Η BMW στο 86 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης Περιεχόμενα.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η BMW στο 86 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης Περιεχόμενα."

Transcript

1 Σελίδα 1 Η BMW στο 86 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης Περιεχόμενα. 1. Η BMW στο 86 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (Με μια ματιά) Η BMW στο 86 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (Περιληπτικά) Η BMW στο 86 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (Αναλυτικά) 3.1 Η νέα BMW M760Li xdrive. Συνδυασμός απαράμιλλων επιδόσεων και κορυφαίας άνεσης Πρεμιέρα για το BMW iperformance. Η μεταφορά της τεχνολογίας BMW i σε μοντέλα BMW αναγνωρίζεται στην ονομασία και τα στυλιστικά στοιχεία τους Ποικίλη γκάμα Αξεσουάρ BMW M Performance για τη νέα BMW M2 Coupe. Έμφαση στη δυναμική συμπεριφορά και το εξατομικευμένο στυλ Η BMW i παρουσιάζει την ειδική έκδοση BMW i8 Protonic Red Edition. Η μεγαλύτερη παρουσία στην παγκόσμια αγορά από οποιονδήποτε premium προμηθευτή ηλεκτρικών οχημάτων BMW ConnectedDrive. Πρεμιέρα για την υπηρεσία On-Street Parking Information

2 Σελίδα 2 1. Η BMW στο 86 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (Με μια ματιά) Παγκόσμια πρεμιέρα: Η νέα BMW M760Li xdrive ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία σπορ πολυτελών σαν ναυαρχίδα της επιτυχημένης οικογένειας BMW Σειράς 7. Ο πρώτος 12κύλινδρος βενζινοκινητήρας M Performance TwinPower Turbo παράγει 441 kw/600 hp* και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,9 δευτ.* (κατανάλωση μικτού κύκλου: 12.6 l/100 km, Εκπομπές CO 2 στο μικτό κύκλο: 294 g/km)**. Η νέα ονομασία iperformance, που θα χαρακτηρίζει όλα τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW από τον Ιούλιο του 2016, δηλώνει οπτικά τη μεταφορά τεχνολογίας από τη BMW i στη βασική μάρκα BMW. Θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στις plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7, π.χ. BMW 740e iperformance. Τα μοντέλα iperformance θα ωφεληθούν από τη μεταφορά της τεχνολογίας των ηλεκτροκινητήρων, των κυψελών καυσίμου και των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου. Ορατά διακριτικά στοιχεία, είναι ένα λογότυπο BMW i στο εμπρός πλαϊνό πάνελ, μπλε στοιχεία στη μάσκα και στις πλήμνες των ζαντών σε στυλ BMW i, αλλά και ένα λογότυπο edrive στην κολόνα C. Οι πελάτες μπορούν επίσης να κάνουν χρήση της γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών BMW i 360 ELECTRIC, συμπεριλαμβανομένου του BMW i Wallbox. Η νέα BMW M2 εμφανίζεται στη σκηνή με Αξεσουάρ BMW M Performance. Μία μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ διατίθεται για το compact σπορ εργαλείο υψηλών επιδόσεων που αυξάνουν τις δυναμικές επιδόσεις και εξατομικεύουν το στυλ του. Η BMW i παρουσιάζει την ειδική έκδοση BMW i8 Protonic Red Edition και τονίζει την επιτυχία της σε διάφορους τομείς. Η BMW i έχει καταφέρει να έχει τη μεγαλύτερη παρουσία στην αγορά από οποιονδήποτε άλλο premium προμηθευτή ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο και προσφέρει το μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο με πιστοποιημένο αποτύπωμα άνθρακα*** με τη μορφή της BMW i3. Το BMW ConnectedDrive παρουσιάζει την ευφυή λειτουργία αναζήτησης On-Street Parking Information που βοηθά τους οδηγούς να εντοπίζουν ελεύθερο χώρο στάθμευσης στις πόλεις ταχύτερα και άλλες υπηρεσίες. * Προκαταρτικά στοιχεία επιδόσεων. ** Οι τιμές κατανάλωσης είναι προκαταρκτικές και έχουν υπολογιστεί με βάση τον Ευρωπαϊκό κύκλο οδήγησης, ενώ μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του επιλεγμένου ελαστικού. *** Πιστοποίηση από TÜV SÜD.

3 Σελίδα 3 2. Η BMW στο 86 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (Περιληπτικά) Στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης, 3 13 Μαρτίου, η BMW θα παρουσιάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της BMW M760Li xdrive. Ντεμπούτο θα κάνει επίσης η ονομασία iperformance η οποία, από φέτος τον Ιούλιο, θα προσδιορίζει τη μεταφορά τεχνολογίας από τη BMW i στη βασική μάρκα BMW σε όλα τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW. Τα νέα, plug-in υβριδικά πολυτελή sedan μοντέλα BMW 740e iperformance, BMW 740Le iperformance και BMW 740Le xdrive iperformance θα παρουσιαστούν στη Γενεύη. Επιπλέον, η νέα BMW M2 θα εκτίθεται με αξεσουάρ M Performance, η BMW i θα κάνει το ντεμπούτο της ειδικής έκδοσης BMW i8 Protonic Red Edition και το BMW ConnectedDrive θα αποκαλύψει τη νέα υπηρεσία On-Street Parking Information. Η νέα BMW M760Li xdrive. Κορυφαία άνεση και εθιστικές επιδόσεις. Η BMW M760Li xdrive θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Γενεύη. Η ναυαρχίδα της πρόσφατα λανσαρισμένης BMW Σειράς 7 υπογραμμίζει την κορυφαία κλάση της με ένα 12κύλινδρο βενζινοκινητήρα M Performance TwinPower Turbo κάτω από το καπό της. Εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία και άφθονη ισχύς σε όλες τις περιπτώσεις την κάνουν να ξεχωρίζει. Συνδυάζοντας δυναμικές επιδόσεις με έξοχη οδηγική άνεση, η BMW M760Li xdrive εκφράζει μία ισχυρή άποψη και επαναπροσδιορίζει τους κανόνες στην κατηγορία πολυτελών sedan. Ενσαρκώνει ξεκάθαρα τη δυναμική φιλοσοφία των Αυτοκινήτων BMW M Performance. Ο 12κύλινδρος βενζινοκινητήρας M Performance TwinPower Turbo αποδίδει 441 kw/600 hp* (κατανάλωση μικτού κύκλου: 12,6 l/100 km, εκπομπές CO 2 στο μικτό κύκλο: 294 g/km)**, επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 3,9 δευτ.* και έχει τελική ταχύτητα 250 km/h (με ηλεκτρονικό κόφτη) ή 305 km/h (με ηλεκτρονικό κόφτη) με το M Driver s Package. Πρεμιέρα του BMW iperformance. Οι πελάτες μπορούν τώρα να αναγνωρίζουν τη μεταφορά τεχνολογίας από τη BMW i στη BMW στο όνομα και στα στυλιστικά στοιχεία διαφόρων μοντέλων. Η νέα ονομασία iperformance, που θα προσδιορίζει όλα τα plug-in υβριδικά οχήματα BMW από τον Ιούλιο του 2016, αποτελεί ένα ορατό διακριτικό στοιχείο της μεταφοράς τεχνολογίας από τη BMW i στη βασική μάρκα BMW. * Προκαταρτικά στοιχεία επιδόσεων. ** Οι τιμές κατανάλωσης είναι προκαταρκτικές και έχουν υπολογιστεί με βάση τον Ευρωπαϊκό κύκλο οδήγησης, ενώ μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του επιλεγμένου ελαστικού.

4 Σελίδα 4 Η νέα ονομασία θα γιορτάσει την πρεμιέρα της στη νέα BMW Σειρά 7 με την προσθήκη τριών plug-in υβριδικών, πολυτελών sedan. Με συνολικά πέντε plug-in υβριδικές εκδόσεις στις διάφορες σειρές μοντέλων της, από τη BMW Σειρά 2 μέχρι τη BMW Σειρά 7, η BMW έχει επεκτείνει ευρέως αυτή την τεχνολογία από την compact μέχρι την πολυτελή κατηγορία, ενώ θα προστεθούν και άλλα μοντέλα. Όλες οι plug-in υβριδικές εκδόσεις BMW ήδη βασίζονται στην τεχνογνωσία BMW i σε ό,τι αφορά τους ηλεκτροκινητήρες, τις κυψέλες των μπαταριών και τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, για παράδειγμα. Απεικονίζοντας τη σχολαστική στρατηγική εξηλεκτρισμού της BMW, όλα τα μοντέλα iperformance θα φέρουν ένα λογότυπο BMW i στο εμπρός πλαϊνό πάνελ, μπλε στοιχεία στη μάσκα και στις πλήμνες των τροχών σε στυλ BMW i, αλλά και ένα λογότυπο edrive στην κολόνα C. Οι πελάτες μπορούν επίσης να κάνουν χρήση της γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών της BMW i 360 ELECTRIC. Μεταξύ αυτών είναι BMW i Wallbox για φόρτιση στο σπίτι, που προσφέρεται μαζί με μία υπηρεσία εγκατάστασης. Η σύναψη συμβολαίου πράσινης ενέργειας με προμηθευτές ανανεώσιμης ενέργειας αποτελεί επίσης τμήμα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η εφαρμογή BMW i Remote κι οι ευφυείς Υπηρεσίες BMW ConnectedDrive παρέχουν πρόσθετα οφέλη στους πελάτες. Τα νέα plug-in υβριδικά μοντέλα της BMW Σειράς 7 αντλούν ισχύ από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo και ένα ηλεκτροκινητήρα, που μαζί παράγουν συνολική ισχύ 240 kw/326 hp. Η νέα BMW 740e iperformance με στάνταρ μεταξόνιο και η νέα BMW 740Le iperformance με μακρύ μεταξόνιο απογειώνουν τη φαντασία με τις εξαιρετικά δυναμικές επιδόσεις τους που συνδυάζονται όμως με μέση κατανάλωση μόλις 2,1 lit / 100 km και εκπομπές CO 2 49 g /km*. Στη νέα BMW 740Le xdrive iperformance (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2,3 l/100 km Εκπομπές CO 2 στο μικτό κύκλο: 53 g/km)* το ευφυές σύστημα all-wheel drive κατανέμει τη συνδυασμένη ισχύ του κινητήρα καύσης και του ηλεκτροκινητήρα μόνιμα και ανάλογα με τις απαιτήσεις μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 προσφέρουν κορυφαία οδηγική απόλαυση, άνεση στις μεγάλες αποστάσεις και πολυτέλεια σε συνδυασμό με αμιγή ηλεκτροκίνηση και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για την πιο σχολαστική υλοποίηση της φιλοσοφίας Efficient Dynamics σε μοντέλα της BMW. Η BMW παρουσιάζει μία εκτενή γκάμα Αξεσουάρ BMW M για τη νέα BMW M2 Coupe που αυξάνουν τις δυναμικές επιδόσεις του αυτοκινήτου και εξατομικεύουν το στυλ του. * Προκαταρκτικές τιμές που υπολογίστηκαν με βάση τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών για plug-in υβριδικά οχήματα, μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του επιλεγμένου ελαστικού.

5 Σελίδα 5 Η νέα BMW M2 Coupe θέτει νέα πρότυπα στην compact, σπορ κατηγορία υψηλών επιδόσεων σε επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς και επιδόσεων. Η εξωστρεφής σχεδίαση προβάλλει ακόμα περισσότερο το σπορ χαρακτήρα και τις έξοχες ικανότητες στην πίστα. Τώρα προσφέρονται νέες δυνατότητες για τη δυναμική συμπεριφορά και τη στυλιστική εξατομίκευση της BMW M2 Coupe με τα Αξεσουάρ BMW M Performance που παρουσιάζονται στη Γενεύη. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία γκάμα αξεσουάρ εμπνευσμένων από το μηχανοκίνητο αθλητισμό τα οποία προάγουν την αεροδυναμική, το σύστημα μετάδοσης, το cockpit και το πλαίσιο, ενώ όλα ανεξαιρέτως πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα λειτουργικής τελειότητας και σχεδίασης. Η BMW i παρουσιάζει την ειδική έκδοση BMW i8 Protonic Red Edition. Η μεγαλύτερη παρουσία στην παγκόσμια αγορά από οποιονδήποτε premium προμηθευτή ηλεκτρικών οχημάτων. Με το πλήρως ηλεκτρικό BMW i3 και το πρωτοποριακό plug-in υβριδικό σπορ μοντέλο BMW i8, συν το λανσάρισμα καινοτόμων και εύχρηστων υπηρεσιών, η BMW i κατάφερε να έχει στην αγορά τη μεγαλύτερη παρουσία από οποιονδήποτε premium προμηθευτή ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως και συνεχίζει να παίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της προσωπικής μετακίνησης. Η BMW i υιοθετεί μία προσέγγιση που ορίζεται κυρίως από τη βιωσιμότητα. Για παράδειγμα, το BMW i3 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο που έχει πιστοποιημένο αποτύπωμα άνθρακα*. Η BMW i δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτόμο μετακίνηση και την εξελιγμένη σχεδίαση. Τα χαρακτηριστικά αυτά ενσαρκώνονται με εντυπωσιακό τρόπο από το νέο BMW i8 Protonic Red Edition που παρουσιάζεται στη Γενεύη. Με αποκλειστικές πινελιές και στοιχεία εξοπλισμού υπόσχεται ένα νέο επίπεδο εξατομίκευσης και αποτελεί τον πρώτο εκπρόσωπο μιας σειράς ειδικών εκδόσεων του καινοτόμου, plug-in υβριδικού σπορ αυτοκινήτου. BMW ConnectedDrive. Πρεμιέρα της υπηρεσίας On-Street Parking Information. Το BMW Group υπογραμμίζει το ρόλο του σαν κορυφαίος προμηθευτής στον τομέα της premium μετακίνησης, με μοναδικές υπηρεσίες όπως η ευφυής λειτουργία αναζήτησης χώρου στάθμευσης On-Street Parking Information. Εδώ, η εταιρία χρησιμοποιεί τις δυνατότητες συνδεδεμένων οχημάτων και γίνεται η πρώτη σε όλο τον κόσμο που λανσάρει μία τεχνολογία ταχείας αναγνώρισης διαθέσιμων δημόσιων χώρων στάθμευσης με τη βοήθεια μιας σχετικής ένδειξης. Διαθέσιμοι χώροι επισημαίνονται στην Οθόνη Ελέγχου του οχήματος (Control Display), ώστε ο οδηγός να μπορεί να κατευθύνεται άμεσα

6 Σελίδα 6 στις περιοχές αυτές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να βρει ελεύθερο χώρο στάθμευσης. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρισμού των νέων αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο " Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars ", που διατίθεται σε όλο το δίκτυο εμπόρων από τη Deutschen Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, Ostfildern-Scharnhausen και στη ManualCO2 (PDF MB). * Πιστοποίηση από TÜV SÜD

7 Σελίδα 7 3. Η BMW στο 86 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (Αναλυτικά) 3.1 Η νέα BMW M760Li xdrive: Συνδυασμός απαράμιλλων επιδόσεων και κορυφαίας άνεσης. Με τη νέα BMW M760Li xdrive, η πρόσφατα λανσαρισμένη BMW Σειρά 7 αποκτά μία περίοπτη ναυαρχίδα. Γνωστός για την πολιτισμένη λειτουργία και την κορυφαία ισχύ του σε όλες τις συνθήκες, ο 12κύλινδρος βενζινοκινητήρας τεχνολογίας M Performance TwinPower Turbo αυξάνει το κύρος του νέου κορυφαίου μοντέλου. Οι τολμηρές, δυναμικές επιδόσεις της BMW M760Li xdrive σε συνδυασμό με υψηλή οδηγική άνεση συνθέτουν μία ασυναγώνιστη πρόταση και εγκαινιάζουν νέα πρότυπα στην κατηγορία πολυτελών sedan. Κύρος και δύναμη. Η νέα BMW M760Li xdrive σηματοδοτεί το ντεμπούτο του νέου 12- κύλινδρου βενζινοκινητήρα M Performance TwinPower Turbo. Κρυμμένος κάτω από ένα κάλυμμα με το λογότυπο M Performance, ο V κυβ. εκ. αποδίδει 441 kw/600 hp* στις rpm* και μέγιστη ροπή 800 Nm* στις rpm* (κατανάλωση μικτού κύκλου: 12,6 l/100 km, εκπομπές CO 2 στο μικτό κύκλο: 294 g/km)**. Η πολύ ισχυρή μονάδα με προηγμένη τεχνολογία M Performance TwinPower Turbo επιταχύνει τη BMW M760Li xdrive από 0 στα 100 km/h σε 3,9 δευτ.* μέχρι την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική ταχύτητα των 250 km/h. Με το προαιρετικό M Driver s Package, ο ηλεκτρονικός κόφτης δεν παρεμβαίνει πριν τα 305 km/h. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω του προηγμένου, στάνταρ εξατάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport. Το σετάρισμα M Performance των προγραμμάτων αλλαγών σχέσεων, που προσφέρει πιο σπορ διαδικασία αλλαγής και πιο άμεσα κατεβάσματα σε όλες τις στροφές, είναι ειδικά προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά του V12. Με βέλτιστη εσωτερική απόδοση και στρατηγική αλλαγών σχέσεων που υποστηρίζεται από δεδομένα πλοήγησης, το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport συμβάλλει στη δυναμική οδηγική εμπειρία και συνεργάζεται άψογα με τη λειτουργία Auto Start Stop. Ασυναγώνιστη δυναμική συμπεριφορά και οδηγική άνεση. Το καινοτόμο σύστημα ανάρτησης Executive Drive Pro είναι το διαβατήριο για δυναμικές επιδόσεις και απαράμιλλη οδηγική άνεση. Ενεργές αντιστρεπτικές δοκοί ελαχιστοποιούν τις κλίσεις του αμαξώματος, ενώ το σύστημα συνεργάζεται με ελαστικά υψηλών επιδόσεων, τοποθετημένα σε αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου Μ, 20 ιντσών σε ματ μεταλλική απόχρωση Cerium Grey. Έτσι η BMW M760Li xdrive προσφέρει την πιο δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία της χωρίς να υπονομεύεται η οδηγική άνεση. Το * Προκαταρτικά στοιχεία επιδόσεων. ** Οι τιμές κατανάλωσης είναι προκαταρκτικές και έχουν υπολογιστεί με βάση τον Ευρωπαϊκό κύκλο οδήγησης, ενώ μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του επιλεγμένου ελαστικού.

8 Σελίδα 8 ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xdrive που μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς προσαρμόζεται στη διαθέσιμη πρόσφυση κατανέμοντας την ελκτική ισχύ στους τροχούς ανάλογα με τις απαιτήσεις. Στην πορεία, προσφέρει τη βέλτιστη δυναμική ενός μοντέλου M Performance και κορυφαίες επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες. Η ενεργητική ασφάλεια και η δυναμική συμπεριφορά ωφελούνται επίσης από το στάνταρ σύστημα Integral Active Steering της νέας BMW M760Li xdrive, που συμπληρώνει τον πιο άμεσο λόγο υποπολλαπλασιασμού στον εμπρός άξονα ρυθμίζοντας τη γωνία διεύθυνσης των πίσω τροχών σε συνάρτηση με τον οδηγικό ελιγμό. Έτσι το τιμόνι γίνεται ελαφρύτερο στις χαμηλές ταχύτητες και στη δυναμική οδήγηση, προς όφελος της ευελιξίας και της ενεργητικής ασφάλειας. Τα νέα φρένα M Sport 19 ιντσών, με μπλε μεταλλικές δαγκάνες και λογότυπο Μ διασφαλίζουν ασυναγώνιστη επιβράδυνση για τη BMW M760Li xdrive. Καινοτόμα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Η νέα BMW M760Li xdrive εφοδιάζεται με το ίδιο εκτεταμένο πακέτο καινοτόμων συστημάτων υποστήριξης οδηγού και των υπόλοιπων εκδόσεων της νέας BMW Σειράς 7. Το σύστημα Driving Assistant Plus περιλαμβάνει Steering & lane control assistant (υποστήριξη ελέγχου διεύθυνσης και λωρίδας κυκλοφορίας), Lane keeping assistant με ενεργή προστασία από πλευρική σύγκρουση, Rear collision prevention (αποφυγή οπίσθιας σύγκρουσης) και Crossing traffic warning (προειδοποίηση διερχόμενης κυκλοφορίας). Η λειτουργία Traffic jam assistant που χρησιμοποιεί ημι-αυτοματοποιημένη οδήγηση μπορεί να έχει εφαρμογή σε οποιονδήποτε τύπο δρόμου. Το μόνο που απαιτεί το σύστημα Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go είναι το πάτημα ενός μπουτόν για την τήρηση των ορίων ταχύτητας που ανιχνεύονται από τη λειτουργία Speed Limit Info. Η νέα γενιά του συστήματος Surround View περιλαμβάνει επίσης τις επιλογές τρισδιάστατης και πανοραμικής απεικόνισης (3D View & Panorama View) στην Οθόνη Ελέγχου (Control Display). Δυναμικός χαρακτήρας που αναδεικνύεται από το εξωτερικό στυλ. Μόνο με την εξωτερική της εμφάνιση, η νέα BMW M760Li xdrive ενσαρκώνει ξεκάθαρα τη δυναμική φιλοσοφία των Αυτοκινήτων BMW M Performance. Το αεροδυναμικό πακέτο M με μεγαλύτερους αεραγωγούς στην εμπρός ποδιά και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου Μ 20-ιντσών σε σχέδιο διπλών ακτίνων 760M με ματ φινίρισμα Cerium Grey συνθέτουν μία κομψή, σπορ εμφάνιση. Το αποκλειστικό γαλβανιζέ φινίρισμα Cerium Grey για το πλαίσιο της μάσκας και τις προσόψεις των μπαρών της μάσκας, μαζί με λωρίδα της εμπρός ποδιάς, τις λωρίδες στις εξωτερικές λαβές των θυρών, τα Air Breathers, τα διακοσμητικά ένθετα θυρών και τη λαβή του πορτμπαγκάζ, όλα προσθέτουν χρωματικές πινελιές, υπογραμμίζοντας διακριτικά το κύρος της BMW M760Li xdrive μέσα στην οικογένεια της BMW Σειράς 7 αλλά και σε

9 Σελίδα 9 όλη την προϊοντική γκάμα BMW. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι οι εξωτερικοί καθρέπτες, ομοίως σε Cerium Grey, λογότυπα V12 στις κολόνες C, M στις πλευρές του αυτοκινήτου, ενώ πίσω, πέρα από την έκδοση μοντέλου, υπάρχει και το λογότυπο xdrive. Ένα νέο, σπορ σύστημα εξαγωγής M με πεταλούδα ελέγχου δημιουργεί έναν ενθουσιώδη ήχο V12 και προσθέτει τις τελικές πινελιές στη χαρακτηριστική εμφάνιση M Performance με δύο διπλές απολήξεις στα κάτω άκρα σε αποκλειστική σχεδίαση. Πινελιές M Performance και στο εσωτερικό. Η γνώριμη αισθητική BMW M Performance κυριαρχεί και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το αποκλειστικό, δερμάτινο τιμόνι M φέρει το λογότυπο M, έχει μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών σε Pearl Gloss Chrome στις ακτίνες και χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (shift paddles). Διακοσμητικά μαρσπιέ με φωτιζόμενο λογότυπο V12 ανοίγουν την όρεξη για οδηγική απόλαυση, ενώ ο πίνακας οργάνων περιέχει ένα αποκλειστικό ταχύμετρο με το όνομα του μοντέλου με ενδείξεις έως και τα 330 km/h. Όπως τα πεντάλ Μ και το υποπόδιο του οδηγού Μ, το ταχύμετρο δείχνει τις δυνατότητες επιδόσεων της BMW M760Li xdrive. Η περιοχή της κεντρικής κονσόλας γύρω από τον επιλογέα σχέσεων και το idrive Controller διακοσμείται με ένα ένθετο BMW Individual σε απόχρωση Piano Finish Black και με λογότυπο V12. Το προαιρετικό Touch Command Panel στο πίσω κεντρικό υποβραχιόνιο φέρει παρόμοιο διακριτικό σήμα V12. Μοντέρνο και πολυτελές περιβάλλον με ανώτερα επίπεδα άνεσης. Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα εμπρός καθίσματα με λειτουργία μνήμης, μαύρα διακοσμητικά στοιχεία της καμπίνας από ξύλο υψηλής ποιότητας Fineline, μεταλλικά ένθετα, ποιοτικά πατάκια με παχύ πέλος στο πίσω τμήμα της καμπίνας και επένδυση οροφής Alcantara Anthracite διαμορφώνουν ένα πολυτελές περιβάλλον. Αποκλειστικές επενδύσεις από δέρμα Nappa καλύπτουν τα καθίσματα, τα πλαϊνά τμήματα των καθισμάτων, τα προσκέφαλα, τις θήκες θυρών, τα κεντρικά και πλαϊνά υποβραχιόνια ολοκληρώνοντας την κομψή ατμόσφαιρα με ιδιαίτερο γούστο. BMW M760Li xdrive V12 Excellence διατίθεται προαιρετικά. Για πελάτες που επιθυμούν να ανταλλάξουν την απροκάλυπτα δυναμική εμφάνιση της BMW M760Li xdrive τους με μία εικόνα διακριτικής πολυτέλειας, το προαιρετικό πακέτο BMW M760Li xdrive V12 Excellence διατίθεται χωρίς έξτρα κόστος. Αυτή η έκδοση αλλάζει σημαντικά την προσωπικότητα της BMW M760Li xdrive, καταργώντας το αεροδυναμικό πακέτο Μ και προσθέτοντας γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου BMW Individual 20 ιντσών σε σχεδίαση W ακτίνων 646 με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων μπροστά / πίσω (εμπρός: 245/40 R20, πίσω: 275/35 R20). Υπάρχει επίσης μία πολύ γυαλιστερή Μαύρη απόχρωση για τις δαγκάνες των φρένων. Οι πελάτες

10 Σελίδα 10 που επιλέγουν το πακέτο V12 Excellence θα αποκτούν μία BMW M760Li xdrive με χρωμιωμένη μπάρα που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου στο πάνω τμήμα της. Επιπλέον, οι μπάρες της μάσκας είναι ασημί με χρωμιωμένες προσόψεις και πλαίσια ομοίως σε λαμπερό χρώμιο. Όλα τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του αμαξώματος αναδεικνύονται επίσης με λαμπερό χρώμιο. Στη θέση του ονόματος του μοντέλου, η BMW M760Li xdrive V12 Excellence έχει το σήμα V12 στο πορτμπαγκάζ ενώ οι τετράγωνες χρωμιωμένες απολήξεις του συστήματος εξάτμισης συνοδεύονται από ένα πρόσθετο χρωμιωμένο πλαίσιο. Στο εσωτερικό, το τιμόνι BMW φέρει ξύλινα ένθετα και το λογότυπο V12 στον πίνακα οργάνων με το ταχύμετρο να φτάνει μέχρι τα 260 km/h φωτίζεται όταν ο οδηγός βάζει εμπρός τον κινητήρα. Το σύστημα εξαγωγής με τον διακριτικό ήχο αναδεικνύει τον ξεχωριστό χαρακτήρα του μοντέλου V12 Excellence. Διαισθητική λειτουργία με οθόνη αφής και αναγνώριση χειρονομιών BMW. Όπως σε όλες τις εκδόσεις της BMW Σειράς 7, το μόνιτορ του λειτουργικού συστήματος idrive στη νέα κορυφαία BMW M760Li xdrive έχει τη μορφή μιας οθόνης αφής. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν το σύστημα όπως τις σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές. Εκτός από τη χρήση του Controller για τη λειτουργία του συστήματος με το γνώριμο στυλ, πολλές λειτουργίες μπορούν να επιλέγονται και να ενεργοποιούνται αγγίζοντας την επιφάνεια της οθόνης. Το σύστημα idrive περιλαμβάνει επίσης το σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη BMW Σειρά 7. Κινήσεις χεριών καταγεγραμμένες από 3D αισθητήρα ελέγχουν τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης / ψυχαγωγίας με διαισθητικό και φιλικό προς το χρήστη τρόπο. Με χειρονομίες μπορεί να ρυθμίζεται η ένταση ήχου των εφαρμογών audio και για την αποδοχή ή απόρριψη τηλεφωνικών κλήσεων. Οι χρήστες θα μπορούν να προσδιορίζουν τη λειτουργία που θα ενεργοποιείται με μία προκαθορισμένη χειρονομία. Στο εξοπλισμό προστίθεται μία νέα υποδοχή smartphone που ενσωματώνεται στην κεντρική κονσόλα, επιτρέποντας ανέπαφη, επαγωγική φόρτιση για κινητά τηλέφωνα για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο.

11 Σελίδα Πρεμιέρα για το BMW iperformance. Η μεταφορά της τεχνολογίας BMW i σε μοντέλα BMW αναγνωρίζεται στην ονομασία και τα στυλιστικά στοιχεία τους. Η νέα ονομασία iperformance που θα αποδίδεται σε όλα τα plug-in υβριδικά μοντέλα BMW από τον Ιούλιο του 2016, αποτελεί μία ορατή απόδειξη της μεταφοράς τεχνολογίας BMW i στη βασική μάρκα BMW. Επίσης, όλα τα μοντέλα iperformance θα φέρουν λογότυπο BMW i στο εμπρός πλαϊνό πάνελ, μπλε στοιχεία στη μάσκα και τις πλήμνες των τροχών σε στυλ BMW i και λογότυπο edrive στην κολόνα C. Το BMW iperformance θα γιορτάσει την πρεμιέρα του στη νέα πολυτελή BMW Σειρά 7 μέσω των plug-in υβριδικών εκδόσεων της οικογένειας. Με συνολικά πέντε plug-in υβριδικές εκδόσεις στις διάφορες σειρές μοντέλων από τη BMW Σειρά 2 μέχρι τη BMW 7, η BMW έχει επεκτείνει την τεχνολογία της σε ένα ευρύ τμήμα της αγοράς, από την compact μέχρι την πολυτελή κατηγορία. Αργότερα θα προστεθούν και άλλα μοντέλα. Όλες οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της BMW ήδη χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία BMW i σε ό,τι αφορά τους ηλεκτροκινητήρες, τις κυψέλες μπαταρίας και τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου. Μεσοπρόθεσμα θα προστεθούν πακέτα ειδικού εξοπλισμού σχεδιασμένα για να φέρουν τον κόσμο της BMW i στα μοντέλα iperformance. Έτσι οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη βιώσιμη και πρωτοποριακή τεχνολογία. Οι πελάτες μπορούν επίσης να κάνουν χρήση της γκάμας προϊόντων και υπηρεσιών της BMW i 360 ELECTRIC, όπως το BMW i Wallbox για φόρτιση στο σπίτι, που προσφέρεται μαζί με μία υπηρεσία εγκατάστασης. Η σύναψη συμβολαίου πράσινης ενέργειας με προμηθευτές ανανεώσιμης ενέργειας εντάσσεται στις διαθέσιμες υπηρεσίες. Η εφαρμογή BMW i Remote και οι Υπηρεσίες BMW ConnectedDrive παρέχουν πρόσθετα οφέλη όπως σύνδεση με το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου και τη λειτουργία ECO ROUTE που προτείνει την πιο αποδοτική διαδρομή. Πέραν αυτών, η BMW i προσφέρει την υπηρεσία ChargeNow που επιτρέπει τη φόρτιση των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, χρησιμοποιώντας το μεγαλύτερο δίκτυο δημόσιων σταθμών φόρτισης. Οι σταθμοί φόρτισης του δικτύου ChargeNow μπορούν να εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης ή μέσω των εφαρμογών BMW i Remote ή ChargeNow χρησιμοποιώντας υπηρεσίες BMW ConnectedDrive. Όλα τα παραπάνω κάνουν την αναζήτηση και χρήση σταθμών φόρτισης μία εξαιρετικά γρήγορη και άνετη διαδικασία. Η κάρτα ChargeNow επιτρέπει εύκολη πληρωμή χωρίς μετρητά.

12 Σελίδα 12 Οι νέες BMW 740e iperformance, BMW 740Le iperformance και BMW 740Le xdrive iperformance. Τα νέα plug-in υβριδικά πολυτελή sedan της BMW Σειράς 7 αντλούν ισχύ από τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα που μαζί αποδίδουν 240 kw/326 hp. Η νέα BMW 740e iperformance με στάνταρ μεταξόνιο και η νέα BMW 740Le iperformance με μακρύ μεταξόνιο διεγείρουν τη φαντασία με τις εξαιρετικά δυναμικές επιδόσεις τους που συνδυάζονται όμως με μέση κατανάλωση μόλις 2,1 lit / 100 km και εκπομπές CO 2 49 g /km*. Στη νέα BMW 740Le xdrive iperformance (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2,3 l/100 km Εκπομπές CO 2 στο μικτό κύκλο: 53 g/km)* το ευφυές σύστημα all-wheel drive κατανέμει τη συνδυασμένη ισχύ του κινητήρα καύσης και του ηλεκτροκινητήρα μόνιμα και ανάλογα με τις απαιτήσεις μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 προσφέρουν κορυφαία οδηγική απόλαυση, άνεση στις μεγάλες αποστάσεις και πολυτέλεια σε συνδυασμό με αμιγή ηλεκτροκίνηση και μηδενικές εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για την πιο σχολαστική υλοποίηση της φιλοσοφίας Efficient Dynamics σε μοντέλα BMW. Τόσο το BMW edrive όσο και η δομή αμαξώματος από Carbon Core βασίζονται στην τεχνογνωσία που ανέπτυξε η εταιρία κατά την εξέλιξη των μοντέλων BMW i. Σε ό,τι αφορά τη φόρτιση της μπαταρίας, οι πελάτες ωφελούνται από καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά για τη BMW i. Οι BMW 740e iperformance, BMW 740Le iperformance and BMW 740Le xdrive iperformance μπορούν επίσης να παραγγέλνονται προαιρετικά με αντιθαμβωτικούς προβολείς BMW Laserlight, που έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο plug-in υβριδικό σπορ μοντέλο BMW i8. Η ευφυής διαχείριση ενέργειας βελτιστοποιεί τη συνεργασία του κινητήρα καύσης με τον ηλεκτροκινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας ενισχύει τις δυναμικές επιδόσεις ιδιαίτερα στον τομέα της άμεσης απόκρισης, αναβαθμίζει την απόδοση, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα ηλεκτροκίνησης εντός και εκτός πόλης - ένα μοναδικό συνδυασμό οδηγικής απόλαυσης και βιωσιμότητας. Η μέγιστη αυτονομία ηλεκτροκίνησης, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών για τα plug-in υβριδικά οχήματα, είναι 40 km για τις BMW 740e iperformance & BMW 740Le iperformance, ή 37 km για τη BMW 740Le xdrive iperformance (προκαταρκτικές τιμές) *. * Προκαταρτικές τιμές όπως υπολογίστηκαν στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών για plug-in υβριδικά οχήματος, μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του επιλεγμένου ελαστικού.

13 Σελίδα 13 Τα καλύτερα δύο κόσμων: BMW edrive και τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Ο κινητήρας καύσης με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo που χρησιμοποιείται από τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 είναι μέλος της νέας οικογένειας κινητήρων Efficient Dynamics. Αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 190 kw/258 hp, είναι ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε BMW μαζικής παραγωγής. Η άμεση παραγωγή ισχύος και η μέγιστη ροπή των 400 Nm που είναι διαθέσιμη σε μεγάλο εύρος στροφών ( rpm) προσφέρουν στη δίλιτρη μονάδα σπορ διαπιστευτήρια και εντυπωσιακές επιδόσεις. Επιπλέον, ο νέος κινητήρας διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία και τα βελτιστοποιημένα ακουστικά χαρακτηριστικά του. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που βασίζεται στην αρχή ενός σύγχρονου μοτέρ μόνιμης διέγερσης, παρέχει υψηλή ενεργειακή πυκνότητα με μέγιστη ισχύ 83 kw/113 hp. Όπως σε όλα τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, προσφέρει τη μέγιστη ροπή των 250 Nm από στάση. Αυτό ενισχύει την απόδοση του κινητήρα καύσης και ικανοποιεί τον οδηγό με την άμεση απόκριση. Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας εκτελεί και χρέη γεννήτριας που ανάλογα με το επιλεγμένο υβριδικό πρόγραμμα τροφοδοτείται είτε με την ανακτημένη ενέργεια από το σύστημα πέδησης ή μέσω αύξησης του φορτίου του κινητήρα. Στη συνέχεια τροφοδοτεί την ενέργεια που παράγει στη μπαταρία υψηλής τάσης. Ο ηλεκτροκινητήρας είναι πλήρως ενσωματωμένος στο οκτάρι κιβώτιο Steptronic. Έτσι διασφαλίζεται η υψηλή απόδοση της ηλεκτροκίνησης, της λειτουργίας υποστήριξης του κινητήρα καύσης και της ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic έχει εξαιρετική εσωτερική απόδοση, δυναμική και ομαλή διαδικασία αλλαγών και συμπαγή δομή. Χειριστήρια αλλαγών (paddles) στο τιμόνι διατίθενται προαιρετικά για μηχανικές αλλαγές σχέσεων με εξαιρετική ταχύτητα και ευκολία. Η ευφυής συνεργασία κινητήρα καύσης και ηλεκτροκινητήρα προσφέρει συνολική ισχύ 240 kw/326 hp και ροπή 500 Nm. Η άμεση απόκριση στην παραμικρή κίνηση του γκαζιού και η υψηλή απόδοση ισχύος σε μεγάλο εύρος στροφών επιτρέπουν στη BMW 740e iperformance να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 5,6 δευτ. και στη BMW 740Le iperformance να ολοκληρώνει την ίδια κούρσα σε 5,7 δεύτερα. Οι σπορ οδηγικές επιδόσεις του αυτοκινήτου πλαισιώνονται από εξαιρετικά χαμηλές τιμές κατανάλωσης και ρύπων. Οι BMW 740e iperformance και BMW 740Le iperformance έχουν κατανάλωση βενζίνης στο μικτό κύκλο 2,1 lit / 100 km και κατανάλωση ηλεκτρισμού 12.5 kwh. Οι εκπομπές CO 2

14 Σελίδα 14 είναι 49 g / km (Προκαταρτικές τιμές όπως υπολογίστηκαν στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών για plug-in υβριδικά οχήματος, μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του επιλεγμένου ελαστικού). BMW 740Le xdrive iperformance: μόνιμη τετρακίνηση ακόμα και με ηλεκτροκίνηση. Η BMW 740Le xdrive iperformance ακολουθεί τα βήματα της BMW X5 xdrive 40e ως το δεύτερο μοντέλο της μάρκας με μόνιμη τετρακίνηση είτε με αποκλειστική ηλεκτροκίνηση, είτε με εμπλοκή του κινητήρα καύσης ή όταν και τα δύο συστήματα κίνησης χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα. Το ευφυές σύστημα AWD διασφαλίζει εξαιρετική ελκτική πρόσφυση, βελτιστοποιημένη κατευθυντική ευστάθεια και βελτιωμένη ευελιξία σε γρήγορες στροφές και σε όλες τις καιρικές και οδικές συνθήκες. Η άριστη κατανομή ισχύος προσφέρει στη BMW 740Le xdrive iperformance εξαιρετική επιτάχυνση km/h σε 5,5 δεύτερα. Ωστόσο η κατανάλωση καυσίμου της BMW 740Le xdrive iperformance είναι μόλις 2,3 lit / 100 km στο μικτό κύκλο, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρισμού φτάνει τα 13 kwh. Οι εκπομπές CO 2 είναι 53 g / km (προκαταρτικές τιμές όπως υπολογίστηκαν στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών για plug-in υβριδικά οχήματος, μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του επιλεγμένου ελαστικού). Μπουτόν edrive για έλεγχο του υβριδικού συστήματος κίνησης. Με το μπουτόν edrive στην κεντρική κονσόλα, ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης. Στην υβριδική λειτουργία AUTO edrive, η ευφυής διαχείριση ενέργειας διασφαλίζει ότι ο κινητήρας καύσης και ο ηλεκτροκινητήρας συνεργάζονται με μέγιστη απόδοση για δυναμικές επιδόσεις. Το σύστημα είναι ρυθμισμένο για να λειτουργεί στάνταρ στο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης (all-electric mode) σε χαμηλές και μέτριες ταχύτητες ώστε να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα των μηδενικών ρύπων όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο κινητήρας καύσης ενεργοποιείται μετά τα περίπου 80 km/h ή σε υψηλά φορτία. Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης MAX edrive μέσω του μπουτόν. Σε αυτή τη ρύθμιση, το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον ηλεκτροκινητήρα, αν και ο κινητήρας καύσης μπορεί να μπει στο παιχνίδι οποιαδήποτε στιγμή πιέζοντας τέρμα το γκάζι (kickdown). Στη ρύθμιση MAX edrive, οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 έχουν τελική ταχύτητα μέσω ηλεκτροκίνησης 140 km/h.

15 Σελίδα 15 Η επιλογή Battery Control επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί από το % της μέγιστης φόρτισης της μπαταρίας που διατίθεται για ηλεκτροκίνηση σε επόμενο στάδιο του ταξιδιού. Για παράδειγμα, η στάθμη φόρτισης μπορεί να διατηρείται ή και να αυξάνεται στον αυτοκινητόδρομο, ώστε να χρησιμοποιείται στη συνέχεια για οδήγηση μηδενικών ρύπων στην πόλη. Διακόπτης Driving Experience Control με ADAPTIVE mode, σαφής διαφοροποίηση μεταξύ SPORT, COMFORT και ECO PRO mode. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 εφοδιάζονται επίσης με το νέο διακόπτη Driving Experience Control (Έλεγχος Οδηγικής Εμπειρίας) στην κεντρική κονσόλα. Πιέζοντας τον διακόπτη, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει μία ρύθμιση που βελτιστοποιεί τη δυναμική συμπεριφορά, την άνεση ή την απόδοση. Τα προγράμματα ECO PRO, COMFORT και SPORT διαφέρουν περισσότερο μεταξύ τους απ ότι σε οχήματα με συμβατικά συστήματα κίνησης. Πέραν αυτού, ο διακόπτης Driving Experience Control προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του ADAPTIVE mode. Σε αυτή τη ρύθμιση, η απόκριση του οχήματος προσαρμόζεται άριστα στο στυλ του οδηγού και το προφίλ της διαδρομής. Μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης: ειδικά σχεδιασμένη για τα συγκεκριμένα μοντέλα, βέλτιστη χωροταξία. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης έχει μικτή χωρητικότητα 9.2 kwh και καθαρή χωρητικότητα 6.9 kwh. Τοποθετείται κάτω από τα πίσω καθίσματα χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο ενώ είναι άριστα προστατευμένη σε περίπτωση ατυχήματος. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 απολαμβάνουν το πλεονέκτημα μιας επίπεδης επιφάνειας χώρου αποσκευών, που προσφέρει χωρητικότητα 420 L. Η χωρητικότητα και η πρακτικότητα του χώρου αποσκευών αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία πολυτελών plug-in υβριδικών sedan. Η ροή ενέργειας μεταξύ της μπαταρίας υψηλής τάσης, του ηλεκτροκινητήρα και του φορτιστή ελέγχεται μέσω των ηλεκτρονικών ισχύος που έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι αυτά τα μοντέλα. Τα ηλεκτρονικά ισχύος ρυθμίζουν επίσης την παροχή ενέργειας από τη μπαταρία υψηλής τάσης στο κύκλωμα ηλεκτρικών συστημάτων 12V μέσω ενός μετασχηματιστή. Απλή, εύκολη και ευέλικτη φόρτιση με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες BMW 360 ELECTRIC. Η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται σε οποιαδήποτε οικιακή πρίζα, σε ένα Wallbox σχεδιασμένο για υψηλότερα ρεύματα, ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας απαιτεί λιγότερο από τέσσερις

16 Σελίδα 16 ώρες σε πρίζα του δικτύου ηλεκτρισμού και κάτω από τρεις ώρες σε ένα BMW i Wallbox. Πέραν αυτών, το BMW 360 ELECTRIC περιλαμβάνει την υπηρεσία ChargeNow, που παρέχει άμεση πρόσβαση σε συνεργαζόμενους σταθμούς φόρτισης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για βολική χρέωση μηνιαίων δαπανών ενέργειας. Στάνταρ εξοπλισμός με βοηθητικό σύστημα κλιματισμού (A/C). Το υψηλό επίπεδο στάνταρ εξοπλισμού των BMW 740e iperformance, BMW 740Le iperformance και BMW 740Le xdrive iperformance περιλαμβάνει προβολείς LED, BMW Display Key, πακέτο πλοήγησης ConnectedDrive, ενσωμάτωση smartphone με επαγωγική φόρτιση για μπαταρία τηλεφώνου και λειτουργικό σύστημα idrive που περιλαμβάνει τώρα λειτουργία αφής για την Οθόνη Ελέγχου (Control Display) και το παγκοσμίως μοναδικό σύστημα αναγνώρισης χειρονομιών BMW. Οι πελάτες μπορούν επίσης να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα ενός βοηθητικού συστήματος θέρμανσης και κλιματισμού (A/C) που τους επιτρέπει να ρυθμίζουν εκ των προτέρων τη θερμοκρασία εσωτερικού. Το σύστημα θέρμανσης και A/C των plug-in υβριδικών μοντέλων τροφοδοτείται από τη μπαταρία υψηλής τάσης. Όταν η μπαταρία του αυτοκινήτου φορτίζεται, το βοηθητικό σύστημα A/C παίρνει ρεύμα από το δίκτυο ηλεκτρισμού. Η πρίζα φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης βρίσκεται κάτω από ένα καπάκι στο εμπρός αριστερό πάνελ και μάλιστα σε ύψος που διευκολύνει την όλη διαδικασία. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ένα καλώδιο φόρτισης για χρήση σε οικιακή πρίζα, ενώ μπορεί να αποθηκεύεται σε μία θήκη στο χώρο αποσκευών για εξοικονόμηση χώρου. Στο εσωτερικό των BMW 740e iperformance, BMW 740Le iperformance και BMW 740Le xdrive iperformance τα κυρίαρχα στοιχεία που προδίδουν και τον υβριδικό χαρακτήρα τους πέραν του μπουτόν edrive είναι ειδικές ενδείξεις γραφικών στον πίνακα οργάνων και την οθόνη Control Display. Εξαιρετική απόδοση σε συνδυασμό με οδηγική απόλαυση, άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και εξατομικευμένη πολυτέλεια. Η τεχνολογία BMW edrive συνδυάζει την εξαιρετική απόδοση και ένα είδος πολυτελούς οδηγικής απόλαυσης και άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων που εκφράζει το παρόν και το μέλλον. Κατόπιν παραγγελίας διατίθενται καθίσματα comfort για το εμπρός και πίσω τμήμα της καμπίνας, ενεργός εξαερισμός καθισμάτων, λειτουργία μασάζ με Vitality Programme και το πακέτο Heat Comfort. Για μέγιστη προσωπική ευεξία στο πίσω τμήμα της καμπίνας, οι BMW 740Le iperformance και BMW 740Le xdrive iperformance διατίθενται με το Executive Lounge. Επιπλέον γι αυτά τα μοντέλα διατίθενται πίσω A/C με περισσότερες λειτουργίες και πανοραμική κρυστάλλινη οροφή Sky Lounge Panorama.

17 Σελίδα 17 Η γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει τη νέα γενιά BMW Head-Up Display καθώς και τα συστήματα Parking Assistant, Driving Assistant, Driving Assistant Plus και Surround View. Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 7 παραγγέλνονται προαιρετικά με το πακέτο M Sport package, σχεδιαστικά πακέτα εξωτερικού και εσωτερικού Pure Excellence και BMW Individual Design Composition.

18 Σελίδα Ποικίλη γκάμα Αξεσουάρ BMW M Performance για τη νέα BMW M2 Coupe. Έμφαση στη δυναμική συμπεριφορά και το εξατομικευμένο στυλ. Η νέα BMW M2 Coupe θέτει νέα πρότυπα δυναμικής συμπεριφοράς και επιδόσεων στην κατηγορία compact σπορ αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η εξωστρεφής σχεδίαση προβάλλει ακόμα περισσότερο το σπορ χαρακτήρα και τις έξοχες ικανότητες στην πίστα. Τώρα η δυναμική συμπεριφορά και το στυλ της BMW M2 Coupe αναβαθμίζονται με τα Αξεσουάρ BMW M Performance. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία γκάμα αξεσουάρ εμπνευσμένων από το μηχανοκίνητο αθλητισμό τα οποία προάγουν την αεροδυναμική, το σύστημα μετάδοσης, το cockpit και το πλαίσιο, ενώ όλα ανεξαιρέτως πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα λειτουργικής τελειότητας και σχεδίασης. Αεροδυναμικά εξαρτήματα αναβαθμίζουν την εμφάνιση και τη συμπεριφορά. Η γκάμα των αξεσουάρ M Performance για τη BMW M2 Coupe περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία αεροδυναμικών εξαρτημάτων από CFRP (carbon-fibrereinforced plastic). Μεταξύ αυτών είναι εμπρός σπόιλερ και πλαϊνές ποδιές, πίσω διαχύτης και καλύμματα καθρεπτών με άριστα συντονισμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και στυλιστικές πινελιές που αναδεικνύουν το στυλ ενός αθλητή υψηλού κύρους. Το εμπρός σπόιλερ και οι πλαϊνές ποδιές, για παράδειγμα, συνδυάζονται με την πίσω αεροτομή και το διαχύτη από τη γκάμα BMW M Performance για τη βελτιστοποίηση της ροής αέρα γύρω από το όχημα, το οποίο κατ επέκταση βελτιώνει την οδική συμπεριφορά και τις επιδόσεις. Τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών από ανθρακονήματα με το κατάλληλο στυλ και την εντυπωσιακή τους σχεδίαση βάζουν την ιδανική τελική πινελιά στην πιο σπορτίφ εμφάνιση του αυτοκινήτου. Το ίδιο ισχύει και για τις μάσκες M Performance, που είναι βαμμένες μαύρες και περιλαμβάνουν το λογότυπο BMW M στο παραδοσιακό κόκκινο, μπλε και γαλάζιο της BMW M. Προτάσεις για τα συστήματα κίνησης, ανάρτησης και φρένα βελτιώνουν τις δυναμικές επιδόσεις του αυτοκινήτου. Το σύστημα εξαγωγής με πεταλούδα M Performance υπόσχεται υψηλού επιπέδου ηχητικές συγκινήσεις μέσα από τον ήχο του κινητήρα. Αυτό προσφέρεται με δύο λειτουργικά προγράμματα Sport και Track που μπορούν να επιλέγονται από το Bluetooth τηλεχειριστήριο. Το Sport mode είναι για χρήση σε δημόσιους δρόμους και προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες έναν υπέροχο σπορ ήχο ειδικά ρυθμισμένο για τη BMW M2. Όταν

19 Σελίδα 19 είναι ενεργοποιημένο το Track, το σύστημα εξαγωγής εκπέμπει ένα ακόμα πιο δυνατό και πλούσιο ήχο που αυξάνει αισθητά τα επίπεδα συγκίνησης. Έτσι ο οδηγός απολαμβάνει μία ακόμα πιο έντονη οδηγική εμπειρία και νιώθει ένα με το αυτοκίνητο. Το σύστημα εξαγωγής με πεταλούδα M Performance κοσμεί την εμφάνιση της BMW M2, με πλαίσια για τις γυαλιστερές απολήξεις με χαραγμένο λογότυπο M Performance, εξωτερική διάμετρο 80 χιλιοστών με διάτρητους εσωτερικούς σωλήνες. Το σύστημα εξαγωγής M Performance μπορεί επίσης να παραγγελθεί με σωλήνες διαμέτρου 93-mm από ανθρακονήματα που ενσωματώνουν το λογότυπο BMW M. Για καλύτερο κράτημα και ασφαλέστερη συμπεριφορά, η BMW M2 Coupe μπορεί να εφοδιάζεται με ανάρτηση (γόνατα ελατηρίων/αμορτισέρ) BMW M Performance. Αυτή μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά τουλάχιστον πέντε χιλιοστά συγκριτικά με τη στάνταρ ανάρτηση, ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να χαμηλώνει κατά 20 mm επιπλέον χάρη στα ρυθμιζόμενα γόνατα. Τα αμορτισέρ είναι ρυθμιζόμενα σε 16 θέσεις για την επαναφορά και 12 για τη συμπίεση, επιτρέποντας στον οδηγό να διαμορφώνει το επιθυμητό σετάρισμα ανάρτησης. Η βασική ρύθμιση είναι σκληρότερη συγκριτικά με αυτή της στάνταρ ανάρτησης, μειώνοντας τις κλίσεις του αμαξώματος ανεξαρτήτως ρυθμίσεων. Επομένως, διασφαλίζεται ουδέτερη συμπεριφορά και άμεση πληροφόρηση του οδηγού. Τα σπορ τακάκια φρένων της σειράς BMW M Performance βελτιώνουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στην αγωνιστική πίστα αυξάνοντας παράλληλα την ενεργητική ασφάλεια. Επειδή τα υλικά τους βασίζονται σε τακάκια αντοχής που έχουν δοκιμαστεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ένα από τα χαρακτηριστικά των εξαρτημάτων αυτών της BMW M Performance είναι η απίστευτη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίας που σημαίνει ότι δεν παρουσιάζουν κόπωση ακόμα και υπό συνεχή, ακραία φορτία. Η άμεση απόκρισή τους αποτελεί ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σχέση με το στάνταρ σύστημα πέδησης. Προτάσεις εσωτερικού εμπνευσμένες από την αγωνιστική πίστα. Το εσωτερικό της BMW M2 Coupe μπορεί να αποκτήσει πρόσθετη σπορ αίσθηση, με τη βοήθεια των Αξεσουάρ BMW M Performance. Όπως για παράδειγμα, οι φωτεινές λωρίδες LED των μαρσπιέ στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού, που προσθέτουν μία κομψή, εντυπωσιακή πινελιά με το άνοιγμα της πόρτας. Το ίδιο ισχθεί και για τα πατάκια M Performance που συνδυάζουν σπορ σχεδίαση με επιφάνεια ανθεκτική στη φθορά αφού κατασκευάζονται από ελαστικές και υφασμάτινες ίνες. Τα καλύμματα των πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι με αντιολισθητική επιφάνεια στα πεντάλ φρένου και συμπλέκτη συμπληρώνουν τέλεια το πακέτο.

20 Σελίδα 20 Η BMW είναι από τις λίγες κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο που προσφέρουν τα δικά τους τιμόνια με επένδυση Alcantara με τοποθέτηση. Υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις στη γκάμα BMW M Performance. Το τιμόνι M Performance Pro είναι πιο παχύ στις περιοχές λαβής που επενδύονται με Alcantara, ενώ το αφρώδες υπόστρωμα είναι σκληρότερο για καλύτερη αίσθηση κατευθυντικότητας. Επίσης φέρει μία γαλάζια πάνω επισήμανση (θέση 12 η ώρα). Η τρίχρωμη ραφή Μ και η προαιρετική επένδυση από ανθρακονήματα με το λογότυπο M Performance κάνουν το τιμόνι Pro πραγματικό χάρμα οφθαλμών. Η BMW προσφέρει επίσης το τιμόνι M Performance με αγωνιστική οθόνη και στάνταρ επένδυση από ανθρακονήματα. Η οθόνη στο πάνω μέρος της στεφάνης του τιμονιού απεικονίζει διάφορες πληροφορίες, όπως τμήμα και χρόνοι γύρου, διαμήκης και εγκάρσια επιτάχυνση απευθείας στο πεδίο ορατότητας του οδηγού. Τα μπουτόν του μενού που είναι ενσωματωμένα κοντά στους αντίχειρες προσφέρουν διαισθητικό έλεγχο των λειτουργιών. Εκατέρωθεν της οθόνης υπάρχουν συγκλίνουσες λωρίδες φώτων LED σε δύο αποχρώσεις ως ενδείξεις βέλτιστου σημείου αλλαγής σχέσης. Η γκάμα BMW M Performance για το εσωτερικό της BMW M2 ολοκληρώνεται από το κιτ εσωτερικού M Performance από ανθρακονήματα που περιλαμβάνει ασορτί ένθετα για τον επιλογέα DCT, την κεντρική κονσόλα και το χειρόφρενο καθώς και οι διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού M Performance με ένα ελκυστικό πάντρεμα Alcantara και carbon.

21 Σελίδα Η BMW i παρουσιάζει την ειδική έκδοση BMW i8 Protonic Red Edition. Η μεγαλύτερη παρουσία στην παγκόσμια αγορά από οποιονδήποτε premium προμηθευτή ηλεκτρικών οχημάτων. Η μάρκα BMW i άρχισε να κατασκευάζει τα πρώτα αυτοκίνητα της ιστορίας που ήταν σχεδιασμένα εξ αρχής για μηδενικές εκπομπές ρύπων με τη μορφή του ηλεκτροκίνητου BMW i3 και του επαναστατικού plug-in, υβριδικού BMW i8 το Νοέμβριο του Επεκτείνοντας την προϊοντική γκάμα της για να συμπεριλάβει μία πληθώρα πρωτοποριακών υπηρεσιών άνεσης, η BMW i έχει τώρα τη μεγαλύτερη παρουσία στην παγκόσμια αγορά από οποιονδήποτε άλλο premium κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και παίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της προσωπικής μετακίνησης. Στην πορεία, η μάρκα BMW i κατάφερε να γίνει εκπρόσωπος μιας φιλοσοφίας που προσδιορίζεται από τη βιωσιμότητα και που είναι συνώνυμη πάνω απ όλα με την αυτοκίνηση του μέλλοντος και την προοδευτική σχεδίαση. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ενσαρκώνονται με άκρως εντυπωσιακό τρόπο στο νέο μοντέλο BMW i8 Protonic Red Edition που παρουσιάζεται στη Γενεύη και προάγει την εξατομίκευση σε νέα επίπεδα με τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά και στοιχεία εξοπλισμού του. Αποτελεί δε το προοίμιο μιας σειράς εκδόσεων του καινοτόμου plug-in υβριδικού σπορ αυτοκινήτου, που θα διατίθενται για περιορισμένο χρόνο η κάθε μία. Διαθέτει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός μοντέλου BMW i, όπως η αρχιτεκτονική LifeDrive με κλωβό επιβατών από CFRP, και την τεχνολογία κίνησης BMW edrive που προσφέρει εξαιρετική απόδοση σε συνδυασμό με καθημερινή πρακτικότητα και υπόσχεται την οδηγική απόλαυση μιας BMW. Το νέο BMW i8 Protonic Red Edition. Το νέο BMW i8 Protonic Red Edition που θα κάνει την εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης είναι μία καινούργια και αποκλειστική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του plug-in υβριδικού σπορ αυτοκινήτου, το οποίο λανσάρει μία νέα πρόταση για όσους επιθυμούν να δώσουν στο πρωτοποριακό σπορ coupe ένα πιο προσωπικό στυλ. Ταυτόχρονα, το Protonic Red Edition είναι το πρώτο μιας σειράς προσεχών ειδικών εκδόσεων που θα συνοδεύονται από μία γκάμα αποκλειστικού εξοπλισμού για το 2+2, σπορ BMW i8. Η πρώτη ειδική έκδοση του BMW i8 που θα μπει στην παραγωγή φέτος τον Ιούλιο, βάφεται σε αποκλειστικό Protonic Red με αντίθετες πινελιές σε μεταλλικό Frozen Grey. Η συνολική εικόνα ολοκληρώνεται με ζάντες αλουμινίου BMW ακτίνων W-spoke 470 σε μεταλλική απόχρωση Orbit Grey με

22 Σελίδα 22 πλήμνες βαμμένες σε Aluminium matt και ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων μπροστά / πίσω (εμπρός: 215/45 R20, πίσω: 245/40 R20). Το χαραγμένο i8 στα εμπρός προσκέφαλα και στις λωρίδες των μαρσπιέ που φέρουν το λογότυπο Protonic Red Edition χαρίζουν μία ξεχωριστή πινελιά στη φυσική αισθητική απήχηση του εσωτερικού. Τα καθίσματα φέρουν διπλές ραφές σε κόκκινο ενώ η κόκκινη ραφή δίνει πάλι το παρών στις επενδύσεις θυρών και στα πλαϊνά πάνελ, απηχώντας την εξωτερική εμφάνιση. Αποκλειστικά σχεδιασμένα διακοσμητικά από ανθρακονήματα υψηλής ποιότητας για την κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων ενισχύουν τη μοντέρνα, σπορ εμφάνιση του εσωτερικού του BMW i8 όπως και οι λαβές από ανθρακονήματα στο εσωτερικό των θυρών. Ο επιλογέας σχέσεων με μαύρες κεραμικές λεπτομέρειες, οι γκρι ζώνες ασφαλείας και τα ειδικά σχεδιασμένα πατάκια με δερμάτινη μπορντούρα και κόκκινη αντίθετη ραφή βάζουν τις τελικές πινελιές στο εξατομικευμένο στυλ της καμπίνας. Το BMW i8 Protonic Red Edition θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας από τον Ιούλιο του 2016 και θα διατίθεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι τα τέλη του έτους. Η μεγαλύτερη παγκόσμια παρουσία στην αγορά: Η BMW i διαμορφώνει με επιτυχία το μέλλον της μετακίνησης. Παρά τη σχετικά πρόσφατη παρουσία της στη σκηνή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, η BMW i έχει συνδέσει το όνομά της με μεγάλους θριάμβους. Στο στάδιο λανσαρίσματός τους, η μάρκα BMW i και τα μοντέλα BMW i3 και BMW i8 συγκέντρωσαν περισσότερα βραβεία και διακρίσεις από οποιαδήποτε άλλη μάρκα στην ιστορία του αυτοκινήτου. Από το Νοέμβριο του 2013 που κυκλοφόρησε στην αγορά, το BMW i3 κατέχει μία ιδιαίτερα ισχυρή θέση στην κατηγορία ηλεκτρικών οχημάτων και καθιερώθηκε ως το παγκοσμίως πιο διαδεδομένο γεωγραφικά premium ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Συμπωματικά, παραμένει το μοναδικό ηλεκτρικό όχημα της αγοράς που διατίθεται με προαιρετική έκδοση επέκτασης αυτονομίας, κάτι το οποίο αναβαθμίζει περαιτέρω την ευχρηστία του. Η BMW i, προς το παρόν, προσφέρει το BMW i3 σε συνολικά 36 χώρες. Αυτό, σε συνδυασμό με τη γκάμα πρωτοποριακών και προηγμένων υπηρεσιών άνεσης, χαρίζει στη BMW i τη μεγαλύτερη παρουσία στην παγκόσμια αγορά από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων. Στη Γερμανία, το BMW i3 είναι πρώτο στους πίνακες πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων ενώ κατέχει την τρίτη θέση στις ΗΠΑ και στις παγκόσμιες πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων. Στη Νορβηγία είναι το μοντέλο της BMW με τις καλύτερες πωλήσεις σε όλη τη γκάμα*. Το BMW i3 είναι το μοναδικό εισαγόμενο μοντέλο μέχρι σήμερα που επιτρέπεται να πωλείται χωρίς δασμούς * Πηγή: Polk / IHS, 9/2015

23 Σελίδα 23 στην Κίνα, όπου επίσης απαλλάσσεται από το τοπικό φόρο πινακίδων κυκλοφορίας. Τέλος, στη Βραζιλία, το BMW i3 είναι το μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της αγοράς. Είναι σαφές ότι το BMW i3 μπορεί να βοηθήσει τη BMW να κατακτήσει νέες ομάδες πελατών. Πάνω από το 80% των αγοραστών του BMW i3 από όλο τον κόσμο έχει προηγουμένως οδηγήσει και οχήματα άλλων μαρκών αλλά τελικά προσήλθε στη BMW. Ανάμεσα στους κυριότερους παράγοντες επιτυχίας είναι η γκάμα υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης της BMW i, που είναι σχεδιασμένες για να κάνουν εύκολη και πρακτική την καθημερινή χρήση ενός ηλεκτρικού οχήματος. Καμία άλλη μάρκα μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη γκάμα υπηρεσιών για να διευκολύνει την αστική μετακίνηση και διασύνδεση ηλεκτρικών οχημάτων από τη BMW. Για παράδειγμα, όλοι οι πελάτες BMW i έχουν πρόσβαση στο ChargeNow, στο παγκοσμίως μεγαλύτερο δίκτυο σταθμών φόρτισης που περιλαμβάνει πάνω από σημεία φόρτισης με συνεργάτες σε 25 χώρες και έχει τιμηθεί με το περίοπτο βραβείο Momentum For Change του ΟΗΕ. Στην Κοπεγχάγη, η υπηρεσία κοινοχρησίας οχημάτων (car-sharing) DriveNow της BMW διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο κοινοχρησίας ηλεκτρικών οχημάτων, που απαριθμεί 400 αυτοκίνητα BMW i3. Η ευφυής τεχνολογία καθοδήγησης διαδρομής τα συνδέει με το τοπικό σύστημα δημόσιων μεταφορών. Το BMW i3 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο με πιστοποιημένο αποτύπωμα άνθρακα*. Ένας ακόμα λόγος της συνεχιζόμενης επιτυχίας είναι αναμφίβολα η βιωσιμότητα της φιλοσοφίας στην οποία βασίζονται η BMW i και τα προϊόντα της. Το BMW i3 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που έχει πιστοποιημένο αποτύπωμα άνθρακα για την αλυσίδα προμηθευτών, την παραγωγή, τη διάρκεια ζωής και τη διαδικασία ανακύκλωσης που μάλιστα είναι κατά ένα τρίτο μικρότερο από αυτό της εξαιρετικά οικολογικής BMW 118d η οποία στέφθηκε Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς το Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο ηλεκτρισμός που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του BMW i3 στα εργοστάσια της BMW στη Λειψία και το Moses Lake των ΗΠΑ παράγεται από αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μεταφορά τεχνολογίας στη γκάμα μοντέλων BMW. Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες που αρχικά δημιουργήθηκαν για τα αυτοκίνητα BMW i αρχίζουν να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σε μοντέλα της μητρικής μάρκας BMW. Τα plug-in υβριδικά BMW X5 xdrive 40e, BMW 740e iperformance, BMW 330e και BMW 225xe, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν τεχνολογία BMW edrive για τους ηλεκτροκινητήρες τους, μπαταρίες υψηλής * Πιστοποίηση από TÜV SÜD

Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα.

Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 1 Το νέο BMW i8 Roadster, Το νέο BMW i8 Coupe. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 2 Σελίδα 3 Σελίδα 4 Το σπορ αυτοκίνητο του μέλλοντος τώρα σε δύο τύπους αμαξώματος. Τα νέα BMW i8 Roadster και BMW i8 Coupe

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Τα Σημαντικότερα.

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 1 Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Τα Σημαντικότερα. Σελίδα 2 Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo συνδυάζει την καινοτόμο αυτοκινητιστική φιλοσοφία της προκατόχου της με τη γοητεία ενός coupe, προσφέροντας

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Κύρια Χαρακτηριστικά.

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Κύρια Χαρακτηριστικά. Σελίδα 1 Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Κύρια Χαρακτηριστικά. Σελίδα 2 Πρεμιέρα της νέας BMW Σειράς 5 Touring: Η 5 η γενιά του μοντέλου ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη 25χρονη ιστορία της Touring

Διαβάστε περισσότερα

Νέα BMW 740e iperformance, Νέα BMW 740Le iperformance, Νέα BMW 740Le xdrive iperformance. Περιεχόμενα.

Νέα BMW 740e iperformance, Νέα BMW 740Le iperformance, Νέα BMW 740Le xdrive iperformance. Περιεχόμενα. Σελίδα 1 Νέα BMW 740e iperformance, Νέα BMW 740Le iperformance, Νέα BMW 740Le xdrive iperformance. Περιεχόμενα. 1. Με μια ματιά....2 2. Τεχνολογία BMW i στην πολυτελή κατηγορία. Νέα BMW 740e iperformance,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4

Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4 Οδηγούμε τη νέα BMW σειρά 4 Η BMW τόλμησε και μετονόμασε την ανοικτή έκδοση, την Coupe και την Gran Coupe, της σειράς 3, σε σειρά 4 το 2013. Η ιστορική αυτή επιλογή, μόνο σαν θετική μπορεί να κριθεί, μιας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Γιατί να αγοράσω ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο; BMW i. BMW i8 Coupé. BMW i8 Roadster. BMW 225xe Active Tourer. BMW 0e. BMW 50e. BMW 745e. BMW X5 xdrive45e. MINI Cooper

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Δυναμική, ευέλικτη, ευφυής.

Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Δυναμική, ευέλικτη, ευφυής. Σελίδα 1 Η νέα BMW Σειρά 5 Touring. Δυναμική, ευέλικτη, ευφυής. Δυναμικές επιδόσεις, υψηλή αισθητική και ευφυής λειτουργικότητα είναι αρετές που έχουν κάνει διάσημη τη BMW Σειρά 5 Touring. Τώρα, η νέα

Διαβάστε περισσότερα

Η BMW στο 87 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης Αναλυτική Παρουσίαση.

Η BMW στο 87 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης Αναλυτική Παρουσίαση. Σελίδα 1 Η BMW στο 87 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2017. Αναλυτική Παρουσίαση. 1. Δυναμική, ευέλικτη, ευφυής: Νέα BMW Σειρά 5 Touring.... 2 2. Νέο επίπεδο σπορ επιδόσεων και υψηλής αισθητικής:

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Απαράμιλλη γοητεία, πολυτέλεια και πρακτικότητα.

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Απαράμιλλη γοητεία, πολυτέλεια και πρακτικότητα. Σελίδα 1 Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo. Απαράμιλλη γοητεία, πολυτέλεια και πρακτικότητα. Η BMW παρουσιάζει εκτενώς ανανεωμένη μία από τις πιο δημιουργικές αυτοκινητιστικές φιλοσοφίες των τελευταίων χρόνων.

Διαβάστε περισσότερα

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική Mercerdes-Benz Τύπος C 180 Κατασκευαστική 205.040.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 24 993,27 Χρώμα βαφής: 992 Μεταλλικό "selenite" γκρι 819,00 Εσωτερική επένδυση: 001

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan. Ελαφρύτερη, δυναμικότερη, οικονομικότερη και πλήρως συνδεδεμένη.

Η νέα BMW Σειρά 5 Sedan. Ελαφρύτερη, δυναμικότερη, οικονομικότερη και πλήρως συνδεδεμένη. Σελίδα 1 Η νέα Σειρά 5 Sedan. Ελαφρύτερη, δυναμικότερη, οικονομικότερη και πλήρως συνδεδεμένη. Η έβδομη γενιά της Σειράς 5 Sedan θα κυκλοφορήσει στις παγκόσμιες αγορές το Φεβρουάριο του 2017 και αναμένεται

Διαβάστε περισσότερα

COROLL A ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA

COROLL A ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA ΝΕΟ ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ COROLLA Το νέο Toyota Corolla σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας συναρπαστικής εποχής για το Νο 1 σε πωλήσεις αυτοκίνητο στον κόσμο. Με τη μοναδική υβριδική τεχνολογία 4ης γενιάς διαθέσιμη σε

Διαβάστε περισσότερα

99000-SWIFT-014 02/2015

99000-SWIFT-014 02/2015 99000-SWIFT-014 02/2015 5MT ΑΝΕΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 1,2 L 5MT GL+ GL+ Ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού Ρύθμιση τιμονιού καθ ύψος Ρύθμιση τιμονιού τηλεσκοπική Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός Ηλεκτρικά παράθυρα πίσω

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο BMW i8 Roadster, το νέο BMW i8 Coupe. Συνοπτικά.

Το νέο BMW i8 Roadster, το νέο BMW i8 Coupe. Συνοπτικά. Page 1 Το νέο BMW i8 Roadster, το νέο BMW i8 Coupe. Συνοπτικά. Ένα ακόμα συναρπαστικό κεφάλαιο ξεκινά στην ιστορία επιτυχίας του BMW i8, καθώς η ανανεωμένη έκδοση του 2+2 μοντέλου του plug-in υβριδικού,

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Yaris Σύντομος οδηγός. Κινητήρων & Εκδόσεων 1/17

Νέο Yaris Σύντομος οδηγός. Κινητήρων & Εκδόσεων 1/17 Νέο Yaris 2017 Σύντομος οδηγός Κινητήρων & Εκδόσεων 1/17 Nέος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων Το σωστό μέγεθος για το μέλλον Ο νέος βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρων συμβαδίζει με την τάση της βιομηχανίας προς κινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

Δυναμικό, Ευέλικτο με Λιγότερα από 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme

Δυναμικό, Ευέλικτο με Λιγότερα από 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme 10 Σεπτεμβρίου, 2007 Δυναμικό, Ευέλικτο με Λιγότερα από 40 g CO 2 /km: Opel Flextreme Σπορ πρωτότυπο ενός όγκου λανσάρει καινοτομίες και παρουσιάζει την επαναστατική αρχιτεκτονική E-Flex Αυτονομία 55 km,

Διαβάστε περισσότερα

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications Η BMW στο 81 ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2011. 1. Η BMW στο 81 ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2011. (Σύντομη Παρουσίαση) 2. Επισκόπηση Η BMW στο 81 ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2011. (Σύντομη

Διαβάστε περισσότερα

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό "obsidian" μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση:

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό obsidian μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση: Mercerdes-Benz Τύπος C 200 d Κατασκευαστική 205.037.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 31 049,15 Χρώμα βαφής: 197 Μεταλλικό "obsidian" μαύρο 819,00 Εσωτερική επένδυση:

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>>

Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>> The new Kia Το νέο Kia pro_cee d GT Ο επαναπροσδιορισμός της οδήγησης >>> Επαναπροσδιορίστε τη σκέψη σας! Διαγράψτε την παλιά νοοτροπία. Αποκτήστε την τελευταία έκδοση της οικογένειας του Kia Cee d. Το

Διαβάστε περισσότερα

Opel Insignia: Η ανάγλυφη σχεδίαση συναντά τη Γερμανική ακρίβεια

Opel Insignia: Η ανάγλυφη σχεδίαση συναντά τη Γερμανική ακρίβεια Σεπτέμβριος 2008 Περίληψη Opel Insignia: Η ανάγλυφη σχεδίαση συναντά τη Γερμανική ακρίβεια Νέα φιλοσοφία: Σπορ, μεσαίου μεγέθους sedan Πλούσια γκάμα επιλογών: Τρεις εκδόσεις αμαξώματος, επτά κινητήρες

Διαβάστε περισσότερα

Η BMW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ) Περιεχόμενα.

Η BMW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ) Περιεχόμενα. Σελίδα 1 Η BMW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ) 2015. Περιεχόμενα. 1. Η BMW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (ΙΑΑ) 2015. (Με μια ματιά)... 2 2. Η BMW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Polo BlueMotion

Το νέο Polo BlueMotion Το νέο Polo BlueMotion ΣΕ ΠΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ. TO NEO POLO BLUEMOTION ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ CO₂.

Διαβάστε περισσότερα

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ

Toyota Hybrid. Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Toyota Hybrid Ηλίας Καραϊσκός Αγγελική Τσενέ Η σημερινή μας agenda Toyota & Hybrid Η τεχνολογία Toyota Hybrid Μοναδικά οφέλη Toyota Hybrid Γκάμα Test Drive Η Toyota στον κόσμο Δηλαδή Kaizen προκαλώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ FIESTA B479_Fiesta_Main_V4_Image_Master.indd BC86-B B479_Fiesta_Main_V4_GRC_GR.indd BC86-BC88 C88 24/05/ :36:22 01/06/ :46:03

ΝΕΟ FIESTA B479_Fiesta_Main_V4_Image_Master.indd BC86-B B479_Fiesta_Main_V4_GRC_GR.indd BC86-BC88 C88 24/05/ :36:22 01/06/ :46:03 ΝΕΟ FIESTA FORD FIESTA Παρουσίαση των μοντέλων Επιλέξτε το Fiesta που σας ταιριάζει. Διαθέσιμο σε μια σειρά από διαφορετικές σχεδιαστικές επιλογές, το νέο Ford Fiesta μπορεί να σας ικανοποιήσει, όποιες

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW Σειρά 7. Περιεχόμενα.

Η νέα BMW Σειρά 7. Περιεχόμενα. Σελίδα 1 Η νέα BMW Σειρά 7. Περιεχόμενα. 1. Με μια ματιά.... 2 2. Επαναπροσδιορισμός οδηγικής απόλαυσης, πολυτέλειας και άνεσης στα μεγάλα ταξίδια. Η νέα BMW Σειρά 7. (Συνοπτικά)... 7 3. Η ναυαρχίδα της

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδική σχεδίαση. Οδήγηση μέσα στην πόλη, πιο απολαυστική από ποτέ.

Μοναδική σχεδίαση. Οδήγηση μέσα στην πόλη, πιο απολαυστική από ποτέ. www.toyota.gr Μοναδική σχεδίαση Νέα σχεδιαστική φιλοσοφία «J-Playful» που αναδεικνύει το χαρούμενο, «παιχνιδιάρικο» και νεανικό του χαρακτήρα. Εμβληματική σχεδίαση στην μπροστινή μάσκα με το χαρακτηριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Nέα ŠKODA Octavia RS: Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ

Nέα ŠKODA Octavia RS: Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ Nέα ŠKODA Octavia RS: Η ταχύτερη Octavia που κατασκευάστηκε ποτέ > Καθαρό συναίσθημα Η νέα ŠKODA Octavia RS > Τέλειος συνδυασμός του σπορτίφ χαρακτήρα, με την ευρυχωρία και τη λειτουργικότητα. > Από 0

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας μοντέλο C-Class: C 180

Το δικό σας μοντέλο C-Class: C 180 Ενδεικτική απεικόνιση Ενδεικτική απεικόνιση Σύνοψη Βασική τιμή C 180 Ειδικά μοντέλα & Πακέτα Χρώμα Μεταλλικό ασημί "diamond" Τροχός Ζάντες αλουμινίου [17"] 43.2 cm, σχεδιασμός 5 διπλών ακτινών Επένδυση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKSWAGEN ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ VOLKWAGEN ΕΚΔΟΣΗ CC / P / KW Ανώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή προ Φόρων (ΑΠΛΤΠΦ) ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ (ΑΠΛΤ) Polo

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Honda Civic στην Ελλάδα

Το νέο Honda Civic στην Ελλάδα Το νέο Honda Civic στην Ελλάδα Η νέα δέκατη γενιά του Honda Civic είναι ένα δυναμικό, πεντάθυρο, σπορ hatchback. Αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου για τη Honda στην κατηγορία C, επωφελούμενη από

Διαβάστε περισσότερα

Mazda6 MPS. e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr

Mazda6 MPS. e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr Η Mazda Motor Europe διατηρεί το δικαίωµα τροποποίησης των προδιαγραφών και του εξοπλισµού λόγω της εξελισσόµενης ανάπτυξης της παραγωγής. Τα χρώµατα και τα δείγµατα των διακοσµητικών του φυλλαδίου µπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό σας μοντέλο B-Class: B 180 d

Το δικό σας μοντέλο B-Class: B 180 d Ενδεικτική απεικόνιση Ενδεικτική απεικόνιση Σύνοψη Βασική τιμή B 180 d Ειδικά μοντέλα & Πακέτα Χρώμα Μαύρο "night" Τροχός Ζάντες αλουμινίου[ 16"] 40.6 cm, 10 ακτινών Επένδυση Ύφασμα venlo μαύρο Διακοσμητικά

Διαβάστε περισσότερα

THE ALL NEW BMW X7 PRODUCT HIGHLIGHTS. Δημοσιογραφική Παρουσίαση Ιούνιος 2019

THE ALL NEW BMW X7 PRODUCT HIGHLIGHTS. Δημοσιογραφική Παρουσίαση Ιούνιος 2019 THE ALL NEW BMW X7 PRODUCT HIGHLIGHTS Δημοσιογραφική Παρουσίαση Ιούνιος 2019 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ F40 VS F20. BMW F40 2019 BMW F20 (2011) Ύψος +13mm 1434 1421 +13 Χώρος πίσω επιβατών +33mm Πλάτος +34mm (1.799mm)

Διαβάστε περισσότερα

NISSAN. e-nv200 EVALIA

NISSAN. e-nv200 EVALIA NISSAN e-nv200 EVALIA 40-60 min* ΤΑΧΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΙΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 200 KM ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΗΣ 301 KM (ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ WLTP) 7H 30min WALLBOX 21H 30min ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΡΙΖΑ *Ο χρόνος εξαρτάται από τις συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM!

ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM! ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ MAXIMUM! Με τη δυναμική σχεδίαση, το ελαφρύ πλαίσιο και το καθαρόαιμο DNA του Yamaha X-MAX, αυτό το σκούτερ γενικής χρήσης και υψηλής απόδοσης έχει κατασκευαστεί για μια συναρπαστική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD ECONETIC TECHNOLOGY ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD ECONETIC TECHNOLOGY ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ FORD ECONETIC TECHNOLOGY ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΩΝ CO2 Νέο μοντέλο Ford Mondeo ECOnetic με εκπομπές CO 2 κάτω από 115 γραμμ./χλμ.

Διαβάστε περισσότερα

RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ. drive the change

RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ. drive the change RENAULT TWINGO MISS SIXTY ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ drive the change ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ροζ μποεμ ΖΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ζαντες amperatrice 15" μαυρο nacre ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1.2 16V Σύστημα μετάδοσης κίνησης/κιβώτιο

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα Mercedes-AMG GT. Σχεδιασμένη από πρωταθλητές.

Η νέα Mercedes-AMG GT. Σχεδιασμένη από πρωταθλητές. Mercedes-AMG GT. T Η νέα Mercedes-AMG GT. Σχεδιασμένη από πρωταθλητές. S Ήρθε για να σας απογειώσει. Είναι εδώ. Η δήλωση από το Affalterbach: μακρύ καπό, θέση οδηγού τοποθετημένη αρκετά πίσω, φαρδύ και

Διαβάστε περισσότερα

Media Information. Επτά Παγκόσμιες Πρεμιέρες: Από το Opel Insignia OPC μέχρι το Monza Concept. Σεπτέμβριος 2013

Media Information. Επτά Παγκόσμιες Πρεμιέρες: Από το Opel Insignia OPC μέχρι το Monza Concept. Σεπτέμβριος 2013 Media Information Σεπτέμβριος 2013 Η Opel στο 65 ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης Επτά Παγκόσμιες Πρεμιέρες: Από το Opel Insignia OPC μέχρι το Monza Concept Αυτοπεποίθηση: Το Insignia OPC,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ 1 ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Pirelli είναι μία μάρκα με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα για τις βασικές αξίες της, κυρίως τις επιδόσεις

Διαβάστε περισσότερα

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος

Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Touareg Hybrid Οδηγός συμπεριφοράς υβριδικού συστήματος Πίνακας περιεχομένων 1 Συμπεριφορά υβριδικού συστήματος σε διαφορετικές θέσεις του επιλογέα ταχυτήτων...3 2 Συμπεριφορά του αυτοκινήτου στην επιτάχυνση...4

Διαβάστε περισσότερα

Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). Περιεχόμενα.

Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). Περιεχόμενα. Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). Περιεχόμενα. 1. Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2013 (IAA). (Περιληπτικά)... 2. Η BMW στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180

Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180 Καλοκαίρι με την Mercedes-Benz SLC 180 Πόσο πιο όμορφη, αναρωτιέσαι μόλις την πρωτοδείς. Είχαμε τη χαρά να οδηγήσουμε πέρυσι, παρόμοια εποχή, μια SLC και τώρα, στη μέση του καλοκαιριού ζούμε ξανά με μια

Διαβάστε περισσότερα

Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid

Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid 22 Φεβρουαρίου 2012 Νέο υβριδικό αυτοκίνητο: Volvo XC60 Plug-in Hybrid Επιστήμες / Τεχνολογία - Έρευνα Σε υβριδική «Plug-in» έκδοση παρουσίασε το γνωστό όχημα ελευθέρου χρόνου XC60, στην έκθεση αυτοκινήτου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε το νέο MINI Countryman (vid.)

Οδηγούμε το νέο MINI Countryman (vid.) Οδηγούμε το νέο MINI Countryman (vid.) Όταν το 2010 παρουσιάστηκε η 1 η γενιά Countryman, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρία με τις Βρετανικές ρίζες. Οι σκληροπυρηνικοί το κοίταξαν πολύ διστακτικά.

Διαβάστε περισσότερα

08/2018. Επίσημος Εισαγωγέας - Διανομέας Ελλάδος

08/2018. Επίσημος Εισαγωγέας - Διανομέας Ελλάδος Σκοπός αυτού του ενημερωτικού φυλλαδίου είναι να σας κάνει μία πρώτη, συνοπτική παρουσίαση του νέου CR-V. Για πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο δίκτυο επιβατικών αυτοκινήτων

Διαβάστε περισσότερα

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική Mercerdes-Benz Τύπος GLC 250 d 4MATIC Κατασκευαστική 253.909.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 36 061,63 Χρώμα βαφής: 992 Μεταλλικό "selenite" γκρι 819,00 Εσωτερική επένδυση:

Διαβάστε περισσότερα

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications 23 Μαΐου 2017 Η νέα M5 με M xdrive. Με μια ματιά. Με την άφιξη της νέας M5 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10,5 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 241 g/km), η M GmbH λανσάρει την έκτη γενιά του παγκοσμίως

Διαβάστε περισσότερα

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications BMW Corporate Communications Δελτίο Τύπου 08 Ιανουαρίου 2013 Νέα BMW Z4: Ένα roadster με άποψη και σπορ αίσθηση. Συνδυασμός κλασικών αναλογιών και προηγμένης τεχνολογίας, σύγχρονη ερμηνεία της παραδοσιακής

Διαβάστε περισσότερα

SANDERO WLTP hp LIFE hp STYLE

SANDERO WLTP hp LIFE hp STYLE SANDERO WLTP 1.0 75hp LIFE 1.0 75hp STYLE ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ TIMH * 9.980 10.780 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΜΩΝ * 7.772,59 8.395,64 Κατανάλωση (μικτή) lt/100χλμ Εκπομπές CO 2 (g/χλμ)

Διαβάστε περισσότερα

BMW i & ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΕΟ BMW i3 94 Ah KAI OI ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Building Green Open Space 2017, 9/4/2017

BMW i & ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΕΟ BMW i3 94 Ah KAI OI ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Building Green Open Space 2017, 9/4/2017 BMW i & ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΝΕΟ BMW i3 94 Ah KAI OI ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. Building Green Open Space 2017, 9/4/2017 ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ. SALES OPERATIONS & BMW i MANAGER. BMW GROUP HELLAS.

Διαβάστε περισσότερα

Audi Q8 50 TDI quattro

Audi Q8 50 TDI quattro Audi Q8 50 TDI quattro 24/Μαϊ/2019 17:28 Τι γίνεται όταν η πρακτικότητα ενός SUV μπλέκεται με το συναίσθημα; Μια εκδοχή είναι αναμφίβολα το νέο Audi Q8. Περιμένουμε καρτερικά να το παραλάβουμε και μόλις

Διαβάστε περισσότερα

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια

Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung. Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Kιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη Porsche Doppelkupplung Η ιστορία επιτυχίας του PDK: ένα bestseller σε μόλις πέντε χρόνια Στουτγάρδη. Στη δεκαετία του '80 η Porsche ανέπτυξε μια παγκόσμια τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia

09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia 09/2012 99000-SPLAS-012 multimedia ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 5, ΑΘΗΝΑ 24ΩΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΗΛ.: 210 9988168 www.suzuki.gr 20 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαβάστε περισσότερα

Το Beetle Dune Το Beetle Cabriolet Dune

Το Beetle Dune Το Beetle Cabriolet Dune Το eetle Dune Το eetle Cabriolet Dune Stage driving. Το eetle Dune και το eetle Cabriolet Dune μετατρέπουν τον δρόμο σε θεαματική πίστα, χάρη στις σπορ αναρτήσεις και το διευρυμένο μετατρόχιο αλλά και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ WAY OF NEWS. Way of Life! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Νέο ALTO, Multimedia Cyber Station Swift Plug in Hybrid και SX4 FCV Νέο SX4 Οθόνηπίσωεπιβατών

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ WAY OF NEWS. Way of Life! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Νέο ALTO, Multimedia Cyber Station Swift Plug in Hybrid και SX4 FCV Νέο SX4 Οθόνηπίσωεπιβατών Ηλεκτρονική Περιοδική Έκδοση Δεκέμβριος 2009 Τεύχος 7 WAY OF NEWS Life! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Νέο ALTO, Multimedia Cyber Station Swift Plug in Hybrid και SX4 FCV Νέο SX4 Οθόνηπίσωεπιβατών ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ Νέο Alto

Διαβάστε περισσότερα

NISSAN. e-nv200 EVALIA & VAN

NISSAN. e-nv200 EVALIA & VAN NISSAN e-nv200 EVALIA & VAN e-nv200 EVALIA & VAN ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΜΙΚΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 200 KM ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΛΗΣ 301 KM (ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΥΠΟΥ WLTP) 40-60 min* 7h 30min 21h 30min ΤΑΧΕΙΑ ΦΟΡΤΙΣΗ WALLBOX ΦΟΡΤΙΣΗ ΣΕ ΟΙΚΙΑΚΗ ΠΡΙΖΑ *Ο

Διαβάστε περισσότερα

Νέα σειρά Porter. euro

Νέα σειρά Porter. euro Νέα σειρά Porter euro 6 euro 6 euro 6 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΧΥΣ* ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΡΟΠΗ* Νέος Κινητήρας Ο νέος κινητήρας MultiTech Euro 6 είναι η τέλεια απάντηση της Piaggio στον τομέα των βενζινοκίνητων οχημάτων επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγική απόλαυση μέσα από συμπαγείς διαστάσεις Σχεδιασμός εξωτερικού και φώτων. Νέο εμπρός τμήμα με προβολείς LED τονίζει τη σπορ εμφάνιση...

Οδηγική απόλαυση μέσα από συμπαγείς διαστάσεις Σχεδιασμός εξωτερικού και φώτων. Νέο εμπρός τμήμα με προβολείς LED τονίζει τη σπορ εμφάνιση... Σελίδα 1 Νέα BMW Σειρά 2 Coupe. Νέα BMW Σειρά 2 Cabrio. Περιεχόμενα. Νέα BMW Σειρά 2 Coupe / Νέα BMW Σειρά 2 Cabrio. Οδηγική απόλαυση μέσα από συμπαγείς διαστάσεις.... 2 Σχεδιασμός εξωτερικού και φώτων.

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW Σειρά 4. Περιεχόμενα.

Η νέα BMW Σειρά 4. Περιεχόμενα. Σελίδα 1 Η νέα BMW Σειρά 4. Περιεχόμενα. Το ξημέρωμα μιας νέας εποχής. BMW Σειρά 4 Πλήρης γκάμα.... 2 Εξωτερικό και φιλοσοφία φωτισμού. Αθλητές σε εξαιρετική φόρμα.... 4 Εσωτερικό και εξοπλισμός. Έμφαση

Διαβάστε περισσότερα

BMW Corporate Communications

BMW Corporate Communications BMW Corporate Communications Δελτίο Τύπου 14 Ιανουαρίου 2013 Ανανεωμένη η γκάμα μοντέλων BMW από την Άνοιξη του 2013. Νέοι και κορυφαίοι κινητήρες, BMW xdrive για την BMW Σειρά 3 Touring Intelligent all-wheel

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW M2 Competition. Περιεχόμενα.

Η νέα BMW M2 Competition. Περιεχόμενα. Σελίδα 1 Η νέα M2 Competition. Περιεχόμενα. 1. Η νέα M2 Competition. (περιληπτικά)... 2 2. Σύστημα κίνησης.... 4 3. Δυναμικές επιδόσεις.... 7 4. Σχεδίαση... 10 5. Εσωτερικό, εξοπλισμός και ConnectedDrive....

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 2017.

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 2017. ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ 2017. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ BMW / MINΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΚΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ. ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ < 17.000 ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ < 20.000 ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ < 25.000 BMW 114d 5ΘΥΡΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος E 220 d Sedan Κατασκευαστική

Mercedes-Benz The best or nothing. Mercerdes-Benz Τύπος E 220 d Sedan Κατασκευαστική Mercerdes-Benz Τύπος E 220 d Sedan Κατασκευαστική 213.004.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 39 724,38 Χρώμα βαφής: 149 Μη μεταλλικό "polar" λευκό 0,00 Εσωτερική επένδυση:

Διαβάστε περισσότερα

Renault ΕΠΑΓΓΕλΜΑΤΙκΑ ΟχήΜΑΤΑ

Renault ΕΠΑΓΓΕλΜΑΤΙκΑ ΟχήΜΑΤΑ Renault Επαγγελματικά Οχήματα Renault Pro+ Το + του επαγγελματία Η Renault, με παρουσία στην αγορά Επαγγελματικών Οχημάτων για πάνω από έναν αιώνα, παρέχει στους επαγγελματίες πελάτες της καινοτόμες λύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Επιδόσεις και γοητεία: Τα μοντέλα Mercedes-AMG C 63 και AMG GT έτοιμα για την "εκκίνηση"

Επιδόσεις και γοητεία: Τα μοντέλα Mercedes-AMG C 63 και AMG GT έτοιμα για την εκκίνηση Επιδόσεις και γοητεία: Τα μοντέλα Mercedes-AMG C 63 και AMG GT έτοιμα για την "εκκίνηση" Η Mercedes-AMG GmbH επιταχύνει δυναμικά φέτος το φθινόπωρο: τα αστέρια του Paris Motor Show, η νέα Mercedes-AMG

Διαβάστε περισσότερα

DOWNTOWN 350i ABS. Sport Touring Reinvented

DOWNTOWN 350i ABS. Sport Touring Reinvented DOWNTOWN 350i ABS Sport Touring Reinvented Με το αρχικό μοντέλο να έχει πετύχει πωλήσεις πάνω από 100.000 μονάδες σε όλο τον κόσμο, η KYMCO παρουσιάζει το εντελώς νέο Downtown 350, στοχεύοντας στην άνεση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνογνωσία Έμπειροι και πλήρως καταρτισμένοι τεχνικοί, με ειδικότητα στα Toyota και στα υβριδικά οχήματα.

Τεχνογνωσία Έμπειροι και πλήρως καταρτισμένοι τεχνικοί, με ειδικότητα στα Toyota και στα υβριδικά οχήματα. ALWAYS A BETTER WAY ΛΟΓΟΙ Χρηματοδοτικές λύσεις Ένα πλήρες πακέτο χρηματοδοτικών λύσεων, μέσω του προγράμματος ToyotaFlex με ευέλικτες επιλογές ή άλλων τυποποιημένων χρηματοδοτικών λύσεων μέσω εμπορικών

Διαβάστε περισσότερα

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,30 Χρώμα βαφής: 191 Μεταλλικό μαύρο "cosmos" 0,00 Εσωτερική επένδυση:

EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή ,30 Χρώμα βαφής: 191 Μεταλλικό μαύρο cosmos 0,00 Εσωτερική επένδυση: Mercerdes-Benz Τύπος GLA 180 d Κατασκευαστική 156.912.1 σειρά: EUR Όχημα στο βασικό εξοπλισμό από εργοστάσιο κατασκευαστή 23 047,30 Χρώμα βαφής: 191 Μεταλλικό μαύρο "cosmos" 0,00 Εσωτερική επένδυση: 378

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ

Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ Μονάδα νερού 42N ΝΈΑ ΓΕΝΙΆ ΚΟΜΨΌΤΗΤΑ, ΥΨΗΛΉ ΑΠΌΔΟΣΗ, ΆΝΕΣΗ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ Το IDROFAN εναρμονίζεται άριστα με τα νέα πρότυπα για κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ MAZDA MXḅ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ EMOTION CHALLENGE ATTRACTION Κινητήρες Χωρητικότητα 1.496 1.496 1.998 1.998 1.759 /AT Μέγιστη Ισχύς [kw (PS) / rpm] 97 (132) / 7.000 97 (132) / 7.000 135 (184)

Διαβάστε περισσότερα

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Μέλος της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» ενημερώνουν για τα οφέλη της Οικολογικής Οδήγησης Γιατί Οικολογική Οδήγηση; Η έννοια της αυτοκίνησης είναι συνδεδεμένη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγούμε το νέο Golf με τον χιλιάρη κινητήρα των 110 Ps

Οδηγούμε το νέο Golf με τον χιλιάρη κινητήρα των 110 Ps Οδηγούμε το νέο Golf με τον χιλιάρη κινητήρα των 110 Ps Το Golf είναι μια μοναδική περίπτωση. Έχει καταφέρει με ένα μαγικό τρόπο να αποτελεί το Πρόκειται για ένα μοντέλο "σταθμό" στην κατηγορία, το μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

Νέο MINI Countryman. Περιεχόμενα.

Νέο MINI Countryman. Περιεχόμενα. page 1 Νέο MINI Countryman. Περιεχόμενα. Το νέο MINI Countryman. Προφίλ.2 Κορυφαίο στυλ παντός εδάφους: το νέο MINI Countryman..6 Σημείωση: Οι τιμές για επιδόσεων, κατανάλωσης και ρύπων που εμφανίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενος Τιμοκατάλογος Φεβρουάριος 2014

Προτεινόμενος Τιμοκατάλογος Φεβρουάριος 2014 Προτεινόμενος Τιμοκατάλογος Φεβρουάριος 2014 Τεχνικά χαρακτηριστικά Προτεινόμενη τιμή μεταλλικού χρώματος Προτεινόμενη τιμή Παστέλ χρώματος ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO 2 (g/km) Κατανάλωση ΕΕ 1999/100 Κυβισμός Μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO

Μεγάλα τάσια τροχών Ρεζέρβα κανονικού τύπου Δύο πλαϊνές συρόμενες πόρτες PRO PRO LUDO Μαύροι ηλεκτρικοί εξωτερικοί καθρέπτες Μαύροι προφυλακτήρες Δύο ασύμμετρα ανοιγόμενες πίσω πόρτες με παράθυρο Αντιθαμβωτικό πίσω παράθυρο Πίσω υαλοκαθαριστήρας Φιμέ πλευρικά κρύσταλλα και κρύσταλλα

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση!

Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση! Κάντε τον τρόπο που μετακινείστε απόλαυση! Οι επιλογές σας είναι οι εξής: Μπορείτε να περνάτε το χρόνο σας καθηλωμένοι στη στάση του λεωφορείου, μέσα στο μετρό, αναζητώντας θέση να παρκάρετε ή μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Volvo V60 D4. 04/Ιαν/ :03

Volvo V60 D4. 04/Ιαν/ :03 Volvo V60 D4 04/Ιαν/2019 16:03 Δυστυχ ώς στην χώρα μας η κατηγορία των wagon δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Οι Έλληνες προτιμούν τα sedan, με αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Χρόνος Εικόνα Κωδικός Τοποθέτησης Εμπρός κάτω αεροτομή 990E0-51K02 Πλαϊνές αεροτομές 990E0-51K03 Πίσω κάτω αεροτομή 990E0-51K04

Περιγραφή Χρόνος Εικόνα Κωδικός Τοποθέτησης Εμπρός κάτω αεροτομή 990E0-51K02 Πλαϊνές αεροτομές 990E0-51K03 Πίσω κάτω αεροτομή 990E0-51K04 ΑΞΕΣΟΥΑΡ SPLASH SPORT Εμπρός κάτω αεροτομή 990E0-51K02 Έτοιμη για βαφή, δεν απαιτεί προεργασία. 0,3h Πλαϊνές αεροτομές 990E0-51K03 Έτοιμες για βαφή, δεν απαιτείται προεργασία. 0,5h Πίσω κάτω αεροτομή 990E0-51K04

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα BMW M760Li xdrive. Περιεχόμενα.

Η νέα BMW M760Li xdrive. Περιεχόμενα. Σελίδα 1 Η νέα BMW M760Li xdrive. Περιεχόμενα. 1. Τα σημαντικότερα.... 2 2. Η νέα BMW M760Li xdrive. Εθιστικές επιδόσεις, κορυφαία άνεση. (Περιληπτικά)... 4 3. BMW M Performance Automobiles. Σπορ δυναμικές

Διαβάστε περισσότερα

Nissan και Italdesign, αποκαλύπτουν ένα μοναδικό πρωτότυπο GT-R

Nissan και Italdesign, αποκαλύπτουν ένα μοναδικό πρωτότυπο GT-R Press2018 ΝΙΚ. Ι. ΘΕ ΟΧΑΡΑ ΚΗΣ Α.Ε. Έτος Ιδρύσεως 1924 Κεντρικό Κατάστημα Λεωφ. Αθηνών 169,10447 Αθήνα Τηλ. : 210 3479700 Fax. : 210 3477646 Κατάστημα Θεσσαλονίκης Μοναστηρίου 177-179 546 27 Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα γενιά B-Class. Για τα καλύτερα που θα έρθουν.

Η νέα γενιά B-Class. Για τα καλύτερα που θα έρθουν. Η B-Class. Προσωπική απόδραση, οικογενειακή εκδρομή ή οδηγική απόλαυση στη νέα γενιά της B-Class τα πάντα βρίσκουν άψογα τη θέση τους. Εμπνευστείτε από τις καινοτόμες τεχνολογίες. Εντυπωσιαστείτε από τις

Διαβάστε περισσότερα

Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου

Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου Τα τελευταία νέα από το χώρο του αυτοκινήτου Πληροφορίες Πωλητή Όνομα: Autotrader team Ηλεκτρονικό support@autotrader.com.cy Ταχυδρομείο: Όνομα: Autotrader team Τηλέφωνο: 70 000 886 Στοιχεία καταχώρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ

ΝΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟ TOYOTA ΝΕΟ TOYOTA YARIS ΝΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΟΤΑ YARIS ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΦΥΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Η ΕΥΦΥΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΓΕΜΑΤΗ ΣΤΥΛ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΑΝΕΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ

e-mail: elma@mazda.gr web site: http://www.mazda.gr ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ Η Mazda Motor Europe διατηρεί το δικαίωμα να παρουσιάσει αλλαγές στις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού λόγω της συνεχούς εξέλιξης των προϊόντων της. Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Η επιθυμία εξισώνεται με την ανάγκη

Η επιθυμία εξισώνεται με την ανάγκη Η επιθυμία εξισώνεται με την ανάγκη Κατασκευασμένο με το πραγματικό DNA του TMAX, το σάς προσφέρει το στυλ, το γόητρο και την υψηλή ποιότητα ενός maxi σκούτερ σε συνδυασμό με την άνεση και την οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά.

2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία. 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. Page 1 BMW i3. Παρουσίαση. 1.BMW i3. Με μια ματιά. 2.Μία νέα εποχή στην ηλεκτρική μετακίνηση: Η φιλοσοφία 3.Παράθυρο στο μέλλον: Καινοτόμος σχεδίαση και βιώσιμα υλικά. 4.Οδηγική απόλαυση με μηδενικούς

Διαβάστε περισσότερα

BMW ΣΕΙΡΑ 3 SEDAN. BMW ΣΕΙΡΑ 3 TOURING. BMW EFFICIENTDYNAMICS. ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΡΥΠΟΙ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. BMW Σειρά 3 Sedan Touring

BMW ΣΕΙΡΑ 3 SEDAN. BMW ΣΕΙΡΑ 3 TOURING. BMW EFFICIENTDYNAMICS. ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΡΥΠΟΙ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. BMW Σειρά 3 Sedan Touring BMW Σειρά 3 Sedan Touring www.bmw.gr Sheer Driving Pleasure BMW ΣΕΙΡΑ 3 SEDAN. BMW ΣΕΙΡΑ 3 TOURING. BMW EFFICIENTDYNAMICS. ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΡΥΠΟΙ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. BMW ΣΕΙΡΑ 3 SEDAN. BMW ΣΕΙΡΑ 3 TOURING.

Διαβάστε περισσότερα

Η MINI ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ.

Η MINI ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Η στο Σαλόνι Η ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ 2016. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. σελίδα 1 1. Η στο Σαλόνι. (Συνοπτικά)... 2 2. Πάθος για αγωνιστική οδήγηση: Νέο John Cooper Works Clubman.... 4 3 Πρωτότυπο μίγμα παράδοσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ MAZDA6 ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ATTRACTION Θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά Θερμαινόμενο τιμόνι Αισθητήρες παρκαρίσματος (Εμπρός/Πίσω) Σύστημα προσαρμοστικών προβολέων μπροστά Κάμερα οπισθοπορείας

Διαβάστε περισσότερα

1. Premium οδηγική απόλαυση στη μικρή κατηγορία αποδοτική, πρωτοποριακή, μοναδική στο είδος της. (Περιληπτικά) Με μια ματιά...

1. Premium οδηγική απόλαυση στη μικρή κατηγορία αποδοτική, πρωτοποριακή, μοναδική στο είδος της. (Περιληπτικά) Με μια ματιά... Σελίδα 1 Η νέα BMW Σειρά 1. Περιεχόμενα. 1. Premium οδηγική απόλαυση στη μικρή κατηγορία αποδοτική, πρωτοποριακή, μοναδική στο είδος της. Η νέα BMW Σειρά 1. (Περιληπτικά)... 2 2. Με μια ματιά.... 5 3.

Διαβάστε περισσότερα

Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές.

Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές. Daily Blue Power: η νέα βιώσιμη σειρά για διανομές χωρίς περιορισμούς σε αστικές περιοχές. Η νέα οικογένεια Daily Blue Power παρουσιάζει το τέλειο όχημα για αστικές και προαστιακές αποστολές. Μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

V40 CROSS COUNTRY Design

V40 CROSS COUNTRY Design Design Παρόλο που δεν αποστασιοποιείται πολύ από το V40 κατορθώνει με εύστοχες και έξυπνες επεμβάσεις στο αμάξωμά του να ξεχωρίσει. Επεμβάσεις όπως το συνολικά κατά 40 χιλιοστά μεγαλύτερο ύψος του (απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας

Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν χλμ για τους πελάτες μας Δελτίο Τύπου Αθόρυβη οδήγηση χωρίς ρύπους στην πόλη: Τα Vito E-Cell Van καλύπτουν 650.000χλμ για τους πελάτες μας 14 Φεβρουαρίου 2012 Το πρώτο Van στον κόσμο με εργοστασιακό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης δοκιμάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό Ακόμα πιο φροντισμένο σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται αλλά και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Πιο high tech, τόσο

Εσωτερικό Ακόμα πιο φροντισμένο σε ότι αφορά την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται αλλά και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Πιο high tech, τόσο Design Ιδιαίτερα εκτεταμένη ανανέωση που ξεπερνά κατά πολύ τα συνηθισμένα όρια ενός facelift. Δίνει σε σημαντικό βαθμό το δικαίωμα να μιλάμε για νέα μοντέλα. Εμπρός μέρος έχει αλλάξει ριζικά μορφή. Νέα

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο BMW i8 Roadster, το νέο BMW i8 Coupe. Περιεχόμενα.

Το νέο BMW i8 Roadster, το νέο BMW i8 Coupe. Περιεχόμενα. Σελίδα 1 Το νέο BMW i8 Roadster, το νέο BMW i8 Coupe. Περιεχόμενα. Εκδόσεις μοντέλου στο λανσάρισμα.... 2 Αυτοκινητιστική φιλοσοφία και οδηγική εμπειρία.... 3 Σχεδίαση.... 6 Σύστημα κίνησης, πλαίσιο και

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά Επιβατικού. Μ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε 8ο ΧΛΜ ΘΕΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Σίνδος - Θεσ/νίκης WEB CLIENT. Κωδικός Τύπου

Προσφορά Επιβατικού. Μ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε 8ο ΧΛΜ ΘΕΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ Σίνδος - Θεσ/νίκης WEB CLIENT. Κωδικός Τύπου 1 Βασικός Εξοπλισμός Οχήματος (1) Κωδικός 014B 0258 0290 0294 0411 0440 0442 0474 0475 0485 0520 0538 0580 0620 0666 0682 0893 0913 0968 0B03 0B51 0K11 0L 0P27 0R05 0U01 0U59 0U60 Περιγραφή Βιβλίο "Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Nissan LEAF με τεχνολογία ProPILOT είναι το πιο προηγμένο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής!

Το νέο Nissan LEAF με τεχνολογία ProPILOT είναι το πιο προηγμένο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής! Press2017 ΝΙΚ. Ι. ΘΕ ΟΧΑΡΑ ΚΗΣ Α.Ε. Έτος Ιδρύσεως 1924 Κεντρικό Κατάστημα Λεωφ. Αθηνών 169,10447 Αθήνα Τηλ. : 210 3479700 Fax. : 210 3477646 Κατάστημα Θεσσαλονίκης Μοναστηρίου 177-179 546 27 Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Ανοίξτε δρόμο στον μύθο

Ανοίξτε δρόμο στον μύθο Racer Special Stone Ανοίξτε δρόμο στον μύθο Αρχικά ήταν το μέλλον Κομψή, Ιταλίδα, δικύλινδρη, με μια μοναδική ιστορία. Το πάθος, η συγκίνηση και η περιπέτεια χρόνο με το χρόνο δυναμώνουν... Η αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

OPC: Εκδόσεις Υψηλών Επιδόσεων Corsa, Meriva, Astra, Zafira και Vectra

OPC: Εκδόσεις Υψηλών Επιδόσεων Corsa, Meriva, Astra, Zafira και Vectra Σεπτέμβριος 2007 OPC: Εκδόσεις Υψηλών Επιδόσεων Corsa, Meriva, Astra, Zafira και Vectra Corsa OPC και Meriva OPC: υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.6-λίτρων με 192/180 hp Astra OPC και Zafira OPC: υπερτροφοδοτούμενος

Διαβάστε περισσότερα