«Η αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«Η αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση»"

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα 1 η Οκτωβρίου 2008 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΣΤΟ 10 Ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ «THE GREEK ICT FORUM»- «Από τις Υποδομές στις Ψηφιακές Υπηρεσίες. Από το Γ ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ» «Η αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας στο 10 ο Συνέδριο Greek ICT Forum, έναν θεσμό ο οποίος καταγράφει τις εξελίξεις στο χώρο των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών. Εξελίξεις που συναρτώνται άμεσα με ό,τι συντονισμένα επιχειρείται από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την ψηφιακή λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στον παγκόσμιο χάρτη των δημοσίων υπηρεσιών ραγδαία ανάπτυξη νέων διοικητικών θεσμών και νέων οργανωτικών δομών. Mια ανάπτυξη νέων διοικητικών πληροφοριακών συστημάτων, σύγχρονων τεχνικών διοικητικών προβλέψεων και προγραμματισμού δημοσίων πολιτικών. Κεντρικός άξονας της πολιτικής της Κυβέρνησης είναι η προώθηση μεταρρυθμίσεων, με αντικείμενο την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης. Στο επίκεντρο της προσπάθειά μας βρίσκεται ένα Κράτος Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας, με σύγχρονες δομές που θα αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του Διοικητικού Μάνατζμεντ. Ειδικότερα, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία βρίσκεται εκ των πραγμάτων πιο κοντά στον πολίτη, η Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και πληροφόρηση των πολιτών αποτελούν κρίσιμα στοιχεία. Η μετάβαση από το σημερινό γραφειοκρατικό Δήμο στον «ψηφιακό» απαιτεί επιτάχυνση των ρυθμών και μεγαλύτερη συνειδητοποίηση των πραγματικών δυνατοτήτων που προσφέρουν οι Τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας των δήμων, την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και επιχειρήσεων, την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

2 2 Κυρίες και Κύριοι, Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (e-government) αποτελεί την απαρχή μιας μακράς διαδικασίας που οδηγεί με βήματα σταθερά στην Ηλεκτρονική Δημοκρατία (e-democracy) και το κοινό Ψηφιακό Μέλλον. Αποτελεί μια στρατηγική επιλογή που κάνει πράξη το όραμα της Ψηφιακής Ελλάδας μέσα σε μια Ψηφιακή Ευρώπη. Είναι γνωστό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισσαβώνας προτίθεται να επενδύσει μέχρι το 2013, περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ στην έρευνα σχετικά με τις Τεχνολογίες των Πληροφοριών και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) με προτεραιότητα και στόχο την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και στη δημιουργική αξιοποίηση των νέων Τεχνολογιών διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο φορέας με τον μεγαλύτερο αριθμό συναλλαγών σε καθημερινή βάση. Σας αναφέρω ενδεικτικά ότι από τις 100 υποθέσεις για τις οποίες ο πολίτης απαιτείται να βρεθεί μπροστά σ έναν γκισέ της Δημόσιας Διοίκησης, οι 75 αφορούν υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης. Καθώς η ανάπτυξη των ΤΠΕ ωριμάζει και η χρήση τους επεκτείνεται συνεχώς είναι σημαντικό να καταδειχθεί ο σημαντικός ρόλος τους κατά τη χρήση τους από τους Ο.Τ.Α. και τις Περιφέρειες. Με την αξιοποίηση των ψηφιακών υπηρεσιών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιτυγχάνεται η εδραίωση της Ψηφιακής Τεχνολογίας η οποία συμβάλλει στην εμβάθυνση της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης στη διαχείριση των δημοσίων υποθέσεων, στη δημιουργία νέων ευκαιριών και νέων αγορών και στην αναβάθμιση της ποιότητας των δημοσίων υπηρεσιών προς τον πολίτη - δημότη. Είναι βέβαιο ότι οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) μπορούν να βοηθήσουν τις περιφερειακές και τοπικές διοικήσεις να αντιμετωπίσουν τις πολυάριθμες προκλήσεις. Ωστόσο, οι ΤΠΕ δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Το επίκεντρο πρέπει να είναι η αξιοποίησή τους σε συνδυασμό με τις οργανωτικές αλλαγές και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, οι δημοκρατικές διαδικασίες και οι πολιτικές που ασκεί ο δημόσιος τομέας. Με δεδομένο ότι πάνω από το 80% των πόρων της Δ Προγραμματικής Περιόδου, κατευθύνεται στην Περιφέρεια, αντιλαμβάνεται κανείς το εύρος των δυνατοτήτων και των ευκαιριών που παρέχονται στην Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και προσπάθειες.

3 3 Η εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αναβάθμιση των δομών και των υποδομών της, θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητά της, θα προωθήσει την αποκέντρωση, θα διευρύνει την πρόσβαση του πολίτη στη δημόσια πληροφορία και θα ενδυναμώσει τη συμμετοχή του στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων. Σήμερα η ΚτΠ Α.Ε. υλοποιεί έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών σε όλη την Ελληνική επικράτεια, μετατρέποντάς την σε ένα τεράστιο «εργοτάξιο πληροφορικής», από το Καστελόριζο και την Αστυπάλαια ως το Σουφλί και το Ορμένιο. Με νέα έργα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προωθούμε την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών και την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με πολίτες και επιχειρήσεις, με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του υγιούς ανταγωνισμού και την εν γένει βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης. Ως τώρα συνολικά έχουν προκηρυχθεί 180 έργα, ύψους άνω των 911 εκ. ευρώ και εκτελούνται πάνω από 30 έργα, μεγάλης κλίμακας και πολυπλοκότητας, καλύπτοντας όλους τους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης (Υγεία, Οικονομία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εθνική Άμυνα, Δημόσια Τάξη, κ.ά.). Τα έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που υλοποιεί η ΚτΠ Α.Ε., είναι μεγάλης πολυπλοκότητας, πανελλαδικής γεωγραφικής διασποράς και μοναδικής καινοτομίας για την ελληνική πραγματικότητα. Ο κύκλος ζωής αυτών των έργων είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας. Παράλληλα, η Εταιρεία υλοποιεί δράσεις που ενισχύουν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, στις οποίες οι Ανάδοχοι είναι χιλιάδες. Χαρακτηριστικά, μόνο για τις δράσεις Μ.Ε.ΤΕΧ.Ω. και Wi-Fi οι ανάδοχοι είναι περισσότεροι από Η ΚτΠ Α.Ε. συμβάλει, παράλληλα, στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελληνική Περιφέρεια υλοποιώντας δράσεις που ξεπερνούν τα 250 εκατ. Eυρώ. ΕΡΓΑ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Στο Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της προσπάθειας για τον Ψηφιακό Δήμο εμπλουτίζουμε τα υφιστάμενα εργαλεία πολιτικής των Δήμων με νέες «ψηφιακές δυνατότητες» μέσα από δράσεις όπως η «Ψηφιακή Αυτοδιοίκηση», η δημιουργία Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών και Ασύρματων δικτύων σε Δήμους. Προωθούμε νέες ολοκληρωμένες δράσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και υλοποιούμε συγκεκριμένα προγράμματα και έργα όπως : Α. Το Εθνικό Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης «ΣΥΖΕΥΞΙΣ»

4 4 Το μεγαλύτερο έργο τηλεπικοινωνιών στον Δημόσιο Τομέα και ένα πρωτοποριακό εγχείρημα τηλεπικοινωνιακής υποδομής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Υλοποιείται από την ΚτΠ Α.Ε. και είναι προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ. Περισσότεροι από Φορείς είναι ήδη διασυνδεδεμένοι, το 60% των οποίων είναι Ο.Τ.Α. Α Βαθμού και Κ.Ε.Π. Από το έργο επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων από την δωρεάν τηλεφωνία κατά 67,5 εκ. ευρώ ετησίως. Θέτουμε στη διάθεσή των χρηστών τις πιο σύγχρονες υπηρεσίες (Ενιαίο Δίκτυο Φωνής Δεδομένων, Ευρυζωνικές υπηρεσίες πρόσβασης στο internet, Ηλεκτρονικό Σύστημα Τηλε Εκπαίδευσης). Παράλληλα, διασφαλίζεται η δικτυακή υποδομή που απαιτείται για την ανάπτυξη και επικοινωνία, πληροφοριακών συστημάτων με τελικό στόχο την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Το έργο προσφέρει από την 1 η Ιανουαρίου 2006 τις εξής υπηρεσίες : Δωρεάν ασφαλή και ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο (Internet) και στο πανευρωπαϊκό δίκτυο TESTA, Δωρεάν τηλεφωνία πανελλαδικά για τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες του συνόλου των φορέων κόμβων του. Προνομιακή τιμή για την εκτός του δικτύου τηλεφωνία. Δωρεάν παροχή υποδομής ψηφιακής πιστοποίησης. Δωρεάν παροχή υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης, με την εγκατάσταση τουλάχιστον 100 στούντιο τηλεδιάσκεψης σε επιλεγμένα σημεία σε όλη τη χώρα. Δωρεάν παροχή υπηρεσίας τηλεκπαίδευσης με τη χρήση εξειδικευμένων πληροφοριακών συστημάτων τηλεκπαίδευσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ έχουν αναπτυχθεί μια σειρά από υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας προϋπολογισμού που εκμεταλλεύονται τις παρεχόμενες από το έργο ευρυζωνικές συνδέσεις των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να υποστηρίξουν ενέργειες αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης. Το έργο με δύο ταυτόχρονες δράσεις (mini-συζευξισ & επεκτάσεις ΣΥΖΕΥΞΙΣ), επεκτείνεται σε άλλους 1700 περίπου φορείς και σχεδιάζεται η προοπτική πρόσθετων υπηρεσιών στο πλαίσιο της Δ Προγραμματικής Περιόδου. Β. Το Εθνικό Δημοτολόγιο Το Εθνικό Δημοτολόγιο αναδεικνύεται στη «σπονδυλική στήλη» ενός, λειτουργικά ενιαίου, πληροφοριακού συστήματος για τη Δημόσια Διοίκηση.

5 5 Έργο εθνικής εμβέλειας, με κύριο αντικείμενο τη συνένωση των υφιστάμενων δημοτολογίων των Δήμων και Κοινοτήτων όλης της χώρας και τη δημιουργία μιας κεντρικής βάσης δεδομένων. Πρακτικά, η λειτουργία του Εθνικού Δημοτολογίου συμβάλλει σημαντικά στην απλούστευση των διαδικασιών συναλλαγής του πολίτη με τη Δημόσια Διοίκηση και διευκολύνει και επιταχύνει το έργο πολλών φορέων του Δημόσιου που κάνουν χρήση στοιχείων δημοτολογίου, όταν παρέχουν υπηρεσίες προς τους πολίτες. Γ. Το Έργο «Αριάδνη» - ΚΕΠ Κέντρα Ολοκληρωμένων Συναλλαγών Πρόκειται στην ουσία για το έργο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, δηλαδή το σύστημα παροχής υπηρεσιών και διοικητικών πληροφοριών με ταχύτητα, διαφάνεια και αξιοπιστία. Έργο που η Ευρωπαϊκή Ένωση τίμησε το 2007, με τον τίτλο Good Practice. Σήμερα, λειτουργούν σε όλη την ελληνική επικράτεια 1061 ΚΕΠ τα οποία διεκπεραιώνουν 1040 πιστοποιημένες διαδικασίες εξυπηρετώντας εβδομαδιαίως περισσότερους από πολίτες. Εφαρμόζουμε παράλληλα δύο καινοτόμους τρόπους υποβολής αιτήσεων είτε τηλεφωνικά μέσω του 1564, καθ όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, είτε ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου των ΚΕΠ (www.kep.gov.gr). Αξίζει να σας αναφέρω, ότι στο Portal των ΚΕΠ σημειώνονται πάνω από 9 εκ. επισκέψεις μηνιαίως και το call Center 1564 μέσω του οποίου μπορούν να ζητηθούν 93 πιστοποιητικά από πολίτες και επιχειρήσεις έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα πάνω από 5 εκατομμύρια αιτήματα. Δ. Τα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (ΟΠΣΝΑ) Έργο συνολικού προϋπολογισμού ευρώ, επικεντρώνονται στην ολική υποστήριξη και τον εκσυγχρονισμό, με ψηφιοποίηση των διαδικασιών, 13 τομέων των Ν.Α., που αντιστοιχούν στις Διευθύνσεις κάθε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Τα έργα αυτά καλύπτουν το 65% του επιχειρησιακού πεδίου των ΝΑ, προωθώντας τη διαφάνεια των διαδικασιών και προσφέροντας έγκαιρη και έγκυρη διοικητική πληροφόρηση τόσο σ επίπεδο Ν.Α. όσο και σε επίπεδο αποκεντρωμένης διοίκησης, η οποία διατηρεί την ευθύνη του ελέγχου της νομιμότητας των διαδικασιών. Ε. Το έργο «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες» Το έργο αυτό παρέχει τη δυνατότητα στους μικρούς και μεσαίους Δήμους της Χώρας να εκσυγχρονίσουν τις υπηρεσίες τους και να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους, προβάλλοντας ένα φιλικό και εύχρηστο διαδραστικό κανάλι εξυπηρέτησης προς τους δημότες και τις τοπικές επιχειρήσεις μέσω Διαδικτύου. Καλύπτει 470 Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των κατοίκων σε όλη την Επικράτεια και έχει προϋπολογισμό 28,9 εκ. ευρώ.

6 6 Στόχος του έργου είναι η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών που προάγουν το e-democracy μέσω forum και on-line ψηφοφοριών, την ενημέρωση των δημοτών, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ και των μεταναστών. Στ. Το έργο «Κατάρτιση Αιρετών Εκπροσώπων Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών», συνολικού προϋπολογισμού 5,7 εκατομμυρίων Ευρώ το οποίο έχει ως στόχο να ενισχύσει το επίπεδο ευαισθητοποίησης, κατανόησης και τελικά γνώσης των αιρετών της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δημάρχων, Προέδρων Κοινοτήτων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων) στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες. Αποβλέπει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, επιμόρφωση κι εξοικείωση με τη χρήση του Η/Υ του συνόλου των αιρετών εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους ΟΤΑ της χώρας. Ζ. Τη Δημιουργία Δημοσίων Κέντρων Πληροφόρησης σε 29 Δημοτικές Βιβλιοθήκες. Έργο που προωθεί την ενίσχυση των υποδομών των δημοτικών βιβλιοθηκών μέσω της χρήσης των Τ.Π.Ε., ώστε να εξυπηρετηθούν πολίτες που ζουν σε απομονωμένες περιοχές και δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πληροφόρησης. Η. Το Ενιαίο Διαδικτυακό Περιβάλλον Ο.Τ.Α. Περιλαμβάνει ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης σε όλους τους βασικούς τομείς της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης (π.χ. πληρωμή Δημοτικών τελών, φόρων, προστίμων και χρεώσεων, πολεοδομικά θέματα, έκδοση πιστοποιητικών κ.α.). Θ. Την Εγκατάσταση νέων τηλεπικοινωνιακών υποδομών για την παροχή γρήγορου internet στην Ελληνική Περιφέρεια, με τη χρηματοδότηση τηλεπικοινωνιακών παρόχων προκειμένου να εγκαταστήσουν υποδομές που θα εξασφαλίσουν γρήγορη και φθηνή σύνδεση στο Διαδίκτυο σε όλη τη χώρα. Τόσο το έργο «Ηλεκτρονική Πολεοδομία» όσο και το Πρόγραμμα «Police On Line» καθώς και άλλες δράσεις συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κυρίες και Κύριοι, Τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί σημαντική ανάπτυξη στη χρήση των ΤΠΕ τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Από τον παραδοσιακό συμβατικό Δήμο της Γραφειοκρατίας μεταβαίνουμε στον Ψηφιακό Δήμο. Στη χώρα μας, ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του e-trikala, πόλη στην οποία έχει αναπτυχθεί δωρεάν Δημοτικό Ασύρματο Δίκτυο, Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης μέσω κινητών τηλεφώνων, Τηλε- Πρόνοια, Παρακολούθησης Βιολογικών Μετρήσεων μέσω «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων, υποβολή παραπόνων, ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις, μελέτη κυκλοφοριακών

7 7 δεδομένων και πληροφόρηση του επιβατικού κοινού, ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων. Η επιτυχία της προσπάθειας απαιτεί εγρήγορση από όλους. Η διασφάλιση της ουσιαστικής συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση αποτελεί μονόδρομο. Από την πλευρά μας έχουμε εμπιστοσύνη και επενδύουμε σταθερά στους αιρετούς της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια, όπως και στα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης. Η Ψηφιακή Στρατηγική την οποία εφαρμόζουμε με ορίζοντα το 2013, έχει έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο να ενεργοποιήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό τους προς όφελος όλων μας, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και προκαθορισμένη στρατηγική. Είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε αυτοπεποίθηση, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Έχουμε σχέδιο και παρά τις γνωστές αδυναμίες που χαρακτηρίζουν κάθε μεγάλη προσπάθεια στη χώρα μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσουμε στον προϋπολογισμένο χρόνο το στοίχημα που έχουμε βάλει να πραγματοποιήσει η χώρα μας ένα ψηφιακό άλμα στην παραγωγικότητα και στην ποιότητα ζωής. Με τις σκέψεις αυτές, συγχαίρω τους διοργανωτές και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας. Σας ευχαριστώ.

ΜΕΛΕΤΗ ΖΗΤΗΣΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΖΗΤΗΣΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΖΗΤΗΣΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ Ν.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΊΑ Ψαχνά, Μάρτιος 2005 ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΣ ΗΜ 00025 ΝΤΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΗΙ 98001 ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2020

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2020 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 2014-2020 "Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

... 6...10...16 ...19 ...22 ...23 ...24 ...28

... 6...10...16 ...19 ...22 ...23 ...24 ...28 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΙΚΟΙΙΝΩΝΙΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΙΟ TOY E..Π.. «ΙΙΟΙΙΚΗΤΙΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΙΣΗ 2007--2013» CCI: 2007GR05UPO003 ΙΟΥΛΙΟΣ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» 10 01 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...4 Α ΜΕΡΟΣ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Στρατηγική και Πολιτικές για Ταχεία Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ισχυρές Επιχειρήσεις και Αποτελεσματικό Ανθρώπινο Δυναμικό ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ.. 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ 2012-2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1 Τι είναι ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα... 4 1.2 Δομή Επιχειρησιακού Προγράμματος... 28 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Σκρέκας Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Κώστας Σκρέκας Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Η μετάβαση από το 2014 στο 2015 σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή. Η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της την ύφεση και επανέρχεται δυναμικά στον δρόμο της ανάπτυξης. Μέσα από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2013 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2013 ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2013 ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 2013 ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Εισήγηση Προσχεδίου Ετήσιου Προγράμματος Δράσης 2013 Σαμιώτης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. ΔΡΑΣΕΙΣ ΚτΠ Α.Ε. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. ΔΡΑΣΕΙΣ ΚτΠ Α.Ε. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚτΠ Α.Ε. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» 1. Προοίμιο Με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» Ν3852/2010 επανασχεδιάζονται τα επίπεδα διακυβέρνησης, σε μια Νέα Αρχιτεκτονική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. INNOVATIVE ACTIONS της Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ (ENTI)

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. INNOVATIVE ACTIONS της Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ (ENTI) ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INNOVATIVE ACTIONS της Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ (ENTI) ΜΕΛΕΤΗ Ανάλυσης καταγραφής καινοτόµων εκπαιδευτικών αναγκών για νέους επιχειρηµατίες ή επιχειρηµατικές

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

«ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» Πρακτικά Συνεδρίου 19 20 Ιουνίου 2008 ΒΟΛΟΣ ISBN 978 960 407 198 2 Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου: Βασιλική Περάκη Παναγιώτης Μαντάς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΡΑΣΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΡΑΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΡΑΣΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ.5 3. ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

3η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. για την κατάρτιση Επιχειρησιακών Προγραµµάτων. της προγραµµατικής περιόδου 2007-2013

3η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. για την κατάρτιση Επιχειρησιακών Προγραµµάτων. της προγραµµατικής περιόδου 2007-2013 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν... ΑΘΗΝΑ 2014-2019 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ - ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ Φίλες και φίλοι, Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βρέθηκε εν μέσω μιας μεγάλης κοινωνικής, οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Περιβάλλον Ανάπτυξης - Στόχοι - Υπηρεσίες

Περιβάλλον Ανάπτυξης - Στόχοι - Υπηρεσίες Περιβάλλον Ανάπτυξης - Στόχοι - Υπηρεσίες Περιβάλλον Ανάπτυξης - Στόχοι - Υπηρεσίες ΕΠΣΕΤ Κοινωνικά Δίκτυα - Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες 1 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» Άξονας Προτεραιότητας:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗN ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ σελ. 1 Φίλες και Φίλοι, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Στις εκλογές της 18ης Μαΐου η χώρα συνεχίζει την προσπάθεια, η Δυτική Ελλάδα αλλάζει σελίδα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (Κ.Π.Α.) COMMON ASSESSMENT FRAMEWORK (CAF)

ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (Κ.Π.Α.) COMMON ASSESSMENT FRAMEWORK (CAF) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (Κ.Π.Α.) COMMON

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑ Α ΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 1. Το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης (Κ.Π.Α.): Εφαρµογή στις Ελληνικές Ακαδηµαϊκές Βιβλιοθήκες

ΜΟΝΑ Α ΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 1. Το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης (Κ.Π.Α.): Εφαρµογή στις Ελληνικές Ακαδηµαϊκές Βιβλιοθήκες ΜΟΝΑ Α ΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ 1 Ο ΗΓΟΣ Το Κοινό Πλαίσιο Αξιολόγησης (Κ.Π.Α.): Εφαρµογή στις Ελληνικές Ακαδηµαϊκές Βιβλιοθήκες ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2013 2 ΜΟΝΑ Α ΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Έκθεση για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον 2014

Ετήσια Έκθεση για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον 2014 Ετήσια Έκθεση για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον 2014 1 i Πίνακας περιεχομένων Μήνυμα του Προέδρου του ΣΕΒ... 1 Διοικητική Σύνοψη... 3 1. Εισαγωγή...10 1.1. Στόχος και αντικείμενο της έκθεσης... 10 1.2.

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2015

Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2015 Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων 2015 Απρίλιος 2015 Το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων του 2015 Συντονίστηκε από το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τα Υπουργεία

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Έκθεση για το Επιχειρηµατικό Περιβάλλον 2014. ιοικητική Σύνοψη

Ετήσια Έκθεση για το Επιχειρηµατικό Περιβάλλον 2014. ιοικητική Σύνοψη Ετήσια Έκθεση για το Επιχειρηµατικό Περιβάλλον 2014 ιοικητική Σύνοψη 1 Το πλήρες κείµενο της Έκθεσης βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Επιχειρηµατικού Περιβάλλοντος, στους συνδέσµους: www.observatory.org.gr/el-gr/protaseispolitikis/etisiaekthesi.aspx

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ O ΤΟΜΕΑΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΤΠΕ) ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ KEIMENO ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Μήνυμα Εκτελεστικού

Διαβάστε περισσότερα

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ 6 «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Σ.Ε.Ι.Φ.) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά σηµεία από την οµιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Τάσσου Νεράντζη Στο συνέδριο της ΕΕΤΤ «Αγορά και Τεχνολογία της Ευρυζωνικότητας»

Βασικά σηµεία από την οµιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Τάσσου Νεράντζη Στο συνέδριο της ΕΕΤΤ «Αγορά και Τεχνολογία της Ευρυζωνικότητας» ελτίο Τύπου Αθήνα 3 Μαΐου 2006 Βασικά σηµεία από την οµιλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Τάσσου Νεράντζη Στο συνέδριο της ΕΕΤΤ «Αγορά και Τεχνολογία της Ευρυζωνικότητας» Κυρίες και κύριοι, Με ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

Phone : +30 26610 42843 Fax : +30 26610 42843 E.mail : mixalas@forthnet.gr

Phone : +30 26610 42843 Fax : +30 26610 42843 E.mail : mixalas@forthnet.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΤΗΣ ΚΤΠ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΕΥΧΟΣ Β ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2002 - ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2003 εκ 2003 Β 1 of 258 Τεύχος Β ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Επιχειρησιακό

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΩΝΗ τησ υδρογειου ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. περιοδική ενημερωτική έκδοση. Η Υδρόγειος στη νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς

Η ΦΩΝΗ τησ υδρογειου ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. περιοδική ενημερωτική έκδοση. Η Υδρόγειος στη νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς Η ΦΩΝΗ τησ υδρογειου ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ περιοδική ενημερωτική έκδοση ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 Η Υδρόγειος στη νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς 02Περιεχόμενα #03 Μήνυμα Διοίκησης Νέα φιλοσοφία για τη νέα εποχή

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΠΕ-DIRECTORY ΚΛΑΔΟΥ ΤΠΕ»

Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΠΕ-DIRECTORY ΚΛΑΔΟΥ ΤΠΕ» Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το Έργο «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΠΕ-DIRECTORY Κωδ. ΟΠΣ: Προϋπολογισμός: (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) Ημερομηνία Διενέργειας: 3.546.180,00 ΗΗ-ΜΜ-200Ε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση: Αποτίμηση Δεξιοτήτων»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση: Αποτίμηση Δεξιοτήτων» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «Διδακτικής της Τεχνολογίας & Ψηφιακών Συστημάτων» Κατεύθυνση: Ηλεκτρονική Μάθηση Τίτλος Διπλωματικής Εργασίας: «ΤΠΕ και Εκπαίδευση:

Διαβάστε περισσότερα