ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ"

Transcript

1 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου Φεβρουαρίου 2000 ΤΕΛΙΚΟ A5-0029/2000 * ΕΚΘΕΣΗ σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου που αφορά την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο προενταξιακής στρατηγικής για την Κύπρο και τη Μάλτα (COM(1999)535 C5-0308/ /0199(CNS)) Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ικαιωµάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αµυντικής Πολιτικής Εισηγητής: Elmar Brok RR\ doc PE /τελ.

2 Υπόµνηµα για τα χρησιµοποιούµενα σύµβολα * ιαδικασία διαβούλευσης πλειοψηφία των ψηφισάντων **I ιαδικασία συνεργασίας (πρώτη ανάγνωση) πλειοψηφία των ψηφισάντων **II ιαδικασία συνεργασίας (δεύτερη ανάγνωση) πλειοψηφία των ψηφισάντων για έγκριση της κοινής θέσης πλειοψηφία των βουλευτών που αποτελούν το Κοινοβούλιο για απόρριψη ή τροποποίηση της κοινής θέσης *** Σύµφωνη γνώµη πλειοψηφία των βουλευτών που αποτελούν το Κοινοβούλιο εκτός από τις περιπτώσεις που µνηµονεύονται στα άρθρα 105, 107, 161 και 300 της Συνθήκης ΕΚ και στο άρθρο 7 της Συνθήκης ΕΕ ***I ιαδικασία συναπόφασης (πρώτη ανάγνωση) πλειοψηφία των ψηφισάντων ***II ιαδικασία συναπόφασης (δεύτερη ανάγνωση) πλειοψηφία των ψηφισάντων για έγκριση της κοινής θέσης πλειοψηφία των βουλευτών που αποτελούν το Κοινοβούλιο για απόρριψη ή τροποποίηση της κοινής θέσης ***III ιαδικασία συναπόφασης (τρίτη ανάγνωση) πλειοψηφία των ψηφισάντων για έγκριση του κοινού σχεδίου (Η ενδεικνυόµενη διαδικασία στηρίζεται στη νοµική βάση που πρότεινε η Επιτροπή) Επεξήγηση των συντοµογραφιών των επιτροπών I. ΕΞΩΤ Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ικαιωµάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αµυντικής Πολιτικής II. ΠΡΟΫ Επιτροπή Προϋπολογισµών III. ΕΛΕΓ Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισµού IV. ΕΛΕΥ Επιτροπή Ελευθεριών και ικαιωµάτων των Πολιτών, ικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων V. ΟΙΚΟ Επιτροπή Οικονοµικής και Νοµισµατικής Πολιτικής VI. ΝΟΜΙ Επιτροπή Νοµικών Θεµάτων και Εσωτερικής Αγοράς VII. ΒΕΕΕ Επιτροπή Βιοµηχανίας, Εξωτερικού Εµπορίου, Έρευνας και Ενέργειας VIII. ΑΠΑΣ Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων IX. ΠΕΡΒ Επιτροπή Περιβάλλοντος, ηµόσιας Υγείας και Προστασίας των Καταναλωτών X. ΓΕΩΡ Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου XI. ΑΛΙΕ Επιτροπή Αλιείας XII. ΠΕΡΦ Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής, Μεταφορών και Τουρισµού XIII. ΠΟΛΙ Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού XIV. ΑΝΑΠ Επιτροπή Ανάπτυξης και Συνεργασίας XV. ΣΥΝΤ Επιτροπή Συνταγµατικών Υποθέσεων XVI. ΓΥΝΑ Επιτροπή για τα ικαιώµατα της Γυναίκας και τις Ίσες Ευκαιρίες XVII. ΑΝΑΦ Επιτροπή Αναφορών RR\ doc 2/26 PE /τελ.

3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Ιστορικό της διαδικασίας...4 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ...5 ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ...15 ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ...16 RR\ doc 3/26 PE /τελ.

4 Ιστορικό της διαδικασίας Με επιστολή της 1ης εκεµβρίου 1999, το Συµβούλιο κάλεσε το Κοινοβούλιο να γνωµοδοτήσει, σύµφωνα µε το άρθρο 308 της Συνθήκης ΕΚ, σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου που αφορά την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο προενταξιακής στρατηγικής για την Κύπρο και τη Μάλτα (COM(1999) /0199(CNS)). Κατά τη συνεδρίαση στις 13 εκεµβρίου 1999, η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι παρέπεµψε αυτή την πρόταση, για εξέταση επί της ουσίας, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ικαιωµάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αµυντικής Πολιτικής και, για γνωµοδότηση, στην Επιτροπή Προϋπολογισµών και στην Επιτροπή Βιοµηχανίας, Εξωτερικού Εµπορίου, Έρευνας και Ενέργειας (C5-0308/1999). Κατά τη συνεδρίασής της στις 11 Ιανουαρίου 2000, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ικαιωµάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αµυντικής Πολιτικής όρισε εισηγητή τον κ. Elmar Brok. Κατά τις συνεδριάσεις της στις 11 Ιανουαρίου 2000 και στις 31 Ιανουαρίου/1η Φεβρουαρίου 2000, η επιτροπή εξέτασε την πρόταση της Επιτροπής καθώς και το σχέδιο έκθεσης. Κατά την τελευταία ως άνω συνεδρίαση, η επιτροπή ενέκρινε οµόφωνα το σχέδιο νοµοθετικού ψηφίσµατος. Έλαβαν µέρος στην ψηφοφορία οι βουλευτές: Elmar Brok (πρόεδρος και εισηγητής), Emma Nicholson of Winterbourne, William Francis Newton Dunn και Catherine Lalumiere (αντιπρόεδροι), Robert Atkins (αναπλ. Λόρδου Bethell), Bastiaan Belder, Andreas Brie, John Walls Cushnahan, Rosa Díez González, Juan Manuel Fabra Vallés, Michael Gahler, Per Gahrton, Μαριέττα Γιαννάκου-Κουτσίκου, Bertel Haarder, Magdalene Hoff, Γιώργος Κατηφόρης (αναπλ. Πέτρου Ευθυµίου), Jan Joost Lagendijk, Patricia McKenna (αναπλ. Daniel Cohn-Bendit), Philippe Morillon, Pasqualina Napoletano, Arie Oostlander, Doris Pack (αναπλ. Ingo Friedrich), Reino K. Paasilinna (αναπλ. Jan Marinus Wiersma), Jacques Poos, Mechtild Rothe (αναπλ. Klaus Hänsch), Lennart Sacrédeus (αναπλ. Gunilla Carlsson), Jacques Santer, Pierre Schori, Jürgen Schröder, Elisabeth Schroedter, Patsy Sörensen (αναπλ. Matti Wuori), Ιωάννης Σουλαδάκης, Johannes Swoboda, Gary Titley, Paavo Väyrynen, Geoffrey Van Orden e Demetrio Volcic (αναπλ. Claudio Martelli). Η γνωµοδότηση της Επιτροπή Προϋπολογισµών επισυνάπτεται στην παρούσα έκθεση. Η Επιτροπή Βιοµηχανίας, Εξωτερικού Εµπορίου, Έρευνας και Ενέργειας αποφάσισε στις 31 Ιανουαρίου 2000 να µην γνωµοδοτήσει. Η έκθεση κατατέθηκε στις 3 Φεβρουαρίου Η προθεσµία για την κατάθεση τροπολογιών θα αναφέρεται στο σχέδιο ηµερήσιας διάταξης της περιόδου συνόδου κατά την οποία θα εξετασθεί η έκθεση. RR\ doc 4/26 PE /τελ.

5 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ Πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου που αφορά την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο προενταξιακής στρατηγικής για την Κύπρο και τη Μάλτα (COM(1999) 535 C5-0308/ /0199(CNS)) Η πρόταση αυτή τροποποιείται ως ακολούθως: Κείµενο που προτείνει η Επιτροπή 1 Τροποποιήσεις του Κοινοβουλίου (Τροπολογία 1) Αιτιολογική αναφορά 1α (νέα) τα συµπεράσµατα του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου του Ελσίνκι στις 10 και 11 εκεµβρίου 1999, Τονίζει τα συµπεράσµατα του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου του Ελσίνκι ως το πολιτικό πλαίσιο αυτής της πρότασης. (Τροπολογία 2) Νέα αιτιολογική αναφορά το ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισµό του 2000 της 16ης εκεµβρίου , Ένα από τα σηµαντικότερα ζητήµατα που επισηµαίνονται στο ψήφισµα για τον προϋπολογισµό του 2000 είναι η ανάγκη να περιληφθούν οι πιστώσεις για την προενταξιακή ενίσχυση προς την Κύπρο και τη Μάλτα στην κατηγορία 7 των δηµοσιονοµικών προοπτικών. 1 2 ΕΕ C δεν έχει ακόµη δηµοσιευθεί. Συνοπτικά πρακτικά 16ης εκεµβρίου 1999, µέρος II, σελ RR\ doc 5/26 PE /τελ.

6 (Τροπολογία 3) Αιτιολογική σκέψη 3α (νέα) 3α. ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Ελσίνκι του εκεµβρίου 1999 υπογράµµισε την ανάγκη η διαδικασία διεύρυνσης να είναι αποτελεσµατική και αξιόπιστη και ταυτόχρονα δεσµεύθηκε το αργότερο µέχρι τα τέλη του 2004 να επανεξετάσει την κατάσταση όπως θα έχει διαµορφωθεί Αναφορά στα συµπεράσµατα του Ελσίνκι. (Τροπολογία 4) Αιτιολογική σκέψη 4α (νέα) 4α. ότι σύµφωνα µε τους όρους δοµής των Ευρωπαϊκών Συνθηκών και τις διατάξεις της ισχύουσας ιοργανικής Συµφωνίας της 6ης Μαίου 1999 (βλέπε Ε.Ε. C172 της ) για ό,τι αφορά τη δηµοσιονοµική πειθαρχία και τη βελτίωση της διαδικασίας έγκρισης του Κοινοτικού Προϋπολογισµού, ορίζεται µε σαφήνεια η αµφίδροµη σχέση που διέπει την εκτέλεση κονδυλίων που έχουν εγγραφεί στον Κοινοτικό Προϋπολογισµό µε την αντίστοιχη ύπαρξη νοµικής βάσης Αναφορά στη διοργανική συµφωνία. (Τροπολογία 5) Αιτιολογική σκέψη 5 5. ότι είναι αναγκαίο να θεσπιστεί όσον αφορά την Κύπρο και τη Μάλτα το µέσον 5. ότι είναι αναγκαίο κατά συνέπεια να θεσπιστεί όσον αφορά την Κύπρο και τη RR\ doc 6/26 PE /τελ.

7 των εταιρικών σχέσεων για την προσχώρηση, σύµφωνα µε τις λεπτοµέρειες εφαρµογής που καθορίζονται στον κανονισµό (ΕΚ) αριθ. 622/98 του Συµβουλίου της 16ης Μαρτίου 1998 για τις υποψήφιες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, προκειµένου να επικεντρωθεί η συνδροµή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας στις προτεραιότητες και τους στόχους που τίθενται ενόψει της προσχώρησης Μάλτα το µέσον των εταιρικών σχέσεων για την προσχώρηση, σύµφωνα µε τις λεπτοµέρειες εφαρµογής που καθορίζονται στον κανονισµό (ΕΚ) αριθ. 622/98 του Συµβουλίου της 16ης Μαρτίου 1998 για τις υποψήφιες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, προκειµένου να επικεντρωθεί η συνδροµή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας συµπεριλαµβανοµένης και της δηµοσιονοµικής αρωγής στις προτεραιότητες και τους στόχους που τίθενται ενόψει της προσχώρησης Αναφορά στην ανάγκη να προσδιορισθεί η φύση της συνδροµής. (Τροπολογία 6) Αιτιολογική σκέψη 7 7. ότι τα χρηµατοδοτικά πρωτόκολλα που έχουν συναφθεί µε την Κύπρο και τη Μάλτα λήγουν την 31η εκεµβρίου ότι τα χρηµατοδοτικά πρωτόκολλα που έχουν συναφθεί µε την Κύπρο και τη Μάλτα έληξαν την 31η εκεµβρίου 1999 ιανύουµε ήδη το (Τροπολογία 7) Αιτιολογική σκέψη 7α (νέα) 7α. ότι το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο του Ελσίνκι επαναβεβαίωσε ότι η διαδικασία προσχώρησης περιλαµβάνει 13 υποψήφια RR\ doc 7/26 PE /τελ.

8 κράτη εντός ενός ενιαίου πλαισίου επεσήµανε επίσης µε ικανοποίηση την πρόοδο που πραγµατοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγµατεύσεων µε την Κύπρο και αποφάσισε να συγκληθούν διµερείς διακυβερνητικές διασκέψεις το Φεβρουάριο του 2000 µε τη Μάλτα, προκειµένου να αρχίσουν διαπραγµατεύσεις Η τροπολογία αυτή εκφράζει τα συµπεράσµατα του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου του Ελσίνκι όσον αφορά την Κύπρο και τη Μάλτα. (Τροπολογία 8) Αιτιολογική σκέψη 7α (νέα) 7α. ότι ο κοινοτικός προϋπολογισµός για το δηµοσιονοµικό έτος 2000 εγκαινιάζει ένα νέο τρόπο παρουσίασης των σχετικών κονδυλίων για την Κύπρο και τη Μάλτα που µεταξύ άλλων πρέπει να βελτιώνει τη χρηστή διαχείριση και διαφάνεια των προβλεπoµένων χρηµατοδοτικών πόρων όσον αφορά την υλοποίηση των δράσεων που προβλέπονται Αναφορά στον προϋπολογισµό του (Τροπολογία 9) Αιτιολογική σκέψη 7β (νέα) 7β. ότι ο παρών κανονισµός και ειδικότερα το συνοδευτικό του παράρτηµα προβλέπει την ανάληψη πολυετών δράσεων επιχειρησιακού χαρακτήρα που συνεπάγονται ένα RR\ doc 8/26 PE /τελ.

9 δηµοσιονοµικό κόστος για όλη την περίοδο εφαρµογής του Αναφορά στον πολυετή χαρακτήρα των δράσεων. (Τροπολογία 10) Αιτιολογική σκέψη 7γ (νέα) 7γ. ότι παρά τις διατάξεις του εν ισχύ δηµοσιονοµικού κανονισµού, η Επιτροπή αν και προτείνει µία πολυετή δράση περιορίζεται αφενός στο δηµοσιονοµικό δελτίο να αναφέρει το κόστος των δράσεων µόνο για το έτος 2000, που εκτιµάται σε 15 εκατοµµύρια EURO, και αφετέρου προβλέπει ένα µηχανισµό αξιολόγησης που καλύπτει δράσεις που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια µιας τριετίας Αναφορά στην υποχρέωση τήρησης του δηµοσιονοµικού κανονισµού. (Τροπολογία 11) Αιτιολογική σκέψη 8α (νέα) 8α. ότι, υπό το πρίσµα της προόδου στην εκτέλεση αυτού του προγράµµατος, η Επιτροπή θα αναθεωρήσει το δηµοσιονοµικό δελτίο και ιδιαίτερα το προβλεπόµενο χρονοδιάγραµµα των ετήσιων απαιτήσεων σε πιστώσεις RR\ doc 9/26 PE /τελ.

10 Τηρεί το άρθρο 3 του δηµοσιονοµικού κανονισµού όσον αφορά το δηµοσιονοµικό δελτίο και ζητεί την έγκριση ενός πολυετούς χρηµατοδοτικού πλαισίου που θα περιλαµβάνει το χρονοδιάγραµµα των πιστώσεων που απαιτούνται για την περίοδο ισχύος αυτού του κανονισµού ( ). (Τροπολογία 12) Αιτιολογική σκέψη 9 (νέα) ότι το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο του Ελσίνκι εκφράσθηκε υπέρ της έναρξης διαπραγµατεύσεων προσχώρησης της Μάλτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πρόκειται για υπενθύµιση της απόφασης σχετικά µε την έναρξη διαπραγµατεύσεων προσχώρησης η οποία αποτελεί καµπή στις σχέσεις µεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μάλτας. (Τροπολογία 13) Αιτιολογική σκέψη 10α (νέα) 10α. ότι η προενταξιακή βοήθεια για την Κύπρο και τη Μάλτα θα πρέπει να εγγραφεί για την περίοδο , κάτω από τον υπότιτλο Β7 (προενταξιακή βοήθεια), έτσι ώστε να υπάρχει οµοιογένεια µε τις ισχύουσες διατάξεις για τις άλλες υποψήφιες για ένταξη χώρες. Αιτιολόγηση : Η ισχύουσα προενταξιακή βοήθεια για τις λοιπές υποψήφιες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, η οποία προβλέπεται στον υπότιτλο Β7, πρέπει να ισχύσει για την Κύπρο και τη Μάλτα, RR\ doc 10/26 PE /τελ.

11 διαφορετικά δηµιουργείται διάκριση εις βάρος των δύο αυτών χωρών. (Τροπολογία 14) Άρθρο 1, παράγραφος 1 (νέα περίπτωση) - στην απρόσκοπτη χρηµατοδότηση των δράσεων αυτών όπως εξάλλου διευκρινίζονται στο άρθρο 4 για όλη την περίοδο ισχύος του εν λόγω κανονισµού και µε την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 10. ιευκρίνιση του πεδίου εφαρµογής του κανονισµού. (Τροπολογία 15) Άρθρο 1, παρ. 2 Το Συµβούλιο αποφασίζει µε ειδική πλειοψηφία, κατόπιν προτάσεως της Επιτροπής, για τις αρχές, τις προτεραιότητες, τους ενδιάµεσους στόχους και τις προϋποθέσεις που θα περιλαµβάνει κάθε εταιρική σχέση για την προσχώρηση, όπως θα υποβληθούν στις υποψήφιες χώρες, καθώς και για τις µεταγενέστερες σηµαντικές προσαρµογές που θα επέλθουν. Το Συµβούλιο αποφασίζει µε ειδική πλειοψηφία, κατόπιν προτάσεως της Επιτροπής, και µετά από διαβούλευση µε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τις αρχές, τις προτεραιότητες, τους ενδιάµεσους στόχους και τις προϋποθέσεις που θα περιλαµβάνει κάθε εταιρική σχέση για την προσχώρηση, όπως θα υποβληθούν στις υποψήφιες χώρες, καθώς και για τις µεταγενέστερες σηµαντικές προσαρµογές που θα επέλθουν. Αυτή τη τροπολογία προτάθηκε επίσης στο πλαίσιο της έγκρισης της γνωµοδότησης σχετικά µε τον κανονισµό 622/98 που αφορά τη βοήθεια υπέρ των υποψηφίων χωρών προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αυτή την τροπολογία επιδιώκεται η ενίσχυση του δηµοκρατικού ελέγχου στην εφαρµογή του κανονισµού. RR\ doc 11/26 PE /τελ.

12 (Τροπολογία 16) Άρθρο 1, παράγραφος 3 (νέα) Οι πιστώσεις για τη χρηµατοδότηση της προενταξιακής ενίσχυσης θα καθορίζονται ετησίως στα κονδύλια του προϋπολογισµού που έχουν δηµιουργηθεί προς το σκοπό αυτό και θα περιλαµβάνονται στην κατηγορία 7 των δηµοσιονοµικών προοπτικών Η Επιτροπή Προϋπολογισµών έχει πάντοτε υποστηρίξει την άποψη ότι οι προενταξιακές ενισχύσεις θα πρέπει να περιλαµβάνονται στην κατηγορία 7, ανεξάρτητα από τη χώρα για την οποία προορίζονται. (Τροπολογία 17) Άρθρο 2 (νέο) Για τους σκοπούς που καθορίζονται στο Άρθρο 1 και για περίοδο που λήγει στις , το ποσό της δηµοσιονοµικής αναφοράς για την εφαρµογή του παρόντος κανονισµού θα είναι 130 εκατοµµύρια ευρώ. Τα κατ έτος κονδύλια θα εγκρίνονται από τις αρµόδιες δηµοσιονοµικές αρχές στα πλαίσια των οικονοµικών προοπτικών. Αιτιολόγηση : Σύµφωνα µε το εδάφιο 2 της παραγράφου 34 της " ιοργανικής Συµφωνίας της 6ης Μαΐου 1999 µεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συµβουλίου και της Επιτροπής για τη δηµοσιονοµική πειθαρχία και τη βελτίωση της διαδικασίας του προϋπολογισµού" απαιτείται δηµοσιονοµική αναφορά στον παρόντα κανονισµό καθ όλη τη διάρκεια ισχύος του, χωρίς εντούτοις αυτή να επηρεάζει τις αρµοδιότητες της αρµόδιας για τον προϋπολογισµό αρχής, όπως αυτές ορίζονται στη συνθήκη. RR\ doc 12/26 PE /τελ.

13 (Τροπολογία 18) Άρθρο 3 3. Ενδεικτικά, έργα συνεργασίας µπορεί να χρηµατοδοτούνται µε µη επιστρεπτέες ενισχύσεις σε τοµείς όπως: - τεχνική συνδροµή, κατάρτιση ή άλλες υπηρεσίες, προµήθειες και έργα, λογιστικοί έλεγχοι και αποστολές αξιολόγησης και ελέγχου στο πλαίσιο των στόχων που αναφέρονται στο άρθρο 1 - στην περίπτωση της Κύπρου, κάθε δράση που αποσκοπεί στην προσέγγιση των δύο κοινοτήτων. 3. Ενδεικτικά, έργα συνεργασίας µπορεί να χρηµατοδοτούνται µε µη επιστρεπτέες ενισχύσεις σε τοµείς όπως: - τεχνική συνδροµή, κατάρτιση ή άλλες υπηρεσίες, προµήθειες και έργα, λογιστικοί έλεγχοι και αποστολές αξιολόγησης και ελέγχου στο πλαίσιο των στόχων που αναφέρονται στο άρθρο 1 - στην περίπτωση της Κύπρου, κάθε δράση που αποσκοπεί στην επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων. Αιτιολόγηση : Οι δύο κοινότητες απώλεσαν την επαφή µετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, γεγονός που προκάλεσε έκτοτε την διακοπή κάθε προσπάθειας προσέγγισης και επίλυσης των διαφορών µεταξύ των δύο κοινοτήτων. (Τροπολογία 19) Άρθρο 5 Όταν ελλείπει κάποιο στοιχείο που είναι ουσιώδες για τη χορήγηση προενταξιακών ενισχύσεων στην Κύπρο και τη Μάλτα, ιδίως δε σε περίπτωση παραβίασης των αρχών της δηµοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωµάτων του ανθρώπου και των θεµελιωδών ελευθεριών καθώς και του διεθνούς δικαίου ή/και όταν είναι ανεπαρκής η πρόοδος για την εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, το Συµβούλιο, αποφασίζοντας µε ειδική πλειοψηφία µετά από πρόταση της Επιτροπής, δύναται να λάβει τα προσήκοντα µέτρα σχετικά µε οιαδήποτε προενταξιακή ενίσχυση χορηγούµενη στην Κύπρο ή τη Μάλτα. Όταν ελλείπει κάποιο στοιχείο που είναι ουσιώδες για τη χορήγηση προενταξιακών ενισχύσεων στην Κύπρο και τη Μάλτα, ιδίως δε σε περίπτωση παραβίασης των αρχών της δηµοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωµάτων του ανθρώπου και των θεµελιωδών ελευθεριών καθώς και του διεθνούς δικαίου ή/και όταν είναι ανεπαρκής η πρόοδος για την εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, το Συµβούλιο, αποφασίζοντας µε ειδική πλειοψηφία µετά από πρόταση της Επιτροπής, και µετά από διαβούλευση µε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δύναται να λάβει τα προσήκοντα µέτρα σχετικά µε οιαδήποτε προενταξιακή RR\ doc 13/26 PE /τελ.

14 χορηγούµενη στην Κύπρο ή τη Μάλτα. ενίσχυση χορηγούµενη στην Κύπρο ή τη Μάλτα. βλέπε τροπολογία 15. (Τροπολογία 20) Άρθρο 7 Συγκροτείται διαχειριστική επιτροπή (καλούµενη εφεξής "η επιτροπή"). Όταν γίνεται αναφορά στη διαδικασία του παρόντος άρθρου, εφαρµόζεται η διαχειριστική διαδικασία του άρθρου 4 της απόφασης 1999/468/ΕΚ. Το χρονικό διάστηµα που προβλέπεται στο άρθρο 4 παράγραφος 3 της απόφασης 1999/468/ΕΚ ορίζεται σε 3 µήνες. 1. Η Επιτροπή επικουρείται από συµβουλευτική επιτροπή η οποία αποτελείται από εκπροσώπους των κρατών µελών και της οποίας προεδρεύει εκπρόσωπος της Επιτροπής (καλούµενη εφεξής "η επιτροπή". 2. Η επιτροπή λειτουργεί σύµφωνα µε τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 3 της απόφασης 1999/468/ΕΚ. 3. Η επιτροπή µπορεί να εξετάσει ενδεχόµενα άλλα ζητήµατα που υποβάλλονται στον πρόεδρο σχετικά µε την εφαρµογή του παρόντος κανονισµού. Πρόκειται για αντικατάσταση της διαχειριστικής επιτροπής που προτείνει η Επιτροπή µε µια συµβουλευτική επιτροπή (πρόταση ανάλογη µε εκείνη που διατυπώθηκε στην περίπτωση του κανονισµού OBNOVA για την πρώην Γιουγκοσλαβία). (Τροπολογία 21) Άρθρο 10 Η Επιτροπή υποβάλλει, τρία έτη µετά την έναρξη ισχύος του παρόντος κανονισµού, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συµβούλιο συνολική αξιολόγηση των δράσεων που χρηµατοδοτήθηκαν από την Κοινότητα στο Η Επιτροπή υποβάλλει, τρία έτη µετά την έναρξη ισχύος του παρόντος κανονισµού, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συµβούλιο συνολική αξιολόγηση των δράσεων που χρηµατοδοτήθηκαν από την Κοινότητα στο RR\ doc 14/26 PE /τελ.

15 πλαίσιο του παρόντος κανονισµού, συνοδευόµενη από τις προτάσεις της για το µέλλον του παρόντος κανονισµού και, εφόσον απαιτείται, για την τροποποίησή του. πλαίσιο του παρόντος κανονισµού, συνοδευόµενη από τις προτάσεις της για το µέλλον του παρόντος κανονισµού και, εφόσον απαιτείται, για την τροποποίησή του. Παράλληλα, η Επιτροπή υποβάλλει έγκαιρα κάθε χρόνο χρήσιµες πληροφορίες δηµοσιονοµικού και οικονοµικού περιεχοµένου ώστε ο νοµοθέτης και η αρχή του προϋπολογισµού να είναι σε θέση να αξιολογήσουν και δικαιολογήσουν την δηµοσιονοµική παρέµβαση της Κοινότητας προκειµένου να εξασφαλιστεί η οµαλή επίτευξη του πολιτικού στόχου για να αποδειχθεί εν προκειµένω η διαδικασία προσχώρησης αποτελεσµατική, επαρκής και διαφανής Υποχρέωση της Επιτροπής να ενηµερώνει το νοµοθέτη και την αρµόδια για τον προϋπολογισµό αρχή σχετικά µε τη λειτουργία του κανονισµού. RR\ doc 15/26 PE /τελ.

16 ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου που αφορά την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο προενταξιακής στρατηγικής για την Κύπρο και τη Μάλτα (COM(1999) 535 C5-0308/ /0199 (CNS)) ( ιαδικασία διαβούλευσης) Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, - έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Συµβούλιο, (COM(1999)535 3 ), - έχοντας κληθεί από το Συµβούλιο να γνωµοδοτήσει σύµφωνα µε το άρθρο 308 της Συνθήκης ΕΚ (C5-0308/1999), - έχοντας υπόψη το άρθρο 67 του Κανονισµού του, - έχοντας υπόψη την έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ικαιωµάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αµυντικής Πολιτικής και τη γνωµοδότηση της Επιτροπής Προϋπολογισµών (Α5-0029/2000), 1. εγκρίνει την πρόταση της Επιτροπής όπως τροποποιήθηκε 2. καλεί την Επιτροπή να τροποποιήσει αναλόγως την πρότασή της, σύµφωνα µε το άρθρο 250, παράγραφος 2, της Συνθήκης ΕΚ 3. ζητεί να κινηθεί η διαδικασία συνεννόησης σε περίπτωση που το Συµβούλιο προτίθεται να αποµακρυνθεί από το κείµενο που ενέκρινε το Κοινοβούλιο 4 ζητεί να κληθεί εκ νέου να γνωµοδοτήσει σε περίπτωση που το Συµβούλιο προτίθεται να επιφέρει σηµαντικές τροποποιήσεις στην πρόταση της Επιτροπής 5. αναθέτει στην Πρόεδρό του να διαβιβάσει τη θέση του στο Συµβούλιο και στην Επιτροπή. 3 ΕΕ C δεν έχει ακόµη δηµοσιευθεί. RR\ doc 16/26 PE /τελ.

17 27 Ιανουαρίου 2000 ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ (Άρθρο 162 του Κανονισµού) προς την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ικαιωµάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αµυντικής Πολιτικής σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου για την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο προενταξιακής στρατηγικής για την Κύπρο και τη Μάλτα (COM(1999) 535 C5-0308/ /0199 (CNS)) (έκθεση του κ. Elmar Brok) Συντάκτρια γνωµοδότησης: Anne Elisabet Jensen ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑΣ Κατά τη συνεδρίασή της στις 7 εκεµβρίου 1999, η Επιτροπή Προϋπολογισµών όρισε συντάκτρια γνωµοδότησης την κ. Anne Elisabet Jensen. Κατά τη συνεδρίασή της στις 26 Ιανουαρίου 2000, η επιτροπή εξέτασε το σχέδιο γνωµοδότησης. Κατά την τελευταία ως άνω συνεδρίαση, η επιτροπή ενέκρινε τα ακόλουθα συµπεράσµατα 4 : ΙΣΤΟΡΙΚΟ Η χρηµατοδοτική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών 4 Ήσαν παρόντες για την ψηφοφορία: Wynn, πρόεδρος Dührkop-Dührkop, αντιπρόεδρος Jensen, συντάκτρια γνωµοδότησης Averoff, Buitenweg, Casaca, Colom I Naval, Costa Neves, Dover, Färm, Ferber, Flesch (αναπλ. Mulder), Garriga Polledo, Guy-Quint, Haug, Ilgenfritz, Krehl, Martin, McCartin, Naranjo, Pronk (αναπλ. Bourlanges), Rühle, Seppänen (αναπλ. Wurtz), Σουλαδάκης (αναπλ. Kuckelkorn), Stenmarck, Virrankoski, Walter, Wenzel-Perillo. RR\ doc 17/26 PE /τελ.

18 1. Οι διαπραγµατεύσεις προσχώρησης µε την Κύπρο άρχισαν στις 31 Μαρτίου 1998 και το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο ενέκρινε το εκέµβριο του 1997 µια ειδική προενταξιακή στρατηγική. 2. Όσον αφορά τη Μάλτα, η αίτηση για την προσχώρησή της πάγωσε τον Οκτώβριο του Επανενεργοποιήθηκε στα τέλη του 1998 και στις αρχές του 1999 η Επιτροπή διαβίβασε στο Συµβούλιο αναπροσαρµοσµένη έκδοση της γνωµοδότησής της. 3. Στο Ευρωπαϊκό Συµβούλιο του Ελσίνκι στις 10 και 11 εκεµβρίου 1999 τα 15 κράτη µέλη συµφώνησαν ότι η διαδικασία προσχώρησης καλύπτει πλέον 13 υποψήφιες χώρες σε ένα ενιαίο πλαίσιο. Επεσήµανε επίσης ότι είχαν επιτευχθεί σηµαντικές βελτιώσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγµατεύσεων µε την Κύπρο και αποφάσισε να διοργανωθούν το Φεβρουάριο του 2000 διµερείς διακυβερνητικές διασκέψεις µε τη Μάλτα, προκειµένου να αρχίσουν διαπραγµατεύσεις σχετικά µε τους όρους προσχώρησης στην Ένωση και σχετικά µε τις αναγκαίες ρυθµίσεις που πρέπει να γίνουν. 4. Παρά τη σηµαντικά ευνοϊκότερη κοινωνικοοικονοµική κατάστασή τους από ό,τι άλλων υποψηφίων χωρών, τόσο στην Κύπρο όσο και στη Μάλτα δόθηκε η δυνατότητα να λάβουν τεχνική και χρηµατοδοτική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη µεταφορά στο εθνικό δίκαιο του κοινοτικού κεκτηµένου, για τη διευκόλυνση της συµµετοχής στα κοινοτικά προγράµµατα και σε ορισµένους κοινοτικούς φορείς και για την ενίσχυση της διοικητικής και δικαστικής ικανότητάς τους. Αυτή η τεχνική και χρηµατοδοτική ενίσχυση δόθηκε έως το τέλος του 1999 βάσει των τέταρτων χρηµατοδοτικών πρωτοκόλλων (Β7-4011). Αυτές οι δύο χώρες έχουν επιλεγεί επίσης για χρηµατοδοτική ενίσχυση βάσει του προγράµµατος MEDA (Β7-4012). Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του προϋπολογισµού για το Στο ψήφισµά του για τους προσανατολισµούς για τον προϋπολογισµό του 2000 (παράγραφος 19) 5 το Κοινοβούλιο τόνισε την ανάγκη, για λόγους δηµοσιονοµικής διαφάνειας και προκειµένου να υπάρξει συµµόρφωση µε τη διοργανική συµφωνία για τη δηµοσιονοµική πειθαρχία, να ορισθούν επακριβώς οι πιστώσεις που θα χορηγηθούν στους τρεις µηχανισµούς για τη χρηµατοδότηση της προενταξιακής στρατηγικής. 6. Κατά την πρώτη και δεύτερη ανάγνωση του προϋπολογισµού για το 2000 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε ότι ο νέος τίτλος "Προενταξιακή στρατηγική" (Β7-0), που πρότεινε η Επιτροπή στο προσχέδιο προϋπολογισµού (ΠΠ), δεν θα πρέπει να περιορίζεται στις συνδεδεµένες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης εφόσον άλλες τρίτες χώρες, όπως η Μάλτα και η Κύπρος, έχουν επίσης υποβάλει αίτηση για ένταξη. 7. Ωστόσο, λόγω της άρνησης του Συµβουλίου για τη διαπραγµάτευση της αναγκαίας αναθεώρησης του ανώτατου ορίου στην κατηγορία 7 (προενταξιακή στρατηγική) των δηµοσιονοµικών προοπτικών, το ΕΚ δέχθηκε κατ' εξαίρεσιν να χρηµατοδοτηθούν αυτές οι δαπάνες στο πλαίσιο της κατηγορίας 4 (εξωτερικές δράσεις) των δηµοσιονοµικών προοπτικών το Ψήφισµα του ΕΚ της , έγγρ. Α4-0109/99 RR\ doc 18/26 PE /τελ.

19 8. Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηµιούργησε ένα νέο κεφάλαιο για την "Προενταξιακή στρατηγική για τις µεσογειακές χώρες" (Β7-04). Εντός αυτού του κεφαλαίου δηµιουργήθηκαν επίσης δύο νέα άρθρα για την προενταξιακή στρατηγική για τη Μάλτα και την Κύπρο µε την εγγραφή ενός "p.m." (Β7-040 και Β7-041), εν αναµονή της υποβολής εκ µέρους της Επιτροπής µετά το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο του Ελσίνκι των αναγκαίων νοµικών βάσεων και της αναθεώρησης του ανώτατου ορίου της κατηγορίας 7 των δηµοσιονοµικών προοπτικών. 9. Η παρούσα πρόταση κανονισµού είναι µια από αυτές τις νοµικές βάσεις. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 10. Στόχος της παρούσας πρότασης κανονισµού του Συµβουλίου είναι η δηµιουργία του πρώτου προγράµµατος υλοποίησης της προενταξιακής στρατηγικής για την Κύπρο και τη Μάλτα από το 2000 και για περίοδο πέντε ετών ( ) (άρθρο 11). Συνεπώς στοχεύει στη διευκόλυνση της προσέγγισης των νοµοθεσιών µε το "aquis communautaire" και την ορθή εφαρµογή του "aquis". Στην περίπτωση της Κύπρου ένας επιπλέον στόχος είναι η διευκόλυνση της συνεργασίας µεταξύ των δύο κοινοτήτων της. 11. Στο δηµοσιονοµικό δελτίο που επισυνάπτεται στην εν λόγω πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου, η Επιτροπή προτείνει τη χρηµατοδότηση των δαπανών που σχετίζονται µε αυτό το πρόγραµµα στο πλαίσιο της κατηγορίας 4 των δηµοσιονοµικών προοπτικών (εξωτερικές δράσεις) (Β7-4012). Επιπλέον, αυτό το δηµοσιονοµικό δελτίο δεν περιλαµβάνει το ενδεικτικό χρονοδιάγραµµα πιστώσεων για τη συνολική περίοδο ισχύος του προγράµµατος ( ) µόνον για το έτος 2000 προτείνεται ποσόν ύψους 15 εκατ. ευρώ σε πιστώσεις αναλήψεων υποχρεώσεων (δεν γίνεται καµία πρόβλεψη όσον αφορά τις πιστώσεις πληρωµών για αυτό το έτος). 12. Η Επιτροπή αναφέρει ότι η αρµόδια για τον προϋπολογισµό αρχή θα αποφασίζει σε ετήσια βάση, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του προϋπολογισµού, τις πιστώσεις για την προενταξιακή στρατηγική που θα χορηγηθούν στην Κύπρο και στη Μάλτα. Κατά την Επιτροπή, αυτές οι αποφάσεις θα λαµβάνονται χωρίς να γνωστοποιείται προηγουµένως οποιοδήποτε πολυετές χρηµατοδοτικό πλαίσιο. Γι' αυτή την προσέγγιση δεν δίδεται καµία αιτιολόγηση, πράγµα που δεν είναι σύµφωνο µε τις νοµικές διατάξεις που ορίζονται από το δηµοσιονοµικό κανονισµό σχετικά µε το χρηµατοδοτικό πλαίσιο πολυετών προγραµµάτων και σχετικά µε το ρόλο των αντίστοιχων δηµοσιονοµικών δελτίων. 13. Πράγµατι, σύµφωνα µε το δηµοσιονοµικό κανονισµό (άρθρο 3(1), (2) και (3)), οποιαδήποτε πρόταση που υποβάλλεται από την Επιτροπή προς το Συµβούλιο η οποία ενδεχοµένως έχει συνέπειες στον προϋπολογισµό πρέπει να περιλαµβάνει δηµοσιονοµικό δελτίο το οποίο συγκεκριµένα εµπεριέχει την πολυετή επίπτωση των προτεινόµενων µέτρων και παρέχει λεπτοµέρειες για την πιθανή σχέση µε άλλα χρηµατοδοτικά µέσα. Στην περίπτωση πολυετών δράσεων, το δηµοσιονοµικό δελτίο περιλαµβάνει το προβλεπόµενο χρονοδιάγραµµα ετήσιων απαιτήσεων σε πιστώσεις και θέσεις το οποίο λαµβάνει υπόψη τις δηµοσιονοµικές προοπτικές που επισυνάπτονται ως παράρτηµα στη διοργανική συµφωνία για τη δηµοσιονοµική πειθαρχία. 14. Η προσέγγιση της Επιτροπής για την Κύπρο και τη Μάλτα δεν είναι επίσης συνεπής µε τις RR\ doc 19/26 PE /τελ.

20 αποφάσεις που ελήφθησαν για τα άλλα υποψήφια κράτη από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Για τις χώρες αυτές, η Επιτροπή προέβλεψε το χρηµατοδοτικό πλαίσιο για την περίοδο στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ατζέντας Αυτή η προσέγγιση της Επιτροπής εγείρει ορισµένες επικρίσεις εντός του Συµβουλίου, όπου ορισµένες αντιπροσωπείες δεν δέχονται να εγκρίνουν µια πολυετή δράση µε βάση δηµοσιονοµικό δελτίο που καλύπτει µόνον ένα έτος. Ορισµένες από αυτές θεωρούν ότι θα πρέπει να γίνει χρηµατοδοτική αναφορά στο κείµενο αυτής της νοµοθετικής πράξης (χρησιµοποιώντας συνεπώς τη δυνατότητα που παρέχεται από τη διοργανική συµφωνία για τη δηµοσιονοµική πειθαρχία όσον αφορά την ενσωµάτωση χρηµατοδοτικών προβλέψεων σε νοµοθετικά µέσα παράγραφος 34). 16. Το δηµοσιονοµικό δελτίο που επισυνάπτεται στην παρούσα πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου προβλέπει ανώτατο ποσόν ύψους 3 εκατ. ευρώ για λειτουργικές δαπάνες για µελέτες, εµπειρογνώµονες κλπ. στο µέρος Β του προϋπολογισµού. 17. ηµιουργείται επίσης ειδική διαχειριστική επιτροπή (άρθρο 7). Οι δυσκολίες που υπήρχαν αρχικά στο Συµβούλιο σχετικά µε αυτό το ζήτηµα (ορισµένες αντιπροσωπείες θεώρησαν ότι δεν θα πρέπει να δηµιουργηθεί καµία ειδική διαχειριστική επιτροπή για αυτό το πρόγραµµα) επιλύθηκαν, αφού το Συµβούλιο δέχεται να αναθέσει την αρµοδιότητα για την υλοποίηση αυτής της πρότασης στην επιτροπή PHARE, προκειµένου να συµβάλει σε µια εναρµονισµένη προσέγγιση για όλες τις υποψήφιες χώρες. 18. Η λύση που δόθηκε από το Συµβούλιο όσον αφορά τη διαχειριστική επιτροπή µπορεί να θεωρηθεί ως η "δεύτερη καλύτερη", εξετάζοντας παράλληλα τη δυνατότητα δηµιουργίας ειδικής επιτροπής (επιτροπή προσχώρησης) που θα αντικαταστήσει τις επιτροπές PHARE και MEDA για όλα τα υποψήφια κράτη. 19. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα λαµβάνει τακτικά εκθέσεις αξιολόγησης σχετικά µε τις δράσεις που χρηµατοδοτούνται από αυτό το πρόγραµµα (άρθρο 9). Τρία χρόνια µετά την έναρξη ισχύος του κανονισµού, η Επιτροπή θα υποβάλει επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συµβούλιο συνολική αξιολόγηση του µέλλοντος αυτού του προγράµµατος, προτείνοντας τις προσαρµογές που θεωρούνται αναγκαίες (άρθρο 10). 20. Στο επισυναπτόµενο σ' αυτή την πρόταση δηµοσιονοµικό δελτίο παρατηρείται επίσης έλλειψη σαφήνειας όσον αφορά την επίπτωση στον αριθµό των θέσεων που χρειάζονται, αφού οι υπάρχουσες γλωσσικές αποδόσεις δίνουν διαφορετικές πληροφορίες σχετικά µε την ανάγκη χρησιµοποίησης πρόσθετων πόρων ή όχι. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 21. Συνήθως η Επιτροπή προσαρµόζει και συµπληρώνει το δηµοσιονοµικό δελτίο συµπεριλαµβάνοντας ένα πολυετές χρηµατοδοτικό πλαίσιο και τηρώντας το δηµοσιονοµικό κανονισµό όσον αφορά το προβλεπόµενο χρονοδιάγραµµα των απαιτήσεων σε πιστώσεις και θέσεις (συµπεριλαµβανοµένης της διασαφήνισης της επίπτωσης αυτής της πρότασης στον αριθµό των απαιτούµενων θέσεων), προτού η Επιτροπή Προϋπολογισµών εγκρίνει οποιαδήποτε τροπολογία. Αυτές οι προβλέψεις είναι απαραίτητες όχι µόνον για την τήρηση του δηµοσιονοµικού κανονισµού αλλά και για την ενηµέρωση των δικαιούχων χωρών εκ RR\ doc 20/26 PE /τελ.

21 των προτέρων σχετικά µε τις χρηµατοδοτικές δυνατότητες της ΕΕ, διευκολύνοντας κατ' αυτό τον τρόπο τις ενέργειες προγραµµατισµού τους. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισµών στις 27 Ιανουαρίου 2000, η Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι µόλις τον προσεχή Απρίλιο θα είναι σε θέση να προσαρµόσει το δηµοσιονοµικό δελτίο ώστε να περιλαµβάνει το προβλεπόµενο χρονοδιάγραµµα απαιτήσεων σε πιστώσεις. Συνεπώς η Επιτροπή Προϋπολογισµών αποφάσισε να εγκρίνει τις προταθείσες τροπολογίες. 22. Η Επιτροπή Προϋπολογισµών θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσει ότι το Συµβούλιο δέχεται να καταλήξει σε συµφωνία µε το ΕΚ κατά τη διάρκεια του 2000 σχετικά µε την αναθεώρηση της κατηγορίας 7 (προενταξιακή στρατηγική) των δηµοσιονοµικών προοπτικών, προκειµένου να καλυφθούν επίσης οι δαπάνες που σχετίζονται µε την προενταξιακή στρατηγική µε την Κύπρο και τη Μάλτα για την περίοδο ). 23. Επίσης είναι αναγκαίες ορισµένες τροπολογίες στη νοµοθετική πρόταση προκειµένου να τηρηθεί ο δηµοσιονοµικός κανονισµός και να εξασφαλισθεί η συνέπεια µεταξύ αυτής της νοµοθετικής διαδικασίας και των αποφάσεων που ελήφθησαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του προϋπολογισµού για το Οι τροπολογίες έχουν κυρίως ως στόχο: - να εκφρασθούν τα αποτελέσµατα του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου του Ελσίνκι όσον αφορά την Κύπρο και τη Μάλτα - να εκφρασθεί σ' αυτή την πρόταση κανονισµού η ίδια προσέγγιση µε αυτή που χρησιµοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χρηµατοδότηση της προενταξιακής στρατηγικής για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (αυτό που συνεπάγεται η αναθεώρηση της κατηγορίας 7 των δηµοσιονοµικών προοπτικών) και να διασαφηνισθεί το χρηµατοδοτικό πλαίσιο αυτού του προγράµµατος (αυτό που συνεπάγεται η παρουσίαση ενός χρονοδιαγράµµατος ετήσιων πιστώσεων για την περίοδο ) - να θεωρηθεί το πρόγραµµα MEDA και ως προενταξιακό µέσον γι' αυτές τις δύο χώρες (µε τον ίδιο ρόλο όπως ο ρόλος του προγράµµατος PHARE για τα υποψήφια κράτη της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης) - να εκφρασθούν σε νοµοθετικό επίπεδο οι αρχές που καθορίσθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του προϋπολογισµού για το 2000 όσον αφορά την τεχνική συνδροµή στην Επιτροπή και τη χρηµατοδότησή της ("BAT"/"TAO" Γραφεία Τεχνικής Βοήθειας) - να αποσαφηνισθεί η διατύπωση του άρθρου που αφορά τη διαχειριστική επιτροπή (άρθρο 7) ώστε να είναι σύµφωνη µε τη γενική προσέγγιση που ακολουθεί το ΕΚ όσον αφορά την επιτροπολογία και να εκφρασθεί η ανάγκη για µια εναρµονισµένη προσέγγιση µεταξύ όλων των υποψήφιων κρατών. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 24. Η Επιτροπή Προϋπολογισµών ζητεί από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ικαιωµάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αµυντικής Πολιτικής να αναβάλει την RR\ doc 21/26 PE /τελ.

22 έγκριση της έκθεσής της σε συνεδρίαση ολοµέλειας έως ότου το Συµβούλιο αναγνωρίσει επίσηµα την ανάγκη επίτευξης συµφωνίας µε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια του έτους 2000 σχετικά µε την αναθεώρηση της κατηγορίας 7 (προενταξιακή στρατηγική) των δηµοσιονοµικών προοπτικών, προκειµένου σ' αυτή την κατηγορία να περιληφθούν και οι δαπάνες που σχετίζονται µε την προενταξιακή στρατηγική για την Κύπρο και τη Μάλτα. 25. Η Επιτροπή Προϋπολογισµών καλεί την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ικαιωµάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αµυντικής Πολιτικής, ως αρµόδια επί της ουσίας, να περιλάβει στην έκθεσή της τις ακόλουθες τροπολογίες: Κείµενο που προτείνει η Επιτροπή Τροπολογίες του Κοινοβουλίου (Τροπολογία 1) Αιτιολογική αναφορά 1α (νέα) τα συµπεράσµατα του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου του Ελσίνκι στις 10 και 11 εκεµβρίου 1999, Τονίζει τα συµπεράσµατα του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου του Ελσίνκι ως το πολιτικό πλαίσιο αυτής της πρότασης. (Τροπολογία 2) Νέα αιτιολογική αναφορά - το ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισµό του οικονοµικού έτους 2000 (A5-0095/99) Ένα από τα σηµαντικότερα ζητήµατα που επισηµαίνονται στο ψήφισµα για τον προϋπολογισµό του 2000 είναι η ανάγκη να περιληφθούν οι πιστώσεις για την προενταξιακή ενίσχυση προς την Κύπρο και τη Μάλτα στην κατηγορία 7 των δηµοσιονοµικών προοπτικών. (Τροπολογία 3) Αιτιολογική σκέψη 7α (νέα) RR\ doc 22/26 PE /τελ.

23 ότι το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο του Ελσίνκι επαναβεβαίωσε ότι η διαδικασία προσχώρησης περιλαµβάνει 13 υποψήφια κράτη εντός ενός ενιαίου πλαισίου επεσήµανε επίσης µε ικανοποίηση την πρόοδο που πραγµατοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των διαπραγµατεύσεων µε την Κύπρο και αποφάσισε να συγκληθούν διµερείς διακυβερνητικές διασκέψεις το Φεβρουάριο του 2000 µε τη Μάλτα, προκειµένου να αρχίσουν διαπραγµατεύσεις σχετικά µε τους όρους ένταξής της στην Ένωση και τις επακόλουθες προσαρµογές στη Συνθήκη Εκφράζει τα συµπεράσµατα του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου του Ελσίνκι όσον αφορά την Κύπρο και τη Μάλτα. (Τροπολογία 4) Αιτιολογική σκέψη 8 ότι η Κύπρος και η Μάλτα µπορούν να χρηµατοδοτούνται, σε περιπτώσεις δράσεων περιφερειακού ενδιαφέροντος, από το κονδύλιο του προϋπολογισµού για το πρόγραµµα MEDA ότι η Κύπρος και η Μάλτα µπορούν επίσης να χρηµατοδοτούνται, σε περιπτώσεις δράσεων περιφερειακού ενδιαφέροντος, από το πρόγραµµα MEDA, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα βασικά µέσα για την προενταξιακή στρατηγική, προκειµένου να εξασφαλισθεί η αναγκαία συγκέντρωση χρηµατοδοτικών πόρων του προϋπολογισµού της ΕΕ Υπενθυµίζει τη σπουδαιότητα του προγράµµατος MEDA στη χρηµατοδότηση της προενταξιακής στρατηγικής για αυτές τις δύο χώρες, το οποίο θα πρέπει να έχει το ίδιο καθεστώς µε το πρόγραµµα PHARE για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. (Τροπολογία 5) Αιτιολογική σκέψη 8α (νέα) ότι, υπό το πρίσµα της προόδου στην εκτέλεση αυτού του προγράµµατος, η RR\ doc 23/26 PE /τελ.

24 Επιτροπή θα αναθεωρήσει το δηµοσιονοµικό δελτίο και ιδιαίτερα το προβλεπόµενο χρονοδιάγραµµα των ετήσιων απαιτήσεων σε πιστώσεις Τηρεί το άρθρο 3 του δηµοσιονοµικού κανονισµού όσον αφορά το δηµοσιονοµικό δελτίο και ζητεί την έγκριση ενός πολυετούς χρηµατοδοτικού πλαισίου που θα περιλαµβάνει το χρονοδιάγραµµα των πιστώσεων που απαιτούνται για την περίοδο ισχύος αυτού του κανονισµού ( ). (Τροπολογία 6) Άρθρο 1(1) 1. Η προενταξιακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την Κύπρο και τη Μάλτα βασίζεται ιδίως στα εξής: 1. Η προενταξιακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την Κύπρο και τη Μάλτα περιλαµβάνει τις αρχές και τις διατάξεις που καθορίζονται από το πρόγραµµα MEDA και βασίζεται ιδίως στα εξής: Υπενθυµίζει τη σπουδαιότητα του προγράµµατος MEDA στη χρηµατοδότηση της προενταξιακής στρατηγικής για αυτές τις δύο χώρες, το οποίο θα πρέπει να έχει το ίδιο καθεστώς µε το πρόγραµµα PHARE για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. (Τροπολογία 7) Άρθρο 1, παράγραφος 3 (νέα) Οι πιστώσεις για την χρηµατοδότηση της προενταξιακής ενίσχυσης θα καθορίζονται ετησίως στις θέσεις του προϋπολογισµού που έχουν δηµιουργηθεί προς το σκοπό αυτό και θα περιλαµβάνονται στην κατηγορία 7 των δηµοσιονοµικών προοπτικών RR\ doc 24/26 PE /τελ.

25 Η Επιτροπή Προϋπολογισµών έχει πάντοτε υποστηρίξει την άποψη ότι οι προενταξιακές ενισχύσεις θα πρέπει να περιλαµβάνονται στην κατηγορία 7, ανεξάρτητα από τη χώρα για την οποία προορίζονται. (Τροπολογία 8) Άρθρο 5 Όταν ελλείπει κάποιο στοιχείο που είναι ουσιώδες για τη χορήγηση προενταξιακών ενισχύσεων στην Κύπρο και τη Μάλτα, ιδίως δε σε περίπτωση παραβίασης των αρχών της δηµοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωµάτων του ανθρώπου και των θεµελιωδών ελευθεριών καθώς και του διεθνούς δικαίου ή/και όταν είναι ανεπαρκής η πρόοδος για την εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, το Συµβούλιο, αποφασίζοντας µε ειδική πλειοψηφία µετά από πρόταση της Επιτροπής, δύναται να λάβει τα προσήκοντα µέτρα σχετικά µε οιαδήποτε προενταξιακή ενίσχυση χορηγούµενη στην Κύπρο ή τη Μάλτα. Όταν ελλείπει κάποιο στοιχείο που είναι ουσιώδες για τη χορήγηση προενταξιακών ενισχύσεων στην Κύπρο και τη Μάλτα, ιδίως δε σε περίπτωση παραβίασης των αρχών της δηµοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωµάτων του ανθρώπου και των θεµελιωδών ελευθεριών καθώς και του διεθνούς δικαίου ή/και όταν είναι ανεπαρκής η πρόοδος για την εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, το Συµβούλιο, αποφασίζοντας µε ειδική πλειοψηφία µετά από πρόταση της Επιτροπής και µετά από διαβούλευση µε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δύναται να λάβει τα προσήκοντα µέτρα σχετικά µε οιαδήποτε προενταξιακή ενίσχυση χορηγούµενη σε οιαδήποτε από αυτές τις δύο χώρες. Αυξάνει τη διαφάνεια µε την εξασφάλιση της συµµετοχής του ΕΚ σε οποιαδήποτε απόφαση για προσαρµογή, καθυστέρηση ή αναστολή της χρηµατοδότησης της ΕΕ στο πλαίσιο αυτού του κανονισµού. (Τροπολογία 9) Άρθρο 6(2) 2. Η προενταξιακή ενίσχυση καλύπτει επίσης τις δαπάνες που αφορούν τον καθορισµό, την υλοποίηση, την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την αξιολόγηση των διενεργούµενων παρεµβάσεων. 2. Για την εξασφάλιση της επιτυχίας αυτού του προγράµµατος, η Επιτροπή δύναται να επικουρείται σε µεταβατική βάση από γραφείο τεχνικής βοήθειας υπεύθυνο για τον καθορισµό, την υλοποίηση, την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την RR\ doc 25/26 PE /τελ.

26 παρεµβάσεων. αξιολόγηση των διενεργούµενων παρεµβάσεων. Το ποσόν που χορηγείται για αυτή την τεχνική βοήθεια καθορίζεται κατά τη διαδικασία του προϋπολογισµού. Υπό το πρίσµα των αρχών που καθορίσθηκαν από το ΕΚ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του προϋπολογισµού για το 2000 σχετικά µε την τεχνική βοήθεια προς την Επιτροπή, θεσπίζει τους όρους για τη χρήση της σε µεταβατική βάση. (Τροπολογία 10) Άρθρο 7 Συγκροτείται διαχειριστική επιτροπή (καλούµενη εφεξής "η επιτροπή"). Όταν γίνεται αναφορά στη διαδικασία του παρόντος άρθρου, εφαρµόζεται η διαχειριστική διαδικασία του άρθρου 4(3) της απόφασης 1999/468/ΕΚ. Το χρονικό διάστηµα που προβλέπεται στο άρθρο 4, παρ. 3 της απόφασης 1999/468/ΕΚ ορίζεται σε τρεις µήνες. Η Επιτροπή επικουρείται από συµβουλευτική επιτροπή εν αναµονή της συγκρότησης "συµβουλευτικής επιτροπής προσχώρησης" µε αρµοδιότητα την υλοποίηση των µέτρων που αφορούν την προενταξιακή στρατηγική για όλα τα υποψήφια κράτη. Εφαρµόζονται οι διατάξεις του άρθρου 3 της απόφασης του Συµβουλίου 1999/468/ΕΚ µε την επιφύλαξη του άρθρου 8 της εν λόγω απόφασης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενηµερώνεται σε τακτική βάση από την Επιτροπή σχετικά µε τις εργασίες της επιτροπής σύµφωνα µε το άρθρο 7(3) της απόφασης. Οι αρχές και οι όροι για την πρόσβαση του κοινού στα έγγραφα που ισχύουν για την Επιτροπή εφαρµόζονται και για τις επιτροπές. Εµµένοντας στο συµβουλευτικό χαρακτήρα της επιτροπής η οποία επικουρεί την Επιτροπή στην υλοποίηση αυτού του κανονισµού, τονίζει την ανάγκη για µια νέα ενιαία επιτροπή υπεύθυνη για την προενταξιακή στρατηγική για όλα τα υποψήφια κράτη. RR\ doc 26/26 PE /τελ.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2000/0335(CNS) 11 Απριλίου 2001 * ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου που αφορά την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2003/0113(COD) 16 Ιανουαρίου 2004 ***II ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Βιοµηχανίας, Εξωτερικού Εµπορίου, Έρευνας και Ενέργειας ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2002/0220(COD) 5 Φεβρουαρίου 2004 ***I ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την τροποποίηση της νοµικής βάσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Επιτροπή Αλιείας 2004 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2001/0035(CNS) 3 Απριλίου 2001 * ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου για παρέκκλιση από ορισµένες διατάξεις του κανονισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2003/0114(COD) 20 Ιανουαρίου 2004 ***II ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Περιβάλλοντος, ηµόσιας Υγείας και Πολιτικής των Καταναλωτών 9 Φεβρουαρίου 2001 ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ 2000/0211(COD) ***I ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση οδηγίας του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Περιβάλλοντος, ηµόσιας Υγείας και Πολιτικής των Καταναλωτών 29 Μαΐου 2001 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2001/0018(COD) ***I ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου. Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου. Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0174/2015 1.6.2015 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τον καθορισμό του ποσοστού

Διαβάστε περισσότερα

έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο (COM(2011)0838),

έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο (COM(2011)0838), P7_TA(2013)0568 Μηχανισμός προενταξιακής βοήθειας ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2013 σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού 10 Ιουλίου 2003 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2002/0303(COD) ***II ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Επιτροπή Προϋπολογισµών 2004 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2004/2635(BUD) Μέρος 1 29 Ιουνίου 2004 ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε το σχέδιο διορθωτικού προϋπολογισµού αριθ. 8/2004 της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0232(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0232(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας 11.11.2013 2013/0232(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ικαιωµάτων του Ανθρώπου, Κοινής Ασφάλειας και Αµυντικής Πολιτικής 27 Φεβρουαρίου 2004 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2004/0807(CNS) ***I ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0285/

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0285/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0285/2018 11.9.2018 * ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 389/2012 για την διοικητική

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0367(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0367(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 26.6.2012 2011/0367(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Προσωρινή επιτροπή για τις πολιτικές προκλήσεις και τα δηµοσιονοµικά µέσα της διευρυµένης Ένωσης 2007-201 ηµοσιονοµικές προοπτικές 2007-2013 23 Νοεµβρίου 2004 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Επιτροπή Προϋπολογισµών 2004 2003/0113(COD) 9 Οκτωβρίου 2003 ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ της Επιτροπής Προϋπολογισµών προς την Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου 2008/0105(CNS) 24.6.2008 * ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου που αφορά την τροποποίηση του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Ελευθεριών και ικαιωµάτων των Πολιτών, ικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 8 Ιανουαρίου 2003 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2002/0187(CNS) ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Ελευθεριών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Επιτροπή Αλιείας 2004 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2002/2001(COS) 2 Απριλίου 2002 ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την έκθεση της Επιτροπής για την παρακολούθηση της εφαρµογής της κοινής αλιευτικής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 ««««««««««««Επιτροπή Προϋπολογισμών 2009 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2004/0153(COD) 12.5.2005 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Προϋπολογισμών προς την Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Περιορισµός της χρήσης ορισµένων επικίνδυνων ουσιών σε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισµό ***I

Περιορισµός της χρήσης ορισµένων επικίνδυνων ουσιών σε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισµό ***I P7_TA(2010)0431 Περιορισµός της χρήσης ορισµένων επικίνδυνων ουσιών σε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισµό ***I Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 24ης Νοεµβρίου 2010 σχετικά µε την πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009 Έγγραφο συνόδου 2014 C7-0427/2010 2009/0060B(COD) 16/12/2010 Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει της έκδοσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0091/

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0091/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0091/2017 28.3.2017 * ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με το σχέδιο εκτελεστικής απόφασης του Συμβουλίου για την αυτοματοποιημένη ανταλλαγή δεδομένων όσον αφορά τα δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Περιβάλλοντος, ηµόσιας Υγείας και Πολιτικής των Καταναλωτών 2 Μαΐου 2002 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2000/0336(COD) ***II ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά µε την κοινή

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA-PROV(2011)0032 Μηχανισμός χρηματοδότησης της αναπτυξιακής ***II

P7_TA-PROV(2011)0032 Μηχανισμός χρηματοδότησης της αναπτυξιακής ***II P7_TA-PROV(2011)0032 Μηχανισμός χρηματοδότησης της αναπτυξιακής ***II Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 3ης Φεβρουαρίου 2011 σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση εν όψει

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2011)0483),

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2011)0483), P7_TA-PROV(20)0526 Επιστρεπτέα ενίσχυση και χρηµατοοικονοµική τεχνική ***I Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της ης εκεµβρίου 20 σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0134(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0134(COD) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 2017/0134(COD) 25.10.2017 ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Επιτροπή Προϋπολογισµών 2004 2003/0114(COD) 9 Οκτωβρίου 2003 ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ της Επιτροπής Προϋπολογισµών προς την Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου 2004 C5-0269/2000 03/07/2000 ***II ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ Θέµα : Κοινή θέση η οποία καθορίστηκε από το Συµβούλιο στις 29 Μαΐου 2000 για την έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Οι περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται η διαδικασία έγκρισης περιγράφεται εξαντλητικά στις Συνθήκες. Κατά βάση είναι οι εξής:

Οι περιπτώσεις στις οποίες εφαρμόζεται η διαδικασία έγκρισης περιγράφεται εξαντλητικά στις Συνθήκες. Κατά βάση είναι οι εξής: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 21.9.2012 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με τον Κανονισμό όσον αφορά τη διαδικασία έγκρισης Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων Εισηγητής: Rafał

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή ικαιωµάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών 29 Αυγούστου 2002 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2121/2002 (COS) ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής ικαιωµάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 2006/0196(COD) 24.10.2007 ***II ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά με την κοινή θέση του Συμβουλίου ενόψει της έγκρισης της

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0085/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0085/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0085/2019 22.2.2019 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0364(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0364(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής 26.3.2013 2012/0364(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Έγγραφο συνόδου 2009 ΤΕΛΙΚΟ A6-0008/2004 23.9.2004 * ΕΚΘΕΣΗ σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου για την τροποποίηση του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 2702/1999 σχετικά µε

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2018)0427 Καθορισμός της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου 2008/0106(CNS) 24.6.2008 * ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Συμβουλίου που τροποποιεί την απόφαση 2006/144/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.10.2016 COM(2016) 703 final 2016/0346 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη θέση που θα ληφθεί εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Επιτροπή Σύνδεσης στη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Περιβάλλοντος, ηµόσιας Υγείας και Πολιτικής των Καταναλωτών 13 Μαρτίου 2002 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2001/0199(COD) ***I ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου 2004 ΤΕΛΙΚΟ A5-0091/2003 26 Μαρτίου 2003 *** ΣΥΣΤΑΣΗ σχετικά µε την αίτηση της Κυπριακής ηµοκρατίας να γίνει µέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (AA-AFNS 1-6 C5-0117/2003

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Έγγραφο συνόδου 2009 ΤΕΛΙΚΟ A6-0007/2004 23.9.2004 * ΕΚΘΕΣΗ σχετικά µε την πρόταση οδηγίας του Συµβουλίου για την τροποποίηση των οδηγιών 66/401/ΕΟΚ, 66/402/ΕΟΚ, 2002/54/ΕΚ και

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2009/0060B(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2009/0060B(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων 10.11.2009 2009/0060B(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που αφορά την

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0359/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0359/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0359/2015 7.12.2015 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση του κώδικα της Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή ικαιωµάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών 12 Νοεµβρίου 2002 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2002/2177 (COS) ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής ικαιωµάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών

Διαβάστε περισσότερα

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0241(NLE)

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0241(NLE) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας 11.11.2013 2013/0241(NLE) * ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου που αφορά την κοινή επιχείρηση βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0002(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0002(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 24.5.2011 2011/0002(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0132/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0132/ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 16.4.2015 A8-0132/2015 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2003/0134(COD) 02.12.004 ***II ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά µε την κοινή θέση του Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου 2004 C5-0183/1999 04/10/1999 ***II ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ Θέµα : Κοινή θέση (ΕΚ) Αριθ. /1999 η οποία καθορίστηκε από το Συµβούλιο στις 13 Σεπτεµβρίου 1999 για την έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0062/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0062/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0062/2019 4.2.2019 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για κοινούς κανόνες διασφάλισης βασικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2009 2007/0249(COD) 29.5.2008 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ της Επιτροπής Προϋπολογισμών προς την Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας σχετικά με την πρόταση κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Περιβάλλοντος, ηµόσιας Υγείας και Πολιτικής των Καταναλωτών 18 εκεµβρίου 2002 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2002/0152(COD) ***I ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0070/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0070/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0070/2017 23.3.2017 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (EE)

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0334(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0334(COD) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης 2017/0334(COD) 10.4.2018 ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος του προϋπολογισμού

Έλεγχος του προϋπολογισμού Έλεγχος του προϋπολογισμού Ο έλεγχος του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού πραγματοποιείται σε κάθε θεσμικό όργανο της ΕΕ και σε επίπεδο κρατών μελών. Σημαντικό έργο ελέγχου πραγματοποιούν, σε διάφορα επίπεδα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 28-11-2000 E(2000)3405 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28-11-2000 σχετικά µε την έγκριση του κοινοτικού πλαισίου στήριξης για τις κοινοτικές διαρθρωτικές παρεµβάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/2124(REG)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/2124(REG) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων 2012/2124(REG) 7.5.2013 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 81 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά τη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Έγγραφο συνόδου 2009 A6-0471/2008 4.12.2008 * ΕΚΘΕΣΗ σχετικά µε την πρόταση απόφασης του Συµβουλίου για τη σύναψη της συµφωνίας µεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και της ηµοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Τα σχέδια άρθρων 38 και 39 βασίζονται απευθείας στα συµπεράσµατα της Οµάδας IX.

Τα σχέδια άρθρων 38 και 39 βασίζονται απευθείας στα συµπεράσµατα της Οµάδας IX. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Βρυξέλλες, 12 Μαρτίου 2003 (13.03) (OR. fr) CONV 602/03 ΣΗΜΕΙΩΜΑ του : Προεδρείου προς : τη Συνέλευση Θέµα : Τα οικονοµικά της Ένωσης : σχέδιο άρθρων 38 έως 40 Τίτλος VII:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 2007/0097(COD) 5.11.2007 ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I

P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2010 σχετικά με την

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0356/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0356/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0356/2016 29.11.2016 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0476/

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0476/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0476/2018 19.12.2018 * ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για την τροποποίηση του καταστατικού της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (13166/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2080(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/2080(INI) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2016/2080(INI) 23.8.2016 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις δηλώσεις συμφερόντων των μελών της Επιτροπής - κατευθυντήριες γραμμές (2016/2080(INI)) Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2015/0026(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2015/0026(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 2015/0026(COD) 4.3.2015 ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0059(CNS)

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0059(CNS) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2016/0059(CNS) 29.3.2016 * ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου που αφορά τη δικαιοδοσία, το εφαρμοστέο δίκαιο και την

Διαβάστε περισσότερα

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων

Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Οι διακυβερνητικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων Η διαδικασία λήψης αποφάσεων στην κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας, καθώς και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως είναι η ενισχυμένη συνεργασία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου 2004 C5-0024/1999 19/07/1999 ***II ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ Θέµα : ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ (ΕΚ) Αριθ..../1999 Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 1999 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚ ΟΣΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.3.2016 COM(2016) 159 final 2016/0086 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τον καθορισμό του ποσοστού αναπροσαρμογής των άμεσων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 13.02.2002 COM(2002) 80 τελικό 2002/0044 (COD) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης 96/411/ΕΚ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ. Άρθρο 310

ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ. Άρθρο 310 9.5.2008 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 115/181 ΤΙΤΛΟΣ ΙΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 310 (πρώην άρθρο 268 της ΣΕΚ) 1. Όλα τα έσοδα και τα έξοδα της Ένωσης, πρέπει να προβλέπονται για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 5 Μαρτίου 2002 ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου προς την Επιτροπή Προϋπολογισµών

Διαβάστε περισσότερα

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0090/

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0090/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0090/2017 28.3.2017 * ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με το σχέδιο εκτελεστικής απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με την αυτοματοποιημένη ανταλλαγή δεδομένων όσον αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 20.12.2017 COM(2017) 792 final 2017/0350 (COD) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας (ΕΕ) 2016/97 όσον αφορά την ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Επιτροπή Αλιείας 2009 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2004/0108(CNS) 25.10.2004 * ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου που αφορά την ίδρυση Κοινοτικής Υπηρεσίας Ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 3.4.2017 JOIN(2017) 12 final 2017/0071 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 ««««««««««««2009 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 30.9.2005 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2005/0169(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 10.12.2003 COM(2003) 763 τελικό 2003/0293 (COD) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης 1999/784/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI

9975/16 ΓΒ/ακι/ΕΚΜ 1 DRI Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Ιουνίου 2016 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0906 (COD) 9975/16 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: I. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νοµικών Θεµάτων 23.6.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ (55/2011) Θέµα: Αιτιολογηµένη γνώµη του Cortes Generales του Βασιλείου της Ισπανίας σχετικά µε την πρόταση κανονισµού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2009/0059(COD) της Επιτροπής Ανάπτυξης. προς την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2009/0059(COD) της Επιτροπής Ανάπτυξης. προς την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Ανάπτυξης 18.1.2010 2009/0059(COD) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Ανάπτυξης προς την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 8.8.2012 COM(2012) 447 final 2012/0216 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 812/2004

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2009 2009/0035(COD) 20.4.2009 ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που αφορά την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 Έγγραφο συνόδου 2009 12.2.2008 B6-0000 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία των ερωτήσεων για προφορική απάντηση B6-0005/2008 και B6-0006/2008 σύμφωνα με το άρθρο 108, παράγραφος 5,

Διαβάστε περισσότερα

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0215/

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0215/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0215/2017 9.6.2017 * ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με το σχέδιο εκτελεστικής απόφασης του Συμβουλίου για την έγκριση της σύναψης από την Eurojust του μνημονίου κατανόησης

Διαβάστε περισσότερα

EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ EΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Οικονοµικής και Νοµισµατικής Πολιτικής ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2001/0311(COD) 25 Ιουνίου 2002 ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ Επιτροπής Οικονοµικής και Νοµισµατικής Πολιτικής Επιτροπή Βιοµηχανίας,

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση του πεδίου εφαρμογής της οδηγίας 2003/109/ΕK στους δικαιούχους διεθνούς προστασίας *

Επέκταση του πεδίου εφαρμογής της οδηγίας 2003/109/ΕK στους δικαιούχους διεθνούς προστασίας * P6_TA(2008)0168 Επέκταση του πεδίου εφαρμογής της οδηγίας 2003/109/ΕK στους δικαιούχους διεθνούς προστασίας * Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 23ης Aπριλίου 2008 σχετικά με την πρόταση

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0285/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0285/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0285/2017 14.9.2017 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0149/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0149/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0149/2018 26.4.2018 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2182(DEC)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2010/2182(DEC) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού 2010/2182(DEC) 1.2.2011 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την απαλλαγή όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Προϋπολογισμών

Επιτροπή Προϋπολογισμών Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2019-2024 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2019/2036(BUD) 19.7.2019 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Έγγραφο συνόδου 2004 C5-0064/2000 14/02/2000 ***II ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ Θέµα : Κοινή θέση (EK) αριθ. 12000 η οποία καθορίστηκε από το Συµβούλιο στις 24 Ιανουαρίου 2000 για την έκδοση της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.3.2013 COM(2013) 159 final 2013/0087 (COD) C7-0079/2013 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τον καθορισμό του ποσοστού αναπροσαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Συνταγµατικών Υποθέσεων ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Συνταγµατικών Υποθέσεων ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Συνταγµατικών Υποθέσεων 10.5.2012 ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά µε την τροποποίηση του άρθρου 70 του Κανονισµού για τις διοργανικές διαπραγµατεύσεις στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 27.10.2009 COM(2009)600 τελικό C7-0256/09 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά µε την αναθεώρηση του πολυετούς δηµοσιονοµικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή ικαιωµάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2003/2121(INI) 16 Οκτωβρίου 2003 ΣΧΕ ΙΟ ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής ικαιωµάτων των Γυναικών και Ίσων Ευκαιριών

Διαβάστε περισσότερα

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0047/

***I ΕΚΘΕΣΗ. EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0047/ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 10.3.2015 A8-0047/2015 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.4.2012 COM(2012) 155 final 2012/0077 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1098/2007

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0077(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2012/0077(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Αλιείας 18.9.2012 2012/0077(COD) ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που αφορά την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα