ Ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, υλοποιεί το έργο >

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Συνηγορίας & Διεκδίκησης Δικαιωµάτων Ασθενών µε Kαρκίνο. Γνώρισε τα ικαιώµατά σου

Πρόγραµµα Συνηγορίας & Διεκδίκησης Δικαιωµάτων Ασθενών µε Kαρκίνο. Γνώρισε τα ικαιώµατά σου Πρόγραµµα Συνηγορίας & Διεκδίκησης Δικαιωµάτων Ασθενών µε Kαρκίνο Γνώρισε τα ικαιώµατά σου Γνωρίζεις τα δικαιώµατα σου ως ασθενής; Γνωρίζοντας τα δικαιώµατά σου µπορείς να τα διεκδικήσεις. Απαίτησε να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΜΕΑ Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29

Διαβάστε περισσότερα

146/ : 146/ / (2) .).

146/ : 146/ / (2) .). Τροποποίηση και συµπλήρωση του Κανονισµού Παροχών του ΟΠΑ (ΦΕΚ 146/10-2-2011 τ. Β ) Πέµπτη, 24 Φεβρουάριος 2011 06:50 ΦΕΚ: 146/10-2-2011 Τεύχος Β ΚΥΑ Αριθµ. Υ9/137380 (2) Τροποποίηση και συµπλήρωση του

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Διαδικασία για την απόδοση δαπάνης- Άρθρο 17 Ειδική Αγωγή»

ΘΕΜΑ : «Διαδικασία για την απόδοση δαπάνης- Άρθρο 17 Ειδική Αγωγή» Αθήνα, 7/2/13 Αρ. Πρωτ.: 6046 Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας Δ/νση: Σχεδιασμού Πληροφορίες: Ευαγγελία Λαρεντζάκη Τηλ.: 2106871714 Fax: 2106871795 Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 39, Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Πρωτ. Α3γ/Γ.Π.οικ.53790/ ΘΕΜΑ: Φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Aρ. Πρωτ. Α3γ/Γ.Π.οικ.53790/ ΘΕΜΑ: Φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Aρ. Πρωτ. Α3γ/Γ.Π.οικ.53790/15-07-2016 ΘΕΜΑ: Φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. ΣΧΕΤ.: 1.Το άρθρο 33 του Ν. 4368/2016 (ΦΕΚ 21/Α/16). 2. Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την

Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά πριν από την 1-1-1993 Σύνταξη Αναπηρίας από κοινή νόσο Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος κριθεί από τις Υγειονομικές Επιτροπές

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας ΕΠΕΙΓΟΝ

Βαθμός Ασφαλείας ΕΠΕΙΓΟΝ Βαθμός Ασφαλείας ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΘΗΝΑ 7/ 4 /2010 Αριθ. Πρωτ. Φ36/ 19 / 378 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Π Ρ Ο Σ : Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α ΤΜΗΜΑ: Αναπηρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 1. Την υπ αριθμ. 61384/1638/19-05-1983 κοινή απόφαση των Υπουργών

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 25/09/2012 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 5

Αθήνα 25/09/2012 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡΙΘ. 5 ΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΙ: Ι ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 30 10170 ΑΘΗΝΑ ΣΤ ΟΙΚΟΓΕΝ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Παροχής Υπηρεσιών Υγείας www.eopyy.gov.gr ΑΘΗΝΑ, 25/01/2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 17 Ειδική Αγωγή

Άρθρο 17 Ειδική Αγωγή ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΘΗΝΑ 1/6/2012 Αρ. Πρωτ. : 26528 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: 1. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 2. ΠΑΡΟΧΩΝ & ΚΑΤ. ΣΥΝΒΑΣΕΩΝ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39 Τ. Κ: 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας

Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας Συνοπτικές οδηγίες Underwriting Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας Η σωστή και πλήρης συμπλήρωση της αίτησης ασφάλισης, καθώς και ο λεπτομερής έλεγχος της, πριν αυτή σταλεί στο Τμήμα Underwriting της Εταιρίας, αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Σύμφωνα με το άρθρο 1 της α) ανωτέρω σχετικής απόφασης για το έτος 2017, χορηγείται Δελτίο Μετακίνησης:

ΠΡΟΣ: Σύμφωνα με το άρθρο 1 της α) ανωτέρω σχετικής απόφασης για το έτος 2017, χορηγείται Δελτίο Μετακίνησης: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΕΑ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Παρακαλώ όπως εγκρίνετε την εγγραφή του παιδιού μου σε έναν από τους πιο κάτω Παιδικούς Σταθμούς της επιλογής μου :

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Παρακαλώ όπως εγκρίνετε την εγγραφή του παιδιού μου σε έναν από τους πιο κάτω Παιδικούς Σταθμούς της επιλογής μου : Ημερομηνία:.. Αρ. Πρωτοκόλλου:. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Παρακαλώ όπως εγκρίνετε την εγγραφή του παιδιού μου σε έναν από τους πιο κάτω Παιδικούς Σταθμούς της επιλογής μου : Α) Β) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΙΔΙΟΥ (όπως αναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2015

ΘΕΜΑ : Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΕΑ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ Η επιλογή των βρεφών και νηπίων θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 της υπ αριθμ.16065/22-4-2002 κοινής Υπουργικής απόφασης,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση. ένταξης ωφελουμένων στο «Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Δήμο Γλυφάδας»

Πρόσκληση. ένταξης ωφελουμένων στο «Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Δήμο Γλυφάδας» Αθήνα, 14/3/2013 Αρ. Πρωτ.: 83 Ταχ. Δ/νση: Θεμιστοκλέους 42 Τ.Κ. : 106 78, Αθήνα Τηλέφωνο : 210 3303060 Email :epeksa@otenet.gr Πρόσκληση ένταξης ωφελουμένων στο «Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β41ΞΛ-Ο1Ρ. Αθήνα Αριθ. Πρωτ / 378

ΑΔΑ: Β41ΞΛ-Ο1Ρ. Αθήνα Αριθ. Πρωτ / 378 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Πειραιώς 40 Ταχ. Κώδικας: 10182 FAX: 210 5295400 Τηλέφωνο: 2131516037 Αθήνα 13 7-2012

Διαβάστε περισσότερα

άλλως απαιτείται μεταβολή στοιχείων στη ΔΕΗ Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται και αυτεπάγγελτα από την

άλλως απαιτείται μεταβολή στοιχείων στη ΔΕΗ Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αναζητείται και αυτεπάγγελτα από την Α. Άποροι μείωση σε ποσοστό 100% Οι ωφελούμενοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου Να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Πρόνοιας Σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας, αυτή να αποτελεί το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Σύμφωνα με το άρθρο 1 της α) ανωτέρω σχετικής απόφασης για το έτος 2018, χορηγείται Δελτίο Μετακίνησης:

ΠΡΟΣ: Σύμφωνα με το άρθρο 1 της α) ανωτέρω σχετικής απόφασης για το έτος 2018, χορηγείται Δελτίο Μετακίνησης: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΑμεΑ) ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΑΡΟΧΩΝ Τ.Υ.Π.Ε.Τ.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΑΡΟΧΩΝ Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΑΡΟΧΩΝ Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (Σημειώνεται ότι αλλαγές ή/και προσθήκες στα ήδη ισχύοντα άρθρα ή εδάφια εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα) Άρθρο 3 Β. 5. Όλο το μόνιμο προσωπικό

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννα Νικολαϊδου Κλινική Κοινωνική Λειτουργός Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Ιωάννα Νικολαϊδου Κλινική Κοινωνική Λειτουργός Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ... Τα προβλήματα στη διάρκεια της μακρόχρονης νοσηλείας και παρακολούθησης : Ο ρόλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ιωάννα Νικολαϊδου Κλινική Κοινωνική Λειτουργός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ για πακέτο στοχευµένων µέτρων κρατικής φοιτητικής πρόνοιας

ΑΙΤΗΣΗ για πακέτο στοχευµένων µέτρων κρατικής φοιτητικής πρόνοιας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Για Επίσηµη Χρήση ΣΥΝΟΛΙΚΗ. Για Επίσηµη Χρήση Αρ. Αίτησης:. Όν. Παρ.:. Ηµερ. Παραλαβής:.. Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΗΤΗ ΑΙΤΗΣΗ για πακέτο στοχευµένων

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Ν.Α. ΑΣΤ. ΗΜ.ΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986 και άρθρο 3 Ν.2690/1999) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α : Ε ι σ ι τ ή ρ ι ο Ε λ ε ύ θ ε ρ η ς Π ρ ό σ β α σ η ς σε υ π η ρ ε σ ί ε ς Πρω τ ο β ά θ μ ι α ς Φ ρ ο ν τ ί δ α ς Υ γ ε ί α ς ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος του ΟΠΕΚΑ είναι να επωφεληθούν από τις παροχές όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

Στόχος του ΟΠΕΚΑ είναι να επωφεληθούν από τις παροχές όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι. Σήμερα ξεκίνησαν των δικαιούχων για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, μέσω ΟΠΕΚΑ και θα τρέχουν έως και τη Δευτέρα 11/6. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στα ΚΕΠ εκτός από τo παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να χορηγηθεί δωρεάν διαμονή είναι τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να χορηγηθεί δωρεάν διαμονή είναι τα εξής: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μ. Καραολή & A. Δημητρίου 80 Πειραιάς 185 34 Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Υπεύθυνη: Χρύσα Φραγκούλη Τηλ.:210 4142088-89 Πειραιάς, 2 Σεπτεμβρίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Υ4α/48566/2005 ΦΕΚ Β 698/24.5.2005

Υ.Α. Υ4α/48566/2005 ΦΕΚ Β 698/24.5.2005 Υ.Α. Υ4α/48566/2005 ΦΕΚ Β 698/24.5.2005 Καθορισμός προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασιών πρόσβασης στο σύστημα νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανασφαλίστων και οικονομικά αδυνάτων πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β49ΚΘ-55Π ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΑΔΑ: Β49ΚΘ-55Π ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 02/05/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρ.Πρωτ. Υ4α/οικ. 45610 ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κ.κ.διοικητεσ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αθήνα: 01/06/2017 ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αθήνα: 01/06/2017 ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Αθήνα: 01/06/2017 ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986 και άρθρο 3 Ν.2690/1999) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4

Διαβάστε περισσότερα

Κατά κεφαλήν ετήσιο Ακαθάριστο Εισόδηµα ( ) Βαθµολογία 12.001 15.000 4 9.501 12.000 8 7.501-9.500 12 5.501-7.500 16 3.501 5.500 20 3.

Κατά κεφαλήν ετήσιο Ακαθάριστο Εισόδηµα ( ) Βαθµολογία 12.001 15.000 4 9.501 12.000 8 7.501-9.500 12 5.501-7.500 16 3.501 5.500 20 3. ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ TO ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Το Πανεπιστήµιο Frederick προκηρύσσει από τις Οκτωβρίου µέχρι 30 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Συναινώ να γίνονται ηλεκτρονικοί έλεγχοι επαλήθευσης των κατωτέρω στοιχείων που δηλώνω, με αρχεία άλλων υπηρεσιών / φορέων:

