Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1 . Σ. Αυγερινού- Κολωνία Κ.Σερράος δα : Μπαλή Μαρία-Ελένη Μπαλή Χριστίνα λικό Λονδίνο λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

2 Εισαγωγή Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1. Ανατολικό Λονδίνο και αναγνώριση περιοχής Κεφάλαιο 2. Ολυμπιακά έργα και χωροθέτηση αυτών Κεφάλαιο 3. αποτίμηση της ανοικοδόμησης στην περιοχή. (κοινωνικά, πολεοδομικά, οικονομικά) Κεφάλαιο 4. Αθήνα 2004 Λονδίνο 2012 Επίλογος

3 Οι ολυμπιακοί αγώνες αποτελούν μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που διεξάγονται ανά τέσσερα χρόνια και κάθε χώρα επιθυμεί να τους φ Ο ανταγωνισμός των χωρών είναι πάντοτε μεγάλος διότι εφόσον υπάρχει ένας σωστός άρτιος και πλήρης σχεδιασμός υπάρχουν πολλές θετικές στα οικονομικά, κοινωνικά και πολεοδομικά χαρακτηριστικά της εκάστοτε χώρας που αναλαμβάνει τη διοργάνωση των αγώνων. Ας σκεφτούμε για παράδειγμα την Ελλάδα και την Αθήνα του Όλοι μας θυμόμαστε το πόσο άλλαξε η εικόνας της χώρας μας. Πολλά καθυστερούσαν τελικά πραγματοποιήθηκαν, δημιουργήθηκαν νέες ολυμπιακές εγκαταστάσεις για τα αθλήματα, έγινε ανάπλαση του κέντρου τ και του παραλιακού μετώπου κατασκευάστηκαν νέοι δρόμοι και δημιουργήθηκαννέαμέσαμεταφοράς(μετρό). Αναμφισβήτητη είναι πιστεύω σημεία η θετική επίδραση που είχε στη χώρα μας η διεξαγωγή των αγώνων. Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να παραλείψουμε και το πλήθος των λ έγινα και επιδρούν ακόμη και σήμερα στις ζωές των πολιτών με έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Το Λονδίνο έχοντας αναλάβει τη διεξαγωγή των αγώνων του 2012 σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης και μεγάλης κοινωνικής ανασφάλε υλοποιήσει ένα πολύ δύσκολο έργο. Ο προγραμματισμός του πρέπει να είναι ακριβής μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και να έχει πάντοτε ως ε υλοποίηση των έργων με το λιγότερο δυνατό κόστος. Πολλά άρθρα μάλιστα αναφέρουν πως το πρόγραμμα της Ελλάδος για την Αθήνα 200 παράδειγμα προς αποφυγήν για τους ξένους τόσο για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν πριν τους αγώνες όσο και για την διαχείριση τους μετά. Ακολουθεί λοιπόν μια ανάλυση για τον τρόπο με τον οποίο η Αγγλία θα αναλάβει την διεξαγωγή των αγώνων του 2012, και με πόση α λεπτομέρεια διαχειρίστηκε τα έργα που ανέλαβε να υλοποιήσει. Είναι φανερό ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα τα έργα στο Ανατολικό είναι πλήρως ο εργονομικά χωρίς να στερούνται επαγγελματισμού και βιωσιμότητας. Στο τελευταίο κομμάτι της εργασίας μας γίνεται σύγκριση της Ελλάδας με την διάφορους τομείς έχοντας μια αμφισβήτηση για το εάν οι στόχοι που έχουν ειπωθεί για μετά την έκβαση των αγώνων θα πραγματοποιηθούν.

4 Ιστορικά στοιχεία. Το East End είναι η περιοχή που βρίσκεται ανατολικά του μεσαιωνικού, οχυρωμένου Λονδίνου. Στην ελισαβετιανή εποχή, όταν το κέντρο της χώρας ήταν ακόμα ο πύργο Λονδίνου, το East End ήταντοπρώτοεκτόςτωντειχώνκέντροτηςπόλης. Η περίοδος όμως που χαρακτηρίζει δραματικά την περιοχή και κατά κάποιο τρόπο διαμορφώνει το π της είναι τα τέλη του 19ου αιώνα και οι αρχές του 20ού, η εποχή της βασίλισσας Βικτωρίας. Οι έμποροι αρχίζουν να χτίζουν τις πρώτες τούβλινες αποθήκες (η γειτνίασημετοντ τους διευκολύνει) και να μεταφέρουν τα γραφεία τους πιο δυτικά, στο σημερινό City. Τη μεταφορά αυτή ακολουθεί και η πρώτη μετανάστευση τμήματος του ντόπιου πληθ εξαιτίας της αφόρητης ατμόσφαιρας που έχει ήδη διαμορφωθεί από την παντελή έλλειψηυγιεινής- οι αποχετεύσεις είναι ανύπαρκτες, παντού αρουραίοι και οι ασθένειες ενσκή Είναι προφανές λοιπόν ότι στην περιοχή παραμένει κυρίως η εργατική τάξη. Ντόπιοι Λονδρέζοι, απατεώνες, και απόκληροι αποτελούν τον ανθρωπολογικό ιστό, που αρχικά εγκαθίσταται εδώ. Οι «καθώς πρέπει» Λονδρέζοιδενεπισκέπτονταισχεδόνπο περιοχή αλλά, ούτε και ξένοι. έτσι δημιουργείται πολύ γρήγορα μια εξαιρετικά κλειστή κοινωνία με δικούς της νόμους, γλωσσικό ιδίωμα (Cockney), αλλά και γαστρονομία, ι ατμόσφαιρα για πολλούς λογοτεχνικούς ήρωες της εποχής (Oliver Twist), διάσημους κακοποιούς (Jack ο Aντεροβγάλτης), αλλά και για τη δημιουργία των πρώτων μεγ πολιτικών κινημάτων. Οι πρώτες απεργίες στα docks (προβλήτες) του Τάμεση γίνονται εδώ, καθιστώντας το East End πραγματικά πρωτοπόρο στη δημιουργία των Trade Uni Workers' Associations (Συνομοσπονδίες Eργατών), του μοντέρνου Σοσιαλισμού καθώς και της πρώτης φεμινιστικής οργάνωσης, των Suffragette (Suffraget). Hδη, από τον 18ο στην περιοχή έχουν εγκατασταθεί ομαδικά Γάλλοι Ουγενότοι (Huguenots) που ζήτησαν άσυλο στη χώρα για να γλιτώσουν τους διωγμούς των καθολικών. Ακολουθούν οι Εβραί καταφθάνουν κατά κύματα στις αρχές του 20ού αιώνα από τη Ρωσία.

5 το ενδιάμεσο στάδιο Από εκεί και πέρα τα πράγματα αρχίζουν να εξελίσσονται πιο γρήγορα, καθώς κύματα μεταναστών (Πακιστανοί, Μπανγκλαντέσιοι, Ινδοί και Αφρικανοί) από τις αγγλικές α έρχονται επίσης αναζητώντας καλύτερη τύχη και κατά κάποιο τρόπο περιορίζονται εδώ διαμορφώνοντας ένα ιδιότυπο ghetto. Eτσι φτιάχνεται μια πολυεθνική αποι «αναρχική» πόλη μέσα στην πόλη. Οι πιο πολλοί Εβραίοι ξαναφεύγουν στο μεταξύ -όσοι έχουν τη δυνατότητα- μετακομίζοντας σε πιο αναβαθμισμένες περιοχές περισσότεροι για την Παλαιστίνη με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Απότότετοανθρωπολογικόπροφίλτηςπεριοχής παραμένει λίγο έως πολύ αναλλοίωτο μ εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ, όταν η απότομη έκρηξη των τιμών αναγκάζει πολλούς καλλιτέχνες να αρχίζουν να εγκαθίστανται εκεί, αναζητώντας φθηνότερη στέγη για Αυτό είναι ο καταλύτης. Τους καλλιτέχνες, όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει, ακολουθούν πολλοί άνθρωποι της μόδας, αλλά και γιάπηδες που βρίσκουν τη γειτνίαση του East το City εξαιρετικά πρακτική. Στους πιο πάνω θα πρέπει να προσθέσουμε και τους πολλούς social workers -η περιοχή εξακολουθεί να είναι μία από τις φτωχότερες της Αγγλίας-, οι οποίοι προσπαθ «βοηθήσουν» τους παλιούς κατοίκους να αποδεχθούν τις μοντέρνες εξελίξεις. Γκαλερί ανοίγουν η μία μετά την άλλη -ανάμεσά τους και μερικές από τις καλύτερες του Λο (Whitechapel, White Cube)- προχωρημένα καταστήματα, εστιατόρια της μόδας και νυχτερινά κέντρα. Eνα μεγάλο μέρος του νυχτερινού Λονδίνου, το πιο hot, μεταφέρετ περιοχή διαμορφώνοντας το σημερινό πρόσωπό της: Καλλιτέχνες (οι Gilbert & George ήταν ανάμεσα στους πρωτοπόρους), μετανάστες, fashion victims, περιθω γιάπηδες, άφραγκοι και πλούσιοι, gay και straight, αλλά και η εργατική τάξη δημιουργούν ένα λαμπερό αμάλγαμα, τοπιοενδιαφέροναυτήτηστιγμήστολονδίνο..

6 σήμερα Το ανατολικό Λονδίνο αλλάζει όψη. Καθημερινά ξεφυτρώνουν πολυτελή ξενοδοχεία α αλυσίδες ανά τον κόσμο και σεφ μεταφέρονται σε αυτά για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες τόσο για τους ολυμπιακούς αγώνες όσο και για το βασιλικό γάμο της χρόνιας Το πάρκο που οικοδομείται μέρα με τη μέρα στο ανατολικό Λονδίνο αλλάζει και θα αλλάξ μορφή της πόλης. Μιλάμε για ένα πάρκο που από πολλούς χαρακτηρίζεται tech city έρχονται να το παρομοιάσουν ακόμη και με το silicon Valley Το ανατολικό Λονδίνο είναι μια περιοχή συνεχώς αναφερόμενη ακόμη και σε ιστορίες όπου εταιρίες τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης έχουν φυτρώσει τα τελευταία χρόνια. Ε τόπος κατοικίας των μεταναστών και το κέντρο για τη σύγχρονη βρετανική τέχν περισσότερα ίσως αξιοθέατα βρίσκονται από την άλλη μεριά της πόλης το ανατολικό μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον λόγω του ιδιαίτερη χαρακτήρα της περιοχής. Μάλιστα, λό αγώνων η περιοχή μεταβάλλεται σημαντικά μέρα με τη μέρα και προσελκύει περ επισκέπτες.

7 Οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 έχουν ξεκινήσει από κα στιγμή τα έργα προχωρούν χωρίς διακοπή και είναι ήδη έτοιμο το 75% από αυτά. Το Λονδίνο είχε την τύχη να φιλοξενήσει αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός φορές από οποιαδήποτε άλλη πόλη. Κάθε φορά ο στόχος ήταν να υπάρχ συνεισφορά στο Ολυμπιακό κίνημα. Το 2012 σκοπός τους είναι να καινοτομήσ κάνοντας τους Αγώνες τους πιο περιβαλλοντικά βιώσιμους, πιο προσβάσι συμμετοχικούς από Με αυτό το σκεπτικό το Ολυμπιακό πάρκο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να έχει τη μέγισ απόδοση και να αποτελέσει πρότυπο αειφορίας. Το 90% των υλικών που προήλ κατεδάφιση των κτηρίων που προ-υπήρχαν στην περιοχή του Ολυμπιακ επαναχρησιμοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις ενώ φυτεύτηκαν δέντρα δη ένα νέο πνεύμονα πράσινου στο Λονδίνο, ένα νέο φυσικό περιβάλλον για τη περιοχής και ένα χώρο αναψυχής για τους Ο σχεδιασμός των εγκαταστάσεων προέβλεψε πρόσβαση σε κτήρια, ανοιχτούς μέσα μεταφοράς για τους συνανθρώπους μας με κινητικά ή άλλα διασφαλίζοντας πως όλοι μπορούν να απολαύσουν το θέαμα των Αγώνων. Όλ αποτελούν ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Εξάλλου έχει θεσπιστεί εδώ μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ακολουθούν οι Παραολυμπιακοί με αυξανόμενη ανταπόκριση.

8

9

10

11

12 1.Σταδιο ποδηλασίας 2. Baketball Arena 3. Ολυμπιακό χωριό 4. Handball Arena 5.Στάδιο υγρού στίβου 6. Βασικό στάδιο

13 1. Velodrome Σχετικά με το Ποδηλατοδρόμιο Η κατασκευή ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του Το Ποδηλατοδρόμιο είναι o ο πιο βιώσιμος χώρος στο Ολυμπιακό Πάρκο με την έννοια του σχεδια γίνει όπου είναι δυνατόν βιώσιμες επιλογές: το ξύλο πιστοποιημένο από το Forest Stewardship Cou δρόμο και στην εξωτερική επένδυση, επίσης πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση ενός συστήματος 1 αερισμού. Ο αερισμός δημιουργεί την τέλεια θερμοκρασία για να μην χρειαστούν συστήματα κλιμ Ο σχεδιασμός του χώρου είναι τέτοιος που χρησιμοποίει με τον καλύτερο τρόπο το φυσικό φωτισμ για ηλεκτρικό φωτισμό. Έχει επίσης ένα σύστημα οροφής, δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφα μειώνει το χώρο που χρειάζεται θέρμανση και αερισμό. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι ζήτησαν την γνώμη γνωστών ποδηλάτων για να εξασφαλιστούν ο ποδηλατοδρόμιο. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων Στην κατώτερη πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος το ποδηλατοδρόμιο θα έχει θέσεις που βρ Στις δυο καμπύλες του Σταδίου θα κατασκευαστούν επιπρόσθετα δυο πατώματα με 2,500 θέσεις. Μεταξύ της ανώτερης και της κατώτερης βαθμίδας θα υπάρχει ένας γυάλινος τοίχος που θα προσ το ολυμπιακό πάρκο στους θεατές. Παράλληλα θα μπορούν και οι θεατές έξω από το πάρκο να δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό του. Τους χώρους για την τροφοδοσία και τις εγκαταστάσεις ασφαλείας θα μοιραστούν με το γήπεδο αποτελεσματικότερη και λειτουργικότερη χρήση του χώρου. Μετά τους Αγώνες Μια νέα πορεία για το ποδήλατο βουνού και το ποδήλατο πόλης θα προστεθούν για να δημιουργηθεί εκ νέου ένα VeloPark για την τοπική κοινωνία, αθλητικούς συλλόγους και αθλητές υψηλού επιπέδου. Θα περιλαμβάνει μια καφετέρια, ενοικίαση ποδηλάτου και

14 Basketball Arena Σχετικά με το γήπεδο μπάσκετ Η κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009, έργο που χρειάστηκε την ανέγ ατσάλινο πλαίσιο που άρχισε το Μάρτιο του Η κατασκευή ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του πρ Ιούνιο του Είναι μία από τις μεγαλύτερες προσωρινές κατασκευές όλωντωνεποχώνπουέχει για ολυμπιακούς αγώνες. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα υπάρξει μια περίοδος μόλις 22 ώρες για να μετατρέ γήπεδο για Μπάσκετ σε γήπεδο Χάντμπολ για τους τελικούς αγώνες. Αυτό θα περιλαμβάνει την αφα μπάσκετ και την εγκατάσταση των τερμάτων και την αλλαγή του τάπητα για το Χάντμπολ. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων, θα υπάρχουν μόλις 12 ώρες για να Ράγκμπυ με αναπηρική καρέκλα, μετά τους τελικούς του μπάσκετ με αναπηρική καρέκλα, με τις απα αλλαγές. Θα υπάρχει χώρος όπου θα χρησιμοποιείται από κοινού με το Ποδηλατοδρόμιο και BMX Track για ν αποτελεσματική χρήση του χώρου και των πόρων. Ο χώρος αυτός θα περιλαμβάνει δύο γήπεδα σε καταλύματα και περιοχές για την τροφοδοσία, την ασφάλεια, τη διαχείριση των αποβλήτων και τα μ Μετά τους Αγώνες Το γήπεδο μπάσκετ θα καταστραφεί πλήρως μετά τους Αγώνες. Τα μέρη του αναμένεται να επαναχ μεταφερθούν σε άλλα μέρη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2011.

15 3. Ολυμπιακό χωριό Κατά τη διάρκεια των Αγώνων Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, το χωριό των αθλητών θα περιλαμβάνει διαμερίσματα για περίπου αθλητές και αξιωματούχοι, μαζί με καταστήματα, εστιατόρια, ιατρεία εγκα μεγάλες περιοχές του ανοιχτού χώρου. Το χωριό θα περιλαμβάνει επίσης ένα «Village Plaza», όπου οι αθλητές μπορούν να συν την οικογένεια. Το σχέδιο διατηρεί την παράδοση του Λονδίνου,με τα κτήρια κατοικιών γ πλατείες και οι αυλές, με τα χαρακτηριστικά του νερού εναρμονίζονται με τον ποταμό Lea Οιαθλητέςθαέχουνθέαστοπάρκο. Κάθε διαμέρισμα θα προσφέρει άνετη διαμονή και συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο διαδίκτυο και την ασύρματη δικτύωση. Όλες πλήρως προσβάσεως και εξοπλισμένες με σύγχρονους ανελκυστήρες. Οι αθλητές θα έχουν εύκολη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και στο συγκρότημα Stratfo δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο πουθασυνδέειτοπάρκομετοκέντροτουλονδίν Κατά τη διάρκεια των Αγώνων, το χωριό θα προσφέρει τις απαραίτητες υπηρεσίες στους και μεταφοράς. Η πλειονότητα των υπηρεσιών θα στεγαστεί σε προσωρινές - λυόμενες την απομάκρυνση τους, ο χώρος να μπορεί να αναπτυχθεί και λειτουργήσει εκ νέου (πχ περαιτέρω ανάπλαση κτλ.), καιαμέσωςμετάτουςαγώνες. Μετά τους Αγώνες Μετά τους Αγώνες, το χωριό των αθλητών θα αποτελέσει μια νέα περιοχή κατοικίας για μετατραπεί σε νέες κατοικίες, εκτωνοποίωντα1.379 θα είναι οικονομικώς προσιτά παραμείνει ως βασική κληρονομία των Ολυμπιακών έργων στο Λονδίνο. Οι κοινότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή μετά τους Αγώνες θα υποστηριχθεί από νέα πάρκα, ανοιχτού χώρου, συγκοινωνιακές συνδέσεις, καθώς και κοινοτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου και της ακαδημίας Chobham - μια

16 4. Ηαndball Arena Το Χάντμπολ Arena θα περιλαμβάνει περισσότερα από τετραγωνικά μέτρα με εξωτερ ανακυκλώσιμα υλικά)για να του δώσει μια ξεχωριστή όπου θα πάρει ένα ξεχωριστό χρώμα χρόνια. Στο πρώτο επίπεδο το κτήριο είναι περιτριγυρισμένο και καλυμμένο με τζαμαρία για να μπο από έξω προς τα μέσα για τους αγώνες που λαμβάνουν χώρα. Το βράδυ η αίθουσα φωτίζ αισθητικά υψηλό αποτέλεσμα. Ο χώρος θα έχει επίσης μια ζωντανό και πολύχρωμο εσωτερικό, με ανασυρόμενα καθίσμα ευέλικτου χώρου. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων Το Arena Χάντμπολ θα φιλοξενήσει τους προκριματικούς γύρους και τα προημιτελικά του δ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων (οι ημιτελικοί και τελικός θα διεξαχθεί στο γήπεδ επίσης ο τόπος διεξαγωγής για την Ξιφασκία του Μοντέρνου Πεντάθλου. θα υπάρχει ένας χώρος τ.μ πίσω από το γήπεδο που θα περιλαμβάνει διευκολύνσε ασφάλειακαιταμέσαενημέρωσης. Θα υπάρχει επίσης μια προσωρινή περιοχή προθέρμα ύψος. Θα χρειαστούν 48 ώρες για έναν χώρο έτοιμο για τη Ξιφασκία Πεντάθλου μετά την ολοκλήρ θα περιλαμβάνει την αφαίρεση του τάπητα Χάντμπολ,για να δημιουργηθούν δέκα πίστες ξ τεχνολογία που χρειάζεται για την μέτρηση βαθμολογίας κλπ. Μετά τους Αγώνες Το Χάντμπολ Arena θα προσαρμοστεί ώστε να γίνει ένας χώρος και να λειτουργεί τόσο για όσο και για κοινωνικές και πολιτιστικές. Θα είναι σε θέση να καλύψει ένα ευρύ φάσμα των εσωτερικών χώρων αθλητισμού, συμπερ χάντμπολ, μπάντμιντον, πυγμαχία, πολεμικές τέχνες, πινγκ-πονγκ, και το βόλεϊ. Θα περιλαμβ υγείας και γυμναστήριο με αποδυτήρια και ένα καφέ για χρήση από την τοπική κοινωνία. Τα ανασυρόμενα καθίσματα θα επιτρέψουν στο χώρο να χρησιμοποιηθεί για δραστηριότητες που εκτείνονται από αγώνες μεγάλης εμβέλειας σε λιγότερο

17 5. Aquatics Centre Οι κατασκευές ξεκίνησαν το το κέντρο αποτελεί την είσοδο στο Ολυμπιακό πάρκο πόπ γέφυρα που αναμένεται να την περάσει τουλάχιστον τα 2/3 των θεατών η οποία περνά από Σχεδιάστηκε από τη Zaha Hadid. Ηοροφήείναι160 μέτρα σε μήκος και 80 μέτρα σε πλάτος. Κατά τη διάρκεια των αγώνων Oι θεατές θα κάθονται σε εξέδρες από τις δυο πλευρές του σταδίου οι οποίες μετά τηνλήξη αφαιρεθούν. Περιέχει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, πισίνα για καταδύσεις, πισίνα για προθέρμανση κα προετοιμασία των αθλητών κατάδυσης. Θα κατασκευαστεί και προσωρινό στάδιο για το water polo με πισίνα προθέρμανσης επίση αυτό. Τα δυο συγκροτήματα για την καλύτερη διαχείριση του χώρου θα μοιράζονται τις διάφορες Μετά την διεξαγωγή των αγώνων Το Aquatics Centre θα χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση της κοινότητας και θα μετατραπ κέντρο αθλητισμού για λίγους κολυμβητές. Τα δυο πλαϊνά «φτερά» θα φύγουν και θα χρησι τους βασικούς αγώνες. The Aquatics Centre θα αναπτυχτεί σε χώρο δημόσιο με πλατεία (που θα δημιουργηθεί εκ τω εστίασης για όλη την οικογένεια.

18 ΣχετικάμετοΟλυμπιακόΣτάδιο Το ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου είναι η πιο βιώσιμη κατασκευή που έχει γίνει ποτέ. Χρησιμοποιήθηκε όσο το δ και η κατασκευή έγινε 75 τοις εκατό ελαφρύτερη από άλλα γήπεδα. Διαθέτει επίσης ένα σκυρόδεμα πολύ χαμηλώ και τα βιομηχανικά απόβλητα περιέχουν 40 τοις εκατό λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα απ 'ότι συνήθως. Ο δακτύλιος του Σταδίου χτίστηκε χρησιμοποιώντας πλεόνασμα από σωλήνες αερίου που αποτελεί μια οπτική α επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση» που αποτέλεσε το βασικό στόχο όλου του προγράμματος για τη βιωσιμότη οπλισμένου σκυροδέματος μειώθηκε περαιτέρω μελετώντας έναν διαφορετικό τρόπο θεμελίωσης του σταδίου. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων Το Ολυμπιακό Στάδιο θα βρίσκεται στα νότια του Ολυμπιακού Πάρκου σε μια τοποθεσία «νησί», που περιβάλλετα συνδέεται με 5 γέφυρες για την προσπέλαση των θεατών. Το Στάδιο θα έχει δυναμικότητα των θεατών κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Οι είναι μόνιμες θέσεις βαθμίδατηςκαιθαπροστεθείμιαανώτερηβαθμίδαμεάλλες θέσεις οι οποίες θα αφαιρεθούν όταν τελειώ Στο στάδιο θα υπάρχουν παροχές που θα περιλαμβάνουν αποδυτήρια, ιατρικές εγκαταστάσεις και πίστα προθέ τους θεατές, αναψυκτικά και είση αναμνηστικά θα βρίσκεται έξω από το στάδιο σε ένα «βάθρο», που θα περιβάλ Μετά τους Αγώνες Το Στάδιο έχει σχεδιαστεί για να είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να έχει ικανότητες αλλαγής και να είναι ευέλικτο για διαφόρων ειδών τροποποιήσεις. Θα συνεχίσει να είναι ένας χώρος για τον αθλητισμό καθώς και χώρος πολιτιστικών και κοινοτικών εκδηλώσεων. Στις 11 Φεβρουαρίου 2011, αποφασίστηκε ότι η Premier League είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για να αναλάβει την κυριότητα του Σταδίου μετά τους Αγώνες.

19 Το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο/ Eton Dorney Το κέντρο κωπηλασίας είναι τοποθετημένο στη λίμνη Dorney ένας παγκόσμιας κλάσης χώρος πο χρησιμοποιηθεί για τις εκδηλώσεις κωπηλασίας κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Λονδίνου το 2 Οχώροςείναι2.200 m, οκτώ λωρίδων με μια ξεχωριστή λωρίδα για επιστροφή που έχει κατασκευ τα διεθνή πρότυπα. Βρίσκεται σε ένα πάρκο 400στρμμάτων με μια περιοχή προστασίας της φύση φιλοξένησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας με εξαιρετική επιτυχία. Στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις υπάρχει και χώρος για την προθέρμανση των αθλητών. Παράλλ περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση μιας νέας γέφυρας για την καλύτερη πρόσβαση των θεατών. Κατασκευάστηκε σύνδεσμος για την ένωση της βασικής λίμνης με αυτήν της επιστροφής καθώς ενώνει τον έξω χώρο με τη νησίδα ανάμεσα στις δυο λίμνες. Για τη διευκόλυνση αυτών των έργων, το υπάρχον οδικό δίκτυο πρόσβασης προς το χώρο των α αναβαθμιστεί. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων το Eton Dorney θα είναι ο χώρος για κωπηλασίας κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Λονδίνου το Μετά τους Αγώνες Eton Dorney θα συνεχίσει να είναι μια παγκόσμιας κλάσης κέντρο κωπηλασίας.

20 Το κέντρο τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 Η IBC / MPC βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία του το Ολυμπιακό Πάρκο, και συνδυάζει ένα καινοτόμο μίγμ στοιχείων κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Έχει σχεδιαστεί να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο για να φιλοξενήσει μια σειρά από πιθανές χρήσεις στο τους Αγώνες. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων Κατά τη διάρκεια των Αγώνων του IBC θα περιλαμβάνει τετραγωνικά χώρο για τροφοδοσία που θα γεύματα την ημέρα. Θα υπάρξει επίσης δρόμοσ 200 μέτρων μεταξύ του MPC και IBC που διαθέτει καταστήμ πρακτορεία τύπου, ταξιδιωτικά πρακτορεία και ένα ταχυδρομείο. Το MPC περιλαμβάνει τετραγωνικά μέτρα «πράσινων» χώρων γραφείων με τέσσερις ορόφους χώρο δημοσιογράφους και τους φωτογράφους κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Διαθέτει πρωτοποριακό σχεδιασμό προσαρμοστεί μετά τους Αγώνες είτε για ένα μόνο ενοικιαστή σε ολόκληρο το κτίριο ή σε κάθε όροφο, καθώ πολλούς ενοικιαστές σε κάθε όροφο. Το MPC περιλαμβάνει state of the art επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ε συνδεσιμότητα κατά τη διάρκεια και μετά τους Αγώνες. Διατίθεται εκτεταμένος χώρος στάθμευσης και λεωφορείο για τη μεταφορά απόκαιπροςτοκτήριο. Μετά τους Αγώνες Μετά τους Αγώνες, οι εγκαταστάσεις που ανέρχονται στα τετραγωνικά μέτρα θα χρησιμοποιηθούν για χώροι γραφείων που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

21 Λοιπές αθλητικές υποδομές: BMX Circuit: Εδώ θα φιλοξενηθεί το αγώνισμα της ποδηλασίας. Είναι ένα προσωρινό στάδιο. Θα διαθέτει θέσεις ενώ μετά το τέλος των Αγώνων θα ανακατασκευαστεί κα VeloPark. Ο χώρος θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται την Άνοιξη του 2011 από την BMX και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς. City Of Coventry Stadium: Το στάδιο υπάρχει και ανήκει στην ομάδα της Κόβεντρυ. Η χωρητικότητα του είναι θέσεων καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο με σκεπασμένες θέσ ιδιαίτερες εργασίες πέρα από τις επιβαλλόμενες από την ΔΟΕ. Earls Court: Γήπεδο για το βόλεϊ. Υπάρχει εδώ και χρόνια και βρίσκεται στην περιοχή του Δυτικού Λονδίνου κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Διαθέτει θέσεις και φυσικ ExCeL: Το πιο πολυχρηστικό γήπεδο των Αγώνων. Εδώ θα διεξαχθούν οι αγώνες για: Άρση βαρών, Τζούντο, Πάλη, Πυγμαχία. Καιαυτότοστάδιουπάρχεικαιβρίσκεταικοντάσ Heathrow. Greenwich Park: Άλλος ένας προσωρινός χώρος για τη διεξαγωγή της Ιππασίας, και του Μοντέρνου Πένταθλου. Η χωρητικότητα του ξεπερνά τις θέσεις και βρίσκεται στ τουλονδίνουκοντάστογνωστόσημείογκρίνουιτς. Η κατασκευή του θα ολοκληρωθεί λίγους μήνες πριν τους Αγώνες. Hadleigh Farm, Essex: Εδώ θα διεξαχθεί το Mountain Bike. Είναι φυσικά μια ανοικτή εγκατάσταση για θεατές. Hampden Park: Ποδοσφαιρικό γήπεδο θέσεων. Βρίσκεται στη Γλασκώβη της Σκοτίας και είναι γήπεδο αναγνωρισμένο από την UEFA. Hockey Centre: Προσωρινή εγκατάσταση χωρητικότητας θεατών. Βρίσκεται μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο και θα είναι η πιο λιτή από όλες τις υπόλοιπες κατασκευές. Horse Guard Parade: Αυτό μόνο οι Βρετανοί θα μπορούσαν να το σκεφτούν και να το εφαρμόσουν: Το άθλημα του beachvolley θα διεξαχθεί μέσα στην πόλη σε απόσταση α πρωθυπουργικό σπίτι! Φυσικά πρόκειται για άλλη μια προσωρινή εγκατάσταση θέσεων που θα «εξαφανιστεί» μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Lee Valley White Water Centre: Εδώ θα διεξαχθεί το άθλημα το κανόε σλάλομ. Εγκατάσταση για θεατές 39χλμ βόρεια του Ολυμπιακού Πάρκου. Η κατασκευή ξεκίνησε το είναι έτοιμο το Lords Cricket Ground: Χώρος για το άθλημα της τοξοβολίας. Θα έχει θέσεις και είναι στο βόρειο-δυτικό Λονδίνο δίπλα από το Regent Park.

22 Λοιπές αθλητικές υποδομές: Millennium Stadium: Άλλο ένα έτοιμο ποδοσφαιρικό γήπεδο θεατές και βρίσκεται στο Κάρντιφ της Ουαλίας. North Greenwich Arena: Άλλο ένα έτοιμο στάδιο θέσεων. Πρόκειται να φιλοξενήσει τα αγωνίσματα της γυμναστικής, του μπάσκετ και του τραμπολίνο. Βρίσκεται στη χερ στο Λονδίνο. Old Trafford: Το πασίγνωστο ποδοσφαιρικό γήπεδο που βρίσκεται στο Manchester θεατές χρειάζεται για να γεμίσει. The Royal Artillery Barracks : Προσωρινή κατασκευή για το άθλημα της σκοποβολής. Στο Greenwich και αυτή η εγκατάσταση και δείχνει πως οι Άγγλοι δεν θέλουν να έχουν τα π με τις εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά τους Αγώνες. Saint James Park: Το ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Νιουκάστλ. Η χωρητικότητα του είναι για θεατές. Water Polo Arena: Μέσα στο Ολυμπιακό Πάρκο. Προσωρινή εγκατάσταση. Για θεατές το άθλημα του πόλο μάλλον είναι αδιάφορο στους Βρετανούς. Θα ξεκινήσει να κατ του 2011 και στις αρχές του 2012 θα είναι έτοιμο. Wembley Arena: Εδώ θα γίνουν τα αθλήματα της ρυθμικής γυμναστικής και του badminton. Είναι στο βόρειο- δυτικό Λονδίνο και φυσικά είναι δίπλα από το πασίγνωστο Wem Wembley: Το στάδιο ορόσημο των Αγώνων. Με θεατές και ανακαινισμένο πρόσφατα θα φιλοξενήσει τον τελικό του ποδοσφαίρου. Τι άλλο να πούμε για αυτό το στάδιο; Weymouth and Portland: Για τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας. Φυσικά και προϋπήρχε. Βρίσκεται στο Dorset στις νότιες ακτές της Αγγλίας. Wimbledon: Το παλάτι του τένις. Ποιος δεν το γνωρίζει; Άλλη μια έτοιμη εγκατάσταση με θεατές. Βρίσκεται στο νότιο- δυτικό Λονδίνο (στην high περιοχή φυσικά) δίπλα απ Kew Gardens.

23 Ο πύργος αυτός, που θα παρουσιάζει τους πέντε ολυμπιακούς κύκλ επισκέπτες μοναδική πανοραμική θέα του Λονδίνου, θα κοστίσει περίπο Ο δήμαρχος του Λονδίνου δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι μπορεί τρέλα εν μέσω οικονομικής κρίσης να κατασκευάζεται το μεγαλύτερ Βρετανίας, αλλά πρόσθεσε ότι το Ολυμπιακό Πάρκο "χρειαζόταν κάτ περιέργεια και το θαυμασμό" τωνκατοίκωνκαιτωνεπισκεπτώντηςπόλη Η κατασκευή αναμένεται να είναι έτοιμη τον Νοέμβριο του Ο "ArcelorMittal Orbit", όπως ονομάζεται ο πύργος αυτός, "μπορεί να γ Αγώνες, αλλά θα αποτελέσει ένα μνημείο που πάντοτε οι επισκέπτε εκπρόσωπος της εταιρείας Arcelor-Mittal που θα αναλάβει την κατασκε "Το αξιοθέατο αυτό, και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είναι για ότι το μέλι για τις μέλισσες", υποσχέθηκε η υπουργός των Ολυμπιακών Α Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αρθρογράφοι αναφέρουν επικριτικά ότι το Άιφελ.

24 Το Λονδίνο «καλλωπίζεται» βιαίως εν όψει Ολυμπιακών. Οι αστυνομικές και κοινωνικές αρχές έχουν α απομακρύνουν τα φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας από την περιοχή εν όψει τωνολυμπιακώναγώ είναι γνωστό ότι η περιοχή αποτελούσε ένα μέρος με άσχημη φήμη και πολλές φορές απρόσιτο από κοινωνικές τάξεις. Υπήρχαν πολλά κέντρα ακολασίας και πολλοί άστεγοι που σιγά σιγά απομακρύν περιοχή εν όψει των Ολυμπιακών του Η αστυνομία ενέτεινε τις εφόδους σε οίκους ανοχής ενώ α μην χορηγούνται άδειες «σεξουαλικής ψυχαγωγίας» σε κλαμπ και παμπ. Άνθρωποι που ζουν σε σπίτια-βάρκες κοντά στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του ανατολικού Λονδίνο ότι οι αρχές προσπαθούν να «καθαρίσουν» την περιοχή. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσο απομακρύνει όλους τους άστεγους από το Λονδίνο ως τους Ολυμπιακούς του Οι Ολυμπιακο την προσοχή στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των αστέγων και αυτό είναι καλό», δήλωσε ο Χ από το «Broadway», μια οργάνωση για τους άστεγους. Οι έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι συνολικά 3.6 στους δρόμους του Λονδίνου και περισσότεροι από το ένα τρίτο είναι κάτω των 35 ετών. Μάλιστα πολλοί αναφέρουν ότι είναι λυπηρό που χρειάστηκε να διοργανωθούν οι Ολυμπιακοί Αγών αναληφθεί δράση κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης για εμπορικούς σκοπούς και της εξάπλωση σεξουαλικής βιομηχανίας. Στο σημείο εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στοπεκίνοηόληδιοργάνωση περ βιομηχανικήπαραγωγήγιαναμειώσειτην ατμοσφαιρική ρύπανση στους Ολυμπιακούς του 2008 ενώ μετακίνησε οικογένειες από τα πέριξ του Ολυμπιακού Σταδίου το Οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Λονδίνου είναι εγκατεστημένες κυρίως στον δήμο του Νιούχαμ, τον στην Αγγλία από περισσότερους από 350. Όταν το Βερολίνο ετοιμαζόταν να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2006, τα κυκλώματα παράνομης διακ αναμενόταν να κάνουν χρυσές δουλειές φέρνοντας εκδιδόμενες στην γερμανική πρωτεύουσα όμως επέλεξε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση από το Λονδίνο: έχτισε το Eros Centre (Κέντρο του συγκρότημα τετρ. μέτρων με 650 «κουβούκλια», κοντά στο Olympiastadion. Οι ιδιοκτήτες μπαρ στην περιοχή δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ενοχλήσουν ούτε στο ελάχιστο τους τη διάρκεια των Ολυμπιακών. Παρόλα αυτά όμως είναι υποκρισία να προσπαθούν να απαγορευτού πράγματα παρ όλες τις ηθικές αντιρρήσεις.

25 ράτφορντ, μια περιοχή του ανατολικού Λονδίνου. Οι εκδηλώσεις ιστιοπλοΐας θα αγματοποιηθούν στο Weymouth και το Portland, στην αγγλική νότια ακτή. Το Λονδίνο ησε μεταξύ των χωρών Μαδρίτη, Μόσχα, Νέα Υόρκη και το Παρίσι, ενώ το αποτέλεσμα ακοινώθηκε μ στη Σιγκαπούρη στις 6 Ιουλίου 2005, μία ημέρα πριν από τις βομβιστικές ιθέσεις αυτοκτονίας, η οποία έπληξε το σύστημα μεταφορών του Λονδίνου. ετά από τη νίκη λοιπόν το Λονδίνου ανατέθηκε σε εταιρίες η μελέτη για τα Ολυμπιακά έργα ι ειδικά για τη υποανάπτυκτη περιοχή lea valley στο Ανατολικό Λονδίνο. Αυτή θα ήταν η ωταρχική περιοχή για το Ολυμπιακό χωριό και διάφορες πρωταρχικές δραστηριότητες δομένου ότι οι άλλες δραστηριότητες θα λάμβαναν χώρα κάπου μέσα στη πρωτεύουσα. Η αιρία που ανέλαβε το project ονομάζεται Αrup. Η μελέτη έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ούτως στε να χρησιμοποιηθούν και στο μέλλον οι δυνατότητες που προσφέρουν τα αθλητικά ντρα. σχεδίαση του πολεοδομικού προγράμματος των αγώνων αφορά τη δημιουργία τριών ντρων/ζώνες όπως αυτοί το αποκαλούν. Το πρώτο θα είναι το κέντρο του Λονδίνου ( ntral zone), το δεύτερο αφορά το ολυμπιακό πάρκο ( park zone) και το τρίτο τη περιοχή άμεσα στο Τάμεση όπου εμπεριέχεται και το κέντρο κωπηλασίας ( river zone) Γιατί επιλέχθηκε το Stratford για τις Ολυμπια Το Στράτφορντ βρίσκεται στο Ανατολικό Λονδίνο και είναι ένα από οικονομικά υποβαθμισμένα μέρη της πρωτεύουσας (το 11 ο στη Βασίλειο). Ωστόσο, όσον αφορά τη διευκόλυνση των Ολυμπιακών Αγώ πλεονεκτήματα, μεγάλη έκταση εγκαταλελειμμένων περιοχών προς εξυγίανση τοποθεσία στο Lower Lea Valley, και ένα σημαντικό συγκοινωνιακό κό Stratford international station οποία θα ανοίξει το 2010 και θα Παρίσι / Βρυξέλλες μέσω του Eurostar. Το τρένο Olympic javelin θα εξυπ St Pancras στο Λονδίνο. Το Ολυμπιακό Πάρκο στο Στράτφορντ θα περ το Κέντρο Υγρού Στίβου, Κέντρο Χόκεϊ και Velopark, καθώς και το από Stratford, ορισμένες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε άλλα σημεί το Greenwich Millennium Dome ένα κλειστό γυμναστήριο για ενόργαν

26 Ποια προβλέπονται να είναι τα οφέλη των αγώνων; Η κοινότητα γύρω από το Stratford προβλέπεται να αναγεννηθεί ολοκληρωτικά. Παράλληλα με αυτό, η όλη διοργάνωση αναμένεται να φέρει μια γενναιόδωρη αύξηση στα έσοδα του κράτους από την είσοδο των τουριστών. Ωστόσο μια μελέτη από το Ευρωπαϊκό tour operators association το 2006 ήταν απορριπτική των δεδομένων αυτών αναφέροντας ότι στις διοργανώσεις το Σύδνεϋ και της Αθήνας δεν αύξησαν τα επίπεδα τουρισμού. Το ίδιο λοιπόν ισχυρίζονται και για το Λονδίνο ότι δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο και ότι όλες οι οικονομικές προσδοκίες είναι βασισμένες και ελπίδες και αυταπάτες. Επειδή μάλιστα οι αγώνες προβάλλονται και στην τηλεόραση οι θεατές μειώνονται ακόμη περισσότερο. Στην πραγματικότητα τα κόστη δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από τους τουρίστες που θα έρθουν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μάλιστα προβλέπεται μια αύξηση στη διαμονή που ενθαρρύνει τους μελετητές πριν κατά τη διάρκεια και μετά τα παιχνίδια γεγονός που έχει παρατηρηθεί και στις πέντε προηγούμενες Ολυμπιάδες. Υποστηρίζουν οι Λονδρέζοι τους Ολυμπιακούς αγώνες; Γενικότερα οι περισσότεροι υποστηρίζουν τη διοργάνωση, καθώς σκέπτονται τα οικονομικά προνόμια τηςπεριοχήςκαιτο prestige Που αποκτά μια χώρα όταν διοργανώνει τους αγώνες. Ωστόσο, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εργαστεί σκληρά για να προωθήσει τα οφέλη της φιλοξενίας των Αγώνων στο Λονδίνο και σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενθαρρύνετε συνέχεια η προσπάθεια υποστήριξης χωρών και έξω από την πρωτεύουσα για να συνεργαστούν με την όλη διοργάνωση των αγώνων ώστε να επιδιώξει τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον και σε τοπικό επίπεδο, όπως στα σχολεία και αθλητικούς συλλόγους. Είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι τα πολυδάπανα έργα που εκτελούνται για την εκπόνηση των αγώνων δεν παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Στο μέλλον, κάποια συναυλία κάποια θεατρική παράσταση ή κάποια άλλη μορφή διοργάνωσης θα είναι αρκετά κερδοφόρα για τη πρωτεύουσα. Κατά συνέπεια λοιπόν είναι λογικό να υποστηρίζουν την διοργάνωση οι πολίτες εφόσον βέβαια τηρούνται πάντα οι στόχοι και οι σκοποί δημιουργίας τους και δεν επιβαρύνουν τους πολίτες παραμένοντας

27 aster plan των Αγώνων, όπως παρουσιάστηκε, προέβλεπε την δημιουργία τεσσάρων μεγάλων πόλων και ενός άξονα που θα διέσχιζε την πόλη. Οι τέσσερις αυτοί πόλοι θα εν υμπιακού Δακτυλίου, ο οποίος με την σειρά του ενώνεται με τους άλλους βασικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου. έσσερα κέντρα, σύμφωνα με το master plan, ήταν τα εξής: λυμπιακό Χωριό (θέση Λεκάνες του δήμου Αχαρνών) λυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) (7 αθλήματα) τορικό Κέντρο Αθηνών αραλιακή Ζώνη Φαλήρου (10 αθλήματα) κέντρο του συστήματος αυτού, εντοπίζεται το ιστορικό κέντρο της πόλης και εντός αυτού και το Παναθηναϊκό Στάδιοτοοποίοσυμβολίζειτηνεπιστροφή των Αγώνων στην γενέθ ως τα πράγματα ποτέ δεν ακολούθησαν μία απρόσκοπτη διαδρομή ανάμεσα σε κάποιο συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό, σε επιμέρους χωροθετήσεις και στην υλοποίηση. «Το ήχθη σε διαφορετικές εγκαταστάσεις, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό». ιτίες αυτών των αλλαγών, είναιοιεξής: ες οι απαραίτητες για τους Αγώνες εγκαταστάσεις, προϋπέθεταν την ύπαρξη μεγάλων οικοπέδων τα οποία όμως, με την δεδομένη πίεση χώρου της Αθήνας, ήταν πολύ δύσκολ ιστα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με το ελάχιστο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Σε άλλες περιπτώσεις, περιοχές που είχαν επιλεγεί, προέκυψαν ακατάλλη αυτές χρήσεων. Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού των Αγώνων, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, πίεζαν γιατασυμφέροντατωνδημοτώντους, φοβούμενοι και το πιθανό π νανδεναντιδρούσανυπέρτωνψηφοφόρωντους. Αυτόςήτανοκύριοςλόγοςπουαποδυναμώθηκετόσοπολύ, οδεύτεροςαθλητικόςπόλος, το Φάληρο. Σύμφωνα με τους κ επε οι ομοσπονδίες να εγκρίνουν τις εγκαταστάσεις των αντίστοιχων αθλημάτων. Ηκάθεομοσπονδία, θεωρώντας το άθλημά της εξαιρετικά σημαντικό, πίεσε και αξίωσε υπερβ αταστάσεις υπερβολικές. Παράδειγμα αποτελούν, οι εγκαταστάσεις για την σκοποβολή στο Μαρκόπουλο, οι οποίες είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, για ένα άθλημα με πο νχώραμας, την ίδια στιγμή που ο χώρος προσφέρει πολύ μικρές δυνατότητες εναλλακτικής αξιοποίησης. Οι περιπτώσεις του Κανόε/Καγιάκ - Σλάλομ και της Αντιπτέρισης, απέτρ διασμό αυτών των αθλημάτων και η μετεγκατάστασή τους ήταν απαραίτητη. υσιαστικό είναι πως οι τελικές αποφάσεις, δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιου διαλόγου ανάμεσα στην οργανωτική επιτροπή και στους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς. Τα μόν κυριάρχησαν στην λογική του σχεδίου είναι η ευκολία και η ταχύτητα. Τα περισσότερα έργα έγιναν σε εκτάσεις δημόσιες ή επιλεγμένες έτσι ώστε να είναι το δυνατόν μικρότερα τ δικασία των απαλλοτριώσεων. Ελαχιστοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, τόσο για το λόγο των απαλλοτριώσεων, όσο και γιατί θα απαιτούσαν σοβαρό και περ γραμματισμό. κρίνοντας λοιπόν με τα από μια σύντομη μελέτη το σχεδιασμό και το προγραμματισμό των δυο χωρών για τη διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων η διαφορά είναι εμφανής. Στ φέροντα και η έλλειψη προγράμματος δεν βοηθούσαν στο να επιτευχθουν οι στόχοι που είχαν τεθεί στην αρχή, η χώρα βρέθηκε εκτός προϋπολογισμού και εκ των υστέρων οι α ρια δεν βρήκαν την ανταπόκριση που αναμενόταν από τους πολίτες. Στον αντίποδα η Αγγλία φαίνεται να έχει μελετήσει την οργάνωση του χώρου πιοσχολαστικά μεβασικότερ ιουργία των πιο υπερσύγχρονων και οικονομικά υψηλών απαιτήσεων υποδομών αλλά ότι είναι απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και πάντα με βάση την βιώσιμ

28 Ολυμπιακό χωρίο ολυμπιακό πάρκο_ τοποθέτηση και επιλογή περιοχής Στην Ελλάδα το ολυμπιακό χωριό και το ολυμπιακό πάρκο δεν περιέχονται στην ίδια περιοχή αλλά χωρίζονται από μια σημαντικήαπόστασημεταξύτους( δήμος Αχαρνών δήμος Ηρακλείου). Δημιούργησαν δηλαδή μια περιοχή σαν ένας μικρός αυτόνομος δήμος που κάθε άλλο παρά πρότυπο δεν αποτελεί για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μάλιστα όπως και στο Λονδίνο η περιοχή που επιλέχθηκε ήταν σε τοποθεσία ερημική με μεγάλη ανεκμετάλλευτη έκταση και κυρίως περιτριγυρισμένη από ασθενείς κοινωνικές τάξεις. Στην Αθήνα το ολυμπιακό πάρκο τοποθετήθηκε σε μια κεντροβαρή περιοχή που 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας (Μαρούσι) όπου προϋπήρχε το Ολυμπιακό Στάδιο. Για την ευκολότερη πρόσβαση σε αυτό δημιουργήθηκαν χαράχτηκαν νέες αρτηρίες ( αττική οδός, λεωφόρος Κύμης) που αποτέλεσαν και βάση για τη δημιουργία πάνω σε αυτές ολυμπιακών έργων. Δημιουργήθηκαν μάλιστα και νέοι σιδηροδρομικοί σταθμοί στον ΗΣΑΠ. Είναι άξιο λόγου και η ανέγερση νέων εμπορικών κέντρων για την αναβάθμιση της περιοχής καθώς και η συνεχόμενη ανέγερση νέων κατοικιών στην περιοχή Νερατζιώτισσα κοντά στο Ολυμπιακό πάρκο ακόμη και σήμερα! Στην Αθήνα, εκτός από τους δυο αυτούς βασικούς πυρήνες ( ολυμπιακό πάρκο και ολυμπιακό χωριό) δημιουργήθηκαν και άλλες εγκαταστάσεις διάσπαρτες στην υπόλοιπη Αττική. Στις μέρες μας οι εγκαταστάσεις αυτές είναι που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα ερήμωσης διότι είναι τόσο αποκομμένες από τον υπόλοιπο ιστό ( Μαρκόπουλο, Μαραθώνα κλπ) που δεν μπορούν εύκολα να αξιοποιηθούν και προκαλούν μεγάλο οικονομικό βάρος στην χώρα μας. Από την άλλη λοιπόν στο Λονδίνο το ολυμπιακό πάρκο και το ολυμπιακό χωριό τοποθετούνται σε μια μεγάλη ανεκμετάλλευτη έκταση λίγο έξω από το κέντρο της πόλης. Πολλοί μιλάνε για το νέο silicon valley του Λονδίνου! Ενώ οι μελετητές εμφανίζονται πολλοί αισιόδοξοι για το μέλλον της νέας tech city. Το Λονδίνο σε αντίθεση με την Αθήνα ήταν σχεδόν έτοιμο να υποδεχτεί τους αγώνες. Οιβασικέςυποδομέςυπήρχανκαιπάνωσεαυτέςστηρίχτηκεηεπιλογήγιατην τοποθέτηση των νέων έργων. Μαλίστα ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε η περιοχή του Ολυμπιακού πάρκου ήταν ο κετνρικός σιδηροδρομικός σταθμός ακριβώς από δίπλα.

29 ν Αθήνα το πρόγραμμα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας ήταν η δημιουργία ενός «δακτυλίου», οι ολυμπιακές λωρίδες και η επιτάχυνση έργων για τα μέσα σταθερής τροχιάς. Ο σιμοποιείται! Δακτύλιο έχουμε κατά τον συνδυασμό ενός κλειστού περιμετρικού άξονα και μιας περιοχής που αυτός περικλείει. Εδώ δεν έχουμε κάποια προστατευόμενη περιοχή. Α υνος να ενταθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος στην καρδιά της πόλης μέσω της κατασκευής μεγάλων ανισόπεδων κόμβων. άλλο μέτρο που θεσπίστηκε είναι αυτό των ολυμπιακών λωρίδων που θέτει και διακρίσεις ανάμεσα στους επισκέπτες των Αγώνων. Υπάρχουν οι «επίσημοι», και υπάρχουν και ιμετωπίζονται υποτιμητικά. Για τους πρώτους προέχει η ασφάλεια, η άνεση και η ταχύτητα. Η θεσμοθέτηση αυτού του μέτρου αποτελεί, υπό μια έννοια, και μια παραδοχή αποτυχ ιτικής πάνω στο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Μια έμμεση παραδοχή πως χωρίς αυτά τα έκτακτα, αστυνομικού τύπου, μέτρα όλο το σύστημα θα δυσλειτουργούσε. Την ίδια στιγμή α που είχαν ήδη δρομολογηθεί, ανεξάρτητα από τους Αγώνες, επιταχύνθηκαν προκειμένου να ενταχθούν σε αυτούς. Έργα τα οποία έστω και καθυστερημένα, ήταν αναγκαία. Λονδίνο οι υποδομές αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων και δεν δημιουργήθηκαν εκ των υστέρων όπως στην Αθήνα. Το Λονδίνο εξάλλου έχει ένα από ρό καιτρένωνσεόλητηνευρώπημεπολλέςστάσειςκαιπολλέςγραμμέςπουβοηθά την μετακίνηση σε ολόκληρη την χώρα! Παράλληλα με το σύστημα αυτό θα υπάρχει και κ συνδέει τις διάφορες εγκαταστάσεις αθλημάτων μεταξύ τους. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί στο σημείο αυτό τη σημασία που έδωσαν στην Αγγλία με τη χρήση του ποδηλάτου. Δη ηλατοδρόμους και ποδηλατικές διαδρομές για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τη μεταφορά τους από και προς τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις τα οποία βέβαιαθααποτελέ πολιτών μετά το πέρας των αγώνων. ιτική επί του ζητήματος των αναπλάσεων αμετοπόσοσημαντικόείναι, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που είχε θέσει η Αθήνα, να υλοποιηθεί μια σειρά μελετών αστικών αναπλάσεων. Το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. σε συνεργασ ιτισμού, προωθώντας ένα σχέδιο για την ενοποίηση του ιστορικού κέντρου, ίδρυσαν την «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας» Α.Ε. (Ε.Α.Χ.Α) με σκοπό να υλοποιήσει μια ήν την κατεύθυνση. Το πρόγραμμα αυτό ήταν από την αρχή του άσχετο με τους Αγώνες, στηνσυνέχειαόμωςηοργανωτικήεπιτροπήτωναγώνωντοεκμεταλλεύτηκεπροςόφελ ιοποιήθηκε τα έργα του. Έργα της Ε.Α.Χ.Α υπήρξαν οι αναπλάσεις των πλατειών Ομονοίας, Συντάγματος, Μοναστηρακίου και Κουμουνδούρου ενώ το πιο γνωστό της έργο είνα νδιονυσίουαρεοπαγίτου, Αποστόλου Παύλου και τμήματος της οδού Ερμού και η ενοποίησή τους σε μια συνολική πορεία που έγινε γνωστή ως «ο μεγάλος περίπατος». Το έργ ύ ενόψει των Αγώνων και η αλήθεια είναι ότι λειτούργησε και λειτουργεί πολύ καλά ως ένας αστικός περίπατος στην καρδιά της πόλης. άλλο πρόγραμμα που έγινε με την ευκαιρία των Αγώνων, ήταν το πρόγραμμα ανάπλασης όψεων κτηρίων το οποίο επιδοτούσε τους ιδιοκτήτες κτηρίων (που βρίσκονται εντός τ ηναίων) να πραγματοποιήσουν μια σειρά εργασιών στις όψεις των κτηρίων. ος, ένα πρόγραμμα που αποδεικνύει περίτρανα την ανευθυνότητα και την έλλειψη σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίστηκε το ζήτημα των αστικών αναπλάσεων, ήταν αυτό τ της «ολυμπιακής διαδρομής». Η ολυμπιακή διαδρομή είναι ένα σύνολο οδικών αξόνων που εξυπηρετούν τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις αλλά και τα μεγάλα ξενοδοχεία στα οποία εσμένοι των Αγώνων (μέλη της ΔΟΕ και των παγκόσμιων ομοσπονδιών των αθλημάτων, στελέχη των μεγάλων χορηγών κ.α.). Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το πρόγραμμα, όλα τα αυτής της διαδρομής, έλαβαν επιδοτήσεις για διάφορες εργασίες επισκευής και καλλωπισμού. Τα κτήρια που λόγω της εκτεταμένης φθοράς τους, δεν ήταν σε θέση να επισκευασ μεγάλα πανό, που διαφήμιζαν τους Αγώνες. Αυτά τα πανό χρησιμοποιήθηκαν για να «καλλωπίσουν» και τα διάφορα εργοτάξια στην πόλη. Για τους ιθύνοντες των Αγώνων συ πλασης της πόλης ταυτίζεται με την εικόνα της και μάλιστα στην πλέον επιδερμική της έκφραση. Σημασία έχει η εντύπωση που θα σχηματίσουν οι ξένοι επισκέπτες για την πόλη, ότητας ζωής των κατοίκων αυτής, μέσω ουσιαστικών αναπλάσεων!

30 υ Βασίλη Κασιμάτη ( αράδειγμα προς αποφυγήν, ηελλάδα» λένε οι Άγγλοι ι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου είναι πλέον παρελθόν και το Λονδίνο ετοιμάζεται να πάρει τη σκυτάλη. Οι Βρετανοί προετοιμάζονται για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνω λημά τους είναι να περιορίσουν το συνολικό κόστος. ςπαράδειγμαπροςαποφυγήπαρουσιάζειτοskynews τη διαχείριση του ελληνικού κράτους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, για τους οποίους, όπως αναφέρεται χαρακτη λίτες ακόμη πληρώνουν. ο ρεπορτάζ του SkyNews αναφέρεται πως πέρα από το υψηλό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Ελληνική Πολιτεία δεν αξιοποίησε τις αθλητικές εγκαταστάσεις μετά τ τελώς απαράδεκτο! «Τα περισσότερα από τα γήπεδα που χτίστηκαν για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, παραμένουν χρόνια τώρα κλειδωμένα και ανεκμετάλλευτα», ανα ροπή και αίσχος για τους αρμοδίους. Οι Ελληνικές Ολυμπιακές εγκαταστάσεις «σαπίζουν» και αποτελούν σημεία για πλιάτσικο. Ήδη έχουν αναφερθεί δεκάδες κρούσματα κλοπώ οπλισμός ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς ξεφτιλιζόμαστε και πάλι στη διεθνή κοινότητα και φτάσαμε τελικά να αποτελούμε παράδειγμα προς αποφυγήν ως αναφ όμη, στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του Στέφανου Καλοπίση, ο οποίος ήταν μέλος της ελληνικής ομάδα του Καγιάκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του2004: ι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας ήταν απόλυτα επιτυχημένοι, αλλά το κόστος ήταν τεράστιο. Η Ελλάδα δεν είναι πλούσια χώρα και έχει πολλά προβλήματα στους τομείς της Υγε θρωποι αναρωτιούνται ακόμη, αν άξιζε τον κόπο αυτή η διοργάνωση». ν ίδια άποψη εκφράζει και ο Δήμαρχος του Ελληνικού, Χρήστος Κορτζίδης. Στην περιοχή του Ελληνικού, άλλωστε, φιλοξενήθηκαν πολλά από τα Ολυμπιακά αγωνίσματα και χτίστ εν υπήρχε κανένα σχέδιο για την αξιοποίηση αυτών των εγκαταστάσεων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες». α μπορούσαν να τα εκμεταλλευθούν αθλητικοί σύλλογοι και η νεολαία θα είχε χώρους για να αθληθεί. Ωστόσο, φαίνεται πως για αυτούς το πιο σημαντικό ήταν το προσωπικό τ ως συμπληρώνουμε εμείς, να ακολουθηθεί το ίδιο γνωστό όπως πάντα σχέδιο. Να περάσουν τα χρόνια, να τα ξεχάσουμε και ύστερα να τα «μοιράσουν» μεταξύ τους οι αρμόδιο χνάμε ότι μέσα σε αυτά μιλάμε και για τη περιοχή του Ελληνικού με χιλιάδες στρέμματα και ανυπολόγιστη οικοπεδική αξία. Χρόνια τώρα παρατηρούμε τη Κρατική αδιαφορία και όλ άει, θα τα μοιράσουν πάλι μεταξύ τους» ιβρετανοίθέλουνναδιδαχθούναπόταελληνικάλάθηκαιαυτόπουτουςενδιαφέρει κυρίως είναι να εκμεταλλευθούν τα Ολυμπιακά έργα, μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγών ι διοργανωτές επιθυμούν να αφήσουν παρακαταθήκη τα Ολυμπιακά έργα στους κατοίκους του Λονδίνου και μένει να δούμε αν σε αντίθεση με την Ελλάδα, θα τα καταφέρουν.

31 Είναι εύκολα κατανοητό, πως ο κύριος ρόλος που διαδραματίζει η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων για τηνεκάστοτεπόλη, δεν αφορά τόσο τους αγώ καθαυτούς και την πόλη κατά την διάρκεια διεξαγωγής τους, όσοτηνπόλημετάαπόαυτούς. Εξάλλου, η διάρκεια των αγώνων, σε σχέση με την τεράστια προετοιμασία (χρονικά, οικονομικά και οργανωτικά) που γίνεται για αυτούς, είναι αμελητέα. Πρέπει να είναι δηλαδή οι Αγώνες το εργαλείο, ηαιτίαή/και η αφ μια πόλη να επιχειρήσει να αλλάξει εκ βάθρων την εικόνα της, την ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους της αλλά και την εικόνα της υπό την μο τουριστικού προϊόντος που πουλάει. Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα είχε ως κύριο στόχο την αναβάθμισή της σε επίπεδο συγκέντρωσης οικονομικής δραστηριότητας υψηλού επιπέδου, δηλαδή την μετατροπή της σε οικονομικό πόλο διεθνούς εμβέλειας. Πωςαπάντησεσεαυτούςτουςστόχουςηδιοργάνωση; Μέχρι και σήμερα, τρία χρόνια μετά το τέλος της Ολυμπιάδας, το εγχείρημα φαίνεται να έχει αποτύχε όλους τους τομείς. Η πολυαναμενόμενη οικονομική άνθιση δεν ήρθε ούτε στην Αθήνα ούτε στην χώρα γενικότερα. Το φυσικό περιβάλλον του Λεκανοπεδίου, αναβαθμιστεί, επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο (η αναλογίατ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο αντί να αυξηθεί στο 4,5 μειώθηκε στο 2). Το μεγάλο πρόβλημα της υποβαθμισμένης ποιότητας ζωής των κατοίκων, συνιστώσα πολλών επί μέρους ζητημάτων, μένει αναπάντητο και ζωντανό στην πόλη. Ακόμα και το κυκλοφ πρόβλημα, χρόνια πληγή στην καθημερινότητα της πόλης, επιδεινώνεται καθημερινά με την κυκλοφορία νέων Ι.Χ αυτοκινήτων, παρά την πολύ επιτυχημένη ε του Μετρό και τους γενικότερους σχεδιασμούς για την αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς που συνεχίζονται και μετά τους αγώνες. Όλοι οι παραπάνω λόγοι είναι αυτό που θα προσπαθήσει να αποφύγει το Λονδίνο, κάτι που φαίνεται πολύ εφικτό παρατηρώντας βασικές διαφορές στο πρ των δυο χωρών. Απλά το ερώτημα στη παρούσα φάση είναι εάν μια τόσο βίαιη μεταβολή και συνεχής ανάπλαση μιας περιοχής στο Λονδίνο θα μπορεί ν απορροφήσει τους κατοίκους της που έχουν συνηθίσει σε έναν τρόπο ζωής εντελώς διαφορετικό από αυτόν που θα προσπαθήσουν να τους εντάξουν τόσ ξαφνικά! Το μόνο που μένει λοιπόν είναι να περιμένουμε έως ότου εμφανιστούν τα πρώτα αποτελέσματα της διαδικασίας μετά τους αγώνες

32 Άρθρα «500 μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», Γουίλιαμ Χέϊγκ, Βρετανός υπουργός Εξωτερικών στο ww.skai.gr «Το Λονδίνο «καλλωπίζεται» βιαίως εν όψει Ολυμπιακών», εφημερίδα το Βήμα 30/5/2011 «2012 London Olympics to regenerate one of the poorest areas of the capital», Andrew Stevens city mayors sport report 2/6/2011 «Λονδίνο 2012: Επιτάχυνση εργασιών»,η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΤετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 Ερευνητικές εργασίες «Economic Impact of the London 2012 Olympics», Blake, Adam «Olympic Cities: Regeneration, City Rebranding and Changing Urban Agendas» John R. Gold, Margaret M. Gold Διαδίκτυο

Πόλεις 1 ος 2 ος 3 ος 4 ος 5

Πόλεις 1 ος 2 ος 3 ος 4 ος 5 TO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ Ο.Α. 2004 Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής καθηγητής Η αποτυχημένη η διεκδίκηση η των Ο.Α. του 1996 Εορτασμός των 100 χρόνων από την αναβίωση Προβολή της

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΘΙΜΟΥ ΕΛΕΝΑ-04107602, ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-04107601 6 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: Σ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας:

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕYΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α -----

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3 Οι Ολυμπιακές Υποδομές και o Εξοπλισμός των Αγώνων του 2004

Κεφάλαιο 3 Οι Ολυμπιακές Υποδομές και o Εξοπλισμός των Αγώνων του 2004 Κεφάλαιο 3 Οι Ολυμπιακές Υποδομές και o Εξοπλισμός των Αγώνων του 2004 3.1. Εισαγωγή Η Αθήνα ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΑ) του 2004 το Σεπτέμβριο του 1997, κατόπιν υπογραφής της Σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

Ορθοπεταλιές #142 - Οι τεχνικές οδηγίες υποδομών ποδηλάτου φαρδαίνουν τους ποδηλατόδρομους

Ορθοπεταλιές #142 - Οι τεχνικές οδηγίες υποδομών ποδηλάτου φαρδαίνουν τους ποδηλατόδρομους Ορθοπεταλιές Ορθοπεταλιές #142 - Οι τεχνικές οδηγίες υποδομών ποδηλάτου φαρδαίνουν τους ποδηλατόδρομους Μάνος Χαραλαμπάκης ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/05/2016 13:57 Θα δούμε στις ελληνικές πόλεις ποδηλατόδρομους άνετους

Διαβάστε περισσότερα

Υγρός Στίβος - Υδατοσφαίριση (Τελικοί) Τ Τ. Περίοδος 3 * * Συγχρονισµένη Κολύµβηση T T. Στίβος Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ. Τελετή Έναρξης / Λήξης * *

Υγρός Στίβος - Υδατοσφαίριση (Τελικοί) Τ Τ. Περίοδος 3 * * Συγχρονισµένη Κολύµβηση T T. Στίβος Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ. Τελετή Έναρξης / Λήξης * * Πρόγραµµα Αγώνων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (OAKA) Ολ. Κέντρο Υγρού Στίβου- Κεντρική Πισίνα Ολ. Κέντρο Υγρού Στίβου- Πισίνα Συγχρονισµένης Κολύµβησης Ολυµπιακό Στάδιο Ολ. Κέντρο Υγρού Στίβου- Κολύµβηση

Διαβάστε περισσότερα

«Αθλητική υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου. Προδιαθέτει τους μαθητές, θετικά ή αρνητικά για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.»

«Αθλητική υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου. Προδιαθέτει τους μαθητές, θετικά ή αρνητικά για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.» «Αθλητική υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου. Προδιαθέτει τους μαθητές, θετικά ή αρνητικά για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.» Με τον όρο αθλητική υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου ορίζουμε τις εγκαταστάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης

Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης Γ. Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Π. Παπαντωνίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

ΗΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΗΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Αναστασία Δένδια Λυδία Μπόουεν α.μ. 04107001 α.μ. 04107660 6 ο εξάμηνο Κα. Σ. Αυγερινού Κολόνια ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ Προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ URBAN ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBAN - ΕΛΛΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ URBAN ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ URBAN - ΕΛΛΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: Δημοτικό αναψυκτήριο και βελτίωση εξοπλισμού στα αποδυτήρια του θεάτρου ΦΟΡΕΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:ΔΗΜΟΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 44.020,54 ευρώ ( 15.000.000 δρχ. ) ΤΕΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ: 27.684,62

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. www.urbanexperts.gr id:1118791 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. Άνω Ιλίσια Αθήνα- Κέντρο 600 Περιγραφή Α) ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ (2ΟΣ ), 55 ΤΜ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας Τοποθεσία: Νέο Φάληρο σε προνομιακό συγκοινωνιακά κόμβο (Ηλεκτρικός σταθμός Ν. Φαλήρου, τραμ, λεωφορεία). Αναγνωρισιμότητα χώρου. Αναπόσπαστο κομμάτι αθλητικής παράδοσης της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ RINNAI CORPORATION

ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ RINNAI CORPORATION ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ RINNAI CORPORATION Σύνοψη του συμβολαίου της Rinnai με τoν Αθήνα 2004 ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ RINNAI CORPORATION (Σύνοψη του συμβολαίου της Rinnai με τoν Αθήνα 2004 ) 1/4

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 99 - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ 1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : To τοπογραφικό διάγραμμα της δεύτερης αρχιτεκτονικής μελέτης ταυτίζεται με αυτό της πρώτης αρχιτεκτονικής μελέτης εφόσον και οι δυο μελέτες εχουν γίνει

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου

Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου Σάββενας Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου Αρχιτεκτονική Μελέτη: Γ. Σάββενας Πολιτικός Μηχανικός: Κ. Χριστόπουλος Διακοσμήτρια: Κ. Καλλιγά Σάββενα

Διαβάστε περισσότερα

1 Κος Nield: (χωροτάκτης, αρχιτέκτονας, καθηγητής. Μαζί με άλλους συναδέλφους του συμμετείχε στο master plan για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Α. Στοιχεία ερωτηθέντος: (Η συμπλήρωση των στοιχείων αυτών δεν είναι υποχρεωτική). 1. Δημότης Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-24

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Α. Μυλόπουλος Πρόεδρος Αττικό Μετρό Α.Ε.

Γιάννης Α. Μυλόπουλος Πρόεδρος Αττικό Μετρό Α.Ε. Γιάννης Α. Μυλόπουλος Πρόεδρος Αττικό Μετρό Α.Ε. Σήμερα αναζητείται ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για την Ελλάδα, απαλλαγμένο από τις παθογένεις του παρελθόντος. Ένα νέο πρότυπο που, ακολουθώντας τις αρχές

Διαβάστε περισσότερα

Στρατόπεδο Aσηµακοπούλου. Παραλία

Στρατόπεδο Aσηµακοπούλου. Παραλία Στάδιο Στρατόπεδο Aσηµακοπούλου Παραλία Λιµανάκι Σφαγείων Καρνάγιο Το Περιγιάλι όπως είναι σήμερα. Η γραμμή περιγράφει τη περιοχή που διαμορφώνεται σε μια νέα, πρότυπη πόλη στα ανατολικά της Καβάλας. Η

Διαβάστε περισσότερα

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων Το «Σύµφωνο των ηµάρχων» αποτελεί µία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας το προβάδισµα σε πρωτοπόρους δήµους της Ευρώπης να αµβλύνουν

Διαβάστε περισσότερα

Κ ο ς Σ Τ Α Μ Ε Ν Ι Τ Η Σ :

Κ ο ς Σ Τ Α Μ Ε Ν Ι Τ Η Σ : 1 Κος ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: Καλησπέρα σας. Η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα συστήθηκε το 2002, αλλά ουσιαστικά στελεχώθηκε μετά το 2004, με σκοπό την αξιοποίηση των ακινήτων που κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών

Διαβάστε περισσότερα

Βάση της διάλεξης είναι η ερευνητική εργασία με τίτλο «Οικολογικές γειτονιές σε χώρες της Ευρώπης» των Κατεργιανάκη Ευγενία, Μουσταφατζή Βασιλική,

Βάση της διάλεξης είναι η ερευνητική εργασία με τίτλο «Οικολογικές γειτονιές σε χώρες της Ευρώπης» των Κατεργιανάκη Ευγενία, Μουσταφατζή Βασιλική, Σχεδιασμός περιοχών κατοικίας* Βάση της διάλεξης είναι η ερευνητική εργασία με τίτλο «Οικολογικές γειτονιές σε χώρες της Ευρώπης» των Κατεργιανάκη Ευγενία, Μουσταφατζή Βασιλική, Τζιραλή Αννα-Μαρία με Επιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο

Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο Ελληνικό Α.Ε. Το Ακίνητο Η Θέση του Aκίνητου στην περιοχή της Μεσογείου Σημείωση: Η ακτίνα χρόνου πτήσης είναι ενδεικτική. Η θέση του Ακινήτου στην Ελλάδα Σημείωση: Η ακτίνα χρόνου πτήσης είναι ενδεικτική.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Μετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή Ανθρώπινης κίνησης & Ποιότητας Ζωής Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ Πόσες φορές την εβδομάδα γυμνάζεστε; 15% 9% 1%

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Πρόγραμμα για την Επανεκκίνηση της Αθήνας, τη Δημιουργία Θέσεων Εργασίας και τη Στήριξη της Κοινωνικής Συνοχής Υπογράφηκε σήμερα 09/04 από την Υπουργό Ανάπτυξης,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...3 ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪ ΑΣ...4 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΥΣΗΣ...8

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...3 ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪ ΑΣ...4 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΥΣΗΣ...8 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Ν Ο Μ Α Ρ Χ Ι Α Κ Ο Ζ Α Ν Η Σ Η Μ Ο Σ Π Τ Ο Λ Ε Μ Α Ϊ Α Σ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪ ΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪ

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Ο Δήμος Λεμεσού πρωτοστάτησε για την δημιουργία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης αφού πίστευε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ 12 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΤΑ 12 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΑ 12 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. 1 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΤΑΞΗ Ε1 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑ 12 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. Η αγάπη μας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥ ΑΣΤΩΝ: ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΕΜΑ: ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΗΠΕΔΑ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Την επιλογή περιοχής/τοποθεσίας Τον καθορισμό του μεγέθους και του τύπου γραφείων Τη διαδικασία αναζήτησης και το κόστος της

Την επιλογή περιοχής/τοποθεσίας Τον καθορισμό του μεγέθους και του τύπου γραφείων Τη διαδικασία αναζήτησης και το κόστος της Επιλογή Επαγγελματικής Στέγης Η επιλογή της σωστής επαγγελματικής στέγης θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας, να προσελκύσετε και να διατηρήσετε υπαλλήλους και να δίνετε μία θετική εντύπωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Α ΟΡΟΦΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΡΦΥΡΑ 3 & ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Α ΟΡΟΦΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΡΦΥΡΑ 3 & ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ Α ΟΡΟΦΟΥ, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΜΠΡΟΥ ΠΟΡΦΥΡΑ 3 & ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Θ. ΑΡΙΔΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Rethink Athens: μια στρατηγική για την κυκλοφορία και τον δημόσιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας

Rethink Athens: μια στρατηγική για την κυκλοφορία και τον δημόσιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας Rethink Athens: μια στρατηγική για την κυκλοφορία και τον δημόσιο χώρο στο κέντρο της Αθήνας Η ανασυγκρότηση του κέντρου με άξονα την Πανεπιστημίου εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικών παρεμβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Αναγνώριση της περιοχής μελέτης Προβλήματα και ελλείψεις στην κυκλοφοριακή λειτουργία και τις μεταφορικές υποδομές Αυξημένος φόρτος διέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

κοινοποιούνται επιτεύγματα ώστε να προάγεται η κοινωνική πρόοδος και η ολόπλευρη και καθολική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

κοινοποιούνται επιτεύγματα ώστε να προάγεται η κοινωνική πρόοδος και η ολόπλευρη και καθολική ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Ιστορικό Στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2017, διοργανώθηκε στο Πεκίνο και τη Σαγκάη το Πρώτο Διεθνές Συμπόσιο για την Ανάπτυξη των Μουσείων Επιστημών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Belt and Road». Στόχος της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ανάλυση SWOT Αγοράνου Ουρανία Μπεγλερίδου Ελένη Χελιώτη Αγγελική

ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ανάλυση SWOT Αγοράνου Ουρανία Μπεγλερίδου Ελένη Χελιώτη Αγγελική ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ανάλυση SWOT Αγοράνου Ουρανία Μπεγλερίδου Ελένη Χελιώτη Αγγελική Φυσικό περιβάλλον του Πειραιά Λιμάνια ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ Λιμάνι Πειραιά Μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι) Τουριστικά καταλύματα Ξενοδοχεία

Διαβάστε περισσότερα

H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα

H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα 1 2 H Μητροπολιτική Αθήνα αντιμετωπίζει ριζικές αλλαγές και σύνθετα πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα 3 Περιβαλλοντική υποβάθμιση 4 Σε αναζήτηση της σύγχρονης ταυτότητας 5 Ανεργία -

Διαβάστε περισσότερα

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Eναλλακτικός Τουρισμός - είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική αναδρομή Οι θέσεις και ο ρόλος του ΤΕΕ σήμερα Ηρακλής Δρούλιας ΓΓ ΤΕΕ 7 Μαΐου 2009

Ιστορική αναδρομή Οι θέσεις και ο ρόλος του ΤΕΕ σήμερα Ηρακλής Δρούλιας ΓΓ ΤΕΕ 7 Μαΐου 2009 Title of the page Ιστορική αναδρομή Οι θέσεις και ο ρόλος του ΤΕΕ σήμερα Agenda nda A ge Ιστορική αναδρομή Τα μεγέθη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας Ο ρόλος του ΤΕΕ και του τεχνικού κόσμου Βιωσιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

οκ _ τόπους παρεμβάσεις τοπίου για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Ναυπλίου

οκ _ τόπους παρεμβάσεις τοπίου για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Ναυπλίου Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π. τομέας Ι _ αρχιτεκτονικών συνθέσεων Ιούλιος 2012 Σπουδαστική ομάδα _ Αγαπητού-Κυρίτση Αλεξάνδρα-Νιόβη Χουντάλα Παναγιώτα Επιβλέποντες καθηγητές _ Καρβουντζή Βαλεντίνη

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση Ολυμπιακής Αθλητικής Εγκατάστασης από ΟΤΑ: Η περίπτωση του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου. Αθλητισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη

Αξιοποίηση Ολυμπιακής Αθλητικής Εγκατάστασης από ΟΤΑ: Η περίπτωση του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου. Αθλητισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη Αθλητισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη Αξιοποίηση Ολυμπιακής Αθλητικής Εγκατάστασης από ΟΤΑ: Η περίπτωση του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου Δρ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Γενικός Γραμματέας Δήμου Γαλατσίου Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001)

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία για το χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, μιας γραμμής ως

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα έρευνας Τουρνικιώτης ΕΜΠ Βασενχόβεν Βασιλοπούλου Βασιλειάδης Καρύδη Καφαντάρης Κίτσος Μουζακίτης Πατατούκα

Ομάδα έρευνας Τουρνικιώτης ΕΜΠ Βασενχόβεν Βασιλοπούλου Βασιλειάδης Καρύδη Καφαντάρης Κίτσος Μουζακίτης Πατατούκα Ομάδα έρευνας Παναγιώτης Τουρνικιώτης καθηγητής ΕΜΠ Μαρία Βασενχόβεν Χριστίνα Βασιλοπούλου Βασίλης Βασιλειάδης Ηώ Καρύδη Φάνης Καφαντάρης Βασίλης Κίτσος Σταύρος Μουζακίτης Έλενα Πατατούκα αρχιτέκτονες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΗΣΕΩΣ κας ΑΘΗΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ-ΚΛΗΡΙΔΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΗΣΕΩΣ κας ΑΘΗΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ-ΚΛΗΡΙΔΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΗΣΕΩΣ κας ΑΘΗΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ-ΚΛΗΡΙΔΟΥ Εγκαίνια της πρώτης φάσης του Πολεοδομικού Έργου: «Διαμόρφωση της Κοίτης του Ποταμού Βαθκειά σε Γραμμικό Πάρκο»,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό σχεδιασμό Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο που φιλοξενεί και

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό σχεδιασμό Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο που φιλοξενεί και ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΡΗΣ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01 ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο 2 0 1 3-2014 1 Α. ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Δίκτυο οικισμών και

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασίες με τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη. Ερευνητικά προγράμματα Ε.Μ.Π. για την. Ερευνητικό πρόγραμμα Ε.Μ.Π. για ένα. Αθήνας Αττικής (δεκαετία 2000)

Συνεργασίες με τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη. Ερευνητικά προγράμματα Ε.Μ.Π. για την. Ερευνητικό πρόγραμμα Ε.Μ.Π. για ένα. Αθήνας Αττικής (δεκαετία 2000) Ημερίδα Τ.Ε.Ε. / 11 Φεβρουαρίου 2010 Λουδοβίκος Κ. Βασενχόβεν Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π. Συνεργασίες με τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη Ερευνητικά προγράμματα Ε.Μ.Π. για την περιοχή του Ελαιώνα (δεκαετία του 1990)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Οικονόμου Δημήτρης Γεωπόνος Γ.Π.Α. Μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π. Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2012 1 Τι είναι η πράσινη ανάπλαση Η Η λειτουργική Η Η περιβαλλοντική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ. Λεύκωμα Λάρισας 8.000 8.000 χρόνια νεότητας ΛΑΡΙΣΑ 1900 ΛΑΡΙΣΑ 1940-1945 ΛΑΡΙΣΑ 1910 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1950

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ. Λεύκωμα Λάρισας 8.000 8.000 χρόνια νεότητας ΛΑΡΙΣΑ 1900 ΛΑΡΙΣΑ 1940-1945 ΛΑΡΙΣΑ 1910 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1950 Πολεοδομική Ανασυγκρότηση Αναβάθμιση του κέντρου της Λάρισας 2009 ΛΑΡΙΣΑ 1900 ΛΑΡΙΣΑ 1910 ΛΑΡΙΣΑ 1940-1945 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1950 1 ΛΑΡΙΣΑ 1950 ΛΑΡΙΣΑ 1956 ΛΑΡΙΣΑ 1960 ΛΑΡΙΣΑ 1970 ΛΑΡΙΣΑ 1980 Η ΟΔΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ. Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας. Εδώ ζούμε.

ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ. Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας. Εδώ ζούμε. ΕΣΣΒΑΑ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ Επιχειρησιακό Σχέδιο Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας Εδώ ζούμε. Καλύτερα» Η περιοχή παρέμβασης του σχεδίου ΒΑΑ, με βάση τα χαρακτηριστικά των

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑ 1900

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑ 1900 Πολεοδομική Ανασυγκρότηση Αναβάθμιση του κέντρου της Λάρισας 2012 Λεύκωμα Λάρισας 8.000 8.000 χρόνια νεότητας ΛΑΡΙΣΑ 1900 Λεύκωμα Λάρισας 8.000 8.000 χρόνια νεότητας ΛΑΡΙΣΑ 1910 Λεύκωμα Λάρισας 8.000 8.000

Διαβάστε περισσότερα

ADRIATIC MoS UPGRATED. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

ADRIATIC MoS UPGRATED. Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRIATIC MoS UPGRATED Κωνσταντίνος Γκρίνιας Διευθυντής Ανάπτυξης Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. ADRI-UP Εταιρικό Σχήμα Εταίροι: Ελλάδα (3) - Ιταλία (4) Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (Επικεφαλής) Λιμενική Αρχή Ανκόνα Λιμενική

Διαβάστε περισσότερα

Εκθεσιακός Τουρισμός

Εκθεσιακός Τουρισμός Εκθεσιακός Τουρισμός Περιεχόμενα Γενικά Διακρίσεις των Εκθέσεων Χαρακτηριστικά του εκθεσιακού τουρισμού Οφέλη των προορισμών Η αγορά του εκθεσιακού τουρισμού Η διοργάνωση της έκθεσης Διεθνείς τουριστικές

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Παλλήνη, 6 Οκτωβρίου 2014 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογερμανικής Αγωγής

Εισαγωγή. Παλλήνη, 6 Οκτωβρίου 2014 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογερμανικής Αγωγής 2 3 4 Εισαγωγή Θέλουμε έναν κόσμο ανοιχτό στο μέλλον και τις προκλήσεις του. Θέλουμε μία κοινωνία ανεκτική σε όλους ανεξάρτητα από γλώσσα, εθνικότητα, θρησκεία, ατομικές διαφορές. Θέλουμε να είμαστε ο

Διαβάστε περισσότερα

O Πρόεδρος της Nissan Carlos Ghosn, διηγείται την εμπειρία του πίσω από το τιμόνι ενός αυτόνομου οχήματος.

O Πρόεδρος της Nissan Carlos Ghosn, διηγείται την εμπειρία του πίσω από το τιμόνι ενός αυτόνομου οχήματος. ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. Έτος Ιδρύσεως 1924 Κεντρικό Κατάστημα Λεωφ. Αθηνών 169,10447 Αθήνα Τηλ. : 210 3479700 Fax. : 210 3477646 Κατάστημα Θεσσαλονίκης Μοναστηρίου 177-179 546 27 Θεσσαλονίκη Τηλ. : 2310

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ JESSICA

ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ JESSICA ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ JESSICA ΗΜ/ΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ : 13/1/2012 ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ : 13/1/2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ: ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΕΡΓΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Β. ΓΙΑΤΗΧΑΛΚΙΔΑ. γενικά: πρωτεύουσα ν.ευβοίας 80 χλμ από την Αθήνα 53.584 κάτοικοι επίσημα

Β. ΓΙΑΤΗΧΑΛΚΙΔΑ. γενικά: πρωτεύουσα ν.ευβοίας 80 χλμ από την Αθήνα 53.584 κάτοικοι επίσημα Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΟΓΟΥ ΣΟΦΙΑ A. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αντικείμενο: Χαλκίδα Στόχος: μελέτη του θαλάσσιου μετώπου Μέθοδοι επεξεργασίας: βιβλιογραφία-διαδίκτυο αεροφωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα

Ενας θύλακος πλούτου και πολυτέλειας για τους λίγους προνομιούχους

Ενας θύλακος πλούτου και πολυτέλειας για τους λίγους προνομιούχους Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ «Ενας θύλακος πλούτου και πολυτέλειας για τους λίγους προνομιούχους», σε αντίθεση για τους πολλούς, που θα σηκώσουν στους ώμους τους το οικονομικό κόστος των συνοδευτικών υποδομών,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, )

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, 21.06.2010) Το πρόγραμμα (κατασκευής και βελτίωσης)

Διαβάστε περισσότερα

Ο αθλητικός τουρισµός και το µέλλον του µέσω των σχεδιασµών του ΚΟΑ

Ο αθλητικός τουρισµός και το µέλλον του µέσω των σχεδιασµών του ΚΟΑ Ο αθλητικός τουρισµός και το µέλλον του µέσω των σχεδιασµών του ΚΟΑ Εισαγωγή Προτεραιότητα το στοιχείο του αθλητισµού Διαφορετική οπτική από αυτή της τουριστικής βιοµηχανίας Αύξηση χρήσης / επισκεψιµότητας

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ROMAN VASSILENKO DEPUTY MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS OF KAZAKHSTAN

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ROMAN VASSILENKO DEPUTY MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS OF KAZAKHSTAN THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ROMAN VASSILENKO DEPUTY MINISTER OF FOREIGN AFFAIRS OF KAZAKHSTAN THE EU EURASIA-CHINA BUSINESS SUMMIT Building bridges from east to west ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ισόγειο βρίσκεται άλλοτε σε άμεση επαφή με το υπόγειο και άλλοτε το χρησιμοποιεί σαν βοηθητικό χώρο εξωτερικά προσπελάσιμο από το κεντρικό

ισόγειο βρίσκεται άλλοτε σε άμεση επαφή με το υπόγειο και άλλοτε το χρησιμοποιεί σαν βοηθητικό χώρο εξωτερικά προσπελάσιμο από το κεντρικό τεχνική έκθεση Η μορφή, ο τόπος, το ρέμα ο οικισμός, το κέντρο του. Ο άλλοτε τυπικός αγροτικός οικισμός γραμμικός με μικρή πλατεία στο μέσο του μήκους του, έπειτα οι μεταγενέστερες επεκτάσεις (σύγχρονες

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματογράφος - Θέατρο

Κινηματογράφος - Θέατρο Η Πάτρα ως πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας διαθέτει μεγάλο αριθμό θεατρικών σκηνών και κινηματογραφικών αιθουσών, εκ των οποίων κάποιες αριθμούν πολλά χρόνια ιστορίας και πολιτιστικής προσφοράς στους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία του Ακινήτου

Ιστορία του Ακινήτου Ιστορία του Ακινήτου Το Ακίνητο είχε πάντοτε μοναδική σπουδαιότητα για την ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας (Αττική), καθώς αποτελούσε τον πρώην αερολιμένα. Το Αεροδρόμιο του Ελληνικού υπήρξε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2013 Ασκήσεις αξιολόγησης ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2 η περίοδος Διδάσκων Κοσμάς Αναγνωστόπουλος

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2013 Ασκήσεις αξιολόγησης ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2 η περίοδος Διδάσκων Κοσμάς Αναγνωστόπουλος ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 2013 Ασκήσεις αξιολόγησης ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 2 η περίοδος Διδάσκων Κοσμάς Αναγνωστόπουλος ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ: Σε όλες τις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, οι απαντήσεις βαθμολογούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Η έκθεση BIKE+EXTREME SPORT SHOW παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 29 έως 31 Μαρτίου και συνεχίζουμε δυναμικά. Ο στόχος της έκθεσης είναι οι εκθέτες να παρουσιάσουν στους επισκέπτες το ρόλο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 89-1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. Η πρόσοψη του οικοπέδου βρίσκεται επί της οδού Κρουσόβου, ενώ το οικόπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 9. "Χαλκίδα - Ιστορική Εξέλιξη και Σύγχρονα Ζητήματα Σχεδιασμού"

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 9. Χαλκίδα - Ιστορική Εξέλιξη και Σύγχρονα Ζητήματα Σχεδιασμού ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 9 "Χαλκίδα - Ιστορική Εξέλιξη και Σύγχρονα Ζητήματα Σχεδιασμού" Περιοχές αρχαιοτήτων κλασική περίοδος ελληνιστική ρωμαϊκή περιόδος μεσαιωνική περίοδος νεοκλασσική περίοδος Η θέση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΟΥΝΑΡΗ, ΤΣΑΜΑΔΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ, ΠΕΙΡΑΙΑ Όψη του κτιρίου από την οδό

Διαβάστε περισσότερα

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ. Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ. Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012 Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012 Εισαγωγή Το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τους φετινούς Ολυμπιακούς καταγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την el.pi. Κυριακή, 14 Νοέμβριος :40 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 14 Νοέμβριος :21

Συντάχθηκε απο τον/την el.pi. Κυριακή, 14 Νοέμβριος :40 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 14 Νοέμβριος :21 Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ Ν ανοίξουν οι αυλές και τα γήπεδα των σχολείων για να χρησιμοποιούνται κυρίως τα απογεύματα για σκοπούς άθλησης από τους μαθητές, τους νέους και όχι μόνο, ζητά η Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού

Διαβάστε περισσότερα

MILTON KEYNES: ΜΙΑ ΠΟΛΗ-ΠΡΟΤΥΠΟ;

MILTON KEYNES: ΜΙΑ ΠΟΛΗ-ΠΡΟΤΥΠΟ; MILTON KEYNES: ΜΙΑ ΠΟΛΗ-ΠΡΟΤΥΠΟ; -Τοποθεσία: Buckinghamshire, ανάµεσα σε Λονδίνο και Birmingham -Απόσταση από Β Λονδίνo: 72 χµ -Εκταση: 89 χµ² περιλαµβάνοντας τις κωµοπόλεις Bletchley, Wolverton και Stony

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΑ ΤΑΞΗ Β1 ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΧΡΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

ΑΓΓΛΙΑ ΤΑΞΗ Β1 ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΧΡΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΓΓΛΙΑ ΤΑΞΗ Β1 ΑΝΤΩΝΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΧΡΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ BIG BEN Big Ben είναι το ψευδώνυμο για τη μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, και έχει χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 01/42/ΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ (ΣΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ» ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΤΡΩΝ» ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Ιστορικό ανάθεσης έργου Με την απόφαση 89/2007 του.σ. του ΟΛΠΑ ανατέθηκε στη Σύµπραξη: «ΚΙΩΝ ΑΤΕ ERNST & YOUNG ΑΕ ΟΜΙΚΡΟΝ5 ΕΠΕ» το έργο: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ (ΖΩΝΗ Δ)

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ (ΖΩΝΗ Δ) Κατάκολο 30/01/2018 Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός αποτελούσε πάντα μια δημοφιλή επιλογή και διαχρονικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς. Η τεράστια ποικιλομορφία της,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Αρ. πρωτ. 1395/2-5-2017 - Το τεχνικό αντικείμενο αφορά την έκδοση των οικοδομικών αδειών που απαιτούνται για την συντήρηση-ανακαίνιση των υφισταμένων κτιρίων, την ανέγερση νέων σύγχρονων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2004

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2004 Β Συνέδριο του ΤΕΕ και του ήµου Αθηναίων Ένα όραµα για την Αθήνα - η συνέχεια - ο καταστατικός χάρτης Νοέµβριος 1996 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2004 ρ. Ι.Φραντζεσκάκης,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Παναγιώτης Παπασταματίου, Αντιπρόεδρος ΕΛΕΤΑΕΝ

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ. Παναγιώτης Παπασταματίου, Αντιπρόεδρος ΕΛΕΤΑΕΝ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Παναγιώτης Παπασταματίου, Αντιπρόεδρος ΕΛΕΤΑΕΝ ΑΠΕ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΞΙΑ ΓΗΣ και είναι περισσότερες... μέσα στο Amsterdam Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μάντσεστερ

Διαβάστε περισσότερα

NOISIS Σύμβουλοι Επιχειρησιακής Στρατηγικής και Ανάπτυξης Α.Ε.

NOISIS Σύμβουλοι Επιχειρησιακής Στρατηγικής και Ανάπτυξης Α.Ε. Α. Γενικά Στοιχεία Περιφέρεια: Νομός: ΟΤΑ: Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού Τίτλος Έργου: Αξιοποίηση του κτιρίου Μύλοι Μελισσάρη και της δημοτικής ακίνητης περιουσίας με Σύμπραξη

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ «Περιβάλλον και σχεδιασμός του χώρου» 3 ο εξάμηνο Ακαδ. Έτος 2011-2012 Φοιτήτριες: Διονυσοπούλου Μαριάννα Μαραβέλη Παρασκευή Παπαχριστοπούλου Έλλη

Διαβάστε περισσότερα

Υπογραφές. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ»

Υπογραφές. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Μνημόνιο μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" για την υποστήριξη δράσεων του Αναπτυξιακού Προγράμματος Πολιτιστικής διαδρομής "Τα Μονοπάτια της Ιστορίας - Διαδρομές Φύσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ 03/10/2018 VMC TEXNIKH E.E. Νηρέως 10 Π.Φάληρο 17561 τηλ:(210)9854850 fax.:(210)9858929 email: info@vmconsulting.gr www.vmconsulting.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΑΚΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΘΗΚΗ 1 - ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α. Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Διοργανώσεων Το πιο περίπλοκο διοικητικό έργο Πληθώρα οργανισμών και φορέων εμπλέκονται σ όλα τα στάδια

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη της Σπάρτης»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη της Σπάρτης» ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη της Σπάρτης» ΒΕΡΟΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, MSc ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε.Ε. Ν.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ Σπάρτη 25.09.2016 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κος Στάμου Θ. (Πρωτολογία):

Κος Στάμου Θ. (Πρωτολογία): 1 Κος Στάμου Θ. (Πρωτολογία): Η Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αποφάσισε να δημιουργήσει μόνιμες Ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις και όχι προσωρινές, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Ιστορικά

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση Ολυμπιακών Εργων: Η Περίπτωση του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου στο Γαλάτσι (Παλαί) και η μετατροπή του σε Εμπορικό Κέντρο

Αξιοποίηση Ολυμπιακών Εργων: Η Περίπτωση του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου στο Γαλάτσι (Παλαί) και η μετατροπή του σε Εμπορικό Κέντρο Αξιοποίηση Ολυμπιακών Εργων: Η Περίπτωση του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου στο Γαλάτσι (Παλαί) και η μετατροπή του σε Εμπορικό Κέντρο Τίτλος μαθήματος: Ευνοϊκοί και περιοριστικοί παράγοντες του σχεδιασμού

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ρομπογιαννάκης Δημήτριος, MSc Πολιτικός Μηχανικός Καλησπερίδων 10, Ηράκλειο, τηλ: 6945 552852 email: drompogiannakis@gmail.com Απρίλιος 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ. Γενική άποψη του οικισμού. Το άνοιγμα στη θέα. Η περιοχή μελέτης

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ. Γενική άποψη του οικισμού. Το άνοιγμα στη θέα. Η περιοχή μελέτης ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ Το Ράπτη είναι ένα τυπικό παράδειγμα οικισμού στα ορεινά του νομού Ηλείας :δε χαρακτηρίζεται για τον παραδοσιακό του χαρακτήρα αλλά κυρίως για το πλούσιο φυσικό του περιβάλλον, που όμως

Διαβάστε περισσότερα

«Το όραμα μου για την οικονομική ανάπτυξη της Λεμεσού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»

«Το όραμα μου για την οικονομική ανάπτυξη της Λεμεσού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» 1 Τοποθέτηση Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, στη διάλεξη «Γαλάζια και όχι μόνο σταδιοδρομία» που διοργάνωσε το Λανίτειο Λύκειο, την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 στις 7.15 μ.μ. στο Λανίτειο Θέατρο

Διαβάστε περισσότερα

H πόλη των Κορινθίων εποίκων και το λιµάνι τους, καθώς και τα αρχαιολογικά ίχνη όλων των προηγούµενων από αυτούς πολιτισµούς,

H πόλη των Κορινθίων εποίκων και το λιµάνι τους, καθώς και τα αρχαιολογικά ίχνη όλων των προηγούµενων από αυτούς πολιτισµούς, H πόλη των Κορινθίων εποίκων και το λιµάνι τους, καθώς και τα αρχαιολογικά ίχνη όλων των προηγούµενων από αυτούς πολιτισµούς, H αγορά της πόλης που ενέπνευσε στον Θουκυδίδη την παθολογία του πολέµου, H

Διαβάστε περισσότερα

Πώς κρίνετε την κατάσταση του οδοστρώματος στους δρόμους της πόλης μας;

Πώς κρίνετε την κατάσταση του οδοστρώματος στους δρόμους της πόλης μας; Το ερωτηματολόγιο απαντήθηκε ανώνυμα από 41 άτομα, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που κατοικούν στην πόλη του Ηρακλείου. Ακολουθεί η διαγραμματική απεικόνιση των απαντήσεων που δόθηκαν: Πώς κρίνετε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ

Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Ο Λ Υ Μ Π Ι Ο Ν ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Α Ι Θ Ο Υ Σ Α Τ Α Κ Η Σ Κ Α Ν Ε Λ Λ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Βοτανικός: νέος πόλος έλξης για τους Αθηναίους

Βοτανικός: νέος πόλος έλξης για τους Αθηναίους Βοτανικός: νέος πόλος έλξης για τους Αθηναίους Εκτός από την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού, στην περιοχή θα ανεγερθεί σύγχρονο εμπορικό κέντρο, πολύ μεγαλύτερο του γνωστού The Mall, θα διαμορφωθεί

Διαβάστε περισσότερα

Κ α Κ Ο Υ Τ Ρ Ο Υ Μ Π Α :

Κ α Κ Ο Υ Τ Ρ Ο Υ Μ Π Α : 1 Κα ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑ: Καταρχήν η παρουσίασή μου περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος από αυτά που έγιναν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την ιδιότητα που είχα στις μεταφορές στην Οργανωτική Επιτροπή, και στο τέλος καταλήγει

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Πληροφορίες ΥΓΕΊΑ-ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΙΑΤΡΙΚΉ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΈΣ ΑΞΙΟΛΟΓΉΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΕΚΠΤΏΣΕΙΣ

Γενικές Πληροφορίες ΥΓΕΊΑ-ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΙΑΤΡΙΚΉ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΈΣ ΑΞΙΟΛΟΓΉΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΕΚΠΤΏΣΕΙΣ 02-03 Ακαδημίες Παναθηναϊκού Α.Ο. 2018/19 Γενικές Πληροφορίες ΥΓΕΊΑ-ΑΣΦΆΛΕΙΑ Στις εγκαταστάσεις του γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης» και στους πέριξ αθλητικούς χώρους θα υπάρχει παρακολούθηση από εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα