Διαδικασία του Συστήματος Ποιότητας ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διαδικασία του Συστήματος Ποιότητας ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ"

Transcript

1 Κωδικός Δ.220 Έκδοση 1 Η Σελίδα 1 από 7 1 ΣΚΟΠΟΣ Η απρόσκοπτη και αδιάβλητη πραγματοποίηση των εξαμηνιαίων γραπτών εξετάσεων των σπουδαστών για την αξιολόγηση του βαθμού κατανόησης από αυτούς της διδακτέας ύλης και η ορθή και έγκαιρη κοινοποίηση και καταχώρηση των αποτελεσμάτων. 2 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Εφαρμόζεται στα μαθήματα θεωρίας στο σύνολο της διδακτέας ύλης. 3 ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ Υπεύθυνος για την εφαρμογή της διαδικασίας είναι ο Διδάσκων καθηγητής, οι Επιτηρητές, οι Επόπτες καθηγητές και η Γραμματεία του Τμήματος 4 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 4.1 Γενικά Οι γραπτές εξετάσεις των μαθημάτων κάθε εξαμήνου πραγματοποιούνται στο τέλος του εξαμήνου σε δύο εξεταστικές περιόδους διάρκειας δύο εβδομάδων η καθεμία. Η δεύτερη εξεταστική περίοδος του εαρινού εξαμήνου γίνεται εντός του Σεπτεμβρίου του επόμενου διδακτικού έτους. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται καθημερινά σύμφωνα με το πρόγραμμα εξετάσεων και επιτηρήσεων (Δ.121) σε πέντε κύκλους διάρκειας δύο και μισή (2,5) ωρών ο καθένας (πρωινοί κύκλοι : 9:00-11:30 και 11:30-14:00, απογευματινοί κύκλοι 14:00-16:30, 16:30-19:00 και 19:00-21:30). Σκοπός των εξετάσεων είναι η αξιολόγηση των σπουδαστών στην σφαιρική κατανόηση και αφομοίωση του αντικειμένου του μαθήματος. Ανεξάρτητα των ενδιάμεσων τεστ, προόδων κ.τ.λ. που μπορεί να πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου πραγματοποιείται πάντοτε γραπτή τελική εξέταση που καλύπτει το σύνολο της διδακτέας ύλης. Για την επιτήρηση των εξεταζόμενων σπουδαστών ο Διδάσκων Καθηγητής κάθε μαθήματος υποβοηθείται από τους Επιτηρητές. Η συμμετοχή του προσωπικού και η εύρυθμη πραγματοποίηση των εξετάσεων ελέγχεται από τον Επόπτη. Ειδικότερα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων ισχύει η οδηγία εργασίας ΟΕ.2200 : Επιτήρηση και Εποπτεία Εξετάσεων. Για πειθαρχικά ζητήματα που άπτονται των εξετάσεων εφαρμόζεται ο Κανονισμός Σπουδών και ο Εσωτερικός Κανονισμός του Τ.Ε.Ι. Καβάλας. Εφόσον παρουσιάστηκαν λόγοι ανωτέρας βίας (π.χ. κακοκαιρία, κ.τ.λ.) που επέβαλαν την ακύρωση των εξετάσεων κάποιων ημερών αυτοί εξετάζονται από τα αρμόδια όργανα του Τμήματος όπως προβλέπεται στον Κανονισμό του Τ.Ε.Ι. με σκοπό την πραγματοποίησή τους την αμέσως επόμενη εβδομάδα μετά την λήξη των εξετάσεων ή το συντομότερο δυνατόν. 4.2 Θέματα εξετάσεων ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΓΚΡΙΣΗ Ημερομηνία: Θέση: Προϊστάμενος Τμήματος, Χατζής Βασίλειος Προϊστάμενος Τμήματος, Χατζής Βασίλειος Υπογραφή:

2 Κωδικός Δ.220 Έκδοση 1 Η Σελίδα 2 από 7 Τα θέματα των εξετάσεων καθορίζονται από τον Διδάσκοντα Καθηγητή και προέρχονται από την εξεταστέα ύλη του μαθήματος που κοινοποιήθηκε στους σπουδαστές (Δ.121). Τα θέματα των εξετάσεων ανανεώνονται τακτικά και δεν ανακυκλώνονται διαρκώς από εξάμηνο σε εξάμηνο, ή έτος σε έτος. Επίσης στην ίδια εξέταση, τα θέματα μπορούν να δίνονται και σε πολλαπλές παραλλαγές ώστε να διασφαλίζεται αποτελεσματικότερα το αδιάβλητο των εξετάσεων. Σε περίπτωση αδυναμίας του Διδάσκοντα Καθηγητή (λόγω απουσίας ή άλλου κωλύματος) αυτός αντικαθίσταται από άλλο εκπαιδευτικό του ίδιου Τομέα ο οποίος ορίζεται Εξεταστής Καθηγητής με πράξη του Προϊσταμένου του Τμήματος μετά από εισήγηση του Υπεύθυνου Τομέα και αναλαμβάνει την εισήγηση των θεμάτων και την διεξαγωγή των εξετάσεων. Ο Διδάσκων Καθηγητής (ή ισοδύναμα στο εξής ο Εξεταστής Καθηγητής) καθορίζει τα θέματα τις τελευταίες μία-δύο ημέρες πριν την εξέταση ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος απώλειας / διαρροής τους, παράλληλα όμως να εξασφαλίζεται η έγκαιρη δημιουργία αντιγράφων για την διεξαγωγή της εξέτασης. Τα θέματα των εξετάσεων συντάσσονται στο έντυπο Ε Τα θέματα των εξετάσεων περιλαμβάνουν ερωτήσεις θεωρίας που απαιτούν ανάπτυξη και ασκήσεις που απαιτούν υπολογισμούς ενώ αποφεύγονται τα ερωτήματα πολλαπλών επιλογών. Μετά την διεξαγωγή της εξέτασης, τοποθετείται από τον Διδάσκοντα καθηγητή, μέσω του διαδικτύου, αντίγραφο των θεμάτων στην ηλεκτρονική βάση θεμάτων του δικτυακού τόπου του Τμήματος. 4.3 Παραλαβή υλικού Συντονισμός Το απαραίτητο υλικό για την διεξαγωγή της εξέτασης περιλαμβάνει κόλες αναφοράς και αντίγραφα των θεμάτων για τους σπουδαστές που παράγονται από το Φωτοτυπικό Κέντρο της Σχολής και παραλαμβάνεται με ευθύνη του Διδάσκοντος Καθηγητή (σε συνεργασία με τους Επιτηρητές όταν χρειάζεται). Οι κόλες αναφοράς επί των οποίων οι σπουδαστές θα απαντήσουν τα θέματα φέρουν στην πρώτη τους σελίδα έντυπη σφραγίδα του ΤΕΙ Καβάλας της παρακάτω μορφής: ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Γραπτές προαγωγικές εξετάσεις περιόδου : Σχολή: Τμήμα:....Εξάμηνο: Μάθημα:.. Εισηγητής:... Επώνυμο:...Όνομα:... Αρ. Μητρώου:. Ημερομηνία:... Οι φωτοτυπίες των θεμάτων παράγονται την ημέρα της εξέτασης (ή το νωρίτερο την προηγούμενη εφόσον η εξέταση είναι πρωϊνή). Τα θέματα φωτοτυπούνται παρουσία του Διδάσκοντος, παραλαμβάνονται άμεσα από τον ίδιο και η φύλαξή τους είναι στην αποκλειστική του ευθύνη.

3 Κωδικός Δ.220 Έκδοση 1 Η Σελίδα 3 από 7 Ο Διδάσκων παραλαμβάνει επίσης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από τη Γραμματεία έγγραφο τον κενό Πίνακα Βαθμολογίας (excel) με τον ονομαστικό κατάλογο των σπουδαστών επί του οποίου θα συμπληρώσει τα αποτελέσματα της εξέτασης. Στη συνέχεια ο Διδάσκων ενημερώνει τους Επιτηρητές με τις απαραίτητες οδηγίες που κρίνει σκόπιμες (π.χ. πως θα καθίσουν οι σπουδαστές στην αίθουσα, πως θα μοιραστούν τα πολλαπλά θέματα αν υπάρχουν, κ.τ.λ.) ώστε να συντονίσει το έργο τους. 4.4 Προσέλευση / τακτοποίηση σπουδαστών - Προκαταρκτικές διαδικασίες Οι φοιτητές των διαφόρων μαθημάτων κατανέμονται στις αίθουσες εξέτασης μετά από συνεννόηση των παρισταμένων καθηγητών και ανάλογα με την προσέλευσή τους. Οι σπουδαστές εισέρχονται στις προκαθορισμένες αίθουσες εξέτασης, την προβλεπόμενη από το πρόγραμμα ώρα και καταλαμβάνουν τις διαθέσιμες θέσεις υπό την εποπτεία του Διδάσκοντος και των Επιτηρητών. Δεν επιτρέπεται οι σπουδαστές να βρίσκονται στην αίθουσα εξέτασης και να έχουν καταλάβει θέσεις πριν την προσέλευση του Διδάσκοντα και των Επιτηρητών (στην περίπτωση που η αίθουσα ήταν ανοικτή). Στην περίπτωση αυτή οι σπουδαστές βγαίνουν και ξαναμπαίνουν στην αίθουσα. Καθυστερημένοι σπουδαστές γίνονται δεκτοί κατά την κρίση του Διδάσκοντος. Δεν γίνονται δεκτοί καθυστερημένοι σπουδαστές σε περίπτωση που άλλοι σπουδαστές έχουν αποχωρήσει από την αίθουσα μαζί με τα θέματα. Οι θέσεις των σπουδαστών μπορεί είτε να τους υποδεικνύονται, είτε να τις παίρνουν κατά βούληση. Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται μέριμνα, από το Διδάσκοντα και τους Επιτηρητές, ώστε οι σπουδαστές να καταλάβουν όλο τον διαθέσιμο χώρο της αίθουσας και να διανεμηθούν σε αυτόν ομοιόμορφα. Οι τσάντες, σημειώσεις, βιβλία, κινητά τηλέφωνα και κάθε άλλου είδους αντικείμενα τα οποία πιθανώς φέρουν τοποθετούνται στο πάτωμα μεταξύ των σπουδαστών. Οι σπουδαστές κρατούν στη θέση τους μόνο στυλό διαρκείας με μελάνι και μόνο στις περιπτώσεις που ρητά επιτρέπεται από τον Διδάσκοντα για τις ανάγκες της εξέτασης, σημειώσεις, βιβλία ή αριθμομηχανές. Στη συνέχεια μοιράζονται στους σπουδαστές, από τον Διδάσκοντα ή τους Επιτηρητές της κάθε αίθουσας, κόλες αναφοράς στις οποίες οι σπουδαστές συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στο προτυπωμένο πλαίσιο. Οι κόλες μονογράφονται από τον επιτηρητή. Παράλληλα τα στοιχεία κάθε σπουδαστή αναγράφονται από τον ίδιο και στον Πίνακα Προσέλευσης ο οποίος διατρέχει την αίθουσα. Ο Πίνακας Προσέλευσης αποτελεί αποδεικτικό της παρουσίας των φοιτητών στην εξέταση και χρησιμοποιείται ως φάκελος στον οποίο συγκεντρώνονται τα γραπτά των σπουδαστών. Ο Πίνακας Προσέλευσης συντάσσεται από τους Επιτηρητές για κάθε αίθουσα εξέτασης ξεχωριστά, σε κόλα αναφοράς όπως φαίνεται παρακάτω και συμπληρώνεται από τους σπουδαστές:

4 Κωδικός Δ.220 Έκδοση 1 Η Σελίδα 4 από 7 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Γραπτές προαγωγικές εξετάσεις περιόδου : Σχολή: Τμήμα:....Εξάμηνο: Μάθημα:.. Εισηγητής: / ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ.... Επώνυμο: ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ.Όνομα: ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ-ΛΗΞΗΣ.. Αρ. Μητρώου:. Ημερομηνία:... Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΜ ΕΞΑΜΗΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ Πάνω από το προτυπωμένο πλαίσιο αναγράφεται με κεφαλαία ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ. Στη θέση «Εισηγητής» μετά το όνομα του Διδάσκοντος αναγράφονται τα ονόματα των Επιτηρητών της συγκεκριμένης αίθουσας. Στη θέση «Επώνυμο» αναγράφεται ο αριθμός της αίθουσας. Στη θέση «Όνομα» αναγράφονται οι πραγματικές ώρες έναρξης και λήξης της εξέτασης. Οι υπόλοιπες θέσεις συμπληρώνονται κανονικά ενώ στη θέση «Αρ. Μητρώου» μπορεί να συμπληρωθεί οτιδήποτε. 4.5 Παράδοση θεμάτων Επιβεβαιώσεις ταυτοτήτων Στη συνέχεια τα θέματα των εξετάσεων παραδίδονται στους σπουδαστές με ευθύνη του Διδάσκοντα καθηγητή ο οποίος επίσης διευκρινίζει αν μπορούν να τα κρατήσουν μετά το πέρας της εξέτασης ή όχι καθώς και το ελάχιστο χρονικό διάστημα πέραν του οποίου οι σπουδαστές μπορούν να αποχωρήσουν (οδηγίες που είναι επίσης γραμμένες επί των θεμάτων). Επίσης εξηγεί με σαφήνεια τις συνέπειες για απόπειρες εξαπάτησης (αντιγραφής, κ.τ.λ.) η μικρότερη των οποίων είναι η άμεση αποβολή από την αίθουσα και η ακύρωση της κόλας. Η διάρκεια της εξέτασης ξεκινάει από τη στιγμή που παραδίδονται τα θέματα. Εφόσον τα θέματα έχουν μοιραστεί σε όλους τους σπουδαστές κάθε αίθουσας και αφού οι σπουδαστές τα διαβάσουν ο Διδάσκων απαντά σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των ζητουμένων στα θέματα και επίσης αποσαφηνίζει όποιο άλλο σημείο κρίνει σκόπιμο. Ακολούθως από τους Επιτηρητές κάθε αίθουσας διενεργείται έλεγχος ταυτότητας των σπουδαστών με σύγκριση των αναγραφομένων στοιχείων στην κόλα αναφοράς με τα αντίστοιχα της σπουδαστικής τους ταυτότητας. Ελέγχεται επίσης η φωτογραφία της σπουδαστικής ταυτότητας. Για οποιεσδήποτε ασυμφωνίες προκύψουν ενημερώνεται ο Διδάσκων και εφαρμόζεται ο Κανονισμός Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Σε περίπτωση που κάποιος σπουδαστής δεν έχει τη φοιτητική του ταυτότητα μπορεί να επιδείξει οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης με φωτογραφία (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, πάσο, διαβατήριο, κ.τ.λ.). Εφόσον ο σπουδαστής δεν διαθέτει κανενός είδους ταυτότητα με φωτογραφία τότε ο Διδάσκων, κατά την κρίση του, είτε μπορεί να μην κάνει δεκτό τον σπουδαστή στην εξέταση είτε να ζητήσει από το σπουδαστή να προσέλθει για να επιδείξει στοιχεία ταυτότητας μετά το πέρας των εξετάσεων. Κατά τον έλεγχο ταυτότητας ο αριθμός μητρώου (ή ο αριθμός του εγγράφου ταυτοποίησης) κάθε σπουδαστή αναγράφεται στο έντυπο Ε2.220: Σχέδιο Αίθουσας το οποίο συμπληρώνεται έτσι ώστε να απεικονίζει ορθά την κάτοψη της αίθουσας και τις θέσεις των σπουδαστών ώστε

5 Κωδικός Δ.220 Έκδοση 1 Η Σελίδα 5 από 7 να μπορεί ο Διδάσκων να συμπεράνει ποιος καθόταν δίπλα σε ποιόν. Σε περίπτωση που στην ίδια αίθουσα πραγματοποιούνται εξετάσεις για περισσότερα από ένα μαθήματα τότε συμπληρώνονται διαφορετικά έντυπα ένα για κάθε μάθημα. Η ορθή συμπλήρωση του Σχεδίου Μαθήματος και του Πίνακα Προσέλευσης αποτελεί ευθύνη των Επιτηρητών. Τα έντυπα παραδίδονται μετά το πέρας των εξετάσεων στον Διδάσκοντα (εισηγητή). 4.6 Επιτήρηση σπουδαστών Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι επιτηρητές αλλάζουν συχνά θέση μέσα στην αίθουσα της ευθύνης τους και επιτηρούν τους σπουδαστές ώστε να μην μιλάνε μεταξύ τους, να μην αντιγράφουν από την κόλα άλλου σπουδαστή, να μην αντιγράφουν από κάθε είδους σημειώσεις (σκονάκια) ή ηλεκτρονικά μέσα, να μην ανταλλάσσουν μεταξύ τους πληροφορίες με κάθε τρόπο και γενικά να μην διαπράττουν οτιδήποτε θα μπορούσε να υπονομεύσει την ακαδημαϊκή ακεραιότητα της εξέτασης. Δεν παρέχεται καμία ανοχή σε περιπτώσεις εξαπάτησης. Η κόλα του σπουδαστή αφαιρείται, αυτός αποβάλλεται από την εξέταση και ο βαθμός της εξέτασης θεωρείται μηδέν. Επίσης ενημερώνεται ο Διδάσκων για να χειριστεί το θέμα περαιτέρω κατά την κρίση του και τον Κανονισμό Σπουδών. Ο Διδάσκων παρέχει διευκρινίσεις επί των θεμάτων κατά την διάρκεια της εξέτασης εφόσον του ζητηθούν ή εφόσον εντοπισθεί κάποιο λάθος / ανακρίβεια / ασάφεια στα θέματα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα οι Επιτηρητές ενημερώνουν τους σπουδαστές για τον υπολειπόμενο χρόνο της εξέτασης. Επίσης τους παρέχουν πρόσθετες κόλες αναφοράς εφόσον τις χρειαστούν. Εφόσον ο σπουδαστής παραλαμβάνει παραπάνω από μία κόλα αναφοράς ο επιτηρητής ελέγχει την ορθή συμπλήρωση των στοιχείων του σπουδαστή και της εξέτασης σε κάθε κόλα. Στη συνέχεια αριθμεί κάθε κόλα αναφοράς ξεχωριστά ως Α/Σ όπου Α αύξων αριθμός της κόλας, Σ συνολικός αριθμός κολών αναφοράς. 4.7 Εποπτεία εξετάσεων Η εποπτεία των εξετάσεων διενεργείται από τους μόνιμους καθηγητές του Τμήματος σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εξετάσεων και Επιτηρήσεων (Ε1.121). Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται το έντυπο αναφορά επόπτη εξετάσεων το οποίο είναι κατάλληλη εκτύπωση με φίλτρα από το excel Ε Οι Επόπτες ελέγχουν την προσέλευση των επιτηρητών στις εξετάσεις και λαμβάνουν τις υπογραφές των παρόντων επί της αναφοράς τους. Στη συνέχεια οι Επόπτες παραδίδουν την αναφορά τους στην Γραμματεία του Τμήματος. Για τους Επιτηρητές που δεν παρουσιάστηκαν οι Επόπτες συμπληρώνουν αναφορά μη συμμόρφωσης (Ε1.003) που παραδίδουν στον Υπεύθυνο Ποιότητας. Οι Επιτηρητές που δεν παρουσιάστηκαν ενημερώνονται γραπτώς από τη Γραμματεία και υποχρεούνται να δικαιολογήσουν γραπτώς τους λόγους στον Προϊστάμενο του Τμήματος ο οποίος στη συνέχεια χειρίζεται το θέμα κατά την κρίση του στο πλαίσιο του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. Καβάλας. 4.8 Παράδοση γραπτών λήξη εξέτασης

6 Κωδικός Δ.220 Έκδοση 1 Η Σελίδα 6 από 7 Τα γραπτά παραδίδονται από τους σπουδαστές στον Διδάσκοντα ή στους Επιτηρητές της κάθε αίθουσας και τοποθετούνται μέσα στην κόλα αναφοράς του Πίνακα Προσέλευσης με τη σειρά που παραλαμβάνονται. Ο προτελευταίος σπουδαστής δεν μπορεί να αποχωρήσει από την αίθουσα και υποχρεούται να περιμένει τον τελευταίο σπουδαστή να ολοκληρώσει. Ο Διδάσκων παραλαμβάνει όλα τα γραπτά από όλες τις αίθουσες τα οποία είναι πλέον στην αποκλειστική του ευθύνη. 4.9 Λίστα ελέγχου επιτηρητών Όλες οι ενέργειες που εκτελούνται από τους επιτηρητές σε όλα τα παραπάνω στάδια διεξαγωγής της εξέτασης σημειώνονται επί της λίστας ελέγχου Ε3.220 : Έντυπο Επιτήρησης το οποίο ένα από κάθε αίθουσα ξεχωριστά υπογράφεται και παραδίδεται στον Επόπτη στο τέλος της εξέτασης Βαθμολόγηση Γραπτών Κοινοποίηση / Καταχώρηση αποτελεσμάτων Η βαθμολόγηση των γραπτών πραγματοποιείται από τον Διδάσκοντα. Η βαθμολόγηση πρέπει να είναι αντικειμενική, δίκαιη και ισόνομη για όλους τους σπουδαστές και να μπορεί να τεκμηριωθεί σε περίπτωση αμφιβολιών ή ενστάσεων. Στη συνέχεια υπολογίζεται ο τελικός βαθμός του μαθήματος για κάθε σπουδαστή και καταχωρείται στον Πίνακα Βαθμολογίας (excel). Οι βαθμοί των σπουδαστών εισάγονται αριθμητικώς με ακρίβεια ενός δεκαδικού ψηφίου. Ο πίνακας αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Γραμματεία του Τμήματος το αργότερο μέχρι την πέμπτη (5 η ) εργάσιμη ημέρα μετά την εξέταση και αντίγραφό του αναρτάται άμεσα από την Γραμματεία προς ενημέρωση των φοιτητών. Η Γραμματεία στο τέλος κάθε εξεταστικής συμπληρώνει αναφορά μη συμμόρφωσης (Ε1.003) για όλους του Πίνακες Βαθμολογίας που παρέλαβε εκπρόθεσμα την οποία παραδίδει στον Υπεύθυνο Ποιότητας. Στη συνέχεια τα στοιχεία του Πίνακα Βαθμολογίας (excel) εισάγονται αυτόματα στο Μηχανογραφικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα ώστε να αποφεύγονται τα λάθη καθώς από τα εισαγόμενα στοιχεία εξαρτάται η ορθότητα της σπουδαστικής κατάστασης του σπουδαστή (μαθήματα που μπορεί να δηλώσει, συνολικός βαθμός, κ.τ.λ.). Ο Πίνακας Βαθμολογιών εκτυπώνεται από το Μηχανογραφικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα σε νέα μορφή που περιέχει το βαθμό και ολογράφως. Στη συνέχεια υπογράφεται από τον αντίστοιχο διδάσκοντα και αρχειοθετείται. Για κάθε αμφιβολία που προέρχεται από τη Γραμματεία ή και τον σπουδαστή ο Διδάσκων υποχρεούται να ανατρέξει στην κόλα του σπουδαστή και να δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Σε περίπτωση λάθους υποβάλει νέο Πίνακα Βαθμολογίας. Ο κάθε σπουδαστής έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τον Διδάσκοντα (ή αντίστοιχα τον Εξεταστή) να συμβουλευτεί το γραπτό του για να επιβεβαιώσει το βαθμό του και τα λάθη που έκανε για όσο διάστημα αυτό τηρείται σε αρχείο (1 έτος). Σε περιπτώσεις ένστασης σπουδαστή για μη αντικειμενική ή εσφαλμένη βαθμολόγηση το ζήτημα λύνεται με διαμεσολάβηση του Προϊσταμένου του Τμήματος ο οποίος εξετάζει τα στοιχεία, διαβουλεύεται με τα δύο μέρη και προτείνει τη λύση που κρίνει δίκαιη και εφικτή. Ο τελικός βαθμός καθορίζεται πάντα από τον Διδάσκοντα.

7 Κωδικός Δ.220 Έκδοση 1 Η Σελίδα 7 από 7 5 ΕΝΤΥΠΑ 1. - Προτυπωμένες (σφραγισμένες) κόλες αναφοράς 2. - Πίνακας Βαθμολογίας (εκτύπωση του μηχανογραφικού σπουδαστικού προγράμματος και σε excel) 3. - Πίνακας Προσέλευσης (των σπουδαστών στην εξέταση) 4. - Αναφορά Επόπτη Εξετάσεων (κατάλληλη εκτύπωση με φίλτρα από το excel Ε1.121: Πρόγραμμα Εξετάσεων και Επιτηρήσεων) 5. Ε1.220 : Θέματα Εξετάσεων 6. Ε2.220 : Σχέδιο Αίθουσας 7. Ε3.220 : Έντυπο Επιτήρησης 6 ΑΡΧΕΙΑ Οι παρακάτω τηρούν τα αντίστοιχα αρχεία στην προβλεπόμενη μορφή και για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα. Γραμματεία Έντυπα αρχεία : Αναφορές Επόπτη Εξετάσεων (Ε1.121) μαζί με τα Έντυπα Επιτήρησης (Ε3.220) στα οποία έχει εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα 5 έτη Πίνακας Βαθμολογίας (εντύπως και ηλεκτρονικά αν παραδόθηκε σε excel) αόριστο Διδάσκων: Θέματα Εξετάσεων 3 έτη (εντύπως ή/και ηλεκτρονικά) Πίνακας Προσέλευσης 1 έτος Σχέδιο Αίθουσας (Ε2.220) 1 έτος Γραπτά δοκίμια σπουδαστών (κόλλες αναφοράς) 1 έτος Πίνακας Βαθμολογίας 3 έτη Επόπτες Εξετάσεων Έντυπο Επιτήρησης (Ε3.220) 1 έτος Υπεύθυνος Ποιότητας : Αναφορές μη Συμμόρφωσης που αφορούν τις εξετάσεις σύμφωνα με την Δ.003

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Εισαγωγή 1. Προπαρασκευή των εξετάσεων Έναρξη των εξετάσεων (i) (ii)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Εισαγωγή 1. Προπαρασκευή των εξετάσεων Έναρξη των εξετάσεων (i) (ii) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Εισαγωγή O κανονισμός αυτός προσδιορίζει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των διδασκόντων, των φοιτητών, των επιτηρητών για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων 1. Προπαρασκευή των εξετάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εισαγωγή

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εισαγωγή ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Εισαγωγή O κανονισμός αυτός προσδιορίζει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις των διδασκόντων, των φοιτητών, των επιτηρητών για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων 1. Προπαρασκευή των εξετάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ιαδικασία του Συστήµατος Ποιότητας ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ιαδικασία του Συστήµατος Ποιότητας ΠΑΡΑ ΟΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Κωδικός.210 Έκδοση 2 Η Σελίδα 1 από 5 1 ΣΚΟΠΟΣ Η προδιαγραφή του τρόπου υλοποίησης της µάθησης στο Τµήµα και της καταγραφής του εκπαιδευτικού έργου. 2 ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Εφαρµόζεται για όλα τα µαθήµατα θεωρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 2019 2 Κανονισμός Εξετάσεων Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWON DO I.T.F. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWON DO I.T.F. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWON DO I.T.F. Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2017-2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑ 1 ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWONDO ITF Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΗΝΑ Κανονισμός διεξαγωγής εξετάσεων Ο παρών κανονισμός που

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός διεξαγωγής εξετάσεων

Κανονισμός διεξαγωγής εξετάσεων Κανονισμός διεξαγωγής εξετάσεων Καρλόβασι, Φεβρουάριος 2019 (Απόφαση Συνέλευσης υπ. αριθ. 10/15.2.2019) Γενικά Ο παρών κανονισμός ρυθμίζει τις διαδικασίες διεξαγωγής των τελικών εξετάσεων των μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννινα: 25 Απριλίου 2017 ANAKOINOΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ιωάννινα: 25 Απριλίου 2017 ANAKOINOΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΠΕΡ/KH Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ.ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ----- Ταχ. Δ/νση: Λουκή Ακρίτα

Διαβάστε περισσότερα

EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ EΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αθήνα, Νοέμβριος 2006 Το παρόν πλαίσιο εργασίας κωδικοποιεί τις απλές και αντικειμενικές προϋποθέσεις διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Εξετάσεων Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

Κανονισμός Εξετάσεων Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Κανονισμός Εξετάσεων Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Φεβρουάριος 2019 ΓΕΝΙΚΑ Στην πρώτη Συνέλευση του Τμήματος κάθε ακαδημαϊκού έτους, ορίζεται υπεύθυνος κατάρτισης προγράμματος επιτηρητών, με τον αναπληρωτή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Θέματα εξετάσεων... 2 2. Οργάνωση εξετάσεων... 2 3. Διεξαγωγή εξετάσεων... 3 Εσωτερικοί Κανονισμοί Εξετάσεων 1 1. Θέματα εξετάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ : ΚΟΙΝ : Εκπροσώπους Σπουδαστών

ΣΧΕΤ : ΚΟΙΝ : Εκπροσώπους Σπουδαστών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι) ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Θηβών 274/ 122 41 ΑΙΓΑΛΕΩ Βαθμός Ασφαλείας : Τηλέφωνο : 5385671

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Αρχική ψήφιση: Δεκέμβριος 2004 Πρώτη Αναθεώρηση: Δεκέμβριος 2005 Δεύτερη αναθεώρηση: Ιανουάριος 2016 Με τον

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ληξούρι, Μάρτιος 2009 Οδηγός Εκπαιδευτικού Προσωπικού 1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Διαδικασίες Τμήματος... 4 2.1. Ανάληψη καθήκοντος... 4 2.2. Υποβολή περιγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (11/02/2009)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (11/02/2009) Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Θ Ε Σ Σ Α Λ Ι Α Σ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (11/02/2009) 1.1. Ο κανονισμός αυτός προσδιορίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Εφαρμογή κατασκευής Προγράμματος εξεταστικών περιόδων. εφαρμογής

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Εφαρμογή κατασκευής Προγράμματος εξεταστικών περιόδων. εφαρμογής «Εφαρμογή κατασκευής προγράμματος εξεταστικών περιόδων» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κεντρική σελίδα της εφαρμογής 1 Περιεχόμενα Κεντρική σελίδα της εφαρμογής... 3 Σελίδα διαχείρισης καθηγητών... 4 Σελίδα διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012 2013 ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ: κ. Κ. ΓΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 9 ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΗΣ 06/06/2013...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012 2013 ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ: κ. Κ. ΓΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 9 ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΗΣ 06/06/2013... ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012 2013 ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ: κ. Κ. ΓΑΤΣΙΟΥ ΑΔΑ: ΒΕΖ0469Β4Μ-Δ01 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 9 ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΗΣ 06/06/2013... Θέμα 4 ο : Θέματα Εξεταστικών Διαδικασιών.

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Konstantina Παρασκευή, 23 Ιούλιος :15 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος :29

Συντάχθηκε απο τον/την Konstantina Παρασκευή, 23 Ιούλιος :15 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος :29 Πηγή alfavita Ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 μέχρι και την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις ή Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας αιτήσεις για

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ.ΔΙ.Π του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

ΜΟ.ΔΙ.Π του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ΜΟ.ΔΙ.Π του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών H ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Μάρτιος 2015 Εισαγωγή Η διανομή των ερωτηματολογίων που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Οι υποψήφιοι προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο την πρώτη ημέρα 07:45, τις υπόλοιπες ημέρες 07:55.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Οι υποψήφιοι προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο την πρώτη ημέρα 07:45, τις υπόλοιπες ημέρες 07:55. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 Οι υποψήφιοι προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο την πρώτη ημέρα 07:45, τις υπόλοιπες ημέρες 07:55. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν στο Εξεταστικό Κέντρο μετά την εκπομπή

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ προς το Έκτακτο Επιστημονικό Προσωπικό

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ προς το Έκτακτο Επιστημονικό Προσωπικό 1 ΤΜΗΜΑ ΠΜ & ΜΤΓ 12 Νοεμβρίου 2015 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ προς το Έκτακτο Επιστημονικό Προσωπικό Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας καλωσορίζουμε στο τμήμα ΠΜ & ΜΤΓ και σας ευχόμαστε καλή ακαδημαϊκή χρονιά. Στο κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο

Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο 3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΟ) Οι αλλαγές στο Γυμνάσιο 2016 Μορφοποίηση: Απόστολος Γατής, MΕd ΠΕ07 Σελ. 02 Σχολικό και διδακτικό έτος 1. Το σχολικό έτος για τα Γυμνάσια αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και

Διαβάστε περισσότερα

Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος

Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος Αγαπητοί Γονείς, Ήδη διανύουμε την τελευταία εβδομάδα μαθημάτων για το σχολικό έτος 2016-2017. Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 126/2016 (Α 211), το δεύτερο τετράμηνο για τα Γυμνάσια

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο βάσει προεδρικού διατάγματος

Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο βάσει προεδρικού διατάγματος Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο βάσει προεδρικού διατάγματος Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προωθεί Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο Γυμνάσιο (διαδικασία αξιολόγησης,

Διαβάστε περισσότερα

Εξετάσεις για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες

Εξετάσεις για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες Εξετάσεις για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες Σύμφωνα με τους Κανονισμούς, η επιτυχία στην εξέταση είναι ένα από τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ISO 9001:2000 ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ» ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΧΑΛΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. Ο κανονισμός αυτός προσδιορίζει τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννινα: 18 Μαΐου 2015 Αριθμ. Πρωτ: 274

Ιωάννινα: 18 Μαΐου 2015 Αριθμ. Πρωτ: 274 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΠΕΡ/KH Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ.ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ----- Ταχ. Δ/νση: Λουκή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) ΟΔΗΓΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Μεσολόγγι, Οκτώβριος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1. Γενικά... 3 2. Ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»

ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Aθήνα, 8-12-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αριθ. Πρωτ: 11905/136682 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΕΔΟ Δ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΕΠΙΠΕΔΟ Δ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟ Δ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΓΝΩΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία Κανονισμός Εκπόνησης Πτυχιακής Εργασίας [σύμφωνα και με τον κανονισμό σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Το εκπαιδευτικό προσωπικό έρχεται σε επαφή με τους σπουδαστές καθημερινά και ως εκ τούτου οφείλει να είναι ενήμερο σχετικά με τους κανονισμούς λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Προαγωγή, Απόλυση και Εξετάσεις

Θέμα: Προαγωγή, Απόλυση και Εξετάσεις ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ Γ37 Μ55 ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2017 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Θέμα: Προαγωγή, Απόλυση και Εξετάσεις Αγαπητοί Γονείς και μαθητές,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014-2015 Γ15 Μ126. Προς τους Γονείς/Κηδεμόνες και τους μαθητές

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014-2015 Γ15 Μ126. Προς τους Γονείς/Κηδεμόνες και τους μαθητές ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2014-2015 Προς τους Γονείς/Κηδεμόνες και τους μαθητές Γ15 Μ126 ΘΕΜΑΤΑ: Α. ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 Β. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 Γ. ΤΕΛΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κατατακτήριες στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ-Τι ισχύει

Κατατακτήριες στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ-Τι ισχύει Κατατακτήριες στα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ-Τι ισχύει ΡΕΠΟΡΤΑΖ: esos.gr Από το έτος 2005 το ποσοστό των κατατάξεων των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ορίζεται αυτοτελώς ως ποσοστό επί του αριθμού

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Πτυχιακών Μελετών Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

Κανονισμός Πτυχιακών Μελετών Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Κανονισμός Πτυχιακών Μελετών Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής Η Πτυχιακή Μελέτη (ΠΜ) αποτελεί ειδική εργασία την οποία υποχρεωτικά πρέπει να εκτελέσει ο κάθε φοιτητής για την απόκτηση του Πτυχίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΥΡΙΝΑ Σεπτέμβριος 2016 Η Πτυχιακή Μελέτη (ΠΜ) αποτελεί υποχρεωτικό μάθημα του προγράμματος σπουδών του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕ ΙΑΣΗ

ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕ ΙΑΣΗ Τεχνολογικο Εκπαιδευτικο Ιδρυµα Πελοποννησου Σχολη Τεχνολογικων Εφαρµογων Τµηµα Μηχανικων Πληροφορικης τ.ε. ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕ ΙΑΣΗ Εξάµηνο: Α ιδάσκων: Γιάννης Λιαπέρδος ιάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Κ201 Μ131 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Κ201 Μ131 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΚΑΚΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2015-2016 Κ201 Μ131 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ Θ Ε Μ Α: Τελικές Γραπτές Εξετάσεις και άλλες χρήσιμες πληροφορίες Α. ΗΜΕΡΑ ΛΗΞΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: Τα μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ /4/2015 Γ Ρ Α Π Τ Ε Σ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ

ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ /4/2015 Γ Ρ Α Π Τ Ε Σ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β Μ101 K197 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 20/4/2015 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ Γ Ρ Α Π Τ Ε Σ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ 2 0 1 4-2015 ΘΕΜΑΤΑ: Α.

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστική Περίοδος Φεβρουαρίου ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Εξεταστική Περίοδος Φεβρουαρίου ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΔ 407 Χειµερινό Εξάµηνο 2017 http://eclass.duth.gr/courses/tme274 Human Resource Management - Fall 2017 Διδάσκων: Επικ. Καθ. Σωτήρης Παπαντωνόπουλος Βασιλίσσης Σοφίας 12, Κτήριο

Διαβάστε περισσότερα

KAΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣHΣ

KAΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣHΣ KAΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣHΣ 3 KΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΚΟΠΟΙ & ΜΕΣΑ Α. ΣΚΟΠΟΙ Διάδοση και διατήρηση της Ναυτικής Τέχνης και Παράδοσης. Την εκπαίδευση των μελών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2007 Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Τα εργαστήρια του

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας του Εργαστηρίου Φυσικής. Κανόνες Λειτουργίας των Εργαστηρίων Φυσικής

Κανονισμός Λειτουργίας του Εργαστηρίου Φυσικής. Κανόνες Λειτουργίας των Εργαστηρίων Φυσικής Εργαστήριο: ΦΥΣΙΚΗΣ Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μ.Πηλακούτα Αίθουσα: Κτίριο Β, Αίθουσα Β 111, Β 227 Κανονισμός Λειτουργίας του Εργαστηρίου Φυσικής Προσαρμοσμένος στον Εσωτερικό κανονισμό του Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Α. Εισαγωγή Οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής, προκειμένου να αποκτήσουν το πτυχίο τους, εκπονούν υποχρεωτικά πτυχιακή εργασία, υπό

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ

Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ 2013 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τυπικό εξάμηνο σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο βάσει προεδρικού διατάγματος που προωθείται

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο βάσει προεδρικού διατάγματος που προωθείται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ----- Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

Κριτήρια δήλωσης μαθήματος ΠΜ

Κριτήρια δήλωσης μαθήματος ΠΜ Κανονισμός Πτυχιακών Μελετών Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Εγκρίθηκε από την Κοσμητεία της Σχολής Περιβάλλοντος στην υπ αριθμ. 9/22.06.2015 συνεδρίασή της ) Η Πτυχιακή Μελέτη (ΠΜ) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ

ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΠΤΕΣ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 K146 M72 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΓΡΑΠΤΕΣ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ 2 0 1 6-2017 ΘΕΜΑΤΑ: Α. Διακοπή μαθημάτων και εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ α1-δ Ονομασία Φορέας διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016/2017 Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 Ειδικές Εγκρίσεις και έντυπα για υπογραφή από Πρόεδρο Τμήματος

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016/2017 Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 Ειδικές Εγκρίσεις και έντυπα για υπογραφή από Πρόεδρο Τμήματος ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2016/2017 Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017 Ειδικές Εγκρίσεις και έντυπα για υπογραφή από Πρόεδρο Τμήματος Παράδοση Εντύπων στην Γραμματεία Τμήματος για να διευθετήσει υπογραφές από

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Συνέλευση Τμήματος 4/31-10-2013 ΗΡΑΚΛΕΙΟ Οκτώβριος 2013 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΜΥΡΙΝΑ 2016 2017 Μητροπολίτη Ιωακείμ 2, 81400 Μύρινα, Λήμνος,.: +302254083100, :, +302254083109, : secr-nutr@aegean.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αίγιο 1/10/2018. Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,

Αίγιο 1/10/2018. Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες, Αίγιο 1/10/2018 Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες, Καλωσορίζοντας σας ως Προϊσταμένη στη Γραμματεία του Τμήματος Φυσικοθεραπείας εκ μέρους όλων των συναδέλφων στο τμήμα μας θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΔ 407 Χειµερινό Εξάµηνο 2016 http://eclass.duth.gr/eclass/tme274 Human Resource Management - Fall 2016 Διδάσκων: Επικ. Καθ. Σωτήρης Παπαντωνόπουλος Βασιλίσσης Σοφίας 12, Κτήριο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Σχολική χρονιά 2017-2018 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ-ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017-2018 ΘΕΜΑΤΑ: Α. Διακοπή μαθημάτων και εξετάσεις Β. Διεξαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Διεξαγωγή εξετάσεων για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Διεξαγωγή εξετάσεων για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Διεξαγωγή εξετάσεων για υποψήφιους Ειδικευμένους Εμπειρογνώμονες που θα εκδίδουν Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για κατοικίες Το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών επιθυμεί να ενημερώσει

Διαβάστε περισσότερα

ΨΥΧ 102. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2019

ΨΥΧ 102. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2019 ΨΥΧ 102. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2019 Ώρες μαθήματος: Δευτέρα και Πέμπτη 10:30 12:00 π.μ. Αίθουσα διδασκαλίας: ΧΩΔ 02 B204 Διδάσκουσα: Μαρία Ορφανίδου (orphanidou.maria@ucy.ac.cy) Ώρες γραφείου:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ, ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ alfavita.gr ΦΕΚ Νόμος 3404/17-10-2005, 1. Εδώ και μια πενταετία το ποσοστό των κατατάξεων των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ορίζεται αυτοτελώς ως ποσοστό επί του αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά οι αλλαγές στο Γυµνάσιο

Αναλυτικά οι αλλαγές στο Γυµνάσιο 09-09-16 Αναλυτικά οι αλλαγές στο Γυµνάσιο Έγγραφο µε αναλυτικές πληροφορίες για τις αλλαγές στο Γυµνάσιο απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευµάτων προς τις ιευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ: 1. Λήξη των εργασιών της σχολικής χρονιάς 2016 2017. 2. Τελικές Γραπτές Προαγωγικές Εξετάσεις. 3. Εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Π.Γ.Σ.Ε.Σ. = Προσωρινή Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης

Π.Γ.Σ.Ε.Σ. = Προσωρινή Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ Πρόγραµµα Μεταπτυχιακών Σπουδών Στην Οικονοµική Ανάλυση Τρίπολη 2009 1 Συντοµογραφίες.Ε.Π.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αριθµ. Φ.253/75425/Β6 (8) Επίδειξη γραπτών δοκιµίων πανελληνίων εξετάσεων. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 22 του ν. 3475/2006 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 Μ153 / K250 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ Γ Ρ Α Π Τ Ε Σ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α /ΘΜΙΑΣ & Β /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α /ΘΜΙΑΣ & Β /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α /ΘΜΙΑΣ & Β /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΤΡΙΓΛΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Μετεγγραφών Παραδοτέο: Αναφορά υπηρεσιών βοήθειας προς τους χρήστες

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Μετεγγραφών Παραδοτέο: Αναφορά υπηρεσιών βοήθειας προς τους χρήστες Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Μετεγγραφών Παραδοτέο: Αναφορά υπηρεσιών βοήθειας προς τους χρήστες Πεπραγμένα Γραφείου Αρωγής Χρηστών της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Μετεγγραφών Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Διάρκεια ακαδημαϊκού έτους Το ακαδημαϊκό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους και λήγει την 31η Αυγούστου του επομένου. Το διδακτικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ OXHMATΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΤΕΟ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ (ADR)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβαλλοντική Μηχανική και Επιστήμη» ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 12, 671 00 ΞΑΝΘΗ HELLENIC REPUBLIC DEMOCRITUS

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Π.Ε.ΣΥ.Π.

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Π.Ε.ΣΥ.Π. 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ (Π.Ε.ΣΥ.Π.) Ακαδημαϊκό Έτος 2017-18 ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Π.Ε.ΣΥ.Π. ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Σύμφωνα με τον Κανονισμό Σπουδών του

Διαβάστε περισσότερα

ιαδικασία του Συστήµατος Ποιότητας ΑΓΟΡΕΣ

ιαδικασία του Συστήµατος Ποιότητας ΑΓΟΡΕΣ Κωδικός.130 Έκδοση 2 Η Σελίδα 1 από 7 1 ΣΚΟΠΟΣ Η επάρκεια του Τµήµατος στα αναγκαία υλικά και εξοπλισµό για την διεκπεραίωση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου. 2 ΠΕ ΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Η διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Εσωτερικός Κανονισµός Προγράµµατος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πάτρα, Δεκέμβριος 2015 1 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθεί ο Κανονισμός Σπουδών του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ακολουθεί ο Κανονισμός Σπουδών του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ακολουθεί ο Κανονισμός Σπουδών του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

3 ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου 3 ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Τηλέφωνο: 2310699639 FAX: 2310699639 e-mail: mail@3gym-oraiok.thess.sch.gr Ιστοσελίδα: http://3gym-oraiok.thess.sch.gr ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Οι γονείς πρέπει να είναι σύμμαχοι

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΠΛΑΤΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΠΛΑΤΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ - ΠΛΑΤΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2016 2017 Μ/91 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΣ Αγαπητοί Γονείς και παιδιά, Για ομαλότερη διεξαγωγή των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Παραπεμπτική ονομάζεται η εξέταση στην οποία υποβάλλονται οι μαθητές, οι οποίοι κατά την εξαγωγή του ετήσιου τελικού αποτελέσματος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2018-2019 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ 1 ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30min ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ 7:30 ή στις 7:15 ανάλογα με το μάθημα ΑΡΓΗΣΑ!!! 2 Όλα τα μαθήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική, γλώσσα και διαπολιτισμική επικοινωνία»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική, γλώσσα και διαπολιτισμική επικοινωνία» ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ-ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική, γλώσσα και διαπολιτισμική επικοινωνία»

Διαβάστε περισσότερα

Λ Υ Κ Ε Ι Ο ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ

Λ Υ Κ Ε Ι Ο ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ M43 Λ Υ Κ Ε Ι Ο ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α: 2018-2019 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ Π Ρ Ο Α Γ Ω Γ Ι Κ Ε Σ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι Α Σ 2 0 1 8-201

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΣΤΕΦ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Τ.Ε.

ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΣΤΕΦ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Τ.Ε. ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ΣΤΕΦ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Τ.Ε. Φεβρουάριος 2015 Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ Σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Μ126 / K200

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Μ126 / K200 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Μ. ΚΟΥΤΣΟΦΤΑ Α. ΠΑΝΑΓΙΔΗ ΠΑΛΙΟΜΕΤΟΧΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2018-2019 Μ126 / K200 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ Γ Ρ Α Π Τ Ε Σ Ε Ξ Ε Τ Α Σ Ε Ι Σ Λ Η Ξ Η Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Χ Ρ Ο Ν Ι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ Για την καλύτερη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, που θα διεξαχθούν την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, κρίνεται σκόπιμο

Διαβάστε περισσότερα

«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση»,

«Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση», Να διατηρηθεί μέχρι... Βαθμός Ασφαλείας... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γραφείο «Κοινωνία της Πληροφορίας» Ερμού 15, 101 85 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Ε. Παπακίτσος Αθήνα : 04-01-2005

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προς Υποψηφίους. Α. Γενικές Οδηγίες

Οδηγίες προς Υποψηφίους. Α. Γενικές Οδηγίες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία www.eoppep.gr Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης,

Διαβάστε περισσότερα

Ρόδος, 26/04/2017. Αρ. Πρωτ.: 58 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. Ε. & Δ.Ε. Ν.

Ρόδος, 26/04/2017. Αρ. Πρωτ.: 58 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. Ε. & Δ.Ε. Ν. Ρόδος, 26/04/2017 Αρ. Πρωτ.: 58 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. Ε. & Δ.Ε. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Γ.ΜΑΥΡΟΥ 2, Τ.Κ. 85100

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014. Η Συνέλευση του Τμήματος στη συνεδρίαση της 29.5.2013 και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις,

ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014. Η Συνέλευση του Τμήματος στη συνεδρίαση της 29.5.2013 και αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις, ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 3.6.2013 Αριθ.Πρωτ. 375 ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 Η Συνέλευση του Τμήματος στη συνεδρίαση της 29.5.2013

Διαβάστε περισσότερα

Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου (Προεδρικό Διάταγμα 126/2016, ΦΕΚ Α 211/ )».

Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου (Προεδρικό Διάταγμα 126/2016, ΦΕΚ Α 211/ )». Περί σχολικού και διδακτικού έτους και της αξιολόγησης των μαθητών του Γυμνασίου (Προεδρικό Διάταγμα 126/2016, ΦΕΚ Α 211/11-11-2016)». Αγγελίδης Ζήσης Αναστασιάδου Αλεξάνδρα Δανιηλίδου Ευγενία Κοτίνη Ισαβέλλα

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΒΑΘΜΟΣ: ΟΝΟΜΑ:... ΤΜΗΜΑ:... ΑΡ.:...

ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΒΑΘΜΟΣ: ΟΝΟΜΑ:... ΤΜΗΜΑ:... ΑΡ.:... ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΜΑΘΗΜΑ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΑΞΗ: Β ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 31/05/2013 ΧΡΟΝΟΣ: 2 ΩΡΕΣ ΩΡΑ: 7:45-9:45 ΒΑΘΜΟΣ: Αριθμητικώς:... Ολογράφως:...

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός εργαστηρίων Μουσικής Ακουστικής - Εφαρμοσμένης Ακουστικής Ι

Κανονισμός εργαστηρίων Μουσικής Ακουστικής - Εφαρμοσμένης Ακουστικής Ι Κανονισμός εργαστηρίων Μουσικής Ακουστικής - Εφαρμοσμένης Ακουστικής Ι Άγνοια του παρακάτω κανονισμού λόγω μη ανάγνωσης δεν αποτελεί δικαιολογία Εργαστήρια. Γιατί είναι σημαντικά; Εκμάθηση πειραματικών

Διαβάστε περισσότερα

"ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ & ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΧΡΙ "

ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ & ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΧΡΙ "ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ & ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΧΡΙ 18-9-2009" ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙ ΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ Αθήνα, 3-11- 2005 /ΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Αρ.Πρωτ. Βαθµός Προτερ. ΤΜΗΜΑ Β' Φ2/121871/ Β3

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 ΒΟΛΟΣ 2018 Περιεχόμενα Περιεχόμενα...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες προς Υποψηφίους. Α. Γενικές Οδηγίες

Οδηγίες προς Υποψηφίους. Α. Γενικές Οδηγίες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία www.eoppep.gr Εξετάσεις Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Ε Π ΑΡ Κ Ε Ι ΑΣ ΤΗΣ Ε ΛΛΗΝΟΜ ΑΘ Ε Ι ΑΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Ε Π ΑΡ Κ Ε Ι ΑΣ ΤΗΣ Ε ΛΛΗΝΟΜ ΑΘ Ε Ι ΑΣ Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π ΑΙ Δ Ε Ι Α Σ, Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Κ ΑΙ Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ ΑΤ Ω Ν Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Σ Γ Λ Ω Σ Σ Α Σ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Ε Π ΑΡ Κ Ε Ι ΑΣ ΤΗΣ Ε ΛΛΗΝΟΜ ΑΘ Ε Ι ΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Περιεχόμενα Πριν την έναρξη της εξέτασης Φάκελος εξέτασης Οδηγίες προς τους υποψηφίους Κατά τη διάρκεια της εξέτασης Απουσιολόγια απόντων Παραλαβή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α και Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α και Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Α και Β ΛΥΚΕΙΟΥ 2018-2019 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ 1 ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30min ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΙΣ 7:30 ΑΡΓΗΣΑ!!! 2 Όλα τα μαθήματα της Α Σειράς Προαγωγικών Εξετάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ημερολόγιο Ενεργειών της ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΔΜ

Ημερολόγιο Ενεργειών της ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΔΜ Ημερολόγιο Ενεργειών της ΜΟ.ΔΙ.Π. ΠΔΜ Αρμοδιότητες της ΜΟ.ΔΙ.Π. Η ΜΟ.ΔΙ.Π. είναι υπεύθυνη για την αξιολόγηση του Ιδρύματος συνολικά, και λειτουργεί ως Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜ.Ε.Α.) του Ιδρύματος

Διαβάστε περισσότερα

Σρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας Λίστας Φειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙ».

Σρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας Λίστας Φειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙ». Σρόπος κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας Λίστας Φειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙ». Με την υπ αριθμ. Α3α/οικ.4121/19-1-2017 εγκύκλιο (ΑΔΑ: ΧΟΥ345ΥΤΟ-ΝΓΥ) του Υπουργείου Υγείας, καθορίζεται

Διαβάστε περισσότερα