Συναινώ να γίνονται ηλεκτρονικοί έλεγχοι επαλήθευσης των κατωτέρω στοιχείων που δηλώνω, με αρχεία άλλων υπηρεσιών / φορέων: Αίτηση-Δήλωση Χορήγησης Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων (αρ.93 Ν.4387/2016 και ΚΥΑ αριθμ. Φ.10034/24237/655 - ΦΕΚ Β 2401/3-8-2016) Συναινώ να γίνονται ηλεκτρονικοί έλεγχοι επαλήθευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΤΜΗΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ : Δ/ΝΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ : πόλη.τ.κ.οδός.αριθμ...τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΒΑΡΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΒΑΡΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΒΑΡΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ 1. Η υπ αρ. Γ4α/Φ.225/οικ. 1196 (ΦΕΚ 275/85 τ. Β ) κοινή Υπουργική Απόφαση,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Απαλλαγές και μειώσεις ανταποδοτικών τελών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες : Πολύτεκνοι-Τρίτεκνοι- Άποροι - Άτομα με αναπηρία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Απαλλαγές και μειώσεις ανταποδοτικών τελών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες : Πολύτεκνοι-Τρίτεκνοι- Άποροι - Άτομα με αναπηρία. ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 E mail: dimospatras@gmail.com Πάτρα 24/2/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απαλλαγές και μειώσεις ανταποδοτικών τελών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες : Πολύτεκνοι-Τρίτεκνοι-

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Ν.Α. ΑΣΤ. ΗΜ.ΚΑΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α Ι Τ Η Σ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Ονοματεπώνυμο υποψηφίου: (φωτογραφία) Άνεργος. 1. Κατηγορία ωφελούμενου. Ασφαλισμένος ΟΓΑ

Ονοματεπώνυμο υποψηφίου: (φωτογραφία) Άνεργος. 1. Κατηγορία ωφελούμενου. Ασφαλισμένος ΟΓΑ (φωτογραφία) «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» Έργο ΤΟΠΣΑ: «Eχετλαίος» Συντονισμός Διαχείριση: ΠΡΟΟΨΙΣ Α.Ε. Τρεμπεσίνας 32, 12136 Περιστέρι Τηλ. 210 5244760,Fax:210

Διαβάστε περισσότερα

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης.

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Γ.Ε.: Γ32/ 978/31-5-2007 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 28/4/2009. Αριθµ. Πρωτ. Α02/1102 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ

Αθήνα 28/4/2009. Αριθµ. Πρωτ. Α02/1102 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ Αθήνα 28/4/2009 Αριθµ. Πρωτ. Α02/1102 Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΣΦ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΣΟ ΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ : ΜΗΤΡΩΟΥ & ΒΑΡΕΩΝ ΕΠ/ΤΩΝ Ταχ. ιεύθυνση : Αγ. Κων/νου 8 10241 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες :. Παπαθανασίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Γενική Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πειραιάς, 25/10/2018 Γίνεται γνωστό στους ενεργούς

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Σύμφωνα με την υπ αριθ. Κ.Υ.Α. Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Φ.Ε.Κ. 1965/18-06-2012 των Υπουργών Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Οικονομικών, όλοι οι ενεργοί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Ν.3386/2005 άρθρο 15, παρ. 1-4) Εξαρτημένη εργασία είναι η απασχόληση που παρέχεται σε σταθερό εργοδότη για ορισμένο ή αόριστο χρόνο έναντι καταβολής μισθού

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Θέμα : «Παροχή πρόσθετων οδηγιών για τη διαδικασία απόδοσης δαπάνης αγοράς

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Θέμα : «Παροχή πρόσθετων οδηγιών για τη διαδικασία απόδοσης δαπάνης αγοράς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Αθήνα, 12-07-12 Παροχής Υπηρεσιών Αρ. Πρωτ.: 31596 Υγείας www.eopyy.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

45 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονοµική Επιτροπής

45 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονοµική Επιτροπής Αρ. Πρωτ. ήµου Ιλίου: 63263/20-12-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 45 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονοµική Επιτροπής ΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 19-12-2012 Η Οικονοµική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο ηµαρχιακό Μέγαρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2016

ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ : Διευκρινιστική Εγκύκλιος για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2016 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΕΑ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση : Σταδίου 29 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ (ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ)

Α. ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ (ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ) ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την διαδικασία αντιμετώπισης: Α. Κατ'οίκον περιστατικών Β. Διαδικασία διαχείρισης περιστατικών που χρήζουν εξέτασης από BY.Ε. σε ΚΕ.Π.Α. που δεν λειτουργεί BYE Γ. Δικαστικών αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 15/5/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 15/5/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 15/5/2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Αρ. Πρ. ΓΕΝΔΙΠΑΡ/216/796711 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ O.A.E.E. ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Νόμος 1296/1982 Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων Ν.1422/1984 Ν.1745/1987 Ν. 2556/1997 Άρθρο 1. -

Νόμος 1296/1982 Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων Ν.1422/1984 Ν.1745/1987 Ν. 2556/1997 Άρθρο 1. - Νόμος 1296/1982 «Για την ασφάλιση ανασφάλιστων ομάδων» (ΦΕΚ 128, τ. Α ), όπως τροποποιήθηκε με το Ν.1422/1984 «Ενοποίηση των Παραρτημάτων του Κλάδου Ασφάλισης κατά της Ασθένειας Δημοτικών και Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ, ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ, ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡ.1952 (ΑΤΥΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 1946) ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤΟΔ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 263/1952 & 177/2004 ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή Δικαιολογητικών από Δημόσια Νοσοκομεία ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Υποβολή Δικαιολογητικών από Δημόσια Νοσοκομεία ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ Υποβολή Δικαιολογητικών από Δημόσια Νοσοκομεία ΕΝΔΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 2. Αναλυτική κατάσταση (εις τριπλούν) 3. Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών ή Απόδειξη Είσπραξης Νοσηλίων ή Χρηματικό Λογαριασμό με στρογγυλή

Διαβάστε περισσότερα

μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) Πληροφορίες : Ε. Σίμα Τηλέφωνο : 210-5281104 : 210-5281127 : 210-5281125 Fax : 210-5281113 Email : amea@yeka.

μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) Πληροφορίες : Ε. Σίμα Τηλέφωνο : 210-5281104 : 210-5281127 : 210-5281125 Fax : 210-5281113 Email : amea@yeka. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 29-9 - 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ KAI ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αρ. Πρωτ.: Δ24α /Φ. /ΓΠ.οικ42890/804 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Αθήνα ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Αθήνα ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Αθήνα 23-03-2005 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αρχίζει τη ευτέρα 28 Μαρτίου 2005 πανελλαδικά η απογραφή και ταυτόχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 /8/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρ.Πρωτ. Υ4α/οικ 93443/11 ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 /8/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρ.Πρωτ. Υ4α/οικ 93443/11 ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 /8/2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αρ.Πρωτ. Υ4α/οικ 93443/11 ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κκ.διοικητεσ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5-09-2014 YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Aριθ. Πρωτ.: Υ9α/76908 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Σχετ.: 58892, 58020 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Tαχ. Δ/νση : Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ. Έκδοση 2.4

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ. Έκδοση 2.4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ Έκδοση 2.4 4 Δεκεμβρίου 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (ΜΕΜΟ) Βρυξέλλες, 22 Οκτωβρίου 2013 ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις Ένας ηλικιωμένος Γερμανός που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ /νση Π.Ε &.Ε. Εκ/σης ΗΠΕΙΡΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ - - - - - Ταχ. /νση : Κολοκοτρώνη, Περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : «Υποβολή αιτήσεων συνταξιούχων για την ένταξή τους στο «Πρόγραμμα Κατ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων»

Θέμα : «Υποβολή αιτήσεων συνταξιούχων για την ένταξή τους στο «Πρόγραμμα Κατ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» ΑΔΑ :Β4344691ΩΓ-ΖΗΨ Βαθμός Ασφαλείας Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2012 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΥΝ/ΧΩΝ Ταχ. Δ/νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας : 104 37 ΑΘΗΝΑ Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Press kit ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017 Κοινωνικός / ιαματικός τουρισμός : 59.000

Διαβάστε περισσότερα

Χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργων.

Χορήγηση επιδόματος μακροχρονίως ανέργων. Άτομα τα οποία είναι μακροχρόνια άνεργα και επομένως με το υπάρχων σύστημα επιδότησης ανεργίας δεν έχουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν θεσπίζεται επιδότηση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ώστε να μη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Δεκελείας 97 Νέα Φιλαδέλφεια Τ.Κ. 14341 Τηλ.: 213 2049012 fax. 213 2049006

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αριθ. ΙΑ Π/Ε/6123/05 (ΦΕΚ 410 Β'/30-3-05) : Τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης περί χορήγησης δελτίου µετακίνησης ΑµεΑ µε τα µέσα µαζικής συγκοινωνίας. ΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση. Αθήνα, 26/2/2013. Αρ. Πρωτ.: 54. Ταχ. Δ/νση: Θεμιστοκλέους 42. : 106 78, Αθήνα. Τηλέφωνο : 210 3303060. :epeksa@otenet.

Πρόσκληση. Αθήνα, 26/2/2013. Αρ. Πρωτ.: 54. Ταχ. Δ/νση: Θεμιστοκλέους 42. : 106 78, Αθήνα. Τηλέφωνο : 210 3303060. :epeksa@otenet. Αθήνα, 26/2/2013 Αρ. Πρωτ.: 54 Ταχ. Δ/νση: Θεμιστοκλέους 42 Τ.Κ. : 106 78, Αθήνα Τηλέφωνο : 210 3303060 Email :epeksa@otenet.gr Πρόσκληση ένταξης ωφελουμένων στο «Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ένταξη των κλάδων ασθενείας ΕΤΑΑ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ».

ΘΕΜΑ : «Ένταξη των κλάδων ασθενείας ΕΤΑΑ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ». Αθήνα 14.11.2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Δ/ΝΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39 Τ. Κ. : 151

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την εισαγωγή καταρτιζοµένων στη Σχολή Επαγγελµατικής Κατάρτισης Αθηνών, για το σχολικό έτος

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την εισαγωγή καταρτιζοµένων στη Σχολή Επαγγελµατικής Κατάρτισης Αθηνών, για το σχολικό έτος ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ Α3 ΤΑΧ. /ΝΣΗ: Εθν.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΑ Δ.29/Φ.11/Γ.Π.οικ.29167/1061 (ΦΕΚ 3543/Β/31-12-2012)

ΚΥΑ Δ.29/Φ.11/Γ.Π.οικ.29167/1061 (ΦΕΚ 3543/Β/31-12-2012) ΚΥΑ Δ.29/Φ.11/Γ.Π.οικ.29167/1061 (ΦΕΚ 3543/Β/31-12-2012) Θέμα: «Τροποποίηση της υπ' αριθμ. Π3α/Φ.11/Γ.Π.οικ.34035 «Χορήγηση Δελτίου Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2012» κοινής υπουργικής

Διαβάστε περισσότερα

Με απόφαση του Δ/Σ το πρόγραμμα δύναται να δοθεί εκτός των συναδέλφων σε γονείς τέκνα & αδέλφια (άνεργα, χωρίς ταμείο & ισχύουν ίδιες παροχές).

Με απόφαση του Δ/Σ το πρόγραμμα δύναται να δοθεί εκτός των συναδέλφων σε γονείς τέκνα & αδέλφια (άνεργα, χωρίς ταμείο & ισχύουν ίδιες παροχές). ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Νοσηλεία-Διαγνωστικές εξετάσεις «Family Plus» - «Ότι καλύτερο» Παροχές-Εξετάσεις 1) Απεριόριστες προγραμματισμένες ΙΑΤΡΙΚΕΣ επισκέψεις πανελλαδικά (άνω των 5.000 ιατρών όλων των ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα