Δημιουργία ιστοσελίδας με. Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δημιουργία ιστοσελίδας με. Wordpress - Βασικές λειτουργίες"

Transcript

1 Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες

2 Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Άρθρου Αλλαγή Εμφάνισης

3 Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Για την ελληνική έκδοση του wordpress η διεύθυνση βρίσκεται στο Η εγγραφή υπάρχει σαν επιλογή πάνω δεξιά. Αφού επιλέξετε την επιλογή της σύνδεσης περνάτε σε μια φόρμα συμπλήρωση στοιχείων για την είσοδο σας στην πλατφόρμα και την ονομασία που επιθυμείτε να έχει η ιστοσελίδα σας. Το πιο σημαντικό είναι η διεύθυνση του blog σας (ή ιστοσελίδας).

4 Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, για να επιλέξετε το πακέτο που σας ενδιαφέρει προχωράτε πιο κάτω στην σελίδα (scroll down). Υπάρχει η επιλογή του Δωρεάν πακέτου, το οποίο περιέχει τις βασικότερες επιλογές.

5 Αφού επιλέξετε το πακέτο που σας ενδιαφέρει, καλείστε να συμπληρώσετε κάποια πεδία που αφορούν τον τίτλο της ιστοσελίδας (λέξη ή πρόταση η οποία φαίνεται στην καρτέλα του browser) μια πρόταση που αναδεικνύει τον σκοπό της ιστοσελίδας σας και την γλώσσα. Επιλέξτε επόμενο βήμα και θα οδηγηθείτε στο βήμα που αφορά την επιλογή θέματος της ιστοσελίδας σας. Προσοχή κάποια θέματα ΔΕΝ είναι δωρεάν. Το θέμα όπως και άλλες επιλογές μπορούν να αλλάξουν και στην συνέχεια. Άρα επιλέξτε ένα τυχαίο και στην συνέχεια μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο στην επιλογή του καταλληλότερου θέματος. (Στο συγκεκριμένο παράδειγμα επιλέχθηκε το θέμα Customize Twenty Fourteen το οποίο ήταν το προκαθορισμένο)

6 Επιλέγοντας επόμενο βήμα μετά την επιλογή του θέματος, σας δίνετε η δυνατότητα να προσαρμόσετε το θέμα στις επιλογές σας (αλλαγή χρωμάτων κτλ). Η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να γίνει και μελλοντικά (υπάρχουν ορισμένα θέματα τα οποία δεν επιδέχονται αλλαγές). Το επόμενο βήμα σας δίνει την δυνατότητα να μοιραστείτε την ιστοσελίδα την οποία δημιουργείτε, σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

7 Το τελευταίο βήμα αφορά την δημιουργία δημοσίευσης μέσα στην ιστοσελίδα. Όπως είναι λογικό η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί να γίνει και μελλοντικά για αυτό και δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε άμεσα την πρώτη σας δημοσίευση. Πατώντας επόμενο βήμα σας βγάζει στην σελίδα που αφορά την διαχείριση των ιστολογιών που έχουν δημιουργηθεί. Στο κέντρο της σελίδας υπάρχει η ιστοσελίδα η οποία μόλις δημιουργήσατε και πατώντας πάνω στο όνομα σας οδηγεί στην διεύθυνση που έχετε επιλέξει ώστε να δείτε το αποτέλεσμα.

8 Πιθανόν να υπάρχει κάποιο μήνυμα λάθους καθώς δεν υπάρχει κανένα δημοσιευμένο υλικό. Ακόμα, σημαντικό είναι το μήνυμα το οποίο σας ενημερώνει πως πρέπει να επιβεβαιώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Η επιβεβαίωση γίνεται επιλέγοντας το Link στο που σας έχει σταλεί στον λογαριασμό που εισάγατε κατά την εγγραφή. Αφού ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας, το επόμενο βήμα είναι η διαχείριση της ιστοσελίδας η οποία γίνεται μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (υπάρχει σαν επιλογή κάτω από το όνομα της ιστοσελίδας). Διαχείριση Ιστοσελίδας

9 Η διαχείριση της ιστοσελίδας που έχετε δημιουργήσει γίνεται και αυτή μέσα από τον browser σας. Για να μπείτε στο διαχειριστικό περιβάλλον μπορείτε είτε να πατήσετε στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου στην σελίδα που υπάρχουν οι ιστοσελίδες σας, είτε πηγαίνοντας στην αντίστοιχη επιλογή μέσα από τις επιλογές που δίνονται καθώς βρίσκεται στην ιστοσελίδα που έχετε δημιουργήσει είτε εισάγοντας το ακρωνύμιο wp-admin στο τέλος της διεύθυνσης που έχετε επιλέξει σαν διεύθυνση του ιστότοπου. Για παράδειγμα αν η διεύθυνση είναι maellakhua.wordpress.com εισάγοντας το /wp-admin στο τέλος

10 (maellakhua.wordpress.com/wp-admin/ ), μπαίνετε αυτόματα στο διαχειριστικό περιβάλλον της ιστοσελίδας σας Το περιβάλλον διαχείρισης έχει την μορφή που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, δίνοντας στον χρήστη μια πληθώρα επιλογές. Πιθανόν, η γλώσσα να είναι στα αγγλικά. Για να αλλάξετε την γλώσσα στα ελληνικά θα πρέπει να επιλέξετε Users -> Personal Settings

11 Στην σελίδα που σας εμφανίζει υπάρχει η επιλογή Interface languages. Στις διαθέσιμες επιλογές, βρίσκεται τα Ελληνικά και πατάτε Save Changes (κουμπί που βρίσκεται τέρμα κάτω).

12 Η σελίδα ανανεώνεται και το περιβάλλον διαχείρισης βρίσκεται πλέον στα Ελληνικά.

13 Δημιουργία Menu Το wordpress δίνει την δυνατότητα της δημιουργίας και διαχείρισης menu. Επιλέγοντας Εμφάνιση-> Menus, πηγαίνετε σε μια σελίδα η οποία αφορά την διαχείριση των menu. Εκεί εισάγοντας απλά ένα όνομα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα menu. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι η ανάθεση σελίδων στο menu που μόλις έχετε δημιουργήσει Όμως πριν από αυτό θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει τις σελίδες που θέλετε να υπάρχουν σαν επιλογές στο menu σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε τις σελίδες που θέλετε να εισάγετε στην ιστοσελίδα σας επιλέγοντας Σελίδες στον Πίνακα Ελέγχου. Η διαδικασία είναι απλή. Επιλέγετε ποιες είναι οι βασικές σελίδες που θέλετε να έχει η ιστοσελίδας και δημιουργείτε τις αντίστοιχες σελίδες. Δημιουργία σελίδας Κατά την δημιουργία κάθε σελίδας καλείστε να εισάγετε ένα τίτλο και την πληροφορία την οποία θα περιέχει κάθε διαφορετική σελίδα. Η πληροφορία αυτή μπορεί να είναι τα πάντα, από απλό κείμενο και εικόνες, βίντεο έως φόρμα επικοινωνίας και ψηφοφορία καθώς και ο συνδυασμός πολλών από αυτών. Αφού

14 εισάγετε όλη την απαραίτητη πληροφορία, πατάτε το κουμπί Δημοσίευση το οποίο βρίσκεται στα δεξιά ώστε να αποθηκευθούν οι αλλαγές. Το περιεχόμενο της σελίδας μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Μια από τις βασικές σελίδες για κάθε ιστοσελίδα είναι η σελίδα της επικοινωνίας. Για αυτό το λόγο το wordpress δίνει την δυνατότητα στους χρήστες τους να δημιουργήσουν πολύ εύκολα μια φόρμα επικοινωνίας. Δημιουργώντας μια νέα σελίδα, και επιλέγοντας το Add Contact Form (υπάρχει σαν επιλογή μεταξύ τίτλου σελίδας και περιεχόμενου σελίδας), εμφανίζεται ένα παράθυρο στο οποίο μπορείτε να επιλέξετε τι πεδία θα περιέχει η φόρμα σας (να αφαιρέσετε και να προσθέσετε όποια θέλετε) καθώς και να αλλάξετε το όνομα αυτών των πεδίων αν το επιθυμείτε.

15 Ακόμα μπορείτε να εισάγετε το στο οποίο θα έρχονται οι ενημερώσεις σχετικά με την συμπλήρωση φόρμας από τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας.

16 Αφού λοιπόν δημιουργήσετε όλες τις σελίδες τις οποίες επιθυμείτε μπορείτε να τις εντάξετε στα menu, με τα οποία θα πλοηγούνται οι χρήστες μέσα στην ιστοσελίδας σας. Επιστρέφετε λοιπόν στην διαχείριση του menu (Εμφάνιση -> Menus), επιλέγετε ποιες σελίδες θέλετε να εισαχθούν σαν επιλογές στο menu και πατάτε Add to menu.

17 Αφού εισάγετε τις σελίδες μπορείτε να τις μετακινήσετε ώστε να πάρουν την σειρά την οποία επιθυμείτε η οποία θα είναι και αυτή που θα φαίνεται στο menu. Για να αποθηκευθούν οι αλλαγές θα πρέπει να πατήσετε Save Menu. Όπως παρατηρείτε η σειρά με την οποία φαίνονται οι σελίδες στο menu στη ιστοσελίδα είναι αυτή η οποία φαίνεται στην διαχείριση του menu.

18 Δημιουργία Άρθρου Ακόμα ένας τρόπος για τη δημιουργία και δημοσίευση περιεχόμενου είναι η δημιουργία Άρθρου (Post). Τα άρθρα μπορούν να περιέχουν από απλό κείμενο και εικόνες, βίντεο έως φόρμα επικοινωνίας και ψηφοφορία καθώς και ο συνδυασμός πολλών από αυτών όπως ακριβώς και οι σελίδες που έχουμε δημιουργήσει παραπάνω. Για την δημιουργία πατάτε στο Άρθρα -> Προσθήκη νέου. Εκεί βλέπετε μια φόρμα συμπλήρωσης όπως ακριβώς και στην Δημιουργία Σελίδας. Εισάγετε την πληροφορία που επιθυμείτε στα πεδία. Με το που εισάγετε τον τίτλο σας εμφανίζεται μια γραμμή η οποία έχει σαν τίτλο Μόνιμος σύνδεσμος. Η συγκεκριμένη διεύθυνση είναι η διεύθυνση που θα βρίσκεται το άρθρο μετά την δημοσίευση του. Μπορείτε να την επεξεργαστείτε και να βάλετε ότι όνομα θεωρείτε καλύτερο.

19 Προσοχή. Η διεύθυνση θα πρέπει να είναι μοναδική για κάθε άρθρο, για αυτό είναι προτιμότερο οι παρεμβάσεις να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες στους συνδέσμους. Αφού ολοκληρώσετε την δημιουργία του Άρθρου, πατάτε Δημοσίευση (δεξιά στο κέντρο) για να αποθηκευθούν οι αλλαγές, και πηγαίνοντας στην διεύθυνση που φαίνεται σαν Μόνιμος σύνδεσμος μπορείτε να δείτε το Άρθρο που μόλις δημιουργήσατε. Ακόμα μια βασική επιλογή που αφορά την δημιουργία Άρθρων είναι οι κατηγορίες που μπορούν να δημιουργηθούν Οι κατηγορίες έχουν ως σκοπό την καλύτερη διαχείριση των άρθρων καθώς δημιουργούνται κάποια φίλτρα αναζήτηση με βάση τις κατηγορίες, άρα είναι ευκολότερη η εύρεση ενός άρθρου αν υπάρχει κατηγοριοποίηση του. Για την δημιουργία μιας νέας κατηγορίας επιλέγετε Άρθρα->Κατηγορίες. Στα αριστερά της σελίδας είναι εμφανές η δυνατότητα δημιουργίας νέας κατηγορίας και στα δεξιά οι υπάρχουσες κατηγορίες

20 Οι πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την δημιουργία μιας κατηγορίας είναι Όνομα, Περιγραφή και το Parent το οποίο ορίζει την ιεραρχία των κατηγοριών. Για παράδειγμα στην συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργήθηκε η κατηγορία Ανακοινώσεις η οποία δεν έχει Parent. Μπορούσε να είχε δημιουργηθεί μια ακόμα κατηγορία με το όνομα Ανακοινώσεις Μαΐου η οποία θα έπρεπε να έχει σαν Parent την κατηγορία Ανακοινώσεις. Αφού λοιπόν δημιουργήσετε τις κατηγορίες των άρθρων σας, πρέπει να ορίσετε στα Άρθρα που έχετε δημιουργήσει την κατηγορία την οποία ανήκουν.

21 Όταν ολοκληρώσετε την κατηγοριοποίηση των άρθρων θα μπορείτε να πλοηγηθείτε ανάμεσα στα άρθρα ευκολότερα καθώς θα μπορείτε να φιλτράρετε τα άρθρα που έχετε δημιουργήσει με βάση τις κατηγορίες Ακόμα, ένα βασικό πλεονέκτημα της κατηγορίας Άρθρων είναι η δυνατότητα δημιουργίας σελίδας στο menu με ΟΛΑ τα άρθρα που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία. Για παράδειγμα, έστω πως θέλετε να δημιουργήσετε μια σελίδα στο menu η οποία θα εμφανίζει όλα τα άρθα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία Ανακοινώσεις. Πηγαίνετε στο Εμφάνιση -> Menus, στις επιλογές αριστερά επιλέγετε κατηγορίες, και επιλέγετε την κατηγορία που θέλετε να εισάγετε στο menu. Αφου ολοκλήρωσετε την διαδικασία πατήστε Save Menu.

22

23 Αφού αποθήκευσετε τις αλλαγές σας, στο menu της σελίδας υπάρχει η επιλογή Ανακοινώσεις που μόλις δημιουργήθηκε, όπου εμφανίζονται όλα τα άρθρα που ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία. Αλλαγή Εμφάνισης Όσον αφορά την εμφάνιση της ιστοσελίδας το wordpress παρέχει κάποια έτοιμα θέματα τα οποία έχουν δημιουργήσει άλλοι χρήστες της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Υπάρχουν αρκετά τα οποία είναι ελεύθερα και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, καθώς και κάποια τα οποία είναι επί πληρωμή. Για την επιλογή του θέματος της ιστοσελίδας επιλέξτε Εμφάνιση -> Θέματα. Σας εμφανίζονται αρκετά θέματα για να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε στην ιστοσελίδα σας. Στο πάνω μέρος της σελίδας υπάρχουν κάποιες επιλογές που φιλτράρουν τα αποτελέσματα, όπως η επιλογή για τα ελεύθερα ή τα νεότερα θέματα.

24 Περνώντας πάνω από κάθε διαφορετικό θέμα σας εμφανίζονται κάποιες βασικές πληροφορίες και δύο επιλογές: Ενεργοποίηση και προεπισκόπηση. Πατώντας προεπισκόπηση γίνεται μια προσωρινή ενεργοποίηση του θέματος και η ιστοσελίδας σας παίρνει την μορφή που θα είχε αν ενεργοποιούσατε το συγκεκριμένο θέμα ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη. Στα δεξιά της προ επισκόπησης σας εμφανίζεται μια μπλε μπάρα η οποία σας δίνει ένα σύνολο επιλογών που αφορούν την διαχείριση της εμφάνισης όπως η αλλαγή τίτλου, χρωμάτων, menu κ.α. Αν καταλήξετε πως σας αρέσει το συγκεκριμένο θέμα πατάτε Ενεργοποίηση αλλιώς άκυρο και επιστρέφετε στην σελίδα επιλογής θέματος. Η αλλαγή θέματος δεν επιφέρει καμία αλλαγή στα άρθρα ή στις σελίδες που έχουν δημιουργηθεί. Αφορά μόνο το εικαστικό κομμάτι της ιστοσελίδας.

25 Κατά την επιλογή του θέματος το wordpress σας δίνει την δυνατότητα να δείτε την εμφάνιση της ιστοσελίδας μέσα από tables και smartphones ώστε να καταλήξετε στην βέλτιστη επιλογή.

26

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Αρχικής Σελίδας Δημιουργία Άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 1. ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ WORDPRESS

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 1. ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ WORDPRESS ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 1. ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ WORDPRESS Τι είναι ιστοσελίδα; Ιστοσελίδα ( web page) είναι ένα είδος εγγράφου του παγκόσμιου ιστού (WWW) που περιλαμβάνει πληροφορίες με την μορφή κειμένου, εικόνας,

Διαβάστε περισσότερα

7 Βήματα για δημιουργία Ιστοτόπου Ιστολογίου

7 Βήματα για δημιουργία Ιστοτόπου Ιστολογίου Πολυτεχνείο Κρήτης Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής 7 Βήματα για δημιουργία Ιστοτόπου Ιστολογίου Τα βήματα δημιουργίας ιστοτόπου

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια πατάμε Sign Up (εγγραφή) και στην επόμενη οθόνη που εμφανίζεται πατάμε Choose Basic.

Στη συνέχεια πατάμε Sign Up (εγγραφή) και στην επόμενη οθόνη που εμφανίζεται πατάμε Choose Basic. Δημιουργία blog (ιστολογίου) με το WordPress 1) Δημιουργία λογαριασμού Πηγαίνουμε στο el.wordpress.com (ή www.wordpress.com για την αγγλική έκδοση) και πατάμε το κουμπάκι Ξεκινήστε (Get Started). Εδώ θα

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση και χρήση plugins στο Wordpress

Εγκατάσταση και χρήση plugins στο Wordpress Εγκατάσταση και χρήση plugins στο Wordpress Περιεχόμενα Εισαγωγή περιεχομένου από wordpress.com (WordPress Importer) Jetpack Booking Calendar WP Google Map Plugin Gmedia Gallery Ninja Forms WP-Mail-SMTP

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση και χρήση plugins στο Wordpress

Εγκατάσταση και χρήση plugins στο Wordpress Εγκατάσταση και χρήση plugins στο Wordpress Περιεχόμενα Εισαγωγή περιεχομένου από wordpress.com Jetpack Booking Calendar WP Google Maps Localization Ninja Forms WP-Mail-SMTP Εισαγωγή περιεχομένου από wordpress.com

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

WORDPRESS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ WORDPRESS ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ Το Wordpress σας δίνει την δυνατότητα να εμπλουτίσετε τα άρθρα σας με εικόνες. Τις εικόνες αυτές είτε τις δημιουργήσει είτε τις έχετε προμηθευτεί

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Ως φοιτητής μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή επιλέγοντας

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΩΝ

WORDPRESS ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΩΝ WORDPRESS ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕΛΙΔΩΝ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΕΣ Σε μία εφαρμογή του Wordpress υπάρχουν δύο ειδών κείμενα που μπορεί κανείς να γράψει: posts(άρθρα) pages (σελίδες) Και τα δύο γράφονται με τον ίδιο απλό κειμενογράφο.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εισαγωγή Η εφαρμογή των περιοδικών etwinning δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φοιτητή Ως φοιτητής μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις Πρακτικής Άσκησης αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή επιλέγοντας

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο. Αλεξάνδρα Νάκου Med

Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο. Αλεξάνδρα Νάκου Med Δημιουργία Ιστολογίου με το WORDPRESS στο Νηπιαγωγείο Αλεξάνδρα Νάκου Med alexandranakou@gmail.com Βήμα 1ο Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή ιστού (Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla) όποιον χρησιμοποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ Φτιάξε το Site σου σε 5 βήματα!!! Φτιάξτε τώρα μια σύγχρονη ιστοσελίδα με δυνατότητα να την ανανεώνετε μόνοι σας...με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο!!!

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός ιστοσελίδας και ιστολογίου με το Weebly

Σχεδιασμός ιστοσελίδας και ιστολογίου με το Weebly Σχεδιασμός ιστοσελίδας και ιστολογίου με το Weebly Το Weebly είναι ένα εργαλείο που καθιστά το σχεδιασμό ενός ιστότοπου πολύ εύκολο, ακόμη κι αν ο χρήστης δεν έχει εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις. Λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή Ιστολόγιου

Κατασκευή Ιστολόγιου Κατασκευή Ιστολόγιου Τι είναι το ιστολόγιο Τα blog είναι ιστοχώροι ή ιστοσελίδες που ανανεώνονται τακτικά συνήθως σε καθημερινή βάση. Περιέχουν πληροφορίες σχετικές με ένα θέμα και συνήθως χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε στη

Διαβάστε περισσότερα

Η επιλογή γλώσσας (π.χ. ελληνικά) διεπαφής του συστήματος, βρίσκεται στο υποσέλιδο του ιστότοπου

Η επιλογή γλώσσας (π.χ. ελληνικά) διεπαφής του συστήματος, βρίσκεται στο υποσέλιδο του ιστότοπου Wordpress.com Περιεχόμενα Wordpress... 1 Ρύθμιση γλώσσας... 1 Δημιουργία λογαριασμού και σύνδεση... 2 Δημιουργία νέου ιστότοπου... 2 Πλατφόρμα διαχείρισης... 5 Αναγνώστης... 5 Πλατφόρμα ιστοτόπου... 5

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία

Blog στο Wordpress. Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Blog στο Wordpress Επιμέλεια: Δέγγλερη Σοφία Περιεχόμενα Μετάβαση στο blog Σύνδεση ως διαχειριστής Πίνακας ελέγχου Εμφάνιση Ρυθμίσεις Άρθρα Σελίδες Πολυμέσα Σύνδεσμοι Widgets Μετάβαση στο blog Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution

Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution Οδηγίες Χρήσης Web Εφαρμογής: Eco Contribution ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Γενικά... 2 Δημιουργία Λογαριασμού... 2 Βήματα για τη δημιουργία λογαριασμού... 2 Δηλώσεις Πώλησης Οχημάτων... 4 Καταχώρηση Νέας Δήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Μια καλή επιλογή θα ήταν www.epipla-onomasas.gr (χωρίζοντας τις λέξεις με παύλα -) ή

Μια καλή επιλογή θα ήταν www.epipla-onomasas.gr (χωρίζοντας τις λέξεις με παύλα -) ή Τι είναι ένα CMS CMS ή Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management System) ονομάζουμε ένα λογισμικό που μας βοηθά να ελέγχουμε και να διαχειριζόμαστε έναν ιστότοπο δημόσιας ή περιορισμένης πρόσβασης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. https://findhome.teicrete.gr

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. https://findhome.teicrete.gr ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ https://findhome.teicrete.gr Εισαγωγή Πλατφόρμα δημοσίευσης αγγελιών ενοικίασης καταλυμάτων σε όλο το νησί που απευθύνονται υποχρεωτικά και σε

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Οδηγίες Χρήσης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σεπτέμβριος 2017 Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ... 3 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 6 ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ... 9 ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΙΣΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

Σημειώσεις του σεμιναρίου: Δημιουργία εκπαιδευτικού ιστότοπου με χρήση του λογισμικού Joomla

Σημειώσεις του σεμιναρίου: Δημιουργία εκπαιδευτικού ιστότοπου με χρήση του λογισμικού Joomla Σημειώσεις του σεμιναρίου: Δημιουργία εκπαιδευτικού ιστότοπου με χρήση του λογισμικού Joomla 1 Διδακτική ώρα: 9 η -10 η Στην ενότητα αυτή θα δημιουργήσετε μενού τα οποία ο περιηγητής του ιστοτόπου σας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ CLAROLINE Κατάλογος περιεχομένων Εγγραφή μαθητή στο Claroline...2 Εγγραφή σε μάθημα...3 Τα μαθήματά μου...4 Αλλαγή του προφίλ μου (Manage my account)...4

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1 «Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Έκδοση 1.1 Πίνακας περιεχομένων 1. Λειτουργικότητα Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.1. Δημιουργία Χρήστη Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.2. Εισαγωγή Προσωπικών σας Στοιχείων στο Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Kaloudia Το No1 ηλεκτρονικό εργαλείο αναζήτησης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα!

Kaloudia Το No1 ηλεκτρονικό εργαλείο αναζήτησης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα! Kaloudia Το No1 ηλεκτρονικό εργαλείο αναζήτησης και προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Ελλάδα! Περιεχόμενα Ενότητα Σελίδες Εισαγωγή 3 Εγγραφή στο Σύστημα 4 10 Είσοδος στο Σύστημα 11 12 Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία blog στο wordpress.com

Δημιουργία blog στο wordpress.com Δημιουργία blog στο wordpress.com 1. Πηγαίνετε στη διεύθυνση https://el.wordpress.com/ 2. Πατήστε στο "Φτιάξε το δικό σου site" 3. Εισάγετε ποια θέλετε να είναι η διεύθυνση του site σας. Π.χ. «Όνομα 1ου

Διαβάστε περισσότερα

Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας με τους εξής δύο τρόπους:

Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας με τους εξής δύο τρόπους: Καλώς Ήλθατε στο νέο μας site και eshop www.summerdreameditions.gr Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια για το e-shop μας ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός χρήσης. Αρχική: Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/ 1) Εμφάνιση ιστοσελίδας Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης (Firefox, Chrome, Internet Explorer κτλ) και στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε τη διεύθυνση http://localhost ή http://127.0.0.1. Αν δεν βλέπουμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων.

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων. Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων http://schoolpress.sch.gr Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών Έκδοση 1.0 Ιανουάριος 2013 Περιεχόμενα 1.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία. Ιστολογίου (blog) 7/5/2015. Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δημιουργία. Ιστολογίου (blog)  7/5/2015. Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ Δημιουργία 7/5/2015 Ιστολογίου (blog) www.blogger.com Χρυσάνθη Γιομέλου ΚΔΒΜ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ TI EINAI TO ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ... 2 ΓΙΑΤΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ;... 2 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ... 2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης SoSimple

Οδηγίες χρήσης SoSimple Οδηγίες χρήσης SoSimple Διδακτική περίοδος 2019-2020 ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Οδηγίες χρήσης SoSimple / 2019-20 1 Περιεχόμενα 1. Είσοδος στην εφαρμογή και διαπιστευτήρια... 3 2. Χρήση της εφαρμογής... 4

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger. Δημιουργία ιστολογίου

Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger. Δημιουργία ιστολογίου Δραστηριότητα 9 Δημιουργία και διαχείριση blog μέσω του Blogger Δημιουργία ιστολογίου 1. Ανοίξτε το φυλλομετρητή Google Chrome, πληκτρολογήστε στη γραμμή διευθύνσεων τη διεύθυνση www.blogger.com και πατήστε

Διαβάστε περισσότερα

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής

WORDPRESS. Εικόνα 1. Πατώντας στη «Σύνδεση» γράψτε το Username (όνομα χρήστη) και το Password (συνθηματικό) (εικόνα 2) που σας έδωσε ο διαχειριστής WORDPRESS Το παρόν εγχειρίδιο είναι μία προσπάθεια για τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές για την δημοσίευση άρθρων. Για παραλήψεις, λάθη ή κάτι το δυσνόητο παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6

Πίνακας περιεχομένων. Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΧΡΗΣΤΗ 1 ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ 4 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ 5 ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ 6 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και τις σύντομες οδηγίες για την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του προγράμματος «Θεαίτητος». Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο

Ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο Ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο Βήματα δημιουργίας και διαχείρισης ηλεκτρονικής παρουσίας επιχείρησης Δήμος Βέροιας 2016 Εγχειρίδιο Χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων... 1

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ LIVETRIP TRAVELLER Η εφαρμογή LiveTripTraveller διατίθεται για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Στο υπο-ιστοσελίδα www.livetrips.com/sources μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

MANUAL PRESTASHOP 1.6

MANUAL PRESTASHOP 1.6 Κατηγορίες: - Προσθήκη νέας κατηγορίας Για να προσθέσουμε μια νέα κατηγορία στο πατάμε στην καρτέλα Κατάλογος και μετά στο κουμπί Κατηγορίες και πατάμε πάνω δεξιά «Add new Category/ Προσθήκη νέας κατηγορίας»

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης του νέου χρήστη

Εγχειρίδιο χρήσης του νέου χρήστη Εγχειρίδιο χρήσης του νέου χρήστη Το Wordpress.com είναι μια πλατφόρμα φιλοξενίας ιστοσελίδων η οποία κάνει πιο εύκολη για τον καθένα την δημοσίευση online. Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κάποιο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης

Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Πλατφόρμα Διαδικτυακής Μάθησης Οδηγίες Χρήσης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σεπτέμβριος 2017 Περιεχόμενα ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ... 3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ EMAIL ΣΤΟ ARMY.GR... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... 9 ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site

AstraΖeneca. Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site AstraΖeneca Εγχειρίδιο Χρήσης Β2Β Site Ταυτότητα Έκδοση κειμένου 1.0.0 Έκδοση λογισμικού 1.0.254006 Τελ. ενημέρωση Μάιος 2015 Copyright Copyright 2011 Entersoft A.E. Με την επιφύλαξη όλων των νόμιμων δικαιωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Twinspace. Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης etwinning. Ιστότοπος: http://etwinning.sch.gr email: etwinning@sch.gr

Το νέο Twinspace. Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης etwinning. Ιστότοπος: http://etwinning.sch.gr email: etwinning@sch.gr Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση, την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου etwinning Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης

Διαβάστε περισσότερα

Για την εισαγωγή προϊόντων

Για την εισαγωγή προϊόντων Για την εισαγωγή προϊόντων Αρχικά βεβαιωνόμαστε ότι βρισκόμαστε στην ελληνική version του site. Σε διαφορετική περίπτωση πατάμε το εικονίδιο με την σημαία και επιλέγουμε τα ελληνικά. Η αριστερή μαύρη μπάρα,

Διαβάστε περισσότερα

Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή

Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Σύντομη περιγραφή και σειρά εικόνων για την χρήση του Πληροφοριακού Υποσυστήματος της Πρακτικής Άσκησης από τους Φοιτητές Έκδοση: 2.0 Ημερομηνία 29/5/2013

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2014 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά στοιχεία για το Edmodo.. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ ΟδηγόςΧρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENDELOS

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENDELOS ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENDELOS Εικόνα 1 Μπαίνουμε στην διεύθυνση http://delos.uth.gr/opendelos. Εισάγετε το email και τον κωδικό. ( Εικόνα 1 ) ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 1. Κάνετε κλικ στο «Ίδρυμα»

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγίες καταχώρισης ξενοδoχείου..gr

Oδηγίες καταχώρισης ξενοδoχείου..gr Oδηγίες καταχώρισης ξενοδoχείου 1 Είσοδος & Εγγραφή Πατήστε στον σύνδεσμο εδώ για την εγγραφή σας ως ξενοδόχος (συνεργάτης). ή Eπιλέξτε Εγγραφή από τη σελίδα του triporganizer και στη συνέχεια Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 2011 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ Στο παρόν έγγραφο μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχονται στην Καρτέλα Ερευνητή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Εγχειρίδιο Χρήσης Εθελοντή Αιμοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Καθηγητή/Ερευνητή Ημεδαπής

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Καθηγητή/Ερευνητή Ημεδαπής Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Καθηγητή/Ερευνητή Ημεδαπής 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Καθηγητής/Ερευνητής

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο joomla! 3. Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer

Σεμινάριο joomla! 3. Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer Σεμινάριο joomla! 3 Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer Ξεκινώντας:Τι είναι τα CMS Η Joomla είναι λογισμικό κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας

eurobanktrader GREEK DERIVATIVES WEB Οδηγός Χρήσης Πλατφόρμας eurobanktrader WEB Χρήσης Πλατφόρμας χρήσης πλατφόρμας Είσοδος, απόκτηση, ανάκτηση κωδικών εισόδου Πατώντας στο κουμπί Είσοδος στην ιστοσελίδα eurobanktrader Ελληνικά Παράγωγα, ή απλά πληκτρολογώντας grdrv.eurobanktrader.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ Η Υπηρεσία διαχείρισης αιτήσεων δαπανών δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν στην Οικονομική Υπηρεσία του Ιδρύματος και να διαχειρίζονται,

Διαβάστε περισσότερα

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0 SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Version 2.0 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες πρόσβασης... 3 2. Οδηγίες Σχεδιασμού Website... 4 2.1. Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Management School School Profile Save

Management School School Profile Save School School Profile Ο School Manager μπορεί να δει και να επεξεργαστεί γενικές πληροφορίες για το σχολείο που ανήκει και διαχειρίζεται. Από το κεντρικό μενού Management School School Profile. Η σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών

Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών 1. Εγκατάσταση Ψηφιακού Πιστοποιητικού Η εγκατάσταση του ψηφιακού πιστοποιητικού (που αφορά συγκεκριμένο λογαριασμό e-mail σας) πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για ηλεκτρονική εγγραφή εκπαιδευτικών

Οδηγίες για ηλεκτρονική εγγραφή εκπαιδευτικών Οδηγίες για ηλεκτρονική εγγραφή εκπαιδευτικών Αγαπητά µέλη του Πανελλήνιου Σχολικού ικτύου, θα θέλαµε να σας ενηµερώσουµε ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα της ηλεκτρονικής εγγραφής Εκπαιδευτικών ώστε να

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ)

Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) Οδηγίες Χρήσεως Ψηφιακού Αποθετηρίου Ιστοριών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) http://multimia-library.prosvasimo.gr Στον παρόν οδηγό μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες για τις δυνατότητες, τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πάτρας Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) ΤΕΙ Πατρών MIS: 304457 Οδηγίες Χρήσης για τους Φορείς Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής

Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Αγαπητή κυρία/αγαπητέ κύριε, Στόχος του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να σας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του νέου Συστήματος Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης (ΑΤΛΑΣ), το οποίο τίθεται

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου

Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου Πολυτεχνείο Κρήτης Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου 1. Εισαγωγή... 3 2. Βασικές γνώσεις για τη δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x Περιεχόμενα 1 Εγκατάσταση του WordPress... 11 Ελάχιστες απαιτήσεις... 11 Easy PHP... 12 Εγκατάσταση Easy PHP... 12 Βήματα εγκατάστασης EasyPHP με εικόνες... 13 Το EasyPHP στα Ελληνικά... 17 Κατέβασμα και

Διαβάστε περισσότερα

Management Classes Create Class Create Class Management Classes List of Classes

Management Classes Create Class Create Class Management Classes List of Classes Class Create Class Ο Teacher μπορεί να δημιουργήσει τάξεις για το σχολείο του από το κεντρικό μενού Management Classes Create Class. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη και για τους καθηγητές εφόσον το επιτρέψει

Διαβάστε περισσότερα

ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION

ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION Οδηγίες εγγραφής μεμονομένων υποψηφίων μέσω του συστήματος ORFEAS ORFEAS HELLENIC AMERICAN UNION Είσοδος στο σύστημα ORFEAS Αν χρησιμοποιείτε πρώτη φορά το σύστημα ORFEAS, για την είσοδό σας, από την κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ. Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE

Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ. Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης ΕΙΕ Copyright 2014 Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης Ι EIE δ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 11635 Αθήνα τ.: 210 7273900 f: 210 7246824 e: ekt@ekt.gr www.ekt.gr Το έργο αυτό διατίθεται με

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Πώς να χρησιμοποιήσετε το FastBanner

Οδηγίες χρήσης Πώς να χρησιμοποιήσετε το FastBanner Οδηγίες χρήσης Πώς να χρησιμοποιήσετε το FastBanner 1 P a g e Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 1. Τι είναι το FastBanner... 3 2. Χειρισμός του FastBanner... 3 3. Πώς να χρησιμοποιήσετε το FastBanner... 5 3.1.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ

Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (Moodle) του Τμήματος ΔΕΤ -Για τους Φοιτητές- Έκδοση 1.2 Οκτώβριος 2015 Υπεύθυνος Σύνταξης: Χρήστος Λάζαρης (lazaris@aueb.gr) Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το TPT (Teachers Pay Teachers) Πώς γίνομαι μέλος; Πώς αγοράζω υλικό από εκεί; Τι είναι το PayPal; Πώς φτιάχνω λογαριασμό στο PayPal; Τι

Τι είναι το TPT (Teachers Pay Teachers) Πώς γίνομαι μέλος; Πώς αγοράζω υλικό από εκεί; Τι είναι το PayPal; Πώς φτιάχνω λογαριασμό στο PayPal; Τι Τι είναι το TPT (Teachers Pay Teachers) Πώς γίνομαι μέλος; Πώς αγοράζω υλικό από εκεί; Τι είναι το PayPal; Πώς φτιάχνω λογαριασμό στο PayPal; Τι είναι ένα ZIP αρχείο; Πώς μπορώ να αγοράσω το προϊόν για

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60

ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ-ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 2.60 Περιεχόμενα 1. Βελτίωση. Προσθήκη νέου εργαλείου για μεταφορά χκ στην επόμενη χρήση.... 2 ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ... 2

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Υποψήφιοι Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Υποψήφιοι 1 Δημιουργία Λογαριασμού και Είσοδος στο Σύστημα Για να εγγραφείτε στο Γενικό Μητρώο του Πληροφοριακού Συστήματος «Απέλλα» ως Υποψήφιος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή

Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Υποσύστημα Πρακτικής Άσκησης Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητή Σύντομη περιγραφή και σειρά εικόνων για την χρήση του Πληροφοριακού Υποσυστήματος της Πρακτικής Άσκησης από τους Φοιτητές Έκδοση: 4.1 Ημερομηνία 18/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

wikispaces Επεξεργασία και συγγραφή Πατρώνας Γεώργιος

wikispaces Επεξεργασία και συγγραφή Πατρώνας Γεώργιος Wikispaces Επεξεργασία και συγγραφή Πατρώνας Γεώργιος Η επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση του wikispaces είναι: http://www.wikispaces.com/ Το εργαλείο wikispaces είναι ένας ιστότοπος που αποτελείται από ένα

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής Πληροφορίας ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε

Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής Πληροφορίας ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ System Συμβουλευτική Α.Ε σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας 1 25 Λογισμικές εφαρμογές καταγραφής και αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με τον έλεγχο της καπνιστικής συνήθειας Λογισμική Εφαρμογή Διαχείρισης Ψηφιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΓΟΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ GOOGLE CHROME MOZILA FIREFOX SAFARI (iphone/ipad) GOOGLE SEARCH Ρύθμιση εργαλείων γονικού ελέγχου Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Google

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΗ 3.0 Δεκέμβιος 2014 1 Περιεχόμενα 1

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης και ενεργοποίησης. της εφαρμογής. i-spirit «ηλεκτρονικής τιμολόγησης» & ενημέρωσης #mydata

Οδηγίες εγκατάστασης και ενεργοποίησης. της εφαρμογής. i-spirit «ηλεκτρονικής τιμολόγησης» & ενημέρωσης #mydata Οδηγίες εγκατάστασης και ενεργοποίησης της εφαρμογής i-spirit «ηλεκτρονικής τιμολόγησης» & ενημέρωσης #mydata Μόλις ολοκληρώσετε την παραγγελία θα λάβετε 2 email Το email με αυτό το θέμα ενημερώνει: 1.Για

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης. Τι είναι το iekdeltalive.gr;

Οδηγός χρήσης. Τι είναι το iekdeltalive.gr; Τι είναι το iekdeltalive.gr; Τι προσφέρει σε σπουδαστές και αποφοίτους; Δημοσίευση εργασιών και project καθ όλη τη διάρκεια σπουδών Ανταλλαγή σημειώσεων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ σπουδαστών Ολοκληρωμένο

Διαβάστε περισσότερα