έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Συµβούλιο (COM(2003) 23) 1,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Συµβούλιο (COM(2003) 23) 1,"

Transcript

1 P5_TA(2003)0260 Κοινή οργάνωση αγοράς για το ρύζι * Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου που αφορά την κοινή οργάνωση αγοράς για το ρύζι (COM(2003) 23 C5-0043/ /0009(CNS)) ( ιαδικασία διαβούλευσης) Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Συµβούλιο (COM(2003) 23) 1, έχοντας κληθεί από το Συµβούλιο να γνωµοδοτήσει σύµφωνα µε τα άρθρα 36 και 37 της Συνθήκης ΕΚ (C5-0043/2003), έχοντας υπόψη το άρθρο 67 του Κανονισµού του, έχοντας υπόψη την έκθεση της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και τη γνωµοδότηση της Επιτροπής Βιοµηχανίας, Εξωτερικού Εµπορίου, Έρευνας και Ενέργειας (A5-0183/2003), Α. λαµβάνοντας υπόψη ότι η πρόταση της Επιτροπής, όπως τροποποιήθηκε, είναι συµβατή µε το ανώτατο όριο της κατηγορίας 1α των τρεχουσών δηµοσιονοµικών προοπτικών , Β. λαµβάνοντας υπόψη την επιθυµία του να κληθεί εκ νέου να γνωµοδοτήσει µόλις η αρµόδια επί του προϋπολογισµού αρχή καθορίσει το πλαίσιο των µελλοντικών δηµοσιονοµικών προοπτικών, 1. εγκρίνει την πρόταση της Επιτροπής όπως τροποποιήθηκε 2. εκτιµά ότι η πρόταση της Επιτροπής, όπως τροποποιήθηκε, είναι συµβατή µε το ανώτατο όριο της κατηγορίας 1α των τρεχουσών δηµοσιονοµικών προοπτικών ζητεί να κληθεί εκ νέου να γνωµοδοτήσει µόλις η αρµόδια επί του προϋπολογισµού αρχή καθορίσει επισήµως το πλαίσιο των µελλοντικών δηµοσιονοµικών προοπτικών 4. καλεί την Επιτροπή να τροποποιήσει αναλόγως την πρότασή της, σύµφωνα µε το άρθρο 250, παράγραφος 2, της Συνθήκης ΕΚ 5. καλεί το Συµβούλιο, σε περίπτωση που προτίθεται να αποµακρυνθεί από το κείµενο που ενέκρινε το Κοινοβούλιο, να το ενηµερώσει σχετικά 6. ζητεί να κληθεί εκ νέου να γνωµοδοτήσει σε περίπτωση που το Συµβούλιο προτίθεται να επιφέρει σηµαντικές τροποποιήσεις στην πρόταση της Επιτροπής 7. αναθέτει στoν Πρόεδρό του να διαβιβάσει τη θέση του Κοινοβουλίου στο Συµβούλιο και στην Επιτροπή.

2 Κείµενο που προτείνει η Επιτροπή Τροπολογίες του Κοινοβουλίου (1) Η λειτουργία και η ανάπτυξη της κοινής αγοράς γεωργικών προϊόντων πρέπει να συνοδεύεται από τη θέσπιση κοινής γεωργικής πολιτικής και αυτή πρέπει ιδίως να περιλαµβάνει κοινή οργάνωση των γεωργικών αγορών, η οποία µπορεί να λάβει διάφορες µορφές ανάλογα µε τα προϊόντα. Τροπολογία 1 Αιτιολογική σκέψη 1 (1) Η λειτουργία και η ανάπτυξη της κοινής αγοράς γεωργικών προϊόντων πρέπει να συνοδεύεται από τη θέσπιση κοινής γεωργικής πολιτικής η οποία πρέπει ιδίως να περιλαµβάνει κοινή οργάνωση των γεωργικών αγορών τέτοια που να ευνοεί την ανταγωνιστικότητα της κοινοτικής γεωργίας. (3) Η ευρωπαϊκή αγορά ρυζιού παρουσιάζει σοβαρή έλλειψη ισορροπίας. Η ποσότητα ρυζιού που βρίσκεται στα αποθέµατα της δηµόσιας παρέµβασης είναι πολύ µεγάλη, ίση περίπου µε το ένα τέταρτο της κοινοτικής παραγωγής, και είναι πιθανό να αυξηθεί µακροπρόθεσµα. Η ανισορροπία προκαλείται από αυξήσεις τόσο της εγχώριας παραγωγής όσο και των εισαγωγών και από τους περιορισµούς στις εξαγωγές µε επιστροφές κατά την εξαγωγή, σύµφωνα µε τη Συµφωνία για τη Γεωργία. Η τρέχουσα ανισορροπία θα επιδεινωθεί ακόµη περισσότερο και πιθανώς θα φθάσει σε µη ανεκτό επίπεδο, στη διάρκεια των προσεχών ετών, ως αποτέλεσµα των αυξανόµενων εισαγωγών από τρίτες χώρες λόγω της εφαρµογής της Συµφωνίας «Όλα πλην όπλων». Τροπολογία 2 Αιτιολογική σκέψη 3 (3) Η ευρωπαϊκή αγορά ρυζιού παρουσιάζει σηµαντική έλλειψη ισορροπίας. Η ποσότητα ρυζιού που βρίσκεται στα αποθέµατα της δηµόσιας παρέµβασης είναι πολύ µεγάλη και είναι πιθανό να αυξηθεί µακροπρόθεσµα. Η ανισορροπία προκλήθηκε από τη συνδυασµένη επίπτωση της αύξησης της εγχώριας παραγωγής, που κατά τα τελευταία έτη εσοδείας έχει σταθεροποιηθεί, της εντεινόµενης αύξησης των εισαγωγών και των περιορισµών στις εξαγωγές µε επιστροφές κατά την εξαγωγή, σύµφωνα µε τη Συµφωνία του ΠΟΕ για τη Γεωργία. Η τρέχουσα ανισορροπία θα επιδεινωθεί ακόµη περισσότερο και πιθανώς θα φθάσει σε µη ανεκτό επίπεδο, στη διάρκεια των προσεχών ετών, ως αποτέλεσµα της µείωσης των δασµών που θα προκαλέσει σηµαντική αύξηση των εισαγωγών από τρίτες χώρες λόγω της εφαρµογής της πρωτοβουλίας «Όλα πλην των όπλων». 1 ΕΕ L 336 της , σ εν έχει δηµοσιευθεί ακόµη στην ΕΕ.

3 (4) Το πρόβληµα αυτό πρέπει να επιλυθεί µε την αναθεώρηση της κοινής οργάνωσης αγοράς για το ρύζι, κατά τρόπον ώστε να επιτευχθεί ο έλεγχος της παραγωγής, να βελτιωθεί η ισορροπία και η ρευστότητα της αγοράς και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της κοινοτικής γεωργίας, ενώ παράλληλα θα επιδιώκεται η επίτευξη των υπόλοιπων στόχων του άρθρου 33 της Συνθήκης, συµπεριλαµβανοµένης της διατήρησης της κατάλληλης εισοδηµατικής στήριξης για τους παραγωγούς. Τροπολογία 3 Αιτιολογική σκέψη 4 (4) Το πρόβληµα αυτό πρέπει να επιλυθεί µε την αναθεώρηση της κοινής οργάνωσης αγοράς για το ρύζι, κατά τρόπον ώστε να επιτευχθεί ο έλεγχος της παραγωγής, να βελτιωθεί η ισορροπία και η ρευστότητα της αγοράς και να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της κοινοτικής γεωργίας, ενώ παράλληλα θα επιδιώκεται η επίτευξη των υπόλοιπων στόχων του άρθρου 33 της Συνθήκης, συµπεριλαµβανοµένης της διατήρησης της κατάλληλης εισοδηµατικής στήριξης για τους παραγωγούς. Πρέπει να θεσπιστούν µέτρα στην εσωτερική αγορά µεταξύ των οποίων θα περιλαµβάνεται συγκεκριµένα καθεστώς παρέµβασης και κοινό καθεστώς εισαγωγής και εξαγωγής. Τροπολογία 4 Αιτιολογική σκέψη 4α (νέα) (4α) Η αναθεώρηση της κοινής οργάνωσης της αγοράς για το ρύζι πρέπει να λαµβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της καλλιέργειας που απαιτούν ειδικές αγροκλιµατικές συνθήκες για την ανάπτυξή της, γεγονός που συνεπάγεται τη συγκέντρωσή της σε υγρές ζώνες αυξηµένου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, ως µονοκαλλιέργειας χωρίς εναλλακτικές δυνατότητες. Η καλλιέργεια του ρυζιού στις ζώνες αυτές είναι απαραίτητη για την επιβίωση προστατευµένων οικοτόπων. Όλες αυτές οι ιδιοµορφίες αποδίδουν στις περιοχές καλλιέργειας ρυζιού σηµαντική οικολογική, κοινωνική και εδαφική αξία που πρέπει να διατηρηθεί. Κατά συνέπεια, είναι αναγκαίο να θεσπιστεί επαρκές ύψος ενίσχυσης που να αντισταθµίζει πλήρως κάθε απώλεια εισοδήµατος και να αντικατοπτρίζει τη σηµασία της καλλιέργειας αυτής στις ζώνες καλλιεργείας ρυζιού και πιο συγκεκριµένα τις υγρές ζώνες που αποτελούν αντικείµενο µιας περιβαλλοντικής

4 προστασίας (Σύµβαση Ramsar, ίκτυο Natura 2000). (5) Φαίνεται ότι η καταλληλότερη λύση είναι η κατάργηση των υφισταµένων ρυθµίσεων, η δηµιουργία ενός µηχανισµού ιδιωτικής αποθεµατοποίησης και ενός µηχανισµού δικτύου ασφαλείας για τη δέουσα αντιµετώπιση καταστάσεων που αφορούν τις τιµές, καθώς και η δηµιουργία, ως αντιστάθµιση, µιας εισοδηµατικής ενίσχυσης ανά εκµετάλλευση και µιας ειδικής για την καλλιέργεια ενίσχυσης που αντικατοπτρίζει το ρόλο της παραγωγής ρυζιού στις παραδοσιακές περιοχές παραγωγής. Τα δύο τελευταία µέσα ενσωµατώνονται στον κανονισµό (ΕΚ) αριθ. [...]/2003 της [...] 2003 σχετικά µε [...] Τροπολογία 5 Αιτιολογική σκέψη 5 (5) Η κοινή οργάνωση της αγοράς για το ρύζι πρέπει να διατηρήσει ένα κοινό σύστηµα τιµών στην Κοινότητα, το οποίο να µπορεί να υλοποιηθεί µε τον ορισµό µιας τιµής παρέµβασης για το αναποφλοίωτο ρύζι («ρύζι paddy») που θα ισχύει σε ολόκληρη την Κοινότητα κατά τρόπον ώστε οι αρµόδιοι οργανισµοί να υποχρεούνται να αγοράζουν στην τιµή αυτή το ρύζι που τους προσφέρεται. (6) Η θέσπιση µιας αποτελεσµατικής τιµής στήριξης είναι αναγκαία, για να σταθεροποιηθεί η αγορά ρυζιού. Ένα καθεστώς ιδιωτικής αποθεµατοποίησης αποτελεί κατάλληλο και ευέλικτο τρόπο αντιµετώπισης των διακυµάνσεων των τιµών και χρησιµεύει εποµένως ως µέσο υπερπήδησης των προβληµάτων αυτών. Τροπολογία 61 Αιτιολογική σκέψη 6 Τροπολογία 7 Αιτιολογική σκέψη 6α (νέα) (6) Η τιµή παρέµβασης πρέπει να συνοδεύεται, µε στόχο την διαφύλαξη της καλλιέργειας και αποτροπή της εγκατάλειψής της, από καταβολή πλήρους εισοδηµατικής αποζηµίωσης που να αντικατοπτρίζει τη σηµασία της για τις παραδοσιακές περιοχές παραγωγής ρυζιού και κατά προτεραιότητα για τις υγρές ζώνες προστατευόµενου περιβάλλοντος. (6α) Για να αντισταθµισθεί πλήρως η απώλεια εισοδηµάτων, είναι απαραίτητο να προσαρµοσθούν οι αποδόσεις στα έσοδα που πράγµατι επιτυγχάνονται. Οι κυρώσεις πρέπει να είναι ανάλογες µε την υπέρβαση της µέγιστης εγγυηµένης ποσότητας.

5 Τροπολογία 8 Αιτιολογική σκέψη 7 (7) Ωστόσο, απαιτείται ένας µηχανισµός ιαγράφεται ασφαλείας για τις περιπτώσεις όπου το µέσο της ιδιωτικής αποθεµατοποίησης αποτυγχάνει να διατηρήσει την πραγµατική τιµή στήριξης. (8) Η ωφέλιµη χρησιµοποίηση της ιδιωτικής αποθεµατοποίησης και ο µηχανισµός ασφαλείας απαιτούν την περιοδική διαβίβαση στοιχείων από τα κράτη µέλη στην Επιτροπή. Τροπολογία 9 Αιτιολογική σκέψη 8 (8) Η ωφέλιµη χρησιµοποίηση του συστήµατος παρέµβασης απαιτεί την περιοδική διαβίβαση στοιχείων από τα κράτη µέλη στην Επιτροπή. (9) Η δηµιουργία ενιαίας κοινοτικής αγοράς για το ρύζι συνεπάγεται τη θέσπιση ενός καθεστώτος συναλλαγών στα εξωτερικά σύνορα της Κοινότητας. Ένα καθεστώς συναλλαγών που συµπληρώνει το καθεστώς ιδιωτικής αποθεµατοποίησης και περιλαµβάνει εισαγωγικούς δασµούς µε τους συντελεστές του Κοινού ασµολογίου και επιστροφές κατά την εξαγωγή θα σταθεροποιήσει, κατ' αρχήν, την κοινοτική αγορά. Το καθεστώς συναλλαγών πρέπει να βασίζεται στις υποχρεώσεις που έγιναν δεκτές στο πλαίσιο των πολυµερών εµπορικών διαπραγµατεύσεων του Γύρου της Ουρουγουάης. Τροπολογία 10 Αιτιολογική σκέψη 9 (9) Η δηµιουργία ενιαίας κοινοτικής αγοράς για το ρύζι συνεπάγεται τη θέσπιση ενός καθεστώτος συναλλαγών στα εξωτερικά σύνορα της Κοινότητας. Ένα καθεστώς συναλλαγών που συµπληρώνει το καθεστώς παρέµβασης και περιλαµβάνει εισαγωγικούς δασµούς µε τους συντελεστές του Κοινού ασµολογίου και επιστροφές κατά την εξαγωγή θα σταθεροποιήσει, κατ' αρχήν, την κοινοτική αγορά. Το καθεστώς συναλλαγών πρέπει να βασίζεται στις υποχρεώσεις που έγιναν δεκτές στο πλαίσιο των πολυµερών εµπορικών διαπραγµατεύσεων του Γύρου της Ουρουγουάης. Τροπολογία 11 Αιτιολογική σκέψη 9α (νέα) (9α) Το καθεστώς των ανταλλαγών µε τρίτες χώρες που προβλέπει η Συµφωνία του ΠΟΕ για τη Γεωργία ορίζει την εφαρµογή συστήµατος µέγιστων τιµών

6 εισαγωγής. Κατ' αυτόν τον τρόπο διασυνδέεται η τιµή εισόδου µε την τιµή παρέµβασης του αναποφλοίωτου ρυζιού. Το σύστηµα αυτό δεν λαµβάνει υπόψη το κόστος αποφλοίωσης του ρυζιού και έχει ως αποτέλεσµα να εισάγεται στην κοινοτική αγορά µε µικρότερους δασµούς ρύζι καλύτερης ποιότητας και υψηλότερης τιµής. Πρέπει κατά συνέπεια να εξουσιοδοτηθεί η Επιτροπή να αρχίσει διαπραγµατεύσεις για την τροποποίηση των ενοποιηµένων δασµών για το ρύζι, έτσι ώστε να επιτευχθεί σύστηµα πάγιων δασµών που δεν θα συνδέονται µε την τιµή παρέµβασης. Τροπολογία 12 Αιτιολογική σκέψη 9β (νέα) (9β) Είναι αναγκαίο να θεσπισθούν ειδικά µέτρα ελέγχου, προκειµένου να αποτραπεί η παράτυπη εισαγωγή ρυζιού από τρίτες χώρες µε µειωµένους ή µηδενικούς εισαγωγικούς δασµούς (τριγωνισµός), καθώς και ειδικά µέτρα ελέγχου για να αποφευχθεί η παράτυπη είσοδος ρυζιού µε επιβάρυνση του συστήµατος διαµετακόµισης υπό καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή. Τροπολογία 13 Αιτιολογική σκέψη 19α (νέα) (19α) Η δυσχέρεια του να αξιολογηθούν σήµερα επακριβώς οι συνέπειες της δασµολογικής µείωσης που παραχωρήθηκε στις λιγότερο αναπτυγµένες χώρες µε την εφαρµογή της πρωτοβουλίας «Όλα πλην των όπλων», επιβάλει την εκπόνηση έκθεσης σε ορισµένη ηµεροµηνία για την αξιολόγηση των µέτρων εφαρµογής που εγκρίνονται στο πλαίσιο του παρόντος κανονισµού. Καλό θα ήταν να προβλεφθούν, στην περίπτωση που διαπιστωθεί κατάρρευση των τιµών, ειδικά µέτρα µε στόχο την αποκατάσταση της ισορροπίας κοινοτικής αγοράς ρυζιού.

7 Τροπολογία 14 Αιτιολογική σκέψη 26 (26) Η µετάβαση από τις ρυθµίσεις βάσει ιαγράφεται των κανονισµών (ΕΚ) αριθ. 3072/95 και (ΕΚ) αριθ. 3073/95 του Συµβουλίου της 22ας εκεµβρίου 1995 περί καθορισµού του ποιοτικού τύπου ορύζης προς τις ρυθµίσεις που προβλέπονται στον παρόντα κανονισµό θα µπορούσε να προκαλέσει δυσχέρειες, οι οποίες δεν αντιµετωπίζονται από τον παρόντα κανονισµό. Για να αντιµετωπιστούν οι δυσχέρειες αυτές, πρέπει να δοθεί στην Επιτροπή η δυνατότητα να θεσπίζει µεταβατικά µέτρα. Τροπολογία 15 Αιτιολογική σκέψη 27 (27) Για να αποτραπεί η σοβαρή ιαγράφεται διαταραχή της αγοράς του ρυζιού paddy κατά τους τελευταίους µήνες της περιόδου εµπορίας 2003/04, είναι αναγκαίο να περιορισθεί η παραλαβή από τους οργανισµούς παρέµβασης σε µια συγκεκριµένη ποσότητα που θα καθορισθεί εκ των προτέρων. Τροπολογία 16 Αιτιολογική σκέψη 28 (28) Πρέπει να προβλεφθεί η εφαρµογή της ιαγράφεται νέας κοινής οργάνωσης αγοράς. Ωστόσο, για να προετοιµασθεί η λειτουργία των ρυθµίσεων για την ιδιωτική αποθεµατοποίηση και για τον µηχανισµό ασφαλείας, η υποχρέωση ανακοίνωσης πληροφοριών σχετικά µε τις τιµές των περιφερειακών αγορών στην Επιτροπή πρέπει να ισχύσει ενωρίτερα. Τροπολογία 17 Αιτιολογική σκέψη 28α (νέα)

8 (28α) Η ανάγκη αντιµετώπισης των συγκυριακών προβληµάτων που αντιµετωπίζει η αγορά ρυζιού συνιστούν την υιοθέτηση στον κοινοτικό τοµέα δράσεων προώθησης της κατανάλωσης ρυζιού. Οι δράσεις αυτές θα τονίζουν τις θρεπτικές και διαιτητικές του αξίες, την ποιότητα, την επισιτιστική ασφάλεια και τις φιλικές προς το περιβάλλον µεθόδους παραγωγής. Η Επιτροπή εγκρίνει όλα τα µέτρα που είναι απαραίτητα για την επίτευξη του στόχου αυτού. Τροπολογία 18 Αιτιολογική σκέψη 28β (νέα) (28β) Για να διασφαλισθούν οι κοινωνικοί στόχοι της πρωτοβουλίας «Όλα πλην των όπλων» και για να αποφευχθούν στρεβλώσεις του ανταγωνισµού στις συναλλαγές µε τρίτες χώρες, πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία µέτρα ελέγχου που να εγγυώνται ότι το εισαγόµενο ρύζι πληροί τις ίδιες απαιτήσεις ποιότητας, καλών γεωργικών πρακτικών και εργασιακής ασφάλειας, µε αυτές που ισχύουν για το ρύζι που παράγεται στην Κοινότητα. Τροπολογία 19 Άρθρο 1, πίνακας, στοιχείο γ), πέµπτη σειρά Σπόροι ρυζιού πλατυσµένοι Σπόροι ρυζιού πλατυσµένοι Ο παρών κανονισµός ισχύει µε την επιφύλαξη των µέτρων που προβλέπονται στον κανονισµό (ΕΚ) αριθ..../2003 του Συµβουλίου της [σχετικά µε τη θέσπιση κοινών κανόνων για τα καθεστώτα άµεσης στήριξης στα πλαίσια της κοινής γεωργικής πολιτικής και µε τη θέσπιση καθεστώτων στήριξης για παραγωγούς ορισµένων καλλιεργειών]. Τροπολογία 20 Άρθρο 4 1. Ο παρών κανονισµός ισχύει µε την επιφύλαξη των µέτρων που προβλέπονται στον κανονισµό (ΕΚ) αριθ..../2003 [σχετικά µε τη θέσπιση κοινών κανόνων για τα καθεστώτα άµεσης στήριξης στα πλαίσια της κοινής γεωργικής πολιτικής και µε τη θέσπιση καθεστώτων στήριξης για παραγωγούς ορισµένων καλλιεργειών].

9 2. Η µείωση της τιµής παρέµβασης και ο καθορισµός της σε 150 EUR/t βάσει των προβλεποµένων στο άρθρο 6 του παρόντος κανονισµού, αντισταθµίζεται καθ ολοκληρίαν µέσω ποσού που ισούται µε 200 EUR/t και καταβάλλεται στους κοινοτικούς παραγωγούς ρυζιού υπό µορφήν άµεσων ενισχύσεων, βάσει των κανόνων που καθορίζονται στον τίτλο IV, κεφάλαιο 3, άρθρο 66 και στο παράρτηµα VII A 1.2 του προαναφερθέντος κανονισµού (ΕΚ) αριθ. / Η πραγµατική τιµή στήριξης για το αναποφλοίωτο ρύζι στην Κοινότητα είναι 150 EUR/t. Τροπολογία 21 Άρθρo 6 1. Ορίζεται τιµή παρέµβασης για το αναποφλοίωτο ρύζι στην Κοινότητα ύψους 150 EUR/t από της περιόδου εµπορίας 2004/ Για να σταθεροποιηθεί η αγοραία τιµή του αναποφλοίωτου ρυζιού σε µια περιφέρεια της Κοινότητας, η Επιτροπή, σύµφωνα µε τη διαδικασία του άρθρου 25 παράγραφος 2, επιτρέπει στο ενδιαφερόµενο κράτος µέλος να συνάπτει συµβάσεις ιδιωτικής αποθεµατοποίησης, εάν η µέση αγοραία τιµή στην εν λόγω περιφέρεια είναι για διάστηµα δύο διαδοχικών εβδοµάδων κατώτερη από την τιµή στήριξης και είναι πιθανό, χωρίς τη λήψη µέτρων στήριξης, να παραµείνει κατώτερη από την τιµή στήριξης. 3. Το αναποφλοίωτο ρύζι που συγκοµίζεται στην Κοινότητα είναι επιλέξιµο για ιδιωτική αποθεµατοποίηση. Η ενίσχυση για ιδιωτική αποθεµατοποίηση καθορίζεται σύµφωνα µε τη διαδικασία του άρθρου 25 παράγραφος 2. Το ποσό της ενίσχυσης καθώς και οι επιλέξιµες ποσότητες µπορούν να καθορίζονται βάσει διαγωνισµών. 4. Οι λεπτοµέρειες εφαρµογής του παρόντος άρθρου θεσπίζονται µε τη διαδικασία του άρθρου 25 παράγραφος Ό ποιοτικός τύπος του αναποφλοίωτου ρυζιού ορίζεται στο παράρτηµα III. 3. Η τιµή παρέµβασης αναφέρεται για τη χονδρική εµπορία, µε την παράδοση των εµπορευµάτων δια οχήµατος στις αποθήκες. Ισχύει για όλα τα κέντρα παρέµβασης της Κοινότητας που έχουν οριστεί σύµφωνα µε τη διαδικασία του άρθρου 25, παράγραφος Η τιµή παρέµβασης αποτελεί αντικείµενο µηνιαίων προσαυξήσεων κατά τη διάρκεια εκάστου εκ των τεσσάρων µηνών που προβλέπονται στο άρθρο 7,

10 παράγραφος 1. Η κατ' αυτόν τον τρόπο λαµβανόµενη τιµή για τον Ιούλιο παραµένει σε ισχύ έως τις 31 Αυγούστου. Το ύψος των µηνιαίων προσαυξήσεων προσδιορίζεται σύµφωνα µε τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 25, παράγραφος Εφαρµόζεται ένα ειδικό µέτρο στην περίπτωση που η µέση αγοραία τιµή του αναποφλοίωτου ρυζιού σε µια περιφέρεια της Κοινότητας για διάστηµα δύο διαδοχικών εβδοµάδων είναι κατώτερη από 120 EUR/t και είναι πιθανό να παραµείνει κατώτερη από την τιµή αυτή. Τροπολογία 22 Άρθρο 7, παράγραφοι 1 έως 6 1. Κατά την περίοδο από 1ης Απριλίου έως 31ης Ιουλίου, οι ορισµένοι από τα κράτη µέλη οργανισµοί παρέµβασης αγοράζουν τις ποσότητες αναποφλοίωτου ρυζιού κοινοτικής εσοδείας που τους προσφέρουν οι κοινοτικοί παραγωγοί ρυζιού ή οι ενώσεις αυτών, εφόσον οι προσφορές πληρούν τις θεσπισµένες προϋποθέσεις, ιδίως όσον αφορά την ποιότητα και την ποσότητα. 2. Οργανισµοί που ορίζονται από τα κράτη µέλη αγοράζουν το αναποφλοίωτο ρύζι που συγκοµίζεται στην Κοινότητα, το οποίο προσφέρεται σε αυτούς, υπό τον όρον ότι οι προσφορές πληρούν τους όρους που καθορίζονται µε τη διαδικασία του άρθρου 25 παράγραφος 2, ιδίως όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα. 3. Οι τιµές αγοράς και οι επιλέξιµες ποσότητες µπορούν να καθορίζονται βάσει διαγωνισµών. Εάν η ποιότητα του προσφερόµενου αναποφλοίωτου ρυζιού είναι κατώτερη από τον ποιοτικό τύπο για τον οποίο έχει καθορισθεί η τιµή αγοράς, η εν λόγω τιµή µειώνεται. 2. Στην περίπτωση που η ποιότητα του προσφερόµενου αναποφλοίωτου ρυζιού δεν αντιστοιχεί στον ποιοτικό τύπο σύµφωνα µε το παράρτηµα ΙΙΙ, η τιµή παρέµβασης προσαρµόζεται µε την εφαρµογή πριµοδοτήσεων ή εκπτώσεων. 3. Με την επιφύλαξη των προϋποθέσεων που θα οριστούν σύµφωνα µε τη διαδικασία του άρθρου 25, παράγραφος 2, το ρύζι που αγοράζουν οι οργανισµοί παρέµβασης τίθεται σε πώληση προς εξαγωγή σε τρίτες χώρες ή προς εφοδιασµό της αγοράς. 4. Ο ποιοτικός τύπος του αναποφλοίωτου ρυζιού ορίζεται στο παράρτηµα ΙΙΙ. 5. Σύµφωνα µε τη διαδικασία του άρθρου 25 παράγραφος 2, η Επιτροπή αποφασίζει την έναρξη και τη λήξη εφαρµογής του µέτρου που αναφέρεται στην παράγραφο 1. Ειδικότερα, αποφασίζει τη λήξη της εφαρµογής του µέτρου, εάν η αγοραία τιµή του αναποφλοίωτου ρυζιού στην

11 συγκεκριµένη περιφέρεια είναι για διάστηµα τουλάχιστον µίας εβδοµάδας ανώτερη από το επίπεδο των 120 EUR/t. 6. Υπό όρους που καθορίζονται µε τη διαδικασία του άρθρου 25 παράγραφος 2, το αναποφλοίωτο ρύζι που έχει αγορασθεί στο πλαίσιο του µέτρου που αναφέρεται στην παράγραφο 1 προσφέρεται προς πώληση, προς εξαγωγή σε τρίτες χώρες ή για τον εφοδιασµό της εσωτερικής αγοράς. Τροπολογία 23 Άρθρο 7α (νέο) Άρθρο 7α Οι διατάξεις εφαρµογής των άρθρων 6 και 7 εγκρίνονται σύµφωνα µε τη διαδικασία στην οποία αναφέρεται το άρθρο 25, παράγραφος 2, ιδίως όσον αφορά τα εξής: α) προσδιορισµός των κέντρων παρέµβασης, β) ελάχιστοι όροι, συγκεκριµένα όσον αφορά την απαιτούµενη ποιότητα και ποσότητα του αναποφλοίωτου ρυζιού, προκειµένου να τύχει παρέµβασης, γ) πίνακες πριµοδοτήσεων και εκπτώσεων που εφαρµόζονται στην παρέµβαση, δ) διαδικασίες και όροι αποδοχής εκ µέρους των οργανισµών παρέµβασης, ε) διαδικασίες και όροι πώλησης εκ µέρους των οργανισµών παρέµβασης. Τα κράτη µέλη ανακοινώνουν περιοδικά στην Επιτροπή τα στοιχεία που είναι αναγκαία για την εφαρµογή των άρθρων Τροπολογία 24 Άρθρο 8

12 6 και 7. Τα κράτη µέλη παρέχουν στην Επιτροπή λεπτοµερή στοιχεία, µε κατανοµή ανά ποικιλία, σχετικά µε τις εκτάσεις που προορίζονται για το ρύζι, µε την παραγωγή, µε τις αποδόσεις και µε τα αποθέµατα που κατέχουν οι παραγωγοί και οι µεταποιητές. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να βασίζονται σε ένα σύστηµα υποχρεωτικών δηλώσεων των παραγωγών και των µεταποιητών, το οποίο δηµιουργεί, διαχειρίζεται και παρακολουθεί το κράτος µέλος. Τα κράτη µέλη παρέχουν στην Επιτροπή λεπτοµερή στοιχεία, µε κατανοµή ανά ποικιλία, σχετικά µε τις εκτάσεις που προορίζονται για το ρύζι, µε την παραγωγή, µε τις αποδόσεις και µε τα αποθέµατα που κατέχουν οι παραγωγοί και οι µεταποιητές. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να βασίζονται σε ένα σύστηµα υποχρεωτικών δηλώσεων των παραγωγών και των µεταποιητών, το οποίο δηµιουργεί, διαχειρίζεται και παρακολουθεί το κράτος µέλος. Τα κράτη µέλη κοινοποιούν επίσης στην Επιτροπή τις τιµές του ρυζιού στις βασικές περιοχές παραγωγής. Οι λεπτοµέρειες εφαρµογής του παρόντος άρθρου, και ιδίως το σύστηµα ανακοίνωσης των τιµών, θεσπίζονται µε τη διαδικασία του άρθρου 25, παράγραφος 2. Οι λεπτοµέρειες εφαρµογής του παρόντος άρθρου, και ιδίως το σύστηµα ανακοίνωσης των τιµών, θεσπίζονται µε τη διαδικασία του άρθρου 25, παράγραφος Εφόσον ο παρών κανονισµός δεν ορίζει το αντίθετο, ο εισαγωγικός δασµός για τα προϊόντα του άρθρου 1 είναι ο αναφερόµενος στο κοινό δασµολόγιο. 2. Κατά παρέκκλιση από την παράγραφο 1, ο εισαγωγικός δασµός α) για το αποφλοιωµένο ρύζι που υπάγεται στον κωδικό ισούται µε την πραγµατική τιµή στήριξης, προσαυξηµένη κατά: (i) 80 % στην περίπτωση αποφλοιωµένου ρυζιού που υπάγεται στον κωδικό ΣΟ και (ii) 88 % στην περίπτωση αποφλοιωµένου ρυζιού που υπάγεται στους λοιπούς κωδικούς της συνδυασµένης ονοµατολογίας, εκτός από τους κωδικούς Τροπολογίες 25, 26 και 27 Άρθρο Με την επιφύλαξη των ποσοστώσεων βάσει του άρθρου 12 και εφόσον ο παρών κανονισµός δεν ορίζει το αντίθετο, ο εισαγωγικός δασµός για τα προϊόντα του άρθρου 1 είναι ο αναφερόµενος στο κοινό δασµολόγιο.

13 ΣΟ ή , µείον την τιµή εισαγωγής και β) για το λευκασµένο ρύζι που υπάγεται στον κωδικό ΣΟ ισούται µε την πραγµατική τιµή στήριξης, συν ένα ποσοστό που πρόκειται να υπολογισθεί και µείον την τιµή εισαγωγής. Εντούτοις, ο εισαγωγικός δασµός που υπολογίζεται σύµφωνα µε την παρούσα παράγραφο δεν υπερβαίνει τον δασµολογικό συντελεστή του κοινού δασµολογίου. Το ποσοστό που αναφέρεται στο στοιχείο β) υπολογίζεται µε την προσαρµογή του κατάλληλου ποσοστού που αναφέρεται στο στοιχείο α) σε συνάρτηση µε τους συντελεστές µετατροπής, τα έξοδα επεξεργασίας και την αξία των υποπροϊόντων και στη συνέχεια µε την προσαύξηση των λαµβανοµένων ποσών κατά ένα ποσό για την προστασία της βιοµηχανίας. 2α. Θεσπίζονται µέτρα ελέγχου σχετικά µε το κατά πόσον το εισαγόµενο ρύζι πληροί τις ίδιες απαιτήσεις που καθιερώνει για το κοινοτικό ρύζι το κεφάλαιο 1 του τίτλου ΙΙ του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. /2003 [σχετικά µε τη θέσπιση κοινών κανόνων για τα καθεστώτα άµεσης στήριξης στα πλαίσια της κοινής γεωργικής πολιτικής και µε τη θέσπιση καθεστώτων στήριξης για παραγωγούς ορισµένων καλλιεργειών], ιδίως σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές συνθήκες των παραγωγών στις χώρες προέλευσης. 3. Κατά παρέκκλιση της παραγράφου 1, δεν επιβάλλεται δασµός στις εισαγωγές στο γαλλικό υπερπόντιο διαµέρισµα της Ρεϋνιόν, που προορίζονται για επιτόπου κατανάλωση, των προϊόντων που υπάγονται στον κωδικό ΣΟ , και Οι λεπτοµέρειες εφαρµογής του παρόντος άρθρου θεσπίζονται µε τη διαδικασία του άρθρου 25, παράγραφος Κατά παρέκκλιση της παραγράφου 1, δεν επιβάλλεται δασµός στις εισαγωγές στο γαλλικό υπερπόντιο διαµέρισµα της Ρεϋνιόν, που προορίζονται για επιτόπου κατανάλωση, των προϊόντων που υπάγονται στον κωδικό ΣΟ και Οι λεπτοµέρειες εφαρµογής του παρόντος άρθρου θεσπίζονται µε τη διαδικασία του άρθρου 25, παράγραφος 2.

14 4α. Για τα θραύσµατα ρυζιού που υπάγονται στον κωδικό καθορίζεται στο 50% του δασµού που ισχύει για το αποφλοιωµένο ρύζι. Τροπολογία 29 Άρθρο 12α (νέο) Άρθρο 12α Θεσπίζονται ειδικά µέτρα ελέγχου για να αποτραπεί η εισαγωγή στην Κοινότητα ρυζιού µε µειωµένους ή µηδενικούς εισαγωγικούς δασµούς δυνάµει προτιµησιακών συµφωνιών µε τρίτες χώρες (τριγωνισµός), καθώς και ειδικά µέτρα ελέγχου για να αποφευχθούν πιθανές παρατυπίες στο σύστηµα διαµετακόµισης υπό καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή. Τροπολογία 30 Άρθρο 22α (νέο) Άρθρο 22α Πριν την 31η εκεµβρίου 2006, η Επιτροπή υποβάλλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο έκθεση σχετικά µε τα αποτελέσµατα των µέτρων που εγκρίνονται στο πλαίσιο του παρόντος κανονισµού. Η έκθεση αυτή αξιολογεί επίσης τις επιπτώσεις των δασµολογικών µειώσεων που έχουν παραχωρηθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλα πλην των όπλων». Η έκθεση αυτή αναλύει ιδίως τα συστήµατα ελέγχου των κανόνων προέλευσης των εισαγοµένων ποσοτήτων ρυζιού, καθώς και των µεθόδων παραγωγής του, της ανιχνευσιµότητας και της επισήµανσης. Αξιολογεί ακόµη τις συνέπειες της πρωτοβουλίας «Όλα πλην των όπλων» στην οικονοµία των λιγότερο ανεπτυγµένων χωρών, την κατανοµή του αγροτικού τους εισοδήµατος, τη δηµιουργία απασχόλησης και την επανεπένδυση των κερδών τους.

15 Σύµφωνα µε τις αναληφθείσες δεσµεύσεις της, η Επιτροπή παρουσιάζει πριν την 31η εκεµβρίου 2003 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο έκθεση για τις επιπτώσεις της Συµφωνίας του Κοτόνου και της πρωτοβουλίας «Όλα πλην των όπλων» στα υπερπόντια διαµερίσµατα. Τροπολογία 31 Άρθρο 22β (νέο) Άρθρο 22β Η Κοινότητα συγκροτεί ταµείο µε στόχο την κοινοτική χρηµατοδότηση προγραµµάτων επικοινωνίας και επισιτιστικής παιδείας που εκπονούν αναγνωρισµένες οργανώσεις παραγωγών, αναγνωρισµένες διεπαγγελµατικές οργανώσεις ή άλλες αναγνωρισµένες οργανώσεις του κλάδου. Για την αποτελεσµατική εφαρµογή του εν λόγω προγράµµατος δράσης πρέπει να διασφαλισθεί η δυνατότητα ενός οικονοµικού σχεδιασµού µέσω θέσης του προϋπολογισµού, σε συνάρτηση µε καθορισµένες παραµέτρους. Τροπολογία 32 Άρθρο 24α (νέο) Άρθρο 24α Η Επιτροπή εγκρίνει όλα τα απαραίτητα µέτρα, σύµφωνα µε τις διατάξεις του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 2826/2000 του Συµβουλίου, της 19ης εκεµβρίου 2000, για τις ενέργειες ενηµέρωσης και προώθησης των γεωργικών προϊόντων στην εσωτερική αγορά 1, ώστε να περιληφθεί το ρύζι στον κατάλογο των θεµάτων και προϊόντων που αναφέρονται στο άρθρο 3 του παρόντος κανονισµού. 1 ΕΕ L 328 της , σ. 2.

16 Τροπολογία 33 Άρθρο 30, παράγραφος 1α (νέα) 1α. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 1, το άρθρο 6 του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 3072/95 παραµένει σε ισχύ, σύµφωνα µε τα όσα προβλέπονται στον κανονισµό (ΕΚ) αριθ. /2003 [σχετικά µε τη θέσπιση κοινών κανόνων για τα καθεστώτα άµεσης στήριξης στα πλαίσια της κοινής γεωργικής πολιτικής και µε τη θέσπιση καθεστώτων στήριξης για παραγωγούς ορισµένων καλλιεργειών]. Άρθρο 31 Τροπολογία 34 Άρθρο 31 ιαγράφεται 1. Κατά την περίοδο από 1ης Απριλίου 2004 έως 31 Ιουλίου 2004, οι ποσότητες που αγοράζονται από τους οργανισµούς παρέµβασης σύµφωνα µε το άρθρο 4 του κανονισµού (ΕΚ) αριθ. 3072/95 περιορίζονται σε τόνους. 2. Η Επιτροπή, βάσει ισοζυγίου που αντικατοπτρίζει την κατάσταση της αγοράς, µπορεί να τροποποιεί την ποσότητα που αναφέρεται στην παράγραφο 1. Εφαρµόζεται η διαδικασία του άρθρου 25 παράγραφος Οι λεπτοµέρειες εφαρµογής του παρόντος άρθρου θεσπίζονται µε τη διαδικασία του άρθρου 25 παράγραφος 2. Τροπολογία 35 Άρθρο 32, παράγραφος 2, δεύτερο εδάφιο Εντούτοις, τα άρθρα 8 και 31 ιαγράφεται εφαρµόζονται από την 1η Απριλίου Τροπολογία 36 Παράρτηµα Ι, σηµείο 1, στοιχείο δ) δ) Λευκασµένο ρύζι: το ρύζι paddy από το δ) Λευκασµένο ρύζι: το ρύζι paddy από το

17 οποίο έχουν αφαιρεθεί ο φλοιός, το σύνολο των εξωτερικών και εσωτερικών στρωµάτων του περικαρπίου, το σύνολο του φύτρου, στην περίπτωση του µακρόσπερµου ή µεσόσπερµου ρυζιού, και ένα µέρος τουλάχιστον, στην περίπτωση του στρογγυλόσπερµου ρυζιού, αλλά το οποίο διατηρεί λευκές επιµήκεις ραβδώσεις στο 10 %, το ανώτερο, των κόκκων. οποίο έχουν αφαιρεθεί ο φλοιός, τα εξωτερικά και εσωτερικά στρώµατα του περικαρπίου και το φύτρο. Τροπολογία 37 Παράρτηµα Ι, σηµείο 1, στοιχείο δα) (νέο) δα) Ρύζι parboiled: ρύζι ηµικατεργασµένο ή λευκασµένο, προερχόµενο από ρύζι paddy ή από ηµικατεργασµένο ρύζι που έχει εµβαπτιστεί σε νερό και έχει υποστεί θερµική κατεργασία εις τρόπον ώστε να επιτυγχάνεται πλήρης ζελατινοποίηση του αµύλου, ακολουθούµενη από διαδικασία ξήρανσης. δ) Καταµέτρηση των κόκκων: η καταµέτρηση των κόκκων πραγµατοποιείται σε λευκασµένο ρύζι, σύµφωνα µε την ακόλουθη µέθοδο: Τροπολογία 38 Παράρτηµα Ι, σηµείο 2, στοιχείο δ) δ) Καταµέτρηση του µέσου µήκους των κόκκων: η καταµέτρηση των κόκκων πραγµατοποιείται σε λευκασµένο ρύζι, σύµφωνα µε την ακόλουθη µέθοδο: i) λήψη αντιπροσωπευτικού δείγµατος της παρτίδας ii) διαλογή του δείγµατος, ώστε η καταµέτρηση να επιχειρηθεί µόνο σε ολόκληρους κόκκους, συµπεριλαµβανοµένων των κόκκων µε ατελή ωρίµανση iii) πραγµατοποίηση δύο καταµετρήσεων, η καθεµία σε 100 κόκκους, και υπολογισµός του µέσου όρου i) τυχαία λήψη δύο σειρών εκατό ακέραιων κόκκων ii) µέτρηση του µήκους των κόκκων µε ένα µικρόµετρο (προσέγγιση 0,01 mm) και υπολογισµός του αριθµητικού µέσου όρου του µήκους αµφοτέρων των σειρών βάσει του σηµείου i) που προσδιορίζονται ως L1 και L2 αντίστοιχα iii) υπολογισµός του µέσου µήκους των δύο σειρών κόκκων (L1 + L2)/2 στην περίπτωση που η τιµή 110 (L1 L2)/L είναι ανώτερη του 2, επαναφορά των κόκκων στο αρχικό δείγµα και επανάληψη της διαδικασίας από το σηµείο i), σε αντίθετη περίπτωση το υπολογισθέν µέσο

18 µήκος αντιπροσωπεύει τον µέσο όρο του δείγµατος iv) προσδιορισµός του αποτελέσµατος σε χιλιοστά και στρογγυλοποίηση σε ένα δεκαδικό ψηφίο. Κόκκοι από τους οποίους, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε κάθε στάδιο βιοµηχανικής επεξεργασίας, έχει αφαιρεθεί µόνο ένα µέρος του άκρου. Τροπολογία 39 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο Α Ακέραιοι κόκκοι. Θεωρούνται ωστόσο ακέραιοι κόκκοι και εκείνοι από τους οποίους, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε κάθε στάδιο βιοµηχανικής επεξεργασίας, έχει αφαιρεθεί µόνο ένα µέρος του άκρου. Τροπολογία 40 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο Β Β. Κόκκοι κοµµένοι στο άκρο Β. Κόκκοι Κόκκοι από τους οποίους έχει αφαιρεθεί ολόκληρο το άκρο. Κόκκοι από τους οποίους έχει αφαιρεθεί ολόκληρο το άκρο, το µήκος των οποίων ισούται ή είναι ανώτερο των ¾ του µήκους που προσδιορίζεται σύµφωνα µε το παράρτηµα Ι, σηµείο 2, στοιχείο δ). Κόκκοι από τους οποίους µέρος του µεγέθους ολόκληρου κόκκου, µεγαλύτερο από το άκρο, έχει αφαιρεθεί τα θραύσµατα περιλαµβάνουν: - µεγάλα θραύσµατα (τεµάχια κόκκων των οποίων το µήκος είναι ίσο ή ανώτερο του ηµίσεος του µήκους του κόκκου, τα οποία όµως δεν αποτελούν ολόκληρο κόκκο), - µεσαία θραύσµατα (τεµάχια κόκκων των οποίων το µήκος είναι ίσο ή ανώτερο του τετάρτου του µήκους του κόκκου, τα οποία όµως δεν φθάνουν το ελάχιστο µέγεθος των «µεγάλων θραυσµάτων»), Τροπολογία 41 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο Γ Κόκκοι από τους οποίους µέρος µεγαλύτερο από το άκρο, έχει αφαιρεθεί τα θραύσµατα περιλαµβάνουν: - µεγάλα θραύσµατα (τεµάχια κόκκων των οποίων το µήκος είναι ίσο ή ανώτερο του ηµίσεος του µήκους του κόκκου, τα οποία όµως δεν αποτελούν ολόκληρο κόκκο), - µεσαία θραύσµατα (τεµάχια κόκκων των οποίων το µήκος είναι ίσο ή ανώτερο του τετάρτου του µήκους του κόκκου, τα οποία όµως δεν φθάνουν το ελάχιστο µέγεθος των «µεγάλων θραυσµάτων»), - λεπτά θραύσµατα (τεµάχια κόκκων τα - λεπτά θραύσµατα (τεµάχια κόκκων τα

19 οποία δεν φθάνουν το τέταρτο του κόκκου αλλά δεν διέρχονται διά µέσου ενός κοσκίνου του οποίου οι οπές έχουν διάµετρο 1,4 mm), - τεµάχια θραυσθέντος κόκκου (µικρά τεµάχια ή µόρια ενός κόκκου τα οποία µπορούν να διέλθουν διά µέσου ενός κοσκίνου, του οποίου οι οπές έχουν διάµετρο 1,4 mm) ταυτίζονται µε τα τεµάχια κόκκων που έχουν σχισµή (τεµάχια κόκκου τα οποία έχουν προέλθει από την επιµήκη σχισµή του κόκκου). οποία δεν φθάνουν το τέταρτο του κόκκου αλλά δεν διέρχονται διά µέσου ενός κοσκίνου του οποίου οι οπές έχουν διάµετρο 1,4 mm), - τεµάχια θραυσθέντος κόκκου (µικρά τεµάχια ή µόρια ενός κόκκου τα οποία µπορούν να διέλθουν διά µέσου ενός κοσκίνου, του οποίου οι οπές έχουν διάµετρο 1,4 mm) που έχουν σχισµή (τεµάχια κόκκου τα οποία έχουν προέλθει από την επιµήκη σχισµή του κόκκου). Τροπολογία 42 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο. Πράσινοι κόκκοι. Ανώριµοι ή κακοσχηµατισµένοι κόκκοι Κόκκοι µε ατελή ωρίµανση. Κόκκοι ή τµήµατα κόκκων µε ατελή ωρίµανση ή άσχηµα ανεπτυγµένοι. Τροπολογία 43 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο E Ε. Κόκκοι που εµφανίζουν φυσικές ιαγράφεται παραµορφώσεις Νοούνται ως φυσικές παραµορφώσεις οι παραµορφώσεις κληρονοµικής ή µη προελεύσεως σε σχέση µε τα τυπικά µορφολογικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Κόκκοι των οποίων τουλάχιστον τα τρία τέταρτα της επιφανείας παρουσιάζουν όψη αδιαφανή και αλευρώδη. Τροπολογία 44 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο ΣΤ Κόκκοι ή τµήµατα κόκκων η επιφάνεια των οποίων παρουσιάζει όψη αδιαφανή και αλευρώδη. Τροπολογία 45 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο ΣΤα (νέο) ΣΤα) Ερυθροί κόκκοι

20 Κόκκοι ή τµήµατα κόκκων το περικάρπιο των οποίων παρουσιάζει ερυθρό χρωµατισµό σε άνω του ¼ της επιφανείας, αποκλειοµένων των κόκκων που έχουν υποστεί βλάβη από θερµότητα. Κόκκοι οι οποίοι παρουσιάζουν, σε διαφόρους εντάσεις και τόνους, ραβδώσεις ερυθρού χρώµατος, κατά την επιµήκη κατεύθυνση, οι οποίες οφείλονται σε υπολείµµατα του περικαρπίου. Τροπολογία 46 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο Ζ Κόκκοι ή τµήµατα κόκκων οι οποίοι παρουσιάζουν ραβδώσεις ερυθρού χρώµατος, κατά την επιµήκη κατεύθυνση, ανώτερες του ηµίσεως του µήκους του κόκκου που καλύπτουν όµως επιφάνεια κατώτερη του ¼ της συνολικής επιφανείας του ερυθρού χρωµατισµού, οι οποίες οφείλονται σε υπολείµµατα του περικαρπίου. Τροπολογία 47 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο H Η. Κόκκοι διάστικτοι ιαγράφεται Κόκκοι οι οποίοι φέρουν ένα µικρό, καλά οριοθετηµένο κύκλο βαθέος χρώµατος και σχήµατος περισσότερο ή λιγότερο κανονικού επιπλέον, θεωρούνται ως διάστικτοι οι κόκκοι οι οποίοι παρουσιάζουν ελαφρές µαύρες ραβδώσεις µόνο στην επιφάνεια και όχι σε βάθος οι ραβδώσεις και τα στίγµατα δεν πρέπει να παρουσιάζουν κίτρινο ή σκοτεινό κύκλο. Τροπολογία 48 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο Hα (νέο) Ηα. Κόκκοι που έχουν υποστεί βλάβη Κόκκοι ή τµήµατα κόκκων που παρουσιάζουν εµφανή βλάβη η οποία έχει προκληθεί από υγρασία, µολύνσεις, πτηνά ή άλλες αιτίες όχι όµως από θερµότητα. Τροπολογία 49

21 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο Θ Θ. Κόκκοι κηλιδωµένοι ιαγράφεται Κόκκοι οι οποίοι έχουν υποστεί σε περιορισµένο µέρος της επιφανείας τους φανερή αλλοίωση του φυσικού τους χρώµατος οι κηλίδες µπορεί να είναι διαφόρων χρωµάτων (υποµέλανες, υπέρυθρες, καστανές) επιπλέον θεωρούνται ως κηλίδες οι βαθιές µελανές ραβδώσεις. Αν οι κηλίδες παρουσιάζουν ένταση του χρώµατος (µέλανος, ροδόχρου, καστανού-υπερύθρου), ώστε να είναι αµέσως ορατές, και µέγεθος ίσο ή ανώτερο του ηµίσεος των κόκκων, αυτοί πρέπει να θεωρούνται ως κίτρινοι κόκκοι. Τροπολογία 50 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο Θα (νέο) Θα. Κόκκοι που έχουν υποστεί βλάβη από θερµότητα Κόκκοι ή τµήµατα κόκκων ο φυσικός χρωµατισµός των οποίων έχει αλλοιωθεί λόγω θερµότητας που προκαλείται από την ανάπτυξη µικροοργανισµών. Η κατηγορία αυτή περιλαµβάνει τους κόκκους ή τµήµατα κόκκων που παρουσιάζουν χρωµατισµό κίτρινο/σκούρο κίτρινο στο ρύζι εκτός της κατηγορίας ρυζιού κατεργασµένου µε βραστό νερό και πορτοκαλί/πορτοκαλί σκούρο στο ρύζι που έχει επεξεργασθεί µε βραστό νερό λόγω µικροβιολογικής αλλοίωσης. Τροπολογία 51 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο Ι Ι. Κίτρινοι κόκκοι ιαγράφεται Κόκκοι οι οποίοι έχουν υποστεί, κατ άλλο τρόπο εκτός της ξήρανσης, ολική ή µερική αλλαγή του φυσικού τους χρώµατος και έχουν λάβει διάφορες αποχρώσεις από το κίτρινο-λεµονί έως το κίτρινο-πορτοκαλί.

22 ΙΑ. Κόκκοι χρώµατος ηλέκτρου Τροπολογία 52 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο ΙΑ ιαγράφεται Κόκκοι οι οποίοι έχουν υποστεί, κατ άλλο τρόπο εκτός της ξήρανσης, οµοιόµορφη αλλαγή του χρώµατός τους, ελαφρά και γενική η αλλαγή αυτή µεταβάλλει το χρώµα των κόκκων σε χρώµα ανοικτό κίτρινο του ηλέκτρου. Τροπολογία 53 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο ΙΑα (νέο) ΙΑα. Κόκκοι ατελώς ζελατινοποιηµένοι Κόκκοι ή τµήµατα κόκκων κατεργασµένου µε βραστό νερό ρυζιού ατελώς ζελατινοποιηµένοι που παρουσιάζουν συγκεκριµένη επιφάνεια λευκού και φαιού χρώµατος. Τροπολογία 54 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο ΙΑβ (νέο) ΙΑβ. Pecks Κόκκοι ή τµήµατα κόκκων ρυζιού parboiled στους οποίους άνω του ¼ της επιφανείας παρουσιάζει χρωµατισµό µαύρο ή καφέ λόγω της διαδικασίας κατεργασίας µε βραστό νερό. Τροπολογία 55 Παράρτηµα ΙΙ, σηµείο ΙΑγ (νέο) ΙΑγ. Ξένες ύλες Οργανικά και ανόργανα συστατικά διάφορα των κόκκων ρυζιού, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι τοξικά. Τροπολογία 56 Παράρτηµα III, στοιχείο γ)

23 γ) έχει απόδοση σε λευκασµένο ρύζι 63% κατά βάρος σε ολόκληρους κόκκους (µε όριο ανοχής 3% σε κόκκους κοµµένους στο άκρο), εκ των οποίων ποσοστό κατά βάρος κόκκων λευκασµένου ρυζιού που δεν είναι άµεµπτης ποιότητας: γ) έχει απόδοση σε κόκκους (παράρτηµα ΙΙ, στοιχείο Β) σε λευκασµένο ρύζι 63% αποτελούµενο κατά τουλάχιστον 97% από ολόκληρους κόκκους (παράρτηµα ΙΙ, στοιχείο Α) εκ των οποίων ποσοστό κατά βάρος κόκκων λευκασµένου ρυζιού που δεν είναι άµεµπτης ποιότητας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις ακόλουθες τιµές: αλευρώδεις κόκκοι ρυζιού paddy των κωδικών ΣΟ και ΣΟ : αλευρώδεις κόκκοι ρυζιού paddy των λοιπών κωδικών ΣΟ εκτός των ΣΟ και ΣΟ : κόκκοι µε ερυθρές ραβδώσεις: κόκκοι διάστικτοι: κόκκοι κηλιδωµένοι: 1,5% αλευρώδεις κόκκοι ρυζιού paddy των κωδικών ΣΟ και ΣΟ : 2,0% αλευρώδεις κόκκοι ρυζιού paddy των λοιπών κωδικών ΣΟ εκτός των ΣΟ και ΣΟ : 1.0% κόκκοι µε ερυθρές ραβδώσεις: 0,50% - κόκκοι που έχουν υποστεί βλάβη: 0,25% 1,5% 2,0% 1.0% 0,75% κίτρινοι κόκκοι: 0,02% - κόκκοι που έχουν υποστεί βλάβη από θερµότητα: 0,02% κόκκοι χρώµατος ηλέκτρου: 0,05% γα) έχει µέγιστο περιεχόµενο ξένων υλών 0,1%

ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ

ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 2003-2004 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ κατά τη συνεδρίαση της Πέµπτης 5 Ιουνίου 2003 ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ P5_TA-PROV(2003)06-05 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΚ ΟΣΗ PE 332.953 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ P5_TA-PROV(2003)0260

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2003/0009(CNS) 1 Απριλίου 2003 * ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου που αφορά την κοινή

Διαβάστε περισσότερα

2003R1785 EL 01.07.2006 002.001 1

2003R1785 EL 01.07.2006 002.001 1 2003R1785 EL 01.07.2006 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1785/2003 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Σεπτεμβρίου 2003 σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

C /12 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, COM(2012) 172 final 2012/0085 (COD) Πρόταση

C /12 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Βρυξέλλες, COM(2012) 172 final 2012/0085 (COD) Πρόταση ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.4.2012 COM(2012) 172 final 2012/0085 (COD) C7-00102/12 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τις εισαγωγές ρυζιού καταγωγής Μπαγκλαντές

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B7-0080/417. Τροπολογία. Britta Reimers εξ ονόματος της Ομάδας ALDE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B7-0080/417. Τροπολογία. Britta Reimers εξ ονόματος της Ομάδας ALDE 6.3.2013 B7-0080/417 417 Απόφαση για την έναρξη και την εντολή διοργανικών διαπραγματεύσεων σχετικά με κοινή οργάνωση των αγορών γεωργικών προϊόντων (κανονισμός ενιαίας ΚΟΑ) 2011/0281(COD) 2013/2529(RSP)

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2006R1979 EL 10.02.2008 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1979/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Δεκεμβρίου 2006 σχετικά με το

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2017)0471 Υποχρεώσεις που απορρέουν από τον φόρο προστιθέμενης αξίας για παροχές υπηρεσιών και πωλήσεις αγαθών εξ αποστάσεως * Νομοθετικό ψήφισμα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.11.2013 COM(2013) 718 final 2013/0341 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ περί τροποποιήσεως του παραρτήματος Ι του κανονισμού (ΕΟΚ) αριθ. 2658/87 για τη δασμολογική

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογία ενεργειακών προϊόντων και ηλεκτρικής ενέργειας *

Φορολογία ενεργειακών προϊόντων και ηλεκτρικής ενέργειας * P5_TA(2003)0404 Φορολογία ενεργειακών προϊόντων και ηλεκτρικής ενέργειας * Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε σχέδιο οδηγίας του Συµβουλίου που αφορά µε την αναδιάρθρωση του κοινοτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 2009 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου 2008/0105(CNS) 24.6.2008 * ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου που αφορά την τροποποίηση του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2000/0335(CNS) 11 Απριλίου 2001 * ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου που αφορά την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.11.2013 COM(2013) 776 final 2013/0384 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την αναστολή των αυτόνομων δασμών του κοινού δασμολογίου για ορισμένα γεωργικά και βιομηχανικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.7.2015 COM(2015) 344 final 2015/0151 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης αυτόνομων ενωσιακών δασμολογικών ποσοστώσεων για ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.9.2015 COM(2015) 460 final 2015/0218 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σχετικά με την εφαρμογή έκτακτων αυτόνομων εμπορικών μέτρων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.5.2019 COM(2019) 219 final 2019/0106 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1387/2013 για την αναστολή των αυτόνομων

Διαβάστε περισσότερα

B7-0080/461. Werner Langen, Birgit Schnieber-Jastram, Marit Paulsen, Ulrike Rodust, Wolf Klinz, Julie Girling και άλλοι

B7-0080/461. Werner Langen, Birgit Schnieber-Jastram, Marit Paulsen, Ulrike Rodust, Wolf Klinz, Julie Girling και άλλοι 6.3.2013 B7-0080/461 461 Αιτιολογική σκέψη 84α (νέα) (84α) Προκειμένου να δοθεί στους παραγωγούς ζαχαρότευτλων η δυνατότητα να ολοκληρώσουν τη βαθιά μεταρρύθμιση στον τομέα της ζάχαρης που ξεκίνησε το

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.12.2017 COM(2017) 733 final 2017/0325 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 σχετικά με το άνοιγμα και τον τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 26.5.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 127/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 449/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Μαΐου 2010 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.7.2016 COM(2016) 460 final 2016/0218 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με τη σύναψη της Συμφωνίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Κρατικές ενισχύσεις: κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για το περιβάλλον συχνές ερωτήσεις (βλ.

Κρατικές ενισχύσεις: κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για το περιβάλλον συχνές ερωτήσεις (βλ. MEMO/08/31 Βρυξέλλες, 23 Ιανουαρίου 2008 Κρατικές ενισχύσεις: κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τις κρατικές ενισχύσεις για το περιβάλλον συχνές ερωτήσεις (βλ. επίσης IP/08/80) Είναι αναγκαία η έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

B7-0080/352. Brian Simpson, Britta Reimers, Bas Eickhout, Kartika Tamara Liotard, Ulrike Rodust, Göran Färm και άλλοι

B7-0080/352. Brian Simpson, Britta Reimers, Bas Eickhout, Kartika Tamara Liotard, Ulrike Rodust, Göran Färm και άλλοι 6.3.2013 B7-0080/352 352 Αιτιολογική σκέψη 94 (94) Μια ενιαία αγορά συνεπάγεται τη θέσπιση καθεστώτος συναλλαγών στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης. Το εν λόγω καθεστώς συναλλαγών θα πρέπει να περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την τροποποίηση της απόφασης 2004/162/ΕΚ όσον αφορά την εφαρμογή της στη Μαγιότ από την 1η Ιανουαρίου 2014

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την τροποποίηση της απόφασης 2004/162/ΕΚ όσον αφορά την εφαρμογή της στη Μαγιότ από την 1η Ιανουαρίου 2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.1.2014 COM(2014) 24 final 2014/0010 (CNS) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης 2004/162/ΕΚ όσον αφορά την εφαρμογή της στη Μαγιότ από την 1η

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.5.2017 COM(2017) 245 final 2017/0098 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1387/2013 για την αναστολή των αυτόνομων

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2015) 344 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2015) 344 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 17 Ιουλίου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0151 (NLE) 11010/15 PECHE 259 UD 159 TDC 5 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Μαΐου 2017 (OR. en) 9633/17 UD 134

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Μαΐου 2017 (OR. en) 9633/17 UD 134 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Μαΐου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0097 (NLE) 9633/17 UD 134 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ L 285/104 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 30.10.2015 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ Σημειώσεις 1. Α) Τα προϊόντα που μνημονεύονται στα κείμενα των κλάσεων του κεφαλαίου αυτού υπάγονται στις κλάσεις

Διαβάστε περισσότερα

A8-0361/ Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Kοσσυφοπεδίου: διαδικασίες για την εφαρμογή της

A8-0361/ Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Kοσσυφοπεδίου: διαδικασίες για την εφαρμογή της 11.1.2017 A8-0361/ 001-003 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-003 κατάθεση: Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου Έκθεση Adam Szejnfeld A8-0361/2016 Συμφωνία Σταθεροποίησης και Σύνδεσης ΕΕ-Kοσσυφοπεδίου: διαδικασίες για την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B7-0080/474. Τροπολογία. Patrick Le Hyaric εξ ονόματος Ομάδας GUE/NGL

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B7-0080/474. Τροπολογία. Patrick Le Hyaric εξ ονόματος Ομάδας GUE/NGL 6.3.2013 B7-0080/474 474 Αιτιολογική σκέψη 1 α (νέα) (1 α) Για την επίτευξη των στόχων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής σχετικά με την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες μικρών και

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.5.2011 COM(2011) 259 τελικό 2011/0111 (CNS) C7-0146/11-EL Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά µε την προσωρινή αναστολή των αυτόνοµων δασµών του κοινού δασµολογίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 8.8.2015 L 211/9 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1368 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Αυγούστου 2015 για τη θέσπιση κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.12.2015 COM(2015) 646 final 2015/0296 (CNS) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ σχετικά με το κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας,

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2006R1405 EL 03.10.2006 000.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1405/2006 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 18ης Σεπτεμβρίου 2006 σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 10.1.2012 COM(2011) 938 τελικό 2011/0465 (COD)C7-0010/12 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της Συμφωνίας

Διαβάστε περισσότερα

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 20.5.2014 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 150/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 510/2014 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16ης Απριλίου 2014 για τον

Διαβάστε περισσότερα

Κοινό φορολογικό καθεστώς το οποίο ισχύει για τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρείες διαφορετικών κρατών μελών *

Κοινό φορολογικό καθεστώς το οποίο ισχύει για τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρείες διαφορετικών κρατών μελών * P7_TA(2014)0275 Κοινό φορολογικό καθεστώς το οποίο ισχύει για τις μητρικές και τις θυγατρικές εταιρείες διαφορετικών κρατών μελών * Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 2ας Απριλίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 9.12.2016 COM(2016) 783 final 2016/0387 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1387/2013 για την αναστολή των αυτόνομων

Διαβάστε περισσότερα

L 346/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 346/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 346/12 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 20.12.2013 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EE) αριθ. 1370/2013 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16ης Δεκεμβρίου 2013 για τη θέσπιση μέτρων σχετικά με τον καθορισμό ορισμένων ενισχύσεων και

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι

Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι P7_TA(2011)0135 Εισαγωγές, από τη Γροιλανδία αλιευτικών προϊόντων, ζώντων δίθυρων µαλακίων, εχινόδερµων, χιτωνόζωων και θαλάσσιων γαστερόποδων ***Ι Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 6ης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0017/2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0017/2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 22.4.2015 A8-0017/2015/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για ορισμένες διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II

Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II P5_TA-PROV(2003)0329 Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε την κοινή θέση που καθορίστηκε από το Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0052/2014

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0052/2014 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 4.3.2015 A8-0052/2014/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για το άνοιγμα και τον

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Στρασβούργο, 11.3.2014 COM(2014) 166 final 2014/0090 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη μείωση ή την κατάργηση των τελωνειακών δασμών που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0047/2015

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση. Επιτροπή Νομικών Θεμάτων. Εισηγητής: Andrzej Duda A8-0047/2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 23.4.2015 A8-0047/2015/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για ορισμένες διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 245 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2017) 245 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 23 Μαΐου 2017 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0098 (NLE) 9634/17 UD 135 ΠΡΟΤΑΣΗ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.4.2015 COM(2015) 155 final 2015/0080 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την εφαρμογή του μηχανισμού κατά της καταστρατήγησης ο

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B7-0079/124. Τροπολογία. James Nicholson εξ ονόματος της Ομάδας ECR

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B7-0079/124. Τροπολογία. James Nicholson εξ ονόματος της Ομάδας ECR 6.3.2013 B7-0079/124 124 Αιτιολογική σκέψη 21 (21) Λόγω της διαδοχικής ένταξης διάφορων τομέων στο καθεστώς ενιαίας ενίσχυσης και της επακόλουθης περιόδου προσαρμογής για τους γεωργούς, έχει καταστεί ολοένα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 19 Οκτωβρίου 2010 (OR. en) 14482/10 Διοργανικός φάκελος: 2009/0125 (CNS)

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 19 Οκτωβρίου 2010 (OR. en) 14482/10 Διοργανικός φάκελος: 2009/0125 (CNS) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 19 Οκτωβρίου 2010 (OR. en) 14482/10 Διοργανικός φάκελος: 2009/0125 (CNS) POSEIMA 12 POSEICAN 12 POSEIDOM 12 REGIO 59 UD 268 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.5.2016 COM(2016) 301 final 2016/0154 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1387/2013 για την αναστολή των αυτόνομων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 30.9.2008 COM(2008) 522 τελικό 2008/0169 (AVC) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη της συμφωνίας σχετικά με τη θέσπιση πλαισίου για συμφωνία οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.2.2015 COM(2015) 38 final 2015/0024 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την αναστολή δασμών που εφαρμόζονται στις εισαγωγές ορισμένων βαριών λαδιών και άλλων

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα L 150. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Νομοθετικές πράξεις. 57ο έτος 20 Μαΐου Έκδοση στην ελληνική γλώσσα.

Επίσημη Εφημερίδα L 150. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νομοθεσία. Νομοθετικές πράξεις. 57ο έτος 20 Μαΐου Έκδοση στην ελληνική γλώσσα. Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 150 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 57ο έτος 20 Μαΐου 2014 Περιεχόμενα I Νομοθετικές πράξεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 510/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 16/1/15 REV 1 EL

PE-CONS 16/1/15 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 9 Ιουνίου 2015 (OR. en) 2014/0191 (COD) LEX 1610 PE-CONS 16/1/15 REV 1 CODIF 44 ECO 37 INST 91 MI 187 CODEC 405 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

L 118/72 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 118/72 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 118/72 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 13.5.2009 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 388/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12ης Μαΐου 2009 για τις λεπτομέρειες εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 23.6.2015

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της 23.6.2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.6.2015 C(2015) 4157 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23.6.2015 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2004 ««««««««««««2009 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου 21.3.2005 PE 355.486v01-00 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 3-18 Σχέδιο έκθεσης Janusz Wojciechowski Καθιέρωση καθεστώτος ποσοστώσεων

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B7-0080/377. Τροπολογία. James Nicholson εξ ονόματος της Ομάδας ECR

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B7-0080/377. Τροπολογία. James Nicholson εξ ονόματος της Ομάδας ECR 6.3.2013 B7-0080/377 377 Αιτιολογική σκέψη 52 (52) Είναι σκόπιμο να εισαχθούν διατάξεις οριζόντιου χαρακτήρα για τα πρότυπα εμπορίας. διαγράφεται 6.3.2013 B7-0080/378 378 Αιτιολογική σκέψη 55 (55) Τα πρότυπα

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2011)0483),

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας υπόψη την πρόταση της Επιτροπής προς το Κοινοβούλιο και το Συµβούλιο (COM(2011)0483), P7_TA-PROV(20)0526 Επιστρεπτέα ενίσχυση και χρηµατοοικονοµική τεχνική ***I Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της ης εκεµβρίου 20 σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 17/1/15 REV 1 EL

PE-CONS 17/1/15 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 9 Ιουνίου 2015 (OR. en) 2014/0206 (COD) LEX 1613 PE-CONS 17/1/15 REV 1 CODIF 45 ECO 38 INST 92 MI 188 CODEC 406 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 1.9.2014 COM(2014) 542 final 2014/0250 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 55/2008

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 123/16 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/752 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 29ης Απριλίου 2015 για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης μεταξύ των Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.3.2016 COM(2016) 94 final 2016/0057 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την έγκριση της υπογραφής συμφωνίας υπό μορφή ανταλλαγής επιστολών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0115(CNS)

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2017/0115(CNS) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 2017/0115(CNS) 20.12.2017 * ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με πρόταση οδηγίας του Συμβουλίου για την τροποποίηση της οδηγίας 1999/62/ΕΚ περί επιβολής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 19.11.2014 COM(2014) 705 final 2014/0333 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1387/2013 για την αναστολή των αυτόνομων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 3.3.2016 COM(2016) 103 final 2016/0058 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη συμφωνίας υπό μορφή ανταλλαγής επιστολών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ανατολικής

Διαβάστε περισσότερα

(Κωδικοποιημένη έκδοση) (5) Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να προβλεφθούν οι λεπτομέρειες. (6) Είναι σκόπιμο, μετά από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί

(Κωδικοποιημένη έκδοση) (5) Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να προβλεφθούν οι λεπτομέρειες. (6) Είναι σκόπιμο, μετά από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί L 21/16 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 30.1.2007 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 88/2007 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12ης Δεκεμβρίου 2006 για τις ειδικές λεπτομέρειες εφαρμογής του καθεστώτος επιστροφών κατά την

Διαβάστε περισσότερα

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0241(NLE)

* ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0241(NLE) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας 11.11.2013 2013/0241(NLE) * ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Συμβουλίου που αφορά την κοινή επιχείρηση βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

PE-CONS 56/1/16 REV 1 EL

PE-CONS 56/1/16 REV 1 EL EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στρασβούργο, 15 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) 2016/0218 (COD) LEX 1718 PE-CONS 56/1/16 REV 1 COWEB 151 WTO 354 CODEC 1855 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 290/3

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 290/3 31.10.2008 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 290/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1067/2008 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Οκτωβρίου 2008 για το άνοιγμα και τον τρόπο διαχείρισης των κοινοτικών δασμολογικών ποσοστώσεων

Διαβάστε περισσότερα

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0112/

* ΕΚΘΕΣΗ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο A8-0112/ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0112/2019 28.2.2019 * ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση απόφασης του Συμβουλίου για την τροποποίηση της απόφασης αριθ. 940/2014/ΕΕ όσον αφορά τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.5.2016 COM(2016) 299 final 2016/0153 (NLE) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1388/2013 σχετικά με το άνοιγμα και τον τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση κανονισμού (COM(2018)0312 C8-0202/ /0158(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Πρόταση κανονισμού (COM(2018)0312 C8-0202/ /0158(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή 9.1.2019 A8-0361/ 001-016 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-016 κατάθεση: Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου Έκθεση Godelieve Quisthoudt-Rowohl A8-0361/2018 Κατανομή των δασμολογικών ποσοστώσεων που περιλαμβάνονται στον πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Γ Ανταγωνισµός ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αυτή είναι η µετάφραση του µέρους του Πίνακα Αποτελεσµάτων για τις κρατικές ενισχύσεις που αφορά την - Επικαιροποίηση Φθινόπωρο

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2006R1405 EL 07.02.2009 002.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1405/2006 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 18ης Σεπτεμβρίου 2006 σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.1.2012 COM(2012) 34 final 2008/0183 (COD) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της συνθήκης για τη λειτουργία της

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 22.9.2011 COM(2011) 577 τελικό 2011/0248 (CNS) C7-0311/11 EL Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της απόφασης 2007/659/ΕΚ όσον αφορά την περίοδο εφαρµογής και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 Επιτροπή Αλιείας 2004 ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2001/0035(CNS) 3 Απριλίου 2001 * ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Συµβουλίου για παρέκκλιση από ορισµένες διατάξεις του κανονισµού

Διαβάστε περισσότερα

β) σύστημα επιστροφής δασμών: το καθεστώς της τελειοποίησης προς επανεξαγωγήμε τη μορφήτην οποία προβλέπει η παράγραφος 1 στοιχείο β)

β) σύστημα επιστροφής δασμών: το καθεστώς της τελειοποίησης προς επανεξαγωγήμε τη μορφήτην οποία προβλέπει η παράγραφος 1 στοιχείο β) 1992R2913 EL 01.01.2007 005.001 47 Άρθρο 113 Τα κοινοτικά εμπορεύματα που υπάγονται στην κοινήγεωργικήπολιτική, τα οποία τίθενται υπό καθεστώς τελωνειακής αποταμίευσης και αναφέρονται στο άρθρο 98 παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 191/17

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 191/17 23.7.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 191/17 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 639/2009 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 22ας Ιουλίου 2009 σχετικά με τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 144/3

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 144/3 9.6.2009 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 144/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 473/2009 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 25ης Μαΐου 2009 σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1698/2005 για τη στήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.12.2010 COM(2010) 786 τελικό 2009/0059 (COD) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ δυνάµει του άρθρου 294 παράγραφος 6 της συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.3.2012 COM(2012) 115 final 2012/0054 (COD) C7-0079/12 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών που συνήφθησαν

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου

Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου 2015/0079(COD) 25.6.2015 ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου προς την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 11.12.2018 COM(2018) 819 final 2018/0415 (CNS) Πρόταση ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου, της 28ης Νοεμβρίου 2006, όσον αφορά

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I

P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I P7_TA(2010)0380 Χρηματοδοτικό μέσο για την προαγωγή της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου παγκοσμίως ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2010 σχετικά με την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.3.2014 COM(2014) 140 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 294 παράγραφος 6 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ P8_TA(2018)0180 Βιολογική παραγωγή και επισήμανση βιολογικών προϊόντων ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 19ης Απριλίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ Προσωρινή έκδοση P8_TA-PROV(2019)0035 Πρόγραμμα συνδρομής στον παροπλισμό του πυρηνοηλεκτρικού σταθμού Ignalina στη Λιθουανία * Νομοθετικό ψήφισμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 10.3.2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ (27/2011) Θέμα: Αιτιολογημένη γνώμη της Γερουσίας της Δημοκρατίας της Πολωνίας σχετικά με την πρόταση κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.6.2014 COM(2014) 374 final 2014/0190 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της συμφωνίας σταθεροποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΣΘΗΚΗ. στην έκθεση Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου 29.9.2015 A8-0260/2015/err01 ΠΡΟΣΘΗΚΗ στην έκθεση σχετικά µε την πρόταση κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου για την τροποποίηση του

Διαβάστε περισσότερα

9109/10 ΓΓ/γομ 1 DG G 1

9109/10 ΓΓ/γομ 1 DG G 1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 28 Απριλίου 2010 (07.05) (OR. en) 9109/10 Διοργανικός φάκελος : 2009/0125 (CNS) POSEIMA 3 POSEICAN 3 POSEIDOM 3 REGIO 36 UD 117 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2014R0947 EL 27.02.2015 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 947/2014

Διαβάστε περισσότερα

Κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας όσον αφορά το ειδικό καθεστώς μικρών επιχειρήσεων. Πρόταση οδηγίας (COM(2018)0021 C8-0022/ /0006(CNS))

Κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας όσον αφορά το ειδικό καθεστώς μικρών επιχειρήσεων. Πρόταση οδηγίας (COM(2018)0021 C8-0022/ /0006(CNS)) 7.9.2018 A8-0260/ 001-023 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-023 κατάθεση: Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Έκθεση Tom Vandenkendelaere A8-0260/2018 Κοινό σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας όσον αφορά το ειδικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 25.6.2014 COM(2014) 375 final 2014/0191 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για ορισμένες διαδικασίες εφαρμογής της συμφωνίας σταθεροποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 1999 2004 Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ 2003/0113(COD) 16 Ιανουαρίου 2004 ***II ΣΧΕ ΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ Πρόσωπα που ασκούν κρατικές αρμοδιότητες κατ εξουσιοδότηση ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΘΡΟ 2.

ΑΡΘΡΟ Πρόσωπα που ασκούν κρατικές αρμοδιότητες κατ εξουσιοδότηση ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΡΘΡΟ 2. ΑΡΘΡΟ 1.10 Πρόσωπα που ασκούν κρατικές αρμοδιότητες κατ εξουσιοδότηση Εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στην παρούσα συμφωνία, κάθε μέρος μεριμνά ώστε ένα πρόσωπο στο οποίο έχουν ανατεθεί ρυθμιστικές, διοικητικές

Διαβάστε περισσότερα

A8-0277/14 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής για

A8-0277/14 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ * στην πρόταση της Επιτροπής για 25.1.2017 A8-0277/14 Τροπολογία 14 Bernd Lange εξ ονόματος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου Έκθεση A8-0277/2016 Marielle de Sarnez Διμερής ρήτρα διασφάλισης και μηχανισμός σταθεροποίησης για τις μπανάνες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 15.9.2014 COM(2014) 578 final 2014/0267 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη σύναψη της συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης (ΣΟΕΣ) μεταξύ των κρατών της Δυτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου. Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Έγγραφο συνόδου. Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Έγγραφο συνόδου A8-0174/2015 1.6.2015 ***I ΕΚΘΕΣΗ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τον καθορισμό του ποσοστού

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.10.2010 COM(2010) 544 τελικό 2010/0272 (COD) C7-0316/10 Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την κατάργηση του κανονισµού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα