ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ COLLECTION(ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ) ΣΤΟ CLIENT TRADE. Προσοχή:H εφαρμογή είναι 100% συμβατή με χρήση Internet Explorer.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ COLLECTION(ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ) ΣΤΟ CLIENT TRADE. Προσοχή:H εφαρμογή είναι 100% συμβατή με χρήση Internet Explorer."

Transcript

1 ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ COLLECTION(ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ) ΣΤΟ CLIENT TRADE. Προσοχή:H εφαρμογή είναι 100% συμβατή με χρήση Internet Explorer. Καταχωρείτε τους Κωδικούς που έχετε λάβει για την πρόσβαση σας στο E-Banking Εικόνα 1 Επιλέγετε ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ Εικόνα 2 TEST CUSTOMER

2 Εικόνα 3 Στο κάτω μέρος της σελίδας επιβεβαιώνετε την αποδοχή των ειδικών όρων και εμφανίζεται το κουμπί εισόδου. Η Διαδικασία Εισόδου ολοκληρώθηκε και εμφανίζεται η παρακάτω οθόνη (εικόνα 4). Εικόνα 4 Από το menu προϊόντα επιλέγετε το Collections.

3 Εικόνα 5 Επιλέγετε τα παρακάτω : Τύποι συναλλαγών Εισαγωγές από πελάτη Κατάσταση Όλους Δημιουργημένες από Όλους Δημιουργία συναλλαγής Η εφαρμογή παρέχει την δυνατότητα προτύπων φράσεων στις Αιτήσεις σας που σχετίζονται με εξουσιοδότηση χρέωσης του Λογαριασμού σας, τα τραπεζικά στοιχεία του προμηθευτή σας, στοιχεία αντιπροσώπου,εκπτώσεις κ.λ.π. Τα πρότυπα αυτά αποθηκεύονται στην εφαρμογή και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σε μελλοντικές-επαναλαμβανόμενες πληρωμές στον ίδιο Προμηθευτή. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε την δημιουργία πληρωμής εισαγωγής προς προμηθευτές σας επιλέγετε από το menu Διαχείρηση,την επιλογή Φράσεις (εικόνα 6). Eικόνα 6

4 Στο type επιλέγετε πάντα το Οδηγίες και όχι το προεπιλεγμένο οδηγίες διαμαρτύρησης. Μετά επιλέγετε από το menu Λειτουργίες την Δημιουργία Eικόνα 7 και εμφανίζεται η παρακάτω καρτέλα (εικόνα 8) στην οποία καταχωρείτε στην συντομογραφία την επωνυμία του προμηθευτή σας έως 8 χαρακτήρες, στην περιγραφή την πλήρη επωνυμία του προμηθευτή σας και στο κείμενο την Επωνυμία του, την επωνυμία της Τράπεζάς του, τον αριθμό λογαριασμού του και τον κωδικό BIC (swift) της τράπεζάς του. Eικόνα 8 Η παραπάνω καταχώρηση θα γίνεται για κάθε νέο προμηθευτή σας και μόνον την πρώτη φορά που θα πραγματοποιήσετε πληρωμή προς αυτόν, μετά η φράση θα υπάρχει αποθηκευμένη για να την χρησιμοποιήσετε σε μελλοντικές πληρωμές. Επιπρόσθετα θα πρέπει να δημιουργήσετε από το ίδιο μενού φράση με τα στοιχεία του λογαριασμού σας ο οποίος θα χρεώνεται για τις πληρωμές σας. Αν ο λογαριασμός σας π.χ. είναι όψεως θα πρέπει να το αναγράψετε στην συντομογραφία και στην περιγραφή ή να καταχωρήσετε την λέξη ΛΟΓ/ΣΜΟΣ ώστε στο μέλλον να μπορείτε να την αναγνωρίζετε και να την επιλέγετε. Σε αυτήν πρέπει να καταχωρήσετε το παρακάτω κείμενο : ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΗΡΩΜΗ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΟΨΕΩΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 0026.ΧΧΧΧ.ΧΧ.ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Mετά την εισαγωγή των παραπάνω φράσεων θα πρέπει να καταχωρείτε στην ίδια οθόνη είτε περιγραφικά το προϊόν που εισάγετε/πληρώνετε είτε να καταχωρείτε την Δασμολογική του κλάση (δηλαδή τον 8ψήφιο κωδικό συνδυασμένης ονοματολογίας).

5 Όταν ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα επιστρέφετε πάλι πίσω επιλέγοντας από τα προϊόντα το collections και μετά επιλέγετε το κουμπί refresh (εικόνα 9) Εικόνα 8α Eικόνα 9 Μετά από αυτό στις Λειτουργίες θα επιλέξετε Δημιουργία (εικόνα 10) για να δημιουργήσετε την πληρωμή σας.

6 Eικόνα 10 Θα εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη (Α μέρος από τρία μέρη) στην οποία θα πρέπει να Συμπληρώσετε Μόνον τα παρακάτω 3 μέρη : Eικόνα 11 Εκχωρητής : (Επωνυμία και διεύθυνση) εικόνα 12 α και 12β Αριθμός Αναφοράς Εκχωρητή : (αριθμός τιμολογίου ή προτιμολογίου που πληρώνετε) Αριθμός αναφοράς Οφειλέτη : (Αριθμός φακέλου της εταιρείας σας ή αρ. Παραγγελίας) Σε περίπτωση που δεν έχετε αρ. Φακέλου και σε αυτό το πεδίο αναγράφετε τον αριθμό Τιμολογίου. Προκαταβολή : Αυτό το συμπληρώνετε μόνο σε περίπτωση που πληρώνετε προκαταβολή με proforma invoice (προτιμολόγιο).

7 Εικόνα 12 α Για να καταχωρήσετε νέο πελάτη παρακαλούμε να επιλέξετε το κουμπί add presenter και θα εμφανιστεί η εικόνα 12β όπου καταχωρείτε μόνο τα πεδία Επωνυμία και Διεύθυνση. Εικόνα 12β Δεν συμπληρώνετε αυτά τα πεδία. Καταχωρείτε μόνον τα πεδία Επωνυμία και Διεύθυνση, (στις σειρές των πεδίων της Διεύθυνσης συμπληρώνετε την χώρα του προμηθευτή σας). Τα υπόλοιπα πεδία τα αγνοείτε. Η παραπάνω καταχώρηση δεν έχει σχέση με αυτήν που καταχωρείτε στις φράσεις και περιέχει τα τραπεζικά στοιχεία του προμηθευτής σας.

8 Eικόνα 13 Στο μέρος Β καταχωρείτε μόνον το το καθαρό εμβαστέο ποσόν και το νόμισμα. Eικόνα 14 Στο Γ μέρος επιλέγετε το κουμπί οδηγίες και όταν ανοίγει το σχετικό παράθυρο (εικόνα 15) επιλέγετε από το κάτω μέρος την σχετική φράση που έχετε ήδη δημιουργήσει για την χρέωση του λογαριασμού σας και την εισάγετε στο πάνω μέρος και μετά εισάγετε την σχετική φράση με τα τραπεζικά στοιχεία του προμηθευτή σας.

9 Eικόνα 15 Επιλέγετε και εισάγετε τις ανάλογες φράσεις. Μετά την εισαγωγή των οδηγιών πατήστε ΟΚ και μετά αποθήκευση (εικόνα 16). Η εφαρμογή θα σας οδηγήσει στην αρχική οθόνη όπου θα πρέπει να εγκρίνετε την πληρωμή σας έτσι ώστε να αποσταλεί στην τράπεζα και να διεκπεραιωθεί. Eικόνα 16 Επιλέγετε αποθήκευση. Η εφαρμογή θα σας οδηγήσει στην αρχική οθόνη όπου θα πρέπει να εγκρίνετε την πληρωμή σας έτσι ώστε να αποσταλεί στην τράπεζα και να διεκπεραιωθεί.

10 Eικόνα 17 Η εισαγωγή σας θα εμφανίζεται στον πίνακα με την ένδειξη in process στην στήλη Status. Θα πρέπει λοιπόν να την επιλέξετε και να την εγκρίνετε από το menu Λειτουργίες έγκριση με την χρήση ψηφιακού πιστοποιητικού. Έγκριση Εισαγωγής Εικόνα 18 Επιλέγετε την εισαγωγή προς πληρωμή και από το menu Λειτουργίες επιλέγετε Έγκριση, εναλλακτικά όταν επιλέξετε την εισαγωγή με δεξί κλικ επιλέγετε έγκριση.

11 Θα εμφανιστεί η εικόνα 19 και θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε/εγκρίνετε με χρήση του ψηφιακού σας πιστοποιητικού ή αν έχετε συσκευή e-token να εισάγετε τον κωδικό του. Eικανά 19 Μετά την ολοκλήρωση της έγκρισης θα εμφανιστεί για λίγο η ένδειξη approved και αμέσως μετά θα εμφανιστεί η ένδειξη sent to bank.(περισσότερα για τις εγκρίσεις στην σελίδα 14). Εικόνα 20 Η πληρωμή της εισαγωγής σας ολοκληρώνετε σε 2-3 περίπου ώρες από την ώρα έγκρισης και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η έγκριση σας έχει δοθεί έως και τις 14:00. Μετά από αυτή την ώρα οι εγκεκριμένες σας εισαγωγές διεκπεραιώνονται την αμέσως επόμενη εργάσιμη.οι ολοκληρωμένες εισαγωγές σας εμφανίζονται με την ένδειξη released στην στήλη status και issue (p1) στην αριστερή μεριά.

12 Eικόνα 21 Για να εκτυπώσετε τα παραστατικά σας επιλέγετε την πληρωμή με το status released και μετά είτε από το menu των λειτουργιών είτε με δεξί κλικ επιλέγετε τις Πληρωμές και από την επιλογή ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ επιλέγετε την εκτύπωση των παραστατικών σας για την συγκεκριμένη πληρωμή τα οποία είναι η εντολή είσπραξης και το μήνυμα Swift. Εικόνα 22

13 Εικόνα 23 Εμφανίζονται οι καρτέλες LT1 και PWA οι οποίες αντιστοιχούν στην εντολή είσπραξης και στο μήνυμα Swift και τις οποίες μπορείτε να εκτυπώσετε πατώντας αντίστοιχα το πλήκτρο print. ΚΩΔΙΚΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ 1. In Process Η Συναλλαγή δεν έχει αποσταλεί ακόμη στην Τράπεζα Εκκρεμεί μερική ή ολική Έγκριση από εξουσιοδοτημένο (-ους) χρήστη (-ες) Δυνατότητα αλλαγής στοιχείων από τον ίδιο ή διαφορετικό χρήστη Δυνατότητα Διαγραφής της Συναλλαγής 2. Pending (Για περιπτώσεις που απαιτείται Έγκριση από περισσότερους από έναν Εκπροσώπους της Εταιρείας για την αποστολή Συναλλαγών στην Τράπεζα) Η Συναλλαγή δεν έχει αποσταλεί ακόμη στην Τράπεζα Έχει πραγματοποιηθεί Μερική Έγκριση από τον Πρώτο Εγκρίνοντα Εκκρεμεί Ολική Έγκριση από εξουσιοδοτημένο χρήστη Δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στοιχείων από τον ίδιο ή διαφορετικό χρήστη Δεν υπάρχει δυνατότητα Διαγραφής της Συναλλαγής 3. Approved Η Συναλλαγή εγκρίθηκε από τον εξουσιοδοτημένο (-ους) χρήστη (-ες) και βρίσκεται καθ οδόν προς στην Τράπεζα Δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στοιχείων από τον ίδιο ή διαφορετικό χρήστη Δεν υπάρχει δυνατότητα Διαγραφής της Συναλλαγής 4. Sent To Bank H Συναλλαγή έχει σταλεί στην Τράπεζα (Έναρξη διαδικασίας Διεκπεραίωσης) Δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στοιχείων από τον ίδιο ή διαφορετικό χρήστη Δεν υπάρχει δυνατότητα Διαγραφής της Συναλλαγής 5. Released H Συναλλαγή διεκπεραιώθηκε από την Τράπεζα Παραλαβή και Εκτύπωση Παραστατικών (SWIFT, Εξοδολόγιο κλπ) Δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στοιχείων από τον ίδιο ή διαφορετικό χρήστη Δεν υπάρχει δυνατότητα Διαγραφής της Συναλλαγής

14 ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ KAI ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ CLIENT TRADE ΜΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ COLLECTIONS ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΕΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΡΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΣΗΣ) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ > ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ COLLECTIONS ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΕΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ > ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ A.ΜΕΡΟΣ-ΕΚΧΩΡΗΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ DROP DOWN MENU A.ΜΕΡΟΣ- ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΡΙΘ. ΑΝΑΦ. ΕΚΧΩΡΗΤΗ (ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ) Η ΑΡΙΘΜΟΣ (PROFORMA INVOICE). A.ΜΕΡΟΣ-ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΡΙΘ. ΑΝΑΦ. ΟΦΕΙΛΕΤΗ A.ΜΕΡΟΣ-ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ (ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ PROFORMA). Β. ΜΕΡΟΣ-ΠΟΣΟΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΚΑΘΑΡΟ ΕΜΒΑΣΤΕΟ) Β. ΜΕΡΟΣ-ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΠΡΟΙΟΝΤΑ > COLLECTIONS ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ > ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ A.ΜΕΡΟΣ -- ΕΚΧΩΡΗΤΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ EΠΩΝΥΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ BUTTON Γ. ΜΕΡΟΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΑΣΕΩΝ ) > ΟΚ OK ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΜΗΝΥΜΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ A.ΜΕΡΟΣ -- ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΡΙΘ. ΑΝΑΦ. ΕΚΧΩΡΗΤΗ (ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ) Η ΑΡΙΘΜΟΣ (PROFORMA INVOICE). ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ A.ΜΕΡΟΣ -- ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΡΙΘ. ΑΝΑΦ. ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΕΓΚΡΙΣΗ (ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ) A.ΜΕΡΟΣ -- ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ (ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ PROFORMA). Β. ΜΕΡΟΣ -- ΠΟΣΟΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΚΑΘΑΡΟ ΕΜΒΑΣΤΕΟ) Β. ΜΕΡΟΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΡΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ Γ. ΜΕΡΟΣ -- ΟΔΗΓΙΕΣ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΑΣΕΩΝ ) > ΟΚ ΕΝΔΕΙΞΗ RELEASED ΔΕΞΙΑ KAI ISSUE P1 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΟΘΟΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ (ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΡΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗ RELEASED ΔΕΞΙΑ KAI ISSUE P1 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ LT1 PRINT PWA PRINT ΔΕΞΙ ΚΛΙΚ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ LT1 PRINT PWA PRINT

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.Εισαγωγή... 4 1.1 Συμβατότητα Browser... 4 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 4 2 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το λογαριασμό της NETELLER! Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει με τις πιο χρήσιμες και δημοφιλείς δυνατότητες του λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Σελίδα εισόδου... 4 3. Αρχική καρτέλα... 6 4. Στοιχεία Συμβούλου... 7 5. Στοιχεία λογαριασμού... 8 6. Αιτήματα Παρόχων...

Διαβάστε περισσότερα

εισαγωγή και διαχείριση δεδομένων στο νέο πληροφοριακό σύστημα κτηματολογίου εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων inventory.sch.gr

εισαγωγή και διαχείριση δεδομένων στο νέο πληροφοριακό σύστημα κτηματολογίου εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων inventory.sch.gr εισαγωγή και διαχείριση δεδομένων στο νέο πληροφοριακό σύστημα κτηματολογίου εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων inventory.sch.gr Δ.Δ.Ε. Ξάνθης ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ξάνθης Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 Αμφιθέατρο 1 ου

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Σύστημα Business Intelligence (BI) Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 1.0 Ιανουάριος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων

Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων Οδηγός χρήσης εφαρμογής καταχώρησης παραστατικών Σελίδα 1 από 15 Εφαρμογή καταχώρησης παραστατικών Ιατρών Διαγνωστικών Κλινικών - Νοσοκομείων 1. Εγγραφή στην εφαρμογή Για την εγγραφή σας στη εφαρμογή παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους DELF DALF SORBONNE A A B B C C B B C CL C C Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στις εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP Οδηγός χρήστη Lenovo Security Solution FP Οι πληροφορίες που παρέχονται θεωρούνται ακριβείς και έγκυρες. Ωστόσο, η Upek, Inc δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής Παρόχων/Προμηθευτών για δημιουργία Παραγγελιών

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής Παρόχων/Προμηθευτών για δημιουργία Παραγγελιών Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής Παρόχων/Προμηθευτών για δημιουργία Παραγγελιών στη δράση «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης» Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 1 Καρτέλα «Παραγγελίες»...

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στην επιλογή «Κενή βάση δεδομένων» στο Παράθυρο Εργασιών. Θα εμφανιστεί το

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ...4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 6 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα... 7 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.Ι

Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.Ι Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.I. Παραδοτέο: Εγχειρίδιο Εφαρμογής Πίνακας Περιεχομένων Είσοδος στο Πληροφοριακό σύστηµα και ήλωση Στοιχείων... 4 Υποβολή Αίτησης Μετεγγραφής...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας Υπηρεσία Ανάρτησης και διαχείρισης Γραπτών Εργασιών Οδηγίες χρήσης για τους φοιτητές ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 11 Σελίδα 2 από

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη.

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη. Οδηγίες για Πρόγραµµα OTS σχετικά µε πληρωµές τιµολογίων. Α ΜΘ, /νση Οικονοµικού, Τµήµα Προϋπολογισµού. Βήµατα που πρέπει να κάνετε: 1. Κατανοµή (ΟΧΙ για Νοµούς). 2. Καταχώρηση της Υπηρεσίας που πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... 4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 7 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα.... 8 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ Στην πρώτη εκκίνηση του καταγραφικού πατάμε ΕΞΟΔΟΣ στο παράθυρο με τον «ΟΔΗΓΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» 1) Κάνουμε δεξί κλικ και εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης η μπάρα

Διαβάστε περισσότερα

Version1.0 Για υπηρεσίες δόμησης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Version1.0 Για υπηρεσίες δόμησης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ 2015 1 Γενικά... 3 2 Βασικοί ορισμοί / Σύμβολα... 4 3 Λειτουργία Λογισμικού... 6 3.1 Εισαγωγή στο σύστημα... 6 3.1.1

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Για να αποκτήσει ένας Συμβεβλημένος Ιατρός & Ασφαλισμένος τη δυνατότητα να κάνει χρήση

Διαβάστε περισσότερα