ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ. A Τετράμηνο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ. A Τετράμηνο"

Transcript

1 ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ΡΟΛΟΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ A Τετράμηνο

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ENAΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ; Τα Κοινωνικά ίκτυα είναι µία κοινωνική δοµή η οποία αποτελείται από συνδέσεις κόµβων και κόµβους οι οποίοι εκπροσωπούν φυσικά πρόσωπα ή οργανισµούς. Οι συνδέσεις των κόµβων αναπαριστούν τις σχέσεις οι οποίες συνδέουν τις κοινωνικές µονάδες του δικτύου.

3 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ; MySpace Facebook Twitter Hi 5 LinkedIn Microsoft Windows Live Messenger

4 MySpace: Είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης με αλληλεπιδραστικό περιεχόμενο χρηστών που περιλαμβάνει φίλους, προσωπικά προφίλ, ιστολόγια, ομάδες, φωτογραφίες, μουσική, και video. Απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και ενήλικες απ όλο τον κόσμο.

5 Τίτλος κοινωνικού δικτύου Διεύθυνση ιστότοπου Ελεύθερη εγγραφή μελών Απαιτούμενα στοιχεία για την εγγραφή μελών Myspace Ναι Όνομα, επώνυμο, , κωδικός, ημερομηνία, γέννησης, φύλο, τύπος λογαριασμού Στοιχεία που Φωτογραφία, Ημερομηνία γέννησης, Ενδιαφέροντα, εμφανίζονται στο προφίλκατάσταση των μελών Τρόπος διασύνδεσης με Μετά από αίτημα άλλους χρήστες Υλικό που μπορούν να δημοσιεύσουν οι χρήστες Άλμπουμ φωτογραφιών Ναι Κείμενο, Εικόνες, Βίντεο, Σύνδεσμοι Αριθμός χρηστών παγκοσμίως (το 2010)

6 Facebook: Είναι ελεύθερης πρόσβασης ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης ιδιοκτησίας της εταιρείας Facebook, Inc. (ιδρυτής της οποίας είναι ο Mark Zuckerberg.Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με δίκτυα χρηστώνομαδοποιημένα κατά πόλεις, χώρους εργασίας, σχολεία, και περιοχές. Οι χρήστες μπορούν να προσκαλέσουν -προσθέσουν φίλους, να τους στείλουν μηνύματα και να ενημερώσουν τα προσωπικά τους προφίλ και να γνωστοποιούν τους άλλους για τις δραστηριότητες τους.

7 Τίτλος κοινωνικού δικτύου Facebook Διεύθυνση ιστότοπου Ελεύθερη εγγραφή μελών Ναι Απαιτούμενα στοιχείαγια την εγγραφή μελών Στοιχεία πουεμφανίζονται στο προφίλ των μελών Τρόπος διασύνδεσης με άλλους χρήστες Υλικό που μπορούννα δημοσιεύσουν οι χρήστες Άλμπουμ φωτογραφιών Αριθμός χρηστών παγκοσμίως Αριθμός χρηστών πανελλήνια Ονοματεπώνυμο, ηλικία, φύλο, ηλεκτρονική διεύθυνση Φωτογραφία, Ημερομηνία γέννησης, Σπουδές, Επάγγελμα,Ενδιαφέροντα, Προσωπική κατάσταση (ελεύθερος/δεσμευμένος κλπ) Ελεύθερη/ Μετά από πρόσκληση/ Μετά από αίτημα Κείμενο, Εικόνες, Βίντεο, Σύνδεσμοι Υποστηρίζεται Περίπου Περίπου

8 Twitter: Είναι ένας ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης και παροχής υπηρεσιών micro ιστολογίων και έχει αναπτυχθεί από τον τέως φοιτητή του Cornell Jack Dorsey. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η αποστολή και ανάγνωση ενημερώσεων άλλων χρηστών γνωστά ως tweets. Τα Tweets είναι καταχωρήσεις κειμένου μέχρι 140 χαρακτήρες σε μέγεθος.

9 Τίτλος Διεύθυνση URL Ελεύθερη εγγραφή Απαιτούμενα στοιχεία εγγραφής Στοιχεία προφίλ Τρόπος διασύνδεσης με άλλους χρήστες Υλικό δημοσίευσης Twitter Ναι Ονοματεπώνυμο, Όνομα, Φωτογραφία, Τοποθεσία, Αντιπροσωπευτικό μήνυμα ή slogan. Μετά από αίτημα Μικρά τμήματα κειμένου (tweets) που αποτελούνται από μέχρι 140 χαρακτήρες. Οι δημοσιεύσεις των μελών εμφανίζονται αυτόματα στις σελίδεςτων επαφών τους.τα μέλη μπορούν να στέλνουν προσωπικά μηνύματα στις διασυνδέσεις τους. Άλμπουμ φωτογραφιών Μέσω εφαρμογής τρίτων Αριθμός χρηστών παγκοσμίως 200 εκατομμύρια

10 Hi5 Ακόμη ένας ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που το 2008 ήταν ένας από τους πολύ επισκεπτόμενους χώρους στο Internet. Η λογική είναι παρόμοια με τους προηγούμενους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης. Οι φίλοι κατατάσσονται σε 1 ου ή 2 ου βαθμού ανάλογα με το αν είναι απευθείας συνδεδεμένοι ή μέσω κάποιου άλλου.

11 LinkedIn Αποτελεί ίσως το μοναδικό εστιασμένο σ επιχειρηματικά ενδιαφέροντα κοινωνικό δίκτυο. Οι χρήστες μοιράζονται τις επαφές τους με το δίκτυο τους. Μπορούν να αναζητήσουν δουλειά, ανθρώπους και επιχειρηματικές ευκαιρίες που συνιστώνται από κάποια άλλα μέλη του δικτύου. Οι εργοδότες μπορούν να καταχωρήσουν περιγραφές θέσεων εργασίας για πιθανούς υποψήφιους.

12 YouTube: Το YouTube είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης με περιεχόμενο που αποτελείται από βίντεο που δημιουργούν και δημοσιεύουν τα μέλη του. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το περιεχόμενό τους να είναι δημόσιο ή ιδιωτικό για τους ίδιους και συγκεκριμένους χρήστες. Το YouTube αποτελεί τη μεγαλύτερη σε χρήστες και όγκο περιεχομένου μηχανή αναζήτησης.

13 Microsoft Windows LiveMessenger Αποτελεί την τελευταία έκδοση ενός προγράμματος αποστολής μηνυμάτων σε χρήστες που η ηλεκτρονική τους διεύθυνση είναι γνωστή. Η τελευταία έκδοση δίνει δυνατότητα στους χρήστες: να μοιράζονται φακέλους να καλέσουν συμβατικά τηλέφωνα να στείλουν μηνύματα σε χρήστες που δεν είναι συνδεδεμένοι να μοιράζονται παιχνίδια και εφαρμογές

14 Οφέλη και κίνδυνοι: Οφέλη: Η δυνατότητα δημιουργίας δεσμών με πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων. Η δυνατότητα δημιουργίας δεσμών με άτομα που μπορεί να βρίσκονται σε μεγάλη γεωγραφική απόσταση. Η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μεγάλο πλήθος κοινωνικών ομάδων. Η δυνατότητα επαφής με πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.

15 Η δυνατότητα δραστηριοποίησης και σύμπραξης για κοινούς σκοπούς με άτομα που μπορεί να βρίσκονται οπουδήποτε στη γη. Η δυνατότητα αναζήτησης και ανεύρεσης περιεχομένου (φωτογραφιών, βίντεο κλπ). Η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο. Η δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε ψυχαγωγικό περιεχόμενο, από το σπίτι.

16 Ο βομβαρδισμός με διαφημιστικά μηνύματα από τις σελίδες του ιστότοπου. Η έκθεση σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό κινδύνων κοινωνικού χαρακτήρα. Η κλοπή των προσωπικών δεδομένων και γενικά η απειλή της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους. Κίνδυνοι: Η επιβλαβής έκθεση της προσωπικής ζωής του ατόμου. Η παρενόχληση από άτομα εντελώς άγνωστα μέλη του κοινωνικού δικτύου χωρίς τη δυνατότητα προστασίας ή αντιμετώπισης τέτοιων ενεργειών. Ο κίνδυνος εξαπάτησης.

17 Ασφάλεια και αξιοπιστία: Έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά που πλήττουν το μέσο άνθρωπο σε ότι αφορά την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Ως επί το πλείστον άνδρες νεαρής ηλικίας είναι οι πιο φανατικοί, ενώ βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων στην Ελλάδα παραµένει όπως αναµενόταν το Facebook. Ένας στους τρεις Ελληνες (36%) που συνδέεται στο ίντερνετ χρησιµοποιεί σήµερα τα κοινωνικά δίκτυα µε σκοπό να έλθει σε επικοινωνία µε τους φίλους του, να εκφραστεί, να ψυχαγωγηθεί, να αποδράσει, να φλερτάρει ή ακόµη και να εκτονωθεί.

18 Έφηβοι και κοινωνικά δίκτυα: Οι διαστάσεις που έχουν λάβει τα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook στη σημερινή εποχή και η επιρροή που έχουν στη ζωή των ανθρώπων και ειδικά των εφήβων είναι τεράστιες. Σύμφωνα με πολλές έρευνες γίνεται πολύ συχνά χρήση των κοινωνικών δικτύων από παιδιά και εφήβους που έχουν μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον το οποίο δε γνωρίζει τη σωστή τους χρήση έτσι ώστε να μπορέσει να τα καθοδηγήσει.

19 Οι μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα: Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει μεγάλη πηγή πληροφόρησης, αφού κάθε μέρα μέσα από αυτά, εκατομμύρια γράφουν εκατομμύρια μηνύματα παντός περιεχομένου. Η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες έχει δημιουργήσει μία ειδική ομάδα η οποία αναλύει καθημερινά εκατομμύρια μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα επιδιώκοντας μέσα από αυτά να ανακτήσει διάφορες πληροφορίες.

20 Κοινωνικά δίκτυα και παραβίαση προσωπικών δεδομένων: Το 22% των νέων που είχαν πέσει θύματα ηλεκτρονικής παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων, δήλωσε ότι το γεγονός δεν τους αναστάτωσε καθόλου, ενώ το 37% αποκάλυψε ότι είχαν αναστατωθεί μόνο λίγο. Εκατομμύρια είναι πλέον οι χρήστες του facebook, οι οποίοι μοιράζονται δίχως δισταγμό τις πιο προσωπικές στιγμές τους σε οποιοδήποτε μέρος και αν βρίσκονται. Εργοδότες μπαίνουν στα προφίλ των υποψηφίων για να βρουν προσωπικά στοιχεία και να δουν αν θα τους απορρίψουν ή αν θα τους προσλάβουν.

21 Ψυχολογία και κοινωνικά δίκτυα: Η χρήση των online κοινωνικών δικτύων έχει άμεση συσχέτιση με την ψυχολογία του ανθρώπου. Είναι πολύ συχνά τα φαινόμενα παρενόχλησης, δυσφήμησης, προσπάθειας χειραγώγησης μέσω των κοινωνικών δικτύων. Κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook συσχετίζονται και με έντονες ψυχολογικές επιδράσεις όπως η κατάθλιψη. Οι online ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook μπορεί να είναι χρήσιμα εργαλεία για την ανίχνευση αν κάποιος είναι ναρκισσιστής.

22 ΠΗΓΕΣ: ΑΒΓ, Το Αλφαβητάρι του Διαδικτύου, Eφημερίδα Ελευθεροτυπία Eφημερίδα Τα Νέα

23 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ! Οι δημιουργοί: Δακτυλίδης Γιάννης Σινανίδης Ηλίας Ρέκατας Δοξάκης Μαρκόπουλος Νότης Α τετράμηνο

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ρόλος τους στην κοινωνική και οικονομικη ζωή. ΟΜΑΔΑ No 3: ΔΑΚΤΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΤΗΣ ΡΕΚΑΤΑΣ ΔΟΞΑΚΗΣ ΣΙΝΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ρόλος τους στην κοινωνική και οικονομικη ζωή. ΟΜΑΔΑ No 3: ΔΑΚΤΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΤΗΣ ΡΕΚΑΤΑΣ ΔΟΞΑΚΗΣ ΣΙΝΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Α τετράμηνο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ: Ο ρόλος τους στην κοινωνική και οικονομικη ζωή ΟΜΑΔΑ No 3: ΔΑΚΤΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΟΤΗΣ ΡΕΚΑΤΑΣ ΔΟΞΑΚΗΣ ΣΙΝΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΡΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ 2 «Χαρακτηριστικά και δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» FACEBOOK ΚΑΙ TWITTER

ΟΜΑΔΑ 2 «Χαρακτηριστικά και δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» FACEBOOK ΚΑΙ TWITTER ΟΜΑΔΑ 2 «Χαρακτηριστικά και δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» FACEBOOK ΚΑΙ TWITTER ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν κυρίως στο Διαδίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

Στα πλαίσια του Διαδικτύου, ο όρος αναφέρεται σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα

Στα πλαίσια του Διαδικτύου, ο όρος αναφέρεται σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 15 Κοινωνικά Δίκτυα αποτελούν μία ομάδα ατόμων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και το σύνολο των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ των μελών της ομάδας. Στα πλαίσια του Διαδικτύου, ο όρος αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα

Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα 1 15.1 Γενικά για τα Κοινωνικά Δίκτυα Κοινωνικό Δίκτυο: ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει στα μέλη της δυνατότητες διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης. Πρόκειται για εικονικές κοινότητες,

Διαβάστε περισσότερα

Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις

Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις όπως αξίες, οράματα, στόχοι, ιδέες, οικονομικές συναλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης LinkedIn Κουστουμπάρδη Ερατώ Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το LinkedIn Το LinkedIn είναι ένα Κοινωνικό Μέσω Δικτύωσης εστιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Ερευνητική Εργασία Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 1 Ο ΕΠΑΛ ΚΟΡΩΠΙΟΥ Τμήμα Α6 Κορωπί, 2012-2013 (Α τετράμηνο) Συντελεστές: ΑΗΔΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΕΥΛΑΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΝΑΙ ΟΡΓΚΕΣΤΑ ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η εργασία μας αναλύει το φαινόμενο social network το οποίο τόσο ξαφνικά έχει εισβάλει στις ζωές μας και τους έχει αποδώσει ένα νέο νόημα.

Η εργασία μας αναλύει το φαινόμενο social network το οποίο τόσο ξαφνικά έχει εισβάλει στις ζωές μας και τους έχει αποδώσει ένα νέο νόημα. Η εργασία μας αναλύει το φαινόμενο social network το οποίο τόσο ξαφνικά έχει εισβάλει στις ζωές μας και τους έχει αποδώσει ένα νέο νόημα. Πώς ξεκίνησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι από ποιους ; Ποιοι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 4 - ΑΝΆΠΤΥΞΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 4 - ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 4 - ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΉΣ ΥΠΗΡΕΣΊΑΣ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΏΝ] ΓΙΑ ΤΟN ΧΡΗΣΤΗ [13/01/2014] έκδοση: 1.0 1 Περιεχόμενα 1. Έλεγχος εγγράφου...3 2. Εισαγωγή...4

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΑΪΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Υπεύθυνος καθηγητής: Λαμπροπούλου Γεωργία ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 7 Αντί προλόγου... 9 Κεφάλαιο 1: Κεφάλαιο 2: Κεφάλαιο 3: Κεφάλαιο 4: Κεφάλαιο 5: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Facebook;... 15 Τι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧ.ΕΤΟΣ: PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ

ΣΧ.ΕΤΟΣ: PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ 8 Ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧ.ΕΤΟΣ: 2013-2014 PROJECT Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΥΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ οι ομάδες εργασίας Μπάτραλης Μπαρή Κωστοπούλου Κούλη

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση

Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Κοινωνικά δίκτυα (Web 2.0) και εκπαίδευση Ο εικοστός πρώτος αιώνας θα µπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως τεχνολογικός αιώνας µιας και τα νέα δεδοµένα µαρτυρούν αύξηση της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή,

Διαβάστε περισσότερα

Μια κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Ο έξυπνος τρόπος για να Συνδεθείτε, να Μοιραστείτε και να Συνεργαστείτε

Μια κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Ο έξυπνος τρόπος για να Συνδεθείτε, να Μοιραστείτε και να Συνεργαστείτε Elgg.com (http://elgg.com/index.php) Μια κορυφαία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Ο έξυπνος τρόπος για να Συνδεθείτε, να Μοιραστείτε και να Συνεργαστείτε Χαρακτηριστικά (http://elgg.com/features.php) Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

8o Γενικό Λύκειο Πάτρας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α` ΛΥΚΕΙΟΥ Τα κοινωνικά δίκτυα στη καθημερινότητα των έφηβων

8o Γενικό Λύκειο Πάτρας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α` ΛΥΚΕΙΟΥ Τα κοινωνικά δίκτυα στη καθημερινότητα των έφηβων 8o Γενικό Λύκειο Πάτρας ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α` ΛΥΚΕΙΟΥ Τα κοινωνικά δίκτυα στη καθημερινότητα των έφηβων Τάξη: Α Τμήμα: Α1 Ομάδα - Βασίλης Κατσιδήμας - Νίκος Βγενόπουλος - Σωκράτης Ηλιόπουλος - Διονύσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1: ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Περιγραφή Αυτό το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές του διαδικτύου καθώς και τους

Διαβάστε περισσότερα

11/ Social Media. Η διείσδυση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ελλάδα.

11/ Social Media. Η διείσδυση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ελλάδα. 11/2012 12-2016 Social Media 2016 Η διείσδυση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ελλάδα Ημερομηνία δημοσίευσης 17/3/2016 www.publicissue.gr Η Public Issue ιδρύθηκε το 2001. Εξειδικεύεται στην πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook (1 ο Μέρος) Ερατώ Κουστουμπάρδη ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Σκοπός του Εργαστηρίου Να εισάγει τους φοιτητές στον κόσμο των μέσων

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης LinkedIn Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το LinkedIn Το LinkedIn είναι ένα Κοινωνικό Μέσω Δικτύωσης εστιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις

10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις 10 Νέα χαρακτηριστικά του Facebook που (πιθανόν) δεν γνωρίζεις 6 Μαρτίου 2016 Παναγιώτης Σακαλάκης Αν υπάρχει κάτι που γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος για το Facebook, αυτό είναι πως κατέχει την πρώτη θέση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...

Περιεχόμενα. Αντί προλόγου Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;... Περιεχόμενα Αντί προλόγου... 7 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο... 13 Κεφάλαιο 1: Πώς δημιουργώ το Προφίλ μου στο Facebook;...15 Κεφάλαιο 2: Τι βλέπω στην οθόνη μου όταν ολοκληρώσω τη δημιουργία του Προφίλ

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο: Τα δικαιώματα & οι υποχρεώσεις μας

Προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο: Τα δικαιώματα & οι υποχρεώσεις μας Προσωπικά δεδομένα στο Διαδίκτυο: Τα δικαιώματα & οι υποχρεώσεις μας Δρ. Κωνσταντίνος Λιμνιώτης Πληροφορικός Ελεγκτής klimniotis at dpa.gr Τι είναι προσωπικά δεδομένα; Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία

Διαβάστε περισσότερα

Τα Παιδιά που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο ήταν από 9 μέχρι 13 ετών

Τα Παιδιά που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο ήταν από 9 μέχρι 13 ετών Τα Παιδιά που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο ήταν από 9 μέχρι 13 ετών 9 7 10 9 11 10 12 4 13 3 Τα περισσότερα παιδιά που απάντησαν ήταν κορίτσια 25 20 Φύλο Φύλο αγόρι 13 15 10 5 Σειρά1 κορίτσι 20 0 αγόρι

Διαβάστε περισσότερα

Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις

Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις Ομάδα Ο.Π.Α.Π.Σ. Eρευνητική εργασία Β Λυκείου με θέμα: Κοινωνικά δίκτυα στην εκπαίδευση, νέα εργαλεία, νέες προοπτικές, νέες προκλήσεις Βαρσάμης Παναγιώτης, Μπέρμπεης Γιάννης, Πλατής Σωτήρης, Τσαγγαίος

Διαβάστε περισσότερα

Το διαδίκτυο. Πηγή γνώσηςενημέρωσης-κοινωνική ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ.

Το διαδίκτυο. Πηγή γνώσηςενημέρωσης-κοινωνική ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ. Το διαδίκτυο. Πηγή γνώσηςενημέρωσης-κοινωνική επαφή. ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ. ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η δυνατότητα δημιουργίας δεσμών με μεγάλο βαθμό. Η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ

Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ 14.000 Συμμετέχοντες από 400 Δημόσια Σχολεία Ηλικίας 10-17 ετών ΑΘΗΝΑ 40% ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20% ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑ 21% 11% ΠΑΤΡΑ 8% ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τα κοινωνικά δίκτυα του δικτύου, όπως Twitter, το Linkedln και το Facebook απλοποιούν τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού στις τάσεις της αγοράς

Τα κοινωνικά δίκτυα του δικτύου, όπως Twitter, το Linkedln και το Facebook απλοποιούν τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού στις τάσεις της αγοράς Κοινωνικά Δίκτυα ονομάζουμε τις διαδικτυακές τεχνολογικές πλατφόρμες οι οποίες επιτρέπουν τη δημοσίευση περιεχομένου και πληροφοριών, την ανάπτυξη κατ αρχήν επικοινωνιακών και στη συνέχεια κοινωνικών,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Εγγραφής στο www.pil-network.com

Οδηγός χρήσης Εγγραφής στο www.pil-network.com Οδηγός χρήσης Εγγραφής στο www.pil-network.com Πώς να δηµιουργήσετε το προφίλ σας Υπάρχουν δύο τύποι προφίλ στο ίκτυο Συνεργάτες στη Μάθηση: Τύπος Προφίλ Πληροφορίες Παραδείγµατα Μέλος Αυτό το προφίλ συλλέγει

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΣΗΝΗ, 2015-2016 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Εκφοβισμός στο διαδίκτυο 1. Πόσο χρονών είσαι; 2. Τι τάξη πας; 3. Δέχεσαι απειλές και παρενοχλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook (1 ο Μέρος) Ερατώ Κουστουμπάρδη Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Σκοπός του Εργαστηρίου Να εισάγει τους φοιτητές στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 12 ΦΙΛΟΙ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 17 ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 28 ΑΠΟΡΡΗΤΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 40

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 12 ΦΙΛΟΙ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 17 ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 28 ΑΠΟΡΡΗΤΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 40 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 6 ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 12 ΦΙΛΟΙ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 17 ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ 28 ΑΠΟΡΡΗΤΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 40 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΩΝ 64 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η επίδραση της εθνικής κουλτούρας στις προτιμήσεις ιδιωτικότητας των χρηστών του Facebook

Η επίδραση της εθνικής κουλτούρας στις προτιμήσεις ιδιωτικότητας των χρηστών του Facebook ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ...είναι να διερευνηθεί κατά πόσο γίνεται χρήση των Social Media στο πολιτικό μάρκετινγκ στην Ελλάδα και ποια είναι η σχέση της χρήσης αυτών των μέσων με την πολιτική συμπεριφορά... Συγκεκριμένα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Γεωργία Κασσελούρη

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Γεωργία Κασσελούρη ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γεωργία Κασσελούρη Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σήμερα δεν είναι ακίνδυνη, ανεξάρτητα από τον τρόπο χρήσης των υπηρεσιών του. Υπάρχουν κακόβουλοι χρήστες και αρκετές δυνατότητες πρόκλησης

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση υπηρεσιών του διαδικτύου

Χρήση υπηρεσιών του διαδικτύου Χρήση υπηρεσιών του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο Χρήσης Υπηρεσιών του Διαδικτύου * Απαιτείται 1. Φύλο * Άνδρας Γυναίκα 2. Ηλικία - Τάξη * Α Λυκείου Β Λυκείου Γ Λυκείου 3. Από ποια ηλικία χρησιμοποιείς το

Διαβάστε περισσότερα

Lino it. Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός. Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies)

Lino it. Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός. Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies) Lino it Ιατροπούλου Ράνια, Νηπιαγωγός Το Lino πραγµατοποιεί ετικέτες στο διαδίκτυο (Online Stickies) Το «Lino» είναι µια νέα διαδικτυακή εφαρµογή, η οποία επιτρέπει την τοποθέτηση εικονικών σηµειώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA

Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ SOCIAL MEDIA ΤΑΞΗ Α 2 ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ: ΦΙΟΝΑ ΤΖΟΥΜΑΚΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΧΑΤΖΗΠΟΥΦΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ O όρος Κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Διαδικτύου και κατανόηση των δυνατοτήτων και κινδύνων που περιλαμβάνει

Χρήση του Διαδικτύου και κατανόηση των δυνατοτήτων και κινδύνων που περιλαμβάνει Χρήση του Διαδικτύου και κατανόηση των δυνατοτήτων και κινδύνων που περιλαμβάνει (Διερεύνηση με ερωτηματολόγιο κατά τη διάρκεια ανοικτής εκδήλωσης για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου) Αναστασία Οικονόμου,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ συνεργασια ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ & ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ επιχειρηματικότητα ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ για τη στήριξη ανέργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας www.topsa-synergasia.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΓΚΙΩΚΑ ΙΟΥΛΙΑ, ΦΑΝΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, ΜΠΕΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΓΚΙΩΚΑ ΙΟΥΛΙΑ, ΦΑΝΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, ΜΠΕΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΓΚΙΩΚΑ ΙΟΥΛΙΑ, ΦΑΝΤΑΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, ΜΠΕΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1 ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ Στην σημερινή εποχή η τεχνολογία και τα μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης έχουν υποστεί

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να προσδιορίσει τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες τις. Ειδικότερα, βασικός σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Εσωτερικός Κανονισμός. Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Εσωτερικός Κανονισμός. Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Εσωτερικός Κανονισμός Παρουσία Σώματος Προσκόπων Κύπρου στο διαδίκτυο Λευκωσία Σεπτέμβριος 2010 ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Σ.Π.Κ. ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να προσδιορίσει τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες τις. Ειδικότερα, βασικός σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα

Ηλεκτρονική Διαφήμιση. Αντωνιάδου Όλγα Ηλεκτρονική Διαφήμιση Αντωνιάδου Όλγα Διαφήμιση στο διαδίκτυο Το διαδίκτυο είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πεδίο προώθησης και διαφήμισης υπηρεσιών και προϊόντων. Η ποσότητα της πληροφορίας που διακινείται

Διαβάστε περισσότερα

Διαδίκτυο με Ασφάλεια. Τι πρέπει να προσέχουμε

Διαδίκτυο με Ασφάλεια. Τι πρέπει να προσέχουμε Διαδίκτυο με Ασφάλεια Τι πρέπει να προσέχουμε Τι πρέπει να προσέχουμε; Κανόνες. Ποτέ δεν δίνω στοιχεία. Πνευματική ιδιοκτησία. Παραπληροφόρηση. Ιοί και διαδίκτυο. Περιεχόμενο. Ηλεκτρονικός εκφοβισμός (Cyberbullying)

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών

Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς. Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Δικτυακών Τεχνολογιών Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Το Δίκτυο στην υπηρεσία της Εκπαίδευσης Οι υπηρεσίες και ο ρόλος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στη δομούμενη Κοινωνία της Γνώσης Δρ. Μιχάλης Παρασκευάς Δ/ντης Διεύθυνσης Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Twitter Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest YouTube Instagram Wordpress Google + LinkedIn Hootsuite Επανάληψη

Διαβάστε περισσότερα

Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού Τα παιδιά εκπαιδεύουν ψηφιακά αναλφάβητους ενήλικες στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Επικοινωνία Δημιουργία ομάδας και

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος

Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος Ασφάλεια στο διαδίκτυο Γονικός Έλεγχος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές Συμβουλές για την προστασία των παιδιών Εργαλεία Γονικού ελέγχου Σύντομη παρουσίαση δύο αντιπροσωπευτικών εργαλείων γονικού ελέγχου Πηγές Χρήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές αναζήτησης εργασίας

Τεχνικές αναζήτησης εργασίας Τεχνικές αναζήτησης εργασίας Απρίλιος 2013 Αναζήτηση εργασίας Οι ραγδαίες αλλαγές στο χώρο της οικονομίας, της τεχνολογίας, αλλά και στην οργάνωση του κοινωνικών δομών έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού Τα παιδιά εκπαιδεύουν ψηφιακά αναλφάβητους ενήλικες στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Επικοινωνία Εγκατάσταση Viber και

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο

Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο Ασφαλές σερφάρισμα στο Διαδίκτυο Απλές Συμβουλές για Παιδιά ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΠΙΕΡΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ 2017 Σελίδα 1 Συμβουλές - Προφυλάξεις για κίνδυνους στο Διαδίκτυο Είναι αρκετές οι προφυλάξεις που μπορεί να λάβει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ενσωματωμένα controls τα οποία προσαρμόζονται και χρησιμοποιούνται σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επιλέγει ο φορέας.

Ενσωματωμένα controls τα οποία προσαρμόζονται και χρησιμοποιούνται σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα επιλέγει ο φορέας. Η Πυξίδα Απασχόλησης είναι ένα πλήρως παραμετροποιήσιμο portal που απευθύνεται σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Δήμους, Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς και Εταιρίες Εύρεσης Εργασίας, με στόχο τόσο την μηχανογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

INTERNET BASIC Μάθημα 2

INTERNET BASIC Μάθημα 2 INTERNET BASIC Μάθημα 2 Δημιουργία e-mail, χρήση Outlook, Βασικές Γνώσεις Excel, Δημιουργία facebook λογαριασμού Εισηγητής: Παντελής Μπουδαλάκης Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Πλεονεκτήματα Μηδενικό κόστος Υψηλή

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή Εμπιστοσύνη και Παιδεία. Φραγκιαδάκης Ιωάννης ΚΕ.ΜΕ.Α.

Ψηφιακή Εμπιστοσύνη και Παιδεία. Φραγκιαδάκης Ιωάννης ΚΕ.ΜΕ.Α. Ψηφιακή Εμπιστοσύνη και Παιδεία Φραγκιαδάκης Ιωάννης ΚΕ.ΜΕ.Α. 1 Σε 1 λεπτό στο διαδίκτυο 204.000.000 αποστολές emails 1.300 νέοι χρήστες κινητών τηλεφώνων Συναλλαγές 6.000.000 ευρώ Αλλά και... 21 υποκλοπές

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή;

Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή; Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή; Ένας κίνδυνος της συχνής χρήσης του υπολογιστή είναι ο εθισμός. Εθισμό παθαίνει κάποιος όταν μένει πολύ ώρα μπροστά

Διαβάστε περισσότερα

Summary Report - Auto Run Survey: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Summary Report - Auto Run Survey: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης Summary Report - Auto Run Survey: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης 1. Ποια μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιείτε; 1 94.7% 8% 5 42.1% 22.1% 7.4% 5.3% 1.1% Facebook Twitter Google+ Linkedin Youtube Instagram

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Το διαδίκτυο είναι ένα εργαλείο που όλοι χρησιμοποιούμε. Όλοι είμαστε χρήστες του διαδικτύου. Το Internet πρέπει να χρησιμοποιείται αλλά προϋποθέσεις. Η ασφαλής

Διαβάστε περισσότερα

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter;

Αντί προλόγου. 1. Τι είναι το Twitter; Περιεχόμενα Αντί προλόγου...7 Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο...13 Κεφάλαιο 1: Πώς να δημιουργήσω το Προφίλ μου και να γίνω μέλος στο Twitter;...15 Κεφάλαιο 2: Τι βλέπω στην οθόνη μου όταν ολοκληρώσω

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014 Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Υλικό από τον ιστότοπο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Καθηγ.

Διαβάστε περισσότερα

στήριξη ατόμων Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (ΕΚΟ) στην Π.Ε. Λάρισας www.syn-ergasia.net

στήριξη ατόμων Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (ΕΚΟ) στην Π.Ε. Λάρισας www.syn-ergasia.net ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ εργασια ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ στήριξη ατόμων Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (ΕΚΟ) στην Π.Ε. Λάρισας www.syn-ergasia.net

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Θα χρησιμοποιώ το διαδίκτυο στο σχολείο μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς υπό την επίβλεψη κάποιου εκπαιδευτικού. Δεν θα αναρτώ προσωπικές μου πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

8 ο Γενικό Λύκειο Πάτρας

8 ο Γενικό Λύκειο Πάτρας 8 ο Γενικό Λύκειο Πάτρας Α ΤΑΞΗ TMHMA A1 ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΟΜΑΔΑ 3 Κορωνιός Σπύρος Γκανοπούλου Σωτηρία Ευαγγελάκου Βασιλική Δημητρόπουλος Μιχάλης Βισίλιας Παναγιώτης Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

1. Παρακαλούμε αξιολογήστε την σπουδαιότητα του θέματος των διαδικτυακών ταυτοτήτων για τις παρακάτω ομάδες:

1. Παρακαλούμε αξιολογήστε την σπουδαιότητα του θέματος των διαδικτυακών ταυτοτήτων για τις παρακάτω ομάδες: Καλώς ήρθατε Για τους σκοπούς της παρούσας έρευνας, ο όρος "Διαδικτυακή ταυτότητα" περιγράφει το πλήρες σύνολο των χαρακτηριστικών που σας χαρακτηρίζουν και τα οποία μοιράζεστε μέσω του διαδικτύου (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 7 - ΥΠΗΡΕΣΊΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 7 - ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 7 - ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΉΣ ΚΑΤ ΑΠΑΊΤΗΣΗ (VIDEO ON DEMAND) ΜΕ ΠΑΡΆΛΛΗΛΗ ΑΡΧΕΙΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΎ ΥΛΙΚΟΎ] ΓΙΑ ΤΟN ΧΡΗΣΤΗ [13/01/2014] έκδοση: 1.0 1 Περιεχόμενα 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΠ 7/ΑΠ 8 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ποιες πληροφορίες είναι προσωπικά δεδομένα και δε θα ήθελες να τα μοιραστείς με άγνωστα άτομα; Το όνομα σου Την ηλικία σου Τη διεύθυνσή σου Το σχολείο σου

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Marketing Presentation

Social Media Marketing Presentation ΚΑΠΑ ΣΙΓΜΑ ΔΕΛΤΑ Α.Ε Σητείας 8 & Μεσολογγίου, 14451 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλέφωνο: 210 211 7676 E-mail: socialmedia@ksd.gr Social Media Marketing Presentation Σκοπός Το e-word-of-mouth είναι ο πιο αποδοτικός

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Team Plus Τετάρτη, 20 Ιούλιος :16 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 21 Ιούλιος :58

Συντάχθηκε απο τον/την Team Plus Τετάρτη, 20 Ιούλιος :16 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 21 Ιούλιος :58 Όλο και περισσότεροι Έλληνες μπαίνουν πλέον στο Internet! Οι πιο έμπειροι είναι υποψιασμένοι για την σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, όμως οι περισσότεροι δυστυχώς ακόμα δεν έχουν ιδέα!!το ηλεκτρονικό έγκλημα,

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Social media είναι οι ιστοσελίδες οι οποίες έχουν σκοπό να δικτυώσουν τον κόσμο. Με την εγγραφή ενός ατόμου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση

Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση Οι ΤΠΕ και η Αξιοποίησή τους απότησύγχρονηεπιχείρηση Η Διαχρονική Εξέλιξη 2 Σημασία Επικοινωνίας: Αφήγηση Ιστοριών Διαχρονική τάση των ανθρώπων να διηγούνται Ιστορίες. Τα 4 Στοιχεία μιας σύγχρονης Ιστορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: FACEBOOK

ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: FACEBOOK 2 o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2013 2014 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΑ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΜΑΔΑ: FACEBOOK Γιάννης Λαζαρίδης Γιώργος Μαλακούδης Μαρία Γκόγκου Βάσω Γιαννιώτη ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013 «Connect with Respect!»

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013 «Connect with Respect!» «Connect with Respect!» Τα Δικαιώματα του παιδιού και οι προτάσεις της UNICEF για την προστασία τους μέσα και δια μέσου των εικονικών κόσμων Ηλίας Λυμπέρης Γενικός Διευθυντής Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Η χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις

Η χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις Η χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις Γιώργος Μανής Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Περιεχόμενα ομιλίας Ανάγκη χρήσης Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού Τα παιδιά εκπαιδεύουν ψηφιακά αναλφάβητους ενήλικες στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου Μαθήματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων Επικοινωνία Αποστολή και λήψη μηνυμάτων

Διαβάστε περισσότερα

H άσκηση και η προστασία των δικαιωµάτων του παιδιού στο διαδίκτυο: ο ρόλος του Συνηγόρου του Παιδιού

H άσκηση και η προστασία των δικαιωµάτων του παιδιού στο διαδίκτυο: ο ρόλος του Συνηγόρου του Παιδιού H άσκηση και η προστασία των δικαιωµάτων του παιδιού στο διαδίκτυο: ο ρόλος του Συνηγόρου του Παιδιού Γιώργος Μόσχος Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα ικαιώµατα του Παιδιού Το διαδίκτυο είναι ένα σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας για τη χρήση των νέων τεχνολογιών από τα παιδιά

Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας για τη χρήση των νέων τεχνολογιών από τα παιδιά Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας για τη χρήση των νέων τεχνολογιών από τα παιδιά Μάιος, 00 Δειγματοληπτική έρευνα : Τηλεφωνική έρευνα σε νοικοκυριά Προδιαγραφές της έρευνας - Δειγματοληψία Μεθοδολογία:

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Εργαλείου. Παρουσίαση Πλατφόρμας

Περιγραφή Εργαλείου. Παρουσίαση Πλατφόρμας Περιγραφή Εργαλείου Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο μάθησης, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να ανακαλύπτουν, να μοιράζονται και να αποθηκεύουν όρους, ορισμούς και γλωσσάρια σε 1487 τομείς και 97 γλώσσες.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ Με ποια κριτήρια κατατάσσονται; Πως λειτουργούν τα κοινωνικά δίκτυα; Σε ποιες κατηγορίες κατατάσσονται; Ποιες δυνατότητες μας παρέχουν τα κοινωνικά δίκτυα

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννος Ιωάννου. Σύμβουλος Καθηγητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης

Γιάννος Ιωάννου. Σύμβουλος Καθηγητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης Γιάννος Ιωάννου Σύμβουλος Καθηγητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης Πριν από τρεις περίπου δεκαετίες το άγχος και η αγωνία των γονιών για την ασφάλεια των παιδιών τους ξεκινούσε, όταν αυτά έβγαιναν έξω

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Instagram Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest YouTube Instagram Wikipedia Wordpress Google + LinkedIn

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ 4. Ονόματα συμμετεχόντων. Τζουβελέκης Ορέστης Παλιογιάννης Θέμης Κάλλης Θοδωρής Χρυσικός Λάμπρος

ΟΜΑΔΑ 4. Ονόματα συμμετεχόντων. Τζουβελέκης Ορέστης Παλιογιάννης Θέμης Κάλλης Θοδωρής Χρυσικός Λάμπρος ΟΜΑΔΑ 4 Ονόματα συμμετεχόντων Τζουβελέκης Ορέστης Παλιογιάννης Θέμης Κάλλης Θοδωρής Χρυσικός Λάμπρος EDMODO E d m o d o Το Edmodo είναι μια υπηρεσία η οποία προσφέρεται δωρεάν και δίνει την δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εθισμός στο Διαδίκτυο

Εθισμός στο Διαδίκτυο Προβλήματα υγείας από τη χρήση Η/Υ Μια ειδική περίπτωση: Εθισμός στο Διαδίκτυο 2 ο ΕΠΑ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ Τμήμα Α1 Υπεύθυνοι Καθηγητές Π. Καπούλας (ΠΕ19), Μ. Καρτάκη (ΠΕ17.02) 1 Εισαγωγή Eθισμός στο διαδίκτυο Ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΙΑ ΤΙΜΟΦΤΙ ΣΟΝΑ ΣΑΡΓΚΣΙΑΝ ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΦΕΝΤΟΡΟΒΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΖΑΡΚΙΑ Ασφάλεια και Κοινωνικά δίκτυ Ποιοι είναι οι κίνδυνοι; Η ηλεκτρονική παρενόχληση είναι οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας COSMOS4U Web Site Pro Χαρακτηριστικά Επιπλέον Δυνατότητες Προφίλ Εταιρίας Παρουσίαση της εταιρίας σας με φωτογραφικό υλικό και κείμενα. Τήρηση προδιαγραφών και χρήση λέξεων κλειδιά

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Pinterest Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δομή Εργαστηρίου Εισαγωγή Facebook (Χ2) Twitter Pinterest Instagram YouTube Wordpress Google + LinkedIn Hootsuite

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης YouTube Κουστουμπάρδη Ερατώ ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το YouTube Το YouTube είναι ένα Κοινωνικό Μέσο με βασικές λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Δεδομένα. Οι μαθητές του Ά4. Τσάλλα Ευγενία Πολίτη Αντωνία Ποδαράς Δημήτρης Πιτσινής Θανάσης Σπανός Νίκος Πρίφτη Ελμπάν

Προσωπικά Δεδομένα. Οι μαθητές του Ά4. Τσάλλα Ευγενία Πολίτη Αντωνία Ποδαράς Δημήτρης Πιτσινής Θανάσης Σπανός Νίκος Πρίφτη Ελμπάν Προσωπικά Δεδομένα Οι μαθητές του Ά4 Τσάλλα Ευγενία Πολίτη Αντωνία Ποδαράς Δημήτρης Πιτσινής Θανάσης Σπανός Νίκος Πρίφτη Ελμπάν Τι είναι προσωπικά δεδομένα ; Eίναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται στο πρόσωπο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός Εκπαίδευσης Χρηστών. - Δήμος Δέλτα - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής υποστήριξης των δράσεων περιβαλλοντικής διαχείρισης της παράκτιας ζώνης του Θερμαϊκού Κόλπου και διαδραστικής εφαρμογής αναφοράς περιβαλλοντικών προβλημάτων Εγχειρίδιο Χρήσης-Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011 2012 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) B ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ : Δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν οι έφηβοι στην Ελλάδα Ομάδα εργασίας (αλφαβητικά)

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους

Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους Ι. Τσιάντης MD, DPM, FRC Psych. Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΨΥΠΕ Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής Πρόεδρος Ιατρικών

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Instagram Κουστουμπάρδη Ερατώ Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Τι είναι το Instagram Η λέξη προέρχεται από ένωση των λέξεων «instant» και

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης WEB 2.0 Ιστορία των Social Media Αγησίλαος Κονιδάρης Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Επικοινωνία konidari@teiion.gr ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Πέμπτη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ

Εγχειρίδιο χρήσης. ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ Εγχειρίδιο χρήσης ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ του ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ Εισαγωγή στο Μητρώο Επιμορφωτών Εκπαιδευτών Ενηλίκων Εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, ανοίξτε το φυλλομετρητή Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΔΗΓΟΣ Πίνακας Περιεχομένων 1 Εισαγωγή... 6 1.1 Facebook... 6 1.2 Twitter... 6 1.3 Instagram... 6 2 Δημιουργία λογαριασμού... 8 3 Σύνδεση λογαριασμού... 9 4 Χρήση και Χαρακτηριστικά...

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth-life.gr Τι είναι το ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Δημιουργία σύνδεσης... 27 5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΥ... 37. Γνωριμία με μια ιστοσελίδα:... 38

Περιεχόμενα. Δημιουργία σύνδεσης... 27 5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΥ... 37. Γνωριμία με μια ιστοσελίδα:... 38 Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 11 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ... 13 1. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ... 15 2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ INTERNET;... 16 3. ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... 19 4. ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ III 18/11/2013 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ Το έργο αυτό βρίσκεται υπό άδεια Creative Commons Αναφορά-Μη-Εμπορική 3.0 Ελλάδα ΕΙΡΗΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Αγγελική Καραματσούκη karamaag@gmail.com Πράσινες Ιδέες 22/10/2014 Γνωριμία 2 Αγγελική Καραματσούκη Πτυχίο Νοσηλευτικής, Πτυχίο Πληροφορικής Διδακτορικό

Διαβάστε περισσότερα