Στολίζουµε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Στολίζουµε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!"

Transcript

1 Στολίζουµε το χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

2 Υποδεχόμαστε την πιο γιορτινή εποχή του χρόνου με μεγάλο ενθουσιασμό και διάθεση να προσφέρουμε αγάπη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό, εμείς σας προτείνουμε τη μαγειρική! Ετοιμάζουμε χριστουγεννιάτικα πιάτα για να κάνουμε τους γύρω μας πιο χαρούμενους με νόστιμα υλικά, να τους ζεστάνουμε με μπαχαρικά και να τους γλυκάνουμε με μυρωδάτες, αφράτες ζύμες. Οι συνταγές στο χριστουγεννιάτικο Τετράδιο Συνταγών ΓΙΩΤΗΣ είναι η μία πιο λαχταριστή από την άλλη! Σας παρουσιάζουμε γιορτινές πίτες και τάρτες αλλά και εντυπωσιακά γλυκά όπως μπισκότα και red velvet κέικ, ενώ το κάστανο δηλώνει την παρουσία του σε αλμυρά και γλυκά πιάτα. Πολλές ευχές για καλές ετοιμασίες και χαρούμενα Χριστούγεννα! Για περισσότερες συνταγές ΓΙΩΤΗΣ, επισκεφθείτε το

3 Red Velvet κέικ Για το κέικ: 15 γρ. (2 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ 70 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) νερό βραστό 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γιαούρτι 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 170 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος 300 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 300 γρ. (2½ φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1 κουτ. γλυκού ξύδι 3 αυγά 2 κουτ. γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Λίγη βανίλια 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι Για την κρέμα: 300 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) τυρί σε κρέμα 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος 225 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ Λίγη βανίλια Διαλύετε το Κακάο στο ζεστό νερό και το αφήνετε να κρυώσει. Προσθέτετε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύετε. Χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα και μετά το χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη βανίλια, το ξύδι και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό. Προσθέτετε λίγο-λίγο τη Φαρίνα ανακατεμένη με το Μπέικιν, εναλλάξ με το μίγμα του Κακάο και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο εκατοστά και ψήνετε για 50 λεπτά στους 180 C στον αέρα. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και το κόβετε σε 2 ομοιόμορφες βάσεις. Χτυπάτε το τυρί με το βούτυρο και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να μαλακώσουν και μετά προσθέτετε τη Ζάχαρη Άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό. Σε μία πιατέλα βάζετε τη βάση και απλώνετε από πάνω το 1/3 της κρέμας. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά καλύπτοντας και τα πλαϊνά του γλυκίσματος. Βάζετε το κέικ στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.

4 Κέικ κάστανο Για το κέικ: 250 γρ. (1¼ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro 6 αυγά 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 30 γρ. (6 κουτ. σούπας) ρούμι 250 γρ. κάστανα βρασμένα Για το μίγμα του κάστανου: 300 γρ. κάστανα βρασμένα 200 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη Fytro 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ρούμι 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό Για το γλάσο: 50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 1 πλάκα Κουβερτούρα Γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ Ετοιμάζετε το μίγμα του κάστανου: βράζετε τα κάστανα με τη Μαύρη Ζάχαρη και το νερό για 15 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ρούμι, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο φτερό του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε ελαφρά. Αδειάζετε τα 3/4 του μίγματος σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνετε στους 180 C (αέρας) για μισή ώρα. Έπειτα, χαμηλώνετε το φούρνο στους 150 C και ψήνετε 10 λεπτά ακόμα. Απλώνετε λίγη ζύμη από αυτή που έχετε κρατήσει γύρω-γύρω στη φόρμα του κέικ, ώστε να σχηματιστεί ένας δακτύλιος στο κέντρο του οποίου απλώνετε το μίγμα κάστανου. Καλύπτετε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνετε στους 150 C για ακόμα 30 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζετε το γλάσο: ζεσταίνετε το γάλα, προσθέτετε την Κουβερτούρα, αφού την έχετε κόψει σε κομμάτια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Αλείφετε το κρύο κέικ γύρω-γύρω και γαρνίρετε με κάστανα πασπαλισμένα με Ζάχαρη Άχνη.

5 Στρούντελ µε κρέµα βανίλια Για τη ζύμη: 300 γρ. (2½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1 αυγό 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό 25 γρ. (2 κουτ. σούπας) αραβοσιτέλαιο 40 γρ. (2 κουτ. σούπας) ζάχαρη 2 γρ. αλάτι Για τη γέμιση μήλου: 5 μήλα 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σταφίδες Λίγη κανέλα 40 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη για πασπάλισμα του μήλου Για την κρέμα: 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα 20 γρ. (2 κουτ. σούπας) Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 80 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ρούμι 1 αυγό Ζυμώνετε με το γάντζο του μίξερ όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει ομοιογενής. Την πλάθετε σε μία μεγάλη μπάλα, την αλείφετε με αραβοσιτέλαιο, την καλύπτετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί 2 ώρες εκτός ψυγείου. Κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες, τα ραντίζετε με 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο γάλακτος και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τα βάζετε στο φούρνο για λεπτά στους 200 C μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις σταφίδες, την κανέλα και ανακατεύετε. Διαλύετε στο γάλα το Άνθος Αραβοσίτου και τη ζάχαρη και τα βάζετε στη φωτιά. Προσθέτετε το αυγό χτυπημένο και βράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και το ρούμι. Αλείφετε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος με λάδι και ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Το αφήνετε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και μετά το τραβάτε με τα χέρια σας ώστε να γίνει ακόμα πιο λεπτό. Κόβετε τις άκρες για να αποκτήσει τετράγωνο σχήμα. Στρώνετε σε μία λωρίδα την κρέμα και διπλώνετε το φύλλο μέχρι να σκεπαστεί η κρέμα. Μετά απλώνετε το μίγμα με τα μήλα σε μία άλλη λωρίδα και τυλίγετε σε ρολό διπλώνοντας προς τα μέσα τις άκρες. Τοποθετείτε το ρολό σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Το βουτυρώνετε, το τρυπάτε και το ψήνετε στους 150 C στον αέρα, μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.

6 Χριστουγεννιάτικα µπισκότα 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο γάλακτος 80 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ 200 γρ. (1½ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) φουντούκια σε πούδρα 8 γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) καρύδα τριμμένη 0,4 γρ. μοσχοκάρυδο 1 βανίλια Χτυπάτε με το φτερό του μίξερ τη Ζάχαρη Άχνη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά πλάθετε μικρά μπαλάκια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C (αέρας) για 15 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα βγάζετε από το ταψί. Πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη και σερβίρετε.

7 ροσερό τσηζκέικ στο ποτήρι 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο λιωμένο 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ 500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα 2 κουτ. σούπας λικέρ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème 1 κονσέρβα (425 γρ.) βύσσινο Φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Τριμμένο Μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και το μοιράζετε σε περίπου 6 ποτήρια ή μπολάκια. Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου, προσθέτοντας λίγο ποτό της αρεσκείας σας και την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Crème για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει αφράτο και το προσθέτετε στην έτοιμη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Μοιράζετε την κρέμα στα ποτήρια πάνω από τη βάση του μπισκότου γεμίζοντάς τα μέχρι τη μέση. Απλώνετε μία στρώση από βύσσινα και μία δεύτερη στρώση κρέμας. Γαρνίρετε με 2-3 βύσσινα και 1 φυλλαράκι δυόσμου.

8 Σούπα κάστανο 250 γρ. πατάτες καθαρισμένες 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 60 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί 50 γρ. μπέικον 200 γρ. πράσα καθαρισμένα 600 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 200 γρ. κρεμμύδι ξερό 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος Αλάτι Πιπέρι 1-2 κουτ. γλυκού Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλο Σοτάρετε με βούτυρο και ελαιόλαδο το πράσο, το κρεμμύδι και το μπέικον σε κομματάκια. Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα κάστανα, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πολτοποιείτε. Περνάτε το μίγμα από τη σίτα και το ξαναβάζετε στη φωτιά. Διαλύετε το Κορν Φλάουρ σε μισό φλιτζάνι νερό και το προσθέτετε στη σούπα μαζί με την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να πάρει βράση και σερβίρετε. Tip: Αν θέλετε τη σούπα πιο πηχτή, προσθέτετε λίγο Κορν Φλάουρ ακόμα. Αν την θέλετε πιο αραιή, προσθέτετε λίγο νερό.

9 Τάρτα µε κολοκύθι και κατσικίσιο τυρί Για τη ζύμη: 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 125 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 30 ml (2 κουτ. σούπας) νερό 1 αυγό Λίγο αλάτι Για τη γέμιση: 150 γρ. κρεμμύδι ξερό 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο 10 γρ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 25 γρ. (1/2 ματσάκι) καυκαλήθρες 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 100 γρ. πράσο 200 γρ. κατσικίσιο τυρί 1 κολοκυθάκι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη 250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα 3 αυγά 20 γρ. (2 κουτ. σούπας) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 100 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας Ζυμώνετε με το χέρι όλα τα υλικά για τη ζύμη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου εκτός ψυγείου. Την απλώνετε σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο εκατοστά και τη βάζετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για άλλες 2 ώρες. Ψήνετε στους 160 C αέρα για 20 λεπτά. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πράσο. Προσθέτετε το τριμμένο κολοκύθι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Τέλος, προσθέτετε τον δυόσμο, τις καυκαλήθρες, το τυρί και ανακατεύετε. Χτυπάτε το γάλα με τα αυγά, προσθέτετε το Αλεύρι, ανακατεύετε και περιχύνετε το μίγμα της γέμισης. Αδειάζετε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη, πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε στους 180 C για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μίγμα.

10 Πίτα µε χορταρικά και σύκο Για τη ζύμη: 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 1 αυγό 40 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ούζο 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί Για τη γέμιση: 800 γρ. κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη 300 γρ. αποξηραμένα σύκα 750 γρ. πράσο καθαρισμένο 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 300 ml (1½ φλιτζ. τσαγιού) νερό 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα 100 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα τριμμένη 250 γρ. (2½ φλιτζ. τσαγιού) κεφαλογραβιέρα τριμμένη 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ανθότυρο 1 αυγό Ζυμώνετε με το χέρι όλα τα υλικά για τη ζύμη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα εκτός ψυγείου. Κόβετε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και την ψήνετε στους 200 C (αέρας) μέχρι να μαλακώσει. Την αφήνετε να κρυώσει και τη στύβετε για να φύγουν όλα τα υγρά. Καθαρίζετε τα κοτσάνια από τα σύκα και τα μουλιάζετε σε νερό μέχρι να φουσκώσουν. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το πράσο και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το νερό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να εξατμισθούν τα υγρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μυρώνια, την παρμεζάνα και τη μισή κεφαλογραβιέρα και ανακατεύετε. Ανακατεύετε την κολοκύθα με το ανθότυρο και την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα. Μοιράζετε τη ζύμη στα 4 και ανοίγετε 4 φύλλα. Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε το ένα φύλλο. Το λαδώνετε, απλώνετε το δεύτερο φύλλο και το λαδώνετε και αυτό. Απλώνετε το μίγμα κολοκύθας και από πάνω ψιλοκομμένα τα σύκα, τα οποία πιέζετε να καθίσουν πάνω στο μίγμα. Από πάνω προσθέτετε το μίγμα με το πράσο χωρίς τα υγρά. Προσθέτετε τα άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας τα ένα-ένα. Χτυπάτε το αυγό με λίγο νερό και γάλα, περιχύνετε την πίτα, τρυπάτε τα φύλλα σε διάφορα σημεία και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους C (αέρας).

11 Κοτόπουλο γεµιστό µε πλιγούρι Για τη ζύμη: 1 κοτόπουλο περίπου 2 κιλά 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 150 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες 100 γρ. πράσο σε ροδέλες 150 γρ. καρότο σε ροδέλες 200 ml λευκό κρασί 250 γρ. Πλιγούρι Fytro 750 ml ζωμός κοτόπουλο Αλάτι 2 κουτ. σούπας μουστάρδα 120 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) κεφαλογραβιέρα τριμμένη 15 γρ. (2 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ 2-3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος Για τη γαρνιτούρα: 1/2 κιλό καρότα 1/2 κιλό κολοκυθάκια Λίγο βούτυρο Αλάτι Πιπέρι Ζάχαρη Βράζετε το κοτόπουλο ολόκληρο για λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Σοτάρετε στο βούτυρο και στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο και σβήνετε με το κρασί. Σιγοβράζετε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά, προσθέτετε το Πλιγούρι και το ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει το Πλιγούρι. Αν το θέλετε περισσότερο βρασμένο, προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό ή νερό. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη μισή μουστάρδα, το τυρί, ανακατεύετε και γεμίζετε το κοτόπουλο. Αλείφετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και την υπόλοιπη μουστάρδα και αλατοπιπερώνετε. Σε ταψί προσθέτετε 1-2 ποτήρια νερό και ψήνετε το κοτόπουλο στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει. Βάζετε σε κατσαρολάκι τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο ταψί (περίπου 2 φλιτζάνια), προσθέτετε το Κορν Φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε 2-3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το κοτόπουλο. Κόβετε τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια. Τα ζεματίζετε σε βραστό νερό και τα σοτάρετε με λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και γαρνίρετε το κοτόπουλο.

12 Χοιρινό γεµιστό µε ξερά φρούτα 2 κιλά καρέ χοιρινό χωρίς κόκαλο ανοιγμένο και χτυπημένο για ρολό 3 κουτ. σούπας μουστάρδα 120 γρ. μπέικον 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 200 γρ. δαμάσκηνα ξερά ψιλοκομμένα 200 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα 100 γρ. κρεμμύδι ξερό τριμμένο 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα σε κυβάκια Αλάτι Πιπέρι Για τη γαρνιτούρα με ρύζι: 250 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Καστανό Ρύζι Fytro 100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο 50 γρ. κουκουνάρια 100 γρ. κάστανα βρασμένα σε πουρέ 10 χουρμάδες ψιλοκομμένους Λίγη κανέλα Αλάτι Πιπέρι Για τη γαρνιτούρα με μανιτάρια: 250 γρ. μανιτάρια ολόκληρα Λίγο βούτυρο Αλάτι Πιπέρι Ζυμώνετε τον κιμά με το μπέικον, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, το κρεμμύδι και το ψωμί. Απλώνετε το κρέας πάνω σε αλουμινόχαρτο. Αλείφετε με τη μουστάρδα και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τη γέμιση και τυλίγετε το κρέας σε ρολό μέσα στο αλουμινόχαρτο. Βάζετε το ρόλο σε ταψί μαζί με 2 ποτήρια νερό και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C στον αέρα για 2 ώρες. Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα με το ρύζι: βράζετε το ρύζι, το στραγγίζετε και το πλένετε. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κουκουνάρια, τον πουρέ κάστανο και το ρύζι. Προσθέτετε τους χουρμάδες, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα με τα μανιτάρια: σοτάρετε ολόκληρα τα μανιτάρια με λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Κόβετε το ρολό σε φέτες και το γαρνίρετε με το ρύζι και τα μανιτάρια.

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα οικογενειακά τραπέζια γεµάτα µε πρόσωπα που ακτινοβολούν

Διαβάστε περισσότερα

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι Το Πάσχα έρχεται παρέα με την Άνοιξη, ανοίγει η διάθεση, ανοίγουμε και το σπίτι μας για να υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς. Γύρω από το πασχαλινό

Διαβάστε περισσότερα

συνταγές της επιτυχίας!

συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Πανέτοιµοι να υποδεχτούµε το φθινόπωρο στην κουζίνα και να δηµιουργήσουµε γεύσεις µε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, για σίγουρη επιτυχία και σίγουρη οικονοµία! Με

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές της Άνοιξης

Συνταγές της Άνοιξης Μύρισε Άνοιξη και η ΓΙΩΤΗΣ σάς προτείνει µοναδικές συνταγές για το τραπέζι σας! Χρησιµοποιήστε αγαπηµένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ που σας δίνουν µαγειρικές και ζαχαροπλαστικές λύσεις για τις καθηµερινές απολαύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Καλh αρχh και καλeς ετοιμασiες!

Καλh αρχh και καλeς ετοιμασiες! Τα µαθήµατα ξεκίνησαν στο σχολείο της ΓΙΩΤΗΣ! Κρατήστε σηµειώσεις γιατί στο νέο, φθινοπωρινό Τετράδιο Συνταγών µαθαίνουµε να ετοιµάζουµε αλµυρά και γλυκά σνακ για το κολατσιό όλης της οικογένειας. «Back

Διαβάστε περισσότερα

Σερβίρουµε. ριστούγεννα!

Σερβίρουµε. ριστούγεννα! Σερβίρουµε ριστούγεννα! Σερβίρουµε ριστούγεννα! Τι χρειάζεται για να αφήσουν οι γιορτές την πιο γλυκιά γεύση; Αγαπημένους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι, να μοιράζονται στιγμές, χαμόγελα και νοστιμιές!

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Θάλασσα, ήλιος, παιχνίδια στην άμμο... Το καλοκαίρι είναι υπέροχο! Και μπορεί να γίνει ακόμη πιο υπέροχο αν το απολαύσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρεύουµε οικογενειακά!

Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Το φθινόπωρο ήρθε για τα καλά! Και αναµφισβήτητα είναι η εποχή που σηµατοδοτεί τα νέα ξεκινήµατα. Ας κάνουµε λοιπόν όλοι µαζί ένα γευστικό ξεκίνηµα

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη γεύση από φθινόπωρο!

Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Πρώτη γεύση από φθινόπωρο! Η πιο ατμοσφαιρική εποχή του χρόνου κατέφθασε και φέρνει μαζί της την έμπνευση για φθινοπωρινά μαγειρέματα! Θέλετε να ανακαλύψετε υπέροχες προτάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Χρι ουγεννι ικες ολαύσεις!

Χρι ουγεννι ικες ολαύσεις! Χρι ουγεννι ικες ολαύσεις! Και φ ος η Γιώτης ρώνει µαζί σας το πιο γιορτινό τρ έζι! ηµιουργή ε για τους αγ ηµένους σας µοναδικά χρι ουγεννι ικα πι α µε τα υλικά Γιώτης που αγ ε και ε ι εύε ε. Ακολουθή

Διαβάστε περισσότερα

Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης!

Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης! Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης! Σαρακοστιανές ηµιουργίες Αυτήν τη Σαρακοστή, δε στερούμαστε απόλαυσης και γεμίζουμε το τραπέζι μας με νέες, νηστίσιμες συνταγές από τη Γιώτης! Με τα αγαπημένα μας

Διαβάστε περισσότερα

Για ακόµα περισσότερες συνταγές, επισκεφτείτε το

Για ακόµα περισσότερες συνταγές, επισκεφτείτε το Επιτέλους Πάσχα! Η φύση µυρίζει άνοιξη και η κουζίνα µας λαχταριστές πασχαλινές λιχουδιές! Είτε στην πόλη, είτε στο χωριό, τα έθιµα και οι παραδόσεις τηρούνται ευλαβικά αλλά και νέες συνταγές ξεφυτρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ Μαθήματα απόλαυσης Φρεσκοβαμμένες σχολικές αυλές που γεμίζουν παιδικά γέλια, καινούργια βιβλία σε θρανία και ευχές για μια καλή σχολική χρονιά! Κάθε φθινόπωρο, η καθημερινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ. απ το αυγό

ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ. απ το αυγό ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ απ το αυγό ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ απ το αυγό Φέτος το Πάσχα έρχεται νωρίς! Ευκαιρία να χαρούμε νωρίτερα! Με τα καλύτερα υλικά και τα αγαπημένα μας προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ θα δημιουργήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Την εποχή των Χριστουγέννων, τα πάντα είναι μαγικά. Παντού υπάρχουν φωτεινά, γιορτινά χαμόγελα, όλα είναι στολισμένα με αγάπη και τα σπίτια γεμίζουν με τις πιο ζεστές, λαχταριστές μυρωδιές που προκαλούν

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρινές Συνταγές

Καλοκαιρινές Συνταγές Υποδεχόµαστε το καλοκαίρι µε διάθεση για απολαυστικές γεύσεις και γεµίζουµε το τραπέζι µας µε δροσερές συνταγές ΓΙΩΤΗΣ! Χρησιµοποιήστε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ για να φτιάξετε µοναδικές δηµιουργίες! Μπεσαµέλ, Αλεύρι,

Διαβάστε περισσότερα

Μύρισε. Χριστούγεννα!

Μύρισε. Χριστούγεννα! Μύρισε Χριστούγεννα! Και αυτόν τον Δεκέμβριο η Γιώτης καλωσορίζει τα Χριστούγεννα προσφέροντας τις πιο απολαυστικές προτάσεις για το γιορτινό σας τραπέζι! Περιηγηθείτε στο νέο μας e-cookbook και ανακαλύψτε

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Carrot Cake 140 γρ. βούτυρο μαλακωμένο, 200 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. τριμμένο καρότo, 140 γρ. σταφίδα σουλτανίνα, 2 αυγά, 200 γρ. αλεύρι Schär Mix C, 1 κ.γ. κανέλα,

Διαβάστε περισσότερα

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα!

Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Μικρές απολαύσεις για κάθε ώρα! Νέα εποχή, νέο ξεκίνημα! Φέτος οι μέρες μας θα είναι γεμάτες με οικογενειακές στιγμές, βόλτες με φίλους και καινούργιες προκλήσεις. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές καλοκαιριού!

Συνταγές καλοκαιριού! Συνταγές µε άρωµα καλοκαιριού! Καιρός για βουτιές, όχι µόνο σε όµορφες ελληνικές παραλίες αλλά και στην κουζίνα µας για να δηµιουργήσουµε καλοκαιρινά εδέσµατα που θα συνοδέψουν την πιο ανέµελη περίοδο

Διαβάστε περισσότερα

Ένα cookbook φέρνει την άνοιξη!

Ένα cookbook φέρνει την άνοιξη! Η ΓΙΩΤΗΣ υποδέχεται το Πάσχα με τις πιο ανοιξιάτικες γεύσεις! Με ένα cookbook γεμάτο νόστιμες, παραδοσιακές συνταγές που θα απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας τις γιορτινές ημέρες. Γευστικές πίτες,

Διαβάστε περισσότερα

Πικάντικη πατατοσαλάτα

Πικάντικη πατατοσαλάτα Πικάντικη πατατοσαλάτα Υλικά 8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια 5 βρασμένες πατάτες σε κομματάκια 1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/4 κούπας αγγουράκι

Διαβάστε περισσότερα

Xριστούγεννα όλο µαγεία... και στο τραπέζι επιτυχία!

Xριστούγεννα όλο µαγεία... και στο τραπέζι επιτυχία! Xριστούγεννα όλο µαγεία... και στο τραπέζι επιτυχία! Χριστούγεννα όλο µαγεία και στο τραπέζι επιτυχία! Η χριστουγεννιάτικη μαγεία είναι παντού: στην ατμόσφαιρα, στο σπίτι μας και στην καρδιά μας! Για την

Διαβάστε περισσότερα

Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη!

Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη! Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη! Στην κουζίνα του... Άη Βασίλη! O τελευταίος και πιο γιορτινός μήνας του χρόνου έφτασε και οι κουζίνες έχουν πάλι την τιμητική τους. Γι αυτό και εμείς τρυπώσαμε στην κουζίνα

Διαβάστε περισσότερα

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Με γλυκαντικά απο το φυτό. Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ Με γλυκαντικά απο το φυτό Μοναδική σύνθεση εν αλλοιώνει τη γεύση Cheesecake 6 7 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου

Διαβάστε περισσότερα

Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα

Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα Ηπειρώτικη Βασιλόπιτα ΥΛΙΚΑ 1κιλό χοιρινό (ψαχνό) από σπάλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια ½ κιλό κοτόπουλο 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο 2 φλιτζάνια τσαγ. Τραχανά γλυκό 1 ½ φλιτζ.τσαγ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ ΑΙΡΙ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ ΑΙΡΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι ροσερές συνταγές για κάθε ουρανίσκο! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι Για μία ακόμα χρονιά, η ΓΙΩΤΗΣ φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο σας με μια σειρά δροσερών συνταγών που υπόσχονται

Διαβάστε περισσότερα

Γεύσεις που µας ταξιδεύουν!

Γεύσεις που µας ταξιδεύουν! Γεύσεις που µας ταξιδεύουν! Γεύσεις που µας ταξιδεύουν! Βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, αποµεσήµερα σε δροσερές αυλές, ατµοσφαιρικές βραδιές σε πλακόστρωτα σοκάκια Το καλοκαίρι είναι οι εικόνες του, τα

Διαβάστε περισσότερα

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) Αγκινάρες Πλούσιες σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και ίνες. Έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Οι διουρητικές της ιδιότητες βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

συλλογή Κ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 200 γρ. (1 & 1/3 κούπα) Νερό (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Γάλα πλήρες αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Βούτυρο: 100 γρ. (1/2 κούπα) Αυγό: 5-6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ της Ελπίδας Αρτοπούλου ΥΛΙΚΑ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ της Ελπίδας Αρτοπούλου ΥΛΙΚΑ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ της Ελπίδας Αρτοπούλου 4 κούπες γάλα ½ κούπα ρύζι γλασέ λίγο αλάτι ½ κούπα ζάχαρη 1 βανίλια 2 κουτ. του γλυκού κορν-φλάουρ κανέλα Βάζουµε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα µε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ. πολίτικη. Συνταγή: Μαρία Κοκάκη YΛΙΚΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ. πολίτικη. Συνταγή: Μαρία Κοκάκη YΛΙΚΑ Συνταγή: Μαρία Κοκάκη ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ YΛΙΚΑ πολίτικη Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 550-600 γρ. (5 κούπες) Ζάχαρη: 150 γρ. (3/5 κούπας) Μαγιά: 45 γρ. νωπή ή 15 γρ. ξηρή (2 φακελάκια) Γάλα φρέσκο (χλιαρό):

Διαβάστε περισσότερα

============================================================================

============================================================================ Γαρνιτούρες- Συνοδευτικά Δημοσιεύθηκε από Hlianna - 15/11/2010 12:02 Γαρνιτούρα για γαλοπούλα ή στην κατσαρόλα μισή κούπα μπασμάτι μισό κιλό κιμά χοιρινό μισή κούπα κρεμμύδια τριμ τα εντόσθια ψιλ/να 1

Διαβάστε περισσότερα

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ

164_11_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/21/11 11:56 AM Page 24 Συνταγές Συλλογή Δ Συνταγές Συλλογή Δ Kουλουράκια με Πορτοκάλι Αλεύρι Μύλοι Κρήτης Μαλακό: 1,5 κιλό (1 & 1/2 πακέτο) Βούτυρο: 500 γρ. (2 πακέτα) Ζάχαρη Άχνη: 500 γρ. (2 & 3/4 φλιτζανιού) Χυμός πορτοκαλιού: 300 γρ. (1 & 1/4

Διαβάστε περισσότερα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα Φρέσκες τυρομπουκιές Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη 100 γραμμάρια Philadelphia 70 γραμμάρια Arla το Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη 100 γραμμάρια

Διαβάστε περισσότερα

H κουζίνα της Αργεντινής

H κουζίνα της Αργεντινής H κουζίνα της Αργεντινής Αργεντινή Η Αργεντινή είναι μια χώρα που βρίσκεται κυρίως. Στο νότιο μισό της νότιας Αμερικής Το κλίμα: Η κεντρική Αργεντινή έχει θερμά καλοκαίρια με καταιγίδες και ψυχρούς χειμώνες.

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου

Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου Η παρούσα εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθαίνουμε Παρέα που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 9 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Ντομάτες γεμιστές με ρύζι και μάραθο 90 λεπτά 15 λεπτά 12 άτομα 12 ντομάτες μεγάλες και ώριμες 16 κουταλιές ρύζι γλασέ 2 μεγάλα μάτσα μάραθα 4 καρότα τριμμένα 8 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Διαβάστε περισσότερα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΛΙΚΑ 1κιλό μελιτζάνες 160 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 450 γρ. κιμά 1 ποτήρι άσπρο κρασί 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

Διαβάστε περισσότερα

γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια)

γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια) ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ γιορτινά (περίπου 45 κομμάτια) YΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 600 γρ. (3 φλιτζάνια) Αυγά: 3 Τσικουδιά: 1 φλιτζανάκι του καφέ Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ. (1 κουταλάκι) ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ Συνταγές Συλλογή Γ Μπισκοτάκια με Φουντούκι Υλικά Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Όλες τις Χρήσεις: 250 γρ. Ζάχαρη: 150 γρ. Βούτυρο: 100 γρ. (2/5 του πακέτου) Φουντούκια αλεσμένα: 200 γρ. Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία.

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία. ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΗΣ Ζύμη για γεμιστό πιτάκι 1,5 kg αλεύρι 15 g αλάτι 250 g βούτυρο ή λίπος 3/8 l νερό Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι (Βασισμένο σε μια παραλλαγή συνταγής του Άγγελλου Ρέντουλα) 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 3/5 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες 1 1/2 ξερό κρεμμύδι,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: Παραδοσιακές Συνταγές της Λήμνου 1. Μελιτζανοσαλάτα 2. Κριθαρένιος ντάκος Λήμνου 3. Κολοκυθοκεφτέδες 4. Πιπεριές γεμιστές με καλαθάκι Λήμνου 5. Πετεινός με τα φλωμάρια 6. Ψευτοπετεινός

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές γεμάτες νοστιμιά!

Συνταγές γεμάτες νοστιμιά! Συνταγές γεμάτες νοστιμιά! Πατατοσαλάτα με Tulip Chopped Ham 200 γρ. Tulip Chopped Ham κομμένο σε κύβους 2 μέτριου μεγέθους πατάτες, βρασμένες και ξεφλουδισμένες 50 γρ. βρασμένο μπιζέλι Χοντροκομμένα

Διαβάστε περισσότερα

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Πίτες Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Υλικά (για 20 άτομα) Γέμιση ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο 300 γρ μελιτζάνες 200 γρ πράσα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Ζύμη 800 γρ αλεύρι για όλες

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 23 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 λεπτά 90 λεπτά 30 άτομα δύσκολη Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι (½ κιλό σταρένιο- ½ κιλό άσπρο) 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι κοφτό 2 φλιτζάνια

Διαβάστε περισσότερα

To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!!

To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!! To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!! Φέτος το καλοκαίρι ξοδεύουμε λιγότερα λεφτά μαγειρεύοντας εύκολα και γρήγορα. Νόστιμες συνταγές Μπορείτε να τυπώσετε και να πάρετε μαζί σας αυτό το μικρό βιβλίο,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΤΟΝΕ. Χριστουγεννιάτικο

ΠΑΝΕΤΟΝΕ. Χριστουγεννιάτικο ΠΑΝΕΤΟΝΕ Χριστουγεννιάτικο YΛΙΚΑ: Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 500 γρ. (μισό πακέτο) Μαγιά: 50 γρ. νωπή ή 18 γρ. ξηρή (2 φακελάκια) Ζάχαρη: 100 γρ. (2/5 κούπας) Γάλα χλιαρό: 150 γρ. (3/5 κούπας) Βούτυρο:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Προσπαθήστε να βρείτε λίγο χρόνο και δοκιμάστε να φτιάξετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά της Κωνσταντίνας αυτές τις γιορτές. Θα σας αρέσουν σίγουρα. Και φυσικά μην ξεχάσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιξιάτικες Συνταγές από το Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ

Ανοιξιάτικες Συνταγές από το Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ Ανοιξιάτικες Συνταγές από το Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ Ανοιξιάτικες Συνταγές µε Όταν η µαγειρική συνάντησε τη δηµιουργικότητα, η παράδοση την ποιότητα κι η γεύση την απόλαυση δηµιουργήθηκε το Βιβλίο Ανοιξιάτικων

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 2 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Αρακάς με λαχανικά 1. Καθαρίζετε τον αρακά και τον πλένετε. 2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν γίνει διάφανο προσθέτετε τον αρακά. Τον σοτάρετε για λίγο. 3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα

Διαβάστε περισσότερα

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ MENU No 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΝΟΥ ΜΕΝΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Β έτους OTEK Αναβυσσου 2012 Kostas Athanasopoulos CEC Amuse Bouche (Ταρτάρ Ψαριού και Μπιφτέκι με Μυρωδικά Σαλάτα Mesclun) ΤΑΡΤΑΡ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά χυμό από 4 πορτοκάλια 1 / 5 ½ φλ. κονιάκ 2 φλ. γλυκό κρασί ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο Για τη γέμιση 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 3-5 ώρες Για 4 άτομα 350 γραμμάρια Philadelphia 150 ml κρέμα γάλακτος 180 ml γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 2 φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα συ ντα γές ΤΣΟΥΡΕΚΙ Πασχαλινό YΛΙΚΑ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 1 κιλό (1 πακέτο) Μαγιά: 90 γρ. νωπή ή 27 γρ. ξηρή (3 φακελάκια) Ζάχαρη: 350 γρ. (1 & 1/2 κούπα) Νερό (χλιαρό): 100 γρ. (2/5 κούπας)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων για την Ιταλια. Υλικά:

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 6 ΑΠΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Παραδοσιακά πασχαλιάτικα κουλούρια 25 λεπτά 15 λεπτά 6 άτομα 1. Διαλύουμε τις βανίλιες και την αμμωνία μέσα στο γάλα το οποίο είναι χλιαρό. 2. Χτυπάμε το Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας (ή Βούτυρο

Διαβάστε περισσότερα

1. Αγριογούρουνο πρασοσέλινο

1. Αγριογούρουνο πρασοσέλινο Αγαπητοί αναγνώστες μας γεια σας! Επειδή στην περιοχή μας αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων είναι το κυνήγι, γι αυτό επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας συνταγές για κυνήγια, όπως

Διαβάστε περισσότερα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ο και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ο και στρώνουμε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά. 350 γρ. νιφάδες βρώμης 200 γρ. κρέμα γάλακτος 100 γρ. ζάχαρη καστανή 100 γρ. μέλι 2 μήλα μεσαίου μεγέθους, τριμμένα στο μούλτι 80 γρ. αποξηραμένα cranberries ½ κ.γ. κανέλα 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού 1 κ.γ.

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 30 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Γλυκά σιροπιαστά πιτάκια γεμιστά με φρυγανιά και σουσάμι 15 λεπτά 30 λεπτά 40 άτομα δύσκολη Για τη ζύμη 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας Χωριό ελαιόλαδο

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι. Εκτέλεση:

Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι. Εκτέλεση: Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό (γύρω στα 2-3 λίτρα). Ρίχνουμε αλάτι στο νερό και τ'αφήνουμε να βράσει. (Η κατσαρόλα

Διαβάστε περισσότερα

Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Παστάκια σοκολάτας από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Φανταστικά παστάκια σοκολάτας, με παντεσπάνι σοκολάτας, κρέμα σοκολάτας, και τέλος με επικάλυψη από γλάσο σοκολάτας. Η αποθέωση

Διαβάστε περισσότερα

VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α

VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗ Α ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ: 200 γρ. φουντούκια 300 γρ. χουρμάδες 50 γρ. κακάο ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 1400 ml Ρόφημα Βρώμης Vero Cereal με Χαρούπι

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 16 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Μηλόπιτα νηστίσιμη 60 λεπτά 20 λεπτά 1. Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. 2. Σταδιακά προσθέτουμε τη μαργαρίνη Χωριό και ρίχνουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει ομοιογενής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Νόστιμα, απλά και υγιεινά! ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2011-2012 το σχολείο μας έθεσε ως ένα από τους στόχους του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. ΣΟΥΠΕΣ VEGAN ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ Υλικά 300 gr κάστανα 2 καρότα 1 πράσο 1 χούφτα μαϊντανό αλάτι θαλασσινό 1,5 lt νερό Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1 Ο ΕΤΟΣ ΕΠΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2011 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1 Ο ΕΤΟΣ ΕΠΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2011 2012 ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1 Ο ΕΤΟΣ ΕΠΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2011 2012 ΜΑΘΗΜΑ : Γνωρίζοντας τις Τροφές Οι συμμετέχουσες Μαθήτριες και συμμετέχοντες Μαθητές ΖΑΚΥΝΘΙΝΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΒΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές Συλλογή Β. Σύντομα κοντά σας! ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ. ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ Το Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί

Συνταγές Συλλογή Β. Σύντομα κοντά σας! ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ. ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ Το Μίγμα για Χωριάτικο Ψωμί Σύντομα κοντά σας! ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΕΪΚ ΚΑΙ ΜΑΦΙΝ Το Μίγμα για Κέικ και Μάφιν παράγεται από επιλεγμένες πρώτες ύλες και αποτελεί την ιδανική επιλογή για εύκολη παρασκευή σπιτικών κέικ και μάφιν. Το μόνο που

Διαβάστε περισσότερα

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα απο τoν Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Ένα απολαυστικό γλυκό. Brownie με διπλή κρέμα, πρώτη κρέμα από μους σοκολάτας, δεύτερη κρέμα βανίλιας, και τέλος

Διαβάστε περισσότερα

οι σεφ προτεινουν ντινα νικολαου Τι τρώμε σήμερα; Νόστιμες συνταγές για μεγάλους και παιδιά

οι σεφ προτεινουν ντινα νικολαου Τι τρώμε σήμερα; Νόστιμες συνταγές για μεγάλους και παιδιά οι σεφ προτεινουν ντινα νικολαου Τι τρώμε σήμερα; Νόστιμες συνταγές για μεγάλους και παιδιά προλογοσ 5 Απλά και καθημερινά O ι συνταγές του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας είναι απλές και καθημερινές,

Διαβάστε περισσότερα

5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες

5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες 5 Συνταγές με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες Οι λουκουμάδες (και τα ντόνατς) αποτελούν κάποια από τα δημοφιλέστερα γλυκά το τελευταίο διάστημα. Γεμιστοί με λεμόνι, με πραλίνα και κρέμα ή απλά με μπόλικο

Διαβάστε περισσότερα

MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΥΛΙΚΑ για την σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα 1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη ρίγανη 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ΥΛΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1η ΗΜΕΡΑ B ΠΡΩΙΝΟ: Καφές ή πράσινο τσάι ή ρόφημα από βότανα. Ένα πορτοκάλι ή δύο μέτρια ακτινίδια ή τρία ξερά δαμάσκηνα. Ένα φλιτζάνι άπαχο φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά) με

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακές Τσαμαντιώτικες Συνταγές

Παραδοσιακές Τσαμαντιώτικες Συνταγές Παραδοσιακές Τσαμαντιώτικες Συνταγές Γίδα βραστή Μερικές παραδοσιακές συνταγές απο τον Τσαμαντά Θεσπρωτίας και τα χωριά της Μουργκάνας. Οποιος επιθυμεί μπορεί επίσης να μας στείλει παραδοσιακές συνταγές

Διαβάστε περισσότερα

Μπισκότα βουτύρου με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!

Μπισκότα βουτύρου με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Μπισκότα βουτύρου με αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly! Το πεντανόστιμα δεν φτάνει, γιατί τα αδικεί λίγο αυτά τα μπισκότα. Ζύμη τριφτή και βουτυράτη, αλμυρή καραμέλα

Διαβάστε περισσότερα

1 γιαούρτι 2 αβγά 1 ποτήρι λάδι 20 γρ. μαγιά 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι νερό Αλεύρι 2-3 δάχτυλα λιγότερο από το πακέτο του ενός κιλού

1 γιαούρτι 2 αβγά 1 ποτήρι λάδι 20 γρ. μαγιά 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ½ ποτήρι νερό Αλεύρι 2-3 δάχτυλα λιγότερο από το πακέτο του ενός κιλού Γ ΤΑΞΗ 2012-2013 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αγαπητοί μάγειρες, σ αυτό το βιβλίο θα μάθετε να μαγειρεύετε διάφορες λαχταριστές συνταγές, που εκτελέσαμε, εμείς τα παιδιά της Γ τάξης του σχολείου Ι.Κ.Θ.,με πολύ κέφι και μεράκι.

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»

Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος» Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος» Τούρτα opera με τρεις κρέμες. Για τους πολύ απαιτητικούς, και μερακλήδες της ζαχαροπλαστικής!!

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΟΝΑΤΣ. σπιτικά YΛΙΚΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΝΤΟΝΑΤΣ. σπιτικά YΛΙΚΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΝΤΟΝΑΤΣ σπιτικά YΛΙΚΑ: Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 800 γρ. (4 κούπες) Νερό (χλιαρό): 125 γρ. (1/2 κούπα) Γάλα (χλιαρό): 190 γρ. (3/4 κούπας) Ζάχαρη: 50 γρ. (1/4 κούπας) Βούτυρο λιωμένο: 50 γρ. (1/4 κούπας)

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Καταπληκτική τούρτα πραλίνα-εσπρέσο. Με μπισκότο φουντουκιού, με μια μους πραλίνα φουντουκιού-εσπρέσο, φτιαγμένη από καραμελωμένα

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr!

Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr! Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του Foodstates.gr! Όλοι μας γνωρίζουμε το πάθος των Αμερικάνων για την κολοκύθα! Ειδικά τα τελευταία χρόνια που το Halloween εμφανίζεται και γιορτάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α 1 Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α Υλικά: 5 ρολάκια-σπαγγάκια, 250 γρ µανιτάρια, 50 γρ µπέικον, 200 ml κρέµα γάλακτος, ελαιόλαδο, µαϊντανός, αλάτι, πιπέρι. Προετοιµασία: Σε ζεστό λάδι

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν στη Μελέτη των

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»!

Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Τούρτα προφιτερόλ από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις «Συνταγές Πάνος»! Μια τούρτα που πραγματικά έλειπε από το συνταγολόγιο μου. Τούρτα προφιτερόλ. Αυτό το υπέροχο γλύκισμα που όλοι λατρεύουμε, τώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ Υλικά: 1 πακέτο σπαγγέτι 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες 100 ml ελαιόλαδο 500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 φλιτζ. τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα Αλάτι,

Διαβάστε περισσότερα

Σπιτικές τραγανές τυροκροκέτες χωρίς τηγάνισμα!

Σπιτικές τραγανές τυροκροκέτες χωρίς τηγάνισμα! Σπιτικές τραγανές τυροκροκέτες χωρίς τηγάνισμα! Με αγνά υλικά και χωρίς τηγάνισμα αυτές τις τυροκροκέτες θα τις λατρέψετε! Υλικά ¾ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη ¾ φλιτζάνι τυρί τριμμένο τύπου gouda 2 μικρά

Διαβάστε περισσότερα

ποιότητα που γεύεστε Αγαπημένη συνταγούλα με τον ζουμερό καβουρμά μας!

ποιότητα που γεύεστε Αγαπημένη συνταγούλα με τον ζουμερό καβουρμά μας! ποιότητα που γεύεστε με τον ζουμερό καβουρμά μας! 10 για την προετοιμασία Υλικά (χορταστική συνταγή για 3-4 άτομα) 1 «Καβουρμά μοσχαρίσιο Μπαντάκ» 1 πακέτο ψιλά μακαρόνια 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό 4 κουταλιές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ (ΓΑΛΛΙΑ)

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ (ΓΑΛΛΙΑ) ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ (ΓΑΛΛΙΑ) ΥΛΙΚΑ 50γρ. Βούτυρο 3κ.σ ελαιόλαδο 800γρ. Καθαρισμένα κρεμμύδια 1κ.γ ζάχαρη,2κ.γ αλεύρι 200ml κρασί λεύκο 1κ.γ θυμάρι,1 φύλλο δάφνη 2lt ζωμό βοδινό ζεστό 2 σκελίδες σκόρδο,30ml cognac

Διαβάστε περισσότερα

συνταγεσ της στιγμήσ

συνταγεσ της στιγμήσ συνταγες της στιγμής ΣΟΥΠΕΣ Πικάντικη Κοτόσουπα με Φιδέ 250 γρ. φιδές 1 κιλό κοτόπουλο βρασμένο 4 φλιτζάνια ζωμού λαχανικών 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ φρεσκοτριμμένο 1 μικρή καυτερή πιπεριά 1 κουταλάκι

Διαβάστε περισσότερα

12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014

12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014 12 ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ Τάξη Ε Σχολικό έτος 2013-2014 Μπισκότα ( Τα γερμανικά μελομακάρονα ) Lebkuchen Υλικά - Z utaten: ½ κούπα μέλι ½ κούπα μελάσα ¾ κούπας μαύρη ζάχαρη 1 αυγό 1 κ.σ. χυμός λεμονιού 1 κ.γ. ξύσμα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ΥΛΙΚΑ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ΥΛΙΚΑ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ½ κιλό µακαρόνια Ν ο 6 ½ κιλό γιαούρτι 3 σκελίδες σκόρδο τριµµένες 3 κουταλιές λάδι 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριµµένο 1 κουταλάκι πάπρικα αλάτι Βάζουµε σε κατσαρόλα νερό

Διαβάστε περισσότερα

τάξης ΜΙΚΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ

τάξης ΜΙΚΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η δασκάλα της τάξης ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΟΥ Σχολικό έτος: 2012-2013 τάξης $ %!! " # ΜΙΚΡΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ Γ! $!!# # # &# # # ΦΤΕΡΑ 2 ποτήρια γάλα 6 αυγά 1 κουταλάκι σόδα 1 µπέικιν 1 ποτήρι ζάχαρη λίγο

Διαβάστε περισσότερα

Γαστρονομικός Τουρισμός

Γαστρονομικός Τουρισμός Γαστρονομικός Τουρισμός ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ. Ο γαστρονομικός

Διαβάστε περισσότερα

Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty»

Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty» Τούρτα δίχρωμη, παραδοσιακή, ελαφριά, η αλλιώς τούρτα του «παλιού» ζαχαροπλάστη από το «Taste of life by Betty» Υλικά : 1 παντεσπάνι κακάο 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής Για το σιρόπι : 200 γρ. ζάχαρη 200

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά. Προετοιμασία. Κοτόπουλο Φρικασέ με Σέσκουλα. Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά.

Υλικά. Προετοιμασία. Κοτόπουλο Φρικασέ με Σέσκουλα. Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά. Κοτόπουλο Φρικασέ με Σέσκουλα Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά. : 15 Μαγείρεμα: 50 4 μπούτια κοτόπουλο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μέτριο πράσο σε ροδέλες 1 μάτσο

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιεργήστε µανιτάρια στο σπίτι σας. Έτοιµο παστεριωµένο υπόστρωµα καλλιέργειας µανιταριών: Pleurotus ostreatus

Καλλιεργήστε µανιτάρια στο σπίτι σας. Έτοιµο παστεριωµένο υπόστρωµα καλλιέργειας µανιταριών: Pleurotus ostreatus Lets groow Mushrooms Καλλιεργήστε µανιτάρια στο σπίτι σας Έτοιµο παστεριωµένο υπόστρωµα καλλιέργειας µανιταριών: Pleurotus ostreatus Σύσταση: Άχυρο σίτου, µικκύλιο µανιταριού. Χωρίς συντηρητικά, λιπάσµατα

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό

Υλικά για την ζύμη. 230 γρ. αλεύρι για πίτες. ½ κ.γ αλάτι. ½ κ.γ ζάχαρη. 30 γρ. βούτυρο σε κύβους. 30 γρ. ηλιέλαιο. 110 γρ. περίπου χλιαρό νερό Μπουγάτσα σοκολάτας Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην λατρεύει την Μπουγάτσα ή να μη έχει φάει έστω μια φορά. Εμένα μου αρέσει πολύ και κάποιες φορές, όταν πάω Θεσσαλονίκη, χαζεύω σε μαγαζιά αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

Μυρωδάτο ΤΣΟΥΡΕΚΙ. με ξύσμα περγαμόντου και λεμονάτο γλάσο από λευκή σοκολάτα

Μυρωδάτο ΤΣΟΥΡΕΚΙ. με ξύσμα περγαμόντου και λεμονάτο γλάσο από λευκή σοκολάτα Μυρωδάτο ΤΣΟΥΡΕΚΙ με ξύσμα περγαμόντου και λεμονάτο γλάσο από λευκή σοκολάτα ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη: Θα χρησιμοποιήσουμε το Αλεύρι για Τσουρέκι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ. Μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού προσθέτουμε το

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικες συνταγές. Γλυκών και φαγητών

Χριστουγεννιάτικες συνταγές. Γλυκών και φαγητών Χριστουγεννιάτικες συνταγές Γλυκών και φαγητών Υλικά: Αλεξάνδρα Α1 ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ 200 γρ. κουβερτούρα 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό ζεστό 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη 3 κουταλιές σούπας βιτάμ λίγο λικέρ 2 πακέτα

Διαβάστε περισσότερα