Το 2014 ήταν µία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά, µε πολλές διακυµάνσεις για τη χώρα µας και µια χρονιά σταθµός για την εταιρεία µας.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το 2014 ήταν µία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά, µε πολλές διακυµάνσεις για τη χώρα µας και µια χρονιά σταθµός για την εταιρεία µας."

Transcript

1 ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2014 Δηλώνουµε ότι, εξ όσων γνωρίζουµε, η ετήσια οικονοµική έκθεση για τη χρήση που έληξε την 31 η Δεκεµβρίου 2014, η οποία καταρτίσθηκε σύµφωνα µε τα ισχύοντα λογιστικά πρότυπα, απεικονίζει κατά τρόπο αληθή τα στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού, την καθαρή θέση και τα αποτελέσµατα χρήσεως της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ και των επιχειρήσεων που περιλαµβάνονται στην ενοποίηση εκλαµβανοµένων ως σύνολο.

2

3

4 ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Αγαπητοί Μέτοχοι, Το 2014 ήταν µία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά, µε πολλές διακυµάνσεις για τη χώρα µας και µια χρονιά σταθµός για την εταιρεία µας. Ειδικότερα µέσα σε ένα σχετικά ευνοϊκό εξωτερικό περιβάλλον, αύξηση του Α.Ε.Π. της παγκόσµιας οικονοµίας κατά 3,3% και της ευρωζώνης κατά 0,9%, η χώρα κατόρθωσε να περάσει για πρώτη φορά µετά από έξι χρόνια από την ύφεση στην αναιµική έστω ανάπτυξη συνδυασµένη µε αποπληθωρισµό. Η αβεβαιότητα που δηµιουργήθηκε κατά τους τελευταίους µήνες του χρόνου λόγω των επικρεµάµενων βουλευτικών εκλογών προξένησε µία αναπόφευκτη µείωση της οικονοµικής δραστηριότητας µε προφανή αποτελέσµατα. Η ανάπτυξη αυτή στηρίχθηκε βασικά στη για πρώτη φορά αύξηση της εσωτερικής ζήτησης λόγω του τουρισµού και των εξαγωγών ενώ οι επενδύσεις εξακολούθησαν την πτωτική τους πορεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρ ότι οι δηµόσιες επενδύσεις παρέµειναν πρακτικά σταθερές, οι ιδιωτικές επενδύσεις παρουσίασαν σηµαντική µείωση λόγω αδυναµίας χρηµατοδότησής τους από το τραπεζικό σύστηµα. Η βελτίωση των µακροοικονοµικών µεγεθών επέτρεψε στο πρώτο εξάµηνο του χρόνου τη δοκιµαστική προσφυγή στις αγορές για τη χρηµατοδότηση του ελληνικού δηµοσίου αλλά όσο και ορισµένων επιχειρήσεων χωρίς δυστυχώς περαιτέρω εξέλιξη. Οι σχετικά, µε τα προηγούµενα χρόνια, θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονοµία απέτυχαν να συµπαρασύρουν την αγορά ακινήτων επιβεβαιώνοντας τη βασική µας υπόθεση ότι ο οικονοµικός κύκλος της αγοράς ακινήτων παρουσιάζει χρονική υστέρηση έναντι του µακροοικονοµικού κύκλου τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην ύφεση. Τα βασικά διαρθρωτικά προβλήµατα της αγοράς ακινήτων, όπως η υπερβάλλουσα προσφορά, η ελλείψη χρηµατοδότησης και η πτώση των συναλλαγών εξακολούθησαν να υπάρχουν και το Έτσι, σύµφωνα µε στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος συνεχίστηκαν, αν και µε µικρότερη ένταση, οι πιέσεις στις εµπορικές αξίες και τα µισθώµατα όλων των επαγγελµατικών ακινήτων. Η πτώση των τιµών φαίνεται να είναι µικρότερη στα γραφεία (7%) από τα καταστήµατα (9%) ενώ η πτώση στα µισθώµατα ήταν 10% περίπου και για τις δύο κατηγορίες ενώ οι αποδόσεις παρέµειναν υψηλές στα επίπεδα του προηγούµενου χρόνου. Για µία ακόµη χρονιά η καλή ποιότητα του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας σε συνδυασµό µε την καλή ποιότητα των ενοικιαστών της επέτρεψαν επιδόσεις καλύτερες της αγοράς. Έτσι τα ενοίκια των παλαιών µισθωµάτων συρρικνώθηκαν κατά 5%

5 περίπου ενώ αντίστοιχη ήταν και η µείωση της εύλογης αξίας Το γεγονός αυτό σε συνδυασµό µε τις νέες επενδύσεις που πραγµατοποιήθηκαν κατά το 2014 οδήγησε τελικά σε σηµαντική αύξηση των ενοικίων και σε µικρή αύξηση της εύλογης αξίας των ακινήτων για την εταιρεία µας. Κύριοι Μέτοχοι, Όπως προαναφέρθηκε το 2014 ήταν χρονιά σταθµός για την εταιρεία και µπήκαν στέρεα θεµέλια για την ανάπτυξή της. Ειδικότερα: α) Στην αρχή του χρόνου πραγµατοποιήθηκε µε επιτυχία σηµαντική Α.Μ.Κ. ύψους 193 εκ. µε παράλληλη µείωση του ποσοστού της Eurobank και αύξηση του ποσοστού της Fairfax. β) Σηµαντική αύξηση των επενδύσεων της εταιρείας κατά 200 εκ. περίπου η ωρίµανση των οποίων θα έχει σηµαντικό αντίκτυπο στα µεγέθη του γ) Ολοκληρώθηκε η οργανωτική δοµή της που θα επιτρέψει να ανταπεξέλθει µε επιτυχία στα αυξηµένα καθήκοντά της και τέλος, αλλά όχι έσχατο, η αλλαγή της ονοµασίας σε Grivalia. Ο τακτικός αναγνώστης αυτού του σηµειώµατος θα ενθυµήται σίγουρα ότι η δηµιουργία αξίας για του µετόχους και το κοινωνικό σύνολο επαναλαµβανότανε σαν στόχος µονότονα κάθε χρόνο. Η πάροδος έξι χρόνων επιτυχηµένης, νοµίζω, προσπάθειας µας επιτρέπει να χρησιµοποιήσουµε τη λέξη αυτή στον τίτλο της εταιρείας µας συνδέοντας το παρελθόν µε το µέλλον. Κύριοι Μέτοχοι, Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσµα η εταιρεία να περάσει δυναµικά εκ νέου στην κερδοφορία γεγονός που επιτρέπει στο Δ.Σ. να εισηγηθεί στη Γ.Σ. την καταβολή µερίσµατος για τη χρήση 2014 ύψους 0,30 ανά µετοχή, συµπεριλαµβανοµένου του προµερίσµατος που ήδη κατεβλήθη και επιπλέον ελαφρά προσαυξηµένου λόγω του µερίσµατος των ιδίων µετοχών. Κύριοι Μέτοχοι, Η αβεβαιότητα που επικράτησε και στη χρηµατιστηριακή αγορά κατά τους τελευταίους µήνες του 2014 λόγω της εκλογικής αναµέτρησης οδήγησαν το Γενικό Δείκτη του Χ.Α. σε σηµαντική πτώση κατά 29% µε το Δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης να καταγράφει

6 ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. µείωση κατά 31%. Η µετοχή της εταιρείας µας αντίθετα παρουσίασε µικρή µόνο µείωση κατά 6% ενώ αν ληφθεί υπ όψη η Α.Μ.Κ. και προσαρµοσθεί η τιµή της µετοχής τότε έχουµε αύξηση κατά 15% περίπου. Η καλή πορεία της µετοχής σε συνδυασµό µε την Α.Μ.Κ. οδήγησε την εταιρεία µας στη 15η θέση της κεφαλαιοποίησης των εταιρειών του Χ.Α. από την 21η που κατείχε πέρυσι. Το σηµαντικότερο όµως ήταν ότι η τιµή της µετοχής διαπραγµατεύτηκε για πρώτη φορά µετά από πολλά χρόνια µε premium σε σχέση µε την εσωτερική της αξία (N.A.V.) πράγµα που εξακολουθεί να συµβαίνει και σήµερα. Το γεγονός αυτό θέτει την εταιρεία µας στο ίδιο επίπεδο µε οµοειδείς εταιρείες του εξωτερικού που διαπραγµατεύονται και αυτές µε premium. Έτσι, θα µπορούσε να ισχυρισθεί κανείς ότι, προς το παρόν τουλάχιστον, οι προαναφερθείσες αβεβαιότητες δεν ισχύουν για την τιµή της µετοχής. Κύριοι Μέτοχοι, Δεν υπάρχει αµφιβολία ότι το 2014 ήταν ένα εξαιρετικά επιτυχηµένο έτος για την εταιρεία µας, δεν υπάρχει αµφιβολία επίσης ότι οι εξωτερικοί παράγοντες συνεπικουρούµενοι α) από την εξαιρετικά διευκολυντική νοµισµατική πολιτική που προβλέπεται να επικρατήσει το 2015, β) από ένα ηπιότερο ρυθµό δηµοσιονοµικής προσαρµογής, γ) από την ανάκαµψη των εξαγωγών και του τουρισµού λόγω της συνεχιζόµενης υποτίµησης του ευρώ και δ) από την αποκλιµάκωση της τιµής του πετρελαίου εάν διατηρηθεί δηµιουργούν ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον ανάπτυξης σχετικά µε πέρυσι. Όλα τα παραπάνω βέβαια θα πρέπει να εναρµονισθούν µε τις νέες πολιτικές που θα προκύψουν µετά τις πρόσφατες εκλογές. Τελειώνοντας, θα ήθελα να υπογραµµίσω ότι κανένα από τα επιτεύγµατα της χρονιάς αυτής δε θα είχε πραγµατοποιηθεί χωρίς την αµέριστη συµµετοχή του συνόλου των στελεχών και του προσωπικού, παλαιού και νέου, της εταιρείας όπου απεδείχθησαν για µία ακόµη φορά επαρκέστατοι σε µία δύσκολη χρονιά. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α. ΜΠΕΡΤΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

7

8 ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Αγαπητοί Μέτοχοι, Το 2014 ήταν µια χρονιά ορόσηµο, µε µεγάλες επιτυχίες και αλλαγές που ισχυροποιούν την Εταιρεία µας σε όλα τα επίπεδα και θέτουν τις βάσεις για σηµαντική δηµιουργία αξίας. Το 2014 ήταν επίσης µια χρονιά ολικής επαναφοράς στα κέρδη, γεγονός που αναδεικνύει την ποιότητα και αποτελεσµατικότητα της Εταιρείας και των ανθρώπων της. Στις αρχές του έτους ολοκληρώθηκε µε απόλυτη επιτυχία η αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου ύψους 193εκ. και επισφραγίστηκε η στρατηγική συνεργασία µεταξύ των δύο µεγάλων µετόχων µας Eurobank και Fairfax, βάζοντας έτσι τα θεµέλια για τη δηµιουργία της σηµαντικότερης Εταιρείας Ακινήτων, πρωταγωνιστή των εξελίξεων στο χώρο του Real Estate µε συµβολή στην ανοικοδόµηση της οικονοµίας. Στις αρχές του καλοκαιριού η Eurobank προχώρησε σε πώληση ποσοστού 13,5% περίπου (αξίας 119εκ.) σε διεθνείς θεσµικούς επενδυτές µεγάλου βεληνεκούς και ποιότητας, όπως η Wellington Management, γεγονός που επιβεβαιώνει για άλλη µια φορά τη δυναµική της Εταιρείας µας. Μέσω των παραπάνω δύο συναλλαγών, η Εταιρεία µας κατάφερε να προσελκύσει µέσα σε σύντοµο χρονικό διάστηµα άµεσες ξένες επενδύσεις άνω των 300εκ. συµβάλλοντας έτσι µε το δικό µας τρόπο στην αναπτυξιακή δυναµική της χώρας µας. Το 2014 είχαµε και σηµαντικές οργανωτικές αλλαγές µε στόχο τη δηµιουργία ενός οργανισµού αυτόνοµου, αυτάρκη, που µπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξανόµενες απαιτήσεις του χαρτοφυλακίου ακινήτων και των νέων επενδύσεων, µε βασικό προσανατολισµό στη δηµιουργία αξίας. Δηµιουργήθηκε επίσης ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο ανταµοιβών και κινήτρων για όλα τα στελέχη µε κύριο άξονα την απόλυτη ευθυγράµµιση µε τα συµφέροντα των µετόχων αλλά και τα ελληνικά και διεθνή πρότυπα και οδηγίες. Ταυτόχρονα η Εταιρεία µας επιτυγχάνει τη διατήρηση των ταλέντων και αυξάνει τη θέληση για συνεισφορά. Σε αντίθεση µε το παρελθόν, όλες οι επιπλέον ετήσιες αµοιβές έχουν κατά το µεγαλύτερο µέρος τους συνδεθεί µε την πορεία της µετοχής, την αξία αυτής και µετατίθενται σε χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 3 ετών. Στα παραπάνω πλαίσια ενδυναµωθήκαν οι γενικές διευθύνσεις, δηµιουργήθηκε νέα τεχνική διεύθυνση και ενισχύθηκαν όλα τα τµήµατα ανεξαιρέτως, µε ποιοτικά στελέχη που διακρίνονται κυρίως για το ήθος και την αφοσίωση τους στα ιδανικά που πρεσβεύει η Εταιρεία µας.

9 Αυτά τα ιδανικά τα αναδεικνύουµε και µε τη µεγαλύτερη αλλαγή κατά τη διάρκεια του 2014 που είναι η αλλαγή της ονοµασίας της Εταιρείας από Eurobank Properties σε Grivalia Properties. Το νέο όνοµα, η νέα εταιρική ταυτότητα, συνάδει µε το όραµά µας για τη δηµιουργία µιας εταιρείας πρότυπο, µιας ελληνικής εταιρείας που θέλει να δηµιουργήσει αξία για όλους, τους µετόχους, τους ανθρώπους της, την κοινωνία, το περιβάλλον. Είναι αποτέλεσµα σύνθεσης 3 λέξεων: Greece / Investments / Values. Είναι µια εταιρική ταυτότητα που αντιπροσωπεύει την καρδιά της Εταιρείας και τη φιλοσοφία που µας διέπει σε κάθε µας απόφαση. Είµαστε Ελληνική Εταιρεία που επενδύει στο χώρο των ακινήτων µε υψηλές αξίες (ακεραιότητα, διαφάνεια, επαγγελµατισµό, ηθική) είµαστε επίσης µια εταιρεία ελληνική που επενδύει και θέλει να δηµιουργεί αξία για όλους είµαστε ταυτόχρονα µια εταιρεία που επενδύει µόνο όταν η προοπτική αξίας υπάρχει. Στα παραπάνω πλαίσια αλλά και στα πλαίσια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), η Εταιρεία µας έχει ξεκινήσει έργα αναβαθµίσεων του υφιστάµενου χαρτοφυλακίου µε σκοπό τη σταδιακή δηµιουργία ενός χαρτοφυλακίου µε όσο το δυνατόν καλύτερο οικολογικό αποτύπωµα, έχουµε βάλει στόχους τη µείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 25%, των εκποµπών CO 2 κατά 30%, καθώς και την όσο το δυνατό µεγαλύτερη εξοικονόµηση νερού. Συµβάλλουµε έτσι στη δηµιουργία καλύτερου περιβάλλοντος και θεωρούµε ότι µε τον τρόπο µας δηµιουργούµε αξία για την κοινωνία αλλά βοηθάµε και στη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και στην ανάπτυξη νέων κλάδων της ελληνικής οικονοµίας. Ταυτόχρονα δηµιουργούµε ταµείο ΕΚΕ (ως ποσοστό των ετήσιων καθαρών µας λειτουργικών κερδών), µε στόχο την οικονοµική ενίσχυση αδύναµων στρωµάτων, χορηγιών φοιτητών και πανεπιστηµίων, φιλανθρωπικών οργανισµών, κ.α. Στο ταµείο αυτό συµβάλουν ήδη εθελοντικά και όλα τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη της Εταιρείας µας µε ποσοστό 5% επί των επιπλέον αµοιβών τους γεγονός πρωτοποριακό όχι µόνο για τα ελληνικά αλλά και τα διεθνή δεδοµένα. Κύριοι Μέτοχοι, Το 2014 η Εταιρεία µας, όπως προανέφερα, έκανε ολική επιστροφή στα κέρδη τα οποία ανήλθαν στα επίπεδα των 50εκ. µετά φόρων σε σχέση µε 2,7εκ. την προηγούµενη χρονιά. Η σηµαντική κερδοφορία οφείλεται στην υψηλή ποιότητα του χαρτοφυλακίου µας, στις νέες σηµαντικές τοποθετήσεις, στην υψηλή φερεγγυότητα των µισθωτών µας και στη σκληρή, συστηµατική και αποτελεσµατική δουλειά.

10 ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Τα έσοδα από τα ακίνητα µας ανήλθαν στα 50,6εκ. (αύξηση 38%) και σε ετησιοποιηµένη βάση αγγίζουν τα όρια των 58εκ., ενώ οι ζηµιές στις αποτιµήσεις αντιστράφηκαν όχι λόγω σηµαντικής µεταβολής των συνθηκών αλλά κυρίως λόγω των πολύ επιτυχηµένων επενδύσεων κατά τη διάρκεια του έτους. Η ολική επιστροφή στα κέρδη, µας δίνει τη δυνατότητα να επανέλθουµε στη φύση της Εταιρείας µας ως ΑΕΕΑΠ που είναι η διανοµή του µεγαλύτερου ποσοστού των κερδών στους µετόχους µας. Η Εταιρεία µας παραµένει προσηλωµένη στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου, στην ελαχιστοποίηση του διαχειριστικού κόστους µέσω οικονοµιών κλίµακας, τη διατήρηση υψηλής και αποτελεσµατικής ρευστότητας και στη διερεύνηση σηµαντικών συµφωνιών για νέες επενδύσεις. Αρχές του χρόνου ολοκληρώθηκε η αύξηση του µετοχικού κεφαλαίου της Cloud Hellas κατά 50εκ. και η εξολοκλήρου αποπληρωµή των δανειακών της υποχρεώσεων. Η εν λόγω εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της 4 κεντρικά εµπορικά ακίνητα συνολικής επιφάνειας τ.µ. µισθωµένα σε εµπορικές αλυσίδες. Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η απόκτηση χαρτοφυλακίου αποθηκών στην παραδοσιακή βιοµηχανική περιοχή του Ασπροπύργου Αττικής έναντι ποσού 14,5εκ. και συνολικής επιφάνειας τ.µ. Στα µέσα Μαΐου ολοκληρώθηκε η πρώτη συναλλαγή Sale & Leaseback µε το ελληνικό κράτος για χαρτοφυλάκιο 14 ακινήτων από το Ταµείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δηµοσίου και η ταυτόχρονη εκµίσθωσή του στο ελληνικό δηµόσιο για 20 έτη. Το οικονοµικό αντάλλαγµα που καταβλήθηκε από την Εταιρεία ανέρχεται σε 145,8εκ. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 28ης Αυγούστου έδωσε την έγκρισή της για την απόκτηση ακινήτου από την Praktiker Hellas έναντι τιµήµατος 6,5εκ. και την ταυτόχρονη εκµίσθωσή του για 15 χρόνια. Πρόκειται για οικόπεδο στη Μάνδρα Αττικής έκτασης τ.µ. και κτιρίου συνολικής επιφάνειας τ.µ. το οποίο λειτουργεί ως κατάστηµα της αλυσίδας Praktiker. Το οικόπεδο έχει επιπλέον συντελεστή δόµησης 2.225τµ.. Η συγκεκριµένη συναλλαγή έχει καθυστερήσει λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και αλλεπάλληλων δηµοτικών εκλογικών ενστάσεων στο δήµο της Μάνδρας- Ειδυλλίας Αττικής. Αντίστοιχη επένδυση ύψους 8,5εκ. µε την ταυτόχρονη εκµίσθωσή της για 15 χρόνια στην Praktiker έχει δροµολογηθεί και αναµένεται η έγκριση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 17ης Μαρτίου Πρόκειται για οικόπεδο που βρίσκεται στο Δήµο Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου µε έκταση τ.µ. και κτιρίου συνολικής επιφάνειας τ.µ. το οποίο λειτουργεί ως κατάστηµα της αλυσίδας Praktiker.

11 Τέλος κατά τη διάρκεια του 2014, συµφωνήθηκε η επένδυση για την εξαγορά χαρτοφυλακίου 9 καταστηµάτων της πρόσφατα εξαγορασθείσας, από τον όµιλο Σκλαβενίτη, εταιρείας ΜΑΚΡΟ. Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο, συνολικής επιφάνειας τ.µ. περίπου, έναντι τιµήµατος 60εκ µε την ταυτόχρονη εκµίσθωση του για 15 χρόνια στη ΜΑΚΡΟ. Η συναλλαγή αναµένεται να ολοκληρωθεί κατά το 2ο τρίµηνο του Η επιτυχής ολοκλήρωση των παραπάνω συναλλαγών, µερικές εκ των οποίων πραγµατοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αντανακλά την ποιότητα των στελεχών µας και αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της Εταιρείας για σύνθετες επενδύσεις µεγάλης κλίµακας. Νέες επενδύσεις σχεδιάζονται για το 2015 και σηµατοδοτούν την απόφαση της Εταιρείας για τη σταδιακή τοποθέτηση της ρευστότητας της µέσω επιλεκτικών εξαγορών ακινήτων µε κύριο γνώµονα τη δηµιουργία υπεραξίας. Ταυτόχρονα, συνεχίζουµε να δίνουµε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαχείριση και βελτίωση του υφιστάµενου χαρτοφυλακίου. Κύριοι Μέτοχοι, Οι προκλήσεις υπήρχαν για άλλη µια χρονιά και θα συνεχίσουν να υπάρχουν δεδοµένων των πολιτικών, γεωπολιτικών, µακροοικονοµικών και µικροοικονοµικών συνθηκών. Χρέος µας είναι να συνεχίσουµε µε τον ίδιο ρυθµό και την ίδια προσήλωση στα ιδανικά της Εταιρείας που είναι η διαφάνεια, η ακεραιότητα και ο επαγγελµατισµός. Σκοπός µας είναι η δηµιουργία ενός οργανισµού που όλοι να θέλουν να εργαστούν σε αυτόν, όλοι να συναλλάσσονται, να συνεταιρίζονται, όλοι να προσπαθούν να τον ακολουθήσουν και αυτό δηµιουργώντας αξία για όλους. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εµπιστοσύνης σας και µαζί να συγχαρούµε τους ανθρώπους της Εταιρείας µας για την αποτελεσµατικότητα και την αφοσίωση τους. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.

12 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

13 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Υγιή στοιχεία Ισολογισµού Στοιχεία κατά την Χρηματικά διαθέσιμα (Προθεσμιακές καταθέσεις): 185εκ Συνολικός δανεισμός: 64εκ Δανεισμός προς Σύνολο Ενεργητικού: 7% Δάνεια προς επενδύσεις (L.T.V.): 9% Μέσος όρος λήξης δανεισμού: 5 χρόνια Μέσο σταθμισμένο κόστος δανεισμού: 2,90% Όλος ο δανεισμός είναι σε κυμαινόμενο επιτόκιο 2014 Οικονοµικά αποτελέσµατα ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2014

14 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Οικονοµικές Πληροφορίες Οικονοµικές Πληροφορίες

15 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Έσοδα από µισθώµατα ανα κατηγορία ακινήτου NAV µετόχων και πληροφορίες µετοχής ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2014

16 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Υψηλής ποιότητας διαφοροποιηµένο χαρτοφυλάκιο Γεωγραφική διασπορά Βουκουρέστι & Iasi Βελιγράδι & Nis Αρ. ακινήτων 2 Μ.Ε.Ε. (τ.μ) Εκτιμηθείσα αξία (εκ.) 13,5 %Συνολική εκτιμηθείσα αξία 1,8% Σερβία Ρουμανία Αρ. ακινήτων 3 Μ.Ε.Ε. (τ.μ) Εκτιμηθείσα αξία (εκ.) 73,7 %Συνολική εκτιμηθείσα αξία 10,1% Υπόλοιπο Ελλάδος Αρ. ακινήτων 19 Μ.Ε.Ε. (τ.μ) Εκτιμηθείσα αξία (εκ.) 106,1 %Συνολική εκτιμηθείσα αξία 14,5% Ελλάδα: 88,1% Εξωτερικό: 11,9% Ελλάδα Σηµείωση: Η εύλογη αξία προέκυψε από ανεξάρτητους ορκωτούς εκτιµητές κατά την Αθήνα & υπόλοιπο Αττικής Αρ. ακινήτων 51 Μ.Ε.Ε. (τ.μ) Εκτιμηθείσα αξία (εκ.) 538 %Συνολική εκτιμηθείσα αξία 73,6%

17 Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ Ελκυστικοί όροι µισθώσεων Πορεία µετοχής ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2014

18 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 21 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 23 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 39 ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗ 42 ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 86 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΤΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ 92 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 10 ΤΟΥ Ν. 3401/2005 Grivalia Properties ΑEEAΠ ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

19 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...42 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ...43 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ...44 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ...45 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ...45 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ Βάση προετοιµασίας των Οικονοµικών Καταστάσεων ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Συµµετοχή σε θυγατρικές Ενοποίηση Λειτουργικοί Τοµείς Μετατροπή ξένου νοµίσµατος Επενδύσεις σε ακίνητα Δαπάνες δανεισµού Ενσώµατα πάγια στοιχεία Μισθώσεις Αποµείωση αξίας µη χρηµατοοικονοµικών περιουσιακών στοιχείων Ασώµατα πάγια στοιχεία Εµπορικές απαιτήσεις Ταµειακά διαθέσιµα και ισοδύναµα Μετοχικό κεφάλαιο Ίδιες µετοχές Προµηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις Τραπεζικά δάνεια Τρέχουσα και Αναβαλλόµενη φορολογία Προβλέψεις Αναγνώριση εσόδων Έσοδα από τόκους Κέρδη ανά Μετοχή Παροχές σε Συµµετοχικούς Τίτλους Διανοµή µερισµάτων Έξοδα από Τόκους Συµψηφισµός χρηµατοοικονοµικών µέσων ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Διαχείριση χρηµατοοικονοµικού κινδύνου Εκτίµηση της εύλογης αξίας Διαχείριση κεφαλαιουχικού κινδύνου ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΜΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΑ ΠΑΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΛΟΙΠΕΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΣΟΔΑ ΛΟΙΠΑ ΑΜΕΣΑ ΕΞΟΔΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ- Δ.Σ ΛΟΙΠΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ ΦΟΡΟΙ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ ΚΕΡΔΗ/ (ΖΗΜΙΕΣ) ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ...84

20 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

21 Δηλώσεις Μελών του Διοικητικού Συµβουλίου σύµφωνα µε το άρθρο 4 παρ. 2 του ν. 3556/2007. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ Δηλώνουµε ότι, εξ όσων γνωρίζουµε, η ετήσια οικονοµική έκθεση για τη χρήση που έληξε την 31 Δεκεµβρίου 2014, η οποία καταρτίσθηκε σύµφωνα µε τα ισχύοντα λογιστικά πρότυπα, απεικονίζει κατά τρόπο αληθή τα στοιχεία του ενεργητικού και παθητικού, την καθαρή θέση και τα αποτελέσµατα χρήσεως της Grivalia Properties AΕΕΑΠ και των επιχειρήσεων που περιλαµβάνονται στην ενοποίηση εκλαµβανοµένων ως σύνολο. Επίσης, δηλώνουµε ότι, εξ όσων γνωρίζουµε, η Ετήσια Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συµβουλίου απεικονίζει κατά τρόπο αληθή την εξέλιξη, τις επιδόσεις και τη θέση της Grivalia Properties AΕΕΑΠ (Εταιρεία), καθώς και των επιχειρήσεων που περιλαµβάνονται στην ενοποίηση εκλαµβανοµένων ως σύνολο (Όµιλος), συµπεριλαµβανοµένης της περιγραφής των κυριότερων κινδύνων και αβεβαιοτήτων που αντιµετωπίζουν. Μαρούσι, 28 Ιανουαρίου 2015 Οι δηλούντες Νικόλαος Α. Μπέρτσος Γεώργιος Χρυσικός Γεώργιος Κατσιµπρής Πρόεδρος Δ.Σ. Διευθύνων Σύµβουλος Ανεξάρτητο µη Εκτελεστικό Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ Μέλος Δ.Σ. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ

22 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 04

23 Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συµβουλίου της Εταιρείας «GRIVALIA PROPERTIES Ανώνυµη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία» επί των Ενοποιηµένων και Εταιρικών Οικονοµικών Καταστάσεων της χρήσης που έληξε την 31 η Δεκεµβρίου 2014 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Κυρίες και Κύριοι Μέτοχοι, Με βάση τις διατάξεις του Ν.3556/2007 και του Κ.Ν.2190/1920, σας παραθέτουµε την Έκθεση του Διοικητικού Συµβουλίου της Εταιρείας «GRIVALIA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ» για τις Ενοποιηµένες και Εταιρικές Οικονοµικές Καταστάσεις για τη χρήση Η παρούσα Έκθεση περιλαµβάνει τις πληροφορίες των παραγράφων 7 και 8 του άρθρου 4 του Ν. 3556/2007, τη δήλωση εταιρικής διακυβέρνησης του άρθρου 2 παρ. 2 του Ν. 3873/2010, τις Ετήσιες Ενοποιηµένες και Εταιρικές Οικονοµικές Καταστάσεις για τη χρήση 2014, τις Σηµειώσεις επί των Οικονοµικών Καταστάσεων της χρήσης αυτής που προβλέπουν τα Διεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Αναφοράς, ως και την Έκθεση Ελέγχου του ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Το 2014, χαρακτηρίστηκε από την αύξηση στην επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα και η οικονοµία παρουσίασε οριακά θετικούς ρυθµούς ανάπτυξης κατά το γ και δ τρίµηνο. Η προκήρυξη εκλογών στο τέλος του 2014 προκάλεσε αστάθεια στις αγορές η οποία αναµένεται να υποχωρήσει µε την εκλογή κυβέρνησης και τη δέσµευση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Περαιτέρω, η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την έναρξη ενός µεγάλου προγράµµατος αγοράς οµολόγων (κρατικών και ιδιωτικών) ύψους (ποσό σε ) 60 δις κάθε µήνα έως το Σεπτέµβριο του 2016 έχει ως στόχο µέσω της παροχής ρευστότητας να αντιµετωπίσει το πρόβληµα του αποπληθωρισµού και ταυτόχρονα να βοηθήσει την ανάπτυξη µέσω της τόνωσης της ενεργούς ζήτησης στην οικονοµία της ευρωζώνης. Η ένταξη των ελληνικών οµολόγων στο εν λόγω πρόγραµµα ποσοτικής χαλάρωσης αναµένεται να πραγµατοποιηθεί µετά τον Ιούλιο σύµφωνα µε πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή της ΕΚΤ εφόσον εξοφληθούν τα ελληνικά οµόλογα που λήγουν και κατέχει η ΕΚΤ και η χώρα παραµένει σε πρόγραµµα. Μέσα σε αυτό το οικονοµικό πλαίσιο ο κλάδος των εµπορικών ακινήτων όπου δραστηριοποιείται ο Όµιλος εµφάνισε σταθεροποιητικές τάσεις γεγονός που αντικατοπτρίζεται στα οικονοµικά αποτελέσµατα του Οµίλου για τη χρήση του Επιπρόσθετα ο Όµιλος διαχειρίστηκε µε µεγάλη επιτυχία τον πιστωτικό κίνδυνο, διατήρησε τα πολύ υψηλά ποσοστά των µισθωµένων σε σχέση µε το σύνολο των ακινήτων του (άνω του 96%) και επανήλθε σε αυξηµένη κερδοφορία. Η Εταιρεία παρέµεινε πιστή στη στρατηγική της διατηρώντας υψηλά τα επενδυτικά της πρότυπα γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις σηµαντικές επενδύσεις που ολοκληρώθηκαν εντός του 2014 συνολικού ποσού (ποσό σε ) 210εκ. ενώ παράλληλα αναζητεί νέες επενδυτικές ευκαιρίες για να αξιοποιήσει τη ρευστότητά της. Το 2014 χαρακτηρίστηκε από τη σταθεροποίηση των αξιών των ακινήτων του Οµίλου µε αποτέλεσµα η αξία του χαρτοφυλακίου να είναι µεγαλύτερη κατά έναντι ζηµιάς το Την 31/12/2014 το χαρτοφυλάκιο του Οµίλου περιλάµβανε εβδοµήντα πέντε (75) ακίνητα. Τα περισσότερα από τα ακίνητα του χαρτοφυλακίου του Οµίλου βρίσκονται στην Ελλάδα, πενήντα (50) εκ των οποίων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και τα υπόλοιπα δεκαεννιά ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ

24 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ (19) βρίσκονται σε άλλες µεγάλες πόλεις της Ελλάδας και ένα (1) οικόπεδο στην περιοχή των Σπάτων. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ο Όµιλος κατέχει δύο (2) εµπορικά ακίνητα στη Σερβία και τρία (3) στην Ρουµανία. Στις 31/12/2014, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του Οµίλου περιλάµβανε ακίνητα συνολικής εκµισθώσιµης επιφάνειας περίπου τ.µ. µε εύλογη αξία όπως αποτιµήθηκε από τους ανεξάρτητους εκτιµητές των εταιρειών AVENT A.E. (ΝΑΙ HELLAS) και Savills Ελλάς ΕΠΕ. Κύκλος εργασιών: Ο κύκλος εργασιών του Οµίλου για τη χρήση 2014 ανέρχεται σε έναντι για τη χρήση 2013 παρουσιάζοντας αύξηση ή 37%, έναντι µείωσης 5% της αντίστοιχης προηγούµενης χρήσης. Η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται στα νέα επενδυτικά ακίνητα του Οµίλου ενώ στα υφιστάµενα κατά την 31/12/2013 επενδυτικά ακίνητα παρουσιάζεται µείωση των µισθωµάτων λόγω επαναδιαπραγµάτευσης των συµβάσεων κατά το Β εξάµηνο του Αποτελέσµατα από αναπροσαρµογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία: Τα κέρδη του Οµίλου από αναπροσαρµογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία για το έτος που έληξε την 31 η Δεκεµβρίου 2014 ανήλθαν σε έναντι ζηµιών από αναπροσαρµογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία της προηγούµενης χρήσης. Τα εν λόγω κέρδη της κλειόµενης χρήσης οφείλονται κατά ποσό στην αναπροσαρµογή των νέων επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία, ενώ για το υφιστάµενο χαρτοφυλάκιο της 31 ης Δεκεµβρίου 2013 πρόκυψε ζηµιά ποσού Λειτουργικά Κέρδη/ (ζηµιές): Τα λειτουργικά κέρδη του Οµίλου για τη χρήση 2014 ανήλθαν σε έναντι ζηµιών της προηγούµενης χρήσης. Τα λειτουργικά κέρδη του Οµίλου µη συµπεριλαµβανοµένων καθαρών κερδών/(ζηµιών) από αναπροσαρµογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία, προβλέψεων έναντι επισφαλών απαιτήσεων και λοιπών εσόδων, ανήλθαν σε ποσό έναντι ποσού της προηγουµένης χρήσης, παρουσιάζοντας µια αύξηση ποσού ή 37%. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κύκλου εργασιών. Έσοδα από τόκους: Τα έσοδα από τόκους του Οµίλου για τη χρήση 2014 ανήλθαν σε έναντι της προηγούµενης χρήσης, παρουσιάζοντας µια µείωση ποσού ή 15%. Η µείωση των εσόδων από τόκους σχετίζεται άµεσα µε την πτωτική πορεία των επιτοκίων κατά τη διάρκεια της χρήσης. Χρηµατοοικονοµικά έξοδα: Τα χρηµατοοικονοµικά έξοδα του Οµίλου για τη χρήση 2014 ανήλθαν σε έναντι της προηγούµενης χρήσης παρουσιάζοντας µία µείωση ποσού 96 ή 4%. Η µείωση οφείλεται στα µειωµένα δανειακά κεφαλαία και στα µειωµένα επιτόκια Euribor. Aρνητική υπεραξία από εξαγορά: Στις 31/12/2013 η Εταιρεία απέκτησε το 100% του µετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Cloud Hellas Κτηµατική Α.Ε.. Από την εν λόγω εξαγορά προέκυψε συνολική θετική επίδραση στα αποτελέσµατα του Οµίλου ποσού , από την οποία ποσό ωφέλησε τα αποτελέσµατα της κλειόµενης χρήσης. Φόροι: Οι φόροι για τον Όµιλο που επιβάρυναν τα αποτελέσµατα της χρήσης 2014 ανήλθαν σε έναντι της προηγούµενης χρήσης παρουσιάζοντας µία αύξηση ποσού ή 54%. Η αύξηση των φόρων οφείλεται κατά κύριο λόγο στον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων ο οποίος αντικατέστησε το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούµενων επιφανειών και το φόρο ακίνητης περιουσίας που ίσχυαν έως και την προηγούµενη χρήση. 24

25 Όπως αναφέρεται στη σηµείωση 23 των Ετήσιων Ενοποιηµένων και Εταιρικών Καταστάσεων, η Εταιρεία φορολογείται βάσει της εύλογης αξίας των επενδύσεων της σε ακίνητα και των ταµειακών διαθεσίµων και ισοδυνάµων µε φορολογικό συντελεστή 10% επί του εκάστοτε ισχύοντος επιτοκίου παρέµβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Επιτοκίου Αναφοράς) προσαυξανόµενου κατά µία (1) ποσοστιαία µονάδα. Καθαρά κέρδη/ (ζηµιές) µετά από φόρους: Συνέπεια των παραπάνω, τα καθαρά κέρδη µετά από φόρους της χρήσης 2014 ανήλθαν σε έναντι της προηγούµενης χρήσης. Ίδιες µετοχές: Η Εταιρεία, βάσει της από 8 Νοεµβρίου 2013 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, προέβη στη µεταβίβαση, µέσω του Χρηµατιστηρίου Αθηνών, των δικαιωµάτων προτίµησης που αντιστοιχούσαν στις ίδιες µετοχές που κατείχε κατά την ηµεροµηνία αποκοπής των δικαιωµάτων αυτών. Πιο συγκεκριµένα, στις 14 Ιανουαρίου 2014 η Εταιρεία µεταβίβασε δικαιώµατα αξίας και στις 15 Ιανουαρίου 2014 µεταβίβασε δικαιώµατα αξίας 250. Η Εταιρεία εντός του τελευταίου τριµήνου του 2014 προέβη σε αγορά ιδίων µετοχών συνολικού κόστους 305 µε µέση τιµή κτήσης (ποσό σε ) 7,55 ανά µετοχή, σύµφωνα και µε την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των µετόχων της 14 ης Απριλίου 2014, η οποία παρείχε εκ νέου άδεια δυο ετών για την αγορά ιδίων µετοχών µέχρι του αριθµού των µετοχών, µε ανώτατη τιµή αγοράς τα (ποσό σε ) 15 ανά µετοχή και κατώτατη τιµή τα (ποσό σε ) 2,13, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 16 του Κ.Ν. 2190/1920 όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον Ν.3604/2007. Στις 31 Δεκεµβρίου 2014 η Εταιρεία κατείχε ίδιες µετοχές συνολικού κόστους µε µέση τιµή κτήσης (ποσό σε ) 5,91 ανά µετοχή. Στις 31 Δεκεµβρίου 2013 η Εταιρεία κατείχε ίδιες µετοχές συνολικού κόστους µε µέση τιµή κτήσης (ποσό σε ) 5,85 ανά µετοχή. Βασικοί Δείκτες Ο Όµιλος αξιολογεί τα αποτελέσµατα και την απόδοση του σε µηνιαία βάση εντοπίζοντας έγκαιρα και αποτελεσµατικά αποκλίσεις από τους στόχους του και λαµβάνει διορθωτικά µέτρα όπου κρίνει αναγκαίο. Η αποδοτικότητα του Οµίλου µετράται κάνοντας χρήση χρηµατοοικονοµικών δεικτών απόδοσης που χρησιµοποιούνται διεθνώς: Δείκτης Ρευστότητας Γενική Ρευστότητα (Current Ratio) 12x 2,8x Δείκτης Μόχλευσης Συνολικός δανεισµός προς Σύνολο Ενεργητικού 7% 16% Δάνεια προς επενδύσεις (L.T.V.) 9% 22% Αγορά Εσωτερική Λογιστική αξία της µετοχής (N.A.V.) (ποσό σε ) 8,45 10,34 Κεφάλαια από τη Λειτουργία (Fund from Operations) Μεταβολή % Κεφάλαια από τη λειτουργία (F.F.O.) % ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ

26 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ 1. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των µετόχων της 8 ης Νοεµβρίου 2013 αποφάσισε την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου µε καταβολή µετρητών και µε δικαίωµα προτίµησης υπέρ των παλαιών µετόχων, µε την έκδοση νέων κοινών ονοµαστικών µετοχών, ονοµαστικής αξίας (ποσό σε ) 2,13 και τιµή διάθεσης (ποσό σε ) 4,80 εκάστης. Η εν λόγω αύξηση αρχόµενη κατά την 14 η Ιανουαρίου 2014 ολοκληρώθηκε την 31 η Ιανουαρίου 2014 µε απόλυτη επιτυχία, µε το ποσοστό κάλυψης αυτής να ανέρχεται σε 100%. Συνεπώς, το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας αυξήθηκε κατά µε την έκδοση νέων κοινών ονοµαστικών µετοχών και προέκυψε συνολική υπέρ το άρτιο αξία ποσού Κατόπιν ολοκλήρωσης της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας και την εισαγωγή προς διαπραγµάτευση των νέων µετοχών στο Χ.Α. στις 6 Φεβρουαρίου 2014, η µετοχική σύνθεση της Εταιρείας µε πρόσωπα άνω του 5% είναι η ακόλουθη: Fairfax Financial Holdings Limited 41,50% Eurobank Ergasias Α.Ε. 33,95% Fidelity Management & Research LLC 5,80% Στις 25 Ιουνίου 2014 η µητρική εταιρεία Εurobank Ergasias A.E πραγµατοποίησε πώληση κοινών ονοµαστικών µετοχών µετά ψήφου της Εταιρείας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,47% επί του Μετοχικού της Κεφαλαίου, συνολικής αξίας , µε αποτέλεσµα σήµερα να κατέχει άµεσα και έµµεσα µέσω πλήρως ελεγχόµενων θυγατρικών της κοινές ονοµαστικές άυλες µετοχές ή ποσοστό 20,48% επί του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας. Η µετοχική σύνθεση της Εταιρείας µε πρόσωπα άνω του 5% κατά την βάσει των ληφθεισών γνωστοποιήσεων τύπου TR1 στις οποίες έχουν προβεί υπόχρεα πρόσωπα είναι η ακόλουθη: Fairfax Financial Holdings Limited 41,50% Eurobank Ergasias Α.Ε. 20,48% Wellington Management Company LLP 11,16% Fidelity Management & Research LLC 5,84% Στο ανωτέρω ποσοστό της Fairfax Financial Holdings Limited περιλαµβάνεται η Wentworth Insurance Company Limited (θυγατρική της Fairfax Financial Holdings Limited) η οποία κατέχει πλέον άµεσα κοινές ονοµαστικές µετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,21% επί του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας. Επίσης περιλαµβάνεται η Odyssey Reinsurance Company (θυγατρική της Fairfax Financial Holdings Limited) η οποία κατέχει πλέον άµεσα κοινές ονοµαστικές µετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 9,48% επί του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας. H Fairfax Financial Holdings Limited και η Eurobank Ergasias Α.Ε. έχουν συνάψει Συµφωνία Μετόχων, η οποία διέπει τη σχέση τους ως κυρίων µετόχων της Εταιρείας. Έχουν δε αποκτήσει συγκεκριµένα δικαιώµατα από τη Συµφωνία Μετόχων τα οποία εξαρτώνται από τη σχετική χρονική περίοδο. Από την ηµέρα υπογραφής της συµφωνίας µετόχων µέχρι το νωρίτερο εκ (Ι) της ηµεροµηνίας κατά την οποία η συµµετοχή της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. στο µετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας µειωθεί κάτω του 20% και (ΙΙ) της 30/06/2020 (Αρχική Περίοδος), τα µέρη θα εφαρµόζουν κοινή πολιτική ως προς τη Διοίκηση της Εταιρείας. Μετά τη λήξη της Αρχικής Περιόδου η Fairfax Financial Holdings Limited θα αποκτήσει αυτόµατα και αυτοδίκαια τον έλεγχο της Εταιρείας και τα µέρη θα συνεργάζονται σε θέµατα σύνθεσης Διοικητικού Συµβουλίου, Επενδυτικής Επιτροπής, Λοιπών Επιτροπών της Εταιρείας καθώς και ως προς την ανάκληση/διορισµό του Διευθύνοντος Συµβούλου. Σε περίπτωση που το ποσοστό της Eurobank Ergasias A.E. µειωθεί κάτω από 20% αλλά διατηρηθεί άνω του 5%, αυτή θα έχει δικαίωµα αρνησικυρίας ως προς ορισµένα στρατηγικά θέµατα. Η Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E. θα παύσει να έχει οποιαδήποτε δικαιώµατα αρνησικυρίας µετά την παρέλευση 18 µηνών από τη λήξη της αρχικής περιόδου ανεξάρτητα από το ποσοστό συµµετοχής της στο Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας. 26

27 2. Την 27/2/2014 ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αύξηση µετοχικού κεφαλαίου της κατά 100% θυγατρικής του Οµίλου Cloud Hellas Κτηµατική Ανώνυµη Εταιρεία, ποσού , µε καταβολή µετρητών. Εν συνεχεία η θυγατρική προέβη την 28/2/2014 στην πρόωρη πλήρη αποπληρωµή υφιστάµενου οµολογιακού δανείου και κατέστη ελεύθερη υποχρεώσεων. Ανταγωνιστικότητας µε την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού περί επωνυµίας, όπως αυτή αποφασίστηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των µετόχων της την ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 3. Στις 06/03/2014 και 20/03/2014 η Εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση των 2 αποθηκών στην περιοχή του Ασπροπύργου Αττικής σε συνέχεια της από 23/12/2013 υπογραφής συµφωνητικού για την απόκτηση των εν λόγω αποθηκών. Το συνολικό τίµηµα που κατέβαλε η Εταιρεία ανήλθε σε ποσό και αφορά σε και για την κάθε αποθήκη. Σύµφωνα µε τις εκθέσεις ανεξάρτητων εκτιµητών κατά τις ηµεροµηνίες απόκτησης, οι εκτιµηθείσες αξίες των ακινήτων ανέρχονταν σε ποσό και αντίστοιχα. 4. Η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 14/04/2014 αποφάσισε τη διανοµή µερίσµατος ποσού 0,18/µετοχή (ποσό σε ) από κέρδη προηγουµένων χρήσεων. 5. Την 12/05/2014 η Εταιρεία ολοκλήρωσε την απόκτηση χαρτοφυλακίου 14 ακινήτων από το Ταµείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δηµοσίου και την ταυτόχρονη εκµίσθωσή του στο Ελληνικό Δηµόσιο για 20 έτη, µε την υπογραφή των σχετικών συµβολαίων πώλησης και µίσθωσης. Το καταβληθέν τίµηµα για την απόκτηση του χαρτοφυλακίου ανήλθε σε ποσό πλέον εξόδων απόκτησης 353. Η συνολική δοµηµένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε τ.µ.. Τα κυριότερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου στεγάζουν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων και τη Γενική Αστυνοµική Διεύθυνση Αττικής. Η εν λόγω συναλλαγή συµβάλλει στην περαιτέρω διασπορά του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Εταιρείας. 6. Η Εταιρεία µετονοµάστηκε σε Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ βάσει της υπ αριθ. Κ2-4690/ απόφασης του Υφυπουργού Ανάπτυξης και 7. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της παρέσχε µε πλειοψηφία που υπερβαίνει το όριο του νόµου σύµφωνα µε το άρθρο 28 του Ν. 2778/1999 όπως τροποποιηθείς ισχύει, την άδειά της για την αγορά από την Praktiker Hellas A.E. του ακόλουθου ακινήτου: ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδοµήσιµου που βρίσκεται στη Μάνδρα Αττικής, στο υπ αριθµ.71 οικοδοµικό τετράγωνο του εγκεκριµένου ρυµοτοµικού σχεδίου της πόλης αυτής, στην περιοχή Οικισµός Παπακώστα στη θέση Βραγκό ή Τρύπιο Λιθάρι επί της Εθνικής Οδού Αθηνών- Κορίνθου στο 23 ο χιλιόµετρο έκτασης ,30τµ. Επί του ανωτέρου οικοπέδου έχει ανεγερθεί οικοδοµή που αποτελείται από: α) ισόγειο κατάστηµα ,00 τµ και β) µεσοπάτωµα 720,12 τµ. η οποία λειτουργεί ως κατάστηµα τεχνικού και οικιακού εξοπλισµού της αλυσίδας Praktiker, αντί τιµήµατος αγοράς Το εν λόγω ακίνητο έχει αποτιµηθεί από τις εταιρείες «AVENT A.E.» και «Savills ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ» σε και ευρώ αντίστοιχα δυνάµει των από σχετικών εκθέσεων αποτίµησης. 8. Το Διοικητικό Συµβούλιο της Εταιρείας κατά την από 04/11/2014 συνεδρίασή του αποφάσισε τη διανοµή προσωρινού µερίσµατος χρήσης 2014 ύψους 0,10/µετοχή (ποσό σε ) από κέρδη. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ

28 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Δεν υπάρχουν µεταγενέστερα της 31 ης Δεκεµβρίου 2014 γεγονότα, που να αφορούν τον Όµιλο ή την Εταιρεία, για τα οποία επιβάλλεται αναφορά. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Η προοπτική ανάκαµψης της αγοράς ακινήτων επηρεάζεται σηµαντικά από την υποχώρηση της αβεβαιότητας για την ελληνική οικονοµία και την ενίσχυση των προοπτικών βελτίωσής της. Είναι άµεσα συνδεδεµένη µε το µακροοικονοµικό και µικροοικονοµικό περιβάλλον, µε την επιστροφή ρευστότητας στη χώρα και µε τη δηµοσιονοµική και φορολογική σταθερότητα. Το 2014 χαρακτηρίστηκε από αυξηµένη επενδυτική δραστηριότητα στον κλάδο των ακινήτων σε σχέση µε προηγούµενες χρονιές και σχετική σταθεροποίηση των εµπορικών αξιών. Ειδικότερα η σταθεροποιητική τάση των εµπορικών αξιών αφορά κατά κύριο λόγο τα prime buildings ενώ στα δεύτερης κατηγορίας επαγγελµατικά ακίνητα αναµένεται να συνεχιστεί η πίεση ως προς τις εµπορικές τους αξίες και τα µισθώµατα. Τα έσοδα από µισθώµατα του Οµίλου για το 2015 αναµένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω αύξηση ως αποτέλεσµα των νέων επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία του Οµίλου που ολοκληρώθηκαν εντός της χρήσης. Η Εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει το προϊόν της αύξησης του Μετοχικού της Κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε εντός του πρώτου εξάµηνου σύµφωνα αφενός, µε τις διατάξεις του Ν. 2778/1999, ως ισχύει και αφετέρου µε την επενδυτική πολιτική και στρατηγική της εντός 36 µηνών. Ο επενδυτικός στόχος της Εταιρείας, όσον αφορά το προϊόν της αύξησης αλλά και γενικότερα είναι οι επενδύσεις σε εµπορικά κατά πλειοψηφία ακίνητα σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εµπορικότητας. Εντός της κλειόµενης χρήσης ολοκληρώθηκαν σηµαντικές επενδύσεις για τον Όµιλο και εκτιµάται ότι θα παρουσιαστούν ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις στις επόµενες χρήσεις. Ο Όµιλος αναµένεται να υλοποιήσει το σηµαντικό επενδυτικό του πρόγραµµα εντός των επόµενων ετών και παράλληλα έχει άµεσο στόχο την ενεργειακή αναβάθµιση µέρους του χαρτοφυλακίου των ακινήτων του βάσει των ευρωπαϊκών προτύπων για «πράσινα κτίρια». Η Εταιρεία παραµένει σταθερά προσανατολισµένη στο θεµελιώδη επενδυτικό της στόχο που είναι η δηµιουργία µακροπρόθεσµης αξίας για τους µετόχους της. Το υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο ακινήτων που παράγει σταθερό εισόδηµα, οι µικρές δανειακές υποχρεώσεις και η πολύ µεγάλη για την εποχή ρευστότητα καθιστούν την Εταιρεία κυρίαρχη στις αγορές της Ελλάδος και της Νέας Ευρώπης. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ Μεταβολές στις αξίες των ακινήτων Οι µεταβολές στις αξίες των ακινήτων έχουν αντίκτυπο στην κατάσταση αποτελεσµάτων και τον ισολογισµό ανάλογα µε την εµπορική τους αξία. Κατά την κλειόµενη χρήση, ο Όµιλος είχε κέρδη από αναπροσαρµογή των επενδύσεων σε ακίνητα σε εύλογη αξία. Οι µεταβολές στις εµπορικές αξίες των ακινήτων έχουν σηµαντικές επιπτώσεις στην κερδοφορία και τα στοιχεία του ενεργητικού του Οµίλου. Η Εταιρεία συνάπτει µακροχρόνιες µισθώσεις µε ποιοτικούς µισθωτές. Επισφάλειες από µισθωτές Οι απαιτήσεις θα επηρεαστούν αρνητικά σε περίπτωση που οι µισθωτές αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο ο Όµιλος, έχει ένα καλά διαφοροποιηµένο χαρτοφυλάκιο το οποίο συνίσταται κυρίως από γνωστές εταιρείες στην Ελλάδα και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και αυτό θα εξοµαλύνει την επίδραση των µεµονωµένων περιπτώσεων που τυχόν δε θα µπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. 28

29 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Κίνδυνος Επιτοκίου Ο κίνδυνος επιτοκίου για τον Όµιλο προκύπτει κυρίως από µακροχρόνιες χρηµατοοικονοµικές µισθώσεις και τραπεζικό δανεισµό κυµαινόµενου επιτοκίου καθώς και τον υψηλό όγκο επενδύσεων κεφαλαίων σε προθεσµιακές καταθέσεις που έχει ο Όµιλος. Πληθωριστικός Κίνδυνος H έκθεση του Οµίλου σε πληθωριστικό κίνδυνο είναι ελαχιστοποιηµένη καθώς συνάπτει µακροπρόθεσµες λειτουργικές µισθώσεις µε τους περισσότερους µισθωτές διάρκειας 12 ετών. Οι ετήσιες αναπροσαρµογές των ενοικίων συνδέονται µε τον ελληνικό Δ.Τ.Κ. καθώς και µε τον εναρµονισµένο Δ.Τ.Κ. κατά περίπτωση και σε περίπτωση αποπληθωρισµού δεν υπάρχει αρνητική επίπτωση ως προς το έσοδο της Εταιρείας. Κίνδυνος Εποπτικών Αρχών και Συµµόρφωσης Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η Εταιρεία έχει επεκταθεί σε επενδύσεις στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Εταιρεία έχει επενδύσεις στη Ρουµανία και στη Σερβία. Η έλλειψη εξοικείωσης µε το τοπικό νοµοθετικό πλαίσιο θα µπορούσε να καταλήξει σε αυξηµένους φόρους και κυρώσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Για την αποφυγή αυτού του κινδύνου έχουµε συµβούλους σε κάθε χώρα, π.χ. νοµικούς συµβούλους και λογιστές, για να µας συµβουλεύουν πριν από κάθε επένδυση την οποία πραγµατοποιούµε, όπως επίσης και µετά την υλοποίησή της, σχετικά µε το εποπτικό καθεστώς, τα δικαιώµατα και τις υποχρεώσεις µας. Εξωτερικοί Παράγοντες Η Εταιρεία έχει επενδύσεις στην Ελλάδα, στη Ρουµανία και στη Σερβία. Ο Όµιλος µπορεί να επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες όπως η πολιτική αστάθεια, η οικονοµική αστάθεια και οι αλλαγές στα φορολογικά καθεστώτα. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ

30 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΡΗ Όλες οι συναλλαγές από και προς τα συνδεδεµένα µέρη γίνονται µε τους συνήθεις όρους της αγοράς. Οι σηµαντικές συναλλαγές µε συνδεδεµένα µέρη, όπως ορίζονται από το ΔΛΠ 24, περιγράφονται αναλυτικά στη σηµείωση 28 των Ετήσιων Ενοποιηµένων και Εταιρικών Οικονοµικών Καταστάσεων της χρήσης που έληξε την 31η Δεκεµβρίου ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ i. Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης Η Εταιρεία συµµορφούµενη µε τις επιταγές του νόµου 2190/1920 όπως αυτός τροποποιήθηκε µε το νόµο 3873/2010, έχει θεσπίσει και ακολουθεί Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης ο οποίος είναι αναρτηµένος στον ιστότοπο της Εταιρείας Πρακτικές Εταιρικής Διακυβέρνησης που εφαρµόζει η Εταιρεία πλέον των προβλέψεων του νόµου Το Διοικητικό Συµβούλιο της Εταιρείας έχει θεσπίσει Επιτροπή Αποδοχών Ανάδειξης Υποψηφίων, στην οποία έχει εκχωρήσει την αρµοδιότητα εξέτασης καθορισµού της πολιτικής παροχών του προσωπικού της Εταιρείας και εξέτασης της επάρκειας, αποτελεσµατικότητας και αποδοτικότητας των µελών του Διοικητικού Συµβουλίου, καθώς και της εισήγησης για το διορισµού των βασικών διευθυντικών στελεχών τόσο της µητρικής όσο και των θυγατρικών της. Το Διοικητικό Συµβούλιο της Εταιρείας απαρτίζεται κατά πλειοψηφία από µη εκτελεστικά µέλη. Με απόφαση του Διοικητικού Συµβουλίου έχει θεσπιστεί διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης του ιδίου και των επιτροπών του η οποία λαµβάνει χώρα τουλάχιστον ανά διετία. Οι ανωτέρω πρακτικές αναφέρονται εκτενέστερα στον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης που ακολουθεί η Εταιρεία και ο οποίος είναι αναρτηµένος στον ιστότοπο της ii. Περιγραφή του συστήµατος εσωτερικού ελέγχου και διαχείρισης κινδύνων αναφορικά µε τη σύνταξη των Ενοποιηµένων και Εταιρικών Οικονοµικών Καταστάσεων Σύστηµα Εσωτερικού Ελέγχου Το Διοικητικό Συµβούλιο έχει την τελική ευθύνη παρακολούθησης της επάρκειας του συστήµατος εσωτερικού ελέγχου της Εταιρείας συµπεριλαµβανοµένου του συστήµατος εσωτερικού ελέγχου για τη σύνταξη των οικονοµικών καταστάσεων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εύλογη και όχι απόλυτη διαβεβαίωση σχετικά µε την προστασία των περιουσιακών στοιχείων (α) από την άνευ αδείας χρήση ή εκχώρησή τους (β) τη διατήρηση κατάλληλων λογιστικών αρχείων και την αξιοπιστία της χρηµατοοικονοµικής πληροφόρησης που χρησιµοποιείται ενδοεταιρικά ή προς δηµοσίευση. Αυτοί οι έλεγχοι είναι σχεδιασµένοι µε σκοπό τον περιορισµό και όχι την εξάλειψη του κινδύνου αποτυχίας επίτευξης των εταιρικών στόχων λόγω συνθηκών που µπορεί να προβλεφθούν και µπορούν να παρέχουν εύλογη και όχι απόλυτη διαβεβαίωση για κάθε πιθανή ανακρίβεια ή ζηµιά. Κώδικας Δεοντολογίας Η Εταιρεία έχει θεσπίσει Κώδικα Δεοντολογίας που υπογράφεται και ακολουθείται από όλο το προσωπικό. Οργανωτική Δοµή Η οργανωτική δοµή της Εταιρείας είναι σαφής. Η διατήρηση υψηλού επιπέδου επαγγελµατισµού και δεξιοτήτων του προσωπικού εξασφαλίζεται µέσω αυστηρών διαδικασιών πρόσληψης και αξιολόγησης της απόδοσης των. Καθήκοντα και Αρµοδιότητες Με απόφαση του Διοικητικού Συµβουλίου της Εταιρείας έχουν θεσπιστεί εγκριτικά όρια για όλους τους τύπους των πληρωµών µέσω τραπεζικών λογαριασµών - εµβασµάτων ή/και εκδόσεως επιταγών και λοιπών αρµοδιοτήτων που είναι σχετικές µε τη διαχείριση των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων. 30

31 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Πληροφοριακά Συστήµατα Η Εταιρεία έχει αναπτύξει πληροφοριακά συστήµατα τα οποία υποστηρίζουν ενεργά τους µακροπρόθεσµους εταιρικούς στόχους. Όλες οι σηµαντικές επιχειρηµατικές δραστηριότητες της Εταιρείας καλύπτονται από επαρκείς πολιτικές και διαδικασίες. Σχεδιασµός Παρακολούθηση Καταρτίζονται επαρκείς αναλυτικοί προϋπολογισµοί, οι οποίοι υπόκεινται σε συνεχή παρακολούθηση. Αντιπαραβολές πραγµατοποιούνται µεταξύ πραγµατικών, ιστορικών και προϋπολογισµένων εξόδων µε επαρκή, λεπτοµερή εξήγηση όλων των σηµαντικών αποκλίσεων Λογιστικό Πρόγραµµα Ένα επαρκές λογιστικό πρόγραµµα είναι εγκατεστηµένο, το οποίο παρέχει στη Διοίκηση δείκτες που προσµετρούν τη χρηµατοοικονοµική και επιχειρησιακή αποδοτικότητα της Εταιρείας. Ανάλυση των αποτελεσµάτων πραγµατοποιείται σε µηνιαία βάση καλύπτοντας όλα τα σηµαντικά πεδία της επιχειρηµατικής δραστηριότητας. Πλαίσιο Εσωτερικού Ελέγχου Η εξασφάλιση αποτελεσµατικής εταιρικής διακυβέρνησης θεωρείται πολύ σηµαντικός στόχος για την Εταιρεία. Το σύστηµα εσωτερικού ελέγχου αξιολογείται σε διαρκή βάση µε σκοπό να επιβεβαιωθεί η διατήρηση ενός ασφαλούς και αποτελεσµατικού περιβάλλοντος ελέγχου. Το ετήσιο πλάνο ελέγχου το οποίο έχει καταρτιστεί βάσει της πρότερης αξιολόγησης κινδύνων και το οποίο παρέχει εύλογη διαβεβαίωση ως προς τις βασικές εταιρικές δραστηριότητες και τους οικονοµικούς κινδύνους που αντιµετωπίζει η Εταιρεία, εγκρίνεται σε ετήσια βάση από την Επιτροπή Ελέγχου. Ειδικές επιχειρησιακές διαδικασίες έχουν θεσπιστεί για τις περιοχές που ενέχουν υψηλό κίνδυνο απάτης, συµπεριλαµβανοµένων περιοχών που σχετίζονται µε συναλλαγές µε προµηθευτές και κάθε είδους πληρωµές. Αυτές οι διαδικασίες περιγράφουν όλα τα εγκριτικά στάδια που απαιτούνται προκειµένου να εξασφαλιστεί ο αποτελεσµατικός έλεγχος των συναλλαγών αυτών. Η Επιτροπή Ελέγχου επιλαµβάνεται όλων των σοβαρών θεµάτων ελέγχου που εγείρονται τόσο από τη Διοίκηση όσο και από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς ελεγκτές και υποβάλει τις διαπιστώσεις της στο Διοικητικό Συµβούλιο. Για όλες τις διαπιστωµένες αδυναµίες του συστήµατος εσωτερικού ελέγχου η Επιτροπή Ελέγχου διασφαλίζει ότι η Διοίκηση θα λαµβάνει όλα τα απαραίτητα διορθωτικά µέτρα. Διαχείριση κινδύνων Η Εταιρεία έχει δηµιουργήσει τις κατάλληλες δοµές και διαδικασίες προκειµένου να αξιολογήσει και να διαχειριστεί τους κινδύνους σχετικά µε τη σύνταξη των οικονοµικών καταστάσεων. Συναντήσεις των ανώτατων στελεχών της Εταιρείας πραγµατοποιούνται σε εβδοµαδιαία βάση προκειµένου να εξετάσουν τα τρέχοντα θέµατα, συµπεριλαµβανοµένων αυτών που είναι σχετικά µε τις οικονοµικές καταστάσεις, καθώς και θέµατα απάτης. iii. Αναφορά σε πληροφοριακά στοιχεία (γ), (δ), (στ), (η) και (θ) της παραγράφου 1 του άρθρου 10 της οδηγίας 2004/25/ΕΚ Οι απαιτούµενες πληροφορίες του στοιχείου (γ) της παρ. 1 του άρθρου 10 της οδηγίας 2004/25/ΕΚ εµπεριέχονται ήδη σε άλλο τµήµα της Έκθεσης Διαχείρισης που αναφέρεται στις πρόσθετες πληροφορίες του άρθρου 4 παρ 7 του Ν.3556/2007. Σχετικά µε τις απαιτούµενες πληροφορίες του στοιχείου (δ) της παρ. 1 του άρθρου 10 της οδηγίας 2004/25/ΕΚ, δεν υφίστανται κανενός είδους τίτλοι της Εταιρείας οι οποίοι να παρέχουν ειδικά δικαιώµατα ελέγχου στους ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ

32 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ κατόχους. Σχετικά µε τις απαιτούµενες πληροφορίες του στοιχείου (στ) της παρ. 1 του άρθρου 10 της οδηγίας 2004/25/ΕΚ, δεν υφίσταται κανενός είδους περιορισµός στα δικαιώµατα ψήφου. Σχετικά µε τις απαιτούµενες πληροφορίες του στοιχείου (η) της παρ. 1 του άρθρου 10 της οδηγίας 2004/25/ΕΚ, η τροποποίηση του καταστατικού της Εταιρείας προϋποθέτει την παροχή έγκρισης από τη Γενική Συνέλευση. σύµφωνα µε τα οριζόµενα στον Κ.Ν. 2190/1920. Ο διορισµός των µελών του Δ.Σ. γίνεται από τη Γενική Συνέλευση κατόπιν σχετικής πρότασης του Διοικητικού Συµβουλίου. Σε περίπτωση αντικατάστασης µέλους του Διοικητικού Συµβουλίου η απόφαση λαµβάνεται από το Διοικητικό Συµβούλιο και υποβάλλεται προς επικύρωση στην επόµενη Γενική Συνέλευση. Οι απαιτούµενες πληροφορίες του στοιχείου (θ) της παρ. 1 του άρθρου 10 της οδηγίας 2004/25/ΕΚ, εµπεριέχονται ήδη σε άλλο τµήµα της Έκθεσης Διαχείρισης που αναφέρεται στις πρόσθετες πληροφορίες του άρθρου 4 παρ 7 του N.3556/2007. iv. Πληροφοριακά στοιχεία για τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων Βασικές εξουσίες Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο της Εταιρείας, συγκαλούµενο από το Διοικητικό Συµβούλιο και δικαιούµενο να αποφασίζει για κάθε υπόθεση που αφορά την Εταιρεία, στο οποίο δικαιούνται να συµµετέχουν οι µέτοχοι, είτε αυτοπροσώπως είτε δια νοµίµως εξουσιοδοτηµένου αντιπροσώπου, σύµφωνα µε την εκάστοτε προβλεπόµενη νόµιµη διαδικασία. Τρόπος λειτουργίας της Γενικής Συνέλευσης, περιγραφή των δικαιωµάτων των Μετόχων & του τρόπου άσκησης τους Το Διοικητικό Συµβούλιο διασφαλίζει ότι η προετοιµασία και η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης των µετόχων διευκολύνουν την αποτελεσµατική άσκηση των δικαιωµάτων των µετόχων, οι οποίοι ενηµερώνονται για όλα τα θέµατα που σχετίζονται µε τη συµµετοχή τους στη Γενική Συνέλευση, συµπεριλαµβανοµένων των θεµάτων ηµερήσιας διάταξης και των δικαιωµάτων τους κατά τη Γενική Συνέλευση. Αναλυτικότερα σχετικά µε την προετοιµασία της Γενικής Συνέλευσης σε συνδυασµό µε τις διατάξεις του Ν. 3884/2010, η Εταιρεία αναρτά στον ιστότοπό της είκοσι (20) τουλάχιστον ηµέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα, πληροφορίες σχετικά µε: - την ηµεροµηνία, την ώρα και τον τόπο σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης των µετόχων, - τους βασικούς κανόνες και τις πρακτικές συµµετοχής, συµπεριλαµβανοµένου του δικαιώµατος εισαγωγής θεµάτων στην ηµερήσια διάταξη και υποβολής ερωτήσεων, καθώς και των προθεσµιών εντός των οποίων τα δικαιώµατα αυτά µπορούν να ασκηθούν, - τις διαδικασίες ψηφοφορίας, τους όρους αντιπροσώπευσης µέσω πληρεξουσίου και τα χρησιµοποιούµενα έντυπα για ψηφοφορία µέσω πληρεξουσίου, - την προτεινόµενη ηµερήσια διάταξη της συνέλευσης, συµπεριλαµβανοµένων σχεδίων των αποφάσεων προς συζήτηση και ψήφιση, αλλά και τυχόν συνοδευτικών εγγράφων, - τον προτεινόµενο κατάλογο υποψήφιων µελών του Διοικητικού Συµβουλίου και τα βιογραφικά τους (εφόσον υπάρχει θέµα εκλογής µελών) και - το συνολικό αριθµό των µετοχών και των δικαιωµάτων ψήφου κατά την ηµεροµηνία της σύγκλησης. 32

Ικανή Ομάδα Διοίκησης

Ικανή Ομάδα Διοίκησης Ικανή Ομάδα Διοίκησης ΑΕΕΑΠ: Ένα σταθερό & διαφανές πλαίσιο λειτουργίας Αξιόπιστες λειτουργικές επιδόσεις Υψηλής ποιότητας μετοχική σύνθεση Υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο ακινήτων 1 Ικανή Ομάδα Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

Eurobank Properties Α.E.Ε.Α.Π. Εταιρική Παρουσίαση Ιούνιος 2010

Eurobank Properties Α.E.Ε.Α.Π. Εταιρική Παρουσίαση Ιούνιος 2010 Eurobank Properties Α.E.Ε.Α.Π. Εταιρική Παρουσίαση Ιούνιος 2010 Agenda 1. Επισκόπηση της Εταιρίας 2. Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων 3. Χρηματοοικονομικές Πληροφορίες 2 Η Μεγαλύτερη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης

Διαβάστε περισσότερα

Eurobank Properties Α.E.Ε.Α.Π. Εταιρική Παρουσίαση Σεπτέμβριος 2009

Eurobank Properties Α.E.Ε.Α.Π. Εταιρική Παρουσίαση Σεπτέμβριος 2009 Eurobank Properties Α.E.Ε.Α.Π. Εταιρική Παρουσίαση Σεπτέμβριος 2009 Agenda 1. Επισκόπηση της Εταιρίας 2. Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων 3. Χρηματοοικονομικές Πληροφορίες 2 Η Μεγαλύτερη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2013

Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2013 Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2013 Η άμεση και πλήρης ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά 5,8δισ. αποκαθιστά την κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας με pro-forma δείκτη

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Στοιχεία Β Τριμήνου

Οικονομικά Στοιχεία Β Τριμήνου 1 Οικονομικά Στοιχεία Β Τριμήνου 2016 1 Καθαρά Κέρδη 46εκ. το Β τρίμηνο και 106εκ. το Α εξάμηνο 2016 Αύξηση καθαρών εσόδων από τόκους κατά 1,3% έναντι του Α τριμήνου σε 388εκ. Αύξηση εσόδων από προμήθειες

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010 Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2010 Βελτίωση δεικτών ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου παρά τη δυσμενή συγκυρία Καθαρά κέρδη 105εκ. 1 το εννεάμηνο του 2010, μειωμένα κατά 62% έναντι της αντίστοιχης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις 31 Μαρτίου 2007 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι συνημμένες ενδιάμεσες

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Β Τριμήνου 2013

Αποτελέσματα Β Τριμήνου 2013 Αποτελέσματα Β Τριμήνου 2013 Εξαγορά του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Νέας Proton που ενισχύουν τη στρατηγική θέση της Eurobank στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Ενίσχυση της ρευστότητας κατά 4δισ.

Διαβάστε περισσότερα

Ενδιάμεσες συνοπτικές, εταιρικές και ενοποιημένες, οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο που έληξε την 31 Μαρτίου 2006

Ενδιάμεσες συνοπτικές, εταιρικές και ενοποιημένες, οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο που έληξε την 31 Μαρτίου 2006 SOLVENCY ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. Ενδιάμεσες συνοπτικές, εταιρικές και ενοποιημένες, οικονομικές καταστάσεις για το τρίμηνο που έληξε την 31 Μαρτίου 26 31 Μαρτίου 26 -Συνοπτικές ενδιάμεσες, εταιρικές και

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2008

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2008 Αθήνα, 30 Οκτωβρίου Αποτελέσματα Εννεαμήνου Αύξηση Καθαρών Κερδών Ομίλου κατά 4,6% σε 647εκ., παρά τις αντίξοες συνθήκες στο παγκόσμιο τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα Ενίσχυση Οργανικών Κερδών κατά

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα B Τριμήνου 2009

Αποτελέσματα B Τριμήνου 2009 Αποτελέσματα B Τριμήνου 2009 Αύξηση καθαρών κερδών σε 88εκ., 9% υψηλότερα σε σχέση με το Α τρίμηνο Διπλασιασμός οργανικών κερδών σε 61εκ. το Β τρίμηνο, από 33εκ. το Α τρίμηνο Αύξηση χορηγήσεων Ομίλου προς

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Στοιχεία Α Τριμήνου 2017

Οικονομικά Στοιχεία Α Τριμήνου 2017 Οικονομικά Στοιχεία Α Τριμήνου 2017 Καθαρά Κέρδη 37εκ. το Α τρίμηνο 2017, εκ των οποίων 29εκ. από τις διεθνείς δραστηριότητες Οργανικά κέρδη προ προβλέψεων αυξημένα κατά 9,6% σε ετήσια βάση Νέα μη εξυπηρετούμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Στοιχεία Γ Τριμήνου 2016

Οικονομικά Στοιχεία Γ Τριμήνου 2016 Οικονομικά Στοιχεία Γ Τριμήνου 2016 Καθαρά Κέρδη 85εκ. το Γ τρίμηνο και 192εκ. το εννεάμηνο 2016 Αύξηση καθαρών εσόδων από τόκους κατά 0,3% έναντι του B τριμήνου σε 389εκ. Αύξηση εσόδων από προμήθειες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ενοποιημένες

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Β Τριμήνου 2014

Αποτελέσματα Β Τριμήνου 2014 29 Αυγούστου Αποτελέσματα Β Τριμήνου Ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα: Δείκτες κεφαλαίων κοινών μετοχών CET1 17,8% και δανείων προς καταθέσεις 103,4%. Συνεχιζόμενη ανάκαμψη των κερδών προ προβλέψεων

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2009

Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2009 Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2009 Καθαρά κέρδη 81εκ. έναντι 5εκ. το προηγούμενο τρίμηνο Αύξηση χορηγήσεων κατά 12% και καταθέσεων κατά 17% σε ετήσια βάση Βελτίωση δείκτη χορηγήσεων προς καταθέσεις στο 114%

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2009

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2009 Αποτελέσματα Εννεαμήνου Καθαρά κέρδη 111εκ. το Γ τρίμηνο, αυξημένα κατά 26,6% έναντι του Β τριμήνου Αύξηση προ προβλέψεων κερδών στο τρίμηνο κατά 6,4% σε 414εκ., ιστορικά τα υψηλότερα σε τριμηνιαία βάση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2013

Περιεχόμενα Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2013 Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Ετήσια Ενοποιημένη και Εταιρική Οικονομική Έκθεση Περιεχόμενα Ετήσιας Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Kαταστάσεις 30 Ιουνίου 2007 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι συνημμένες ενδιάμεσες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Πληροφορίες

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Πληροφορίες ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Α.Ε.Ε.Α.Π. Ενδιάμεσες Συνοπτικές Ατομικές Οικονομικές Πληροφορίες 30 Σεπτεμβρίου 2007 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι συνημμένες ενδιάμεσες

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έτους 2012

Αποτελέσματα Έτους 2012 Αποτελέσματα Έτους Αύξηση καταθέσεων κατά 2,7δισ. το Β εξάμηνο του και μείωση εξάρτησης από το Ευρωσύστημα κατά 13δισ. τους τελευταίους 8 μήνες. Το σύνολο καταθέσεων εξωτερικού υπερέβη το σύνολο των δανείων.

Διαβάστε περισσότερα

EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ώρα Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη (αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης») Λεωφ. Αμαλίας 20, Αθήνα

EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ώρα Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη (αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης») Λεωφ. Αμαλίας 20, Αθήνα EKTAKTH ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 28.8.2014 Ώρα 12.00 Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη (αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης») Λεωφ. Αμαλίας 20, Αθήνα 1 Περιεχόμενα 1. Θέματα ημερησίας διάταξης..3 2. Συνοπτική περιγραφή θεμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΣΤΙΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2006 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι Ενδιάμεσες Συνοπτικές Οικονομικές Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ενδιάμεσες Οικονομικές Πληροφορίες 30 Ιουνίου 2007 Βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης Οι συνημμένες Ενδιάμεσες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. 4 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. 4 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 Περιεχόμενα Σελίδα ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ 2011

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ 2011 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ 2011 Περιεχόμενα Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2011 I. Γράμμα προς τους Μετόχους ΙΙ. Οικονομική Επισκόπηση χρήσεως 2011 Β. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ 2011 Ι. Ετήσια Ενοποιημένη και Εταιρική

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2011

Περιεχόμενα Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2011 Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 Ετήσια Ενοποιημένη και Εταιρική Οικονομική Έκθεση για τη Περιεχόμενα Ετήσιας Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έτους 2008

Αποτελέσματα Έτους 2008 Αθήνα, 4 Μαρτίου 2009 Αποτελέσματα Έτους 2008 Αύξηση Καταθέσεων Πελατών κατά 26,3% σε 45,7δισ. Αύξηση Χορηγήσεων κατά 22,4% σε 57,1δισ. - Ενίσχυση υπολοίπων δανείων προς ελληνικές επιχειρήσεις άνω των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN. 30 Σεπτεμβρίου 2006

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN. 30 Σεπτεμβρίου 2006 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ THN 30 Σεπτεμβρίου 2006 Γενική Τράπεζα της Ελλάδος Μεσογείων 109 111 Αθήνα 115 26 AMAE 6073/06/B/86/12 www.geniki.gr Τηλ: +30 210

Διαβάστε περισσότερα

Τακτική Γενική Συνέλευση 21/03/2018

Τακτική Γενική Συνέλευση 21/03/2018 1 Τακτική Γενική Συνέλευση 21/3/18 Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης Η παρουσίαση έχει συνταχθεί από τη Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ(η«Εταιρεία»). Η πληροφόρηση που εμπεριέχεται σε αυτή την παρουσίαση δεν έχει ελεγχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Στοιχεία A Τριμήνου

Οικονομικά Στοιχεία A Τριμήνου 1 Οικονομικά Στοιχεία A Τριμήνου 2016 1 Επιστροφή στην κερδοφορία για 1 η φορά μετά το Γ τρίμηνο 2011 - Καθαρά Κέρδη 60εκ. Καθαρά κέρδη από τις διεθνείς δραστηριότητες 27εκ. Αύξηση καθαρών εσόδων από τόκους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.4 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ.

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.4 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 για την περίοδο που έληξε την 31 Μάρτιου 2013 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. 4 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ.

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. 4 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 Περιεχόμενα σελίδες ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2004

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2004 Αθήνα, 5 Αυγούστου, 2004 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2004 υναµική αύξηση χορηγήσεων κατά 25% 1 είκτης Κόστους / Εσόδων στο 49% Αύξηση Καθαρών Κερδών κατά 54% σε 179 εκ. Το Α Εξάµηνο του 2004 η

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για την περίοδο που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2010

Περιεχόμενα Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για την περίοδο που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2010 Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 Ετησία Οικονομική Έκθεση για την περίοδο που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2010 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 12/9/2017

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 12/9/2017 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο την 12/9/2017 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Άρθρο 1 Ο Κανονισμός Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου (εφεξής ο «Κανονισμός») της εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

EPSILON EUROPE PLC. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017

EPSILON EUROPE PLC. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Έτος που έληξε στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΑ Ενοποιημένη κατάσταση αποτελεσμάτων και λοιπών συνολικών εσόδων 1 Ενοποιημένη κατάσταση χρηματοοικονομικής θέσης 2

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ MARFIN POPULAR BANK ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ

ΟΜΙΛΟΣ MARFIN POPULAR BANK ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΟΜΙΛΟΣ MARFIN POPULAR BANK ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ 31.12.2010 Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με την άντληση 488.2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2005

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2005 Αθήνα, 19 Μαΐου 2005 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ A ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2005 Με βάση τα ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Πληροφόρησης (.Π.Χ.Π) Καθαρά κέρδη 108,5εκ. (+35,2%) Συνολικά Έσοδα 428εκ. (+24,5%) Αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 371 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 1. Γενικά - Ν. 2190/20 - Κ.Φ.Α.Σ. 7 -Οικονομικές καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οικονομικά αποτελέσματα Α Τριμήνου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οικονομικά αποτελέσματα Α Τριμήνου 2018 31 Μαΐου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οικονομικά αποτελέσματα Α Τριμήνου 2018 Σημαντική αύξηση του EBITDA στη MIG Βελτίωση και στον κύκλο εργασιών Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου το Α Τρίμηνο 2018 αυξήθηκαν κατά

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2012

Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2012 Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2012 Ανακεφαλαιοποίηση 4δισ. από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το Δείκτη Συνολικής Κεφαλαιακής Επάρκειας να διαμορφώνεται στο 9,0% και αντίστοιχη βελτίωση της ρευστότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 4 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 5 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 4 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 5 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Περιεχόμενα σελίδες ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προκαταρκτικά ετήσια αποτελέσματα της Marfin Popular Bank για το έτος 2010

Προκαταρκτικά ετήσια αποτελέσματα της Marfin Popular Bank για το έτος 2010 Δελτίο τύπου 28 Φεβρουαρίου 2011 Προκαταρκτικά ετήσια αποτελέσματα της Marfin Popular Bank για το έτος 2010 Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με την άντληση 488.2 εκατ., και η πώληση

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Στοιχεία Β Τριμήνου 2018

Οικονομικά Στοιχεία Β Τριμήνου 2018 Οικονομικά Στοιχεία Β Τριμήνου 2018 Καθαρά Κέρδη 1 55εκ. το Β τρίμηνο και 113εκ. το Α εξάμηνο 2018 Οργανικά κέρδη προ προβλέψεων αυξημένα κατά 6,3% το Β τρίμηνο και 1,3% το Α εξάμηνο 2018 Λειτουργικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) 403 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΠΡΟΛΟΓΟΣ 5 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΙΕΘΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 Ι. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ Δ.Λ.Π. 7 1. Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση διαδικτύου: Ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο των οικονομικών καταστάσεων: 26 Νοεμβρίου 2012

Διεύθυνση διαδικτύου:  Ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο των οικονομικών καταστάσεων: 26 Νοεμβρίου 2012 ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα: ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ από 1 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιες Οικονοµικές Καταστάσεις Χρήσεως 2008

Ετήσιες Οικονοµικές Καταστάσεις Χρήσεως 2008 ΙΝΤΕΑΛ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΒΕΕ Ετήσιες Οικονοµικές Καταστάσεις Χρήσεως 2008 (1η Ιανουαρίου έως 31η εκεµβρίου 2008) Σύµφωνα µε τα ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Αναφοράς που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έτους 2011

Αποτελέσματα Έτους 2011 Αποτελέσματα Έτους 2011 Ικανοποιητικά Λειτουργικά Αποτελέσματα (- 29εκ.) το 2011, παρά τη βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας Συνολικές Ζημιές Μετά από Φόρους 5,5δισ., εκ των οποίων 4,6δισ. από το PSI

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ. Θέματα Ημερήσιας Διάταξης ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ Θέματα Ημερήσιας Διάταξης Θέμα 1 ο : Υποβολή και έγκριση της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της Εταιρίας και του Ομίλου για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 4 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 5 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 4 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 5 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Περιεχόμενα σελίδες ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2012

Περιεχόμενα Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης για τη χρήση που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2012 Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ΕΤΗΣΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Ετήσια Ενοποιημένη και Εταιρική Οικονομική Έκθεση Περιεχόμενα Ετήσιας Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιοποιήσεις σύμφωνα με το Παράρτημα 1 της Απόφασης 9/459/2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως τροποποιήθηκε με την Απόφαση 9/572/23.12.

Δημοσιοποιήσεις σύμφωνα με το Παράρτημα 1 της Απόφασης 9/459/2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως τροποποιήθηκε με την Απόφαση 9/572/23.12. Δημοσιοποιήσεις σύμφωνα με το Παράρτημα 1 της Απόφασης 9/459/2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως τροποποιήθηκε με την Απόφαση 9/572/23.12.2010 και την Απόφαση 26/606/22.12.2011 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Ι. Σκοπός Κύρια αποστολή της Επιτροπής Ελέγχου είναι η παροχή υποστήριξης στο Διοικητικό Συμβούλιο, για την εκπλήρωση της εποπτικής του ευθύνης έναντι των μετόχων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ 2005

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ 2005 Αθήνα, 10 Νοεµβρίου 2005 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟΥ 2005 Με βάση τα ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Πληροφόρησης (.Π.Χ.Π) Ισχυρή Αύξηση Καθαρών Κερδών 54% ( 385εκ.) υναµική Ενίσχυση Εσόδων

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Στοιχεία Γ Τριμήνου 2015

Οικονομικά Στοιχεία Γ Τριμήνου 2015 3 Νοεμβρίου Οικονομικά Στοιχεία Τριμήνου Αύξηση των κερδών προ προβλέψεων κατά 8,4% έναντι του Β τριμήνου σε 230εκ. Ανθεκτικότητα καθαρών εσόδων από τόκους (-1,8% στο τρίμηνο) παρά τους κεφαλαιακούς ελέγχους.

Διαβάστε περισσότερα

Ε Κ Θ Ε Σ Η Δ Ι Α Χ Ε Ι Ρ Ι Σ Ε Ω Σ

Ε Κ Θ Ε Σ Η Δ Ι Α Χ Ε Ι Ρ Ι Σ Ε Ω Σ Ε Κ Θ Ε Σ Η Δ Ι Α Χ Ε Ι Ρ Ι Σ Ε Ω Σ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «CORAL PRODUCTS AND TRADING ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ-ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ- ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ-ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έτους 2009

Αποτελέσματα Έτους 2009 Αποτελέσματα Έτους 2009 Καθαρά κέρδη Ομίλου 362εκ. 1 το 2009 (-45% έναντι του 2008) Κέρδη Δ τριμήνου 82εκ. ή 25εκ. μετά την έκτακτη φορολογική εισφορά των 57εκ. Σταθερά κέρδη προ προβλέψεων 1,6δισ. Μείωση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Οικονομικής Έκθεσης για το εξάμηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2012

Περιεχόμενα Οικονομικής Έκθεσης για το εξάμηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2012 Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Περιεχόμενα Οικονομικής Έκθεσης σελίδες A. ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα /3/2015

Αποτελέσµατα /3/2015 Αποτελέσµατα 214 31/3/215 Σύνοψη εξελίξεων και οικονοµικών µεγεθών για το 214 Το 214 παρατηρήθηκε βελτίωση οικονοµικών συνθηκών στην Ελλάδα µε ανάπτυξη της οικονοµίας µετά από έξη έτη ύφεσης (27-213 :

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Β! ΤΡΙΜΗΝΟ 2007 To Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο Ελλάδος συνέχισε και κατά το Β! Τρίµηνο του 2007 την επιτυχηµένη πορεία ανάπτυξης τ

ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ Β! ΤΡΙΜΗΝΟ 2007 To Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο Ελλάδος συνέχισε και κατά το Β! Τρίµηνο του 2007 την επιτυχηµένη πορεία ανάπτυξης τ To Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο Ελλάδος συνέχισε και κατά το Β! Τρίµηνο του 27 την επιτυχηµένη πορεία ανάπτυξης των εργασιών του αυξάνοντας τόσο τα βασικά µεγέθη του ισολογισµού του όσο και τα αποτελέσµατά

Διαβάστε περισσότερα

Όλα τα ποσά είναι σε χιλιάδες Ευρώ, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά. Περιεχόμενα

Όλα τα ποσά είναι σε χιλιάδες Ευρώ, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά. Περιεχόμενα Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 Περιεχόμενα σελίδες EΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Unigrowth Investments Public Ltd

Unigrowth Investments Public Ltd Unigrowth Investments Public Ltd Εξαµηνιαία 2010 και Ενδιάµεσες Οικονοµικές Καταστάσεις για την περίοδο 01 Ιανουαρίου 2010 µέχρι 30 Ιουνίου 2010 Επιθυµούµε να σας πληροφορήσουµε ότι σε σηµερινή του συνεδρία,

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - AΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.

ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. ΚΛΩΝΑΤΕΞ ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε. ΑΦΜ:094007744, ΟΥ:ΦΑΒΕ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΡ.Μ.Α.Ε.:13469/06/Β/86/81 ΚΗΦΙΣΟΥ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 1 121 32 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΤΗΛ. : 30210 5708000, FAX : 30210 5708035 e-mail: info@klonatex.com

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - AΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα:

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννης Κουλουλίας Πρόεδρος του ιοικητικού Συµβουλίου

Ιωάννης Κουλουλίας Πρόεδρος του ιοικητικού Συµβουλίου ΕΛΦΙΚΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ε ΡΑ : 62º ΧΙΛ. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Φ.Μ. 094041946 ΑΡ.Μ.Α.Ε. 9596 / 06 / Β / 86 / 002 ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή

Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Έκθεση Ελέγχου Ανεξάρτητου Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Προς τους Μετόχους της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ Έκθεση επί των Οικονομικών Καταστάσεων Ελέγξαμε

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2008

Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2008 Αθήνα, 6 Μαΐου 2008 Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2008 Αύξηση Καθαρών Κερδών Ομίλου κατά 5,7% σε 215εκ. Ενίσχυση Οργανικών προ φόρων Κερδών κατά 24,2% σε 234εκ. Πενταπλασιασμός Κερδών από τη «Νέα Ευρώπη» σε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μ Ι Λ Ο Σ A T E b a n k - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009

Ο Μ Ι Λ Ο Σ A T E b a n k - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009 26Αυγούστου 2009 Ο Μ Ι Λ Ο Σ A T E b a n k - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2009 Καθαρά κέρδη Ομίλου: 71,3εκ. (+1,8%), Τράπεζα: 84,7 (+56,9%) Διατήρηση υψηλών ρυθμών αύξησης χορηγήσεων (22,9% έναντι 7,6% της

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Διευθύνοντος Σύμβουλου

Χαιρετισμός Διευθύνοντος Σύμβουλου Χαιρετισμός Διευθύνοντος Σύμβουλου 17 η Ετήσια Γενική Συνέλευση 7 Σεπτεμβρίου 2017 Αγαπητοί μέτοχοι Σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στη 17 η Συνέλευση της Εταιρείας. Ετήσια Γενική Το 2016 ήταν ακόμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΒΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

ΕΛΒΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΒΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 05.09.2017 ΘΕΜΑ 1 Ο : Υποβολή και έγκριση των Οικονοµικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 01/01/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. 5 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ.

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. 3 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. 5 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. Eurobank Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 για την περίοδο που έληξε την 31 η Μαρτίου 2014 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Δηµοσιοποιήσεις σύµφωνα µε το Παράρτηµα 1 της Απόφασης 9/459/2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως τροποποιήθηκε µε την Απόφαση 9/572/23.12.

Δηµοσιοποιήσεις σύµφωνα µε το Παράρτηµα 1 της Απόφασης 9/459/2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως τροποποιήθηκε µε την Απόφαση 9/572/23.12. Δηµοσιοποιήσεις σύµφωνα µε το Παράρτηµα 1 της Απόφασης 9/459/2007 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως τροποποιήθηκε µε την Απόφαση 9/572/23.12.2010 και την Απόφαση 26/606/22.12.2011 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα 9M /11/2015

Αποτελέσµατα 9M /11/2015 Αποτελέσµατα 9M 2015 30/11/2015 Σύνοψη εξελίξεων και οικονοµικών µεγεθών για το Εννεάµηνο 2015 Τα αποτελέσµατα του Οµίλου στο 9Μ2015 έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την αυξηµένη οικονοµική κρίση - ο κύκλος

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/ του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/ του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα: ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ από 1 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα 3 ου Τριµήνου 2013 Οµίλου Γενικής Τράπεζας

Αποτελέσµατα 3 ου Τριµήνου 2013 Οµίλου Γενικής Τράπεζας Αποτελέσµατα 3 ου Τριµήνου 2013 Οµίλου Γενικής Τράπεζας Σηµαντική Βελτίωση του Λειτουργικού Αποτελέσµατος ιατήρηση Ισχυρών Χρηµατοοικονοµικών εικτών Σηµαντική περαιτέρω βελτίωση του λειτουργικού αποτελέσµατος

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Αντικείμενο του Κανονισμού Λειτουργίας της Ελεγκτικής Επιτροπής της Εταιρείας. η σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία της Ελεγκτικής Επιτροπής,

Άρθρο 1. Αντικείμενο του Κανονισμού Λειτουργίας της Ελεγκτικής Επιτροπής της Εταιρείας. η σύνθεση, συγκρότηση και λειτουργία της Ελεγκτικής Επιτροπής, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο παρών Κανονισμός Λειτουργίας της Ελεγκτικής Επιτροπής (στο εξής ο «Κανονισμός») της εταιρείας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» (στο εξής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/ του Διοικητικού Συμβουλίου της

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/28.04.2009 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας Τα παρακάτω στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ 2010

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ 2010 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ 2010 Περιεχόμενα Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2010 I. Γράμμα προς τους Μετόχους ΙΙ. Οικονομική Επισκόπηση της χρήσης 2010 Β. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2010 Ι. Ετήσια Ενοποιημένη και Εταιρική Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40

ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα: ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ από 1 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ALPHA BANK CYPRUS LIMITED ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Για την τριμηνία που έληξε στις 31 Μαρτίου 2011 0 ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση συνολικών εσόδων 1 Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση οικονομικής θέσης 2 Ενδιάμεση ενοποιημένη κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Οικονομικές Καταστάσεις Χρήσης 2017 Βάσει των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων Γαριβάλδη 13, Αθήνα Τ.Κ. 117 42 ΓΕΜΗ 7736427000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

FLEXOPACK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

FLEXOPACK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ FLEXOPACK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ Σχέδιο προτεινομένων αποφάσεων επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 26 ης Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 19 2. ΒΑΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 19 3. ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 19 4.

1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 19 2. ΒΑΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ... 19 3. ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 19 4. Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Για την περίοδο από 1 η Ιανουαρίου 2015 µέχρι 30 η Ιουνίου 2015 Βάσει του άρθρου 5 του Ν. 3556/30.04.2007 Περιεχόµενα Οικονοµικής Έκθεσης Σελίδα A.

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Ετήσια Ενοποιημένη και Εταιρική Οικονομική Έκθεση χρήσεως 2012

Ι. Ετήσια Ενοποιημένη και Εταιρική Οικονομική Έκθεση χρήσεως 2012 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ 2012 Περιεχόμενα Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2012 I. Γράμμα προς τους Μετόχους ΙΙ. Οικονομική Επισκόπηση χρήσεως 2012 Β. ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ 2012 Ι. Ετήσια Ενοποιημένη και Εταιρική

Διαβάστε περισσότερα

Κατόπιν των ανωτέρω, ο πρόεδρος προτείνει την έγκριση των Οικονοµικών Καταστάσεων της 31/12/2009 και των αποτελεσµάτων της χρήσης αυτής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο πρόεδρος προτείνει την έγκριση των Οικονοµικών Καταστάσεων της 31/12/2009 και των αποτελεσµάτων της χρήσης αυτής. -ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΚΥΠΡΟΥ ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ 11ης ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 (άρθρο 27 παρ. 3 εδ. (δ) κ.ν. 2190/1920)

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 (άρθρο 27 παρ. 3 εδ. (δ) κ.ν. 2190/1920) ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 (άρθρο 27 παρ. 3 εδ. (δ) κ.ν. 2190/1920) Θέμα 1 ο : Υποβολή προς έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της 31.12.2011, μετά των σχετικών

Διαβάστε περισσότερα

Σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/ του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σύμφωνα με την Απόφαση 4/507/ του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - A.B.E.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα: ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ από 1 Ιανουαρίου 2012 έως 31 Μαρτίου 2012 Σύμφωνα με την Απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Αποτελέσματα Alpha Bank Cyprus Ltd α εξαμήνου 2015

Οικονομικά Αποτελέσματα Alpha Bank Cyprus Ltd α εξαμήνου 2015 Οικονομικά Αποτελέσματα Alpha Bank Cyprus Ltd α εξαμήνου 2015 Τα Οικονομικά Αποτελέσματα της Alpha Bank Cyprus Ltd του α εξαμήνου 2015 εμφάνισαν ζημίες μετά από φόρους ύψους Ευρώ 15,1 εκατ. σε σύγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22 Φεβρουαρίου 2018 Αποτελέσματα Δ Τριμήνου / Έτους 2017 Ιστορικό υψηλό κερδοφορίας, λόγω λειτουργικών επιδόσεων και ευνοϊκού διεθνούς περιβάλλοντος διύλισης. Μείωση χρηματοοικονομικών εξόδων

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Έτους 2011

Αποτελέσματα Έτους 2011 Αποτελέσματα Έτους 2011 Ικανοποιητικά Λειτουργικά Αποτελέσματα (- 29εκ.) το 2011, παρά τη βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας Συνολικές Ζημιές Μετά από Φόρους 5,5δισ., εκ των οποίων 4,6δισ. από το PSI

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οικονομικά αποτελέσματα Έτους 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Οικονομικά αποτελέσματα Έτους 2017 30 Απριλίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οικονομικά αποτελέσματα Έτους 2017 Σταθερότητα του Κύκλου Εργασιών στα 1.080 εκ. και Μείωση Ζημιών για τον Όμιλο MIG Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου το 2017 παρέμειναν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα Χρήσεως 2006 του Ομίλου ΔΕΗ. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,6% και ανήλθαν σε 4,79 δις από 4,29 δις, το 2005.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα Χρήσεως 2006 του Ομίλου ΔΕΗ. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,6% και ανήλθαν σε 4,79 δις από 4,29 δις, το 2005. Αθήνα 27 Μαρτίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αποτελέσματα Χρήσεως του Ομίλου ΔΕΗ Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,6% και ανήλθαν σε 4,79 δις από 4,29 δις, το. Tα κέρδη προ αποσβέσεων τόκων και φόρων (EBITDA)

Διαβάστε περισσότερα

Κατόπιν των ανωτέρω, ο πρόεδρος προτείνει την έγκριση των Οικονοµικών Καταστάσεων της 31/12/2008 και των αποτελεσµάτων της χρήσης αυτής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο πρόεδρος προτείνει την έγκριση των Οικονοµικών Καταστάσεων της 31/12/2008 και των αποτελεσµάτων της χρήσης αυτής. -ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ 10ης ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008

Διαβάστε περισσότερα

Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνει μια εταιρία (προετοιμασία) για να εισαχθεί στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.;

Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνει μια εταιρία (προετοιμασία) για να εισαχθεί στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.; Κύρια Αγορά - Συχνές Ερωτήσεις Ποιός ασκεί εποπτεία στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα εισαγωγής στην Κύρια Αγορά; Ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνει μια εταιρία (προετοιμασία)

Διαβάστε περισσότερα

Α) ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Α) ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ Μελέτη του ΔΝΤ για 17 χώρες του ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι για κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης του πρωτογενούς πλεονάσματος, το ΑΕΠ μειώνεται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ/ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ 28/06/2012

ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ/ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ 28/06/2012 ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ/ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ 28/06/2012 Ενημερώνονται οι κ.κ. μέτοχοι ότι ο συνολικός αριθμός των μετοχών

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως

Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Γενική Γραμματεία Εμπορίου, Διεύθυνση Α.Ε. και Πίστεως ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα: ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ από 1 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΧΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΙΣΧΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Ενδιάμεση Έκθεση Διαχείρισης 1 Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων

Διαβάστε περισσότερα