ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ & ΦΡΟΥ-

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ & ΦΡΟΥ-"

Transcript

1 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ & ΦΡΟΥ- ΤΩΝ

2 ΣΚΟΡ Α Τα σκόρδα πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε ε- παρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων ή φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή, Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Τα σκόρδα πρέπει να είναι χωρίς φύτρα ορατά εξωτερικά. Η ελάχιστη διάµετρος της ισηµερινής τοµής καθορίζεται στα 30 χιλιοστόµετρα. Επιπλέον τα σκόρδα πρέπει να παρασκευάζονται σε πλεξίδες το λιγότερα των 24 βολβών (ξερά σκόρδα) και πρέπει να είναι πλεγµένα µε τον ίδιο τούς βλαστό και δεµένα µε σπάγγο, ράφια ή µε κάθε άλλο κατάλληλο υλικό. Η κοπή δε των βλαστών πρέπει να είναι καθαρή. Τα προϊόντα πρέπει να παρουσιάζουν µια ανάπτυξη και µια κατάσταση τέτοια πού να τούς επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό τους σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις εµπορικές απαιτήσεις τον τόπου προορισµού. ΑΓΓΟΥΡΙΑ Τα αγγούρια πρέπει, πλέον των γενικών προδιαγραφών ποιότητας, να είναι ό- ψεως νωπής, σφιχτά, χωρίς πικρή γεύση. Τα αγγούρια πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα αγγούρια πρέπει να έχουν ικανοποιητική ανάπτυξη, έχοντας συγχρόνως σπόρους τρυφερούς, σχηµατισµένα και σχεδόν ίδια (ανώτερο ύψος καµπύλης 18 εκατοστά για δέκα εκατοστά µήκους αγγουριού ). Το ελάχιστο βάρος των αγγουριών καθορίζεται σε γραµµάρια. Τα πρώι- µα αγγούρια σε θερµοκήπια πρέπει να έχουν µέγιστο µήκος 30 εκατοστόµετρα και διά- µετρο µεταξύ 4 και 7 εκατοστόµετρων. Η συσκευασία των αγγουριών είναι υποχρεωτική. Τα αγγούρια πρέπει να είναι αρκετά σφικτά κατά τη συσκευασία πού πρέπει να γίνεται µε τρόπο άνετο ώστε να α- ποφευχθεί κάθε ζηµιά κατά τη µεταφορά. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη ουσία ή /και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Τα προϊόντα πρέπει να παρουσιάζουν µία ανάπτυξη και µια κατάσταση τέτοια πουν να τους επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις εµπορικές απαιτήσεις του τόπου προορισµού.

3 ΜΑΡΟΥΛΙΑ Τα µαρούλια πρέπει να είναι όψεως νωπής, καθαρά και περιποιηµένα (δηλαδή σχεδόν απαλλαγµένα από φύλλα µε χώµα, ασπρόχωµα ή άµµο και ανθοφθορές ). Η ανάπτυξη τούς πρέπει να είναι κανονική ανάλογα µε την περίοδο παραγωγής και εµπορίας, και σε καµία περίπτωση να µην είναι υπερβολικά προχωρηµένη. Τα µαρούλια τρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώ- µατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Οι ρίζες πρέπει να κόβονται στις βάσεις των τελευταίων φύλλων και η τοµή, κατά την αποστολή, πρέπει να είναι λεία. Τα µαρούλια πρέπει να είναι καλά σχηµατισµένα, σφικτά, όχι σχισµένα και απαλλαγµένα από ελαττώµατα πού βλάπτουν την εδωδηµότητα τους. Τα µαρούλια πρέπει να παρουσιάζουν µόνο µία καρδιά καλά σχηµατισµένη. Τα µαρούλια πρέπει να ζυγίζουν το ελάχιστο γραµµάρια ανά τεµάχιο Τα κιβώτια για τα µαρούλια πρέπει να είναι απαλλαγµένα κατά τη συσκευασία από κάθε ξένο σώµα, κυρίως φύλλα αποκολληµένα από το σώµα του φυτού και τεµάχια στελέχους. Τα προϊόντα πρέπει να παρουσιάζουν µια ανάπτυξη και µια κατάσταση που να τους επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό τούς σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις ε- µπορικές απαιτήσεις του τρόπου προορισµού. ΤΟΜΑΤΕΣ Οι τοµάτες πρέπει να είναι νωπές, να µην έχουν σαπίσει ή υποστεί άλλες αλλοιώσεις τέτοιες που να τις καθιστούν ακατάλληλες για κατανάλωση, να είναι επαρκώς συνεκτικές, απαλλαγµένες από µη επουλωµένα σπασίµατα και από εµφανείς πράσινους χρωµατισµούς στη ζώνη που βρίσκεται στη βάση του ποδίσκου. Οι τοµάτες πρέπει να είναι ολόκληρες, ακέραιες, υγιείς, απαλλαγµένες από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένες, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένες, καθαρές (κυρίως απαλλαγµένες από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές, απαλλαγµένες από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Το ελάχιστο µέγεθος της διαµέτρου της ισηµερινής τοµής καθορίζεται σε 35 χιλιοστά. Τα προϊόντα πρέπει να παρουσιάζουν µια ανάπτυξη και µια κατάσταση τέτοια που να τούς επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό τούς σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις εµπορικές απαιτήσεις τού τόπου προορισµού. Επιπλέον απαγορεύεται η τοποθέτηση σφραγίδας ή ετικέτας στις ίδιες τις τοµάτες.

4 ΛΑΧΑΝΑ Τα λάχανα πρέπει να είναι νωπά, σφικτά, χωρίς σκασίµατα και χωρίς εκβλαστή- µατα και κανονικής εξωτερικής υγρασίας. Αποκλείονται τα λάχανα πού φέρουν ίχνη σήψης ή αλλοιώσεις που τα καθιστούν ακατάλληλα για κατανάλωση, Ο βλαστός πρέπει να κόβεται ελαφρά από τα πρώτα φύλλα, τα οποία παραµένουν επί του βλαστού, και η το- µή πρέπει να είναι λεία. Τα φύλλα των λάχανων πρέπει να είναι καλά προσκολληµένα (εκτός από ορισµένα φύλλα προστασίας. Τα λάχανα πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά(κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Το κατά µονάδα καθαρό βάρος δεν πρέπει να είναι κατώτερο των 350 γραµµαρίων. Τα προϊόντα πρέπει να παρουσιάζουν µια ανάπτυξη και µια κατάσταση τέτοια που να τούς επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό τούς σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις εµπορικές απαιτήσεις τον τόπου προορισµού. ΛΕΜΟΝΙΑ Οι καρποί πρέπει να έχουν συλλεγεί επιµελώς. Οι καρποί δεν πρέπει να παρουσιάζουν έναρξη εσωτερικής αποξηράνσεως που οφείλεται σε παγετό καθώς και εκτετα- µένα τραύµατα ή µώλωπες οι οποίες έχουν επουλωθεί. Τα λεµόνια πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παράσιτων, τρωκτικών, ε- ντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή 'ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα ), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή, Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. µετρα Το ελάχιστο µέγεθος διαµέτρου της ισηµερινής τοµής καθορίζεται σε 45 χιλιοστό- Με ιδιαίτερη αυστηρότητα αντιµετωπίζονται οι προδιαγραφές πού ορίζουν ότι οι καρποί πρέπει να έχουν φτάσει σε κανονική ανάπτυξη και κατάσταση ωριµότητας σύµφωνα µε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και της ζώνης παραγωγής, ο, χρωµατισµός πρέπει να είναι τέτοιος ώστε η εξέλιξη των καρπών να επιτρέπει σ' αυτούς να αποκτήσουν στο τύπο προορισµού τους, το κανονικά χρωµατισµό της ποικιλίας, λαµβανοµένου υπόψη της περιόδου συγκοµιδής, της ζώνης παραγωγής και της χρονικής διάρκειας µεταφοράς. Επιπλέον οι καρποί πρέπει να παρουσιάζονται διατεταγµένοι σε κανονικά στρώµατα µέσα σε κλειστά ή ανοικτά µέσα συσκευασίας.

5 ΚΡΕΜΜΥ ΙΑ Οι βολβοί πρέπει να είναι σκληροί και αρκετά ξεροί για τη προβλεπόµενη χρήση (για τα κρεµµύδια που προορίζονται για διατήρηση τουλάχιστον οι δύο πρώτοι εξωτερικοί χιτώνες, καθώς και το στέλεχος, πρέπει να είναι εντελώς αποξηραµένοι). Οι βολβοίi πρέπει να είναι σφικτοίi και ανθεκτικοί, χωρίς φύτρα, απαλλαγµένοι από κοίλο και ανθεκτικά στέλεχος, απαλλαγµένοι από εξογκώµατα που έχουν προκληθεί από ανώµαλη βλαστική ανάπτυξη και πρακτικά απαλλαγµένοι από ριζικό θύσανο. Τα κρεµµύδια πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώ- µατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Η ελάχιστη διάµετρος της ισηµερινής τοµής καθορίζεται στα 10 χιλιοστόµετρα. Τα κρεµµύδια πρέπει να παρουσιάζουν µια ανάπτυξη και µια κατάσταση τέτοια που να τους επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό τούς σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις εµπορικές απαιτήσεις του τύπου προορισµού. Επιπλέον τα κρεµµύδια πρέπει να παρουσιάζονται διατεταγµένα κατά στρώµατα µέσα στις συσκευασίες. ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ Τα κολοκυθάκια πρέπει να είναι εφοδιασµένα µε µίσχο (που είναι δυνατό να έχει υποστεί ελαφρά φθορά), να είναι νωπής εµφανίσεως, συνεκτικά, υγιή (αποκλείονται τα προϊόντα που έχουν προσβληθεί από σήψη ή έχουν υποστεί αλλοιώσεις σε βαθµό ώστε να καθίστανται ακατάλληλα προς βρώση ) και απαλλαγµένα από κοιλότητες και σχισµές. Τέλος πρέπει να έχουν αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθµό, χωρίς όµως οι σπόροι να έχουν καταστεί συνεκτικοί. Τα κολοκυθάκια πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα ), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Το µήκος για τα κολοκυθάκια καθορίζεται από 7-14 εκατοστόµετρα και το µήκος µετριέται από το σηµείο συµβολής µε το µίσχο µέχρι το άκρο της στεφάνης του οπώρος. Τα προϊόντα πρέπει να παρουσιάζουν µια ανάπτυξη και µια κατάσταση τέτοια που να τους επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση, ώστε να φτάνουν στο προορισµό τους σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις εµπορικές απαιτήσεις του τύπον προορισµού.

6 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Οι µελιτζάνες πρέπει να είναι συνεκτικές, να µην έχουν προσβληθεί από σήψη ή έχουν υποστεί αλλοιώσεις σε βαθµό ώστε να καθίστανται ακατάλληλες προς βρώση, να είναι εφοδιασµένες µε κάλυκα και µίσχο (που είναι δυνατό να έχουν υποστεί ελαφρά φθορά), να έχουν αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθµό (χωρίς εν τούτοις η σάρκα τους να είναι ινώδης ή ξυλώδης και χωρίς οι σπόροι να έχουν αναπτυχθεί σε υπερβολικό βαθµό), και να είναι νωπής εµφάνισης αλλά απαλλαγµένες από κάθε εξωτερική υγρασία πέραν της φυσιολογικής και γενικά κάθε αλλοίωση. Οι µελιτζάνες πρέπει να είναι ολόκληρες, ακέραιες, υγιείς, απαλλαγµένες από προσβολές ζωικών παράσιτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένες, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένες, καθαρές (κυρίως απαλλαγµένες από κατάλοιπα λιπασµάτων ή φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζη- µιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Η ελάχιστη διάµετρος της ισηµερινής τοµής καθορίζεται στα 40 χιλιοστόµετρα. Τα προϊόντα πρέπει να παρουσιάζουν µια ανάπτυξη και µια κατάσταση τέτοια που να τους επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό τους σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις εµπορικές απαιτήσεις τον τόπου προορισµού. ΚΟΥΝΟΥΠΙ ΙΑ Στα κουνουπίδια οι ανθοφόρες κεφαλές πρέπει να είναι όψεως νωπής,συνεκτικές µε τα άνθη σφικτά, χρώµατος λευκού έως ivoire (αποκλειόµενης κάθε άλλης αποχρώσεως }, απαλλαγµένες από ελαττώµατα όπως κηλίδες, εξογκώµατα φύλλων στο κέντρο και κάθε είδους προσβολές. Τα κουνουπίδια πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώµατα,προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα ), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι α- παλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και ορµή.,γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Εάν τα κουνουπίδια παρουσιάζονται "µε φύλλα" ή "µε φύλλα κοµµένα στο στεφάνι", τα φύλλα πρέπει να είναι νωπής όψεως. Η ελάχιστη διάµετρος της ισηµερινής τοµής καθορίζεται στα 11 εκατοστόµετρα. Τα κουνουπίδια πρέπει να παρουσιάζουν µία ανάπτυξη και µία κατάσταση τέτοια που να τους επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και τη µεταχείριση ώστε να φτάνουν σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται στις εµπορικές απαιτήσεις του τόπου προορισµού. Επιπλέον τα κουνουπίδια πρέπει είναι καλά σφιγµένα εντός της συσκευασίας, αλλά οι ανθοφόρες κεφαλές δεν πρέπει να καταστρέφονται από υπερβολικές πιέσεις.

7 ΚΑΡΟΤΑ Τα καρότα πρέπει να είναι υγιή ( αποκλείονται τα προϊόντα που έχουν προσβληθεί από σήψη η από αλλοιώσεις που θα µπορούσαν να τα καταστήσουν ακατάλληλα για κατανάλωση ), να είναι καθαρά δηλαδή να είναι πρακτικά απαλλαγµένα από ορατά ξένα σώµατα, να είναι σφικτά, να είναι πρακτικά απαλλαγµένα από επιβλαβείς οργανισµούς, να είναι πρακτικά απαλλαγµένα από ζηµίες που προέρχονται από επιβλαβείς οργανισµούς, να µη φέρουν γραµµώσεις, να µην έχουν σποροποιηθεί,να µη διακλαδίζονται και να είναι απαλλαγµένα από δευτερεύουσες ρίζες, να είναι απαλλαγµένα από µη κανονική εξωτερική υγρασία, δηλαδή να είναι επαρκώς στεγνά µετά από ενδεχόµενο πλύσιµο, να είναι απαλλαγµένα από ξένη οσµή ή/και γεύση, να είναι ακέραια, φρέσκα, να παρουσιάζουν τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Το ελάχιστο µέγεθος καθορίζεται σε 20 χιλιοστά κατά διάµετρο ή 50 γραµµάρια κατά βάρος. Το περιεχόµενο κάθε µέσου συσκευασίας ή παρτίδας, σε περίπτωση. αποστολής χύµα, πρέπει να είναι οµοιογενές και να περιέχει µόνο καρότα της ίδιας καταγωγής, ποικιλίας, ποιότητας, παρουσίασης και µεγέθους. Το ορατό µέρος τον περιεχοµένου του µέσου συσκευασίας ή της παρτίδας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου. Τα φύλλα πρέπει να είναι βγαλµένα ή κοµµένα κοντά στο λαιµό χωρίς να βλάπτεται η ρίζα. Τα καρότα χωρίς φύλλα παρουσιάζονται σε µικρές συσκευασίες(δέκα µε είκοσι χ/µα σε νάιλον σακούλες ), τοποθετηµένα χύµα σε πολλαπλά στρώµατα ή µη διατεταγ- µένα σε στρώµατα µέσα στη συσκευασία. Τα καρότα πρέπει να συσκευάζονται κατά τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η κατάλληλη προστασία τους. ΠΙΠΕΡΙΕΣ Οι πιπεριές πρέπει να είναι ολόκληρες, φρέσκιες, υγιείς, αποκλείονται τα προϊόντα που έχουν προσβληθεί από σήψη ή από αλλοιώσεις που είναι δυνατόν να τα καταστήσουν ακατάλληλα για κατανάλωση, καθαρές, πρακτικά απαλλαγµένες από ορατά ξένα σώµατα, καλά αναπτυγµένες, χωρίς ελαττώµατα που οφείλονται στον παγετό, χωρίς τραύµατα που δεν έχουν επουλωθεί, χωρίς εγκαύµατα από τον ήλιο, µε ποδίσκο, απαλλαγµένες από µη κανονική εξωτερική υγρασία, απαλλαγµένες από ξένη οσµή ή/και γεύση. Οι γλυκές πιπεριές πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Πρέπει να είναι σφικτές, να έχουν το σχήµα, την ανάπτυξη και τον χρωµατισµό πού είναι κανονικοί για την ποικιλία, λαµβανοµένου υπόψη του σταδίου ωριµάνσεως, να είναι πρακτικά απαλλαγµένες από κηλίδες. Ο ποδίσκος µπορεί να έχει υποστεί ελαφρά βλάβη ή να έχει κοπεί, εφόσον ο κάλυκας είναι άθικτος. Οι πιπεριές πρέπει να εµφανίζουν τέτοια ανάπτυξη και να βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση ώστε να αντέχουν στη µεταφορά και τη µεταχείριση, και να φθάνουν υπό ι- κανοποιητικές συνθήκες στον τόπο προορισµού. Το περιεχόµενο κάθε µέσου συσκευασίας πρέπει να είναι οµοιογενές, δηλαδή να περιέχει γλυκές πιπεριές της ίδιας καταγωγής, ποικιλίας ή εµπορικού τύπου, ποιότητας, µεγέθους και να βρίσκονται αισθητά στο ίδιο στάδιο ωρίµανσης και να έχουν τον ίδιο χρωµατισµό. Για τα προϊόντα που ταξινο- µούνται κατά µέγεθος,οι µακριές γλυκές πιπεριές πρέπει να έχουν αρκετά οµοιόµορφο µήκος. Το ορατό µέρος του περιεχοµένου του µέσου συσκευασίας πρέπει να είναι αντι-

8 προσωπευτικό του συνόλου. Οι γλυκές πιπεριές πρέπει να συσκευάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία του προϊόντος.τα µέσα συσκευασίας πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένο σώµα. Οι πιπεριές πρέπει να συσκευάζονται σε κιβώτια των δέκα µε είκοσι χ/µων. ΣΕΛΙΝΑ Τα σέλινα πρέπει να είναι ακέραια, επιτρέπεται η κοπή του άνω µέρους, νωπής εµφανίσεως, υγιή, αποκλείονται τα προϊόντα που έχουν προστεθεί από σήψη ή έχουν υποστεί αλλοιώσεις, σε βαθµό ώστε να καθίστανται ακατάλληλα για κατανάλωση, χωρίς ζηµιές που έχουν υποστεί από παγετό, χωρίς κούφια τµήµατα, παραφυάδες και ανθοφόρους άξονες, καθαρά χωρίς διακρινόµενες ξένες ύλες, πρακτικά χωρίς φθορές που έχουν προκληθεί από παράσιτα, πρακτικά χωρίς παράσιτα, χωρίς υπερβολική εξωτερική υγρασία, δηλαδή αρκετά "στεγνά" µετά από ενδεχόµενο πλύσιµο, χωρίς ξένες οσµές ή/και γεύσεις. Τα σέλινα µε ραβδώσεις πρέπει να είναι καλής ποιότητας, κανονικού σχή- µατος και χωρίς ίχνη ασθενειών τόσο στα φύλλα όσο και στις κύριες νευρώσεις. Οι κύριες νευρώσεις δεν πρέπει να είναι ούτε τσακισµένες ούτε ινώδεις, να µην έχουν συνθλιβεί ή σκάσει. Τα φύλλα των λευκασµένων σέλινων µε ραβδώσεις πρέπει να παρουσιάζουν, τουλάχιστον στο µισό του µήκους τους, χρώµα λευκό έως λευκοκιτρινωπό ή λευκοπράσινο. Η κύρια ρίζα πρέπει να είναι καλά καθαρισµένη και να µη υπερβαίνει τα 5 cm µήκους. Τα σέλινα µε ραβδώσεις πρέπει να παρουσιάζουν κανονική ανάπτυξη, λαµβάνοντας υπόψη την περίοδο παραγωγής και η κατάσχεσή τους να είναι τέτοια ώστε να τους επιτρέπει να αντέξουν στις συνθήκες µεταφοράς και µεταχειρίσεως και να φθάσουν στον τόπο προορισµού σε ικανοποιητική κατάσταση. Το περιεχόµενο κάθε κιβωτίου πρέπει να είναι οµοιογενές και να περιλαµβάνει αποκλειστικά σέλινα µε ραβδώσεις της αυτής καταγωγής, ποιότητας χρώµατος και µεγέθους. Το διακρινόµενο τµήµα του περιεχοµένου του κιβωτίου πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου. Η παρουσίαση τον σέλινου µε ραβδώσεις µπορεί να γίνεται µε δεσµίδες στο µέσο συσκευασίας και ο αριθµός των τεµαχίων που τις απαρτίζουν πρέπει να είναι σταθερός για κάθε κιβώτιο. Τα σέλινα µε ραβδώσεις πρέπει να συσκευάζονται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής προστασία του προϊόντος. ΠΑΤΑΤΕΣ Οι πατάτες πρέπει να είναι ολόκληρες ακέραιες, υγιείς, απαλλαγµένες από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένες, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένες, καθαρές (κυρίως απαλλαγµένες από κατάλοιπα λιπασµάτων ή φυτοφάρµακα, χώµατα, rπροϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώ- µα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Οι πατάτες διαχωρίζονται στις κατηγορίες: -Πατάτες απόλυτα πλυµένες εξωτερικά και καθαρισµένες από χώµατα σε συσκευασία τσουβαλιού ή χαρτοκιβωτίου (πενήντα Χ/µων).

9 -Πατάτες ακαθάριστες εξωτερικά από χώµατα σε συσκευασία τσουβαλιού ή χαρτοκιβωτίου ( πενήντα χ/µων ). Τα προϊόντα πρέπει να παρουσιάζουν µια ανάπτυξη και µια κατάσταση τέτοια πού να τους επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό τους σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις εµπορικές απαιτήσεις του τόπου προορισµού. ΡΟ ΑΚΙΝΑ Τα φρούτα πρέπει να έχουν συλλεχθεί προσεκτικά µε το χέρι, να έχουν επαρκή ανάπτυξη και η σάρκα δεν πρέπει να έχει υποστεί καµία φθορά. Τα προϊόντα πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένες από κατάλοιπα λιπασµάτων ή φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Η διάµετρος της ισηµερινής γραµµής πρέπει να κυµαίνεται από 67 έως 73 χιλιοστόµετρα. Το εµφανές µέρος του περιεχοµένου της κάθε συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου και το περιεχόµενο όλων των συσκευασιών θα πρέπει να είναι µεταξύ τους οµοιογενές. Η συσκευασία θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να εξασφαλίζει την κατάλληλη προστασία του προϊόντος και τη διατήρηση των ζωτικών και φυσιολογικών λειτουργιών του. Οι συσκευασίες θα πρέπει να είναι καθαρές, απαλλαγµένες από κάθε ξένο σώµα και να φέρουν τις απαραίτητες σηµάνσεις. Τα προϊόντα θα πρέπει να παρουσιάζουν µία ανάπτυξη και µία κατάσταση τέτοια που να τους επιτρέπει να α- ντέχουν στην,µεταφορά και στην µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό τους σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις εµπορικές απαιτήσεις του τόπου προορισµού. Επιπλέον τα φρούτα πρέπει να είναι συσκευασµένα σε τέσσερα στρώµατα κατ ανώτερο όριο, αν τα φρούτα είναι τοποθετηµένα σε σκληρά σφαιρικά υποστηρίγµατα, τέτοια ώστε να µην ακουµπαει το πάνω στρώµα φρούτων στα φρούτα του κατώτερου στρώµατος, και έτσι να εξασφαλίζεται η κατάλληλη προστασία. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ Οι καρποί πρέπει να έχουν συλλεγεί επιµελώς. Οι καρποί δεν πρέπει να παρουσιάζουν έναρξη εσωτερικής αποξηράνσεως που οφείλεται σε παγετό καθώς και εκτετα- µένα τραύµατα ή µώλωπες οι οποίες έχουν επουλωθεί. Τα φρούτα πρέπει να έχουν συλλεγεί προσεκτικά µε το χέρι, να έχουν επαρκή ανάπτυξη και η σάρκα δεν πρέπει να έχει υποστεί καµία φθορά. Τα προϊόντα πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, α- παλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά(κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα ), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και

10 ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει,να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Το ελάχιστο µέγεθος διαµέτρου της ισηµερινής τοµής καθορίζεται σε 45 χιλιοστό- µετρα. Η συσκευασία πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να εξασφαλίζει την κατάλληλη προστασία του προϊόντος και τη διατήρηση των ζωτικών και φυσιολογικών λειτουργιών του. Οι συσκευασίες πρέπει να είναι καθαρές, απαλλαγµένες από κάθε ξένο σώµα και να φέρουν τις απαραίτητες σηµάνσεις. Με ιδιαίτερη αυστηρότητα αντιµετωπίζονται οι προδιαγραφές ορίζουν ότι οι καρποί πρέπει να έχουν φτάσει σε κανονική ανάπτυξη και κατάσταση ωριµότητας σύµφωνα µε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και της ζώνης παραγωγής, ο χρωµατισµός πρέπει να είναι τέτοιος ώστε η εξέλιξη των καρπών να επιτρέπει σ' αυτούς να αποκτήσουν στο τόπο προορισµού τούς το κανονικό χρωµατισµό της ποικιλίας, λαµβανοµένου υπόψη της περιόδου συγκοµιδής, της ζώνης παραγωγής και της χρονικής διάρκειας µεταφοράς. Επιπλέον οι καρποί πρέπει να παρουσιάζονται διατεταγµένοι σε κανονικά στρώµατα µέσα σε κλειστά ή ανοικτά- µέσα συσκευασίας. Το εµφανές µέρος τον περιεχοµένου της κάθε συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου και το περιεχόµενο όλων των συσκευασιών πρέπει να είναι µεταξύ τούς οµοιογενές. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Οι καρποί πρέπει να έχουν συλλεγεί επιµελώς. Οι καρποί δεν πρέπει να παρουσιάζουν έναρξη εσωτερικής αποξηράνσεως που οφείλεται σε παγετό καθώς και εκτετα- µένα τραύµατα ή µώλωπες οι οποίες έχουν επουλωθεί. Τα φρούτα πρέπει να έχουν συλλεγεί προσεκτικά µε το χέρι, να έχουν επαρκή ανάπτυξη και η σάρκα δεν πρέπει να έχει υποστεί καµία φθορά. Τα προϊόντα πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές, παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Το ελάχιστο µέγεθος διαµέτρου της ισηµερινής τοµής καθορίζεται σε cm. Η συσκευασία πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να εξασφαλίζει την κατάλληλη προστασία τον προϊόντος και τη διατήρηση των ζωτικών και φυσιολογικών λειτουργιών του. Οι συσκευασίες πρέπει να είναι καθαρές, απαλλαγµένες από κάθε ξένο σώµα και να φέρουν τις απαραίτητες σηµάνσεις. Με ιδιαίτερη αυστηρότητα αντιµετωπίζονται οι προδιαγραφές που ορίζουν ότι οι καρποί πρέπει να έχουν φτάσει σε κανονική ανάπτυξη και κατάσταση ωριµότητας σύµφωνα µε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας και της ζώνης παραγωγής, ο χρωµατισµός πρέπει να είναι τέτοιος ώστε η εξέλιξη των καρπών να επιτρέπει σ' αυτούς να αποκτήσουν στο τύπο προορισµού τους το κανονικό χρωµατισµό της ποικιλίας, λαµβανοµένου υπόψη της περιόδου συγκοµιδής, της ζώνης παραγωγής και της χρονικής διάρκειας µεταφοράς. Επιπλέον οι καρποί πρέπει να παρουσιάζονται διατεταγµένοι σε κανονικά στρώµατα µέσα σε κλειστά ή ανοικτά µέσα συσκευασίας. Το

11 εµφανές µέρος τον περιεχοµένου της κάθε συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου και το περιεχόµενο όλων των συσκευασιών πρέπει να είναι µεταξύ τους οµοιογενές. ΠΕΠΟΝΙΑ Τα πεπόνια πρέπει να έχουν σχήµα και χρώµα χαρακτηριστικό της ποικιλίας (γίνεται δεκτός ένας ωχρός χρωµατισµός τον φλοιού στα σηµείο όπου ο καρπός βρισκόταν σε επαφή µε το έδαφος κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης) και να είναι νωπής εµφάνισης. Πρέπει να είναι απαλλαγµένα από σκασίµατα και µώλωπες (ελαφριές ρωγµές γύρω από το ποδίσκο, µήκους µικρότερου των 2 χιλιοστόµετρων που όµως δεν αγγίζουν τη σάρκα δεν θεωρούνται ελάττωµά). Το µήκος του ποδίσκου των καρπών του ανήκουν στις ποικιλίες που δεν αποσπώνται τη στιγµή της ωρίµανσης δεν θα υπερβαίνει τα 3 χιλιοστόµετρα. Οι τύποι πεπονιών που θα γίνονται δεκτοί είναι: -Ελληνικά τύπου Αργους. -Αµερικάνικου τύπου στρογγυλά. Τα προϊόντα πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά(κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων ή φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλα ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/και ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Το εµφανές µέρος τον περιεχοµένου της κάθε συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου και το περιεχόµενο όλων των συσκευασιών πρέπει να είναι µεταξύ τους οµοιογενή. Η συσκευασία πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να εξασφαλίζει την κατάλληλη προστασία τον προϊόντος και τη διατήρηση των ζωτικών και φυσιολογικών λειτουργιών του. Επιπλέον η κλειστή συσκευασία θα είναι διχτάκι, θα περιλαµβάνει ένα ( 1) τεµάχιο ανεξαρτήτως βάρους, θα κλείνει µε ασφαλιστικό δακτύλιο και θα φέρει ετικέτα µε τα αιτούµενα στοιχεία σήµανσης. Κάθε µεγάλο µέσο συσκευασίας µέσα στο οποίο διακινούνται τα διχτάκια θα είναι υποχρεωτικά χαρτοκιβώτιο το οποίο θα είναι απαλλαγ- µένο από κάθε ξένο σώµα. ΜΗΛΑ Οι καρποί πρέπει να έχουν συλλεγεί επιµελώς µε το χέρι και να έχουν φτάσει σε κανονική ανάπτυξη και κατάσταση ωριµότητας σύµφωνα µε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Τα φρούτα πρέπει να έχουν συλλεγεί προσεκτικά µε το χέρι, να έχουν επαρκή ανάπτυξη και η σάρκα δεν πρέπει να έχει υποστεί καµία φθορά. Τα προϊόντα πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/καi ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας.

12 Η ελάχιστη διάµετρος της ισηµερινής τοµής καθορίζεται σε mm. Το εµφανές µέρος του περιεχοµένου της κάθε συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου και το περιεχόµενο όλων των συσκευασιών πρέπει να είναι µεταξύ τούς οµοιογενές. Η συσκευασία πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να εξασφαλίζει την κατάλληλη :προστασία του προϊόντος και τη διατήρηση των ζωτικών και φυσιολογικών λειτουργιών του. Οι συσκευασίες πρέπει να είναι καθαρές, απαλλαγµένες από κάθε ξένο σώµα και να φέρουν τις απαραίτητες σηµάνσεις. Τα προϊόντα πρέπει να παρουσιάζουν µια ανάπτυξη και µια κατάσταση τέτοια πού να τους επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό τους σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις εµπορικές απαιτήσεις του τύπου προορισµού. Επιπλέον τα φρούτα πρέπει να είναι συσκευασµένα σε τέσσερα στρώµατα κατ' ανώτατο όριο αν τα φρούτα είναι τοποθετηµένα σε σκληρά σφαιρικά υποστηρίγµατα τέτοια ώστε να µην ακουµπάει το πάνω στρώµα φρούτων στα φρούτα του κατώτερού στρώµατος, και έτσι να εξασφαλίζεται η κατάλληλη προστασία του προϊόντος. ΑΧΛΑ ΙΑ Οι καρποί πρέπει να έχουν συλλεγεί επιµελώς µε το χέρι και να έχουν φτάσει σε κανονική ανάπτυξη και κατάσταση ωριµότητας σύµφωνα µε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Τα φρούτα πρέπει να έχουν συλλεγεί προσεκτικά µε το χέρι, να έχουν επαρκή ανάπτυξη και η σάρκα δεν πρέπει να έχει υποστεί καµία φθορά. Τα προϊόντα πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/καi ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Η ελάχιστη διάµετρος της ισηµερινής τοµής καθορίζεται σε 55 χιλιοστόµετρα. Το εµφανές µέρος του περιεχοµένου της κάθε συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου και το περιεχόµενο όλων των συσκευασιών πρέπει να είναι µεταξύ τούς οµοιογενές. Η συσκευασία πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να εξασφαλίζει την κατάλληλη :προστασία του προϊόντος και τη διατήρηση των ζωτικών και φυσιολογικών λειτουργιών του. Οι συσκευασίες πρέπει να είναι καθαρές, απαλλαγµένες από κάθε ξένο σώµα και να φέρουν τις απαραίτητες σηµάνσεις. Τα προϊόντα πρέπει να παρουσιάζουν µια ανάπτυξη και µια κατάσταση τέτοια πού να τους επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό τους σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις εµπορικές απαιτήσεις του τύπου προορισµού. Επιπλέον τα φρούτα πρέπει να είναι συσκευασµένα σε τέσσερα στρώµατα κατ' ανώτατο όριο αν τα φρούτα είναι τοποθετηµένα σε σκληρά σφαιρικά υποστηρίγµατα τέτοια ώστε να µην ακουµπάει το πάνω στρώµα φρούτων στα φρούτα του κατώτερού στρώµατος, και έτσι να εξασφαλίζεται η κατάλληλη προστασία του προϊόντος.

13 ΦΡΑΟΥΛΕΣ Οι φράουλες πρέπει να είναι νωπές αλλά όχι πλυµένες και να έχουν συλλεγεί µε προσοχή. Επιτρέπεται µια µικρή ανοµοιογένεια ως προς το µέγεθος. Τέλος οι φράουλες πρέπει να είναι σχεδόν απαλλαγµένες από σκόνη. Οι φράουλες πρέπει να είναι ολόκληρες, χωρίς κτυπήµατα, µε τον κάλυκά τους και µε ένα µικρό φρέσκο κοτσάνι (µε εξαίρεση τις αγριοφράουλες), υγιείς, αποκλείονται τα προϊόντα που έχουν σαπίσει ή υποστεί αλλοιώσεις τέτοιες που τα καθιστά ακατάλληλα για κατανάλωση, πρακτικά δίχως σηµάδια αρρώστιας ή παράσιτων, καθαρές, δίχως ορατές ξένες ουσίες, δίχως αφύσικη εξωτερική υγρασία, δίχως ξένη οσµή ή/και γεύση. Οι φράουλες πρέπει να είναι καλής :ποιότητας. Πρέπει να παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Το µέγεθος καθορίζεται από τη µέγιστη διάµετρο της ισηµερινής τοµής. Οι φράουλες πρέπει να έχουν το ελάχιστο 18 mm. Το περιεχόµενο κάθε δέµατος πρέπει να είναι οµοιογενές και να περιέχει µόνο φράουλες της ίδιας καταγωγής, ποικιλίας και ποιότητας. Το εµφανές τµήµα του περιεχοµένου τον δέµατος πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό τον συνόλου. Τα προϊόντα θα πρέπει να είναι επαρκώς αναπτυγµένα και να έχουν επαρκή ωριµότητα. Η ανάπτυξη και η κατάσταση των φραουλών θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να τούς επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση και να φτάσουν σε ικανοποιητική κατάσταση στον τόπο προορισµού. Τα δέµατα δεν πρέπει να περιέχουν ξένα σώµατα. ΚΕΡΑΣΙΑ Τα κεράσια πρέπει να είναι ολόκληρα, φρέσκα στην όψη, υγιή, αποκλείονται τα προϊόντα που έχουν σαπίσει ή έχουν υποστεί αλλοιώσεις τέτοιες που να τα καθιστούν ακατάλληλα για κατανάλωση, κρουστά (ανάλογα µε την ττοικιλία),καθαρά, σχεδόν α- παλλαγµένα από εµφανείς ξένες ουσίες, πρακτικά απαλλαγµένα από παράσιτα, χωρίς ασυνήθιστη εξωτερική υγρασία, απαλλαγµένα από ξένη οσµή ή/και γεύση, πρέπει να φέρουν τον ποδίσκο τούς. Τα προϊόντα θα πρέπει να είναι επαρκώς ανεπτυγµένα και να έχουν επαρκή ωριµότητα. Η ανάπτυξη και η κατάσταση των κερασιών θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να τούς επιτρέπεται να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση, και να φθάσουν σε ικανοποιητική κατάσταση στον τόπο προορισµού. Τα κεράσια που κατατάσσονται σε αυτή την κατηγορία πρέπει να είναι καλής ποιότητας, πρέπει να είναι απαλλαγµένα από εγκαύµατα, σχισµές, µώλωπες ή ελαττώµατα που προκαλούνται από χαλάζι. Η ταξινόµηση κατά µέγεθος ορίζεται από τη µέγιστη διάµετρο της ισηµερινής το- µής. Τα κεράσια πρέπει να έχουν ελάχιστο µέγεθος 12 mm. Το περιεχόµενο κάθε δέµατος πρέπει να είναι οµοιογενές και να περιέχει µόνο κεράσια της ιδίας καταγωγής, ποικιλίας και ποιότητας. Το µέγεθος των καρπών πρέπει να είναι ως επί το πλείστον οµοιογενές. Το εµφανές τµήµα τον περιεχοµένου του δέµατος πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου. Τα κεράσια πρέπει, να συσκευάζονται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η κατάλληλη προστασία τον προϊόντος. Τα υλικά πού χρησιµοποιούνται στο εσωτερικό του δέµατος πρέπει να είναι καινούρια, καθαρά και από ύλη πού να µην προκαλεί στα προϊόντα εξωτερικές ή εσωτερικές αλλοιώσεις. Η χρησιµοποίηση υλικών, και ιδίως χαρτιών ή σηµάτων πού περιέχουν εµπορικές ενδείξεις

14 επιτρέπεται, µε την προϋπόθεση ότι τη εκτύπωση ή η επίθεση της ετικέτας έχει γίνει µε µελάνη ή µε κόλλα πού δεν είναι τοξικά. Τα δέµατα δεν πρέπει να περιέχουν ξένα σώ- µατα. ΜΠΑΝΑΝΕΣ Οι µπανάνες πρέπει να είναι σε χλωρή κατάσταση, να είναι ολόκληρες, να είναι σφριγηλές, να είναι υγιείς, αποκλείονται τα προϊόντα που έχουν προσβληθεί από σήψη ή αλλοιώσεις που ενδεχοµένως τα καθιστούν ακατάλληλα για κατανάλωση, να είναι καθαρές, πρακτικά απαλλαγµένες από ορατές ξένες ύλες, να είναι πρακτικά απαλλαγµένες από παράσιτα, να είναι πρακτικά µη προσβεβληµένες από παράσιτα, να έχουν ποδίσκο άθικτό, άκαµπτο, µη προσβεβληµένο από µύκητες και µη αφυδατωµένο, να τούς έχει αφαιρεθεί ο ύπερος, να έχει οµαλή διάπλαση και καµπυλότητα των καρπών, να είναι πρακτικά απαλλαγµένες από µώλωπες, να µην έχουν υποστεί βλάβη λόγω χαµηλών θερµοκρασιών, να διατηρούνται σε οµαλές συνθήκες εξωτερικής υγρασίας, να είναι α- παλλαγµένες από κάθε οσµή ή/και ξένη γεύση. Εξάλλου, το τσαµπί και οι δέσµες (αποκοπέντα τµήµατα του τσαµπιού) πρέπει να περιλαµβάνουν επαρκές τµήµα του προσκαφαλιδίου φυσιολογικού χρώµατος, υγιές, µη προσβεβληµένο από µύκητες, καθαρή το- µή του προσκεφαλιδίου, όχι πλάγια, χωρίς ίχνη εκρίζωσης και αποκοµµένο τµήµα του µίσχου. Τα στάδια ανάπτυξης και ωρίµανσης των µπανανών πρέπει να επιτρέπουν την αντοχή τούς κατά τη µεταφορά και τη φορτοεκφόρτωση, και την άφιξή τούς στον τόπο προορισµού σε ικανοποιητική κατάσταση, προκειµένου να επιτευχθεί κατάλληλος βαθ- µός ωρίµανσης µετά τη φυσική τούς ωρίµανση, Το σαρκώδες µέρος τον καρπού δεν δύναται, επ' ουδενί, να παρουσιάζει ελαφρές ατέλειες. Το µέγεθος καθορίζεται µε βάσει του µήκους της κυρτής έδρας από το σηµείο πρόσφυσης του ποδίσκου στο προσκεφαλίδιο έως το άκρο τον καρπού και του πάχους µιας εγκάρσιας τοµής του καρπού µεταξύ των πλευρικών εδρών και το µέσου του, καθέτως προς το διαµήκη άξονα. mm. Το ελάχιστο µήκος κι ο ελάχιστος βαθµός ορίζονται, αντιστοίχως σε 14 cm και 27 Το περιεχόµενο κάθε δέµατος πρέπει να είναι οµοιογενές και, να περιλαµβάνει µόνο µπανάνες ιδίας προελεύσεως, ποικιλίας ή/και εµπορικού τύπου και ποιότητας. Το εµφανές τµήµα του περιεχοµένου του δέµατος πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό τον συνόλου. Οι µπανάνες ταξινοµούνται σε τσαµπιά και σε δέσµες ( αποκοπέντα τµήµατα του τσαµπιού ) τουλάχιστον τεσσάρων καρπών. ΣΤΑΦΥΛΙΑ Τα σταφύλια και οι ρώγες πρέπει να είναι υγιή, εξαιρούνται τα προϊόντα που έ- χουν προσβληθεί από σήψη ή έχουν υποστεί τέτοιες αλλοιώσεις ώστε να είναι ακατάλληλα για κατανάλωση, καθαρά, χωρίς διακρινόµενες ξένες ύλες, πρακτικά απαλλαγµένα από προσβολές παρασίτων ή ασθένειες, χωρίς εµφανή ίχνη µούχλας, χωρίς ασυνήθιστη εξωτερική υγρασία, χωρίς ξένη οσµή ή/και γεύση. Επιπλέον, οι ρώγες πρέπει να είναι ολόκληρες, καλοσχηµατισµένες, κανονικό αναπτυγµένες. Τα σταφύλια πρέπει να έχουν συλλεγεί επιµελώς. Η σταφυλή πρέπει να είναι επαρκώς αναπτυγµένη και ώριµη. Η α- νάπτυξη και η κατάσταση της σταφυλής πρέπει να είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει να α-

15 ντέχει στη µεταφορά και τη µετακίνηση και να φθάνει στον τόπο προορισµού σε ικανοποιητική κατάσταση. Τα επιτραπέζια σταφύλια πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Τα σταφύλια πρέπει να παρουσιάζουν το τυπικό σχήµα, ανάπτυξη και χρωµατισµό της ποικιλίας, λαµβανοµένης υπόψη της περιοχής παραγωγής. Οι ρώγες πρέπει να είναι συνεκτικές, καλά προσφυόµενες, και στο µεγαλύτερο δυνατά βαθµό καλυµµένες από την επάνθισή τους. Για τα σταφύλια θερµοκηπίων και τα µεγαλόρωγα και µικρόρωγα σταφύλια υπαίθρου καθορίζεται ελάχιστο βάρος κατά σταφύλι µεγαλόρωγα 150 γραµµ. και µικρόρωγα 100 γραµµάρια. Το περιεχόµενο κάθε δέµατος πρέπει να είναι οµοιογενές και να περιέχει µόνο σταφύλια της ίδιας καταγωγής, ποικιλίας, κατηγορίας και του ίδιου βαθµού ωριµότητας. Το διακρινόµενο τµήµα του περιεχοµένου του δέµατος πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου. Τα επιτραπέζια σταφύλια πρέπει να συσκευάζονται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η επαρκής προστασία του προϊόντος. Τα δέµατα δεν πρέπει να περιέχουν ξένα σώµατα, εκτός από µία ειδική παρουσίαση στην οποία υπάρχει και ένα τµήµα κλή- µατος στο κλαδί του σταφυλιού, το δεν είναι µικρότερο από 5cm. ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ Οι καρποί πρέπει να έχουν συλλεγεί επιµελώς µε το χέρι και να έχουν φτάσει σε κανονική ανάπτυξη και κατάσταση ωριµότητας σύµφωνα µε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Τα φρούτα πρέπει να έχουν συλλεγεί προσεκτικά µε το χέρι, να έχουν επαρκή ανάπτυξη και η σάρκα δεν πρέπει να έχει υποστεί καµία φθορά. Τα προϊόντα πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα, µε επαρκή ανάπτυξη, περιποιηµένα, καθαρά (κυρίως απαλλαγµένα από κατάλοιπα λιπασµάτων η φυτοφάρµακα, χώµατα, προϊόντα επεξεργασίας και κάθε άλλο ξένο σώµα), χωρίς εξωτερική ασυνήθιστη υγρασία, αλλοιώσεις από παγετό ή/καi ήλιο και χωρίς ίχνη µούχλας, µώλωπες ή άλλες ζηµιές. Τα προϊόντα πρέπει να είναι απαλλαγµένα από κάθε ξένη γεύση ή/και οσµή. Γενικά, πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Τα καρπούζια που γίνονται δεκτά θα είναι Αµερικάνικου τύπου πράσινα µε σκούρες ρίγες ή στρογγυλά σκούρου χρώµατος (µαύρα). Τα καρπούζια πρέπει να προσφέρονται ανά τεµάχιο και να είναι βάρους µεγαλυτέρου των 4,5 Kg. Η συσκευασία πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να εξασφαλίζει την κατάλληλη προστασία τον προϊόντος και τη διατήρηση των ζωτικών και φυσιολογικών λειτουργιών του. Τα προϊόντα πρέπει να, παρουσιάζουν µια ανάπτυξη και µια κατάσταση τέτοια που να τούς επιτρέπει να αντέχουν στη µεταφορά και στη µεταχείριση ώστε να φτάνουν στο προορισµό τους σε ικανοποιητική κατάσταση και να ανταποκρίνονται πλήρως στις ε- µπορικές απαιτήσεις του τύπου προορισµού.

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1378 Κ.Α.Π. 306/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 306 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρότων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 287/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3449 της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ. Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 287 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1354 Κ.Δ.Π. 300/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 300 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Κουνουπιδιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1388 Κ.Δ.Π. 308/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 308 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αγγουριών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 Αριθμός 318 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ροδάκινων και Νεκταρινιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3449,17.11.2000 1305 ΚΛΠ. 290/2000 Αριθμός 290 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σπαραγγιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιας 16/02/16

Διαβάστε περισσότερα

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 E.E. Παρ. ΪΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 Αριθμός 310 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σκόρδων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) E.E. Παρ. III(I) 1300 Κ.Δ.Π. 289/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 289 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ντοματών που είναι καρποί της ποικιλίας Lycopersicum esculentum Mill Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1383 Κ.Δ.Π. 307/2000 Αρ. 344,17.11.2000 Αριθμός 307 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ραδικιών Witloof Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Α.Π. 292/2000

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Α.Π. 292/2000 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Α.Π. 292/2000 131!> Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 292 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Μπανανών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς:28-7-2017

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 3651 Κ.Δ.Π. 347/2001 Αρ. 3525,

E.E. Παρ. III(I) 3651 Κ.Δ.Π. 347/2001 Αρ. 3525, E.E. Παρ. III(I) 365 Κ.Δ.Π. 347/00 Αρ. 355, 4.8.00 Αριθμός 347 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 96 ΕΩΣ 000) Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6 Α Ο Υπουργός Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ ΟΜΑΔΑ 1 Η ΝΩΠΑ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ CPV SAP ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ 1 ΑΓΓΟΥΡΙΑ 03221270-9 40000001 ΤΕΜ 2 ΜΑΡΟΥΛΙ 03221310-2 40000329 ΤΕΜ 3 ΒΕΡΥΚΟΚΑ 03222331-2 40000024 ΚΙΛΟ 4 ΠΑΤΖΑΡΙΑ 03221110-0 40000444 ΚΙΛΟ 5 ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

τα προϊόντα πρέπει να είναι

τα προϊόντα πρέπει να είναι E.E. Παρ. III(I) 1333 ΚΛ.Π. 295/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 295 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Μαρουλιών, Κατσαρών Αντιδιών και Πλατύφυλλων Αντιδιών (Σκαρόλες) Κανονισμοί του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 20ής ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1998 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 20ής ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1998 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 270/98 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3280 της 20ής ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1998 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 270 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

2556 Κ.Δ.Π. 226/2001. Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ

2556 Κ.Δ.Π. 226/2001. Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3502, 25.5.200 2556 Κ.Δ.Π. 226/200 Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ 32 του 962 0 του 963 79 του 966 8 του 972 202 του 987 () του 995 6()

Διαβάστε περισσότερα

2652 Κ.Δ.Π. 273/2002

2652 Κ.Δ.Π. 273/2002 E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3608, 3..00 6 Κ.Δ.Π. 73/00 Αριθμός 73 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αποξηραμένων Μήλων Κανονισμοί του 00, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1148 Κ.Δ.Π. 117/2001 Αρ. 3481, 16.3.2001 Αριθμός 117 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρυδιών Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.Π. 221/2001 Αρ. 3502, Αριθμός 221 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ

Κ.Α.Π. 221/2001 Αρ. 3502, Αριθμός 221 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ 32 του 1962 10 του 1963 79 του 1966 18 του 1972 202 του 1987 11(1) του 1995 116(1) του 2000. Συνοπτικός τίτλος. Κοινοί Κανόνες Ποιότητας. Παράρτημα. E.E. Παρ. ΙΙΪ(Ι) 2530 Κ.Α.Π. 221/2001 Αρ. 3502, 25.5.2001

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1160 Κ.Α.Π. 10/001 Αρ. 481, 16..001 Αριθμός 10 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αμυγδαλόψιχας Κανονισμοί του 001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Οι κανόνες έχουν σαν αντικείμενο να προσδιορίσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά

II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Οι κανόνες έχουν σαν αντικείμενο να προσδιορίσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 55 Κ.Δ.Π. 0/001 Αρ. 50, 5.5.001 Αριθμός 0 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 80 Κ.Δ.Π. 4/00 Αρ. 48, 6..00 Αριθμός 4 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Χαλεπιανών Κανονισμοί του 00, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 807 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟ ΙΌΝΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004

Αριθμός 807 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟ ΙΌΝΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3926, 26.11.2004 7748 Κ.Δ.Π. 807/2004 Αριθμός 807 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟ ΙΌΝΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004 129(1) του 2002 140(1) του 2004. Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 493 Κ.Δ.Π. 108/2000 Αρ. 3403,

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 493 Κ.Δ.Π. 108/2000 Αρ. 3403, E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 493 Κ.Δ.Π. 108/2000 Αρ. 3403, 21.4.2000 Αριθμός 108 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 1995) Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 125/ κατηγοριών. (1) Η Γερμανία και Ολλανδία φέρουν επιφυλάξεις με προτίμηση μέγιστου ποσοστού υγρασίας το 6,0%

Κ.Δ.Π. 125/ κατηγοριών. (1) Η Γερμανία και Ολλανδία φέρουν επιφυλάξεις με προτίμηση μέγιστου ποσοστού υγρασίας το 6,0% i:.e. Παρ. III(I) 85 Κ.Α.Π. 25/200 Αρ. 348, 6.3.200 Αριθμός 25 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ψίχας Χαλεπιανών και Ξεφλουδισμένης Ψίχας Χαλεπιανών Κανονισμοί του 200, που εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1799/2001 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12ης Σεπτεµβρίου 2001 για τον καθορισµό των προδιαγραφών εµπορίας που εφαρµόζονται στα εσπεριδοειδή

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1799/2001 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12ης Σεπτεµβρίου 2001 για τον καθορισµό των προδιαγραφών εµπορίας που εφαρµόζονται στα εσπεριδοειδή 2001R1799 EL 31.01.2003 003.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1799/2001 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12ης Σεπτεµβρίου 2001 για τον καθορισµό

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 2829 Κ.Δ.Π. 269/2001 Αρ. 3512,

E.E. Παρ. III(I) 2829 Κ.Δ.Π. 269/2001 Αρ. 3512, E.E. Παρ. III(I) 2829 Κ.Δ.Π. 269/2001 Αρ. 3512, 6.7.2001 Αριθμός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 1995) Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 πμ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 πμ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» Ν.Π.Δ.Δ. ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ Τ.Κ. 12461 TMHMA : OIKONOMIKOY ΧΑΪΔΑΡΙ 10/07/2015 ΓΡΑΦΕΙΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ. : 213 2046170-171 ΑΡ. ΠΡΩΤ. :8145/745355

Διαβάστε περισσότερα

1506 Κ.Δ.Π. 134/2001 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 2000)

1506 Κ.Δ.Π. 134/2001 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 2000) 32 του 1962 10 του 1963 79 του 1966 18 του 1972 202 του 1987 11 (Ι) του 1995 116(1) του 2000. Συνοπτικός τίτλος. Παράρτημα. Καταργήσεις. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): 13.8.1999. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

(1) Συστατικά που προτίθενται, δε θεωρούνται ξένες ύλες, νοουμένου ότι δεν απαγορεύονται από τη νομοθεσία της χώρας εισαγωγής.

(1) Συστατικά που προτίθενται, δε θεωρούνται ξένες ύλες, νοουμένου ότι δεν απαγορεύονται από τη νομοθεσία της χώρας εισαγωγής. Ε.Ε. Παρ. III(I) 65 Κ.Δ.Π. /00 Αρ. 38,6.3.00 Αριθμός Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Δαμάσκηνων, Κανονισμοί του 00, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Δ Η Μ Ο Π Ρ Α Σ Ι Α Σ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤ ΕΥΣΗ

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Δ Η Μ Ο Π Ρ Α Σ Ι Α Σ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤ ΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πετρούπολη, 26/03/2014 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 6875 ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ & ΠΑΙΔΕΙΑ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Δ Η Μ Ο Π Ρ Α Σ Ι Α Σ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤ ΕΥΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 313/ κατηγορίες. κατηγορίες:

Κ.Δ.Π. 313/ κατηγορίες. κατηγορίες: Ε.Ε. Παρ. ΙΙΪ(Ι) 1419 Κ.Δ.Π. 313/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 313 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Εσπεριδοειδών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίοιι, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 348 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 2000)

Αριθμός 348 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 2000) E.E. Παρ. III(I) 3658 Κ.Δ.Π. 348/2001 Αρ. 3525, 24.8.2001 Αριθμός 348 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 2000) 32 του 1962 10 του 1963 79 του 1966 18 του

Διαβάστε περισσότερα

Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Αρ. 78/2014

Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Αρ. 78/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

2. Στους παρόντες Κανονισμούς Ερμηνεία, "ελαττώματα" σημαίνει τα ελαττώματα που καθορίζονται στο Παράρ παράρτημα π.

2. Στους παρόντες Κανονισμούς Ερμηνεία, ελαττώματα σημαίνει τα ελαττώματα που καθορίζονται στο Παράρ παράρτημα π. E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) 2641 Κ.Δ.Π. 272/2002 Αρ. 3608, 31.5.2002 Αριθμός 272 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρυδιών με Κέλυφος Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική έκθεση 2. Τεχνικές Προδιαγραφές 3. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός 4. Συγγραφή υποχρεώσεων 5. Διακήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

2776 Κ.Δ.Π. 276/2002

2776 Κ.Δ.Π. 276/2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3610, 7.6.2002 2776 Κ.Δ.Π. 276/2002 Αριθμός 276 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Εσπεριδοειδών Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 49/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3471 της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 49 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Συγκομιδή και μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις κηπευτικών

Συγκομιδή και μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις κηπευτικών Συγκομιδή και μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις κηπευτικών Διατήρηση της ποιότητας των κηπευτικών μετά την συγκομιδή Η ποιότητα των κηπευτικών μετά την συγκομιδή εξαρτάταιαπό: τις καλλιεργητικές μεταχειρίσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Χαριτωνίδης Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟ 1

Νίκος Χαριτωνίδης Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟ 1 Νίκος Χαριτωνίδης Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟ Τα φρούτα και λαχανικά υφίστανται µια φυσιολογική διεργασία, η οποία ονοµάζεται ωρίµανση. Η ωρίµανση συχνά είναι επιθυµητή για το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ: 3344 της 13ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ: 3344 της 13ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ KAIL 185/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ: 3344 της 13ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 185 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2011R1333 EL 01.07.2013 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1333/2011

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1190 Κ.Δ.Π. 126/2001 Αρ. 3481,16.3.2001 Αριθμός 126 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Φοινικιών, Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

2567 Κ.Δ.Π. 228/2001

2567 Κ.Δ.Π. 228/2001 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3502, 25.5.2001 2567 Κ.Δ.Π. 228/2001 Αριθμός 228 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και

Διαβάστε περισσότερα

[ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΦΥΛΛΩΝ] Για φυλλοδιαγνωστική ανάλυση

[ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΦΥΛΛΩΝ] Για φυλλοδιαγνωστική ανάλυση Agroeco [ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΦΥΛΛΩΝ] Για φυλλοδιαγνωστική ανάλυση Γενικά Για τη λήψη αντιπροσωπευτικού δείγματος είναι απαραίτητο να τηρούνται τα εξής: Συλλέγουμε πλήρως ανεπτυγμένα φύλλα από κύριους

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 12 η : Διαλογή, Συσκευασία Κηπευτικών. Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ.

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 12 η : Διαλογή, Συσκευασία Κηπευτικών. Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ Ενότητα 12 η : Διαλογή, Συσκευασία Κηπευτικών Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ Μετασυλλεκτικά χαρακτηριστικά λαχανικών Είναι πολύ φθαρτά Έχουν σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

30 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Χονδρικό Εμπόριο) Α 40 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Λιανικό Εμπόριο) Α. Τύπος Κωδ. Προϊόν Συσκευαστήριο Σήμανση Προϊόντος

30 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Χονδρικό Εμπόριο) Α 40 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Λιανικό Εμπόριο) Α. Τύπος Κωδ. Προϊόν Συσκευαστήριο Σήμανση Προϊόντος Page 1 of 9 Σελίδα 1 από 8 Αρ.Μητρώου 042643 Ονομ/μο ΨΥΓΕΙΑ ΑΛΑΣΚΑ Α.Ε.Β.Τ.Ε. Τίτλος Α.Φ.Μ. 094114316 ΔΟΥ. Φ.Α.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ Εδρα ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ Διεύθυνση Λ.ΚΗΦΙΣΟΥ 28 Πόλις ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3980, 15/4/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3980, 15/4/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004 129(I) του 2002... (Ι) του 2005. Για σκοπούς συμπλήρωσης των εφαρμοστικών διατάξεων των περί Επιβολής

Διαβάστε περισσότερα

20.12.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 336/23

20.12.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 336/23 20.12.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 336/23 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1333/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Δεκεμβρίου 2011 για τον καθορισμό προτύπων εμπορίας για τις μπανάνες, για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ Ο οδηγός που ακολουθεί αποτελεί εγχειρίδιο, βήμα προς βήμα, για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ επωνυμία: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ "Β Ι Ο Α Γ Ρ Ο Σ" Α.Ε. προϊόντος ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΦΡΟΥΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙ / ΧΥΜΑ 20000 κιλά Όλο το έτος Β 31.08.2015 ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΦΡΟΥΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙ / ΧΥΜΑ 1000 κιλά Όλο το έτος Μ 31.08.2015

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιας Αρ.πρωτ. 1165

Πειραιας Αρ.πρωτ. 1165 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιας 25-1-17

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ - ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» ΕΤΟΥΣ 2016

ΜΕΛΕΤΗ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ - ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» ΕΤΟΥΣ 2016 ΜΕΛΕΤΗ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ - ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» ΕΤΟΥΣ 2016 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 32.867,10 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ: ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι εποχές των Φρούτων

Οι εποχές των Φρούτων Οι εποχές των Φρούτων Φρούτα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Αβοκάντο Ακτινίδιο Αχλάδι Βερίκοκο Βύσσινο Γκρέιπ φρουτ Δαμάσκηνο

Διαβάστε περισσότερα

3. Αιγοπροβατοειδή (Αρνί Γάλακτος ή Κατσίκι), Νωπό, Α ποιότητας, Εγχώριο, βάρους 8 έως 12 κιλών το καθένα.

3. Αιγοπροβατοειδή (Αρνί Γάλακτος ή Κατσίκι), Νωπό, Α ποιότητας, Εγχώριο, βάρους 8 έως 12 κιλών το καθένα. ΟΜΑΔΑ 7η ΝΩΠΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΑ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ ΝΩΠΟ ΕΓΧΩΡΙΟ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΒΟΕΙΟ ΝΩΠΟ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΝΩΠΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΝΩΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΩΠΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕίδηΚερασιάς SABRINA SUMN 314CH C.O.V

ΕίδηΚερασιάς SABRINA SUMN 314CH C.O.V ΤοΚεράσι Ηκερασιά είναι αγγειόσπερµο δικότυλο φυτό που ανήκει στο γένοςπρούµνη (Prunus), στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae), και είναι δε συγγενής τηςβυσσινιάς. Είναι φυλλοβόλο δέντρο µε ύψος που

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων

Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων Ενότητα 3: : Ασφάλεια Βιολογικών Τροφίμων Διάλεξη 3.4 : Συστήματα διασφάλισης ποιότητας βιολογικών προϊόντων Εργαστήριο Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών http://infolab.aua.gr Δομή παρουσίασης

Διαβάστε περισσότερα

FAX: 210-92 12 090. ουσία), GIBBERELLIC ACID - Έχοντας υπόψη:

FAX: 210-92 12 090. ουσία), GIBBERELLIC ACID - Έχοντας υπόψη: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 6 7-2008 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 20928 /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. /νση: Λ. Συγγρού

Διαβάστε περισσότερα

Το φυτό: η καλλιέργεια και η συλλογή της σοδειάς του αειθαλούς φυτού (γένος Coffea) συνεπάγεται κοπιαστική εργασία και υψηλό οικονοµικό κόστος. Το φυτό του καφέ ανήκει στην οικογένεια των ρουβιίδων,

Διαβάστε περισσότερα

: Νωπά σύκα. ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2013: κιλά ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2014: κιλά

: Νωπά σύκα. ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2013: κιλά ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2014: κιλά Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΑ ΕΤΗ 2013-2014 ΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ & ΦΡΟΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (τα μερίδια αγοράς υπολογίζονται με βάση τις εισαχθείσες ποσότητες του έτους 2014) (στοιχεία Banque Nationale de Belgique, Institut

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

[H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ

[H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ 2017 ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Οι Αλχημιστές [H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ Πράσινο χρώμα Σπανάκι, μπρόκολο, αβοκάντο, αρακάς, φασολάκια, πιπεριές,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ Αριθ. µελέτης : 1/2014 ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΗΜΟΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ Αριθ. µελέτης : 1/2014 ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΦΟΡΕΑΣ : Ν.Π.. ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ ΩΝ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ Ν.Π.. ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΕΙ Η ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΥΠΟΟΜΑ Α Α ΕΙ Η ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ (κριτήριο χαµηλότερη τιµή) ΕΙ Η ΜΕ 13% ΦΠΑ 1

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 2 Βλαστικότητα σπόρων

Εργαστήριο 2 Βλαστικότητα σπόρων Εργαστήριο 2 Βλαστικότητα σπόρων Διδάσκων: Δ. ΣΑΒΒΑΣ Βλαστικότητα σπόρου Η βλαστικότητα ορίζεται ως «η εκατοστιαία αναλογία των σπόρων που βλαστάνουν όταν βρεθούν σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ Εγγενής αναπαραγωγή Πολλαπλασιασμός με σπόρο Αγενής αναπαραγωγή Πολλαπλασιασμός με υπόγεια βλαστικά όργανα (βολβοί κόνδυλοι ριζώματα) Πολλαπλασιασμός με παραφυάδες ΕΓΓΕΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΞΗΡΑΝΤΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ MOD. R-291 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΠΟΞΗΡΑΝΤΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ MOD. R-291 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟΞΗΡΑΝΤΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ MOD. R-291 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Προς αποφυγή βλάβης, παρακαλούμε όπως διαβάσετε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή. ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ» ΕΡΓΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟΥ Κ.Μ. : Π 4 / 2011 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 29.708,78 με το Φ.Π.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕΛΕΤΗ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΣΙΤΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΑΓΑΠΗΣ «ΟΣΙΑ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗ» ΤΟΥ Ι.Π ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση

ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση ΛΑΧΑΝΙΚΑ Ποώδη φυτά τα οποία καλλιεργούνται για να χρησιμοποιηθούν ως ανθρώπινη τροφή σε νωπή κατάσταση ή μετά από κατάψυξη, κονσερβοποίηση ή αποξήρανση με στόχο την παροχή βιταμινών, ανόργανων αλάτων,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες μακροσκοπικών ελέγχων για τον επιβλαβή οργανισμό. Grapholita molesta Busck. (Lepidoptera: Tortricidae) (κν.

Οδηγίες μακροσκοπικών ελέγχων για τον επιβλαβή οργανισμό. Grapholita molesta Busck. (Lepidoptera: Tortricidae) (κν. Οδηγίες μακροσκοπικών ελέγχων για τον επιβλαβή οργανισμό Grapholita molesta Busck. (Lepidoptera: Tortricidae) (κν. βλαστορύκτης της ροδακινιάς) σε ροδάκινα και νεκταρίνια για εξαγωγή στη Ρωσία Για φυτοϋγειονομικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ: ΠΟΤΕ φυτεύουμε ΤΙ!

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ: ΠΟΤΕ φυτεύουμε ΤΙ! ΑΓΓΟΥΡΙ 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-30

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Εναρµονιστικοί Κανονισµοί που εγκρίθηκαν κατά το 1999 και το 2000

Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Εναρµονιστικοί Κανονισµοί που εγκρίθηκαν κατά το 1999 και το 2000 Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Εναρµονιστικοί Κανονισµοί που εγκρίθηκαν κατά το 1999 και το 2000 Νο. 1. Οι περί Ασφάλειας (Αποµιµήσεις Τροφίµων) Κανονισµοί του 1998. 2. Οι περί Ρυθµίσεως (Περιοδικές ηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 2. Το άρθρο 14, περιπτ. Ιγ του ν. 721/1977, όπως τρο ποποιήθηκε με το άρθρο 8 παράγραφος 2 του ν. 2732/ 30.7.1999 (Α 154). 3. Το άρθρο 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ. Δημήτρης Σάββας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ. Δημήτρης Σάββας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ Δημήτρης Σάββας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών Καταγωγή του φυτού Η πιπεριά κατάγεται από την κεντρική Αμερική. Αρχικά η πιπεριά χρησιμοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΛΓΕΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΕΥ Τηλ: 00 213 21 929 669 E-mail: ecocom-alger@mfa.gr Αλγέρι, 9-6-2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΛΓΕΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΕΥ Τηλ: 00 213 21 929 669 E-mail: ecocom-alger@mfa.gr Αλγέρι, 9-6-2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΛΓΕΡΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΕΥ Τηλ: 00 213 21 929 669 E-mail: ecocom-alger@mfa.gr Αλγέρι, 9-6-2010 ΘΕΜΑ: Συνοπτική έρευνα αγοράς για τα νωπά φρούτα και λαχανικά στην Αλγερία Ι. Γενικά. Ο ρόλος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29 ΨΥΓΕΙΑ Άρθρο 352 Υποχρέωση καταγραφής θερμοκρασιών στους ψυκτικούς θαλάμους

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29 ΨΥΓΕΙΑ Άρθρο 352 Υποχρέωση καταγραφής θερμοκρασιών στους ψυκτικούς θαλάμους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 29 ΨΥΓΕΙΑ Άρθρο 352 Υποχρέωση καταγραφής θερμοκρασιών στους ψυκτικούς θαλάμους 1. α) Οι θάλαμοι των ψυγείων ψύξης και απλής κατάψυξης, ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης, χωρητικότητας από 50 m3 και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΒΕΛΓΙΟ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΡΟΣ ΒΕΛΓΙΟ Α. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ Βελγικές εισαγωγές ελαιολάδου 2008-2014 (σε αξίες, ευρώ) ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 15091010

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «Έγκριση προμήθειας τροφίμων για τους παιδικούς σταθμούς και τις λοιπές ανάγκες του Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π.,

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΧΑΡΤΙΟΥ Α4 & Α3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΧΑΡΤΙΟΥ Α4 & Α3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ Α3 & Α4 Α. ΓΕΝΙΚΑ Η παρούσα Τεχνική Περιγραφή, αφορά στην προμήθεια φωτοαντιγραφικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. Τα προς προμήθεια είδη πρέπει να είναι άριστης ποιότητας κατηγορίας Α, το περιεχόμενό τους απαλλαγμένο από ξένες προς το είδος ουσίες να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «4+1 Μπιζέλια» ΚΩΔΙΚΟΣ Β2. Συντάκτης Χρυσάφη Μαρία ΑΜ 21139

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «4+1 Μπιζέλια» ΚΩΔΙΚΟΣ Β2. Συντάκτης Χρυσάφη Μαρία ΑΜ 21139 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «4+1 Μπιζέλια» ΚΩΔΙΚΟΣ Β2 Συντάκτης Χρυσάφη Μαρία ΑΜ 21139 Κωδικός προϊόντος Μ01 Ονομασία Gazpacho με αβοκάντο Αριθμός μερίδων 60 Είδος καταναλωτών Όλοι οι καταναλωτές (έως vegans) Υλικά: 9

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΘΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΘΕΜΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η ομάδα μας είναι η ντομάτα. Σκοπός είναι να γίνει γνώστη η σπουδαιότητα αυτού του αγροτικού προϊόντος. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού έγινε έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΥΣΣΙΝΙΑ ΒΥΣΣΙΝΙΑ - ΠΕΤΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ. Βοτανικοί Χαρακτήρες Φυλλοβόλο Μικρού µεγέθους, βλάστηση πλαγιόκλαδη. Καταγωγή: Κασπία

ΒΥΣΣΙΝΙΑ ΒΥΣΣΙΝΙΑ - ΠΕΤΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ. Βοτανικοί Χαρακτήρες Φυλλοβόλο Μικρού µεγέθους, βλάστηση πλαγιόκλαδη. Καταγωγή: Κασπία Καταγωγή: Κασπία ΒΥΣΣΙΝΙΑ Βοτανική ταξινόµηση: Οικ.: Rosaceae Prunus cerasus P2 Βοτανικοί Χαρακτήρες Φυλλοβόλο Μικρού µεγέθους, βλάστηση πλαγιόκλαδη Φύλλα Απλά, κατ εναλλαγή, ελλειψοειδή και διπλά διπλά

Διαβάστε περισσότερα

ζωικοί εχθροί ανθοκηπευτικών

ζωικοί εχθροί ανθοκηπευτικών ζωικοί εχθροί ανθοκηπευτικών Τάξη: Hemiptera πτέρυγες: πρόσθιες ημιέλυτρα, οπίσθιες μεμβρανώδεις ή λείπουν στοματικά μόρια: νύσσο - μυζητικού τύπου ετερομετάβολα - παουρομετάβολα Υποτάξεις: Homoptera -

Διαβάστε περισσότερα

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ. ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΜΕΙΟ ΟΤΙΚΟ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ././201 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΗΜΟ ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ ΑΡ. ΙΑΚΗΡΥΞΗΣ:. / /..-201 Του :.. Έδρα :.... Οδός : Αριθµός.... Τηλέφωνο:....

Διαβάστε περισσότερα

φυτοπαθολογία ανθοκηπευτικών

φυτοπαθολογία ανθοκηπευτικών φυτοπαθολογία ανθοκηπευτικών κλάση: Deuteromycetes θαλλός: πολυκύτταρο μυκήλιο σαπρόφυτα παράσιτα αναπαραγωγή: κυρίως αγενώς (ατελής μορφή) τέλεια μορφή: Ασκομύκητες (κυρίως), Βασιδιομύκητες τάξη: Moniliales

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΞΗΡΑΝΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΠΟΞΗΡΑΝΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟΞΗΡΑΝΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες. Σύνδεση με την κεντρική παροχή ρεύματος Σιγουρευτείτε ότι η τάση της κεντρικής παροχής συμφωνεί

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ - ΠΕΤΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ. Βοτανικοί Χαρακτήρες Φυλλοβόλο Μετρίου έως µεγάλου µεγέθους, βλάστηση πλαγιόκλαδη

ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ - ΠΕΤΡΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ. Βοτανικοί Χαρακτήρες Φυλλοβόλο Μετρίου έως µεγάλου µεγέθους, βλάστηση πλαγιόκλαδη ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ Καταγωγή: Κεντρική Ασία Βοτανική ταξινόµηση: Οικ.: Rosaceae Prunus armeniaca Βοτανικοί Χαρακτήρες Φυλλοβόλο Μετρίου έως µεγάλου µεγέθους, βλάστηση πλαγιόκλαδη Φύλλα Απλά, κατ εναλλαγή, καρδιόσχηµα,

Διαβάστε περισσότερα

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΞΕΡΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ 1

econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΞΕΡΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ 1 econteplusproject Organic.Edunet Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση econtentplus programme ΞΕΡΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ 1 econteplusproject Organic.Edunet ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΒΟΛΒΩΔΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Χαράλαμπος

Διαβάστε περισσότερα

2. Επέλεξε τα μέσα (ποτιστικό, σύγχρονα εργαλεία)

2. Επέλεξε τα μέσα (ποτιστικό, σύγχρονα εργαλεία) Πριν ξεκινήσεις 1. Επέλεξε το χώρο (νερό, καλό έδαφος) 2. Επέλεξε τα μέσα (ποτιστικό, σύγχρονα εργαλεία) 3. Ξέχασε κατ αρχήν ευαίσθητα και σπάνια φυτά. Πρώτα περπάτα σε γνωστά μονοπάτια και σ αυτό που

Διαβάστε περισσότερα

δημητριακών προς σπορά, 68/193/ΕΟΚ' περί εμπορίας υλικών

δημητριακών προς σπορά, 68/193/ΕΟΚ' περί εμπορίας υλικών Ε.Ε. Παρ. 111(1) Αρ. 3988, 6.5.2005 Αριθμός 228 1919 Κ.Δ.Π. 228/2005 Οι περί ΠαραγωγΙ1ς και Εμπορίας Αγενούς Πολλαπλασιαστικού Υλικού της Αμπέλου (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2005, οι οποίοι εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙ Η ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙ Η ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΡΟΣ I ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙ Η ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ Α) Γενικά...21 B) Βιολογικοί Παράγοντες οι οποίοι συντελούνστην Υποβάθμιση της Ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

100 5,22 522,00 5,90 590,00 100 7,00 700,00 7,90 790,00 2,57 257 2,90 290 125 3,98 497,50 4,50 562,50

100 5,22 522,00 5,90 590,00 100 7,00 700,00 7,90 790,00 2,57 257 2,90 290 125 3,98 497,50 4,50 562,50 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΤΙ Σέρρες 20 Σεπτεµβρίου 2012 ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ριθ.πρωτ.6605 /ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΣΙΣ ΥΓΕΙΣ ΠΙ ΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΜΜΤΩΝ Ταχ. /νση: ιοικητήριο-μεραρχίας 36 Πληροφορίες:.Μυλωνά

Διαβάστε περισσότερα

FAX: CEKUGIBB CEQUISA 9 TB

FAX: CEKUGIBB CEQUISA 9 TB ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 2-3 - 2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 24625 π.ε. /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. /νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Έκδοση 1η 10/4/2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΩΝ & ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Έκδοση 1η 10/4/2017 ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟΣ Παθογόνο αίτιο: Plasmopara viticola Σε πολλές αµπελουργικές χώρες θεωρείται η σπουδαιότερη ασθένεια του αµπελιού. Στην Κρήτη κατά κανόνα δεν δηµιουργεί µεγάλα προβλήµατα χωρίς να λείπουν όµως

Διαβάστε περισσότερα

Scala «Ασπίδα» προστασίας από το βοτρύτη

Scala «Ασπίδα» προστασίας από το βοτρύτη Scala «Ασπίδα» προστασίας από το βοτρύτη Άριστη δράση κατά του βοτρύτη Έλεγχος από δευτερογενείς προσβολές στο αμπέλι Με νέα διευρυμένη ετικέτα στα λαχανικά Scala Τι είναι Το Scala είναι ένα καταξιωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM)

ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΓΕΣ-AE-1367/12-2009 8335-03-004-041209 ΑΦΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ (RUBBER FOAM) ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ ΔΝΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ / 2ο Γρ. ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5-08 - 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. πρωτ.: 121297 /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ Β & Ταχ. /νση: Συγγρού 150 Ταχ. κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα