Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν τα µέλη της Εταιρείας Χριστίνα Καρατζαφέρη (µέσω skype) και Γιάννης Φατούρος.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν τα µέλη της Εταιρείας Χριστίνα Καρατζαφέρη (µέσω skype) και Γιάννης Φατούρος."

Transcript

1 ΠΡΑΚΤΙΚΟ Της 6ης συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Σήµερα, 13/07/2011, ηµέρα Τετάρτη, συνεδρίασε στην έδρα της Εταιρείας (Πάτµου 5, Μαρούσι) το ιοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης µε θέµατα: 1. Επικύρωση του σχεδίου πρακτικού της 5ης συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου. 2. Επικύρωση του σχεδίου πρακτικού της 2ης Γενικής Συνέλευσης. 3. Εγγραφή νέων µελών στην Εταιρεία. 4. Εγγραφή νέων υποστηρικτών στην Εταιρεία. 5. Απολογισµός 1ου Συνεδρίου Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης. 6. Οικονοµικά. 7. Σχέδιο δράσης για την οργάνωση του 2ου Συνεδρίου Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης. 8. Σχέδιο δράσης για την έκδοση επιστηµονικού περιοδικού. 9. Ορισµός Επιτροπής Εξωστρέφειας. 10. Ίδρυση Οµάδων Ειδικού Ενδιαφέροντος (special interest groups). 11. Προκαταρκτική συζήτηση για ερευνητικό πρόγραµµα µε θέµα την αντικειµενική καταγραφή της φυσικής δραστηριότητας του ελληνικού πληθυσµού. Παρόντες ήταν οι: 1. Βασίλης Μούγιος, Πρόεδρος 2. Γρηγόρης Μπογδάνης, Αντιπρόεδρος 3. ηµήτρης Κουρέτας, Γενικός Γραµµατέας 4. Έρη Σγουράκη, Ταµίας 5. Ηλίας Σµήλιος, µέλος (µέσω skype) 6. Αργύρης Τουµπέκης, µέλος 7. Γιώργος Παραδείσης, µέλος Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν τα µέλη της Εταιρείας Χριστίνα Καρατζαφέρη (µέσω skype) και Γιάννης Φατούρος. Θέµα 1ο: Επικύρωση του σχεδίου πρακτικού της 5ης συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το ιοικητικό Συµβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει οµόφωνα το σχέδιο πρακτικού της 5ης συνεδρίασης που πραγµατοποιήθηκε στις 29/04/2011. Θέµα 2ο: Επικύρωση του σχεδίου πρακτικού της 2ης Γενικής Συνέλευσης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το ιοικητικό Συµβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει οµόφωνα το σχέδιο πρακτικού της 2ης Γενικής Συνέλευσης. Θέµα 3ο: Εγγραφή νέων µελών στην Εταιρεία Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε οµόφωνα η εγγραφή των νέων τακτικών και δόκιµων µελών της Εταιρείας. Παρατίθεται πίνακας µε τα νέα τακτικά και δόκιµα µέλη καθώς και τα µέλη της Εταιρείας που τους προτείνανε:

2 Μουρτάκος Πίνακας νέων τακτικών µελών Ονοµατεπώνυµο Κριτήριο εγγραφής Μέλη που τον/την προτείνουν Μεταπτυχιακή διατριβή Μπογδάνης Σουλτανάκη Ε- Σταµάτιος στη φυσιολογία της ά- Γρηγόρης λένη σκησης Μάνθου Ειρήνη Μεταπτυχιακή και διδακτορική διατριβή στη φυσιολογία της άσκησης Πίνακας νέων δόκιµων µελών Θανάσης Τζιαµούρτας Βασίλης Πασχάλης Ονοµατεπώνυµο Κριτήριο εγγραφής Μέλη που τον/την προτείνουν Ντίνας Πέτρος Mεταπτυχιακός φοιτητής στη φυσιολογία της ά- σκησης Θανάσης Τζιαµούρτας Ανδρέας Φλούρης Θέµα 4ο: Εγγραφή νέων υποστηρικτών στην Εταιρεία Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε οµόφωνα η εγγραφή των νέων υποστηρικτών της Εταιρείας. Παρατίθεται πίνακας µε τους νέους υποστηρικτές καθώς και τα µέλη της Εταιρείας που τους προτείνανε: Πίνακας υποστηρικτών Ονοµατεπώνυµο Ιδιότητα Μέλος που τον /την προτείνει Ζασπάλης Βασίλης Κ Φ Α Βασίλης Μούγιος Παπαϊωάννου Μαρία Προπτυχιακή Βασίλης Μούγιος Τσούκος Θανάσης Κ Φ Α Γρηγόρης Μπογδάνης Μπαρµπαρήγος Προκόπιος Προπτυχιακός φοιτητής Καρασταµάτη έσποινα Προπτυχιακή Καραθανάση Μαρία Προπτυχιακή Καραντζούνη Χριστίνα Προπτυχιακή Κωστάκη Εµµανουέλλα Προπτυχιακή Μουρµούρη Αλεξάνδρα Προπτυχιακή Παναγοπούλου Αναστασία Προπτυχιακή Γίαννης Βογιατζής Θέµα 5ο. Απολογισµός 1ου Συνεδρίου Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης

3 Ο Πρόεδρος παρουσίασε τον παρακάτω απολογισµό. α. Οργανωτικός Το Συνέδριο πραγµατοποιήθηκε σε συνεργασία µε το 19ο ιεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού, το οποίο παρείχε πρόθυµα όλη την οργανωτική του εµπειρία και υποδοµή. Στα αρνητικά της συνεργασίας εντοπίζεται η µη προβολή του Συνεδρίου στην αφίσα, στο ε- ξώφυλλο του προγράµµατος και στην τσάντα που µοιραζόταν, καθώς και τα σηµεία φθοράς που ήταν εµφανή στο αµφιθέατρο. β. Επιστηµονικός Το επίπεδο των εισηγήσεων των προσκεκληµένων οµιλητών, των ελεύθερων ανακοινώσεων και των αναρτηµένων ανακοινώσεων ήταν γενικά υψηλό. Στις περισσότερες παρουσιάσεις υπήρξε ζωντανή και γόνιµη συζήτηση. Η παρακολούθηση των συνεδριών ήταν κατά προσέγγιση η παρακάτω: Παρασκευή 20/5/ η συνεδρία µε ελεύθερες ανακοινώσεις 45 2 η συνεδρία µε ελεύθερες ανακοινώσεις 40 Στρογγυλή τράπεζα 40 Οµιλία Τσίντζα 45 Σάββατο 21/5/ η συνεδρία µε ελεύθερες ανακοινώσεις 30 4 η συνεδρία µε ελεύθερες ανακοινώσεις 30 Στρογγυλή τράπεζα 35 Οµιλία Mujika 55 Μέσος όρος 40 άτοµα, ίδιος µ εκείνον στην 3η Ηµερίδα Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης το Από αυτούς υπολογίζεται ότι 30 κατά µέσο όρο ήταν µέλη και υποστηρικτές της Εταιρείας, ενώ οι υπόλοιποι 10 ήταν σύνεδροι του 19ου ΣΦΑΑ. Πρόκειται για χα- µηλούς αριθµούς, οι οποίοι θα πρέπει να αποδοθούν πρωταρχικά στη σοβούσα οικονοµική κρίση. Πάντως, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται η προσδοκία του.σ ότι η τέλεση του Συνεδρίου στην Κοµοτηνή θα προσέλκυε ικανοποιητικό αριθµό γυµναστών και προπονητών από το 19ο ΣΦΑΑ. Έτσι, ο κ. Β. Μούγιος πρότεινε η τέλεση του επόµενου Συνεδρίου της Εταιρείας να γίνει στην Αθήνα. γ. Οικονοµικός Το Συνέδριο είχε έσοδα ευρώ προερχόµενα αποκλειστικά από 33 εγγραφές, αφού δεν υπήρχε καµία χορηγία. Τα έξοδα του Συνεδρίου ήταν: Χρήση χώρου: ευρώ Έξοδα µετακίνησης και διαµονής προσκεκληµένων οµιλητών: ευρώ Αφίσες: 150 ευρώ Σύνολο εξόδων: ευρώ Η διαφορά των ευρώ µεταξύ εξόδων κι εσόδων καλύφθηκε από το ταµείο της Εταιρείας. Ο Γενικός Γραµµατέας. Κουρέτας επισήµανε την ανάγκη να προσελκύσει η Εταιρεία επιστήµονες έξω από το χώρο της φυσικής αγωγής και του αθλητισµού, όπως από το Χαροκόπειο και γιατρούς. Το Σ ενέκρινε οµόφωνα τον απολογισµό.

4 Θέµα 6ο. Οικονοµικά Έγινε η παρακάτω ενηµέρωση από την ταµία Έρη Σγουράκη για την οικονοµική κατάσταση της Εταιρείας. Στο προηγούµενο Σ στις 29/4/11 το ταµειακό υπόλοιπο ήταν 2239 Ε. Τα έσοδα από τις συνδροµές και τις εγγραφές στο συνέδριο ως 11/7/11 είναι 2260,30 Ε Σύνολο τραπεζικού λογαριασµού 4499,30 E Τα έξοδα µας ήταν 160 Ε η αµοιβή του λογιστή (5-6/11), 3914 E πληρωµές για το συνέδριο, 5,60 Ε τραπεζικά έξοδα. Σύνολο εξόδων 4079,60 Ε. ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 419,70 Ε Θέµα 7ο: Σχέδιο δράσης για την οργάνωση του 2ου Συνεδρίου Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Ανέλαβε το µέλος κ. Γ. Παραδείσης να διερευνήσει τη δυνατότητα τέλεσης του 2ου Συνεδρίου της Εταιρείας σε χώρους του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Ο κ. Γ. Παραδείσης θα ενηµερώσει το Σ στην επόµενη συνεδρίαση. Πιθανοί χρόνοι τέλεσης του Συνεδρίου είναι ο Ιούνιος του 2012, µετά το Πάσχα (15/4) και ο Σεπτέµβριος. Ο Γενικός Γραµµατέας. Κουρέτας πρότεινε να είναι το Συνέδριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Θέµα 8ο: Σχέδιο δράσης για την έκδοση επιστηµονικού περιοδικού Ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας κ. Γ. Μπογδάνης πρότεινε να γίνει πρόταση σε διεθνή, έγκυρο εκδοτικό οίκο για την έκδοση του περιοδικού. Στη συντακτική επιτροπή (editorial board) να συµµετέχουν ερευνητές υψηλού κύρους. Το Σ αποφάσισε τη σύσταση οµάδας εργασίας από τους Γρηγόρη Μπογδάνη, Αργύρη Τουµπέκη, Γιώργο Παραδείση και Γιάννη Φατούρο, η ο- ποία θα υποβάλει πρόταση στον εκδοτικό οίκο Taylor & Francis. Θέµα 9ο: Ορισµός Επιτροπής Εξωστρέφειας Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε η δηµιουργία Επιτροπής Εξωστρέφειας για την περαιτέρω προβολή της Εταιρείας. Το µέλος της Εταιρείας κ. Θανάσης Χατζηνικολάου είχε υποβάλει τις παρακάτω προτάσεις: 1. Την καταγραφή των προσόντων και ερευνητικών δραστηριοτήτων των µελών της Εταιρείας µε σκοπό την εκµετάλλευση των δυνατών στοιχείων των µελών της ανάλογα µε το χώρο που θα θέλει να στοχεύσει η Εταιρεία. 2. Τον καθορισµό από την αρχή της χρονιάς ενός συνόλου 2-3 δράσεων ανά γνωστικό αντικείµενο όπως η υγεία, ο αθλητισµός επιδόσεων και ο µαζικός αθλητισµός. Ειδικότερα οι δράσεις µπορεί να αφορούν : α) Εκδηλώσεις, όπως αυτή που συζητήθηκε για το µετρό. β) ηµιουργία έντυπου φυλλαδίου που θα µοιράζεται µέσω κάποιας εφηµερίδας πανελλήνιας κυκλοφορίας (αθλητικής ή πολιτικής). γ) Την αποστολή άρθρου σε εφηµερίδα που θα διαλευκάνει κάποιους µύθους γύρω από την άσκηση ή τις εργοµετρικές εξετάσεις για την αποφυγή ανακριβειών που γράφονται από δη- µοσιογράφους.

5 δ) ιοργάνωση workshop µε τη συµµετοχή ασκουµένων (π.χ προσδιορισµός της έντασης της άσκησης). Η δράση αυτή θα πρέπει να πραγµατοποιείται σε συνεργασία µε κάποιο δήµο ή αθλητικό φορέα. Το νόηµα της δράσης αυτής θα είναι η Εταιρεία να προσεγγίσει τους α- σκούµενους και όχι οι ασκούµενοι την Εταιρεία. 3. Τη διοργάνωση τουλάχιστον 6 δράσεων ανά έτος ώστε η Εταιρεία να παραµένει στην επικαιρότητα. Την κάθε δράση θα µπορούν να αναλαµβάνουν διαφορετικά µέλη της Εταιρείας. Η κάθε δράση θα πρέπει να προβάλλεται πριν την πραγµατοποίηση της και τα αποτελέσµατα της να δηµοσιοποιούνται µε δελτίο τύπου ή άρθρο σε εφηµερίδα. Για την καλύτερη προβολή των δράσεων την συνεννόηση µε ανθρώπους από το χώρο του marketing. 4. Την αποστολή σχετικά µε τις δράσεις της Εταιρείας που είναι επιτακτική για την διεύρυνση της βάσης των ηλεκτρονικών διευθύνσεων της Εταιρείας. Η εταιρεία θα µπορούσε να στέλνει στις γραµµατείες των τµηµάτων µε την παράκληση να προωθούνται στους φοιτητές ώστε να δηµιουργηθεί µια δεξαµενή ηλεκτρονικών διευθύνσεων. Ο κ. Χατζηνικολάου θεωρεί πως µε τις παραπάνω προτάσεις µπορεί να προωθηθεί το κοινωνικό πρόσωπο της Εταιρείας ώστε να καταστεί η εταιρεία γνωστή στο ευρύ κοινό και να προσελκύσει χορηγούς για κάποιες δράσεις ή επιστηµονικές δραστηριότητες της. To µέλος της Εταιρείας κ. Χ. Καρατζαφέρη πρότεινε, συµφωνώντας µε τον κ. Θ. Χατζηνικολάου, ότι η τακτική συγγραφή άρθρων σε ΜΜΕ είναι µια καλή τακτική για την καλλιέργεια εξωστρέφειας. Παρουσίασε µια λίστα θεµατικής που είχε χρησιµοποιηθεί στο ΚΕΤΕΑΘ και στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και που πιστεύει ότι υποστηρίζει σηµαντικά την θεµατική φυσιολογία της άσκησης µε έµφαση σε κλινικούς πληθυσµούς. Συγγραφέας Κουτεντάκης Γιάννης Καρατζαφέρη Χριστίνα Τζιαµούρτας Αθανάσιος Φλουρής Ανδρέας Θεοδώρου Αναστάσιος Σακκάς Γεώργιος Καρατζαφέρη Χριστίνα Νικολαΐδης Μιχάλης Πασχάλης Βασίλειος Τζιαµούρτας Αθανάσιος Τίτλος Άρθρου Η φυσική αγωγή στα Ελληνικά σχολεία δεν αντιµετωπίζει την παιδική παχυσαρκία Παχυσαρκία στους ενήλικες το «ασθενές» φύλο ασθενεί Οι βλαβερές συνέπειες της παχυσαρκίας σε παιδιά Οι επιπτώσεις της υψηλής θερµοκρασίας στην υγεία: Συµπτώµατα και τρόποι αντι- µετώπισης Άσκηση σε άτοµα µε έλλειψη του ενζύµου G6PD ιαταραχές ύπνου και σωµατική απόδοση Βαδίστε! Κάνει καλό Ποδήλατο, σκάλες αντί ασανσέρ και περισσότερο βάδισµα για το άγχος Η επίδραση της άσκησης στο λιπιδαιµικό προφίλ Έκκεντρη Άσκηση και Παχυσαρκία Μαθητές της υτικής Θεσσαλίας µε διαβήτη! Όπως πρότεινε και ο κ. Χατζηνικολάου, αυτή η λίστα πρέπει να συµπληρωθεί µε τίτλους και πιθανούς συγγραφείς σε θέµατα αγωνιστικού αθλητισµού. Πιστεύει επίσης ότι οι chairs των sessions που είχαµε στο Συνέδριο πρέπει να συµπεριληφθούν όλοι στην λίστα αυτήν (ίσως µε 1-2 συµπεράσµατα από τα sessions τους). Εάν έχουµε µια σειρά άρθρων (και συγγραφέων) θα µπορέσουµε να ξεκινήσουµε αυτήν την προσπάθεια µε αξιώσεις. Η κ. Καρατζαφέρη πιστεύει ότι έξι δράσεις είναι πολλές. Οπωσδήποτε, όµως, πρέπει να ταιριάζουν µε ηµέρες εορτασµού, πχ Ηµέρα κατά της Παχυσαρκίας, Ηµέρα κατά του Καπνίσµατος κλπ. για µέγιστη κάλυψη από τα ΜΜΕ. Σχετικά µε την αποστολή οµαδικών s, προ-

6 τείνει να ζητάµε από τις επαφές µας σε κάθε Τµήµα να αναρτούν στα Νέα του Τµήµατός τους τις δράσεις µας. Πιστεύει ότι µια καλή προσέγγιση για να καλλιεργήσουµε την εξωστρέφεια της Εταιρείας µας είναι να συνεργαστούµε µε κάποια ευρείας/ευρύτερης κυκλοφορίας εφηµερίδα ή και µε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την παρουσίαση µικρών άρθρων µε στόχο την διάχυση γνώσης στο ευρύ κοινό. Η µέθοδος αυτή έχει δοκιµαστεί ήδη στα Τρίκαλα µε µια σειρά άρθρων στην Έρευνα (θεσσαλική εφηµερίδα), τα οποία συχνά αναδηµοσιεύονταν σε µεγάλης κυκλοφορίας εκδόσεις (Ελευθεροτυπία) ή ακόµα και ηλεκτρονικά µέσα (π.χ. έχει δώσει συνέντευξη στο «Συµβαίνει Τώρα» και συµµετείχε σε εκποµπή της ψηφιακής ΕΡΑ) και φυσικά σε πάµπολλα fora και ιστολόγια υγείας, άσκησης ή διατροφής. Η εµπειρία της λέει ότι πρέπει να έχουµε έτοιµα το 70% των άρθρων όταν ξεκινήσουν οι δη- µοσιεύσεις και παράλληλα να έχουµε «ετοιµοπόλεµους» 2-3 συναδέλφους µε «γερή πένα» (π.χ. το ηµήτρη Κουρέτα, το Βασίλη Μούγιο, εάν θέλουν βέβαια), εάν χρειαστεί να µεταβάλουµε την σειρά λόγω των απαιτήσεων της επικαιρότητας. Η Επιτροπή θα έχει κάποια δουλειά editor, αλλά βασικά ως προς το συντακτικό/γραµµατικό µέρος. Θα πρέπει να έχει εξαρχής επιλέξει µια καλή θεµατική, ώστε να θέσουµε τον πήχη υψηλά. Η έµφασή µας, πιστεύει, πρέπει να είναι στην παρουσίαση εγχώριας έρευνας - ο κόσµος νοµίζει ότι η καλή έρευνα γίνεται µόνο στο εξωτερικό - αλλά και οι έµπειροι ανάµεσά µας ίσως πρέπει να γράφουν και άρθρα σχολιασµού της επικαιρότητας ή και ιστορικού ενδιαφέροντος άρθρα. Τα άρθρα θα πρέπει επίσης να συσχετίζονται και µε τα ερωτήµατα που τίθενται στην λειτουργία «ρωτήστε τον ειδικό» που έχει η ιστοσελίδα µας. Το µέλος του Σ Α. Τουµπέκης πρότεινε να υπάρχει αµφίδροµη σύνδεση της ιστοσελίδας της Εταιρείας µε άλλες ιστοσελίδες. Το.Σ αποφάσισε να δηµιουργηθεί Επιτροπή Εξωστρέφειας αποτελούµενη από τους Α. Του- µπέκη, Χ. Καρατζαφέρη και Θ. Χατζηνικολάου και να ζητηθούν από τα µέλη της Εταιρείας ερωτήσεις για την έκδοση θέσεων (position statements). Θέµα 10ο: Ίδρυση Οµάδων Ειδικού Ενδιαφέροντος (special interest groups) Αποφασίστηκε οι οµάδες να είναι οι ακόλουθες: Ο κ. Γ. Βογιατζής αναλαµβάνει την οµάδα κλινικής εργοφυσιολογίας, ο κ. Γ. Φατούρος το δίκτυο εργαστηρίων για αριστεία σε τεχνικές Βιοχηµείας και Φυσιολογίας. Αναµένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλα µέλη της Εταιρείας. Παρακάτω παρατίθεται η εισήγηση του κ. Γ. Βογιατζή για το αντικείµενο που πραγµατεύεται η κλινική εργοφυσιολογία, την εξέλιξή της διεθνώς, την ανάπτυξή της στην Ελλάδα και τους στόχους της οµάδας, τα πρώτα βήµατα για τη δηµιουργία της και την αναγκαιότητα δηµιουργίας της. Εισήγηση για τη δηµιουργία οµάδας ειδικού ενδιαφέροντος στο αντικείµενο της Κλινικής Έργοφυσιολογίας 1. Το αντικείµενο που πραγµατεύεται η κλινική εργοφυσιολογία Η κλινική εργοφυσιολογία αφορά τη µελέτη των µηχανισµών που περιορίζουν την ικανότητα για άσκηση σε ένα ευρύ πληθυσµό µε χρόνιες ασθένειες. Η µελέτη αποσκοπεί στη διερεύνηση της επίδρασης της σοβαρότητας της νόσου στην ικανότητα για άσκηση καθώς και των συµπτωµάτων που την περιορίζουν αλλά παράλληλα διερευνά την επίδραση της συστηµατικής άσκησης στην ένταση των συµπτωµάτων που εκδηλώνονται στην άσκηση. 2. Εξέλιξη του αντικειµένου της κλινικής εργοφυσιολογίας διεθνώς

7 Η Αµερικάνικη Εταιρείας Φυσιολογίας στην επανέκδοση και διεύρυνση της σειράς του Handbook of Physiology (µετονοµαζόµενη σε Comprehensive Physiology) εκδίδει νέα κεφάλαια που πραγµατεύονται την άσκηση στην υγεία και την ασθένεια (Exercise In Health and Disease) µε δυο θεµατικές σειρές: i) Section I. Fundamentals of Exercise Physiology, Section II. Exercise Impairment in Chronic Disease. Παράλληλα, εταιρείες αθλητικής επιστήµης ό- πως η American College of Sports Medicine και British Association of Sports & Exercise Sciences, έχουν θεσπίσει οµάδες κοινού ενδιαφέροντος στην Κλινική Εργοφυσιολογία. 3. Η ανάπτυξη του αντικειµένου στην Ελλάδα Τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε µεταπτυχιακό επίπεδο στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κοµοτηνής και Τρικάλων υπάρχουν µαθήµατα που πραγµατεύονται την φυσιολογία της ά- σκησης και της συστηµατικής προπόνησης σε ασθενείς µε χρόνιες παθήσεις (καρδιακή, αναπνευστική και νεφρική ανεπάρκεια καθώς και µεταβολικά σύνδροµα). Επίσης τόσο σε Πανεπιστηµιακές όσο και σε ιδιωτικές κλινικές ανά την επικράτεια λειτουργούν προγράµµατα θεραπευτικής άσκησης (αερόβια ή µε βάρη) για ασθενείς µε χρόνιες παθήσεις. 4. Στόχοι της δηµιουργίας της οµάδας κοινού ενδιαφέροντος Με βάση το καταστατικό της Εταιρείας και τα µέσα πραγµατοποίησης του σκοπού της, οι στόχοι δηµιουργίας της οµάδας κοινού ενδιαφέροντος στην κλινική εργοφυσιολογία είναι οι κάτωθι: α) Να δηµιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για γόνιµες συζητήσεις σε θέµατα υγείας και άσκησης και να προάγει τον τοµέα της εργοφυσιολογίας για ασθενείς µε χρόνια νοσήµατα. β) Να διατυπώσει θέσεις σε ζητήµατα που άπτονται των θεραπευτικών εφαρµογών της άσκησης στον Ελλαδικό χώρο. γ) Να διαδώσει νέες ερευνητικές τεχνικές και προσεγγίσεις σε µελέτες που άπτονται της κλινικής εργοφυσιολογίας. δ) Να συµβάλει στην οργάνωση και λειτουργία µεταπτυχιακών προγραµµάτων στη κλινική εργοφυσιολογία ε) Να οργανώσει στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Εταιρείας εκπαιδευτικές ηµερίδες και να διδάξει, µέσω workshops, τεχνικές και µεθόδους εκγύµνασης των ασθενών σε νέους επιστήµονες. 5. Τα πρώτα βήµατα για τη δηµιουργία µιας τέτοιας οµάδας Τα πρώτα βήµατα είναι θετικά αν αναλογιστούµε ότι 8 από τις 23 περιλήψεις (35%) στο φετινό συνέδριο είχαν ως αντικείµενο θέµατα στην κλινική εργοφυσιολογία. Επίσης είναι ενθαρρυντικό το στοιχείο ότι ένα σηµαντικό ποσοστό των µελών της εταιρείας ασχολείται ε- ρευνητικά µε το αντικείµενο της κλινικής εργοφυσιολογίας και ότι επίσης υπάρχει αύξηση των δόκιµων µελών που εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον στην προοπτική της εφαρµογής της άσκησης ως θεραπευτικού εργαλείου. Αυτό το τελευταίο στοιχείο διαφαίνεται να έχει ευρεία απήχηση στους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι αναζητούν νέες προοπτικές στο αντικείµενο της άσκησης και της εκγύµνασης ασθενών. 6. Αναγκαιότητα δηµιουργίας της οµάδας κοινού ενδιαφέροντος Η ποιότητα ζωής αποτελεί το βασικό ζητούµενο για τον άνθρωπο σε όλες τις αναπτυγµένες κοινωνίες. ιαρκώς γίνεται προσπάθεια αναφορικά µε την καλύτερη αντιµετώπιση των χρόνιων ασθενειών µε σκοπό η ποιότητα ζωής του ασθενή να διατηρείται σε ικανοποιητικό επίπεδο. Το γεγονός αυτό διαφαίνεται στην αύξηση του αριθµού των κέντρων αποκατάστασης χρονιών παθήσεων και στην ολοένα µεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του πληθυσµού σε θέµατα που άπτονται της υγείας και της πάθησης. Ο τοµέας της κλινικής εργοφυσιολογίας αποτελεί σηµαντικότατο εργαλείο γνώσης που µπορεί να ωφελήσει τους ασθενείς µε χρόνιες παθήσεις

8 µέσω προγραµµάτων θεραπευτικής άσκησης σε κέντρα αποκατάστασης βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Για τον λόγο αυτό η καλύτερη οργάνωση µέσω µιας οµάδας επιστηµόνων κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται των θεµάτων της κλινικής εργοφυσιολογίας καθώς και ένας χώρος που θα µπορούν να ανταλλάσσονται απόψεις και εµπειρίες, κρίνεται απαραίτητος. Θέµα 11ο: Προκαταρκτική συζήτηση για ερευνητικό πρόγραµµα µε θέµα την αντικειµενική καταγραφή της φυσικής δραστηριότητας του ελληνικού πληθυσµού Ο Πρόεδρος ενηµέρωσε ότι έκανε προκαταρκτική συζήτηση µε τον επίκουρο καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστηµίου και µέλος της Εταιρείας κ. Γιάννη Μανιό, ο οποίος έχει εµπειρία και δηµοσιευµένο έργο µε επιδηµιολογικές µελέτες και ο οποίος είναι πρόθυµος να προσφέρει την τεχνογνωσία του για τη σύνταξη µιας ερευνητικής πρότασης, τα δεδοµένα φυσικής δραστηριότητας µε βηµατοµετρητή από έρευνές του σε παιδιά και βηµατοµετρητές. Επίσης ο Πρόεδρος πραγµατοποίησε προκαταρκτική συζήτηση µε την καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και µέλος της Εταιρείας κ. Μαρία Χασαπίδου, η οποία είναι Γενική Γραµµατέας της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ). Η κ. Χασαπίδου βρήκε το εγχείρηµα δύσκολο, αλλά είπε ότι η ΕΙΕΠ θα µπορούσε να συνεισφέρει περίπου ευρώ στο πρόγραµµα. Επιπλέον, η κ. Χασαπίδου συµµετέχει στο Childhood Obesity Surveillance Initiative και πρότεινε να έχουµε το νου µας για το 7ο Πρόγραµµα Πλαίσιο, που θα προκηρυχθεί τον Οκτώβριο. Ο κ. Κουρέτας είπε ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας θα µπορούσε να συνεισφέρει περίπου ευρώ, αλλά, όπως είναι φυσικό, για έρευνα στη Θεσσαλία. Το Σ αποφασίζει να συνεχιστούν οι επαφές στην κατεύθυνση της υποβολής πρότασης για το ερευνητικό πρόγραµµα. Στο σηµείο αυτό και αφού κανένας δεν ζήτησε το λόγο, ο Πρόεδρος κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραµµατέας Βασίλης Μούγιος ηµήτρης Κουρέτας

ΠΡΑΚΤΙΚΟ της 3ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης

ΠΡΑΚΤΙΚΟ της 3ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης ΠΡΑΚΤΙΚΟ της 3ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Σήµερα, 19/11/2010, ηµέρα Παρασκευή και ώρα 14:30 συνεδρίασε στην Αθήνα (Πάτµου 5,

Διαβάστε περισσότερα

Το ιοικητικό Συµβούλιο αποφάσισε οµόφωνα να εγκρίνει το σχέδιο πρακτικού της 7ης συνεδρίασης που πραγµατοποιήθηκε στις 11/10/2011.

Το ιοικητικό Συµβούλιο αποφάσισε οµόφωνα να εγκρίνει το σχέδιο πρακτικού της 7ης συνεδρίασης που πραγµατοποιήθηκε στις 11/10/2011. ΠΡΑΚΤΙΚΟ Της 8ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Σήµερα, 28/12/2011, ηµέρα Τετάρτη, συνεδρίασε στην έδρα της Εταιρείας (Πάτµου 5 Μαρούσι)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Της 7ης συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Της 7ης συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης ΠΡΑΚΤΙΚΟ Της 7ης συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Σήµερα, 11/10/2011, ηµέρα Τρίτη, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπροέδρου λόγω απουσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Της 9ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης

ΠΡΑΚΤΙΚΟ Της 9ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης ΠΡΑΚΤΙΚΟ Της 9ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Σήµερα, 16/03/2012, ηµέρα Παρασκευή, συνεδρίασε στην έδρα της Εταιρείας (Πάτµου 5 Μαρούσι)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ της 5ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης

ΠΡΑΚΤΙΚΟ της 5ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης ΠΡΑΚΤΙΚΟ της 5ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Σήµερα, 29/4/2011, ηµέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 συνεδρίασε στην αίθουσα Γενικής Συνέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

Το ιοικητικό Συµβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει οµόφωνα το σχέδιο πρακτικού της 9ης συνεδρίασης, που πραγµατοποιήθηκε στις 16/3/2012.

Το ιοικητικό Συµβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει οµόφωνα το σχέδιο πρακτικού της 9ης συνεδρίασης, που πραγµατοποιήθηκε στις 16/3/2012. ΠΡΑΚΤΙΚΟ Της 10ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Σήµερα, 14/6/2012, ηµέρα Πέµπτη, συνεδρίασε στην έδρα της Εταιρείας ( Πάτµου 5, Μαρούσι)

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό της 15 ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης

Πρακτικό της 15 ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Πρακτικό της 15 ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Σήµερα, Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013 και ώρα 2 µµ, συνεδρίασε το ιοικητικό Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 3 ης ετήσιας και 1 ης εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης

Πρακτικά 3 ης ετήσιας και 1 ης εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Πρακτικά 3 ης ετήσιας και 1 ης εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Τόπος: Αθήνα, Κεντρικό κτήριο Πανεπιστηµίου Αθηνών Ηµεροµηνία: Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά της 2ης Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας

Πρακτικά της 2ης Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας Πρακτικά της 2ης Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Τόπος: Κοµοτηνή, µικρό αµφιθέατρο ΤΕΦΑΑ Ηµεροµηνία: Σάββατο 21/5/2011 Έναρξη διαδικασίας: 12:00 Μέλη παρόντα:

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό της 13 ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης

Πρακτικό της 13 ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Πρακτικό της 13 ης Συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχηµείας και Φυσιολογίας της Άσκησης Σήµερα, ευτέρα 3-12-2012 και ώρα 1 µµ, στην έδρα της Εταιρείας (Πάτµου 5, Μαρούσι)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. της ΣΧΟΛΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΑΠΘ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. της ΣΧΟΛΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΑΠΘ icss2019.web.auth.gr ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητικών Επιστημών "Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός" της ΣΧΟΛΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, 1-3 Μαρτίου 2019

Διαβάστε περισσότερα

«Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή»

«Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» Κλινική Διατροφή Διατροφή & Άσκηση Διατροφή & Δημόσια Υγεία [2012] Ε Λ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15

Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15 Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15 Σήμερα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, πραγματοποιήθηκε η 3 η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας στα γραφεία του συλλόγου. Παρόντες ήταν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» 2015 Κλινική Διατροφή Διατροφή & Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Πρόγραµµα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ 2) 1 2009-2010

Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Πρόγραµµα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ 2) 1 2009-2010 Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών Πρόγραµµα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας (ΠΕΒΕ 2) 1 2009-2010 1. Στόχοι Μέσα Βασικός στόχος του ΠΕΒΕ είναι η ενδυνάµωση της ερευνητικής δραστηριότητας και συνεισφοράς των µελών

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Αξιολόγηση ΤΕΦΑΑ. Θανάσης Τζιαμούρτας Αναπλ. Καθηγητής

Εξωτερική Αξιολόγηση ΤΕΦΑΑ. Θανάσης Τζιαμούρτας Αναπλ. Καθηγητής Εξωτερική Αξιολόγηση ΤΕΦΑΑ Θανάσης Τζιαμούρτας Αναπλ. Καθηγητής Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 660 Ενεργοί Φοιτητές: 437 Αναλογία ΔΕΠ ανά προπτυχιακό φοιτητή: 1:17

Διαβάστε περισσότερα

Ηπειρος Προτάσεις για πιλοτικό πρόγραµµα πρόληψης και αντιµετώπισης των καρδιαγγειακών νοσηµάτων

Ηπειρος Προτάσεις για πιλοτικό πρόγραµµα πρόληψης και αντιµετώπισης των καρδιαγγειακών νοσηµάτων Ηπειρος Προτάσεις για πιλοτικό πρόγραµµα πρόληψης και αντιµετώπισης των καρδιαγγειακών νοσηµάτων Λάµπρος Μιχάλης Καθηγητής Καρδιολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων Σκοπός πιλοτικού προγράµµατος

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης

Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση. Σχέδιο Δράσης Συνεργασία για την Ανοικτή Διακυβέρνηση Σχέδιο Δράσης 2016-2018 Δέσμευση : Ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προσιτότητας του Κοινοβουλίου στον πολίτη Στόχος: Ενίσχυση της διαφάνειας των κοινοβουλευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής εργασιών

Πρόσκληση υποβολής εργασιών 3 ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Πρόσκληση υποβολής εργασιών Η Συντονιστική και η Επιστημονική Επιτροπή του 3 ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος

2. Σκοπός και οµή του ιδακτορικού Προγράµµατος Οδηγός ιδακτορικών Σπουδών Στο Τµήµα λειτουργούν, από το 1985, µεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικής βαθµίδας. Με τη νοµοθεσία που ισχύει σήµερα, µε αίτησή τους οι απόφοιτοι του Μ.Π.Σ. µπορούν να συνεχίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη χαρά σας περιμένουμε όλους στις εργασίες του Συνεδρίου.

Με ιδιαίτερη χαρά σας περιμένουμε όλους στις εργασίες του Συνεδρίου. Χαιρετισμός Προέδρου Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με ξεχωριστή χαρά και τιμή εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, σας προσκαλώ να συμμετέχετε στο «5 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεραπευτικής Γυμναστικής & 4 η Ημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α 1. Ίδρυση του Ινστιτούτου Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας ιδρύθηκε το 1992, προκειµένου να καλύψει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 21 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27-29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση από την Ένωση Γυμναστών

Διαβάστε περισσότερα

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α.

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. - ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. Εισαγωγή Η αλματώδης αύξηση το τελευταίο διάστημα των αιτήσεων για επιστημονικές εκδηλώσεις που επιχορηγούνται από τις φαρμακευτικές

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΘΕΜΑ

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΘΕΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ 4/9/2017 Φιλίππου Αναστάσιος Επίκ. Καθηγητής, Φυσιολογία της Άσκησης 6/9/2017 Τοκμακίδης Σαββας Ομ. Καθηγητής,

Διαβάστε περισσότερα

για την Προώθηση της

για την Προώθηση της 1 η Ανακοίνωση Πρόσκληση υποβολής εργασιών Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) διοργανώνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Π.Ε.,

Διαβάστε περισσότερα

του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου

του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Πρακτικό 5 ο /2009 Τακτικής Συνεδρίασης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Στο Ψαθόπυργο και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δ. Δ. Ψαθοπύργου σήμερα την 24 η Απριλίου 2009 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30 συνήλθε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Παρασκευή 2/6/2016 Αριθµ. Πρωτ.: 4647 Ο Ειδικός Λογαριασµός του Πανεπιστηµίου Κρήτης έχοντας υπόψη: τον Κανονισµό Χρηµατοδοτήσεων Εσωτερικό Κανονισµό Συστήµατος Αξιολόγησης Έρευνας, http://www.elke.uoc.gr/management/files/interrules-2012.pdf

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Ε.Π.Μ,

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Ε.Π.Μ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Ε.Π.Μ, Έχοντας υπόψη την περίπτωση 8 του άρθρου 10 του ισχύοντος καταστατικού «Για την επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας του Ινστιτούτου (της Εταιρείας) θα καταρτιστεί

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο: 23-07-2014 Αριθ. Πρωτ.: 4050/Φ30.2

Ηράκλειο: 23-07-2014 Αριθ. Πρωτ.: 4050/Φ30.2 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ Ηράκλειο: 23-07-2014 Αριθ. Πρωτ.: 4050/Φ30.2 Ταχ. Διεύθυνση Ταχ. Θυρίδα Πληροφορίες Τηλέφωνα Fax e-mail :Εσταυρωμένος -71004 : 1939

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Σκοπός. 1. Η Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας έχει ως σκοπό:

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Σκοπός. 1. Η Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας έχει ως σκοπό: Άρθρο 1 Η Μονάδα Αναπνευστικής Ανεπάρκειας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε και εγκαταστάθηκε στο ΓΠΝ «Γ. Παπανικολάου» με το άρθρο 1 της υπ αριθμ Α3β/οικ 4407

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: ΕΦΗ ΜΠΟΤΟΥΛΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: ΕΦΗ ΜΠΟΤΟΥΛΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος: Ψαρρά Κατερίνα Αντιπρόεδρος: Σταθάκη- Φερδερίγου Αγγελική Γενικός Γραμματέας: Χαλιάσος Αλέξανδρος Αναπλ. Γεν. Γραμματέας: Σπυροπούλου Διακουμή Παναγιώτα Ταμίας: Μπότουλα

Διαβάστε περισσότερα

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστηµιακών ικτύων Έρευνας

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστηµιακών ικτύων Έρευνας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟ ΑΥΤΗΣ ΡΑΣΗ «ΕΝ ΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΚΤΥΑ ΕΡΕΥΝΑΣ» Στην αριθμ.: 98/11.7.2011 Συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνών (Ολομέλεια) επανακαθορίστηκε η

Διαβάστε περισσότερα

3o Συνέδριο ΕΝ.Ε.ΔΙ.Μ. Μαθηματική εκπαίδευση και Οικογενειακές πρακτικές

3o Συνέδριο ΕΝ.Ε.ΔΙ.Μ. Μαθηματική εκπαίδευση και Οικογενειακές πρακτικές 2 η Ανακοίνωση 3o Συνέδριο ΕΝ.Ε.ΔΙ.Μ. Μαθηματική εκπαίδευση και Οικογενειακές πρακτικές Ρόδος, Πέμπτη 29 - Σάββατο 31Οκτωβρίου 2009 Το 3 ο Συνέδριο της ΕΝ.Ε.ΔΙ.Μ. θα φιλοξενήσει ομιλίες ολομέλειας, στρογγυλά

Διαβάστε περισσότερα

4 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

4 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Π.Τ.Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 4 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Υπό την αιγίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Προξένου Κορομηλά 51 54622 Θεσσαλονίκη Τηλ & Φαξ: 2310 282 512 Website: www.egve.gr email: info@egve.

ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Προξένου Κορομηλά 51 54622 Θεσσαλονίκη Τηλ & Φαξ: 2310 282 512 Website: www.egve.gr email: info@egve. 18 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 27-29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΓΩΝΙΑ ΟΔΩΝ Γ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ) ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προς τα μέλη και τους φίλους. του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Προς τα μέλη και τους φίλους. του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Ηράκλειο, 08/11/2015 Πληροφορίες: Ε. Μαράκη, Μ. Καδιανάκη Τηλ.: 6942558286, 6977714973 e-mail: iakekriti@gmail.com Website: iake.weebly.com 1 η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Προς τα μέλη και τους φίλους του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) Το Πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα για Μεταπτυχιακές Σπουδές πλήρους και μερικής φοίτησης.

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) Το Πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα για Μεταπτυχιακές Σπουδές πλήρους και μερικής φοίτησης. Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διατροφή και Υγεία» Στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου λειτουργεί από το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

4 O Πανελλήνιο Συνέδριο

4 O Πανελλήνιο Συνέδριο 4 O Πανελλήνιο Συνέδριο Θεραπευτικής Γυµναστικής & 2 η Ηµερίδα Ειδικής Φυσικής Αγωγής Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης Τµήµα Επιστήµης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισµού Τοµέας Βιολογίας της Άσκησης Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ. Στοιχεία επικοινωνίας: Γραφείο: Τηλ. Fax: Ώρες υποδοχής φοιτητών:

ΦΟΡΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ. Στοιχεία επικοινωνίας: Γραφείο: Τηλ. Fax:   Ώρες υποδοχής φοιτητών: ΦΟΡΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ Στοιχεία επικοινωνίας: Γραφείο: Τηλ. Fax: Email: Ώρες υποδοχής φοιτητών: Ημερομηνία γέννησης: 17.06.1974 Πατρώνυμο: Άγγελος Τόπος γέννησης: Θεσσαλονίκη Υπηκοότητα: Ελληνική Οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Συνεργασίας. Εναλλακτικές προβολής πιθανών χορηγών - συνεργατών

Πρόταση Συνεργασίας. Εναλλακτικές προβολής πιθανών χορηγών - συνεργατών Πρόταση Συνεργασίας Εναλλακτικές προβολής πιθανών χορηγών - συνεργατών Πρόταση Συνεργασίας Αγαπητή κυρία, Αγαπητέ κύριε, Με το παρόν θα θέλαµε να σας εκδηλώσουµε την επιθυµία συνεργασίας & την από µεριάς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος 2.

Διαβάστε περισσότερα

19 ο Ενημερωτικό Δελτίο

19 ο Ενημερωτικό Δελτίο Τμήμα Καρδιoαγγειακής & Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας - Αποκατάστασης Π.Σ.Φ. 19 ο Ενημερωτικό Δελτίο Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος 2019 Η ΣΕ ΕΤΚΑΦΑ ΠΣΦ εύχεται το αναστάσιμο μήνυμα ελπίδας και δύναμης του κυρίου

Διαβάστε περισσότερα

1 η Ανακοίνωση Πρόσκληση υποβολής εργασιών

1 η Ανακοίνωση Πρόσκληση υποβολής εργασιών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 1 η Ανακοίνωση Πρόσκληση υποβολής εργασιών Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) διοργανώνει σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής εργασιών

Πρόσκληση υποβολής εργασιών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας - Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Δικτύου Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΙ Συνεπής θα είναι για 23 η χρονιά, στο θεσμό του ετήσιου πανελλήνιου συνεδρίου της η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.),

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης ΑΘΗΝΑ, 03-05-2018 ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ.:Γ-851-2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Ο Ειδικός

Διαβάστε περισσότερα

1η ανακοίνωση ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

1η ανακοίνωση ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής & Προαγωγής της Υγείας 22 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία παιδιών και εφήβων 1η ανακοίνωση Αθήνα, 26 & 27 Νοεμβρίου 2010 ΦΟΡΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες

3 ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες 1 η ανακοίνωση 3 ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή για το Εκπαιδευτικό Υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες «Εκπαιδευτικό υλικό Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών: διαφορετικές χρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων Εσωτερικός κανονισμός της Β Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής και Ειδικής Νοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άρθρο 1 Γνωστικό Αντικείμενο 1. Η Β Προπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ 12/9/2018 17/9/2018 Φιλίππου Αναστάσιος Επίκ. Καθηγητής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ Τοκμακίδης Σαββας Ομ. Καθηγητής,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ευτέρα 21/7/2014 Αριθµ. Πρωτ.: 8295 Ο Ειδικός Λογαριασµός του Πανεπιστηµίου Κρήτης έχοντας υπόψη: τον Κανονισµό Χρηµατοδοτήσεων Εσωτερικό Κανονισµό Συστήµατος Αξιολόγησης Έρευνας, όπως αυτός εγκρίθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D. Λέκτορας

Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D. Λέκτορας ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Στυλιανή Ανή Χρόνη, Ph.D. Λέκτορας ΤΕΦΑΑ, ΠΘ, Τρίκαλα ΕΠΕΑΕΚ: ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΛΟΥ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητικού Ποδιού. Πανελλήνιο Συμπόσιο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων. Μέσα Προβολής. Mε Διεθνή Συμμετοχή. Ξενοδοχείο THE MET Θεσσαλονίκη

Διαβητικού Ποδιού. Πανελλήνιο Συμπόσιο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων. Μέσα Προβολής. Mε Διεθνή Συμμετοχή. Ξενοδοχείο THE MET Θεσσαλονίκη o Πανελλήνιο Mε Διεθνή Συμμετοχή Μέσα Προβολής Οργάνωση-Γραμματεία Η πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων του όμως αποτελεί θέμα ομάδος, όπου συμμετέχουν πολλές εξειδικεύσεις Λειτουργών Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

9 o Πανελλήνιο Συνέδριο ιατροφής- ιαιτολογίας. aθήνα 7 9 δεκεµβρίου 2007 ξενοδοχειο divani caravel

9 o Πανελλήνιο Συνέδριο ιατροφής- ιαιτολογίας. aθήνα 7 9 δεκεµβρίου 2007 ξενοδοχειο divani caravel 9 o Πανελλήνιο Συνέδριο ιατροφής- ιαιτολογίας aθήνα 7 9 δεκεµβρίου 2007 ξενοδοχειο divani caravel Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων- Διατροφολόγων 1969-2007 Αστροναυτών 7, 15125 Μαρούσι Τηλ 210 6827405,

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιστημονικών Σεμιναρίων με θέμα τη σχέση της ψυχολογίας, ψυχοπαθολογίας, συμβουλευτικής με τη διατροφή.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιστημονικών Σεμιναρίων με θέμα τη σχέση της ψυχολογίας, ψυχοπαθολογίας, συμβουλευτικής με τη διατροφή. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιστημονικών Σεμιναρίων με θέμα τη σχέση της ψυχολογίας, ψυχοπαθολογίας, συμβουλευτικής με τη διατροφή. Φεβρουάριος Ιούνιος 2016 Μύρινα Λήμνου Σκοπός του προγράμματος: Στόχος του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΥΚΑ ΣΤΕΛΛΑ. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ

ΔΟΥΚΑ ΣΤΕΛΛΑ. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ ΔΟΥΚΑ ΣΤΕΛΛΑ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ Έχει έμβλημα τον Δορυφόρο τον οποίο φιλοτέχνησε ο Πολύκλειτος τον 5 ο π.χ. αιώνα για να υποστηρίξει την θεωρητική εργασία του "Κανών", υποστηρίζοντας τη συμμετρία

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 09-11-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Πρωτ: 140 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1 ης, 5 ης, 6

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ (Άρθρο 5.2.β) της απόφασης 1400/97/EΚ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ (Άρθρο 5.2.β) της απόφασης 1400/97/EΚ) VERSION FINALE ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2000 (Άρθρο 5.2.β) της απόφασης 1400/97/EΚ) 1. Εισαγωγή Οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ; Γιάννης Θεοδωράκης Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ; Γιάννης Θεοδωράκης Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ; Γιάννης Θεοδωράκης Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας Θέµατα που θα συζητηθούν: Ποια είναι τα ερευνητικά δεδοµένα που δείχνουν ότι η προαγωγή της φυσικής

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ε Ι Ο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ) ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3/2011, ΩΡΑ 11.00, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ε Ι Ο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ) ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3/2011, ΩΡΑ 11.00, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Διεύθυνση: ΣΤΑΔΙΟΥ 5, GR105 62, ΑΘΗΝΑ, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: posdep@posdep.gr Ιστοσελίδα: www.posdep.gr Τηλέφωνο: 210-3689372 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Πολιτισμική Ετερότητα, Ιδιότητα του Πολίτη και Δημοκρατία: Εμπειρίες, Πρακτικές και Προοπτικές. Αθήνα, 7 8 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Πολιτισμική Ετερότητα, Ιδιότητα του Πολίτη και Δημοκρατία: Εμπειρίες, Πρακτικές και Προοπτικές. Αθήνα, 7 8 Μαΐου 2010 ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Πληροφορίες : Παρθένης Χρήστος Τηλ. : 210-7277516 Δ/νση : Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια 157 84, Αθήνα Fax : 210-7277440 Email : information@keda.gr ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 3ο: Παν. Πρωτάθληµα Ζευγών και Οµάδων σε 3 στάδια

ΘΕΜΑ 3ο: Παν. Πρωτάθληµα Ζευγών και Οµάδων σε 3 στάδια ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ αριθ. 1/ της 14 ης Ιανουαρίου 2009 Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 17.00 µετά από πρόσκληση του Προέδρου, το Σ της ΕΟΜ συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

15 2010 - Προσκεκληµένη οµιλήτρια:

15 2010 - Προσκεκληµένη οµιλήτρια: µ µ : : µ - 15 2010 - Προσκεκληµένη οµιλήτρια:. µ Υπό την αιγίδα: Χορηγός επικοινωνίας ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η διάλεξη θα αναφερθεί στα σωµατικά χαρακτηριστικά, το νευροψυχολογικό προφίλ, και στα χαρακτηριστικά της

Διαβάστε περισσότερα

Γυµνάσιο Νέου Σκοπού ΠΡΟΤΑΣΗ για τον ιαγωνισµό Ανάδειξης Καινοτοµικών Ιδεών και Σχεδίων σχετικά µε χαρακτηριστικά της πόλης και του Νοµού Σερρών

Γυµνάσιο Νέου Σκοπού ΠΡΟΤΑΣΗ για τον ιαγωνισµό Ανάδειξης Καινοτοµικών Ιδεών και Σχεδίων σχετικά µε χαρακτηριστικά της πόλης και του Νοµού Σερρών Γυµνάσιο Νέου Σκοπού ΠΡΟΤΑΣΗ για τον ιαγωνισµό Ανάδειξης Καινοτοµικών Ιδεών και Σχεδίων σχετικά µε χαρακτηριστικά της πόλης και του Νοµού Σερρών «Η Ανάπτυξη του τόπου µας µέσω της θεραπευτικής ιππασίας»

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικός Σχεδιασμός Πρόταση για την Ανάπτυξη της Σχολής

Στρατηγικός Σχεδιασμός Πρόταση για την Ανάπτυξη της Σχολής Στρατηγικός Σχεδιασμός Πρόταση για την Ανάπτυξη της Σχολής Α. Κανάτας, Κοσμήτορας της Σχολής Απρίλιος 2014 Δομή Παρουσίασης Όραμα & Αποστολή Νομοθετικό Πλαίσιο Ανάγκη Στρατηγικού Σχεδιασμού Άξονες Στρατηγικού

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Εκ μέρους της Οργανωτικής και της Επιστημονικής επιτροπής, με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 8 o Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Το μοντέλο PRECEDE-PROCEED

Το μοντέλο PRECEDE-PROCEED 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Προαγωγής και Αγωγής Υγείας "Προαγωγή της υγείας: Επιλογή υγείας στην οικονομική κρίση Το μοντέλο PRECEDE-PROCEED Γιώργος Γιαννακόπουλος Δρ Ιατρικής ΕΚΠΑ Νοέμβριος 13, 2011 Τα κίνητρα

Διαβάστε περισσότερα

http://www.zoomnews.gr/ Publication date: 26/11/2017 10:31 Alexa ranking (Greece): 10920 http://www.zoomnews.gr/i-fysikotherapeftes-prometopida-ton-evropaikon-systimat... Οι φυσικοθεραπευτές προµετωπίδα

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ: Σκοποί και στόχοι

Επιτροπή Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ: Σκοποί και στόχοι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΟΥ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ Α.Π.Θ. Ε-mail: isotita-comm@auth.gr Θεσσαλονίκη 23 /3/2015 Επιτροπή Φύλου και Ισότητας στο ΑΠΘ: Σκοποί και στόχοι Η Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 5 / 3 / 2010. Α.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ 5 / 3 / 2010. Α. ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Oι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος του 13 ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 1 ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 20-12-2016 Σήμερα, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στις 12:00 ακριβώς στην αίθουσα Συνεδριάσεων Β318 του κτιρίου

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Συνέδριο Διασφάλιση της ποιότητας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Μοχλός ανάπτυξης Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία στα Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Περικλής Χατζημίσιος Τμήμα Πληροφορικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Π.ΠΑΣΠΑΛΑΚΗ Ηράκλειο Πανεπιστηµιακό ΝοσοκοµείοΗρακλείου Τηλ.6976573613 ΠΑΓΝΗ:28103923828 FAX: 2810392827 Αντιπρόεδρος Μ. ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ Ηράκλειο Βενιζέλειο

Διαβάστε περισσότερα

του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου

του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Πρακτικό 2 ο /2009 Τακτικής Συνεδρίασης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ψαθοπύργου Στο Ψαθόπυργο και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δ. Δ. Ψαθοπύργου σήμερα την 31 η Ιανουαρίου 2009 ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Παρουσίαση Χρήστος Γαλαζούλας Λέκτορας Προπονητικής της

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Παρουσίαση Χρήστος Γαλαζούλας Λέκτορας Προπονητικής της ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Παρουσίαση Χρήστος Γαλαζούλας Λέκτορας Προπονητικής της Καλαθοσφαίρισης Αγαπητoί μαθητές/τριες τριες ΤΕΦΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝ ΥΛΙΩΝ ΈΡΕΥΝΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝ ΥΛΙΩΝ ΈΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΕΙ ΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝ ΥΛΙΩΝ ΈΡΕΥΝΑΣ Την 17η εκεµβρίου 2014, ηµέρα Τετάρτη, και ώρα 14:00 µ.µ., πραγµατοποιήθηκε συνεδρίαση δια περιφοράς της Επιτροπής Ερευνών (.Ε.) του

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 18,

Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 18, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Πληροφορίες: Όλγα Μπουσίου Τηλ. : 260 67.75 Fax : 260 67.26 Πάτρα 0/0/207 e-mail : tao@eap.gr Αριθμ. Πρωτ. TAO - 282 Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους 8, 26

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Μανούσος Μ. Κωνσταντουλάκης ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 23 Ιουνίου 1965 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αθήνα ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Κάλβου 24, Π. Ψυχικό 15452 Αθήνα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Το.Σ. του συλλόγου Αποφοίτων Κοινωνιολογίας έχοντας υπόψη: 1. Την δηµοσίευση του Προεδρικού ιατάγµατος

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλο προαγωγής προγράµµατος αγωγής υγείας µέσω της φυσικής αγωγής

Μοντέλο προαγωγής προγράµµατος αγωγής υγείας µέσω της φυσικής αγωγής Μοντέλο προαγωγής προγράµµατος αγωγής υγείας µέσω της φυσικής αγωγής Γ. Θεοδωράκης Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας Θέµατα που θα αναπτυχθούν Σχετικές θεωρίες που βοηθούν στον σχεδιασµό προγραµµάτων αγωγής υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Πράξη Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αριθ. 34 της 28 ης Σεπτεμβρίου 2018

Πράξη Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αριθ. 34 της 28 ης Σεπτεμβρίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 Πράξη Συνεδρίασης της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. υπ αριθμόν 5

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. υπ αριθμόν 5 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ υπ αριθμόν 5 Πρακτικά συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, που εδρεύει στην Κόρινθο, με την επωνυμία «Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής»

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΟ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΦΥΛΟ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Κογκίδου ήµητρα Χαιρετισµός στην ηµερίδα του Παιδαγωγικού Τµήµατος ηµοτικής Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ. ΦΥΛΟ, ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Κατά τα δύο προηγούµενα ακαδηµαϊκά έτη το Α.Π.Θ. προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 415 Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Ηράκλειο 13/12/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τμήμα: Διοικητικής Υποστήριξης-Προμήθειες

Διαβάστε περισσότερα

2η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ EΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

2η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ EΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ EΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Επιστημονική Ημερίδα της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής την Κυριακή 5 Μαρτίου στην Αίθουσα Τέχνης

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Το Συμβούλιο Ιδρύματος, κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας του κινήθηκε με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, την τήρηση

Διαβάστε περισσότερα

3o ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 2015 Αμφιθέατρο Παθολογικής Φυσιολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών 1ος Κύκλος - ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Σεπτεμβρίου 2015 Μυοσκελετικό Σύστημα: Δομή

Διαβάστε περισσότερα

συνιστώσες προσαρµογής και ποιότητας ζωής σε αυτοάνοσα νοσήµατα: ιαχρονική µελέτη ασθενών µε Σκλήρυνση κατά πλάκας ή ρευµατοειδή αρθρίτιδα» ΚΑ3679

συνιστώσες προσαρµογής και ποιότητας ζωής σε αυτοάνοσα νοσήµατα: ιαχρονική µελέτη ασθενών µε Σκλήρυνση κατά πλάκας ή ρευµατοειδή αρθρίτιδα» ΚΑ3679 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 388 Συνεδρίαση της Επταμελούς της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηράκλειο 16.01.2013 Τμήμα: Διοικητικής Υποστήριξης-Προμήθειες Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμια με Κλάδους Διατροφολογίας Διαιτολογίας

Πανεπιστήμια με Κλάδους Διατροφολογίας Διαιτολογίας Πανεπιστήμια με Κλάδους Διατροφολογίας Διαιτολογίας Ερευνητική Εργασία B 3 2 ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης Εμμανουέλλα Στρογγύλη-Τσιότσου Λάζαρος Τράικος Ελένη Φαρμάκη Η Διαιτολογία Η Διαιτολογία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ-ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ & ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ (Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΩΝ 2018 (Οι γενικές διατάξεις περί διδακτορικών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Επιμορφωτικών Διαλέξεων Ακαδημαϊκό έτος ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Πρόγραμμα Επιμορφωτικών Διαλέξεων Ακαδημαϊκό έτος ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Πρόγραμμα Επιμορφωτικών Διαλέξεων Ακαδημαϊκό έτος 2012-13 ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ημερολόγιο διαλέξεων Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012: Κολύμβηση

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα Πράξης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αριθ. 23 της 29 ης Ιουνίου2018

Απόσπασμα Πράξης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του Ε.Λ.Κ.Ε. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Αριθ. 23 της 29 ης Ιουνίου2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 Απόσπασμα Πράξης Συνεδρίασης της

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.-Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. 1959-2009 Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.-Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. 1959-2009 Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.- 1959-2009 «Η ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α» ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Καλούρη Ράνυ, Πρόεδρος, Γενικό Τµήµα Παιδαγωγικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Χώρος: Αμφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκομείο Θεσ/νίκης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ώρα: 14:00-15:30 ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟ ΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β43ΕΩ10-ΘΙΩ ========================= 10-10-2012.

ΑΔΑ: Β43ΕΩ10-ΘΙΩ ========================= 10-10-2012. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ /ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 32 ο έτους 2012 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου

Διαβάστε περισσότερα

διαθέτει πτυχίο Τµήµατος Φιλολογίας µε εξειδίκευση στη Γλωσσολογία αλλά πτυχίο

διαθέτει πτυχίο Τµήµατος Φιλολογίας µε εξειδίκευση στη Γλωσσολογία αλλά πτυχίο Ι ΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Για την αξιολόγηση των φακέλων των ενδιαφερόµενων για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος µε αρ. πρωτ. 602/3/10394/04-02-2013 για τρεις θέσεις (Α,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2011-2012 Σας αποστέλλουμε τις παρακάτω οδηγίες για τη διδασκαλία της Ερευνητικής Εργασίας της Α τάξης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ Νο 122 ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ Νο 122 ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Νο 122 ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Πρακτικά: 122 ο.σ. ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ Ηµεροµηνία: 04.03.2014 Τόπος: Ακαδηµίας 39, Αθήνα ΠΑΡΟΝΤΑ ΜΕΛΗ 1. ΚΑΠΕΛΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Έγγραφο του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων, κ.γ.ανδρουλάκη, με αρ. πρωτ. 3407/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Έγγραφο του Αντιπροέδρου Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων, κ.γ.ανδρουλάκη, με αρ. πρωτ. 3407/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΜΗΜΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Πληροφορίες: Όλγα Μπουσίου Τηλ. : 2610 367.375 Fax : 2610 367.126 Πάτρα 11/01/2017 e-mail : tao@eap.gr Αριθμ. Πρωτ. TAO-17 Διεύθυνση: Πάροδος Αριστοτέλους

Διαβάστε περισσότερα