ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΟ)- ΠΠΥΥ 2011

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΟ)- ΠΠΥΥ 2011"

Transcript

1 5η ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΟ)- ΠΠΥΥ 2011

2 A/A 1 Απορρυπαντικό απολυμαντικό χειρ. Εργαλείων για αυτόματα πλυντήρια deco 2000 και ghetinger. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: α) να είναι αλκαλικά (για να μην αφρίζουν) και να διασπούν το ανθρώπινο λίπος και όλα τα οργανικά υπολείμματα β) να είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο χέρι και σε πλυντήρια γ) να μπορούν να καθαρίζουν όλα τα χειρουργικά εργαλεία, υάλινα και πλαστικά σκεύη δ) να μην περιέχουν υδροξείδιο του καλίου, το οποίο είναι διαβρωτικό για τα εργαλεία και καυστικό για το ανθρώπινο δέρμα, ε) να δίνουν λύση στα προβλήματα που δημιουργεί το σκληρό νερό στ) να είναι γρήγορα σε δράση (5-10λ.) ζ) να είναι ουδέτερα (ph 7,5-8,5), η)να είναι βιοδιασπώμενα 100%, θ) να είναι σε υγρή μορφή ή σε σκόνη ι) να είναι συμβατά με τα πλυντήρια του νοσοκομείου ΥΛΙΚΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ 1.1 ΑΛΚΑΛΙΚΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ 30lt 1.2 ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ 30lt 2 Bουρτσάκια καθαρισμού εργαλείων με λεπτούς αυλούς πολλαπλών χρήσεων με ανοξείδωτη λαβή και νάιλον τρίχες διαστάσεων 6mm x 22cm 3 Βούρτσες γενικής χρήσης πολλαπλών χρήσεων με νάιλον τρίχες και πλαστική λαβή 23cm 4 5 Βούρτσες καθαρισμού λαπαροσκοπικών εργαλείων με ξύλινη λαβή και ατσάλινες τρίχες διαστάσεων 15cm Βούρτσες καθαρισμού χειρουργικών εργαλείων πολλαπλών χρήσεων με ανοξείδωτες τρίχες και ξύλινη λαβή 30 εκ. 6 Βούρτσες καθαρισμού χειρουργικών εργαλείων πολλαπλών χρήσεων, με νάιλον τρίχες και πλαστική λαβή 2 άκρων 13cm 7 4 ΤΕΜ. 6 ΤΕΜ. 4 ΤΕΜ. 4 ΤΕΜ. 4 ΤΕΜ. Δείκτης αποστείρωσης ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ : 1α) Πολυπαραμετρικός δείκτης αποστείρωσης για κλιβάνους ατμού. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ : α) να είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε να ελέγχουν την επίτευξη των απαιτούμενων τιμών δύο ή περισσότερων μεταβλητών της διαδικασίας αποστείρωσης, στο εσωτερικό του πακέτου ( θερμοκρασία-χρόνοςκλπ.). β) να ανταποκρίνονται προοδευτικά στις παραμέτρους αποστείρωσης ή να έχουν μία καθορισμένη τελική αντίδραση. γ) να ανταποκρίνονται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία ΕΝ που αφορά δείκτες πολλαπλών παραμέτρων κατηγορία 4. δ) να είναι διαφορετικής κατασκευής για κύκλο αποστείρωσης 134οC ή 121οC. ε) να δίνουν πληροφορίες για την ποιότητα του ατμού. ζ) να αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του χρόνου αποθήκευσης του προϊόντος στην συσκευασία. 1β) Δείκτες ατμού μιας παραμέτρου. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ : α) για χρήση εσωτερικά σε κάθε πακέτο. β) να εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία ΕΝ που αφορά δείκτες μιας παραμέτρου κατηγορία 3. γ) να φέρει επιστρωμένη την χημική μελάνη σε μεγάλη επιφάνεια. δ) να αναγράφεται σε κάθε λωρίδα το είδος του αποστειρωτικού μέσου για το οποίο προορίζεται. ε) να φέρει ένδειξη της σωστής χρωματικής αλλαγής ζ) σε κάθε συσκευασία να αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του χρόνου αποθήκευσης του προϊόντος. η) να έχει μήκος τουλάχιστον 20 cm με δυνατότητα εύκολης κοπής στο μέσον για τα μικρά πακέτα.

3 7.1 1Α 1000 ΤΕΜ Β 1000 ΤΕΜ. 8 Eξωτερ. δείκτες ατμού για κοντέινερς, χάρτινες ετικέτες διαστάσεων 40 χ 60 mm 9 Όξινο ουδετεροποιητικό αυτομ. Πλυντηρίων χειρ. εργαλείων για ουδετεροποίηση και διάσπαση πέτρας 10 Ρολοί αποστείρωσης με δείκτες ατμού αερίου με πιέτα, θερμοσυγκολλούμενοι - επίπεδοι 500 ΤΕΜ. 25 ΤΕΜ mm χ 200 m 5 ΤΕΜ mm x 200 m 5 ΤΕΜ mm x 200 m 5 ΤΕΜ. 11 Ρολοί αποστείρωσης με δείκτες ατμού αερίου, θερμοσυγκολλούμενοι - επίπεδοι mm x 200 m 10 ΤΕΜ mm x 200 m 12 ΤΕΜ mm x 200 m 20 ΤΕΜ mm x 200 m 20 ΤΕΜ mm x 200 m 5 ΤΕΜ. 12 Ταινίες μαρκαρίσματος χειρουργικών εργαλείων ( 5 κουλούρες ανά χρώμα και μέγεθος ) 13 Υγρό αντισκωριακό χειρουργικών εργαλείων για χρήση στο χέρι ή στο πλυντήριο υπερήχων 14 Υγρό απορρυπαντικό απολυμαντικό για πολύωρη εμβαπτισμένη ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: α) με ή χωρίς ένζυμα αρκεί να τεκμηριώνεται βιβλιογραφικά η καθαριστική δράση β) να είναι συμβατό με τα ενδοσκόπια & τα χειρουργικά εργαλεία του νοσοκομείου γ) να μην είναι ιωδοφόρο δ) να μην αφρίζει ε) να αναφέρονται οπωσδήποτε οι αραιώσεις, ο χρόνος επίτευξης του καθαριστικού και απολυμαντικού αποτελέσματος και η σταθερότητα του διαλύματος καθώς οι αραιώσεις που θα αξιολογηθούν είναι αυτές που έχουν αποτέλεσμα το αργότερο σε 15 λεπτά 15 Υγρό λάδι λιπαντικό για πιστόλια και τσοκ χειρουργείου 6 ΤΕΜ. 10 ΤΕΜ. 10 ΤΕΜ. 5 ΤΕΜ. 16 Υγρό λιπαντικό χειρουργικών εργαλείων σε σπρέι μη τοξικό υδατοδιαλυτό χωρίς σιλικόνη με πρόσθετο ρύγχος ψεκασμού. Προδιαγραφές : α) να έχουν και αντισκωριακή δράση β) να μην είναι λιπαρά, κολλώδη, να μην είναι τοξικά και να μην περιέχουν σιλικόνη γ) να μην περιέχουν παραφινέλαιο δ) να μην δημιουργούν κρούστα που να επηρεάζει την αποστείρωση με ατμό ε) να μην περιέχουν προωθητικό αέριο. Η 10 ΤΕΜ.

4 17 λίπανση να γίνεται με βυθισμό ή με ψεκασμό. Ο ψεκασμός πρέπει να γίνεται με σταγονίδια στ) να είναι κατάλληλα και για χρήση στο πλυντήριο ζ) να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που δημιουργεί η υψηλή περιεκτικότητα μετάλλων στο νερό Φάκελλοι αποστείρωσης με δείκτες ατμούαερίου, επίπεδοι αυτοκόλλητοι με προδιπλωμένη αυτοκόλλητη πλευρά και λευκή εξωτερική επιφάνεια διαστ. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ : α) να κλείνουν χωρίς την βοήθεια θερμοκολλητικού μηχανήματος, με αυτοκόλλητη πλευρά. β) η αυτοκόλλητη πλευρά πρέπει να είναι προδιπλωμένη ώστε να εξασφαλίζει ευθύγραμμο κλείσιμο μετά την αφαίρεση της προστατευτικής ταινίας. γ) να έχουν μικρές εσωτερικές συσκευασίες για να προστατεύεται η κόλλα από τις συνθήκες του περιβάλλοντος x 250 mm 80 ΤΕΜ x 250 mm 80 ΤΕΜ x 380 mm 80 ΤΕΜ x 350 mm 80 ΤΕΜ. 18 ΧΑΡΤΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΒΑΡΙΑ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ (ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ), ίδιας ποιότητας, τύπου non woven(όπου συνυπάρχουν συνθετικές και κυτταρινούχες ίνες), να ακολουθεί το ευρωπαϊκό πρότυπο EN και τα ISO & 02, να έχει συμπεριφορά υφάσματος και μειωμένη μηχανική μνήμη ώστε να επιτρέπει την άσηπτη παραλαβή του περιεχομένου, με δυνατότητα 6μηνης διατήρησης της αποστείρωσης, να είναι πολύ ανθεκτικό και απαλό, κατάλληλο για περιτύλιγμα ορθοπεδικών set και για χειρουργικό πεδίο, αδιαπέραστο από το οινόπνευμα και τα αντισηπτικά με δείκτη αλκοολοαπωθητικότητας μεγαλύτερο του 7, βάρους > 66gr/m2. ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ Χ ΤΕΜ Χ ΤΕΜ. 19 Xαρτί αποστείρωσης απλό (crepe) σε φύλλα διαστάσεων 100 Χ 100 cm 20 Tray Liner ειδική κατηγορία χαρτιού για επίστρωση δίσκων, από 100% καθαρή κυτταρίνη, πολύ απορροφητικό, διαστάσεων : 500 ΤΕΜ x 30 cm 1000 ΤΕΜ x 50 cm 1000 ΤΕΜ x 40 cm 1000 ΤΕΜ x 50 cm 1000 ΤΕΜ.

5 21 ΧΑΡΤΙ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ (ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΟ) ΣΕ ΦΥΛΛΑ. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ : α) χαρτιά αποστείρωσης για χρήση σε κλιβάνους ατμού β) να ακολουθούν το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ και να το σήμα CE γ) να αντέχουν στις συνθήκες χειρισμών και μεταφοράς δ) να αποτελούν φράγμα για τα μικρόβια ε) να έχουν συμπεριφορά υφάσματος και μειωμένη μηχανική μνήμη, ώστε να επιτρέπουν την άσηπτη παραλαβή του περιεχομένου στ) να μην απελευθερώνουν ινίδια ζ) να μην δημιουργούν αντανακλάσεις και στατικό ηλεκτρισμό η) να έχουν υψηλή υγροαπωθητικότητα θ) να είναι απαλλαγμένα από σορβιτόλη ή άλλες χημικές ουσίες που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τις συσκευές που αποστειρώνονται x 120 cm 1000 ΤΕΜ. 22 Ταινία αποστείρωσης ατμού ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: α) να φέρει χημικό δείκτη τυπωμένο διαγώνια,που θα αλλάζει ευκρινώς χρώμα κατά την διαδικασία αποστείρωσης β) να μην αφήνει υπολείμματα κόλλας στο λινό ιμαντισμό γ)το χαρτί κατασκευής να είναι κρεπ,για να μην ξεκολλά κατά την φάση του κενού στη διάγνωση του πακέτου δ) να ξετυλίγεται εύκολα από τον ρολλό,χωρίς να αφήνει υπολείμματα κόλλας ε) να είναι τυπωμένη η ημερομηνία λήξης αποθήκευσης του προϊόντος στο εσωτερικό κάθε ρολλού στ) κάθε ρολλός να είναι συσκευασμένος ξεχωριστά για μεγαλύτερη προστασία ζ) να αναγράφεται στην προσφορά το πλάτος και το μήκος της ταινίας ανά ρολό η) κάθε ρολλός να φέρει τυπωμένα την ένδειξη για την μέθοδο αποστείρωσεις που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί,το όνμα του προϊόντος και τον κατασκευαστή θ) η ταινία να είναι επιστρωμένη με ειδική κόλλα, ώστε να κολλά σταθερά καθόλη την διάρκεια του κύκλου αποστείρωσης στο non-woven περιτυλίγματος ι) να είναι διαφορετικού χρώματος από τις άλλες ταινίες για εύκολη αναγνώριση κ) το χάρτινο επίστρωμα της ταινίας,να επιτρέπει την διόγκωση του πακέτου κατά τη φάση του κενού χωρίς να ξεκολλά Δείκτης αποστείρωσης ατμού άμεσης ερμηνείας (εντός 3 ωρών) ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ: 300 ΤΕΜ.

6 23 1 α) κατάλληλοι για κύκλους αποστείρωσης 121ο C σε κλίβανο βαρύτητας,και σε κύκλους αποστείρωσης 121ο C,134οC σε κλιβάνους υψηλού κενού β) το τελικό αποτέλεσμα του βιολογικού ελέγχου να δίνεται σε χρονικό διάστημα τριών ωρών περίπου και να είναι άμεσα και με εύκολο τρόπο διαθέσιμο γ) να είναι αυτοπεριεχόμενοι, σε μορφή φιαλιδίου (θρεπτικό υγρό,λωρίδα σπόρων B.Srearoth) δ) ο πληθυσμός των σπόρων ανά λωρίδα να είναι μεγαλύτερος από 1χ105 σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή φαρμακοποιία ε) οι σπόροι θα πρέπει να είναι Βάκιλοι Stearothermophiluw σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ATCC 7953 στ) σε κάθε συσκευασία δεικτών να υπάρχει πιστοποιητικό ποιοτικής διασφάλισης της παρτίδας,όπου να αναγράφεται ο αριθμός των σπόρων ανά λωρίδα, η τιμή- D, η οποία θα πρέπει να είναι περίπου 1.5min(+/- 0.2)στους 121οC,η ημερομηνία λήξης της αποθήκευσης του προϊόντος καθώς και ο αριθμός παρτίδας ζ) να εναρμονίζεται με τα στάνταρτ CEN ISO η) η συσκευή του επωαστήρα για τους Β. δείκτες,να διαθέτει τουλάχιστον 12 θέσεις επώασης,να φέρει φωτεινή ένδειξη λειτουργίας,να αναγράφεται η θερμοκρασία λειτουργίας της συσκευής καθώς και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας στο ηλεκτρικό ρεύμα (amber-hz-volt) θ) η συσκευή να φέρει σήμανση CE Αυτοκόλλητα ηλεκτρόδια για ηλεκτροκαρδιογράφο, ενηλίκων με υγρό ζελέ στο σφουγγαράκι επαφής υποαλλεργικό να έχουν τέλεια εφαρμογή με άριστη συγκόλληση και να μην ξεκολλούν όταν το σημείο συγκόλλησης βραχεί ή ιδρώσει να μην αφήνουν υπόλειμμα συγκολλητικής ουσίας στο δέρμα. Να φέρουν κούμπωμα ασφαλείας επενδυμένο με AG/AGCL. Να είναι συσκευασμένα σε ειδικά φάκελα αλουμινίου για να μην επηρεάζεται από κλιματολογικές συνθήκες. Να είναι αποστειρωμένα για δύο τουλάχιστον χρόνια από την ημερομηνία παραγωγής. Να διατίθενται σε διάφορα μεγέθη 1500 ΤΕΜ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΟ 300 ΤΕΜ. 2 Γλωσσοπίεστρα απλά 1000 ΤΕΜ.

7 3 Πεταλούδες φλεβοκέντησης με σωλήνα εγχύσεως, με ατραυματική βελόνα σιλικόνης, μήκος σωλήνα 30 cm περίπου, μεγέθους 19G,21G,23G,25G 4 3way τα οποία να διαθέτουν 2 άκρα με θηλυκό luer-lock και ανά άκρο με αρσενικό luer-lock με ανεξάρτητη κίνηση. Και τα τρία άκρα να φέρουν πώμα και να είναι στεγανά, να μπορούν επίσης να συνδεθούν και με αντλίες έγχυσης υγρών. Να διαθέτουν ενδιάμεσο stop, να είναι αποστειρωμένα, μιας χρήσεως σε ατομική συσκευασία 5 Ηλεκτρόδια καρδιογράφου για πόδια χέρια ( Μανταλάκια ) 6 7 Θερμόμετρα θερμοκρασίας σώματος απλά. Να είναι αναλογικά μη τοξικά με υγρό μέτρησης φιλικό προς το περιβάλλον υψηλής ακρίβειας +/-1οC, Κλίμακα θερμοκρασίας από 35 42οC. Να υπάρχει δυνατότητα πλήρους απολύμανσης και εύκολου καθαρισμού, χωρίς επιπρόσθετα αναλώσιμα. Η ένδειξη να παραμένει σταθερή και μετά την απομάκρυνση από τον ασθενή. Η θερμομέτρηση του ασθενούς να γίνεται σε χρόνο 1 1,5 min. Μάσκες φαρμάκων αerolin παίδων και ενηλίκων κατασκευασμένες από διάφανο, καθαρό, μαλακό, ελαφρύ, πλαστικό υλικό με ρυθμιζόμενη ελαστική ταινία για καλύτερη συγκράτηση στο κεφάλι με πλάγιες οπές εκπνοής με ανατομική κατασκευή με ελαστικό έλασμα (αλουμινίου) επιρρίνιο για καλύτερη συγκράτηση και με συνδετικό σωλήνα που εφαρμόζει σε οποιοδήποτε ροόμετρο σε ανατομική συσκευασία με ειδικά κατασκευασμένο σωλήνα που σε περίπτωση κλίσης 90 μοιρών, δεν διακόπτεται η παροχή οξυγόνου με φιαλίδιο νεφελοποίησης χωρητικότητας 20CC: 500 ΤΕΜ ΤΕΜ. 10 ΤΕΜ. 200 ΤΕΜ. 7.1 παίδων 100 ΤΕΜ. 7.2 ενηλίκων 1000 ΤΕΜ Νεφροειδή μιας χρήσεως χάρτινα από ανακυκλωμένο χαρτί κατάλληλα για πολτοποίηση, ανθεκτικά και αδιάβροχα Πώματα φλεβοκαθετήρων πλαστικά σκληρά luerlock βιδωτά, λευκά με περιφερικές ραβδώσεις, μιας χρήσης, αποστειρωμένα σε συσκευασία του ενός Σεντόνια μιας χρήσης από χαρτί για εξεταστικές κλίνες σε ρολό πλαστικοποιημένα διάτρητα ανά 42 cm, πλάτους 50 cm: 5000 ΤΕΜ ΤΕΜ. 500 ΤΕΜ. 11 Σετ μέτρησης κεντρικής φλεβικής πίεσης 10 ΤΕΜ. 12 Σκωραμίδες πλαστικές 50 ΤΕΜ. 13 Πλαστικά στηρίγματα για ουροσυλλέκτες 100 ΤΕΜ. 14 Μπουκάλια οξυγόνου διάφορα 50 ΤΕΜ.

8 15 Ρινικά ταμπόν ειδικά συμπιεσμένοι σπόγγοι με δυνατότητα διόγκωσης για πωματισμό. Να είναι από βιοσυμβατό πολυμερές συνθετικό υλικό, διαστάσεων 4,5 και 8 cm, με σωληνάκι και χωρίς σωληνάκι 16 Νάρθηκες δακτύλων τύπου Zimer διαστάσεων: 30 ΤΕΜ x 500 mm 10 ΤΕΜ x 500 mm 10 ΤΕΜ. 17 Ποτηράκια φαρμάκων μιας χρήσης με ογκομετρική διαβάθμιση διαφανή 18 Λαρυγγική μάσκα μεγεθών: 19 Νο 3 Νο 4 Νο 5 Συσκευές 24ωρου μέτρησης ούρων. Αποστειρωμένες με σκληρό συλλεκτικό θάλαμο με διαβαθμίσεις από 1 5 ml, κάνουλα εκκένωσης με μπουτόν ασφαλείας για λήψη δείγματος. Επιπλέον να έχει σάκο με διαβαθμίσεις από ml, και σύστημα στερέωσης 20 Levin απλά, των κάτωθι μεγεθών: ΤΕΜ. 2 ΤΕΜ. 2 ΤΕΜ. 2 ΤΕΜ. 25 ΤΕΜ Νο ΤΕΜ Νο ΤΕΜ Νο ΤΕΜ Νο ΤΕΜ Νο ΤΕΜ Νο ΤΕΜ. 21 Levin διπλού αυλού: 45 ΤΕΜ. 22 Levin σίτισης μεγεθών: 22.1 Νο 8 25 ΤΕΜ Νο ΤΕΜ. 23 ΣΑΚΟΙ ΚΟΛΟΣΤΟΜΙΑΣ Να είναι κλειστοί, διαφανείς ή αδιαφανείς, με φίλτρο αερίων και συγκράτησης οσμών. Η κολλητική επιφάνεια να είναι εύκαμπτη, με ασφαλή επικόλληση στο δέρμα, να μην είναι ερεθιστική και να έχει διάφορες διαστάσεις ανοίγματος. Να φέρει αντιιδρωτικό κάλυμμα 24 ΣΑΚΟΙ ΕΙΛΕΟΣΤΟΜΙΑΣ Να είναι κλειστοί, διαφανείς ή αδιαφανείς, με φίλτρο αερίων και συγκράτησης οσμών. Η κολλητική επιφάνεια να είναι εύκαμπτη, με ασφαλή επικόλληση στο δέρμα, να μην είναι ερεθιστική και να έχει διάφορες διαστάσεις ανοίγματος. Να φέρει αντιιδρωτικό κάλυμμα, και ενσωματωμένο κατά προτίμηση κλείστρο ΣΑΚΟΙ ΕΝΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟΥ 150 ΤΕΜ. 150 ΤΕΜ.

9 25 ΣΑΚΟΙ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Να είναι αυτοκόλλητοι, διαφανείς με οβάλ κολλητικό δύο στρωμάτων με εγκοπές, για ασφαλή εφαρμογή και προστασία του δέρματος. Να έχουν μέγεθος ανοίγματος κοπτόμενο τουλάχιστον 10 εκατοστών, να φέρουν παράθυρο επιθεώρησης του στομίου και να έχουν μαλακή έξοδο για εύκολο άδειασμα του σάκου και σύνδεση με οποιονδήποτε σάκο συλλογής 26 ΒΑΣΕΙΣ (ΚΟΛΟΣΤΟΜΙΑΣ - ΕΙΛΕΟΣΤΟΜΙΑΣ) Να είναι επίπεδες, αυτοκόλλητες, εύκαμπτες, με ασφαλή εφαρμογή στο δέρμα, μη ερεθιστικές, με ανοίγματα διαφόρων διαστάσεων 60 ΤΕΜ. ΒΑΣΕΙΣ ΣΑΚΟΙ ΔΥΟ ΤΕΜΑΧΙΩΝ 26.1 Διαφανείς με υποδοχές ζώνης 100 ΤΕΜ. 27 ΣΑΚΟΙ ΚΟΛΟΣΤΟΜΙΑΣ Να είναι κλειστοί, να διαθέτουν φίλτρο αερίων οσμών, να είναι διαφόρων μεγεθών που να συνδυάζονται με τις αντίστοιχες βάσεις, να εφαρμόζουν στεγανά στον ειδικό δακτύλιο της βάσης και να έχουν σύστημα κουμπώματος στις βάσεις που να συνδυάζει την μέγιστη ασφάλεια και την μικρότερη άσκηση πιέσεων στο κοιλιακό τοίχωμα 27.1 Για διαφανείς βάσεις 100 ΤΕΜ. 1 2 Αφρώδη επιθέματα διαρκούς απελευθέρωσης υδροενεργού αργύρου κατανεμημένου σε όλη την δομή του απορροφητικού στρώματος, κολλητικά αποστειρωμένα, αποτελούμενα από πολυμερές υψηλής απορροφητικότητας, για μέτρια ως μεγάλη εκροή εξιδρώματος, να διογκώνονται γεμίζοντας το τραύμα και με περιμετρικό κολλητικό από φυσικό υλικό ώστε να επιτρέπεται η άδηλη αναπνοή του δέρματος, χωρίς επίστρωση φαρμακευτικών ουσιών, διαστάσεων 25 x 25 cm ( κόκκυγος ) Υδροτριχοειδικά επιθέματα κολλητικά αποστειρωμένα με απορροφητικό στρώμα από ίνες πολυμερούς κυτταρίνης για έλκη με χαμηλό έως υψηλό εξίδρωμα, με πλέγμα χωρίς σιλικόνη που να αποτρέπει τη δημιουργία τζελ στην επιφάνεια επαφής με το έλκος και με υψηλή συγκράτηση, διαστάσεων : ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΩΝ - ΕΛΚΩΝ 50 ΤΕΜ x 11 cm 80 ΤΕΜ x 15 cm 80 ΤΕΜ. 3 Eπιθέματα με υδροκολλοειδές και πολυεστερικό πλέγμα επαφής, με κολλητική περίμετρο, διαστάσεων : x 12 cm 80 ΤΕΜ x 20 cm 80 ΤΕΜ.

10

King James Bible Greek New Testament Word List

King James Bible Greek New Testament Word List King James Bible Greek New Testament Word List Extracted From The Supercomputer-Compiled Textus Receptus CSR9 By Dr. Michael J. Bisconti Copyright 2013 Dr. Michael J. Bisconti The King James Bible Greek

Διαβάστε περισσότερα

The Greek Braille System

The Greek Braille System The Greek Braille System 1. Braille codes for the Greek lowercase (small) Alphabet characters UNICODE Greek Braille Braille dots Description Description in English in Greek 03B1 α A 1 άλφα GREEK SMALL

Διαβάστε περισσότερα

Greek 111. Sept. 7, Wed.: Alphabet ἀλφάβητος (ἄλφα βῆτα = A B C s)

Greek 111. Sept. 7, Wed.: Alphabet ἀλφάβητος (ἄλφα βῆτα = A B C s) Rick Griffiths MWF 9:00 Converse 302 Converse 102D; 542-5368 FTGRIFFITHS@AMHERST.EDU Monday 4:00-6:00 and by appointment Reading Greek: Text and Vocabulary (second edition) (ISBN 9780521698511) Reading

Διαβάστε περισσότερα

A week long excursion into the language of the ancient Greeks. a. The Alphabet (with pronunciation guide)

A week long excursion into the language of the ancient Greeks. a. The Alphabet (with pronunciation guide) GREEK WEEK A week long excursion into the language of the ancient Greeks a. The Alphabet (with pronunciation guide) b. Some scientific terms: the family of -ologies c. The Dieties of Mount Olympus d. Exercises

Διαβάστε περισσότερα

ἐγώ io / I σύ tu / you μοῦ, ἐμοῦ di me / of me σοῦ di te / of you μοῖ, ἐμοί a me / to me σοί a te / to you μέ, ἐμέ me / me σέ te / you

ἐγώ io / I σύ tu / you μοῦ, ἐμοῦ di me / of me σοῦ di te / of you μοῖ, ἐμοί a me / to me σοί a te / to you μέ, ἐμέ me / me σέ te / you ALFABETO / ALPHABET nome / name suono / sound come nella parola / as in Α α alpha a gatto / father Β β beta b bene / bravery Γ γ gamma g gossip Δ δ delta d dente / drop Ε ε epsilon e breve / short e detto

Διαβάστε περισσότερα

1. The Greek Language and Its Dialects

1. The Greek Language and Its Dialects I n t r o d u c t i o n 1. The Greek Language and Its Dialects The Greek language belongs to the Indo-European family of languages. The name Indo-European indicates the geographic area where these languages

Διαβάστε περισσότερα

teasers catalogue 2013

teasers catalogue 2013 m teasers catalogue 2013 _ m teasers κατάλογος 2013 / catalogue 2013 www.memoteasers.gr memoteasers@gmail.com +30 28210 90042 Καλλέργηδων 102, Χανιά 02 Περιεχόμενα / Index Εισαγωγή Introduction 05 Κάρτες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ (33140000-3) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 2.815.000,00

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ (33140000-3) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 2.815.000,00 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ (33140000-3) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 2.815.000,00 ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ A/A ΕΙΔΗ ΕΤΗΣΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ 1 1. ΑΕΡΑΓΩΓΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Unos cambios de la pronunciación

Unos cambios de la pronunciación Unos cambios de la pronunciación desde griego moderno al griego clásico (según Erasmo) por El profesor Don Potter Cambios de la pronunciación recomendados de parte del Maestro Don Potter para El Griego

Διαβάστε περισσότερα

The bgreek bundle. Luis Rivera. February 13, 2009

The bgreek bundle. Luis Rivera. February 13, 2009 The bgreek bundle Luis Rivera February 13, 2009 Abstract This bundle provides an interface to use several ascii input encodings to typeset Greek with Claudio Beccari s Greek fonts. TEX is well known to

Διαβάστε περισσότερα

SIMON & SCHUSTER S PIMSLEUR

SIMON & SCHUSTER S PIMSLEUR SIMON & SCHUSTER S PIMSLEUR modern greek II reading booklet Travelers should always check with their nation's State Department for current advisories on local conditions before traveling abroad. Graphic

Διαβάστε περισσότερα

THE SINGING GRAMMARIAN

THE SINGING GRAMMARIAN ENDORSEMENTS I struggled memorizing paradigms when I learned Greek. Now as a lecturer I struggle motivating my students to engage in the tedious and mindnumbing work of memorizing paradigm after paradigm.

Διαβάστε περισσότερα

ιαγωνισµός : 28_2015 ΙΑΠΡ. ΣΥΓΚΕΚΡ.ΕΙ.ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

ιαγωνισµός : 28_2015 ΙΑΠΡ. ΣΥΓΚΕΚΡ.ΕΙ.ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ > ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Ηµ.Εκτύπωσης: Ώρα Εκτύπωσης: 22/05/15 7:43 ιαγωνισµός : 28_2015 ΙΑΠΡ. ΣΥΓΚΕΚΡ.ΕΙ.ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

μ μ μ μ μ, μ ,.. μ : μ μ. μ μ 2003 μ μ μ 2004 μ μ μ μ 1 bar μ

μ μ μ μ μ, μ ,.. μ : μ μ. μ μ 2003 μ μ μ 2004 μ μ μ μ 1 bar μ μ μ μ μ μ μ. μ μ,,.. μ μ μ μ μ μ. μ,,. μ : μ μ μ μ μ μ μ μ. μ μ μ μ. μ μ μ μ 2003 μ μ. μ μ μ μ, μ 2004 μ μ μ μ 1 bar μ 1 2003 μ μ μ μ μ μ. μ μ μ μ μ μ μ. μ μ μ μ :,,, μ,,. μ μ μ μ...... 1, μ, μ. 2 μ μ,,

Διαβάστε περισσότερα

1-Berggren trans. MEASUREMENT OF A CIRCLE. 03a0 03b1 0xxx 03c2 03f0 03cd 03f0 03bb 03bf 03c2. 03b2 0384(tonos) 0387(ano teleia)

1-Berggren trans. MEASUREMENT OF A CIRCLE. 03a0 03b1 0xxx 03c2 03f0 03cd 03f0 03bb 03bf 03c2. 03b2 0384(tonos) 0387(ano teleia) Use Deja Vu Serif Condensed, 10 point/6 point Direct translation by J. Holly DeBlois *****TITLE***** 1 Title: This is Archimedes' Dimensions of A Circle, ed. Heiberg, pp 258 1-Greek ΚΥΚΛΟΥ ΜΕΤΡΗΣΙΣ 1-unicode

Διαβάστε περισσότερα

現 代 ギリシャ 語 文 法 私 説 H. N. 2012.7.7. Version 0.8

現 代 ギリシャ 語 文 法 私 説 H. N. 2012.7.7. Version 0.8 現 代 ギリシャ 語 文 法 私 説 H. N. 2012.7.7 Version 0.8 目 次 1. 文 字 と 発 音 2. 語 彙 3. 語 形 論 3.1 冠 詞 3.2 名 詞 3.2.1 概 説 3.2.2 男 性 名 詞 の 格 変 化 3.2.3 女 性 名 詞 の 格 変 化 3.2.4 中 性 名 詞 の 格 変 化 3.2.5 変 則 格 変 化 名 詞 3.3 形 容 詞

Διαβάστε περισσότερα

φ Φ λ Λ ἀδελφός, ὁ α Α (Lesson: 2) (Lesson: 1) (Lesson: 1) (Lesson: 1) β Β μ Μ χ Χ δοῦλος, ὁ (Lesson: 1) (Lesson: 1) (Lesson: 2) (Lesson: 1) καρπός, ὁ

φ Φ λ Λ ἀδελφός, ὁ α Α (Lesson: 2) (Lesson: 1) (Lesson: 1) (Lesson: 1) β Β μ Μ χ Χ δοῦλος, ὁ (Lesson: 1) (Lesson: 1) (Lesson: 2) (Lesson: 1) καρπός, ὁ α Α λ Λ φ Φ ἀδελφός, ὁ (Lesson: 2) β Β μ Μ χ Χ δοῦλος, ὁ (Lesson: 2) γ Γ ν Ν ψ Ψ καρπός, ὁ (Lesson: 2) δ ξ Ξ ω Ω λόγος, ὁ (Lesson: 2) ε Ε ο Ο ἅγω γινώσκω (Lesson: 2) (Lesson: 3) ζ Ζ π Π ἀκούω γράφω (Lesson:

Διαβάστε περισσότερα

MS number : MS. 1214. Former MS numbers : None. Summary content : Octateuch (incomplete) Date : 12 November 1103. Material : Parchment

MS number : MS. 1214. Former MS numbers : None. Summary content : Octateuch (incomplete) Date : 12 November 1103. Material : Parchment MS number : MS. 1214 Former MS numbers : None Summary content : Octateuch (incomplete) Date : 12 November 1103 Material : Parchment Folios : ff. 412 Dimensions : 334 x 246 Gatherings : 36 x 8 (288), 6

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟ ΛΟΓΙΚΑ Α.Ε ΣΤΑΥΡΙ ΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ STERILE HELLAS ENVIVO Α.Ε

ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟ ΛΟΓΙΚΑ Α.Ε ΣΤΑΥΡΙ ΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ STERILE HELLAS ENVIVO Α.Ε ΚΗ S ΛΟΓΙΚΑ 6,8,10 ch 1,5-3ml, 2 /ΤΕΜ 20 TEM No10ch *2 10ch 9,50 /τεµ + 23% No 14-22 1,45 /τεµ + 23% 23.5.2.3 15ml 2,73 /τεµ + 23% 1,45 10ch 5ml 2.30 / τεµ+ 23% 10ml 1.78 / τεµ 1 01-07-01-0016 εως 11-07-01-21

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2012 Yale University. L e a r n To R e a d. Gr eek. pa rt 1. Collegiate School. Stephanie Russell Collegiate School. New Haven & London

Copyright 2012 Yale University. L e a r n To R e a d. Gr eek. pa rt 1. Collegiate School. Stephanie Russell Collegiate School. New Haven & London L e a r n To R e a d Gr eek pa rt 1 Andrew Keller Collegiate School Stephanie Russell Collegiate School New Haven & London Copyright 2012 by Yale University. All rights reserved. This book may not be reproduced,

Διαβάστε περισσότερα

( ) 2 Επιθέµατα Γάζας Απλά 5 x 5 12 ply ΚΟΥΤΙ

( ) 2 Επιθέµατα Γάζας Απλά 5 x 5 12 ply ΚΟΥΤΙ ΛΕΟΝΙΛ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. ΙΑΤΡΙΚΑ - ΟΡΘΟΠΕ ΙΚΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΕΛΛ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ 57, 26441 ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ. - FAX: 2610 425205, 2610 425006 ΚΙΝ.: 6977.571005-6977.410855 ΣΕΡΕΤΗΣ ΛΕΩΝΙ ΑΣ - ΣΕΡΕΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2012 Yale University. L e a r n To R e a d. Gr eek. pa rt 1. Andrew Keller Collegiate School. Stephanie Russell Collegiate School

Copyright 2012 Yale University. L e a r n To R e a d. Gr eek. pa rt 1. Andrew Keller Collegiate School. Stephanie Russell Collegiate School L e a r n To R e a d Gr eek pa rt 1 Andrew Keller Collegiate School Stephanie Russell Collegiate School New Haven & London Copyright 2012 by Yale University. All rights reserved. This book may not be reproduced,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες δημιουργίας προσβάσιμων εγγράφων LaTex

Οδηγίες δημιουργίας προσβάσιμων εγγράφων LaTex Γεώργιος Κουρουπέτρογλου Οδηγίες δημιουργίας προσβάσιμων εγγράφων LaTex Έκδοση: 1.0 Έργο «Κεντρικό Μητρώο Ελληνικών Ανοικτών Μαθημάτων» http://ocw-project.gunet.gr Στην υλοποίηση του παραδοτέου αυτού συνέβαλαν

Διαβάστε περισσότερα

INTRODUCTION TO ANCIENT GREEK. A Literary Approach. Second Edition

INTRODUCTION TO ANCIENT GREEK. A Literary Approach. Second Edition AN INTRODUCTION TO ANCIENT GREEK A Literary Approach Second Edition C.A.E. Luschnig AN INTRODUCTION TO ANCIENT GREEK A Literary Approach Second Edition Revised by C.A.E. Luschnig Deborah Mitchell Hackett

Διαβάστε περισσότερα

1. Παρακαλούµε να µας στείλετε τεχνική και οικονοµική προσφορά µέχρι τη Παρασκευή 13-01-2012 και ώρα 10.00 π.µ για τα παρακάτω είδη.

1. Παρακαλούµε να µας στείλετε τεχνική και οικονοµική προσφορά µέχρι τη Παρασκευή 13-01-2012 και ώρα 10.00 π.µ για τα παρακάτω είδη. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σητεία 4-01-2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 7 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-Κ.Υ ΣΗΤΕΙΑΣ ΤΑΧ. /ΝΣΗ: ΞΕΡΟΚΑΜΑΡΕΣ 72300 ΣΗΤΕΙΑ Πληροφορίες : Χρυσουλάκη

Διαβάστε περισσότερα

35 / 2015, για την προµήθεια αναλώσιµου υγειονοµικού υλικού όπως παρακάτω:

35 / 2015, για την προµήθεια αναλώσιµου υγειονοµικού υλικού όπως παρακάτω: ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : Πίνακα Αποδεκτών 424 ΓΕΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Τηλ. 2310-381080 Φ. 460.2 /35/8373 Σ. 2323 Θεσσαλονίκη, 25 Mαι 2015 Συν: ΘΕΜΑ: ηµοσιεύσεις Ανακοινώσεις (

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ / Ονομ σί Υλικού 1. Λιπντι κό spray εργλεί ων ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Περιγρφή - Προδιγρφή CPV Α.Π. 1. Λιπντικό spray χειρουργικών εργλείων. N είνι σε μορφή γάλκτος με ντλί χωρίς προωθητικό

Διαβάστε περισσότερα

GreekPod101.com Learn Greek with FREE Podcasts

GreekPod101.com Learn Greek with FREE Podcasts Absolute Beginner S1 Your Greek Family is Calling 1 Greek Romanization English Vocabulary Phrase Usage Grammar Points Cultural Insight 4 4 5 Greek Ναι; Α μαμά, ναι... Ναι, εδώ είμαι... Ναι, όλα είναι εντάξει.

Διαβάστε περισσότερα

Bible Greek. Basic Grammar of the Greek New Testament. Dr. John Pappas. Scofield Seminary Press (c) Dr. John Pappas

Bible Greek. Basic Grammar of the Greek New Testament. Dr. John Pappas. Scofield Seminary Press (c) Dr. John Pappas Bible Greek Basic Grammar of the Greek New Testament Dr. John Pappas Scofield Seminary Press (c) Dr. John Pappas Copyright by John Peter Pappas 2008 Scofield Seminary Press Table of Contents THE METHOD...

Διαβάστε περισσότερα

C.A.E. LUSCHNIG ANCIENT GREEK. A Literary Appro a c h. Second Edition Revised by C.A.E. Luschnig and Deborah Mitchell

C.A.E. LUSCHNIG ANCIENT GREEK. A Literary Appro a c h. Second Edition Revised by C.A.E. Luschnig and Deborah Mitchell C.A.E. LUSCHNIG AN INTRODUCTION TO ANCIENT GREEK A Literary Appro a c h Second Edition Revised by C.A.E. Luschnig and Deborah Mitchell AN INTRODUCTION TO ANCIENT GREEK A Literary Approach Second Edition

Διαβάστε περισσότερα