Οµιλία. στην εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγµατικού ικαίου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οµιλία. στην εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγµατικού ικαίου"

Transcript

1 Οµιλία ηµάρχου Αµαρουσίου Γιώργου Πατούλη στην εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγµατικού ικαίου Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε µια κοινωνία, που επενδύει στην πρόληψη. Κυρίες και κύριοι Θα ήθελα να συγχαρώ το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγµατικού ικαίου και το ίδρυµα Θεµιστοκλή και Κωνσταντίνου Τσάτσου για τη διοργάνωση της σηµερινής εκδήλωσης. Γιατί το θέµα της, η κοινωνία της πρόληψης, καθίσταται στις µέρες µας περισσότερο από ποτέ επίκαιρο. Και καθίσταται επίκαιρο, γιατί η χώρα µας έζησε το καλοκαίρι που µας πέρασε µια πρωτοφανή εµπειρία καταστροφών, µε απώλεια δεκάδων ανθρώπινων ζωών και την καταστροφή δεκάδων χιλιάδων στρεµµάτων δασικών εκτάσεων. Τις καταστροφές αυτές θα µπορούσαµε να τις έχουµε αποφύγει, ή τουλάχιστον να έχουµε µειώσει τις τραγικές επιπτώσεις τους, αν ως χώρα διαθέταµε µια διαφορετική κουλτούρα αντιµετώπισης τέτοιων καταστάσεων. Αν επενδύαµε περισσότερο στην πρόληψη. Και λιγότερο στην κατασταλτική αντιµετώπιση των προβληµάτων. Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα δεν διαθέτουµε σύγχρονη κουλτούρα διαχείρισης κρίσεων. Λειτουργούµε όλα αυτά τα χρόνια που υφίσταται το ελληνικό κράτος, σε επίπεδο καταστολής και όχι πρόληψης. Αν δεν αλλάξει αυτή η νοοτροπία σύντοµα, µια ζωή θα θεραπεύουµε το σύµπτωµα. Ενίοτε θα διοργανώνουµε τηλεµαραθώνιους και θα δηµιουργούµε ειδικά ταµεία κοινωνικής αλληλεγγύης για την καταβολή αποζηµιώσεων στους πληγέντες. Αλλά πάντως θα εξακολουθούµε να στρουθοκαµηλίζουµε, ώστε να µην αντιµετωπίσουµε τα πραγµατικά αίτια του προβλήµατος.

2 Την τακτική αυτή τη βλέπω παντού και καθηµερινά. Τη ζω καθηµερινά ως γιατρός στον τοµέα της υγείας. Είµαστε µια χώρα που επενδύει ελάχιστα στην πρόληψη της υγείας των πολιτών της, αλλά δαπανά υπέρογκα ποσά για φαρµακευτικές και θεραπευτικές δαπάνες. Είµαστε ένας λαός που δαπανά ελάχιστα για προληπτικές εξετάσεις αλλά ταυτόχρονα καταναλώνει τα περισσότερα φάρµακα από κάθε άλλο ευρωπαίο πολίτη. Την έλλειψη κουλτούρας πρόληψης τη βιώνω όλο το διάστηµα που ασχολούµαι στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ποιος µπορεί να αµφισβητήσει ότι δαπανάµε ελάχιστα χρήµατα π.χ. στην πυροπροστασία και πυρασφάλεια αλλά πληρώνουµε πανάκριβα για την απόκτηση εξοπλισµού και µέσων; Τα οποία όµως όταν τα χρειαζόµαστε αποδεικνύονται ελάχιστα για να αποτρέψουν καταστροφές σαν αυτές που ζήσαµε πρόσφατα. Ποιος αµφισβητεί ότι και µε ευθύνη της αυτοδιοίκησης µπαζώνουµε τα ρέµατα και χτίζουµε µέσα σε αυτά, αλλά όταν πέφτουν οι µεγάλες βροχές που καταστρέφουν ολόκληρες περιουσίες µας φταιει οποιοσδήποτε άλλος, εκτός από όσους ευθύνονται πραγµατικά για τις αυθαιρεσίες. Επίσης οφείλουµε να παραδεχτούµε ότι ένας άλλος τοµέας που υστερούµε δραµατικά και αφορά την πρόληψη, είναι αυτός της ανεπαρκούς εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναµικού που καλείται να διαχειριστεί δύσκολα περιστατικά και φυσικές καταστροφές. Ελλιπής εκπαίδευση του δυναµικού της πυροσβεστικής. Ελλιπής εκπαίδευση αυτών που στελεχώνουν τα κέντρα διαχείρισης κρίσεων. Ανεπαρκής αξιοποίηση της διεθνούς εµπειρίας στη διαχείριση παρόµοιων καταστροφικών φαινοµένων. Ελλιπής εκπαίδευση ακόµη και στην αυτοδιοίκηση και τους µηχανισµούς που διαθέτει. Αλλά πάνω από όλα καµία εκπαίδευση στους πολίτες για το πως θα πρέπει να αντιµετωπίζουν από µόνοι τους την εκδήλωση ακραίων καταστάσεων και φυσικών καταστροφών. Παντελής έλλειψη κουλτούρας λήψης προληπτικών µέτρων από πλευράς τους. υστυχώς έχουµε καλλιεργήσει στους πολίτες την αντίληψη ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για τίποτε, δεν χρειάζεται να είναι προετοιµασµένοι για τίποτε, γιατί υπάρχει ένα κράτος ή ένας ήµος πατερούλης, που θα φροντίσει τα πάντα για λογαριασµό τους.

3 Ένα κράτος που στην πράξη αποδεικνύεται δυσκίνητο και περιορισµένων δυνατοτήτων, ανίκανο να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που οι ίδιοι οι µηχανισµοί του καλλιέργησαν στους απλούς πολίτες. Κυρίες και κύριοι. Θα µπορούσα να αναφέρω πολλά παραδείγµατα. Αλλά νοµίζω ότι δεν βοηθά κανέναν και δεν είναι χρήσιµη, ούτε εξυπηρετεί τους σκοπούς της σηµερινής εκδήλωσης απλά η διαπίστωση του προβλήµατος. Αυτό το οποίο οφείλουµε όλοι µας να καταθέσουµε, συµβάλλοντας θετικά στον όποιο προβληµατισµό, είναι υπεύθυνες θέσεις και προτάσεις. Υπεύθυνες πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τη διάθεση µας να αντιµετωπίσουµε το πρόβληµα στην ουσία του. Και επειδή δεν µπορούµε να αποτρέψουµε µε κανέναν τρόπο την εκδήλωση επικίνδυνων φυσικών φαινοµένων, τα οποία όπως φαίνεται θα γίνονται όλο και πιο συχνά λόγω των κλιµατικών αλλαγών που συµβαίνουν στον πλανήτη µας, οφείλουµε κατά την άποψη µου να προετοιµαστούµε όσο το δυνατόν καλύτερα για να τα αντιµετωπίσουµε µε τις λιγότερες συνέπειες. Στο πλαίσιο αυτό ο ρόλος των Ο.Τ.Α. και κυρίως του πρώτου βαθµού τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι σε καθηµερινή και περισσότερο άµεση επαφή µε τον πολίτη, θα είναι κρίσιµος. Και για να ανταποκριθούµε σε αυτόν το ρόλο χρειάζεται να επανεξετάσουµε τους µηχανισµούς και τα µέσα που χρησιµοποιούµε, αλλά και να κινητοποιήσουµε την κοινωνία των πολιτών σε τοπικό επίπεδο. Χωρίς επανασχεδιασµό, κινητοποίηση και εκπαίδευση, καµία προσπάθεια δεν πρόκειται να πετύχει. Ως γιατρός αλλά και ως άνθρωπος που ασχολείται χρόνια µε τις τοπικές υποθέσεις, πιστεύω ακράδαντα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση µπορεί και πρέπει να αναλάβει στον τοµέα της πρόληψης, και νέους ρόλους και νέες αρµοδιότητες. Πιστεύω µάλιστα ότι αν θέλουµε να σχεδιάσουµε και να εφαρµόσουµε ένα πετυχηµένο µοντέλο πρόληψης κάθε είδους κινδύνων, αυτό θα πρέπει να περιλαµβάνει επτά σηµεία: Να δίνει έµφαση καταρχήν στη διάγνωση των κινδύνων. Να προβλέπει προληπτικές δράσεις που θα αποτρέπουν τις συνέπειες από την εκδήλωση ακραίων φαινοµένων και καταστάσεων. Να διαθέτει µηχανισµούς άµεσης αντίδρασης για την αντιµετώπιση των κινδύνων, όταν εκδηλώνονται τα ακραία φαινόµενα. Να προβλέπει δράσεις κάλυψης τόσο των άµεσων, όσο και των µακροχρόνιων επιπτώσεων. Να προβλέπει δράσεις αποκατάστασης των επιπτώσεων αυτών.

4 Να επιδιώκει τη διαρκή εκπαίδευση τόσο του προσωπικού µας όσο και των πολιτών, σε τακτικές αντιµετώπισης των κινδύνων. Και να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί την εµπειρία που αποκτάται από τη διαχείριση ακραίων φαινοµένων, προβλέποντας βελτιώσεις των υφιστάµενων σχεδίων. Μπορεί κάποιος να µου πει ότι καλά µας τα λες ήµαρχε, αλλά το υφιστάµενο νοµικό καθεστώς είναι τόσο πολύπλοκο, που ουσιαστικά αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάληψη νέων δράσεων και πρωτοβουλιών από πλευράς των ΟΤΑ πρώτου βαθµού. Πράγµατι, το υφιστάµενο νοµικό πλαίσιο, η σηµερινή δοµή και λειτουργία του µηχανισµού διαχείρισης κρίσεων και η ανάπτυξη των όποιων υποδοµών έχουν προβλήµατα. Υπάρχουν αλληλεπικαλύψεις, κενά και αδυναµίες σε κάθε επίπεδο. Στο συντονισµό, στον έλεγχο, στη διαχείριση των µέσων. Αλλά αν περιµένουµε να αντιµετωπιστούν πρώτα τα κενά χωρίς να αναλάβουµε εµείς καµία πρωτοβουλία, φοβάµαι ότι θα ζήσουµε πολλές τραγωδίες ακόµη ανάλογες µε του καλοκαιριού. Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να αφήσουµε να χαθεί άλλος χρόνος. Πρέπει να πάρουµε την τύχη µας στα δικά µας χέρια και να µην τα περιµένουµε όλα από την κεντρική εξουσία. Εγώ πιστεύω σε µια δυναµική και διεκδικητική τοπική αυτοδιοίκηση, που αναλαµβάνει πρωτοβουλίες, διεκδικεί και κερδίζει νέους ρόλους και αρµοδιότητες, µπορεί και κινητοποιεί τους πολίτες. Στο ήµο Αµαρουσίου κάνουµε καθηµερινά πράξη αυτή τη λογική. Έχουµε ως ήµος το προνόµιο να διαθέτουµε ένας από τους σηµαντικότερους πνεύµονες πρασίνου του Λεκανοπεδίου, το άσος Συγγρού. Τον πνεύµονα αυτόν, τον διαφυλάξαµε το καλοκαίρι που µας πέρασε µε επιτυχία. Είναι µάλιστα η πρώτη χρονιά τα τελευταία χρόνια που στο δάσος µας δεν εκδηλώθηκε ούτε µια φωτιά. Ούτε µία. Αν και επανειληµµένα δεχθήκαµε απειλές. Γιατί δεν συνέβη αυτό; εν συνέβη γιατί δεν τα περιµέναµε όλα από το κράτος µοιρολατρικά. εν περιµέναµε να φυλάει το δάσος η αστυνοµία αλλά το κάναµε εµείς, αξιοποιώντας το προσωπικό της ηµοτικής µας Αστυνοµίας και του Ειδικού Σώµατος Φύλαξης που διαθέτουµε.

5 Κινητοποιήσαµε τους κατοίκους της πόλης µας και είχαµε τη χαρά να έχουµε κάθε βράδυ στο πλευρό µας δεκάδες συµπολίτες µας που έκαναν µέσα στο άσος περιπολίες για να αποτρέψουν φαινόµενα εµπρησµού. Κινητοποιήσαµε επίσης όλους τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης µας, τους οποίους συγκεντρώσαµε και ζητήσαµε τη βοήθεια τους για να προστατεύσουµε και τους υπόλοιπους χώρους πρασίνου της πόλης µας. Και η ανταπόκρισή τους στο κάλεσµα µας ήταν συγκινητική. Η πράσινη συµµαχία ήµου και εθελοντών πολιτών έχει χτιστεί σε στέρεες βάσεις και αποτελεί δύναµη για το Μαρούσι. Θα µπορούσαµε να έχουµε επιλέξει τον εύκολο δρόµο, αυτόν της αγοράς πυροσβεστικών µέσων και οχηµάτων, αντί της κινητοποίησης των κατοίκων. Αµφισβητεί κανένας όµως µέσα σε αυτήν την αίθουσα πως τα µέσα από µόνα τους δεν επαρκούν και δεν µπορούν να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη ψυχή; Νοµίζω πως όχι. Όµως η δραστηριοποίηση µας ως νέα δηµοτική αρχή δεν περιορίζεται µόνον στον τοµέα της προστασίας του πρασίνου. Ως ήµος έχουµε δώσει ιδιαίτερη έµφαση και στον τοµέα της πρόληψης της υγείας. Και το έχουµε κάνει αυτό γιατί θεωρούµε πως είναι προφανές ότι οι Οργανισµοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ένα σηµαντικό πλεονέκτηµα στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής σε σχέση µε την Κεντρική Εξουσία. Και το πλεονέκτηµα αυτό έγκειται στη δυνατότητα τους να προσεγγίσουν άµεσα τον πολίτη, µε τον οποίο έρχονται σε καθηµερινή επαφή, «πρόσωπο µε πρόσωπο». Γνωρίζοντας πως λειτουργούν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης τα συστήµατα πρόληψης υγείας, πιστεύουµε πως ήρθε η ώρα οι Ο.Τ.Α. να αναλάβουν νέες ευθύνες, νέους ρόλους και νέες αρµοδιότητες στον τοµέα της υγείας. Και αυτό θα γίνει στον τοµέα της πρόληψης. Την πρόληψη στην σωµατική και ψυχική υγεία του πολίτη. Η τοπική αυτοδιοίκηση µπορεί να αναλάβει αυτό το ρόλο και αυτή την ευθύνη µε τους ανάλογους πόρους. Και ανάληψη ευθυνών κατά την άποψη µου σηµαίνει δηµιουργία ενός ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των δοµών υγείας στους Ο.Τ.Α.. Ώστε όπου υπάρχουν υποδοµές παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόληψης να λειτουργούν κάτω από ένα ενιαίο και επιστηµονικά αποδεκτά πλαίσιο.

6 Σηµαίνει επίσης διαδηµοτική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραµµάτων πρόληψης υγείας. Σηµαίνει διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία για την προώθηση της απαραίτητης νοµοθετικής ρύθµισης ώστε η πρόληψη της υγείας να ασκείται µέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση όπως ισχύει σε όλες τις αναπτυγµένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι ένα βήµα που πρέπει επιτέλους να γίνει και στη χώρα µας. Και είναι ένα βήµα που ως ήµος Αµαρουσίου το προωθούµε συστηµατικά, τόσο ως µέλη του ιαδηµοτικού ικτύου οµών Υγείας ΟΤΑ. Όσο και µέσα απο την ΤΕ ΚΝΑ, στην οποία έχω την τιµή να συµµετέχω ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρώπινου υναµικού Πιστεύω ως άνθρωπος της υγείας και της αυτοδιοίκησης ότι η πρόληψη της υγείας των πολιτών πρέπει να γίνεται µέσα από την Αυτοδιοίκηση για πολλούς λόγους. Ο πρώτος λόγος, είναι καθαρά οικονοµικός. Το νοικοκύρεµα των οικονοµικών της υγείας θα έχει ως στόχο τη θεµελίωση ενός ενεργητικού και προληπτικού συστήµατος υγείας, που δεν περιορίζεται απλά στη διαχείριση κρίσεων αλλά θα δίνει βάρος στην πρόληψη των κρίσεων και θα ανταποκρίνεται µε επιτυχία στη διευρυµένη ζήτηση για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά λόγος φιλοσοφίας. Θεωρώ ότι µέσα από την Αυτοδιοίκηση µπορεί το σύστηµα πρόληψης να λειτουργήσει µε γνώµονα τις ατοµικές ανάγκες κάθε πολίτη ή κοινωνικής οµάδας. Ο τρίτος λόγος, είναι καθαρά λειτουργικός. Οι ήµοι µπορούν να ασκήσουν πιο αποτελεσµατικά, πιο άµεσα, πιο οργανωµένα την υπηρεσία αυτή µε επιστηµονικούς κανόνες και διεθνώς κατοχυρωµένες αρχές. Είναι πιο κοντά στον πολίτη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποδεδειγµένα. ιαθέτει δοµές, όπως τα ηµοτικά µας Ιατρεία, που τις περισσότερες περιπτώσεις λειτουργούν µε εθελοντές, που µπορούν εύκολα να µετατραπούν σε Τοπικά Κέντρα Πρόληψης. Τι θα κάνουν αυτά τα Τοπικά Κέντρα Πρόληψης; Θα αναλαµβάνουν πρωτοβουλίες για την προαγωγή υγείας. Ήδη, π.χ στο ιαδηµοτικό ίκτυο οµών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, έχουν αναπτυχθεί στοχευµένα προγράµµατα ιατρικής πρόληψης στους δήµους-µέλη του, όπως διερεύνηση οπτικής οξύτητας σε παιδιά σχολικής ηλικίας, οστεοπόρωσης σε γυναίκες κλπ..

7 Θα µπορούµε επίσης µέσα από τα Τοπικά Κέντρα Πρόληψης να προχωράµε στην οργάνωση εκδηλώσεων ενηµέρωσης του πληθυσµού σε ευρύτερα θέµατα πρόληψης (ατυχήµατα, παχυσαρκία, περιβάλλον και υγιεινή κλπ). Αυτές οι δράσεις µπορούν να γίνονται µε πολύ χαµηλό κόστος από τους ήµους µε προφανές όφελος στην προαγωγή της δηµόσιας υγείας. Μπορούµε λοιπόν οι ήµοι να αναλαµβάνουµε προληπτικές παρεµβάσεις σε συγκεκριµένες οµάδες κοινού, να κάνουµε αγωγή υγείας και υγειονοµική διαφώτιση, να ευαισθητοποιήσουµε τους πολίτες στην ανάγκη να δίνουν βάρος στην πρόληψη και όχι στη θεραπεία. Όλες αυτές θα είναι δράσεις χαµηλού κόστους λειτουργίας αλλά πολύ υψηλής προστιθέµενης αξίας. Με εξασφαλισµένη χρηµατοδότηση είτε µέσο των υπαρχόντων εθνικών πόρων που σήµερα σπαταλιούνται. Είτε µε αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραµµάτων, που δίνουν ιδιαίτερη έµφαση σε δράσεις πρόληψης. Ενώ σηµαντική πηγή χρηµατοδότησης µπορούν να είναι οι ιδιωτικοί χορηγοί, στους οποίους µπορούµε να απευθυνθούµε και να ζητήσουµε χρήµατα για να χρηµατοδοτήσουµε δράσεις και πρωτοβουλίες πρόληψης. Κρίνω σκόπιµη την ενθάρρυνση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο εθελοντικό πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, µε γνώµονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο της περιοχής στην οποία λειτουργούν. Ενώ δεν πρέπει να λησµονήσουµε το εθελοντικό υγειονοµικό κίνηµα και όχι µόνο, που οργανωµένα µπορεί να συντελέσει το µεγαλύτερο κεφάλαιο για την ανάπτυξη τέτοιων δοµών. Κυρίες και κύριοι Προσπάθησα όχι θεωρητικά, αλλά µε 2-3 παραδείγµατα από την πολιτική που ακολουθούµε στο ήµο Αµαρουσίου, να αναδείξω την αξία της πρόληψης και το ρόλο που µπορεί να διαδραµατίσει η Αυτοδιοίκηση σε αυτήν. Πιστεύω ειλικρινά ότι εάν υπάρχει η πολιτική βούληση, µπορούν να αλλάξουν πολλά στην ελληνική κοινωνία. Μπορούµε να πάψουµε να είµαστε µια κοινωνία καταστολής. Αρκεί να δώσουµε πρώτα εµείς το καλό παράδειγµα και να εµφυσήσουµε µια νέα αντίληψη στους πολίτες. Με την πρόληψη µπορούµε να κερδίσουµε µακροπρόθεσµα πολλά. Η πολιτική προστασία αποτελεί δράση εθνικής εµβέλειας.

8 Και σε τοπικό επίπεδο αποτελεί κρίσιµο κρίκο στο σύστηµα που πρέπει να δηµιουργήσουµε. Το κράτος πρέπει να αναλάβει τον επιτελικό ρόλο και η Αυτοδιοίκηση µπορεί να αναλάβει την ευθύνη να οργανώσει τις δοµές πρόληψης τοπικά, καθώς και τον τοπικό µηχανισµό που θα µπορεί να δράσει συντονισµένα στο πλευρό των αρµόδιων σωµάτων ( πυροσβεστική, αστυνοµία, δασική υπηρεσία, στρατός). Και ταυτόχρονα να αναλάβει το συντονισµό και τη συνεργασία µε τους ιδιώτες και τους εθελοντές καθώς και την επιµόρφωση των πολιτών. Με τον τρόπο αυτό πιστεύω πως θα µπορέσουµε στο µέλλον να είµαστε πιο χρήσιµοι και πιο αποτελεσµατικοί. Σας ευχαριστώ.

Οµιλία ηµάρχου για εκδήλωση βράβευσης του Σ.Π.Α.Π. ηµαρχείο Αµαρουσίου, Τετάρτη 23 Νοεµβρίου µ.µ.

Οµιλία ηµάρχου για εκδήλωση βράβευσης του Σ.Π.Α.Π. ηµαρχείο Αµαρουσίου, Τετάρτη 23 Νοεµβρίου µ.µ. Οµιλία ηµάρχου για εκδήλωση βράβευσης του Σ.Π.Α.Π ηµαρχείο Αµαρουσίου, Τετάρτη 23 Νοεµβρίου 2011 6µ.µ. Φίλες και φίλοι, Όταν πριν από εννέα µήνες αναλάβαµε τη ιοίκηση του Συνδέσµου ήµων για την Προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΦΙΛΙΩΤΗ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΦΕΕ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΦΙΛΙΩΤΗ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΦΕΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΦΙΛΙΩΤΗ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΦΕΕ ΣΤΟ 6 ο ΕΤΗΣΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΙΑ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. «ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΗΜΩΝ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

1 ος Δηµόσιος Απολογισµός της Διοίκησης του Σ.Π.Α.Π. 2011

1 ος Δηµόσιος Απολογισµός της Διοίκησης του Σ.Π.Α.Π. 2011 1 ος Δηµόσιος Απολογισµός της Διοίκησης του Σ.Π.Α.Π. 2011 Γιώργος Πατούλης Πρόεδρος Σ.Π.Α.Π. Δήµαρχος Αµαρουσίου Πέµπτη 22 Μαρτίου 2012 2 Μαρτίου 2011: Αναλάβαµε ως Δήµος Αµαρουσίου τη Διοίκηση του Συνδέσµου

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθέτηση του ηµάρχου Αµαρουσίου Γ. Πατούλη στην Επιστηµονική Ηµερίδα για το νέο Ρυθµιστικό της Αθήνας

Τοποθέτηση του ηµάρχου Αµαρουσίου Γ. Πατούλη στην Επιστηµονική Ηµερίδα για το νέο Ρυθµιστικό της Αθήνας Τοποθέτηση του ηµάρχου Αµαρουσίου Γ. Πατούλη στην Επιστηµονική Ηµερίδα για το νέο Ρυθµιστικό της Αθήνας Κυρίες και κύριοι, Θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην πόλη και να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας

Διαβάστε περισσότερα

Κείµενο διαπραγµάτευσης για την «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση»

Κείµενο διαπραγµάτευσης για την «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση» Κείµενο διαπραγµάτευσης για την «πολυεπίπεδη διακυβέρνηση» Ο Ευρωπαϊκός Όµιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΟΕΣ Αµφικτυονία διοργάνωσε διήµερη συνάντηση εργασίας µε Θέµα τη Λευκή Βίβλο για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση,

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ. Κοινή Συνέντευξη Τύπου µε αποκλειστικό θέµα την επέκταση της µεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή του ήµου Αριστοτέλη

Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ. Κοινή Συνέντευξη Τύπου µε αποκλειστικό θέµα την επέκταση της µεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή του ήµου Αριστοτέλη ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ιερισσός, 22/05/2013 & ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ Κοινή Συνέντευξη Τύπου µε αποκλειστικό θέµα την επέκταση της µεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή του ήµου Αριστοτέλη

Διαβάστε περισσότερα

Ηµερίδα ΤΕΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝ ΥΝΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑ Ε ΟΜΕΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. Εκπροσώπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Ηµερίδα ΤΕΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝ ΥΝΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑ Ε ΟΜΕΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. Εκπροσώπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ηµερίδα ΤΕΕ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΙΝ ΥΝΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΑ Ε ΟΜΕΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Εκπροσώπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κας ΞΥΡΟΤΥΡΗ 5 εκεµβρίου 2007, Αθήνα 2 Αγαπητοί συνάδελφοι, να ευχαριστήσω

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ. κ. ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΒΙ Α

ΟΜΙΛΙΑ. κ. ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΒΙ Α ΟΜΙΛΙΑ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ του ΣΕΒ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΛΑΒΙ Α στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ της ΒΟΥΛΗΣ Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2007 Κυρίες και κύριοι βουλευτές, Η ραγδαία επέκταση της παγκοσµιοποίησης σε όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου

Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου 1 Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει καθημερινά, μια σειρά από χρήσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, σε χιλιάδες πολίτες. Αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα τους. Διεκδικεί

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Είναι χαρά και τιµή µας που συµµετέχουµε στη σηµερινή ηµερίδα. Είναι επίσης τιµή µας, και αναγνώριση της µέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ 4 η ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2006 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΙΑΤΑΞΗΣ Ενηµέρωση Προβλήµατα λειτουργίας Ε.Ε. Ν.Α ΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Συνάδελφοι, συγνώµη για την καθυστέρηση αλλά πληρώναµε τα

Διαβάστε περισσότερα

Από τον ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωάννη Κουκιάδη, αντιπρόεδρο της. Επιτροπής Νοµικών Θεµάτων και Εσωτερικής Αγοράς

Από τον ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωάννη Κουκιάδη, αντιπρόεδρο της. Επιτροπής Νοµικών Θεµάτων και Εσωτερικής Αγοράς Από τον ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιωάννη Κουκιάδη, αντιπρόεδρο της Επιτροπής Νοµικών Θεµάτων και Εσωτερικής Αγοράς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση µε αφορµή την τροπολογία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της

Διαβάστε περισσότερα

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω:

Ο στόχος αυτός είναι σε άμεση συνάρτηση με τη στρατηγική της Λισαβόνας, και συγκεκριμένα την ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής μέσω: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Ομιλία Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών & Άλλων Πόρων Του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Κυρίου Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Αγαπητοί κάτοικοι Με ιδιαίτερη χαρά σήμερα, ως Δήμαρχος βρίσκομαι στην ευχάριστη θεση να εγκαινιάζω έναν ακόμη

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην

Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ & ΑΛΛΩΝ ΠΟΡΩΝ Ομιλία του Κωνσταντίνου Τσουτσοπλίδη Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αγαπητέ Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κύριε Περγαντά,

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Αγαπητέ Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κύριε Περγαντά, ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Αξιότιµε κύριε Πρόεδρε του Επιµελητηρίου, Αξιότιµοι κύριοι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, Αγαπητέ Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008 Ο καρκίνος του µαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες. Οι Ελληνίδες φαίνεται να ανησυχούν αρκετά για το ενδεχόµενο να νοσήσουν οι ίδιες, χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ.) ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ -2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ.) ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ -2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (ΣΥ.ΤΑ.ΤΕ.) ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ -2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009- Αθήνα, 2 Ιουνίου 2009 κ. κ. Μέτοχοι, κ. Πρόεδρε του ιοικητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΜΕΡΙ Α ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ AGROQUALITY FESTIVAL. Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΜΕΡΙ Α ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ AGROQUALITY FESTIVAL. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΘΕΟ ΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΜΕΡΙ Α ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ AGROQUALITY FESTIVAL Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η κρίση που βιώνει η χώρα

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισµός του κ. ιονύση Νικολάου, Γενικού ιευθυντή του ΣΕΒ. «Ενεργός Γήρανση: Ένα Κοινωνικό Συµβόλαιο Αλληλεγγύης µεταξύ των Γενεών»

Χαιρετισµός του κ. ιονύση Νικολάου, Γενικού ιευθυντή του ΣΕΒ. «Ενεργός Γήρανση: Ένα Κοινωνικό Συµβόλαιο Αλληλεγγύης µεταξύ των Γενεών» Χαιρετισµός του κ. ιονύση Νικολάου, Γενικού ιευθυντή του ΣΕΒ στην Ηµερίδα της ΟΚΕ µε θέµα: «Ενεργός Γήρανση: Ένα Κοινωνικό Συµβόλαιο Αλληλεγγύης µεταξύ των Γενεών» 6 Μαρτίου 2008 Αθήνα, Παλαιά Βουλή 0

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο Τύπου Τρίτη,

ελτίο Τύπου Τρίτη, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ελτίο Τύπου Τρίτη,27.05.2008 OMIΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ κ. ΦΑΝΗΣ ΠΑΛΛΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σχήµα 1: Βιβλιοθηκονόµοι που παρακολούθησαν το συνέδριο ανά είδος βιβλιοθήκης

Σχήµα 1: Βιβλιοθηκονόµοι που παρακολούθησαν το συνέδριο ανά είδος βιβλιοθήκης 2 ο Πανελλήνιο Συνέδριο ηµοτικών Βιβλιοθηκών: Τα πρώτα συµπεράσµατα Για την Επιστηµονική Επιτροπή Σταµατίνα Τσάφου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τµήµα Βιβλιοθηκονοµίας & Συστηµάτων Πληροφόρησης ΤΕΙ Αθήνας stsafou@teiath.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΠΕΝ ΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΠΕΝ ΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΠΕΝ ΥΟΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» Κυρίες και κύριοι, Θα ήθελα καταρχήν να συγχαρώ τους ανθρώπους του Urban Land Institute

Διαβάστε περισσότερα

ΙΗΜΕΡΙ Α του ΤΕΕ «ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΟΤΗΤΑΣ : Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ Ο ΗΓΙΩΝ SEVESO I & II ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ» ΕΒΕΑ, 4 & 5 Νοεµβρίου 2003

ΙΗΜΕΡΙ Α του ΤΕΕ «ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΟΤΗΤΑΣ : Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ Ο ΗΓΙΩΝ SEVESO I & II ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ» ΕΒΕΑ, 4 & 5 Νοεµβρίου 2003 ΙΗΜΕΡΙ Α του ΤΕΕ «ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΙΚΙΝ ΥΝΟΤΗΤΑΣ : Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ Ο ΗΓΙΩΝ SEVESO I & II ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ» ΕΒΕΑ, 4 & 5 Νοεµβρίου 2003 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ Κύριε Υπουργέ, αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Οι διακρίσεις στην απασχόληση παραμένουν μεγάλες σήμερα παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει στη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια. Οι διακρίσεις συνδέονται άμεσα με

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014

Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014 Χαιρετισμός Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια κατά την παρουσίαση του απολογισμού της αντιπυρικής περιόδου 2014 Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσει κανείς μία ομιλία.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΠ. ΦΙΛΙΩΤΗ, Προέδρου Συνδέσµου Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος

ΟΜΙΛΙΑ ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΠ. ΦΙΛΙΩΤΗ, Προέδρου Συνδέσµου Φαρµακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Κυρίες και κύριοι, Τα δύο θέµατα του Healthworld 2007 οι «Τεχνολογίες αιχµής και καινοτοµίες στη ιαχείριση του Συστήµατος Υγείας» καθώς και η «Πολιτική Φαρµάκου στη ηµογραφικά Πάσχουσα Ελλάδα» - αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη στους µαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάµιας Ο ήµαρχος Λακατάµιας Λουκάς Ιατρού συνοµιλεί µε τους νέους

Συνέντευξη στους µαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάµιας Ο ήµαρχος Λακατάµιας Λουκάς Ιατρού συνοµιλεί µε τους νέους Συνέντευξη στους µαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάµιας Ο ήµαρχος Λακατάµιας Λουκάς Ιατρού συνοµιλεί µε τους νέους Μιλήστε µας για τον εαυτό σας και την επαγγελµατική σας σταδιοδροµία προτού εκλεγείτε

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια Ηµέρα Βιβλιοθηκών

Παγκόσµια Ηµέρα Βιβλιοθηκών Παγκόσµια Ηµέρα Βιβλιοθηκών Ανιχνεύοντας τα όρια και τις δυνατότητες Σπύρος Πιέρρος, ηµοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης Βίος ανεόρταστος µακρά οδός απανδόκευτος Στόχοι Να µιλήσουµε για τις βιβλιοθήκες, τις

Διαβάστε περισσότερα

κ. Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρο της Κυβέρνησης

κ. Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρο της Κυβέρνησης Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΘΗΝΑ: 15/02/2018 Αρ. Πρωτ.: 585 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρο της Κυβέρνησης Θέμα : «Απόσυρση άρθρων από το Ν/Σ για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΟ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΦΥΛΟ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Κογκίδου ήµητρα Χαιρετισµός στην ηµερίδα του Παιδαγωγικού Τµήµατος ηµοτικής Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ. ΦΥΛΟ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Κατά τα δύο προηγούµενα ακαδηµαϊκά έτη το Α.Π.Θ. προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΥΜΑ ΔHMAΡXOY ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ. ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Επιμέλεια έκδοσης: Σωτήρης Παπαδημητρίου

ΜΗΝΥΜΑ ΔHMAΡXOY ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ. ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. Επιμέλεια έκδοσης: Σωτήρης Παπαδημητρίου περιεχόμενα 03 04-05 ΜΗΝΥΜΑ ΔHMAΡXOY Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 06 07 08-09 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ο ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. 9.1 Εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ο ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. 9.1 Εισαγωγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ο ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 9.1 Εισαγωγή Η βιώσιµη ανάπτυξη είναι µία πολυδιάστατη έννοια, η οποία αποτελεί µία εναλλακτική αντίληψη της ανάπτυξης, µε κύριο γνώµονα το καθαρότερο περιβάλλον και επιδρά στην

Διαβάστε περισσότερα

Οµιλία του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. στο FORUM του ΣΕΒ για την Εργασία και τις εξιότητες του Αύριο

Οµιλία του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. στο FORUM του ΣΕΒ για την Εργασία και τις εξιότητες του Αύριο Οµιλία του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή στο FORUM του ΣΕΒ για την Εργασία και τις εξιότητες του Αύριο Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 DIVANI CARAVEL Κυρίες και Κύριοι, Ένα µάθηµα που πιστεύω έχουµε

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ιδιαίτερη χαρά για µένα να βρίσκοµαι σήµερα εδώ. κοντά σας, στη «ιεθνή Έκθεση CLIMATHERM 2008». Θα ήθελα

Είναι ιδιαίτερη χαρά για µένα να βρίσκοµαι σήµερα εδώ. κοντά σας, στη «ιεθνή Έκθεση CLIMATHERM 2008». Θα ήθελα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυρίες και Κύριοι, Είναι ιδιαίτερη χαρά για µένα να βρίσκοµαι σήµερα εδώ κοντά σας, στη «ιεθνή Έκθεση CLIMATHERM 2008». Θα ήθελα κατ αρχάς να σας εκφράσω

Διαβάστε περισσότερα

22η ιδακτική Ενότητα ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Παρατηρήσεις, Σχόλια, Επεξηγήσεις

22η ιδακτική Ενότητα ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Παρατηρήσεις, Σχόλια, Επεξηγήσεις 22η ιδακτική Ενότητα ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Παρατηρήσεις, Σχόλια, Επεξηγήσεις 1. Η οργάνωση του Κράτους (σ. 86) Την τοπική αυτοδιοίκηση - που οργανώθηκε για πρώτη φορά µε το νόµο της 27ης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Αθήνα 05/08/15 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τις αναπληρώτριες Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΗ ΚΕΡ ΟΣΚΟΠΙΑ;

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΗ ΚΕΡ ΟΣΚΟΠΙΑ; 1 Οµιλία Νίκου Αδαµόπουλου προέδρου σωµατείου εργαζοµένων στην ηµερίδα για την ανακύκλωση στο ήµο Νέας Ιωνίας ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΗ ΚΕΡ ΟΣΚΟΠΙΑ; Κύριε δήµαρχε, κτλ. Ευχαριστούµε που µας καλέσατε να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΑΚΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΛΥΦΑ ΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ Το Εθνικό ιαδηµοτικό ίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε ΥΠΠΥ) και οι ήµοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών,

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΙΛΙΟΝ,16/09/2009 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» των δήµων Ιλίου, Πετρούπολης, Καµατερού, Αγίων Αναργύρων σε συνεργασία µε τον Οργανισµό κατά των Ναρκωτικών, ΟΚΑΝΑ, συνεχίζει τις δράσεις στη τοπική

Διαβάστε περισσότερα

Είναι µε µεγάλη χαρά που παρευρίσκοµαι στη. σηµερινή παρουσίαση των αποτελεσµάτων της. Έρευνας «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις

Είναι µε µεγάλη χαρά που παρευρίσκοµαι στη. σηµερινή παρουσίαση των αποτελεσµάτων της. Έρευνας «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις Υ...Τ. 18.3.09.35 Χαιρετισµός Υπουργού ικαιοσύνης και ηµοσίας Τάξεως Κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους Στην παρουσίαση των Αποτελεσµάτων της Έρευνας µε θέµα: «Βουλευτικές Εκλογές 2006 Οι προτιµήσεις Φύλου των Κυπρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξεκινά το ταξίδι της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ και την ευγενική χορηγία της ELPEN Η καλύτερη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. Κυρίες και Κύριοι,

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. Κυρίες και Κύριοι, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυρίες και Κύριοι, Με µεγάλη χαρά σας καλωσορίζουµε όλους στην Αθήνα. Στην Ελλάδα που αλλάζει, που επιταχύνει το βηµατισµό της προς την Κοινωνία της Γνώσης,

Διαβάστε περισσότερα

OΜΙΛΙΑ. κ. Θανάση Λαβίδα

OΜΙΛΙΑ. κ. Θανάση Λαβίδα OΜΙΛΙΑ του Γενικού Γραµµατέα & Επικεφαλής των ιεθνών ράσεων του Συνδέσµου Ελληνικών Βιοµηχανιών κ. Θανάση Λαβίδα στο Συνέδριο του Υπουργείου Εξωτερικών «Ο Ρόλος των Υπουργείων Εξωτερικών στην Οικονοµική

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης»

Ομιλία: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης» Ομιλία: «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης» Ταχμετζίδης Γεώργιος Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη 30/9/2015 Κυρίες και κύριοι, Οι Οργανισμοί Τοπικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Λαµία ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Λαµία ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Λαµία 20-12-2012 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνεδρίασε στις 20 εκεµβρίου το Περιφερειακό Συµβούλιο Στερεάς Ελλάδας : ενηµέρωση για την µη απόδοση των ΚΑΠ από

Διαβάστε περισσότερα

«Χώροι για ανάπτυξη κοινωνικής συνοχής»

«Χώροι για ανάπτυξη κοινωνικής συνοχής» «Χώροι για ανάπτυξη κοινωνικής συνοχής» Κύριοι Υπουργοί, του Χρήστου Πολυζογώπουλου Προέδρου της ΓΣΕΕ Κύριοι Βουλευτές, Κυρίες και κύριοι, Φίλες και φίλοι, Θα ήθελα καταρχήν εκ µέρους της ΓΣΕΕ να ευχαριστήσω

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Η Τοπική Αρχή στο ρόλο του συντονιστή: η εμπειρία του Δήμου Αμαρουσίου

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Η Τοπική Αρχή στο ρόλο του συντονιστή: η εμπειρία του Δήμου Αμαρουσίου Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Η Τοπική Αρχή στο ρόλο του συντονιστή: η εμπειρία του Δήμου Αμαρουσίου Κυρίες και κύριοι Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρευρίσκομαι σήμερα στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Ημερίδα για το Παρατηρητήριο «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης» Κύριες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α ΓΙΑ ΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α ΓΙΑ ΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ ΕΜΠΑΡΓΚΟ:18.30 Αθήνα, 8-9-2008 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙ Α ΓΙΑ ΤΗ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ Η σηµερινή εκδήλωση που οργανώνει το Υπουργείο Οικονοµίας και Οικονοµικών

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση Πληροφορίες για την οργάνωση σχολικών εκδρομών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Kids And Nature Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ψυχαγωγία Φροντίδα Δημιουργική Απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

20 Νοεμβρίου Κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα σας.

20 Νοεμβρίου Κυρίες και κύριοι, Καλησπέρα σας. Ομιλία Αλεξάνδρας Πάλλη στην Ημερίδα της ΕΣΕΕ με θέμα: «Στηρίζουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, προωθούμε τη συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων» 20 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα σας. Θα ήθελα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ S.W.O.T. (STRENGTHS WEAKNESS - OPPORTUNITIES THREATS)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ S.W.O.T. (STRENGTHS WEAKNESS - OPPORTUNITIES THREATS) 137 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ S.W.O.T. (STRENGTHS WEAKNESS - OPPORTUNITIES THREATS) Στα προηγούµενα κεφάλαια πραγµατοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση και ανάλυση του εσωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση κρίσεων: Ψυχοκοινωνικές. Γεωργία Κιζιρίδου, Εξελικτική Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων georgiakiz@yahoo.

Διαχείριση κρίσεων: Ψυχοκοινωνικές. Γεωργία Κιζιρίδου, Εξελικτική Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων georgiakiz@yahoo. Διαχείριση κρίσεων: Ψυχοκοινωνικές Γεωργία Κιζιρίδου, Εξελικτική Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων georgiakiz@yahoo.gr Διαχείριση κρίσεων: Ψυχο-κοινωνικές «Ακόμα και οι χώρες που είναι εξοπλισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Mε ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στις εργασίες του 13 ου

Ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη. Mε ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στις εργασίες του 13 ου Ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη στο 13 ο Πανελλήνιο Συνέδριο αιρετών γυναικών Φίλες και φίλοι Mε ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι στις εργασίες του 13 ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙ Α ΠΕ -ΕΕΤΑΑ TO NEO ΕΣΠΑ 2014-2020 ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ

ΗΜΕΡΙ Α ΠΕ -ΕΕΤΑΑ TO NEO ΕΣΠΑ 2014-2020 ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΗΜΕΡΙ Α ΠΕ -ΕΕΤΑΑ TO NEO ΕΣΠΑ 2014-2020 ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΜΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ Λαµία, 21 Μαρτίου 2014 [προσφωνήσεις]. Σας καλωσορίζω στη Λαµία

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένα Δίκτυα παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας στην ΠΦΥ"

Ολοκληρωμένα Δίκτυα παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας στην ΠΦΥ Ολοκληρωμένα Δίκτυα παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας στην ΠΦΥ" ΤΖΙΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Rn, PhD, MSc, NFESC Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής (ΕΣΑΝ), Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Στοιχεία.. 3. Θέματα προς εξέταση Ερωτήματα Ιεράρχηση Αναγκών Ιατρικό Ιστορικό... 5

Προσωπικά Στοιχεία.. 3. Θέματα προς εξέταση Ερωτήματα Ιεράρχηση Αναγκών Ιατρικό Ιστορικό... 5 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προσωπικά Στοιχεία.. 3 Θέματα προς εξέταση.... 3 Ερωτήματα...... 4 Ιεράρχηση Αναγκών..... 5 Ιατρικό Ιστορικό..... 5 ΣΤΑΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ: Αποτύπωση της παρούσας κατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχιας

Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχιας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: ευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 Θέμα: Πρόσκληση κάλεσμα της Υπουργού Εργασίας για τη στήριξη άνεργων νέων και την καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις 1. Τι είναι η Ώρα της Γης; Η Ώρα της Γης είναι µία παγκόσµια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιµατική αλλαγή. Πρόκειται για ένα κάλεσµα στους

Διαβάστε περισσότερα

Οµιλία κ. ηµήτρη Μιχαρικόπουλου στην Εκδήλωση του ΚΕΒΕ για την Υπογραφή της Χάρτας των Κυπριακών Επιχειρήσεων Κατά της Κλιµατικής Αλλαγής

Οµιλία κ. ηµήτρη Μιχαρικόπουλου στην Εκδήλωση του ΚΕΒΕ για την Υπογραφή της Χάρτας των Κυπριακών Επιχειρήσεων Κατά της Κλιµατικής Αλλαγής Οµιλία κ. ηµήτρη Μιχαρικόπουλου στην Εκδήλωση του ΚΕΒΕ για την Υπογραφή της Χάρτας των Κυπριακών Επιχειρήσεων Κατά της Κλιµατικής Αλλαγής Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της ηµοκρατίας, Κυρία Υπουργέ, Κύριοι Υπουργοί,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΦΙΛΙΩΤΗ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΦΕΕ ΣΤΟ 8 Ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ HEALTHWORLD Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑ ΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΦΙΛΙΩΤΗ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΦΕΕ ΣΤΟ 8 Ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ HEALTHWORLD Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑ ΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΝΥΣΙΟΥ ΦΙΛΙΩΤΗ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΣΦΕΕ ΣΤΟ 8 Ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ HEALTHWORLD Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑ ΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΥΤΕΡΑ, 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ 1 Θα ήθελα να

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΟΠΣΑ Αξιότιμοι προσκεκλημένοι Κυρίες και κύριοι, Με χαρά δέχθηκα την πρόσκληση του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Αθήνα, 11 Νοεµβρίου 2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη,

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος Ε ΥΠΠΥ, ήµαρχος Αµαρουσίου και Πρόεδρος ΙΣΑ Γ. Πατούλης µε τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θ. Εξαδάκτυλο.

Ο Πρόεδρος Ε ΥΠΠΥ, ήµαρχος Αµαρουσίου και Πρόεδρος ΙΣΑ Γ. Πατούλης µε τον Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θ. Εξαδάκτυλο. Ο Πρόεδρος Ε...Υ.Π.Π.Υ. και ήµαρχος Αµαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο ήµαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης εγκαινίασαν το πρώτο ΚΕΠ Υγείας Βόρειας Ελλάδας στο Πανόραµα. Tο µοναδικό ΚΕΠ Υγείας εκτός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

26-29 Μαΐου 2011, Μ.Ε.Κ. Παιανίας Επιστολή Χαιρετισµός Η αναµφισβήτητη επιτυχία της InterAigis 09, της 1 ης ιεθνούς Έκθεσης Πολιτικής Προστασίας. Ασφάλειας, Πυρασφάλειας και Ειδικού Εξοπλισµού Οργανισµών

Διαβάστε περισσότερα

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή

Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι θέσεις της Α Βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη την Απασχόληση & την Κοινωνική Συνοχή ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Της Αθανασίας Κωνσταντίνου Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Με δεδομένες τις αρχές στις οποίες στηρίχτηκε η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση κρίσιμων Περιστατικών Πολιτικής Προστασίας στο Επίπεδο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Ελλάδα

Διαχείριση κρίσιμων Περιστατικών Πολιτικής Προστασίας στο Επίπεδο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Ελλάδα Διαχείριση κρίσιμων Περιστατικών Πολιτικής Προστασίας στο Επίπεδο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Ελλάδα Χρήστος Μαμαρίκας, Πολιτικός Μηχανικός, M.Sc., Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας.

Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας. , Σας µεταφέρω τον χαιρετισµό του Προέδρου µας, Γ. Παπανδρέου και σας εύχοµαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας. Τα Συνέδρια αποτελούν την κορυφαία διαδικασία για όλα τα κόµµατα. Μια διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην. «Η Αντισεισμική Θωράκιση της Πόλης» Ένα στιγμιαίο φυσικό φαινόμενο αποτέλεσμα του οποίου,

Εισήγηση Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην. «Η Αντισεισμική Θωράκιση της Πόλης» Ένα στιγμιαίο φυσικό φαινόμενο αποτέλεσμα του οποίου, Εισήγηση Προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στην Ημερίδα του Δήμου Πατρέων με τίτλο: «Η Αντισεισμική Θωράκιση της Πόλης» Εγκέλαδος. Ένα στιγμιαίο φυσικό φαινόμενο αποτέλεσμα του οποίου, πολλές φορές, είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΝΕΑ, 25/09/1997. ΕΛΛΗΝΙ ΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Κάθε ηµέρα λύσεις Ανελέητος ανταγωνισµός

ΤΑ ΝΕΑ, 25/09/1997. ΕΛΛΗΝΙ ΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Κάθε ηµέρα λύσεις Ανελέητος ανταγωνισµός ΤΑ ΝΕΑ, 25/09/1997 ΕΛΛΗΝΙ ΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Κάθε ηµέρα λύσεις Ανελέητος ανταγωνισµός Άρωµα γυναίκας Κυρίες της Αυτοδιοίκησης Της ΝΑΤΑΣΑΣ ΜΠΑΣΤΕΑ ΗΛΙΚΙΑ: «"ΤΑ ΝΕΑ" έχουν πολύ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΜΕΝΤΟ. καιτοπικές κοινωνίες. Ορυκτόςπλούτοςκαιτοπικές. Ηµερίδα ΤΕΕ Μηλάκι, λατοµείο σχιστόλιθου

ΤΣΙΜΕΝΤΟ. καιτοπικές κοινωνίες. Ορυκτόςπλούτοςκαιτοπικές. Ηµερίδα ΤΕΕ Μηλάκι, λατοµείο σχιστόλιθου ΤΣΙΜΕΝΤΟ Ορυκτόςπλούτοςκαιτοπικές καιτοπικές κοινωνίες Ηµερίδα ΤΕΕ 13-1-2010 Μηλάκι, λατοµείο σχιστόλιθου Επιχειρηµατικότητα & Αειφορία Πιστεύουµε ότι η επιχειρηµατική επιτυχία δεν είναι µακροπρόθεσµα

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι, Σήµερα η ανταγωνιστικότητα δεν είναι πλέον θέµα κόστους, αλλά θέµα ποιότητας και υψηλής προστιθέµενης αξίας.

Κυρίες και Κύριοι, Σήµερα η ανταγωνιστικότητα δεν είναι πλέον θέµα κόστους, αλλά θέµα ποιότητας και υψηλής προστιθέµενης αξίας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά απευθύνοµαι σε ένα τόσο εκλεκτό ακροατήριο και θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους. Είναι πράγµατι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΑ Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας

ΕΚΑ Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας ΕΚΑ Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας ] Ηµερίδα ΤΕΕ «Επιτυχία σηµαίνει κανένα ατύχηµα» Χαιρετισµός του Προέδρου του ΕΚΑ Γρηγόρη Φελώνη Παρασκευή, 2 Νοεµβρίου 2001 1 Το ζήτηµα των συνθηκών εργασίας αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Είσαι µέλος; Συνδέσου και σχολίασε

Είσαι µέλος; Συνδέσου και σχολίασε Λευκωσία: Την ανάγκη ουσιαστικών µεταρρυθµίσεων στη δηµόσια εκπαίδευση τονίζει µε άρθρο του στον «Φιλελεύθερο της Κυριακής» ο πρύτανης του Πανεπιστηµίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, µε αφορµή τη µελέτη

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC. Βρυξέλλες,27Ιουνίου2012(02.07) (OR.en) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣΕΝΩΣΗΣ 11334/12 LIMITΕ SPORT39 SAN156

PUBLIC. Βρυξέλλες,27Ιουνίου2012(02.07) (OR.en) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣΕΝΩΣΗΣ 11334/12 LIMITΕ SPORT39 SAN156 ConseilUE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣΕΝΩΣΗΣ PUBLIC Βρυξέλλες,27Ιουνίου2012(02.07) (OR.en) 11334/12 LIMITΕ SPORT39 SAN156 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: προς: Θέμα: ΓενικήςΓραμματείαςτουΣυμβουλίου τιςαντιπροσωπίες ΣχέδιοσυμπερασμάτωντουΣυμβουλίουκαιτωναντιπροσώπωντων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Με μια ενημερωτική ημερίδα για τους στόχους, τη χρησιμότητα και τον ρόλο του θεσμού των ΚΕΠ Υγείας, παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Οδικό τροχαίο ατύχηµα είναι αιφνίδιο και ζηµιογόνο γεγονός, που προκαλείται από τη λειτουργία του οχήµατος και προξενεί βλάβη σε πρόσωπα ή πράγµατα.

Οδικό τροχαίο ατύχηµα είναι αιφνίδιο και ζηµιογόνο γεγονός, που προκαλείται από τη λειτουργία του οχήµατος και προξενεί βλάβη σε πρόσωπα ή πράγµατα. Το θέµα στο οποίο θα αναφερθούµε σήµερα, είναι τα τροχαία ατυχήµατα, τα αίτια που τα προκαλούν, οι συνέπειες από αυτά και οι προτάσεις της Τροχαίας για τη µείωση των τροχαίων ατυχηµάτων. Πριν µπούµε στην

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06)

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Η χώρα μας είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Γ ΚΠΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ)

ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Γ ΚΠΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ) ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Γ ΚΠΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ) Στο πλαίσιο του Γ Κ.Π.Σ. (Προγραμματική περίοδος 2000-2006) 1. «Κατάρτιση Νοσηλευτών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

«Σο Χαμόγελο του Παιδιού»

«Σο Χαμόγελο του Παιδιού» «Σο Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΠΡΟΛΗΠΣΙΚΗ ΙΑΣΡΙΚΗ «Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν, το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» Ιπποκράτης Προληπτική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 9.3.2015 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με την έκθεση για την υλοποίηση, τα αποτελέσματα και τη συνολική αξιολόγηση του Eυρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

«Οικολογικό Χαρτί για χρήσεις γραφείου και η εµπειρία που αποκοµίσθηκε από το ήµο Νέου Ψυχικού στα πλαίσια του προγράµµατος GreenMed»

«Οικολογικό Χαρτί για χρήσεις γραφείου και η εµπειρία που αποκοµίσθηκε από το ήµο Νέου Ψυχικού στα πλαίσια του προγράµµατος GreenMed» «Οικολογικό Χαρτί για χρήσεις γραφείου και η εµπειρία που αποκοµίσθηκε από το ήµο Νέου Ψυχικού στα πλαίσια του προγράµµατος GreenMed» Αντώνης Αντωνόπουλος ήµος Νέου Ψυχικού 26 Ιανουαρίου 2007 Το Πρόγραµµα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΑΒΑΘΜΙ ΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η ΙΑΒΑΘΜΙ ΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΙΑΒΑΘΜΙ ΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΟ ΒΑΘΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ομιλία της Υπουργού Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά στο Διεθνές Συνέδριο «Η κλιματική αλλαγή ως πρόκληση για τις

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Καλημέρα σας. Αξιότιμοι Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι Με μεγάλη χαρά το Ελληνικό Δίκτυο του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ υποδέχεται σήμερα, στην Πρώτη Περιφερειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ. ΚΥΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗ ΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΜΕ Ι «ΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οµιλία ηµάρχου Αµαρουσίου Γιώργου Πατούλη για την ε έτειο 28 ης Οκτωβρίου 1940

Οµιλία ηµάρχου Αµαρουσίου Γιώργου Πατούλη για την ε έτειο 28 ης Οκτωβρίου 1940 Οµιλία ηµάρχου Αµαρουσίου Γιώργου Πατούλη για την ε έτειο 28 ης Οκτωβρίου 1940 Μαρουσιώτισες και Μαρουσιώτες. Σύσσωµος ο ελληνικός γιορτάζει σήµερα µια από τις ιστορικότερες επετείους της νεότερης ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητικών Εγκαταστάσεων. ιοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Ασφάλεια. Σύστηµα Ασφάλειας. Τι είναι έκτακτη ανάγκη; Περιστατικά Έκτακτης Ανάγκης

Αθλητικών Εγκαταστάσεων. ιοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Ασφάλεια. Σύστηµα Ασφάλειας. Τι είναι έκτακτη ανάγκη; Περιστατικά Έκτακτης Ανάγκης ιοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων ιοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ένα αθλητικό κέντρο για να λειτουργεί οµαλά και αποτελεσµατικά χρειάζεται να ληφθούν υπόψη συγκεκριµένες λειτουργικές περιοχές Ασφάλεια Αθλητικών

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching. Ζήσε με Πάθος! Σελίδα 1

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching.  Ζήσε με Πάθος!  Σελίδα 1 Μανώλης Ισχάκης WYS NLP Life Coaching www.manolisischakis.gr Όνομα : Επίθετο : Ζήσε με Πάθος! www.manolisischakis.gr Σελίδα 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι."

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ «Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν, το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν» Ιπποκράτης Προληπτική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Εκπρόσωπος Τύπου του Π.Σ., Επιπυραγός Νικόλαος Τσόγκας :

Εκπρόσωπος Τύπου του Π.Σ., Επιπυραγός Νικόλαος Τσόγκας : Εκπρόσωπος Τύπου του Π.Σ., Επιπυραγός Νικόλαος Τσόγκας : Με την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μέσα από το Νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα επιτυγχάνεται μείωση των δομών της

Διαβάστε περισσότερα

http://thetimes.gr/ Publication date: 07/06/2017 09:35 Alexa ranking (Greece): 6449 http://thetimes.gr/index.php/2016-11-07-11-54-35/item/48149-2017-06-07-06-07-06 Γ. Πατούλης Συστράτευση στην εθνική υπόθεση

Διαβάστε περισσότερα