ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ"

Transcript

1 ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1 Γενικές Πληροφορίες 1.1 Η Ταυτότητα του Φορέα Πιστοποίησης 1.2 Αντικείμενο Πιστοποίησης 1.3 Γενικές Απαιτήσεις 1.4 Απαιτήσεις Πιστοποίησης Κεφάλαιο 2 Όροι και Διαδικασίες για τη Χορήγηση Πιστοποίησης 2.1 Επιλεξιμότητα για Εξετάσεις 2.2 Διενέργεια Αξιολόγησης / Εξέτασης Καταλληλότητας 2.3 Περιεχόμενο Εξέτασης 2.4 Βαθμολογία- Σύνθεση Τελικού Αποτελέσματος Εξετάσεων 2.5 Αποτελέσματα Εξετάσεων 2.6 Αξιολόγηση συστήματος Εξετάσεων 2.7 Έκδοση και Χορήγηση Πιστοποιητικού 2.8 Μητρώο Υποψηφίων Κεφάλαιο 3 Ισχύς, Επιτήρηση Ανάκληση & Επαναπιστοποίηση 3.1 Ισχύς Πιστοποιητικών 3.2 Επιτήρηση Πιστοποιητικών 3.3 Ανάκληση Πιστοποιητικών 3.4 Επαναπιστοποίηση Κεφάλαιο 4 Κεφαλαίο 5 Ενστάσεις, Παράπονα, Αμφισβητήσεις Αρχεία 5.1 Τήρηση Αρχείων 5.2 Περιεχόμενο Αρχείου Πιστοποίησης Κεφαλαίο 6 Θεματικές Ενότητες & Τράπεζα Θεμάτων Παράρτημα Α Παράρτημα Β Παράρτημα Γ Παράρτημα Δ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1.1 H Ταυτότητα του Φορέα Πιστοποίησης Ονομασία : ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακριτικό τίτλο ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε Διεύθυνση: Κασομούλη 108, Ν. Κόσμος, Αθήνα, Έτος Ίδρυσης: 2013 Αριθμός Τηλεφώνου : Αριθμός Fax : E- mail: nea-gnsi@nea-gnsi.gr Website : ΑΦΜ: Αρμόδιο Πρόσωπο για την παροχή πληροφοριών : Ο Υπεύθυνος Δ.Π.

4 1.2 Αντικείμενο Πιστοποίησης Αντικείμενο των υπηρεσιών πιστοποίησης που περιγράφονται στον παρόντα Ειδικό Κανονισμό, είναι η παροχή πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας γνώσεων και ικανοτήτων σε φυσικά πρόσωπα που απασχολούνται ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων. Ειδικότερα μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης αξιολογούνται οι γνώσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες φυσικών προσώπων που ασχολούνται με την Εκπαίδευση Ενηλίκων, σύμφωνα με το με το ισχύον κάθε φορά Επαγγελματικό Περίγραμμα «Εκπαιδευτή Ενηλίκων» του ΕΟΠΠΕΠ και των κείμενων διατάξεων για την διαδικασία εξετάσεων και πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας αυτών (Απόφαση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ΦΕΚ 2844 Β) Ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλλεται σε γραπτή εξεταστική δοκιμασία, παρουσίαση μικροδιδασκαλίας και υποστήριξη της παρουσίασης της μικροδιδασκαλίας στο πλαίσιο σύντομης συνέντευξης προκειμένου να λάβει πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας. 1.3 Γενικές Απαιτήσεις Ο παρών Ειδικός Κανονισμός Πιστοποίησης χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον Γενικό Κανονισμό Πιστοποίησης, το Εγχειρίδιο Ποιότητας του Φορέα Πιστοποίησης, που περιγράφουν με σαφήνεια όλη την λειτουργία της Πιστοποίησης. Ειδικότερα γίνεται μνεία στα κάτωθι : Ο Φορέας Πιστοποίησης πληροί τα κριτήρια του Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC Για τη εξασφάλιση αμεροληψίας, οι δραστηριότητες του φορέα που αφορούν την Πιστοποίηση Προσώπων και ειδικότερα ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων είναι πλήρως διαχωρισμένες και στελεχώνονται από διαφορετικά άτομα, στα οποία η ανάθεση καθηκόντων γίνεται μέσω του Οργανογράμματος ή/και σχετικού υπομνήματος ή εγκριτικής πράξης, όπου απαιτείται. Οι εξεταστές του Φορέα Πιστοποίησης προετοιμάζουν και διενεργούν τις εξετάσεις για την εκπαιδευτική επάρκεια, εφαρμόζοντας τις σχετικές Διαδικασίες, οι οποίες είναι υποχρεωτικής εφαρμογής και για το υπόλοιπο εμπλεκόμενο προσωπικό του Φορέα Πιστοποίησης. Οι εξετάσεις εκπαιδευτικής επάρκειας διενεργούνται σε εγκεκριμένα από τον Φορέα Πιστοποίησης Εξεταστικά Κέντρα, όπου είναι διαθέσιμοι όλοι οι απαιτούμενοι προς τούτο, πόροι. Με ευθύνη των Εξεταστών, για την Θεωρητική Εξέταση αξιολογούνται οι γνώσεις, οι ικανότητες των Εκπαιδευτών σχετικά με το σχεδιασμό, την οργάνωση και προετοιμασία της παρέμβασης τους με βάση τις θεωρίες μάθησης Ενηλίκων, τις εκπαιδευτικές πολιτικές και το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο και τις ανάγκες του πληθυσμού-στόχου, από θέματα που προκύπτουν από την εγκεκριμένη τράπεζα θεμάτων. Με ευθύνη των Εξεταστών, για την Πρακτική Εξέταση (παρουσίαση και υποστήριξη μικροδιδασκαλίας) αξιολογούνται οι γνώσεις, οι δεξιότητες και οι ικανότητες των Εκπαιδευτών σχετικά με την υλοποίηση της εκπαιδευτικής τους παρέμβασης εφαρμόζοντας ενεργητικές μεθόδους μάθησης, ενθαρρύνοντας τον διάλογο και την κριτική σκέψη, αξιολογώντας και ανατροφοδοτώντας την εκπαιδευτική τους πρακτική.

5 Οι εξεταστές του Φορέα Πιστοποίησης, επιλέγονται μέσα από μητρώο του Φορέα Πιστοποίησης. Κριτήρια επιλογής είναι: - Να είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων ή - Να είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Εκπαίδευση Ενηλίκων ή - Να έχει αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία (βεβαίωση εργοδότη από την οποία προκύπτει η συνάφεια με το αντικείμενο σπουδών, ένσημα ΙΚΑ ή Τιμολόγια παροχής Υπηρεσιών) στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, τουλάχιστον 3 έτη. Το κόστος πιστοποίησης γνωστοποιείται άμεσα στους υποψηφίους και ανέρχεται σε 100 ευρώ/ άτομο. 1.4 Απαιτήσεις Πιστοποίησης Άτομο πιστοποιημένο ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων θα πρέπει να διαθέτει και να επιδεικνύει τα κάτωθι τυπικά και ουσιαστικά προσόντα : Α) Να διαθέτει τυπικά κριτήρια όπως : Τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή Τίτλο σπουδών οποιουδήποτε επιπέδου του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος, πλην της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και επιπροσθέτως να διαθέτει : - αποδεδειγμένη τριετή (3 έτη) επαγγελματική/διδακτική πείρα στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα στο αντικείμενο της εκπαίδευσης ενηλίκων ή ώρες διδακτικής εμπειρίας σε ενήλικες και να την αποδεικνύουν με πιστοποιητικά παρακολούθησης ή βεβαιώσεις. Αν δεν διαθέτουν τις 150 ώρες διδακτικής εμπειρίας ή 3 έτη επαγγελματική εμπειρία θα πρέπει να παρακολουθήσουν αντίστοιχο εκπαιδευτικό σεμινάριο, τουλάχιστον 150 ωρών σχετικό με την εκπαίδευση ενηλίκων και μόλις το ολοκληρώσουν θα είναι σε θέση να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Β) Να έχουν επιτύχει στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση της πιστοποίησης όπως περιγράφεται στο μηχανισμό εξέτασης και αξιολόγησης. Ειδικότερα ο μηχανισμός εξέτασης περιλαμβάνει τα στάδια της εξεταστικής διαδικασίας, της οποίας η επιτυχής ολοκλήρωση οδηγεί στην πιστοποίηση. Για τους Εκπαιδευτές Ενηλίκων η εξέτασή περιλαμβάνει : Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία (θεωρητικό μέρος), Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας και Συνέντευξη του υποψηφίου (πρακτικό μέρος).

6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 2.1 Επιλεξιμότητα για Εξετάσεις Ο ενδιαφερόμενος για να είναι αποδεκτός ως υποψήφιος για πιστοποίηση πρέπει να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις μόρφωσης, επαγγελματικής εμπειρίας και εκπαίδευσης όπως περιγράφονται στο άρθρο 1.4 του παρόντος Ειδικού Κανονισμού. O υποψήφιος οφείλει να τεκμηριώνει τις προσωπικές πληροφορίες, προσκομίζοντας τα σχετικά τεκμήρια και πιστοποιητικά σπουδών, εκπαίδευσης και εμπειρίας (επισυνάπτονται στη σχετική αίτηση πιστοποίησης). Η τεκμηρίωση και η αξιολόγηση του Φακέλου του υποψηφίου διενεργείται από αξιολογητή που ανήκει στο Μητρώο της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ. Ο Φορέας Πιστοποίησης δύναται να προβεί σε όποιες ενέργειες κρίνει σκόπιμο ώστε να επαληθεύσει το περιεχόμενο των ισχυρισμών του υποψηφίου (έλεγχος προσκομισθέντων εγγράφων κλπ). Οι απαιτήσεις που τίθενται από τον Φορέα Πιστοποίησης σχετικά με τους κύκλους εκπαίδευσης και εμπειρίας που πρέπει να αποδείξει ότι ολοκλήρωσε ο ενδιαφερόμενος, προκύπτουν από το σχετικό επαγγελματικό περίγραμμα, όπως αυτό ισχύει από τον ΕΟΠΠΕΠ. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να διαθέτει βασική μόρφωση τέτοια που να οδηγεί στην απόκτηση των ικανοτήτων και γνώσεων που περιγράφηκαν στην 1.4 του παρόντος ή επαγγελματική εμπειρία τέτοια που να ενισχύει την απόκτηση των ικανοτήτων και γνώσεων που περιγράφηκαν στην 1.4 του παρόντος. 2.2 Διενέργεια της Αξιολόγησης / Εξέτασης Καταλληλότητας Οι εξετάσεις καταλληλότητας διενεργούνται από εξουσιοδοτημένους Εξεταστές της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ ΑΕ, σε εγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα έντυπα που έχει συντάξει και που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της. Σε περίπτωση που η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ καλείται να πιστοποιήσει άτομα που έχει η ίδια εκπαιδεύσει, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση αμεροληψίας π.χ ανεξάρτητοι εξεταστές. Στην εξέταση ο υποψήφιος πρέπει να προσκομίζει ένα ισχύον αποδεικτικό της ταυτότητας του και την επίσημη ειδοποίηση για την εξέταση, τα οποία επιδεικνύει όταν ζητηθούν από τον επιτηρητή. Οποιοσδήποτε υποψήφιος δεν υπακούει στους κανόνες εξέτασης και διαπράττει ή συνεργεί σε δόλιες ενέργειες, αποκλείεται από περαιτέρω συμμετοχή σε αυτήν. Έχει δικαίωμα επανεξέτασης τουλάχιστον μετά από ένα έτος. Οι Εξεταστές μπορεί να βοηθιούνται κατά την διάρκεια της εξέτασης από έναν ή περισσότερους επιτηρητές που τοποθετούνται με ευθύνη του. Οι Εξεταστές βαθμολογούν την γραπτή καθώς και την πρακτική δοκιμασία.

