Κος ΜΙΧΑΗΛ: (Μετά την εισήγηση του κου Ασημακόπουλου)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κος ΜΙΧΑΗΛ: (Μετά την εισήγηση του κου Ασημακόπουλου)"

Transcript

1 1 (Μετά την εισήγηση του κου Ασημακόπουλου) Ευχαριστούμε πολύ την ωραία παρουσίαση για το Ολυμπιακό Χωριό. Θα ήθελα να σημειώσω, αν μου επιτρέπετε, ότι το Ολυμπιακό Χωριό χτίστηκε, πραγματώθηκε 20 χρόνια μετά τις νέες πόλεις Ξάνθης και Κομοτηνής, με συνολικό αριθμό κατοικιών κατοικίες. Είναι ευχάριστο το ότι η Ελλάδα μπορεί να πραγματώνει τέτοια έργα, είναι όμως δυσάρεστο ότι μέσα στη θάλασσα των αυθαιρέτων τέτοια μεγάλα και επιτυχέστατα έργα οργανωμένης δόμησης δεν επαναλαμβάνονται αλλά επαφίενται την κατασπατάληση της ελληνικής γης, της αυθαιρεσίας, τον κατακερματισμό και να μην πω άλλα πράγματα. Η μετα-ολυμπιακή αλλά και η Ολυμπιακή χρήση του Ολυμπιακού Χωριού ήταν οπωσδήποτε άκρως επιτυχής. Θα ήθελα να απευθύνω μια πρόταση προς την Εργατική Κατοικία. Έχουν περάσει αρκετά πλέον χρόνια και από τους Ολυμπιακούς αλλά και μετά τους Ολυμπιακούς που χρησιμοποιείται το Ολυμπιακό Χωριό. Καλό θα είναι να γίνει μία έρευνα τώρα, κοινωνιολογική βέβαια, πώς ζει αυτό το χωριό σήμερα και πώς ανταποκρίθηκε ή όχι σε αυτές τις καταστάσεις για τη χρήση του μέλλοντος. (Μετά την εισήγηση του κου Στάμου) Ευχαριστούμε τον πρόεδρο Στάμου. Κάναμε λοιπόν γρήγορα έναν περίβολο των παιδικών ασθενειών του Ολυμπιακού Χωριού. Θα μου επιτρέψετε, κ. πρόεδρε, να σας πω ότι στη νέα οικιστική μονάδα της Κομοτηνής, η οποία είναι πολύ μεγάλη, το εμπορικό κέντρο χτίζεται τώρα ύστερα από 30 χρόνια. Έχουμε λίγο χρόνο. Παρακαλώ, σύντομα όποιος θέλει να λάβει τον λόγο. Παρακαλώ. Κος ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Μια ερώτηση θέλω να υποβάλω στον πρόεδρο της Ολυμπιακά Ακίνητα. Στην εκτενή παρουσίασή του έκανε μια αναφορά στις χρήσεις και στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Απέφυγε να δώσει κάποια οικονομικά στοιχεία. Θα ήθελα να ρωτήσω και να τον παρακαλέσω εάν έχει διαθέσιμα, να δώσει στοιχεία αναφορικά με τα εξής ζητήματα: Στην έκθεση του Λογιστηρίου του κράτους, του νόμου 3342/2005 δηλαδή, περιγράφεται ως ετήσια δαπάνη για το κόστος φύλαξης λειτουργίας συντήρησης, κατά μέγιστο αν θυμάμαι καλά, το ποσό των ευρώ, το οποίο υποτίθεται ότι θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Ολυμπιακά Ακίνητα, θα συμψηφίζεται δηλαδή με τα οικονομικά της αποτελέσματα. Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν, μέχρι σήμερα και με τα σημερινά δεδομένα, οι δαπάνες φύλαξης, συντήρησης, λειτουργίας κ.λπ, σε τι ύψος ανέρχονται σε ετήσια βάση;

2 2 Δεύτερον, τα έσοδα από την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων όπως έχουν σήμερα δρομολογηθεί, είτε με συμβάσεις μακροχρόνιας παραχώρησης, μίσθωσης, είτε με βραχυχρόνιας, σε τι ύψος ανέρχονται, υπολογισμένα είτε σε ετήσια είτε και στο σύνολο των συμβάσεων, γιατί έχω υπόψη μου κάποια σχετικά στοιχεία. Κος ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: Απλώς να σας αναφέρω τον ισολογισμό του 2008 που θα δημοσιευθεί άμεσα. Έχουμε 35 εκατομμύρια τζίρο, δηλαδή σημαίνει έσοδα από βραχυχρόνιες και μακροχρόνιες μισθώσεις ενώ το 2008 τα κέρδη είναι περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα υπόλοιπα αποτελούν έξοδα συντήρησης, φύλαξης, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και διάφορα άλλα έξοδα. Θέλει κανείς να πάρει τον λόγο, παρακαλώ; Παρακαλώ. Κα ΓΚΟΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗ: Μελίτα Γκουρτσογιάννη, αρχιτέκτων και υπάλληλος της Εργατικής Κατοικίας. Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με το διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, και μάλιστα πανευρωπαϊκού - διεθνή, για το Ολυμπιακό Χωριό και το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μήπως χάθηκε μία μοναδική ευκαιρία να γίνει ένα συγκρότημα καινοτόμο αρχιτεκτονικής και ταυτόχρονα βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής; Και γιατί δεν έγινε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός τελικά; Κος ΣΤΑΜΟΥ: Δηλαδή δεν σας αρέσει και το θέλατε αλλιώς; Κα ΓΚΟΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι. Κος ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρω, δεν μπορώ να σας βεβαιώσω εκ των υστέρων αν θα ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα ή χειρότερο. Μπορεί να ήταν καλύτερο, μπορεί να ήταν και χειρότερο. Αυτοί που θα συμμετείχαν στον διαγωνισμό θα ήταν μηχανικοί και αυτοί. Ενδεχομένως, δεν ξέρω, να ήταν κάποιος φωτισμένος και να έκανε μια πινελιά. Γενικά όμως, απ' όσο είμαι σε θέση να ξέρω και απ' όσο είμαι σε θέση να σταχυολογήσω, είχαμε πολύ καλές γνώμες, επίσημες γνώμες των επισκεπτών που ήρθαν διότι, όπως σας είπα, είχαμε διαρκή παρακολούθηση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, είχαμε διαρκείς επισκέψεις απ' όλες τις αποστολές των Ολυμπιακών αποστολών όλου του κόσμου. Είχαμε ανθρώπους οι οποίοι είχαν συγκριτικά κριτήρια, οι οποίοι είχαν πάει και σε άλλα Ολυμπιακά χωριά παλαιότερα και είχαν δει. Αυτό, επειδή είστε και κοντά, είναι στο δίπλα κτίριο, υπάρχουν στο αρχείο του Ολυμπιακού Χωριού να τα δείτε, ότι τα σχόλια για το αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένου και του αισθητικού, ήταν πάρα πολύ καλά.

3 3 Μου βάζετε μια ερώτηση που δεν μπορώ να σας απαντήσω πραγματικά, γιατί δεν μπορώ να ξέρω να σας πω αν θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα. Πρέπει όμως να σας πω, παρότι δεν ήμουν εγώ υπεύθυνος εκείνη ακριβώς τη στιγμή που γίνανε οι μελέτες, πρώτον-πρώτον ότι το επίπεδο το επιστημονικό των συναδέλφων στον ΟΕΚ είναι υψηλό ενώ όπου είχαν δυσκολίες ζητήσανε βοήθεια απ' έξω και τα φτιάξανε και πρέπει ταυτόχρονα, για να κλείσω, να σας πω ότι τα περιθώρια του χρόνου και οι διαδικασίες και οι ενστάσεις και οι σκοτωμοί μεταξύ των μελετητικών γραφείων ποιος θα πάρει τη δουλειά ήταν τόσο μεγάλοι που αν περιμέναμε με τις νομικές διεξόδους που δίνει το νομικό πλαίσιο που έχουμε, νομίζω δεν θα προφτάναμε ούτε τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, όχι του Αν μου επιτρέπει ο Θανάσης Ασημακόπουλος να προσθέσω ότι να σκεφτούμε λιγάκι και την ποιότητα της κατοικισιμότητας στο Ολυμπιακό Χωριό και στις γύρω περιοχές. Παρακαλώ, η κυρία. Κα ΠΑΠΑΣΥΜΕΩΝ: Λέγομαι Μαρία Παπασυμεών και μιλάω εκ μέρους ενός συλλόγου που λέγεται "Παρέμβαση πολιτών Αμαρουσίου". Αυτός ο Σύλλογος είχε προσπαθήσει στη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών να αντιμετωπίσει κάποια ζητήματα. Μεταξύ των άλλων και τα Ολυμπιακά βέβαια, τα οποία έτσι όπως έγιναν στο Μαρούσι επιβάρυναν πάρα πολύ την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Έχουμε πλήρη εμπορευματοποίηση και του χώρου του πρώην ΟΕΚ που δόθηκε και έγινε το mall και έχουμε και το άλλο το υποτιθέμενο το IBC, το οποίο ήταν προσωρινό, το οποίο και αυτό το πήρε ο κύριος Λάτσης και το έχει κάνει το Golden Hall. Αυτά τα πράγματα έχουν καταστρατηγήσει το γενικό πολεοδομικό καθεστώς του Αμαρουσίου, τις χρήσεις γης και ακόμα και τα 60 στρέμματα που με βάση τον νόμο αυτόν που αδειοδότησε, που έπαιξε δηλαδή το ρόλο της οικοδομικής αδείας του Mall, προβλέπονταν για πράσινο. Αυτή η έκταση σήμερα είναι ακόμα πάρκινγκ, όπως ήταν τότε επί Ολυμπιακών Αγώνων και παρκάρουν μεγάλα αυτοκίνητα και λεωφορεία. Αυτά που είπα είναι μερικές από τις συνέπειες του τρόπου που αντιμετωπίστηκε το Μαρούσι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Λοιπόν, το Μαρούσι σαν δήμος, ενώ άκουσα ότι κάποιοι άλλοι δήμοι έχουν πάρει κάποια πράγματα, δεν έχει πάρει απολύτως τίποτα, δεν έχει κανένα όφελος, ούτε καν αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχει να χρησιμοποιεί. Και θέλω να επισημάνω ότι αρκετές οργανώσεις του Αμαρουσίου αυτή τη στιγμή έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας και για το Golden Hall, το πρώην IBC και για το Mall και αναμένουμε, πέρα από τις εμπλοκές απ' ό,τι φαίνεται της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας, κάποτε το Σύνταγμα της Ελλάδας να γίνει σεβαστό. Ευχαριστώ πολύ. Παρακαλώ, η κυρία και μετά ο κύριος. Παρακαλώ, σύντομες τοποθετήσεις, παρεμβάσεις ή ερωτήσεις, διότι είμαστε πολύ πίσω.

4 4 Και με αυτή την ευκαιρία να κάνω μία παρατήρηση, για να μην έχουμε διαλείμματα και διακοπές μετά, πολύ αργότερα βέβαια. Υπάρχει καφές έξω, όποιος θέλει μπορεί ενδιάμεσα να εξυπηρετηθεί. Παρακαλώ. Κος ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ: Λέγομαι Κώστας Παπαγιάννης, είμαι δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Αυγή". Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση στον κ. Στάμου. Μας ανέφερε ότι πολλές εγκαταστάσεις χωροθετήθηκαν σε διαφορετικές περιοχές από αυτές που είχαν χωροθετηθεί αρχικά, αλλά δεν μας έδωσε μία εξήγηση, το γιατί έγινε αυτό και κυρίως γιατί εγκαταστάσεις που προβλεπόταν να είναι προσωρινές γίνανε μόνιμες; Ενδεικτικά θα αναφέρω το μπέιζμπολ, το οποίο είναι ένα άθλημα το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα, παρότι εμένα μου αρέσει αρκετά, και του οποίου η εγκατάστασή είναι μόνιμη και τώρα έχει γίνει γήπεδο του Εθνικού, όπως είπε ο κύριος Σταμενίτης. Και η δεύτερη ερώτησή μου είναι επίσης προς τον κ. Σταμενίτη. Γιατί αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες μπήκαν σε μια λογική εθνικού σχεδιασμού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γίνανε εμπορικά κέντρα; Δηλαδή, μπορώ να δεχτώ κάποιες πολιτιστικές εγκαταστάσεις όπως ας πούμε το Μπάντμιντον, αλλά το IBC ή το Γαλάτσι να γίνουν εμπορικό κέντρο για ποιο λόγο; Ποια είναι δηλαδή η χρησιμότητα στο σύνολο; Θα παρακαλούσα να μαζέψουμε τις ερωτήσεις και να απαντήσουν οι αρμόδιοι αμέσως μετά. Παρακαλώ. Κος ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ: Λέγομαι Παναγιώτης Κουμουνδούρος, είμαι αρχιτέκτων και είμαι εισηγητής αύριο το πρωί στο θέμα "Περιβάλλον". Εκεί αναλυτικά (...) (...) από την καθηγήτρια, κ. Ντροβά, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έλεγε ότι η χωροθέτησή του ήταν πρόβλημα, ότι ήταν απομακρυσμένη από τον ιστό της πόλης και αυτό δημιουργεί αποξένωση, είναι ένα υπνωτήριο κ.λπ.. Αυτά είναι κάποια σοβαρότερα προβλήματα, όχι ότι δεν είναι σοβαρά τα προβλήματα των στεγάστρων. Ένα είναι αυτό. Άρα τα θέματα αυτά είναι πολύπλευρα και πρέπει να τα δει κανένας συνολικά πάντα και όχι να κοιτάει μόνο το δέντρο και όχι το δάσος και το περίφημο ανέκδοτο με τον ελέφαντα, κ.λ.π. Επίσης, για τα Ολυμπιακά έργα των Ολυμπιακών Ακινήτων, π.χ. το Κανό-Καγιάκ στο Ελληνικό που ακούσαμε κάποιες μισές αλήθειες εδώ για το ότι γίνεται, παραδείγματος χάριν, υδροπάρκο για την οικογένεια, χωρίς να λένε ότι ο περιβαλλοντοκτόνος νόμος του 2005 και θα εξηγήσω αύριο τι εννοώ- δεν προβλέπει μόνο υδροπάρκο αλλά προβλέπει και θεματικό πάρκο και ουσιαστικά καταργεί τη χρήση του Κανό-Καγιάκ σλάλομ που πήρε διεθνές βραβείο. Και επίσης το τι γίνεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοίας, εκεί πέρα θα σας τα πω αύριο αναλυτικά και πιστεύω αποδεικτικά. Γιατί δυστυχώς κάπου η ιεροποίηση δεν θα βοηθήσει άλλο αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ. Παρακαλώ.

5 5 Κος ΑΝΕΜΟΧΩΡΙΤΗΣ: Ναι. Ανεμοχωρίτης, αρχιτέκτονας. Μας απαριθμήσατε πάρα πολλά έργα που γίνανε, τα οποία σίγουρα τεχνολογικά και τεχνικά είναι άρτια. Κανένα από αυτά τα τόσα πολλά έργα όμως δεν μπόρεσε να αφήσει ένα αρχιτεκτονικό στίγμα. Αν δούμε τον διεθνή Τύπο, τον αρχιτεκτονικό Τύπο, τον τεχνικό Τύπο, κανένα από αυτά δεν έχει καταγραφεί. Κανένα όνομα αρχιτέκτονα, πλην Καλατράβα για το στέγαστρο, δεν έχει καταγραφεί, κανένα όνομα έλληνα αρχιτέκτονα. Ποιοι είναι οι αρχιτέκτονες που τα κάνανε; Πώς γίνανε τόσα έργα χωρίς να γίνει ούτε ένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός; Η νομοθεσία το επιβάλλει γενικά. Μόνο για το Ολυμπιακό Χωριό έγινε ένας διαγωνισμός, ο οποίος τελικά δεν τηρήθηκε και είναι φυσικό να έχουμε τέτοια προβλήματα. Αναρωτηθήκατε προηγουμένως αν θα γινόταν κάτι καλύτερο. Σίγουρα θα γινόταν κάτι καλύτερο. Σίγουρα το Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να είναι. Το αποτέλεσμα είναι οι εικόνες που μας έδειξαν οι κάτοικοι που αρχίσανε τα αυθαίρετα. Αυτά τα στέγαστρα δεν είναι στέγαστρα. Ύστερα από 5 χρόνια θα είναι δωμάτια. Ήδη άρχισε το πρόβλημα, μπήκε το μικρόβιο. Αυτά είναι αυθαίρετες κατασκευές. Πώς δεν φταίει ο σχεδιασμός; Αν ήταν άλλος σχεδιασμός, έπρεπε να τα έχει προβλέψει αυτά τα πράγματα. Να έχει προβλέψει ότι η κατοικία στην Ελλάδα θέλει έναν χώρο ημιυπαίθριο, στεγασμένο που να προστατεύει, όλα αυτά τα πράγματα. Αυτό είναι αρχιτεκτονική. Ίσως δεν ξέρουν ορισμένοι τι σημαίνει αρχιτεκτονική και δεν τη σέβονται. Και κάτι άλλο σε σχέση με το Ολυμπιακό Χωριό. Όταν το '79 παρακολουθούσα πολεοδομία στη Γαλλία και είχαμε το αποτυχημένο παράδειγμα της Ντεφάνς, αυτό που κουβεντιάζανε όλοι ήταν ότι για να πετύχουν αυτά τα πειράματα πρέπει πρώτα να πάει η υποδομή και μετά ο κάτοικος. Και εδώ βλέπω, στο Ολυμπιακό Χωριό δεν έχει πάει ακόμα η υποδομή. Κα ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ: Ευαγγελίδου λέγομαι. Έχω δύο ερωτήσεις. Μία ερώτηση για τον κ. Στάμου που είναι τώρα στον ΟΕΚ. Έχει να κάνει με το εξής. Το Ολυμπιακό Χωριό είναι ένα από αυτά που θα λέγαμε πετυχημένες δουλειές του Όμως η κριτική που είχε γίνει και τότε, από τον χώρο τουλάχιστον των πολεοδόμων, σε σχέση με τη χωροθέτηση, δηλαδή το γεγονός ότι επιλέγεται ένας χώρος εκτός αστικού ιστού, κοντά στον ορεινό όγκο, σε μια περιοχή που θα μπορούσε να διαφυλαχθεί με τη σύγχρονη λογική της συμπαγούς πόλης, κ.λ.π., και αντιθέτως να εκληφθούν ως ευκαιρία οι Ολυμπιακοί Αγώνες ούτως ώστε να γίνει ένα πραγματικό πρόγραμμα ανάπλασης, όπως έγινε στη Βαρκελώνη για παράδειγμα. Μάλιστα είχε υποδειχθεί από μια ομάδα του Πολυτεχνείου στην οποία είχα την ευκαιρία να συμμετέχω μία περιοχή στο Μενίδι που ήταν υπό ένταξη και ήταν αδόμητη. Επειδή υπήρχε το θεσμικό πλαίσιο και η δυνατότητα να απαλλοτριωθούν, να γίνουν κτήματα.

6 6 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία ευκαιρία λοιπόν να μην εφαρμόζουμε την πεπατημένη τεχνογνωσία που καλά κάνει ο ΟΕΚ, γιατί του κοστίζουν λιγότερο και ίσως είναι στην περίμετρο και σε μικρές πόλεις καμιά φορά δεν πειράζει κιόλας γιατί έρχονται και ενσωματώνονται. Είναι μία ευκαιρία να εφαρμόσουμε άλλου τύπου τακτικές, στις οποίες, ακριβώς αυτό που έλεγα και πριν, θα βάλουμε μέσα και τη διάσταση της διαχείρισης και τη διάσταση της συμμετοχής των κατοίκων και τα ολοκληρωμένα προγράμματα ανάπλασης, τα οποία προβλέπονται στη νομοθεσία, με συμμετοχή, με αντιπαροχή, με διάφορους θεσμούς, που θα ανταποκρινόταν σε ένα μοντέλο σχεδιασμού έτσι όπως το οραματίζεται το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας, μια και είναι επίκαιρο τώρα που το ξανασυζητάμε. Εντάξει, έτσι έγινε, δεν θέλω να επεκταθώ παραπάνω. Αυτή ήταν μια κάποιου τύπου κριτική, η οποία ήταν μία δύσκολη αντιπρόταση. Απαιτούσε ακριβώς μεγαλύτερη ενεργοποίηση θεσμών και μεγαλύτερη τεχνογνωσία παρέμβασης, την οποία αποδείχθηκε ότι δεν είχαμε. Το ερώτημά μου είναι αν αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι αυτοί οι κάτοικοι απ' ό,τι έχω καταλάβει ένα βασικό πρόβλημα που έχουν είναι η μετακίνηση και γι' αυτό ζητάνε στάσεις οι άνθρωποι. Διότι ότι αν δεν έχεις ιδιωτικό αυτοκίνητο δεν μένεις στα προάστια, σε όλες τις πόλεις του κόσμου, και δεν είναι η εργατική τάξη η οποία θα έχει το ιδιωτικό της αυτοκίνητο και θα λειτουργεί έτσι. Αν λοιπόν τώρα, με αυτή την εμπειρία, σαν ΟΕΚ αλλάξετε πολιτική και επιχειρείτε στα προγράμματα που δεν έχουν το deadline των Ολυμπιακών να παρέμβετε ακριβώς με αυτή τη λογική της ανάπλασης. Αυτή είναι η ερώτηση προς εσάς. Προς τον πρόεδρο των Ολυμπιακών Ακινήτων. Θα ήθελα να ρωτήσω, πραγματικά με το χέρι στην καρδιά που λένε, εάν η εμπειρία σας είναι ότι αυτή η θεσμική ρύθμιση που κάνατε με το one-stop shop, η οποία κατά τη γνώμη μου από πλευράς πολεοδομικού δικαίου και πολεοδομικού σχεδιασμού έχει προβλήματα, πραγματικά αποδείχθηκε καλύτερη από το να πάμε step by step και να προχωρούμε δηλαδή με πιο προσεκτικά βήματα, με μεγαλύτερες συμμετοχικές διαδικασίες, με μεγαλύτερη εξασφάλιση συναίνεσης της κοινωνίας, ούτως ώστε να υπάρχει το αποτέλεσμα, έστω καθυστερημένα, αλλά τουλάχιστον σίγουρα. Επειδή τα περισσότερα από τα Ολυμπιακά ακίνητα αυτή τη στιγμή είναι ανοίκιαστα απ' ό,τι βλέπω, αναρωτιέμαι πραγματικά εάν πέτυχε αυτή η θεσμική ευελιξία, η οποία επιχειρήθηκε να κατοχυρωθεί. Αν τελειώσαμε, παρακαλώ τους προέδρους να δευτερολογήσουν εάν το θέλουν. Παρακαλώ. Κος ΣΤΑΜΟΥ: Επειδή συγκέντρωσα αρκετά ερωτήματα θα προσπαθήσω να είμαι πάρα πολύ σύντομος. Πρώτον, να ξεκινήσω από το δημοσιογραφικό ερώτημα γιατί αναχωροθετήθηκαν οι εγκαταστάσεις και γιατί κατασκευάστηκαν μόνιμες αντί για προσωρινές.

7 7 Αναχωροθετήθηκαν, διότι όπως είπα στην αρχή της ομιλίας μου άλλαξαν πάρα πολλά πράγματα στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμασταν πώς χωροθετούμε, πώς κατασκευάζουμε και δεν είχαμε αντιμετωπίσει σαν χώρα, σαν μηχανικοί, σαν μελετητές, σαν χωροτάκτες, δεν είχαμε αντιμετωπίσει άλλη φορά αυτές τις νέες απόψεις και τις νέες ιδέες που ήδη μετά τον πρώτο φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων άρχισαν πλέον να ενσωματώνονται και στο ελληνικό δίκαιο και να είναι κτήμα και απαιτήσεις των ίδιων των ανθρώπων και των κατοίκων. Το Ιππικό Κέντρο είχε χωροθετηθεί στο Τατόι. Στο Τατόι ξεσηκώθηκαν περιβαλλοντικοί φορείς, οι οποίοι είπαν "πάνω από τα πτώματά μας θα κάνετε εδώ το Ιππικό Κέντρο". Αναχωροθετήθηκε. Έγιναν καινούργιες μελέτες, το ΥΠΕΧΩΔΕ ανέθεσε μελέτες σε μελετητικά γραφεία. Κατέληξαν τελικά οι χωροτάκτες πολεοδόμοι ότι ο καλύτερος χώρος που προσφερόταν ήταν το Μαρκόπουλο. Απαλλοτριώσαμε στρέμματα. Να μην συνεχίσω. Νομίζω ότι καταλάβαμε τι ήθελα να πω. Αλλά όσον αφορά τις μόνιμες, γιατί μόνιμες και όχι προσωρινές; Η Ελλάδα ήταν μία χώρα η οποία έκανε Ολυμπιακούς Αγώνες και κανείς δεν πίστευε ότι μια τόσο μικρή χώρα θα είχε το θράσος να διεκδικήσει Ολυμπιακούς Αγώνες και να κάνει Ολυμπιακούς Αγώνες με τέτοια επιτυχία. Για τις άλλες χώρες ακούσαμε και ακούμε συνεχώς για συγκριτικά στοιχεία. Πώς, όμως, συγκρίνουμε την Ελλάδα με το Σίδνεϊ, το οποίο κι εκείνο έκανε μόνιμες εγκαταστάσεις, πολύ λίγες προσωρινές; Πώς συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Ισπανία; Μια βιομηχανική, ανεπτυγμένη χώρα, η οποία είχε έτοιμες υποδομές; Η Ελλάδα δεν είχε τίποτα έτοιμο. Τι λοιπόν επεκράτησε σαν άποψη; Ότι χρειάζεται αθλητικές υποδομές η Ελλάδα του μεγέθους αυτού για να προσελκύει αύριο το πρωί μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Ακούσατε τον κ. Nield τι σας είπε το πρωί. Ακόμα και σήμερα, το Σίδνεϊ ζητάει να προσελκύσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, μεγάλα συνέδρια. Αυτό ήθελε και η Ελλάδα. Δεν είχε υποδομές. Έχει συνεδριακό κέντρο η Ελλάδα; Δεν έχει. Πήγαμε να κάνουμε το συνεδριακό κέντρο στο Φαληρικό δέλτα. Ελπίζαμε ότι αυτό το προσωρινό, το πενταπλό, θα γινόταν αύριο το πρωί συνεδριακό κέντρο. Τεράστιες αντιδράσεις από τους δήμους. "Δεν θέλουμε εδώ πέρα τίποτα. Να γίνει πάρκο". Φύγανε οι εγκαταστάσεις από εκεί, αλλάξανε τόπο, πήγαν στο Ελληνικό. Στο Ελληνικό επικράτησαν κάποιες απόψεις, με τις οποίες θεωρώ ότι συμφώνησαν πολλοί κοινωνικοί φορείς. Ας μείνουν πυρήνες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, να μην είναι τα μεγαθήρια των Ολυμπιακών Αγώνων. Γι' αυτό και ξηλώθηκαν τα περισσότερα κομμάτια, οι προσωρινές κερκίδες, οι προσωρινές εγκαταστάσεις και μίκρυναν οι εγκαταστάσεις που μείνανε και ήδη βλέπετε, χρησιμοποιούνται και είναι και ενταγμένες και αν γνωρίζω καλά, πολιτικός μηχανικός είμαι, έχουν ενταχθεί ήδη και στο πάρκο του Ελληνικού. Για τα προβλήματα που ακούστηκαν για το Ολυμπιακό Χωριό ότι φθίνει. Ακούστηκαν προβλήματα από ομιλητές, αλλά και η κυρία Ευαγγελίδου έθεσε έναν προβληματισμό. Να πω το εξής. Ότι το Ολυμπιακό Χωριό όταν χωροθετήθηκε, και είχε χωροθετηθεί χρόνια πολλά πριν, δεν υπήρχε στο μυαλό κανενός ότι θα το κάνει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και θα αποτελέσει αύριο το πρωί την εγκατάσταση των δικαιούχων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Αποφασίστηκε στην πορεία αυτό, διότι βρέθηκε ένας πολύ λογικός

8 8 και σωστός τρόπος να γίνει ένα χωριό χωρίς δαπάνες πραγματικά του δημοσίου. Κατασκευάστηκε για τους ίδιους τους σημερινούς κατοίκους από έσοδα των ιδίων των εργαζομένων. Άρα αυτή η λύση που βρέθηκε μετά δημιούργησε και το θέμα, αυτό για το οποίο συζητάμε σήμερα και το οποίο αντιμετωπίζει και προβληματίζει τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για το μέλλον. Όταν κατασκευάζει χωριά ή κατασκεύαζε χωριά μακριά από τις πόλεις, έξω από τα όρια των πόλεων και δημιούργησε τα περίφημα γκέτο, εγώ δεν ήμουν τότε στον Οργανισμό αλλά άκουγα κι εγώ όπως ακούγατε κι εσείς για τα γκέτο αυτά. Σήμερα οι τάσεις που έχει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας είναι να κατασκευάζει χωριά μέσα στον πολεοδομικό ιστό, μέσα στην πόλη. Να ενσωματώνεται μέσα στην πόλη. Και αυτό, αν θέλετε, είναι το μεσογειακό χωριό που θα κάνει ο Οργανισμός για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες το οποίο είναι μέσα στην πόλη, είναι μέσα στη Νέα Ιωνία, δεν είναι έξω. Είχε χωροθετηθεί αρχικά έξω, τώρα θα κατασκευασθεί μέσα. Άρα και αυτό όντως μας απασχολεί και δίνουμε αυτή τη λύση. Αρκεί να βρίσκουμε εκτάσεις μέσα στις πόλεις. Για τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που είπατε προηγουμένως. Επειδή ήταν η ειδικότητά μου να ασχολούμαι με διαγωνισμούς έργων και να ξέρω τη νομοθεσία των διαγωνισμών έργων, με βάση τη νομοθεσία που ίσχυε τότε, όταν ξεκίνησαν οι μελέτες των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, και στους περιορισμένους χρόνους που είχαμε, η νομοθεσία έλεγε ότι προϋπόθεση για να κάνεις αρχιτεκτονικό διαγωνισμό είναι το έργο να μην είναι επείγον. Τα Ολυμπιακά έργα τι ήταν; Μη επείγοντα έργα; Αποκλειόταν λοιπόν ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός εκ των πραγμάτων. Σήμερα η νομοθεσία έχει αλλάξει. Από το 2006 και μετά, με τον νόμο του Σουφλιά, η νομοθεσία για την ανάθεση των έργων με διαγωνισμούς έχει διαφοροποιηθεί, έχει γίνει πολύ πιο γρήγορη και πιο ελαστική. Τότε ήταν πάρα πολύ αυστηρή. Έχω μετάσχει ως πρόεδρος ή μέλος επιτροπών αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, οι οποίοι ξεκίνησαν και δεν τελείωσαν ποτέ ή τελείωσαν μετά από χρόνια. Και πολύ σωστά είπε προηγουμένως ο Θανάσης ο Ασημακόπουλος, ότι ακόμα θα σχεδιάζαμε αν πηγαίναμε με αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Και τα στέγαστρα στο Ολυμπιακό Χωριό. Οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουν, οι μηχανικοί κατασκευάζουν. Κατασκευάστηκαν όπως τα μελετήσανε οι αρχιτέκτονες, χωρίς στέγαστρα. Δεν έχουν όλα τα σπίτια στέγαστρα, εγώ το ακούω για πρώτη φορά. Παρόλα αυτά όμως, αντιμετωπίζουμε όπως είπαμε το θέμα που βάλανε οι κάτοικοι, για να κάνουμε στέγαστρα. Ευχαριστώ πολύ. Κος ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ: Μερικές πληροφορίες και για την ιστορία και για κάποιους νεότερους συναδέλφους, να μην φύγουν με απορίες. Σε ό,τι αφορά την μεταφορά του Ιππικού Κέντρου από το Τατόι όπου είχε προβλεφθεί στον Φάκελο Υποψηφιότητας- στο Μαρκόπουλο, αναμφισβήτητα υπήρχαν και περιβαλλοντικές ευαισθησίες 15 χρόνια πριν. Ο λόγος που άλλαξε η έδρα (και δεν ξέρω αν είναι για καλό ή για κακό, ο χρόνος θα το δείξει, πάντως σήμερα η προσέλευση είναι μηδαμινή), είναι ότι απαιτείτο για να επιτευχθεί η τελική ευθεία του Ιπποδρόμου, να καλυφθεί μία μικρή επιφάνεια παραπόταμου του Κηφισού σε μήκος μόλις 50 μ. Το τεχνικό αυτό έργο (κατά τη γνώμη μου άνευ σημασίας και με περιβαλλοντικούς όρους) δεν έγινε αποδεκτό από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

9 9 Που αν θέλετε, κυκλοφοριακά ήταν ιδεωδέστερο, γιατί έχει πρόσοψη στην Εθνική οδό. Αυτή η περιοχή δεν ήταν Τατόι ακριβώς, ήταν Βαρυμπόμπη, με πρόσοψη πάνω στην εθνική οδό, με προαστιακό που έχει μέσα στάση σε αυτό το κτήμα των στρεμμάτων και αντ' αυτού πήγε και φόρτωσε στα Μεσόγεια με απαλλοτρίωση στρέμματα, ενώ το άλλο το έδινε δωρεάν η Εθνική Τράπεζα. Η χωροθέτηση του Ολυμπιακού Χωριού, το είπα και το πρωί, είναι κλασικό παράδειγμα δημοκρατικής διαβούλευσης με πρωτοβουλία και συντονισμό του ΤΕΕ. Δηλαδή πάντοτε μπορεί να έχουμε όλοι απόψεις πολεοδομικές, πολιτικές και οτιδήποτε άλλο για τις χωροθετήσεις, αλλά αυτό είναι ένα από τα κλασικά παραδείγματα πολλών έγκριτων επιστημόνων συναδέλφων που όπως είπα και το πρωί πάει πίσω στο 1988 αυτή η ιστορία. Για τη χωροθέτηση μιλάω. Όσο για την πρόταση των αγαπητών συναδέλφων του Πολυτεχνείου να μην γινόταν εκεί που έγινε το Ολυμπιακό Χωριό και να πήγαινε κάπου δίπλα, απαλλοτριώνοντας χιλιάδες μικρο-ιδιοκτησίες, απλά όλοι φαντάζομαι θα καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να γινόταν αυτό που είπε και ο Θανάσης. Θα είχαν γίνει οι αγώνες στο Πεκίνο και ακόμα θα απαλλοτριώναμε χιλιάδες μικροιδιοκτησίες εκεί στο Μενίδι. Και όσον αφορά δε τα κτίρια (κατοικίες), απόδειξη πάλι μιας ευαισθησίας του ΤΕΕ, δηλαδή αν θα έχουν ή δεν θα έχουν στέγαστρα και πόσα θα έχουν, το είπε και ο Θωμάς, ΤΕΕ είμαστε, αρχιτέκτονες είμαστε, κάνουμε κριτική και σε συναδέλφους, με λίγο πιο διακριτικό τρόπο, γιατί έχουν γίνει αυτές οι μελέτες μετά από διαγωνισμούς. Τώρα ερχόμαστε εμείς και λέμε δεν προβλέψαμε τα στέγαστρα ή το ένα ή το άλλο. Εντάξει, θα τους το πούμε όταν τους δούμε. Εννοώ, με ευγενικό τρόπο. Κος ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε συνάδελφε, επειδή σας είδα είστε και μαχητικός, καλά κάνατε και κάνετε και κριτική. Εγώ θα συνιστούσα σε εσάς και σε όσους υιοθετούν δημοσιεύματα σαν αυτό που διαβάσατε να κάνουν μια βόλτα, να πάνε από εκεί. Πάτε μια βόλτα, είναι κοντά. Πάρτε το αυτοκίνητό σας, πάτε δέστε το και εδώ είμαστε να κάνουμε και δημόσιο διάλογο, να δούμε αν πάτε να το δείτε και το επισκεφτείτε αν θα έχετε την ίδια γνώμη που έχετε πάλι τώρα. Εγώ, παρότι λείπω χρόνια, μπορώ να δεχτώ τα προβλήματα που είπαν τα παιδιά που μένουνε, σίγουρα θα υπάρχουνε. Αλλά είμαι επίσης βέβαιος ότι θα τα λύσουνε, γιατί έτσι προβλέπει η διαδικασία. Έχουν τους εργολάβους μέσα, δεν το έχουν παραλάβει ακόμα, θα τους τα λύσουνε. Αλλά όσον αφορά τα άλλα θέματα, εκεί που είναι, αν έχουν γίνει υποδομές, πάρτε το αυτοκίνητό σας, πεταχτείτε και εδώ είμαστε. Αν δεν βρεθούμε, μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου να κάνουμε έναν δημόσιο διάλογο. Κος ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: Σχετικά με τις ερωτήσεις. Το ΙBC νομίζω δεν ήταν αθλητική χρήση. Το ένα κομμάτι έχει δοθεί για το μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων, το άλλο έχει

10 10 εμπορική και ψυχαγωγική χρήση. Κι έτσι βρίσκονται και έσοδα για να συντηρηθούν άλλες εγκαταστάσεις, οι οποίες πραγματικά έχουν αθλητική χρήση, όπως είναι ο Σχοινιάς ή το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο. το Γαλάτσι, η εταιρεία που έχει αναλάβει τη μετασκευή έχει αρκετές αθλητικές χρήσεις και μάλιστα πολλαπλασιάζει στον υπαίθριο χώρο. Τώρα, για το Κανό-Καγιάκ, διατηρείται το ποτάμι, υπάρχει υποχρέωση της εταιρείας να διατηρήσει το ποτάμι. Ήδη έχουν γίνει δύο παγκόσμια πρωταθλήματα σλάλομ το 2005 και το 2006 έχει γίνει το σλάλομ εκεί. Το ποτάμι θα διατηρηθεί, θα μπορεί να κάνει χρήση η Ομοσπονδία Κανό-Καγιάκ. Για το θέμα της ρύθμισης του one-stop shop, αυτό θα φανεί στο τέλος αν ήταν καλύτερα χρονικά ή όχι. Είμαστε σε μια διαδικασία ανάπτυξης. Όμως είναι λάθος να λέμε ότι δεν έχουν δοθεί τα Ολυμπιακά ακίνητα. Σας είπα ότι 7 από τα 22 έχουν δοθεί για εμπορικές χρήσεις. Τα Ολυμπιακά Ακίνητα εισπράττουν έσοδα και συντηρούν τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που τις χρησιμοποιούν οι ομοσπονδίες που έχουν λιγότερους θεατές κατά τη διάρκεια των αθλημάτων τους. Ευχαριστώ. Κος ΣΧΕΤΖΟΣ (Παρέμβαση): Κυρίες και κύριοι, σαν πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, ήρθαμε κι εμείς μαζί και με τον συμπολίτη μου τον ηλεκτρολόγο μηχανολόγο, κ. Λουρδή, να ακούσουμε, να κάνουμε και τις προτάσεις μας. Το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο είναι ένας πόλος έλξης και πρέπει να καταστεί τέτοιος και εκεί να αποβλέπουν όλες οι ενέργειες. Μην ξεχνάτε ότι η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν συνυφασμένη με τη λειτουργία του Ολυμπιακού Χωριού. Είναι το μεγαλύτερο οικιστικό και πολεοδομικό - περιβαλλοντικό πρόγραμμα όλης της μεταπολεμικής περιόδου. Υπήρξε πρόσκληση εθνική για τη διεξαγωγή των Αγώνων και κερδίσαμε και το στοίχημα. Ήταν ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, το οποίο υλοποιήθηκε. Το Ολυμπιακό Χωριό αυτή τη στιγμή είναι ο πόλος ο οποίος πρέπει να αναδείξει τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Την Ολυμπιακή ιδέα να την προχωρήσουμε μέχρι τα πέρατα του κόσμου. Είναι φανερό ότι υπήρξε παγκόσμια αποδοχή, τόσο για τις ιδέες, αλλά περισσότερο για τη χώρα μας. Ένα μεγάλο εύγε στους μηχανικούς και στους πρωταγωνιστές και διοργανωτές σε όλο αυτό το μεγάλο γεγονός. Φάνηκε για άλλη μια φορά ότι το ελληνικό στοιχείο διέπρεψε και παντού, πάντα παίρνουμε την πρωτιά. Η γεωγραφική θέση του Ολυμπιακού Χωριού είναι απόμακρη. Είναι από την Αθήνα περίπου στα 25 χιλιόμετρα. Σημειώστε ότι ο χώρος που περιβάλλει το Ολυμπιακό Χωριό έχει κηρυχθεί βιομηχανική ζώνη. Είναι λοιπόν μία νησίδα. Μπορώ να πω ότι χωρίς να έχει περιορισμό ανάπτυξης, χωροταξικά και οικιστικά δεν έχει περιθώρια ανάπτυξης. Ο χώρος στον οποίο βρίσκεται είναι από τους καλύτερους της Αθήνας. Περιβάλλεται από τον δήμο Αχαρνών και επαναλαμβάνω, έχει κηρυχθεί βιομηχανική ζώνη ο χώρος γύρω από το Ολυμπιακό Χωριό. Ο χώρος ο οποίος είναι ενδιάμεσα Θρακομακεδόνων και Ολυμπιακού Χωριού γεωγραφικά ανήκει στο Μενίδι, στις Αχαρνές.

11 11 Δεν θα μακρηγορήσω κι ούτε θα σας φάω τον χρόνο. Μιλάμε για τη μετα-ολυμπιακή εποχή. Μιλάμε ότι σαν Ολυμπιακό Χωριό οι κάτοικοι θέλουν να γίνει ένας πόλος έλξης εκδηλώσεων πολιτικών, αθλητικών. Αυτή τη στιγμή εκφράζω τις προσδοκίες τους, τις ανησυχίες τους. Μην ξεχνάτε είναι το μέλλον μας εκεί. Το Ολυμπιακό Χωριό ζητά αυτά που προανέφερα τόσο από την Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος παρότι τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει για τα προβλήματα που έχουμε, και τα οποία θα τα πει λίγο αναλυτικότερα ο κύριος Λουδής, δεν έχει καταφέρει να τα επιλύσει. Ακούω για διάφορα αθλητικά κέντρα αλλά δεν άκουσα τίποτα για το Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακών προδιαγραφών του Ολυμπιακού Χωριού. Μπορούσαν κάλλιστα όλες οι Ολυμπιακές εκδηλώσεις να γίνονται εκεί. Γιατί; Να παραστούν Ολυμπιονίκες. Ελλάδα έχει ιστορία, δόξα τον Θεό. Μάτια και αυτιά δεν ξέρω αν έχει. Είναι ένας πρότυπος οικισμός, είναι μία πρότυπη πόλη. Στο χέρι μας είναι, εάν θέλουμε να αφομοιωθεί. Μπορούμε σαν να μην έγινε ποτέ η πόλη αυτή ή να την αναδείξουμε και να την αναβαθμίσουμε. Θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Κύριε Λουδή, θα μπορούσατε λίγο πιο διεξοδικά μερικά θέματα. Για τρία λεπτά. Ευχαριστώ πολύ. Κος ΛΟΥΡΔΗΣ (Παρέμβαση): Γεια σας και από μένα. Είμαι κι εγώ μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ, είμαι μηχανολόγος-μηχανικός. Ήθελα να χαιρετίσω τη Συνεδρίαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Θέλω να χαιρετίσω και τους ξένους συνομιλητές που βρίσκονται σε αυτή τη Διημερίδα και έχουν όλοι σχέση με του Ολυμπιακούς Αγώνες και με τα Ολυμπιακά έργα. Εγώ είμαι ένας από τους τυχερούς που πήραν σπίτι στο Ολυμπιακό Χωριό. Ήθελα, και πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρον για τη Διημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, να ακουστεί και η δική μας φωνή. Εμείς αισθανθήκαμε πάρα πολύ τυχεροί για το σπίτι που πήραμε, αλλά μαζί με αυτή την τύχη μας αναλάβαμε πολλοί από εμάς, αν όχι όλοι, μια μεγάλη ευθύνη. Η ευθύνη που αναλάβαμε βλέποντας αυτό τον χώρο και ζώντας εκεί με τις οικογένειές μας, ήταν να παραμείνει αυτός ο χώρος, χώρος πολιτισμού, αθλητισμού και μετά από 10 χρόνια και μετά από 20 χρόνια. Πιστεύω αυτό είναι και το ζητούμενο της Διημερίδας μας και αυτή είναι και η αγωνία όλων όσων έχουν ασχοληθεί με τα Ολυμπιακά έργα. Εμείς πραγματικά εκεί στο Ολυμπιακό Χωριό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα τον τεχνικό κόσμο που είχε αυτό το στόχο, ξεκινώντας από την ιδέα, τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου. Όμως δεν ήρθα εδώ να λέω ευχαριστίες ούτε να σας τρώω τον χρόνο τσάμπα, απλά να τα ξέρετε ότι αυτά τα νιώθουν πάρα πολύς κόσμος στο Ολυμπιακό Χωριό. Ήρθα εδώ με τον πρόεδρο τον κ. Σχέτζο και εγώ και άλλοι συγκάτοικοι, να εντοπίσουμε κάποια προβλήματα που υπάρχουν. Πιστεύω με τη βοήθειά σας να μπορέσουμε να δώσουμε λύση και να υλοποιήσουμε τελικά το

12 12 όραμα αυτού του μεγάλου έργου, γιατί μιλάμε για το μεγαλύτερο έργο των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως βλέπετε στην πρώτη κάρτα, μιλάμε για περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ και πάνω από κατοίκους και παιδιά και έφηβους που κατοικούν αυτή τη στιγμή. Έχουμε όμως κάποια προβλήματα και όπως σας είπα δεν ήρθα εδώ μόνο για να σας ευχαριστήσω, ήρθα για να εντοπίσουμε κάποια προβλήματα και με τη βοήθειά σας να δώσουμε λύσεις. Τα προβλήματα είναι κάποια τεχνικά προβλήματα στα σπίτια. Έχουμε κάποιες ελλείψεις υποδομών στην πόλη μας και έχουμε και κάποια άλλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, απλώς τα σημειώνω γιατί προσβλέπουμε στη βοήθειά σας. Και τέλος τα συμπεράσματά μας. Στα τεχνικά προβλήματα, επιγραμματικά θα ήθελα να αναφέρω κάποιες υγρασίες. Οι στέγες των σπιτιών που έβαζαν νερά ήταν πολλές. Σημειώνουμε ότι κατοικούμε στο Ολυμπιακό Χωριό 3,5 χρόνια. Υπάρχουν κάποιες ρωγμές εξωτερικές και υπάρχουν και κάποια προβλήματα στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Βλέπετε έναν λέβητα αερίου, παραδείγματος χάριν, ο οποίος είναι σε ένα ξεσκέπαστο μπαλκόνι. Ένα άλλο θέμα που είναι κατά τη γνώμη μου αρκετά μεγάλο και έχει να κάνει με την ασφάλεια των κατοίκων και ειδικά των παιδιών μας, είναι τα σκέπαστρα που απουσιάζουν από τα μπαλκόνια μας. Είναι πάνω από 800 διαμερίσματα. Όπως βλέπετε στην αριστερή φωτογραφία, ειδικά τα βορινά μπαλκόνια μας, δεν έχουν καθόλου στέγαστρα από πάνω. Το έχουμε εντοπίσει το πρόβλημα, δεν έχει δοθεί μια κεντρική λύση, οπότε το αποτέλεσμα ήταν η μεσαία φωτογραφία, να κάνουμε κάποιες κατασκευές από μόνοι μας, οι οποίες φεύγουν τον χειμώνα και είναι πάρα πολύ επικίνδυνες για τα παιδιά μας και για εμάς, αλλά πιστεύω κανένας δεν θα ήθελε, και από αυτούς που σχεδιάσανε το έργο, να θρηνήσουμε κάποιο ατύχημα 5 χρόνια, ή 6 χρόνια, ή 10 χρόνια μετά τους Αγώνες επειδή υπήρχε κάποια έλλειψη στην κατασκευή. Οι ενέργειες που έχουμε κάνει εμείς σαν κάτοικοι, περιλαμβάνουν και τη συμμετοχή σε μια συμβουλευτική γνωμοδοτική επιτροπή που είχε κάνει ο κύριος Τσιτουρίδης πριν 3 χρόνια στην οποία μάλιστα εγώ είχα την τιμή να εκπροσωπώ τους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού. Ήταν και η κυρία Μπάτσου εδώ πέρα, δεν τη βλέπω βέβαια στο ακροατήριο, η οποία θα γνωρίζει από πρώτο χέρι τα θέματα. Τα είχαμε εντοπίσει και τότε, τα είχαμε πει στην Επιτροπή, αλλά δυστυχώς μετά που έφυγε ο κύριος Τσιτουρίδης η Επιτροπή ανέστειλε τη λειτουργία της. Συνεχίσαμε στον Συνήγορο του Πολίτη, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων. Πιστεύουμε ότι σε κάποια θέματα που άπτονται ασφάλειας δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις, ούτε να λέμε ότι αυτό το πρόβλημα κοστίζει ένα εκατομμύριο ή δύο εκατομμύρια ευρώ. Πιστεύω ότι θα είμαστε σύμφωνοι όλοι ότι η ζωή ενός παιδιού ή η ζωή ενός συνανθρώπου μας δεν κοστολογείται. Γι' αυτό δεν μπορούμε κι εμείς να σταματήσουμε και είπαμε ότι θα συνεχίσουμε με τον ευρωπαίο Συνήγορο του Πολίτη και με τα αρμόδια δικαστήρια. Συνεχίζοντας, βλέπουμε κάποιες ελλείψεις στις υποδομές όπως τα Σχολεία τα οποία δεν επαρκούν. Έχουμε 2 δημοτικά και πολλά κοντέινερς. Δεν επαρκούν. Έχουμε ζητήσει λύση γιατί τα παιδιά μας είναι πολλά. Δεν ξέρω αν

13 13 αυτό είναι καλό ή κακό, πάντως συνωστίζονται σε πολλά κοντέινερς και σε μικρό προαύλιο χώρο. Από το ΥΠΕΧΩΔΕ και από τις αρμόδιες υπηρεσίες και από τον ΟΣΚ και από το Υπουργείο Παιδείας είμαστε συνεχώς σε επαφή για να δώσουμε λύση. Αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις δεν λειτουργούν πλήρως και μάλιστα βλέπετε εδώ το κολυμβητήριο, είναι εγκαταλειμμένο. Έχουμε ζητήσει να λειτουργήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις με την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ή τέλος πάντων με κάποιον φορέα, για τα παιδιά των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κίνδυνος πέντε χρόνια μετά τους Αγώνες να έχουμε προβλήματα και στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Πρέπει να δοθεί κάποια λύση σε αυτό. Είναι κρίμα για όλους και για τα παιδιά μας και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να μην λειτουργούν πλήρως οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Εδώ βλέπετε το οικόπεδο, το οποίο θα γινόταν η εκκλησία μας, το πνευματικό κέντρο και το κτίριο διοίκησης. Δεν έχω να πω τίποτα. Αυτά μας είπαν ότι θα γίνουν, πιστεύουμε ότι θα γίνουν. Εδώ βλέπετε το οικόπεδο που θα γίνει το εμπορικό κέντρο. Έχουμε βέβαια κάποια ερωτήματα, γιατί να είναι τόσο μεγάλο το εμπορικό κέντρο, μιλάμε για ένα μεγαλύτερο από το Mall στους πρόποδες της Πάρνηθας. Αν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη και τι χρήσεις θα έχει. Ερωτήματα που θέτουμε κατά καιρούς. Πιστεύω θα τα έχουν λάβει υπόψη τους οι αρμόδιοι για να μην κάνουμε κάτι το οποίο τελικά θα είναι άχρηστο ή δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Αυτή είναι η ζώνη πρασίνου. 220 στρέμματα ζώνης πρασίνου στους πρόποδες της καμένης Πάρνηθας. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρέπει να φυτευτεί. Βλέπετε στη δεξιά φωτογραφία υπάρχει ένας μεγάλος κενός χώρος και στην αριστερή φωτογραφία υπάρχει μια έκθεση. Αλλά παράλληλα ακούσαμε και διάφορες φωνές που λέγανε ότι αυτό πρέπει να το χτίσουμε. Μα γιατί να το χτίσουμε; Μιλάμε τώρα στους πρόποδες της Πάρνηθας. Δεν χρειάζεται το πράσινο η Αττική; Αυτός είναι ελεύθερος χώρος, είναι χαρακτηρισμένος από μόνος του. Όχι από μόνος του, για να μην αδικήσουμε την Επιτροπή και τους ανθρώπους που έχουν εργαστεί για τα Ολυμπιακά έργα, το είχαν προβλέψει κοινόχρηστη ζώνη πρασίνου. Εμείς θέλουμε να το φυτέψουμε. Τέλος, αυτό είναι το περιβόητο κτίριο της μονής Βατοπεδίου. Ο κύριος Ασημακόπουλος δεν μπόρεσε να το αναφέρει, εγώ το αναφέρω. Απλώς θα ήθελα την ευαισθητοποίηση όλων μας και όλων σας ότι αυτό το κτίριο εκεί πέρα, ενώ μας λείπουν όλα τα υπόλοιπα που αναφέραμε, το πουλήσαμε και δεν λειτουργεί κιόλας. Δεν είναι τίποτα, δεν χρησιμοποιείται προς το παρόν για τίποτα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αυτά ήταν για τις υποδομές. Άλλα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, δεν θα ήθελα να σας πάρω περισσότερο χρόνο, μας είπανε (δεν το ξέρουμε σίγουρα πρέπει να μας απαντήσει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) ότι σε περίπτωση ατυχήματος σε ένα οικοδομικό τετράγωνο, σε μια παιδική χαρά ή σε έναν πεζόδρομο, φταίει όλο το οικοδομικό τετράγωνο. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει, αν είναι πράγματι νομοθεσία του ΟΕΚ, πάντως είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να συζητηθεί. Προχθές έγινε ένα ατύχημα στο Ολυμπιακό Χωριό, την Κυριακή συγκεκριμένα, ένα ποδήλατο έβγαινε από πεζόδρομο, ένα παιδάκι τεσσάρων χρονών, το χτύπησε ένα αυτοκίνητο. Πήγε η τροχαία εκεί, δεν ξέρω

14 14 τι πόρισμα θα βγάλει, αλλά πολύ πιθανόν να πει ότι δεν υπάρχει σήμανση. Γιατί όντως δεν υπάρχει σήμανση στους πεζοδρόμους. Μπορεί αυτό ενδεχομένως τώρα, δεν το ξέρω δεν είμαι νομικός, να οδηγήσει σε πρόβλημα 90 οικογενειών. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί. Υπάρχουν μικροκαταστήματα μέσα στα οικοδομικά τετράγωνα, τα οποία δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα. Υπάρχουν προβλήματα, ζητάμε πύκνωση δρομολογίων και υπάρχουν και παραβατικές συμπεριφορές παιδιών. Αυτό, τι να σας πω; Προσπαθούμε εμείς εκ των ενόντων να το αντιμετωπίσουμε, αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται και βοήθεια και ευαισθητοποίηση και άλλων φορέων. Συμπεράσματα. Τα συμπεράσματα που θα ήθελα να αναφέρω είναι ότι 5 χρόνια μετά υπάρχει η Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε., η οποία έχει προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να επιλύει τα προβλήματα των κατοίκων, ή τουλάχιστον να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης μας. Εμείς ζητήσαμε από την αρχή, εδώ και 3 χρόνια και περισσότερο, να συμμετέχουμε κι εμείς σε αυτές τις συζητήσεις που γίνονται, είτε στην Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. είτε στον ΟΕΚ, να αναφέρουμε τα προβλήματά μας και να προσπαθήσουμε μαζί να δώσουμε λύση. Δεν έχει γίνει κάτι ακόμα, αλλά πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να συζητηθεί. Δεν θα σας απασχολήσω άλλο, μόνο θα ήθελα να σας επισημάνω ένα πολύ σοβαρό θέμα. Ότι οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Δεν είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού. Πιστεύουμε ότι αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να το δείξει κάποια έρευνα επειδή ακριβώς δόθηκαν τα σπίτια με κάποια προτεραιότητα σε κάποιες πολύτεκνες οικογένειες, σε κάποια άτομα με ειδικές ανάγκες, σε κάποιους άνεργους. Καλώς δόθηκαν και δεν το αμφισβητεί κανένας αυτό, αλλά αυτές είναι οι κοινωνικές ομάδες του ΟΕΚ. Έχουμε μεγάλο ποσοστό από ανθρώπους που έχουν προβλήματα. Γι' αυτό ζητάμε μια διαφορετική αντιμετώπιση από την αντιμετώπιση που έχει οποιαδήποτε πόλη ή οποιοσδήποτε οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης. Σας ευχαριστώ πολύ.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΛΠ Α.Ε. ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ MASTER PLAN ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Ο.Λ.Π. Α.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ

ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 376 ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ... ΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ - ΡΥΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ Κύρια εισήγηση: Ιωάννης Κλαψόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Κος Στάμου Θ. (Πρωτολογία):

Κος Στάμου Θ. (Πρωτολογία): 1 Κος Στάμου Θ. (Πρωτολογία): Η Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 αποφάσισε να δημιουργήσει μόνιμες Ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις και όχι προσωρινές, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Ιστορικά

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η )

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΦΑΣΗ 1 η ) 1 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JACKSON POLLOCK ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ WILLIAM WRIGHT ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1950. Το καλοκαίρι του 1950 o δημοσιογράφος William Wright πήρε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογραφημένη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΕΚ 381 ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΕΠΕΑΚ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: ΤΟ επόμενο θέμα είναι πολύ σημαντικό. Μας απασχολεί πάρα πολύ, μόνο ως προφήτες όμως μπορούμε να λειτουργήσουμε. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Κος ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή απόψεων, είναι προφανές αυτό.

Κος ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ: Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ανταλλαγή απόψεων, είναι προφανές αυτό. 1 Ευχαριστούμε τον κ. Θέο για τα στοιχεία που μας παρέθεσε. Μας βοήθησε να ξεκαθαρίσουμε αρκετά πράγματα, τα οποία όσοι δεν έχουμε εμβαθύνει, διάφορες πλευρές, διάφορες τοποθετήσεις, μας έχουν δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Κ ο ς Σ Τ Α Μ Ε Ν Ι Τ Η Σ :

Κ ο ς Σ Τ Α Μ Ε Ν Ι Τ Η Σ : 1 Κος ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: Καλησπέρα σας. Η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα συστήθηκε το 2002, αλλά ουσιαστικά στελεχώθηκε μετά το 2004, με σκοπό την αξιοποίηση των ακινήτων που κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ Καταρχάς, βασική προϋπόθεση για το κλείσιμο μιας συνάντησης είναι να έχουμε εξακριβώσει και πιστοποιήσει ότι μιλάμε με τον υπεύθυνο που λαμβάνει μια απόφαση συνεργασίας ή επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

(Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο)

(Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο) (Απομαγνητοφωνημένο Αρχείο) Ζ. ΜΑΥΡΟΥΚΑΣ: Σας ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ήταν όντως μια σημαντική πρόκληση για μένα και για τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και για τους συνεργάτες μου.

Διαβάστε περισσότερα

Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule

Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule Ιδέες των μαθητών της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Athener Schule Γεια σας! Δεν ξέρω αν έχετε και εσείς το ίδιο πρόβλημα με εμένα... Οι φίλοι μου είναι πολύ απρόσεκτοι όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι στο αρχείο μου έχω έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

Τελειώσαμε με τις εισηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθεί το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής

Τελειώσαμε με τις εισηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθεί το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Τελειώσαμε με τις εισηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθεί το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, τον κύριο Μπουτάρη. Παρακαλώ

Διαβάστε περισσότερα

...KAI O ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

...KAI O ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ...KAI O ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 112 Πουλάτε αέρα Θα τύχει ενδεχομένως, ενώ συζητάμε με τον υποψήφιο πελάτη, να μας πει. ΠΕΛΑΤΗΣ: Απ ό,τι καταλαβαίνω κύριε, μάλλον πουλάτε αέρα. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ) Τίτλος διερεύνησης: Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο νερό συγκρατεί το χώμα;

ΥΔΡΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ) Τίτλος διερεύνησης: Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο νερό συγκρατεί το χώμα; ΥΔΡΟΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ (ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ) Τίτλος διερεύνησης: Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν το πόσο νερό συγκρατεί το χώμα; Σύντομη περιγραφή διερεύνησης: Σκοπός αυτής της διερεύνησης ήταν να κάνουν κάποιες υποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 26/04/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 26/04/2010 Αθήνα, 26/04/2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η ρύθμιση για τα σαράντα χρόνια είναι αυθαίρετη, κάτι που είπαν όλοι οι συνάδελφοι, όπως και εμείς και δεν ακούσαμε αντίλογο. Δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν τα σαράντα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως αυτοδιοικητικοί και όχι κομίζοντας κανείς καμία άλλη ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 29-6-2011 ΠΛΟΥΜΙΔΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ Σχολική Σύμβουλος ΠΕ12 MSc Αρχιτέκτων ΕΜΠ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Σημερινή μεταβιομηχανική κοινωνία Κοινωνία της πληροφορίας H τεράστια

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Στρατόπεδο Aσηµακοπούλου. Παραλία

Στρατόπεδο Aσηµακοπούλου. Παραλία Στάδιο Στρατόπεδο Aσηµακοπούλου Παραλία Λιµανάκι Σφαγείων Καρνάγιο Το Περιγιάλι όπως είναι σήμερα. Η γραμμή περιγράφει τη περιοχή που διαμορφώνεται σε μια νέα, πρότυπη πόλη στα ανατολικά της Καβάλας. Η

Διαβάστε περισσότερα

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών.

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών. Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών. Κύριε πρόεδρε σας είναι γνωστό ότι η ιδρυση της σχολής βιοιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Λάρισα αναβάλλεται για το μέλλον. Κατά πόσο πιστεύεται ότι αποτελεί για

Διαβάστε περισσότερα

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι " Ο

Στην ηλεκτρονική φόρμα του ΑΣΕΠ στην κατηγορία Πρόσθετα Προσόντα (και αλλού) αναφέρει με κόκκινα γράμματα την λέξη Σημαντικό και εξηγεί ότι  Ο Πρώτον θεωρώ ότι πρέπει να έχει διαβάσει 3 πράγματα πριν πάει κάποιος να καταθέσει την αίτηση του. Το πρώτο και βασικότερο είναι ο Νόμος, το δεύτερο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ και το τρίτο η πρόσκληση του Υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Μετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια, οι ειδικοί έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των νέων, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν εκτενή

Στη συνέχεια, οι ειδικοί έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των νέων, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν εκτενή Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, 15 μαθήτριες από τη Β και Γ τάξη του Σχολείου μας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποίησε - με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο - η Microsoft Hellas σε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα καταθέσατε την ερώτησή σας. Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece

The Economist Events The 17th Roundtable with the Government of Greece ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ευχαριστώ όλους σας που τηρήσατε το χρόνο σας και πριν περάσουμε στην απάντηση της επιχειρηματικής κοινότητας ας δεχτούμε κάποιες ερωτήσεις από το κοινό. Είναι μια

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT?

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ GEORGE MARKOPOULIOTIS. Head of the European Commission representation in Greece

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ GEORGE MARKOPOULIOTIS. Head of the European Commission representation in Greece THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ GEORGE MARKOPOULIOTIS Head of the European Commission representation in Greece SECOND YOUTH SUMMIT THE FUTURE WORKPLACE: THE NEW JOBS THE NEW SKILLS The youth takes over ΠΕΜΠΤΗ 28

Διαβάστε περισσότερα

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08)

(συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) (συνέντευξη: ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84, ο σφυγμός της μέρας, 06/02/08) Φ.Κ.: ας επιστρέψουμε τώρα στο μεγάλο θέμα της ημέρας σε παγκόσμια κλίμακα, της Αμερικάνικές προκριματικές εκλογές. Πήραμε

Διαβάστε περισσότερα

Κλειστό ολυμβητήριο. Κάποτε στα βουρκωμένα νερά του. εκδήλωση

Κλειστό ολυμβητήριο. Κάποτε στα βουρκωμένα νερά του. εκδήλωση Κ N Κλειστό ολυμβητήριο εκδήλωση ίκαιας Αγωνία αλλά και χαμόγελα πριν τους αγώνες. Κάποτε στα βουρκωμένα νερά του μικρού λιμανιού της Ρεθύμνης, λίγες δεκάδες νεαρά παιδιά προπονιώμαστε για να λάβομε μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Σπυριδούλα Μπέλλα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστήμιο Αιγαίου 9/5/2017 Επικοινωνιακή ικανότητα γνώση ενός ομιλητή ως

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Maria Gravani Open University of Cyprus

Maria Gravani Open University of Cyprus Αντλεί από πρόσφατη έρευνά μου στο ΑΠΚΥ (μελέτη περίπτωσης) στην οποία συμμετείχαν 8 μέλη ΣΕΠ και 16 φοιτητές της ΣΑΚΕ. Η παρουσίαση οργανώνεται γύρω από τα εξής θέματα: Επικοινωνία Κλίμα-ατμόσφαιρα κατά

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα Κύριε συνάδελφε, πρώτα-πρώτα να διευκρινίσουμε τα οικονομικά θέματα που αφορούν τους εν ενεργεία υπαλλήλους του ΕΚΕΨΥΕ. Έχουν αποδεσμευτεί τα χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών. Οι υπηρεσίες του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Συμπολίτισσες και Συμπολίτες Ήδη έχουν ειπωθεί αρκετά. Τη δύσκολη κατάσταση που περνάει ο λαός την γνωρίζουμε όλοι. Ξεθεμελιώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις για τις οποίες έχει χυθεί πολύ αίμα. Για μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα. Θα ξεκινήσω από

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α.

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α. Εντυπώσεις και σχόλια των μαθητών του Β1 του 6 ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, σχολικού έτους 2018-2019, μετά την παρακολούθηση ενός προγράμματος 5-3-2019. «Κυκλοφοριακής Αγωγής» έμαθα πώς μπορούμε να χτυπήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Φάνια Παπαϊωάννου. Θέμα εργασίας: Κάποτε συναντήθηκε η κοινωνία με ένα πολίτη που πληρώνει τους φόρους του, ένα φοροφυγά και έναν έντιμο πολιτικό

Φάνια Παπαϊωάννου. Θέμα εργασίας: Κάποτε συναντήθηκε η κοινωνία με ένα πολίτη που πληρώνει τους φόρους του, ένα φοροφυγά και έναν έντιμο πολιτικό Φάνια Παπαϊωάννου Θέμα εργασίας: Κάποτε συναντήθηκε η κοινωνία με ένα πολίτη που πληρώνει τους φόρους του, ένα φοροφυγά και έναν έντιμο πολιτικό Κοινωνία (Κ) Πολίτης (ΠΟ) Φοροφυγάς (Φ) Πολιτικός (ΠΤ) Κ

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Maria Gravani Open University of Cyprus

Maria Gravani Open University of Cyprus Εστιάζει σε δυο σημεία του ρόλου του ΣΕΠ στο ΑΠΚΥ: 1) ως εκπαιδευτή ενηλίκων, δεδομένου ότι το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται αποτελείται κατά αποκλειστικότητα από ενήλικους εκπαιδευόμενους. 2) ως συνεργάτη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009

ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2008-2009 Μάθημα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών 2013-2014 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βάτραχος που τον έλεγαν "Φρογκ" και πήγαινε στην 5η Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα

Κας. ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

Κας. ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κας. ΜΑΡΙΕΤΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Στην Έναρξη του Εθνικού Διαλόγου Παιδείας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2005 Κύριε Πρωθυπουργέ,

Διαβάστε περισσότερα

Κος ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΣ: Ευχαριστώ πολύ. Καλή σας μέρα κι από δικής μου πλευράς. Θα ήθελα να σας ζητήσω λιγάκι συγνώμη, δεδομένου ότι ο ρόλος μου είναι η

Κος ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΣ: Ευχαριστώ πολύ. Καλή σας μέρα κι από δικής μου πλευράς. Θα ήθελα να σας ζητήσω λιγάκι συγνώμη, δεδομένου ότι ο ρόλος μου είναι η Κος ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΣ: Ευχαριστώ πολύ. Καλή σας μέρα κι από δικής μου πλευράς. Θα ήθελα να σας ζητήσω λιγάκι συγνώμη, δεδομένου ότι ο ρόλος μου είναι η μεταφορά πορισμάτων ομάδας εργασίας, να σας ζητήσω λιγάκι

Διαβάστε περισσότερα

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης Ηρακλείο 10/7/2014 Πρώτα άπο όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γωνιών Μαλεβιζίου και τον κύριο Κώστα Παντερή για την προσπάθεια που κάνουν οργανώνοντας για πρώτη φορα μία τέτοια μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! Δ ΤΑΞΗ 3 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΣΩΝΙΑΣ ΣΕΣΚΛΟΥ Όλοι χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων Μια φορά κι έναν καιρό, μια

Διαβάστε περισσότερα

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα;

Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; Άλλο ένα κόμμα ή ένα άλλο κόμμα; του Χρήστου 'ChIossif' Ιωσηφίδη Ο Θανάσης και ο Χρήστος πίνουν χαλαρά τον απογευματινό τους καφέ και κουβεντιάζουν για άλλο ένα πολιτικό κόμμα που μπήκε πρόσφατα στην ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΊΝΑΙ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΊΝΑΙ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΊΝΑΙ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ ΔΙΑΛΙΑΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΛΕΩΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΛΑΙ ΛΕΝΤΙΩΝ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Του Βασίλη Παπαδάκη* Οι "μεταγραφές" στο παιδικό ποδόσφαιρο: Ένα παιχνίδι στην πλάτη των Παιδιών από Προπονητές

Του Βασίλη Παπαδάκη* Οι μεταγραφές στο παιδικό ποδόσφαιρο: Ένα παιχνίδι στην πλάτη των Παιδιών από Προπονητές Του Βασίλη Παπαδάκη* Τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα άθλημα για να διασκεδάσουν, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, να αποτελέσουν μέλη μιας ομάδας, να κερδίσουν αναγνώριση, καλή φυσική κατάσταση και να ζήσουν

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία;

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Δύσκολη ερώτηση Για την καλλιτεχνική μου δημιουργία δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό που με πικραίνει είναι ότι έζησα την

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο;

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο; Σκηνή 1 η Βρισκόμαστε στο γραφείο του ψυχίατρου Σωτήριου Σώθηκες! Ο γιατρός μιλά στο τηλέφωνο με έναν πελάτη Τι μου λέτε αγαπητέ μου! `Ώστε έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν! Αν σας καταλαβαίνω; Μα είναι ερώτηση

Διαβάστε περισσότερα

...KAI O ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

...KAI O ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ...KAI O ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 120 Ο γείτονας επεμβαίνει Θα τύχει κάποια φορά, την ώρα που συζητάμε με τον πελάτη μας, να μπει κάποιος γείτονας από το διπλανό κατάστημα ή κάποιος φίλος

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο B Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητέ συμπολίτη, αγαπητή συμπολίτισσα,

Αγαπητέ συμπολίτη, αγαπητή συμπολίτισσα, Θεόδωρος Χατζηπαντελής Καθηγητής Εφαρμοσμένης Στατιστικής Α.Π.Θ. υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» της Χρύσας Αράπογλου 2310 997912, 6937 864141, chadji@polsci.auth.gr

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου

κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ Δημάρχου Αμαρουσίου Στο Συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Με θέμα: Τα κόκκινα Δάνεια Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε.

Μάχη Νικολάρα: Δεν ακούγεται και πολύ δημιουργικό αυτό, έτσι όπως το περιγράφετε. Μάχη Νικολάρα: Θα μιλήσουμε για τον τομέα της εκπαίδευσης από μια άλλη σκοπιά. Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας εχθές ανέτρεψαν κατά κάποιο τρόπο τον προγραμματισμό αυτής της εκπομπής, όμως όλα

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση της κρίσης / Πώς έχεις οργανώσει την εργασία σου / Τι στόχους έχεις

Αντιμετώπιση της κρίσης / Πώς έχεις οργανώσει την εργασία σου / Τι στόχους έχεις 135 Αντιμετώπιση της κρίσης / Πώς έχεις οργανώσει την εργασία σου / Τι στόχους έχεις ΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 1. Κρίση; ποια κρίση; Μήπως την έχουμε εμείς; Ή μήπως κάποιοι άλλοι; Κάποια στιγμή πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

«Πως επηρεαζονται οι ανθρωποι απο τη δοξα, τα χρηματα και την επιτυχια»

«Πως επηρεαζονται οι ανθρωποι απο τη δοξα, τα χρηματα και την επιτυχια» 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2018-2019 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ «Πως επηρεαζονται οι ανθρωποι απο τη δοξα, τα χρηματα και την επιτυχια» Ονοματεπώνυμο: Ρίκο Σωτηρία Τμήμα: Γ1 Καθηγητής: Σιάφης

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ. Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΑ Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 Συνεχίζουμε τώρα, όπως προείπα, με τη συζήτηση πέντε επικαίρων ερωτήσεων, στις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY AT THE WORLD IN 2017 GALA DINNER ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Re-engineering Greece, Διεθνές Συνέδριο Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών 25 & 26/05/2013

Re-engineering Greece, Διεθνές Συνέδριο Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών 25 & 26/05/2013 Re-engineering Greece, Διεθνές Συνέδριο Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών 25 & 26/05/2013 Η ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ομιλητής: Παντελής

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτα θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των ελλήνων συναδέλφων, γιατί θα μιλήσω στα ελληνικά. Θέλω να εξηγήσω πώς οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να

Πρώτα θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των ελλήνων συναδέλφων, γιατί θα μιλήσω στα ελληνικά. Θέλω να εξηγήσω πώς οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να Πρώτα θα ήθελα να ζητήσω την κατανόηση των ελλήνων συναδέλφων, γιατί θα μιλήσω στα ελληνικά. Θέλω να εξηγήσω πώς οι έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να εκμεταλλευτούν την Τουρκία. Θέλω να συγχαρώ το Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 35 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 14 έως 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( )

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ ( ) ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ για την συζήτηση της ερώτησης του Έκτορα Νασιώκα για τη ΜΑΦ του ΓΝΛ (30-11-2010) Ακολουθεί η με αριθμό 3508/27-9-2010 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE TO THE 21 st ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE UNRAVELLING GREECE UNTANGLING ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα