Πλήρεις εγγραφές Nova-OTE TV

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πλήρεις εγγραφές Nova-OTE TV"

Transcript

1 Πλήρεις εγγραφές Nova-OTE TV Τα Twin LNB Η πλήρης λειτουργία εγγραφών σε Nova-OTETV, επιτυγχάνεται µε χρήση και των 2 εισόδων των αποκωδικοποιητών των εν λόγω υπηρεσιών. Εµείς, συγκεντρώσαµε έναν αριθµό twin LNB, µε τα οποία ο συνδροµητής µπορεί να πραγµατοποιεί εγγραφές µε πλήρη ανεξαρτησία τηλεθέασης T o LNB προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Low Noise Block, που µπορεί ελεύθερα να µεταφραστεί ως Ενισχυτής Χαµηλού Θορύβου και τοποθετείται σε ένα πολύ συγκεκριµένο σηµείο του κατόπτρου, το σηµείο εστίασης, που συγκεντρώνει όλο το ανακλώµενο ηλεκτροµαγνητικό κύµα από τη κατοπτρική επιφάνεια. Το LNB επιτελεί 2 λειτουργίες: Μετατρέπει τη χρήσιµη, αλλά πολύ ασθενική ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία σε ηλεκτρικό σήµα το οποίο στη συνέχεια υποβιβάζει σε χα- µηλότερες συχνότητες (που ονοµάζουµε µέσες ή ενδιάµεσες), για να µπορούν να οδηγηθούν µε απλό οµοαξονικό καλώδιο σε έναν δέκτη, µε ταυτόχρονη ενίσχυση. Σε αυτό το σηµείο, θα πρέπει να αναφέρουµε ότι ο θόρυβος που εισάγει το LNB, παίζει το σηµαντικότερο ρόλο στο συνολικό θόρυβο της δορυφορικής µας λήψης, διότι το LNB βρίσκεται στην αρχή του συστήµατος λήψης. Ο βαθµός θορύβου Ο Βαθµός Θορύβου (ή εικόνα θορύβου κατά το Noise Figure), δείχνει πόσο χειρότερος είναι ο λόγος σήµατος προς θόρυβο στην έ- ξοδο του ενισχυτή του LNB, απ ότι στην είσοδό του. Η τιµή αυτή στην µπάντα Ku µετριέται σε decibel (dβ) και πληροφοριακά στην µπάντα C σε βαθµούς Kelvin (K). Η τιµή αυτή πάντα αναφέρεται από τον κατασκευαστή και θεωρητικά όσο µικρότερη είναι η τιµή της, τόσο καλύτερα για τη λήψη µας. Στη πράξη ποτέ η τι- µή θορύβου δεν είναι ίδια για όλη την µπάντα συχνοτήτων της IF, δηλαδή µεταξύ MHz. Έτσι, µπορεί ο θόρυβος να είναι µόλις 0.1 db σε κάποιο τµήµα της IF, αλλά να είναι πχ 0.3 dβ σε κάποιο άλλο τµήµα της! Ο βαθµός θορύβου - αν και σηµαντικός - δεν είναι η µόνη παράµετρος αξιολόγησης! Υπάρχουν επίσης η ενίσχυση, αλλά και ο θόρυβος φάσης! Η ενίσχυση Λιγότερος γνωστός, αλλά εξίσου σηµαντικός, είναι και ο βαθµός ενίσχυσης ενός LNB, το γνωστό Gain, που αναφέρεται στα ελληνικά ως κέρδος. Μετριέται σε db και µάς δείχνει το πόσο ενισχύεται το σήµα από το LNB, για τη µεταφορά του µέσω καλωδίου στον δέκτη µας. Το Gain ενός LNB παίζει σηµαντικότατο ρόλο στο θόρυβο και κατά συνέπεια στα ψηφιακά κανάλια µε ιδιαίτερα υψηλό F.E.C., όπως πχ 7/8. Το ζητούµενο σε αυτή την τιµή δεν είναι να παρουσιάζει µία υψηλή ενίσχυση, όπως κάποιος µπορεί να 56

2 φανταστεί διαβάζοντας τη λέξη ενίσχυση, αλλά τη λιγότερη δυνατή! Υψηλή ενίσχυση χρειαζόµαστε όταν χρησιµοποιούµε µεγάλα µήκη καλωδίων, πάνω από 50 µέτρα. Ο θόρυβος φάσης Ο Θόρυβος Φάσης είναι ένας σχεδόν άγνωστος παράγοντας θορύβου, που επηρεάζει αποκλειστικά τα ψηφιακά κανάλια, ενώ στο παρελθόν οι αναλογικές δορυφορικές µεταδόσεις, δεν επηρεάζονταν από τον θόρυβο φάσης. Συγκεκριµένα, ο θόρυβος φάσης παρέχει εικόνα για τον θόρυβο που δηµιουργεί ένας τοπικός ταλαντωτής, σε συγκεκριµένες αποστάσεις από το φέρον. Οι αποστάσεις αυτές είναι πολύ µικρές (100Hz, 1KΗz, 10KΗz, 100KΗz και 1 MΗz), ενώ πραγ- µατοποιείται και διαχωρισµός αυτής της τιµής για την άνω και κάτω µπάντα Ku. Όσο µικρότερος είναι ο θόρυβος φάσης, τόσο καλύτερος ο διαχωρισµός συχνοτήτων, µε αποτέλεσµα κανάλια SCPC ή αδύναµες συχνότητες κοντά σε ισχυρές, να λαµβάνονται σαφώς καλύτερα. Τα είδη των universal LNB Τα universal LNB της µπάντας Ku συναντώνται µε µία, δύο ή τέσσερις εξόδους, προκειµένου να τροφοδοτούν ταυτόχρονα έναν, δύο ή τέσσερις ξεχωριστούς δέκτες. Τα πλέον συνήθη είναι αυτά µε µία έξοδο, που τα ονοµάζουµε Single. Αντίστοιχα, αυτά µε δύο εξόδους τα ονοµάζουµε Twin και είναι αυτά που σας παρουσιάζουµε στη συγκεκριµένη έρευνα. Τέλος, υπάρχουν και LNB µε τέσσερις εξόδους τα οποία ονοµάζονται Quad. Τα τελευταία δεν πρέπει να τα µπερδεύουµε µε τα επαγγελµατικά Quattro που χρησιµοποιούνται σε κεντρικές εγκαταστάσεις. Τα Quattro - αν και µοιάζουν στην εµφάνιση µε τα Quad στη κάθε µία από τις τέσσερις εξόδους τους, προσφέρουν µόνο ένα τµή- µα της µπάντας Ku (H/Low, H/High, V/Low, V/High). Η επιλογή του επιθυµητού τµήµατος της µπάντας Ku γίνεται µε χρήση πολυδιακόπτη. Εγγραφές Nova OTETV Τα PVR της Nova και του OTE TV διαθέτουν δύο εισόδους LNB. Στο PVR του OTETV, είναι εφικτή η ταυτόχρονη εγγραφή/τηλεθέαση καναλιών της υπηρεσίας µε χρήση µόνο της µίας εισόδου (SAT 1), ωστόσο αυτή αφορά µόνο τα κανάλια της OTE TV. Αν θελήσουµε να πραγµατοποιήσουµε εγγραφές ελεύθερων καναλιών που βρίσκονται σε άλλο τµήµα της µπάντας Ku, µε ταυτόχρονη τηλεθέαση καναλιών της OTE TV, θα χρειαστούµε twin LNB. Στο PVR της Nova, η εγγραφή πραγµατοποιείται µόνο από την δεύτερη είσοδο LNB. Εάν διαθέτουµε µόνο ένα καλώδιο (από Single LNB), µε χρήση ενός splitter, µπορούµε να εγγράφουµε κανάλια της Nova, εκτός των Brazzers TV Europe, Eurosport, Eurosport 2, Mezzo και Hustler HD. Σε περίπτωση που επιθυ- µούµε πλήρη ανεξαρτησία εγγραφών περισσότερων καναλιών σε άλλη µπάντα µε ταυτόχρονη τηλεθέαση Nova, τότε θα πρέπει να χρησιµοποιήσουµε και σε αυτή τη περίπτωση twin LNB. Σαφώς η χρήση twin LNB, παρέχει πλήρη ανεξαρτησία εγγραφών, τόσο στο PVR της Nova, όσο και σε αυτό της OTE TV. Ας δούµε όµως ποια twin LNB κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά!

3 AMIKO Premium L-203 Η Amiko πρόσφατα παρουσίασε µία πλήρη σειρά LNB, µεταξύ των οποίων και το Premium L-203 που ανήκει στη κατηγορία των twin. Το συγκεκριµένο µοντέλο, διαθέτει λαιµό 40 mm, είναι αδιάβροχο και παρουσιάζει χαµηλή κατανάλωση ρεύµατος, µέχρι 150 ma. Ο βαθµός θορύβου είναι 0.2 db, ενώ στη συσκευασία θα βρείτε και 2 προστατευτικά από ειδικό καουτσούκ, για κάλυψη των εξόδων F ενάντια στη βροχόπτωση. ASTRASAT, τηλ.: / EDISION TL-2 Στο γνωστό µαύρο χρώµα όπως συνηθίζει η Edision το twin LNB Edision TL-2, διαθέτει λαιµό στα 40 mm, ενώ χαρακτηρίζεται από βαθµό θορύβου 0.1 db. Το LNB διαθέτει προστατευτικά από ειδικό καουτσούκ για τις εξόδους F, ενάντια στη βροχόπτωση. Ένα σηµαντικό προτέρηµα του εν λόγω LNB, είναι η τρίχρονη εγγύηση! EDISION HELLAS, ENGEL AN7106 Η Engel µεταξύ άλλων, διαθέτει και πλήρη γκάµα LNB, όπως το AN7106 στη κατηγορία των twin. Το LNB φέρει συρόµενο προστατευτικό για τις εξόδους F, ενώ παρουσιάζει βαθµό θορύβου στα 0.2 db. Η Engel δεν έχει δηµοσιεύσει περαιτέρω τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν έχουµε καµία αµφιβολία ότι θα είναι αξιόλογα. ASTRASAT, τηλ.: / FRACARRO UX-TW Η ιταλική Fracarro έχει να επιδείξει το UX-FX, ένα twin LNB µε κέρδος db, βαθµό θορύβου στα 0.3 db και κατανάλωση ρεύµατος 150 ma. Το LNB έχει συµπαγή και ποιοτική κατασκευή, ενώ ο λαιµός του είναι 40 mm και σχετικά µεγάλου µήκους για ευελιξία στη ρύθµιση της εστίασης. ONE TRADE, τηλ: GT-TC40 Από τη γνωστή GT SAT, έχουµε το µοντέλο GT-TC40 το οποίο παρουσιάζει βαθµό θορύβου 0.2 db, κέρδος µετατροπής µεταξύ db, ενώ από πλευράς κατανάλωσης ρεύµατος έχουµε βρισκόµαστε τυπικά στα 140 ma. Το LNB διαθέτει λαιµό µήκους 42 mm για ευελιξία στη ρύθ- µιση εστίασης, αδιάβροχο κάλυµµα, συρόµενο προστατευτικό για τις εξόδους F, ενώ συνοδεύεται από εγγύηση δύο χρόνων. BESKAS ELECTRONICS, τηλ:

4 INVACOM TWH-031 Η Invacom είχε κάνει αίσθηση πριν αρκετά χρόνια µε την παραγωγή LNB χαµηλού θορύβου, ενώ συνεχίζει την παραγωγή µε πλήρη γκάµα. Το Twin Universal LNB TWH-031, διαθέτει χοάνη 40 mm, παρουσιάζει βαθµό θορύβου στα 0,3 db, κέρδος µετατροπής µεταξύ db, ενώ από πλευράς κατανάλωσης ρεύµατος βρισκόµαστε στα 170 ma. Με το LNB διατίθενται και επιπλέον προστατευτικά από καουτσούκ, για τις εξόδους F.. STAM ELECTRONICS, τηλ: INVERTO MultiConnect Η Inverto µεταξύ άλλων - διαθέτει τα συστήµατα multiconnect τα οποία περιλαµβάνουν και ειδικές multifeed βάσεις. Το multiconnect διαθέτει «λαιµό» των 23 mm και βαθµό θορύβου στα 0.2 db. Ακόµη, διατίθεται και δακτύλιος προσαρµογής στα 40 mm, καθώς και αδιάβροχο προστατευτικό για τους κονέκτορες F. Το LNB τοποθετείται εύκολα δίπλα σε ένα συµβατικό LNB προκειµένου να κάνουµε παράκεντρη λήψη παρακείµενων δορυφόρων, µε τη βέλτιστη απόσταση να καθίσταται εφικτή λόγω της slim σχεδίασης των 23 mm. ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, τηλ: INVERTO Twin Red Classic Σε κλασσικό σχήµα, το Red Classic της Inverto διαθέτει λαιµό των 40 mm και συρόµενο προστατευτικό για τις εξόδους F, ενώ από πλευράς ηλεκτρικών χαρακτηριστικών, έχουµε βαθµό θορύβου στα 0.3 db, κέρδος µετατροπής στα 55 db και κατανάλωση ρεύµατος 180 ma max. Χαρακτηριστικό του συγκεκριµένου µοντέλου, είναι το σχετικά µεγάλο µήκος λαιµού, για περισσότερη ευελιξία στη ρύθµιση της εστίασης. ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, τηλ: MAX TR-22 Σε κλασσικό σχήµα, το Max Twin LNB TR-22 παρουσιάζει βαθµό θορύβου στο 0.1 db, ενώ έ- χουµε και το χαρακτηριστικό του κέρδους µεταξύ db. Η κατανάλωση ρεύµατος, µπορεί να φθάσει τα 200 ma, ενώ για τη προστασία των εξόδων F, έχουµε συρόµενη θήκη, η οποία µας γλυτώνει από την τοποθέτηση επιπλέον προστατευτικών. Το LNB έχει µακρύ λαιµό στα 40 mm! TRONIX, τηλ: , MAXIMUM ΧΟ-R2 Η Maximum παράγει - µεταξύ άλλων - ιδιαίτερα αξιόλογα και συµπαγή slim LNB των 23 mm. Το µοντέλο Twin έχει τη µορφή «ράβδου» και είναι άκρως κατάλληλο για παράκεντρες λήψεις δορυφόρων σε κοντινές αποστάσεις, όπως πχ 4 µοίρες. Να αναφέρουµε επίσης ότι το εν λόγω LNB παρουσιάζει βαθµό θορύβου στα 0.1 db, ενώ συνοδεύεται από προστατευτικά για τη βροχή, καθώς κι από δακτύλιο µετατροπής σε 40 mm. JAGER, τηλ.:

5 MEGASAT Slim Η MegaSat έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική αγορά, ενώ έχει παρουσιάσει µεταξύ άλλων και twin slim LNB, µε στενό λαιµό στα 23mm, ιδανικό για multifeed τοποθέτηση για παρακείµενους δορυφόρους σε µικρή απόσταση 3 ή 4 µοιρών. Να αναφέρουµε επίσης ότι το εν λόγω LNB παρουσιάζει βαθµό θορύβου στα 0.1 db, συνοδεύεται από προστατευτικά για τη βροχή, καθώς κι από δακτύλιο µετατροπής σε 40 mm, ενώ το κέρδος µετατροπής είναι 60 db. TRONIX, τηλ: , MEGASAT Diavolo Με σχετικά µακρύ σώµα, το µοντέλο Diavolo twin της MegaSat, έρχεται µε βαθµό θορύβου στα 0.1 db, ενώ το κέρδος µετατροπής είναι 60 db. Το LNB διαθέτει συρόµενο προστατευτικό για τις εξόδους F, ενώ η χοάνη είναι 40 mm, κατάλληλη για κάθε είδους βάση. SHLS, τηλ: MICRO GOLD Το LNB της γερµανικής Micro, µε επίχρυσους κονέκτορες και συρταρωτό αδιάβροχο προστατευτικό, διαθέτει ενιαίο «λαιµό» στα 40 mm και έτσι θεωρείται slim, µιας και µπορεί να χρησιµοποιηθεί και για multifeed βάσεις. Ο βαθµός θορύβου του Micro Gold βρίσκεται στα 0.1 db, ενώ το κέρδος φθάνει τυπικά τα 55 db. DAISAT, τηλ.: MTI HIGH LINE AP82-XT2N Η ΜΤΙ είναι µία από τις πιο γνωστές κατασκευάστριες LNB. Το συγκεκριµένο µοντέλο διαθέτει χοάνη των 40 mm, παρουσιάζει βαθµό θορύβου στα 0.2 db, ενώ το κέρδος µετατροπής βρίσκεται στα επίπεδα των 65 db. Από πλευράς κατανάλωσης ρεύµατος, βρισκόµαστε στα χα- µηλά επίπεδα των 110 ma 11~20V, ενώ το LNB διαθέτει συρόµενο προστατευτικό για τις εξόδους F. STAM ELECTRONICS, τηλ: OCTAGON OTLO & OTLSO Στη κατηγορία των twin LNBs, η γνωστή Octagon έχει να επιδείξει 2 µοντέλα µε διαφορετικό σχήµα, αλλά µε όµοια ηλεκτρικά χαρακτηριστικά. Το µοντέλο OTLO διαθέτει συρταρωτό προστατευτικό, ενώ το OTLSO έχει µακρόστενο σχήµα. Και τα δύο LNB διαθέτουν λαιµό 40 mm, παρουσιάζουν αυξηµένο κέρδος db, καθώς και βαθµό θορύβου 0.1 db. Τέλος, να αναφέρουµε την τρίχρονη εγγύηση σαν ένα σηµαντικό προτέρηµα. SHLS, τηλ:

6 SAB Premium L915 H SAΒ έχει παρουσιάσει µεταξύ άλλων και twin Slim LNB, µε χοάνη των 23 mm, για εφαρ- µογές multifeed µεταξύ παρακείµενων δορυφόρων σε κοντινές αποστάσεις, όπως πχ 3 ή 4 µοίρες. Να αναφέρουµε ότι το συγκεκριµένο LNB συνοδεύεται από δακτύλιο προσαρµογής στα 40 mm, ενώ χαρακτηρίζεται από βαθµό θορύβου 0.1 db. Το µοντέλο twin διαθέτει συρταρωτό προστατευτικό για τους κονέκτορες, παρουσιάζει κατανάλωση ρεύµατος χαµηλότερη των 200 ma και κέρδος µετατροπής 60 db. ONETRADE, τηλ.: SAB REC L602 TWIN Η νέα σειρά LNB REC της Sab, περιλαµβάνει µεταξύ άλλων και µοντέλο twin. Το LNB χαρακτηρίζεται από χαµηλό βαθµό θορύβου, χαµηλή κατανάλωση ρεύµατος 180 ma max, ενώ είναι ανθεκτικό στις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Επίσης, έχουµε κέρδος µετατροπής στα 60 db, ενώ στη συσκευασία διατίθενται επιπλέον προστατευτικά από καουτσούκ για τις εξόδους F. ONETRADE, τηλ: STRONG SRT L 721 Η Strong µεταξύ άλλων, παρουσιάζει και το twin LNB SRT L 721, µε βαθµό θορύβου στα 0.2 db, κέρδος µετατροπής µεταξύ db και κατανάλωση ρεύµατος στα 160 ma max. Το LNB έχει συµπαγή κατασκευή, ενώ διαθέτει και συρόµενο προστατευτικό για τις εξόδους F, ενάντια στις βροχοπτώσεις. ONE TRADE, τηλ: TECHNOMATE TM-2 Gold Η σειρά Gold της Τechnomate έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή, ενώ το µοντέλο twin, διαθέτει χοάνη των 40 mm µε σχετικά µεγάλο µήκος. Το κέρδος µετατροπής βρίσκεται µεταξύ db, ενώ ο βαθµός θορύβου είναι 0.1 db. Επίσης, το LNB παρουσιάζει κατανάλωση ρεύµατος στα χαµηλά επίπεδα των 110 ma, ενώ διαθέτει συρόµενο προστατευτικό για τις εξόδους F. TOP DIGITAL, τηλ: TELEVES Η ισπανική Televes διαθέτει το LNB µε κωδικό , το οποίο παρέχει κέρδος στα 57 db, ενώ ο βαθµός θορύβου βρίσκεται στα 0.3 db. Το LNB διαθέτει συρταρωτό προστατευτικό των εξόδων F, ενάντια στη βροχόπτωση και τις καιρικές συνθήκες γενικότερα, ενώ η κατανάλωση ρεύµατος βρίσκεται στα 170 ma max. EDISION HELLAS, 62

7 ΠΛHΡΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ NOVA-OTE TV ΕΡΕΥΝΑ TRIAX TITW-001 Η νέα σειρά LNB της Triax, περιλαµβάνει µεταξύ άλλων και µοντέλο twin, µε ενιαίο λαιµό στα 40 mm, έτσι χαρακτηρίζεται Slim, διότι είναι κατάλληλο και για multifeed λήψεις σε κοντινές αποστάσεις, µε standard βάσεις. Επίσης, διατίθεται στέγαση για βέλτιστη προστασία από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο βαθµός θορύβου βρίσκεται στα 0.3 db, το κέρδος µετατροπής είναι 56 db, ενώ η κατανάλωση ρεύµατος είναι 160 mα. Τέλος, το LNB διατίθενται σε συσκευασία Gift box. KOSMOSAT, τηλ: TRIAX TTW-006 Η σειρά LNB της Triax, περιλαµβάνει επιπλέον και το twin µοντέλο TTW-006, µε λαιµό στα 40 mm και συρόµενο προστατευτικό για τις εξόδους F. Ο βαθµός θορύβου βρίσκεται στα 0.3 db, το κέρδος µετατροπής είναι db, ενώ η κατανάλωση ρεύµατος βρίσκεται στα 170 mα. Τέλος, το LNB διαθέτει λαιµό σχετικά µεγάλου µήκους, για ευελιξία στη ρύθµιση εστίασης. KOSMOSAT, τηλ:

Eurobird 9A & Hot Bird µε ένα...πιάτο!

Eurobird 9A & Hot Bird µε ένα...πιάτο! Τα Slim LNB και Monoblock ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΕΣΤ 4 µοιρών Του Περικλή Παντολέων Η έλευση της υπηρεσίας OTE TV έφερε στο προσκήνιο µεταξύ άλλων την ανάγκη σύγχρονης λήψης Hot Bird και Eurobird 9A, η οποία πραγµατοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Λειτουργία δύο δεκτών από ένα καλώδιο σε ατοµική και κεντρική λήψη. Multiband Converter

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Λειτουργία δύο δεκτών από ένα καλώδιο σε ατοµική και κεντρική λήψη. Multiband Converter Multiband ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Converter Του Γιώργου Ζαζόπουλου Οι εποχές αλλάζουν και οι ανάγκες µας αυξάνονται όσον αφορά την τεχνολογία. Απαιτούµε όλο και περισσότερες λύσεις σε µικροπροβλήµατα που εµφανίζονται

Διαβάστε περισσότερα

εγκαταστάσεις Αναβαθµίστε τη δορυφορική σας εγκατάσταση

εγκαταστάσεις Αναβαθµίστε τη δορυφορική σας εγκατάσταση εγκαταστάσεις Αναβαθµίστε τη δορυφορική σας εγκατάσταση Αναβαθµίστε τη δορυφορική σας εγκατάσταση εύκολα και γρήγορα Spaun SMS 5549 U, SMS 5589 U & SMS 9989 U εν είναι λίγα τα περιστατικά όπου σε µια υπάρχουσα

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα LNBs Τι είναι, πώς λειτουργούν και ποια τα είδη τους

Εισαγωγή στα LNBs Τι είναι, πώς λειτουργούν και ποια τα είδη τους Τι είναι, πώς λειτουργούν και ποια τα είδη τους Ενισχυτής χαµηλού θορύβου ονοµάζεται το απαραίτητο αυτό εξάρτηµα της δορυφορικής λήψης, αλλά αν το ζητήσετε έτσι, είναι βέβαιο πως ούτε ο πωλητής δεν θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 7 7.0 ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 7 7.0 ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 7 7.0 ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι κεραίες είναι βασικό εξάρτημα της ασύρματης επικοινωνίας. Στον πομπό του ασύρματου επικοινωνιακού συστήματος, υπάρχει η κεραία εκπομπής και στο δέκτη υπάρχει η κεραία

Διαβάστε περισσότερα

AMF ELECTRONICS. Επίγεια Λήψη ορυφορική Λήψη Επεξεργασία Σηµάτων ιανεµητές / ιακλαδωτές Πρίζες Καλώδια Στήριξη Πεδιόµετρα Τεχνική Υποστήριξη

AMF ELECTRONICS. Επίγεια Λήψη ορυφορική Λήψη Επεξεργασία Σηµάτων ιανεµητές / ιακλαδωτές Πρίζες Καλώδια Στήριξη Πεδιόµετρα Τεχνική Υποστήριξη Συνοπτικός Κατάλογος 2012 Επίγεια Λήψη ορυφορική Λήψη Επεξεργασία Σηµάτων ιανεµητές / ιακλαδωτές Πρίζες Καλώδια Στήριξη Πεδιόµετρα Τεχνική Υποστήριξη. Ιανουάριος 2012 UE 01 Κεραίες FM Λήψη FM Σταυρωτό

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα σχεδιάσετε µια κεντρική δορυφορική εγκατάσταση

Πώς θα σχεδιάσετε µια κεντρική δορυφορική εγκατάσταση Πώς θα σχεδιάσετε µια κεντρική δορυφορική εγκατάσταση Γιατί, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη! Στο παρελθόν έχει γίνει πολλές φορές αναφορά στους τρόπους που µπορεί να επιτευχθεί µια κεντρική δορυφορική

Διαβάστε περισσότερα

Παράκεντρες λήψεις δορυφόρων στη Θεσσαλονίκη!

Παράκεντρες λήψεις δορυφόρων στη Θεσσαλονίκη! Η Άνοιξη, αλλά και γενικότερα η καλοκαιρινή περίοδος, προσφέρεται για πειραµατισµούς σε παράκεντρες λήψεις δορυφόρων, κάτι που τονίσαµε και στην πρόσφατη παρουσίαση των ελεύθερων µουσικών καναλιών στη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ TELEVES

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ TELEVES ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ TELEVES Ημερομηνία 23-10-2013 Κατηγορία Κωδικός λογιστηρίου Προϊόν Τιμή Internet Τιμή Καταστήματος Προτ. Λιανική τιμή με Φ.Π.Α. 12-36-0002 7321 ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΠΟΛΥΔΙΑΚΟΠΤΗ 12v 1.6A

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλα πολλαπλών εξόδων Technomate

Μοντέλα πολλαπλών εξόδων Technomate TEST REPORT LNB Πολλαπλών Εξόδων Μοντέλα πολλαπλών εξόδων Technomate Ku-Band LNB για πιο πολύπλοκες εγκαταστάσεις Τα ενιαία LNB από την Technomate παρουσιάστηκαν στο προηγούμενο τεύχος του TELE-satellite.

Διαβάστε περισσότερα

Οι βασικές βαθμίδες του συστήματος των δορυφορικών επικοινωνιών δίνονται στο παρακάτω σχήμα :

Οι βασικές βαθμίδες του συστήματος των δορυφορικών επικοινωνιών δίνονται στο παρακάτω σχήμα : Εισαγωγικά Τα δορυφορικά δίκτυα επικοινωνίας αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων. Οι δορυφόροι παρέχουν τη δυνατότητα κάλυψης μεγάλων γεωγραφικών περιοχών. Η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ξεκινώντας Υλικά για εγκαταστάσεις δορυφορικής TV

ξεκινώντας Υλικά για εγκαταστάσεις δορυφορικής TV Ποια είναι και πώς θα τα χρησιµοποιήσετε Εκτός από το δορυφορικό δέκτη, το LNB και το δορυφορικό κάτοπτρο, υπάρχουν µια σειρά από υλικά-εξαρτήµατα, που χρησιµοποιούµε κατά κόρον σε εγκαταστάσεις δορυφορικής

Διαβάστε περισσότερα

TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DSL (DSL TUTORIAL) (Πηγή: Τηλεπικοινωνιακό κέντρο Α.Π.Θ.: www.tcom.auth.gr/.../technologies/technologies.html )

TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DSL (DSL TUTORIAL) (Πηγή: Τηλεπικοινωνιακό κέντρο Α.Π.Θ.: www.tcom.auth.gr/.../technologies/technologies.html ) TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DSL (DSL TUTORIAL) (Πηγή: Τηλεπικοινωνιακό κέντρο Α.Π.Θ.: www.tcom.auth.gr/.../technologies/technologies.html ) Γενικά Για πολλά χρόνια, τα χάλκινα καλώδια (συνεστραµµένα ζεύγη - twisted pairs)

Διαβάστε περισσότερα

Doppler Radar. Μεταφορά σήµατος µε την βοήθεια των µικροκυµάτων.

Doppler Radar. Μεταφορά σήµατος µε την βοήθεια των µικροκυµάτων. ρ. Χ. Βοζίκης Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ 101 10. Άσκηση 10 Doppler Radar. Μεταφορά σήµατος µε την βοήθεια των µικροκυµάτων. 10.1 Σκοπός της εργαστηριακής άσκησης Σκοπός της άσκησης είναι η γνωριµία των σπουδαστών

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μάθηµα 1ο Θέµα Εισαγωγή στις τηλεπικοινωνίες 1. Τι ορίζουµε µε τον όρο τηλεπικοινωνία; 2. Ποιες οι βασικότερες ανταλλασσόµενες πληροφορίες, ανάλογα µε τη φύση και το χαρακτήρα τους; 3. Τι αποκαλούµε ποµπό

Διαβάστε περισσότερα

Ασκήσεις στα Συστήµατα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Ασκήσεις στα Συστήµατα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 1. Ποµπός ΑΜ εκπέµπει σε φέρουσα συχνότητα 1152 ΚΗz, µε ισχύ φέροντος 10KW. Η σύνθετη αντίσταση της κεραίας είναι

Διαβάστε περισσότερα

Νέα επαγγελµατικά πακέτα MPEG4 για ξενοδοχεία & αναµεταδότες

Νέα επαγγελµατικά πακέτα MPEG4 για ξενοδοχεία & αναµεταδότες εκέµβριος 2011 για ξενοδοχεία & αναµεταδότες 21 επαγγελµατικά πακέτα για ξενοδοχεία µε τηλεοράσεις αναλογικές 20 επαγγελµατικά πακέτα για ξενοδοχεία µε τηλεοράσεις MPEG4 7 επαγγελµατικά πακέτα για ξενοδοχεία

Διαβάστε περισσότερα

Οι αποκωδικοποιητές mpeg 4 SD

Οι αποκωδικοποιητές mpeg 4 SD Στο προηγούµενο τεύχος, σας είχαµε παρουσιάσει τους Επίγειους Ψηφιακούς Αποκωδικοποιητές HD, ενώ σε αυτό το τεύχος συνεχίζουµε µε έναν αριθµό αποκωδικοποιητών SD και σας τους παρουσιάζουµε, προκειµένου

Διαβάστε περισσότερα

ορυφορικά κάτοπτρα Τα είδη και οι αρχές λειτουργίας τους

ορυφορικά κάτοπτρα Τα είδη και οι αρχές λειτουργίας τους Τα είδη και οι αρχές λειτουργίας τους Το δορυφορικό πιάτο ή κάτοπτρο ή κεραία ή και ταψί σύµφωνα µε µερικούς, αποτελεί το σηµαντικότερο κρίκο της αλυσίδας της δορυφορικής λήψης και είναι πολύ σηµαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΤΕΣ & ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΙΣΤΟΥ

ΜΙΚΤΕΣ & ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΙΣΤΟΥ SMATV Τιμοκατάλογος ΜΙΚΤΕΣ & ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΙΣΤΟΥ ΜΙΚΤΕΣ ΙΣΤΟΥ TV για ψηφιακή & αναλογική τηλεόραση Μεταλλικοί, με πλήρη θωράκιση, σύνδεση με F connectors, DC σε 1 ή 2 εισόδους 1 ή 2 έξοδοι, Ειδικό πλαστικό

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνες προσφορές για οικονοµικές αγορές

Έξυπνες προσφορές για οικονοµικές αγορές Αυτό το µήνα, αποφασίσαµε να συγκεντρώσουµε προσφορές που θα σας διευκολύνουν στις αγορές σας, τον µήνα εκέµβριο. Αξίζει να τις εξερευνήσετε, διότι περιλαµβάνουν ευρεία γκάµα προϊόντων και συστηµάτων Έξυπνες

Διαβάστε περισσότερα

Νέα επαγγελµατικά πακέτα MPEG4 για ξενοδοχεία & αναµεταδότες

Νέα επαγγελµατικά πακέτα MPEG4 για ξενοδοχεία & αναµεταδότες εκέµβριος 2011 για ξενοδοχεία & αναµεταδότες 21 επαγγελµατικά πακέτα για ξενοδοχεία µε τηλεοράσεις αναλογικές 20 επαγγελµατικά πακέτα για ξενοδοχεία µε τηλεοράσεις MPEG4 7 επαγγελµατικά πακέτα για ξενοδοχεία

Διαβάστε περισσότερα

Οι επίγειες κεραίες της αγοράς!

Οι επίγειες κεραίες της αγοράς! Ξεκίνησε η Digea στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζει ακάθεκτη η ΕΡΤ ψηφιακή και αρχίζει να δραστηριοποιείται η Digital Union! To 2010 είναι όντως η χρονιά της ψηφιακής τηλεόρασης και φυσικά καιρός είναι να ασχοληθούµε

Διαβάστε περισσότερα

ιάθλαση. Ολική ανάκλαση. ιάδοση µέσα σε κυµατοδηγό.

ιάθλαση. Ολική ανάκλαση. ιάδοση µέσα σε κυµατοδηγό. ρ. Χ. Βοζίκης Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ 91 9. Άσκηση 9 ιάθλαση. Ολική ανάκλαση. ιάδοση µέσα σε κυµατοδηγό. 9.1 Σκοπός της εργαστηριακής άσκησης Σκοπός της άσκησης είναι η γνωριµία των σπουδαστών µε τα φαινόµενα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. EΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΑ 5 1 1. Γενικά χαρακτηριστικά Οι οπτικές ίνες θα χρησιµοποιούνται σε κατακόρυφες καλωδιώσεις, όπου οι αποστάσεις µεταξύ των συνδεδεµένων σηµείων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 006 Μάθημα : Τεχνολογία Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Τεχνολογία Ι, Πρακτικής Κατεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ EDCAST ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ NOVA

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ EDCAST ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ NOVA ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ EDCAST ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ NOVA 1 1.1 Εισαγωγή Για να λάβετε τα δεδομένα του Υπ.Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

2. Να αναφερθούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός ραδιοφωνικού δέκτη. 3. Να σχεδιαστεί το γενικό διάγραµµα ενός απλού δέκτη και να ερµηνευτεί το κάθε

2. Να αναφερθούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός ραδιοφωνικού δέκτη. 3. Να σχεδιαστεί το γενικό διάγραµµα ενός απλού δέκτη και να ερµηνευτεί το κάθε Μάθηµα 20ο Θέµα Γενικά χαρακτηριστικά ραδιοφωνικού δέκτη 1. Ποιος ο ρόλος του δέκτη στις επικοινωνίες; 2. Να αναφερθούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά ενός ραδιοφωνικού δέκτη 3. Να σχεδιαστεί το γενικό διάγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

Το Μέλλον Ξεκινά Τώρα

Το Μέλλον Ξεκινά Τώρα TEST REPORT Οπτικό LNB The Future Starts Now: Το Μέλλον Ξεκινά Τώρα Οπτικό LNB της Global Invacom Η Επανάσταση της Δορυφορικής Λήψης Ο χρόνος περνάει γρήγορα όταν διασκεδάζουμε! Πριν από μόλις ένα χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4ο ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Κεραίες - Η ισχύς στην έξοδο του ενισχυτή RF του πομπού πρέπει να ακτινοβοληθεί στο χώρο ως Η/Μ κύμα. - Οι διατάξεις που ακτινοβολούν Η/Μ κύματα

Διαβάστε περισσότερα

Διαμορφωτές Διαμορφωτές Διαμορφωτές Σύστημα 5 Καλωδίων Πολυδιακόπτες Απομακρυσμένης Πολυδιακόπτες Διαδοχικής Σύνδεσης Τροφοδοσίας Πολυδιακόπτες

Διαμορφωτές Διαμορφωτές Διαμορφωτές Σύστημα 5 Καλωδίων Πολυδιακόπτες Απομακρυσμένης Πολυδιακόπτες Διαδοχικής Σύνδεσης Τροφοδοσίας Πολυδιακόπτες Ενισχυτές SAT IF TERRA Ενισχυτές Splitband 2 Ενισχυτές Ιστού 3 Διακόπτες DiSeqC 3 Ενισχυτές Γραμμής 4 Diplexer 4 SAT IF splitter 4 Τροφοδοτικό ενισχυτών ιστού 4 1 Επίγεια TV TERRA Diplexer 5 Ενισχυτές

Διαβάστε περισσότερα

Δορυφορική κατευθυντική εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων (DBS) Κυριάκος Πανίτσας Διπλ.Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας

Δορυφορική κατευθυντική εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων (DBS) Κυριάκος Πανίτσας Διπλ.Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας Δορυφορική κατευθυντική εκπομπή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων (DBS) Κυριάκος Πανίτσας Διπλ.Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας 1 Μέρος πρώτο:ορισμοί DBS : Η υπηρεσία αυτή προσφέρει την δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

εδάφους Την οργάνωση και τα βασικά χατακτηριστικά ενός δορυφορικού σταθµού

εδάφους Την οργάνωση και τα βασικά χατακτηριστικά ενός δορυφορικού σταθµού Μάθηµα 5 ο : Ο δορυφορικός σταθµός εδάφους Στόχοι: Στο τέλος αυτού του µαθήµατος ο σπουδαστής θα γνωρίζει: Την οργάνωση και τα βασικά χατακτηριστικά ενός δορυφορικού σταθµού εδάφους Τις κατηγορίες στις

Διαβάστε περισσότερα

Bασική διάταξη τηλεπικοινωνιακού συστήµατος οπτικών ινών

Bασική διάταξη τηλεπικοινωνιακού συστήµατος οπτικών ινών ΕΙ ΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ - διαφάνεια 1 - Bασική διάταξη τηλεπικοινωνιακού συστήµατος οπτικών ινών ιαµορφωτής Ηλεκτρικό Σήµα Ποµπός Οπτικό Σήµα Οπτική Ίνα διαµορφωτής: διαµορφώνει τη φέρουσα συχνότητα

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες. Επισκευές Η/Υ...3 UPS...4. Δίκτυα Η/Υ...5. Κεραίες ψηφιακής τηλεόρασης...6. Δορυφορικά Συστήματα... 6. Εφαρμογές... 7

Υπηρεσίες. Επισκευές Η/Υ...3 UPS...4. Δίκτυα Η/Υ...5. Κεραίες ψηφιακής τηλεόρασης...6. Δορυφορικά Συστήματα... 6. Εφαρμογές... 7 service technology Υπηρεσίες Επισκευές Η/Υ...3 UPS....4 Δίκτυα Η/Υ...5 Κεραίες ψηφιακής τηλεόρασης.....6 Δορυφορικά Συστήματα... 6 Εφαρμογές..... 7 2 Επισκευές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Στο σύγχρονο εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ 2002

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ 2002 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ 2002 ΟΜΑ Α Α Α.1 Από τις παρακάτω πέντε προτάσεις τρεις είναι λανθασµένες. Να τις εντοπίσετε και να δικαιολογήσετε την επιλογή σας. α. Η

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3: Ερωτήσεις - Ασκήσεις. 1. Σε ποιες κατηγορίες διακρίνουμε τα μέσα μετάδοσης; 2. Ποια είναι τα ενσύρματα μέσα μετάδοσης:

Κεφάλαιο 3: Ερωτήσεις - Ασκήσεις. 1. Σε ποιες κατηγορίες διακρίνουμε τα μέσα μετάδοσης; 2. Ποια είναι τα ενσύρματα μέσα μετάδοσης: Κεφάλαιο 3: Ερωτήσεις - Ασκήσεις 1. Σε ποιες κατηγορίες διακρίνουμε τα μέσα μετάδοσης; 2. Ποια είναι τα ενσύρματα μέσα μετάδοσης: 3. Ποια είναι τα ασύρματα μέσα μετάδοσης; 4. Ποια τα βασικότερα μειονεκτήματα

Διαβάστε περισσότερα

Niloé. Η «φυσική» εξέλιξη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Niloé. Η «φυσική» εξέλιξη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Niloé Η «φυσική» εξέλιξη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η «φυσική» εξέλιξη... για το περιβάλλον και για εσάς Eco σχεδιασμός μείωση των σημάνσεων laser βελτιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΟΔΗΓΟΣ ΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ EDCAST

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΟΔΗΓΟΣ ΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ EDCAST ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΟΔΗΓΟΣ ΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ EDCAST 1 1.1 Εισαγωγή Για να λάβετε τα δεδομένα του Υπ. Παιδείας μέσω του επίγειου ψηφιακού σήματος της ΕΡΤ θα πρέπει, εάν δεν διαθέτετε ήδη, να προμηθευτείτε, να

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνίες I FM ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Επικοινωνίες I FM ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών Επικοινωνίες I ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΓΩΝΙΑΣ FM ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ Σήμα FM Η ακόλουθη εξίσωση δίδει την ισοδύναμη για τη διαμόρφωση συχνότητας έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά για µικροκύµατα. ηµιουργία ηλεκτροµαγνητικών κυµάτων.

Γενικά για µικροκύµατα. ηµιουργία ηλεκτροµαγνητικών κυµάτων. ρ. Χ. Βοζίκης Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ 5 1. Άσκηση 1 Γενικά για µικροκύµατα. ηµιουργία ηλεκτροµαγνητικών κυµάτων. 1.1 Εισαγωγή Τα µικροκύµατα είναι ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία όπως το ορατό φώς, οι ακτίνες

Διαβάστε περισσότερα

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2010 Κατάλογος Λιανικής

Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2010 Κατάλογος Λιανικής Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2010 Κατάλογος Λιανικής ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΙ ΔΕΚΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ EDCAST ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ EDCAST ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ EDCAST ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ. Εισαγωγή Σταδιακά σταματούν οι αναλογικές μεταδόσεις των ιδιωτικών και κρατικών καναλιών της χώρας και οι

Διαβάστε περισσότερα

DVB (DVB-S, DVB-C, DVB-T, DVB-H)

DVB (DVB-S, DVB-C, DVB-T, DVB-H) 1 Το DVB (Digital Video Broadcasting) αναφέρεται στην µετάδοση ψηφιακού βίντεο και περιλαµβάνει τα εξής συστήµατα µετάδοσης: 1. Τα δορυφορικά συστήµατα DVB-S και DVB-S2 2. Το καλωδιακό σύστηµα DVB-C 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Μάθημα : Τεχνολογία Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Niloé. Η «φυσική» εξέλιξη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Niloé. Η «φυσική» εξέλιξη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Niloé Η «φυσική» εξέλιξη ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Η «φυσική» εξέλιξη... για το περιβάλλον και για εσάς Eco σχεδιασμός μείωση των σημάνσεων laser βελτιστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη Σχεδίαση RF Κυκλωμάτων

Εισαγωγή στη Σχεδίαση RF Κυκλωμάτων Εισαγωγή στη Σχεδίαση RF Κυκλωμάτων Αρχιτεκτονικές Πομποδεκτών 1/20 Βασικά κριτήρια επιλογής πομποδεκτών Σήμα εκπομπής (κανάλι εκπομπής) PA BPF Γειτονικά κανάλια Πολυπλοκότητα, κόστος, κατανάλωση, αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

Παράκεντρες δορυφορικές λήψεις

Παράκεντρες δορυφορικές λήψεις Παράκεντρες δορυφορικές λήψεις Πόσους δορυφόρους χωράει το πιάτο σας; Η εκµετάλλευση των φυσικών ιδιοτήτων ενός κατόπτρου, όπου µε κατάλληλη τοποθέτηση επιπλέον LNBs µπορούµε ταυτόχρονα να έχουµε σήµα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Σελίδα 1 από 12

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Σελίδα 1 από 12 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Σελίδα από ΦΥΛΛΑ ΙΟ ο η : Ο ρόλος του δέκτη είναι να ενισχύει επιλεκτικά και να επεξεργάζεται µόνο το ωφέλιµο φέρον, ώστε να αποδίδει στην έξοδο την πληροφορία. η : Τα βασικά

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Σελίδα 1 από 13

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Σελίδα 1 από 13 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Σελίδα από 3 ΦΥΛΛΑ ΙΟ 4 ο η : Το δοµικό διάγραµµα του ποµπού ΑΜ φαίνεται στο παραπάνω σχήµα. Με βάση αυτό η διαδικασία της διαµόρφωσης αποτελείται από δύο λειτουργικά τµήµατα:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΑΞΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΚΟΠΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ LABVIEW

ΙΑΤΑΞΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΚΟΠΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ LABVIEW ΙΑΤΑΞΗ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΝΑΜΕΩΝ ΚΟΠΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ LABVIEW Η έννοια της µέτρησης καθώς και η µέτρηση καθαυτή είναι άρρηκτα συνδεδεµένη µε την επιστηµονική µεθοδολογία. Επίσης ο κάθε άνθρωπος αντιµετωπίζει

Διαβάστε περισσότερα

Register your product and get support at. SDV8622/12. Εγχειρίδιο χρήσης

Register your product and get support at.  SDV8622/12. Εγχειρίδιο χρήσης Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV8622/12 Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 4 Ασφάλεια 4 Για χρήση σε εσωτερικούς χώρους 4 Για χρήση σε εξωτερικούς χώρους

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακό δίκτυο δεκτών Linux µε µία συνδροµή και IP Streaming

Οικιακό δίκτυο δεκτών Linux µε µία συνδροµή και IP Streaming Οικιακό δίκτυο δεκτών Linux µε µία συνδροµή και IP Streaming Από την πρώτη µέρα που εµφανίστηκαν στην αγορά οι δέκτες της σειράς Dreambox µε ενσω µα - τωµένο linux λειτουργικό σύστηµα, η σκέψη των προγραµµατιστών

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες σχετικά με την μεγάλη προσφορά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε συνεργασία με την Nova

Πληροφορίες σχετικά με την μεγάλη προσφορά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε συνεργασία με την Nova Πληροφορίες σχετικά με την μεγάλη προσφορά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε συνεργασία με την Nova 12 μήνες συνδρομή Επίσημη Λιανική Τιμή: 626,40 Τιμή για φιλάθλους Ολυμπιακού: 299,00 12 μήνες συνδρομή Επίσημη Λιανική

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηµα 3 ο : Το δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό υποσύστηµα

Μάθηµα 3 ο : Το δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό υποσύστηµα Μάθηµα 3 ο : Το δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό υποσύστηµα Στόχοι: Στο τέλος αυτού του µαθήµατος ο σπουδαστής θα γνωρίζει: Tη δοµή και τις βασικές λειτουργίες ενός δορυφορικού τηλεπικοινωνιακού υποσυστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις κεφαλαίου 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα

Σημειώσεις κεφαλαίου 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Σημειώσεις κεφαλαίου 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Ένα σύστημα ηλεκτρονικής επικοινωνίας αποτελείται από τον πομπό, το δίαυλο (κανάλι) μετάδοσης και

Διαβάστε περισσότερα

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV6120/10 EL Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 4 Ασφάλεια 4 Ανακύκλωση 4 2 Το SDV6120 5 Επισκόπηση 5 3 Ξεκινώντας 6 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Digital Subscriber Line (DSL) 1. Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνιών, Βιβλίο Α τάξης 2 ου Κύκλου ΤΕΕ, ΥΠΕΠΘ

Digital Subscriber Line (DSL) 1. Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνιών, Βιβλίο Α τάξης 2 ου Κύκλου ΤΕΕ, ΥΠΕΠΘ Ενότητα 7 η Digital Subscriber Line (DSL) Πηγέές - Βιβλιογραφίία 1. Τεχνολογία Δικτύων Επικοινωνιών, Βιβλίο Α τάξης 2 ου Κύκλου ΤΕΕ, ΥΠΕΠΘ 2. Επικοινωνίες Δεδοµένων και Τεχνολογίες Internet I, Διαφάνειες

Διαβάστε περισσότερα

9. Ενισχυτικές ιατάξεις- Ι.Σ. ΧΑΛΚΙΑ ΗΣ διαφάνεια 1 9. ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ. Βασική λειτουργία ενισχυτικής διάταξης: να

9. Ενισχυτικές ιατάξεις- Ι.Σ. ΧΑΛΚΙΑ ΗΣ διαφάνεια 1 9. ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ. Βασική λειτουργία ενισχυτικής διάταξης: να 9. Ενισχυτικές ιατάξεις- Ι.Σ. ΧΑΛΚΙΑ ΗΣ διαφάνεια 1 9. ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ Βασική λειτουργία ενισχυτικής διάταξης: να ενισχύσει ένα σήµα (δηλ. να αυξήσει ονοµαστικά το µέγεθος της τάσης ή του ρεύµατος).

Διαβάστε περισσότερα

HDMI WHITE series. German Hi-Fi Cables ΑΡΤΕΜΙ ΟΣ 9 ΓΛΥΦΑ Α 16674 ΤΗΛ. +30 210 9681489 ΤΗΛ.(FAX) +30 210 9680779. EAN-Code 4005127965016

HDMI WHITE series. German Hi-Fi Cables ΑΡΤΕΜΙ ΟΣ 9 ΓΛΥΦΑ Α 16674 ΤΗΛ. +30 210 9681489 ΤΗΛ.(FAX) +30 210 9680779. EAN-Code 4005127965016 www.audiotheasis.gr e-mail:info@audiotheasis.gr ΑΡΤΕΜΙ ΟΣ 9 ΓΛΥΦΑ Α 16674 ΤΗΛ. +30 210 9681489 ΤΗΛ.(FAX) +30 210 9680779 Τιµοκατάλογος Λιανικής German Hi-Fi Cables HDMI WHITE series Κωδικός Περιγραφή Τεµ.

Διαβάστε περισσότερα

TAPE 2 PC USB ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΣΕΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ)

TAPE 2 PC USB ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΣΕΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ) TAPE 2 PC USB ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΣΕΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΟΥΤΙΟΥ Παρακαλούµε ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν µέσα στο κουτί τα ακόλουθα κοµµάτια: Συσκευή Tape2PC

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ LTE (4G)

ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ LTE (4G) ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ LTE (4G) Κεραίες UHF LTE Οι κεραίες UHF LTE είναι ειδικές κεραίες που ενσωματώνουν στο δίπολο ένα φίλτρο SAW (επαγγελματικών προδιαγραφών), ειδικές για την αποφυγή των παρεμβολών που

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΗΣ ΤΑΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΗΣ ΤΑΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 41 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΤΗΣ ΤΑΣΗΣ Η συνδεσµολογία κοινού συλλέκτη φαίνεται στο σχήµα 41 Αν σχηµατίσουµε το ac ισοδύναµο θα δούµε ότι ο συλλέκτης συνδέεται στη γη και αποτελεί κοινό

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών Επικοινωνίες I

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών Επικοινωνίες I Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών Επικοινωνίες I Δημήτρης Ευσταθίου Επίκουρος Καθηγητής ΘΟΡΥΒΟΣ ΣΕ ΔΕΚΤΕΣ ΛΟΓΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΘΟΡΥΒΟ (SIGAL TO OISE RATIO, ) - ΒΑΣΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Η Global Invacom παρέχει Οπτική DTT Alexander Wiese

Η Global Invacom παρέχει Οπτική DTT Alexander Wiese COMPANY REPORT Προϊόντα Οπτικών Ινών από την Global Invacom Η Global Invacom παρέχει Οπτική DTT Alexander Wiese Η βρετανική εταιρεία Global Invacom είναι γνωστή στους αναγνώστες του TELE-satellite ως ο

Διαβάστε περισσότερα

λήψεις Λήψεις µε µοτέρ DiSEqC

λήψεις Λήψεις µε µοτέρ DiSEqC λήψεις ορυφόροι και κανάλια που λαµβάνονται στην Ελλάδα Στην Ελλάδα όταν έχουµε κάτι, το θεωρούµε δεδοµένο ή κεκτηµένο και γκρινιάζουµε µονίµως γι αυτό που δεν έχουµε! Έτσι και στη δορυφορική λήψη, το

Διαβάστε περισσότερα

Register your product and get support at SDV6121/12. EL Εγχειρίδιο χρήσης

Register your product and get support at  SDV6121/12. EL Εγχειρίδιο χρήσης Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV6121/12 EL Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 4 Ασφάλεια 4 Ανακύκλωση 4 Ελληνικά 2 Το SDV6121/12 5 Επισκόπηση 5 3 Ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Register your product and get support at SDV5225/12. EL Εγχειρίδιο χρήσης

Register your product and get support at  SDV5225/12. EL Εγχειρίδιο χρήσης Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV5225/12 EL Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 4 Ασφάλεια 4 Ανακύκλωση 4 2 Το SDV5225/12 5 Επισκόπηση 5 3 Ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Κόντρα στην κρίση. 30 ευκαιρίες για αγορές! ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ. Κόντρα στην κρίση. 30 ευκαιρίες για αγορές!

Κόντρα στην κρίση. 30 ευκαιρίες για αγορές! ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ. Κόντρα στην κρίση. 30 ευκαιρίες για αγορές! Κόντρα στην κρίση 30 ευκαιρίες για αγορές! Τα Χριστούγεννα έφτασαν και εµείς κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών, σας ετοιµάσαµε ένα σύνολο αξιόλογων προσφορών, µε σκοπό να διευκολύνουµε τις αγορές σας.

Διαβάστε περισσότερα

IVM 4 SET SST4 TRANSMITTER SPR4 POCKET RECEIVER SET

IVM 4 SET SST4 TRANSMITTER SPR4 POCKET RECEIVER SET www.soundservice.gr IVM SERIES IVM 4 SET Ασύρματο IN EAR σύστημα ακουστικών Stereo SET για monitoring χρήση. SST4 TRANSMITTER Πομπός στερεοφωνικός, σταθμός που αποτελείται από τέσσερεις των 30ΜHz UHF wide

Διαβάστε περισσότερα

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV7120/10 EL Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 4 Ασφάλεια 4 Ανακύκλωση 4 Ελληνικά 2 Το SDV7120 5 Επισκόπηση 5 3 Ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Manual Prolink. Αυτόµατη Απενεργοποίηση. Για να ενεργοποιήσετε το πεδιόµετρο, φυσικά πατάτε το πλήκτρο

Manual Prolink. Αυτόµατη Απενεργοποίηση. Για να ενεργοποιήσετε το πεδιόµετρο, φυσικά πατάτε το πλήκτρο Manual Prolink Το παρόν manual αναφέρεται συγκεκριµένα για το Prolink-4. Όµως παρουσιάζοντας τις βασικές µόνο λειτουργίες του πεδιοµέτρου, το εγχειρίδιο αυτό θα φανεί χρήσιµο και στους χρήστες των Prolink-2

Διαβάστε περισσότερα

5.1.4 Τεχνολογίες Ψηφιακής Συνδρομητικής Γραμμής (xdsl)

5.1.4 Τεχνολογίες Ψηφιακής Συνδρομητικής Γραμμής (xdsl) 5.1.4 Τεχνολογίες Ψηφιακής Συνδρομητικής Γραμμής (xdsl) 1 / 36 Το DSL προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Digital Subscriber Line (Ψηφιακή Συνδρομητική Γραμμή) και στην ουσία αποτελεί μια τεχνολογία που

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗ Α&DC /1/ :18 πµ

ΡΗ Α&DC /1/ :18 πµ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ Η απόσβεση, L, των καναλιών εν γένει αυξάνει εκθετικά µε το µήκος τους. Το αποτέλεσµα είναι ότι, όταν χρειαστούµε να διαβιβάσουµε σήµατα σε µακρινές

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο A/V sender στα 5,8 GHz

Ασύρματο A/V sender στα 5,8 GHz ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ασύρματο A/V sender στα 5,8 GHz ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Για το MV7230 Θέσεις Κοντρόλ και Παρελκόμενων Λειτουργία Χρήσης Εγκατάσταση Επίλυση προβλημάτων Περισσότερες Εφαρμογές Προσοχή Χαρακτηριστικά Για το

Διαβάστε περισσότερα

Επιδόσεις της σύνδεσης για κάλυψη µε κεραία πολλαπλής δέσµης σε σχέση µε κάλυψη µε κεραία απλής δέσµης

Επιδόσεις της σύνδεσης για κάλυψη µε κεραία πολλαπλής δέσµης σε σχέση µε κάλυψη µε κεραία απλής δέσµης Επιδόσεις της σύνδεσης για κάλυψη µε κεραία πολλαπλής δέσµης σε σχέση µε κάλυψη µε κεραία απλής δέσµης Η συνολική ποιότητα της σύνδεσης µέσω ραδιοσυχνοτήτων εξαρτάται από την 9000 απολαβή της κεραίας του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης SAT-Finder plus

Οδηγίες χρήσης SAT-Finder plus Οδηγίες χρήσης SAT-Finder plus Περιεχόμενα 1. Ξεκινώντας 1.1 Περιεχόμενα συσκευασίας - Αξεσουάρ 1.2 Πληροφορίες ασφαλείας 1.3 Συνδέοντας το SAT-Finder plus 1.4 Διαδικασία εκκίνησης 2. Αναζήτηση και εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

www.philips.com/welcome

www.philips.com/welcome Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV6122/12 EL Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 4 Ασφάλεια 4 Ανακύκλωση 4 2 Το SDV6122 5 Επισκόπηση 5 3 Ξεκινώντας 6 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή ΚΕΡΑΙΕΣ UHF ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΙΣΤΟΥ. Κωδικός

Περιγραφή ΚΕΡΑΙΕΣ UHF ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΙΣΤΟΥ. Κωδικός ΚΕΡΑΙΕΣ UHF 1083 Panel 4 δίπολα 13dB 1121 Monolithic 13 στοιχεία 12dB 1125 Infinito 30 στοιχεία 15,5dB 1443 V Range Διπλή μικρή 27 στοιχεία 14dB ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ 1301 DTT Mira UHF 40dB (ψηφιακή) 1308

Διαβάστε περισσότερα

Υπέρτατη άνεση. Innovative Mobile Technology

Υπέρτατη άνεση. Innovative Mobile Technology Υπέρτατη άνεση Innovative Mobile Technology Καλώς ήλθατε Το πάτημα ενός κουμπιού είναι αρκετό! Όλα μας τα προϊόντα σας προσφέρουν με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού την άνεση που επιθυμείτε. Δύο ειδικοί σε

Διαβάστε περισσότερα

AΣΥΡΜΑΤΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ TR - 100, TR - 60. www.crystalaudio.com

AΣΥΡΜΑΤΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ TR - 100, TR - 60. www.crystalaudio.com AΣΥΡΜΑΤΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ TR - 100, TR - 60 www.crystalaudio.com ΠΡΟΣΟΧΗ Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά το παρόν εγχειρίδιο για να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση και να εξοικειωθείτε με τις λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηµα 6 ο : ορυφορικές κεραίες

Μάθηµα 6 ο : ορυφορικές κεραίες Μάθηµα 6 ο : ορυφορικές κεραίες Στόχοι: Στο τέλος αυτού του µαθήµατος ο σπουδαστής θα γνωρίζει: Τα βασικά χαρακτηριστικά των δορυφορικών κεραιών Τους σηµαντικότερους τύπους κεραιών που χρησιµοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV7120/12 EL Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 4 Ασφάλεια 4 Ανακύκλωση 4 2 Το SDV7120 5 Επισκόπηση 5 3 Ξεκινώντας 6 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ Χ. ΤΣΩΝΟΣ ΛΑΜΙΑ 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Διαβάστε περισσότερα

Λήψη των δορυφόρων Eurobird 9A-9 E και Hotbird-13 E µε µία κεραία

Λήψη των δορυφόρων Eurobird 9A-9 E και Hotbird-13 E µε µία κεραία Στην Ελλάδα µέχρι πρότινος η δηµοφιλέστερη τροχιακή θέση ήταν ο HotBird @ 13 (ΗΒ). Η είσοδος του ΟΤΕ στη δορυφορική τηλεόραση µε αρκετά κανάλια υψηλής ευκρίνειας HDTV, µέσω του δορυφόρου EuroBird 9 @ 9

Διαβάστε περισσότερα

Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV5120/12 EL Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 4 Ασφάλεια 4 Ανακύκλωση 4 2 Το SDV5120 5 Επισκόπηση 5 3 Ξεκινώντας 6 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Μετάδοση Αναλογικών Σηµάτων

Ψηφιακή Μετάδοση Αναλογικών Σηµάτων Ψηφιακή Μετάδοση Αναλογικών Σηµάτων Τα σύγχρονα συστήµατα επικοινωνίας σε πολύ µεγάλο ποσοστό διαχειρίζονται σήµατα ψηφιακής µορφής, δηλαδή, σήµατα που δηµιουργούνται από ακολουθίες δυαδικών ψηφίων. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Register your product and get support at SDV6224/12. EL Εγχειρίδιο χρήσης

Register your product and get support at  SDV6224/12. EL Εγχειρίδιο χρήσης Register your product and get support at www.philips.com/welcome SDV6224/12 Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 4 Ασφάλεια 4 Ανακύκλωση 4 2 Το SDV6224/12 5 Επισκόπηση 5 Ελληνικά 3 Ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση κινητού 1.80µ prime focus στα «ορυφορικά Νέα»

Εγκατάσταση κινητού 1.80µ prime focus στα «ορυφορικά Νέα» Πρόσφατα, στα γραφεία του περιοδικού πραγµατο - ποιήθηκαν 3 εγκαταστάσεις κατόπτρων από την εταιρεία MSG,τις οποίες θα σας περιγρά ψουµε αναλυτικά, ξεκι νώντας από το κάτοπτρο Aris 1.80µ. Prime Focus.

Διαβάστε περισσότερα

β) Για ένα μέσο, όπου το Η/Μ κύμα έχει ταχύτητα υ

β) Για ένα μέσο, όπου το Η/Μ κύμα έχει ταχύτητα υ Ασκ. 5 (σελ 354) Το πλάτος του μαγνητικού πεδίου ενός ηλεκτρομαγνητικού κύματος ειναι 5.4 * 10 7 Τ. Υπολογίστε το πλάτος του ηλεκτρικού πεδίου, αν το κύμα διαδίδεται (a) στο κενό και (b) σε ένα μέσο στο

Διαβάστε περισσότερα

±15dB. 8. EFF 9. AUX AUX. 10. PAN MC SERIES 3

±15dB. 8. EFF 9. AUX AUX. 10. PAN MC SERIES 3 Mίκτης µε ενσωµατωµένο ενισχυτή Σειρά MC Οδηγίες χρήσης υνατότητες 4 µονοφωνικές είσοδοι και 2 στερεοφωνικές είσοδοι Προενισχυτές µικροφώνου χαµηλού θορύβου σε όλες τις εισόδους µικροφώνου, ρυθµιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεοπτικά Συστήματα Ενότητα 2: Παραγωγή και Μετάδοση Τηλεοπτικού Σήματος

Ραδιοτηλεοπτικά Συστήματα Ενότητα 2: Παραγωγή και Μετάδοση Τηλεοπτικού Σήματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Ραδιοτηλεοπτικά Συστήματα Ενότητα 2: Παραγωγή και Μετάδοση Τηλεοπτικού Σήματος Δρ. Νικόλαος- Αλέξανδρος Τάτλας Τμήμα Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜ. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡ/ΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δρ. Γ. ΓΑΡΔΙΚΗΣ. Δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση

ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜ. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡ/ΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δρ. Γ. ΓΑΡΔΙΚΗΣ. Δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜ. ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡ/ΚΗΣ & ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΔΙΔΑΣΚΩΝ: Δρ. Γ. ΓΑΡΔΙΚΗΣ 4 Δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση Δορυφορική τηλεόραση: Η εκπομπή και λήψη του τηλεοπτικού σήματος από επίγειους σταθμούς μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΩΤΕΛΛΗΣ Α.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΦΩΤΕΛΛΗΣ Α.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Α. ΓΕΝΙΚΑ Η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος συναγερμού αποσκοπεί στην προστασία χώρων όπως οικίες, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις κλπ. σε περιπτώσεις: Ανεπιθύμητης εισόδου

Διαβάστε περισσότερα

ReadMyHeart. Φορητός ΗΚΓ (έκδοση 2.0)

ReadMyHeart. Φορητός ΗΚΓ (έκδοση 2.0) ReadMyHeart Φορητός ΗΚΓ (έκδοση 2.0) Φροντίζουµε κάθε χτύπο της καρδιάς σας. DailyCare BioMedical Inc. Τι είναι ο ReadMyHeart; Ο ReadMyHeart (RMH) είναι µια φορητή συσκευή καταγραφής ΗΚΓ (ηλεκτροκαρδιογράφος),

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧ. Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Ασύρματη Διάδοση ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ. Ευάγγελος Παπαπέτρου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧ. Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Ασύρματη Διάδοση ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ. Ευάγγελος Παπαπέτρου ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧ. Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ασύρματη Διάδοση ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ Ευάγγελος Παπαπέτρου Διάρθρωση μαθήματος Ασύρματη διάδοση Εισαγωγή Κεραίες διάγραμμα ακτινοβολίας, κέρδος, κατευθυντικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ. ΘΕΜΑ 1ο α. Τι εννοούμε με τον όρο διαμόρφωση; Ποιο σήμα ονομάζεται φέρον, ποιο διαμορφωτικό και ποιο διαμορφωμένο;

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ. ΘΕΜΑ 1ο α. Τι εννοούμε με τον όρο διαμόρφωση; Ποιο σήμα ονομάζεται φέρον, ποιο διαμορφωτικό και ποιο διαμορφωμένο; ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΕΙ ΙΚΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Β ΚΥΚΛΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΩΝ ΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΡΑ ΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

δορυφορικές ζεύξεις Στο τέλος αυτού του µαθήµατος ο σπουδαστής θα γνωρίζει:

δορυφορικές ζεύξεις Στο τέλος αυτού του µαθήµατος ο σπουδαστής θα γνωρίζει: Μάθµα 8 ο : O σµατοθορυβικός λόγος στις δορυφορικές ζεύξεις Στόχοι: Στο τέλος αυτού του µαθήµατος ο σπουδαστής θα γνωρίζει: Τα είδ θορύβου και τα βασικά του χαρακτριστικά Τν επίδρασ του θορύβου στις δορυφορικές

Διαβάστε περισσότερα

2η Οµάδα Ασκήσεων. 250 km db/km. 45 km 0.22 db/km 1:2. T 75 km 0.22 db/km 1:2. 75 km db/km. 1:2 225 km 0.22 db/km

2η Οµάδα Ασκήσεων. 250 km db/km. 45 km 0.22 db/km 1:2. T 75 km 0.22 db/km 1:2. 75 km db/km. 1:2 225 km 0.22 db/km ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΙΚΤΥΑ ΟΠΤΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Καθηγητής Συβρίδης η Οµάδα Ασκήσεων Άσκηση 1η Στη ζεύξη που φαίνεται

Διαβάστε περισσότερα