Ερευνητική εργασία Β τετράμηνου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ερευνητική εργασία Β τετράμηνου"

Transcript

1 Ερευνητική εργασία Β τετράμηνου Ομάδα B : Ευάγγελος Αρκουλής Αλέξανδρος Ανδρίτσος Βίκτωρας Γκέκας Θοδωρής Βασιλόπουλος Κωσταντίνα Γιαννουκάκου Μαρία Ανδριοπούλου Φωτεινή Ασπιώτου Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Άννα Μουζάκη

2 Hip-Hop Το χιπ χοπ είναι ένα κίνημα υποκουλτούρας που σχηματίστηκε στις αρχές του 1970 από την αφροαμερικάνικη και πουερτορικανή νεολαία του νότιου Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Έγινε ευρύτερα γνωστό στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ενώ στη δεκαετία του 2000 έγινε το πιο δημοφιλές είδος μουσική στον κόσμο. Χαρακτηρίζεται από τέσσερις ξεχωριστές εκδηλώσεις κουλτούρας: μουσική rap, Djing, b-boying και graffiti. Αν και συνεχίζει να αναπτύσσει πολλά στυλ παγκοσμίως, αυτοί είναι οι τέσσερις ακρογωνιαίοι λίθοι που προσφέρουν συνοχή στον όρο χιπ χοπ. Ο όρος "χιπ χοπ" χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά γραπτά από τον Steven Hager στην εφημερίδα "The Village Voice".

3 Παρουσίαση 1. Μαρία : Dmx, Dr Dre 2. Αλέξανδρος : Hollywood undead, Snopp dogg 3. Βίκτωρας : Eminem, 50 cent 4. Βαγγέλης : Lil Wayne, Wiz Khalifa 5. Φωτεινή : Drake, Nicky minaj 6. Θοδωρής : D12, Wutang 7. Κωσταντίνα : 12 πίθηκος, ΖΝ

4 Dr. Dre o Dr.Dre, κανονικό όνομα Αντρέ Ρόμελ Γιάνγκ, γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1965, είναι ράπερ και παραγωγός μουσικής.

5 Έκανε τα πρώτα του βήματα το 1980 με τους The World Class Wreckin' Crew στο Λος Άντζελες. Ύστερα από 6 χρόνια συνεργάστηκε με τον Ice Cube, τον Eazy-E και τους παραγωγους ΜC Ren και Dj Yella όπου δημιούργησαν τους Ν.W.A (Niggaz With Attitude). Στο αποκορύφωμα της καριέρας τους ο Dre αποχώρησε για μια σόλο καριέρα. Το 1992 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό δίσκο The Chronic 1992 όπου σύντομα έγινε πλατινένιος.

6 Μεγάλες επιτυχίες από αυτόν τον δίσκο θεωρούνται τα "Nuthin' but a G thang", "Dre Day" και "Let Me Ride". Το 1996 ίδρυσε την δική του δισκογραφική εταιρία, την Aftermath Entertainment. Το 2011 επέστρεψε μετά από χρόνια δισκογραφικής απουσίας με το τραγούδι "I Need a Doctor" σε συνεργασία με τον Eminem.

7 Hollywood Undead Οι Hollywood Undead είναι ένα αμερικανικό ραπ ροκ συγκρότημα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Όλα τα μέλη της μπάντας χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και να φορούν τη δική τους μοναδική μάσκα, τα περισσότερα από τα οποία βασίζονται στο κοινό σχέδιο χόκεϊ goaltender. Τα μέλη του συγκροτήματος αποτελείται σήμερα από τον Charlie σκηνή, Da Kurlzz, Danny,Funny Man, J - Dog, και ο Johnny 3.

8 Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους Swan Songs στις 2 Σεπτεμβρίου του 2008 Η μπάντα έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια δίσκους μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες Κυκλοφορήσαν το πρώτο άλμπουμ τους Swan Songs στις 2 Σεπτεμβριου του 2008 και το Desperate Measures στις 10 Νοεμβριου του Το δευτερο αλμπουμ τους American Tragedy κυκλοφορησε στις 5 Απριλιου του To τριτο με τιτλο Notes From The Underground στις 8 Ιανουαριου του 2013 και το τεταρτο τους με τιτλο Day Of The Dead στις 31 Μαρτιου του 2013.

9 Snoop Dogg O Snoop Dogg γεννήθηκε στο Long Beach της Καλιφόρνιας.Ονομάστηκε Calvin Cordozar Broadus Jr. μετά από τον πατριό του, Calvin Cordozar Broadus, ο πρεσβύτερος (10 Δεκ Νοέμβριο του 1985, Los Angeles). Η μητέρα του είναι Beverly Broadus γεννήθηκε 27η Απριλίου του 1951 και Ο πατέρας του, Vernell Varnado (γεννημένος 13η Δεκεμβρίου 1949, Magnolia-Mississippi) ήταν ένας βετεράνος του Βιετνάμ., τραγουδιστής, και ο μεταφορέας ταχυδρομείου που ειπώθηκε για να είναι συχνά απουσιάζει από τη ζωή του. ως παιδί, οι γονείς του του έδωσαν το παρατσούκλι "Snoopy" λόγω της εμφάνισής του, αλλά συνήθως τον αντιμετωπιστούν ως Calvin στο σπίτι.

10 Ως έφηβος,o Snoop Dogg συχνά ηταν σε μπελάδες με το νόμο. Ήταν μέλος της 20 Crips συμμορία του Rollin στην Ανατολικη μερια του Long Beach, αν και ο ίδιος δήλωσε το 1993 ότι ποτέ δεν εντάχθηκε σε μια συμμορία. Λίγο μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης, καθώς και για τα επόμενα τρία χρόνια, ήταν συχνά μέσα και έξω από τη φυλακή. Ο Snoop, μαζί με τα ξαδέλφια του, Nate Dogg και Lil '½ Dead, και ο φίλος ο Warren G, καταγράφονται σπιτικές ταινίες όπως μια ομάδα που ονομάζεται 213, το όνομά του από τον κωδικό της περιοχής Long Beach εκείνη την εποχή. Ένα από τα πρώτα σόλο freestyles του το En Vogue του "Hold On" είχε γίνει σε ένα mixtape που ακούστηκε από τον παραγωγό Dr. Dre, ο οποίος τηλεφώνησε για να τον προσκαλέσει σε μια οντισιόν.

11 EMINEM Ο Marshall Bruce Mathers,πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Eminem, από την προφορά των αρχικών του ονόματός του, γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου Έχει βραβευτεί με Όσκαρ πολλαπλά βραβεία Γκραμι, για τις ικανότητες του ως ράπερ, παραγωγός μουσικής και περιστασιακός ηθοποιός.

12 Ο Eminem θεωρείται αξιόλογος επειδή έχει την ικανότητά να αλλάζει τον τόνο και το ύφος της φωνής του πολλές φορές μέσα σε ένα τραγούδι χωρίς να χάνει το ρυθμό, ενώ έχει διακριθεί και για την δεξιοτεχνία του στη σύνθεση μουσικής και στίχων. Ανακαλύφθηκε από τον ράπερ και παραγωγό Dr.Dre και υπέγραψε με την εταιρία του.μέχρι σήμερα, έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Κατέχει επίσης, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες, το ρεκόρ σε πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας ενός δίσκου (1,7 εκατομμύρια αντίγραφα).

13 50 CENT Ο Κέρτις Τζέιμς Τζάκσον γεννήθηκε στο Κουίνς της Νότιας Τζαμάικα και είναι γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα 50 Cent. Είναι Αμερικανός ράπερ και ηθοποιός και ανακαλύφθηκε από τον Eminem υπογραφοντας συμβόλαιο με την δισκογραφική του.το καλύτερο του άλμπουμ πούλησε 11 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς.

14 Ξεκίνησε την διακίνηση των ναρκωτικών στην ηλικία των 12 κατά την δεκαετία του '80. Αφού σταμάτησε την διακίνηση προκειμένου να ασχοληθεί με την καριέρα του σαν ράπερ, δέχθηκε επιθεση και χτυπήθηκε με εννιά σφαίρες. Το 2003 ίδρυσε την δικη του δισκογραφική εταιρεία G-Unit Records, η οποία απέκτησε συμβόλαια με αρκετούς επιτυχημένους ράπερ.

15 Lil Wayne Ο Λιλ Γουέιν (Lil Wayne, 1982) είναι Αμερικάνος ράπερ. Το πραγματικό του όνομα είναι Ντουέιν Μάικλ Κάρτερ, Τζούνιορ (Dwayne Michael Carter, Jr). Αναγνωρίζεται στην σκηνή ως Lil Wayne και είναι ένας Αμερικάνος ράπερ από την Νέα Ορλεάνη, Λουϊζιάνα, Ηνωμένες Πολιτείες

16 History Εντάχθηκε στην Cash Money Records σαν το νεότερο μέλος το 1991 σε ηλικία 9 χρονών και μαζί με τον Lil' Doogie συνέταξαν το ντουέτο The B.G.'z. Ο Lil Wayne σχημάτισε τo Southern Hip Hop γκρουπ, Hot Boys, μαζί με -τότεσυναδέλφους στην Cash Money το Την ίδια χρονιά βγήκε το ντεμπούτο άλμπουμ των Hot Boys, Get It How U Live! Ο Lil Wayne απέκτησε μεγάλη επιτυχία με το πιο επιτυχημένο άλμπουμ των Hot Boys, Guerilla Warfare, τo 1999.

17 Albums Tο ντεμπούτο άλμπουμ του Lil Wayne, Tha Block Is Hot, έγινε πλατινένιο από την Recording Industry Association of America (RIAA). Απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη φήμη με τον επόμενό του δίσκο το 2004, Tha Carter (επίσης χρυσό), του οποίου το single ονόματι "Go DJ" έγινε πέντε φορές χιτ. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο, επίσης, τεράστιο χιτ των Destiny's Child, "Soldier". Ύστερα ακολούθησε το άλμπουμ Tha Carter II (πλατινένιο) το 2005, καθώς και αρκετά Mixtapes και διάφορα άλλα άλμπουμ. Το 2008 ο Lil Wayne έβγαλε τον πιο επιτυχημένο, και με περισσότερες πωλήσεις, δίσκο του ( αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του μόνο στην Αμερική). Το Tha Carter III το οποίο έγινε αρκετές φορές πλατινένιο από την RIAA και περιείχε το νούμερο ένα single, "Lollipop", καθώς και άλλες μεγάλες επιτυχίες όπως το "A Milli" και το "Got Money".Μετά την επιτυχία του Tha Carter III, ο Lil Wayne αποφάσισε να βγάλει και ένα Rock άλμπουμ, το Rebirth (2010), το οποίο είχε κυρίως συνοδεία ηλεκτρικής κιθάρας καθώς και τη χρήση του Auto-Tune (επεξεργαστής φωνής). Μετα εβγαλε το I Am Not A Human Being οπου έφτασε στην κορυφή των charts, κάνοντας τον Lil Wayne τον πρώτο ραπερ, μετά τον Tupac. Tha Carter IV (επίσης πλατινένιο), βγήκε το 2011 και την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε αντίτυπα. Το άλμπουμ αυτό περιείχε επιτυχίες όπως το "How To Love", "6 Foot 7 Foot", "She Will".Οπου στις 27 Σεπτεμβρίου του 2012 πέρασε τον Έλβις Πρίσλεϋ (Elvis Presley) ως τον άντρα καλλιτέχνη με τα περισσότερα τραγούδια στο Billboard Hot 100 με 109 τραγούδια. Τέλευταίο άλμπουμ του Lil Wayne είναι το I Am Not A Human Being II, το οποίο βγήκε το 2013.

18 Wiz Khalifa Cameron Jibril Thomaz γεννημένος 8 Σεπτεμβρίου του 1987, καλύτερα γνωστός από το σκηνικό όνομά του Wiz Khalifa, είναι ένας Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός και ηθοποιός.

19 Albums Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του, Show and Prove, το 2006, και υπέγραψε με την Warner Bros Records το Khalifa χώρισε με την Warner Bros και κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του, Deal or No Deal, το Νοέμβριο του Στη συνέχεια υπέγραψε με την Atlantic Records. Η Atlantic Records έγινε γνωστή για το "Black and Yellow", το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100. Το ντεμπούτο άλμπουμ του για την ετικέτα, Rolling Papers, κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου, Ακολούθησε το άλμπουμ με ONIFC στις 4 Δεκεμβρίου, 2012, η οποία υποστηρίζεται από τα singles Work Hard, Play Hard " και "Remember You". Wiz κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του Blacc Hollywood στις 18 Αυγούστου, το 2014, που υποστηρίζεται από το μόλυβδο ενιαίο Dem Boyz. Τον Μάρτιο του 2015, κυκλοφόρησε το "See You Again" για το soundtrack της ταινίας Furious 7 και το τραγούδι έφτασε στο νούμερο ένα στο Billboard Hot 100.

20 DRAKE AUBREY DRAKE GRAHAM (ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1986), ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ DRAKE, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ, ΟΝΤΑΡΙΟ.

21 Ήρθε στο προσκήνιο ως ράπερ, απελευθερώνοντας αρκετά mixtapes. Το πρώτο άλμπουμ του, Thank Me Later (2010). Το δεύτερο άλμπουμ του, Take Care (2011). To τρίτο του άλμπουμ Nothing Was the Same (2013).

22 Το έργο του τον έχει κερδίσει ένα βραβείο Grammy, τρία βραβεία Juno, έξι βραβεία BET, και να ορίσετε αρκετές σημαντικές Billboard charts αρχεία. Στην προώθηση του δεύτερου άλμπουμ του, Drake ξεκίνησε στην παγκόσμια περιοδεια Paradise Tour, που έγινε η πιο επιτυχημένη περιοδεία hip-hop του 2012.

23 ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ : Hotline bling,energy,started from the bottom,work[ft rihanna], worst behavior,&more

24 Η Ονίκα Τάνυα Μαράζ γνωστή ως Νίκι Μινάζ είναι ράπερ. Έχει γεννηθεί στις 8 Δεκεμβρίου 1982 στο Τρινιντάντ. Μεγαλωσε στις ΗΠΑ.

25 Μια από τις μεγαλυτερες της επιτυχίες ήρθε όταν η Nicki έβγαλε το τραγούδι "SUPER BASS" όπου έχει φτάσει τα εκατομμύρια προβολες στο youtube, πούλησε εκατομμύρια coppies του τραγουδιού και έγινε 8 φορές πλατινένιο. Το πρώτο της άλμπουμ (2010) και ονομάστηκε PINK FRIDAY,με κύριο single του άλμπουμ της, το "Your Love". Μόλις τελίωσε την προώθηση του άλμπουμ άρχισε την περιοδεία Pink Friday Tour. Όταν έφτασε στο τέλος και η περιοδεία της έκανε πολλές συνεργασίες με διάφορους τραγουδιστές. Το δεύτερο άλμπουμ της (2012) ονομάστηκε PINK FRIDAY : ROMAN REALODED. Για δεύτερη φόρα ενώ ξεκίνησε με κύριο single το πολύ επιτυχημένο τραγούδι "Starships" όπου πούλησε εκατομμύρια coppies και έγινε μεγάλο hit.

26 Mετά την σαρωτική επiτυχία του άλμπουμ η Μινάζ ετοιμάζει μια μεγάλη περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ της όπου ονομάστηκε PINK FRIDAY : ROMAN REALODED TOUR. Στα τέλη του 2012 η Nicki έβγαλε στην αγορά και το πρώτο της άρωμα όπου ονομάστηκε όπως και τα άλμπουμ της Pink Friday.Το 2013 η Nicki έκανε την δικιά της collection ρούχων, κυκλοφόρησε νέο άρωμα και έκανε αμέτρητες συνεργασίες Το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο, The Pinkprint (2014).Εγινε αμέσως επιτυχία δείχνοντας πως η Nicki Minaj δεν είναι μονό οι περούκες και τα αλλοπρόσαλλα φορέματα και φανέρωσε το μεγάλο ταλέντο της στη ραπ μουσική αφού είναι επικεντρωμένο σε αυτή. Μέσα στο 2015 κάνει και το τρίτο της Tour με ονομασία The PinkPrint Tour όπου φροντίζει να διαφιμίσει τα τραγούδια του άλμπουμ της The PinkPrint.

27 D12 Οι D12, ένα αρκτικόλεξο για το The Dirty Dozen, είναι μια αμερικανική ομάδα χιπ χοπ από το Ντιτρόιτ, Μίτσιγκαν. Οι D12 διάγραμμα είχε - ολοκληρώνοντας άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Οι D12 ιδρύθηκε το 1996, και πέτυχε κύρια επιτυχία μετά αφού ο Eminem ανήλθε σε διεθνή φήμη. Οι D12 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Devils Night το 2001 και Παγκόσμια D12, το 2004, η ωοτοκία πολλές επιτυχίες όπως το "Καταπολέμηση Μουσική", "Purple Pills", "My Band", "How Come» και «Shit On You» καθ 'όλη την περίοδο αυτή. Από κατακεκλιμένα 2006, παύση του Eminem και ο θάνατος του Proof μέλους είχε ως αποτέλεσμα να είναι λιγότερο δραστήρια κατά τα επόμενα έτη.

28 Wu-Tang Οι Wu-Tang Clan είναι μια αμερικανική ομάδα χιπ χοπ από τη Νέα Υόρκη, που αρχικά αποτελείται από East Cost rappers RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa και Ol 'Dirty Bastard. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1990 και συνδέεται με την πόλη της Νέας Υόρκης (δήμος του Staten Island).Οι Wu-Tang Clan έχει κυκλοφορήσει επτά χρυσά και στούντιο πλατινένιους δίσκους με τις παγκόσμιες πωλήσεις πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων σόλο έργα των μελών, από το Το ντεμπούτο άλμπουμ του, Εισάγετε τον Wu-Tang (36 Chambers), είναι θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα albums στην ιστορία του hip-hop και λέγεται ότι ήταν πρωτοποριακή για την hip-hop και ένα από τα πιο σημαντικά άλμπουμ της hip-hop χρυσή εποχή. Οι Wu-Tang Clan εισήγαγε και ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του αριθμού των συνδεδεμένων καλλιτέχνες και ομάδες, συχνά γνωστές ως οι Wu-Tang Killa Bees και έχει αναφερθεί ότι είναι ένας από τους πλέον σημαίνοντες ομάδες hip-hop της συνεχώς. Το 2008, το About.com τους κατετάγη η Νο 1 μεγαλύτερο hip hop συγκρότημα όλων των εποχών». Kris Ex των Rolling Stone ονόμασε Wu-Tang Clan" η καλύτερη ομάδα ραπ».το 2004, NME (New Musical Express) χαιρετίστηκε τους ως ένας από τους πιο σημαντικούς ομάδες των τελευταίων δέκα ετών.

29 Ζωντανοι Νεκροι (ΖΝ)

30 Οι Ζωντανοί Νεκροί είναι το πρώτο ελληνικό συγκρότημα στο είδος του battle rap. Μέλη του είναι οι ράπερ Τάκη Τσαν, Μηδενιστής, Υποχθόνιος, Καταχθόνιος Χαρμάνης.

31 Το 1997 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος των Ζωντανών Νεκρών, «ΖΝ Εντολές» και το 1998 ο Πρώτος Τόμος.

32 Συνέχισαν να βγάζουν δίσκους τα επόμενα χρόνια Το 2003 το συγκρότημα δεν έκανε πλέον ζωντανές εμφανίσεις και δεν κυκλοφορούσαν πολλά τραγούδια. Ύστερα από σχεδόν 7 χρόνια, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το 2015 ένα live και με τα 5 μέλη του συγκροτήματος.

33 Τα γνωστότερα τραγούδια τους που αγαπήθηκαν περισσότερο απ το κοινό είναι «Πάσα ντουμάνια», «Εμείς κι εσείς» «θα σαι για πάντα ΖΝ»

34 12 ος πιθηκος

35 Ο 12ος Πίθηκος είναι Έλληνας καλλιτέχνης της hip-hop. Ήταν επίσης μέλος της πρώτης ομάδας breakdance που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Το ψευδώνυμό του προέρχεται από την ταινία Οι Δώδεκα Πίθηκοι

36 Ο 12ος πίθηκος προσπάθησε να βγάλει μόνος του υλικό. Έτσι το 2007 κυκλοφόρησε το Μόνο η Αρχή. Κυκλοφόρησε 4 δίσκους έως τώρα -Μόνο η αρχή (2007) -100% Style (2010) -12 (2012) -Σήμερα (2014)

37 Τα γνωστότερα τραγούδια του που αγαπήθηκαν περισσότερο απ τους φαν του είναι «Υπήρχαν πράγματα», «Φήμες λένε» «10 κανόνες»

ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014. ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ

ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014. ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ ΤΑΞΗ: Α 2 Σχολικό έτος: 2013-2014 ΟΜΑΔΑ: Κολιού Μαριάννα Κούτρας Βασίλης Λάμπρος Μανιφάβας Λέκκα Σίσσυ Η ραπ (rap) είναι κυρίως ένα αφροαμερικανικό μουσικό είδος το οποίο έφεραν με την μετακίνηση τους

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ Η ιστορία της Ροκ μουσικής Η Rock μουσική είναι κατά βάση είδος λαϊκής μουσικής που δημιουργήθηκε από την ανάμιξη πολλών λαών και κουλτούρων

Διαβάστε περισσότερα

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr.

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ Καμία μπάντα δεν επηρέασε ποτέ την ποπ κουλτούρα όπως οι Beatles. Για πολλούς, η μουσική τους ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν τον 20 ο αιώνα. Ενσάρκωναν απόλυτα το στυλ των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2013-2014 ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Οι Rolling Stones είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της "βρετανικής

Διαβάστε περισσότερα

Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η εικόνα) Djing(Η μουσική)

Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η εικόνα) Djing(Η μουσική) Η μουσική που ακούω Δεν είναι ένας είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία κουλτούρα που αποτελείται από 4 στοιχεία: Ραπ (Ο στίχος) Μπι-Μπόϊνγκ (O χορός - ευρέως γνωστός ως Μπρέικ Ντανς) Γκραφίτι(Η

Διαβάστε περισσότερα

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60.

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Γ' ΤΜΗΜΑ 3 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. Παπαθανασίου Βαγγέλης, Παπαϊωάννου

Διαβάστε περισσότερα

Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler

Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler Bonnie Tyler Πραγματικό όνομα: Gaynor Hopkins Γέννηση: 8 Iουνίου 1951 (62 ετών) Σκιούεν, Δυτικό Glamorgan, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την 5 ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Σχολικό Έτος: 2016 2017 Τάξη Γ τμήμα 3ο Ερευνητική Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων 12 15 ετών με την μουσική Σοφία Τσανούλα Ηρώ Σολωνάκη

Διαβάστε περισσότερα

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο

Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Σχολικό έτος 2017-2018 Μάθημα Project Β Λυκείου Α Τετράμηνο 1 2 Η έρευνα της ομάδας βασίστηκε περισσότερο στο διαδίκτυο και λιγότερο σε βιβλιογραφία, καθώς η τελευταία είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η rock μουσική είναι ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που ξεκίνησε ως rock n roll στην Αμερική τη δεκαετία του 50 και εξελίχθηκε σε μια ποικιλία διαφορετικών ειδών και ρευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

HIP HOP. 2. Μπρέικ Ντανς(O χορός)

HIP HOP. 2. Μπρέικ Ντανς(O χορός) HIP HOP Το χιπ χοπ είναι ένα είδος ρυθμικής μουσικής που ξεκίνησε στην Αμερική την δεκαετία του 70 με 80 που αποτελείται από 4 στοιχεία: 1. Ραπ (Ο στίχος) 2. Μπρέικ Ντανς(O χορός) 3. Djing(Η μουσική) 4.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΧΙΠ ΧΟΠ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΧΙΠ ΧΟΠ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ : ΧΙΠ ΧΟΠ ΚΑΙ ΡΑΠ 1 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΧΙΠ ΧΟΠ Διδάσκον καθηγητής: Κ. Ευαγγελόπουλος ΟΜΑΔΑ: Μάνος Χουστουλάκης Μιχάλης Φραγκάκης Μύρως Τσικριτσάκης Αποστόλης Φιτσοδασκαλάκης

Διαβάστε περισσότερα

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com E. meteoramusicfestival@gmail.com F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com METEORA MUSIC FESTIVAL Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μετεώρων διοργανώνει στις 16 και 17 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής.

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. Όταν οι Αφρικανοί ήρθαν στην Αµερική τον 19ο

Διαβάστε περισσότερα

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από αντιεξουσιαστική μέχρι εθνικιστική. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Λ. Κ. Χ. Ψ. Ο Νεϊμάρ ντα Σύλβα Σάντος Τζούνιορ ή απλώς Νεϊμάρ (Neymar) είναι βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής και γεννήθηκε στο Σάο Πάολο στις 5 Φεβρουαρίου του 1992. Αγωνίζεται με την ομάδα της Σάντος και η

Διαβάστε περισσότερα

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια!

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια! Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε αυτό συμβαίνει τακτικά και στην μουσική Στο εξωτερικό πολλά από αυτά τασυγκροτήματα (μπάντες, duos, trios κοκ) είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό και έτσι κατορθώνουν να σημειώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Κάποια από τα πρώτα b-boys της Νέας Υόρκης ανήκαν αργότερα στους πρωτοπόρους της hip-hop, όπως ο Kurtis Blow ή ο πατέρας του είδους Clive Cambell.

Κάποια από τα πρώτα b-boys της Νέας Υόρκης ανήκαν αργότερα στους πρωτοπόρους της hip-hop, όπως ο Kurtis Blow ή ο πατέρας του είδους Clive Cambell. Ιστορία του hip hop Πολύ πριν ο Keith Cowboy δοκιμάσει από σκηνής τον όρο hip-hop σε ένα show, υπήρξε η κουλτούρα του break dancing που τα ξεκίνησε όλα. Το break dance σχετίζεται με τις ρομποτικές κινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη του χορού. Αν δεν χορεύεις, χαραμίζεις τα πόδια σου

Η τέχνη του χορού. Αν δεν χορεύεις, χαραμίζεις τα πόδια σου Η τέχνη του χορού Αν δεν χορεύεις, χαραμίζεις τα πόδια σου Tι είναι ο χορός; Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26. 18 November 2014

LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26. 18 November 2014 LESSON 26 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ) REF : 102/030/26 18 November 2014 But Weekend I love The song I sing I smile I laugh Greek (thing) Greek(people) Greek (man) αλλά (το) Σαββατοκύριακο αγαπώ (το) τραγούδι τραγουδώ

Διαβάστε περισσότερα

Η Mercedes-Benz σπάει ένα ακόμη ρεκόρ: καταγράφει τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της!

Η Mercedes-Benz σπάει ένα ακόμη ρεκόρ: καταγράφει τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της! Σελίδα 1 Η Mercedes-Benz σπάει ένα ακόμη ρεκόρ: καταγράφει τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της! Με πωλήσεις 1.650.010 οχημάτων το 2014 (+12.9%) τα περισσότερα που έχει πουλήσει ποτέ η περασμένη χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com Τρύπες Γιάννης Αγγελάκας: φωνή Γιώργος Καρράς: µπάσσο - φωνητικά Μπάµπης Παπαδόπουλος: κιθάρες- φωνητικά Ασκληπιός Ζαµπέτας: κιθάρες Γιώργος Τόλιος: τύµπανα ηµιουργήθηκαν το 1983 όταν ο Γιώργος Καρράς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Φλεγομενεσ ροδεσ Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Εργασία στο μάθημα της Μουσικής Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Έντεχνο Τραγούδι o Πότε εμφανίστηκε το έντεχνο τραγούδι; Το έντεχνο τραγούδι εμφανίστηκε προς στα

Διαβάστε περισσότερα

Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal

Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal Project θέμα: ΕΙΔΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑ Ε Υπόθεμα:heavy metal ΔΑΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΕΡΟΥΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την heavy metal μουσική γιατί ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:Καρατζόγλου Σχολ.έτος: β τετράμηνο

Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:Καρατζόγλου Σχολ.έτος: β τετράμηνο Μαθητές: Άγγελος Βλάχος Θοδωρής Έξαρχος Μάρθα Κωστίδου Μαριλένα Μελαχρoινού Ρόμπερτ Νταβλιντοβ Άννα Τσακαλίδου Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:Καρατζόγλου Σχολ.έτος:2013-14-β τετράμηνο 14 Οκτωβρίου, 1888. Η πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Η ποπ και η χορευτική μουσική του 1970 στο απόγειό τους Η ροκ και οι παραλλαγές της βρίσκονται στην κορυφή των charts Η αστική μουσική των προηγούμενων δεκαετιών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ CREATIVE INDUSTRIES PRESENTATION AU7M5 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΖΙΜΑΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος:

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν. Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» Όνομα Ομάδας: Οι Μικροί Σοπέν Πειραματικό ΓΕΛ Πατρών Σχολικό Έτος: 2015-2016 ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Ευθυμάκη Ιωάννα Καράμπαλης Λευτέρης Λυκουριώτης Γενναίος Μπακούνη

Διαβάστε περισσότερα

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Καβαλλάρη Κατερίνα Β2 Καμπίτση Εμμανουέλα Β2 Κόρμπος Βασίλης Β2 Κοττάκη Δήμητρα Β2 Κινηματογράφος και Λογοτεχνία Harry Potter Κινηματογράφος

Διαβάστε περισσότερα

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης)

DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) DJANGOFEST 2018 ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ (η είσοδος σε όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται κράτηση θέσης) Σάββατο 22/9/18 Αίθουσα Νέοι Φούρνοι 15.00-16.00 Χρήστος Κοσίδης (βιολί) Jazz βιολί, βασικές

Διαβάστε περισσότερα

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μέλη ομάδας : Κων/νος Βούλγαρης Τάσος Πλεξίδας Τμήμα : ΕΕΑ3 Β τετράμηνο Εισηγητής : Επαμεινώνδας Τσακίρης Σχολικό έτος : 2013-2014 Have fun ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Το ροκ δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΣΤΕΛΛΑ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Στέλλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μιχάλης Κακογιάννης ΣΕΝΑΡΙΟ: Διασκευή: Μιχάλης Κακογιάννης Αρχική Πηγή: από το θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης.

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. 150-157sinora i texni b meros x :crete 9/24/09 12:43 AM Page 150 -Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης (1919-2003) ήταν πεζογράφος.

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Πριν πολλά χρόνια, στην Αρχαία Ελλάδα, ζούσαν οι Θεοί του Ολύμπου, πού αλλού; στον Όλυμπο. Και ενώ έτρωγαν αδιάκοπα νέκταρ και αμβροσία άρχισαν να πλήττουν

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: Johanna Lindsey

Πορτραίτα: Johanna Lindsey Ημερομηνία 10/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.bookcity.gr/ Χρύσα Βασιλείου http://www.artsandthecity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1% CE%AF%CF%84%CE%B1/22032- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-johanna-lindsey

Διαβάστε περισσότερα

Ξένοι ηθοποιοί. Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια

Ξένοι ηθοποιοί. Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια Ξένοι ηθοποιοί Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια Λεονάρντο Ντι Κάπριο Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι Αμερικανός ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του με τηλεοπτικές διαφημίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Βαγγέλης Τρίγκας ΜΠΟYΖΟYΚΙ, TΡΑΓΟYΔΙ Θόδωρος Μπρουτζάκης ΠΙAΝΟ Μαργαρίτα Καραμολέγκου

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ

Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΕ1 Δημιουργώντας ένα Μουσικό ή Κινηματογραφικό Βιντεοκλίπ Υπεύθυνος καθηγητής: Δημήτρης Παυλίδης Μαρία Παντοπούλου, Νικόλας Χατζησταματίου, Χρήστος Θεοδοσίου, Γιώργος Γεωργίου 2013

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη

Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου 2015-16 Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη Μαθητές : Δημήτρης Ανρεάτος Χριστίνα Αυθεντοπούλου Άρτεμις Βαλλιανάτου Ιωάννα Βλάχου Νικόλας Γκάιγκερ Δάφνη Δελαπόρτα Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα.

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. Δεκαετία του 50 - Η Εμφάνιση της ροκ μουσικής και η ανταπόκριση από τον κόσμο. Το πασίγνωστο αυτό μουσικό είδος το οποίο προέρχεται απο το συνδυασμό

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 2000 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 13 & 14 Βαδίζοντας προς το 2000, κάθε γυναίκα υιοθετεί το στυλ που της ταιριάζει. Το άπιαστο όνειρο του μοντέλου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΜ 102 Α'ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΕΒΔΟΜΑΔΑ 8 Η δεκαετία του 1950 Mέχρι τη δεκαετία του 1950 με τους περιορισμούς του πολέμου, η γοητεία έγινε δημοφιλής και οι γυναίκες προσπάθησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ»

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» FAB FIVE PIANOS Μέλη της ομάδας: Ζαπαντιώτης Μάριος Καλομενίδου Ερασμία Καρδή Μαρία Λαζανά Γεωργία Τάγαρη Αγαθή Ερευνητικά ερωτήματα:

Διαβάστε περισσότερα

Στο τέλος της δεκαετίας του 1960, εμφανίζονται κάποια συγκροτήματα που με τον ήχο τους δημιουργούν ένα παρακλάδι της ροκ που παίρνει το

Στο τέλος της δεκαετίας του 1960, εμφανίζονται κάποια συγκροτήματα που με τον ήχο τους δημιουργούν ένα παρακλάδι της ροκ που παίρνει το Η ιστορία της Heavy Metal Η ομάδα μας : Δημήτρης Κότσιαλος Α2 Ελένη Τσιλίκα Α6 Καθηγητής μαθήματος : Επαμεινώνδας Τσακίρης Τμήμα :EEA3 Σχολικό έτος : 2013 2014 2014 Το Heavy Metal Στο τέλος της δεκαετίας

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Δημιουργία Τραγουδιού Στίχοι Σύνθεση-Ερμηνεία Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Τι είναι Τραγούδι; Το τραγούδι είναι μια σύντομη μουσική σύνθεση για ανθρώπινη φωνή (συνήθως συνοδευόμενη από μουσικά όργανα), η

Διαβάστε περισσότερα

H Iστορία του Κινηματογράφου:

H Iστορία του Κινηματογράφου: H Iστορία του Κινηματογράφου: Από τον Τσάρλι Τσάπλιν στον εικονικό κόσμο του Avatar! Χ.Ρόβλιας Αρχές του Κινηματογράφου Από την αρχή σχεδόν της εμφάνισής του στη Γη, ο άνθρωπος προσπάθησε να απεικονίσει,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live

Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live Εδώ και λίγες μέρες εμφανίζονται στο ΑΣΤΡΑ live στη Θεσσαλονίκη Ο Χρήστος Μενιδιάτης παρέα με την καλή του φίλη και συνεργάτη Ελεάνα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ: ΣΚΟΠΟΣ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΣΤΟΧΟΙ:ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΙ ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ

ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΙ ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΣΙ ΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ Το hip hop δεν είναι ένας είδος µουσικής ή ένα είδος χορού, αλλάµίακουλτούραπουαποτελείταιαπό 4 στοιχεία: Ραπ (Ο στίχος)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι ROCK ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Στο δεύτερο τετράμηνο επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα ροκ και λογοτεχνία. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το θέμα είναι γιατί οι περισσότεροι νέοι στις μέρες μας ακούν και

Διαβάστε περισσότερα

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ως πιανιστικός «νυκτωδός»

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ως πιανιστικός «νυκτωδός» 6 Μαρτίου 2019 Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου ως πιανιστικός «νυκτωδός» Πολιτισμός / Μουσική Θάνος Μαντζάνας Στην αναφορά του ονόματος του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του διεθνώς γνωστού ως απλά Vangelis, είναι βέβαια

Διαβάστε περισσότερα

4 26, 27 28, 29. Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

4 26, 27 28, 29. Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη 4 26, 27 28, 29 2013 Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη freestyle productions 8ctagon no sponsors www.lowbap.com Η καθιέρωση του ετήσιου Low Bap Festival από το 1997 που έχει κέντρο τη Δυτική Αττική και επεκτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο October 6, 2017 Μετά την «αταξία Ντίλαν» τα Νόμπελ Λογοτεχνίας γυρίζουν στην λογοτεχνική «τάξη»/ Ο Καζούο Ισιγκούρο, ο ιαπωνικής καταγωγής Βρετανός συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1

Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1 Συγγραφείς: Βασίλης Γκαμπινασβίλι Χρήστος Αθαναηλήδης Γιάννης Βαλμάς Ανδρέας Καστρινάκης Επόπτες καθηγητές: κ. Βουζίκη, κ. Ζούλας 2 ο ΓΕΛ Θεσ/νίκης 1 Ο Τετράμηνο 2012 Περίληψη Ψυχεδελικό Ροκ Garage rock

Διαβάστε περισσότερα

ΧΙΠ ΧΟΠ ΟΜΑΔΑ 5 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒΑΝΟΒ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΧΙΠ ΧΟΠ ΟΜΑΔΑ 5 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒΑΝΟΒ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΧΙΠ ΧΟΠ ΟΜΑΔΑ 5 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΒΑΝΟΒ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΤΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ HIP-HOP Hip-hop ονοµάζουµε ένα µουσικό είδος και µια φιλοσοφία ζωής. Μολονότι όχι τόσο διαδεδοµένο

Διαβάστε περισσότερα

Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως:

Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως: Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως: Σεναριογράφοι Ηθοποιοί Παραγωγοί Σκηνοθέτες Αν και είναι πολύ δύσκολο να επιλέξουμε τις πιο σημαντικές, σίγουρα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του 19/02/2019 Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του / Ομογένεια Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η τσιπουροβραδιά το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ . ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ MUSIC GENERATION ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΟΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΟΡΕΤΣΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΚΟΥΡΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚA ΕΡΩΤHΜΑΤΑ 1. Τι ονομάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα

ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΔΑ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ : Στην Αφρική Στην Αυστραλία Στην Αμερική Στην Ευρώπη Στην Κίνα Στις αφρικανικές κοινωνίες, χώροι μουσικών δραστηριοτήτων είναι η πλατεία του χωριού, ο δρόμος, οι αυλές,

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018»

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» «ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Παρασκευή 3 Αυγούστου Θοδωρής Βουτσικάκης σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου Σάββατο 4 Αυγούστου Δημήτρης Μπάσης Κυριακή 5 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

http://www.naftemporiki.gr/t+z/movie.asp?id=2197

http://www.naftemporiki.gr/t+z/movie.asp?id=2197 ΘΕ ΘΕ@Σ!Σ weeklytheasis@gmail.com http://theasisrhodes.blogspot.com 5 η Προβολή /2007-2008 23-11-2007 ηµοτικό Θέατρο Ρόδου 21:30 Blogαριστείτε µε τη ΘΕΑΣ!Σ είτε το blog µας κλικάροντας ε δ ώ Ghost Dog:

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Μουσική Παράσταση Optima Ο Βαγγέλης Τρίγκας και το μουσικό του σύνολο παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση Optima. Ο σολίστ και συνθέτης ανθολογεί τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία του βίντεο κλιπ. Τα καλύτερα βίντεο κλιπ στην ιστορία.

Η ιστορία του βίντεο κλιπ. Τα καλύτερα βίντεο κλιπ στην ιστορία. Η ιστορία του βίντεο κλιπ Τα καλύτερα βίντεο κλιπ στην ιστορία. Αναζητώντας σε διάφορες λίστες για τα καλύτερα βίντεο κλιπ που δηµιουργήθηκαν ποτέ, παρατηρούµε πως οι απόψεις διίστανται. Κάποια κλασσικά

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακάτικα πρωϊνά 2012- Παρουσίαση ομιλητών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΝΑΣ ΒΕΡΟΥΛΗ Η Αννα Βερούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι καθηγήτρια Φυσικής

Διαβάστε περισσότερα

Το ξεκίνημα. Η Bold γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου Γονείς όπως έγραψε η Νέα Δημοσιότης, «τρεις νέοι, τρεις φίλοι, τρία παιδιά»

Το ξεκίνημα. Η Bold γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου Γονείς όπως έγραψε η Νέα Δημοσιότης, «τρεις νέοι, τρεις φίλοι, τρία παιδιά» Το ξεκίνημα 2 Η Bold γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1977. Γονείς όπως έγραψε η Νέα Δημοσιότης, «τρεις νέοι, τρεις φίλοι, τρία παιδιά» (τραγούδι του Γ. Σπανού, σουξέ της εποχής). Τα πρώτα γραφεία, ένα μικρό

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική εργασία Α. τετράμηνο

Ερευνητική εργασία Α. τετράμηνο ΠΡΟΛΟΓΟΣ Πολλοί πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίας στις μέρες μας,θεωρίες που μπορεί να αφορούν πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς είναι και ο πολιτικός.σε αυτή την παρουσίαση θα αναλύσουμε μερικές από αυτές..

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΩΣΤΗΣ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α 2

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΩΣΤΗΣ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α 2 ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΩΣΤΗΣ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α 2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ INTERNET Το Internet είναι ένα πλέγμα από εκατομμύρια διασυνδεδεμένους υπολογιστές που εκτείνεται σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη και παρέχει τις υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

EXTRA LEARNING COMPONENT. for Junior B pupils

EXTRA LEARNING COMPONENT. for Junior B pupils 3 EXTRA LEARNING COMPONENT for Junior B pupils Welcome... 2 1 Nature...5 2 Me... 9 3 Pets... 13 4 Home...16 5 Clothes... 20 6 Sports... 23 7 Food...27 8 Things we do... 31 PLUS 1 Every day...35 PLUS 2

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love)

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love) http://hallofpeople.com/gr.php?user=κοέν%20λέοναρντ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ Στίχοι τραγουδιών του Από το http://lyricstranslate.com/el/leonard-cohen-lyrics.html (Ain t no cure for love) Σε αγαπούσα για πολύ, πολύ

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ» ΟΜΑΔΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

«ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ» ΟΜΑΔΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ» ΟΜΑΔΑ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΜΑ: ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ Η τέχνη είναι ο αγωγός του ωφέλιμου για τον άνθρωπο. Υπηρετεί την αλήθεια, για αυτό και δεν μπορεί να ωραιοποιεί τη χυδαιότητα του πολέμου, η οποία

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμοί Διαγωνισμού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού Αποδήμων Κυπρίων Hνωμένου Βασιλείου

Κανονισμοί Διαγωνισμού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού Αποδήμων Κυπρίων Hνωμένου Βασιλείου Κανονισμοί Διαγωνισμού Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού Αποδήμων Κυπρίων Hνωμένου Βασιλείου Ο Ελληνικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Λονδίνου LGR σε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, έχοντας στόχο την ενθάρρυνση

Διαβάστε περισσότερα

Πλευρά Α' Ο Μπάμπης ο Φλου (3:30) Μού πες θα φύγω (3:43) Πού να γυρίζεις (4:54) Ξέσπασμα. Οι σοβαροί κλόουν (4:36) Πλευρά Β'

Πλευρά Α' Ο Μπάμπης ο Φλου (3:30) Μού πες θα φύγω (3:43) Πού να γυρίζεις (4:54) Ξέσπασμα. Οι σοβαροί κλόουν (4:36) Πλευρά Β' {begin_newsvisualizer id="1" parameters="closer: false, sticky: true, glue: 'before'"} {news id="1" content=" Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ/ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΓΕΡΟ ΜΑΘΙΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΝΤΑΜΗΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ/ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ZORBA

Διαβάστε περισσότερα

Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, τραγουδάει επτά τραγούδια στη δισκογραφική αυτή εργασία στην οποία ξεχωρίζου

Ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης, τραγουδάει επτά τραγούδια στη  δισκογραφική αυτή εργασία στην οποία ξεχωρίζου 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «ΜΙΛΗΣΕ ΜΟΥ» Στους μαθητές γίνεται αναφορά για τη ζωή και το έργο του Μ. Χατζηδάκι. www.google.gr/search Ο Δήμος Μούτσης το 1970, ενορχηστρώνει τα τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ THE VALUES OF LIFE Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ..THE RESPONSIBILITY ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ THE VALUES OF LIFE Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ..THE RESPONSIBILITY ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ THE VALUES OF LIFE Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ..THE RESPONSIBILITY ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ/ LESSONS ABOUT RESPONSIBILITY Μάθημα 1: Νιώθω υπερήφανος όταν.../ I feel proud when.

Διαβάστε περισσότερα

κέβιν κέβιν κέβιν κάρτερ ο κέβιν κάρτερ γεννήθηκε στη νότιο αφρική το 1960 το 1960 ήταν η χρονιά της σφαγής του σάρπβιλ

κέβιν κέβιν κέβιν κάρτερ ο κέβιν κάρτερ γεννήθηκε στη νότιο αφρική το 1960 το 1960 ήταν η χρονιά της σφαγής του σάρπβιλ κάρτερ ο κάρτερ γεννήθηκε στη νότιο αφρική το 1960 το 1960 ήταν η χρονιά της σφαγής του σάρπβιλ η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν κατά του απαρτχάιντ 69 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Database Design. Entity Relationship Modeling and ERDs Μοντελοποίηση Σχέσεων Οντοτήτων και ERDs

Database Design. Entity Relationship Modeling and ERDs Μοντελοποίηση Σχέσεων Οντοτήτων και ERDs Database Design Entity Relationship Modeling and ERDs Μοντελοποίηση Σχέσεων Οντοτήτων και ERDs 1 Copyright 2013, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved. Στόχοι Αυτό το μάθημα καλύπτει τους παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.»

«ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.» «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.» ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ 38 ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ( ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΝΓΚΑΣ, ΜΑΤΕΟΥΣ ΚΑΛΒΑΣΙΝΣΚΙ)

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ. Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης

Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ. Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης Πρώτο ερευνητικό ερώτημα : Melbourne Shuffle και Μπλουζ Δεύτερο ερευνητικό ερώτημα : Ο χορός ως μέσο κοινωνικοποίησης Χορός είναι η ποίηση που δημιουργεί το σώμα, με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να εκφράζει

Διαβάστε περισσότερα

Η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης POP. Lady GaGa

Η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης POP. Lady GaGa Η μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις πιο πολυπολιτισμικές πόλεις ολόκληρου του κόσμου με πλυθησμό που κυμαίνεται στα 8 εκατομμύρια κατοίκους. Μέσα στην πόλη αναμυγνείονται πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μαθήµατος. Beatboxing και Looping

Σχέδιο Μαθήµατος. Beatboxing και Looping Σχέδιο Μαθήµατος Beatboing και Looping Α Λυκείου Θεµατική Ενότητα: Pop & Rap Διάρκεια: 2 περίοδοι Καθηγητής: Άδωνις Αλετράς Σκοπός Οι µαθητές αφού βιώσουν και γνωρίσουν το στιλ beatbo, να τραγουδήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Πτυχιακή Εργασία Θέμα Διαδικτυακή Μουσική Εγκυκλοπαίδεια με PHP & MySQL Πιστόλας Κωνσταντίνος, Α.Μ : 119/03 Κάκαρης Παντελής, Α.Μ : 88/03 Εξεταστική

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Ενότητα 7 πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Αφηγούμαστε πώς περάσαμε σε μια συναυλία Περιγράφουμε μουσικά όργανα και πώς κατασκευάζονται Απαγγέλλουμε και τραγουδάμε στίχους Περιγράφουμε έργα τέχνης Αναγνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

John C. Carr: «Θωρηκτό Αβέρωφ, κεραυνός στο Αιγαίο

John C. Carr: «Θωρηκτό Αβέρωφ, κεραυνός στο Αιγαίο John C. Carr: «Θωρηκτό Αβέρωφ, κεραυνός στο Αιγαίο Γιώργος Κιούσης TOP NEWS Δεκεμβρίου 23, 2015 Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ Ναυπηγημένο στο Λιβόρνο της Ιταλίας το 1910, το θωρηκτό Αβέρωφ, εκτοπίσματος 10.000 τόνων,

Διαβάστε περισσότερα

'Γκράφιτι' Παραβατική συμπεριφορά ή τέχνη;

'Γκράφιτι' Παραβατική συμπεριφορά ή τέχνη; 'Γκράφιτι' Παραβατική συμπεριφορά ή τέχνη; 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς Τμήμα Β1 2014/2015 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Γιανναράκη Στέλλα GRAFFITI Ετυμολογία: graffiti < graffito < graffiato (λατ.) < graffiare (λατ.

Διαβάστε περισσότερα

«SOCRATES DRANK THE CONIUM»

«SOCRATES DRANK THE CONIUM» «SOCRATES DRANK THE CONIUM» Αντώνης Τουρκογιώργης ( Μπάσο-Τραγούδι ) Γιάννης Σπάθας ( Ηλεκτρική Κιθάρα ) Αστέρης Παπασταματάκης ( Keyboards ) Μάκης Γιούλης ( Drums ) Μαρκέλλα Παναγιώτου ( Φωνητικά ) Το

Διαβάστε περισσότερα

Weekend with my family

Weekend with my family Name: 1 Ms. Mesimeri Homework # 6 Δευτέρα Parent initial Tρίτη Parent initial Τετάρτη Parent initial Section: Unit 16 Κlik book Weekend with my family Parent homework -Print this HW packet pg.(1-5)-prepare

Διαβάστε περισσότερα

650 εκ. αντίτυπα 40 γλώσσεσ κίνηματογραφίκη ταίνία

650 εκ. αντίτυπα 40 γλώσσεσ κίνηματογραφίκη ταίνία 650 εκ. αντίτυπα 40 γλώσσεσ κίνηματογραφίκη ταίνία ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: HOW THE GRINCH STOLE CHRISTMAS! Aπό τις Εκδόσεις HarperCollins Children s Books, Λονδίνο 2016 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Γκριντς, ο κατεργάρης

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Ο κινηματογράφος ή αλλιώς σινεμά αποτελεί σήμερα την αποκαλούμενη και έβδομη τέχνη, δίπλα στη γλυπτική, τη ζωγραφική, το χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Αρχικά

Διαβάστε περισσότερα

31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις

31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις 31 Μάιος Στη Λαμία χθες η Λένα Μαντά Επιμέλεια MAG24 Team Κατηγορία Εκδηλώσεις Η επιτυχημένη συγγραφέας παρουσίασε τη νέα της δουλειά και υπέγραψε αντίτυπα στις φανατικές της αναγνώστριες. Ασφυκτικά γεμάτο

Διαβάστε περισσότερα

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας Ημερομηνία 29/06/2015 Μέσο Συντάκτης Link athensvoice.gr AV Team http://goo.gl/azhlca 29/06/2015-13:00 0 Σχόλια #VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας «Τελευταίο αίνιγμα», Marisha Pessl, εκδ. Διόπτρα Υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

lykeio@aristotelio.edu.gr ekokkinou@gmail.com papachristoumary@hotmail.com

lykeio@aristotelio.edu.gr ekokkinou@gmail.com papachristoumary@hotmail.com ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γούσιος Κωνσταντίνος 1, Γιαμαλή Αναστασία 1, Ζαχαριάδης Αλέξανδρος 1, Κύρου Χρήστος 1, Τσάκλης Δημήτρης 1 1 Γενικό Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης lykeio@aristotelio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

MEDIA KIT. Kiss

MEDIA KIT.  Kiss MEDIA KIT www.kissfm.com.cy Kiss FM (Cyprus) @KissFmCyprus @kissfmcy Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ 80 s ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΚΡΟΑΤΩΝ Το 1996 ο KISS 89.0 εκπέμπει για πρώτη φορά στη Λευκωσία και σύντομα

Διαβάστε περισσότερα

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα;

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα; Τι εισαγωγικό να γράψεις για έναν καλλιτέχνη που εδώ και χρόνια είναι από τους πιο αγαπημένους του ελληνικού κοινού; Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όχι μόνο «πουλάει» αλλά ανανεώνει τη σχέση του με το κοινό με

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Η καλαθοσφαίριση ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ένα ομαδικό άθλημα Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία

Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80. Παπαχρήστου Μαρία Η ιστορία της ξένης μουσικής τις δεκαετίες 60 και 80 1 Καπατασίδου Ι., Καραμανίδης Ν, Κόιου Α., Κουντζόγλου Α., Μακρής Β., Μαντόπουλος Α. 1 Γενικό Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης lykeio@aristotelio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΞΕΝΙΟΥ ΕΒΕΛΙΝΑ ΜΠΗΛΙΟΣ ΜΑΝΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΝΟΠΗ ΚΟΤΣΙΑΝΙΔΟΥ ΜΑΧΗ Με τον όρο Κλασική Μουσική αναφέρεται ευρύτερα η δυτικοευρωπαϊκή μουσική παραγωγή που εκτείνεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης.

ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης. ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης Άγγελος Βάντζος Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Μουζάκη Το ροκ εντ ρολ είναι είδος μουσικής

Διαβάστε περισσότερα