7 2.3 Περιεχόμενο Εξέτασης Η εξεταστική διαδικασία περιλαμβάνει τρία απαραίτητα στάδια: Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία, στόχος της οποίας είναι η αξιολόγηση των γνώσεων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών σχετικά με το σχεδιασμό, την οργάνωση και προετοιμασία της παρέμβασής του με βάση τις θεωρίες μάθησης ενηλίκων, τις εκπαιδευτικές πολιτικές, το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο και τις ανάγκες του πληθυσμού στόχου καθώς και την υλοποίηση της εκπαιδευτικής του παρέμβασης συντονίζοντας την εκπαιδευόμενη ομάδα. Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας, στόχος της οποίας είναι η αξιολόγηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της εκπαιδευτικής τους παρέμβασης εφαρμόζοντας ενεργητικές μεθόδους μάθησης και ενθαρρύνοντας το διάλογο και την κριτική σκέψη καθώς και αξιολογώντας και ανατροφοδοτώντας την εκπαιδευτική τους πρακτική. Συνέντευξη Υποψηφίου, μετά το πέρας της παρουσίασης της Μικροδιδασκαλίας κάθε υποψηφίου διενεργείται σε ξεχωριστό χώρο του Εξεταστικού Κέντρου Συνέντευξη υποστήριξης της μικροδιδασκαλίας που παρουσιάστηκε προηγουμένως. Γραπτή εξεταστική δοκιμασία (θεωρητική εξέταση): Η εξέταση στο Θεωρητικό Μέρος (Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία) διαρκεί συνολικά μία (1) ώρα. Κάθε ομάδα εξεταζόμενών αποτελείται κατ ελάχιστον από πέντε υποψηφίους ανά αίθουσα του Εξεταστικού Κέντρου. Η επιλογή των θεμάτων για τη Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία διενεργείται από την Επιτροπή Σχήματος και περιλαμβάνει κατ ελάχιστον εννέα (9) ερωτήματα, 3 ανά κατηγορία διαβαθμισμένης δυσκολίας, ώστε σε κάθε περίπτωση να καλύπτουν το γνωστικό αντικείμενο των εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας. Η κλήρωση διεξάγεται μέσω λογισμικού προγράμματος και επικυρώνεται από την επιτροπή σχήματος την ημέρα των εξετάσεων. Οι εξεταζόμενοι, θα πρέπει να απαντήσουν σε 3 από τα 9 ερώτημα, 1 από κάθε κατηγορία διαβαθμισμένης δυσκολίας. Η γραπτή δοκιμασία διαρκεί 60 λεπτά. Η Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία διενεργείται στους χώρους των Εξεταστικών Κέντρων που έχουν οριστεί, παρουσία του Υπεύθυνου Εξεταστικού Κέντρου και του Επιτηρητή της αίθουσας, ο οποίος ορίζεται για το σκοπό αυτό από τη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ. Οι υποψήφιοι προσέρχονται για εξέταση αποκλειστικά στο ορισμένο γι' αυτούς Εξεταστικό Κέντρο. Ο εξεταζόμενος αναγράφει μόνο τον μοναδικό κωδικό συμμετοχής του στις εξετάσεις στο φύλλο απαντήσεων και όχι το όνομα του, επί ποινή αποκλεισμού. Όταν ολοκληρώσει τη διαδικασία προσκομίζει το φύλλο απαντήσεων στον επιτηρητή, ο οποίος ενώπιον του εξεταζόμενου ελέγχει για την ορθότητα των στοιχείων που έχουν ζητηθεί, διαγράφει τα κενά σημεία του γραπτού δοκιμίου και υπογράφει στο τέλος των απαντήσεων του εξεταζόμενου. Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας (πρακτικό μέρος): Στόχος της παρουσίασης της μικροδιδασκαλίας είναι η αξιολόγηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της εκπαιδευτικής τους παρέμβασης εφαρμόζοντας ενεργητικές μεθόδους μάθησης και ενθαρρύνοντας το διάλογο και την κριτική σκέψη καθώς και αξιολογώντας και ανατροφοδοτώντας την εκπαιδευτική τους πρακτική. Κατά το στάδιο αυτό της αξιολόγησης οι υποψήφιοι παρουσιάζουν ενώπιον των συνυποψηφίων στο τμήμα (10 υποψήφιοι ανά τμήμα, μέγιστος αριθμός), των δύο (2) Αξιολογητών και ενός (1) Επιτηρητή οριζόμενων από την ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ, μια Μικροδιδασκαλία με θέμα που επιλέγουν οι ίδιοι, διάρκειας είκοσι λεπτών (20 ), η οποία καταγράφεται σε ψηφιακό μέσο (κάμερα) με ευθύνη και εξοπλισμό του Εξεταστικού Κέντρου. Οι υποψήφιοι έχουν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη Μικροδιδασκαλία και καταθέτουν το σχέδιο

8 Μικροδιδασκαλίας στην Επιτροπή Αξιολόγησης καθώς και το σχετικό υποστηρικτικό υλικό για την παρουσίασή της (pwer pint, διαφάνειες, σημειώσεις, έντυπα, σχεδιαγράμματα κ.ά.). Για τη διενέργεια της Μικροδιδασκαλίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον πέντε (5) υποψηφίων και όχι πάνω από δέκα (10 )υποψηφίων στην αίθουσα. Μετά το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης οι υποψήφιοι καταθέτουν τα ανωτέρω (σχέδιο Μικροδιδασκαλίας και υποστηρικτικό υλικό) μαζί με τον ψηφιακό δίσκο στον οποίο θα καταγράφεται η Μικροδιδασκαλία στον Επιτηρητή. Μετά το πέρας της παρουσίασης της Μικροδιδασκαλίας κάθε υποψηφίου διενεργείται σε ξεχωριστό χώρο του Εξεταστικού Κέντρου Συνέντευξη υποστήριξης της μικροδιδασκαλίας που παρουσιάστηκε προηγουμένως, διάρκειας δέκα (10) λεπτών, στην οποία θα παρίστανται ο υποψήφιος, οι δύο Αξιολογητές και ο Επιτηρητής. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης θα προετοιμάζεται ο επόμενος υποψήφιος και η αίθουσα για τη διενέργεια της επόμενης στη σειρά Μικροδιδασκαλίας. 2.4 Βαθμολογία - Σύνθεση Τελικού Αποτελέσματος Εξετάσεων Βαθμολόγηση γραπτών Δοκιμίων Κάθε γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από δύο (2) βαθμολογητές-τους αξιολογητές της εξεταστικής διαδικασίας. Οι βαθμολογητές για να διορθώσουν και να βαθμολογήσουν το γραπτό δοκίμιο χρησιμοποιούν ο μεν πρώτος κόκκινο στυλό, ο δε δεύτερος πράσινο. Κάθε ορθή και ολοκληρωμένη απάντηση επισημαίνεται με το σύμβολο: V. Κάθε ελλιπής απάντηση επισημαίνεται με ένα (1) ή περισσότερα από το σύμβολο: +. Τα περιττά στοιχεία επισημαίνονται τοποθετώντας αυτά εντός παρενθέσεων: ( ). Οι λανθασμένες απαντήσεις, που αποτελούν ενότητα ή παράγραφο, επισημαίνονται τοποθετώντας αυτές εντός αγκυλών: [ ]. Η αξιολόγηση γίνεται με βάση τη βαθμολογική κλίμακα από ένα έως είκοσι (1-20). Ως «Επιτυχών» στο Θεωρητικό Μέρος των Εξετάσεων Πιστοποίησης θεωρείται αυτός που αξιολογήθηκε με βαθμό τουλάχιστον δέκα (10) έως είκοσι (20). Η βαθμολόγηση γίνεται με ακέραιο αριθμό. Όλοι οι βαθμοί γράφονται διψήφιοι με την πρόταση του αριθμού μηδέν (0) στους μονοψήφιους αριθμούς. Κάθε ένας από τους δύο βαθμολογητές αναγράφει στην αντίστοιχη θέση το Ονοματεπώνυμό του, το βαθμό αριθμητικώς και ολογράφως με τον οποίο αξιολογεί το γραπτό δοκίμιο και υπογράφει στην εσωτερική πλευρά του εξωφύλλου του τετραδίου. Ο τελικός βαθμός προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών των δύο (2) βαθμολογητών διαιρούμενος διά του δύο (2). Η βαθμολόγηση γίνεται με ακέραιο βαθμό. Εάν μετά τη διαίρεση του αθροίσματος των βαθμών των δύο (2) βαθμολογητών προκύπτει δεκαδικός αριθμός, ο βαθμός αυτός στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι > 0.5) ή προηγούμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι < 0.5), ακέραιο βαθμό. Μετά το τέλος της διαδικασίας αξιολόγησης των γραπτών δοκιμίων συμπληρώνονται από τον Γραμματέα του Φορέα τα στοιχεία του εξεταζόμενου βάσει του κωδικό τους και εξετάζεται εάν μεταξύ των βαθμών του πρώτου και του δεύτερου βαθμολογητή υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη από τρεις (3) μονάδες. Γραπτό δοκίμιο που παρουσιάζει διαφορά βαθμολογίας μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμολογητή μεγαλύτερη από τρεις (3) μονάδες αναβαθμολογείται από τρίτο βαθμολογητή.

9 Πριν από την αναβαθμολόγηση, ο Γραμματέας του Βαθμολογικού Κέντρου καλύπτει με μαύρο αδιαφανές αυτοκόλλητο τη βαθμολογία τόσο του πρώτου, όσο και του δεύτερου βαθμολογητή. Ο τρίτος βαθμολογητής διορθώνει το γραπτό δοκίμιο αναγράφει τη βαθμολογία αριθμητικά και ολογράφως με μαύρο στυλό και υπογράφει, σύμφωνα με τα ανωτέρω. Ο τελικός βαθμός στην περίπτωση αναβαθμολόγησης, προκύπτει από το άθροισμα των τριών βαθμών διαιρούμενο διά του τρία (3). Αν προκύπτει δεκαδικός αριθμός, ο βαθμός αυτός στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι >0.5) ή προηγούμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι <0.5) ακέραιο βαθμό. Ο γραμματέας του Βαθμολογικού Κέντρου μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και την παράδοση των γραπτών δοκιμίων καταχωρίζει σε σχετικό λογισμικό τη βαθμολογία των εξετασθέντων. Αξιολόγηση Μικροδιδασκαλίας Οι Αξιολογητές, μετά το πέρας της παρουσίασης εκάστης μικροδιδασκαλίας και τη διενέργεια της συνέντευξης του υποψηφίου που παρουσίασε τη μικροδιδασκαλία αξιολογούν τον υποψήφιο επί τόπου, στο χώρο διενέργειας της συνέντευξης και αφού αποχωρήσει ο υποψήφιος. Κριτήρια Αξιολόγησης Μικροδιδασκαλίας. Οι δύο αξιολογητές, αξιολογούν την επάρκεια του περιεχομένου της μικροδιδασκαλίας με βάση ειδικά διαμορφωμένα κριτήρια ως προς τους παρακάτω άξονες: 1. Έναρξη και τέλος Μικροδιδασκαλίας. 2. Στοχοθεσία και σαφήνεια του σχεδίου μικροδιδασκαλίας 3. Συνάφεια περιεχομένου με τους εκπαιδευτικούς στόχους. Σχέση ύλης χρόνου 4. Σαφήνεια χρήσης εννοιών και ορολογίας. Σαφής χειρισμός προφορικού λόγου. Γλώσσα σώματος και χρήση του χώρου 5. Ορθή επιλογή, συνδυασμός και ευελιξία στην εφαρμογή των κατάλληλων εκπαιδευτικών τεχνικών και μεθόδων 6. Ενθάρρυνση Συμμετοχικότητα 7. Διασφάλιση ισότιμης συμμετοχής σε μέλη Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων 8. Κατάλληλη χρήση εποπτικών τεχνολογικών μέσων Μεθοδολογία Αξιολόγησης Μικροδιδασκαλίας Η αξιολόγηση διενεργείται από δύο αξιολογητές. Κάθε αξιολογητής αποτυπώνει την κρίση του ξεχωριστά σε ενιαίο τυποποιημένο έντυπο, το οποίο περιλαμβάνει τους παραπάνω άξονες αξιολόγησης και αναλυτικά κριτήρια ανά άξονα. Κάθε άξονας αξιολόγησης αξιολογείται βάσει της τριτοβάθμιας κλίμακας: Α Γ. Η Αξιολόγηση με Α ή Β δηλώνει εν γένει επάρκεια του αξιολογούμενου ως προς έκαστο άξονα αξιολόγησης. Η Αξιολόγηση με Γ δηλώνει εν γένει μη επάρκεια του αξιολογούμενου ως προς έκαστο άξονα αξιολόγησης. Εάν ο υποψήφιος αξιολογηθεί από τον κάθε αξιολογητή σε 3 ή περισσότερους άξονες αξιολόγησης με Γ (όχι αναγκαστικά στους ίδιους άξονες από κάθε αξιολογητή), οι αξιολογητές εισηγούνται τη μη επιτυχή έκβαση της μικροδιδασκαλίας από τον υποψήφιο. Στην περίπτωση αυτή, συμπληρώνεται, στο τέλος του εντύπου, Αιτιολογία της Μη Επιτυχούς Έκβασης της Μικροδιδασκαλίας. Συγκεκριμένα, ο κάθε αξιολογητής, στην περίπτωση μη επιτυχούς έκβασης της μικροδιδασκαλίας από τον υποψήφιο, αιτιολογεί την απόφασή του ανά άξονα τον οποίον αξιολόγησε με Γ. Στο έντυπο αξιολόγησης αποτυπώνεται το τελικό αποτέλεσμα της Αξιολόγησης (Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας Μη Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας Μη ομόφωνη εκτίμηση). Το εν λόγω έντυπο αξιολόγησης υπογράφεται από τους δύο αξιολογητές.

10 Στην περίπτωση μη ομόφωνης εισήγησης των αξιολογητών σχετικά με την επιτυχή ή μη επιτυχή έκβαση της μικροδιδασκαλίας του υποψηφίου, τότε ο φάκελος του υποψηφίου συμπεριλαμβανομένης της βιντεοσκοπημένης μικροδιδασκαλίας του, παραπέμπεται σε δευτεροβάθμιο έλεγχο. Ο δευτεροβάθμιος έλεγχος διενεργείται από άλλον/άλλους αξιολογητή/ές. Σημείωση: Ο άξονας αξιολόγησης 7 «Διασφάλιση Ισότιμης Πρόσβασης σε Μέλη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων» δεν βαθμολογείται παρά μόνον, εάν στην ομάδα των συνυποψήφιων προς πιστοποίηση εκπαιδευτών, ενώπιον των οποίων γίνεται η παρουσίαση της μικροδιδασκαλίας, συμπεριλαμβάνονται άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έκδοση αποτελέσματος βαθμολογίας Επιτυχών θεωρείται ο εξεταζόμενος του οποίου η βαθμολογία του κατά τη Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία είναι τουλάχιστον δέκα (10) και η συνολική αξιολόγηση της Μικροδιδασκαλίας του είναι «Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας». Σε περίπτωση δε, που κατά τη Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία, το γραπτό δοκίμιο έχει περάσει από τη διαδικασία αναβαθμολόγησης, ο βαθμός που προκύπτει ως μέσος όρος βαθμών των τριών βαθμολογητών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα (10). Σε περίπτωση δε, που η Μικροδιδασκαλία έχει παραπεμφθεί σε δευτεροβάθμιο έλεγχο, η αξιολόγηση που προκύπτει θα πρέπει να είναι «Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας». Για τους επιτυχόντες συντάσσεται από την Υπεύθυνο Πιστοποίησης Εισηγητική Έκθεση η οποία προωθείται στη Γενική Διευθύντρια και το Δ.Σ. της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ. Στην Εισηγητική Έκθεση αποτυπώνεται ο βαθμός του εξεταζομένου κατά τη γραπτή εξεταστική δοκιμασία, η αξιολόγηση της μικροδιδασκαλίας με το χαρακτηρισμό «Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας». Σε περίπτωση που ο εξεταζόμενος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς μόνον το ένα μέρος της εξέτασης (είτε τη γραπτή εξεταστική διαδικασία είτε τη μικροδιδασκαλία) τότε συντάσσεται από τον Υπεύθυνο Πιστοποίησης Εισηγητική Έκθεση η οποία προωθείται στη Γενική Διευθύντρια και το Δ.Σ. της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ. Στην Εισηγητική Έκθεση αποτυπώνεται το μέρος της εξέτασης το οποίο ο εξεταζόμενος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς και το μέρος της εξέτασης, το οποίο δεν έχει ολοκληρώσει επιτυχώς. Για τους αποτυχόντες συντάσσεται από τον Υπεύθυνο Πιστοποίησης Εισηγητική Έκθεση η οποία προωθείται στη Γενική Διευθύντρια και το Δ.Σ. της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ. Στην Εισηγητική Έκθεση αποτυπώνεται ο βαθμός του εξεταζομένου κατά τη γραπτή εξεταστική δοκιμασία, η αξιολόγηση της μικροδιδασκαλίας με το χαρακτηρισμό «Μη Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας» και το τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης με το χαρακτηρισμό «Δεν δύναται να πιστοποιηθεί». Εξετασθείς, ο οποίος πέτυχε στο σε ένα από τα δύο μέρη (Πρακτικό ή Θεωρητικό) των εξετάσεων κατοχυρώνει την επιτυχία του στο μέρος αυτό για τα επόμενα τρία έτη. Στην επόμενη εξεταστική θα συμμετέχει μόνο στην εξέταση του μέρους στο οποίο απέτυχε. Εάν παρέλθει το διάστημα των 3 ετών χωρίς να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία και τα 2 μέρη, εφ' όσον επιθυμεί να καταστεί κάτοχος Βεβαίωσης Εκπαιδευτικής Επάρκειας, υποχρεούται να επαναλάβει εκ νέου και τα δύο (2) μέρη των Εξετάσεων Πιστοποίησης (Θεωρητικό και Πρακτικό) υποβάλλοντας νέα αίτηση και νέα δικαιολογητικά, με βάση τις προϋποθέσεις που θα ισχύουν κατά το χρόνο υποβολής της νέας αυτής αίτησης. Οι εξεταζόμενοι που απέτυχαν και στα δύο μέρη των Εξετάσεων Πιστοποίησης (Θεωρητικό και Πρακτικό), μπορούν να συμμετέχουν εκ νέου στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας χωρίς περιορισμό, οποτεδήποτε αυτές διεξάγονται.

11 2.5 Αποτελέσματα Εξετάσεων Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναρτώνται στον ιστότοπο του Φορέα Πιστοποίησης. Ο Φορέας ενημερώνει μέσω για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων τους υποψηφίους για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων. Ο υποψήφιος που είναι επιτυχών επικοινωνεί με το Φορέα Πιστοποίησης για την έκδοση και την παραλαβή του πιστοποιητικού. 2.6 Αξιολόγηση συστήματος Εξετάσεων Το εξεταστικό σύστημα της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ υπόκειται σε ετήσια αξιολόγηση ως προς την εγκυρότητα, την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία του. Στο τέλος κάθε κύκλου εξετάσεων, οι εξετασθέντες συμπληρώνουν σχετικό ερωτηματολόγιο (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ), το υλικό του οποίου σε συνδυασμό με άλλα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνει και διατηρεί η Διεύθυνση Πιστοποίησης της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ, αναλύονται με σκοπό τον εντοπισμό πιθανών αδυναμιών. Εάν κριθεί απαραίτητο, η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ προβαίνει σε διορθώσεις. 2.7 Έκδοση και χορήγηση Πιστοποιητικού Πιστοποιητικό δικαιούνται όσοι επιτύχουν και στα δύο μέρη των εξετάσεων (Θεωρητικό και Πρακτικό). Τα Πιστοποιητικά που εκδίδει η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ φέρουν τα σήματά της και τα σήματα των φορέων που έχει λάβει διαπίστευση και υπογράφονται από την Γενική Διευθύντρια, η οποία επικυρώνει την χορήγηση Πιστοποίησης. Το πιστοποιητικό Επάρκειας παραδίδεται ιδιοχείρως ή με συστημένη αλληλογραφία στον χορηγηθέντα την Πιστοποίηση. Υπόδειγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού Επάρκειας Εκπαιδευτή Ενηλίκων υπάρχει στο Παράρτημα Α του παρόντος Ειδικού Κανονισμού. Αυτό περιέχει τουλάχιστον την ακόλουθη πληροφόρηση : Τίτλο του Πιστοποιητικού Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο του ατόμου που πιστοποιείται Ημερομηνία πιστοποίησης Έναν μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης Κωδικό Πιστοποιητικού Υπογραφή και σφραγίδα του Φορέα Πιστοποίησης Αναφορά στον Φορέα Πιστοποίησης και στον Φορέα Διαπίστευσης (λογότυπα) Νομοθετικό πλαίσιο / Πρότυπο σύμφωνα με το οποίο γίνεται η πιστοποίηση Διευκρινίζεται ότι η έκδοση του Πιστοποιητικού Επάρκειας επιβεβαιώνει μεν την καταλληλότητα αυτού που έχει εξετασθεί, δεν παρέχει όμως καμία εξουσιοδότηση για την τέλεση υπεύθυνων εργασιών. Τέτοια εξουσιοδότηση παρέχεται μόνο από τον εργοδότη του πιστοποιημένου ατόμου και αποτελεί ταυτόχρονα και αποδεικτικό στοιχείο της επαγγελματικής απασχόλησής του. 2.8 Μητρώο Υποψηφίων Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε. τηρεί Μητρώο Υποψηφίων το οποίο παρέχει τις ακόλουθες πληροφορίες: το ονοματεπώνυμο τους την ημερομηνία εξέτασης το αποτέλεσμα της εξέτασης το αντικείμενο πιστοποίησης τον αριθμό Πιστοποιητικού

12 την ημερομηνία έκδοσης πιστοποιητικού την ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού. Στο εν λόγω Μητρώο υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης οποιουδήποτε προσώπου έχει αποδεδειγμένο έννομο συμφέρον και πάντοτε με τη ρητή και σαφή έγγραφη συγκατάθεση της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΑΣ Α.Ε. κατόπιν εγγράφου αιτήματος, μέσω , του ενδιαφερομένου. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΙΣΧΥΣ, ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ & ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 3.1 Ισχύς Πιστοποιητικών Η χρονική διάρκεια ισχύος του Πιστοποιητικού ως προς το διαπιστευμένο καθεστώς του (ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024:2012) είναι δεκαετής (10) με δυνατότητα ανανέωσης. Το πιστοποιητικό μπορεί να ανανεωθεί, μόνο εφόσον τηρούνται οι διαδικασίες επιτήρησης και επαναπιστοποίησης. Μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των πιστοποιητικών, αυτά παύουν να έχουν οποιαδήποτε εγκυρότητα, οπότε και η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε. δεν αναλαμβάνει ουδεμία ευθύνη για ενέργειες που υποστηρίχθηκαν από μη ισχύοντα πιστοποιητικά της. Εκτός από τη φυσιολογική λήξη της ισχύος τους, όλα τα πιστοποιητικά υπόκεινται και σε πιθανή ανάκλησή τους (εφόσον υπάρχουν λόγοι που το επιβάλλουν), χάνοντας σ αυτήν την περίπτωση οριστικά την εγκυρότητά τους. 3.2 Επιτήρηση Πιστοποιητικών Ο κάτοχος του Πιστοποιητικού Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων υποχρεούται να ανταποκρίνεται στις διαδικασίες επιτήρησης του πιστοποιητικού του, μια φορά στην 10ετή διάρκεια ισχύος του και συγκεκριμένα με την συμπλήρωση πενταετίας από την ημερομηνία έκδοσής του. Η διαδικασία επιτήρησης περιλαμβάνει έγγραφη δήλωση (έντυπο το οποίο αποστέλλεται) και προσκόμιση δικαιολογητικών, με τα οποία θα δηλώνει και θα αποδεικνύει τη συνεχή χρήση των γνώσεων για τις οποίες έχει πιστοποιηθεί. Δεκτά θα γίνονται βεβαιώσεις διδακτικής & επαγγελματικής ενασχόλησης, βεβαιώσεις συνεχιζόμενης κατάρτισης στη θεματική εκπαίδευσης ενηλίκων. Για την αξιολόγηση του φακέλου τους, καταθέτουν παράβολο (αποδεικτικό πληρωμής) αξίας 50 ευρώ. Η επιτροπή πιστοποίησης εξετάζει την έγγραφη δήλωση και εφόσον γίνεται αποδεκτή αρχειοθετείται, ενημερώνεται το μητρώο πιστοποιημένων προσώπων και τα πιστοποιημένα πρόσωπα ότι η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς ή μη. Συγκεκριμένα, τα πιστοποιημένα πρόσωπα ενημερώνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ Α.Ε. ( και με έγγραφη ενημέρωση από τον Φορέα Πιστοποίησης (αποστολή ηλεκτρονικής ενημέρωσης). Παράλειψη της επιτήρησης του Πιστοποιητικού θα οδηγήσει σε ανάκλησή του, λόγω μη τήρησης των απαιτήσεων της Διαπίστευσης. Εάν οι απαιτήσεις που ισχύουν για το σχήμα πιστοποίησης και καλύπτονται από το πιστοποιητικό αλλάξουν, η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΑΕ ενημερώνει άμεσα, με ηλεκτρονική επιστολή (ή άλλο ισοδύναμο τρόπο) τα Πιστοποιημένα Πρόσωπα, καθορίζοντας την ημερομηνία ισχύος των αλλαγών και πληροφορώντας σχετικά με οποιαδήποτε ανάγκη συμπληρωματικής εξέτασης της σχετικής ικανότητας και δεξιότητας. Με τη λήψη της ανωτέρω ειδοποίησης, τα Πιστοποιημένα Πρόσωπα πρέπει να πληροφορήσουν τη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή (ή άλλο ισοδύναμο τρόπο), κατά πόσον προτίθενται να

13 αποδεχθούν αυτές τις αλλαγές. Εάν, εντός του προκαθορισμένου χρόνου, επιβεβαιωθεί η αποδοχή των αλλαγών και εφόσον τα αποτελέσματα της τυχόν συμπληρωματικής εξέτασης είναι θετικά, η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΑΕ θα χορηγήσει συμπληρωματικό Πιστοποιητικό. Εάν πληροφορηθεί η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΑΕ, ότι δεν υφίσταται πρόθεση αποδοχής των αλλαγών, εντός του χρόνου που καθορίζεται ή εάν η προθεσμία παρέλθει χωρίς απάντηση ή εάν τα αποτελέσματα της τυχόν συμπληρωματικής εξέτασης δεν είναι θετικά, το Πιστοποιητικό θα πάψει να ισχύει στην καθοριζόμενη από την ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΑΕ ημερομηνία έναρξης ισχύος των αλλαγών και θα γίνει ανάκληση του πιστοποιητικού. 3.3 Ανάκληση Πιστοποιητικών Σε περίπτωση που γίνεται κακή χρήση των πιστοποιητικών ανάλογα με την περίπτωση προβλέπεται ανάκληση των πιστοποιητικών. Η ανάκληση Πιστοποιητικού λαμβάνει χώρα στις παρακάτω περιπτώσεις: Κατόπιν εξέτασης σχετικής Ένστασης, Παραπόνου ή Αναφοράς μη Συμμόρφωσης για τη διαδικασία εξέτασης, διόρθωσης ή πιστοποίησης που οδηγεί στην απόφαση για την ανάλυση ενός ή περισσοτέρων Πιστοποιητικών. Καταγγελία για μη τήρηση των Κανόνων Χρήσης του Πιστοποιητικού, και όποιες άλλες δεσμεύσεις, εγγράφως, έχει αποδεχτεί το Πιστοποιημένο πρόσωπο με την υπογραφή του. Ο κάτοχος χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό κατά τρόπο που θίγει την υπόληψη του Φορέα. Ο κάτοχος χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό για γνωστικά αντικείμενα και για βαθμίδες δυσκολίας για τα οποία δεν έχει πιστοποιηθεί. Ο κάτοχος, κατά την αίτηση συμμετοχής στην εξέταση, είχε υποβάλει στοιχεία που τελικά απεδείχθησαν παραπλανητικά ή ψευδή. Ο κάτοχος δε συμμετέχει στη διαδικασία επιτήρησης του Πιστοποιητικού. Η ανάκληση ενός πιστοποιητικού πραγματοποιείται μετά από απόφαση του Συμβουλίου Πιστοποίησης. Εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα μπορεί να γίνει υπό συνθήκες και μόνον κατόπιν σχετικής απόφασης του Ανεξάρτητου Συμβουλίου Αμεροληψίας. O Κάτοχος του πιστοποιητικού ενημερώνεται εγγράφως με συστημένη επιστολή (ή άλλο ισοδύναμο τρόπο), για την απόφαση ανάκλησης του πιστοποιητικού και οφείλει να επιστρέψει άμεσα το πιστοποιητικό του στη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ, ενώ απαγορεύεται στο εξής να κάνει χρήση και να επικαλείται την εν λόγω πιστοποίηση ή να διανέμει αντίγραφα του ανακληθέντος πιστοποιητικού του. Η ανάκληση κάθε πιστοποιητικού ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ. 3.4 Επαναπιστοποίηση Η Διαδικασία της Επαναπιστοποίησης θα πρέπει να γίνει εντός δυο μηνών πριν την ημερομηνία λήξης ισχύος του Πιστοποιητικού. Η Επαναπιστοποίηση γίνεται με τη συμμετοχή του Κατόχου Πιστοποιητικού εκ νέου σε εξετάσεις πιστοποίησης της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ για το συγκεκριμένο Σχήμα Πιστοποίησης. Το κόστος της επαναπιστοποίησης ορίζεται στα 50 ευρώ. Σε περίπτωση που κάποιο Πιστοποιημένο Πρόσωπο, μέσα στην δεκαετία δεν έχει ακολουθήσει τις διαδικασίες της παραγράφου 3.2, τότε το Πιστοποιητικό του δεν καλύπτεται πλέον από τον Φορέα Πιστοποίησης ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ.

14 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΠΟΝΑ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ Παράπονα, αμφισβητήσεις και ενστάσεις μπορούν να προέρχονται από αιτούντες, εξεταζόμενους, πιστοποιημένα πρόσωπα, εργοδότες και άλλα μέρη, τα οποία ενδέχεται να αφορούν τη διεργασία πιστοποίησης, τη διενέργεια των εξετάσεων, τα κριτήρια αξιολόγησης, τις πολιτικές και τις διαδικασίες για την απόδοση και έκδοση των πιστοποιητικών. Τα παράπονα ή ενστάσεις πρέπει να υποβάλλονται γραπτώς, επώνυμα, να είναι σαφή και τεκμηριωμένα. Όταν πρόκειται για παράπονο, η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ προβαίνει σε εξέτασή του σύμφωνα με τις διαδικασίες για Διορθωτικές και Προληπτικές Ενέργειες. Τα υποβαλλόμενα παράπονα και αμφισβητήσεις εξετάζονται από το Γενικό Διευθυντή του Φορέα σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Ποιότητας και το πόρισμα διαβιβάζεται γραπτώς προς τον ενδιαφερόμενο. Η εφαρμογή της διορθωτικής ενέργειας, ο έλεγχος αποτελεσματικότητας, η ενημέρωση του ενδιαφερόμενου σχετικά με τη διορθωτική ενέργεια και το κλείσιμο του παραπόνου καταγράφονται και αρχειοθετούνται. Σε περίπτωση μη ικανοποίησης του ενδιαφερόμενου για το αποτέλεσμα του χειρισμού του παραπόνου, υπάρχει δυνατότητα κοινοποίησης του παραπόνου από στο Ανεξάρτητο Συμβούλιο Αμεροληψίας. Ενστάσεις σχετικά με απόφαση για χορήγηση, αναστολή ή ανάκληση της πιστοποίησης μπορεί να υποβληθούν εγγράφως από τα ενδιαφερόμενα μέρη εντός ενός (1) μηνός από της κοινοποιήσεως σε αυτούς της σχετικής απόφασης ή από την ημερομηνία που έλαβαν γνώση αυτής. Η ένσταση, διαβιβάζεται στο Συμβούλιο Πιστοποίησης. Το Συμβούλιο Πιστοποίησης για το χειρισμό των ενστάσεων αποτιμά τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί, εξετάζει εάν υπήρχαν προηγούμενες σχετικές περιπτώσεις και κοινοποιεί την απόφαση. Για τις περιπτώσεις όπου θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές ενέργειες, υποβάλει γραπτώς τις προτάσεις του στον Υπεύθυνο Πιστοποίησης, ο οποίος μεριμνά για την υλοποίηση τους. Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ, προκειμένου να διασφαλίζει με κάθε δυνατόν τρόπο την αμερόληπτη και έγκυρη επίλυση των ενστάσεων, διασφαλίζει ότι το προσωπικό που είναι αρμόδιο να λαμβάνει αποφάσεις είναι διαφορετικό από εκείνο που μετείχε στην λήψη της απόφασης για την οποία υφίσταται η ένσταση. Προκειμένου να διασφαλίζεται η ανωτέρω διαδικασία με κάθε δυνατό τρόπο, δίνει το δικαίωμα στον υποψήφιο ή στο πιστοποιημένο πρόσωπο, μετά την κοινοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Πιστοποίησης, εντός 10 ημερολογιακών ημερών, να υποβάλλει ένσταση για δευτεροβάθμιο έλεγχο από το Συμβούλιο Αμεροληψίας, κατά τον ίδιο τρόπο όπως και την αρχική φορά. Το Συμβούλιο Αμεροληψίας μελετά το σχετικό υλικό, εάν κρίνει απαραίτητο καλεί προς ακρόαση και τον αιτών ένστασης και κατόπιν εκδίδει απόφαση, όπου ο Γενικός Διευθυντής κοινοποιεί με γραπτή ενημέρωση. Η απόφαση του Ανεξάρτητου Συμβουλίου Αμεροληψίας είναι τελεσίδικη.

15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΑΡΧΕΙΑ 5.1 Τήρηση Αρχείων Ο Φορέας Πιστοποίησης διατηρεί Αρχεία Πιστοποίησης και Επιτήρησης, σε συνθήκες ασφάλειας και εμπιστευτικά, για περίοδο τουλάχιστον ίση προς την περίοδο πιστοποίησης Περιεχόμενο Αρχείου Πιστοποίησης Ο Φορέας Πιστοποίησης διατηρεί στο αρχείο του : Ενημερωμένο κατάλογο όλων των πιστοποιημένων προσώπων. Ατομικό φάκελο για κάθε πιστοποιημένο άτομο και για κάθε άτομο του οποίου έχει λήξει η πιστοποίηση ή που απέτυχε για οποιονδήποτε λόγο στην εξέταση καταλληλότητας και ο οποίος περιέχει : Έντυπα Αιτήσεων συμπεριλαμβανομένων των επισυνάψεων που αποδεικνύουν τη καταλληλότητα του ως υποψήφιο. Έγγραφα σχετικά με την εξέταση καταλληλότητας όπως, ερωτηματολόγια, απαντήσεις, δελτία βαθμολογίας και κάθε άλλο σχετικό Έγγραφα επιτήρησης και ανανέωσης συμπεριλαμβανομένων αποδεικτικών συνεχούς απασχόλησης και διαρκούς επαγγελματικής βελτίωσης

16 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ & ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ Βάσει του Επαγγελματικού περιγράμματος του Εκπαιδευτή Ενηλίκων (βλ. στη σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ, Επαγγελματικά Περιγράμματα, Εκπαιδευτής Ενηλίκων οι υποψήφιοι για την εκπαιδευτική επάρκεια θα εξεταστούν για την γραπτή εξεταστική δοκιμασία σε 9 θεματικές ενότητες : Ομάδα εκπαιδευομένων -ομάδες στόχοι Δυναμική ομάδας Θεωρητικό πλαίσιο - αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων Ιστορική εξέλιξη εκπαιδευτική πολιτική Μεθοδολογία σχεδιασμού - κοινωνικο/οικονομικό και πολιτισμικό πλαίσιο Εκπαιδευτικές μέθοδοι- τεχνικές- εκπαιδευτική διεργασία Βασικές ικανότητες - φύλο διαπολιτισμικότητα Εκπαιδευτικό υλικό - εποπτικά μέσα - χώρος Αυτοαξιολόγηση - συνεχής ανάπτυξη Οι ερωτήσεις θα προέρχονται από την Ερωτηματολόγιο Θεμάτων που έχει δημιουργηθεί από τον Φορέα Πιστοποίησης, σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα που σχετίζονται με το σχήμα και είναι διαθέσιμα στη γραμματεία και στο site της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ (για όσους έχουν γίνει δεκτοί για εξετάσεις, τους αποστέλλεται κωδικός με τον οποίο μπορούν να εισέλθουν στον ιστότοπο της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ και να λάβουν το υλικό). Οι ερωτήσεις που συγκροτούν το ερωτηματολόγιο θεμάτων είναι διαβαθμισμένες σε τρείς κατηγορίες: μέτριες, δύσκολες και πολύ δύσκολες. Οι ερωτήσεις διατίθενται μαζί με τις αντίστοιχες ενδεικτικές απαντήσεις. Για κάθε θεματική ομάδα ερωτήσεων, όπως αναφέρονται ανωτέρω οι 9 ομάδες και για κάθε κατηγορία (μέτριες, δύσκολες, πολύ δύσκολες) κληρώνονται τυχαία οι ερωτήσεις προς εξέταση από το Συμβούλιο Πιστοποίησης. Εν συνεχεία, διαμορφώνεται το φύλλο με τις επιλεγμένες ερωτήσεις, το οποίο αφού ελεγχθεί, δίδεται, με τρόπο ασφαλές και αμερόληπτο όπως ορίζεται από τις εσωτερικές διαδικασίες του Φορέα Πιστοποίησης, στους οριζόμενους από τα εξεταστικά κέντρα επιτηρητές για διανομή στους υποψηφίους προς πιστοποίηση.

17 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

18 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Κάθε Πιστοποιημένο Πρόσωπο, οφείλει να συμμορφώνεται με τα άρθρα του Κώδικα Δεοντολογίας που περιγράφονται στη συνέχεια: 1. Αμεροληψία, Ανεξαρτησία, Ακεραιότητα Κάθε Πιστοποιημένος πρέπει να μην συμπεριφέρεται ανέντιμα ή επονείδιστα και να επιδεικνύει το πρέπον επιστημονικό ήθος του επαγγέλματος και να επιδεικνύει επαγγελματική συμπεριφορά που καλύπτεται από τιμιότητα, ευσυνειδησία, ευθύτητα και αντικειμενικότητα. 2. Επαγγελματισμός Πρέπει να αναλαμβάνει μόνο εκείνα τα αντικείμενα εργασίας για τα οποία είναι πιστοποιημένος και όχι καθοιονδήποτε τρόπο που δεν ορίζεται από το σχήμα πιστοποίησης του. Να υποστηρίζει τα νόμιμα συμφέροντα του εντολέα του και να εκπληρώνει πίστα και με επιμέλεια την εργασία που του έχει ανατεθεί, σύμφωνα με τις γνώσεις του, την εμπειρία του και την υπάρχουσα νομοθεσία. Να μην αποκαλύπτει εμπιστευτική πληροφορία, εκτός εάν ορίζεται από το νόμο ή εάν έχουν συμφωνήσει οι εμπλεκόμενοι να δοθούν οι πληροφορίες αυτές. Να μην δέχεται οποιασδήποτε μορφής πίεση (χρηματικά ποσά, δώρα κ.τ.λ.) από οποιονδήποτε ο οποίος θα μπορούσε να επηρεάσει την επαγγελματική του κρίση. 3. Ανταγωνισμός Να μη ασκεί κριτική στην εργασία άλλου συναδέλφου, χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Εφ όσον όμως του ζητηθεί επισήμως να κρίνει κάποια εκτίμηση, πρέπει αυτή η κρίση να είναι αντικειμενική στηριζόμενη σε αδιάβλητα κριτήρια και εντός των πλαισίων της επαγγελματικής αξιοπρέπειας. Να μη επιδιώκει την αντικατάσταση άλλου συναδέλφου στον οποίο έχει ήδη ανατεθεί η εντολή χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα. Να σέβεται την εργασία των συναδέλφων του, όπως ο ίδιος θέλει να σέβονται την δική του εργασία. 4. Συμμόρφωση Νομοθεσία Πρέπει πάντοτε να τηρεί και να συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία.

19 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Παρακαλούμε βαθμολογήστε τη διαδικασία αξιολόγησης/εξέτασης πιστοποίησης προσώπων με κλίμακα βαθμολογίας από το 1 έως το 10 (ΑΡΙΣΤΑ) Τίτλος Πιστοποίησης:. 1. Καταλληλότητα χώρου διεξαγωγής εξετάσεων 2. Υλικοτεχνική υποδομή 3. Πληροφόρηση, ενημέρωση, ανταπόκριση στα αιτήματα σας κατά τη διάρκεια αξιολόγησης καταλληλότητας του φακέλου σας 4. Επάρκεια χρόνου για την ανάπτυξη των αντικειμένων σας κατά τη διαδικασία των εξετάσεων 5. Βαθμός συνεργασίας με τον Υπεύθυνο Πιστοποίησης 6. Αξιολόγηση προσωπικού του φορέα πιστοποίησης ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ 7. Καταλληλότητα/επάρκεια εξεταστέας ύλης 8. Βαθμός γενικής ικανοποίησης από τη διαδικασία των εξετάσεων

20 ΠΑΡΑΤΗΜΑ Δ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Θεματική Ομάδα 1: Ομάδα Εκπαιδευομένων - Ομάδες στόχοι: Στόχοι εναρκτήριας συνάντησης, Αλληλογνωριμία, Διερεύνηση αναγκών και προσδοκιών, Μαθησιακό Συμβόλαιο. Θεματική Ομάδα 2: Δυναμική Ομάδας: Η δυναμική της Ομάδας, η διεργασία της Ομάδας, η λειτουργία της Ομάδας, η επικοινωνία μέσα στην ομάδα, Ρόλοι στην Ομάδα, Φάσεις ανάπτυξης της ομάδας, Δύσκολοι τύποι εκπαιδευομένων και η αντιμετώπισή τους, Επίλυση συγκρούσεων. Θεματική Ομάδα 3: Θεωρητικό Πλαίσιο - Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων: ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: (Συμπεριφοριστικές Θεωρίες, Γνωστικές Θεωρίες, Ανθρωπιστικές Θεωρίες, Θεωρίες Κοινωνικής μάθησης). ΘΕΩΡΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: (Θεωρία της «Ανδραγωγικής», Θεωρία της «Κοινωνικής Αλλαγής» Freire, Θεωρία Της «Μετασχηματίζουσας Μάθησης» Mezirw, Εφαρμογή των Θεωριών Μάθησης στην Εκπαίδευση Ενηλίκων). Θεματική Ομάδα 4: Ιστορική εξέλιξη Εκπαιδευτική Πολιτική: Η εξέλιξη της εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ελλάδα. Το πεδίο της εκπαίδευσης Ενηλίκων. Εισαγωγικά στην εκπαίδευση ενηλίκων. Βασικοί όροι εκπαίδευσης ενηλίκων (κατάρτιση, επαγγελματική κατάρτιση, αρχική επαγγελματική κατάρτιση, δια βίου μάθηση, εκπαίδευση). Χαρακτηριστικά ενηλίκων εκπαιδευομένων. Εμπόδια στη μάθηση. Προϋποθέσεις αποτελεσματικής μάθησης ενηλίκων. Ο ρόλος και η σημασία της εκπαίδευσης ενηλίκων στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Θεματική Ομάδα 5: Μεθοδολογία Σχεδιασμού. Κοινωνικό Οικονομικό-Πολιτισμικό Πλαίσιο: Στάδια σχεδιασμού μιας διδακτικής ενότητας, Ορισμός στόχων στα επίπεδα των γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων, Σχεδιασμός περιεχομένου διδακτικών ενοτήτων, Δόμηση διδακτικών ενοτήτων. Θεματική Ομάδα 6: Εκπαιδευτικές μέθοδοι Τεχνικές Εκπαιδευτική διεργασία : Εμπλουτισμένη Εισήγηση, Καταιγισμός Ιδεών, Ερωτήσεις-Απαντήσεις, Συζήτηση, Εργασία σε Ομάδες, Μελέτη Περίπτωσης, Προσομοίωση, Παιχνίδι ρόλων, Επίδειξη, Άσκηση, Εκπαιδευτική επίσκεψη, Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη. Θεματική Ομάδα 7: Βασικές Ικανότητες Φύλο- Διαπολιτισμικότητα: Τα είδη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, Τα χαρακτηριστικά τους και οι ιδιαίτερες ανάγκες τους, Στερεότυπα, Εκπαιδευτικές Τεχνικές εκπαίδευσης, Ο Ρόλος του εκπαιδευτή Ενηλίκων. Θεματική Ομάδα 8: Εκπαιδευτικό υλικό - Εποπτικά μέσα Χώρος: ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ (Διαφανοσκόπιο-Οθόνη προβολής, Μηχάνημα προβολής, μέσω Η/Υ, Διαφάνειες, Χαρτοπίνακας, Πίνακας κιμωλίας ή Μαρκαδόρου, Τηλεόραση/Vide, Εκπαιδευτικές ταινίες, Τα έντυπα και οι σημειώσεις). ΕΠΟΠΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (Η επίδραση του εποπτικού χώρου στην εκπαίδευση, Διαστάσεις και ακουστική της αίθουσας διδασκαλίας, Εξοπλισμός της αίθουσας διδασκαλίας, Διαμόρφωση της αίθουσας διδασκαλίας). Θεματική Ομάδα 9: Αυτοαξιολόγηση - Συνεχής ανάπτυξη: Η Αξιολόγηση στην εκπαίδευση ενηλίκων, Αρχική Αξιολόγηση- Ενδιάμεση- Τελική. Τεχνικές Αξιολόγησης.

21 Θεωρητικό Μέρος Εξετάσεων : ΠΑΡΑΤΗΜΑ Ε ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης του Θεωρητικού Μέρους (Γραπτή Εξεταστική δοκιμασία) θα κληθείτε να απαντήσετε σε 3 ανοικτές ερωτήσεις από 9 ερωτήσεις, διαβαθμισμένες σε τρεις κατηγορίες (μέτριες δύσκολες - πολύ δύσκολες) οι οποίες επιλέγονται με τυχαίο τρόπο. Η εξέταση του θεωρητικού μέρους διαρκεί μία (1) ώρα. Η αξιολόγηση γίνεται με βάση τη βαθμολογική κλίμακα από ένα έως είκοσι (1-20). Ως «Επιτυχών» στο Θεωρητικό Μέρος των Εξετάσεων Πιστοποίησης θεωρείται αυτός που αξιολογήθηκε με βαθμό τουλάχιστον δέκα (10) έως είκοσι (20). Πρακτικό Μέρος Εξετάσεων: Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης του Πρακτικού Μέρους (Μικροδιδασκαλία - Συνέντευξη), θα παρουσιάσετε ενώπιον των αξιολογητών και του επιτηρητή του τμήματος Μικροδιδασκαλία 20 που θα έχετε σχεδιάσει και προετοιμάσει, σε θέμα της επιλογής σας. Η συνολική διάρκεια της παρουσίασής σας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20. Στο χρόνο αυτό δεν συνυπολογίζεται επιπλέον χρονικό διάστημα 5 κατά το οποίο θα αυτοπαρουσιαστείτε και θα εισαγάγετε την ομάδα στο θέμα της μικροδιδασκαλίας σας. Για λόγους διαφάνειας της αξιολόγησης, αλλά και για την τήρηση υλικού τεκμηρίωσης οι μικροδιδασκαλίες καταγράφονται με ψηφιακά μέσα. Για την παρουσίαση της μικροδιδασκαλίας είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε την υποδομή που παρέχει το Εξεταστικό Κέντρο (laptp, οθόνη προβολής) Μετά το πέρας της μικροδιδασκαλίας θα κληθείτε να δώσετε μια μικρή συνέντευξη (μέγιστη διάρκεια 10 ) ενώπιον των αξιολογητών, όπου θα σας ζητηθούν διευκρινίσεις και θα τεθούν ερωτήματα αναφορικά με τις επιλογές και την υλοποίηση της μικροδιδασκαλίας σας.

Οδηγίες προς Υποψηφίους. Α. Γενικές Οδηγίες

Οδηγίες προς Υποψηφίους. Α. Γενικές Οδηγίες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία www.eoppep.gr Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προς Υποψηφίους. Α. Γενικές Οδηγίες

Οδηγίες προς Υποψηφίους. Α. Γενικές Οδηγίες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία www.eoppep.gr Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προς Υποψηφίους. Α. Γενικές Οδηγίες

Οδηγίες προς Υποψηφίους. Α. Γενικές Οδηγίες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία www.eoppep.gr Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης,

Διαβάστε περισσότερα

Μεθοδολογία για την Πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Mη Τυπικής Εκπαίδευσης

Μεθοδολογία για την Πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Mη Τυπικής Εκπαίδευσης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία Μεθοδολογία για την Πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Mη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A ΧΛΟΗΣ 89 & ΛΥΚΟΒΡΥΣΕΩΣ - 144 52, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: +30 210 6253927, +30 210 6252495 WEBSITE: www.eurocert.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Πιστοποίησης Επαγγελματιών MARITIME SECURITY OPERATORS

Πρόγραμμα Πιστοποίησης Επαγγελματιών MARITIME SECURITY OPERATORS Πρόγραμμα Πιστοποίησης Επαγγελματιών MARITIME SECURITY OPERATORS Ειδικός Κανονισμός Πιστοποίησης Υποψηφίων Περιεχόμενα Έκδοση 02.1 Οκτώβριος 2013 Σελίδα 1 από 13 Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΟΡΙΣΜΟΙ - ΣΧΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία www.eoppep.gr ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Ιωάννα Δέδε ΤΗΛ. 2102709149 ΑΘΗΝΑ, 24-05-2013 ΑΡ. ΠΡΩΤ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ» To Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

«Η πιστοποίηση των Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Απολογισμός και Προοπτικές»

«Η πιστοποίηση των Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Απολογισμός και Προοπτικές» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ «Η πιστοποίηση των Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Απολογισμός και Προοπτικές» Ιωάννα Δέδε Διευθύντρια Πιστοποίησης Προσόντων Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ» To Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 14/7/2016 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Κεφάλαιο 1 - Γενικές Πληροφορίες ΠΕΡΙ ΕΧΟ ΜΕΝΑ 1.1 Η ταυτότητα της εταιρείας 1.2 Αντικείμενο της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ ως Φορέα Πιστοποίησης Προσώπων 1.3 Διασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας

Τμήμα 5. Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση. Άρθρο 40. Κώδικες δεοντολογίας Τμήμα 5 Κώδικες δεοντολογίας και πιστοποίηση Άρθρο 40 Κώδικες δεοντολογίας 1. Τα κράτη μέλη, οι εποπτικές αρχές, το Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων και η Επιτροπή ενθαρρύνουν την εκπόνηση κωδίκων δεοντολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Ενημερωτικός Οδηγός

Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Ενημερωτικός Οδηγός ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία www.eoppep.gr Πιστοποίηση Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024 ΕΓ-06 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024 ΕΓ-06 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΟΤ EN ISO 9001/2008 ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013 ΣΕΛΙ Α 2 ΑΠΟ 15 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ Α: ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΟΣ Β: ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΞΕΤΑΣΗΣ Β.1 Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (ADR)

Διαβάστε περισσότερα

Κατατακτήριες στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ-Τι ισχύει

Κατατακτήριες στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ-Τι ισχύει Κατατακτήριες στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ-Τι ισχύει ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr Από το έτος 2005 το ποσοστό των κατατάξεων των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ορίζεται αυτοτελώς ως ποσοστό επί του αριθμού

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΒΙΡΓΙΝΙΟΣ Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής Στέλεχος Διεύθυνσης Διαπίστευσης Φορέων

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΒΙΡΓΙΝΙΟΣ Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής Στέλεχος Διεύθυνσης Διαπίστευσης Φορέων ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΒΙΡΓΙΝΙΟΣ Μηχανολόγος Μηχανικός Παραγωγής Στέλεχος Διεύθυνσης Διαπίστευσης Φορέων Το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης A.E., με τον διακριτικό τίτλο E.ΣY.Δ., ιδρύθηκε με

Διαβάστε περισσότερα

Παραρτήματα. Προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος τα Παραρτήματα Ι, ΙΙ και ΙΙΙ που ακολουθούν:

Παραρτήματα. Προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος τα Παραρτήματα Ι, ΙΙ και ΙΙΙ που ακολουθούν: Παραρτήματα Προσαρτώνται και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος τα Παραρτήματα Ι, ΙΙ και ΙΙΙ που ακολουθούν: 0 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Πεδία Εφαρμογής Πιστοποίησης και απαιτούμενη εμπειρία των Πιστοποιημένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ alfavita.gr ΦΕΚ Νόμος 3404/17-10-2005, 1. Εδώ και μια πενταετία το ποσοστό των κατατάξεων των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ορίζεται αυτοτελώς ως ποσοστό επί του αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ Α. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 1. Το Τεχνικό Επιμελητήριο στο οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Σεμινάριο εξειδικευμένων γνώσεων 25 Μαΐου 15 Ιουνίου 2015 Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) για την ένταξη των Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Καραστογιάννης Δημοσθένης 2310-994082 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 84613 Θεσσαλονίκη, 13/01/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Παράρτηµα 1 Όροι και ορισµοί

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Παράρτηµα 1 Όροι και ορισµοί Στο παρόν παρουσιάζονται οι όροι και ορισµοί βάσει του ισχύοντος νοµοθετικού/ κανονιστικού πλαισίου και του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024:2012. Αιτών Αµεροληψία Ανάκληση Ανασκόπηση Αντικειµενική απόδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΚΠΠ - Παράρτηµα 1 Όροι και ορισµοί

ΓΚΠΠ - Παράρτηµα 1 Όροι και ορισµοί Στο παρόν παρουσιάζονται οι όροι και ορισµοί βάσει του ισχύοντος νοµοθετικού/ κανονιστικού πλαισίου και του Ελληνικού Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024:2012. Αιτών Αµεροληψία Ανάκληση Πρόσωπο το οποίο έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Υπεύθυνος Έκδοσης : Υ.Δ.Π. Υπεύθυνος Έγκρισης : Δ.Σ. Σελίδα 1 από 20 Κεφάλαιο 1 - Γενικές Πληροφορίες ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.1 Η Ταυτότητα της εταιρείας 1.2 Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής εξετάσεων υποψήφιων διαμεσολαβητών και καθορισμός της

Κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής εξετάσεων υποψήφιων διαμεσολαβητών και καθορισμός της ΥΑ 348//2012 (ΥΑ 34802οικ ΦΕΚ Β 1363 2012): Κανον. λειτουργίας επιτροπ. εξετάσεων υποψήφ. διαμεσολαβητών και έλεγχος φορέων κατάρτ. διαμεσολαβητών (571464) Αρθρο :0 Αριθμ. 34802 οικ (ΦΕΚ Β' 1363/26/04/2012)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία www.eoppep.gr ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

Δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Δικαιολογητικά συμμετοχής.

Δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Δικαιολογητικά συμμετοχής. Αριθμ. 2944/14 (ΦΕΚ 1098 Β/30-04-2014) : Σύστημα Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των αποφοίτων των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και των Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Παπαβασιλείου Βασίλειος 2310-99 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 93162 Θεσσαλονίκη, 25/04/2016 Αρ.Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης;

1. Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης; http://www.eoppep.gr 1. Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης; Οι απόφοιτοι δημοσίων και ιδιωτικών Ι.Ε.Κ., όλων των ειδικοτήτων - ακόμα και ειδικοτήτων που

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Τύπος προγράμματος 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ α/α Εκπαιδευτικές συναντήσεις Ημερομηνία ωράριο ώρες 1 Πρώτη εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»

ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Aθήνα, 8-12-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθ. Πρωτ: 11905/136682 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τους υποψήφιους των Εξετάσεων Πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1 ης περιόδου 2014

Οδηγίες για τους υποψήφιους των Εξετάσεων Πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1 ης περιόδου 2014 Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία www.eoppep.gr Οδηγίες για τους υποψήφιους των Εξετάσεων Πιστοποίησης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1 ης περιόδου 2014 Συμβουλευτείτε τις παρακάτω Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Υπεύθυνος Έκδοσης : Υ.Δ.Π. Υπεύθυνος Έγκρισης : Δ.Σ. Σελίδα 1 από 20 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1 - Γενικές Πληροφορίες 1.0 Η Ταυτότητα του Φορέα 1.1 Αντικείμενο του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWON DO I.T.F. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWON DO I.T.F. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWON DO I.T.F. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2017-2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWONDO ITF Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΗΝΑ Κανονισμός διεξαγωγής εξετάσεων Ο παρών κανονισμός που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Παπαβασιλείου Βασίλειος 2310-994026 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 84609 Θεσσαλονίκη, 20/08/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ α1-δ Ονομασία Φορέας διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

«Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε.

«Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. ΑΠΟΦΑΣΗ 2 «Επαγγελματική επάρκεια Πιστοποιημένων Διαπραγματευτών Ενέργειας Συμμετεχόντων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις του Άρθρου 3.11

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητική υποστήριξη του έργου με έδρα τη Θεσσαλονίκη (10.000,00 ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ

Διοικητική υποστήριξη του έργου με έδρα τη Θεσσαλονίκη (10.000,00 ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟΥ Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Γούλιου Ελένη 2310-994082 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 85829 Θεσσαλονίκη, 28/4/2015 Αρ.Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (ADR) ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 2019 2 Κανονισμός Εξετάσεων Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου ιδιωτικού δικαίου) ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) 6 ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης Θέρμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πληροφορίες: κα Γιαννούλη Τηλ. 2310 498100 Fax. 2310 498181 E-mail: certh@certh.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 36027 18 Ιουλίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2962 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 10720 Διαδικασία απόκτησης άδειας μηχανοδηγού Οργάνωση και καθορισμός διενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Παπαβασιλείου Βασίλειος 2310-994082 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 90685 Θεσσαλονίκη, 02/07/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ «Vellum Diploma in Adult Education» SYLLABUS Vellum Global Educational Services 2017 Έκδοση 3.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ «Vellum Diploma in Adult Education» SYLLABUS Vellum Global Educational Services 2017 Έκδοση 3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ SYLLABUS Vellum Global Educational Services 2017 Έκδοση 3.0 Εξεταστέα Ύλη 2017 Vellum Global Educational Services Παύλου Μελά 12 / Αλεξάνδρεια Ημαθίας / ΤΚ 59300

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. General rules for the certification of persons LPR - T.I 010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. General rules for the certification of persons LPR - T.I 010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ General rules for the certification of persons LPR - T.I 010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 2 1.1 Η Ταυτότητα του Φορέα:... 2 1.2 Αντικείμενο υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Aθήνα, 17-4-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: 3625/42655 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. 1. Το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης. 2. Οι Απαιτήσεις για Διαπίστευση. 3. H Διαδικασία Διαπίστευσης. 4. Τα Τέλη Διαπίστευσης

ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. 1. Το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης. 2. Οι Απαιτήσεις για Διαπίστευση. 3. H Διαδικασία Διαπίστευσης. 4. Τα Τέλη Διαπίστευσης ΕΝΤΥΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 1. Το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης 2. Οι Απαιτήσεις για Διαπίστευση 3. H Διαδικασία Διαπίστευσης 4. Τα Τέλη Διαπίστευσης 5. Κάλυψη Αστικής Ευθύνης ΕΣΥΔ ΔΕΝΗΜΕΡ/01/06/29-03-2019 1/7 ΕΣΥΔ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ Α.Π.Θ. Παπαβασιλείου Βασίλειος 2310-994026 2310-200392 prosk@rc.auth.gr 90813 Θεσσαλονίκη, 21/03/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Vellum Certificate in Adult Education SYLLABUS. Έκδοση 1.0. Εξεταστέα Ύλη 2015

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Vellum Certificate in Adult Education SYLLABUS. Έκδοση 1.0. Εξεταστέα Ύλη 2015 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ SYLLABUS Vellum Global Educational Services A.E. 2015 Έκδοση 1.0 Εξεταστέα Ύλη 2015 Vellum Global Educational Services A.E. Αναγεννήσεως 46 & Αναγνωσταρά 13 / Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΕΓΧΩΝ Υπεύθυνος Έκδοσης : Υ.Δ.Π. Υπεύθυνος Έγκρισης : Δ.Σ. Σελίδα 1 από 6 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 - Γενικές Πληροφορίες 1.1 Η Ταυτότητα της Εταιρείας 1.2 Αντικείμενο των Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Έγκριση Δ.Σ. 751, 27/06/2019 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 Προοίμιο - πεδίο εφαρμογής - νομική βάση... 3 Ορισμοί... 4 Στόχοι... 4 Αρμόδια μονάδα για την αντιμετώπιση των παραπόνων... 4 Υποχρεώσεις της Τράπεζας...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε EUROPEAN INSPECTION AND CERTIFICATION COMPANY S.A ΧΛΟΗΣ 89 & ΛΥΚΟΒΡΥΣΕΩΣ - 14452 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210 6253927, 6252495 INTERNET SITE: www.eurocert.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος

Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος Αγαπητοί Γονείς, Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος 2016-2017. Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 126/2016 (Α 211), το δεύτερο τετράμηνο για τα Γυμνάσια

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Απόδειξη της γνώσης πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, ως πρόσθετου προσόντος για διορισμό σε θέσεις δημοσίων υπηρεσιών κ.λπ.

Θέμα: Απόδειξη της γνώσης πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ, ως πρόσθετου προσόντος για διορισμό σε θέσεις δημοσίων υπηρεσιών κ.λπ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤO ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ταχ. Διεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ. «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»

Α.Σ. «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» Βέροια, 13/1/2014 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Ε Π ΑΡ Κ Ε Ι ΑΣ ΤΗΣ Ε ΛΛΗΝΟΜ ΑΘ Ε Ι ΑΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Ε Π ΑΡ Κ Ε Ι ΑΣ ΤΗΣ Ε ΛΛΗΝΟΜ ΑΘ Ε Ι ΑΣ Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π ΑΙ Δ Ε Ι Α Σ, Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Κ ΑΙ Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ ΑΤ Ω Ν Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Σ Γ Λ Ω Σ Σ Α Σ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Ε Π ΑΡ Κ Ε Ι ΑΣ ΤΗΣ Ε ΛΛΗΝΟΜ ΑΘ Ε Ι ΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΦΥ46Ψ8ΧΒ-0Λ6. Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Καραστογιάννης Δημοσθένης

ΑΔΑ: ΒΙΦΥ46Ψ8ΧΒ-0Λ6. Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Καραστογιάννης Δημοσθένης Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Καραστογιάννης Δημοσθένης 2310-994082 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 90885 Θεσσαλονίκη, 09/05/2014

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο (Ν. 2009/92, παρ.

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ. οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο (Ν. 2009/92, παρ. ΑΔΑ: Β4ΓΠΟΡΗΛ-ΨΩΛ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ» οι οποίοι δεν διαθέτουν αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο (Ν. 2009/92, παρ.4β, άρθρο 6) Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο θεσμικό πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 )

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 ) ΑΠΟΦΑΣΗ 2 «Επαγγελματική επάρκεια Εκκαθαριστικών Μελών ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΚΚΑΘΑΙΡΣΗΣ «ENERGY CLEAR» (Συνεδρίαση ΧΧ/ΧΧ/2018 ) Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις της 2.10.7 της Ενότητας 2 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Παπαβασιλείου Βασίλειος 2310-994026 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 88709 Θεσσαλονίκη, 28/09/2015

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Γούλιου Ελένη

Γραφείο: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Γούλιου Ελένη Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Γούλιου Ελένη 2310-994082 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 84581 Θεσσαλονίκη, 21/9/2015 Αρ.Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ Δ/νση Οργάνωσης Προγραμματισμού και Μελετών Τμήμα : Προγραμμάτων Ε.Ε. Μαρούσι, 01/ 0 /201 Ταχ. Διεύθυνση : Α. Παπανδρέου 37 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

«Επαγγελματική επάρκεια Εκκαθαριστικών Μελών του Συστήματος Αξιών και του Συστήματος Παραγώγων»

«Επαγγελματική επάρκεια Εκκαθαριστικών Μελών του Συστήματος Αξιών και του Συστήματος Παραγώγων» ΑΠΟΦΑΣΗ 4 «Επαγγελματική επάρκεια Εκκαθαριστικών Μελών του Συστήματος Αξιών και του Συστήματος Παραγώγων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Καλλιθέα, 15/02/2018 Αρ. πρωτ: EE.413 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών - ΕΛΚΕ σύμφωνα με την από 29/01/2018 Απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../..τησ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ]

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../..τησ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της [ ] Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΚ) αριθ.../..τησ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της [ ] για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 2042/2003 της Επιτροπής, για τη διαρκή αξιοπλοΐα αεροσκάφους και των αεροναυτικών προϊόντων, εξαρτημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 4 : Διαδικασία παραλαβής και αξιολόγησης προσφορών - Ενστάσεις

Άρθρο 4 : Διαδικασία παραλαβής και αξιολόγησης προσφορών - Ενστάσεις Άρθρο 4 : Διαδικασία παραλαβής και αξιολόγησης προσφορών - Ενστάσεις Σύμφωνα και με την παρ.3 του άρθρου 6 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 4 ης Δεκεμβρίου 2012 (ΦΕΚ 237 Α/5.12.2012) «Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεώσεις και δικαιώματα των εκπαιδευτών εισηγητών. 1.Γενικά

Υποχρεώσεις και δικαιώματα των εκπαιδευτών εισηγητών. 1.Γενικά Υποχρεώσεις και δικαιώματα των εκπαιδευτών εισηγητών 1.Γενικά Οι εισηγητές-μέλη του Μητρώου του Κυρίου Διδακτικού Προσωπικού του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. αποτελούν το βασικό παράγοντα επιτυχίας και αποτελεσματικής υλοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Συστημάτων Επιστημονικής Τεχνοοικονομικής Οργάνωσης Υπηρεσιών» ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΡΓΟΥ(ΦΚ/MIS): E.274

ΕΡΓΟ: «Ανάπτυξη Συστημάτων Επιστημονικής Τεχνοοικονομικής Οργάνωσης Υπηρεσιών» ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΡΓΟΥ(ΦΚ/MIS): E.274 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Π. Δ. 432/81 ΤΗΛ: 2610/996660 FAX: 2610/996677 E-mail: rescom@upatras.gr http://research.upatras.gr Πάτρα, 14/12/2015 Αριθμ. Πρωτοκόλλου:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναρτητέα στο διαδίκτυο Αριθμ. Πρωτ. ΕΛΚΕ.1089 Ημερομηνία, 14/03/2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών ΕΛΚΕ σύμφωνα με την από 06/03/2018 Απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 1. Η εξέταση πιστοποίησης, αξιολογεί το σύνολο των μαθησιακών αποτελεσμάτων των ωφελούμενων. 2. Το διαπιστευμένο Σχήμα «Υπάλληλος Υποδοχής/Εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Πατησίων 76, Αθήνα. Tηλ.: , Patission Street, Athens Greece. Tel.: (+30)

Πατησίων 76, Αθήνα. Tηλ.: , Patission Street, Athens Greece. Tel.: (+30) Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα. Tηλ.: 210 8203911 76, Patission Street, Athens 104 34 Greece. Tel.: (+30) 210 8203911 www.aueb.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 22/09/2016 Αρ. Πρωτ. 920000/1128-16 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου ιδιωτικού δικαίου) ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΙΠΤΗΛ) 6 ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης Θέρμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ Α.Π.Θ. Παπαβασιλείου Βασίλειος 2310-994026 2310-200392 prosk@rc.auth.gr 88716 Θεσσαλονίκη, 15/06/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Π. Δ. 432/81 ΤΗΛ: 2610/996660 FAX: 2610/996677 E-mail: rescom@upatras.gr http://research.upatras.gr Πάτρα, 13.01.2015 Αριθμ. Πρωτοκόλλου:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ - Logistics

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ - Logistics ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ - Logistics Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης Στέλεχος Εταιρείας Δια Μεταφορών / Διαλογέας Στέλεχος Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας Μάρτιος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ & ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΣΦΑΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Καραστογιάννης Δημοσθένης 2310-994082 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 86725 Θεσσαλονίκη, 31/10/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Καλλιθέα, 05/07/2018 Αρ. πρωτ: EE.2980 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών - ΕΛΚΕ σύμφωνα με την από 20/06/2018 Απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων:

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: 1. αφ ενός της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Πάροχοι, Προκειμένου να προχωρήσετε στην ενημέρωση και προετοιμασία των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την θεωρητική και πρακτική φάση

Αγαπητοί Πάροχοι, Προκειμένου να προχωρήσετε στην ενημέρωση και προετοιμασία των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την θεωρητική και πρακτική φάση Αγαπητοί Πάροχοι, Προκειμένου να προχωρήσετε στην ενημέρωση και προετοιμασία των ωφελούμενων που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την θεωρητική και πρακτική φάση των προγραμμάτων κατάρτισης του κέντρου σας, για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ Α.Π.Θ. Παπαβασιλείου Βασίλειος 2310-994026 2310-200392 prosk@rc.auth.gr 90901 Θεσσαλονίκη, 10/12/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ PANTEION UNIVERSITY OF SOCIAL AND POLITICAL SCIENCES ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Αναρτητέα στο Διαδίκτυο Αθήνα, 31/10/2017 Αρ. πρωτ: Ε.Ε.5103

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ Α.Π.Θ. Παπαβασιλείου Βασίλειος 2310-994026 2310-200392 prosk@rc.auth.gr 91558 Θεσσαλονίκη, 03/02/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αναρτητέα στο διαδίκτυο Αθήνα, 03/0/208 Αριθμ. Πρωτ. ΕΕ.4902 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών ΕΛΚΕ σύμφωνα με την από 09/07/208 Απόφαση της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποιητικά υπαλλήλων και στελεχών των Μελών

Πιστοποιητικά υπαλλήλων και στελεχών των Μελών ΑΠΟΦΑΣΗ 3 «Επαγγελματική επάρκεια Μελών» Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε. (Συνεδρίαση 13.11.2014) Αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις της 1.2.6. του Κανονισμού του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Α. Εισαγωγή Οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής, προκειμένου να αποκτήσουν το πτυχίο τους, εκπονούν υποχρεωτικά πτυχιακή εργασία, υπό

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Πιστοποίησης Προσώπων

Γενικός Κανονισμός Πιστοποίησης Προσώπων Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας TÜV AUSTRIA HELLAS Γενικός Κανονισμός Πιστοποίησης Προσώπων Δημιουργήθηκε σε αναθεώρηση Νο : 05 Ανασκοπήθηκε απελευθερώθηκε Από : Μ. Χριστοφή Από : Ι. Βαρδαλάχου Από :

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ(Ι.Ε.ΤΕ.Θ.) ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Δημητριάδος 95 & Π. Μελά 3 ος όροφος

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Konstantina Παρασκευή, 23 Ιούλιος :15 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος :29

Συντάχθηκε απο τον/την Konstantina Παρασκευή, 23 Ιούλιος :15 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος :29 Πηγή alfavita Ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας αιτήσεις για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση» Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Π. Δ. 432/81 ΤΗΛ: 2610/996660 FAX: 2610/996677 E-mail: rescom@upatras.gr http://research.upatras.gr Πάτρα, 11.09.2014 Αριθμ. Πρωτοκόλλου:

Διαβάστε περισσότερα

«Επαγγελματική επάρκεια Εκκαθαριστικών Μελών του Συστήματος Αξιών και του Συστήματος Παραγώγων»

«Επαγγελματική επάρκεια Εκκαθαριστικών Μελών του Συστήματος Αξιών και του Συστήματος Παραγώγων» ΑΠΟΦΑΣΗ 4 «Επαγγελματική επάρκεια Εκκαθαριστικών Μελών του Συστήματος Αξιών και του Συστήματος Παραγώγων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Κοζάνη Αριθμ. Πρωτ. 3698/

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Κοζάνη Αριθμ. Πρωτ. 3698/ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ (Ε.Λ.Κ.Ε) ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Φ.Μ: 999935371 Δ.Ο.Υ: ΚΟΖΑΝΗΣ Τηλ. 2461068282, 2461068286 Fax. 2461039765 E-mail: elke@teiwm.gr URL: http://elke.teiwm.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ΕΣΥΔ ΚΑΝΑΞ/02/00/29-3-2019 1/10 ΕΣΥΔ ΚΑΝΑΞ Έκδοση: 02 Αναθεώρηση: 00 Ημερομηνία Έκδοσης: 25-02-1997

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Μονάδα Οικονομικής και Διοικητικής Υποστήριξης του Ειδικού Λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα