ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο"

Transcript

1 Κεφάλαιο ο Σπύρος Ζυγούρης Καθηγητής Πληροφορικής Να δοθεί ο ορισμός της ταξινόμησης Ν στοιχείων Η τακτοποίηση των κόμβων μιας δομής με μια ιδιαίτερη σειρά ονομάζεται ταξινόμηση (sorting) ή διάταξη (ordering). Η ταξινόμηση των στοιχείων συνίσταται στην μετάθεση της θέσης των στοιχείων, ώστε να τοποθετηθούν σε μια σειρά ώστε δοθείσης μιας συνάρτησης διάταξης f, να ισχύει: f(α k1 ) f(α k2 ). f(α kν ) ορισμός

2 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] Ανά 2 1 ο Βήμα Ο αλγόριθμος έχει ως στόχο να βρει το μικρότερο(min) στοιχείο και να το τοποθετήσει στην πρώτη θέση. Τελευταίο στοιχείο Αρχίζοντας από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο. Τα αντιμεταθέτουμε, αν χρειασθεί, ώστε το μικρότερο από τα δύο στοιχεία να βρεθεί πρώτο.

3 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] min 1 ο Βήμα Ο αλγόριθμος έχει ως στόχο να βρει το μικρότερο(min) στοιχείο και να το τοποθετήσει στην πρώτη θέση. Τελευταίο στοιχείο Αρχίζοντας από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο. Τα αντιμεταθέτουμε, αν χρειασθεί, ώστε το μικρότερο από τα δύο στοιχεία να βρεθεί πρώτο.

4 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] 1 ο Βήμα Ο αλγόριθμος έχει ως στόχο να βρει το μικρότερο στοιχείο και να το τοποθετήσει στην πρώτη θέση. Αρχίζοντας από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο. τα αντιμεταθέτουμε, αν χρειασθεί, ώστε το μικρότερο από τα δύο στοιχεία να βρεθεί πρώτο. Στη συνέχεια συγκρίνουμε το 4ο με το ο και αν χρειάζεται κάνουμε αντιμετάθεση τιμών.

5 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] Ανά 2 1 ο Βήμα Ο αλγόριθμος έχει ως στόχο να βρει το μικρότερο στοιχείο και να το τοποθετήσει στην πρώτη θέση. Αρχίζοντας από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο. τα αντιμεταθέτουμε, αν χρειασθεί, ώστε το μικρότερο από τα δύο στοιχεία να βρεθεί πρώτο. Στη συνέχεια συγκρίνουμε το 4ο με το ο και αν χρειάζεται κάνουμε αντιμετάθεση τιμών.

6 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] 1 ο Βήμα Ο αλγόριθμος έχει ως στόχο να βρει το μικρότερο στοιχείο και να το τοποθετήσει στην πρώτη θέση. Αρχίζοντας από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο. τα αντιμεταθέτουμε, αν χρειασθεί, ώστε το μικρότερο από τα δύο στοιχεία να βρεθεί πρώτο. Στη συνέχεια συγκρίνουμε το 4ο με το ο και αν χρειάζεται κάνουμε αντιμετάθεση τιμών.

7 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] min, δεν χρειάζεται αντιμετάθεση 1 ο Βήμα Ο αλγόριθμος έχει ως στόχο να βρει το μικρότερο στοιχείο και να το τοποθετήσει στην πρώτη θέση. Αρχίζοντας από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο. τα αντιμεταθέτουμε, αν χρειασθεί, ώστε το μικρότερο από τα δύο στοιχεία να βρεθεί πρώτο. Στη συνέχεια συγκρίνουμε το 4ο με το ο και αν χρειάζεται κάνουμε αντιμετάθεση τιμών.

8 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] Ανά 2 1 ο Βήμα Ο αλγόριθμος έχει ως στόχο να βρει το μικρότερο στοιχείο και να το τοποθετήσει στην πρώτη θέση. Αρχίζοντας από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο. τα αντιμεταθέτουμε, αν χρειασθεί, ώστε το μικρότερο από τα δύο στοιχεία να βρεθεί πρώτο. Στη συνέχεια συγκρίνουμε το 4ο με το ο και αν χρειάζεται κάνουμε αντιμετάθεση τιμών.

9 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] 1 ο Βήμα Ο αλγόριθμος έχει ως στόχο να βρει το μικρότερο στοιχείο και να το τοποθετήσει στην πρώτη θέση. Αρχίζοντας από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο. τα αντιμεταθέτουμε, αν χρειασθεί, ώστε το μικρότερο από τα δύο στοιχεία να βρεθεί πρώτο. Στη συνέχεια συγκρίνουμε το 4ο με το ο και αν χρειάζεται κάνουμε αντιμετάθεση τιμών. Στη συνέχεια συγκρίνουμε το ο με το 2ο και αν χρειάζεται κάνουμε αντιμετάθεση τιμών.

10 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] Ανά 2 1 ο Βήμα Ο αλγόριθμος έχει ως στόχο να βρει το μικρότερο στοιχείο και να το τοποθετήσει στην πρώτη θέση. Αρχίζοντας από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο. τα αντιμεταθέτουμε, αν χρειασθεί, ώστε το μικρότερο από τα δύο στοιχεία να βρεθεί πρώτο. Στη συνέχεια συγκρίνουμε το 4ο με το ο και αν χρειάζεται κάνουμε αντιμετάθεση τιμών. Στη συνέχεια συγκρίνουμε το ο με το 2ο και αν χρειάζεται κάνουμε αντιμετάθεση τιμών.

11 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] 1 ο Βήμα Ο αλγόριθμος έχει ως στόχο να βρει το μικρότερο στοιχείο και να το τοποθετήσει στην πρώτη θέση. Αρχίζοντας από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο. τα αντιμεταθέτουμε, αν χρειασθεί, ώστε το μικρότερο από τα δύο στοιχεία να βρεθεί πρώτο. Στη συνέχεια συγκρίνουμε το 4ο με το ο και αν χρειάζεται κάνουμε αντιμετάθεση τιμών. Στη συνέχεια συγκρίνουμε το ο με το 2ο και αν χρειάζεται κάνουμε αντιμετάθεση τιμών.

12 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] min2 min1 2 ο Βήμα Δεν ασχολούμαστε με το πρώτο στοιχείο. Διότι αυτό είναι το μικρότερο στοιχείο. Ο αλγόριθμος προσπαθεί να βρει το αμέσως επόμενο μικρότερο στοιχείο (min2) και να το τοποθετήσει στη δεύτερη θέση Αρχίζοντας πάλι από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο

13 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] Ανά 2 min2 min1 2 ο Βήμα Δεν ασχολούμαστε με το πρώτο στοιχείο. Διότι αυτό είναι το μικρότερο στοιχείο. Ο αλγόριθμος προσπαθεί να βρει το αμέσως επόμενο μικρότερο στοιχείο (min2) και να το τοποθετήσει στη δεύτερη θέση Αρχίζοντας πάλι από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο

14 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] 2 ο Βήμα Δεν ασχολούμαστε με το πρώτο στοιχείο. Διότι αυτό είναι το μικρότερο στοιχείο. Ο αλγόριθμος προσπαθεί να βρει το αμέσως επόμενο μικρότερο στοιχείο (min2) και να το τοποθετήσει στη δεύτερη θέση Αρχίζοντας πάλι από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο Το 4 ο στοιχείο του πίνακα με τιμή είναι μικρότερο από το 5 ο στοιχείο με τιμή Οπότε παραμένουν ως έχουν και δεν κάνουμε αντιμετάθεση.

15 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] 2 ο Βήμα Δεν ασχολούμαστε με το πρώτο στοιχείο. Διότι αυτό είναι το μικρότερο στοιχείο. Ο αλγόριθμος προσπαθεί να βρει το αμέσως επόμενο μικρότερο στοιχείο (min2) και να το τοποθετήσει στη δεύτερη θέση Αρχίζοντας πάλι από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο Το 4 ο στοιχείο του πίνακα με τιμή είναι μικρότερο από το 5 ο στοιχείο με τιμή Οπότε παραμένουν ως έχουν.

16 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] Ανά 2 2 ο Βήμα Συγκρίνουμε τα επόμενα 2 στοιχεία.

17 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] 2 ο Βήμα Συγκρίνουμε τα επόμενα 2 στοιχεία.

18 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] Ανά 2 2 ο Βήμα Συγκρίνουμε τα επόμενα 2 στοιχεία.

19 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] 2 ο Βήμα Συγκρίνουμε τα επόμενα 2 στοιχεία.

20 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] min1 min2 ο Βήμα προσπαθούμε να βρούμε την αμέσως μικρότερη τιμή,(min) από τις μη ταξινομημένες τιμές. min

21 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] Ανά 2 ο Βήμα προσπαθούμε να βρούμε την αμέσως μικρότερη τιμή,(min) από τις μη ταξινομημένες τιμές. Αρχίζοντας πάλι από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο Το 5 ο στοιχείο του πίνακα με τιμή είναι μικρότερο από το 4 ο στοιχείο με τιμή, άρα γίνεται αντιμετάθεση τιμών.

22 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] ο Βήμα προσπαθούμε να βρούμε την αμέσως μικρότερη τιμή,(min) από τις μη ταξινομημένες τιμές. Αρχίζοντας πάλι από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο Το 5 ο στοιχείο του πίνακα με τιμή είναι μικρότερο από το 4 ο στοιχείο με τιμή, άρα γίνεται αντιμετάθεση τιμών.

23 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] Ανά 2 ο Βήμα προσπαθούμε να βρούμε την αμέσως μικρότερη τιμή,(min) από τις μη ταξινομημένες τιμές. Αρχίζοντας πάλι από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο Το 5 ο στοιχείο του πίνακα με τιμή είναι μικρότερο από το 4 ο στοιχείο με τιμή, άρα γίνεται αντιμετάθεση τιμών.

24 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] ο Βήμα προσπαθούμε να βρούμε την αμέσως μικρότερη τιμή,(min) από τις μη ταξινομημένες τιμές. Αρχίζοντας πάλι από το τελευταίο στοιχείο του πίνακα, συγκρίνουμε τα στοιχεία ανά δυο Το 5 ο στοιχείο του πίνακα με τιμή είναι μικρότερο από το 4 ο στοιχείο με τιμή, άρα γίνεται αντιμετάθεση τιμών.

25 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] min1 min2 min 4 ο Βήμα προσπαθούμε να βρούμε την αμέσως μικρότερη τιμή,(min4) από τις 2 μη ταξινομημένες τιμές. min4

26 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] Ανά 2 4 ο Βήμα προσπαθούμε να βρούμε την αμέσως μικρότερη τιμή,(min4) από τις 2 μη ταξινομημένες τιμές.

27 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] 4 ο Βήμα προσπαθούμε να βρούμε την αμέσως μικρότερη τιμή,(min4) από τις 2 μη ταξινομημένες τιμές.

28 Κεφάλαιο ο Να περιγραφεί η μέθοδος ευθείας ανταλλαγής στοιχείων (φυσαλίδα) και να δοθεί ο αλγόριθμος για έναν μονοδιάστατο πίνακα Ν στοιχείων. Βασίζεται στις διαδοχικές αντιμεταθέσεις των στοιχείων ώστε τα στοιχεία με τις μικρότερες τιμές να ανεβαίνουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα. Τα μικρότερα (ή κατά μια έννοια τα ελαφρύτερα), ακολουθούν την πορεία μιας φυσαλίδας. Για να γίνει αντιληπτός ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιήσουμε τον ακόλουθο μονοδιάστατο πίνακα [,, 7,, ] 4 ο Βήμα προσπαθούμε να βρούμε την αμέσως μικρότερη τιμή,(min4) από τις 2 μη ταξινομημένες τιμές.

29 Κεφάλαιο ο Συνολικά έχουμε την εξής εικόνα: 1 ο Βήμα

30 Κεφάλαιο ο Συνολικά έχουμε την εξής εικόνα: 1 ο Βήμα

31 Κεφάλαιο ο Συνολικά έχουμε την εξής εικόνα: 1 ο Βήμα

32 Κεφάλαιο ο Συνολικά έχουμε την εξής εικόνα: 1 ο Βήμα

33 Κεφάλαιο ο Συνολικά έχουμε την εξής εικόνα: 1 ο Βήμα 2 ο Βήμα

34 Κεφάλαιο ο Συνολικά έχουμε την εξής εικόνα: 1 ο Βήμα 2 ο Βήμα

35 Κεφάλαιο ο Συνολικά έχουμε την εξής εικόνα: 1 ο Βήμα 2 ο Βήμα

36 Κεφάλαιο ο Συνολικά έχουμε την εξής εικόνα: 1 ο Βήμα 2 ο Βήμα ο Βήμα

37 Κεφάλαιο ο Συνολικά έχουμε την εξής εικόνα: 1 ο Βήμα 2 ο Βήμα ο Βήμα

38 Κεφάλαιο ο Συνολικά έχουμε την εξής εικόνα: 1 ο Βήμα 2 ο Βήμα ο Βήμα 4 ο Βήμα

39 Κεφάλαιο ο Συνολικά έχουμε την εξής εικόνα: 1 ο Βήμα 2 ο Βήμα ο Βήμα 4 ο Βήμα Από το παράδειγμα μπορούμε να εξάγουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα, σχετικά με τη λειτουργία της μεθόδου της ταξινόμησης: 1. Για να πάει κάθε στοιχείο στη τελική του θέση, έγιναν συνολικά τόσα βήματα όσα τα στοιχεία του πίνακα μείον ένα. Συνεπώς, αν είχαμε Ν στοιχεία θα γινόντουσαν Ν-1 βήματα ή διαφορετικά Ν-1 επαναλήψεις της ίδιας διαδικασίας. 2. Σε κάθε βήμα γινόταν διαφορετικός αριθμός συγκρίσεων των ζευγών των αριθμών. Στο 1ο βήμα έγιναν 4 συγκρίσεις, στο 2ο βήμα συγκρίσεις, στο ο βήμα 2 συγκρίσεις και στο 4ο βήμα 1 σύγκριση. Αν προσπαθήσουμε να το εκφράσουμε αλγοριθμικά ως μια επανάληψη, η επανάληψη θα γίνεται κάθε φορά όσα και τα εναπομείναντα αταξινόμητα στοιχεία μείον ένα.

40 Κεφάλαιο ο Αλγόριθμος Φυσαλίδας. Αλγόριθμος Φυσαλίδα Ο αλγόριθμος είναι ο ακόλουθος: Εμφάνισε Δώσε το πλήθος των στοιχείων του πίνακα. Διάβασε Ν Για i από 1 μέχρι Ν Εμφάνισε Δώσε το στοιχείο, i Διάβασε Π[i] Για i από 2 μέχρι Ν Για j από N μέχρι i με_βήμα 1 Αν Π[j-1] > Π[j] τότε Αντιμετάθεσε Π[j-1], Π[j] Τέλος_αν Για i από 1 μέχρι Ν Εμφάνισε Π[i] Ηεντολή Αντιμετάθεσε Π[j-1],Π[j] αντιμεταθέτει τις τιμές των στοιχείων. Θα μπορούσε να γραφεί και ως εξής: temp Π[ j-1] Π[ j-1] Π[ j ] Π[ j] temp Τέλος Φυσαλίδα

41 Κεφάλαιο ο

42 .5 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Να γραφεί αλγόριθμος που θα διαβάζει ένα πίνακα 0 θέσεων και θα εμφανίζει τους 5 μεγαλύτερους αριθμούς του πίνακα. Όταν είχαμε να βρούμε το μέγιστο στοιχείο ενός πίνακα, ελέγχαμε ένα προς ένα τα στοιχεία του πίνακα, Και τελικά καταλήγαμε στο μέγιστο. Γενικά όταν μας ζητηθεί να βρούμε τα x μεγαλύτερα ή μικρότερα στοιχεία ενός πίνακα, πρώτα θα τον ταξινομούμε και κατόπιν θα εμφανίζουμε τα στοιχεία που μας έχουν ζητηθεί. Αφού ταξινομηθεί ο πίνακας σε αύξουσα σειρά, πρέπει να εμφανίσουμε τα στοιχεία Π[0],Π[99],Π[98],Π[97],Π[96].(5 στοιχεία ) Δηλ τα 5 μεγαλύτερα στοιχεία αρχίζοντας από τον απολύτως μεγαλύτερο αριθμό. Η εμφάνιση των στοιχείων θα γίνει με τη βοήθεια μιας επανάληψης από το 0 μέχρι 96 με βήμα -1.

43 .5 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Αλγόριθμος Μέγιστοι_Αριθμοί_Πίνακα Ο αλγόριθμος είναι ο ακόλουθος: Για i από 1 μέχρι 0 Εμφάνισε Δώσε το στοιχείο, i Διάβασε Π[i] Για i από 2 μέχρι 0 Για j από 0 μέχρι i με_βήμα 1 Αν Π[j-1] > Π[j] τότε Αντιμετάθεσε Π[j-1], Π[j] Τέλος_αν Είναι ο ίδιος ο αλγόριθμος με τη φυσαλίδα. Εμφάνισε Τα 5 μεγαλύτερα στοιχεία του πίνακα είναι Για i από 0 μέχρι 96 με_βήμα -1 Εμφάνισε Π[i] από 1 ως 5 Τέλος Μέγιστοι_Αριθμοί_Πίνακα Σημείωση: Αν στο τμήμα της ταξινόμησης του πίνακα, αλλάξω το Π[j-1] > Π[j] με Π[j-1] < Π[j], Τότε ο πίνακας Π ταξινομείται σε φθίνουσα σειρά. Οπότε η τελευταία επανάληψη εμφάνισης των 5 μεγαλύτερων αριθμών είναι θα εκτελούνταν από 1 ως 5.

44 .6 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Μια οικολογική οργάνωση διαθέτει στοιχεία για το ποσοστό δασών για 50 διαφορετικές χώρες. Χρειάζεται να πάρει απόφαση για να διοργανώσει μια εκδήλωση διαμαρτυρίας στις χώρες που έχουν το χαμηλότερο ποσοστό δασών. Να δοθεί αλγόριθμος που θα ταξινομεί τα ποσοστά δασών των χωρών με χρήση της μεθόδου ευθείας ανταλλαγής και θα εκτυπώνει τις χώρες στις οποίες θα διοργανωθούν οι εκδηλώσεις. Χρησιμοποιούμε 2 πίνακες για να αποθηκεύσουμε : 1. Τα ονόματα των χωρών και 2. Τα ποσοστά των δασών. Κατόπιν για να βρούμε τα χαμηλότερα ποσοστά πρέπει,να ταξινομήσουμε τον πίνακα με τα ποσοστά. Προσοχή όμως σε μια σημαντική λεπτομέρεια. Ας πάρουμε τους 2 πρώτους πίνακες: Ονόματα Χωρών Ιταλία Σουηδία Ισπανία Γερμανία Ποσοστά Δασών 55 5 Προκύπτει δηλαδή μια λανθασμένη αντιστοιχία. Ταξινομημένος Πίνακας Ποσοστών δασών Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα όταν κάνουμε αντιμετάθεση των στοιχείων του πίνακα των ποσοστών, θα πρέπει να κάνουμε αντιμετάθεση και των αντιστοίχων στοιχείων του πίνακα με τα ονόματα χωρών. 5 55

45 .6 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Για παράδειγμα: Ονόματα Χωρών Ιταλία Σουηδία Ισπανία Γερμανία Ποσοστά Δασών 55 5 Όταν γίνει αντιμετάθεση του 2 ου στοιχείου με το ο στοιχείο στο πίνακα των ποσοστών. Θα γίνει αντιμετάθεση και στον πίνακα με τα ονόματα χωρών.

46 .6 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Για παράδειγμα: Ονόματα Χωρών Ιταλία Ισπανία Σουηδία Γερμανία Ποσοστά Δασών 55 5 Όταν γίνει αντιμετάθεση του 2 ου στοιχείου με το ο στοιχείο στο πίνακα των ποσοστών. Θα γίνει αντιμετάθεση και στον πίνακα με τα ονόματα χωρών. Όταν γίνει αντιμετάθεση του ου στοιχείου με το 4 ο στοιχείο στο πίνακα των ποσοστών. Θα γίνει πάλι αντιμετάθεση καιστονπίνακαμεταονόματαχωρών. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ των δύο πινάκων. Κατόπιν αρκεί να εμφανίσουμε τα ονόματα των πρώτων χωρών του πίνακα που θα προκύψει..

47 .6 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Αλγόριθμος Ποσοστό_Δασών Ο αλγόριθμος είναι ο ακόλουθος: Για i από 1 μέχρι 50 Εμφάνισε Διάβασε Εμφάνισε Διάβασε Δώσε το όνομα της χώρας, i Χώρα [i] Δώσε το ποσοστό της χώρας, i Ποσοστό [i] Για i από 2 μέχρι 50 Για j από 50 μέχρι i με_βήμα 1 Αν Ποσοστό[j-1] > Ποσοστό[j] τότε Αντιμετάθεσε Ποσοστό[j-1], Ποσοστό[j] Αντιμετάθεσε Χώρα[j-1], Χώρα[j] Τέλος_αν Εμφάνισε Οι χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά δασών είναι Για i από 1 μέχρι με_βήμα 1 Εμφάνισε Χώρα[i] Τέλος Ποσοστό_Δασών

48 .7 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Ένας μαθητής έχει μια συλλογή από CD και για κάθε CD έχει καταγράψει στον Η.Υ. τον τίτλο και την χρονιά έκδοσης του. Να ταξινομηθούν τα CD με βάση τη χρονιά έκδοσης τους και να υπολογιστεί ο αριθμός των CD που έχει ο μαθητής με χρονολογία έκδοσης πριν από το Επίσης να υπάρχει δυνατότητα να βρίσκεις εάν ένα CD με συγκεκριμένο τίτλο υπάρχει στη συλλογή του ή όχι, δίνοντας τον τίτλο του. Χρησιμοποιούμε 2 πίνακες Νθέσεων για να αποθηκεύσουμε : 1. Τους τίτλους των CD και 2. Τις χρονιές έκδοσης των CD. Στη συνέχεια θα ταξινομηθούν τα CD με βάση τη χρονιά έκδοσης τους και θα γίνει και αντιμετάθεση του πίνακα με τους τίτλους των CD. Ο υπολογισμός του πλήθους των CD με χρονιά έκδοσης πριν το 1995 θα γίνει με το γνωστό τρόπο με χρήση της μεταβλητής πλήθος. Τέλος θα διαβάζεται ένας τίτλος και θα γίνεται έλεγχος αν υπάρχει στη συλλογή του μαθητή κάνοντας χρήση της σειριακής μεθόδου αναζήτησης πρώτης εμφάνισης. Ο αλγόριθμος είναι ο ακόλουθος:

49 Αλγόριθμος Δισκοθήκη Εμφάνισε ΑΝΑΠΤΥΞΗ Δώσε τον πλήθος ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ των CD Διάβασε ΝΚεφάλαιο ο Για i από 1 μέχρι Ν Εμφάνισε Δώσε τον τίτλο του CD, i Διάβασε Τίτλος[ i ] Εμφάνισε Δώσε τη χρονιά έκδοσης του CD, i Διάβασε Χρονιά[ i ] Για i από 2 μέχρι Ν Για j από Ν μέχρι i με_βήμα 1 Αν Χρονιά[j-1] > Χρονιά[j] τότε Αντιμετάθεσε Χρονιά[j-1], Χρονιά[j] Αντιμετάθεσε Τίτλος[j-1], Τίτλος[j] Τέλος_αν Εμφάνισε Τα CD με βάση τη χρονολογία έκδοσης τους είναι Για i από 1 μέχρι Νμε_βήμα 1 Εμφάνισε Τίτλος [i], Χρονιά[i] πλήθος 0 Για i από 1 μέχρι Νμε_βήμα 1 Αν Χρονιά[i ] < 1995 τότε πλήθος πλήθος+1 Τέλος_αν Εμφάνισε Τα CD που εκδοθήκαν πριν Εμφάνισε Τέλος το 1995 είναι,πλήθος Εμφάνισε Δώσε τίτλο CD Διάβασε Τίτλος_CD βρέθηκε Ψευδής Όσο i 0 i Νκαιβρέθηκε=Ψευδής επανέλαβε Αν Τίτλος[i] = τίτλος_cd τότε Εμφάνισε Το CD υπάρχει στη συλλογή. Εμφάνισε Η χρονιά έκδοσης,χρονιά[i] βρέθηκε Αληθής Τέλος_αν i i+1 Αν βρέθηκε = Ψευδής τότε Εμφάνισε Το CD δεν υπάρχει στη συλλογή Τέλος_αν Δισκοθήκη

50 .8 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Σε ένα αγώνα σφαίρας συμμετέχουν αθλητές. Κάθε αθλητής κάνει 5 προσπάθειες. Να γραφεί αλγόριθμος ο οποίος θα διαβάζει επώνυμο και τις 5 μετρήσεις κάθε αθλητή και θα εμφανίζει για κάθε αθλητή τη καλύτερη προσπάθεια του. Επίσης θα εμφανίζει τον πρώτο, το δεύτερο και τον τρίτο αθλητή. Χρησιμοποιούμε 2 πίνακες για να αποθηκεύσουμε : 1. Σε ένα πίνακα θέσεων τα επώνυμα των αθλητών, 2. Σε ένα πίνακα x5 θα αποθηκεύω σε κάθε γραμμή του, για κάθε αθλητή τα αποτελέσματα των 5 προσπαθειών του. Πίνακας Ονομάτων Παπαδάκης Γεωργίου Φαράκος Οικονόμου Βασιλείου Πίνακας Προσπαθειών

51 .8 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Σε ένα αγώνα σφαίρας συμμετέχουν αθλητές. Κάθε αθλητής κάνει 5 προσπάθειες. Να γραφεί αλγόριθμος ο οποίος θα διαβάζει επώνυμο και τις 5 μετρήσεις κάθε αθλητή και θα εμφανίζει για κάθε αθλητή τη καλύτερη προσπάθεια του. Επίσης θα εμφανίζει τον πρώτο, το δεύτερο και τον τρίτο αθλητή. Χρησιμοποιούμε 2 πίνακες για να αποθηκεύσουμε : 1. Σε ένα πίνακα θέσεων τα επώνυμα των αθλητών, 2. Σε ένα πίνακα x5 θα αποθηκεύω σε κάθε γραμμή του, για κάθε αθλητή τα αποτελέσματα των 5 προσπαθειών του. Στη συνέχεια με μια διπλή επανάληψη θα υπολογίζουμε το μέγιστο για κάθε γραμμή του πίνακα Προσπαθειών. Πίνακας Καλύτερης Πίνακας Ονομάτων Πίνακας Προσπαθειών Προσπάθειας ανά Αθλητή Παπαδάκης Γεωργίου Φαράκος Οικονόμου Βασιλείου Άρα ο τρίτος πίνακας περιέχει τη μεγαλύτερη τιμή κάθε γραμμής του 2 ου πίνακα

52 .8 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Σε ένα αγώνα σφαίρας συμμετέχουν αθλητές. Κάθε αθλητής κάνει 5 προσπάθειες. Να γραφεί αλγόριθμος ο οποίος θα διαβάζει επώνυμο και τις 5 μετρήσεις κάθε αθλητή και θα εμφανίζει για κάθε αθλητή τη καλύτερη προσπάθεια του. Επίσης θα εμφανίζει τον πρώτο, το δεύτερο και τον τρίτο αθλητή. Χρησιμοποιούμε 2 πίνακες για να αποθηκεύσουμε : 1. Σε ένα πίνακα θέσεων τα επώνυμα των αθλητών, 2. Σε ένα πίνακα x5 θα αποθηκεύω σε κάθε γραμμή του, για κάθε αθλητή τα αποτελέσματα των 5 προσπαθειών του. Στη συνέχεια με μια διπλή επανάληψη θα υπολογίζουμε το μέγιστο για κάθε γραμμή του πίνακα Προσπαθειών. Πίνακας Καλύτερης Πίνακας Ονομάτων Πίνακας Προσπαθειών Προσπάθειας ανά Αθλητή Παπαδάκης Γεωργίου Φαράκος Οικονόμου Βασιλείου Άρα ο τρίτος πίνακας περιέχει τη μεγαλύτερη τιμή κάθε γραμμής του 2 ου πίνακα max τιμές Αφού υπολογιστεί ο πίνακας με τις καλύτερες προσπάθειες, μπορούμε να εμφανίσουμε το επώνυμο κάθε αθλητή δίπλα στο αντίστοιχο στοιχείο του πίνακα,

53 Αλγόριθμος Αθλητές ΑΝΑΠΤΥΞΗ Για i από 1 μέχρι ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Εμφάνισε Δώσε το επώνυμο του αθλητή, i Διάβασε Επώνυμο[ i ] Για i από 1 μέχρι Για j από 1 μέχρι 5 Εμφάνισε Διάβασε Μέτρηση[ i,j ] Για i από 1 μέχρι max[ i ] Μέτρηση[i,1] Για i από 1 μέχρι Για j από 1 μέχρι 5 Δώσε τη μέτρηση της προσπάθειας, j του αθλητή,i Αν Μέτρηση[i,j] > max[ i ] τότε max [ i ] Μέτρηση[i,j] Τέλος_αν Για i από 1 μέχρι Εμφάνισε Εμφάνισε είναι, max[i]! Το πρώτο στοιχείο κάθε γραμμής Η καλύτερη προσπάθεια του, Επώνυμο[i] Για i από 2 μέχρι Για j από μέχρι i με βήμα -1 Τέλος Αν max[ j-1] < max[ j ] τότε! Φθίνουσα σειρά Αντιμετάθεσε max[j-1], max[j] Αντιμετάθεσε Επώνυμο[j-1], Επώνυμο[j] Τέλος_αν Για i από 1 μέχρι Εμφάνισε Επώνυμο[ i ] Εμφάνισε Θέση, i Αθλητές

54 .9 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Δίνεται ο παρακάτω κατάλογος όπου φαίνονται οι τιμές σε Ευρώ, 4 προϊόντων υπολογιστών από 5 καταστήματα. ETHERNET TFT Monitor USB Πληκτρολόγιο Καταστήματα SOFT-IN FRAME-T MicroComp PC View Spyzy Net , Να γραφεί αλγόριθμος ο οποίος θα διαβάζει τα στοιχεία του καταλόγου, θα τα αποθηκεύει στις κατάλληλες δομές δεδομένων και θα υπολογίζει τη μέση τιμή για κάθε προϊόν. Επίσης θα υπολογίζεται το σύνολο των εσόδων κάθε καταστήματος σε περίπτωση που ένας πελάτης αγοράσει και τα τέσσερα προϊόντα. Χρησιμοποιούμε πίνακες για να αποθηκεύσουμε : 1. Σε ένα πίνακα 4 θέσεων τα όνομα κάθε προϊόντος, 2. Σε ένα πίνακα 5 θέσεων θα αποθηκεύω τα ονόματα των πελατών.. Σε ένα πίνακα 4x5 θέσεων θα αποθηκεύω τις τιμές των προϊόντων. Κάθε γραμμή του τρίτου πίνακα θα έχει τις τιμές κάθε προϊόντος. Όταν ένας πελάτης αγοράσει και τα 4 προϊόντα Πρέπει στην ουσία να υπολογίσουμε το άθροισμα κατά στήλη. Και να το εμφανίσουμε με το όνομα του αντίστοιχου καταστήματος.

55 Αλγόριθμος Τιμές_Προϊόντων ΑΝΑΠΤΥΞΗ! Διάβασμα στοιχείων ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Για i από 1 μέχρι 4 Κεφάλαιο ο Εμφάνισε Δώσε το επώνυμο του προϊόντος, i Διάβασε Προϊόν[ i ] Για i από 1 μέχρι 5 Εμφάνισε Διάβασε Κατάστημα[ i ] Για i από 1 μέχρι 4 Για j από 1 μέχρι 5 Δώσε το όνομα του καταστήματος, i Εμφάνισε Δώσε τη τιμή του προϊόντος Διάβασε Τιμή [i,j]! Υπολογισμός μέσης τιμής για κάθε προϊόν Για i από 1 μέχρι 4 Άθροισμα[i] 0 Για i από 1 μέχρι 4 Για j από 1 μέχρι 5 Άθροισμα[i] Άθροισμα[i] +Τιμή [i,j ] Για i από 1 μέχρι 4 Τέλος Η μέση τιμή του προϊόντος,προϊόν [i] Εμφάνισε Εμφάνισε είναι,άθροισμα [i]/5! Υπολογισμός εσόδων ανά κατάστημα Για j από 1 μέχρι 5 ΆθροισμαΣ[j] 0 Για j από 1 μέχρι 5 Για i από 1 μέχρι 4 ΆθροισμαΣ[j] ΆθροισμαΣ[j] +Τιμή [i,j ] Για j από 1 μέχρι 5 Εμφάνισε Τα έσοδα του καταστήματος,κατάστημα [j] Εμφάνισε είναι,άθροισμασ[j] Τιμές_Προϊόντων

56 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Να γραφεί αλγόριθμος ο οποίος θα διαβάζει έναν πίνακα 50x50.Στη συνέχεια θα ζητά έναν αριθμό από το 1 έως το 50 (αν ο αριθμός δεν είναι μεταξύ του 1 και 50 να ζητείται επαναληπτικά μέχρι να δοθεί αποδεκτό νούμερο) και θα δημιουργεί έναν 2ο πίνακα 49x49 στον οποίο θα έχουν αντιγραφεί τα στοιχεία του πρώτου πίνακα, πλην των στοιχείων που βρίσκονται στη γραμμή και τη στήλη που αντιστοιχεί στον αριθμό εισόδου. Χρησιμοποιούμε ένα πίνακα για να αποθηκεύσουμε : Πίνακας Α 50x50 θέσεων Πίνακας Α 50x50 θέσεων Α 1,1 Α 1,2... Α 1,49 Α 1,50 Α 2,1 Α,50 Α 2,2 Α 2,49 Α 2,50 ή Α 1,1 Α 1,2... Α 1,49 Α 1,50 Α 2,2 Α 2,49 Α 2,50 Α,1 Α,2 Α,49 Α,1 Α,2 Α 2,1 Α,50 Α,49 Α 49,2 Α 49,49 Α 49,50 Α 50,1 Α 50,2 Α 49,1 Α 50,50 Α 49,2 Α 49,49 Α 49,50 Α 50,49 Α 50,1 Α 50,2 Α 49,1 Α 50,50 Α 50,49 Πίνακας Β 49x49 θέσεων Πίνακας Β 49x49 θέσεων Δηλώνω νούμερο πχ α = 49

57 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Να γραφεί αλγόριθμος ο οποίος θα διαβάζει έναν πίνακα 50x50.Στη συνέχεια θα ζητά έναν αριθμό από το 1 έως το 50 (αν ο αριθμός δεν είναι μεταξύ του 1 και 50 να ζητείται επαναληπτικά μέχρι να δοθεί αποδεκτό νούμερο) και θα δημιουργεί έναν 2ο πίνακα 49x49 στον οποίο θα έχουν αντιγραφεί τα στοιχεία του πρώτου πίνακα, πλην των στοιχείων που βρίσκονται στη γραμμή και τη στήλη που αντιστοιχεί στον αριθμό εισόδου. Χρησιμοποιούμε 1πίνακα για να αποθηκεύσουμε : Πίνακας Α 50x50 θέσεων Πίνακας Α 50x50 θέσεων Α 1,1 Α 1,2... Α 1,49 Α 2,1 Α,49 Α 2,2 Α 2,49 ή Α 1,1 Α 1,2... Α 1,50 Α 2,2 Α 2,50 Α,1 Α,2 Α,1 Α,2 Α 2,1 Α,50 Α 49,1 Α 49,2 Α 49,49 Α 50,1 Α 50,2 Α 50,50 Πίνακας Β 49x49 θέσεων Πίνακας Β 49x49 θέσεων Δηλώνω νούμερο πχ α = 49

58 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Να γραφεί αλγόριθμος ο οποίος θα διαβάζει έναν πίνακα 50x50.Στη συνέχεια θα ζητά έναν αριθμό από το 1 έως το 50 (αν ο αριθμός δεν είναι μεταξύ του 1 και 50 να ζητείται επαναληπτικά μέχρι να δοθεί αποδεκτό νούμερο) και θα δημιουργεί έναν 2ο πίνακα 49x49 στον οποίο θα έχουν αντιγραφεί τα στοιχεία του πρώτου πίνακα, πλην των στοιχείων που βρίσκονται στη γραμμή και τη στήλη που αντιστοιχεί στον αριθμό εισόδου. Χρησιμοποιούμε 1πίνακα για να αποθηκεύσουμε : Πίνακας Α 50x50 θέσεων Πίνακας Α 50x50 θέσεων Α 1,1 Α 1,2... Α 1,49 Α 2,1 Α,49 Α 2,2 Α 2,49 ή Α 1,1 Α 1,2... Α 1,50 Α 2,2 Α 2,50 Α,1 Α,2 Α,1 Α,2 Α 2,1 Α,50 Α 49,1 Α 49,2 Α 49,49 Α 50,1 Α 50,2 Α 50,50 Πίνακας Β 49x49 θέσεων Πίνακας Β 49x49 θέσεων Δηλώνω νούμερο πχ α = 49

59 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Να γραφεί αλγόριθμος ο οποίος θα διαβάζει έναν πίνακα 50x50.Στη συνέχεια θα ζητά έναν αριθμό από το 1 έως το 50 (αν ο αριθμός δεν είναι μεταξύ του 1 και 50 να ζητείται επαναληπτικά μέχρι να δοθεί αποδεκτό νούμερο) και θα δημιουργεί έναν 2ο πίνακα 49x49 στον οποίο θα έχουν αντιγραφεί τα στοιχεία του πρώτου πίνακα, πλην των στοιχείων που βρίσκονται στη γραμμή και τη στήλη που αντιστοιχεί στον αριθμό εισόδου. Χρησιμοποιούμε 1πίνακα για να αποθηκεύσουμε : Πίνακας Α 50x50 θέσεων Πίνακας Α 50x50 θέσεων Α 1,1 Α 1,2... Α 1,49 Α 2,1 Α,49 Α 2,2 Α 2,49 ή Α 1,1 Α 1,2... Α 1,49 Α 2,2 Α 2,49 Α,1 Α,2 Α,1 Α,2 Α 2,1 Α,49 Α 49,1 Α 49,2 Α 49,49 Α 49,1 Α 49,2 Α 49,49 Πίνακας Β 49x49 θέσεων Πίνακας Β 49x49 θέσεων Δηλώνω νούμερο πχ α = 49

60 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Στην ουσία χωρίζουμε τον πίνακα Π σε 4 τμήματα: Έστω ότι δηλώνω α= Π 1 Στήλες Παραμένουν όπως είναι 1 24 Για i από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε Στήλες Μεταφορά προς τα αριστερά Για i από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε 1 Για j από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε Για j από α+1 μέχρι 50 επανέλαβε γραμμές α-1 24 Β[i,j] Α[i,j] Β[i,j-1] Α[i,j] 24 γραμμές,

61 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Για παράδειγμα στο 2ο τεταρτημόριο Α 7,7

62 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Για παράδειγμα στο 2ο τεταρτημόριο Β 7,6 Δηλαδή μειώνεται κατά 1 η στήλη.

63 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Στην ουσία χωρίζουμε τον πίνακα σε 4 τμήματα: Έστω ότι δηλώνω α= Α Παραμένουν όπως είναι Για i από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε Μεταφορά προς τα αριστερά Για i από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε 1 Για j από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε Για j από α+1 μέχρι 50 επανέλαβε Β[i,j] Α[i,j] Β[i,j-1] Α[i,j] Μεταφορά προς τα πάνω α+1 Για i από α+1 μέχρι 50 επανέλαβε Για j από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε γραμμές Β[i-1,j] Α[i,j], 50 Στήλες

64 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Για παράδειγμα στο ο τεταρτημόριο Α 5,

65 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Για παράδειγμα στο ο τεταρτημόριο Β 4, Δηλαδή μειώνεται κατά 1 η γραμμή.

66 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Στην ουσία χωρίζουμε τον πίνακα σε 4 τμήματα: Έστω ότι δηλώνω α= Α Παραμένουν όπως είναι Για i από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε Μεταφορά προς τα αριστερά Για i από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε 1 Για j από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε Για j από α+1 μέχρι 50 επανέλαβε Β[i,j] Α[i,j] Β[i,j-1] Α[i,j] Μεταφορά προς τα πάνω Για i από α+1 μέχρι 50 επανέλαβε, Μεταφορά προς τα πάνω & αριστερά Για i από α+1 μέχρι 50 επανέλαβε 26 Για j από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε Β[i-1,j] Α[i,j] Για j από α+1 μέχρι 50 επανέλαβε Β[i-1,j-1] Α[i,j] γραμμές Στήλες

67 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Για παράδειγμα στο 4ο τεταρτημόριο Α 5,5

68 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Για παράδειγμα στο 4ο τεταρτημόριο Β 4,4 Δηλαδή μειώνεται κατά 1 και η γραμμή και η στήλη.

69 .40 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Στην ουσία χωρίζουμε τον πίνακα σε 4 τμήματα: Έστω ότι δηλώνω α= Α Παραμένουν όπως είναι Για i από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε Μεταφορά προς τα αριστερά Για i από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε 1 Για j από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε Για j από α+1 μέχρι 50 επανέλαβε Β[i,j] Α[i,j] Β[i,j-1] Α[i,j] Μεταφορά προς τα πάνω Για i από α+1 μέχρι 50 επανέλαβε, Μεταφορά προς τα πάνω & αριστερά Για i από α+1 μέχρι 50 επανέλαβε 26 Για j από 1 μέχρι α-1 επανέλαβε Για j από α+1 μέχρι 50 επανέλαβε 50 Άρα ο αλγόριθμος είναι: Β[i-1,j] Α[i,j] Β[i-1,j-1] Α[i,j] 50

70 Αλγόριθμος Διαγραφή_Γραμμής_Στήλης ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Για i από 1 μέχρι 50 Για j απόκεφάλαιο 1 μέχρι 50 ο Εμφάνισε Δώσε το στοιχείο,i, j του πίνακα Α Διάβασε Α[ i,j ] Αρχή_επανάληψης Διάβασε α Μέχρις_ότου α>=1 και α=<50 Για i από 1 μέχρι α-1 Για j από 1 μέχρι α-1 Β [ i, j ] A [i,j] Για i από 1 μέχρι α-1 Για j από α+1 μέχρι 50 Β [ i, j-1 ] A [i,j] Για i από α+1 μέχρι 50 Για j από 1 μέχρι α-1 Β [ i-1, j ] A [i,j]!1 α 50! 1ο τεταρτημόριο! 2ο τεταρτημόριο! ο τεταρτημόριο Για i από α+1 μέχρι 50 Για j από α+1 μέχρι 50 Τέλος Β [ i-1, j-1 ] A [i,j] Διαγραφή_Γραμμής_Στήλης! 4ο τεταρτημόριο

71 .41 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Να γραφεί αλγόριθμος που θα διαβάζει έναν πίνακα Α γραμμών και 4 στηλών Πίνακας Α x4 θέσεων Α 1,1 Α 1,2 Α 1, Α 1,4 Α 2,1 Α 2,2 Α 2, Α 2,4 Α,4 Α,1 Α,2 Α,

72 .41 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Να γραφεί αλγόριθμος που θα διαβάζει έναν πίνακα Α γραμμών και 4 στηλών Και θα το μετατρέπει σε έναν μονοδιάστατο πίνακα 12 στοιχείων. Πίνακας Α x4 θέσεων Α 1,1 Α 1,2 Α 1, Α 1,4 Α 2,1 Α 2,2 Α 2, Α 2,4 Α,4 Α,1 Α,2 Α, Πίνακας Β 12 θέσεων Α 1,1 Α 1,2 Α 1, Α 1,4 Α 2,2 Α 2, Α 2,4 Α 2,1 Α, Α,4 Α,1 Α,2 Άρα ο αλγόριθμος είναι:

73 .41 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Αλγόριθμος Μετατροπή_πίνακα Για i από 1 μέχρι Για j από 1 μέχρι 4 Εμφάνισε Δώσε το στοιχείο,i, j του πίνακα Α Διάβασε Α[ i,j ] Α 1,1 Πίνακας Α x4 θέσεων Α 1,2 Α 1, Α 1,4 Α 2,1 Α 2,2 Α 2, Α 2,4 Α,1 Α,2 Α, Α,4 j=1 j=2 j= j=4 Για j από 1 μέχρι 4! Όσες στήλες Β [ j ] A [1, j ]! 1η Γραμμή Τέλος Μετατροπή_πίνακα Πίνακας Β 12 θέσεων ΑB 1,1 1 ΑB 1,2 2 ΑB 1, ΑB 1,4 4

74 .41 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Αλγόριθμος Μετατροπή_πίνακα Για i από 1 μέχρι Για j από 1 μέχρι 4 Εμφάνισε Δώσε το στοιχείο,i, j του πίνακα Α Διάβασε Α[ i,j ] Α 1,1 Πίνακας Α x4 θέσεων Α 1,2 Α 1, Α 1,4 Α 2,1 Α 2,2 Α 2, Α 2,4 Α,1 Α,2 Α, Α,4 j=1 j=2 j= j=4 Για j από 1 μέχρι 4! Όσες στήλες Β [ j ] A [1, j ]! 1η Γραμμή Β [ j +4] A [2, j ]! 2η Γραμμή Τέλος Μετατροπή_πίνακα Πίνακας Β 12 θέσεων B 2 B B 4 ΑB 2,1 5 ΑB 2,2 6 ΑB 2, 7 B 1 B 8 Α 2,4

75 .41 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο ο Αλγόριθμος Μετατροπή_πίνακα Για i από 1 μέχρι Για j από 1 μέχρι 4 Εμφάνισε Δώσε το στοιχείο,i, j του πίνακα Α Διάβασε Α[ i,j ] Α 1,1 Πίνακας Α x4 θέσεων Α 1,2 Α 1, Α 1,4 Α 2,1 Α 2,2 Α 2, Α 2,4 Α,1 Α,2 Α, Α,4 j=1 j=2 j= j=4 Για j από 1 μέχρι 4! Όσες στήλες Β [ j ] A [1, j ]! 1η Γραμμή Β [ j +4] A [2, j ] Β [ j +8] A [, j ]! 2η Γραμμή! η Γραμμή Τέλος Μετατροπή_πίνακα Πίνακας Β 12 θέσεων B 1 B 2 B B 4 B 5 B 6 B 7 B 8 B 9 ΑB,2 ΑB, 11 Α,4 Α,1 B 12

76 Κεφάλαιο ο Επικοινωνία:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο 3.38 Σε ένα αγώνα σφαίρας συμμετέχουν 15 αθλητές. Κάθε αθλητής κάνει 5 προσπάθειες. Να γραφεί αλγόριθμος ο οποίος θα διαβάζει επώνυμο και τις 5 μετρήσεις κάθε αθλητή και θα εμφανίζει για κάθε αθλητή τη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Θέμα 1 ο ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Α) Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως

Διαβάστε περισσότερα

Ταξινόμηση. Ταξινόμηση ευθείας ανταλλαγής (Φυσαλίδα) 1) Να ταξινομηθεί ο πίνακας Α[Ν] σε αύξουσα σειρά με τη μέθοδο της φυσαλίδας.

Ταξινόμηση. Ταξινόμηση ευθείας ανταλλαγής (Φυσαλίδα) 1) Να ταξινομηθεί ο πίνακας Α[Ν] σε αύξουσα σειρά με τη μέθοδο της φυσαλίδας. ευθείας ανταλλαγής (Φυσαλίδα) 1) Να ταξινομηθεί ο πίνακας Α[Ν] σε αύξουσα σειρά με τη μέθοδο της φυσαλίδας. Για i από 2 µέχρι Ν Για j από N µέχρι i µε_βήµα -1 Αν (Α[j] < Α[j-1]) τότε tmp

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες. Ι.Ε.Κ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Τεχνικός Τεχνολογίας Internet Αλγοριθμική Ι (Ε) Σχολ. Ετος A Εξάμηνο

Πίνακες. Ι.Ε.Κ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Τεχνικός Τεχνολογίας Internet Αλγοριθμική Ι (Ε) Σχολ. Ετος A Εξάμηνο Πίνακες Ι.Ε.Κ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Τεχνικός Τεχνολογίας Internet Αλγοριθμική Ι (Ε) Σχολ. Ετος 2012-13 A Εξάμηνο Πίνακες Η ποιο γνωστή και διαδεδομένη στατική δομή είναι ο πίνακας. Οι πίνακες αποτελούνται από στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Θέμα 1ο I. Ποιες οι διαφορές μεταξύ των στατικών και των δυναμικών δομών; (Μονάδες 7) II. Να γράψετε στο τετράδιό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ Α. Μονάδες 10 Α2.

ΘΕΜΑ Α. Μονάδες 10 Α2. ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2017 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο 3.07 Να γραφεί αλγόριθμος που θα δημιουργεί πίνακα 100 θέσεων στον οποίο τα περιττά στοιχεία του θα έχουν την τιμή 1 και τα άρτια την τιμή 0. ΛΥΣΗ Θα δημιουργήσω άσκηση βάση κάποιων κριτηρίων. Δηλ. δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΑΞΗ / ΤΜΗΜΑ : Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ : ΜΑΡΤΙΟΣ 2018 ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ : 6 (ΕΞΙ)

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΑΞΗ / ΤΜΗΜΑ : Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ : ΜΑΡΤΙΟΣ 2018 ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ : 6 (ΕΞΙ) ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΑΞΗ / ΤΜΗΜΑ : Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ : ΜΑΡΤΙΟΣ 2018 ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ : 6 (ΕΞΙ) ΘΕΜΑ Α : A1. Να γράψετε στο φύλλο απαντήσεων τον αριθμό καθεμιάς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ. Πως γίνεται ο ορισμός μιας διαδικασίας; Να δοθούν σχετικά παραδείγματα. ΑΡΧΗ Εντολές ΤΕΛΟΣ_ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ. Πως γίνεται ο ορισμός μιας διαδικασίας; Να δοθούν σχετικά παραδείγματα. ΑΡΧΗ Εντολές ΤΕΛΟΣ_ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Πως γίνεται ο ορισμός μιας διαδικασίας; Να δοθούν σχετικά παραδείγματα. Οι διαδικασίες μπορούν να εκτελέσουν οποιαδήποτε λειτουργία και δεν επιστρέφουν μια τιμή όπως οι συναρτήσεις. Κάθε διαδικασία έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ Θέμα Α ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Πάτρα 5/5/2015 Ονοματεπώνυμο:.. Α1. α. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον

Διαβάστε περισσότερα

Ταξινόμηση. Ταξινόμηση ευθείας ανταλλαγής (Φυσαλίδα) 1) Να ταξινομηθεί ο πίνακας Α[Ν] σε αύξουσα σειρά με τη μέθοδο της φυσαλίδας.

Ταξινόμηση. Ταξινόμηση ευθείας ανταλλαγής (Φυσαλίδα) 1) Να ταξινομηθεί ο πίνακας Α[Ν] σε αύξουσα σειρά με τη μέθοδο της φυσαλίδας. Ταξινόμηση Ταξινόμηση ευθείας ανταλλαγής (Φυσαλίδα) 1) Να ταξινομηθεί ο πίνακας Α[Ν] σε αύξουσα σειρά με τη μέθοδο της φυσαλίδας. Για j από N µέχρι i µε_βήµα -1 Αν (Α[j] < Α[j-1]) τότε tmp

Διαβάστε περισσότερα

Δομές Δεδομένων. Τι είναι η δομή δεδομένων; Έστω η ακολουθία αριθμών: 8, 10,17,19,22,5,12 Λογικό Επίπεδο. Φυσικό Επίπεδο RAM. Ταξινομημένος.

Δομές Δεδομένων. Τι είναι η δομή δεδομένων; Έστω η ακολουθία αριθμών: 8, 10,17,19,22,5,12 Λογικό Επίπεδο. Φυσικό Επίπεδο RAM. Ταξινομημένος. Δομές Δεδομένων Τι είναι η δομή δεδομένων; Έστω η ακολουθία αριθμών: 8, 10,17,19,22,5,12 Λογικό Επίπεδο Φυσικό Επίπεδο RAM Πίνακας 8 10 17 19 22 Ταξινομημένος Πίνακας 5 8 10 12 17 Δένδρο 8 5 10 12 19 17

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Πάτρα 5/5/2015 Ονοματεπώνυμο:.. Θέμα Α Α1. α. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ:ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Θέμα 1 ο Α) Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΜΑ Α ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Α1. Να χαρακτηρίσετε σωστή (Σ) ή λανθασμένη (Λ) καθεμία από τις παρακάτω προτάσεις: 1. Στον εκ των υστέρων τρόπο μέτρησης της

Διαβάστε περισσότερα

Έστω ένας πίνακας με όνομα Α δέκα θέσεων : 1 η 2 η 3 η 4 η 5 η 6 η 7 η 8 η 9 η 10 η

Έστω ένας πίνακας με όνομα Α δέκα θέσεων : 1 η 2 η 3 η 4 η 5 η 6 η 7 η 8 η 9 η 10 η Μονοδιάστατοι Πίνακες Τι είναι ο πίνακας γενικά : Πίνακας είναι μια Στατική Δομή Δεδομένων. Δηλαδή συνεχόμενες θέσεις μνήμης, όπου το πλήθος των θέσεων είναι συγκεκριμένο. Στις θέσεις αυτές καταχωρούμε

Διαβάστε περισσότερα

3 ΟΥ και 9 ΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

3 ΟΥ και 9 ΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ Σ. ΖΙΩΓΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ 3 ΟΥ και 9 ΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΣΤΟΙΒΑΣ ΚΑΙ ΟΥΡΑΣ Α ΜΕΡΟΣ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΕΣ 3.1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑ Α Α1. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-5 και, δίπλα, τη λέξη ΣΩΣΤΟ, αν η πρόταση είναι σωστή, ή

Διαβάστε περισσότερα

σας φύλλο τον αριθμό της ερώτησης ακολουθούμενη από το γράμμα Σ (Σωστή) ή το γράμμα Λ (Λάθος).

σας φύλλο τον αριθμό της ερώτησης ακολουθούμενη από το γράμμα Σ (Σωστή) ή το γράμμα Λ (Λάθος). Μάθημα: Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Τάξη Γ ΛΥΚΕΙΟΥ, Πληροφορικής οικονομικών Καθηγητής : Σιαφάκας Γιώργος Ημερομηνία : 8/5/2016 Διάρκεια: 3 ώρες ΘΕΜΑ Α /40 (Α1) (α)να απαντήσετε αν

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα Β. ΓΙΑ γ ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 4. ΓΙΑ δ ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 4. Α[γ,δ] 17 - (γ-1)*4 - δ ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Θέμα Β. ΓΙΑ γ ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 4. ΓΙΑ δ ΑΠΟ 1 ΜΕΧΡΙ 4. Α[γ,δ] 17 - (γ-1)*4 - δ ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΕΛΟΣ_ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 Μαΐου 2014 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ & ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ. Πίνακες και βασικές επεξεργασίες αυτών

ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ & ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ. Πίνακες και βασικές επεξεργασίες αυτών ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ & ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ Πίνακες και βασικές επεξεργασίες αυτών Σκοπιές από τις οποίες μελετά η πληροφορική τα δεδομένα Γλωσσών προγραμματισμού Υλικού Δομών δεδομένων Ανάλυσης δεδομένων 22/11/08 Παρουσιάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κανάρη 36, Δάφνη Τηλ. 210 9713934 & 210 9769376 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο.Π. ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Θέμα Α A1. Να γράψετε τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝ/ΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝ/ΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝ/ΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ - Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑ A Α.Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις -5 και δίπλα τη λέξη ΣΩΣΤΟ, αν είναι σωστή, ή τη λέξη ΛΑΘΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 1/03/15 Διάρκεια διαγωνίσματος: 180 Εξεταζόμενο μάθημα: Προγραμματισμός (Δομή Επανάληψης) Υπεύθυνος καθηγητής: Παπαδόπουλος Πέτρος

Ημερομηνία: 1/03/15 Διάρκεια διαγωνίσματος: 180 Εξεταζόμενο μάθημα: Προγραμματισμός (Δομή Επανάληψης) Υπεύθυνος καθηγητής: Παπαδόπουλος Πέτρος Ημερομηνία: 1/03/15 Διάρκεια διαγωνίσματος: 180 Εξεταζόμενο μάθημα: Προγραμματισμός (Δομή Επανάληψης) Υπεύθυνος καθηγητής: Παπαδόπουλος Πέτρος ΘΕΜΑ 1 ο Α. Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές

Διαβάστε περισσότερα

Στήλη Β Προτάσεις. 1. Όσο συνθήκη επανάλαβε εντολές Τέλος_επανάληψης 2. Αρχή_επανάληψης εντολές Μέχρις_ότου συνθήκη

Στήλη Β Προτάσεις. 1. Όσο συνθήκη επανάλαβε εντολές Τέλος_επανάληψης 2. Αρχή_επανάληψης εντολές Μέχρις_ότου συνθήκη ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2004 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Τρίτη, 1 Ιουνίου 2004 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΘΕΜΑ 1 ο ο Τρίτη, 1 Ιουνίου 2004 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Α. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό καθεµιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-5 και δίπλα τη λέξη Σωστό, αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 1 ο. Στήλη Β Προτάσεις. β. Ο βρόχος επανάληψης τερµατίζεται, όταν η συνθήκη είναι αληθής. όταν η συνθήκη είναι ψευδής.

ΘΕΜΑ 1 ο. Στήλη Β Προτάσεις. β. Ο βρόχος επανάληψης τερµατίζεται, όταν η συνθήκη είναι αληθής. όταν η συνθήκη είναι ψευδής. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ): ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Στήλη Β Προτάσεις α. Ο βρόχος επανάληψης τερµατίζεται, όταν η συνθήκη είναι αληθής β. Ο βρόχος επανάληψης

Στήλη Β Προτάσεις α. Ο βρόχος επανάληψης τερµατίζεται, όταν η συνθήκη είναι αληθής β. Ο βρόχος επανάληψης ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΘΕΜΑ 1ο Α. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΣΧ... ΕΤΤΟΣΣ 22000099-22001100 Επιμέλεια : Ομάδα Διαγωνισμάτων από Το στέκι των πληροφορικών Θέμα 1 ο Α. Δίνεται η παρακάτω ακολουθία

Διαβάστε περισσότερα

φροντιστήρια Θέματα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Γ λυκείου Προσανατολισμός Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

φροντιστήρια   Θέματα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Γ λυκείου Προσανατολισμός Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής Θέματα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Γ λυκείου Προσανατολισμός Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής Θέμα Α Α1. Να γράψετε στο τετράδιο σας το γράμμα της κάθε πρότασης και δίπλα τη λέξη

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΤΑΞΗ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ÑÏÌÂÏÓ

Γ ΤΑΞΗ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ÑÏÌÂÏÓ Γ ΤΑΞΗ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΜΑ 1ο Α. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό καθεµιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-5 και δίπλα τη λέξη Σωστό,αν είναι σωστή,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Θέμα 1 ο Α. Δίνεται η παρακάτω ακολουθία εντολών αλγορίθμου: ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ Θέμα1 ΔΕΔΟΜΕΝΑ // Ν // Σ 0 π 0 ΓΙΑ ι ΑΠΟ -10 ΜΕΧΡΙ Ν ΔΙΑΒΑΣΕ α, β Σ Σ + α+ β π

Διαβάστε περισσότερα

2 ΟΥ και 8 ΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

2 ΟΥ και 8 ΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ Σ. ΖΙΩΓΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑ 2 ΟΥ και 8 ΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΟΜΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ 1) Πότε χρησιμοποιείται η δομή επανάληψης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ Τα δεδομένα (data) είναι η αφαιρετική αναπαράσταση της πραγματικότητας και συνεπώς μια απλοποιημένη μορφή της. Για παράδειγμα σε ένα αρχείο μαθητών ενός σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

8. Η δημιουργία του εκτελέσιμου προγράμματος γίνεται μόνο όταν το πηγαίο πρόγραμμα δεν περιέχει συντακτικά λάθη.

8. Η δημιουργία του εκτελέσιμου προγράμματος γίνεται μόνο όταν το πηγαίο πρόγραμμα δεν περιέχει συντακτικά λάθη. 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΕΛΙΚΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ 2015 Γ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΣΥΝΟΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 6/04/2014

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 6/04/2014 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 6/04/2014 ΘΕΜΑ 1 Ο Α. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις και δίπλα τη λέξη Σωστό, αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Θέματα και Απαντήσεις

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Θέματα και Απαντήσεις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2018 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Θέματα και Απαντήσεις Επιμέλεια: Ομάδα Πληροφορικής http://www.othisi.gr 1 Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΜΑ 1 (Α) Σημειώστε δίπλα σε κάθε πρόταση «Σ» ή «Λ» εφόσον είναι σωστή ή λανθασμένη αντίστοιχα. 1. Τα συντακτικά λάθη ενός προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΜΑ A Α1. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-6 και δίπλα τη λέξη ΣΩΣΤΟ, αν είναι σωστή, ή τη λέξη ΛΑΘΟΣ, αν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΑΑΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΑΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΑΑΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΑΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΑΑΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΑΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) ΘΕΜΑ 1 o Α. Να γράψετε στο τετράδιο σας τον αριθµό καθεµιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-5

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΟΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΜΑ 1 o Α. Να γράψετε στο τετράδιο σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-5 και δίπλα τη λέξη Σωστό,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ. β. Να γράψετε αναλυτικά τα μειονεκτήματα της χρήσης των πινάκων. γ. Να γράψετε ονομαστικά τις τυπικές επεξεργασίες των πινάκων.

ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ. β. Να γράψετε αναλυτικά τα μειονεκτήματα της χρήσης των πινάκων. γ. Να γράψετε ονομαστικά τις τυπικές επεξεργασίες των πινάκων. Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Γ Λυκείου-θερινά 03/02/2019 Κατράκη Α. Λιοδάκης Ε. Σιότροπος Π. ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α Α1. Να γράψετε τον αριθμό της κάθε πρότασης (1-5) και δίπλα τη λέξη ΣΩΣΤΟ,

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές εξετάσεις 2014 Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Τεχνολογική Κατεύθυνση

Γενικές εξετάσεις 2014 Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Τεχνολογική Κατεύθυνση Φροντιστήρια δυαδικό 1 ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ δυαδικό Γενικές εξετάσεις 2014 Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον Τεχνολογική Κατεύθυνση Τα θέματα επεξεργάστηκαν οι καθηγητές των Φροντιστηρίων «δυαδικό»

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήρια Επίγνωση Προτεινόμενα Θέματα Πανελλαδικών ΑΕΠΠ 2015

Φροντιστήρια Επίγνωση Προτεινόμενα Θέματα Πανελλαδικών ΑΕΠΠ 2015 Φροντιστήρια Επίγνωση Προτεινόμενα Θέματα Πανελλαδικών ΑΕΠΠ 2015 Βάλβης Δημήτριος Μηχανικός Πληροφορικής ΘΕΜΑ Α Α1. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-5 και δίπλα

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα Θέματα ΑΕΠΠ

Προτεινόμενα Θέματα ΑΕΠΠ Προτεινόμενα Θέματα ΑΕΠΠ ΘΕΜΑ Α Α1. Να χαρακτηρίσετε αν κάθε μία από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστή (Σ) ή λανθασμένη (Λ). Αιτιολογήσετε κάθε σας απάντηση 1. Η μερικώς περιορισμένη εμβέλεια προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο : ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ & ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ο : ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕΡΟΣ 1 ο : ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΕΣ 1 & 2 ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ http://eclass.sch.gr/courses/el594100/

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικές Απαντήσεις στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Ενδεικτικές Απαντήσεις στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Ενδεικτικές Απαντήσεις στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Θέμα Α Α1 1 Λ 2 Λ 3 Σ 4 Λ 5 Σ Α2. Χαρακτήρας ΑΛΗΘΗΣ Πραγματική -2.0 Λογική ΑΛΗΘΗΣ Λογική ΨΕΥΔΗΣ Ακέραια 4 Α3. α Α[6]

Διαβάστε περισσότερα

10 Α2. 5 Α3. (ΟΧΙ = 20-4*2^2)) H (X>Ψ ΚΑΙ X > Ψ

10 Α2. 5 Α3. (ΟΧΙ = 20-4*2^2)) H (X>Ψ ΚΑΙ X > Ψ Α Π Α Ν Τ Η Σ Ε Ι Σ Θ Ε Μ Α Τ Ω Ν Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Ω Ν Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ω Ν 2 0 1 4 Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Ω Ν Σ Ε Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ Α: Μονάδες 12. Δ. Δίνεται ο πίνακας δύο διαστάσεων

ΘΕΜΑ Α: Μονάδες 12. Δ. Δίνεται ο πίνακας δύο διαστάσεων 1 ΘΕΜΑ Α: Α. Να αναφέρετε ονομαστικά τις βασικές λειτουργίες ( πράξεις ) επί των δομών δεδομένων. Β. Μια ουρά 10 θέσεων έχει την αρχική μορφή Α Ζ Τ Ε Λ Γνωρίζουμε τα εξής στοιχεία: 1. Μετά από μια σειρά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ Γ' ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΑΕΠΠ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (4)

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ Γ' ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΑΕΠΠ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (4) ΘΕΜΑ 1ο ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ Γ' ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΑΕΠΠ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ (4) Α. Να γράψετε στο τετράδιο σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΤΑΞΗ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΤΑΞΗ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Σ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

i 1 Όσο i <> 100 επανάλαβε i i + 2 Γράψε A[i] Τέλος_επανάληψης

i 1 Όσο i <> 100 επανάλαβε i i + 2 Γράψε A[i] Τέλος_επανάληψης ΘΕΜΑ Α A1 Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις α-δ και δίπλα τη λέξη ΣΩΣΤΟ, αν είναι σωστή, ή τη λέξη ΛΑΘΟΣ, αν είναι λανθασμένη. a. Σε μία εντολή εκχώρησης του αποτελέσματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1) Τι είναι πρόβλημα (σελ. 3) 2) Τι είναι δεδομένο, πληροφορία, επεξεργασία δεδομένων (σελ. 8) 3) Τι είναι δομή ενός προβλήματος (σελ. 8)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ. ii) Πόσες φορές θα εκτελεστεί η εντολή ΔΙΑΒΑΣΕ Α[μ,λ] στον αλγόριθμο της προηγούμενης ερώτησης; α) 35 β) 12 γ) 20

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ. ii) Πόσες φορές θα εκτελεστεί η εντολή ΔΙΑΒΑΣΕ Α[μ,λ] στον αλγόριθμο της προηγούμενης ερώτησης; α) 35 β) 12 γ) 20 ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΑΞΗ / ΤΜΗΜΑ : Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ : ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ : 6 (ΕΞΙ) ΘΕΜΑ Α : A1. Να γράψετε στο φύλλο απαντήσεων τον αριθμό

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Μεθοδολογία Ασκήσεων

Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Μεθοδολογία Ασκήσεων Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Μεθοδολογία Ασκήσεων Μεθοδολογία προκάτ, γιατί μπαμπά; Όχι, ο προγραμματισμός σίγουρα δεν διδάσκεται με συγκεκριμένες τυποποιημένες μεθόδους προγραμματισμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α Α1. 1. ΣΩΣΤΟ 2. ΛΑΘΟΣ 3. ΛΑΘΟΣ 4. ΣΩΣΤΟ 5. ΛΑΘΟΣ Α2. Α. Χ <> 0 Β. Ι <= 10 C. X D. 1 E. Γ Α. Ι <= 10 Β. Χ <> 0 C. X D. 1 E. Γ Α3.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α Α1. 1. ΣΩΣΤΟ 2. ΛΑΘΟΣ 3. ΛΑΘΟΣ 4. ΣΩΣΤΟ 5. ΛΑΘΟΣ Α2. Α. Χ <> 0 Β. Ι <= 10 C. X D. 1 E. Γ Α. Ι <= 10 Β. Χ <> 0 C. X D. 1 E. Γ Α3. ΘΕΜΑ Α Α1. ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/04/2014 - ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2 ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασιακός Προγραμματισμός

Διαδικασιακός Προγραμματισμός Τμήμα ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Διαδικασιακός Προγραμματισμός Διάλεξη 12 η Αναζήτηση/Ταξινόμηση Πίνακα Οι διαλέξεις βασίζονται στο βιβλίο των Τσελίκη και Τσελίκα C: Από τη Θεωρία στην

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ 6 ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ. 3. Να υπολογιστεί για τον παρακάτω αλγόριθμο η επίδοση του με βάση τον αριθμό των πράξεων που θα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ 6 ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ. 3. Να υπολογιστεί για τον παρακάτω αλγόριθμο η επίδοση του με βάση τον αριθμό των πράξεων που θα ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ 6 ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ 1. Να εξηγηθεί για τον παρακάτω αλγόριθμο ποια είναι η χειρότερη περίπτωση. Αλγόριθμος Παράδειγμα n 10 Αρχή_επανάληψης Διάβασε m n n - 1 Μέχρις_ότου (m=0) ή (n=0)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) 2004

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) 2004 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) 2004 ΘΕΜΑ 1ο ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ Α. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό καθεµιάς από τις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ korifeo.gr

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ korifeo.gr ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ korifeo.gr ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Εξεταζόμενη ύλη : 7o Κεφάλαιο ΘΕΜΑ 1 ο Α. Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές η λανθασμένες. 1. Τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

5. Απλή Ταξινόμηση. ομές εδομένων. Χρήστος ουλκερίδης. Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων

5. Απλή Ταξινόμηση. ομές εδομένων. Χρήστος ουλκερίδης. Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστήμιο Πειραιώς Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων 5. Απλή Ταξινόμηση 2 ομές εδομένων 4 5 Χρήστος ουλκερίδης Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων 11/11/2016 Εισαγωγή Η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ

ΤΕΛΙΚΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΑΡΧΗ 1 ης ΣΕΛΙΔΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Επιμέλεια: Ομάδα Διαγωνισμάτων από Το στέκι των πληροφορικών Θέμα 1 ο Α. Να χαρακτηρίσετε κάθε μία από

Διαβάστε περισσότερα

Παλλατίδειο ΓΕΛ Σιδηροκάστρου

Παλλατίδειο ΓΕΛ Σιδηροκάστρου Δομή Επανάληψης 2000 Θέμα 2 ο Έστω τμήμα αλγορίθμου με μεταβλητές A, B, C, D, X και Υ. D 2 Για Χ από 2 μέχρι 5 με_βήμα 2 Α 10 * Χ Β 5 * Χ + 10 C Α + Β (5 * Χ) D 3 * D - 5 Υ A + B C + D Να βρείτε τις τιμές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙ- ΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. «ΠΕΡΙ ΓΝΩΣΕΩΣ»

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. «ΠΕΡΙ ΓΝΩΣΕΩΣ» ΘΕΜΑ Α ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Μ.Ε. «ΠΕΡΙ ΓΝΩΣΕΩΣ» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΜΕΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΑΞΗ: Γ' ΓΕΛ 03 05 2018 Α1. Να χαρακτηρίσετε τις προτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΟΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΤΑΞΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Σ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικές Ερωτήσεις Θεωρίας

Ενδεικτικές Ερωτήσεις Θεωρίας Ενδεικτικές Ερωτήσεις Θεωρίας Κεφάλαιο 2 1. Τι καλούμε αλγόριθμο; 2. Ποια κριτήρια πρέπει οπωσδήποτε να ικανοποιεί ένας αλγόριθμος; 3. Πώς ονομάζεται μια διαδικασία που δεν περατώνεται μετά από συγκεκριμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ - 02/05/2014 ΘΕΜΑ Α Α1. Έστω ο παρακάτω αλγόριθμος ταξινόμησης: Για κ από.. μέχρι 19 Για λ από 19 μέχρι κ με_βήμα -1

Διαβάστε περισσότερα

10 Α2. 5 Α3. (ΟΧΙ = 20-4*2^2)) H (X>Ψ ΚΑΙ X > Ψ

10 Α2. 5 Α3. (ΟΧΙ = 20-4*2^2)) H (X>Ψ ΚΑΙ X > Ψ Α Π Α Ν Τ Η Σ Ε Ι Σ Θ Ε Μ Α Τ Ω Ν Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Ω Ν Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ω Ν 2 0 1 4 Α Ν Α Π Τ Υ Ξ Η Ε Φ Α Ρ Μ Ο Γ Ω Ν Σ Ε Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Ο Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΠΠ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Κατασκευα στε υποπρο γραμμα το οποί ο να ελε γχεί αν ε νας πί νακας εί ναί ταξίνομημε νος σε αυ ξουσα σείρα.

ΑΕΠΠ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Κατασκευα στε υποπρο γραμμα το οποί ο να ελε γχεί αν ε νας πί νακας εί ναί ταξίνομημε νος σε αυ ξουσα σείρα. ΑΕΠΠ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Κατασκευα στε υποπρο γραμμα το οποί ο να ελε γχεί αν ε νας πί νακας εί ναί ταξίνομημε νος σε αυ ξουσα σείρα. ΔΣ6. Δίνονταί οί πίνακες Σ1(Κ, Κ) καί Π1(Κ, Κ) που περίέχουν τα αποτελέσματα των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο 3.24 Να γραφεί αλγόριθμος που θα διαβάζει ένα πίνακα 10x10, και θα υπολογίζει το ελάχιστο στοιχείο του καθώς και τη θέση του ελαχίστου. Θεωρώ ως ελάχιστο το πρώτο στοιχείο του πίνακα, και κατόπιν το συγκρίνουμε

Διαβάστε περισσότερα

www.lazarinis.gr ΑΕΠΠ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ 2011 - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

www.lazarinis.gr ΑΕΠΠ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ 2011 - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ Σελίδα 1 από 12 www.lazarinis.gr ΑΕΠΠ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ 2011 - ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ Σε συνεργασία µε τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚ ΟΤΙΚΗ κυκλοφορούν τα βοηθήµατα «Ανάπτυξη Εφαρµογών σε Προγραµµατιστικό Περιβάλλον:

Διαβάστε περισσότερα

μεταβλητής Χ Χ ΑΛΗΘΗΣ Χ 11.0 13.0 Χ 7 > 4 Χ ΨΕΥ ΗΣ Μονάδες 10 ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ - ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ

μεταβλητής Χ Χ ΑΛΗΘΗΣ Χ 11.0 13.0 Χ 7 > 4 Χ ΨΕΥ ΗΣ Μονάδες 10 ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ - ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ - ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον. τελική επανάληψη /4/2015 1

Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον. τελική επανάληψη /4/2015 1 Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον τελική επανάληψη 2015 7/4/2015 1 Α -Β θέμα 40Μ+20Μ Ορθά συντακτικώς γραμμένες προτάσεις, λέξεις κλειδιά, ολοκληρωμένες φράσεις Χρήση κριτικής σκέψης σε

Διαβάστε περισσότερα

Bubble Hack Οπτικοποίηση του αλγορίθμου ταξινόμησης Bubble Sort στο Scratch

Bubble Hack Οπτικοποίηση του αλγορίθμου ταξινόμησης Bubble Sort στο Scratch Bubble Hack Οπτικοποίηση του αλγορίθμου ταξινόμησης Bubble Sort στο Scratch 1 Καλαμποκάς Ιάσων, 2 Καραστάθη Μαρία, 3 Καραστάθη Ουρανία, 4 Χαλβατσιώτης Γεώργιος, 5 Κωνσταντίνου Ζωή, 6 Καρόγλου Νικόλαος,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014

ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΜΑ Α Α1. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-5 και, δίπλα, τη λέξη ΣΩΣΤΟ, αν η πρόταση είναι σωστή, ή τη λέξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Εξετάσεις Προσομοίωσης 10/04/2018

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Εξετάσεις Προσομοίωσης 10/04/2018 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Εξετάσεις Προσομοίωσης 10/04/2018 ΘΕΜΑ Α Α1. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-4 και δίπλα τη λέξη ΣΩΣΤΟ, αν

Διαβάστε περισσότερα

Παράδειγμα 1. Υπολογισμός μέγιστου ποσού

Παράδειγμα 1. Υπολογισμός μέγιστου ποσού 3.1. Ðñïóäïêþìåíá áðïôåëýóìáôá Στο τέλος αυτού του κεφαλαίου προσδοκάται ότι θα έχεις συνειδητοποιήσει τη σπουδαιότητα των δεδομένων για την επίλυση ενός προβλήματος. Θα έχεις ενστερνισθεί τη θεώρηση ότι

Διαβάστε περισσότερα

Ακρότατα πίνακα, χωρίς min, max, μόνο με pos

Ακρότατα πίνακα, χωρίς min, max, μόνο με pos Ακρότατα πίνακα, χωρίς min, max, μόνο με pos Θέμα εξετάσεων / 2010 Θέμα εξετάσεων / 2011 Θέμα εξετάσεων / 2013 Θέμα εξετάσεων / 2014 Θέμα εξετάσεων / 2014 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Ε.Φ.Ε.)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2012

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2012 ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2012 ΘΕΜΑ Α Α1. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-5 και δίπλα τη λέξη ΣΩΣΤΟ, αν είναι σωστή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α Α1. 1 ΣΩΣΤΟ 2 ΛΑΘΟΣ 3 ΛΑΘΟΣ 4 ΛΑΘΟΣ 5 ΣΩΣΤΟ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α Α1. 1 ΣΩΣΤΟ 2 ΛΑΘΟΣ 3 ΛΑΘΟΣ 4 ΛΑΘΟΣ 5 ΣΩΣΤΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α Α1. 1 ΣΩΣΤΟ 2 ΛΑΘΟΣ 3 ΛΑΘΟΣ 4 ΛΑΘΟΣ 5 ΣΩΣΤΟ Α2. α. Δομή Δεδομένων είναι ένα σύνολο αποθηκευμένων δεδομένων που υφίστανται επεξεργασία από ένα σύνολο λειτουργιών. Προσπέλαση,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΘΕΜΑ Α Α1. 1. Λάθος 2 Λάθος 3. Σωστό 4. Λάθος 5. Σωστό Α2. ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΑΛΗΘΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ - 2.0 ΑΚΕΡΑΙΕΣ 4

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΘΕΜΑ Α Α1. 1. Λάθος 2 Λάθος 3. Σωστό 4. Λάθος 5. Σωστό Α2. ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ ΑΛΗΘΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ - 2.0 ΑΚΕΡΑΙΕΣ 4 ΘΕΜΑ Α Α1. 1. Λάθος 2 Λάθος 3. Σωστό 4. Λάθος 5. Σωστό ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε στοιχείο που γίνεται αντιληπτό με μία από τις πέντε αισθήσεις μας

Κάθε στοιχείο που γίνεται αντιληπτό με μία από τις πέντε αισθήσεις μας Κάθε στοιχείο που γίνεται αντιληπτό με μία από τις πέντε αισθήσεις μας είναι ένα δεδομένο. Τα δεδομένα μπορούν να αναπαραστήσουν αφαιρετικά την πραγματικότητα δηλαδή να μας δείχνουν μία απλοποιημένη όψη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016 Θέμα Α Α1. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις προτάσεις 1-4 και δίπλα τη λέξη ΣΩΣΤΟ,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο. Πίνακες. Επικοινωνία:

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 3 ο. Πίνακες. Επικοινωνία: Πίνακες Επικοινωνία: spzygouris@gmail.com Να δοθεί ο ορισμός του όρου «δεδομένα». Δεδομένα αποτελούν οποιαδήποτε στοιχεία μπορούν να εξαχθούν από τη διατύπωση του προβλήματος και η επιλογή τους εξαρτάται

Διαβάστε περισσότερα

Λυµένες Ασκήσεις Μ ß Χ DIV K Ρ ß Χ MOD Κ. ΓΡΑΨΕ Μ, 'µολύβια' ΓΡΑΨΕ Ρ, ' ' ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Μ ß A_M(Χ / K) Ρ ßX M*K ΓΡΑΨΕ Ρ, ' '

Λυµένες Ασκήσεις Μ ß Χ DIV K Ρ ß Χ MOD Κ. ΓΡΑΨΕ Μ, 'µολύβια' ΓΡΑΨΕ Ρ, ' ' ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Μ ß A_M(Χ / K) Ρ ßX M*K ΓΡΑΨΕ Ρ, ' ' Λυµένες Ασκήσεις Παράδειγµα 1 Ο παρακάτω αλγόριθµος ζητά από το χρήστη το ποσό των χρηµάτων που έχει και το κόστος ενός µολυβιού και εµφανίζει πόσα µολύβια µπορεί να αγοράσει και τα ρέστα που θα πάρει.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α 5. β) Να αναφέρετε από ένα παράδειγµα προβλήµατος για κάθε µια από τις παραπάνω κατηγορίες.

Α 5. β) Να αναφέρετε από ένα παράδειγµα προβλήµατος για κάθε µια από τις παραπάνω κατηγορίες. ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2005 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ): ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήρια Επίγνωση Προτεινόμενα Θέματα Πανελλαδικών 2014

Φροντιστήρια Επίγνωση Προτεινόμενα Θέματα Πανελλαδικών 2014 Φροντιστήρια Επίγνωση Προτεινόμενα Θέματα Πανελλαδικών 2014 Βάλβης Δημήτριος Μηχανικός Πληροφορικής ΘΕΜΑ Α Α1. Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθμό καθεμιάς από τις παρακάτω προτάσεις 1-6 και δίπλα τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΟΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ Α.Ε.Π.Π. Γ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ. Όνομα:.. Βαθμός: /100

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ Α.Ε.Π.Π. Γ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ. Όνομα:.. Βαθμός: /100 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ Α.Ε.Π.Π. Γ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ Όνομα:.. Βαθμός: /100 Θέμα Α 1. Να χαρακτηρίσετε τις προτάσεις με Σ, αν είναι σωστές και Λ, αν είναι λάθος. a. Οι πίνακες δεν μπορούν να έχουν περισσότερες από δύο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ. ii) Πόσες φορές θα εκτελεστεί η εντολή ΔΙΑΒΑΣΕ Α[μ,λ] στον αλγόριθμο της προηγούμενης ερώτησης; α) 35 β) 12 γ) 20

ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ. ii) Πόσες φορές θα εκτελεστεί η εντολή ΔΙΑΒΑΣΕ Α[μ,λ] στον αλγόριθμο της προηγούμενης ερώτησης; α) 35 β) 12 γ) 20 ΑΡΧΗ 1ης ΣΕΛΙΔΑΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΑΞΗ / ΤΜΗΜΑ : Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ : ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ : 6 (ΕΞΙ) ΘΕΜΑ Α : A1. Να γράψετε στο φύλλο απαντήσεων τον αριθμό

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3: ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ

Ενότητα 3: ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ Ενότητα 3: ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Δεδομένα: Αναπαράσταση της Πραγματικότητας Μπορούν να γίνουν αντιληπτά με μια από τις αισθήσεις μας Πληροφορία: Προκύπτει από

Διαβάστε περισσότερα

στο μάθημα κατεύθυνσης Γ τάξης ενιαίου Λυκείου: Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (χρονική διάρκεια: sec)

στο μάθημα κατεύθυνσης Γ τάξης ενιαίου Λυκείου: Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (χρονική διάρκεια: sec) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΒΑΘΜΟΣ: /100 στο μάθημα κατεύθυνσης Γ τάξης ενιαίου Λυκείου: Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον [εξεταστέα ύλη: Βασικές Έννοιες Αλγορίθμων, Δομή Ακολουθίας, Δομή Επιλογής, Δομή

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής - Κεφάλαιο 2

Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής - Κεφάλαιο 2 Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής - Κεφάλαιο 2 1. Ο αλγόριθμος είναι απαραίτητος μόνο για την επίλυση προβλημάτων Πληροφορικής 2. Ο αλγόριθμος αποτελείται από ένα πεπερασμένο σύνολο εντολών 3. Ο αλγόριθμος

Διαβάστε περισσότερα